Zahraničná politika
Zprávy z fronty 3

Nejprve odkaz na stránky, kde shromažďují dokumenty o válečných zločinech. Ať nejste překvapeni - tyto stránky nám "ministerstvo pravdy" zakázalo:
https://russian.rt.com/trend/672997-voennye-prestupleniya-ukraina


Pak doporučuju do pozornosti "okolnost", se kterou se setkáte při sledování každého videa se zajatým ukroarmády. Záměrně nepíšu národnost, protože - jak se ukazuje - těch národností pod vlajkou UA bojuje víc, než by si člověk myslel.
Když se jich ptají, kde a jako co sloužili, v jakém uskupení bojovali - všichni svorně tvrdí, že oni nic, jen seděli, nikomu neublížili - a že tam byli jako medici, kuchaři, zásobovači... Prostě - nikdo z nich nedržel zbraň v ruce, každý představoval "týl" a "nic nedělal"! A když už kvůli jasným důkazům něco říct musí, všichni tvrdí "plnil jsem rozkaz".
Z jejich výpovědí vychází, že celý Azov jsou medici nebo kuchaři...
Nepřipomíná vám to něco?


Nejprve odkaz na stránky, kde** shromažďují dokumenty o válečných zločinech**. Ať nejste překvapeni - tyto stránky nám "ministerstvo pravdy" zakázalo: https://russian.rt.com/trend/672997-voennye-prestupleniya-ukraina Pak doporučuju do pozornosti "okolnost", se kterou se setkáte při sledování každého videa se zajatým ukroarmády. Záměrně nepíšu národnost, protože - jak se ukazuje - těch národností pod vlajkou UA bojuje víc, než by si člověk myslel. Když se jich ptají, kde a jako co sloužili, v jakém uskupení bojovali - všichni svorně tvrdí, že oni nic, jen seděli, nikomu neublížili - a **že tam byli jako medici, kuchaři, zásobovači**... Prostě - nikdo z nich nedržel zbraň v ruce, každý představoval "týl" a "nic nedělal"! A když už kvůli jasným důkazům něco říct musí, všichni tvrdí "plnil jsem rozkaz". **Z jejich výpovědí vychází, že celý Azov jsou medici nebo kuchaři...** Nepřipomíná vám to něco?

Už se toto objevilo v našich médiích?
"Ukrajina tvrdí, že Rusko poprvé použilo dalekonosný bombardér" (neumím přeložit дальний бомбардировщик) - a je u toho fotka rozbombardovaného paneláku. Jenže... toto není dílo "ruské bomby", ale azovského odstřelování.
https://t.me/rusvesnasu/17463


Klidem mě nenaplňuje dnešní zpráva, kde se jako želéhad obává, že Rusko co nejdřív použije atomovku. On totiž ten "hérec" moc dobře ví, že jeho popularita ve světě upadá a nemá moc prostředků, jak ji obnovit aspoň na nějakou dobu. Jako "hérec" ví, že dokud publikum tleská, je to dobrý, nic se mu nestane. Proto je slovní "hrdina" a peskuje západní politiky - čím výše stojí, tím lépe. Proto tak provokativně odmítl německého prezidenta. Zelenský ví, že toto se publiku líbí - takže sklidí body u lidí a posílí "podporu zdola".
A protože je tento pán hlavně primitiv, obávám se, aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...


Už se toto objevilo v našich médiích? "**Ukrajina tvrdí, že Rusko poprvé použilo dalekonosný bombardér**" (neumím přeložit дальний бомбардировщик) - a je u toho fotka rozbombardovaného paneláku. Jenže... toto není dílo "ruské bomby", ale **azovského odstřelování**. https://t.me/rusvesnasu/17463 Klidem mě nenaplňuje dnešní zpráva, kde se jako želéhad obává, že Rusko co nejdřív použije atomovku. On totiž ten "hérec" moc dobře ví, že jeho popularita ve světě upadá a nemá moc prostředků, jak ji obnovit aspoň na nějakou dobu. Jako "hérec" ví, že dokud publikum tleská, je to dobrý, nic se mu nestane. Proto je slovní "hrdina" a peskuje západní politiky - čím výše stojí, tím lépe. Proto tak provokativně odmítl německého prezidenta. Zelenský ví, že toto se publiku líbí - takže sklidí body u lidí a posílí "podporu zdola". A protože je tento pán hlavně primitiv, obávám se, aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...

A protože je tento pán hlavně primitiv, obávám se, aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...

Pořád je to jen najatý košer kretén , který dostane za odměnu od páníčka , kulku do palice . Ten nerozhoduje ani o tom , kdy půjde na záchod .


[quote="pid:68176, uid:203"]A protože je tento pán hlavně primitiv, obávám se, aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...[/quote] Pořád je to jen najatý košer kretén , který dostane za odměnu od páníčka , kulku do palice . Ten nerozhoduje ani o tom , kdy půjde na záchod .

aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...


Zelenský nemá vliv na dění, říká co musí říkat, to není samostatný subjekt. Na rozdíl třeba od Hitlera, GP už nepouští samostatné subjekty do takových pozic, viz. Biden. Ale dav šílených elit nemá plně pod kontrolou.


Situace je teď taková, že GP a všichni z elit, kterým zůstala špetka zdravého rozumu se snaží zabránit jaderné válce a odstranění Putina by situaci nezachránilo, v tuhle chvíli by to byl pravděpodobně konec civilizace.


[quote="pid:68176, uid:203"]aby si nechtěl "takovou malou atomovečkou" vylepšit reputaci...[/quote] Zelenský nemá vliv na dění, říká co musí říkat, to není samostatný subjekt. Na rozdíl třeba od Hitlera, GP už nepouští samostatné subjekty do takových pozic, viz. Biden. Ale dav šílených elit nemá plně pod kontrolou. Situace je teď taková, že GP a všichni z elit, kterým zůstala špetka zdravého rozumu se snaží zabránit jaderné válce a odstranění Putina by situaci nezachránilo, v tuhle chvíli by to byl pravděpodobně konec civilizace.

Pořád je to jen najatý košer kretén , který dostane za odměnu od páníčka , kulku do palice . Ten nerozhoduje ani o tom , kdy půjde na záchod .

Ale atomovka mě už také dávno napadla. Donbaský kotel je jasná věc.
Tam Ukrajinci jednoznačně prohrají a tím je prohraná i Ukrajina a celá propaganda se rozplyne jak pára nad hrncem.
Ani kecy o "generálovi Zima" už nemůžou použít.
Ale...
Kdyby tam na Donbaský kotel hodili atomovku, tak


  1. pobijí Rusům možná i 50 000 vojáků a to už jsou citelné ztráty
  2. Vyhrají PR válku, protože [doplňte pomluvy, urážky a nadávky] Rus prohrával a bál se, že Ukrajinci je vyženou ze svého území a probijí se až ke Kavkazu, tak ze zoufalství použili Atomovku
  3. Už se na to v USA (i jinde) připravuje delší dobu informační pole, viz. kecy o tom, že malá atomová válka, by pomohla klimatu..Nebo, že proti Rusáků je to třeba atd.
  4. Kdy jindy ji použít, než teď ? Až budou na Západních hranicích Ukrajiny s Polskem a Slovenskem, tak bude trochu pozdě. Ne že by jim záleželo na Slovácích a Polácích, ale pokud si to území chtějí udržet, tak v dobrém stavu a také vlády se možná plánují sbalit a zmizet, ale někdo v tajných službách nebo armádě by s tím mohl mít problém a pak mluvit... nebo hůř.

[quote="pid:68177, uid:185"]Pořád je to jen najatý košer kretén , který dostane za odměnu od páníčka , kulku do palice . Ten nerozhoduje ani o tom , kdy půjde na záchod .[/quote] Ale atomovka mě už také dávno napadla. Donbaský kotel je jasná věc. Tam Ukrajinci jednoznačně prohrají a tím je prohraná i Ukrajina a celá propaganda se rozplyne jak pára nad hrncem. Ani kecy o "generálovi Zima" už nemůžou použít. Ale... Kdyby tam na Donbaský kotel hodili atomovku, tak 1. pobijí Rusům možná i 50 000 vojáků a to už jsou citelné ztráty 2. Vyhrají PR válku, protože [doplňte pomluvy, urážky a nadávky] Rus prohrával a bál se, že Ukrajinci je vyženou ze svého území a probijí se až ke Kavkazu, tak ze zoufalství použili Atomovku 3. Už se na to v USA (i jinde) připravuje delší dobu informační pole, viz. kecy o tom, že malá atomová válka, by pomohla klimatu.. Nebo, že proti Rusáků je to třeba atd. 4. Kdy jindy ji použít, než teď ? Až budou na Západních hranicích Ukrajiny s Polskem a Slovenskem, tak bude trochu pozdě. Ne že by jim záleželo na Slovácích a Polácích, ale pokud si to území chtějí udržet, tak v dobrém stavu a také vlády se možná plánují sbalit a zmizet, ale někdo v tajných službách nebo armádě by s tím mohl mít problém a pak mluvit... nebo hůř.

Kdyby tam na Donbaský kotel hodili atomovku, tak

V tom případě se dá říct pouze sbohem .


[quote="pid:68191, uid:518"]Kdyby tam na Donbaský kotel hodili atomovku, tak[/quote] V tom případě se dá říct pouze sbohem .

Brífing ruského ministerstva obrany (16.04.2022)


Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.
💥 Vysoko presné vzduchom odpaľované zbrane dlhého doletu zničili výrobné budovy obrneného závodu v Kyjeve a dielne na opravu vojenskej techniky v Nikolajeve.
💥 Počas noci bolo zasiahnutých 16 nepriateľských cieľov vysoko presnými raketami odpaľovanými zo vzduchu. Medzi nimi zničené:
▫ v osadách Povstanskoye, Odeská oblasť, Barvenkovo, Lisičansk, Sribnoye, Petrovsky a Opytnoye, 11 oblastí, kde je sústredená ukrajinská vojenská technika a zbrane;


v oblasti Nikolajev dva sklady raketových a delostreleckých zbraní;


▫ na juhovýchode Poltavy centrálna základňa pre radarové prieskumné a komunikačné vybavenie;


▫ Južne od Poltavy, základňa na skladovania protilietadlových raketových zbraní;


▫ v osade Gusarovka, oblasť sústredenia jednotiek 95. samostatnej leteckej útočnej brigády.


💥 Operačno-taktické letectvo počas noci zničilo 67 oblastí koncentrácie personálu a ukrajinskej vojenskej techniky.


💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili ukrajinské lietadlo Su-25 vo vzduchu 15 kilometrov južne od dediny Izium
Raketové sily a delostrelectvo zasiahli 811 cieľov, vrátane: 43 veliteľských stanovíšť ukrajinských jednotiek, 8 konvojov s palivom pre vojenské vybavenie, ako aj 760 oblastí koncentrácie živej sily nepriateľa.


📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 133 lietadiel, 458 bezpilotných prostriedkov, 246 protilietadlových raketových systémov, 2246 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 252 viacnásobných raketometov, 981 poľných delostreleckých zbraní
a mínometov, ako 2146 kusov špeciálnych vojenských vozidiel.
https://vk.com/mil?w=wall-133441491_645315&z=video-133441491_456255962%2F332c4ceb5ae1cea382%2Fpl_post_-133441491_645315


Brífing ruského ministerstva obrany (16.04.2022) ------------------------------------------------ Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

Fejk kontrol 30
https://vk.com/public211635723?z=video-211635723_456239059%2Fa03262b2b27c52f59c%2Fpl_wall_-211635723


Fejk kontrol 31
https://vk.com/public211635723?z=video-211635723_456239058%2F2454f47664741c7c18%2Fpl_wall_-211635723


Fejk kontrol 30 https://vk.com/public211635723?z=video-211635723_456239059%2Fa03262b2b27c52f59c%2Fpl_wall_-211635723 Fejk kontrol 31 https://vk.com/public211635723?z=video-211635723_456239058%2F2454f47664741c7c18%2Fpl_wall_-211635723
Upravené 16. 4. 2022 o 14:02

Už se toto objevilo v našich médiích?
"Ukrajina tvrdí, že Rusko poprvé použilo dalekonosný bombardér" (neumím přeložit дальний бомбардировщик) - a je u toho fotka rozbombardovaného paneláku. Jenže... toto není dílo "ruské bomby", ale azovského odstřelování.
https://t.me/rusvesnasu/17463

Píšu o tom v niektorých médiách aj niektorí vojenkori.
https://tsargrad.tv/news/bombardirovshhiki-tu-22m3-otrabotali-v-mariupole-pochemu-jeto-plohoj-znak-dlja-ukrainy_531398
https://zen.yandex.ru/media/bestme/molniia-rossiia-vpervye-primenila-na-ukraine-strategicheskie-bombardirovsciki-tu22m3-bombiat-azovstal-6259c3f2ab68c7653f7d0409
Má byť aj kratučké video z bombardovania azovstalu.


[quote="pid:68176, uid:203"]Už se toto objevilo v našich médiích? "Ukrajina tvrdí, že Rusko poprvé použilo dalekonosný bombardér" (neumím přeložit дальний бомбардировщик) - a je u toho fotka rozbombardovaného paneláku. Jenže... toto není dílo "ruské bomby", ale azovského odstřelování. https://t.me/rusvesnasu/17463[/quote] Píšu o tom v niektorých médiách aj niektorí vojenkori. https://tsargrad.tv/news/bombardirovshhiki-tu-22m3-otrabotali-v-mariupole-pochemu-jeto-plohoj-znak-dlja-ukrainy_531398 https://zen.yandex.ru/media/bestme/molniia-rossiia-vpervye-primenila-na-ukraine-strategicheskie-bombardirovsciki-tu22m3-bombiat-azovstal-6259c3f2ab68c7653f7d0409 Má byť aj kratučké video z bombardovania azovstalu.
  • Ministerstvo obrany Ruskej federácie uviedlo, že straty ozbrojených síl Ukrajiny a zahraničných žoldnierov dosiahli viac ako 23 tisíc ľudí. Straty Ozbrojených síl Ukrajiny, Národnej gardy Ukrajiny a zahraničných žoldnierov k 16. aprílu predstavujú 23 367 osôb. Novinárom to v sobotu oznámil oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Podľa oficiálneho predstaviteľa ruského ministerstva obrany v dôsledku útokov zahynulo a bolo zranených viac ako 320 ukrajinských vojakov, 23 obrnených vozidiel a bolo zničených sedem vozidiel na rôzne účely. „Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 134 lietadiel, 460 bezpilotných prostriedkov, 246 protilietadlových raketových systémov, 2 269 tankov a iných bojových obrnených vozidiel, 252 viacnásobných raketometov, 987 poľných diel a mínometov, ako aj ako 2 158 kusov špeciálnych vojenských vozidiel,“ uviedol.https://tass.ru/armiya-i-opk/14394827

- ** Ministerstvo obrany Ruskej federácie uviedlo, že straty ozbrojených síl Ukrajiny a zahraničných žoldnierov dosiahli viac ako 23 tisíc ľudí.** Straty Ozbrojených síl Ukrajiny, Národnej gardy Ukrajiny a zahraničných žoldnierov k 16. aprílu predstavujú 23 367 osôb. Novinárom to v sobotu oznámil oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Podľa oficiálneho predstaviteľa ruského ministerstva obrany v dôsledku útokov zahynulo a bolo zranených viac ako 320 ukrajinských vojakov, 23 obrnených vozidiel a bolo zničených sedem vozidiel na rôzne účely. „Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 134 lietadiel, 460 bezpilotných prostriedkov, 246 protilietadlových raketových systémov, 2 269 tankov a iných bojových obrnených vozidiel, 252 viacnásobných raketometov, 987 poľných diel a mínometov, ako aj ako 2 158 kusov špeciálnych vojenských vozidiel,“ uviedol. https://tass.ru/armiya-i-opk/14394827
  • Ruské ozbrojené sily ponúkli nacionalistom v Mariupole, aby zložili zbrane. Ruské ozbrojené sily ponúkli militantom z národných práporov a zahraničným žoldnierom zablokovaným v Mariupole, aby v nedeľu od 6:00 moskovského času ukončili nepriateľstvo a zložili zbrane, majú zaručené zachovanie ich životov. Uvádza sa to vo vyhlásení vedúceho medzirezortného koordinačného veliteľstva Ruskej federácie pre humanitárnu reakciu na Ukrajine, vedúceho Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie generálplukovníka Michaila Mizinceva.Ozbrojené sily RF sa podľa neho takto rozhodli „s ohľadom na katastrofickú situáciu, ktorá sa vyvinula v hutníckom závode Azovstal, a riadili sa aj čisto humánnymi princípmi“.Pre praktickú realizáciu aktivít tejto humanitárnej operácie sa predpokladá nasledovná schéma činností: od 05:00 moskovského času je nadviazaná nepretržitá komunikácia medzi ruskou a ukrajinskou stranou na výmenu informácií; od 05:30 moskovského času je vyhlásený „režim úplného ticha“; o 06:00 moskovského času strany vztyčujú vlajky: rusko – červená, ukrajinsko – biela po celom obvode Azovstalu. Strany tiež všetkými komunikačnými kanálmi potvrdzujú pripravenosť zaviesť režim mlčania. Od 6:00 do 13:00 moskovského času odídu všetky ukrajinské ozbrojené jednotky a zahraniční žoldnieri bez zbraní a streliva.Mizincev zdôraznil, že obsah rokovaní medzi militantmi národných formácií a žoldniermi zablokovanými v Mariupole v hutníckom závode Azovstal svedčí o ich bezvýchodiskovej situácii, vytrvalo žiadajú od oficiálneho Kyjeva povolenie vzdať sa, no v reakcii dostávajú hrozby popravy. "Počas 16. apríla 2022 došlo k prudkému zvýšeniu intenzity rádiovej komunikácie militantov z nacionalistických formácií a zahraničných žoldnierov zablokovaných v Mariupole v hutníckom závode Azovstal. militanti sú v bezvýchodiskovej situácii, prakticky bez jedla a vody. Naliehavo požiadať oficiálne orgány Kyjeva o povolenie zložiť zbrane a vzdať sa. Zástupcovia ukrajinských orgánov to zároveň kategoricky zakazujú a hrozia ďalšími popravami v podmienkach „vojny“, uvádza sa vo vyhlásení.Toto naliehavé vyhlásenie bude nepretržite počas noci vysielané ukrajinským formáciám v Azovstale na všetkých rádiových kanáloch každých 30 minút. Prostredníctvom všetkých dostupných informačných zdrojov sa dostane aj do OSN, Medzinárodného výboru Červeného kríža, OBSE a ďalších medzinárodných organizácií.https://tass.ru/armiya-i-opk/14395483

- **Ruské ozbrojené sily ponúkli nacionalistom v Mariupole, aby zložili zbrane**. Ruské ozbrojené sily ponúkli militantom z národných práporov a zahraničným žoldnierom zablokovaným v Mariupole, aby v nedeľu od 6:00 moskovského času ukončili nepriateľstvo a zložili zbrane, majú zaručené zachovanie ich životov. Uvádza sa to vo vyhlásení vedúceho medzirezortného koordinačného veliteľstva Ruskej federácie pre humanitárnu reakciu na Ukrajine, vedúceho Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie generálplukovníka Michaila Mizinceva.Ozbrojené sily RF sa podľa neho takto rozhodli „s ohľadom na katastrofickú situáciu, ktorá sa vyvinula v hutníckom závode Azovstal, a riadili sa aj čisto humánnymi princípmi“.Pre praktickú realizáciu aktivít tejto humanitárnej operácie sa predpokladá nasledovná schéma činností: od 05:00 moskovského času je nadviazaná nepretržitá komunikácia medzi ruskou a ukrajinskou stranou na výmenu informácií; od 05:30 moskovského času je vyhlásený „režim úplného ticha“; o 06:00 moskovského času strany vztyčujú vlajky: rusko – červená, ukrajinsko – biela po celom obvode Azovstalu. Strany tiež všetkými komunikačnými kanálmi potvrdzujú pripravenosť zaviesť režim mlčania. Od 6:00 do 13:00 moskovského času odídu všetky ukrajinské ozbrojené jednotky a zahraniční žoldnieri bez zbraní a streliva.Mizincev zdôraznil, že obsah rokovaní medzi militantmi národných formácií a žoldniermi zablokovanými v Mariupole v hutníckom závode Azovstal svedčí o ich bezvýchodiskovej situácii, vytrvalo žiadajú od oficiálneho Kyjeva povolenie vzdať sa, no v reakcii dostávajú hrozby popravy. "Počas 16. apríla 2022 došlo k prudkému zvýšeniu intenzity rádiovej komunikácie militantov z nacionalistických formácií a zahraničných žoldnierov zablokovaných v Mariupole v hutníckom závode Azovstal. militanti sú v bezvýchodiskovej situácii, prakticky bez jedla a vody. Naliehavo požiadať oficiálne orgány Kyjeva o povolenie zložiť zbrane a vzdať sa. Zástupcovia ukrajinských orgánov to zároveň kategoricky zakazujú a hrozia ďalšími popravami v podmienkach „vojny“, uvádza sa vo vyhlásení.Toto naliehavé vyhlásenie bude nepretržite počas noci vysielané ukrajinským formáciám v Azovstale na všetkých rádiových kanáloch každých 30 minút. Prostredníctvom všetkých dostupných informačných zdrojov sa dostane aj do OSN, Medzinárodného výboru Červeného kríža, OBSE a ďalších medzinárodných organizácií.https://tass.ru/armiya-i-opk/14395483

Ruské ozbrojené sily ponúkli nacionalistom v Mariupole, aby zložili zbrane.

Jj, myslel jsem si to. Potřebují síly jinde a hlavně chtějí to, co tam je (hlavně v tom podzemí) neporušené.
Zvěsti co slýchám jsou od zásob všehomožného až po UFO a hvězdnou bránu smile , ale... něco cenného tam je.
Pravděpodobné se zdá, že jsou tam buď uloženy nějaké zbraně hrom. nič. nebo ještě pravděpodobnější, že tam byla tajná laboratoř, kde dělali testy na Ukrajinských Rusech. Jako Mengele.
Odpovídaly by tomu zvěsti o tom, že tam mizeli lidí a už se nevraceli.


[quote="pid:68278, uid:12"]Ruské ozbrojené sily ponúkli nacionalistom v Mariupole, aby zložili zbrane.[/quote] Jj, myslel jsem si to. Potřebují síly jinde a hlavně chtějí to, co tam je (hlavně v tom podzemí) neporušené. Zvěsti co slýchám jsou od zásob všehomožného až po UFO a hvězdnou bránu :D , ale... něco cenného tam je. Pravděpodobné se zdá, že jsou tam buď uloženy nějaké zbraně hrom. nič. nebo ještě pravděpodobnější, že tam byla tajná laboratoř, kde dělali testy na Ukrajinských Rusech. Jako Mengele. Odpovídaly by tomu zvěsti o tom, že tam mizeli lidí a už se nevraceli.

Odpovídaly by tomu zvěsti o tom, že tam mizeli lidí


Živí budou mluvit a Rusové z principu jednají lidsky, mají to v genech. Pokud tam něco je (nějaké důkazy) mohli by to zničit. Možné to je, ale i tak toho víme až dost a z davem to nehne, spíš půjde o informační pole, když se vzdají bude to vypadat blbě a bude morálka klesat v celé armádě.


[quote="pid:68285, uid:518"]Odpovídaly by tomu zvěsti o tom, že tam mizeli lidí[/quote] Živí budou mluvit a Rusové z principu jednají lidsky, mají to v genech. Pokud tam něco je (nějaké důkazy) mohli by to zničit. Možné to je, ale i tak toho víme až dost a z davem to nehne, spíš půjde o informační pole, když se vzdají bude to vypadat blbě a bude morálka klesat v celé armádě.

Jj, myslel jsem si to. Potřebují síly jinde a hlavně chtějí to, co tam je (hlavně v tom podzemí) neporušené.
Měli dost času to zničit.


[quote="pid:68285, uid:518"]Jj, myslel jsem si to. Potřebují síly jinde a hlavně chtějí to, co tam je (hlavně v tom podzemí) neporušené.[/quote]Měli dost času to zničit.

ale... něco cenného tam je.

Netuším, co cenného - krom cca 25 km podzemních chodeb v kvalitě protiatomového bunkru. Naciki a jejich žoldáci jsou tam vlastně opevnění. Díky únosu humanitárního konvoje také na čas zásobení.
V dokumentu výše, co dával "Joe Jumper", se říká, že právě tady chtěli mít NATOvci s nacikami svou největší rozvědnou základnu. Radiorozvědka. Takže nejspíš i odposlechy, kódovací systém, dekódovací systém... Tak je možné, že tam mají nějaké zařízení, které Rusové chtějí blíže prozkoumat...
Ten dokument od @Joe JumperUp je zajímavý - koukla jsem na celý.
jednak se tam potvrzuje to, co říkali ti naši "adrenalíni", co si vyjeli "zabojovat" na UA. Zbraně nedostanou, dokud nepodepíšou kontrakt s UA "armádou" - a to je na libovolnou dobu, seberou jim pas, nemůžou odjet. Pokud nepodepíšou, posílají je do bojových zón beze zbraně. Zacházejí s nimi jak s dobytkem. Pokud chytí "zběhy", jdou do Lvovské oblasti a tam si je benderovci "podají". Pokud je kdo raněný, většinou to "vyřeší" doražením... A to je celkem "běžná věc", protože adrenalínům, kteří si na vojáčky dosud jen hráli, ale ve skutečném boji nikdy nebyli, dají na výcvik jen pět dní a pak je pošlou do první linie.
Je to šílené, je to hrozné... ale pro naciki úplně typické. A taky si říkám, že těch pár, co přežili a co se možná dostanou i domů, se už do konce života nebude hnát do "adrenalínu s Rusy" a už je nikdy nebudou podceňovat. Navíc to jsou důležití svědci o chování ukrů...

[quote="pid:68285, uid:518"]ale... něco cenného tam je.[/quote] Netuším, co cenného - krom cca 25 km podzemních chodeb v kvalitě protiatomového bunkru. Naciki a jejich žoldáci jsou tam vlastně opevnění. Díky únosu humanitárního konvoje také na čas zásobení. V dokumentu výše, co dával "Joe Jumper", se říká, že právě tady chtěli mít NATOvci s nacikami svou největší rozvědnou základnu. Radiorozvědka. Takže nejspíš i odposlechy, kódovací systém, dekódovací systém... Tak je možné, že tam mají nějaké zařízení, které Rusové chtějí blíže prozkoumat... Ten dokument od @Joe JumperUp je zajímavý - koukla jsem na celý. jednak se tam potvrzuje to, co říkali ti naši "adrenalíni", co si vyjeli "zabojovat" na UA. Zbraně nedostanou, dokud nepodepíšou kontrakt s UA "armádou" - a to je na libovolnou dobu, seberou jim pas, nemůžou odjet. Pokud nepodepíšou, posílají je do bojových zón beze zbraně. Zacházejí s nimi jak s dobytkem. Pokud chytí "zběhy", jdou do Lvovské oblasti a tam si je benderovci "podají". Pokud je kdo raněný, většinou to "vyřeší" doražením... A to je celkem "běžná věc", protože adrenalínům, kteří si na vojáčky dosud jen hráli, ale ve skutečném boji nikdy nebyli, dají na výcvik jen pět dní a pak je pošlou do první linie. Je to šílené, je to hrozné... ale pro naciki úplně typické. A taky si říkám, že těch pár, co přežili a co se možná dostanou i domů, se už do konce života nebude hnát do "adrenalínu s Rusy" a už je nikdy nebudou podceňovat. Navíc to jsou důležití svědci o chování ukrů...

Podle ruského ministerstva obrany přijelo na Ukrajinu od začátku speciální operace 6 824 zahraničních žoldnéřů z 63 zemí.
Většinu z nich tvoří žoldnéři z Polska (1 717) a USA (asi 1 500).
Ruské ozbrojené síly od 24. února zlikvidovaly 1 035 zahraničních žoldnéřů, jejich počet se snižuje a v současnosti činí 4 877.
https://t.me/new_militarycolumnist/80509


Podle ruského ministerstva obrany přijelo na Ukrajinu od začátku speciální operace 6 824 zahraničních žoldnéřů z 63 zemí. Většinu z nich tvoří žoldnéři z Polska (1 717) a USA (asi 1 500). Ruské ozbrojené síly od 24. února zlikvidovaly 1 035 zahraničních žoldnéřů, jejich počet se snižuje a v současnosti činí 4 877. https://t.me/new_militarycolumnist/80509

Spôsobenie požiaru poškodenia vojenskej techniky a objektov ozbrojených síl Ukrajiny posádkami útočných vrtuľníkov Mi-28n ruských leteckých a kozmických síl


🚁 Počas letovej úlohy bola objavená poloha protilietadlového raketového systému Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorého bojová posádka vypustila jeden z vrtuľníkov.


▫ Posádka odpálila tepelné pasce a vykonala protiraketový manéver,
čím sa vyhla vypálenej rakete.


💥 Skupina útočných vrtuľníkov spustila raketový útok na pozície nepriateľského systému protivzdušnej obrany a zničila ju.


💥 Posádky zničili aj pozície jednotiek Ozbrojených síl zamaskované v zalesnenej oblasti.


https://vk.com/mil?w=wall-133441491_648481&z=video-133441491_456256044%2F996872512dbf2e9911%2Fpl_post_-133441491_648481


Spôsobenie požiaru poškodenia vojenskej techniky a objektov ozbrojených síl Ukrajiny posádkami útočných vrtuľníkov Mi-28n ruských leteckých a kozmických síl

Pokud tam něco je (nějaké důkazy) mohli by to zničit.

No dokumenty můžeš spálit, ale když jsi v podzemí, tak není dobré ho celé vypálit... se sebou uvnitř smile
Nejen že uhoříš, ale i kdyby ne, tak kde na to vezmeš kyslík, který chceš dýchat ?


I tak, je pak poznat, co to bylo +- za zařízení a k čemu bylo určeno.


[quote="pid:68286, uid:426"]Pokud tam něco je (nějaké důkazy) mohli by to zničit.[/quote] No dokumenty můžeš spálit, ale když jsi v podzemí, tak není dobré ho celé vypálit... se sebou uvnitř :D Nejen že uhoříš, ale i kdyby ne, tak kde na to vezmeš kyslík, který chceš dýchat ? I tak, je pak poznat, co to bylo +- za zařízení a k čemu bylo určeno.

Netuším, co cenného - krom cca 25 km podzemních chodeb v kvalitě protiatomového bunkru.

Buď "Šajby" => vysocí důstojníci ze zahraničí


nebo nějaké laboratoře s horou mrtvol a výzkumy na bůh ví co...


[quote="pid:68295, uid:203"]Netuším, co cenného - krom cca 25 km podzemních chodeb v kvalitě protiatomového bunkru.[/quote] Buď "Šajby" => vysocí důstojníci ze zahraničí nebo nějaké laboratoře s horou mrtvol a výzkumy na bůh ví co...

Brífing ruského ministerstva obrany (17.04.2022)




Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.


💥 Počas noci vysoko presné rakety odpaľované vzduchom zničili továreň na muníciu pri obci Brovary v Kyjevskej oblasti.


💥 Operačno-taktické letectvo zničilo 68 vojenských objektov Ukrajiny. Medzi nimi: v regiónoch Krivaja Luka a Krasnoarmeysk dva osvetľovacie a navádzacie lokátory S-300 a v regióne Severodoneck jeden protilietadlový raketový systém "Osa AKM"; 6 skladov raketových a delostreleckých zbraní a paliva, ako aj 40 oblastí koncentrácie ukrajinskej vojenskej techniky a personálu v osadách Kremennaja, Krasnyj Lyman, Kolodezi, Torskoje, Jampolovka a Novoselivka.


💥 Počas noci zasiahlo armádne letectvo štyri zhluky živej sily a techniky, ako aj kolónu techniky na pochode. Zároveň bolo zničených viac ako 50 ukrajinských vojakov, 7bojových vozidiel pechoty a obrnených transportérov a 14 obrnených vozidiel.
💥Raketové jednotky a delostrelectvo porazili 814 objektov vrátane: 17 veliteľských stanovíšť, 111 delostreleckých palebných pozícií a 684 nepriateľských pevností a oblastí koncentrácie živej sily.


💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 10 ukrajinských bezpilotných lietadiel pri osadách Avdeevka, Bayrak, Lozovaya, Malaya Kamyshevakha, Novoprokofievka, Pologi, Chernobaevka, Širokoe, Jasinovataja.
📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 134 lietadiel, 470 bezpilotných prostriedkov, 249 protilietadlových raketových systémov, 2290 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 254 viacnásobných raketometov, 992 poľných diel a mínometov,
ako aj 2166 kusov špeciálnych vojenských vozidiel.


  • V rámci útočných akcií na oslobodenie mesta Mariupol sa na žiadosť prezidenta Tureckej republiky R. Erdogana 16. apríla v okrese Prímorskij uskutočnila špeciálna operácia na oslobodenie rukojemníkov zadržiavaných tzv. Ukrajinskí nacisti v tureckej mešite.

V dôsledku nezištných akcií ruskej skupiny špeciálnych síl bola mešita prepustená, bolo zabitých 29 militantov vrátane zahraničných žoldnierov. Rukojemníkov, občanov jednej z krajín SNŠ, prepustili a odviezli na bezpečné miesto.Obkľúčená a úplne zablokovaná v Mariupole na území hutníckeho závodu Azovstal bola ukrajinská skupina požiadaná, aby dobrovoľne zložila zbrane a vzdala sa, aby si zachránila život.

  • Kyjevský nacionalistický režim však podľa rádiového odpočúvania zakázal rokovania o kapitulácii a nariadil azovským nacistom, aby na mieste zastrelili každého, kto by chcel zložiť zbrane medzi Ukrajincami.vojenský personál a zahraniční žoldnieri. Celkovo je podľa ukrajinských vojakov, ktorí sa vzdali, teraz na území podniku Azovstal ako súčasť ukrajinskej skupiny obkľúčení až 400 zahraničných žoldnierov.

  • Väčšina z nich sú občania európskych krajín, ako aj Kanady. Už predtým sme informovali, že rádiové rozhovory medzi militantmi v Mariupole prebiehajú v šiestich cudzích jazykoch. V prípade ďalšieho odporu budú všetky zničené.Celkovo začiatkom špeciálnej vojenskej operácie prilákal kyjevský nacionalistický režim na Ukrajinu 6824 zahraničných žoldnierov zo 63 štátov.Najväčšia skupina pochádzala z Poľska – 1717 ľudí. Z USA, Kanady a tiež Rumunska prišlo asi jeden a pol tisíca žoldnierov. Z Veľkej Británie a Gruzínska, každý - do 300 ľudí.Z oblastí Sýrskej arabskej republiky, ktoré sú pod kontrolou Turecka, prišlo 193 ľudí.


◽ Drvivá väčšina žoldnierov je teraz rozmiestnená ako súčasť ukrajinských skupín v mestách Kyjev, Charkov, Odesa, Nikolaev a Mariupol. Ich distribúciu do skupín vykonáva „regionálne koordinačné veliteľstvo“ takzvanej „Ukrajinskej légie medzinárodnej obrany“ v meste Belaja Cerkov.
V dôsledku nepriateľských akcií počet žoldnierov neustále klesá a dnes je to 4877 ľudí.
V bojoch ruské ozbrojené sily zničili 1035 zahraničných žoldnierov. Ďalších 912 žoldnierov sa odmietlo zúčastniť na nepriateľských akciách a utieklo z krajiny.


❗Pripomínam, že zahraniční žoldnieri nemajú podľa medzinárodného humanitárneho práva štatút „bojovníkov“. Na Ukrajinu si prišli zarobiť zabíjaním Slovanov.
To najlepšie, čo ich preto čaká, je trestná zodpovednosť a dlhé tresty odňatia slobody.
https://www.youtube.com/watch?v=O0SLDZEYGTA


https://vk.com/mil?w=wall-133441491_648348


Brífing ruského ministerstva obrany (17.04.2022) ------------------------------------------------ Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

Rusové shodili na Azovstal 10 speciálních bomb

Tak já rozuměl okolo 50 bomb.


[quote="pid:68310, uid:312"]Rusové shodili na Azovstal 10 speciálních bomb[/quote] Tak já rozuměl okolo 50 bomb.

Jarek

Tak já rozuměl okolo 50 bomb

Asi 50 kusů.
"...этих спецсредств было применено около пятидесяти штук".


[quote="pid:68312, uid:471"]Tak já rozuměl okolo 50 bomb[/quote] Asi 50 kusů. "...этих спецсредств было применено около пятидесяти штук".
Upravené 17. 4. 2022 o 16:49

Zelenský byl dneska nějak mimo. Ne že by v poslední době měl nějakou formu. Už jen to, jak si vyskočil na německého prezidenta, je pro celou UA dost černým znamením. Více se tak zavrtal do matrice UA r. 1941, kdy vzývaný Bandera vyhlásil samostatnost UA a to bez dovolení Hitlera a nacistického Německa. Tenkrát Němce hodně naštval a to se děje i nyní. Želéhad ale štve nejen Němce. Svou arogancí, drzostí, vychloubáním - a hlavně tlachalstvím.
Dneska se v rozhovoru pro CNN rozvášnil a sdělil, že světu nevěří.
Nevěří slovům, právním dokumentům, nevěří diplomacii, mezinárodnímu právu, garancím bezpečnosti - a vůbec - nejvíc nevěří sousedům UA.
Přidal k tomu, že UA může klidně s Ruskem bojovat 10 let - a vydrží to!
"Můžeme klidně s Ruskem bojovat 10 let, abychom si vzali, co je naše. Můžeme si dovolit jít touto cestou."
https://rusvesna.su/news/1650207119


To se jim to bojuje, když jim to celý svět platí. Celý svět vyzbrojuje, posílá peníze i jídlo, posílá žoldáky - a stará se o migranty. A "kamarádi nejvěrnější" - angláni - už zase hecují svět, aby dodával ještě více zbraní a více nábojů a více humanitárky - protože bez toho prý Kyjev nevydrží...
Myslím si, že kotel kolem Azovstali dělá své - a angláni jsou tam taky. Proto ta "emotivní slova", popichující obzvláště USA coby velení NATO. NATO - prý nejmohutnější a nejmocnější vojenská aliance světa pod velením USA - bude sedět na zadku se založenýma rukama a dívat se, jak UA trhají na kousky".
https://rusvesna.su/news/1650214103


Zdá se mi to úplně stejný scénář, jako u poslední velké války. Anglie také zpoza buku popichovala a ponoukala a dělala to ze všech zemí nejúčinněji.


Zelenský byl dneska nějak mimo. Ne že by v poslední době měl nějakou formu. Už jen to, jak si vyskočil na německého prezidenta, je pro celou UA dost černým znamením. Více se tak zavrtal do matrice UA r. 1941, kdy vzývaný Bandera vyhlásil samostatnost UA a to bez dovolení Hitlera a nacistického Německa. Tenkrát Němce hodně naštval a to se děje i nyní. Želéhad ale štve nejen Němce. Svou arogancí, drzostí, vychloubáním - a hlavně tlachalstvím. Dneska se v rozhovoru pro CNN rozvášnil a **sdělil, že světu nevěří.** Nevěří slovům, právním dokumentům, nevěří diplomacii, mezinárodnímu právu, garancím bezpečnosti - a vůbec - **nejvíc nevěří sousedům UA**. Přidal k tomu, že UA může klidně s Ruskem bojovat 10 let - a vydrží to! "**Můžeme klidně s Ruskem bojovat 10 let, abychom si vzali, co je naše. Můžeme si dovolit jít touto cestou**." https://rusvesna.su/news/1650207119 To se jim to bojuje, když jim to celý svět platí. Celý svět vyzbrojuje, posílá peníze i jídlo, posílá žoldáky - a stará se o migranty. A "kamarádi nejvěrnější" - angláni - už zase hecují svět, aby dodával ještě více zbraní a více nábojů a více humanitárky - protože bez toho prý Kyjev nevydrží... Myslím si, že kotel kolem Azovstali dělá své - a angláni jsou tam taky. Proto ta "emotivní slova", popichující obzvláště USA coby velení NATO. NATO - prý nejmohutnější a nejmocnější vojenská aliance světa pod velením USA - bude sedět na zadku se založenýma rukama a dívat se, jak UA trhají na kousky". https://rusvesna.su/news/1650214103 Zdá se mi to úplně stejný scénář, jako u poslední velké války. Anglie také zpoza buku popichovala a ponoukala a dělala to ze všech zemí nejúčinněji.

Buď "Šajby" => vysocí důstojníci ze zahraničí


nebo nějaké laboratoře s horou mrtvol a výzkumy na bůh ví co...


Ne že by mě to také nezajímalo, co je v závodu Azovstal skryto. Spíše mě zajímá, jak se změní informační pole v "západní polokouli" po jeho dobytí. Na co bude "západ" nucen přistoupit, či se Jelity totálně zblázní.


[quote="pid:68305, uid:518"]Buď "Šajby" => vysocí důstojníci ze zahraničí nebo nějaké laboratoře s horou mrtvol a výzkumy na bůh ví co...[/quote] Ne že by mě to také nezajímalo, co je v závodu Azovstal skryto. Spíše mě zajímá, jak se změní informační pole v "západní polokouli" po jeho dobytí. Na co bude "západ" nucen přistoupit, či se Jelity totálně zblázní.

Ne že by mě to také nezajímalo, co je v závodu Azovstal skryto.


Nevím, ale všem vojenským specialistům muselo být jasné, že hlavní útok z DNR povede na Mariupol. Nevěřím, že by tam cenné zahraniční kádry zůstaly, měly 1-2 dny po 24.2. na opuštění města. Nebo někdo mohl věřit, že Mariupol ustojí útok? Sotva. Vždyť k jeho obklíčení došlo během pár dní po 24.2. Určitě je to způsob, jak se zbavit Azovců a zároveň vázat DNR a ruskou armádu. Ale, že by tam zůstali zahraniční důstojníci? Proč by je tam nechávali na jistou smrt (zajetí)?


[quote="pid:68324, uid:573"]Ne že by mě to také nezajímalo, co je v závodu Azovstal skryto.[/quote] Nevím, ale všem vojenským specialistům muselo být jasné, že hlavní útok z DNR povede na Mariupol. Nevěřím, že by tam cenné zahraniční kádry zůstaly, měly 1-2 dny po 24.2. na opuštění města. Nebo někdo mohl věřit, že Mariupol ustojí útok? Sotva. Vždyť k jeho obklíčení došlo během pár dní po 24.2. Určitě je to způsob, jak se zbavit Azovců a zároveň vázat DNR a ruskou armádu. Ale, že by tam zůstali zahraniční důstojníci? Proč by je tam nechávali na jistou smrt (zajetí)?

Nevím, jestli zrovna dnes, ale dnes je nejvíce zpráv a videí z plně osvobozeného závodu Iljiče v Mariupolu.
Nacházejí zde velmi zajímavé "věci" - jako třeba zakázané protipěchotní miny. Ukrajina se dušovala, že ona takové vůbec nemá, že jsou to Rusové, kteří tyto zakázané zbraně používají. A ejhle - na závodě Iljiče je jich plno. Ne že by mě to překvapovalo, protože ukrozpravodajství předčí i proslulé "rádio Jerevan".
https://russian.rt.com/ussr/video/991632-naideny-zapreschennye-miny


Nevím, jestli zrovna dnes, ale dnes je nejvíce zpráv a videí z plně osvobozeného závodu Iljiče v Mariupolu. Nacházejí zde velmi zajímavé "věci" - **jako třeba zakázané protipěchotní miny.** Ukrajina se dušovala, že ona takové vůbec nemá, že jsou to Rusové, kteří tyto zakázané zbraně používají. A ejhle - na závodě Iljiče je jich plno. Ne že by mě to překvapovalo, protože ukrozpravodajství předčí i proslulé "rádio Jerevan". https://russian.rt.com/ussr/video/991632-naideny-zapreschennye-miny

Brífing ruského ministerstva obrany (18.04.2022)


Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.
💥 16 ukrajinských vojenských zariadení bolo počas noci zničených vysoko presnými raketami zo vzduchu. Vrátane: 5 nepriateľských veliteľských stanovíšť, skladu paliva, 3 muničných skladov, ako aj personálu a vojenského vybavenia sústredených v oblastiach osád Barvenkovo, Gulyai Pole, Kamyševacha, Zelenoye Pole, Velikomikhailovka a Nikolaev.
💥 Operačno-taktické letectvo ruských vzdušných a kozmických síl uskutočnilo
údery na 108 oblastí koncentrácie personálu a ukrajinskej vojenskej techniky.


💥 Okrem toho bolo v oblasti Budína zostrelené ukrajinské bezpilotné lietadlo raketou vzduch-vzduch.


💥 Armádne letectvo zničilo 8 tankov a iných bojových obrnených vozidiel, ako aj až rotu živej sily nepriateľa v oblastiach Paškovo, Vesele a Iľjičevka.
💥 Raketové jednotky podnikli údery vysoko presnými pozemnými raketami Iskander. Zničené boli štyri sklady zbraní a ukrajinskej vojenskej techniky, ako aj tri oblasti koncentrácie nepriateľskej živej sily pri osadách Popasnaja, Jampol a Kramatorsk.


💥 Ruské delostrelecké jednotky zaútočili v noci na 315 objektov ukrajinských jednotiek. Zasiahnuté boli: 18 veliteľských stanovíšť, 22 delostreleckých batérií, protilietadlový raketový systém OSA-AKM, ako aj 275 pevností a oblastí koncentrácie živej sily nepriateľa.
💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili vo vzduchu tri ukrajinské bojové lietadlá: dve stíhačky MiG-29 pri obci Izjum a jedno Su-25 pri Avdiivke.
Vo vzduchu bolo zostrelených aj 11 ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach osád Klimovo, Nevelskoje, Novotroitskoje, Izjum, Panteleymonovka, Sladkovodnoje, Jasnoje.


💥 Zachytených bolo 10 rakiet veľkého kalibru vypálených ukrajinskými viacnásobnými raketometmi na sídlisko Černobajevka.
Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených: 139 lietadiel, 483 bezpilotných prostriedkov, 250 protilietadlových raketových systémov, 2326 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 254 viacnásobných raketometov, 1004 poľných diel a mínometov, ako aj 2184 špeciálnych vojenských jednotiek automobilovej techniky.
https://vk.com/mil?w=wall-133441491_651234
https://www.youtube.com/watch?v=xxZHE-riU3c


Brífing ruského ministerstva obrany (18.04.2022) ------------------------------------------------ Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

⚡️Ministerstvo obrany vopred varuje krajiny


„civilizovaného Západu“ na čele so Spojenými štátmi, že Ruská federácia má operačnú dôkazovú základňu o plánovaných strašných zločinoch kyjevského režimu.
https://t.me/highlylikely20/31435


⚡️Ministerstvo obrany vopred varuje krajiny ----------------------------------------- ** „civilizovaného Západu“ na čele so Spojenými štátmi,** že Ruská federácia má operačnú dôkazovú základňu o plánovaných strašných zločinoch kyjevského režimu. https://t.me/highlylikely20/31435

Kadyrov: „Zdravím všetkých! Teraz som prečítal, že Zelenskij oznámil svoju pripravenosť bojovať 10 rokov. To určite, toľko času nemáme.
Za pár dní s tebou skončíme! Podľa mňa trpíš schizofréniou!“ 😂 . . .


Kadyrov: „Zdravím všetkých! Teraz som prečítal, že Zelenskij oznámil svoju pripravenosť bojovať 10 rokov. To určite, toľko času nemáme. Za pár dní s tebou skončíme! Podľa mňa trpíš schizofréniou!“

Mně vrtalo hlavou, proč by tak šíleli jen kvůli nějakým důstojníkům NATO. Těch je všude plno.
Na outidermedia byla jedna zajímavá zmínka, nebo spekulace.
Sice nevím, jak by se tam dostal, nicméně v Oděse viděn byl. Možná se prý v Azovstalu skrývá Bernard-Henry Lévy.


https://outsidermedia.cz/svet-ruskyma-ocima-657/


"Mezi nacisty se v podzemí Azovstalu možná ukrývá také Bernard-Henry Lévy ze skupiny původců barevných revolucí z posledních let, kam patří i převrat na Ukrajině z roku 2014. Zejména jeho chtějí z Mariupolu dostat pod maskou „rukojmího“, myslí si Miloradovičová."


Je to důvod paniky zejména Francie?


Mně vrtalo hlavou, proč by tak šíleli jen kvůli nějakým důstojníkům NATO. Těch je všude plno. Na outidermedia byla jedna zajímavá zmínka, nebo spekulace. Sice nevím, jak by se tam dostal, nicméně v Oděse viděn byl. Možná se prý v Azovstalu skrývá Bernard-Henry Lévy. https://outsidermedia.cz/svet-ruskyma-ocima-657/ "Mezi nacisty se v podzemí Azovstalu možná ukrývá také Bernard-Henry Lévy ze skupiny původců barevných revolucí z posledních let, kam patří i převrat na Ukrajině z roku 2014. Zejména jeho chtějí z Mariupolu dostat pod maskou „rukojmího“, myslí si Miloradovičová." Je to důvod paniky zejména Francie?

Je to důvod paniky zejména Francie?


V panice je celý západ, protože spoléhali na to, že starými postupy dosáhnou to co dříve, ale ukazuje se, že ne, že již na úkor Ruska a v konečném důsledku celého světa již paraziti (všechny ty mafie) žit nebudou.


Čím více na Slovana tlačíš, tím větší klade odpor. Místo, aby se Rusko hroutilo se upevňuje, což se děje vždy v dobách krize. To není anglosas, který začne plakat (viz. Sarkózy před Putinem) a když tohoto ubožáka necháš a slituješ se nad ním, tak v nestřežené chvíli se tě bude pokoušet bodnout do zad. Naštěstí Putin není lítostivý (což je nectnost - lítostiví lidé jsou krutí a pomstychtiví), ale je soucitný (což je ctnost) a nemstí se.


Hrozba je v současnosti pouze v použití jaderných zbraní USA nadstátní elitou. Prohráli dle mě definitivně, už i v ČT správách uvedli, že Mauripol padne a to je zlom.


[quote="pid:68372, uid:372"]Je to důvod paniky zejména Francie?[/quote] V panice je celý západ, protože spoléhali na to, že starými postupy dosáhnou to co dříve, ale ukazuje se, že ne, že již na úkor Ruska a v konečném důsledku celého světa již paraziti (všechny ty mafie) žit nebudou. Čím více na Slovana tlačíš, tím větší klade odpor. Místo, aby se Rusko hroutilo se upevňuje, což se děje vždy v dobách krize. To není anglosas, který začne plakat (viz. Sarkózy před Putinem) a když tohoto ubožáka necháš a slituješ se nad ním, tak v nestřežené chvíli se tě bude pokoušet bodnout do zad. Naštěstí Putin není lítostivý (což je nectnost - lítostiví lidé jsou krutí a pomstychtiví), ale je soucitný (což je ctnost) a nemstí se. Hrozba je v současnosti pouze v použití jaderných zbraní USA nadstátní elitou. Prohráli dle mě definitivně, už i v ČT správách uvedli, že Mauripol padne a to je zlom.
Upravené 18. 4. 2022 o 13:49

Putin vrátil a oplatil Západu vydírání Medvědčukem ...


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dva-za-jednoho-V-Mariupolu-zajali-Brity-A-Johnson-ted-stoji-pred-zkouskou-699483


Dva bezcení britští nýmandi a dobrodruhové teď žebrají před celým světem premiéra Británie o výměnu. Johnson má teď hlavu v mediálním pejru ... Cenné osazenstvo pod Azovstalem tak zůstává.


Putin vrátil a oplatil Západu vydírání Medvědčukem ... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dva-za-jednoho-V-Mariupolu-zajali-Brity-A-Johnson-ted-stoji-pred-zkouskou-699483 Dva bezcení britští nýmandi a dobrodruhové teď žebrají před celým světem premiéra Británie o výměnu. Johnson má teď hlavu v mediálním pejru ... Cenné osazenstvo pod Azovstalem tak zůstává.

V panice je celý západ, protože spoléhali na to, že starými postupy dosáhnou to co dříve, ale ukazuje se, že ne, že již na úkor Ruska a v konečném důsledku celého světa již paraziti (všechny ty mafie) žit nebudou.


To nepochybně. Ale to je jiné téma. Otázkou je: je tím "jednorožcem" v Azovstalu Lévy? Pokoušeli by se tak zoufale o evakuace kvůli nějakým důstojníkům, který jinde nechají jako potravu pro děla? Panikařil by Makarón, mluvil by francouzský ministr o potřebě vojenského zajištění "humanitárních" koridorů?


To je zřejmě zlatý důl. Nejen personálně, jde i o to, CO tam v podzemí najdou.


[quote="pid:68374, uid:426"]V panice je celý západ, protože spoléhali na to, že starými postupy dosáhnou to co dříve, ale ukazuje se, že ne, že již na úkor Ruska a v konečném důsledku celého světa již paraziti (všechny ty mafie) žit nebudou.[/quote] To nepochybně. Ale to je jiné téma. Otázkou je: je tím "jednorožcem" v Azovstalu Lévy? Pokoušeli by se tak zoufale o evakuace kvůli nějakým důstojníkům, který jinde nechají jako potravu pro děla? Panikařil by Makarón, mluvil by francouzský ministr o potřebě vojenského zajištění "humanitárních" koridorů? To je zřejmě zlatý důl. Nejen personálně, jde i o to, CO tam v podzemí najdou.

Francúzsky novinár po návšteve Ukrajiny bol šokovaný zistením, že ukrajinské sily „neoficiálne“ vedú americkí velitelia


▪️„Bol som prekvapený, že ak sa chceme dostať do radov Ozbrojených síl Ukrajiny, tak sú to Američania, ktorí to majú na starosti. Skoro nás zatkli.
▪️Jeden Američan nám prišiel povedať: "Tu velím ja, nie Ukrajinci, ale ja." Dokonca sa predstavil. Je veteránom vojny v Iraku. Správal sa neslušne, najskôr nás chcel vykopnúť. Povedal: "Vyberte sim karty zo svojich telefónov." Museli sme podpísať zmluvu do konca vojny.
▪️Myslel som, že budeme s medzinárodnými brigádami, ale ukázalo sa, že s Pentagonom.
▪️Správa o tom vyjde tento týždeň vo francúzskom časopise Figaro.
https://www.facebook.com/TVOTVSK/videos/1155184755237824/


Francúzsky novinár po návšteve Ukrajiny bol šokovaný zistením, že ukrajinské sily „neoficiálne“ vedú americkí velitelia ▪️„Bol som prekvapený, že ak sa chceme dostať do radov Ozbrojených síl Ukrajiny, tak sú to Američania, ktorí to majú na starosti. Skoro nás zatkli. ▪️Jeden Američan nám prišiel povedať: "Tu velím ja, nie Ukrajinci, ale ja." Dokonca sa predstavil. Je veteránom vojny v Iraku. Správal sa neslušne, najskôr nás chcel vykopnúť. Povedal: "Vyberte sim karty zo svojich telefónov." Museli sme podpísať zmluvu do konca vojny. ▪️Myslel som, že budeme s medzinárodnými brigádami, ale ukázalo sa, že s Pentagonom. ▪️Správa o tom vyjde tento týždeň vo francúzskom časopise Figaro. https://www.facebook.com/TVOTVSK/videos/1155184755237824/

@Tomas - nevidím to tak jasně především proto, že likvidace resp. šetrná likvidace podle všeho velmi cenného "podzemí" v Azovstalu není tak jednoduchá a rychlá, jak by se mohlo zdát nám, "gaučovým specialistům" . A je otázkou, zda si Azovci některé cenné "zahraniční duše" včas nezakonzervovali pro strejčka Přihodu. Velká část Azupvců jsou totiž současně cizinci. Já se přikláním k názoru, že nejde o blufy, ale naopak rozhodující žolíky. proti nim je nějaký premanentní kokainový pianista nulnulanic.

@Tomas - nevidím to tak jasně především proto, že likvidace resp. šetrná likvidace podle všeho velmi cenného "podzemí" v Azovstalu není tak jednoduchá a rychlá, jak by se mohlo zdát nám, "gaučovým specialistům" . A je otázkou, zda si Azovci některé cenné "zahraniční duše" včas nezakonzervovali pro strejčka Přihodu. Velká část Azupvců jsou totiž současně cizinci. Já se přikláním k názoru, že nejde o blufy, ale naopak rozhodující žolíky. proti nim je nějaký premanentní kokainový pianista nulnulanic.

Nevím, ale všem vojenským specialistům muselo být jasné, že hlavní útok z DNR povede na Mariupol. Nevěřím, že by tam cenné zahraniční kádry zůstaly, měly 1-2 dny po 24.2. na opuštění města. Nebo někdo mohl věřit, že Mariupol ustojí útok? Sotva. Vždyť k jeho obklíčení došlo během pár dní po 24.2. Určitě je to způsob, jak se zbavit Azovců a zároveň vázat DNR a ruskou armádu. Ale, že by tam zůstali zahraniční důstojníci? Proč by je tam nechávali na jistou smrt (zajetí)?

Myslím, že zapomínáte no to, že nečekali takový postup a podcenili Rusy.


[quote="pid:68325, uid:521"]Nevím, ale všem vojenským specialistům muselo být jasné, že hlavní útok z DNR povede na Mariupol. Nevěřím, že by tam cenné zahraniční kádry zůstaly, měly 1-2 dny po 24.2. na opuštění města. Nebo někdo mohl věřit, že Mariupol ustojí útok? Sotva. Vždyť k jeho obklíčení došlo během pár dní po 24.2. Určitě je to způsob, jak se zbavit Azovců a zároveň vázat DNR a ruskou armádu. Ale, že by tam zůstali zahraniční důstojníci? Proč by je tam nechávali na jistou smrt (zajetí)?[/quote] Myslím, že zapomínáte no to, že nečekali takový postup a podcenili Rusy.

Možná se prý v Azovstalu skrývá Bernard-Henry Lévy.

O tom jsem taky četl a sledoval jeho pohyby. Ještě v Březnu byl v Oděse, ale pak zmizel...


Možná je v tom Mariupolu.


[quote="pid:68372, uid:372"]Možná se prý v Azovstalu skrývá Bernard-Henry Lévy.[/quote] O tom jsem taky četl a sledoval jeho pohyby. Ještě v Březnu byl v Oděse, ale pak zmizel... Možná je v tom Mariupolu.

Dva bezcení britští nýmandi

Proč oba jména zní tak nějak ... jewrejsky ?! smile


[quote="pid:68375, uid:317"]Dva bezcení britští nýmandi[/quote] Proč oba jména zní tak nějak ... jewrejsky ?! :D

Rusové přemísťují solncepjoky. Pro ukrajinská vojska na Donbasu začne inferno ...
625db17ce1611


Rusové přemísťují solncepjoky. Pro ukrajinská vojska na Donbasu začne inferno ... ![625db17ce1611](serve/attachment&path=625db17ce1611)
Upravené 18. 4. 2022 o 21:03

‼️Ku krížniku Moskva...
"Krížnik bol v Odeskej oblasti, bližšie k Rumunsku! Pred rokom naň dali nový fázovaný lokátor, dosah osvetlenia bol 500 km! Prečo tam bol? Na letisko v Rumunsku preleteli ukrajinské lietadlá, a odtiaľ vzlietali smerom k moru, urobili"obchádzku"a zo strany Odesy vstúpili na breh, potom odleteli na Dnepropetrovsk a Záporožie a udreli na jednotky Ruskej federácie!


Všetky letiská v oblasti Nikolajev a Odesy boli rozbité a nemohli pochopiť odkiaľ? Moskvu preto vybavili výkonným lokátorom! Začal svietiť aj z letísk na Kryme a z blízkosti Donecka začali zachytávať chochlov naše Su 35, takže bolo zostrelených 9 MiG-ov a SU! Toto všetko si vypočítalo NATO! A tu je výsledok!


Najprv krížnik zasiahol dron, rozbili lokátory a antény! Krížnik jeden zostrelil! Ale už napoly slepý! Potom chochli odpálili 2 riadené strely z pobrežia! Navádzanie vykonával NATO Orion, ktorý visel nad Rumunskom, zapol aj elektronický boj a rozsvietil detekčnú stanicu protivzdušnej obrany krížnika! Rakety išli na loď s vypnutými samonavádzacími hlavami, aby loď nezachytila ​​lúč žiarenia, navádzanie vykonával Orion NATO! Odoslaním presných súradníc lode na rakety! Výsledkom sú 2 zásahy, detonácia munície a krížnik sa začal potápať!


Krížnik Moskva, okrem svojho hlavného účelu - zničenia KUG a AUG, je schopný poskytnúť protivzdušnú obranu na veľké vzdialenosti pre lodnú údernú skupinu s komplexom S-300F Fort s dosahom detekcie vzdušných cieľov do 300 km.
Krížnik dostal nasledujúcu úlohu: Bojová služba 100-120 km od Odesy s cieľom kontrolovať vzdušný priestor v okruhu 250-300 km. To. zabezpečiť, aby bola jej lokalizačným poľom pokrytá južná polovica Moldavska, priestor od Izmailu po Odesu a časť územia Rumunska (vrátane prístavu Konstanca).
„Moskva“ značne zasahovala do tajného presunu vojenských lietadiel (vrtuľníkov a lietadiel) z územia Rumunska na územie Ukrajiny.
Krížnik bol monitorovaný leteckým prieskumom NATO.


Zničenie vlajkovej lode flotily bolo naplánované ako strategická úloha. Preto operácia dodania protilodných rakiet do Odesy prebiehala v prísnom utajení a pod rúškom elektronického boja.(píšu Rusi, že veľké rušenie, keď vykladali"náklad" prebiehalo)


Za „vraha“ krížnika bola vybraná RCC, nie však „Neptún“ – ako sa šíri ukrajinská propaganda, ale RCC piatej generácie NSM (Naval Strike Missile, dosah - 185 km, vyvinuté Nórskom-USA. Tento typ RCC bol vybraný z potreby dosiahnuť 100% výsledok
NSM je schopný dosiahnuť cieľ po naprogramovanej trase vďaka INS s GPS korekciou, samostatne nájsť cieľ, letieť k nemu vo výške 3-5 metrov. Pri dosiahnutí cieľa NSM manévruje a vytvára elektronické rušenie. Ako navádzací systém sa používa vysoko citlivá termokamera, ktorá nezávisle určuje najzraniteľnejšie miesta cieľovej lode.


Ako odpaľovacie zariadenie bola použitá stacionárna kontajnerová inštalácia tajne dodaná na Ukrajinu. Takže po poškodení krížnika Moskva, ktoré viedlo k jeho potopeniu, NATO znovu otvorilo letecký koridor na presun lietadiel na letiská Černovskej, Zakarpatskej a Ivano-Frankivskej oblasti.


Po zničení krížnika Moskva už, žiaľ, Čiernomorská flotila nemá ani jednu loď s protilietadlovým raketovým systémom dlhého doletu.


Ale nie je to až také zlé,
Na Kryme je umiestnený trojpásmový radar Nebo-M, ktorý je schopný sledovať všetky vzdušné ciele na vzdialenosť až 600 km. Tento radar riadi oblohu do mesta Černovice.


Treba mať na pamäti, že každá strata nás robí múdrejšími a silnejšími. ✊⚓️🇷🇺"
https://t.me/delyagin/17234
Telegram
DELYAGIN's special


друзьяприслали по #Москва


‼️Ku krížniku Moskva... "Krížnik bol v Odeskej oblasti, bližšie k Rumunsku! Pred rokom naň dali nový fázovaný lokátor, dosah osvetlenia bol 500 km! Prečo tam bol? Na letisko v Rumunsku preleteli ukrajinské lietadlá, a odtiaľ vzlietali smerom k moru, urobili"obchádzku"a zo strany Odesy vstúpili na breh, potom odleteli na Dnepropetrovsk a Záporožie a udreli na jednotky Ruskej federácie! Všetky letiská v oblasti Nikolajev a Odesy boli rozbité a nemohli pochopiť odkiaľ? Moskvu preto vybavili výkonným lokátorom! Začal svietiť aj z letísk na Kryme a z blízkosti Donecka začali zachytávať chochlov naše Su 35, takže bolo zostrelených 9 MiG-ov a SU! Toto všetko si vypočítalo NATO! A tu je výsledok! Najprv krížnik zasiahol dron, rozbili lokátory a antény! Krížnik jeden zostrelil! Ale už napoly slepý! Potom chochli odpálili 2 riadené strely z pobrežia! Navádzanie vykonával NATO Orion, ktorý visel nad Rumunskom, zapol aj elektronický boj a rozsvietil detekčnú stanicu protivzdušnej obrany krížnika! Rakety išli na loď s vypnutými samonavádzacími hlavami, aby loď nezachytila ​​lúč žiarenia, navádzanie vykonával Orion NATO! Odoslaním presných súradníc lode na rakety! Výsledkom sú 2 zásahy, detonácia munície a krížnik sa začal potápať! Krížnik Moskva, okrem svojho hlavného účelu - zničenia KUG a AUG, je schopný poskytnúť protivzdušnú obranu na veľké vzdialenosti pre lodnú údernú skupinu s komplexom S-300F Fort s dosahom detekcie vzdušných cieľov do 300 km. Krížnik dostal nasledujúcu úlohu: Bojová služba 100-120 km od Odesy s cieľom kontrolovať vzdušný priestor v okruhu 250-300 km. To. zabezpečiť, aby bola jej lokalizačným poľom pokrytá južná polovica Moldavska, priestor od Izmailu po Odesu a časť územia Rumunska (vrátane prístavu Konstanca). „Moskva“ značne zasahovala do tajného presunu vojenských lietadiel (vrtuľníkov a lietadiel) z územia Rumunska na územie Ukrajiny. Krížnik bol monitorovaný leteckým prieskumom NATO. Zničenie vlajkovej lode flotily bolo naplánované ako strategická úloha. Preto operácia dodania protilodných rakiet do Odesy prebiehala v prísnom utajení a pod rúškom elektronického boja.(píšu Rusi, že veľké rušenie, keď vykladali"náklad" prebiehalo) Za „vraha“ krížnika bola vybraná RCC, nie však „Neptún“ – ako sa šíri ukrajinská propaganda, ale RCC piatej generácie NSM (Naval Strike Missile, dosah - 185 km, vyvinuté Nórskom-USA. Tento typ RCC bol vybraný z potreby dosiahnuť 100% výsledok NSM je schopný dosiahnuť cieľ po naprogramovanej trase vďaka INS s GPS korekciou, samostatne nájsť cieľ, letieť k nemu vo výške 3-5 metrov. Pri dosiahnutí cieľa NSM manévruje a vytvára elektronické rušenie. Ako navádzací systém sa používa vysoko citlivá termokamera, ktorá nezávisle určuje najzraniteľnejšie miesta cieľovej lode. Ako odpaľovacie zariadenie bola použitá stacionárna kontajnerová inštalácia tajne dodaná na Ukrajinu. Takže po poškodení krížnika Moskva, ktoré viedlo k jeho potopeniu, NATO znovu otvorilo letecký koridor na presun lietadiel na letiská Černovskej, Zakarpatskej a Ivano-Frankivskej oblasti. Po zničení krížnika Moskva už, žiaľ, Čiernomorská flotila nemá ani jednu loď s protilietadlovým raketovým systémom dlhého doletu. Ale nie je to až také zlé, Na Kryme je umiestnený trojpásmový radar Nebo-M, ktorý je schopný sledovať všetky vzdušné ciele na vzdialenosť až 600 km. Tento radar riadi oblohu do mesta Černovice. Treba mať na pamäti, že každá strata nás robí múdrejšími a silnejšími. ✊⚓️

Kronika speciální operace, 18. dubna: Vysoce přesné vzdušné střely ruských leteckých sil ve Lvovské oblasti zasáhly 124. společné centrum logistické podpory


Bylo zničeno logistické centrum a velké zásilky zahraničních zbraní, které byly na Ukrajinu dodány ze Spojených států a evropských zemí během posledních 6 dnů.


  1. dubna ve večerních hodinách proběhl další brífink oficiálního představitele ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova. Shrnul výsledky uplynulého dne v průběhu speciální vojenské operace. Jako obvykle zde je přepis jeho projevu:

  2. dubna ve večerních hodinách proběhl další brífink oficiálního představitele ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova. Shrnul výsledky uplynulého dne v průběhu speciální vojenské operace. Jako obvykle zde je přepis jeho projevu:

— Ozbrojené síly Ruské federace pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině.

Ráno 18. dubna zasáhly vysoce přesné vzdušné střely ruských vzdušných sil ve Lvovské oblasti na 124. společné centrum logistické podpory Velitelství logistických sil ukrajinských jednotek. Bylo zničeno logistické centrum a velké zásilky zahraničních zbraní, které byly na Ukrajinu dodány ze Spojených států a evropských zemí během posledních 6 dnů.

U obce Vasilkov v Kyjevské oblasti byl navíc zničen velký muniční sklad.

Během dne vysoce přesné vzdušné střely ruských leteckých sil zničily 16 vojenských zařízení Ukrajiny.

Mezi nimi: dvě velitelská stanoviště, dvě pevnosti ukrajinských jednotek, stejně jako místa koncentrace nepřátelského personálu a vojenské techniky v oblastech osad Popasna, Barvenkovo ​​​​a Krasny Lyman.

Operačně-taktické letectvo ruských leteckých sil provedlo údery na 84 vojenských objektů na Ukrajině.

Zničeno:

  • v Dněpropetrovsku, závod na opravu hlavic taktických raket "Tochka-U";
  • v oblasti osady Zelenoe Pole, velitelské stanoviště praporu územní obrany;
  • v oblasti vesnice Chervonaya Polyana jsou dva sklady munice a sklad paliva.

Zasaženo bylo také 47 oblastí koncentrace nepřátelské živé síly s vojenskou technikou a 22 palebných postavení dělostřelectva ukrajinských jednotek.

Raketové jednotky a dělostřelectvo zaútočily na 331. vojenský objekt. Zasaženo bylo devět velitelských stanovišť, sklad raketových a dělostřeleckých zbraní a také 315 oblastí koncentrace nepřátelské pracovní síly v oblastech Popasnaja a Novomajorskoje.

V důsledku stávky bylo v oblasti osady Novotoshkovskaya zničeno až 120 nacionalistů a 9 jednotek vojenské techniky.

Celkem bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno: 139 letadel, 483 bezpilotních prostředků, 250 protiletadlových raketových systémů, 2337 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 254 vícenásobných raketometů, 1009 polních dělostřeleckých děl a minomety a také 2196 speciálních vojenských jednotek automobilové techniky.

Na briefingu ráno 18. dubna bylo hlášeno následující:

  • Vysoce přesné střely odpalované vzduchem zničily v noci 16 ukrajinských vojenských objektů. Včetně: pěti nepřátelských velitelských stanovišť, skladu paliva, tří muničních skladů, jakož i personálu a vojenské techniky soustředěných v oblastech osad Barvenkovo, Gulyaipole, Kamyshevakh, Zelenoye Pole, Velikomikhailovka a Nikolaev.

Operačně-taktické letectvo ruských leteckých sil provedlo údery na 108 oblastí koncentrace personálu a ukrajinské vojenské techniky.


Navíc střela vzduch-vzduch sestřelila v oblasti Budína ukrajinský bezpilotní letoun.


Armádní letectvo zničilo osm tanků a další obrněná bojová vozidla a také až rotu nepřátelské živé síly v oblastech Paškovo, Veseloje a Iljičevka.


Raketové jednotky prováděly údery vysoce přesnými pozemními střelami Iskander. Byly zničeny čtyři sklady zbraní a ukrajinské vojenské techniky a také tři oblasti koncentrace nepřátelské živé síly poblíž osad Popasnaja, Jampol a Kramotorsk.


Ruské dělostřelecké jednotky v noci zaútočily na 315 objektů ukrajinských jednotek. Postiženo: 18 velitelských stanovišť, 22 dělostřeleckých baterií, protiletadlový raketový systém Osa-AKM a také 275 nepřátelských pevností a oblastí koncentrace živé síly.


Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily ve vzduchu tři ukrajinské bojové letouny: dva stíhačky MiG-29 v oblasti osady Izyum a jeden Su-25 v oblasti Avdiivka.


Také 11 ukrajinských bezpilotních letounů bylo sestřeleno ve vzduchu v oblastech osad Klimovo, Nevelskoje, Novotroitskoje, Izjum, Panteleymonovka, Sladkovodnoje, Jasnoje. Zadrženo bylo 10 velkorážných raket vypálených ukrajinskými vícenásobnými odpalovacími raketovými systémy v osadě Černobajevka.


Celkem bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno: 139 letadel, 483 bezpilotních prostředků, 250 protiletadlových raketových systémů, 2326 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 254 vícenásobných raketometů, 1004 polních dělostřeleckých děl a minomety a také 2184 speciálních vojenských jednotek automobilové techniky.
https://kvnews.ru/news-feed/137479


**Kronika speciální operace, 18. dubna: Vysoce přesné vzdušné střely ruských leteckých sil ve Lvovské oblasti zasáhly 124. společné centrum logistické podpory ** **Bylo zničeno logistické centrum a velké zásilky zahraničních zbraní, které byly na Ukrajinu dodány ze Spojených států a evropských zemí během posledních 6 dnů.** 18. dubna ve večerních hodinách proběhl další brífink oficiálního představitele ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova. Shrnul výsledky uplynulého dne v průběhu speciální vojenské operace. Jako obvykle zde je přepis jeho projevu: 18. dubna ve večerních hodinách proběhl další brífink oficiálního představitele ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova. Shrnul výsledky uplynulého dne v průběhu speciální vojenské operace. Jako obvykle zde je přepis jeho projevu: — Ozbrojené síly Ruské federace pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině. Ráno 18. dubna zasáhly vysoce přesné vzdušné střely ruských vzdušných sil ve Lvovské oblasti na 124. společné centrum logistické podpory Velitelství logistických sil ukrajinských jednotek. Bylo zničeno logistické centrum a velké zásilky zahraničních zbraní, které byly na Ukrajinu dodány ze Spojených států a evropských zemí během posledních 6 dnů. U obce Vasilkov v Kyjevské oblasti byl navíc zničen velký muniční sklad. Během dne vysoce přesné vzdušné střely ruských leteckých sil zničily 16 vojenských zařízení Ukrajiny. Mezi nimi: dvě velitelská stanoviště, dvě pevnosti ukrajinských jednotek, stejně jako místa koncentrace nepřátelského personálu a vojenské techniky v oblastech osad Popasna, Barvenkovo ​​​​a Krasny Lyman. Operačně-taktické letectvo ruských leteckých sil provedlo údery na 84 vojenských objektů na Ukrajině. Zničeno: - v Dněpropetrovsku, závod na opravu hlavic taktických raket "Tochka-U"; - v oblasti osady Zelenoe Pole, velitelské stanoviště praporu územní obrany; - v oblasti vesnice Chervonaya Polyana jsou dva sklady munice a sklad paliva. Zasaženo bylo také 47 oblastí koncentrace nepřátelské živé síly s vojenskou technikou a 22 palebných postavení dělostřelectva ukrajinských jednotek. Raketové jednotky a dělostřelectvo zaútočily na 331. vojenský objekt. Zasaženo bylo devět velitelských stanovišť, sklad raketových a dělostřeleckých zbraní a také 315 oblastí koncentrace nepřátelské pracovní síly v oblastech Popasnaja a Novomajorskoje. V důsledku stávky bylo v oblasti osady Novotoshkovskaya zničeno až 120 nacionalistů a 9 jednotek vojenské techniky. Celkem bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno: 139 letadel, 483 bezpilotních prostředků, 250 protiletadlových raketových systémů, 2337 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 254 vícenásobných raketometů, 1009 polních dělostřeleckých děl a minomety a také 2196 speciálních vojenských jednotek automobilové techniky. Na briefingu ráno 18. dubna bylo hlášeno následující: - Vysoce přesné střely odpalované vzduchem zničily v noci 16 ukrajinských vojenských objektů. Včetně: pěti nepřátelských velitelských stanovišť, skladu paliva, tří muničních skladů, jakož i personálu a vojenské techniky soustředěných v oblastech osad Barvenkovo, Gulyaipole, Kamyshevakh, Zelenoye Pole, Velikomikhailovka a Nikolaev. Operačně-taktické letectvo ruských leteckých sil provedlo údery na 108 oblastí koncentrace personálu a ukrajinské vojenské techniky. Navíc střela vzduch-vzduch sestřelila v oblasti Budína ukrajinský bezpilotní letoun. Armádní letectvo zničilo osm tanků a další obrněná bojová vozidla a také až rotu nepřátelské živé síly v oblastech Paškovo, Veseloje a Iljičevka. Raketové jednotky prováděly údery vysoce přesnými pozemními střelami Iskander. Byly zničeny čtyři sklady zbraní a ukrajinské vojenské techniky a také tři oblasti koncentrace nepřátelské živé síly poblíž osad Popasnaja, Jampol a Kramotorsk. Ruské dělostřelecké jednotky v noci zaútočily na 315 objektů ukrajinských jednotek. Postiženo: 18 velitelských stanovišť, 22 dělostřeleckých baterií, protiletadlový raketový systém Osa-AKM a také 275 nepřátelských pevností a oblastí koncentrace živé síly. Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily ve vzduchu tři ukrajinské bojové letouny: dva stíhačky MiG-29 v oblasti osady Izyum a jeden Su-25 v oblasti Avdiivka. Také 11 ukrajinských bezpilotních letounů bylo sestřeleno ve vzduchu v oblastech osad Klimovo, Nevelskoje, Novotroitskoje, Izjum, Panteleymonovka, Sladkovodnoje, Jasnoje. Zadrženo bylo 10 velkorážných raket vypálených ukrajinskými vícenásobnými odpalovacími raketovými systémy v osadě Černobajevka. Celkem bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno: 139 letadel, 483 bezpilotních prostředků, 250 protiletadlových raketových systémů, 2326 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 254 vícenásobných raketometů, 1004 polních dělostřeleckých děl a minomety a také 2184 speciálních vojenských jednotek automobilové techniky. https://kvnews.ru/news-feed/137479

Brífing ruského ministerstva obrany (19.04.2022)


Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.


💥 Vysoko presné vzdušné rakety ruských vzdušných síl potlačili v noci 13 pevností-bunker ukrajinských jednotiek, ako aj miesta koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v oblastiach osád Slavjansk, Barvenkovo ​​​​a Popasnaja.
💥 Operačno-taktické a armádne letectvo ruských vzdušných a kozmických síl uskutočnilo údery na 60 vojenských objektov na Ukrajine. V oblastiach osád Černovaja Poljana
a Balakleja boli zničené dva sklady bojových hlavíc taktických rakiet Tochka-U.
Zasiahnuté boli aj 3 veliteľské stanovištia ukrajinských jednotiek, ako aj 53 oblastí koncentrácie živej sily a vojenského vybavenia nepriateľa.
💥 Raketové jednotky a delostrelectvo zasiahli 1260 vojenských cieľov.
Zasiahnuté: 25 veliteľských stanovíšť ukrajinských jednotiek v oblastiach osád Nikolajev, Kirovsk; dva sklady raketových a delostreleckých zbraní v okresoch Voskresenka a Nikolaev; dva odpaľovacie zariadenia protilietadlových rakiet "Buk-M1" v oblastiach
Gulaj Pole a Nikolaevka Vtoraya, ako aj 1214 miest koncentrácie nepriateľskej živej sily.
💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili vo vzduchu ukrajinskú stíhačku MiG-29 pri obci Malinovka v Doneckej oblasti. Dve ukrajinské taktické rakety „Točka-U“ boli zachytené v oblastiach osád Petropillia a Malaja Kamyševacha. V oblastiach osád Maryinka, Kamenka, Semenovka a Siničino boli zničené 4 ukrajinské bezpilotné lietadlá.


📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 140 lietadiel, 487 bezpilotných prostriedkov, 252 protilietadlových raketových systémov, 2353 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 256 viacnásobných raketometov, 1014 poľných delostreleckých zbraní a mínometov. ako 2208 kusov špeciálnych vojenských vozidiel
https://iz.ru/1322840/2022-04-19/minoborony-rf-otchitalos-o-podavlenii-13-opornykh-punktov-vsu
https://vk.com/mil?w=wall-133441491_654915


https://www.youtube.com/watch?v=uk4O4TkR7E4


Brífing ruského ministerstva obrany (19.04.2022) ------------------------------------------------ **Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.**

Война на Украине (19.04.22 на 12:00): Бои за Донбасс, Барвенково.
Boj za Donbas , Barvenkovo
https://www.youtube.com/watch?v=pXAKJZqhAcQ


Война на Украине (19.04.22 на 12:00): Бои за Донбасс, Барвенково. Boj za Donbas , Barvenkovo https://www.youtube.com/watch?v=pXAKJZqhAcQ

Z mého hlediska důležitá zpráva:
Dnes 19.04.2022 začal na osvobozených územích LNR a DNR pracovat Mezinárodní veřejný tribunál pro ukrozločiny.


Co to je: Mezinárodní veřejný tribunál vznikl letos v březnu na základě komisí Rady pro lidská práva a Veřejné Rady Ruska. Už při založení získal mezinárodní status a pracují v něm specialisté na lidská práva z 20 zemí světa.
Komise a Veřejná rada pracují se sběrem dat už od r. 2014 a i v nich pracovali zahraniční specialisté. Od roku 2014 odeslali k Evropskému soudu pro lidská práva na 6000 podnětů - ale NIKDO se jimi dosud nezabýval.
https://russian.rt.com/ussr/news/992308-ukraina-tribunal-voina-prestuplenie


Tak to máme... Z té poslední věty jasně plyne a nade vše pochybnosti, komu a čemu ten "slavný haagský soud" slouží.
Ale sběr dat je nutný a potřebný. Pro novou dobu.


Z mého hlediska důležitá zpráva: **Dnes 19.04.2022 začal na osvobozených územích LNR a DNR pracovat Mezinárodní veřejný tribunál pro ukrozločiny.** Co to je: Mezinárodní veřejný tribunál vznikl letos v březnu na základě komisí Rady pro lidská práva a Veřejné Rady Ruska. Už při založení získal mezinárodní status a pracují v něm specialisté na lidská práva z 20 zemí světa. Komise a Veřejná rada pracují se sběrem dat už od r. 2014 a i v nich pracovali zahraniční specialisté. Od roku 2014 odeslali k Evropskému soudu pro lidská práva na 6000 podnětů -** ale NIKDO se jimi dosud nezabýval.** https://russian.rt.com/ussr/news/992308-ukraina-tribunal-voina-prestuplenie Tak to máme... Z té poslední věty jasně plyne a nade vše pochybnosti, **komu a čemu ten "slavný haagský soud" slouží.** Ale sběr dat je nutný a potřebný. Pro novou dobu.

komu a čemu ten "slavný haagský soud" slouží.


Európsky súd pre ľudské práva sídli v Štrasburgu, https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_soud_pro_lidsk%C3%A1_pr%C3%A1va
Jeden z nedávnych rozsudkov: V polovině roku 2017 podala Eva Michaláková podmět k Evropskému soudu pro lidská práva v případu odebrání jejich dětí. Soud podnět přijal k dalšímu projednání.[2] 20. ledna 2022 rozhodl soud, že norský sociálněprávní úřad Barnevernet neporušil práva matky v kauze rodiny Michalákových.


V Haagu sídli Medzinárodný súdny dvor https://sk.wikipedia.org/wiki/Medzin%C3%A1rodn%C3%BD_s%C3%BAdny_dvor
Medzinárodný súdny dvor je oprávnený rozhodovať spory medzi štátmi a podávať poradné posudky na žiadosť iných orgánov OSN a odborných medzinárodných organizácií v rôznych právnych otázkach, súvisiacich s ich činnosťou.


[quote="pid:68482, uid:203"]komu a čemu ten "slavný haagský soud" slouží.[/quote] Európsky súd pre ľudské práva sídli v Štrasburgu, https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_soud_pro_lidsk%C3%A1_pr%C3%A1va Jeden z nedávnych rozsudkov: V polovině roku 2017 podala Eva Michaláková podmět k Evropskému soudu pro lidská práva v případu odebrání jejich dětí. Soud podnět přijal k dalšímu projednání.[2] 20. ledna 2022 rozhodl soud, že norský sociálněprávní úřad Barnevernet neporušil práva matky v kauze rodiny Michalákových. V Haagu sídli Medzinárodný súdny dvor https://sk.wikipedia.org/wiki/Medzin%C3%A1rodn%C3%BD_s%C3%BAdny_dvor Medzinárodný súdny dvor je oprávnený rozhodovať spory medzi štátmi a podávať poradné posudky na žiadosť iných orgánov OSN a odborných medzinárodných organizácií v rôznych právnych otázkach, súvisiacich s ich činnosťou.
Upravené 19. 4. 2022 o 16:08

@vito
Moc děkuji, já to popletla. Proč jsem si myslela, že je to jedno a to samé? smile

@vito Moc děkuji, já to popletla. Proč jsem si myslela, že je to jedno a to samé? :)

Proč jsem si myslela, že je to jedno a to samé?

Ja som tiež mala tento mýlny názor,žiaľsmile


[quote="pid:68488, uid:203"]Proč jsem si myslela, že je to jedno a to samé?[/quote] Ja som tiež mala tento mýlny názor,žiaľ(wasntme)

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Vojaci NM DĽR začali zásobovať obyvateľov Mariupolu čerstvým chlebom.
Počas oslobodzovania Mariupolu od ukrajinských nacionalistických formácií objavili príslušníci NM DĽR pece, ktoré boli dodané zo Spojených štátov amerických špeciálne pre pluk Azov - tie teraz využívajú tiež v tejto poľnej pekárni.
https://t.me/zemavek/3430


Vojaci NM DĽR začali zásobovať obyvateľov Mariupolu čerstvým chlebom. Počas oslobodzovania Mariupolu od ukrajinských nacionalistických formácií objavili príslušníci NM DĽR pece, ktoré boli dodané zo Spojených štátov amerických špeciálne pre pluk Azov - tie teraz využívajú tiež v tejto poľnej pekárni. https://t.me/zemavek/3430

Azovstal je zničen

Možná s tím souvisí zpráva, že OSN žádá Moskvu a Kyjev o čtyřdenní příměří.
Píšou že údajně "pravoslavné Velikonoce", ale tomu se nechce věřit.
Koho potřebují vyvézt a ukrýt?
https://russian.rt.com/ussr/news/992615-guterresh-peremirie-ukraina


[quote="pid:68485, uid:312"]Azovstal je zničen[/quote] Možná s tím souvisí zpráva, že **OSN žádá Moskvu a Kyjev o čtyřdenní příměří.** Píšou že údajně "pravoslavné Velikonoce", ale tomu se nechce věřit. Koho potřebují vyvézt a ukrýt? https://russian.rt.com/ussr/news/992615-guterresh-peremirie-ukraina

Myslím, že zapomínáte no to, že nečekali takový postup a podcenili Rusy.


Souhlas nečekali takový vývoj, oni plánovali útočit a Rusové se měli po odhlasovaní vlastizrádců v dumě jen bránit. Díky tomu, že zrada elit je nezměrná, pořád měli dojem, že to otočí. Jenže Rusa nestačí porazit, ten se musí povalit (*), řadoví vojáci jsou jiného mínění a bojují pod rudou vlajkou.


(*) nestačí zkorumpovat důstojnický sbor, Rus bude bránit svoji zem i bez velení, mají asi krátkou paměť, to samé za Hitlera stejná matrice, vojáci se rvali o svoji zem a dali Stalinovi čas eliminovat zrádce a zkonsolidovat armádu - a nyní Putin vytyčil směr a tlak zdola nutí zrádné elity jít požadovaným směrem a mohou se sice přetrhnou to zastavit, ale nevyjde jim to a pokud se nepodvolí tlak bude růst a budou smeteni.


[quote="pid:68392, uid:518"]Myslím, že zapomínáte no to, že nečekali takový postup a podcenili Rusy.[/quote] Souhlas nečekali takový vývoj, oni plánovali útočit a Rusové se měli po odhlasovaní vlastizrádců v dumě jen bránit. Díky tomu, že zrada elit je nezměrná, pořád měli dojem, že to otočí. Jenže Rusa nestačí porazit, ten se musí povalit (*), řadoví vojáci jsou jiného mínění a bojují pod rudou vlajkou. (*) nestačí zkorumpovat důstojnický sbor, Rus bude bránit svoji zem i bez velení, mají asi krátkou paměť, to samé za Hitlera stejná matrice, vojáci se rvali o svoji zem a dali Stalinovi čas eliminovat zrádce a zkonsolidovat armádu - a nyní Putin vytyčil směr a tlak zdola nutí zrádné elity jít požadovaným směrem a mohou se sice přetrhnou to zastavit, ale nevyjde jim to a pokud se nepodvolí tlak bude růst a budou smeteni.
Upravené 19. 4. 2022 o 17:37

Azovstal opustilo viac ako 120 civilistov
Využijúc krátky pokoj, civilisti z Mariupoľa, ktorých držali ako rukojemníkov neonacistickí militanti, mohli konečne opustiť pivnice domov priamo pred hlavným kontrolným stanovišťom Azovstal.
https://t.me/SolovievLive/101836


**Azovstal opustilo viac ako 120 civilistov** Využijúc krátky pokoj, civilisti z Mariupoľa, ktorých držali ako rukojemníkov neonacistickí militanti, mohli konečne opustiť pivnice domov priamo pred hlavným kontrolným stanovišťom Azovstal. https://t.me/SolovievLive/101836

Nešlo mi stále do hlavy prečo ešte stále neboli urobené letecké nálety RU na západe ua a defakto nebola zničená celá západná infraštruktúra . Potvrdil to včera V.V. Pjakin v poslednom videu zo včera. Tá situácia musí byť vo vnútri Ruska dosť zložitá kvôli zradám veliacich dôstojníkov takým ako je Fomin.
Čo je úplne najhoršie aj vo velení samotnej špeciálnej operácie.


Čo sa týka dodávok plynu do Eu a zrade v radách samotných ministrov Rusku a samotného šéfa Gazpromu Mulera, tak dnes je stále plyn dodávaný a navyše zdarma. Tak ako horí V.V. Pjakin bez dodávok plynu by západ sotva vydržal max. 3 mesiace. To čo sa píše o dodávkach plynu za ruble na tom je tiež asi pramálo pravdy pri pohlade na tak velkú zradu vo vnútri Ruska. Do tohho zapadá aj situácia v azovstale ako sa tam tieto nacistické batalióny držali. Museli mať naozaj dobré info o tom že V.V. Putin bude odstránený. Dúfam, že keď to takto verejne ohlásil V.V. Pjakin tak situácia nebude až taká katastrofálna.


V.V. Putin má za sebou podporu takmer celého obyvatelstvo Ruska a preto verím, že sa to týmto nímandom nepodarí.


Boh ochraňuj Rusko.


Nešlo mi stále do hlavy prečo ešte stále neboli urobené letecké nálety RU na západe ua a defakto nebola zničená celá západná infraštruktúra . Potvrdil to včera V.V. Pjakin v poslednom videu zo včera. Tá situácia musí byť vo vnútri Ruska dosť zložitá kvôli zradám veliacich dôstojníkov takým ako je Fomin. Čo je úplne najhoršie aj vo velení samotnej špeciálnej operácie. Čo sa týka dodávok plynu do Eu a zrade v radách samotných ministrov Rusku a samotného šéfa Gazpromu Mulera, tak dnes je stále plyn dodávaný a navyše zdarma. Tak ako horí V.V. Pjakin bez dodávok plynu by západ sotva vydržal max. 3 mesiace. To čo sa píše o dodávkach plynu za ruble na tom je tiež asi pramálo pravdy pri pohlade na tak velkú zradu vo vnútri Ruska. Do tohho zapadá aj situácia v azovstale ako sa tam tieto nacistické batalióny držali. Museli mať naozaj dobré info o tom že V.V. Putin bude odstránený. Dúfam, že keď to takto verejne ohlásil V.V. Pjakin tak situácia nebude až taká katastrofálna. V.V. Putin má za sebou podporu takmer celého obyvatelstvo Ruska a preto verím, že sa to týmto nímandom nepodarí. Boh ochraňuj Rusko.

V.V. Putin má za sebou podporu takmer celého obyvatelstvo Ruska


A proto se ptám: není teď čas na čistky? Kolik zrad už generálové spáchali? Vždyť to jsou skutky, za které je můžou stíhat.


Vláda, bankéři.. dnes si zase otevřela hubu ta kurva Nabiulina, že prý Rusku dojdou rezervy. Ta svině nemůže tu zkurvenou hubu držet zavřenou.


Peskov, vyjednavači...


Mám v poslední době pocit, že operace se zasekla. Každý den jen jalový zprávy, že zničili dva tanky a pět ukrů.


Nenadarmo všechno personifikují s Putinem. I ten kokot Medvěděv přece řekl, že to je všechno Putinův nápad a že o tom moc neví. No proč asi.


Budou čekat s čistkami, než válka skončí? Riskantní. Západ i podpindos jsou tak zoufalí, že už bych jim věřil cokoli.


Teď, když je národ semknutý a má na podpinos pifku, je podle mě ta pravá chvíle.


[quote="pid:68536, uid:124"]V.V. Putin má za sebou podporu takmer celého obyvatelstvo Ruska[/quote] A proto se ptám: není teď čas na čistky? Kolik zrad už generálové spáchali? Vždyť to jsou skutky, za které je můžou stíhat. Vláda, bankéři.. dnes si zase otevřela hubu ta kurva Nabiulina, že prý Rusku dojdou rezervy. Ta svině nemůže tu zkurvenou hubu držet zavřenou. Peskov, vyjednavači... Mám v poslední době pocit, že operace se zasekla. Každý den jen jalový zprávy, že zničili dva tanky a pět ukrů. Nenadarmo všechno personifikují s Putinem. I ten kokot Medvěděv přece řekl, že to je všechno Putinův nápad a že o tom moc neví. No proč asi. Budou čekat s čistkami, než válka skončí? Riskantní. Západ i podpindos jsou tak zoufalí, že už bych jim věřil cokoli. Teď, když je národ semknutý a má na podpinos pifku, je podle mě ta pravá chvíle.

Teď, když je národ semknutý a má na podpinos pifku, je podle mě ta pravá chvíle.

V.V.Pjakin v posledním díle tvrdí opak - že v rozkolísané době není ta správná doba. Bezpochyby se s krysami vypořádají. Za sebe se domnívám, že má pravdu; když je potřeba rychle a prudce manévrovat, byla by chyba loď ještě rozhoupávat.
Nehledě k tomu, že pro vypořádání se s krysami z řad vojenského velení je fronta to nejlepší prostředí.


[quote="pid:68541, uid:372"]Teď, když je národ semknutý a má na podpinos pifku, je podle mě ta pravá chvíle.[/quote] V.V.Pjakin v posledním díle tvrdí opak - že v rozkolísané době není ta správná doba. Bezpochyby se s krysami vypořádají. Za sebe se domnívám, že má pravdu; když je potřeba rychle a prudce manévrovat, byla by chyba loď ještě rozhoupávat. Nehledě k tomu, že pro vypořádání se s krysami z řad vojenského velení je fronta to nejlepší prostředí.
Upravené 20. 4. 2022 o 00:46

Povzbuzující zpráva. smile


Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny požaduje odzbrojení jednotek územní obrany západní Ukrajiny


Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny požadoval odzbrojení obranných jednotek na západní Ukrajině a zabavil jim protitankové a protiletadlové systémy. Informuje o tom řada ukrajinských telegramových kanálů.


Na západní Ukrajině je velký problém s jednotkami územní obrany, kde si každý místní „princ“ sestavil pro sebe osobní armádu, která je vyzbrojena nejen ručními zbraněmi , ale i protitankovými systémy zahraniční výroby. Podle generálního štábu jsou obranné jednotky vyzbrojeny až 10-15 % z celkového počtu protitankových systémů Javelin dodaných na Ukrajinu, minimálně 25 % systémů NLAW a asi 10 % MANPADS Stinger.


Místní správy odmítly odzbrojit své jednotky sebeobrany, armádě se to nelíbilo. Nyní ukrajinské bezpečnostní síly plánují provést speciální operaci k odzbrojení územních praporů, uvádí ukrajinský kanál „Resident“ s odkazem na zdroj v SBU.


Plánuje se zabavení Javelin, NLAW, raketových systémů Stinger a další vojenské pomoci personálu obranných praporů, kteří se usadili na kontrolních stanovištích a skladech obranných sil.


  • uvedl zdroj s tím, že iniciativa vzešla od generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny.

Začátkem dubna tohoto roku ukrajinská vláda podepsala dekret, který jednotkám územní obrany umožňuje používat dělostřelectvo a rakety a také oficiálně povoluje použití ručních palných zbraní. Seznam povolených zbraní obsahuje: dělostřelecké zbraně, raketové systémy, řízené (neřízené) střely, granátomety, plamenomety, miny a granáty.
https://topwar.ru/195187-genshtab-vsu-potreboval-razoruzhit-otrjady-territorialnoj-oborony-zapadnoj-ukrainy.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Já jím docela fandím. Mohli by se mezi sebou pomlátit a byl by klid. smile


Jinak, zpráva svědčí o zoufalém nedostatku zbraní v ukrajinské armádě. Přestože západ je lifruje ostošest, Ukrajina je pohlcuje, jako černá díra.


Jak říkal jeden západní politik: Ukrajina spotřebuje týdenní zásilku zbraní za jeden den. Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje.


Německo se ztěžuje, že vyčerpalo svoje možnosti dodávat zbraně na Ukrajinu, poněvadž už je samo na huntě. Ale trvá na tom, že Ukrajina musí vyhrát. Vtipálkové.


Povzbuzující zpráva. :) **Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny požaduje odzbrojení jednotek územní obrany západní Ukrajiny** Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny požadoval odzbrojení obranných jednotek na západní Ukrajině a zabavil jim protitankové a protiletadlové systémy. Informuje o tom řada ukrajinských telegramových kanálů. Na západní Ukrajině je velký problém s jednotkami územní obrany, kde si každý místní „princ“ sestavil pro sebe osobní armádu, která je vyzbrojena nejen ručními zbraněmi , ale i protitankovými systémy zahraniční výroby. Podle generálního štábu jsou obranné jednotky vyzbrojeny až 10-15 % z celkového počtu protitankových systémů Javelin dodaných na Ukrajinu, minimálně 25 % systémů NLAW a asi 10 % MANPADS Stinger. Místní správy odmítly odzbrojit své jednotky sebeobrany, armádě se to nelíbilo. Nyní ukrajinské bezpečnostní síly plánují provést speciální operaci k odzbrojení územních praporů, uvádí ukrajinský kanál „Resident“ s odkazem na zdroj v SBU. Plánuje se zabavení Javelin, NLAW, raketových systémů Stinger a další vojenské pomoci personálu obranných praporů, kteří se usadili na kontrolních stanovištích a skladech obranných sil. - uvedl zdroj s tím, že iniciativa vzešla od generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny. Začátkem dubna tohoto roku ukrajinská vláda podepsala dekret, který jednotkám územní obrany umožňuje používat dělostřelectvo a rakety a také oficiálně povoluje použití ručních palných zbraní. Seznam povolených zbraní obsahuje: dělostřelecké zbraně, raketové systémy, řízené (neřízené) střely, granátomety, plamenomety, miny a granáty. https://topwar.ru/195187-genshtab-vsu-potreboval-razoruzhit-otrjady-territorialnoj-oborony-zapadnoj-ukrainy.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Já jím docela fandím. Mohli by se mezi sebou pomlátit a byl by klid. :) Jinak, zpráva svědčí o zoufalém nedostatku zbraní v ukrajinské armádě. Přestože západ je lifruje ostošest, Ukrajina je pohlcuje, jako černá díra. Jak říkal jeden západní politik: Ukrajina spotřebuje týdenní zásilku zbraní za jeden den. Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje. Německo se ztěžuje, že vyčerpalo svoje možnosti dodávat zbraně na Ukrajinu, poněvadž už je samo na huntě. Ale trvá na tom, že Ukrajina musí vyhrát. Vtipálkové.

není teď čas na čistky?

A kto by ich odsudil? Ta skorumpovana sudna moc ktora je sluzkou 5.kolony a zatvara nevinnych ludi do basy ako je Jefimov?


[quote="pid:68541, uid:372"]není teď čas na čistky?[/quote] A kto by ich odsudil? Ta skorumpovana sudna moc ktora je sluzkou 5.kolony a zatvara nevinnych ludi do basy ako je Jefimov?

Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje.


Za c) je správně řekl bych. Nějaká dobrá duše je šikovně prodá a zbraně se časem objeví např v Jemenu.


[quote="pid:68544, uid:158"]Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje.[/quote] Za c) je správně řekl bych. Nějaká dobrá duše je šikovně prodá a zbraně se časem objeví např v Jemenu.

Za c) je správně řekl bych.


Nedříve proběhne vyzbrojení bandy (maskující se za domobranu) a když to tam západ stále cpe pak c) prodej, proč se nenapakovat.


[quote="pid:68553, uid:685"]Za c) je správně řekl bych.[/quote] Nedříve proběhne vyzbrojení bandy (maskující se za domobranu) a když to tam západ stále cpe pak c) prodej, proč se nenapakovat.
Upravené 20. 4. 2022 o 07:02

není teď čas na čistky?


Bezpečnější pro řízení je donutit je převléci kabáty. Bude stačit nějaké příkladné potrestání několika jedinců, u kterých je to do očí bijící a u ostatních přivřít oči, když se zavážou pracovat pro stát a postupně je bez pomsty vyřadit pěkně pomalu ze řízení (ať si dožijí jak chtějí, trestem jim bude jejich vlastní psychika).


[quote="pid:68541, uid:372"]není teď čas na čistky?[/quote] Bezpečnější pro řízení je donutit je převléci kabáty. Bude stačit nějaké příkladné potrestání několika jedinců, u kterých je to do očí bijící a u ostatních přivřít oči, když se zavážou pracovat pro stát a postupně je bez pomsty vyřadit pěkně pomalu ze řízení (ať si dožijí jak chtějí, trestem jim bude jejich vlastní psychika).
Upravené 20. 4. 2022 o 07:07

Taurus
Jak říkal jeden západní politik: Ukrajina spotřebuje týdenní zásilku zbraní za jeden den. Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje.
Likviduje - B je spravne. Pozeral som kolko stoji taky Javelin tak od 200 do 250 tis dolarov, (NLAW 30 - 40 tis). Neviem co stoji Kaliber a podobne systemy ale ta raketa je schopna jednym zasahom znicit sklady a vo vnutry desiatky mozno stovky Javelinov (NLAW). Paseka. Pocitat vie kazdy.


Taurus Jak říkal jeden západní politik: Ukrajina spotřebuje týdenní zásilku zbraní za jeden den. Buď jsou ukrajinští vojáci tak chtiví do boje nebo jím ty zbraně někdo úspěšně likviduje. Likviduje - B je spravne. Pozeral som kolko stoji taky Javelin tak od 200 do 250 tis dolarov, (NLAW 30 - 40 tis). Neviem co stoji Kaliber a podobne systemy ale ta raketa je schopna jednym zasahom znicit sklady a vo vnutry desiatky mozno stovky Javelinov (NLAW). Paseka. Pocitat vie kazdy.

Pocitat vie kazdy.


Situace se otočila z Ukrajiny se stala past pro kolektivní západ, cpe tam horem dolem (něco darebáci asi i rozkradou) a Rusko s relativně malými zdroji to likviduje. Má to i nuance, že se tam posílá šrot, ale i ten má nějakou hodnotu a navíc Ukrajina je černá díra už od začátku a státy už křičí, že nemají již co posílat (i případný šrot časem dojde).


[quote="pid:68557, uid:777"]Pocitat vie kazdy.[/quote] Situace se otočila z Ukrajiny se stala past pro kolektivní západ, cpe tam horem dolem (něco darebáci asi i rozkradou) a Rusko s relativně malými zdroji to likviduje. Má to i nuance, že se tam posílá šrot, ale i ten má nějakou hodnotu a navíc Ukrajina je černá díra už od začátku a státy už křičí, že nemají již co posílat (i případný šrot časem dojde).

19 АПРЕЛЯ! ОПЯТЬ СДАЮТСЯ БЕЗ БОЯ! Более 500 солдат ВСУ сдались в плен Российской стороне
https://www.youtube.com/watch?v=-Qj4yfVDxIk


19 АПРЕЛЯ! ОПЯТЬ СДАЮТСЯ БЕЗ БОЯ! Более 500 солдат ВСУ сдались в плен Российской стороне https://www.youtube.com/watch?v=-Qj4yfVDxIk
  • Pentagon uviedol, že Ukrajina dostala lietadlá ako vojenskú pomoc, ale nie od Spojených štátov. Podľa hovorcu rezortu Johna Kirbyho Washington verí, že americké húfnice budú na Ukrajinu dodané v najbližších dňoch. Ukrajina nedávno dostala ďalšie lietadlá ako vojenskú pomoc, nie však od Spojených štátov. Oznámil to v utorok na brífingu pre novinárov hovorca Pentagonu John Kirby. "Dostali k nim ďalšie lietadlá a súčiastky, čo by im malo umožniť lietať s viacerými lietadlami," povedal Kirby. Objasnil, že lietadlá neposlali Spojené štáty, pričom poznamenal, že „nezverejní podrobnosti o tom, čo poskytujú iné krajiny“. Podľa Kirbyho má teraz Kyjev väčší počet "operačných bojových lietadiel ako pred dvoma týždňami". "Určite sme uľahčili prepravu ďalších dielov, čo pomohlo z hľadiska ich leteckých potrieb. Neposlali sme však celé lietadlá," povedal hovorca Pentagonu.Americké húfnice - Washington verí, že americké húfnice budú na Ukrajinu dodané v najbližších dňoch, povedal Kirby."Pokiaľ ide o húfnice, myslím, že sa veľmi skoro dočkáte ich presunu. K dnešnému dňu nemám čo povedať k dodávke, ale myslím si, že uvidíte, že ich vezmú veľmi skoro, rovnako ako strelivo pre nich,“ povedal. Podľa Kirbyho "je to otázka dní a to isté platí aj o munícii."Kirby dostal aj otázku, či by americká strana mohla poskytnúť Kyjevu ďalšie náboje z húfnice. „Hoci dnes nemám čo povedať o ďalších zásielkach, myslím, že môžete predpokladať, že ak bude v budúcnosti potrebné ďalšie náboje pre 155 mm húfnice, USA budú v popredí a urobia všetko pre to, aby ich dodali,“ povedal Pentagon. hovorca.Kirby v pondelok povedal, že Spojené štáty čoskoro začnú cvičiť ukrajinských vojakov na používanie amerických húfnic. Hovoríme podľa neho o „malom počte Ukrajincov“, ktorých vyškolia americkí inštruktori a ktorí potom budú cvičiť ďalších v Ozbrojených silách Ukrajiny.Ako 13. apríla oznámil americký prezident Joe Biden, Washington poskytne Kyjevu vojenskú pomoc za ďalších 800 miliónov dolárov, vrátane 11 helikoptér Mi-17, 200 obrnených transportérov, 18 155 mm húfnic a 40 000 delostreleckých granátov, ako aj 300 potuliek Switchblade. 500 striel pre protitankové systémy Javelin a „tisíce ďalších protitankových systémov“. Americké húfnice budú po prvý raz prevezené na Ukrajinu. Medzi touto vojenskou technikou, ako uznala americká strana, budú systémy, ktorých použitie si bude vyžadovať dodatočný výcvik ukrajinského vojenského personálu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14418447

  • Ruské veľvyslanectvo vyzvalo Spojené štáty, aby upustili od politiky blokády a sankcií. Diplomatická misia tiež víta rozhovory medzi Washingtonom a Havanou. Ruské veľvyslanectvo v Spojených štátoch víta plány Washingtonu a Havany uskutočniť konzultácie a vyzýva americkú stranu, aby upustila od neplodnej politiky sankcií. Uvádza sa to vo vyhlásení zverejnenom v utorok na stránke diplomatickej misie na Twitteri. "Vítame nové kolo rokovaní na vysokej úrovni medzi Havanou a Washingtonom naplánované na 21. apríla. Dialóg je vždy lepší ako žiadny dialóg," uviedlo veľvyslanectvo. Americkí a kubánski predstavitelia sa majú vo štvrtok stretnúť vo Washingtone, aby prediskutovali problémy súvisiace s migráciou, informovali médiá už skôr. https://tass.ru/politika/14419543


- **Pentagon uviedol, že Ukrajina dostala lietadlá ako vojenskú pomoc, ale nie od Spojených štátov**. Podľa hovorcu rezortu Johna Kirbyho Washington verí, že americké húfnice budú na Ukrajinu dodané v najbližších dňoch. Ukrajina nedávno dostala ďalšie lietadlá ako vojenskú pomoc, nie však od Spojených štátov. Oznámil to v utorok na brífingu pre novinárov hovorca Pentagonu John Kirby. "Dostali k nim ďalšie lietadlá a súčiastky, čo by im malo umožniť lietať s viacerými lietadlami," povedal Kirby. Objasnil, že lietadlá neposlali Spojené štáty, pričom poznamenal, že „nezverejní podrobnosti o tom, čo poskytujú iné krajiny“. Podľa Kirbyho má teraz Kyjev väčší počet "operačných bojových lietadiel ako pred dvoma týždňami". "Určite sme uľahčili prepravu ďalších dielov, čo pomohlo z hľadiska ich leteckých potrieb. Neposlali sme však celé lietadlá," povedal hovorca Pentagonu.Americké húfnice - Washington verí, že americké húfnice budú na Ukrajinu dodané v najbližších dňoch, povedal Kirby."Pokiaľ ide o húfnice, myslím, že sa veľmi skoro dočkáte ich presunu. K dnešnému dňu nemám čo povedať k dodávke, ale myslím si, že uvidíte, že ich vezmú veľmi skoro, rovnako ako strelivo pre nich,“ povedal. Podľa Kirbyho "je to otázka dní a to isté platí aj o munícii."Kirby dostal aj otázku, či by americká strana mohla poskytnúť Kyjevu ďalšie náboje z húfnice. „Hoci dnes nemám čo povedať o ďalších zásielkach, myslím, že môžete predpokladať, že ak bude v budúcnosti potrebné ďalšie náboje pre 155 mm húfnice, USA budú v popredí a urobia všetko pre to, aby ich dodali,“ povedal Pentagon. hovorca.Kirby v pondelok povedal, že Spojené štáty čoskoro začnú cvičiť ukrajinských vojakov na používanie amerických húfnic. Hovoríme podľa neho o „malom počte Ukrajincov“, ktorých vyškolia americkí inštruktori a ktorí potom budú cvičiť ďalších v Ozbrojených silách Ukrajiny.Ako 13. apríla oznámil americký prezident Joe Biden, Washington poskytne Kyjevu vojenskú pomoc za ďalších 800 miliónov dolárov, vrátane 11 helikoptér Mi-17, 200 obrnených transportérov, 18 155 mm húfnic a 40 000 delostreleckých granátov, ako aj 300 potuliek Switchblade. 500 striel pre protitankové systémy Javelin a „tisíce ďalších protitankových systémov“. Americké húfnice budú po prvý raz prevezené na Ukrajinu. Medzi touto vojenskou technikou, ako uznala americká strana, budú systémy, ktorých použitie si bude vyžadovať dodatočný výcvik ukrajinského vojenského personálu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14418447 - **Ruské veľvyslanectvo vyzvalo Spojené štáty, aby upustili od politiky blokády a sankcií**. Diplomatická misia tiež víta rozhovory medzi Washingtonom a Havanou. Ruské veľvyslanectvo v Spojených štátoch víta plány Washingtonu a Havany uskutočniť konzultácie a vyzýva americkú stranu, aby upustila od neplodnej politiky sankcií. Uvádza sa to vo vyhlásení zverejnenom v utorok na stránke diplomatickej misie na Twitteri. "Vítame nové kolo rokovaní na vysokej úrovni medzi Havanou a Washingtonom naplánované na 21. apríla. Dialóg je vždy lepší ako žiadny dialóg," uviedlo veľvyslanectvo. Americkí a kubánski predstavitelia sa majú vo štvrtok stretnúť vo Washingtone, aby prediskutovali problémy súvisiace s migráciou, informovali médiá už skôr. https://tass.ru/politika/14419543

večerní Brífing ruského ministerstva obrany (19.04.2022)
Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.


💥 V dôsledku úderu vysoko presných rakiet zo vzduchu boli zasiahnuté 2 pevnosti v oblasti Kalinovo-Papasnoye a 6 oblastí koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v oblastiach Mirnoye, Slavjansk a Popasnoye. Zničených bolo až 180 osôb a 15 obrnených vozidiel. V oblasti osady Barvenkovo ​​bolo tiež zničené odpaľovacie zariadenie protilietadlového raketového systému Buk-M1.
💥 Operačno-taktické letectvo ruských vzdušných a kozmických síl zasiahlo 31 vojenských objektov na Ukrajine. Medzi nimi boli zničené: v oblastiach osád Razdolnoe a Novogrodovka dve veliteľské stanovištia a 28 miest akumulácie pracovnej sily a ukrajinskej vojenskej techniky, ako aj muničný sklad pre viacnásobné odpaľovacie raketové systémy v regióne Privolye.


💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 3 ukrajinské bezpilotné lietadlá nad osadami Černobaevka, Zaliznoje a Pokrovskoje.
💥 Raketové jednotky počas dňa zasiahli 2 veliteľské stanovištia ukrajinských jednotiek, muničný sklad, delostreleckú batériu, ako aj zhluk ukrajinskej vojenskej techniky.


📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 140 lietadiel, 490 bezpilotných prostriedkov, 253 protilietadlových raketových systémov, 2367 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 256 viacnásobných raketometov, 1021 poľných delostreleckých zbraní
a mínometov. ako 2225 kusov špeciálnych vojenských vozidiel.
https://vk.com/mil?w=wall-133441491_656644


**večerní Brífing ruského ministerstva obrany (19.04.2022)** Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

Na Politikus byl uveřejněný zajímavý obrázek - jak si představit podzemní tunely pod hutním závodem Azovstal.
Z obrázku plyne, jak moc těžké je bojovat tam a že nálety toho moc nedosáhnou. Tunely byly stavěné právě pro tento případ a také pro případ shození atomové bomby. Stavělo se od padesátých let...
625fe852ae843


Ještě bych chtěla připomenout, že v těchto tunelech se dle ruských zdrojů nenacházejí žádní civilisti. Zde je jen Azov a zahraniční "instruktoři". Civilisté se nacházejí ve sklepích objektů při vstupu do závodu.
Další častou otázkou je, kde se bere v tunelech elektřina. Odpověď - stejně, jako v našich jaderných bunkrech, dnes už povětšinou zničených. Ze samostatných agregátů.
A poslední informace je o "osazenstvu" tunelů. Je tam prý na 80% těch, kteří se chtějí vzdát. Dochází jim totiž pitná voda a také nevidí další smysl v "obraně" něčeho, co už je stejně ztracené.
Ale - těch 20% jsou fanatičtí a kovaní benderovci, kteří nedovolí pod hrozbami zabitím vzdát se. Tito stále spoléhají na své "zachránce", kteří je z tunelů osvobodí a vyvezou do bezpečí. Tj. - spoléhají na NATO a "západ".


Na Politikus byl uveřejněný zajímavý obrázek - jak si představit podzemní tunely pod hutním závodem Azovstal. Z obrázku plyne, jak moc těžké je bojovat tam a že nálety toho moc nedosáhnou. Tunely byly stavěné právě pro tento případ a také pro případ shození atomové bomby. Stavělo se od padesátých let... ![625fe852ae843](serve/attachment&path=625fe852ae843) Ještě bych chtěla připomenout, že v těchto tunelech se dle ruských zdrojů nenacházejí žádní civilisti. Zde je jen Azov a zahraniční "instruktoři". Civilisté se nacházejí ve sklepích objektů při vstupu do závodu. Další častou otázkou je, kde se bere v tunelech elektřina. Odpověď - stejně, jako v našich jaderných bunkrech, dnes už povětšinou zničených. Ze samostatných agregátů. A poslední informace je o "osazenstvu" tunelů. Je tam prý na 80% těch, kteří se chtějí vzdát. Dochází jim totiž pitná voda a také nevidí další smysl v "obraně" něčeho, co už je stejně ztracené. Ale - těch 20% jsou fanatičtí a kovaní benderovci, kteří nedovolí pod hrozbami zabitím vzdát se. Tito stále spoléhají na své "zachránce", kteří je z tunelů osvobodí a vyvezou do bezpečí. Tj. - spoléhají na NATO a "západ".

Brífing ruského ministerstva obrany (20.04.2022)


Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.


💥 V dôsledku zásahu vysoko presných rakiet v oblastiach Novovorontsovka a Kislevka bolo zničených až 40 osôb ukrajinských jednotiek a tiež sedem kusov vojenskej techniky.


💥 Operačno-taktické a armádne letectvo ruských vzdušných a kozmických síl zasiahlo
v noci 73 vojenských objektov Ukrajiny.


  • Medzi nimi: štyri veliteľské stanovištia, 57 miest akumulácie živej sily a ukrajinskej vojenskej techniky, 7 pevností a 4štyri muničné sklady. V dôsledku štrajkov bolo zničených aj šesť tankov, 9deväť obrnených vozidiel a batéria 152 mm húfnic Msta-B

💥 Raketové jednotky a delostrelectvo zaútočili na 1053 objektov ukrajinskej vojenskej infraštruktúry.
▫ Medzi nimi bolo zničených: 31 veliteľských stanovíšť, 6 skladov pohonných hmôt
a mazív, 910 pevností a oblastí koncentrácie nepriateľskej živej sily,
ako aj 106 delostreleckých palebných pozícií.


💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 6 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad osadami Podvysokoye, Chistovodovka, Yakovenkovo, Pokrovskoe. Aj v oblastiach Doneck a Skilevatoe boli vo vzduchu zostrelené 2 taktické rakety Tochka-U.
📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 140 lietadiel, 496 bezpilotných prostriedkov, 253 protilietadlových raketových systémov, 2388 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 256 viacnásobných raketometov, 1029 poľných delostreleckých zbraní
a mínometov. ako 2232 kusov špeciálnych vojenských vozidiel.
https://vk.com/mil?w=wall-133441491_658161
https://www.youtube.com/watch?v=Lc1Lb0eRb8Y


Brífing ruského ministerstva obrany (20.04.2022) ------------------------------------------------ **Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú** v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine.

tu je pohlad z Ruska
https://www.litterate.cz/trocha-velikonocni-proruske-propagandy/


vojenska cast, na ktoru sa upriamuje pozornost, je imho druhorada. Navyse ja by som povedala, ze Putin to naozaj mozno urobil takto aj cielene (teda modlim sa o to, aby to nebolo chybou), kedze poslal tam relativne malu armadu, neznicili ani energeticke rozvodne, ani vodu ci vysielace (co by slo relativne za lacno), ani tam neposiela vyspelu techniku ci armadu vyskusanu v Syrii (teda az na vynimky). Jasne, USA a NATO tam maju spustenu spionaznu siet AWACS na plno, ale aj tak. Variantou je, ze si ich drzi pre pripad ostrej vojny s NATO/USA, moznostou je, ze nemoze, kedze po celom skoro obvode hranic potrebuje utvary pre pripad vojny ci uz z Gruzinska alebo Kazachstanu (spravy o rusofobii nevyzeraju, ze vedu k neutralizacii, ako bolo urcite dufane) ale je aj mozne, ze sa pocita s ekonomickymi dopadmi a pre ich plnu realizaciu sa toto cele musi natahovat v case. Zapad tam posiela zbrane ako o zivot, Ukrajina ich stale nema dost. Zapad musi platit utecencov aj Ukrajinu, nicoho nie je dost. Dopady straty penazi na utecencov sa este len prejavia (zatial je to skor v takej tej verejnej casti, ale ked naozaj o pol roka sa bude pisat ze vsetci cakaju na operacie rok, pretoze lekari primarne liecia Ukrajincov v horsom zdravotnom stave), tak to bude ine. Dopady sankcii na Zapad sa prejavia tak v zime, prip. na buduci rok. Inflacia uz sice zuri, este stale to je ale relativne mierne. Statne rozpocty krvacaju. V Rusku 5.kolona sa stale viac odkryva, v podstate musi. Na druhej strane, cim dlhsie to trva, aj Rusko bude stracat, ci uz zivoty mladych vojakov, zdroje, ktore musia ist na prezbrojenie ci neutralizaciu kadrov. Preraba sa v Rusku vsetko, presmerovanie vyroby na substituciu dovozov, presmerovanie penazi tak, aby to ustala ekonomika aj ludia, pritom aby to mohli cele financovat, presmerovanie financneho sektora na komoditno-priemyselnu zakladnu, presmerovanie zo zapadnych nadnarodnych institucii do opat nadnarodnych, ineho rangu, do toho propaganda, protipropaganda, boj s oligarchami s tym, ze zaroven oni budu tvorit nove firmy na nahradu (tak ako to bolo v polmnohospodarstve), pricom vystavat novu farmu je podstatne lahsie ako nahradit nejaky diel v automobilke ci lietadle ci kombajne, ked nemas exportne trhy na toto. Do toho snaha o udrzanie moralky beznych ludi, aby ich to nezomlelo psychicky ci financne


tu je pohlad z Ruska https://www.litterate.cz/trocha-velikonocni-proruske-propagandy/ vojenska cast, na ktoru sa upriamuje pozornost, je imho druhorada. Navyse ja by som povedala, ze Putin to naozaj mozno urobil takto aj cielene (teda modlim sa o to, aby to nebolo chybou), kedze poslal tam relativne malu armadu, neznicili ani energeticke rozvodne, ani vodu ci vysielace (co by slo relativne za lacno), ani tam neposiela vyspelu techniku ci armadu vyskusanu v Syrii (teda az na vynimky). Jasne, USA a NATO tam maju spustenu spionaznu siet AWACS na plno, ale aj tak. Variantou je, ze si ich drzi pre pripad ostrej vojny s NATO/USA, moznostou je, ze nemoze, kedze po celom skoro obvode hranic potrebuje utvary pre pripad vojny ci uz z Gruzinska alebo Kazachstanu (spravy o rusofobii nevyzeraju, ze vedu k neutralizacii, ako bolo urcite dufane) ale je aj mozne, ze sa pocita s ekonomickymi dopadmi a pre ich plnu realizaciu sa toto cele musi natahovat v case. Zapad tam posiela zbrane ako o zivot, Ukrajina ich stale nema dost. Zapad musi platit utecencov aj Ukrajinu, nicoho nie je dost. Dopady straty penazi na utecencov sa este len prejavia (zatial je to skor v takej tej verejnej casti, ale ked naozaj o pol roka sa bude pisat ze vsetci cakaju na operacie rok, pretoze lekari primarne liecia Ukrajincov v horsom zdravotnom stave), tak to bude ine. Dopady sankcii na Zapad sa prejavia tak v zime, prip. na buduci rok. Inflacia uz sice zuri, este stale to je ale relativne mierne. Statne rozpocty krvacaju. V Rusku 5.kolona sa stale viac odkryva, v podstate musi. Na druhej strane, cim dlhsie to trva, aj Rusko bude stracat, ci uz zivoty mladych vojakov, zdroje, ktore musia ist na prezbrojenie ci neutralizaciu kadrov. Preraba sa v Rusku vsetko, presmerovanie vyroby na substituciu dovozov, presmerovanie penazi tak, aby to ustala ekonomika aj ludia, pritom aby to mohli cele financovat, presmerovanie financneho sektora na komoditno-priemyselnu zakladnu, presmerovanie zo zapadnych nadnarodnych institucii do opat nadnarodnych, ineho rangu, do toho propaganda, protipropaganda, boj s oligarchami s tym, ze zaroven oni budu tvorit nove firmy na nahradu (tak ako to bolo v polmnohospodarstve), pricom vystavat novu farmu je podstatne lahsie ako nahradit nejaky diel v automobilke ci lietadle ci kombajne, ked nemas exportne trhy na toto. Do toho snaha o udrzanie moralky beznych ludi, aby ich to nezomlelo psychicky ci financne

V Chersone, oslobodenom od nacionalistov, je v Aleji slávy opäť zapálený Večný plameň
Dôležitá a dokonca významná udalosť v Chersone, oslobodená od nacionalistov, najmä teraz, v predvečer 9. mája. Na mestskom chodníku slávy sa opäť zapálil večný plameň
a vojaci Národnej gardy vztýčili kópiu Praporu víťazstva.


Červená vlajka, jeden zo symbolov Veľkej vlasteneckej vojny, pod ktorou
bol vtedy rozdrvený fašizmus. Teraz sa obyvatelia mesta, ktorí žili toľko rokov v strachu, stretávajú s touto udalosťou so zvláštnymi pocitmi.
https://www.1tv.ru/news/2022-04-20/426919-v_osvobozhdennom_ot_natsionalistov_hersone_na_allee_slavy_vnov_zazhzhen_vechnyy_ogon


**V Chersone, oslobodenom od nacionalistov, je v Aleji slávy opäť zapálený Večný plameň** Dôležitá a dokonca významná udalosť v Chersone, oslobodená od nacionalistov, najmä teraz, v predvečer 9. mája. Na mestskom chodníku slávy sa opäť zapálil večný plameň a vojaci Národnej gardy vztýčili kópiu Praporu víťazstva. Červená vlajka, jeden zo symbolov Veľkej vlasteneckej vojny, pod ktorou bol vtedy rozdrvený fašizmus. Teraz sa obyvatelia mesta, ktorí žili toľko rokov v strachu, stretávajú s touto udalosťou so zvláštnymi pocitmi. https://www.1tv.ru/news/2022-04-20/426919-v_osvobozhdennom_ot_natsionalistov_hersone_na_allee_slavy_vnov_zazhzhen_vechnyy_ogon

@Lin

V bunkru se nedá přežít navždycky.


Pokud mám někde elektrocentrály, musím mít někde zásoby paliva a musím mít někde vyústění spalin / větrací šachty. To jsou body, které se dají zničit moderními prostředky proti silně fortifikovaným stavbám - Kinžal, zirkon, Iskander.... Kompletně bunkr zničit nebude možné, ale části, které jsou v dosažitelné hloubce a různá vyústění bude možné likvidovat, jsou li známy. Provoz bunkru se tak dá značně zkomplikovat.


@Lin V bunkru se nedá přežít navždycky. Pokud mám někde elektrocentrály, musím mít někde zásoby paliva a musím mít někde vyústění spalin / větrací šachty. To jsou body, které se dají zničit moderními prostředky proti silně fortifikovaným stavbám - Kinžal, zirkon, Iskander.... Kompletně bunkr zničit nebude možné, ale části, které jsou v dosažitelné hloubce a různá vyústění bude možné likvidovat, jsou li známy. Provoz bunkru se tak dá značně zkomplikovat.
44.17k
236
51
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept