Zahraničná politika
3. Světová Válka, bude dál zástupná nebo se plně rozhoří ?

Saker: Rusko je ve Válce


https://thesaker.is/russia-at-war/


Toto a informace z posledních týdnů (formování informačního pole kolem jaderných zbraní a "prohrávajících zoufalého Ruska/Putina) o pohybech vojsk a k tomu přičteny pohyby techniky, kterou jsem nikdy neviděl, se vracet mě dovádí k obavám z Velké Války.


Přidám-li k tomu svou malou analýzu { https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5155/zpr-aacute-vy-z-fronty-3/1#post-68191 } situace na Ukrajině, konkrétně na Donbasu (a zmíněnou hrozbu použití atomové zbraně), tak se začínám obávat reálně velké války.


Vidím to takto, buď bude Západ jen z dálky podporovat Ukrajinu a po nevyhnutelném vítězství RF se pokusí přeskupit a zatlačit jinak a jinde (například Pákistán, Čína a Indie nebo zase Střední Východ), na což však už nemají nejspíše dost času a zdrojů (domácí a surovinová situace) A ONI TO VÍ !
Nebo se pokusí ať už s použitím jaderné hlavice, či bez ní připojit k Ukrajině a rozjet plnohodnotnou válku NATO vs RF.


Jaderná hlavice a situace Čína => Thaj-Wan jsou v tomto 2 divoké karty, které celou záležitost mohou silně ovlivnit.


Připomínám, že SSSR zmizelo asi 10 hlavic v době rozpadu, takže by jednu z nich mohli mít NeoConi někde ulitou a použít ji. Jednak by to mohli lépe hodit na Rusy a jednak by tím mohli obejít kontrolu Globalistů, kteří mají (předpokládám) jinak pod palce oficiální atomový arzenál USA.


Myslíte si, že jen blafují ? Já ne, nemají moc jinou možnost a ve své aroganci a hamižnosti se s ničím menším, než zničením Ruska a jeho doslova "znásilněním" nespokojí.
Otázka tak spíše stojí, jestli se jim to povede nebo ne.
Pozice RF a NeoConů je jasné, stejně tak podpindosů a vedení Nazikrajiny, ale co GP a Globalisti ? Ti by sice rádi zničili NeoCony a zbavili se konečně jejich vlivu ve světě. Na druhou stranu by také chtějí hodně oslabit Rusko a v budoucnu ho nechat rozparcelovat Čínou. Co je bod zlomu, jsou jaderné zbraně, které by oni nejraději vymazali z existence i paměti lidí.


Takže kdo se jak rozhodně a na jakou stranu se v tomto případě přikloní ?


Saker: Rusko je ve Válce https://thesaker.is/russia-at-war/ Toto a informace z posledních týdnů (formování informačního pole kolem jaderných zbraní a "prohrávajících zoufalého Ruska/Putina) o pohybech vojsk a k tomu přičteny pohyby techniky, kterou jsem nikdy neviděl, se vracet mě dovádí k obavám z Velké Války. Přidám-li k tomu svou malou analýzu { https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5155/zpr-aacute-vy-z-fronty-3/1#post-68191 } situace na Ukrajině, konkrétně na Donbasu (a zmíněnou hrozbu použití atomové zbraně), tak se začínám obávat reálně velké války. Vidím to takto, buď bude Západ jen z dálky podporovat Ukrajinu a po nevyhnutelném vítězství RF se pokusí přeskupit a zatlačit jinak a jinde (například Pákistán, Čína a Indie nebo zase Střední Východ), na což však už nemají nejspíše dost času a zdrojů (domácí a surovinová situace) A ONI TO VÍ ! Nebo se pokusí ať už s použitím jaderné hlavice, či bez ní připojit k Ukrajině a rozjet plnohodnotnou válku NATO vs RF. Jaderná hlavice a situace Čína => Thaj-Wan jsou v tomto 2 divoké karty, které celou záležitost mohou silně ovlivnit. Připomínám, že SSSR zmizelo asi 10 hlavic v době rozpadu, takže by jednu z nich mohli mít NeoConi někde ulitou a použít ji. Jednak by to mohli lépe hodit na Rusy a jednak by tím mohli obejít kontrolu Globalistů, kteří mají (předpokládám) jinak pod palce oficiální atomový arzenál USA. Myslíte si, že jen blafují ? Já ne, nemají moc jinou možnost a ve své aroganci a hamižnosti se s ničím menším, než zničením Ruska a jeho doslova "znásilněním" nespokojí. Otázka tak spíše stojí, jestli se jim to povede nebo ne. Pozice RF a NeoConů je jasné, stejně tak podpindosů a vedení Nazikrajiny, ale co GP a Globalisti ? Ti by sice rádi zničili NeoCony a zbavili se konečně jejich vlivu ve světě. Na druhou stranu by také chtějí hodně oslabit Rusko a v budoucnu ho nechat rozparcelovat Čínou. Co je bod zlomu, jsou jaderné zbraně, které by oni nejraději vymazali z existence i paměti lidí. Takže kdo se jak rozhodně a na jakou stranu se v tomto případě přikloní ?

Vzhladom na vseobecny nedostatok zdrojov a technologickemu zaostavaniu na Zapade, Zapadniari budu radi ak sa vobec dohodnu s Vychodom. Ved ich najvacsim tromfom mali byt ekonomicke sankcie, dolar ako zbran a co sa stalo? Po 2 mesiachoch je z tejto zbrane strela do vlastnej nohy. A vidi to cely svet okrem nasich uspavanych spoluobcanov, ktori ziju v tom sne o nadvlade Zapadu.


Pre mna 3. svetova zacala 10. maja 1945 a teraz sa snad blizime ku zmene strategickej iniciativy. Nerozumiem preco by malo byt cielom GP rozparcelovat Rusko Cinou, to by enormne posililo Cinu a svet nepotrebuje dalsie USA s pre zmenu 1.5 miliardou obyvatelov.


Na jar v 44 sa bojovalo presne tam, kde teraz. Kto vie, dalsiu jar sa uz moze bojovat v Berline. Ved uvidime.


Vzhladom na vseobecny nedostatok zdrojov a technologickemu zaostavaniu na Zapade, Zapadniari budu radi ak sa vobec dohodnu s Vychodom. Ved ich najvacsim tromfom mali byt ekonomicke sankcie, dolar ako zbran a co sa stalo? Po 2 mesiachoch je z tejto zbrane strela do vlastnej nohy. A vidi to cely svet okrem nasich uspavanych spoluobcanov, ktori ziju v tom sne o nadvlade Zapadu. Pre mna 3. svetova zacala 10. maja 1945 a teraz sa snad blizime ku zmene strategickej iniciativy. Nerozumiem preco by malo byt cielom GP rozparcelovat Rusko Cinou, to by enormne posililo Cinu a svet nepotrebuje dalsie USA s pre zmenu 1.5 miliardou obyvatelov. Na jar v 44 sa bojovalo presne tam, kde teraz. Kto vie, dalsiu jar sa uz moze bojovat v Berline. Ved uvidime.

Moderator

Upravené 20. 4. 2022 o 06:20

se začínám obávat reálně velké války.


To, coho sa obavas,nema hlavu ani patu. Technicky to uz 2 roky nieje mozne. Teda technicky to nieje mozne uz 14 rokov od krachu v 2008, ale teraz to je nemozne kvoli zbranovym systemom na Zapade. Ich bojova doktrina predstavuje flotilu lietadlovych lodi.
No a tu by Rusi vybavili za 15 minut. A stalo by ich to 10 milionov dolarov.


[quote="pid:68391, uid:518"]se začínám obávat reálně velké války.[/quote] To, coho sa obavas,nema hlavu ani patu. Technicky to uz 2 roky nieje mozne. Teda technicky to nieje mozne uz 14 rokov od krachu v 2008, ale teraz to je nemozne kvoli zbranovym systemom na Zapade. Ich bojova doktrina predstavuje flotilu lietadlovych lodi. No a tu by Rusi vybavili za 15 minut. A stalo by ich to 10 milionov dolarov.

Takže kdo se jak rozhodně a na jakou stranu se v tomto případě přikloní ?

Každopádně neokoni a "liberální jestřábi" tlačí Bidena do prosazení bezletové zóny s odůvodněním, že obava z eskalace vedoucí k jaderné konfrontaci je bezpředmětná. Biden sám to považuje za hazard, ředitel CIA Burns a DEA varují před podceněním jaderné hrozby, varovný článek s obvyklým odvoláním na G. F. Kennana se objevil 15. dubna v the National Interest (GP). Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena.
https://nationalinterest.org/feature/will-putin-use-nuclear-weapons-ukraine-201846?page=0%2C1


[quote="pid:68391, uid:518"]Takže kdo se jak rozhodně a na jakou stranu se v tomto případě přikloní ?[/quote] Každopádně neokoni a "liberální jestřábi" tlačí Bidena do prosazení bezletové zóny s odůvodněním, že obava z eskalace vedoucí k jaderné konfrontaci je bezpředmětná. Biden sám to považuje za hazard, ředitel CIA Burns a DEA varují před podceněním jaderné hrozby, varovný článek s obvyklým odvoláním na G. F. Kennana se objevil 15. dubna v the National Interest (GP). Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena. https://nationalinterest.org/feature/will-putin-use-nuclear-weapons-ukraine-201846?page=0%2C1

Vzhladom na vseobecny nedostatok zdrojov a technologickemu zaostavaniu na Zapade, Zapadniari budu radi ak sa vobec dohodnu s Vychodom. Ved ich najvacsim tromfom mali byt ekonomicke sankcie, dolar ako zbran a co sa stalo? Po 2 mesiachoch je z tejto zbrane strela do vlastnej nohy. A vidi to cely svet okrem nasich uspavanych spoluobcanoch, ktori ziju v tom sne o nadvlade Zapadu.

No právě, ale musíš se podívat proti komu stojíš. NeoConi nejsou "géniové", ale zato jsou bez skrupulí, odhodlaní neprohrát, příliš arogantní na to přiznat porážku a všehoschopní ochotní udělat cokoliv.
Neříkám, že se jim to povede, ale věřím, že mít příležitost, tak to "zmáčknou".


Pre mna 3. svetova zacala 10. maja 1945 a teraz sa snad blizime ku zmene strategickej iniciativy.

Já bych spíše řekl 2013, ale to už je záležitost klasifikace apod... to nechme historikům.
Mě tady jde o to zostření a přechod na plnou válku.
Pamatujte, před 2. světovou, to hodně lidí "cítilo v kostech", ale nikdo si to nechtěl přiznat.


To, coho sa obavas,nema hlavu ani patu. Technicky to uz 2 roky nieje mozne. Teda technicky to nieje mozne uz 14 rokov od krachu v 2008, ale teraz to je nemozne kvoli zbranovym systemom na Zapade. Ich bojova doktrina predstavuje flotilu lietadlovych lodi.
No a tu by Rusi vybavili za 15 minut. A stalo by ich to 10 milionov dolarov.

Co není možné ? Propašovat jadernou hlavici na "divokou" Ukrajinu, kde s úplatkem můžeš kde co ?!
Není nic prostšího.
Pak ji odpálit a smazat všechno a všechny v Donbaském kotli ? Taky možné.
Nechat pak 24/7 létat v masmédiích v celém Západě reportáže o "Zvěrstvu Zoufalého Putina" ?!
Jako by to tu už nebylo poslední 2 měsíce. To že tomu nebudou jinde věřit nebo ne všichni, je moc nezajímá.


Navíc děláte oba stejnou chybu. Hodnotíte to z pohledu, co je reálně možné a logické.


Ale tady jde o to, co si myslí NeoConi, že je možné a co jsou schopni a ochotni zkusit.
O výše popsané jsou podle mě schopní a ochotní zkusit. I když nemůžou přežít to, co by následovalo.
To oni buď neví nebo si myslí, že to nepřijde.


Každý tu víme, že skot ze 100. patra nemůže člověk přežít, ale kolik lidí se v historii našlo, kteří si mysleli opak a zkusili to ?!


Já jen říkám, nepodceňujte zoufalost a všehoschopnost NeoConů v kombinaci s jejich hloupostí.

Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena.

Přesně


[quote="pid:68407, uid:10"]Vzhladom na vseobecny nedostatok zdrojov a technologickemu zaostavaniu na Zapade, Zapadniari budu radi ak sa vobec dohodnu s Vychodom. Ved ich najvacsim tromfom mali byt ekonomicke sankcie, dolar ako zbran a co sa stalo? Po 2 mesiachoch je z tejto zbrane strela do vlastnej nohy. A vidi to cely svet okrem nasich uspavanych spoluobcanoch, ktori ziju v tom sne o nadvlade Zapadu.[/quote] No právě, ale musíš se podívat proti komu stojíš. NeoConi nejsou "géniové", ale zato jsou bez skrupulí, odhodlaní neprohrát, příliš arogantní na to přiznat porážku a všehoschopní ochotní udělat cokoliv. Neříkám, že se jim to povede, ale věřím, že mít příležitost, tak to "zmáčknou". [quote="pid:68407, uid:10"]Pre mna 3. svetova zacala 10. maja 1945 a teraz sa snad blizime ku zmene strategickej iniciativy.[/quote] Já bych spíše řekl 2013, ale to už je záležitost klasifikace apod... to nechme historikům. Mě tady jde o to zostření a přechod na plnou válku. Pamatujte, před 2. světovou, to hodně lidí "cítilo v kostech", ale nikdo si to nechtěl přiznat. [quote="pid:68412, uid:642"]To, coho sa obavas,nema hlavu ani patu. Technicky to uz 2 roky nieje mozne. Teda technicky to nieje mozne uz 14 rokov od krachu v 2008, ale teraz to je nemozne kvoli zbranovym systemom na Zapade. Ich bojova doktrina predstavuje flotilu lietadlovych lodi. No a tu by Rusi vybavili za 15 minut. A stalo by ich to 10 milionov dolarov.[/quote] Co není možné ? Propašovat jadernou hlavici na "divokou" Ukrajinu, kde s úplatkem můžeš kde co ?! Není nic prostšího. Pak ji odpálit a smazat všechno a všechny v Donbaském kotli ? Taky možné. Nechat pak 24/7 létat v masmédiích v celém Západě reportáže o "Zvěrstvu Zoufalého Putina" ?! Jako by to tu už nebylo poslední 2 měsíce. To že tomu nebudou jinde věřit nebo ne všichni, je moc nezajímá. Navíc děláte oba stejnou chybu. Hodnotíte to z pohledu, co je reálně možné a logické. Ale tady jde o to, co si myslí NeoConi, že je možné a co jsou schopni a ochotni zkusit. O výše popsané jsou podle mě schopní a ochotní zkusit. I když nemůžou přežít to, co by následovalo. To oni buď neví nebo si myslí, že to nepřijde. Každý tu víme, že skot ze 100. patra nemůže člověk přežít, ale kolik lidí se v historii našlo, kteří si mysleli opak a zkusili to ?! Já jen říkám, nepodceňujte zoufalost a všehoschopnost NeoConů v kombinaci s jejich hloupostí. [quote="pid:68415, uid:810"]Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena.[/quote] Přesně

Já jen říkám, nepodceňujte zoufalost a všehoschopnost NeoConů v kombinaci s jejich hloupostí.

Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena.


I když je GP v dlouhodobé personální krizi (podle slov V.V.Pjakina), domnívám se, že v zápase o kormidlo se státními elitami má stále silnější ruku. Nám nezbývá, než v to pevně věřit.


[quote="pid:68424, uid:518"]Já jen říkám, nepodceňujte zoufalost a všehoschopnost NeoConů v kombinaci s jejich hloupostí.[/quote] [quote="pid:68415, uid:810"]Asi není úplně nerozumné předpokládat, že bez zásahu GP eskalace s možností použití taktické jaderné zbraně není vyloučena.[/quote] I když je GP v dlouhodobé personální krizi (podle slov V.V.Pjakina), domnívám se, že v zápase o kormidlo se státními elitami má stále silnější ruku. Nám nezbývá, než v to pevně věřit.

Co není možné ? Propašovat jadernou hlavici na "divokou" Ukrajinu, kde s úplatkem můžeš kde co ?!


Přípravy by se neutajili, tajné služby nehrají poker, ale šachy. Je známo, že velmi reálnou hrozbu jaderné války při událostech na Kubě, jako reakce na rozmístění jaderných zbraní v Turecku (o tom se sveřepě mlčí, ale ví se to) uhasili tajné služby.


USA nadstátní elity mají pouze jeden trumf a to rozběsnit dav pomocí medií a pak v nastalém chaosu, kdy tajné služby ztratí kontrolu (plné informace o dění), opravdu by jaderná záhuba hrozila. V současné situaci, kdy svět ještě drží nějak pohromadě je šance zaútočit jadernými zbraněmi pro USA nad-státní elity bez podpory GP opravdu minimální. A to i když mají USA nad-státní elity vlastní tajné služby, ale všichni o sobě vědí a bedlivě se sledují (všechny tajné služby). Ale samozřejmě i minimální riziko je riziko, nejbezpečnější je se o to vůbec nepokoušet (proto je potřeba maximální důraz, aby na to ani nepomysleli).


[quote="pid:68424, uid:518"]Co není možné ? Propašovat jadernou hlavici na "divokou" Ukrajinu, kde s úplatkem můžeš kde co ?![/quote] Přípravy by se neutajili, tajné služby nehrají poker, ale šachy. Je známo, že velmi reálnou hrozbu jaderné války při událostech na Kubě, jako reakce na rozmístění jaderných zbraní v Turecku (o tom se sveřepě mlčí, ale ví se to) uhasili tajné služby. USA nadstátní elity mají pouze jeden trumf a to rozběsnit dav pomocí medií a pak v nastalém chaosu, kdy tajné služby ztratí kontrolu (plné informace o dění), opravdu by jaderná záhuba hrozila. V současné situaci, kdy svět ještě drží nějak pohromadě je šance zaútočit jadernými zbraněmi pro USA nad-státní elity bez podpory GP opravdu minimální. A to i když mají USA nad-státní elity vlastní tajné služby, ale všichni o sobě vědí a bedlivě se sledují (všechny tajné služby). Ale samozřejmě i minimální riziko je riziko, nejbezpečnější je se o to vůbec nepokoušet (proto je potřeba maximální důraz, aby na to ani nepomysleli).
Upravené 19. 4. 2022 o 07:17

Technická otázka pro fyziky. Když dopravovaná jaderná bomba bude zasažena přesnou řízenou střelo jaké je riziko, že se spustí jaderná reakce ? Asi se části dopravují odděleně, pak upřesnění riziko před sestavením (hádám 0) a riziko po složení jaderné bomby?


Technická otázka pro fyziky. Když dopravovaná jaderná bomba bude zasažena přesnou řízenou střelo jaké je riziko, že se spustí jaderná reakce ? Asi se části dopravují odděleně, pak upřesnění riziko před sestavením (hádám 0) a riziko po složení jaderné bomby?
Upravené 19. 4. 2022 o 07:24

@Atom

Ať je bomba jak chce sestavená, je velmi reálné ji bezpečně eliminovat zásahem jiné zbraně.


Atomová bomba může mít 2 typy konstrukce - implozní, nebo kanónový (pokud si nepletu název). Konstrukce druhého typu byla použita v bombách svržených na Japonsko. Představ si trubku ve které jsou odděleně drženy 2 válečky uranu / plutonia od sebe. Jeden váleček je podložený trhavinou. Štěpná reakce je způsobena výbuchem trhaviny, která vrhne vysokou rychlostí jeden váleček štěpného materiálu proti druhému. Když se srazí vznikne nadkritické množství štěpného materiálu a dojde k neřízené štěpné reakci.


Modernější a bezpečnější je implozní konstrukce - hlavice s touto konstrukcí obsahuje pouze podkritické množství štěpného materiálu, narozdíl od předešlé konstrukce. Štepný materiál má tvar koule (reálná konstrukce je složitější, ale primární geometrie onoho kusu štěpného materiálu je koule). Kolem štěpného materiálu je další koule tvořená brizantní trhavinou. Tato druhá koule z trhaviny je pokryta sítí roznětek a každá roznětka iniciuje část koule z trhaviny. Aby došlo ke štěpné reakci je absolutně nutné aby všechny roznětky provedli iniciaci ve stejný okamžik - jinak řečeno - pokud koule z trhaviny vybuchne jen z jedné strany na druhou a ne ze všech stran najednou, dojde ke zničení geometrie štěpného materiálu a nebude vytvořeno nadkritické množství.


Při správné funkci a detonaci všech roznětek v jeden okamžik, stlačí detonační vlna vytvořená trhavinou štěpný materiál tak, že z podktitického množství se stane nadkritické množství a proběhne štěpná reakce.


No a zde spočívá princip eliminace hlavice - zničení geometrie jádra a nebo poškození roznětu - tudíž, když se mi na hlavici sesype sklad, nebo betonový strop, je celkem reálné, že už nebude použitelná. I kdyby třeba kalibr způsobil výbuch trhaviny v hlavici, dojde jen k rozdrcení jádra na místo jeho stlačení ze všech stran.


No a ohledně odjištění jaderné hlavice, to je kapitola sama pro sebe. Dodám jen, že nestačí mít bombu a možná ještě knoflík. to je samo o sobě k ničemu. Je potřeba mít i originální kód pro konkrétní bombu a konkrétní zařízení soužící pro zadání kódu. Jinak máte jen drahé těžítko. Je možné, že se někde pár pum toulá, ale je otázka jestli je k nim i kopmletní hardware.


@Atom Ať je bomba jak chce sestavená, je velmi reálné ji bezpečně eliminovat zásahem jiné zbraně. Atomová bomba může mít 2 typy konstrukce - implozní, nebo kanónový (pokud si nepletu název). Konstrukce druhého typu byla použita v bombách svržených na Japonsko. Představ si trubku ve které jsou odděleně drženy 2 válečky uranu / plutonia od sebe. Jeden váleček je podložený trhavinou. Štěpná reakce je způsobena výbuchem trhaviny, která vrhne vysokou rychlostí jeden váleček štěpného materiálu proti druhému. Když se srazí vznikne nadkritické množství štěpného materiálu a dojde k neřízené štěpné reakci. Modernější a bezpečnější je implozní konstrukce - hlavice s touto konstrukcí obsahuje pouze podkritické množství štěpného materiálu, narozdíl od předešlé konstrukce. Štepný materiál má tvar koule (reálná konstrukce je složitější, ale primární geometrie onoho kusu štěpného materiálu je koule). Kolem štěpného materiálu je další koule tvořená brizantní trhavinou. Tato druhá koule z trhaviny je pokryta sítí roznětek a každá roznětka iniciuje část koule z trhaviny. Aby došlo ke štěpné reakci je absolutně nutné aby všechny roznětky provedli iniciaci ve stejný okamžik - jinak řečeno - pokud koule z trhaviny vybuchne jen z jedné strany na druhou a ne ze všech stran najednou, dojde ke zničení geometrie štěpného materiálu a nebude vytvořeno nadkritické množství. Při správné funkci a detonaci všech roznětek v jeden okamžik, stlačí detonační vlna vytvořená trhavinou štěpný materiál tak, že z podktitického množství se stane nadkritické množství a proběhne štěpná reakce. No a zde spočívá princip eliminace hlavice - zničení geometrie jádra a nebo poškození roznětu - tudíž, když se mi na hlavici sesype sklad, nebo betonový strop, je celkem reálné, že už nebude použitelná. I kdyby třeba kalibr způsobil výbuch trhaviny v hlavici, dojde jen k rozdrcení jádra na místo jeho stlačení ze všech stran. No a ohledně odjištění jaderné hlavice, to je kapitola sama pro sebe. Dodám jen, že nestačí mít bombu a možná ještě knoflík. to je samo o sobě k ničemu. Je potřeba mít i originální kód pro konkrétní bombu a konkrétní zařízení soužící pro zadání kódu. Jinak máte jen drahé těžítko. Je možné, že se někde pár pum toulá, ale je otázka jestli je k nim i kopmletní hardware.

Ještě bych dodal - neoconi moc času nemají, jelikož se blíží volby do kongresu a v případě vítězství republikánů jim začne zase zatápět nepřímo Trump.


Ještě bych dodal - neoconi moc času nemají, jelikož se blíží volby do kongresu a v případě vítězství republikánů jim začne zase zatápět nepřímo Trump.

USA nad-státní elity

Co myslíš těmi nadstátními elitami ?
NeoConi jsou stát elity USA a nad státní jsou globalisti ne ?
A já mluvím o státních elitách=> NeoConech.


[quote="pid:68428, uid:426"]USA nad-státní elity[/quote] Co myslíš těmi nadstátními elitami ? NeoConi jsou stát elity USA a nad státní jsou globalisti ne ? A já mluvím o státních elitách=> NeoConech.

nad státní


Protože jsou nad státy, světový četník. Kdy USA velvyslanectví je více než vláda a vláda musí si chodit pro noty do velvyslanectví. Jakýkoliv stát, když jedná v USA tak je ve stejné pozici i co se týká formálních znaků jako nějaký stát v samotných USA (z těch padesáti dvou nebo kolik jich je).


Zatímco GP je mozek a řídí globální procesy, USA nad statní elity všem rozkazují co mají dělat (svaly bez mozku) a státy (respektivě jejich elity) jsou nuceni je poslouchat.


Teď jsme v situaci rozkolu svalů a mozku, svaly mohou vše ovládat (poroučet státům), ale neví jak aniž by se sociální super systém rozpadl.


Je to moje osobní upřesnění, kterým ukazuji, že USA státní elity jsou v současnosti více než jakýkoliv jiné státní elity jsou jim z nadnárodní úrovně hierarchicky nadřazení (ale je to funkce o kterou přišli a je jim postupně odebírána). GP řídí na hranici Božího dopuštění, tak v té hranici žijeme, GP dává darebákům moc a pak se jich pracně zbavuje a dává moc jiným darebákům.


[quote="pid:68527, uid:518"]nad státní[/quote] Protože jsou nad státy, světový četník. Kdy USA velvyslanectví je více než vláda a vláda musí si chodit pro noty do velvyslanectví. Jakýkoliv stát, když jedná v USA tak je ve stejné pozici i co se týká formálních znaků jako nějaký stát v samotných USA (z těch padesáti dvou nebo kolik jich je). Zatímco GP je mozek a řídí globální procesy, USA nad statní elity všem rozkazují co mají dělat (svaly bez mozku) a státy (respektivě jejich elity) jsou nuceni je poslouchat. Teď jsme v situaci rozkolu svalů a mozku, svaly mohou vše ovládat (poroučet státům), ale neví jak aniž by se sociální super systém rozpadl. Je to moje osobní upřesnění, kterým ukazuji, že USA státní elity jsou v současnosti více než jakýkoliv jiné státní elity jsou jim z nadnárodní úrovně hierarchicky nadřazení (ale je to funkce o kterou přišli a je jim postupně odebírána). GP řídí na hranici Božího dopuštění, tak v té hranici žijeme, GP dává darebákům moc a pak se jich pracně zbavuje a dává moc jiným darebákům.
Upravené 19. 4. 2022 o 21:28

Ještě dodatek je to velice "prefikané", sám GP je schovaný a vidět jsou jenom svaly, díky morální slabosti je má pak GP v hrsti (něco na ně má). Jenže něco za něco, postupně jak se začíná řízení upevňovat, začíná zároveň růst zpupnost dosazených darebáků a po počáteční "vděčnosti" a "poslušnosti" si začínají dosazené elity myslet, že jsou pány světa a přestávají naslouchat svým kurátorům.


Pak díky svévoli elit (ignorují rady kurátorů) dojde k chybám v řízení a začne růst napětí. Na to šikovně GP reaguje, aniž by se odhalil, a nasměruje sociální napětí na jím dosazené elity (svaly). A to je Achilova pata řízení GP, tato fáze je velice riskantní.


Toto lze snadno vysledovat celými dějinami. Jenže GP již prohrál, protože se již o něm ví (dříve se to svedlo na ďábla na mystické síly zla). To je nový faktor prostředí. Úspěšné řízení musí být skryté, aby oponenti nemohli činit proti kroky. Dříve ještě mohl použít poslední záchranou brzdu nechat vše zničit a někam utéct a začít na novo, jenže technologie pokročili na tolik, že nemá již úniku a bude se podílet na stavbě Božího království chtě nechtě, každý pracuje na toho kdo ví více a HNR ví nejvíce. To je jeho trest a rána pro jeho pýchu, ale Bůh je milostivý, kdo se zbaví pýchy obdrží odpuštění (platí pro subjekty tvořící současného obsluhu GP).


Poznámka: Stále nemám jasno o subjektnosti GP, jestli ji má sám o sobě nebo mu ji dodává obsluha (skupina tvořící GP).


Ještě dodatek je to velice "prefikané", sám GP je schovaný a vidět jsou jenom svaly, díky morální slabosti je má pak GP v hrsti (něco na ně má). Jenže něco za něco, postupně jak se začíná řízení upevňovat, začíná zároveň růst zpupnost dosazených darebáků a po počáteční "vděčnosti" a "poslušnosti" si začínají dosazené elity myslet, že jsou pány světa a přestávají naslouchat svým kurátorům. Pak díky svévoli elit (ignorují rady kurátorů) dojde k chybám v řízení a začne růst napětí. Na to šikovně GP reaguje, aniž by se odhalil, a nasměruje sociální napětí na jím dosazené elity (svaly). A to je Achilova pata řízení GP, tato fáze je velice riskantní. Toto lze snadno vysledovat celými dějinami. Jenže GP již prohrál, protože se již o něm ví (dříve se to svedlo na ďábla na mystické síly zla). To je nový faktor prostředí. Úspěšné řízení musí být skryté, aby oponenti nemohli činit proti kroky. Dříve ještě mohl použít poslední záchranou brzdu nechat vše zničit a někam utéct a začít na novo, jenže technologie pokročili na tolik, že nemá již úniku a bude se podílet na stavbě Božího království chtě nechtě, každý pracuje na toho kdo ví více a HNR ví nejvíce. To je jeho trest a rána pro jeho pýchu, ale Bůh je milostivý, kdo se zbaví pýchy obdrží odpuštění (platí pro subjekty tvořící současného obsluhu GP). Poznámka: Stále nemám jasno o subjektnosti GP, jestli ji má sám o sobě nebo mu ji dodává obsluha (skupina tvořící GP).
Upravené 20. 4. 2022 o 10:40

Protože jsou nad státy, světový četník. Kdy USA velvyslanectví je více než vláda a vláda musí si chodit pro noty do velvyslanectví. Jakýkoliv stát, když jedná v USA tak je ve stejné pozici i co se týká formálních znaků jako nějaký stát v samotných USA (z těch padesáti dvou nebo kolik jich je).


Zatímco GP je mozek a řídí globální procesy, USA nad statní elity všem rozkazují co mají dělat (svaly bez mozku) a státy (respektivě jejich elity) jsou nuceni je poslouchat.


Teď jsme v situaci rozkolu svalů a mozku, svaly mohou vše ovládat (poroučet státům), ale neví jak aniž by se sociální super systém rozpadl.


Je to moje osobní upřesnění, kterým ukazuji, že USA státní elity jsou v současnosti více než jakýkoliv jiné státní elity jsou jim z nadnárodní úrovně hierarchicky nadřazení (ale je to funkce o kterou přišli a je jim postupně odebírána). GP řídí na hranici Božího dopuštění, tak v té hranici žijeme, GP dává darebákům moc a pak se jich pracně zbavuje a dává moc jiným darebákům.


Tady pleteš GP a globalisty (Globální Elity)


USA Státní Elity jsou Klintonovci, Bushové, atd... => NeoConi
Globální / Nad Státní Elity jsou např. Kisinger => Globalisté
GP je 22 bůhvíjakých entit bůhví kde...


Tady je třeba rozdělit úrovně chápání (a z nich vycházející moc) a zařazení podle vektorů cílů.
Ano, státní Elita USA má větší moc, ale to jen díky postavení USA nikoliv jich samotných.


[quote="pid:68529, uid:426"]Protože jsou nad státy, světový četník. Kdy USA velvyslanectví je více než vláda a vláda musí si chodit pro noty do velvyslanectví. Jakýkoliv stát, když jedná v USA tak je ve stejné pozici i co se týká formálních znaků jako nějaký stát v samotných USA (z těch padesáti dvou nebo kolik jich je). Zatímco GP je mozek a řídí globální procesy, USA nad statní elity všem rozkazují co mají dělat (svaly bez mozku) a státy (respektivě jejich elity) jsou nuceni je poslouchat. Teď jsme v situaci rozkolu svalů a mozku, svaly mohou vše ovládat (poroučet státům), ale neví jak aniž by se sociální super systém rozpadl. Je to moje osobní upřesnění, kterým ukazuji, že USA státní elity jsou v současnosti více než jakýkoliv jiné státní elity jsou jim z nadnárodní úrovně hierarchicky nadřazení (ale je to funkce o kterou přišli a je jim postupně odebírána). GP řídí na hranici Božího dopuštění, tak v té hranici žijeme, GP dává darebákům moc a pak se jich pracně zbavuje a dává moc jiným darebákům.[/quote] Tady pleteš GP a globalisty (Globální Elity) USA Státní Elity jsou Klintonovci, Bushové, atd... => NeoConi Globální / Nad Státní Elity jsou např. Kisinger => Globalisté GP je 22 bůhvíjakých entit bůhví kde... Tady je třeba rozdělit úrovně chápání (a z nich vycházející moc) a zařazení podle vektorů cílů. Ano, státní Elita USA má větší moc, ale to jen díky postavení USA nikoliv jich samotných.

Poznámka: Stále nemám jasno o subjektnosti GP, jestli ji má sám o sobě nebo mu ji dodává obsluha (skupina tvořící GP).


Dovolil bych si uvést svoje chápání pojmů:


GE (globální, nadnárodní elity), SE (státní elity) jsou pojmy z oblasti hmotného světa, jedná se o konkrétní skupiny (většinou příbuzensky spřízněných) osob.
GP (globální prediktor), VP (vnitřní prediktor) jsou pojmy z duchovní (informační) oblasti. Jedná se o souborné egregory (duchy) vytvářející matrice (budoucích) událostí ve společnosti pod jejich vlivem.


[quote="pid:68552, uid:426"]Poznámka: Stále nemám jasno o subjektnosti GP, jestli ji má sám o sobě nebo mu ji dodává obsluha (skupina tvořící GP).[/quote] Dovolil bych si uvést svoje chápání pojmů: GE (globální, nadnárodní elity), SE (státní elity) jsou pojmy z oblasti hmotného světa, jedná se o konkrétní skupiny (většinou příbuzensky spřízněných) osob. GP (globální prediktor), VP (vnitřní prediktor) jsou pojmy z duchovní (informační) oblasti. Jedná se o souborné egregory (duchy) vytvářející matrice (budoucích) událostí ve společnosti pod jejich vlivem.

Dovolil bych si uvést svoje chápání pojmů:


Vcelku mám podobné chápaní. Například V.V.Pjakin o GP mluvil jako o řídícím modulu, což ukazuje spíše na mechanismus bez subjektnosti. Akorát si nejsem jistý jestli tam přeci není ještě mezivrstva (subjekt - v mýtech padlý anděl):


HNR -> duchovní sféra (noosféra) -> padlý anděl (nějaká nelidská mimo zemi vzniklá entita, nějaký subjekt nebo už jenom egergor, který po subjektu zůstal) -> skupina GP sloužící té entitě, aniž nutně o tom ví.


Poznámka:
Už opouštíme téma, pokud k tomu má co kdo ještě říci, tak doporučuji najít vhodnější k tomu téma nebo založit nové.


[quote="pid:68576, uid:826"]Dovolil bych si uvést svoje chápání pojmů:[/quote] Vcelku mám podobné chápaní. Například V.V.Pjakin o GP mluvil jako o řídícím modulu, což ukazuje spíše na mechanismus bez subjektnosti. Akorát si nejsem jistý jestli tam přeci není ještě mezivrstva (subjekt - v mýtech padlý anděl): HNR -> duchovní sféra (noosféra) -> padlý anděl (nějaká nelidská mimo zemi vzniklá entita, nějaký subjekt nebo už jenom egergor, který po subjektu zůstal) -> skupina GP sloužící té entitě, aniž nutně o tom ví. Poznámka: Už opouštíme téma, pokud k tomu má co kdo ještě říci, tak doporučuji najít vhodnější k tomu téma nebo založit nové.
Upravené 21. 4. 2022 o 08:00

Už opouštíme téma, pokud k tomu má co kdo ještě říci, tak doporučuji najít vhodnější k tomu téma nebo založit nové.

A nebo ukončit tuto odbočku a vrátit se t původnímu tématu.


Jestli se "nic" nestane, Donbass Rusové vyhrají a postoupí frontově na Dněpr a za něj (předmostí u Chersonu),
tak je použití jaderné zbraně již velmi nepravděpodobné. Následující týdny tedy rozhodnou.


[quote="pid:68579, uid:426"]Už opouštíme téma, pokud k tomu má co kdo ještě říci, tak doporučuji najít vhodnější k tomu téma nebo založit nové.[/quote] A nebo ukončit tuto odbočku a vrátit se t původnímu tématu. Jestli se "nic" nestane, Donbass Rusové vyhrají a postoupí frontově na Dněpr a za něj (předmostí u Chersonu), tak je použití jaderné zbraně již velmi nepravděpodobné. Následující týdny tedy rozhodnou.

@Quilgen, si veľký negativista - logika motivovaná strachom. Skoro všetky tvoje témy sú o tom. Kde je dôvera Bohu?

  1. Veľká vojna nebude! V tomto sme pod ochranou vyšších síl.
  2. Globálny prediktor už možno na Zemi niekoľko mesiacov až rokov nie je. Zostali tu iba jeho vyššie riadiace štruktúry, ktoré síce niečo pochopili, ale keď im prestali prichádzať rozkazy, začali improvizovať. S touto hypotézou treba pracovať.

@Quilgen, si veľký negativista - logika motivovaná strachom. Skoro všetky tvoje témy sú o tom. Kde je dôvera Bohu? 1. **Veľká vojna nebude!** V tomto sme pod ochranou vyšších síl. 2. Globálny prediktor už možno na Zemi niekoľko mesiacov až rokov nie je. Zostali tu iba jeho vyššie riadiace štruktúry, ktoré síce niečo pochopili, ale keď im prestali prichádzať rozkazy, začali improvizovať. S touto hypotézou treba pracovať.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 13:07

Kde je dôvera Bohu?


Souhlas s body 1. a 2.|


K 1. nelze to brát jako samozřejmost, je potřeba jít tomu naproti. Nelze spoléhat, že nás HNR ochrání a nebudeme se muset snažit. Dá nám informace, jak se z toho dostat, ale udělat to budeme muset svýma rukama. No když snaha bude upřimná a vytrvalá pak by mohl Bůh pomoci i nějakou "náhodou".


K 2. Někdy mám takový intuitivní pocit. Nemohu to úplně vyloučit. Ale i boj "pouze" s přeprogramováním zbylého egregoru bude velmi tuhý.


[quote="pid:68834, uid:623"]Kde je dôvera Bohu?[/quote] Souhlas s body 1. a 2.| K 1. nelze to brát jako samozřejmost, je potřeba jít tomu naproti. Nelze spoléhat, že nás HNR ochrání a nebudeme se muset snažit. Dá nám informace, jak se z toho dostat, ale udělat to budeme muset svýma rukama. No když snaha bude upřimná a vytrvalá pak by mohl Bůh pomoci i nějakou "náhodou". K 2. Někdy mám takový intuitivní pocit. Nemohu to úplně vyloučit. Ale i boj "pouze" s přeprogramováním zbylého egregoru bude velmi tuhý.
Upravené 21. 4. 2022 o 20:37

si veľký negativista - logika motivovaná strachom. Skoro všetky tvoje témy sú o tom. Kde je dôvera Bohu?

Stejně jako Pjakin se bavím o negativních věcech, protože s těmi je třeba něco dělat nebo se na jejich eventualitu připravit.
Protože POKUD (nikde nevyřvávám "KONEC SE BLÍŽÍ !"smile, tak je třeba mít nějakou přípravu, nějakou "pojistku", jinak je s námi veta. Neznamená to, že to musí přijít, ale je dobré být připraven na vše (na co jde).
Důvěra bohu je fajn, ale modlení pole neoseje.


Nenapsal jsem nikde, že je za pár týdnů konec světa, ale naopak, že je to teď kritická doba a pokud se úspěšně dostaneme za ni, tak věřím, že pak už bude Globálně situace jen lepší (až na nějaké výkyvy). Horší to bude lokálně, např. u nás. Tady si myslím, že to dno přijde někdy na přelomu letošního a příštího roku.


Bavit se o pozitivních věcech, je "plácání se po zádech" a to ničemu nepomůže.
Jestli se chceš "cítit dobře", tak prosím, ale já se obejdu.


[quote="pid:68834, uid:623"]si veľký negativista - logika motivovaná strachom. Skoro všetky tvoje témy sú o tom. Kde je dôvera Bohu?[/quote] Stejně jako Pjakin se bavím o negativních věcech, protože s těmi je třeba něco dělat nebo se na jejich eventualitu připravit. Protože POKUD (nikde nevyřvávám "KONEC SE BLÍŽÍ !"), tak je třeba mít nějakou přípravu, nějakou "pojistku", jinak je s námi veta. Neznamená to, že to musí přijít, ale je dobré být připraven na vše (na co jde). Důvěra bohu je fajn, ale modlení pole neoseje. Nenapsal jsem nikde, že je za pár týdnů konec světa, ale naopak, že je to teď kritická doba a pokud se úspěšně dostaneme za ni, tak věřím, že pak už bude Globálně situace jen lepší (až na nějaké výkyvy). Horší to bude lokálně, např. u nás. Tady si myslím, že to dno přijde někdy na přelomu letošního a příštího roku. Bavit se o pozitivních věcech, je "plácání se po zádech" a to ničemu nepomůže. Jestli se chceš "cítit dobře", tak prosím, ale já se obejdu.

bavím o negativních věcech


Podle DTVR jestli to chápu dobře je potřeba negativní vazby v řízení a překážky řešit nejdříve. Nemá cenu podrobně rozpracovávat plán, když tam je něco co tomu překáží a nebo někdo se bude snažit řídící kroky blokovat nebo překrucovat.


Jiná věc jak to subjekt vnímá jako paniku (proboha co teď budu dělat) nebo naopak pobídku k mobilizaci sil problém vyřešit (musím s tím rychle něco udělat).


[quote="pid:68943, uid:518"]bavím o negativních věcech[/quote] Podle DTVR jestli to chápu dobře je potřeba negativní vazby v řízení a překážky řešit nejdříve. Nemá cenu podrobně rozpracovávat plán, když tam je něco co tomu překáží a nebo někdo se bude snažit řídící kroky blokovat nebo překrucovat. Jiná věc jak to subjekt vnímá jako paniku (proboha co teď budu dělat) nebo naopak pobídku k mobilizaci sil problém vyřešit (musím s tím rychle něco udělat).

K 2. Někdy mám takový intuitivní pocit. Nemohu to úplně vyloučit. Ale i boj "pouze" s přeprogramováním zbylého egregoru bude velmi tuhý.

Tu si treba uvedomiť, že GP nikdy nebol najvyšším hierarachickým subjektom globalizácie na západný spôsob, biblického projektu. Preto jeho existencia alebo neexistencia nie je až tak relevantná, a vôbec by som to nepodceňoval, pretože úroveň nad GP nikam nezmizla.


Konceptuálna moc vychádza zo svojvôle človeka, t.j. z jeho ochoty neriadiť sa žiadnymi písanými a nepísanými pravidlami, zákonmi, tradíciou, ale vlastnou mravnosťou alebo nemravnosťou.


KSB sa zakladá na mravnej svojvôli, na hľadaní Božieho Zámeru a jeho plnení, na diktatúre svedomia.


Koncepcia Západu je postavená na nemravnej svojvôli a plnení cieľov, ktoré sú v rozpore s Božím zámerom.


T.j. jest ide tu o súboj medzi Božskou a satanskou koncepciou. Tá jedna má podporu od Boha, a tá druhá od Satana. Prečo dal Boh zlu a satanovi taký priestor, to neviem... To vie len Boh.


Takže hierarchia je Boh - Satan - GP - globálne elity - štátne elity - ľud. Takže aj keď odtiaľto vyhodíš GP, stále nad globálnymi elitami stojí satan (šéf globálneho prediktora), a ten nie je debil... Je to subjekt, ktorý je chytrejší ako GP.


Vyhrať tento boj sa dá len orientáciou na HNR (Boha). On určil pravidlá tejto hry, a má zmysel ich objavovať a dodržiavať.


[quote="pid:68920, uid:426"]K 2. Někdy mám takový intuitivní pocit. Nemohu to úplně vyloučit. Ale i boj "pouze" s přeprogramováním zbylého egregoru bude velmi tuhý.[/quote] Tu si treba uvedomiť, že GP nikdy nebol najvyšším hierarachickým subjektom globalizácie na západný spôsob, biblického projektu. Preto jeho existencia alebo neexistencia nie je až tak relevantná, a vôbec by som to nepodceňoval, pretože úroveň nad GP nikam nezmizla. Konceptuálna moc vychádza zo svojvôle človeka, t.j. z jeho ochoty neriadiť sa žiadnymi písanými a nepísanými pravidlami, zákonmi, tradíciou, ale vlastnou mravnosťou alebo nemravnosťou. KSB sa zakladá na mravnej svojvôli, na hľadaní Božieho Zámeru a jeho plnení, na diktatúre svedomia. Koncepcia Západu je postavená na nemravnej svojvôli a plnení cieľov, ktoré sú v rozpore s Božím zámerom. T.j. jest ide tu o súboj medzi Božskou a satanskou koncepciou. Tá jedna má podporu od Boha, a tá druhá od Satana. Prečo dal Boh zlu a satanovi taký priestor, to neviem... To vie len Boh. Takže hierarchia je Boh - Satan - GP - globálne elity - štátne elity - ľud. Takže aj keď odtiaľto vyhodíš GP, stále nad globálnymi elitami stojí satan (šéf globálneho prediktora), a ten nie je debil... Je to subjekt, ktorý je chytrejší ako GP. Vyhrať tento boj sa dá len orientáciou na HNR (Boha). On určil pravidlá tejto hry, a má zmysel ich objavovať a dodržiavať.
3.4k
21
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept