Zahraničná politika
Zaujímavé články z Veterans Today

https://www.veteranstoday.com/ upozornil Tomáš Hlaváč na IV. Tak som to začala čítať, ja viem len trochu rusky, ale zato dobre po anglicky, tak bude sem dávať, články a výcuc z nich. Píšu hodne o Ukrajine, Covide.


Hlavným editorom je Gordon Duff. Gordon Duff je námorný bojový veterán z vojny vo Vietname. Je invalidným veteránom a celé desaťročia sa venuje problematike veteránov a vojnových zajatcov.


Gordon je akreditovaný diplomat a je všeobecne akceptovaný ako jeden z popredných globálnych spravodajských špecialistov. Riadi najväčšiu súkromnú spravodajskú organizáciu na svete a pravidelne konzultuje s vládami, ktoré sú vystavené bezpečnostným problémom.


Keď sa vlákna neujme, tak zmažem. Ale považujem za zaujímavé dávať info aj z druhej strany (teda nie ruskej). Prípadne dajte like, ak je to pre Vás zaujímavé, nepotrebujem vlákno pre seba:-)


Ale toto je sila, toto píše Američan a diplomat, takže žiadna ruská propaganda.


https://www.veteranstoday.com/ upozornil Tomáš Hlaváč na IV. Tak som to začala čítať, ja viem len trochu rusky, ale zato dobre po anglicky, tak bude sem dávať, články a výcuc z nich. Píšu hodne o Ukrajine, Covide. Hlavným editorom je Gordon Duff. Gordon Duff je námorný bojový veterán z vojny vo Vietname. Je invalidným veteránom a celé desaťročia sa venuje problematike veteránov a vojnových zajatcov. Gordon je akreditovaný diplomat a je všeobecne akceptovaný ako jeden z popredných globálnych spravodajských špecialistov. Riadi najväčšiu súkromnú spravodajskú organizáciu na svete a pravidelne konzultuje s vládami, ktoré sú vystavené bezpečnostným problémom. Keď sa vlákna neujme, tak zmažem. Ale považujem za zaujímavé dávať info aj z druhej strany (teda nie ruskej). Prípadne dajte like, ak je to pre Vás zaujímavé, nepotrebujem vlákno pre seba:-) Ale toto je sila, toto píše Američan a diplomat, takže žiadna ruská propaganda.
Upravené 18. 4. 2022 o 12:21

Dnes som narazila na taký článok:


https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/marina-poroshenko-steals-from-disabled-children/


Z článku, preložené googlom, ale dosť dobre:


Rodina ukrajinského prezidenta bola opäť v centre korupčného škandálu a manželka tentoraz prekonala všetky pochybné úspechy svojho manžela jednou schémou. Marina Porošenko dokázala svojským spôsobom podvodnýmm spôsobom okradnúť postihnuté detí na jednej strane (čo je kruté a cynické) a na druhej strane sponzora všetkých farebných revolúcií Georga Sorosa.


Zapojenie Mariny Porošenko do sprenevery peňazí pre dobročinné nadácie po dôkladnom vyšetrovaní oznámili svetu novinári európskeho vydania Luxembourg Herald. Prvá dáma Ukrajiny sa podieľala na krádeži finančných prostriedkov pridelených medzinárodnými organizáciami ako humanitárnej pomoci. Jeden z Marininých najlukratívnejších projektov ovplyvnil najmä Charitatívnu nadáciu Georga Sorosa, ktorá previedla obrovské sumy na pomoc ukrajinským deťom so zdravotným postihnutím.


Vidieť, kam až siaha tá ne-ľudskosť. Dobre, ke´d už je v náture kradnúť, ale najchudobnejším z chudobných?!? A vlastného sponzora?! Tak to je sila.


Dnes som narazila na taký článok: https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/marina-poroshenko-steals-from-disabled-children/ Z článku, preložené googlom, ale dosť dobre: Rodina ukrajinského prezidenta bola opäť v centre korupčného škandálu a manželka tentoraz prekonala všetky pochybné úspechy svojho manžela jednou schémou. Marina Porošenko dokázala svojským spôsobom podvodnýmm spôsobom okradnúť postihnuté detí na jednej strane (čo je kruté a cynické) a na druhej strane sponzora všetkých farebných revolúcií Georga Sorosa. Zapojenie Mariny Porošenko do sprenevery peňazí pre dobročinné nadácie po dôkladnom vyšetrovaní oznámili svetu novinári európskeho vydania Luxembourg Herald. Prvá dáma Ukrajiny sa podieľala na krádeži finančných prostriedkov pridelených medzinárodnými organizáciami ako humanitárnej pomoci. Jeden z Marininých najlukratívnejších projektov ovplyvnil najmä Charitatívnu nadáciu Georga Sorosa, ktorá previedla obrovské sumy na pomoc ukrajinským deťom so zdravotným postihnutím. Vidieť, kam až siaha tá ne-ľudskosť. Dobre, ke´d už je v náture kradnúť, ale najchudobnejším z chudobných?!? A vlastného sponzora?! Tak to je sila.

Pamätáte si Gonzalo Lira, americký novinár žijúci v Kyjeve (tuším), ktorý prvý dával videá o tom, že rozdať zbrane hocikomu nebolo najmúdrejšie?


No tak tento novinár podľa VT zmizol. Z článku:


Gonzalo Lira je nezvestný. Zadržiavajú neohrozeného ukrajinského vojnového korešpondenta, možno ho mučia a vraždia, Ukro-nacisti podnecovaní Daily Beast? V tomto trojminútovom audio zázname z 21. marca nám Gonzalo Lira hovorí, že ak niekedy zmizne, môže za to The Daily Beast.


https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/gonzalo/


Pamätáte si Gonzalo Lira, americký novinár žijúci v Kyjeve (tuším), ktorý prvý dával videá o tom, že rozdať zbrane hocikomu nebolo najmúdrejšie? No tak tento novinár podľa VT zmizol. Z článku: Gonzalo Lira je nezvestný. Zadržiavajú neohrozeného ukrajinského vojnového korešpondenta, možno ho mučia a vraždia, Ukro-nacisti podnecovaní Daily Beast? V tomto trojminútovom audio zázname z 21. marca nám Gonzalo Lira hovorí, že ak niekedy zmizne, môže za to The Daily Beast. https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/gonzalo/

Tento článok hovorí o tom, ako čo prebiehalo na Donbase, sú tam aj videá, je tam upozornenie, že viac ako 18 rokov, takže opatrne:


https://www.veteranstoday.com/2022/04/18/what-ukrainians-did-to-ukrainians-atrocities-by-nationalist-tornado-battalion-videos-english-titles-18/


Z článku:
„Pripomíname si minulosť, aby sme pochopili súčasnosť, pripomienka z roku 2016 s niektorými strašnými videami...takže pozor:


Southfront: Prípad zločinov práporu Tornado je trestným prípadom otvoreným v súvislosti s mnohými závažnými zločinmi spáchanými personálom ukrajinského dobrovoľníckeho práporu Tornado počas ozbrojeného konfliktu v Donbase.


Podľa ukrajinskej vojenskej prokuratúry bojovníci práporu praktizovali neľudské zabíjanie, mučenie a znásilňovanie civilistov. Okrem toho sa zistilo, že jeden zo štyroch členov personálu Tornado má záznam v registri trestov. Vyšetrovanie malo veľký verejný a politický ohlas a proces bol vystavený silnému tlaku predstaviteľov ukrajinského dobrovoľníckeho hnutia.


Nakoniec boli niektorí dobrovoľníci z práporu Tornado uznaní vinnými z trestných činov (únos, sexuálne násilie atď.), ale správa Global Rights Compliance LLP, ktorá bola zverejnená pod záštitou Britského veľvyslanectva v Kyjeve, označila za absenciu akýchkoľvek obvinení. vojnových zločinov proti nim s takým zjavným nevysvetliteľným dôkazom. Ukrajinská Helsinská únia pre ľudské práva okrem toho vyjadrila znepokojenie nad celonárodnou tendenciou ospravedlňovať ťažké zločiny proukrajinskými formáciami.


Tento článok hovorí o tom, ako čo prebiehalo na Donbase, sú tam aj videá, je tam upozornenie, že viac ako 18 rokov, takže opatrne: https://www.veteranstoday.com/2022/04/18/what-ukrainians-did-to-ukrainians-atrocities-by-nationalist-tornado-battalion-videos-english-titles-18/ Z článku: „Pripomíname si minulosť, aby sme pochopili súčasnosť, pripomienka z roku 2016 s niektorými strašnými videami...takže pozor: Southfront: Prípad zločinov práporu Tornado je trestným prípadom otvoreným v súvislosti s mnohými závažnými zločinmi spáchanými personálom ukrajinského dobrovoľníckeho práporu Tornado počas ozbrojeného konfliktu v Donbase. Podľa ukrajinskej vojenskej prokuratúry bojovníci práporu praktizovali neľudské zabíjanie, mučenie a znásilňovanie civilistov. Okrem toho sa zistilo, že jeden zo štyroch členov personálu Tornado má záznam v registri trestov. Vyšetrovanie malo veľký verejný a politický ohlas a proces bol vystavený silnému tlaku predstaviteľov ukrajinského dobrovoľníckeho hnutia. Nakoniec boli niektorí dobrovoľníci z práporu Tornado uznaní vinnými z trestných činov (únos, sexuálne násilie atď.), ale správa Global Rights Compliance LLP, ktorá bola zverejnená pod záštitou Britského veľvyslanectva v Kyjeve, označila za absenciu akýchkoľvek obvinení. vojnových zločinov proti nim s takým zjavným nevysvetliteľným dôkazom. Ukrajinská Helsinská únia pre ľudské práva okrem toho vyjadrila znepokojenie nad celonárodnou tendenciou ospravedlňovať ťažké zločiny proukrajinskými formáciami.

Bože @dasa to je strašné, to sa nedá ani len čítať. Otras!!!! Azov asi tiež nebude tábor skautov.

Bože @dasa to je strašné, to sa nedá ani len čítať. Otras!!!! Azov asi tiež nebude tábor skautov.
Upravené 18. 4. 2022 o 13:05

Bože @dasa to je strašné, to sa nedá ani len čítať. Otras!!!! Azov asi tiež nebude tábor skautov.

Jsou to následovníci Bandery . Dělají to , co jemu i jim připadalo normální , dle jejich morálky . A mě připadá normální , zlikvidovat je , i jejich podporovatele .

[quote="pid:68371, uid:273"]Bože @dasa to je strašné, to sa nedá ani len čítať. Otras!!!! Azov asi tiež nebude tábor skautov.[/quote] Jsou to následovníci Bandery . Dělají to , co jemu i jim připadalo normální , dle jejich morálky . A mě připadá normální , zlikvidovat je , i jejich podporovatele .

Celkom zaujímavý rozhovor, myslím, že bývalý novinár Spiegel, ktorý vysvetľuje ako západné "lugenpresse (lživé médiá) informovali resp. neinformovali, čo sa deje na Ukrajine. Je t v anglictine, ale celkom sa to dá dobre rozumieť, keďže ten, kto odpovedá na otázky je Nemec.


https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/the-story-behind-thomas-roper-and-the-anti-spiegel-good-stuff/


Je to vysvetlené:


  • v krátkosti o čom, sú Minské dohody, záp, mediá tvrdia, že Rusko ich nedodržiavalo, ale nie je tam žiadny záväzok Ruska, Rusko je len garantor

  • ako mediá nikdy neinformovali o antimajdane

  • ako bol majdan organizovaný oligarchami
  • prečo rozdávali pasy Rusom v Donecku a Luhansku, pretože im ukrajinské úrady odmietli vydávať doklady a prestali im vyplácať dôchodky

  • o tomto sa nikde neinformovalo. Ale toto bude zase len zrejme "ruskí propaganda", však? Ináč mne najviac vadí, ako sa všetci ako slaboduchý Eduscho, Fiona, Jarko a tak tvária, že Ukrajina bola vrchol demoikracie a zlé Rusko tam vtrhlo. No je to zaujímavé, trvá 22 min.


Celkom zaujímavý rozhovor, myslím, že bývalý novinár Spiegel, ktorý vysvetľuje ako západné "lugenpresse (lživé médiá) informovali resp. neinformovali, čo sa deje na Ukrajine. Je t v anglictine, ale celkom sa to dá dobre rozumieť, keďže ten, kto odpovedá na otázky je Nemec. https://www.veteranstoday.com/2022/04/17/the-story-behind-thomas-roper-and-the-anti-spiegel-good-stuff/ Je to vysvetlené: - v krátkosti o čom, sú Minské dohody, záp, mediá tvrdia, že Rusko ich nedodržiavalo, ale nie je tam žiadny záväzok Ruska, Rusko je len garantor - ako mediá nikdy neinformovali o antimajdane - ako bol majdan organizovaný oligarchami - prečo rozdávali pasy Rusom v Donecku a Luhansku, pretože im ukrajinské úrady odmietli vydávať doklady a prestali im vyplácať dôchodky - o tomto sa nikde neinformovalo. Ale toto bude zase len zrejme "ruskí propaganda", však? Ináč mne najviac vadí, ako sa všetci ako slaboduchý Eduscho, Fiona, Jarko a tak tvária, že Ukrajina bola vrchol demoikracie a zlé Rusko tam vtrhlo. No je to zaujímavé, trvá 22 min.

Pamätáte si Gonzalo Lira, americký novinár žijúci v Kyjeve (tuším), ktorý prvý dával videá o tom, že rozdať zbrane hocikomu nebolo najmúdrejšie?


pod poslednim videem patricka lancastera se lidi boji i o patrickuv zivot v souvislosti s tim, ze muze byt dalsi po zmizeni gonzala:-(


[quote="pid:68365, uid:273"]Pamätáte si Gonzalo Lira, americký novinár žijúci v Kyjeve (tuším), ktorý prvý dával videá o tom, že rozdať zbrane hocikomu nebolo najmúdrejšie?[/quote] pod poslednim videem patricka lancastera se lidi boji i o patrickuv zivot v souvislosti s tim, ze muze byt dalsi po zmizeni gonzala:-(

Patrick Lancaster sa pohybuje na oslobodenom uzemí Mariupola medzi ruskými a čečenskými vojakmi, GL bol priamo v Charkove
https://www.youtube.com/watch?v=QD_-ak6vVzg


Patrick Lancaster sa pohybuje na oslobodenom uzemí Mariupola medzi ruskými a čečenskými vojakmi, GL bol priamo v Charkove https://www.youtube.com/watch?v=QD_-ak6vVzg

Patrick Lancaster sa pohybuje na oslobodenom
uzemí Mariupola medzi ruskými a čečenskými vojakmi, GL bol priamo v Charkove


patricka sleduju a tesi me, ze mu rostou odberatele. pod timto jeho poslednim videem je dobra diskuse. lidi z ruznych casti evropy se probouzi.


[quote="pid:68499, uid:48"]Patrick Lancaster sa pohybuje na oslobodenom uzemí Mariupola medzi ruskými a čečenskými vojakmi, GL bol priamo v Charkove[/quote] patricka sleduju a tesi me, ze mu rostou odberatele. pod timto jeho poslednim videem je dobra diskuse. lidi z ruznych casti evropy se probouzi.

Incident v Kramatorsku, zrazu o ňom ticho. NA VT je o tom dnes článok:


https://www.veteranstoday.com/2022/04/20/kramatorsk-train-station-attack-the-key-to-finding-the-perpetrator-lies-in-this-overlooked-detail/


V článku sa dosť detailne píše o tom, aké takéto strela majú svoje jedinečné identifikačné číslo a niečo ako passport (myslím na štýl servisná knižka), kde sa popisuje každá transakcia s touto strelou. Článok je od Scotta Rittera, vojenský dôjstojník, na TG som s ním videla interview, kde sa vyjadroval k špeciálnej operácii. Najzaujímavejšie je na záver, z článku preloené googlom:


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že raketový útok na Kramatorsk „musí byť jedným z obvinení tribunálu“, o ktorom uvažuje na Medzinárodnom trestnom súde. "Ako masaker v Buche, ako mnoho iných ruských vojnových zločinov."


Zelenskyj si možno bude chcieť dávať pozor na to, čo si želá. Akékoľvek seriózne vyšetrovanie bombového útoku na železničnú stanicu Kramatorsk bude zahŕňať vyšetrovanie príslušnej rakety a otázky vlastníctva, v ktorých bude hrať hlavnú úlohu sériové číslo rakety.


Ak je to naozaj tak – a dostupné dôkazy silne naznačujú, že áno – potom to bude Zelenskyj a jeho vedenie v trestnej veci zločinu zabíjania práve tých civilistov, ktorých životy údajne chráni.


No a toto možno vysvetľuje, prečo je zrazu okolo toho také ticho.


Incident v Kramatorsku, zrazu o ňom ticho. NA VT je o tom dnes článok: https://www.veteranstoday.com/2022/04/20/kramatorsk-train-station-attack-the-key-to-finding-the-perpetrator-lies-in-this-overlooked-detail/ V článku sa dosť detailne píše o tom, aké takéto strela majú svoje jedinečné identifikačné číslo a niečo ako passport (myslím na štýl servisná knižka), kde sa popisuje každá transakcia s touto strelou. Článok je od Scotta Rittera, vojenský dôjstojník, na TG som s ním videla interview, kde sa vyjadroval k špeciálnej operácii. Najzaujímavejšie je na záver, z článku preloené googlom: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že raketový útok na Kramatorsk „musí byť jedným z obvinení tribunálu“, o ktorom uvažuje na Medzinárodnom trestnom súde. "Ako masaker v Buche, ako mnoho iných ruských vojnových zločinov." Zelenskyj si možno bude chcieť dávať pozor na to, čo si želá. Akékoľvek seriózne vyšetrovanie bombového útoku na železničnú stanicu Kramatorsk bude zahŕňať vyšetrovanie príslušnej rakety a otázky vlastníctva, v ktorých bude hrať hlavnú úlohu sériové číslo rakety. Ak je to naozaj tak – a dostupné dôkazy silne naznačujú, že áno – potom to bude Zelenskyj a jeho vedenie v trestnej veci zločinu zabíjania práve tých civilistov, ktorých životy údajne chráni. No a toto možno vysvetľuje, prečo je zrazu okolo toho také ticho.

Toz to vyzera, ze Slovensko uz odovzdalo aj MIGy? https://www.veteranstoday.com/2022/04/20/slovakia-delivered-mig-29s-to-ukraine-in-operation-overseen-by-pentagon/



Skupina vysokokvalifikovaných ukrajinských pilotov údajne minulý týždeň pricestovala na Slovensko, prevzala lietadlá a potom s nimi letela až do skrytých hangárov vzdušných síl na vojenských letiskách v Kyjeve, pričom udržiavala nízku výšku, aby ich neodhalili pokročilé ruské systémy vzdušného dozoru. Pentagón, ktorý rozmiestnil rozsiahle prostriedky ISR (spravodajstvo, sledovanie a prieskum) pozdĺž ukrajinských hraníc, plne koordinoval celú tajnú operáciu presunu lietadiel.



Toz to vyzera, ze Slovensko uz odovzdalo aj MIGy? https://www.veteranstoday.com/2022/04/20/slovakia-delivered-mig-29s-to-ukraine-in-operation-overseen-by-pentagon/ >Skupina vysokokvalifikovaných ukrajinských pilotov údajne minulý týždeň pricestovala na Slovensko, prevzala lietadlá a potom s nimi letela až do skrytých hangárov vzdušných síl na vojenských letiskách v Kyjeve, pričom udržiavala nízku výšku, aby ich neodhalili pokročilé ruské systémy vzdušného dozoru. Pentagón, ktorý rozmiestnil rozsiahle prostriedky ISR (spravodajstvo, sledovanie a prieskum) pozdĺž ukrajinských hraníc, plne koordinoval celú tajnú operáciu presunu lietadiel.

Moderator

1.73k
12
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept