Zahraničná politika
Plyn za ruble od 1. dubna 2022

Skoro mi to připadá jako zrychlený režim velmi ostrého rozdělení Světa na ničemné slušivě oblečené zloděje a lapky a ten zbytek.

Už Biden říkal, že "Vznikne nový světový řád a my ho musíme vézt !" a dodal, že se svět rozdělí na 2 tábory ještě více, než-li za Studené války.


Akorát mi tu nesedí 2 věci. To by musela USA ustát vnitřní tlaky a udržet si dolar a postavení velmoci (aspoň kontinentální). To se globalistům nehodí do krámu. Navíc by k tomu potřebovala ještě více vycucat své kolonie a tam by došlo dost možná k rozpadu a to by se bouřili nejen lidé (když není co jíst, padají vlády i hlavy => Arabské Jaro), ale i elity.
Pokouší se o to, ale podle mě se v procesu spíše sesypu USA na zemi 3. světa nebo se rozpadne.


[quote="pid:68049, uid:57"]Skoro mi to připadá jako zrychlený režim velmi ostrého rozdělení Světa na ničemné slušivě oblečené zloděje a lapky a ten zbytek.[/quote] Už Biden říkal, že "Vznikne nový světový řád a my ho musíme vézt !" a dodal, že se svět rozdělí na 2 tábory ještě více, než-li za Studené války. Akorát mi tu nesedí 2 věci. To by musela USA ustát vnitřní tlaky a udržet si dolar a postavení velmoci (aspoň kontinentální). To se globalistům nehodí do krámu. Navíc by k tomu potřebovala ještě více vycucat své kolonie a tam by došlo dost možná k rozpadu a to by se bouřili nejen lidé (když není co jíst, padají vlády i hlavy => Arabské Jaro), ale i elity. Pokouší se o to, ale podle mě se v procesu spíše sesypu USA na zemi 3. světa nebo se rozpadne.

Opravdu velmi smutná bilance dvacátých let jednadvacátého století. Už chybějí jen veřejné popravy...


  1. léta teprve začala ;) ještě 8 let před námi...

[quote="pid:68083, uid:203"]Opravdu velmi smutná bilance dvacátých let jednadvacátého století. Už chybějí jen veřejné popravy...[/quote] 20. léta teprve začala ;) ještě 8 let před námi...

Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.


Maova "Kulturní Revoluce" jako před kopírák.


Akorát , že v Číně to bylo na VŠ a případně na středních.
U nás to máme na základce. Gratulace smile


[quote="pid:68089, uid:88"]Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.[/quote] Maova "Kulturní Revoluce" jako před kopírák. Akorát , že v Číně to bylo na VŠ a případně na středních. U nás to máme na základce. Gratulace :)
Upravené 16. 4. 2022 o 00:45

Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.

Zde je k tomu pěkný článek .


https://pravyprostor.net/pavlik-morozov-v-roce-2022/


[quote="pid:68089, uid:88"]Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.[/quote] Zde je k tomu pěkný článek . https://pravyprostor.net/pavlik-morozov-v-roce-2022/

Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.

Jenže co mě děsí je to, že ty děti jsou budoucnost (možná by byl přesnější termín "nebudoucnost" ) tohoto národa.


[quote="pid:68089, uid:88"]Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.[/quote] Jenže co mě děsí je to, že ty děti jsou budoucnost (možná by byl přesnější termín "nebudoucnost" ) tohoto národa.

Zde je k tomu pěkný článek .


Doufám, že to měla být ironie.


Obraz Pavlíka Morozova, to je stejné, jako když dnes oběti Točky-U v Donbasu vydávají za oběti z Kyjeva, které zabila ruská armáda...


https://ru.wikipedia.org/wiki/Морозов,_Павел_Трофимович


A nikoho nezarazí, že s Pavlíkem byl zavražděn i jeho bratr?!


[quote="pid:68200, uid:185"]Zde je k tomu pěkný článek .[/quote] Doufám, že to měla být ironie. Obraz Pavlíka Morozova, to je stejné, jako když dnes oběti Točky-U v Donbasu vydávají za oběti z Kyjeva, které zabila ruská armáda... https://ru.wikipedia.org/wiki/Морозов,_Павел_Трофимович A nikoho nezarazí, že s Pavlíkem byl zavražděn i jeho bratr?!
Upravené 16. 4. 2022 o 18:28

Z toho fakt "pekného" článku :
... (říkalo se jim „kulaci“ a byli opravdu zlí, protože pro ostatní pěstovali jídlo na vlastních polích)
Neboli náhodou kulaci tí, ktorí mali pôdy mrte a dávali ju do nájmu za peniaze, aby nemuseli sami robiť?
... pokud nebudou říkat tu jedinou správnou Pravdu a budou se vzpouzet úžasné státní ideologii“ (která přinesla bídu, hladomor a nakonec i spousty mrtvých).
Ten hladomor priniesla ideológia, alebo konkrétni červení komisári, ktorí v prvom rade neboli Rusi, ale patrili k inému etniku?
Ale aj vďaka tej ideólogii sa zmenilo cárske Rusko, ktoré bolo väčšinou úplne negramotné na Rusko, ktoré postavilo prvú jadrovú elektráreň na svete, vypustilo prvú družicu do vesmíru a aj prvého človeka do vesmíru. Ale to Pravý prostor nenapíše, lebo nie je v záujme jemu podobných médii, aby bola celá populácia gramotná nielen v zmysle vedieť čítať a písať, ale gramotná hlavne v zmysle chápania riadenia spoločnosti a štátu a aj aktívneho zapájania sa do tohto procesu.
Mééédia ako Pravý prostor podporujú všetkými desiatimi myšlienky fašizmu, rasizmu, nacizmu, keď sa to ich kurátorom hodí.


Z toho fakt "pekného" článku : ... (říkalo se jim „kulaci“ a byli opravdu zlí, protože pro ostatní pěstovali jídlo na vlastních polích) Neboli náhodou kulaci tí, ktorí mali pôdy mrte a dávali ju do nájmu za peniaze, aby nemuseli sami robiť? ... pokud nebudou říkat tu jedinou správnou Pravdu a budou se vzpouzet úžasné státní ideologii“ (která přinesla bídu, hladomor a nakonec i spousty mrtvých). Ten hladomor priniesla ideológia, alebo konkrétni červení komisári, ktorí v prvom rade neboli Rusi, ale patrili k inému etniku? Ale aj vďaka tej ideólogii sa zmenilo cárske Rusko, ktoré bolo väčšinou úplne negramotné na Rusko, ktoré postavilo prvú jadrovú elektráreň na svete, vypustilo prvú družicu do vesmíru a aj prvého človeka do vesmíru. Ale to Pravý prostor nenapíše, lebo nie je v záujme jemu podobných médii, aby bola celá populácia gramotná nielen v zmysle vedieť čítať a písať, ale gramotná hlavne v zmysle chápania riadenia spoločnosti a štátu a aj aktívneho zapájania sa do tohto procesu. Mééédia ako Pravý prostor podporujú všetkými desiatimi myšlienky fašizmu, rasizmu, nacizmu, keď sa to ich kurátorom hodí.

Doufám, že to měla být ironie.

Já mám takový zvláštní kousavý smysl pro humor .
Jako třeba zde , kde je o děti dobře postaráno .
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://czwiki.cz/Lexikon/Trojka_(obraz)&ved=2ahUKEwjhuv-ikpn3AhWNlqQKHYInBogQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw2gak4ReLzxZLISu-o0JeuD


Mééédia ako Pravý prostor podporujú všetkými desiatimi myšlienky fašizmu, rasizmu, nacizmu, keď sa to ich kurátorom hodí.

V tomto případě je třeba podotknout , že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa .
Není to tak jako na hovínkách , kde je možno publikovat jen ten správný a pravdivý názor 129% národa .


[quote="pid:68238, uid:125"]Doufám, že to měla být ironie.[/quote] Já mám takový zvláštní kousavý smysl pro humor . Jako třeba zde , kde je o děti dobře postaráno . https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://czwiki.cz/Lexikon/Trojka_(obraz)&ved=2ahUKEwjhuv-ikpn3AhWNlqQKHYInBogQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw2gak4ReLzxZLISu-o0JeuD [quote="pid:68244, uid:855"]Mééédia ako Pravý prostor podporujú všetkými desiatimi myšlienky fašizmu, rasizmu, nacizmu, keď sa to ich kurátorom hodí.[/quote] V tomto případě je třeba podotknout , že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa . Není to tak jako na hovínkách , kde je možno publikovat jen ten správný a pravdivý názor 129% národa .

No a zacinaju sa prebúdzať dalsi aktivisti:


625ba588d99c2


https://perpetuum.cz/2022/04/co-udelat-s-ucitelem-podporujicim-putina/?
Je toto normalne sa pýtam ja!?


podľa wiki: Ondřej Šteffl je český podnikatel v oblasti vzdělávání. V roce 1990 se stal zakladatelem první soukromé školy v Československu – gymnázia PORG v Praze. O pět let později založil společnost Scio, která se zabývá vzděláváním, měřením výsledků studia i testováním jeho předpokladů


že zástanca vzdelávania pre budúcnosť, tak to má podrž.


No a zacinaju sa prebúdzať dalsi aktivisti: ![625ba588d99c2](serve/attachment&path=625ba588d99c2) https://perpetuum.cz/2022/04/co-udelat-s-ucitelem-podporujicim-putina/? Je toto normalne sa pýtam ja!? podľa wiki: Ondřej Šteffl je český podnikatel v oblasti vzdělávání. V roce 1990 se stal zakladatelem první soukromé školy v Československu – gymnázia PORG v Praze. O pět let později založil společnost Scio, která se zabývá vzděláváním, měřením výsledků studia i testováním jeho předpokladů že zástanca vzdelávania pre budúcnosť, tak to má podrž.

že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa .
Len v tom prípade nech si autori uvedomia, aký egregor podporujú, akému svojimi názormi dodávajú silu a energiu. Dokážu cez také médium presadiť potlačenie názorov smerujúcich k fašizácii spoločnosti, presadiť smerovanie k budovaniu spravodlivej spoločnosti (dostať ho pod svoje riadenie), alebo to bude naopak a autori myšlienok o spravodlivej spoločnosti budú udupaní a začlenení do vektora cieľov zla?
Ako dopadla "zamatová revolúcia?" Ktoré sily sú dnes na strane víťazov? Myslím, že sa zhodneme v tom, že socializmus v 1989 (nielen v v ČSSR, ale v celom socbloku) bol ďaleko od skutočne spravodlivej spoločnosti. Poctiví komunisti nedokázali využiť príležitosť na opravu chýb a ponúknuť víziu ich nápravy smerom k Ľudskosti. Kapitalizmus tých poctivých komunistov totálne prevalcoval hlavne vďaka "komunistom". Napríklad aj "celevritný" humorista Markovič bol komunista! Vstúpil do KSČ v 1968. Po 89 hovoril, že tam vstúpil preto, aby zmenil smerovanie štátu z vnútra. Chcel ľudský socializmus, alebo niečo iné? Aj Leško, poradca Čaputovej, bol komunista, aj ten chcel asi zmenu zvnútra. Výsledok ich snáh (a im podobným) zažívame dnes naplno.
Kto koho po páde socbloku začlenil do svojich plánov a cieľov, kto sa presadil a prevzal riadenie?


že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa . Len v tom prípade nech si autori uvedomia, aký egregor podporujú, akému svojimi názormi dodávajú silu a energiu. Dokážu cez také médium presadiť potlačenie názorov smerujúcich k fašizácii spoločnosti, presadiť smerovanie k budovaniu spravodlivej spoločnosti (dostať ho pod svoje riadenie), alebo to bude naopak a autori myšlienok o spravodlivej spoločnosti budú udupaní a začlenení do vektora cieľov zla? Ako dopadla "zamatová revolúcia?" Ktoré sily sú dnes na strane víťazov? Myslím, že sa zhodneme v tom, že socializmus v 1989 (nielen v v ČSSR, ale v celom socbloku) bol ďaleko od skutočne spravodlivej spoločnosti. Poctiví komunisti nedokázali využiť príležitosť na opravu chýb a ponúknuť víziu ich nápravy smerom k Ľudskosti. Kapitalizmus tých poctivých komunistov totálne prevalcoval hlavne vďaka "komunistom". Napríklad aj "celevritný" humorista Markovič bol komunista! Vstúpil do KSČ v 1968. Po 89 hovoril, že tam vstúpil preto, aby zmenil smerovanie štátu z vnútra. Chcel ľudský socializmus, alebo niečo iné? Aj Leško, poradca Čaputovej, bol komunista, aj ten chcel asi zmenu zvnútra. Výsledok ich snáh (a im podobným) zažívame dnes naplno. Kto koho po páde socbloku začlenil do svojich plánov a cieľov, kto sa presadil a prevzal riadenie?

že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa .
Len v tom prípade nech si autori uvedomia, aký egregor podporujú, akému svojimi názormi dodávajú silu a energiu. Dokážu cez také médium presadiť potlačenie názorov smerujúcich k fašizácii spoločnosti, presadiť smerovanie k budovaniu spravodlivej spoločnosti (dostať ho pod svoje riadenie), alebo to bude naopak a autori myšlienok o spravodlivej spoločnosti budú udupaní a začlenení do vektora cieľov zla?
Ako dopadla "zamatová revolúcia?" Ktoré sily sú dnes na strane víťazov? Myslím, že sa zhodneme v tom, že socializmus v 1989 (nielen v v ČSSR, ale v celom socbloku) bol ďaleko od skutočne spravodlivej spoločnosti. Poctiví komunisti nedokázali využiť príležitosť na opravu chýb a ponúknuť víziu ich nápravy smerom k Ľudskosti. Kapitalizmus tých poctivých komunistov totálne prevalcoval hlavne vďaka "komunistom". Napríklad aj "celevritný" humorista Markovič bol komunista! Vstúpil do KSČ v 1968. Po 89 hovoril, že tam vstúpil preto, aby zmenil smerovanie štátu z vnútra. Chcel ľudský socializmus, alebo niečo iné? Aj Leško, poradca Čaputovej, bol komunista, aj ten chcel asi zmenu zvnútra. Výsledok ich snáh (a im podobným) zažívame dnes naplno.
Kto koho po páde socbloku začlenil do svojich plánov a cieľov, kto sa presadil a prevzal riadenie?

A ?
Znamená to snad , že musí mlčet ? Tohle je zajímavá esej , ale jaksi vypadává ze skutečného světa . Někdo tlačí to , za co dostává prachy , spousta jiných píše o tom , co chápou svým rozumem . Máme snad těm druhým zacpat pusu a zlámat ruce , pěkně po démonkradicku , nebo je nechat vyjádřit to , co cítí vlastním chápáním a nabídnout jim nástroj , jak chápat více .
Tenhle fanatický přístup , silně připomíná Bobliga z Edelstadtu .
Cenzuru na jediné správné myšlení , prosazuje fašistický pětispratek , jištěný zezadu šmejdbabišem . Není třeba naskakovat na jejich fašistický program , Protektorát Čechy a Morava .


[quote="pid:68281, uid:855"]že na Pravém prostoru vystupuje mnoho autorů , kteří tak dostávají možnost ukázat své vidění světa . Len v tom prípade nech si autori uvedomia, aký egregor podporujú, akému svojimi názormi dodávajú silu a energiu. Dokážu cez také médium presadiť potlačenie názorov smerujúcich k fašizácii spoločnosti, presadiť smerovanie k budovaniu spravodlivej spoločnosti (dostať ho pod svoje riadenie), alebo to bude naopak a autori myšlienok o spravodlivej spoločnosti budú udupaní a začlenení do vektora cieľov zla? Ako dopadla "zamatová revolúcia?" Ktoré sily sú dnes na strane víťazov? Myslím, že sa zhodneme v tom, že socializmus v 1989 (nielen v v ČSSR, ale v celom socbloku) bol ďaleko od skutočne spravodlivej spoločnosti. Poctiví komunisti nedokázali využiť príležitosť na opravu chýb a ponúknuť víziu ich nápravy smerom k Ľudskosti. Kapitalizmus tých poctivých komunistov totálne prevalcoval hlavne vďaka "komunistom". Napríklad aj "celevritný" humorista Markovič bol komunista! Vstúpil do KSČ v 1968. Po 89 hovoril, že tam vstúpil preto, aby zmenil smerovanie štátu z vnútra. Chcel ľudský socializmus, alebo niečo iné? Aj Leško, poradca Čaputovej, bol komunista, aj ten chcel asi zmenu zvnútra. Výsledok ich snáh (a im podobným) zažívame dnes naplno. Kto koho po páde socbloku začlenil do svojich plánov a cieľov, kto sa presadil a prevzal riadenie?[/quote] A ? Znamená to snad , že musí mlčet ? Tohle je zajímavá esej , ale jaksi vypadává ze skutečného světa . Někdo tlačí to , za co dostává prachy , spousta jiných píše o tom , co chápou svým rozumem . Máme snad těm druhým zacpat pusu a zlámat ruce , pěkně po démonkradicku , nebo je nechat vyjádřit to , co cítí vlastním chápáním a nabídnout jim nástroj , jak chápat více . Tenhle fanatický přístup , silně připomíná Bobliga z Edelstadtu . Cenzuru na jediné správné myšlení , prosazuje fašistický pětispratek , jištěný zezadu šmejdbabišem . Není třeba naskakovat na jejich fašistický program , Protektorát Čechy a Morava .

vzdelávania pre budúcnosť

Budoucnost, na které se podílí už 30 let a víme jaká by podle těchto lidí měla být, že ?!


[quote="pid:68280, uid:273"]vzdelávania pre budúcnosť[/quote] Budoucnost, na které se podílí už 30 let a víme jaká by podle těchto lidí měla být, že ?!

Irák tvrdí, že březnový-marec vývoz ropy činí 11 miliard dolarů, což je nejvíce za 50 let
Irácké ministerstvo ropy uvedlo, že země vyvezla více než 100 milionů barelů
s příjmy 11,07 miliardy dolarů, což je nejvíce od roku 1972.
Rekordní export ropy, který tvoří více než 90 procent iráckých příjmů,
je velkou posilou pro státní kasu
https://www.aljazeera.com/news/2022/4/2/iraq-oil-exports-11-07-bn-in-march-highest-for-50-years


**Irák tvrdí, že březnový-marec vývoz ropy** činí 11 miliard dolarů, což je nejvíce za 50 let Irácké ministerstvo ropy uvedlo, že země vyvezla více než 100 milionů barelů s příjmy 11,07 miliardy dolarů, což je nejvíce od roku 1972. Rekordní export ropy, který tvoří více než 90 procent iráckých příjmů, je velkou posilou pro státní kasu https://www.aljazeera.com/news/2022/4/2/iraq-oil-exports-11-07-bn-in-march-highest-for-50-years

Ropa z núdzového uvoľnenia SPR Biden smeruje do Európy


Rozhodnutie Joea Bidena uvoľniť 180 miliónov barelov ropy z amerických strategických ropných rezerv – jeden milión barelov denne počas 180 dní, ktoré sa končia tesne pred voľbami v polovici volebného obdobia, ktoré demokrati prehrajú v lavíne – malo pomôcť znížiť ceny benzínu v USA. pretože Putin zvýšil ceny. “ Namiesto toho mieri do Európy.
Podľa agentúry Bloomberg, s odvolaním sa na osobu oboznámenú s touto záležitosťou, loď Suezmaxu Advantage Spring - plaviaca sa do Rotterdamu, podľa údajov o sledovaní lodí zostavených agentúrou Bloomberg - dostala núdzovú sladkú ropu SPR z ropného zariadenia v Nederlande Energy Transfer okolo 1. apríla na vývoz.


Zdá sa, že definícia núdze teraz nejakým spôsobom zahŕňa dosahovanie zisku na úkor amerických spotrebiteľov, pretože skôr či neskôr dôjde k skutočnej núdzovej situácii a potom bude príliš neskoro, pričom sa zmierni skutočná energetická núdza v Európe.


Podľa Matta Smitha, ropného analytika z komoditnej spoločnosti Kpler, ide o prvý export ropy SPR od vlaňajšieho novembra. Čo znamená, že olej bol rozdelený z Bidenovho šokového uvoľnenia SPR.


Človek si kladie otázku, čo stojí za Bidenovým rozhodnutím sprístupniť americkú núdzovú ropu SPR cez Atlantik; Ostáva len dúfať, že to neznamená, že v nadchádzajúcich priebežných voľbách budú sprístupnené aj hlasovacie lístky pre Európanov...
https://www.zerohedge.com/commodities/oil-bidens-emergency-spr-release-heading-europe


Ropa z núdzového uvoľnenia SPR Biden smeruje do Európy Rozhodnutie Joea Bidena uvoľniť 180 miliónov barelov ropy z amerických strategických ropných rezerv – jeden milión barelov denne počas 180 dní, ktoré sa končia tesne pred voľbami v polovici volebného obdobia, ktoré demokrati prehrajú v lavíne – malo pomôcť znížiť ceny benzínu v USA. pretože Putin zvýšil ceny. “ Namiesto toho mieri do Európy. Podľa agentúry Bloomberg, s odvolaním sa na osobu oboznámenú s touto záležitosťou, loď Suezmaxu Advantage Spring - plaviaca sa do Rotterdamu, podľa údajov o sledovaní lodí zostavených agentúrou Bloomberg - dostala núdzovú sladkú ropu SPR z ropného zariadenia v Nederlande Energy Transfer okolo 1. apríla na vývoz. Zdá sa, že definícia núdze teraz nejakým spôsobom zahŕňa dosahovanie zisku na úkor amerických spotrebiteľov, pretože skôr či neskôr dôjde k skutočnej núdzovej situácii a potom bude príliš neskoro, pričom sa zmierni skutočná energetická núdza v Európe. Podľa Matta Smitha, ropného analytika z komoditnej spoločnosti Kpler, ide o prvý export ropy SPR od vlaňajšieho novembra. Čo znamená, že olej bol rozdelený z Bidenovho šokového uvoľnenia SPR. Človek si kladie otázku, čo stojí za Bidenovým rozhodnutím sprístupniť americkú núdzovú ropu SPR cez Atlantik; Ostáva len dúfať, že to neznamená, že v nadchádzajúcich priebežných voľbách budú sprístupnené aj hlasovacie lístky pre Európanov... https://www.zerohedge.com/commodities/oil-bidens-emergency-spr-release-heading-europe
  • EÚ uvalí na budúci týždeň úplné embargo na ruskú ropu, podľa JPMorgan pošle cenu nad 185 dolárov

Úplné a okamžité embargo pravdepodobne v blízkej budúcnosti poškodí európskych spotrebiteľov viac ako ruských výrobcov. Ešte dôležitejšie je, že úplný a okamžitý zákaz by pravdepodobne vyhnal ceny ropy Brent na 185 USD/bbl , pretože by sa premiestnili viac ako 4 mbd ruských zásob ropy bez miesta ani času na ich presmerovanie do Číny, Indie alebo inej potenciálnej náhrady. kupujúcich.https://www.zerohedge.com/markets/full-embargo-russian-oil-would-send-brent-185bbl-jpmorgan

  • Putin a saudský princ sľubujú pokračovať v spolupráci OPEC+

Od začiatku vojny na Ukrajine OPEC a skupina OPEC+ inváziu verejne nekomentovali.


Rusko je kľúčovým partnerom najväčšieho producenta OPEC a de facto lídra Saudskej Arábie v aliancii OPEC+, ktorá už roky pracuje na riadení dodávok ropy na trh. A vyzerá to tak, že Rusko takým zostane aj napriek Putinovej invázii na Ukrajinu.


Ruský prezident Vladimir Putin a saudskoarabský korunný princ Mohammed bin Salmán tento víkend diskutovali o spolupráci svojich krajín v rámci paktu o ťažbe ropy OPEC+ vo svojom druhom telefonáte od ruskej invázie na Ukrajinu.
Lídri Saudskej Arábie a Ruska „pozitívne zhodnotili“ spoluprácu Saudskej Arábie a Ruska v skupine OPEC+ počas sobotňajšieho telefonátu, podľa vyhlásenia Kremľa.


Saudskoarabská tlačová agentúra (SPA) uviedla , že saudský korunný princ dostal od Putina telefonát, v ktorom uviedol „bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami a spôsoby ich posilnenia vo všetkých oblastiach spôsobom, ktorý dosiahne záujmy diskutovalo sa o dvoch krajinách a ich priateľských národoch.


"Jeho výsosť korunný princ potvrdil podporu Saudskoarabského kráľovstva v úsilí, ktoré by viedlo k politickému riešeniu krízy na Ukrajine a dosiahnutiu bezpečnosti a stability," uviedla saudská agentúra.
https://www.zerohedge.com/energy/putin-saudi-prince-vow-continue-opec-cooperation


- EÚ uvalí na budúci týždeň úplné embargo na ruskú ropu, podľa JPMorgan pošle cenu nad 185 dolárov Úplné a okamžité embargo pravdepodobne v blízkej budúcnosti poškodí európskych spotrebiteľov viac ako ruských výrobcov. Ešte dôležitejšie je, že úplný a okamžitý zákaz by pravdepodobne vyhnal ceny ropy Brent na 185 USD/bbl , pretože by sa premiestnili viac ako 4 mbd ruských zásob ropy bez miesta ani času na ich presmerovanie do Číny, Indie alebo inej potenciálnej náhrady. kupujúcich. https://www.zerohedge.com/markets/full-embargo-russian-oil-would-send-brent-185bbl-jpmorgan - Putin a saudský princ sľubujú pokračovať v spolupráci OPEC+ Od začiatku vojny na Ukrajine OPEC a skupina OPEC+ inváziu verejne nekomentovali. Rusko je kľúčovým partnerom najväčšieho producenta OPEC a de facto lídra Saudskej Arábie v aliancii OPEC+, ktorá už roky pracuje na riadení dodávok ropy na trh. A vyzerá to tak, že Rusko takým zostane aj napriek Putinovej invázii na Ukrajinu. Ruský prezident Vladimir Putin a saudskoarabský korunný princ Mohammed bin Salmán tento víkend diskutovali o spolupráci svojich krajín v rámci paktu o ťažbe ropy OPEC+ vo svojom druhom telefonáte od ruskej invázie na Ukrajinu. Lídri Saudskej Arábie a Ruska „pozitívne zhodnotili“ spoluprácu Saudskej Arábie a Ruska v skupine OPEC+ počas sobotňajšieho telefonátu, podľa vyhlásenia Kremľa. Saudskoarabská tlačová agentúra (SPA) uviedla , že saudský korunný princ dostal od Putina telefonát, v ktorom uviedol „bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami a spôsoby ich posilnenia vo všetkých oblastiach spôsobom, ktorý dosiahne záujmy diskutovalo sa o dvoch krajinách a ich priateľských národoch. "Jeho výsosť korunný princ potvrdil podporu Saudskoarabského kráľovstva v úsilí, ktoré by viedlo k politickému riešeniu krízy na Ukrajine a dosiahnutiu bezpečnosti a stability," uviedla saudská agentúra. https://www.zerohedge.com/energy/putin-saudi-prince-vow-continue-opec-cooperation
Upravené 19. 4. 2022 o 19:29

Americký sen je mŕtvy: Menej ako polovica Američanov po prvýkrát verí, že budú niekedy vlastniť dom


ako uvádza The Hill “Viac Američanov stráca dôveru, že niekedy budú vlastniť dom “: prieskum NY Fed zistil, že len 43,4 % nájomcov verí, že niekedy budú vlastniť dom, čo je prvé čítanie pod 50 % v histórii prieskumu.


EÚ tiež vidí podobné problémy s cenami domov a nájomným. A okrem toho agentúra Reuters uvádza, že sa na ropnom embargu EÚ voči Rusku skutočne pracuje: údajne to má byť oznámené hneď po nedeľňajších výsledkoch francúzskych volieb – samozrejme za predpokladu, že Macron vyhrá. Očividne sa opatrenie odkladá až po tomto dátume, aby sa zabezpečilo, že vyhrá
https://www.zerohedge.com/economics/american-dream-dead-first-time-less-half-americans-believe-theyll-ever-own-home


Americký sen je mŕtvy: Menej ako polovica Američanov po prvýkrát verí, že budú niekedy vlastniť dom ako uvádza The Hill “Viac Američanov stráca dôveru, že niekedy budú vlastniť dom “: prieskum NY Fed zistil, že len 43,4 % nájomcov verí, že niekedy budú vlastniť dom, čo je prvé čítanie pod 50 % v histórii prieskumu. EÚ tiež vidí podobné problémy s cenami domov a nájomným. A **okrem toho agentúra Reuters uvádza, že sa na ropnom embargu EÚ voči Rusku skutočne pracuje: údajne to má byť oznámené hneď po nedeľňajších výsledkoch francúzskych volieb – samozrejme za predpokladu, že Macron vyhrá. Očividne sa opatrenie odkladá až po tomto dátume, aby sa zabezpečilo, že vyhrá** https://www.zerohedge.com/economics/american-dream-dead-first-time-less-half-americans-believe-theyll-ever-own-home
Upravené 20. 4. 2022 o 22:00

V boji proti Rusku hrozí európskym režimom ochudobnenie a recesia


Európski politici túžia po tom, aby ich po invázii Moskvy na Ukrajinu „niečo robili“, aby sa postavili ruskému režimu


Takže „niečo robiť“ spočíva predovšetkým v snahe potrestať Moskvu odrezaním Európanov od tak veľmi potrebnej ruskej ropy a plynu.
ruská ropa sa môže obrátiť na mnohé trhy mimo Europy


Obmedzením zdrojov energie pre Európanov však európske režimy pravdepodobne uspejú pri zvyšovaní životných nákladov pre Európanov, pričom urobia málo pre to, aby odrezali ruskú ekonomiku od globálnych trhov.


V každom prípade sa nezdá, že by sa Európe darilo presvedčiť OPEC, aby urobil veľa pre potrestanie alebo izoláciu Ruska na ropných trhoch. Saudskoarabský režim ohlásil zvýšenú spoluprácu s Ruskom len v posledných mesiacoch a ukrajinská vojna sa nezdá byť pre OPEC dôležitou témou.


Bežní Európania medzitým pravdepodobne zistia, že budú platiť oveľa viac za energiu – a následne aj za iné tovary a služby. Riziko recesie rastie aj v Európe .


Ani tlač peňazí nemôže spôsobiť, že sa ropa a plyn magicky objavia na druhej strane Atlantiku


V konečnom dôsledku môže šialenstvo sankcií a embárg zo strany „Západu“ urobiť len o málo viac, než len zvýšiť životné náklady jeho vlastných obyvateľov. Ešte horšie sú vedľajšie účinky týchto sankcií pre chudobnejšie krajiny Afriky a Ázie, ktoré v mnohých prípadoch potrebujú ruské obilie a ruskú ropu, aby udržali obyvateľov týchto krajín nad úrovňou životného minima.


Tieto politiky sťažia život obyčajným nevinným ľuďom na celom svete, pričom sa im nepodarí v skutočnosti ukončiť vojnu na Ukrajine. Ale to je cena, ktorú sú bohatí muži ako Biden a Macron zjavne ochotní zaplatiť.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/fight-russia-europes-regimes-risk-impoverishment-recession


**V boji proti Rusku hrozí európskym režimom ochudobnenie a recesia** Európski politici túžia po tom, aby ich po invázii Moskvy na Ukrajinu „niečo robili“, aby sa postavili ruskému režimu Takže „niečo robiť“ spočíva predovšetkým v snahe potrestať Moskvu odrezaním Európanov od tak veľmi potrebnej ruskej ropy a plynu. ruská ropa sa môže obrátiť na mnohé trhy mimo Europy Obmedzením zdrojov energie pre Európanov však európske režimy pravdepodobne uspejú pri zvyšovaní životných nákladov pre Európanov, pričom urobia málo pre to, aby odrezali ruskú ekonomiku od globálnych trhov. V každom prípade sa nezdá, že by sa Európe darilo presvedčiť OPEC, aby urobil veľa pre potrestanie alebo izoláciu Ruska na ropných trhoch. Saudskoarabský režim ohlásil zvýšenú spoluprácu s Ruskom len v posledných mesiacoch a ukrajinská vojna sa nezdá byť pre OPEC dôležitou témou. Bežní Európania medzitým pravdepodobne zistia, že budú platiť oveľa viac za energiu – a následne aj za iné tovary a služby. Riziko recesie rastie aj v Európe . Ani tlač peňazí nemôže spôsobiť, že sa ropa a plyn magicky objavia na druhej strane Atlantiku V konečnom dôsledku môže šialenstvo sankcií a embárg zo strany „Západu“ urobiť len o málo viac, než len zvýšiť životné náklady jeho vlastných obyvateľov. Ešte horšie sú vedľajšie účinky týchto sankcií pre chudobnejšie krajiny Afriky a Ázie, ktoré v mnohých prípadoch potrebujú ruské obilie a ruskú ropu, aby udržali obyvateľov týchto krajín nad úrovňou životného minima. **Tieto politiky sťažia život obyčajným nevinným ľuďom na celom svete, pričom sa im nepodarí v skutočnosti ukončiť vojnu na Ukrajine. Ale to je cena, ktorú sú bohatí muži ako Biden a Macron zjavne ochotní zaplatiť.** https://www.zerohedge.com/geopolitical/fight-russia-europes-regimes-risk-impoverishment-recession
Upravené 21. 4. 2022 o 11:14

Prezident Svetovej banky David Malpass pre BBC na jarných stretnutiach MMF a Svetovej banky vo Washingtone povedal, že rekordné ceny potravín by mohli viesť k tomu, že stovky miliónov ľudí budú nútené do chudoby, ak sa konflikt na Ukrajine neskončí.
" Je to ľudská katastrofa, čo znamená, že výživa klesá. " Ale potom sa to stáva aj politickou výzvou pre vlády, ktoré s tým nemôžu nič urobiť, nespôsobili to a vidia, že ceny stúpajú ,“ povedal Malpass
Svetová banka vypočítala, že by mohlo dôjsť k „obrovskému“ 37-percentnému skoku v cenách potravín, čo najviac zasiahne chudobných a uvidí, že „menej jedia a majú menej peňazí na čokoľvek iné, ako je napríklad školstvo,“ pokračoval Malpass. "To znamená, že je to skutočne nespravodlivý druh krízy." Najviac postihuje tých najchudobnejších.
Čo sa týka „širokého a hlbokého“ zvyšovania cien, šéf Svetovej banky povedal, že to „ovplyvňuje potraviny vsetkych rôznych druhov olejov, obilnín a potom sa to dostane aj do iných plodín, kukurice, pretože stúpajú, keď stúpa pšenica“.
Rusko aj Ukrajina sú kľúčovými vývozcami obilia a dodávajú na svetový trh takmer 30 percent pšenice a takmer 20 percent kukurice.
Ceny potravín vzrástli v marci takmer o 13 percent , čo je najviac od roku 1990, podľa indexu cien potravín Organizácie Spojených národov FAO .
Šéf Svetovej banky tiež pred reťazovou „krízou v rámci krízy“ , ktorá by mohla nastať v dôsledku toho, že rozvojové krajiny nebudú schopné splácať svoje veľké dlhy z pandémie COVID-19, keďže bojujú s rastúcimi nákladmi na potraviny a energie.
„Toto je veľmi reálna perspektíva. V niektorých krajinách sa to deje, nevieme, ako ďaleko to zájde. Až 60 % najchudobnejších krajín je v súčasnosti buď v dlhovej tiesni, alebo je vystavené vysokému riziku, že budú v dlhovej tiesni,“ povedal Malpass
„ Musíme sa obávať dlhovej krízy, najlepšie, čo urobíte, je začať včas a konať včas pri hľadaní spôsobov, ako znížiť dlhové zaťaženie krajín, ktoré... majú neudržateľný dlh, čím dlhšie to budete odkladať, tým horšie ," pridal
https://www.zerohedge.com/geopolitical/world-bank-chief-warns-food-crisis-due-russia-ukraine-conflict


Prezident Svetovej banky David Malpass pre BBC na jarných stretnutiach MMF a Svetovej banky vo Washingtone povedal, že rekordné ceny potravín by mohli viesť k tomu, že stovky miliónov ľudí budú nútené do chudoby, ak sa konflikt na Ukrajine neskončí. " Je to ľudská katastrofa, čo znamená, že výživa klesá. " Ale potom sa to stáva aj politickou výzvou pre vlády, ktoré s tým nemôžu nič urobiť, nespôsobili to a vidia, že ceny stúpajú ,“ povedal Malpass Svetová banka vypočítala, že by mohlo dôjsť k „obrovskému“ 37-percentnému skoku v cenách potravín, čo najviac zasiahne chudobných a uvidí, že „menej jedia a majú menej peňazí na čokoľvek iné, ako je napríklad školstvo,“ pokračoval Malpass. "To znamená, že je to skutočne nespravodlivý druh krízy." **Najviac postihuje tých najchudobnejších.** Čo sa týka „širokého a hlbokého“ zvyšovania cien, šéf Svetovej banky povedal, že to „ovplyvňuje potraviny vsetkych rôznych druhov olejov, obilnín a potom sa to dostane aj do iných plodín, kukurice, pretože stúpajú, keď stúpa pšenica“. **Rusko aj Ukrajina sú kľúčovými vývozcami obilia a dodávajú na svetový trh takmer 30 percent pšenice a takmer 20 percent kukurice.** **Ceny potravín vzrástli v marci takmer o 13 percent , čo je najviac od roku 1990**, podľa indexu cien potravín Organizácie Spojených národov FAO . Šéf Svetovej banky tiež pred reťazovou „krízou v rámci krízy“ , ktorá by mohla nastať v dôsledku toho, že **rozvojové krajiny nebudú schopné splácať svoje veľké dlhy** z pandémie COVID-19, keďže bojujú s rastúcimi nákladmi na potraviny a energie. „Toto je veľmi reálna perspektíva. V niektorých krajinách sa to deje, nevieme, ako ďaleko to zájde. **Až 60 % najchudobnejších krajín je v súčasnosti buď v dlhovej tiesni, alebo je vystavené vysokému riziku**, že budú v dlhovej tiesni,“ povedal Malpass „ Musíme sa obávať dlhovej krízy, najlepšie, čo urobíte, je začať včas a konať včas pri hľadaní spôsobov, ako znížiť dlhové zaťaženie krajín, ktoré... majú neudržateľný dlh, čím dlhšie to budete odkladať, tým horšie ," pridal https://www.zerohedge.com/geopolitical/world-bank-chief-warns-food-crisis-due-russia-ukraine-conflict
Upravené 22. 4. 2022 o 23:50

Dmitrij Medveděv tvrdí, že EU přistoupila na žádost Moskvy, tedy že bude platit za dodávky ruského plynu v rublech. Toto tvrzení se nejspíš nebude zakládat na pravdě.
https://cnn.iprima.cz/reznici-z-buci-operuji-v-izjumu-nektere-jsme-jiz-zlikvidovali-tvrdi-ukrajinci-90851?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


Podle Lukáše Kvyndy se ale EU rozhodla, že nebude odebírat ruský plyn v rublech, jak chce Putin. Musela by totiž porušit své vlastní sankce.
https://www.kurzy.cz/zpravy/646787-eu-rozhodla-ze-nebude-odebirat-rusky-plyn-v-rublech-jak-chce-putin-musela-by-totiz-porusit-sve/


EU: Platby za plyn v rublech možné bez porušení sankcí


Společnosti z Evropské unie možná budou moci platit za dodávky ruského plynu v rublech, aniž by porušily sankce EU vůči Moskvě. Podle dokumentu komise EU, který má agentura Reuters k dispozici, by se však měli před provedením plateb vyjádřit.


Poté by měli své smluvní závazky považovat za splněné, když vloží eura nebo dolary u Gazprombank – a ne později, až bude platba převedena na rubly. "Bylo by vhodné získat potvrzení od ruské strany, že tento postup je podle pravidel dekretu možný," stojí v dokumentu.


Účty v Gazprombank nejsou v rozporu se sankcemi
Moskva varovala Evropu, že dodávky plynu mohou být přerušeny, pokud budoucí platby nebudou prováděny v ruské měně. V březnu k tomuto účelu byla vydána vyhláška. Navrhuje, aby si kupci energie otevřeli účty u ruské Gazprombank, aby mohli provádět platby v eurech nebo dolarech, které se pak převádějí na rubly. Podle bruselského úřadu sankční režim EU nezakazuje společnostem otevřít si účty u Gazprombank nebo ji kontaktovat za účelem nalezení řešení.


Návrh Moskvy nutně nebrání platebnímu postupu, který je v souladu se sankcemi EU, uvedla Komise v dokumentu. Mluvčí Evropské komise uvedl, že společnosti by se měly držet měny dohodnuté ve smlouvách s Gazpromem – 97 procent smluv je denominováno v eurech nebo dolarech.
https://orf.at/stories/3261377/


Dmitrij Medveděv tvrdí, že EU přistoupila na žádost Moskvy, tedy že bude platit za dodávky ruského plynu v rublech. Toto tvrzení se nejspíš nebude zakládat na pravdě. https://cnn.iprima.cz/reznici-z-buci-operuji-v-izjumu-nektere-jsme-jiz-zlikvidovali-tvrdi-ukrajinci-90851?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Podle Lukáše Kvyndy se ale EU rozhodla, že nebude odebírat ruský plyn v rublech, jak chce Putin. Musela by totiž porušit své vlastní sankce. https://www.kurzy.cz/zpravy/646787-eu-rozhodla-ze-nebude-odebirat-rusky-plyn-v-rublech-jak-chce-putin-musela-by-totiz-porusit-sve/ EU: Platby za plyn v rublech možné bez porušení sankcí Společnosti z Evropské unie možná budou moci platit za dodávky ruského plynu v rublech, aniž by porušily sankce EU vůči Moskvě. Podle dokumentu komise EU, který má agentura Reuters k dispozici, by se však měli před provedením plateb vyjádřit. Poté by měli své smluvní závazky považovat za splněné, když vloží eura nebo dolary u Gazprombank – a ne později, až bude platba převedena na rubly. "Bylo by vhodné získat potvrzení od ruské strany, že tento postup je podle pravidel dekretu možný," stojí v dokumentu. Účty v Gazprombank nejsou v rozporu se sankcemi Moskva varovala Evropu, že dodávky plynu mohou být přerušeny, pokud budoucí platby nebudou prováděny v ruské měně. V březnu k tomuto účelu byla vydána vyhláška. Navrhuje, aby si kupci energie otevřeli účty u ruské Gazprombank, aby mohli provádět platby v eurech nebo dolarech, které se pak převádějí na rubly. Podle bruselského úřadu sankční režim EU nezakazuje společnostem otevřít si účty u Gazprombank nebo ji kontaktovat za účelem nalezení řešení. Návrh Moskvy nutně nebrání platebnímu postupu, který je v souladu se sankcemi EU, uvedla Komise v dokumentu. Mluvčí Evropské komise uvedl, že společnosti by se měly držet měny dohodnuté ve smlouvách s Gazpromem – 97 procent smluv je denominováno v eurech nebo dolarech. https://orf.at/stories/3261377/
Upravené 23. 4. 2022 o 16:26

Slovensko oznámilo svoj zámer platiť Rusku za plyn v eurách Slovenský premiér Heger označil zastavenie dovozu plynu z Ruska za vážny problém EÚ. Slovensko mieni platiť Rusku za plyn v eurách. Oznámil to v sobotu 23. apríla premiér Eduard Heger, informuje agentúra TASS. Vysvetlil, že Slovensko chce zaplatiť za dodávky ruského plynu v druhej polovici mája. Heger tiež povedal, že ak sa zastavia dodávky plynu z Ruska do republiky, tak zásoby surovín pre súkromných spotrebiteľov na Slovensku vydržia len do apríla 2023. Na záver premiér naznačil, že zastavenie dovozu ruského plynu by sa mohlo stať „vážnym problémom“ pre všetky krajiny Európskej únie. O perspektívach platenia za dodávky ruského plynu hovoril koncom marca aj slovenský premiér. Potom politik povedal, že ťažkosti s platbou za plyn zrejme urobia republiku finančne závislou od Ruska. V súčasnosti je známe, že 85 – 87 percent potrieb Slovenska zemného plynu je pokrytých dodávkami z Ruska. Rozhodnutie previesť novú platbu za plyn na ruble už skôr oznámil ruský prezident Vladimir Putin. Plán je taký, že Európa by mala platiť za plyn cez ruskú banku a len s povinným otvorením rubľového účtu.https://lenta.ru/news/2022/04/23/euro_rus/


**Slovensko oznámilo svoj zámer platiť Rusku za plyn v eurách** Slovenský premiér Heger označil zastavenie dovozu plynu z Ruska za vážny problém EÚ. Slovensko mieni platiť Rusku za plyn v eurách. Oznámil to v sobotu 23. apríla premiér Eduard Heger, informuje agentúra TASS. Vysvetlil, že Slovensko chce zaplatiť za dodávky ruského plynu v druhej polovici mája. Heger tiež povedal, že ak sa zastavia dodávky plynu z Ruska do republiky, tak zásoby surovín pre súkromných spotrebiteľov na Slovensku vydržia len do apríla 2023. Na záver premiér naznačil, že zastavenie dovozu ruského plynu by sa mohlo stať „vážnym problémom“ pre všetky krajiny Európskej únie. O perspektívach platenia za dodávky ruského plynu hovoril koncom marca aj slovenský premiér. Potom politik povedal, že ťažkosti s platbou za plyn zrejme urobia republiku finančne závislou od Ruska. V súčasnosti je známe, že 85 – 87 percent potrieb Slovenska zemného plynu je pokrytých dodávkami z Ruska. Rozhodnutie previesť novú platbu za plyn na ruble už skôr oznámil ruský prezident Vladimir Putin. Plán je taký, že Európa by mala platiť za plyn cez ruskú banku a len s povinným otvorením rubľového účtu.https://lenta.ru/news/2022/04/23/euro_rus/

Cena energií v ČR, nejdražší elektřina na světě a nebezpečí změn v distribuci plynu, nejen o tom jsme hovořili s našimi hosty. Ivan Noveský v roce 2001 zakládal ERÚ, byl jeho 1. místopředsedou a nyní působí v Institutu pro energetiku. Vladimír Štěpán je energetický expert, který dojednával řadu mezinárodních smluv.


https://www.youtube.com/watch?v=4Bpvthw9L5M


Cena energií v ČR, nejdražší elektřina na světě a nebezpečí změn v distribuci plynu, nejen o tom jsme hovořili s našimi hosty. Ivan Noveský v roce 2001 zakládal ERÚ, byl jeho 1. místopředsedou a nyní působí v Institutu pro energetiku. Vladimír Štěpán je energetický expert, který dojednával řadu mezinárodních smluv. https://www.youtube.com/watch?v=4Bpvthw9L5M

Slovensko oznámilo svoj zámer platiť Rusku za plyn v eurách
Bodejť by ne, když dnes v Ruské TV další podpindos zahlásil, že otevírat rublový účet u Gazprombank je zbytečné, vždyť konvertaci EUR na Ruble může provést jakákoliv banka.


[quote="pid:69184, uid:12"]Slovensko oznámilo svoj zámer platiť Rusku za plyn v eurách[/quote]Bodejť by ne, když dnes v Ruské TV další podpindos zahlásil, že otevírat rublový účet u Gazprombank je zbytečné, vždyť konvertaci EUR na Ruble může provést jakákoliv banka.

Výmenný kurz eura v aukcii na moskovskej burze prvýkrát od júna 2020 klesol na 77 rubľov/€. Výmenný kurz dolára klesol na 73 rubľov/$.


Oficiálny výmenný kurz za euro, stanovený centrálnou bankou na obdobie od 23. do 25. apríla, je 80,02 rubľov / €, dolár - 73,5 rubľov / $.
https://www.kommersant.ru/doc/5327337


Výmenný kurz eura v aukcii na moskovskej burze prvýkrát od júna 2020 klesol na 77 rubľov/€. **Výmenný kurz dolára klesol na 73 rubľov/$.** Oficiálny výmenný kurz za euro, stanovený centrálnou bankou na obdobie od 23. do 25. apríla, je 80,02 rubľov / €, dolár - 73,5 rubľov / $. https://www.kommersant.ru/doc/5327337

Izraelská centrální banka přidá čínský jüan a zároveň sníží své držby v dolarech a eurech, aby diverzifikovala své rezervy a prodloužila svůj investiční horizont, uvedla agentura Bloomberg .


https://raptor-tv.cz/izrael-nakupuje-cinsky-juan-zbavuje-se-dolaru/


Izraelská centrální banka přidá čínský jüan a zároveň sníží své držby v dolarech a eurech, aby diverzifikovala své rezervy a prodloužila svůj investiční horizont, uvedla agentura Bloomberg . https://raptor-tv.cz/izrael-nakupuje-cinsky-juan-zbavuje-se-dolaru/

NĚMECKO PŘIPRAVÍ ČESKO O RUSKÝ PLYN: POLITOLOG ODHALIL TICHÝ PLÁN
Německo nebude řešit otázku dodávek plynu do České republiky. Politolog Marat Baširov odhalil krok Berlína.


Ukázalo se, že Německo bude plnit plynem pouze ty zásobníky, které fungují pro německé spotřebitele. Problém dodávek ruského plynu je tak vlastně problémem samotných Čechů.
"Gazprom se před měsícem vzdal GGS v SRN, aby do nich nemusel čerpat plyn, který by mu byl nakonec ukraden, a německé úřady je převzaly pod svou operativní kontrolu",- napsal politolog Marat Baširov na svém kanálu Telegram.
https://t.me/politjoystic/26149


Německá společnost RWE hodlá také prodat všech šest zásobníků své české dceřiné společnosti. Odhadovaná částka je 500 milionů eur.
https://tsargrad.tv/news/germanija-lishaet-chehiju-russkogo-gaza-tihij-plan-raskryl-politolog_536580


Česká média uvádí: „Na základě požadavků zákazníků jsme začali uskladňovací sezonu o několik týdnů dříve než obvykle 1. dubna,“ řekla Právu Simona Hladíková, mluvčí největšího provozovatele zásobníků zemního plynu v ČR, společnosti RWE Gas Storage CZ.


Začali jsme uskladňovací sezonu o několik týdnů dříve než obvykle 1. dubna Simona Hladíková, RWE Gas Storage CZ


Momentálně jsou zásobníky firmy naplněny na přibližně 28 procent celkové kapacity a jsou v nich tak zásoby odpovídající přibližně 700 milionům kubíků plynu. „To je v této době mimo topnou sezonu dostatečná zásoba na nejméně tři týdny,“ řekl Právu analytik společnosti ENA Jiří Gavor.


RWE Gas Storage v Česku vlastní šest podzemních zásobníků s celkovým využitelným objemem přes 2,7 miliardy metrů krychlových, což odpovídá přibližně dvouměsíční spotřebě plynu v zimním období.
O plánovaných transakcích se zatím mlčí
Hovořilo se i o tom, že by zásobníky mohl koupit stát. To zatím zůstává otevřené. „Zásobníky plynu fungují odlišným způsobem nežli například zásobníky ropy – jejich vlastník vzhledem k evropské legislativě nemůže plyn nakupovat ani s ním obchodovat a nemůže ani dle svého uvážení rozhodovat, kdo by měl plyn v jeho zásobníku uskladňovat,“ sdělil Právu David Hluštík z tiskového oddělení ministerstva průmyslu a obchodu.
https://odkazovac.cz/zasobniky-plynu-v-cesku-se-uz-plni-209441.html


NĚMECKO PŘIPRAVÍ ČESKO O RUSKÝ PLYN: POLITOLOG ODHALIL TICHÝ PLÁN Německo nebude řešit otázku dodávek plynu do České republiky. Politolog Marat Baširov odhalil krok Berlína. Ukázalo se, že Německo bude plnit plynem pouze ty zásobníky, které fungují pro německé spotřebitele. Problém dodávek ruského plynu je tak vlastně problémem samotných Čechů. "Gazprom se před měsícem vzdal GGS v SRN, aby do nich nemusel čerpat plyn, který by mu byl nakonec ukraden, a německé úřady je převzaly pod svou operativní kontrolu",- napsal politolog Marat Baširov na svém kanálu Telegram. https://t.me/politjoystic/26149 Německá společnost RWE hodlá také prodat všech šest zásobníků své české dceřiné společnosti. Odhadovaná částka je 500 milionů eur. https://tsargrad.tv/news/germanija-lishaet-chehiju-russkogo-gaza-tihij-plan-raskryl-politolog_536580 Česká média uvádí: „Na základě požadavků zákazníků jsme začali uskladňovací sezonu o několik týdnů dříve než obvykle 1. dubna,“ řekla Právu Simona Hladíková, mluvčí největšího provozovatele zásobníků zemního plynu v ČR, společnosti RWE Gas Storage CZ. Začali jsme uskladňovací sezonu o několik týdnů dříve než obvykle 1. dubna Simona Hladíková, RWE Gas Storage CZ Momentálně jsou zásobníky firmy naplněny na přibližně 28 procent celkové kapacity a jsou v nich tak zásoby odpovídající přibližně 700 milionům kubíků plynu. „To je v této době mimo topnou sezonu dostatečná zásoba na nejméně tři týdny,“ řekl Právu analytik společnosti ENA Jiří Gavor. RWE Gas Storage v Česku vlastní šest podzemních zásobníků s celkovým využitelným objemem přes 2,7 miliardy metrů krychlových, což odpovídá přibližně dvouměsíční spotřebě plynu v zimním období. **O plánovaných transakcích se zatím mlčí** Hovořilo se i o tom, že by zásobníky mohl koupit stát. To zatím zůstává otevřené. „Zásobníky plynu fungují odlišným způsobem nežli například zásobníky ropy – jejich vlastník vzhledem k evropské legislativě nemůže plyn nakupovat ani s ním obchodovat a nemůže ani dle svého uvážení rozhodovat, kdo by měl plyn v jeho zásobníku uskladňovat,“ sdělil Právu David Hluštík z tiskového oddělení ministerstva průmyslu a obchodu. https://odkazovac.cz/zasobniky-plynu-v-cesku-se-uz-plni-209441.html
Upravené 26. 4. 2022 o 11:54

@JanaK

Včera jsem někde zahlédla článek, kde mimo Vámi zmíněných informací psali i to, že Německo se vzdalo nebo
v brzké době vzdá české pobočky. Jinak cena za ty zásobníky je někde uváděna i v dolarech, tedy ještě méně.


Zkusím znovu najít a doplnit.


@JanaK Včera jsem někde zahlédla článek, kde mimo Vámi zmíněných informací psali i to, že Německo se vzdalo nebo v brzké době vzdá české pobočky. Jinak cena za ty zásobníky je někde uváděna i v dolarech, tedy ještě méně. Zkusím znovu najít a doplnit.

"sranda" začína... Druhá krajina bude SR
Gazprom potvrdil uzavretie kohútikov do Poľska, ceny plynu v reakcii vyskočili
https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/624723-rusko-zastavilo-dodavky-plynu-do-polska-pise-polsky-portal/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy


"sranda" začína... Druhá krajina bude SR Gazprom potvrdil uzavretie kohútikov do Poľska, ceny plynu v reakcii vyskočili https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/624723-rusko-zastavilo-dodavky-plynu-do-polska-pise-polsky-portal/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy

"sranda" začína... Druhá krajina bude SR


Ne, Bulharsko. Slovensko asi až třetí.


"Gazprom" oznámil Bulharsku zastavení dodávek plynu


Gazprom oznámil největší bulharské plynárenské distribuční společnosti, že od 27. dubna zastaví dodávky ruského plynu, uvádí TASS s odvoláním na bulharské ministerstvo energetiky.


Analýza Bulgargaz a bulharského energetického holdingu (BEH) podle agentury ukázala, že dvoustupňový platební postup navrhovaný ruskou stranou není v souladu s dohodou platnou do konce roku a přináší pro bulharské strany značná rizika. strana.


Začátkem dubna bulharské ministerstvo energetiky oznámilo , že obdrželo požadavek od Gazpromu, aby platili za plyn v rublech. Rezort zároveň naznačil, že země „plánuje při placení pohonných hmot dodržovat celoevropský postoj a nepodléhat nátlaku“.


Předtím také představitelka bulharské vlády Lena Borislavova uvedla , že země nehodlá platit za ruský plyn v rublech.
https://www.gazeta.ru/business/news/2022/04/26/17641052.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


[quote="pid:69625, uid:492"]"sranda" začína... Druhá krajina bude SR[/quote] Ne, Bulharsko. Slovensko asi až třetí. **"Gazprom" oznámil Bulharsku zastavení dodávek plynu** Gazprom oznámil největší bulharské plynárenské distribuční společnosti, že od 27. dubna zastaví dodávky ruského plynu, uvádí TASS s odvoláním na bulharské ministerstvo energetiky. Analýza Bulgargaz a bulharského energetického holdingu (BEH) podle agentury ukázala, že dvoustupňový platební postup navrhovaný ruskou stranou není v souladu s dohodou platnou do konce roku a přináší pro bulharské strany značná rizika. strana. Začátkem dubna bulharské ministerstvo energetiky oznámilo , že obdrželo požadavek od Gazpromu, aby platili za plyn v rublech. Rezort zároveň naznačil, že země „plánuje při placení pohonných hmot dodržovat celoevropský postoj a nepodléhat nátlaku“. Předtím také představitelka bulharské vlády Lena Borislavova uvedla , že země nehodlá platit za ruský plyn v rublech. https://www.gazeta.ru/business/news/2022/04/26/17641052.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu do Bulharska a Poľska z dôvodu nezaplatenia v rubľoch
Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu bulharskej spoločnosti Bulgargaz a poľskému PGNiG z dôvodu nezaplatenia v rubľoch včas, uviedol ruský holding vo vyhlásení. Gazprom Export oznámil Bulgargazu a PGNiG pozastavenie dodávok plynu od 27. apríla až do vykonania platby v súlade s postupom stanoveným vyhláškou,“ uviedol Gazprom s tým, že Gazprom Export nedostal platby za dodávky. spoločnosti ku koncu podnikania 26. apríla.


Gazprom tiež pripomenul, že Bulharsko a Poľsko sú tranzitné štáty, takže „v prípade neoprávneného odberu ruského plynu z tranzitných objemov do tretích krajín sa tranzitné dodávky znížia o tento objem“.https://tass.ru/ekonomika/14488353


**Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu do Bulharska a Poľska z dôvodu nezaplatenia v rubľoch** Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu bulharskej spoločnosti Bulgargaz a poľskému PGNiG z dôvodu nezaplatenia v rubľoch včas, uviedol ruský holding vo vyhlásení. Gazprom Export oznámil Bulgargazu a PGNiG pozastavenie dodávok plynu od 27. apríla až do vykonania platby v súlade s postupom stanoveným vyhláškou,“ uviedol Gazprom s tým, že Gazprom Export nedostal platby za dodávky. spoločnosti ku koncu podnikania 26. apríla. Gazprom tiež pripomenul, že Bulharsko a Poľsko sú tranzitné štáty, takže „v prípade neoprávneného odberu ruského plynu z tranzitných objemov do tretích krajín sa tranzitné dodávky znížia o tento objem“.https://tass.ru/ekonomika/14488353

Podle maďarského ministra zahraničí Slovensko i Maďarsko již otevřeli účet u Gazprombanky. Takže jim přerušení nehrozí


Podle maďarského ministra zahraničí Slovensko i Maďarsko již otevřeli účet u Gazprombanky. Takže jim přerušení nehrozí

Bloomberg - 10 společností kupujících od Ruska plyn už si otevřelo rublové účty v Gazprombance, čtyři společnosti už i zaplatily.


https://tass.ru/ekonomika/14490917?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Bloomberg - 10 společností kupujících od Ruska plyn už si otevřelo rublové účty v Gazprombance, čtyři společnosti už i zaplatily. https://tass.ru/ekonomika/14490917?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Nehammer: Samozrejme platime za plyn v Euro
Rakousko bere dal plyn z Ruska a plati v Euro.
Kratce pred tim vzbudila rozruch zprava tassu, ze je Rakousko pripraveno platit v Rublech.
Je to tak, ze Rakousko plati v Euro na ucet Gazprombanky a tam jsou smenena Eura na Rubly, sdeluje kancler. zde


**Nehammer: Samozrejme platime za plyn v Euro** Rakousko bere dal plyn z Ruska a plati v Euro. Kratce pred tim vzbudila rozruch zprava tassu, ze je Rakousko pripraveno platit v Rublech. Je to tak, ze Rakousko plati v Euro na ucet Gazprombanky a tam jsou smenena Eura na Rubly, sdeluje kancler. [zde](https://orf.at/#/stories/3262231/)

IP ted rika, ze v rublech odmitlo platit Polsko, Bulharsko, Slovensko a Pobalti. Plyn byl pro Polsko a Bulharsko odpojen v 9:00.


IP ted rika, ze v rublech odmitlo platit Polsko, Bulharsko, Slovensko a Pobalti. Plyn byl pro Polsko a Bulharsko odpojen v 9:00.
Upravené 27. 4. 2022 o 13:30

Slovensko a Pobalti

Pobaltí to má jasné to už delší dobu, ale na tom Slovensku se to nějak bije ...
Prve že budou platit v Rublech a pak ne.


[quote="pid:69707, uid:68"]Slovensko a Pobalti[/quote] Pobaltí to má jasné to už delší dobu, ale na tom Slovensku se to nějak bije ... Prve že budou platit v Rublech a pak ne.

... Európske ceny plynu v stredu vzrástli o 20 %. Futures kontrakty sledujúce veľkoobchodnú cenu plynu v Európe stúpli na začiatku obchodovania takmer o pätinu na 117 EUR za megawatthodinu. Ceny sú takmer sedemkrát vyššie ako pred rokom
https://www.zerohedge.com/markets/four-european-gas-buyers-fold-russian-demands-pay-gas-rubles


... Európske ceny plynu v **stredu vzrástli o 20 %.** Futures kontrakty sledujúce veľkoobchodnú cenu plynu v Európe stúpli na začiatku obchodovania takmer o pätinu na 117 EUR za megawatthodinu. Ceny sú takmer **sedemkrát** vyššie ako pred rokom https://www.zerohedge.com/markets/four-european-gas-buyers-fold-russian-demands-pay-gas-rubles

Rusko zastavením dodávek plynu dvakrát porušilo smlouvy, řekl Zeman na setkání s polským prezidentem Dudou
Redakce Epoch Times | 27. 4. 2022
Podle prezidenta Miloše Zemana Rusko přerušením dodávek plynu do Polska porušilo platné smlouvy z hlediska termínu, ale i z hlediska formy placení. Řekl to na dnešním setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou. Oba prezidenti spolu jednali na Pražském hradě.
O setkání informoval tiskový odbor prezidenta republiky na stránkách Hradu.
https://www.epochtimes.cz/2022/04/27/rusko-podle-zemana-zastavenim-dodavek-plynu-porusilo-smlouvy-hned-dvakrat/


Rusko zastavením dodávek plynu dvakrát porušilo smlouvy, řekl Zeman na setkání s polským prezidentem Dudou Redakce Epoch Times | 27. 4. 2022 Podle prezidenta Miloše Zemana Rusko přerušením dodávek plynu do Polska porušilo platné smlouvy z hlediska termínu, ale i z hlediska formy placení. Řekl to na dnešním setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou. Oba prezidenti spolu jednali na Pražském hradě. O setkání informoval tiskový odbor prezidenta republiky na stránkách Hradu. https://www.epochtimes.cz/2022/04/27/rusko-podle-zemana-zastavenim-dodavek-plynu-porusilo-smlouvy-hned-dvakrat/

Tak Madari sa uz rozhodli prijat ruske podmienky:
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/madarsko-pristoupilo-na-ruske-podminky-pro-odber-plynu-40395191


A medzitym EK sa snazi potrestat Madarsko:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/brusel-zahajil-s-madarskem-rizeni-kvuli-pravnimu-statu-muze-mu-odebrat-dotace-40395135


Tak Madari sa uz rozhodli prijat ruske podmienky: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/madarsko-pristoupilo-na-ruske-podminky-pro-odber-plynu-40395191 A medzitym EK sa snazi potrestat Madarsko: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/brusel-zahajil-s-madarskem-rizeni-kvuli-pravnimu-statu-muze-mu-odebrat-dotace-40395135

Podle Bloombergu se rozhodlo platit za plyn rubly Madarsko, Rakousko, Srbsko, Nemecko a Italie.
Ruskeho plynu se zrekly Finsko, Estonsko, Bulharsko a Polsko. Celkem tyto ctyri zeme importovaly 14 mld. kubiku plynu.
Podle toho, jak se bude situace vyvijet bude zpresnovan i graf. zde
Zajimava mapka je u toho .....


Podle Bloombergu se rozhodlo platit za plyn rubly Madarsko, Rakousko, Srbsko, Nemecko a Italie. Ruskeho plynu se zrekly Finsko, Estonsko, Bulharsko a Polsko. Celkem tyto ctyri zeme importovaly 14 mld. kubiku plynu. Podle toho, jak se bude situace vyvijet bude zpresnovan i graf. [zde](https://t.me/kedmi/13385) Zajimava mapka je u toho .....

https://www.trend.sk/spravy/slovensko-pripravuje-platit-rusky-plyn-rubloch-pise-financial-times


Slovenský distribútor plynu si plánuje otvoriť účet v rubľoch, píše Financial Times.
Distribútori plynu z Nemecka, Rakúska, Maďarska a zo Slovenska si plánujú otvoriť rubľové účty v Gazprombank vo Švajčiarsku, aby splnili ruskú požiadavku na platby vo vlastnej mene, tvrdia zdroje FT.
Denník Financial Times dnes informoval, že niektorí z najväčších európskych dovozcov plynu sa chystajú pristúpiť na ruské požiadavky, aby sa za energiu platilo v rubľoch. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová označila tento krok Ruska za „vydieranie".


Niektoré z najväčších európskych energetických spoločností sa pripravujú na používanie nového systému platieb za ruský plyn, ktorý požaduje Kremeľ a ktorý podľa kritikov podkopáva sankcie EÚ, ohrozuje jednotu bloku a prináša ruskej ekonomike miliardy v hotovosti, informuje o tom denník Financial Times.


https://www.trend.sk/spravy/slovensko-pripravuje-platit-rusky-plyn-rubloch-pise-financial-times Slovenský distribútor plynu si plánuje otvoriť účet v rubľoch, píše Financial Times. Distribútori plynu z Nemecka, Rakúska, Maďarska a zo Slovenska si plánujú otvoriť rubľové účty v Gazprombank vo Švajčiarsku, aby splnili ruskú požiadavku na platby vo vlastnej mene, tvrdia zdroje FT. Denník Financial Times dnes informoval, že niektorí z najväčších európskych dovozcov plynu sa chystajú pristúpiť na ruské požiadavky, aby sa za energiu platilo v rubľoch. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová označila tento krok Ruska za „vydieranie". Niektoré z najväčších európskych energetických spoločností sa pripravujú na používanie nového systému platieb za ruský plyn, ktorý požaduje Kremeľ a ktorý podľa kritikov podkopáva sankcie EÚ, ohrozuje jednotu bloku a prináša ruskej ekonomike miliardy v hotovosti, informuje o tom denník Financial Times.

Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu do Bulharska a Poľska z dôvodu nezaplatenia v rubľoch


https://www.facebook.com/dostojnostslovenska


Médiá a politici šíria klamstvá ohľadom zastavenia plynu do Poľska a do Bulharska.
Overte si najprv informácie priamo na webových stránkach Poľskej vlády (úrad vlády PL) a Bulharska
🚩Trumpov zemný plyn.
Pravda je iná a minulá vláda a parlament o tom dobre vedia!!
Varšava 17. marca 2022 – Po vypršaní dlhodobej zmluvy v roku 2022 Poľsko nebude nakupovať žiadny plyn z Ruska. V októbri bude spustený plynovod Baltic Pipe a LNG terminál Swinoujscie už bol rozšírený (na tento terminál sme práve aj my napojený)
🚩17. 10. 2018
POLIACI SA ZBAVIA ZÁVISLOSTI OD RUSKA. V ROKU 2022 ZAČNÚ DOVÁŽAŤ PLYN Z USA
Poľská štátna energetická spoločnosť PGNiG 17.10.2018 podpísala dvadsaťročnú zmluvu na nákup skvapalneného zemného plynu zo Spojených štátov. Hodnota kontraktu zverejnená nebola, podľa šéfa PGNiG Piotra Woźniaka ale bude firma nakupovať plyn z USA
Obe strany sa na podmienkach dodávok dohodli už tento rok v júni. Premiér Mateusz Morawiecki dnes na ceremoniáli pri príležitosti podpisu zmluvy vyhlásil, že kontrakty podporia ako nezávislosť, tak konkurencieschopnosť poľského energetického sektora. Minister energetiky Krzysztof Tchórzewski dodal, že dohoda Poľsku pomôže diverzifikovať dodávky plynu.
Hlavným dodávateľom poľského podniku je v súčasnosti ruský Gazprom. PGNiG s ním má uzavretú zmluvu do roku 2022, ale nehodlá ju predĺžiť. "Od roku 2022 Poľsko nebude dovážať ruský plyn, dodávky z východu sa zastavia, vďakabohu," vyhlásil Woźniak.
V rámci kontraktov s dcérskymi spoločnosťami skupiny Venture Global LNG bude podnik ročne dovážať dva milióny ton LNG. Dodávky sa začnú v roku 2022.
V tom istom čase naša minulá vláda vo Waršave tiež dojednala dodávky amerického drahého skvapalneného plynu na Slovensko. Vo Waršave bol Kiska, Raši, Pellegrini a ďalší Smeráci s Trumpom.
V roku 2019 sa začala výstavba plynovodu z Veľkých Kapušian do Poľska na pripojenie dodávok skvapalneného plynu z USA a Kataru (terminál Swinoujscie)
Práve v roku 2012 keď nastúpil Fico sa pripravila zmluva ohľadom tohoto, a v roku 2013 Fico obhajoval TTIP dohodu medzi USA a EÚ.
Ďalšie informácie sú aj s dôkazmi zverejnené tu na našom blogu a našej webovej stránke.
https://www.dostojneslovensko.eu/.../241-18-10-21-vysoke...
🚩Bulharsko:
22.05.2019
Bulharsko sa zbaví závislosti od ruského plynu, stavia plynovod na juh.
Bulharsko a Grécko v stredu 20.5.2019 spustili dlho odkladanú výstavbu plynovodu, ktorý prepojí ich siete potrubí. Tento krok zníži veľkú závislosť Sofie od dodávok suroviny z Ruska.
"Toto prepojenie povedie k skutočnej diverzifikácii dodávok zemného plynu," povedal bulharský premiér Bojko Borisov na ceremónii, na ktorej sa zúčastnil aj jeho grécky kolega Alexis Tsipras.
Nový 182 kilometrov dlhý plynovod IGB medzi bulharským mestom Dimitrovgrad a gréckym mestom Komitini by mal začať fungovať koncom roka 2020.
Umožní Bulharsku prijímať plyn z oblasti Kaspického mora, z Azerbajdžanu, ako aj skvapalnený LNG plyn z rôznych zdrojov prostredníctvom terminálov v Grécku.


  1. mája 2019Bulharsko dovezie prvý skvapalnený zemný plyn zo Spojených štátovBulharsko dovezie z USA prvé objemy skvapalneného zemného plynu (LNG). Uviedla to v piatok bulharská ministerka energetiky Temenužka Petkovová s tým, že dohoda počíta s ...Bulharsko dovezie z USA prvé objemy skvapalneného zemného plynu (LNG). Uviedla to v piatok bulharská ministerka energetiky Temenužka Petkovová s tým, že dohoda počíta s prvou dodávkou už v týchto dňoch a s druhou v priebehu tretieho štvrťroka.Dodávky zabezpečí v Holandsku registrovaná obchodná spoločnosť Kolmar. V prvom prípade pôjde o dodávku v objeme 90 miliónov kubických metrov (m3) a v druhom 50 miliónov m3. Prvá dodávka amerického LNG pre Bulharsko je od americkej spoločnosti Cheniere, druhá od americkej divízie britskej spoločnosti BP.Ako povedala Petkovová, "je to ďalší krok smerom k liberalizácii trhu s plynom a jasný dôkaz diverzifikácie". Bulharsko ešte v apríli podpísalo dohodu s gréckou firmou DEPA na dodávky plynu. Cieľom je znížiť vysokú závislosť od dovozu suroviny z Ruska.🚩Všetko pod záštitou projektu Trojmorie!! Spracoval OZ Dôstojnosť Slovenska

[quote="pid:69670, uid:12"]Gazprom úplne pozastavil dodávky plynu do Bulharska a Poľska z dôvodu nezaplatenia v rubľoch[/quote] https://www.facebook.com/dostojnostslovenska Médiá a politici šíria klamstvá ohľadom zastavenia plynu do Poľska a do Bulharska. Overte si najprv informácie priamo na webových stránkach Poľskej vlády (úrad vlády PL) a Bulharska

Plán Česka při odstavení dodávek plynu krok po kroku
Nejdříve odstřihneme největší průmyslové podniky a až na posledním místě domácnosti
https://www.e15.cz/plyn-z-ruska-dodavky-plynu-v-cr-plan
krizova vyhláška https://www.mpo.cz/dokument163788.html


**Plán Česka při odstavení dodávek plynu krok po kroku** Nejdříve odstřihneme největší průmyslové podniky a až na posledním místě domácnosti https://www.e15.cz/plyn-z-ruska-dodavky-plynu-v-cr-plan krizova vyhláška https://www.mpo.cz/dokument163788.html

Plán Česka při odstavení dodávek plynu krok po kroku

Posledni odstavec z e15:
Cílem pro následující roky bude podle Američanů posílat přes Atlantik přibližně 50 miliard kubíků ročně nejméně do roku 2030. To odpovídá zhruba desetině celkové spotřeby plynu v EU.
.... a odkud bude tech zbyvajicich 9 desetin?


[quote="pid:69838, uid:78"]Plán Česka při odstavení dodávek plynu krok po kroku[/quote] Posledni odstavec z e15: Cílem pro následující roky bude podle Američanů posílat přes Atlantik přibližně 50 miliard kubíků ročně nejméně do roku 2030. To odpovídá zhruba desetině celkové spotřeby plynu v EU. .... a odkud bude tech zbyvajicich 9 desetin?

Cieľom je znížiť vysokú závislosť od dovozu suroviny z Ruska.

Cílem je vyždímat státy a jejich obyvatele v konglomerátu dosucha , pomocí dosazených vlastizrádných figur .
Tak jako při covid podvodu , mají všechny loutky stejný manuál .


[quote="pid:69837, uid:217"]Cieľom je znížiť vysokú závislosť od dovozu suroviny z Ruska.[/quote] Cílem je vyždímat státy a jejich obyvatele v konglomerátu dosucha , pomocí dosazených vlastizrádných figur . Tak jako při covid podvodu , mají všechny loutky stejný manuál .
Upravené 28. 4. 2022 o 13:34

zacinam mat dojem, ze ide len o zmenu penazovodu, pre vychodne kolonie bude plyn nakupovat Nemecko, ktore z toho bude mat patricny zisk.


zacinam mat dojem, ze ide len o zmenu penazovodu, pre vychodne kolonie bude plyn nakupovat Nemecko, ktore z toho bude mat patricny zisk.

Moderator

FT: Úředníci EU varují, že ruské požadavky na platbu za plyn "jasně porušují" sankce
Používání druhého účtu ke konverzi eur na rubly je v rozporu se zákazem bankovních transakcí


Evropské energetické společnosti, které by vyhověly požadavku Moskvy na otevření rublového účtu u Gazprombank, by porušily sankce proti Rusku, varovali představitelé EU.


Několik evropských společností uvedlo, že se podřídí nařízení prezidenta Vladimira Putina z 31. března o zavedení dvoustupňového platebního systému.


Tento systém zahrnuje platby v eurech nebo dolarech na účet u Gazprombank a následnou konverzi hotovosti na rubly na druhém účtu v Rusku.


"Pokud společnosti platí v eurech, neporušují sankce," uvedl ve čtvrtek úředník EU. "Co nemůžeme akceptovat, je to, že společnosti jsou povinny otevřít si druhý účet v rublech a že platba je dokončena teprve tehdy, když je platba převedena na rubly."


Podle úředníka je takový systém "jasným porušením sankcí".


Od prvních dnů invaze na Ukrajinu EU zakázala transakce s ruskou centrální bankou ve snaze omezit Putinovu schopnost financovat svou válku.


Tím, že platby za plyn jsou zúčtovány až po jejich přepočtu na rubly, se Moskva snaží, aby evropské společnosti sankce obcházely, uvedl úředník.


Podle práva EU jsou za prosazování sankcí odpovědné členské státy. Úředník uvedl, že Evropská komise konzultuje s vnitrostátními orgány a dodavateli plynu, aby zajistila jejich dodržování.


FT: **Úředníci EU varují, že ruské požadavky na platbu za plyn "jasně porušují" sankce** Používání druhého účtu ke konverzi eur na rubly je v rozporu se zákazem bankovních transakcí Evropské energetické společnosti, které by vyhověly požadavku Moskvy na otevření rublového účtu u Gazprombank, by porušily sankce proti Rusku, varovali představitelé EU. Několik evropských společností uvedlo, že se podřídí nařízení prezidenta Vladimira Putina z 31. března o zavedení dvoustupňového platebního systému. Tento systém zahrnuje platby v eurech nebo dolarech na účet u Gazprombank a následnou konverzi hotovosti na rubly na druhém účtu v Rusku. "Pokud společnosti platí v eurech, neporušují sankce," uvedl ve čtvrtek úředník EU. "Co nemůžeme akceptovat, je to, že společnosti jsou povinny otevřít si druhý účet v rublech a že platba je dokončena teprve tehdy, když je platba převedena na rubly." Podle úředníka je takový systém "jasným porušením sankcí". Od prvních dnů invaze na Ukrajinu EU zakázala transakce s ruskou centrální bankou ve snaze omezit Putinovu schopnost financovat svou válku. Tím, že platby za plyn jsou zúčtovány až po jejich přepočtu na rubly, se Moskva snaží, aby evropské společnosti sankce obcházely, uvedl úředník. Podle práva EU jsou za prosazování sankcí odpovědné členské státy. Úředník uvedl, že Evropská komise konzultuje s vnitrostátními orgány a dodavateli plynu, aby zajistila jejich dodržování.

pre vychodne kolonie bude plyn nakupovat Nemecko, ktore z toho bude mat patricny zisk

To už je smutnou skutečností .


[quote="pid:69843, uid:10"]pre vychodne kolonie bude plyn nakupovat Nemecko, ktore z toho bude mat patricny zisk[/quote] To už je smutnou skutečností .

Nejdříve odstřihneme největší průmyslové podniky


Čili toto je plán na definitivní likvidaci průmyslu v ĆR ...


[quote="pid:69838, uid:78"]Nejdříve odstřihneme největší průmyslové podniky[/quote] Čili toto je plán na definitivní likvidaci průmyslu v ĆR ...

Tady je mapka, kudy a kam ty plynovody vedou. Je sice z roku 2015, ale pro prehled je dobra. zde


Tady je mapka, kudy a kam ty plynovody vedou. Je sice z roku 2015, ale pro prehled je dobra. [zde](https://www.aktiv-online.de/news/auf-diesen-wegen-kommt-das-erdgas-nach-deutschland-300)
Upravené 28. 4. 2022 o 14:35

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spalime-si-plyn-na-zimu-Omezovani-spotreby-zavirani-tovaren-Debata-o-plynu-byla-temna-700482
Mrkněte na diskuzi . Ti šmejdi už si přednostně můžou natisknout parte .


Jen připomenu pro lepší prozření šmejdů , jak se to dělá .
https://youtu.be/SbiBmL92dKo?t=44


A to se netýká jen šmejdů v politice , ale i novinářů , neZiskovkářů a dalších užitečných idiotů , kteří tak horlivě lezou lidem na nervy .
Ono občas zúčtování dost bolí .


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spalime-si-plyn-na-zimu-Omezovani-spotreby-zavirani-tovaren-Debata-o-plynu-byla-temna-700482 Mrkněte na diskuzi . Ti šmejdi už si přednostně můžou natisknout parte . Jen připomenu pro lepší prozření šmejdů , jak se to dělá . https://youtu.be/SbiBmL92dKo?t=44 A to se netýká jen šmejdů v politice , ale i novinářů , neZiskovkářů a dalších užitečných idiotů , kteří tak horlivě lezou lidem na nervy . Ono občas zúčtování dost bolí .

@dasa - Zeman si odpracovává odpustek, jeho význam, ostatně jakjo význam libovolného českého politika, je nulový. nemá smysl si něco vyčítat - je to zákon politiky a čím výše byl politik nominován, tím více jeh stahování do politického suterénu vidět... Neprožívám to nijak dramaticky, Milouš je kanalizován.

@dasa - Zeman si odpracovává odpustek, jeho význam, ostatně jakjo význam libovolného českého politika, je nulový. nemá smysl si něco vyčítat - je to zákon politiky a čím výše byl politik nominován, tím více jeh stahování do politického suterénu vidět... Neprožívám to nijak dramaticky, Milouš je kanalizován.

Rakúsko


Po zastavení dodávok pre Poľsko a Bulharsko zo strany ruského štátneho podniku Gazprom sa opäť zintenzívnila debata o závislosti na dodávkach plynu z Ruska a otázka, ako ďalej. Aby sme boli pripravení na najhorší možný scenár, plnenie zásobníkov plynu je v mnohých krajinách na poprednom mieste, pričom zväčša prázdny sklad v Salzburgu Salzburgu vyvoláva debaty aj v Nemecku.


Zásobník plynu „bol vždy špeciálnym prvkom“ podľa „Focus“ aj s odvolaním sa na zákon schválený nemeckou vládou, ktorý bude od leta predpisovať minimálne plniace množstvá pre zásobníky plynu: Keďže zákon „platí len na skladovacie priestory na nemeckej pôde, Nemecko nemá „žiadne prostriedky“ na doplnenie skladovacích priestorov v Haidachu. A ako je zrejmé z údajov o plnení (Agregovaný inventár skladovania plynu, AGSI) zverejnených Asociáciou európskych prevádzkovateľov zásobníkov plynu, nemecký zásobník plynu v Haidachu je z veľkej časti prázdny.


Podľa toho sa situácia „musí urýchlene objasniť“, pretože skladovacia kapacita Haidachu je „naliehavo potrebná pre nadchádzajúcu zimu“. Čoraz väčšiu potrebu konať vidí podľa agentúry dpa aj Tobias Schmid z bavorského prevádzkovateľa plynárenskej siete Bayernets. „Ak by mal byť Haidach v novembri zaplnený na 90 percent,“ tak najneskôr do konca júna by sa musel „uložiť maximálne“.


Každý z nadzemných zariadení v Haidachu patrí jednej tretine rakúskej spoločnosti Rohöl-Aufsuchungs-Aktiengesellschaft (RAG) a dvom spoločnostiam patriacim do siete spoločností Gazprom, podzemných častí Rakúskej republiky. Holdings Gazprom sa dostali na titulky začiatkom apríla, keď ruský štátny podnik oznámil oddelenie svojej nemeckej dcérskej spoločnosti Gazprom Germania.


Postup vyvolal údiv aj v Rakúsku – najmä u RAG. Obavy z dopadu na rakúske dodávky plynu však boli obmedzené. „Haidach je veľký nemecký zásobník,“ znela správa z plynárenského priemyslu v tom čase. Nie je jasné, ako to bude pokračovať s Gazprom Germania. Gazprom Germania v Nemecku je v súčasnosti pod štátnou kontrolou na základe príkazu ministra hospodárstva Roberta Habecka.


Zámer nakupovať a skladovať plyn spoločne v budúcnosti, aby sme boli pripravení na zastavenie dodávok z Ruska, znie dobre, ale je to ťažké, povedal Christian Egenhofer, energetický expert bruselského think-tanku Center for European Policy Studies (CEPS), do ranného denníka Ö1-.
https://orf.at/stories/3262459/


Rakúsko Po zastavení dodávok pre Poľsko a Bulharsko zo strany ruského štátneho podniku Gazprom sa opäť zintenzívnila debata o závislosti na dodávkach plynu z Ruska a otázka, ako ďalej. Aby sme boli pripravení na najhorší možný scenár, plnenie zásobníkov plynu je v mnohých krajinách na poprednom mieste, pričom zväčša prázdny sklad v Salzburgu Salzburgu vyvoláva debaty aj v Nemecku. Zásobník plynu „bol vždy špeciálnym prvkom“ podľa „Focus“ aj s odvolaním sa na zákon schválený nemeckou vládou, ktorý bude od leta predpisovať minimálne plniace množstvá pre zásobníky plynu: Keďže zákon „platí len na skladovacie priestory na nemeckej pôde, Nemecko nemá „žiadne prostriedky“ na doplnenie skladovacích priestorov v Haidachu. A ako je zrejmé z údajov o plnení (Agregovaný inventár skladovania plynu, AGSI) zverejnených Asociáciou európskych prevádzkovateľov zásobníkov plynu, **nemecký zásobník plynu v Haidachu je z veľkej časti prázdny.** Podľa toho sa situácia „musí urýchlene objasniť“, pretože skladovacia kapacita Haidachu je „naliehavo potrebná pre nadchádzajúcu zimu“. Čoraz väčšiu potrebu konať vidí podľa agentúry dpa aj Tobias Schmid z bavorského prevádzkovateľa plynárenskej siete Bayernets. „Ak by mal byť Haidach v novembri zaplnený na 90 percent,“ tak najneskôr do konca júna by sa musel „uložiť maximálne“. Každý z nadzemných zariadení v Haidachu patrí jednej tretine rakúskej spoločnosti Rohöl-Aufsuchungs-Aktiengesellschaft (RAG) a dvom spoločnostiam patriacim do siete spoločností Gazprom, podzemných častí Rakúskej republiky. Holdings Gazprom sa dostali na titulky začiatkom apríla, keď ruský štátny podnik oznámil oddelenie svojej nemeckej dcérskej spoločnosti Gazprom Germania. Postup vyvolal údiv aj v Rakúsku – najmä u RAG. Obavy z dopadu na rakúske dodávky plynu však boli obmedzené. „Haidach je veľký nemecký zásobník,“ znela správa z plynárenského priemyslu v tom čase. Nie je jasné, ako to bude pokračovať s Gazprom Germania. Gazprom Germania v Nemecku je v súčasnosti pod štátnou kontrolou na základe príkazu ministra hospodárstva Roberta Habecka. Zámer nakupovať a skladovať plyn spoločne v budúcnosti, aby sme boli pripravení na zastavenie dodávok z Ruska, znie dobre, ale je to ťažké, povedal Christian Egenhofer, energetický expert bruselského think-tanku Center for European Policy Studies (CEPS), do ranného denníka Ö1-. https://orf.at/stories/3262459/
Upravené 29. 4. 2022 o 08:23

stale mi to cele pride na hlavu.....znarodnuju, zakazuju, prikazuju....a ten plyn do zasobnikov tam da kto? Gazprom? ked vie, ze mu to zoberu? co su vsetci na hlavu? aj keby mu to vzali, ked tam nic neda, tak bez plynu maju len prazdny zasobnik o ktory sa treba starat a platit udrzbu


stale mi to cele pride na hlavu.....znarodnuju, zakazuju, prikazuju....a ten plyn do zasobnikov tam da kto? Gazprom? ked vie, ze mu to zoberu? co su vsetci na hlavu? aj keby mu to vzali, ked tam nic neda, tak bez plynu maju len prazdny zasobnik o ktory sa treba starat a platit udrzbu

Po tom, čo počas celého mesiaca dôsledne odmietalo navrhovaný zákaz Európskej únie na ruskú ropu, no zároveň kráčalo po jemnom lane proti Putinovej požiadavke na platby v rubľoch za ruskú energiu, Nemecko je teraz pripravené stlačiť spúšť embarga .


Ide o ďalší veľký berlínsky obrat v spojení s rozhodnutím poslať na Ukrajinu ťažké zbrane. Wall Street Journal sa odvoláva na predstaviteľov berlínskej vlády, ktorí tvrdia, že „Nemecko je teraz pripravené zastaviť nákup ruskej ropy“.


WSJ zdôrazňuje, že to „uvoľňuje cestu“ pre širší zákaz EÚ na dovoz ruskej ropy, vzhľadom na to, že odpor Nemecka bol pred týmto bodom hlavným odporom voči uvaleniu embarga.


Ďalej sa v správe uvádza, že embargo sa teraz považuje za „bezprostredné“ , no zostáva, že zatiaľ nebol stanovený žiadny cieľový dátum, alebo aspoň nebol zverejnený. Zatiaľ čo udalosti na začiatku týždňa jasne ukázali, že sa to blíži, pripravovali trhy, ropa začala v správach prudko stúpať...


Čo nie je dobrá správa pre prezidenta Bidena, keďže ceny plynu na pumpe už teraz stúpajú...


Okrem toho sa v poslednom čase zdalo, že ďalšie krajiny, najmä vo východnej Európe, sú ochotné zintenzívniť tlak na nemecké dodávky – napríklad Poľsko tvrdí, že je pripravené zásobovať nemeckú rafinériu cez Gdansk, ktorú vlastní Rosnefť.


„Ak by Rosnefť odmietla spracovať dovoz neruskej ropy, Nemecko by mohlo dať rafinériu pod správu štátu podľa zákonov na ochranu strategických aktív,“ uvádza sa v správe. Ale slon v miestnosti je, že niektoré východoeurópske krajiny sú v skutočnosti takmer 100% závislé od ruskej ropy, alebo sa mnohé blížia úplnej závislosti


Podľa nedávnych údajov v The Hill „Európske štáty, ktoré v novembri 2021 doviezli asi sedemkrát viac ruskej ropy ako Spojené štáty americké, sú oveľa viac závislé od dovozu ruskej ropy a niektoré východoeurópske krajiny sú takmer úplne závislé od ruskej ropy. Toto je rozdelené nasledovne podľa európskych regiónov...


Napríklad Litva získava 83 percent dovozu ropy z Ruska, nasleduje Fínsko (80 percent), Slovensko (74 percent), Poľsko (58 percent), Maďarsko (43 percent) a Estónsko (34 percent).


Nasleduje Nemecko s 30 percentami, pridalo sa Nórsko (25 percent), Belgicko (23 percent), Turecko (21 percent), Dánsko (15 percent) a Španielsko (11 percent).


Avšak, aby som bol úprimný, tieto grandiózne vyhlásenia proti ruskej rope sú len blbosť PR, pretože, ako sme včera podrobne vysvetlili , Nemecko už ustúpilo požiadavke prezidenta Putina platiť za ruský plyn prostredníctvom temného systému, ktorý premieňa prostriedky vyplácané v eurách na ruble. .


Ako informoval denník The Times, nemecký minister energetiky Robert Habeck uviedol, že swapy eura za ruble dostali od Európskej komisie zelenú a sú v súlade so sankciami a existujúcimi zmluvami s ruským energetickým gigantom Gazprom.


Problém je, samozrejme, v tom, že fakty o nemeckej závislosti od ruských dodávok energie nezodpovedajú príbehu zjednotenej koalície proti Putinovi.
https://www.zerohedge.com/markets/eu-embargo-russian-oil-imminent-germany-drops-opposition


Po tom, čo počas celého mesiaca dôsledne odmietalo navrhovaný zákaz Európskej únie na ruskú ropu, no zároveň kráčalo po jemnom lane proti Putinovej požiadavke na platby v rubľoch za ruskú energiu, Nemecko je teraz pripravené stlačiť spúšť embarga . Ide o ďalší veľký berlínsky obrat v spojení s rozhodnutím poslať na Ukrajinu ťažké zbrane. Wall Street Journal sa odvoláva na predstaviteľov berlínskej vlády, ktorí tvrdia, že „Nemecko je teraz pripravené zastaviť nákup ruskej ropy“. WSJ zdôrazňuje, že to „uvoľňuje cestu“ pre širší zákaz EÚ na dovoz ruskej ropy, vzhľadom na to, že odpor Nemecka bol pred týmto bodom hlavným odporom voči uvaleniu embarga. Ďalej sa v správe uvádza, že embargo sa teraz považuje za „bezprostredné“ , no zostáva, že zatiaľ nebol stanovený žiadny cieľový dátum, alebo aspoň nebol zverejnený. Zatiaľ čo udalosti na začiatku týždňa jasne ukázali, že sa to blíži, pripravovali trhy, ropa začala v správach prudko stúpať... Čo nie je dobrá správa pre prezidenta Bidena, keďže ceny plynu na pumpe už teraz stúpajú... Okrem toho sa v poslednom čase zdalo, že ďalšie krajiny, najmä vo východnej Európe, sú ochotné zintenzívniť tlak na nemecké dodávky – napríklad Poľsko tvrdí, že je pripravené zásobovať nemeckú rafinériu cez Gdansk, ktorú vlastní Rosnefť. „Ak by Rosnefť odmietla spracovať dovoz neruskej ropy, Nemecko by mohlo dať rafinériu pod správu štátu podľa zákonov na ochranu strategických aktív,“ uvádza sa v správe. Ale slon v miestnosti je, že niektoré východoeurópske krajiny sú v skutočnosti takmer 100% závislé od ruskej ropy, alebo sa mnohé blížia úplnej závislosti Podľa nedávnych údajov v The Hill „Európske štáty, ktoré v novembri 2021 doviezli asi sedemkrát viac ruskej ropy ako Spojené štáty americké, sú oveľa viac závislé od dovozu ruskej ropy a niektoré východoeurópske krajiny sú takmer úplne závislé od ruskej ropy. Toto je rozdelené nasledovne podľa európskych regiónov... Napríklad Litva získava 83 percent dovozu ropy z Ruska, nasleduje Fínsko (80 percent), Slovensko (74 percent), Poľsko (58 percent), Maďarsko (43 percent) a Estónsko (34 percent). Nasleduje Nemecko s 30 percentami, pridalo sa Nórsko (25 percent), Belgicko (23 percent), Turecko (21 percent), Dánsko (15 percent) a Španielsko (11 percent). Avšak, aby som bol úprimný, tieto grandiózne vyhlásenia proti ruskej rope sú len blbosť PR, pretože, ako sme včera podrobne vysvetlili , Nemecko už ustúpilo požiadavke prezidenta Putina platiť za ruský plyn prostredníctvom temného systému, ktorý premieňa prostriedky vyplácané v eurách na ruble. . Ako informoval denník The Times, nemecký minister energetiky Robert Habeck uviedol, že swapy eura za ruble dostali od Európskej komisie zelenú a sú v súlade so sankciami a existujúcimi zmluvami s ruským energetickým gigantom Gazprom. Problém je, samozrejme, v tom, že fakty o nemeckej závislosti od ruských dodávok energie nezodpovedajú príbehu zjednotenej koalície proti Putinovi. https://www.zerohedge.com/markets/eu-embargo-russian-oil-imminent-germany-drops-opposition

a tu ropu, ktoru spracuvava Rosneft v Polsku, budu brat odkial, kedze ruska je fuj? to fakt Rosneft postavil rafineriu v Polsku na spracovanie nejakej arabskej ropy? ropy su totiz rozne a nie je mozne len tak napr. Slovnaft nastavit na americku ropu


a tu ropu, ktoru spracuvava Rosneft v Polsku, budu brat odkial, kedze ruska je fuj? to fakt Rosneft postavil rafineriu v Polsku na spracovanie nejakej arabskej ropy? ropy su totiz rozne a nie je mozne len tak napr. Slovnaft nastavit na americku ropu

Rusko počas vojny zdvojnásobilo zisky z predaja ropy a plynu do EÚ!
... píše americký denník "Washington Examiner"


" Zisky Ruska z predaja ropy a plynu sa od invázie na Ukrajinu prudko zvýšili a krajina
získala 66 miliárd dolárov napriek tomu, že západné sankcie ochromili väčšinu jej hospodárstva."


Ruský vývoz do Európskej únie v hodnote približne 44 miliárd eur sa v roku 2022
v porovnaní s rovnakým dvojmesačným obdobím minulého roka približne zdvojnásobil, vyplýva zo štúdie Centre for Research on Energy and Clean Air.
https://www.washingtonexaminer.com/policy/energy-environment/russia-doubles-profits-from-oil-and-gas-sales-to-eu-during-war-study


**Rusko počas vojny zdvojnásobilo zisky z predaja ropy a plynu do EÚ!** ... píše americký denník "Washington Examiner" " Zisky Ruska z predaja ropy a plynu sa od invázie na Ukrajinu prudko zvýšili a krajina získala **66** miliárd dolárov napriek tomu, že západné sankcie ochromili väčšinu jej hospodárstva." Ruský vývoz do Európskej únie v hodnote približne** 44** miliárd eur sa v roku** 2022** v porovnaní s rovnakým dvojmesačným obdobím minulého roka približne zdvojnásobil, vyplýva zo štúdie Centre for Research on Energy and Clean Air. https://www.washingtonexaminer.com/policy/energy-environment/russia-doubles-profits-from-oil-and-gas-sales-to-eu-during-war-study

Článek, uveřejněný ve Washington Post, zní pro Evropana jak špatný vtip.
Autor článku prorokuje, že dva a půl až tři roky budou nyní pro Evropu velmi trýznivými. Proč? Protože nemá náhradu za ruský plyn!
Libovolné řešení nemá náhradu za ruský plyn, protože všechny nabízené alternativní zdroje jsou nedostatečné. To tvrdí autor. A nepochopitelně dodává "pokud se Rusko rozhodne přerušit Evropě dodávky plynu".
Tak nevím... to v USA nemají informace, jak celá ta "kratochvíle s ruským plynem" začala? Kde má původ - tj. že nejde o vůli Ruska nechat Evropu bez plynu? A další, co do očí udeří, je to anglosaské "dodržení slibů". Neslibovala snad vláda USA, že Evropě poskytne "dostatek" plynu jako náhradu za ruský - pokud se ho odřekne? Podle článku to vypadá ne na pomoc, ale na "soucitné" konstatování "hm... to máte blbý...".
A pro pořádek a na okraj přidám to, co v článku nebylo, ale co se lze dočíst v jiných hodnověrných zdrojích a to - že USA zcela bez ohledu na sankce nakupují dále u Ruska energonosiče a dělají si zásoby.
A dalším, kdo oznámil nákup od Ruska, jsou německé energetické firmy. Zákaz od EU lze šalamounsky obejít tím, že plyn není "ruský výrobek", je to těžená surovina.
Tak jsem velice zvědavá, kdy se vzpamatuje to fialové ve Strakovce.
https://rusvesna.su/news/1651414946


Článek, uveřejněný ve Washington Post, zní pro Evropana jak špatný vtip. Autor článku prorokuje, že dva a půl až tři roky budou nyní pro Evropu velmi trýznivými. Proč? **Protože nemá náhradu za ruský plyn!** Libovolné řešení nemá náhradu za ruský plyn, protože všechny nabízené alternativní zdroje jsou nedostatečné. To tvrdí autor. A nepochopitelně dodává "pokud se Rusko rozhodne přerušit Evropě dodávky plynu". Tak nevím... to v USA nemají informace, jak celá ta "kratochvíle s ruským plynem" začala? Kde má původ - tj. **že nejde o vůli Ruska nechat Evropu bez plynu?** A další, co do očí udeří, je to anglosaské "dodržení slibů". **Neslibovala snad vláda USA, že Evropě poskytne "dostatek" plynu jako náhradu za ruský - pokud se ho odřekne?** Podle článku to vypadá ne na pomoc, ale na "soucitné" konstatování "hm... to máte blbý...". A pro pořádek a na okraj přidám to, co v článku nebylo, ale co se lze dočíst v jiných hodnověrných zdrojích a to -** že USA zcela bez ohledu na sankce nakupují dále u Ruska energonosiče a dělají si zásoby. ** A dalším, kdo oznámil nákup od Ruska, jsou německé energetické firmy. Zákaz od EU lze šalamounsky obejít tím, že **plyn není "ruský výrobek"**, je to těžená surovina. Tak jsem velice zvědavá, kdy se vzpamatuje to fialové ve Strakovce. https://rusvesna.su/news/1651414946
Upravené 1. 5. 2022 o 21:41

kdy se vzpamatuje to fialové ve Strakovce.

Nikdy.
Jsou 2 možnosti:
a) vzpamatují se bankrotující lidé a defenestrují [to Fialové]
b) budeme nakupovat plyn od Němců s přirážkou
Pokud selže možnost b), přejdeme nevyhnutelně na a)
smile Prosté.... je to jen otázka jak moc a jak dlouho budeme trpět.


[quote="pid:70058, uid:203"]kdy se vzpamatuje to fialové ve Strakovce.[/quote] Nikdy. Jsou 2 možnosti: a) vzpamatují se bankrotující lidé a defenestrují [to Fialové] b) budeme nakupovat plyn od Němců s přirážkou Pokud selže možnost b), přejdeme nevyhnutelně na a) :D Prosté.... je to jen otázka jak moc a jak dlouho budeme trpět.

Minister zahraničia Lavrov povedal, že Rusko nedovolí Západu kradnúť ich peniaze na ropu a plyn


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre taliansku televíznu spoločnosť Mediaset obvinil západné krajiny z krádeže peňazí na dodávky ropy a plynu a tiež zdôraznil, že Rusko nedovolí, aby ich peniaze ukradli.


„Deje sa jednoduchá vec, o ktorej kritici našich činov, všetci, ktorí nás v posledných dňoch odsudzujú, z nejakého dôvodu nechcú hovoriť: ukradli nám peniaze, viac ako 300 miliárd dolárov. Vzaté a ukradnuté. Väčšinu zo sumy získanej za dodávku plynu a ropy. Nemáme právo pred vlastným ľudom dovoliť Západu pokračovať vo svojich zlodejských zvykoch, “uviedol ruský minister zahraničných vecí.


Vysvetlil, že takáto krádež bola možná, pretože Gazprom bol nútený držať peniaze na svojich účtoch v západných bankách v súlade s pravidlami prijatými na Západe. „Ak chceli „potrestať“ Rusko, ukradli ho. Teraz je nám ponúknuté pokračovať v obchodovaní ako doteraz a peniaze im zostanú. Keď budú chcieť, dajú si ich znova do vrecka, “pokračoval.


Lavrov objasnil ruský návrh, podľa ktorého by sa dodávky považovali za zaplatené nie po tom, ako Gazprombank prijme eurá alebo doláre , ale po ich premene na ruble, „ktoré sa už nedajú ukradnúť“. Zdôraznil, že pre kupujúcich sa nič nemení: stále platia sumy uvedené v zmluve v eurách a dolároch a konverzia sa vykonáva až potom, uzavrel ruský minister zahraničia.
https://m.lenta.ru/news/2022/05/01/vory/


Minister zahraničia Lavrov povedal, že Rusko nedovolí Západu kradnúť ich peniaze na ropu a plyn Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre taliansku televíznu spoločnosť Mediaset obvinil západné krajiny z krádeže peňazí na dodávky ropy a plynu a tiež zdôraznil, že Rusko nedovolí, aby ich peniaze ukradli. „Deje sa jednoduchá vec, o ktorej kritici našich činov, všetci, ktorí nás v posledných dňoch odsudzujú, z nejakého dôvodu nechcú hovoriť: ukradli nám peniaze, viac ako 300 miliárd dolárov. Vzaté a ukradnuté. Väčšinu zo sumy získanej za dodávku plynu a ropy. Nemáme právo pred vlastným ľudom dovoliť Západu pokračovať vo svojich zlodejských zvykoch, “uviedol ruský minister zahraničných vecí. Vysvetlil, že takáto krádež bola možná, pretože Gazprom bol nútený držať peniaze na svojich účtoch v západných bankách v súlade s pravidlami prijatými na Západe. „Ak chceli „potrestať“ Rusko, ukradli ho. Teraz je nám ponúknuté pokračovať v obchodovaní ako doteraz a peniaze im zostanú. Keď budú chcieť, dajú si ich znova do vrecka, “pokračoval. Lavrov objasnil ruský návrh, podľa ktorého by sa dodávky považovali za zaplatené nie po tom, ako Gazprombank prijme eurá alebo doláre , ale po ich premene na ruble, „ktoré sa už nedajú ukradnúť“. Zdôraznil, že pre kupujúcich sa nič nemení: stále platia sumy uvedené v zmluve v eurách a dolároch a konverzia sa vykonáva až potom, uzavrel ruský minister zahraničia. https://m.lenta.ru/news/2022/05/01/vory/

V teme vtipy bol takyto "vtipny" obrazok:


626fc5b7d07bf
zasiel som na ten web, bezputina.cz, presmerovalo ma to rovno sem: www.energetickasvoboda.cz, stranka za kybel sraciek, pozrel som kto je za nou: Svaz moderní energetiky, z. s.


a za tymto honosnym nazvom sa skryvaju 2 ludia:


https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/508542/
https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/2035204/


Obaja solarni baroni, ktorym tato situacia naramne vyhovuje. A to su len dvaja panacikovia z jedneho zdruzenia. Portal www.energetickasvoboda.cz zobrazuje cca 10 dalsich firiem, vsetko solaristi.


Solarna lobby, ktora cucla stat uz o niekolko miliard chce cucnut uz uplne vsetko a stala sa nenazranou entitou. Co s tym to neviem, ale je dobre vediet, ze za najsilnejsim hlasom za odstrihnutie sa od ruskych energii sa ani neskryvaju obskurni solarni baroni.


V teme vtipy bol takyto "vtipny" obrazok: ![626fc5b7d07bf](serve/attachment&path=626fc5b7d07bf) zasiel som na ten web, bezputina.cz, presmerovalo ma to rovno sem: www.energetickasvoboda.cz, stranka za kybel sraciek, pozrel som kto je za nou: Svaz moderní energetiky, z. s. a za tymto honosnym nazvom sa skryvaju 2 ludia: https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/508542/ https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/2035204/ Obaja solarni baroni, ktorym tato situacia naramne vyhovuje. A to su len dvaja panacikovia z jedneho zdruzenia. Portal www.energetickasvoboda.cz zobrazuje cca 10 dalsich firiem, vsetko solaristi. Solarna lobby, ktora cucla stat uz o niekolko miliard chce cucnut uz uplne vsetko a stala sa nenazranou entitou. Co s tym to neviem, ale je dobre vediet, ze za najsilnejsim hlasom za odstrihnutie sa od ruskych energii sa ani neskryvaju obskurni solarni baroni.

Moderator

Upravené 2. 5. 2022 o 13:59

Minister zahraničia Lavrov povedal, že Rusko nedovolí Západu kradnúť ich peniaze na ropu a plyn


Doplním, s čím to souvisí.
Nyní o víkendu totiž v USA předložili návrh zákona, který by dovoloval beztrestně krást peníze za energonosiče nejen Rusku a jako "sankce".
Pod pláštíkem "boje proti vyděračským praktikám producentů ropy a plynu" bude moci USA ukrást peníze také všem arabským a jiným světovým producentům.
Jde o to, že v současné době musejí jít všechny transakce v dolarech přes banky v USA. A energonosiče se - dle požadavků USA - platí jen v dolarech.
Takto přišlo Rusko o svých 300 miliard dolarů - jen proto, že se USA znelíbilo.
Proto muselo sáhnout k platbám v rublech = aby se vyhnulo toku peněz přes USA.
Dalšími adepty na krádež svých peněz jsou Emiráty i Saúdi - protože odmítli zvýšit na žádost USA (spíše rozkaz) těžbu ropy.
Citace z článku:
" V USA jsou přesvědčeni, že tímto způsobem budou moci ovládat Saúdskou Arábii, Spojené arabské emiráty, Nigérii a dokonce i Írán a Rusko – aby dodávaly na trh ropy tolik, kolik jim říkají ve Washingtonu, a ne tolik jak se sami rozhodnou."
Článek je z pera nezávislé novinářky Tatjany Montjan.
https://rusvesna.su/news/1651427671


[quote="pid:70115, uid:141"]Minister zahraničia Lavrov povedal, že Rusko nedovolí Západu kradnúť ich peniaze na ropu a plyn[/quote] Doplním, s čím to souvisí. Nyní o víkendu totiž v USA předložili návrh zákona, který by dovoloval beztrestně krást peníze za energonosiče nejen Rusku a jako "sankce". **Pod pláštíkem "boje proti vyděračským praktikám producentů ropy a plynu" bude moci USA ukrást peníze také všem arabským a jiným světovým producentům.** Jde o to, že v současné době musejí jít všechny transakce v dolarech přes banky v USA. A energonosiče se - dle požadavků USA - platí jen v dolarech. Takto přišlo Rusko o svých 300 miliard dolarů - jen proto, že se USA znelíbilo. Proto muselo sáhnout k platbám v rublech = aby se vyhnulo toku peněz přes USA. Dalšími adepty na krádež svých peněz jsou Emiráty i Saúdi - protože odmítli zvýšit na žádost USA (spíše rozkaz) těžbu ropy. **Citace z článku:** " V USA jsou přesvědčeni, že tímto způsobem budou moci ovládat Saúdskou Arábii, Spojené arabské emiráty, Nigérii a dokonce i Írán a Rusko – aby dodávaly na trh ropy tolik, kolik jim říkají ve Washingtonu, a ne tolik jak se sami rozhodnou." Článek je z pera nezávislé novinářky Tatjany Montjan. https://rusvesna.su/news/1651427671

A to su len dvaja panacikovia z jedneho zdruzenia. Portal www.energetickasvoboda.cz zobrazuje cca 10 dalsich firiem, vsetko solaristi.

Dost zajímavé zjištění a dobré vědět, kdo je za tou "akcí".
Jen mi nejde do hlavy, jak to chtějí provést, protože Čína, podporující Putina, přeci "moc vadí". A Čína jako jediná na světě vyrábí všechna ta udělátka k výrobě solární energie. Čistě ideologicky - není to jedno, brát "špinavý plyn" od Putina nebo "špinavé solární panely" od Si? smile
Moc mě zajímá, co na to Kalousek a Vystrčil. Jeden zabalený v tibetské vlajce a druhý "tchajwanec jak poleno".


[quote="pid:70177, uid:10"]A to su len dvaja panacikovia z jedneho zdruzenia. Portal www.energetickasvoboda.cz zobrazuje cca 10 dalsich firiem, vsetko solaristi.[/quote] Dost zajímavé zjištění a dobré vědět, kdo je za tou "akcí". Jen mi nejde do hlavy, jak to chtějí provést, protože Čína, podporující Putina, přeci "moc vadí". A Čína jako jediná na světě vyrábí všechna ta udělátka k výrobě solární energie. Čistě ideologicky - není to jedno, brát "špinavý plyn" od Putina nebo "špinavé solární panely" od Si? :D Moc mě zajímá, co na to Kalousek a Vystrčil. Jeden zabalený v tibetské vlajce a druhý "tchajwanec jak poleno".
Upravené 2. 5. 2022 o 14:44

Rozhovor ministra zahraničních věcí RF Sergeje Lavrova pro italskou televizní stanici Mediaset – „MOŽNÁ SE MÝLÍM, ALE A. HITLER MĚL TAKÉ ŽIDOVSKOU KREV“
Sergej Lavrov mimo jiné v rozhovoru řekl:
„Ti, kteří se dostali k moci krvavým protiústavním pučem, zahájili válku proti vlastnímu národu, proti všemu ruskému, zakázali ruský jazyk, školství a média. Přijali zákony podporující nac.istickou teorii a praxi. My jsme je varovali. Všechna naše varování narazila na hradbu mlčení. Jak nyní chápeme, Západ v čele se Spojenými státy se již tehdy rozhodl všemožně vyhovět ukrajinským vůdcům (Porošenkovi a jeho nástupci Zelenskému) v jejich touze vytvořit hrozbu pro Rusko.
Naše opakovaná varování z listopadu a prosince loňského roku o nutnosti zastavit bezhlavé rozšiřování NATO na východ a dohodnout se na bezpečnostních zárukách, které nebudou spojeny se vstupem nových zemí do vojensko-politického bloku, byla odmítnuta.
Současně s tím ukrajinský režim shromáždil na linii dotyku s Donbasem přibližně 100 000 vojáků a v rozporu s minskými dohodami a příměřím dramaticky zintenzivnil ostřelování. Neměli jsme jinou možnost než tyto dvě republiky uznat, uzavřít s nimi smlouvu o vzájemné pomoci a na jejich žádost se za ně postavit proti militaristům a nac.istům, kterým se na území dnešní Ukrajiny daří."


Otázka: "To je Váš pohled, ale Zelenský tvrdí pravý opak. Den.acifikace je podle něj nesmyslná. Prý je Žid. Nacisté, "Azov" – těch je málo (několik tisíc). Zelenský odmítá vaše chápání toho, co se děje. Myslíte si, že Zelenský je překážkou míru?"
Sergej Lavrov: "Je mi zcela lhostejné, co prezident Zelenský odmítá nebo neodmítá. Ten během jednoho dne může několikrát změnit své postoje.
Slyšel jsem ho říkat, že během jednání nebudeme diskutovat ani o demilitarizaci a den.acifikaci. Zaprvé, sabotují tato jednání, stejně jako osm let sabotují minské dohody. Za druhé nac.ifikace existuje: zajatí bojovníci a prapory Azov, Aidar a další jednotky nosí na oblečení, na těle symboly a tetování hákového kříže a nac.istických praporů Waffen-SS a otevřeně čtou a propagují Mein Kampf. On argumentuje tím, že jaká prý nac.ifikace tam může být, když je Žid. Možná se mýlím, ale A. Hitler měl také židovskou krev. To vůbec nic neznamená. Moudrý židovský národ říká, že nejhorlivější antisemité bývají Židé. „Rodina má své černé ovce,“ jak říkáme.
Pokud jde o Azov, jsou nyní zveřejňovány materiály, které potvrzují, že Američané a zejména Kanaďané hráli hlavní roli při výcviku ultrar.adikálních, otevřeně neon.acistických jednotek na Ukrajině. Po celé ty roky bylo cílem dostat neonac.isty do pravidelných ukrajinských ozbrojených sil. V každé jednotce (praporu, pluku) by tedy hráli vedoucí úlohu lidé z Azova. Takové materiály jsem četl v západním tisku. Skutečnost, že Azov je otevřeně neonac.istické sdružení - to Západ bez váhání uznával až do situace na počátku roku 2022, kdy začal jako na povel měnit svůj postoj. Japonsko se dokonce nedávno omluvilo Azovu za to, že jej před několika lety zařadilo na seznam teroristických organizací kvůli jeho neonac.istickým sklonům."


Otázka: "Itálie se obává, že Rusko přeruší dodávky plynu. Co se děje?"
Sergej Lavrov: "Děje se jednoduchá věc, o které kritici našich kroků, všichni ti, kteří nás v posledních dnech odsuzují, z nějakého důvodu nechtějí mluvit.
Peníze (více než 300 miliard USD) nám byly UKRADENY.
Vzaty a ukradeny. Většina peněz byla získána za dodávky plynu a ropy. Bylo to možné, protože Gazprom byl nucen držet peníze na svých účtech v západních bankách (podle vašich pravidel).
Chtěli "potrestat" Rusko - ukradli.
Nyní nám nabízejí, abychom pokračovali v obchodování jako dosud
a peníze nechali ležet u nich. Až je budou chtít, zase si je strčí do kapsy. To je důvod.
Z nějakého důvodu o tom nikdo nemluví.
Kde je poctivá žurnalistika?
Nyní jsme navrhli, aby se dodávky nepovažovaly za zaplacené, když do Gazprombanky dorazí eura nebo dolary, ale až když jsou převedeny na rubly, které nelze ukrást.
To je celý příběh.
Naši partneři jsou si toho dobře vědomi.
Důležité je to, že pro kupující se nic nemění.**
Stále platí v eurech a dolarech částky uvedené ve smlouvě. Poté dojde ke konverzi."
https://www.mediasetplay.mediaset.it/video/zonabianca/giuseppe-brindisi-intervista-sergej-lavrov-il-ministro-degli-esteri-russo_F311546901018C02
z https://www.facebook.com/janka.stastna.35


**Rozhovor ministra zahraničních věcí RF Sergeje Lavrova pro italskou televizní stanici** Mediaset – „MOŽNÁ SE MÝLÍM, ALE A. HITLER MĚL TAKÉ ŽIDOVSKOU KREV“ **Sergej Lavrov mimo jiné v rozhovoru řekl:** „Ti, kteří se dostali k moci krvavým protiústavním pučem, zahájili válku proti vlastnímu národu, proti všemu ruskému, zakázali ruský jazyk, školství a média. Přijali zákony podporující nac.istickou teorii a praxi. My jsme je varovali. Všechna naše varování narazila na hradbu mlčení. Jak nyní chápeme, Západ v čele se Spojenými státy se již tehdy rozhodl všemožně vyhovět ukrajinským vůdcům (Porošenkovi a jeho nástupci Zelenskému) v jejich touze vytvořit hrozbu pro Rusko. Naše opakovaná varování z listopadu a prosince loňského roku o nutnosti zastavit bezhlavé rozšiřování NATO na východ a dohodnout se na bezpečnostních zárukách, které nebudou spojeny se vstupem nových zemí do vojensko-politického bloku, byla odmítnuta. Současně s tím ukrajinský režim shromáždil na linii dotyku s Donbasem přibližně 100 000 vojáků a v rozporu s minskými dohodami a příměřím dramaticky zintenzivnil ostřelování. Neměli jsme jinou možnost než tyto dvě republiky uznat, uzavřít s nimi smlouvu o vzájemné pomoci a na jejich žádost se za ně postavit proti militaristům a nac.istům, kterým se na území dnešní Ukrajiny daří." **Otázka:** "To je Váš pohled, ale Zelenský tvrdí pravý opak. Den.acifikace je podle něj nesmyslná. Prý je Žid. Nacisté, "Azov" – těch je málo (několik tisíc). Zelenský odmítá vaše chápání toho, co se děje. Myslíte si, že Zelenský je překážkou míru?" Sergej Lavrov: "Je mi zcela lhostejné, co prezident Zelenský odmítá nebo neodmítá. Ten během jednoho dne může několikrát změnit své postoje. Slyšel jsem ho říkat, že během jednání nebudeme diskutovat ani o demilitarizaci a den.acifikaci. Zaprvé, sabotují tato jednání, stejně jako osm let sabotují minské dohody. Za druhé nac.ifikace existuje: zajatí bojovníci a prapory Azov, Aidar a další jednotky nosí na oblečení, na těle symboly a tetování hákového kříže a nac.istických praporů Waffen-SS a otevřeně čtou a propagují Mein Kampf. On argumentuje tím, že jaká prý nac.ifikace tam může být, když je Žid. Možná se mýlím, ale A. Hitler měl také židovskou krev. To vůbec nic neznamená. Moudrý židovský národ říká, že nejhorlivější antisemité bývají Židé. „Rodina má své černé ovce,“ jak říkáme. Pokud jde o Azov, jsou nyní zveřejňovány materiály, které potvrzují, že Američané a zejména Kanaďané hráli hlavní roli při výcviku ultrar.adikálních, otevřeně neon.acistických jednotek na Ukrajině. Po celé ty roky bylo cílem dostat neonac.isty do pravidelných ukrajinských ozbrojených sil. V každé jednotce (praporu, pluku) by tedy hráli vedoucí úlohu lidé z Azova. Takové materiály jsem četl v západním tisku. Skutečnost, že Azov je otevřeně neonac.istické sdružení - to Západ bez váhání uznával až do situace na počátku roku 2022, kdy začal jako na povel měnit svůj postoj. Japonsko se dokonce nedávno omluvilo Azovu za to, že jej před několika lety zařadilo na seznam teroristických organizací kvůli jeho neonac.istickým sklonům." **Otázka:** "Itálie se obává, že Rusko přeruší dodávky plynu. Co se děje?"** Sergej Lavrov: "Děje se jednoduchá věc, o které kritici našich kroků, všichni ti, kteří nás v posledních dnech odsuzují, z nějakého důvodu nechtějí mluvit. **Peníze (více než 300 miliard USD) nám byly UKRADENY.** Vzaty a ukradeny. Většina peněz byla získána za dodávky plynu a ropy. Bylo to možné, protože Gazprom byl nucen držet peníze na svých účtech v západních bankách (podle vašich pravidel). **Chtěli "potrestat" Rusko - ukradli.** Nyní nám nabízejí, abychom pokračovali v obchodování jako dosud a peníze nechali ležet u nich. Až je budou chtít, zase si je strčí do kapsy. To je důvod. Z nějakého důvodu o tom nikdo nemluví. Kde je poctivá žurnalistika? Nyní jsme navrhli, aby se dodávky nepovažovaly za zaplacené, když do Gazprombanky dorazí eura nebo dolary, ale až když jsou převedeny na rubly, které nelze ukrást. To je celý příběh. Naši partneři jsou si toho dobře vědomi. **Důležité je to, že pro kupující se nic nemění.** Stále platí v eurech a dolarech částky uvedené ve smlouvě. Poté dojde ke konverzi." https://www.mediasetplay.mediaset.it/video/zonabianca/giuseppe-brindisi-intervista-sergej-lavrov-il-ministro-degli-esteri-russo_F311546901018C02 z https://www.facebook.com/janka.stastna.35
Upravené 2. 5. 2022 o 14:56

Putin podepsal výnos o protisankcích


Putin podepsal výnos o odvetných ekonomických opatřeních proti nikoliv přátelským státům


Ruský prezident Vladimir Putin podepsal výnos o protisankcích. Dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.
Podle výnosu budou přijata odvetná ekonomická opatření proti státům, které podnikly nepřátelské kroky proti Rusku. Ruským kontrahentům bude zakázáno provádět obchody a plnit své závazky vůči zahraničním fyzickým a právnickým osobám, které se dostanou do sankčního seznamu.
Rovněž bude zakázáno dodávat produkci a suroviny do zemí uvedených na seznamu. Seznam osob zařazených do seznamu vláda sestaví ve lhůtě deseti dnů. Výnos vstupuje v platnost okamžikem jeho podpisu prezidentem.


https://lenta.ru/news/2022/05/03/kontsankcii/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Tak doteďka si na Západě (včetně nás) honili triko, teď se po...


**Putin podepsal výnos o protisankcích** _Putin podepsal výnos o odvetných ekonomických opatřeních proti nikoliv přátelským státům_ Ruský prezident Vladimir Putin podepsal výnos o protisankcích. Dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací. Podle výnosu budou přijata odvetná ekonomická opatření proti státům, které podnikly nepřátelské kroky proti Rusku. Ruským kontrahentům bude zakázáno provádět obchody a plnit své závazky vůči zahraničním fyzickým a právnickým osobám, které se dostanou do sankčního seznamu. Rovněž bude zakázáno dodávat produkci a suroviny do zemí uvedených na seznamu. Seznam osob zařazených do seznamu vláda sestaví ve lhůtě deseti dnů. Výnos vstupuje v platnost okamžikem jeho podpisu prezidentem. https://lenta.ru/news/2022/05/03/kontsankcii/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Tak doteďka si na Západě (včetně nás) honili triko, teď se po...

Putin podepsal výnos o protisankcích


Jsem zvědav, jak se s tím vyrovná pátá kolona a jak na to zareaguje. Sabotáž? Ignorace výnosu?


[quote="pid:70291, uid:125"]Putin podepsal výnos o protisankcích[/quote] Jsem zvědav, jak se s tím vyrovná pátá kolona a jak na to zareaguje. Sabotáž? Ignorace výnosu?

Končí dodávky plynu do EU všem, kdo odmítli platit v rublech,
další odpojený na řadě má být ČR

Za prvé, Česká republika oznámila, že odmítá platit za ruský plyn v rublech. Evropská unie je jednomyslná ve svých řečech o vydírání, o využívání plynu pro politické účely. Na druhou stranu existuje několik tisíc zcela nezákonných sankcí proti Rusku, ruským společnostem, úředníkům a jednotlivcům: jak je nazýváte? Není zmrazení našich 300 miliard dolarů vydírání? Ano, říkají to přímo: účelem sankcí je oslabit a dokonce zničit ruskou ekonomiku. Proč jsou překvapeni? Už to není legrační. A jsou tací, kteří to včas rozpoznali.


Deset evropských kupujících si již otevřelo zvláštní účty u Gazprombank, aby zaplatili za svůj dovoz v rublech. A ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že většina hlavních partnerů souhlasila se schématem plateb za plyn navrženým Ruskem.
https://necenzurovanapravda.cz/2022/05/konci-dodavky-plynu-do-eu-vsem-kdo-odmitli-platit-v-rublech-dalsi-odpojeny-na-rade-ma-byt-cr/


**Končí dodávky plynu do EU všem, kdo odmítli platit v rublech, další odpojený na řadě má být ČR** Za prvé, Česká republika oznámila, že odmítá platit za ruský plyn v rublech. Evropská unie je jednomyslná ve svých řečech o vydírání, o využívání plynu pro politické účely. Na druhou stranu existuje několik tisíc zcela nezákonných sankcí proti Rusku, ruským společnostem, úředníkům a jednotlivcům: jak je nazýváte? Není zmrazení našich 300 miliard dolarů vydírání? Ano, říkají to přímo: účelem sankcí je oslabit a dokonce zničit ruskou ekonomiku. Proč jsou překvapeni? Už to není legrační. A jsou tací, kteří to včas rozpoznali. Deset evropských kupujících si již otevřelo zvláštní účty u Gazprombank, aby zaplatili za svůj dovoz v rublech. A ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že většina hlavních partnerů souhlasila se schématem plateb za plyn navrženým Ruskem. https://necenzurovanapravda.cz/2022/05/konci-dodavky-plynu-do-eu-vsem-kdo-odmitli-platit-v-rublech-dalsi-odpojeny-na-rade-ma-byt-cr/

další odpojený na řadě má být ČR

Jak to ? Nám nic nedodávají smile
My bereme plyn od Němců a ti už platí v Rublech.


[quote="pid:70404, uid:78"]další odpojený na řadě má být ČR[/quote] Jak to ? Nám nic nedodávají :D My bereme plyn od Němců a ti už platí v Rublech.

Jak to ? Nám nic nedodávají
My bereme plyn od Němců a ti už platí v Rublech.

Je tam ten dodatek , o snížení dodávaného množství plynu , pokud bude dodáván nepřátelským zemím . Kolik plynu Nám dojč výhodně prodá , o tolik jim bude sníženo od dodavatele .
A spadla klec a vypukne lovná sezona , fialového hnusu .


[quote="pid:70412, uid:518"]Jak to ? Nám nic nedodávají My bereme plyn od Němců a ti už platí v Rublech.[/quote] Je tam ten dodatek , o snížení dodávaného množství plynu , pokud bude dodáván nepřátelským zemím . Kolik plynu Nám dojč výhodně prodá , o tolik jim bude sníženo od dodavatele . A spadla klec a vypukne lovná sezona , fialového hnusu .

Je tam ten dodatek , o snížení dodávaného množství plynu , pokud bude dodáván nepřátelským zemím . Kolik plynu Nám dojč výhodně prodá , o tolik jim bude sníženo od dodavatele .

To je při tranzitu, např. Polsko. Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat.
Uvidíme, co bude příští týden.


[quote="pid:70413, uid:185"]Je tam ten dodatek , o snížení dodávaného množství plynu , pokud bude dodáván nepřátelským zemím . Kolik plynu Nám dojč výhodně prodá , o tolik jim bude sníženo od dodavatele .[/quote] To je při tranzitu, např. Polsko. Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat. Uvidíme, co bude příští týden.

To je při tranzitu, např. Polsko. Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat.

Vůbec to není složité a v praxi snadno proveditelné . Tady se nejedná o plyn do balonků , zde teče množství v milionových objemech . A ty už uhlídat jdou .
A bylo to řečeno naprosto jasně . Co dáte zemím na seznamu s černým rámečkem , o to dostanete méně . A bude si démonkradická dojč trhat od huby , pro protektorátní kolonii ?
Těžko !


[quote="pid:70426, uid:518"]To je při tranzitu, např. Polsko. Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat.[/quote] Vůbec to není složité a v praxi snadno proveditelné . Tady se nejedná o plyn do balonků , zde teče množství v milionových objemech . A ty už uhlídat jdou . A bylo to řečeno naprosto jasně . Co dáte zemím na seznamu s černým rámečkem , o to dostanete méně . A bude si démonkradická dojč trhat od huby , pro protektorátní kolonii ? Těžko !

To je při tranzitu, např. Polsko.


Tohle jsem si také myslel, ale pak jsem si říkal, že je to nesmysl, aby to bylo pouze "při tranzitu". Plyn do Německa jde buď na přímo (NS1) nebo přes tranzitní země. Dle mě jsou následující varianty.
1) Německo nakoupí tolik kolik potřebuje pro sebe, tj. množství X a cestou si například Poláci z tohoto množství vezmou 20%. Takže do Německa "přiteče" pouze 80% X. Pak z hlediska Ruska není třeba nic řešit, protože problém je mezi Polskem a Německem.


2) Německo nakoupí tolik, kolik potřebuje pro sebe + i ofiko pro ostatní země (ČR, Polsko), tj. množství X + Y. Následně prodá část do ČR a Poslko, tak Rusko sníží vstupní množství plynu o Y.


3) Německo nakoupí pouze pro sebe, ale jakoby více a nechá Polsko a ČR, aby si jako "ukradly" cestou a pak si to nějak vyřeší "za oponou". Což je opět množství X + Y a Rusko opět poníží vstupní množství plynu o Y.


Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat.


V tomto případě s tebou nesouhlasím, že je to těžké dohledat a sledovat. Řekl bych, že přesně naopak. Množství producentů je omezené, množství přepravních způsobů a kapacit jsou rovněž omezené, spotřeba plynu v jednotlivých zemích je známa. Množství plynu v zásobníkách je rovněž známo. Nadto máš i politiky a média na západě, kteří nejsou proti RU a informují a skutečném stavu věci.


[quote="pid:70426, uid:518"]To je při tranzitu, např. Polsko.[/quote] Tohle jsem si také myslel, ale pak jsem si říkal, že je to nesmysl, aby to bylo pouze "při tranzitu". Plyn do Německa jde buď na přímo (NS1) nebo přes tranzitní země. Dle mě jsou následující varianty. 1) Německo nakoupí tolik kolik potřebuje pro sebe, tj. množství X a cestou si například Poláci z tohoto množství vezmou 20%. Takže do Německa "přiteče" pouze 80% X. Pak z hlediska Ruska není třeba nic řešit, protože problém je mezi Polskem a Německem. 2) Německo nakoupí tolik, kolik potřebuje pro sebe + i ofiko pro ostatní země (ČR, Polsko), tj. množství X + Y. Následně prodá část do ČR a Poslko, tak Rusko sníží vstupní množství plynu o Y. 3) Německo nakoupí pouze pro sebe, ale jakoby více a nechá Polsko a ČR, aby si jako "ukradly" cestou a pak si to nějak vyřeší "za oponou". Což je opět množství X + Y a Rusko opět poníží vstupní množství plynu o Y. [quote="pid:70426, uid:518"]Ale jak si Němci nakoupí, tak můžou pak prodat komu chtějí. Bylo by moc složité to dohledávat a sledovat.[/quote] V tomto případě s tebou nesouhlasím, že je to těžké dohledat a sledovat. Řekl bych, že přesně naopak. Množství producentů je omezené, množství přepravních způsobů a kapacit jsou rovněž omezené, spotřeba plynu v jednotlivých zemích je známa. Množství plynu v zásobníkách je rovněž známo. Nadto máš i politiky a média na západě, kteří nejsou proti RU a informují a skutečném stavu věci.

Rusko presmeruje kapacitu Nord Stream 2 na plynofikáciu svojich regiónov namiesto Nemecka


Gazprom - namiesto potenciálnych dodávok ruského plynu do Nemecka - presmeruje vybudovanú kapacitu prepravy plynu na pevnine v rámci projektu Nord Stream 2 na rozvoj dodávok plynu do regiónov na severozápade Ruska, uviedol vo štvrtok ruský plynárenský holding


Ak by sa Nemecko napriek tomu rozhodlo uviesť do prevádzky Nord Stream 2, do prevádzky by sa teraz mohol uviesť len jeden úsek plynovodu so 100 % kapacitou


Spustenie druhého, pozemného ťahu Nord Stream 2 bude možné až po šiestich rokoch - "nie skôr ako v roku 2028", uviedol Gazprom


"KRISTAL ROSTA informoval o návrhu, ktorý už skôr predniesol A. Galuška, zástupca tajomníka Občianskej komory Ruskej federácie, "presmerovať objemy plynu na plynofikáciu ruských regiónov namiesto ich vývozu na Západ. Plyn, ktorý nepôjde do Európy, by mal ísť k ľuďom - na plynofikáciu samotného Ruska."


Zdroj: https://t.me/gazprom/727


Ja tomu hovorím uskutočnenie štátneho prevratu 5. kolónou, ako to správne predostrel súdruh Globalisté. 😉


Rusko presmeruje kapacitu Nord Stream 2 na plynofikáciu svojich regiónov namiesto Nemecka Gazprom - namiesto potenciálnych dodávok ruského plynu do Nemecka - presmeruje vybudovanú kapacitu prepravy plynu na pevnine v rámci projektu Nord Stream 2 na rozvoj dodávok plynu do regiónov na severozápade Ruska, uviedol vo štvrtok ruský plynárenský holding Ak by sa Nemecko napriek tomu rozhodlo uviesť do prevádzky Nord Stream 2, do prevádzky by sa teraz mohol uviesť len jeden úsek plynovodu so 100 % kapacitou Spustenie druhého, pozemného ťahu Nord Stream 2 bude možné až po šiestich rokoch - "nie skôr ako v roku 2028", uviedol Gazprom "KRISTAL ROSTA informoval o návrhu, ktorý už skôr predniesol A. Galuška, zástupca tajomníka Občianskej komory Ruskej federácie, "presmerovať objemy plynu na plynofikáciu ruských regiónov namiesto ich vývozu na Západ. Plyn, ktorý nepôjde do Európy, by mal ísť k ľuďom - na plynofikáciu samotného Ruska." Zdroj: https://t.me/gazprom/727 Ja tomu hovorím uskutočnenie štátneho prevratu 5. kolónou, ako to správne predostrel súdruh Globalisté.

Ja tomu hovorím uskutočnenie štátneho prevratu 5. kolónou, ako to správne predostrel súdruh Globalisté. 😉

Tak nevím jestli to myslíš sarkasticky, protože tohle je přesně opak smile


Tohle posílá Západ k šípku a rozjíždí rozvoj celého Ruska. V budoucnu se snad připojí k rozvoji celé zauralské území.


[quote="pid:70677, uid:948"]Ja tomu hovorím uskutočnenie štátneho prevratu 5. kolónou, ako to správne predostrel súdruh Globalisté.

presmerovať objemy plynu na plynofikáciu ruských regiónov namiesto ich vývozu na Západ. Plyn, ktorý nepôjde do Európy, by mal ísť k ľuďom - na plynofikáciu samotného Ruska."
Je to jen dobře. Sleduji dění na Ruském venkově a tam se lidé dost stěžovali, že plyn jejich stát vyváží horem dolem, a oni sami plyn nemají.
Takže rozhodnutí je to správné, zároveň to oživí vnitřní poptávku, což vyzve multiplikační efekt a rozproudí tok peněz ve společnosti na investiční výdaje.


[quote="pid:70677, uid:948"]presmerovať objemy plynu na plynofikáciu ruských regiónov namiesto ich vývozu na Západ. Plyn, ktorý nepôjde do Európy, by mal ísť k ľuďom - na plynofikáciu samotného Ruska."[/quote]Je to jen dobře. Sleduji dění na Ruském venkově a tam se lidé dost stěžovali, že plyn jejich stát vyváží horem dolem, a oni sami plyn nemají. Takže rozhodnutí je to správné, zároveň to oživí vnitřní poptávku, což vyzve multiplikační efekt a rozproudí tok peněz ve společnosti na investiční výdaje.

V budoucnu se snad připojí k rozvoji celé zauralské území.
Však už byla na nejvyšší úrovni ozvučena stavba nových sibiřských měst.


[quote="pid:70691, uid:518"]V budoucnu se snad připojí k rozvoji celé zauralské území.[/quote]Však už byla na nejvyšší úrovni ozvučena stavba nových sibiřských měst.
61.33k
303
66
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept