Egregoriálno-matričné riadenie
Státní zástupce vyšetřuje společnost Ferrero v Belgii
Y

Problém se salmonelou v belgické továrně cukrářské společnosti Ferrero se dostává do širšího povědomí. V pondělí vyšlo najevo, že belgická prokuratura zahájila vyšetřování. Ty jsou spojeny s továrnou v belgickém Arlonu, která musela být minulý týden na příkaz úřadů uzavřena.
Regulační úřad AFSCA dočasně odebral společnosti Ferrero výrobní licenci, dokud nebudou splněny všechny předpisy a požadavky na bezpečnost potravin. Společnost Ferrero neposkytla při vyšetřování dostatečné informace, uvádí se v prohlášení.
Všechny čokoládové výrobky Kinder, které zde byly vyrobeny, byly staženy - bez ohledu na datum výroby. Podle prohlášení se to týká všech "Kinder Surprise", "Kinder Mini Eggs", "Kinder Surprise Maxi" a "Schoko-Bons", které byly vyrobeny v Arlonu.
Dosud bylo zjištěno 105 (6) případů salmonely.
Minulý týden společnost Ferrero oznámila, že salmonela byla v továrně objevena již 15. prosince 2021. Bylo zasaženo síto na výstupu ze dvou nádrží na suroviny. Podle belgického deníku "De Tijd" byly zničeny výrobky vyrobené v předchozích pěti dnech.
Byl vymenen filtr.
Podle orgánů EU bylo dosud zaznamenáno 105 (6)potvrzených případů salmonely a 29 (11) případů podezření.
VB vyhlasila poplach
Ve Francii 21 pripadu. Podle jejich informací se jedná o geneticky stejné salmonely, které byly zodpovědné za epidemii salmonel ve Velké Británii a Irsku. Všechny dotčené dětské čokoládové výrobky byly vyrobeny v továrně v Arlonu.
Stahování z trhu také v Rakousku, zbozi pochazi take z Arlonu. zde


Problém se salmonelou v belgické továrně cukrářské společnosti Ferrero se dostává do širšího povědomí. V pondělí vyšlo najevo, že belgická prokuratura zahájila vyšetřování. Ty jsou spojeny s továrnou v belgickém Arlonu, která musela být minulý týden na příkaz úřadů uzavřena. Regulační úřad AFSCA dočasně odebral společnosti Ferrero výrobní licenci, dokud nebudou splněny všechny předpisy a požadavky na bezpečnost potravin. Společnost Ferrero neposkytla při vyšetřování dostatečné informace, uvádí se v prohlášení. Všechny čokoládové výrobky Kinder, které zde byly vyrobeny, byly staženy - bez ohledu na datum výroby. Podle prohlášení se to týká všech "Kinder Surprise", "Kinder Mini Eggs", "Kinder Surprise Maxi" a "Schoko-Bons", které byly vyrobeny v Arlonu. Dosud bylo zjištěno 105 (6) případů salmonely. Minulý týden společnost Ferrero oznámila, že salmonela byla v továrně objevena již 15. prosince 2021. Bylo zasaženo síto na výstupu ze dvou nádrží na suroviny. Podle belgického deníku "De Tijd" byly zničeny výrobky vyrobené v předchozích pěti dnech. Byl vymenen filtr. Podle orgánů EU bylo dosud zaznamenáno 105 (6)potvrzených případů salmonely a 29 (11) případů podezření. VB vyhlasila poplach Ve Francii 21 pripadu. Podle jejich informací se jedná o geneticky stejné salmonely, které byly zodpovědné za epidemii salmonel ve Velké Británii a Irsku. Všechny dotčené dětské čokoládové výrobky byly vyrobeny v továrně v Arlonu. Stahování z trhu také v Rakousku, zbozi pochazi take z Arlonu. [zde](https://orf.at/stories/3259177/)
Upravené 11. 4. 2022 o 15:16
203
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept