Zahraničná politika
Plyn za ruble od 1. dubna 2022

Spojené štáty úspešne dokopali Rusko do vojny na Ukrajine a proti nemu poštvali dovtedajších ruských zákazníkov z Európy.


Krátkozraký pohled. Kolektivní západ krachuje a tohle nemůže zachránit USA (tím se nezachrání, že zlikviduje všechny své spojence), pouze se oslabí vliv spojených států, krachující státy přejdou pod vliv někoho jiného.


Pouze svrhnutí Putina a návrat do 90.let v Rusku může Pax-Amerikana získat několik let života, ale za cenu následného zničení lidstva. Jenže Ruské národy jsou proti, tak jestli teď se podaří ukočírovat (nad)státní elity USA, aby nezpůsobily katastrofu jaderným útokem (nic jiného již nemají, válku ve zbrojení prohráli a jsou koncepčně impotentní a tak jenom různě kombinují dřívější postupy s nadějí, že to nějak vyjde).


USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém. Problém je s GP, protože dosud mu vycházelo řízení na hranici božího dopuštění, tak to zkouší i teď a balancuje na hraně a pokouší se nejen likvidovat USA státní elitu, ale zároveň při tom maximálně oslabit Rusko.


Tentokrát odhaduji|predikuji dopadne boží dopuštění na GP.


[quote="pid:66200, uid:114"]Spojené štáty úspešne dokopali Rusko do vojny na Ukrajine a proti nemu poštvali dovtedajších ruských zákazníkov z Európy.[/quote] Krátkozraký pohled. Kolektivní západ krachuje a tohle nemůže zachránit USA (tím se nezachrání, že zlikviduje všechny své spojence), pouze se oslabí vliv spojených států, krachující státy přejdou pod vliv někoho jiného. Pouze svrhnutí Putina a návrat do 90.let v Rusku může Pax-Amerikana získat několik let života, ale za cenu následného zničení lidstva. Jenže Ruské národy jsou proti, tak jestli teď se podaří ukočírovat (nad)státní elity USA, aby nezpůsobily katastrofu jaderným útokem (nic jiného již nemají, válku ve zbrojení prohráli a jsou koncepčně impotentní a tak jenom různě kombinují dřívější postupy s nadějí, že to nějak vyjde). USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém. Problém je s GP, protože dosud mu vycházelo řízení na hranici božího dopuštění, tak to zkouší i teď a balancuje na hraně a pokouší se nejen likvidovat USA státní elitu, ale zároveň při tom maximálně oslabit Rusko. Tentokrát odhaduji|predikuji dopadne boží dopuštění na GP.
Upravené 3. 4. 2022 o 11:10

Stručné a přesné. Staré uvažování ve starém schematu.A navíc-podle dnes už nefungujícího pragmatizmu.. To je typický produkt hypermateriálizované civilizace Západu. Ale kyvadl se vrací do polohy srovnání materiální a duchovní stránky lidské existence a tam dominuje zejména civilizace Severu (Slované) a Východu (Čína). Neplést si skutečnou historickou Čínu s moderním anglosasky deformovaným cca 50-letým produktem ala Tajwan anebo Hong-Koing. Ňejvětším oimylem anglosasů je představa, že Číňan je šikmooký anglosas.


Stručné a přesné. Staré uvažování ve starém schematu.A navíc-podle dnes už nefungujícího pragmatizmu.. To je typický produkt hypermateriálizované civilizace Západu. Ale kyvadl se vrací do polohy srovnání materiální a duchovní stránky lidské existence a tam dominuje zejména civilizace Severu (Slované) a Východu (Čína). Neplést si skutečnou historickou Čínu s moderním anglosasky deformovaným cca 50-letým produktem ala Tajwan anebo Hong-Koing. Ňejvětším oimylem anglosasů je představa, že Číňan je šikmooký anglosas.

USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém. Problém je s GP, protože dosud mu vycházelo řízení na hranici božího dopuštění, tak to zkouší i teď a balancuje na hraně a pokouší se nejen likvidovat USA státní elitu, ale zároveň při tom maximálně oslabit Rusko.


Presne tak funguje GP. GP nema ziadny velky problem odpisat "statnu elitu", ale on si ju dalej koriguje pre svoje sebecke ciele oslabovania az likvidacie ruskej kultury a slovanstva celkovo.


[quote="pid:66210, uid:426"]USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém. Problém je s GP, protože dosud mu vycházelo řízení na hranici božího dopuštění, tak to zkouší i teď a balancuje na hraně a pokouší se nejen likvidovat USA státní elitu, ale zároveň při tom maximálně oslabit Rusko.[/quote] Presne tak funguje GP. GP nema ziadny velky problem odpisat "statnu elitu", ale on si ju dalej koriguje pre svoje sebecke ciele oslabovania az likvidacie ruskej kultury a slovanstva celkovo.

@popolvar - vystihol si to presne. Domnievam sa, že aj kroky 3. a4. má Ruská strana pripravené, a to vo variantách. Pro celý tento riadiaci krok je ale asi podstatné to, o čom sa mlčí a dosť možno ani západné elity, včítane emerických nemajú povedomie.
1) Putin inicioval existenčný stret mezi mocenskými blokmi elít zprvu na kontinente a logicky bude pokračovať aj za mlákou. Priemyselníci (tým je mena,za ktorú im funguje priemysel-ukradnutá) vers. interfinancisti (pre tých je globálny dolarový systém existenčná nutnosť). Ten boj už započal a pre Rusko znamená aj to sekundárne- prenesie sa medzi elity v Rusku a rovnaký boj prepukne tam.To je pre likvidáciu 5.kolóny samozrejme plus . Divide et impera.
2) V Rusku začne vznikať samostatný finančný plyno-rubľový obeh, ktorý bude mimo jurisdikciu CB a teda FEDu . To znamená zásadnů menovú a potom aj investičnú suverenizáciu. Novou centrálnou bankou sa stane exekutívou obvládaná Gazprombank a pomocou Putinových dekretov započne s intenzívnou vnútornou investičnou politikou.
To je moj odhad. Zase raz po slovensky.

@popolvar - vystihol si to presne. Domnievam sa, že aj kroky 3. a4. má Ruská strana pripravené, a to vo variantách. Pro celý tento riadiaci krok je ale asi podstatné to, o čom sa mlčí a dosť možno ani západné elity, včítane emerických nemajú povedomie. 1) Putin inicioval existenčný stret mezi mocenskými blokmi elít zprvu na kontinente a logicky bude pokračovať aj za mlákou. Priemyselníci (tým je mena,za ktorú im funguje priemysel-ukradnutá) vers. interfinancisti (pre tých je globálny dolarový systém existenčná nutnosť). Ten boj už započal a pre Rusko znamená aj to sekundárne- prenesie sa medzi elity v Rusku a rovnaký boj prepukne tam.To je pre likvidáciu 5.kolóny samozrejme plus . Divide et impera. 2) V Rusku začne vznikať samostatný finančný plyno-rubľový obeh, ktorý bude mimo jurisdikciu CB a teda FEDu . To znamená zásadnů menovú a potom aj investičnú suverenizáciu. Novou centrálnou bankou sa stane exekutívou obvládaná Gazprombank a pomocou Putinových dekretov započne s intenzívnou vnútornou investičnou politikou. To je moj odhad. Zase raz po slovensky.

USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém.


Este doplnim. GP nemoze zlikvidovat nejaky svoj nastroj, ked nema adekvatnu nahradu, preto ho moze podla potreby udrziavat pri zivote nadalej a snazit sa ho prisposobit novym podmienkam vo svoj prospech.


[quote="pid:66210, uid:426"]USA (nad) státní elita je velmi slabá figurka, s kterou by nebyl problém.[/quote] Este doplnim. GP nemoze zlikvidovat nejaky svoj nastroj, ked nema adekvatnu nahradu, preto ho moze podla potreby udrziavat pri zivote nadalej a snazit sa ho prisposobit novym podmienkam vo svoj prospech.

Novou centrálnou bankou sa stane exekutívou obvládaná Gazprombank a pomocou Putinových dekretov započne s intenzívnou vnútornou investičnou politikou.
v počiatočných fázach áno, ale len neoficiálne. Pretože dôležitým krokom v tomto procese riadenia bude na informačnej úrovni odpojenie CB Ruska od FEDu, t.j. aj oficiálna dedolarizácia ekonomiky RF. Nemyslím si, že do budúcna dôjde k úplnému ovládnutiu, t.j. úplnej podriadenosti CB exekutíve. Stanovia sa prísne kritériá pre stabilitu a rozvoj národného hospodárstva, ktorých dodržiavanie bude doménou CB, a v tomto bude tkvieť nezávislosť CB, aby nedošlo pri nejakej zmene vlády k opaku, t.j. degradácii národného hospodárstva.
V podstate Putin len využíva mechanizmy vytvorené Západom proti nemu a na stabilitu a rozvoj vlastného štátu - dàva existujúcej forme a štruktúram nový obsah a náplň.


[quote="pid:66216, uid:57"]Novou centrálnou bankou sa stane exekutívou obvládaná Gazprombank a pomocou Putinových dekretov započne s intenzívnou vnútornou investičnou politikou.[/quote]v počiatočných fázach áno, ale len neoficiálne. Pretože dôležitým krokom v tomto procese riadenia bude na informačnej úrovni odpojenie CB Ruska od FEDu, t.j. aj oficiálna dedolarizácia ekonomiky RF. Nemyslím si, že do budúcna dôjde k úplnému ovládnutiu, t.j. úplnej podriadenosti CB exekutíve. Stanovia sa prísne kritériá pre stabilitu a rozvoj národného hospodárstva, ktorých dodržiavanie bude doménou CB, a v tomto bude tkvieť nezávislosť CB, aby nedošlo pri nejakej zmene vlády k opaku, t.j. degradácii národného hospodárstva. V podstate Putin len využíva mechanizmy vytvorené Západom proti nemu a na stabilitu a rozvoj vlastného štátu - dàva existujúcej forme a štruktúram nový obsah a náplň.

@popolvar - áno. Gazprombank je mezikrok , v podstate s ním nikto nepočítal a v tom spočíval aj dovod toho týždenného intervalu medzi vyhlásením a vydaním technológie rublizácie. Medzikrok- vytvorenie počiatočnej bankovej štruktúry suverénneho dedolarizovaného finančného obehu - má samozrejme ďalšie nielen ekonomické dopady. V podstate sa ekonomika rozdelí na suverénnu ruskú a nesuverénnu ovládanú cez CB a stále prítomný dolarovo-eurový obeh. Ten dvojkrok ( a nevylučujem ešte ďalšie kroky) je významný predovšetkým pre Európu a zčasti aj trumpistov v USA. Umožňuje udržať ekonomické vzťahy, aj keď výrazne oktrojované. A najma - Rusko preberá ekonomickú dominanciu, pretože má TOVAR a naproti tomu Európa len priemyselnú infraštruktúru, ktorá bez TOVARU z Ruska zdochne. To je bojisko v západnej Európe - banky alebo priemyselné podniky ? A to už je dopad nielen ekonomický, ale aj hlboko sociálny minimálne na tretej priorite, ale dos´t možno aj na tej prvej. Ak určité množstvo Európanov začne rozmýšľať, prečo nežiť v inom Svete ?

@popolvar - áno. Gazprombank je mezikrok , v podstate s ním nikto nepočítal a v tom spočíval aj dovod toho týždenného intervalu medzi vyhlásením a vydaním technológie rublizácie. Medzikrok- vytvorenie počiatočnej bankovej štruktúry suverénneho dedolarizovaného finančného obehu - má samozrejme ďalšie nielen ekonomické dopady. V podstate sa ekonomika rozdelí na suverénnu ruskú a nesuverénnu ovládanú cez CB a stále prítomný dolarovo-eurový obeh. Ten dvojkrok ( a nevylučujem ešte ďalšie kroky) je významný predovšetkým pre Európu a zčasti aj trumpistov v USA. Umožňuje udržať ekonomické vzťahy, aj keď výrazne oktrojované. A najma - Rusko preberá ekonomickú dominanciu, pretože má TOVAR a naproti tomu Európa len priemyselnú infraštruktúru, ktorá bez TOVARU z Ruska zdochne. To je bojisko v západnej Európe - banky alebo priemyselné podniky ? A to už je dopad nielen ekonomický, ale aj hlboko sociálny minimálne na tretej priorite, ale dos´t možno aj na tej prvej. Ak určité množstvo Európanov začne rozmýšľať, prečo nežiť v inom Svete ?

Rusko preberá ekonomickú dominanciu, pretože má TOVAR a naproti tomu Európa len priemyselnú infraštruktúru, ktorá bez TOVARU z Ruska zdochne. To je bojisko v západnej Európe - banky
uz píšete 10 let že Amerika a západ zkrachnu..jsou to pohádky pro malé děti.Vsechno todle řídí americká státní elita a myslím že západ nebude kupovat od Ruska plin, naftu atd..Jenom jsou přání a musíš vidět skutečnost co se děje a ne fandění..Teď mi přišla informace ze v Rusku došlo do převratu v ruské armádě.Jedna skupina generálů je proti válce u Ukrajině a to víc než ty který podporují válku..Zdroj mi říkal že má zabití a oba akce ohledně Kijeva mi smrdí že se něco velkého stalo u Ruské Armádě.Uvidime už brzo že info byl správní nebo fals flag..ale mám osobní pocit že se něco velkého připravuje nebo už je..Může se stát se Ruska Péťa kolona i pindusi přez armádu realizují svůj plán..Bivaloj Jugoslávie , armádě bilo hodně zrádců který za pár dolarů zradili armádu i stát, to vím, vím její imena jak se to všechno stalo. Ne překvapilo by mne že se to teď stane i Ruské armádě.


[quote="pid:66235, uid:57"]Rusko preberá ekonomickú dominanciu, pretože má TOVAR a naproti tomu Európa len priemyselnú infraštruktúru, ktorá bez TOVARU z Ruska zdochne. To je bojisko v západnej Európe - banky[/quote]uz píšete 10 let že Amerika a západ zkrachnu..jsou to pohádky pro malé děti.Vsechno todle řídí americká státní elita a myslím že západ nebude kupovat od Ruska plin, naftu atd..Jenom jsou přání a musíš vidět skutečnost co se děje a ne fandění..Teď mi přišla informace ze v Rusku došlo do převratu v ruské armádě.Jedna skupina generálů je proti válce u Ukrajině a to víc než ty který podporují válku..Zdroj mi říkal že má zabití a oba akce ohledně Kijeva mi smrdí že se něco velkého stalo u Ruské Armádě.Uvidime už brzo že info byl správní nebo fals flag..ale mám osobní pocit že se něco velkého připravuje nebo už je..Může se stát se Ruska Péťa kolona i pindusi přez armádu realizují svůj plán..Bivaloj Jugoslávie , armádě bilo hodně zrádců který za pár dolarů zradili armádu i stát, to vím, vím její imena jak se to všechno stalo. Ne překvapilo by mne že se to teď stane i Ruské armádě.
Upravené 3. 4. 2022 o 13:52

Gazprombank je mezikrok , v podstate s ním nikto nepočítal a v tom spočíval aj dovod toho týždenného intervalu medzi vyhlásením a vydaním technológie rublizácie.


Myslím, že Francie už je ve fází přijetí. smile


Le Figaro: Francie přišla na to, jak platit za ruský plyn bez použití rublů


Evropské země se obávaly, že po ruském převodu obchodu s plynem na rubly by mohlo dojít k přerušení toku energetických zdrojů. Francouzská ministryně pro přeměny životního prostředí Barbara Pompiliová ale ujistila, že by tomu tak být nemělo, protože podle již podepsaných smluv se musí platit v měně, která je tam uvedena, a poté sama banka převádí eura na rubly, píše Le Figaro.


Ruské rozhodnutí převést platbu za plyn do rublů by nemělo a priori vést k zastavení dodávek plynu, ujistila francouzskou ministryni pro ekologické transformace Barbara Pompili komisi pro ekonomické vztahy francouzského Národního shromáždění.
Podle ní budou podniky moci i nadále platit za plyn v eurech bance, zejména Gazprombank, a tam se již eura převedou na rubly, píše Le Figaro. V tomto případě budou smlouvy respektovány a pro francouzské podniky se ve skutečnosti nic zvlášť nemění. Pokud bude takové řešení životaschopné, pak nedojde ani k zastavení dodávek ruského plynu.
„ V konečném důsledku si myslím, že platba v rublech je především opatřením na podporu rublu, ale není to vůbec odvetné opatření vůči evropským podnikům ,“ řekl Pompili. Zároveň ujistila, že tato okolnost nezabrání Evropě pracovat na snížení své závislosti na dovozu ruského plynu.
Evropské země odmítají platit za ruský plyn v rublech, mimo jiné proto, že to není uvedeno v již uzavřených smlouvách. Pokud je v podepsaných dokumentech uvedeno euro jako měna pro platbu, pak mají francouzské společnosti plné právo odmítnout změnu měny platby. Poznamenala také, že ruská centrální banka může pro směnu stanovit jakýkoli kurz – může tak jednostranně manipulovat s cenou a jak se ukazuje, obejít sankce, píše Le Figaro.
http://inosmi.info/le-figaro-frantsiya-pridumala-kak-platit-za-rossiyskiy-gaz-ne-ispolzuya-rubli.html


Hlavně, že to prezentují, že to vymysleli sami. smile


[quote="pid:66235, uid:57"]Gazprombank je mezikrok , v podstate s ním nikto nepočítal a v tom spočíval aj dovod toho týždenného intervalu medzi vyhlásením a vydaním technológie rublizácie.[/quote] Myslím, že Francie už je ve fází přijetí. :) **Le Figaro: Francie přišla na to, jak platit za ruský plyn bez použití rublů** Evropské země se obávaly, že po ruském převodu obchodu s plynem na rubly by mohlo dojít k přerušení toku energetických zdrojů. Francouzská ministryně pro přeměny životního prostředí Barbara Pompiliová ale ujistila, že by tomu tak být nemělo, protože podle již podepsaných smluv se musí platit v měně, která je tam uvedena, a poté sama banka převádí eura na rubly, píše Le Figaro. Ruské rozhodnutí převést platbu za plyn do rublů by nemělo a priori vést k zastavení dodávek plynu, ujistila francouzskou ministryni pro ekologické transformace Barbara Pompili komisi pro ekonomické vztahy francouzského Národního shromáždění. Podle ní budou podniky moci i nadále platit za plyn v eurech bance, zejména Gazprombank, a tam se již eura převedou na rubly, píše Le Figaro. V tomto případě budou smlouvy respektovány a pro francouzské podniky se ve skutečnosti nic zvlášť nemění. Pokud bude takové řešení životaschopné, pak nedojde ani k zastavení dodávek ruského plynu. „ V konečném důsledku si myslím, že platba v rublech je především opatřením na podporu rublu, ale není to vůbec odvetné opatření vůči evropským podnikům ,“ řekl Pompili. Zároveň ujistila, že tato okolnost nezabrání Evropě pracovat na snížení své závislosti na dovozu ruského plynu. Evropské země odmítají platit za ruský plyn v rublech, mimo jiné proto, že to není uvedeno v již uzavřených smlouvách. Pokud je v podepsaných dokumentech uvedeno euro jako měna pro platbu, pak mají francouzské společnosti plné právo odmítnout změnu měny platby. Poznamenala také, že ruská centrální banka může pro směnu stanovit jakýkoli kurz – může tak jednostranně manipulovat s cenou a jak se ukazuje, obejít sankce, píše Le Figaro. http://inosmi.info/le-figaro-frantsiya-pridumala-kak-platit-za-rossiyskiy-gaz-ne-ispolzuya-rubli.html Hlavně, že to prezentují, že to vymysleli sami. :)

@Globalisté Takže aby som to správne pochopila, tebe spravodajskí dôstojníci hovoria informácie hoci vedia, že ty ich píšeš na fórume? Nehnevaj sa, ale to je dosť nepravdepodobné. Okrem toho sa mi zdá, že niekedy sú tu dvaja ľudia, ktorí si protirečia.
Ohľadom odstúpenia od Kyjeva, odporúčam ti prečítať analýzu Scotta Rittera, bývalého dôstojníka USA. A vôbec, ak sú tvoji priatelia na takých postoch ako tvrdiš, musia to vedieť.
Ohľadom predpovedí. Nikto nikdy nehovoril, že USA padnú hneď. Naopak, nie raz sa písalo, že okamžite to nie je výhodné, keďže mnohé štáty majú veľké množstvá dolárov a amerických dlhopisov, takže by sa zrútil finančný systém.

@Globalisté Takže aby som to správne pochopila, tebe spravodajskí dôstojníci hovoria informácie hoci vedia, že ty ich píšeš na fórume? Nehnevaj sa, ale to je dosť nepravdepodobné. Okrem toho sa mi zdá, že niekedy sú tu dvaja ľudia, ktorí si protirečia. Ohľadom odstúpenia od Kyjeva, odporúčam ti prečítať analýzu Scotta Rittera, bývalého dôstojníka USA. A vôbec, ak sú tvoji priatelia na takých postoch ako tvrdiš, musia to vedieť. Ohľadom predpovedí. Nikto nikdy nehovoril, že USA padnú hneď. Naopak, nie raz sa písalo, že okamžite to nie je výhodné, keďže mnohé štáty majú veľké množstvá dolárov a amerických dlhopisov, takže by sa zrútil finančný systém.

Gazprom zastavil dodávky plynu do Európy cez kritický plynovod


Po tom, čo európske štáty včera doviezli najviac plynu z ruských zdrojov za posledné mesiace a hnali sa do zásob, keďže termín ruského prezidenta Vladimira Putina buď platiť za plyn v rubľoch (alebo byť odrezaný), prišiel a odišiel , ruský plynárenský gigant Gazprom oficiálne zastavil. všetky dodávky do Európy cez ropovod Jamal – Európa, ktorý je kritickou tepnou pre európske dodávky energie.


Podľa prevádzkovateľa siete Gascade namiesto toho, aby prúdil do Nemecka a EÚ, dodávky plynu v piatok a sobotu začali prúdiť opačným smerom .


V posledných mesiacoch EÚ už zvýšila dovoz LNG z USA...


...a napriek prísľubu prezidenta Bidena posilniť vývoz do EÚ (hoci stanovil, že nie všetka táto dodatočná kapacita bude pochádzať z USA), výskumníci z Goldman Sachs už ukázali, že vývozy LNG z USA sú už vyčerpané.


Ďalší problém pre Európu závislú od plynovodov: kontinent v súčasnosti nemá infraštruktúru, ktorá by mu umožnila rýchlo zvýšiť dovoz LNG, ktorý musí byť starostlivo spracovaný a „splynovaný“ predtým, ako sa môže distribuovať do verejných služieb a iných distribútorov energie.


https://www.zerohedge.com/energy/gazprom-halts-gas-shipments-europe-critical-pipeline


Gazprom zastavil dodávky plynu do Európy cez kritický plynovod Po tom, čo európske štáty včera doviezli najviac plynu z ruských zdrojov za posledné mesiace a hnali sa do zásob, keďže termín ruského prezidenta Vladimira Putina buď platiť za plyn v rubľoch (alebo byť odrezaný), prišiel a odišiel , ruský plynárenský gigant Gazprom oficiálne zastavil. všetky dodávky do Európy cez ropovod Jamal – Európa, ktorý je kritickou tepnou pre európske dodávky energie. Podľa prevádzkovateľa siete Gascade namiesto toho, aby prúdil do Nemecka a EÚ, dodávky plynu v piatok a sobotu začali prúdiť opačným smerom . V posledných mesiacoch EÚ už zvýšila dovoz LNG z USA... ...a napriek prísľubu prezidenta Bidena posilniť vývoz do EÚ (hoci stanovil, že nie všetka táto dodatočná kapacita bude pochádzať z USA), výskumníci z Goldman Sachs už ukázali, že vývozy LNG z USA sú už vyčerpané. Ďalší problém pre Európu závislú od plynovodov: kontinent v súčasnosti nemá infraštruktúru, ktorá by mu umožnila rýchlo zvýšiť dovoz LNG, ktorý musí byť starostlivo spracovaný a „splynovaný“ predtým, ako sa môže distribuovať do verejných služieb a iných distribútorov energie. https://www.zerohedge.com/energy/gazprom-halts-gas-shipments-europe-critical-pipeline
Upravené 3. 4. 2022 o 14:41

Francúzi zabudli povedať, že kurz rubľa určuje Moskovská burza. 😎


Francúzi zabudli povedať, že kurz rubľa určuje Moskovská burza.

Ale zase len tanecky. Dnes Sulik, povedal že sa bude platiť v rubľoch, Blaha k tomu napisal status a už sa to šíri svetom:


❗️Slovenský ministr hospodářství Richard Sulík připustil, že Slovensko bude platit za ruský plyn v rublech. Zmínil se o tom v diskusním pořadu na slovenské televizní stanici.


„Abychom se neodřízli od plynu, tak budeme platit v ruské měně, pokud se nedohodneme jinak,“ řekl Sulík.


Sledujte @neCT24

takze tak. Eduschko keď sa pomýli aj pravdu povie. Velkokapital pochopil…


Ale zase len tanecky. Dnes Sulik, povedal že sa bude platiť v rubľoch, Blaha k tomu napisal status a už sa to šíri svetom: ❗️Slovenský ministr hospodářství Richard Sulík připustil, že Slovensko bude platit za ruský plyn v rublech. Zmínil se o tom v diskusním pořadu na slovenské televizní stanici. „Abychom se neodřízli od plynu, tak budeme platit v ruské měně, pokud se nedohodneme jinak,“ řekl Sulík. Sledujte @neCT24 takze tak. Eduschko keď sa pomýli aj pravdu povie. Velkokapital pochopil…

Jak Západ drtí Rusko sankcemi:


Britský penzista jezdí celé dny autobusem. Je to levnější než doma topit


V rozhovoru pro server Independent se důchodce svěřil, že v současnosti co nejvíce využívá svou bezplatnou jízdenku na autobus, aby se zahřál. Je to pro něj mnohem levnější než mít doma v chladných měsících puštěné topení.


Graham Childs poctivě pracoval přes 40 let, uprostřed energetické krize se ale ocitl na prahu chudoby.


„Doma nemám teplo, tak jezdím autobusem. Někdy je levnější dojít si i do hospody a dát si drink než být doma. Nikdy jsem si nemyslel, že budu na stará kolena chudý,“ dodal.
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/penzista-jezdi-cele-dny-autobusem-je-to-levnejsi-nez-doma-topit-40392627


Jak Západ drtí Rusko sankcemi: **Britský penzista jezdí celé dny autobusem. Je to levnější než doma topit** V rozhovoru pro server Independent se důchodce svěřil, že v současnosti co nejvíce využívá svou bezplatnou jízdenku na autobus, aby se zahřál. Je to pro něj mnohem levnější než mít doma v chladných měsících puštěné topení. Graham Childs poctivě pracoval přes 40 let, uprostřed energetické krize se ale ocitl na prahu chudoby. „Doma nemám teplo, tak jezdím autobusem. Někdy je levnější dojít si i do hospody a dát si drink než být doma. Nikdy jsem si nemyslel, že budu na stará kolena chudý,“ dodal. https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/penzista-jezdi-cele-dny-autobusem-je-to-levnejsi-nez-doma-topit-40392627

To je hrůza.. obávám se že nás čeká to samé.


To je hrůza.. obávám se že nás čeká to samé.

Podle německé ministryně obrany Christine Lambrechtové je v souvislosti s nálezem mrtvých civilistů v ukrajinské Buči nutné debatovat v EU o konci dovozu plynu z Ruska.


Podle německé ministryně obrany Christine Lambrechtové je v souvislosti s nálezem mrtvých civilistů v ukrajinské Buči nutné debatovat v EU o konci dovozu plynu z Ruska.

Sice to není přímo k plynu, ale to nevadí, ten je stejně jen prvním krokem. Tohle je dobré šířit, aby se obyvatelstvo řádně naštvalo :-)


Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %


Náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Popov prohlásil, že Spojené státy během týdne zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %.
MOSKVA, 3. dubna – RIA Novosti. Za poslední týden Spojené státy zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 % na 100 000 barelů denně, uvedl náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Michail Popov.
„Spojené státy donutily Evropany k uvalení protiruských sankcí, přičemž oni samy nejen pokračují v dovozu ropy z Ruska, ale dokonce během minulého týdne zvýšily odběr „černého zlata“ o 43 % na 100 000 barelů denně! Kromě toho Washington dovolil svým společnostem vyvážet minerální hnojiva z Ruska s tím, že je uznal za základní spotřební zboží,“ řekl Popov v rozhovoru pro list Komsomolskaja pravda.
Evropa by měla od USA očekávat další podobná "překvapení", domnívá se náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace. Zdůraznil, že „Washington zatím nedovoluje Evropanům přijmout podobná opatření."


https://ria.ru/20220403/neft-1781559523.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D


Sice to není přímo k plynu, ale to nevadí, ten je stejně jen prvním krokem. Tohle je dobré šířit, aby se obyvatelstvo řádně naštvalo :-) **Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %** Náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Popov prohlásil, že Spojené státy během týdne zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %. MOSKVA, 3. dubna – RIA Novosti. Za poslední týden Spojené státy zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 % na 100 000 barelů denně, uvedl náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Michail Popov. „Spojené státy donutily Evropany k uvalení protiruských sankcí, přičemž oni samy nejen pokračují v dovozu ropy z Ruska, ale dokonce během minulého týdne zvýšily odběr „černého zlata“ o 43 % na 100 000 barelů denně! Kromě toho Washington dovolil svým společnostem vyvážet minerální hnojiva z Ruska s tím, že je uznal za základní spotřební zboží,“ řekl Popov v rozhovoru pro list Komsomolskaja pravda. Evropa by měla od USA očekávat další podobná "překvapení", domnívá se náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace. Zdůraznil, že „Washington zatím nedovoluje Evropanům přijmout podobná opatření." https://ria.ru/20220403/neft-1781559523.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D

Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %


No a Evropa se opět pokouší střelit se do hlavy. před chvílí synchronně ve veškerém mainstramu.


"Masakr v Buči zesílil i v Německu volání po konci odběru ruského plynu"


https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-buca-plyn-nemecko-eu.A220403_184112_eko-zahranicni_jskr


A z Itálie:


„Kolik ještě takových Buč musí být, než přijmeme plné embargo na ruský plyn a ropu,“ napsal na twitteru předseda italské vládní Demokratické strany Enrico Letta. „Čas vypršel,“ dodal."


[quote="pid:66290, uid:125"]Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %[/quote] No a Evropa se opět pokouší střelit se do hlavy. před chvílí synchronně ve veškerém mainstramu. "Masakr v Buči zesílil i v Německu volání po konci odběru ruského plynu" https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-buca-plyn-nemecko-eu.A220403_184112_eko-zahranicni_jskr A z Itálie: „Kolik ještě takových Buč musí být, než přijmeme plné embargo na ruský plyn a ropu,“ napsal na twitteru předseda italské vládní Demokratické strany Enrico Letta. „Čas vypršel,“ dodal."
Upravené 3. 4. 2022 o 19:01

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2353037&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m teď v Chorvatsku mediji píšu že se nebude platiti plin v rubljama.Podle toho co říká Peskov , pindusi séru na Putinovi dekret.


https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2353037&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m teď v Chorvatsku mediji píšu že se nebude platiti plin v rubljama.Podle toho co říká Peskov , pindusi séru na Putinovi dekret.

Chorvatsku mediji píšu že se nebude platiti plin v rubljama.Podle toho co říká Peskov , pindusi séru na Putinovi dekret.


Jestli Chorvati chtějíí stát na té "správné" straně, zůstanou jednoduše bez plynu.


[quote="pid:66295, uid:747"]Chorvatsku mediji píšu že se nebude platiti plin v rubljama.Podle toho co říká Peskov , pindusi séru na Putinovi dekret.[/quote] Jestli Chorvati chtějíí stát na té "správné" straně, zůstanou jednoduše bez plynu.

Díky za souhrn, tohle jsem potřebovala.


Ještě k těm vnitřním rozporům - vnitřnímu boji v Rusku


Kadyrova překvapila slova Peskova, jimiž označil Urganta za velkého vlastence


GROZNYJ, 3. dubna – RIA Novosti. Hlava Čečenska, Ramzan Kadyrov оkomentoval slova tiskového mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Peskova, který označil televizního moderátora Ivana Urganta za "velkého vlastence".
Peskov v sobotu řekl, že Urgant je velký vlastenec, a že je zbytečné lidi pomlouvat a řadit je mezi „pátou kolonu“. V březnu Urgant oznámil, že odjel z Ruska na dovolenou, ale brzy se vrátí. Předtím se v médiích objevila informace, že Urgant odešel z Ruska a pravděpodobně se nachází v Izraeli.
„Tak to jsem nevěděl, ono se ukazuje, že aby se člověk stal vlastencem své země, musí zkritizovat jednání Ruska, odjet do zahraničí, přičemž pěkně halasně a pateticky, udělat okolo své persóny rozruch, a potom, když politický stupeň nevraživosti klesne, vrátit se zpět, jako by se nic nestalo. Dobré pracovní schéma, tak ho využívejte,“ napsal Kadyrov na svém kanálu v Telegramu.
Podle jeho slov právě tohle Ivan Urgant udělal.
"Takto je velice snadné být vlastencem, že? Nemusíte běhat v plné polní mezi hromadami cihel a betonovými zdmi, dřepět kolik dní ve studeném příkopu. Zřejmě jsme si ani nepovšimli, jak došlo k přehodnocení samotného pojmu "vlastenectví“,“ domnívá se šéf Čečenska.


https://ria.ru/20220403/kadyrov-1781567893.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


[quote="pid:66059, uid:203"]Díky za souhrn, tohle jsem potřebovala.[/quote] Ještě k těm vnitřním rozporům - vnitřnímu boji v Rusku Kadyrova překvapila slova Peskova, jimiž označil Urganta za velkého vlastence GROZNYJ, 3. dubna – RIA Novosti. Hlava Čečenska, Ramzan Kadyrov оkomentoval slova tiskového mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Peskova, který označil televizního moderátora Ivana Urganta za "velkého vlastence". Peskov v sobotu řekl, že Urgant je velký vlastenec, a že je zbytečné lidi pomlouvat a řadit je mezi „pátou kolonu“. V březnu Urgant oznámil, že odjel z Ruska na dovolenou, ale brzy se vrátí. Předtím se v médiích objevila informace, že Urgant odešel z Ruska a pravděpodobně se nachází v Izraeli. „Tak to jsem nevěděl, ono se ukazuje, že aby se člověk stal vlastencem své země, musí zkritizovat jednání Ruska, odjet do zahraničí, přičemž pěkně halasně a pateticky, udělat okolo své persóny rozruch, a potom, když politický stupeň nevraživosti klesne, vrátit se zpět, jako by se nic nestalo. Dobré pracovní schéma, tak ho využívejte,“ napsal Kadyrov na svém kanálu v Telegramu. Podle jeho slov právě tohle Ivan Urgant udělal. "Takto je velice snadné být vlastencem, že? Nemusíte běhat v plné polní mezi hromadami cihel a betonovými zdmi, dřepět kolik dní ve studeném příkopu. Zřejmě jsme si ani nepovšimli, jak došlo k přehodnocení samotného pojmu "vlastenectví“,“ domnívá se šéf Čečenska. https://ria.ru/20220403/kadyrov-1781567893.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

"Masakr v Buči zesílil i v Německu volání po konci odběru ruského plynu"


To je tak průhledné a "nenápadné" a stejně jim to většina lidí sežere i s navijákem. :/


[quote="pid:66292, uid:372"]"Masakr v Buči zesílil i v Německu volání po konci odběru ruského plynu"[/quote] To je tak průhledné a "nenápadné" a stejně jim to většina lidí sežere i s navijákem. :/
Upravené 3. 4. 2022 o 20:33

Jestli Chorvati chtějíí stát na té "správné" straně, zůstanou jednoduše bez plynu.
Chorvati moc plin nepoužívají, jenom 10%,jim je to jedno, bude plin nebo ne..vsechny topě na dřevo..a velká města mají teplárny na mazut


[quote="pid:66298, uid:158"]Jestli Chorvati chtějíí stát na té "správné" straně, zůstanou jednoduše bez plynu.[/quote]Chorvati moc plin nepoužívají, jenom 10%,jim je to jedno, bude plin nebo ne..vsechny topě na dřevo..a velká města mají teplárny na mazut

Chorvati moc plin nepoužívají, jenom
10%,


a elektrárne fičia načo?


[quote="pid:66304, uid:747"]Chorvati moc plin nepoužívají, jenom 10%,[/quote] a elektrárne fičia načo?

Nebudou mít Češi čím topit? Na to snad nedojde, vláda jedná s Rakouskem


Pokud přestane proudit plyn z Ruska do Evropy, domácnosti jsou až v poslední řadě opatření ke snížení spotřeby této suroviny. Lidem by dodávky omezené být neměly. V diskuzním pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) v České televizi uvedl, že společnost Net4Gas připravuje napojení Česka na rakouskou plynovou soustavu. Hotové má být do roku 2028.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nebudou-mit-cesi-kvuli-valce-cim-topit-na-to-snad-nedojde-rekl-kupka-196722


Rakušan nás chce připojit k Rakousku...


Nebudou mít Češi čím topit? Na to snad nedojde, vláda jedná s Rakouskem Pokud přestane proudit plyn z Ruska do Evropy, domácnosti jsou až v poslední řadě opatření ke snížení spotřeby této suroviny. Lidem by dodávky omezené být neměly. V diskuzním pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News to uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) v České televizi uvedl, že společnost Net4Gas připravuje napojení Česka na rakouskou plynovou soustavu. Hotové má být do roku 2028. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nebudou-mit-cesi-kvuli-valce-cim-topit-na-to-snad-nedojde-rekl-kupka-196722 Rakušan nás chce připojit k Rakousku...

Hotové má být do roku 2028.
A dovtedy sa bude do potrubí prdieť či ako si to ten debil vôbec predstavuje. A Rakusko má svoj plyn, však ho tak isto dováža. Ten chlap spadol zmesiaca ako všetci slniečkári čo po 89tom predávali firmi na západ tak teraz predávajú nás aj vás lebo firmi sa už minuli.


[quote="pid:66308, uid:181"]Hotové má být do roku 2028.[/quote]A dovtedy sa bude do potrubí prdieť či ako si to ten debil vôbec predstavuje. A Rakusko má svoj plyn, však ho tak isto dováža. Ten chlap spadol zmesiaca ako všetci slniečkári čo po 89tom predávali firmi na západ tak teraz predávajú nás aj vás lebo firmi sa už minuli.

společnost Net4Gas připravuje napojení Česka na rakouskou plynovou soustavu.

A já mám k tomu takový nesmělý dotaz:
A odkud má Rakousko ten plyn? Není ho takhle většina z Ruska? A proč nakupovat od Rakušáků ten samý plyn, který můžeme mít přímo od "výrobce"?
On je fakt hlava ten Rakušan... ještě chvíli ho tam nechte a vymyslí nám i papírový boty. Podle článku na otázku, proč nenaplnil plynové zásobníky včas odpověděl, že byla nepříznivá cena a on chtěl ušetřit. Tak ušetřil... sobě na ty papírový boty... smile


[quote="pid:66308, uid:181"]společnost Net4Gas připravuje napojení Česka na rakouskou plynovou soustavu.[/quote] A já mám k tomu takový nesmělý dotaz: **A odkud má Rakousko ten plyn?** Není ho takhle většina z Ruska? A proč nakupovat od Rakušáků ten samý plyn, který můžeme mít přímo od "výrobce"? On je fakt hlava ten Rakušan... ještě chvíli ho tam nechte a vymyslí nám i papírový boty. Podle článku na otázku, proč nenaplnil plynové zásobníky včas odpověděl, že byla nepříznivá cena a on chtěl ušetřit. Tak ušetřil... sobě na ty papírový boty... :(

„Kolik ještě takových Buč musí být, než přijmeme plné embargo na ruský plyn a ropu,“ napsal na twitteru předseda italské vládní Demokratické strany Enrico Letta. „Čas vypršel,“ dodal."

Už se tam přidává kdejaký ztracenec .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-k-fotkam-od-Kyjeva-Odporne-Rusko-pred-soud-698007


[quote="pid:66292, uid:372"]„Kolik ještě takových Buč musí být, než přijmeme plné embargo na ruský plyn a ropu,“ napsal na twitteru předseda italské vládní Demokratické strany Enrico Letta. „Čas vypršel,“ dodal."[/quote] Už se tam přidává kdejaký ztracenec . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-k-fotkam-od-Kyjeva-Odporne-Rusko-pred-soud-698007

Chorvati moc plin nepoužívají, jenom 10%,jim je to jedno,

Koukám, Globalisto, že ty jsi taky hlava jako ten Rakušan. Na vás dva aby člověk století čekal, než se takové mozky narodí.... smile
Že Chorvati plyn neužívají? To si jako do žárovek prdíte či co? Tak... tak se podívej, hlavo... používáte plyn a je skoro celý z Ruska:
6249f8828e36e
Údaje jsou ale z r. 2011.


[quote="pid:66304, uid:747"]Chorvati moc plin nepoužívají, jenom 10%,jim je to jedno,[/quote] Koukám, Globalisto, že ty jsi taky hlava jako ten Rakušan. Na vás dva aby člověk století čekal, než se takové mozky narodí.... :( Že Chorvati plyn neužívají? To si jako do žárovek prdíte či co? Tak... tak se podívej, hlavo... používáte plyn a je skoro celý z Ruska: ![6249f8828e36e](serve/attachment&path=6249f8828e36e) Údaje jsou ale z r. 2011.
Upravené 3. 4. 2022 o 21:44

Před více než měsícem Švýcarsko oznámilo zmrazení ruských aktiv ve výši 300 miliard dolarů. Během těchto dvou dnů oznámila, že se nezúčastní sankcí proti Rusku.


📍Proč se Švýcarsko otočilo o 180 stupňů za pouhý měsíc? Jedním z hlavních důvodů je, že poté, co Švýcarsko oznámilo zmrazení ruských aktiv, někteří další velcí klienti stáhli svá aktiva ze švýcarských bank, například klienti v Africe, na Středním východě, v Asii a tak dále. Celková aktiva těchto klientů jsou astronomická, mnohem větší než v Rusku.


📍Důvodem, proč investují svá aktiva ve Švýcarsku, je především takzvaná pověst o soukromí a bezpečnosti švýcarských bank. Nyní, když je tato pověst pryč, chtějí přirozeně vyvezt své peníze. Staletí stará značka švýcarské banky se zhroutila a utrpěla těžké ztráty.
https://t.me/kedmi/9509


Před více než měsícem Švýcarsko oznámilo zmrazení ruských aktiv ve výši 300 miliard dolarů. Během těchto dvou dnů oznámila, že se nezúčastní sankcí proti Rusku.

Staletí stará značka švýcarské banky se zhroutila a utrpěla těžké ztráty.

Vidíš... Myslela jsem si to hned, jak to "zadržení aktiv" Švýcaři oznámili. To je přeci logické. Když některá z našich bank oznámí, že "mrazí" účty všem klientům od písmene "L" a ty budeš náhodou "T", nebudeš na nic čekat a svůj účet tam pro jistotu honem zrušíš. Co když je příště napadne jiné písmeno, že?


[quote="pid:66320, uid:158"]Staletí stará značka švýcarské banky se zhroutila a utrpěla těžké ztráty.[/quote] Vidíš... Myslela jsem si to hned, jak to "zadržení aktiv" Švýcaři oznámili. To je přeci logické. Když některá z našich bank oznámí, že "mrazí" účty všem klientům od písmene "L" a ty budeš náhodou "T", nebudeš na nic čekat a svůj účet tam pro jistotu honem zrušíš. Co když je příště napadne jiné písmeno, že?

Že Chorvati plyn neužívají?

Tohle je z roku 2021:
Jeptišky řádu klarisek z chorvatského Záhřebu žijí extrémně skromným způsobem života. Plyn používají na vaření a topení, ovšem teplo si dopřávají jen pár hodin denně. Přesto jim přišel za prosinec účet za plyn ve výši přesahující v přepočtu 80 tisíc Kč!
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/702547/skromne-jeptisky-vydesil-ucet-za-plyn-maji-zaplatit-desetitisice.html


[quote="pid:66319, uid:203"]Že Chorvati plyn neužívají?[/quote] Tohle je z roku 2021: Jeptišky řádu klarisek z chorvatského Záhřebu žijí extrémně skromným způsobem života. Plyn používají na vaření a topení, ovšem teplo si dopřávají jen pár hodin denně. Přesto jim přišel za prosinec účet za plyn ve výši přesahující v přepočtu 80 tisíc Kč! https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/702547/skromne-jeptisky-vydesil-ucet-za-plyn-maji-zaplatit-desetitisice.html

Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %


Tak mě napadá. Proč Rusko nestopne dodávky úplně všeho do USA? Hliník, hnojiva, ropa... tohle na mě nepůsobí tak, že zachraňuje Evropu proti její vůli.


Ti mopsíci v Evropě mají jen jediný cíl: zdevastovat Evropu a pomoct USA. Ty nic neprobudí. Je zbytečné jim cokoli vysvětlovat. Po dokončeném díle nasednou na letadla a tradá pryč (tedy, pokud to stihnou...)


Evropské zdebilizované obyvatelstvo to bude muset pocítit na vlastní kůži. Ale je dobré, aby se USA opět smály v pozadí?


[quote="pid:66290, uid:125"]Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %[/quote] Tak mě napadá. Proč Rusko nestopne dodávky úplně všeho do USA? Hliník, hnojiva, ropa... tohle na mě nepůsobí tak, že zachraňuje Evropu proti její vůli. Ti mopsíci v Evropě mají jen jediný cíl: zdevastovat Evropu a pomoct USA. Ty nic neprobudí. Je zbytečné jim cokoli vysvětlovat. Po dokončeném díle nasednou na letadla a tradá pryč (tedy, pokud to stihnou...) Evropské zdebilizované obyvatelstvo to bude muset pocítit na vlastní kůži. Ale je dobré, aby se USA opět smály v pozadí?

Už se tam přidává kdejaký ztracenec .

Zajímavý je ten titulek, když Zeman se vyhnul tomu, aby někoho označil.
"Odsuzuji vraždění civilních obyvatel na Ukrajině jako válečný zločin a věřím, že bude spravedlivě potrestáno mezinárodním soudem."


[quote="pid:66317, uid:185"]Už se tam přidává kdejaký ztracenec .[/quote] Zajímavý je ten titulek, když Zeman se vyhnul tomu, aby někoho označil. "Odsuzuji vraždění civilních obyvatel na Ukrajině jako válečný zločin a věřím, že bude spravedlivě potrestáno mezinárodním soudem."

Bosna a Hercegovina je 100% zavisla na ruskem plynu. zde
Chorvatsko bere zkapalneny plyn z USA?, postavili terminal zde


Bosna a Hercegovina je 100% zavisla na ruskem plynu. [zde](https://de.statista.com/infografik/26914/anteil-der-russischen-gasimporte-am-inlaendischen-gasverbrauch-nach-laendern/) Chorvatsko bere zkapalneny plyn z USA?, postavili terminal [zde](https://kroatien-nachrichten.de/kroatiens-schwimmendes-lng-terminal-nimmt-den-kommerziellen-betrieb-auf/)
Upravené 4. 4. 2022 o 12:52

Proč Rusko nestopne dodávky úplně všeho do USA?


Pretoze to dava zmysel. Aksa v buducnosti bude v tom niekto vrtat, zisti, ze Rusi pomohli, kolko mohli a viac neslo. 2. stranka veci, Rusi potrebuju dolare. Ak sa im ich uz nepodari zohnat po polovici aprila, preco to nevyuzit dovtedy?


[quote="pid:66329, uid:372"]Proč Rusko nestopne dodávky úplně všeho do USA?[/quote] Pretoze to dava zmysel. Aksa v buducnosti bude v tom niekto vrtat, zisti, ze Rusi pomohli, kolko mohli a viac neslo. 2. stranka veci, Rusi potrebuju dolare. Ak sa im ich uz nepodari zohnat po polovici aprila, preco to nevyuzit dovtedy?

a velká města mají teplárny na mazut

A ten mazut je odkud? Není náhodou z Ruska?


[quote="pid:66304, uid:747"]a velká města mají teplárny na mazut[/quote] A ten mazut je odkud? Není náhodou z Ruska?

Globalisté, a aký kurz rubľa voči Euro sa bude používať chorvátske média napísali? smile


Globalisté, a aký kurz rubľa voči Euro sa bude používať chorvátske média napísali? (wasntme)

A ten mazut je odkud? Není náhodou z Ruska?
neni z Ruska) , Írán..Já nepoužívám plin u Česku, mi je to jedno..ty který topě mlče a město že vemu lopatu zajdu za Fialom a namlate celu Česku Vládu.Budu dělat si starosti a všechny ostatní který hodně používají plin a mlče .V Chorvatsku používám dřevo a tady taky..


[quote="pid:66356, uid:147"]A ten mazut je odkud? Není náhodou z Ruska?[/quote] neni z Ruska) , Írán..Já nepoužívám plin u Česku, mi je to jedno..ty který topě mlče a město že vemu lopatu zajdu za Fialom a namlate celu Česku Vládu.Budu dělat si starosti a všechny ostatní který hodně používají plin a mlče .V Chorvatsku používám dřevo a tady taky..
Upravené 4. 4. 2022 o 21:46

takzvaná pověst o soukromí a bezpečnosti švýcarských bank. Nyní, když je tato pověst pryč, chtějí přirozeně vyvezt své peníze. Staletí stará značka švýcarské banky se zhroutila a utrpěla těžké ztráty.


No konečne to pochopili.Veľký prúšvih nastalniž vtedy, keď po tlaku Nemecka (teda proxy SŠA) "uniklo CDčko" s ľuďmi z nemecka a nasledne prihodne aj zo SŠA, ktorí tam mali "nezdanený" prijem ppdľa tychto "krajin". Už tam sa prelomilo to povestné tajomstvo, teraz sa ukazali vbplnej kráse a som zvedavý, či po pruseroch, ktore napr. Credit Suisse mala, nezačne "oficiálna kriza" vo Švajci prave padom tychto bánk.


[quote="pid:66320, uid:158"]takzvaná pověst o soukromí a bezpečnosti švýcarských bank. Nyní, když je tato pověst pryč, chtějí přirozeně vyvezt své peníze. Staletí stará značka švýcarské banky se zhroutila a utrpěla těžké ztráty.[/quote] No konečne to pochopili.Veľký prúšvih nastalniž vtedy, keď po tlaku Nemecka (teda proxy SŠA) "uniklo CDčko" s ľuďmi z nemecka a nasledne prihodne aj zo SŠA, ktorí tam mali "nezdanený" prijem ppdľa tychto "krajin". Už tam sa prelomilo to povestné tajomstvo, teraz sa ukazali vbplnej kráse a som zvedavý, či po pruseroch, ktore napr. Credit Suisse mala, nezačne "oficiálna kriza" vo Švajci prave padom tychto bánk.

Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %
Náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Popov prohlásil, že Spojené státy během týdne zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %.
MOSKVA, 3. dubna – RIA Novosti. Za poslední týden Spojené státy zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 % na 100 000 barelů denně, uvedl náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Michail Popov.
„Spojené státy donutily Evropany k uvalení protiruských sankcí, přičemž oni samy nejen pokračují v dovozu ropy z Ruska, ale dokonce během minulého týdne zvýšily odběr „černého zlata“ o 43 % na 100 000 barelů denně! Kromě toho Washington dovolil svým společnostem vyvážet minerální hnojiva z Ruska s tím, že je uznal za základní spotřební zboží,“ řekl Popov v rozhovoru pro list Komsomolskaja pravda.
Evropa by měla od USA očekávat další podobná "překvapení", domnívá se náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace.
Zdůraznil, že „Washington zatím nedovoluje Evropanům přijmout podobná opatření."
https://ria.ru/20220403/neft-1781559523.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D


**Za týden USA zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %** Náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Popov prohlásil, že Spojené státy během týdne zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 %. MOSKVA, 3. dubna – RIA Novosti. Za poslední týden Spojené státy zvýšily dodávky ropy z Ruska o 43 % na 100 000 barelů denně, uvedl náměstek tajemníka ruské Rady bezpečnosti Michail Popov. „Spojené státy donutily Evropany k uvalení protiruských sankcí, přičemž oni samy nejen pokračují v dovozu ropy z Ruska, ale dokonce během minulého týdne zvýšily odběr „černého zlata“ o 43 % na 100 000 barelů denně! Kromě toho Washington dovolil svým společnostem vyvážet minerální hnojiva z Ruska s tím, že je uznal za základní spotřební zboží,“ řekl Popov v rozhovoru pro list Komsomolskaja pravda. Evropa by měla od USA očekávat další podobná "překvapení", domnívá se náměstek tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace. **Zdůraznil, že „Washington zatím nedovoluje Evropanům přijmout podobná opatření."** https://ria.ru/20220403/neft-1781559523.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D

Pokračující růst cen energií má masivní dopad na reálné příjmy. Guvernér britské centrální banky Andrew Bailey varoval před krizí, která může být větší než v 70. letech. Bank of England nedávno varovala před možnou letošní dvoucifernou inflací. Píše o tom německá RT .


Poznámka: když už o tom píše i centrální banka britského impéria ... No, ještě si počkáme na vyhlášení FEDu a BIS smile


Pokračující růst cen energií má masivní dopad na reálné příjmy. Guvernér britské centrální banky Andrew Bailey varoval před krizí, která může být větší než v 70. letech. Bank of England nedávno varovala před možnou letošní dvoucifernou inflací. Píše o tom německá [RT](https://de.rt.com/wirtschaft/135332-bank-of-england-warnt-vor/) . Poznámka: když už o tom píše i centrální banka britského impéria ... No, ještě si počkáme na vyhlášení FEDu a BIS ;)
Upravené 4. 4. 2022 o 09:08

Zeman se vyhnul tomu, aby někoho označil

To je jako ten papez na Malte, par povinnych frazi a ten hlavni zbytek si muze kazdy vylozit po svem.


[quote="pid:66332, uid:101"]Zeman se vyhnul tomu, aby někoho označil[/quote] To je jako ten papez na Malte, par povinnych frazi a ten hlavni zbytek si muze kazdy vylozit po svem.

K plynu a rope na Jadranu:
Vláda Chorvátskej republiky začne s predajom koncesií na ťažobné práva v Jadranskom mori umožňujúce ťažbu plynu a ropy v pobrežných vodách. Formou tendrov budú riešené koncesie celkom na 29 ťažobných lokalitách, v oblasti severného Jadranu ide o 8 lokalít s hĺbkou mora menej ako 100 metrov, na strednom a južnom Jadrane ide o 21 lokalít ( 16 lokalít s hĺbkou od 100 do 1000 metrov a 5 lokalít s hĺbkou viac ako 1000 metrov).


Minister hospodárstva Ivan Vrdoljak uviedol, že projekt využívania nafty a plynu v Jadranskom mori je pripravený, stanovené sú ťažobné polia a je vytvorená štátna agentúra pre uhľovodíkové palivá, ktorá bude riadiť proces vydávania koncesií, ktorý bude zahájený v mesiaci apríl 2014. Nórska firma Spectrum ukončila svoje prieskumné práce v pobrežných vodách a na základe jej zistení budú vydávané koncesie. Je predpoklad, že všetky prípravné práce spojené s ťažbou budú ukončené do roku 2018 a v roku 2019 bude príjem Chorvátska z ťažby vo výške 1 mld. kuna. Vláda Chorvátska chce, aby bol jej finančný zisk pri ťažbe ropy 53,5% a plynu 60% v závislosti od nákladov a objemu vyťažených surovín.


V Chorvátsku je aktuálne poplatok za ropu 5% a bude 10% z ceny vyťaženej suroviny aj z toho dôvodu, že spoločnosť INA vykázala za rok 2013 hospodárenie bez zisku a ťažila ropu a plyn na území Chorvátska.


Záujmom vlády je stabilizácia verejných financií, čomu by mali napomôcť aj príjmy z ťažby ropy a plynu. Potenciálni záujemcovia, ktorí budú chcieť podrobné informácie o lokalitách určených na ťažbu si ich budú môcť zakúpiť v agentúre. zde


Tohle je z roku 2015:
Zdá se, že sousední Chorvatsko se každým dnem přibližuje k těžbě ropy a zemního plynu na Jadranu. Prozatím je známo, že v příštích pěti letech zahájí zkušební provoz pět soukromých společností a poté se rozhodne o komerčním využití. Podle zvěstí, že v oblasti, kde ještě nebyla stanovena hranice mezi oběma zeměmi, má být vybudován zkušební vrt, Slovinsko očekává, že jej jeho soused zařadí do přeshraničních postupů posuzování vlivů na životní prostředí.
https://www.youtube.com/watch?v=p2pxIZxn7uE


5 soukromych spolecnosti:
Rakouska OMV
Italska ENI
Chorvatska INA
Britsky MED OIL GAS
Americky Maraton OIL na Jadranu


Jestli se uz tezi nemohu zatim najit, ochranci prirody byli proti.


K rope pres Chorvatsko:
Adria-Pipeline (potrubi)
Jadranský ropovod, známý také jako ropovod JANAF nebo ropovod Jugoslávie, je ropovod v jihovýchodní Evropě. Byla dokončena v roce 1974 a původně byla určena k přepravě ropy ze Středního východu a severní Afriky z hlubokomořského přístavu Omišalj na ostrově Krk v Chorvatsku do rafinerií ve vnitrozemí.
Potrubi spojuje rafinerie v Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a Slovinsku - včetně Sisaku, Bosanského Brodu, Nového Sadu, Pančeva a Lendavy - s Jaderským mořem. Ze Sisaku odbočuje samostatný ropovod směrem do Maďarska. Průměr potrubí je 91 cm na úseku z Omišalje do Sisaku a 71 cm ze Sisaku do Maďarska.
O možnosti obrátit tok Jadranského potrubi a napojit jej na ropovod Družba v Maďarsku za účelem dovozu přebytečné ropy z Ruska se diskutuje již od 90. let. Ačkoli šest zemí podepsalo dohodu o tomto projektu již v roce 2002, propojení těchto dvou potrubi se nepodařilo realizovat z důvodu obav o životní prostředí.
https://de.wikipedia.org/wiki/Adria-Pipeline


**K plynu a rope na Jadranu:** Vláda Chorvátskej republiky začne s predajom koncesií na ťažobné práva v Jadranskom mori umožňujúce ťažbu plynu a ropy v pobrežných vodách. Formou tendrov budú riešené koncesie celkom na 29 ťažobných lokalitách, v oblasti severného Jadranu ide o 8 lokalít s hĺbkou mora menej ako 100 metrov, na strednom a južnom Jadrane ide o 21 lokalít ( 16 lokalít s hĺbkou od 100 do 1000 metrov a 5 lokalít s hĺbkou viac ako 1000 metrov). Minister hospodárstva Ivan Vrdoljak uviedol, že projekt využívania nafty a plynu v Jadranskom mori je pripravený, stanovené sú ťažobné polia a je vytvorená štátna agentúra pre uhľovodíkové palivá, ktorá bude riadiť proces vydávania koncesií, ktorý bude zahájený v mesiaci apríl 2014. Nórska firma Spectrum ukončila svoje prieskumné práce v pobrežných vodách a na základe jej zistení budú vydávané koncesie. Je predpoklad, že všetky prípravné práce spojené s ťažbou budú ukončené do roku 2018 a v roku 2019 bude príjem Chorvátska z ťažby vo výške 1 mld. kuna. Vláda Chorvátska chce, aby bol jej finančný zisk pri ťažbe ropy 53,5% a plynu 60% v závislosti od nákladov a objemu vyťažených surovín. V Chorvátsku je aktuálne poplatok za ropu 5% a bude 10% z ceny vyťaženej suroviny aj z toho dôvodu, že spoločnosť INA vykázala za rok 2013 hospodárenie bez zisku a ťažila ropu a plyn na území Chorvátska. Záujmom vlády je stabilizácia verejných financií, čomu by mali napomôcť aj príjmy z ťažby ropy a plynu. Potenciálni záujemcovia, ktorí budú chcieť podrobné informácie o lokalitách určených na ťažbu si ich budú môcť zakúpiť v agentúre. [zde](https://www.mzv.sk/aktuality/detail/-/asset_publisher/Iw1ppvnScIPx/content/koncesie-na-tazbu-ropy-a-plynu-v-jadranskom-mori) **Tohle je z roku 2015:** Zdá se, že sousední Chorvatsko se každým dnem přibližuje k těžbě ropy a zemního plynu na Jadranu. Prozatím je známo, že v příštích pěti letech zahájí zkušební provoz pět soukromých společností a poté se rozhodne o komerčním využití. Podle zvěstí, že v oblasti, kde ještě nebyla stanovena hranice mezi oběma zeměmi, má být vybudován zkušební vrt, Slovinsko očekává, že jej jeho soused zařadí do přeshraničních postupů posuzování vlivů na životní prostředí. https://www.youtube.com/watch?v=p2pxIZxn7uE 5 soukromych spolecnosti: Rakouska OMV Italska ENI Chorvatska INA Britsky MED OIL GAS Americky Maraton OIL na Jadranu Jestli se uz tezi nemohu zatim najit, ochranci prirody byli proti. **K rope pres Chorvatsko:** **Adria-Pipeline (potrubi)** Jadranský ropovod, známý také jako ropovod JANAF nebo ropovod Jugoslávie, je ropovod v jihovýchodní Evropě. Byla dokončena v roce 1974 a původně byla určena k přepravě ropy ze Středního východu a severní Afriky z hlubokomořského přístavu Omišalj na ostrově Krk v Chorvatsku do rafinerií ve vnitrozemí. Potrubi spojuje rafinerie v Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a Slovinsku - včetně Sisaku, Bosanského Brodu, Nového Sadu, Pančeva a Lendavy - s Jaderským mořem. Ze Sisaku odbočuje samostatný ropovod směrem do Maďarska. Průměr potrubí je 91 cm na úseku z Omišalje do Sisaku a 71 cm ze Sisaku do Maďarska. O možnosti obrátit tok Jadranského potrubi a napojit jej na ropovod Družba v Maďarsku za účelem dovozu přebytečné ropy z Ruska se diskutuje již od 90. let. Ačkoli šest zemí podepsalo dohodu o tomto projektu již v roce 2002, propojení těchto dvou potrubi se nepodařilo realizovat z důvodu obav o životní prostředí. https://de.wikipedia.org/wiki/Adria-Pipeline
Upravené 5. 4. 2022 o 15:07

Bývalý inspektor OSN vyzval Kyjev, aby poskytl údaje o lékařských vyšetřeních o událostech v Buče


Podle Scotta Rittera je nyní veřejné mínění na Západě utvářeno operací, jejímž cílem je představit Rusko v negativním světle.
Ukrajinské úřady jsou známé svými vysoce sledovanými propagandistickými prohlášeními a měly by poskytnout lékařské důkazy, než vznesou jakákoli obvinění o událostech ve městě Bucha. Scott Ritter, bývalý inspektor OSN pro sledování odstraňování iráckých zbraní hromadného ničení, to v neděli vyjádřil na Twitteru.


"Každý, kdo dělá unáhlené závěry na základě neověřených videozáznamů ze známé divoké propagandistické party a nečeká na žádné potvrzení, by se měl pravděpodobně přestat nazývat novinářem," řekl bývalý analytik americké námořní pěchoty, když komentoval publikace v amerických médiích. údajné ruské vojenské zabíjení civilistů v Buča.


"Základní lékařské vyšetření by odpovědělo na tři klíčové otázky: čas smrti, příčinu smrti, zda bylo tělo po smrti přemístěno. Uvidíme, zda ukrajinská strana předloží ověřitelná lékařská data, která by podpořila její obvinění," zdůraznil Američan. "Čas smrti. Příčina smrti. Místo smrti. Odpovězte na tyto tři otázky u každého z těl. A pak začněte hledat odpovědné osoby. Předtím jste jen doslova šířili dezinformace," dodal bývalý inspektor OSN.


Podle Rittera se nyní „veřejné mínění na Západě utváří aktivním používáním metod informační války operace zaměřené výhradně na představení Ruska v negativním světle“. Uvedl, že objektivní pozorovatelé by měli „před jmenováním pachatelů počkat na výsledky zkoumání“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14269721


**Bývalý inspektor OSN vyzval Kyjev, aby poskytl údaje o lékařských vyšetřeních o událostech v Buče** Podle Scotta Rittera je nyní veřejné mínění na Západě utvářeno operací, jejímž cílem je představit Rusko v negativním světle. Ukrajinské úřady jsou známé svými vysoce sledovanými propagandistickými prohlášeními a měly by poskytnout lékařské důkazy, než vznesou jakákoli obvinění o událostech ve městě Bucha. Scott Ritter, bývalý inspektor OSN pro sledování odstraňování iráckých zbraní hromadného ničení, to v neděli vyjádřil na Twitteru. "Každý, kdo dělá unáhlené závěry na základě neověřených videozáznamů ze známé divoké propagandistické party a nečeká na žádné potvrzení, by se měl pravděpodobně přestat nazývat novinářem," řekl bývalý analytik americké námořní pěchoty, když komentoval publikace v amerických médiích. údajné ruské vojenské zabíjení civilistů v Buča. "Základní lékařské vyšetření by odpovědělo na tři klíčové otázky: čas smrti, příčinu smrti, zda bylo tělo po smrti přemístěno. Uvidíme, zda ukrajinská strana předloží ověřitelná lékařská data, která by podpořila její obvinění," zdůraznil Američan. "Čas smrti. Příčina smrti. Místo smrti. Odpovězte na tyto tři otázky u každého z těl. A pak začněte hledat odpovědné osoby. Předtím jste jen doslova šířili dezinformace," dodal bývalý inspektor OSN. Podle Rittera se nyní „veřejné mínění na Západě utváří aktivním používáním metod informační války operace zaměřené výhradně na představení Ruska v negativním světle“. Uvedl, že objektivní pozorovatelé by měli „před jmenováním pachatelů počkat na výsledky zkoumání“. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14269721

Kéž by existovaly satelitní snímky tohoto divadla.


Kéž by existovaly satelitní snímky tohoto divadla.

Změnou dodacích podmínek pro odběr surovin z RF se postupně změní jednotlivé "STATUSY" zemí v globální politice. To je hlavní cíl těchto obdobných her. Podle nové naplánované přeměny států dojde také ke změnám zdrojového zajištění oněch států. Čím více "dodaného" budoucího vlivu, tím více zdrojů!


Změnou dodacích podmínek pro odběr surovin z RF se postupně změní jednotlivé "STATUSY" zemí v globální politice. To je hlavní cíl těchto obdobných her. Podle nové naplánované přeměny států dojde také ke změnám zdrojového zajištění oněch států. Čím více "dodaného" budoucího vlivu, tím více zdrojů!

Na RT je zajímavá zpráva:
Německo převzalo vlastnictví místní pobočky ruského státního energetického gigantu Gazprom. Berlínský energetický regulátor bude dočasně kontrolovat společnost navzdory předchozímu naléhání Moskvy, že takový krok by byl nezákonný. Gazprom Germania, dceřiná společnost firmy se sídlem v Petrohradu, provozuje některé z největších zásobníků zemního plynu v zemi.


Poznámka: Jaká asi bude reakce Moskvy? S těmi zásobníky plynu je to docela pěkný návod, jak to vyřešit s našimi (ve vlastnictví RWE) zásobníky. To bychom ale nesměli mít ve vládě fachidioty, kteří pracují proti tomuto státu. Možná se šéf našeho zahraničního ministerstva přece jenom vypraví do Berlína s poníženou suplikou ohledně převzetí zásobníků. Tam mu řeknou, že nelze, a tak se vrátí s otiskem boty na svém pozadí zpět. Kauza tímto bude vyřízena.


Na [RT](https://www.rt.com/russia/553303-germany-seizes-russian-gas-company/) je zajímavá zpráva: Německo převzalo vlastnictví místní pobočky ruského státního energetického gigantu Gazprom. Berlínský energetický regulátor bude dočasně kontrolovat společnost navzdory předchozímu naléhání Moskvy, že takový krok by byl nezákonný. Gazprom Germania, dceřiná společnost firmy se sídlem v Petrohradu, provozuje některé z největších zásobníků zemního plynu v zemi. Poznámka: Jaká asi bude reakce Moskvy? S těmi zásobníky plynu je to docela pěkný návod, jak to vyřešit s našimi (ve vlastnictví RWE) zásobníky. To bychom ale nesměli mít ve vládě fachidioty, kteří pracují proti tomuto státu. Možná se šéf našeho zahraničního ministerstva přece jenom vypraví do Berlína s poníženou suplikou ohledně převzetí zásobníků. Tam mu řeknou, že nelze, a tak se vrátí s otiskem boty na svém pozadí zpět. Kauza tímto bude vyřízena.
Upravené 5. 4. 2022 o 09:27

K tomu Německu mám tuhle zprávu:


Gazprom se zřekl společnosti, ve které v Německu provedli policejní prohlídku


S platností od 31. března Gazprom vystoupil z německého holdingu Gazprom Germania GmbH a všech jeho aktiv, včetně Gazprom Marketing & Trading Ltd. V pátek 1. dubna to oznámil na svém Telegram kanále.
„Skupina Gazprom ukončila svou účast ve společnosti Gazprom Marketing & Trading Ltd,“ stojí v prohlášení.
Příslušné rozhodnutí padlo po informacích o policejních prohlídkách ve společnosti, které byly tento týden provedeny za účasti německých úřadů. Uvedená opatření se podle upřesnění informací konala v rámci vyšetřování zneužívání monopolního postavení.
Už dříve se objevily informace, že proběhly kontroly v kancelářích Gazprom Germania a Wingas s cílem zjistit roli Gazpromu v růstu cen na plyn na podzim 2021.


  1. dubna vyšlo najevo, že německé ministerstvo hospodářství projednává možnost znárodnění dceřiných společností Gazpromu a Rosněfti v souvislosti s možným zastavením dodávek ruského paliva. Podle zpráv médií vedly události na Ukrajině k diskusi o plánech, které se „ještě před pár týdny“ zdály nemyslitelné. Jedním z účastníků takových diskuzí je německý kancléř Olaf Scholz.

https://vm.ru/news/957507-gazprom-vyshel-iz-nemeckoj-kompanii-gazprom-germania-gmbh-posle-obyskov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Takže ona je otázka kdo co převzal a kdo se čeho vzdal...


A tady je další zajímavá:


WASHINGTON, 5. dubna. /TASS/. Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.


https://tass.ru/ekonomika/14280347?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...


K tomu Německu mám tuhle zprávu: Gazprom se zřekl společnosti, ve které v Německu provedli policejní prohlídku S platností od 31. března Gazprom vystoupil z německého holdingu Gazprom Germania GmbH a všech jeho aktiv, včetně Gazprom Marketing & Trading Ltd. V pátek 1. dubna to oznámil na svém Telegram kanále. „Skupina Gazprom ukončila svou účast ve společnosti Gazprom Marketing & Trading Ltd,“ stojí v prohlášení. Příslušné rozhodnutí padlo po informacích o policejních prohlídkách ve společnosti, které byly tento týden provedeny za účasti německých úřadů. Uvedená opatření se podle upřesnění informací konala v rámci vyšetřování zneužívání monopolního postavení. Už dříve se objevily informace, že proběhly kontroly v kancelářích Gazprom Germania a Wingas s cílem zjistit roli Gazpromu v růstu cen na plyn na podzim 2021. 1. dubna vyšlo najevo, že německé ministerstvo hospodářství projednává možnost znárodnění dceřiných společností Gazpromu a Rosněfti v souvislosti s možným zastavením dodávek ruského paliva. Podle zpráv médií vedly události na Ukrajině k diskusi o plánech, které se „ještě před pár týdny“ zdály nemyslitelné. Jedním z účastníků takových diskuzí je německý kancléř Olaf Scholz. https://vm.ru/news/957507-gazprom-vyshel-iz-nemeckoj-kompanii-gazprom-germania-gmbh-posle-obyskov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Takže ona je otázka kdo co převzal a kdo se čeho vzdal... A tady je další zajímavá: WASHINGTON, 5. dubna. /TASS/. Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters. https://tass.ru/ekonomika/14280347?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...

Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích
Podle mého názoru se jedná o dvousečnou zbraň. Co udělají věřitelé Ruska, když nějaká ratingová agentura označí, že Rusko je bankrot? Budou muset své pohledávky odepsat, což může zásadním způsobem narušit jejich účetní bilanci. Anebo se mýlím? A taková řečnická - jak vlastně může zbankrotovat stát, který má měnu podloženou reálnými zdroji. Jedině podle západních výkazů a ukazatelů. Když nebudou západní výkazy a ukazatele, tak ani žádný bankrot nebude.


[quote="pid:66537, uid:125"]Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích[/quote]Podle mého názoru se jedná o dvousečnou zbraň. Co udělají věřitelé Ruska, když nějaká ratingová agentura označí, že Rusko je bankrot? Budou muset své pohledávky odepsat, což může zásadním způsobem narušit jejich účetní bilanci. Anebo se mýlím? A taková řečnická - jak vlastně může zbankrotovat stát, který má měnu podloženou reálnými zdroji. Jedině podle západních výkazů a ukazatelů. Když nebudou západní výkazy a ukazatele, tak ani žádný bankrot nebude.
Upravené 5. 4. 2022 o 15:14

Přišlo mailem. Spíše pro pobavení a úsměv.


Francouzský ministr financí Bruno Le Mer prohlásil, že EU vyhlašuje Rusku totální ekonomickou válku.


V oblasti letectví se tato válka bude týkat 520 dopravních letadel, které ruské letecké společnosti provozují v rámci leasingu. EU nařídila evropským leasingovým společnostem ukončit s ruskými leteckými společnostmi leasingy dopravních letadel a nejpozději do 28. 3. 2022 je dovézt zpět do Evropy.


Předseda evropských leteckých leasingových společností hodnotí tento požadavek následovně:


1.Vrátit do Evropy 520 dopravních letadel? Proboha, jak to udělat?


Rusové nám řekli, že pokud ukončíme leasing, tak si máme letadla sami odvést. Jak z Ruska odvést 520 letadel? Jak do Ruska dostat 520 posádek letadel, když je vzdušný prostor Ruska pro nás uzavřen?


2 . I když tam osádky nějak dostaneme, tak s předáním nám letadel tato přestávají být ruská a jako cizí nemohou vzlétnout.


3.Leasingové společnosti zde budou vystupovat jako původci ukončení leasingových smluv a budou platit tak velké smluvní pokuty, které povedou k bankrotu těchto společností.


4 . Skončil měsíc únor a ruské letecké společnosti jsou povinny platit měsíční leasingové splátky a to smluvně cestou SWIFT. Oni to chtějí udělat, ale nemohou, protože jsme je od SWIFT odpojili. Nebudou-li splátky, budou bankroty leasingových společností.


5.I kdybychom z Ruska všechny Airbusy odvezli, proboha co s nimi budeme dělat? My je nepotřebujeme, nikdo jiný je nepotřebuje, prodat se nedají!


6 . USA z Ruska své Boeingy nestahují. Pokud my s Airbusy odejdeme, přijdou do Ruska Američané se svými Boeingy.


Přišlo mailem. Spíše pro pobavení a úsměv. Francouzský ministr financí Bruno Le Mer prohlásil, že EU vyhlašuje Rusku totální ekonomickou válku. V oblasti letectví se tato válka bude týkat 520 dopravních letadel, které ruské letecké společnosti provozují v rámci leasingu. EU nařídila evropským leasingovým společnostem ukončit s ruskými leteckými společnostmi leasingy dopravních letadel a nejpozději do 28. 3. 2022 je dovézt zpět do Evropy. Předseda evropských leteckých leasingových společností hodnotí tento požadavek následovně: 1.Vrátit do Evropy 520 dopravních letadel? Proboha, jak to udělat? Rusové nám řekli, že pokud ukončíme leasing, tak si máme letadla sami odvést. Jak z Ruska odvést 520 letadel? Jak do Ruska dostat 520 posádek letadel, když je vzdušný prostor Ruska pro nás uzavřen? 2 . I když tam osádky nějak dostaneme, tak s předáním nám letadel tato přestávají být ruská a jako cizí nemohou vzlétnout. 3.Leasingové společnosti zde budou vystupovat jako původci ukončení leasingových smluv a budou platit tak velké smluvní pokuty, které povedou k bankrotu těchto společností. 4 . Skončil měsíc únor a ruské letecké společnosti jsou povinny platit měsíční leasingové splátky a to smluvně cestou SWIFT. Oni to chtějí udělat, ale nemohou, protože jsme je od SWIFT odpojili. Nebudou-li splátky, budou bankroty leasingových společností. 5.I kdybychom z Ruska všechny Airbusy odvezli, proboha co s nimi budeme dělat? My je nepotřebujeme, nikdo jiný je nepotřebuje, prodat se nedají! 6 . USA z Ruska své Boeingy nestahují. Pokud my s Airbusy odejdeme, přijdou do Ruska Američané se svými Boeingy.

majitelia budu odpisovat a BlackRock bude nakupovat za 1 cent/dolar.....no a potom sa to ututla a bude to v poriadku....akurat penzijne fondy a poistovne budu mat minus v bilanciach. Aspon taka je teoria, podla mna.
Co sa tyka defaultu, je to problematicke, teoreticky by mohli exekutory obstavit ucty u dlznikov a ich majetok na Zapade a to hlavne v pripade takych spolocnosti, ktore ho maju von dost a teoreticky mozno hlavne tie, ktore su mimo sankcii....teda siahne sa na ucty Gazpromu, Novateku apod. Kedze to Rusko aspon v tehto faze zrejme nedovoli, tak bude dolarovo krvacat.....aspon toto su predpoklady. Otazka je, kolko toho im mozu este vziat a ci to vobec bude mat nejaky vyznam. Aby to neskoncilo ako s nemeckymi zasobnikmi plynu, ktore vlastni Gazprom......obsahuju nejake nutne minimum plynu, nic viac.....EK chce nariadit, aby pred zimou boli plne, ale tak nema nikoho, kto by to bol ochotny splnit. Ale zasa je pravda, ze tie zasobniky stali Gazprom peniaze urcite nie male


majitelia budu odpisovat a BlackRock bude nakupovat za 1 cent/dolar.....no a potom sa to ututla a bude to v poriadku....akurat penzijne fondy a poistovne budu mat minus v bilanciach. Aspon taka je teoria, podla mna. Co sa tyka defaultu, je to problematicke, teoreticky by mohli exekutory obstavit ucty u dlznikov a ich majetok na Zapade a to hlavne v pripade takych spolocnosti, ktore ho maju von dost a teoreticky mozno hlavne tie, ktore su mimo sankcii....teda siahne sa na ucty Gazpromu, Novateku apod. Kedze to Rusko aspon v tehto faze zrejme nedovoli, tak bude dolarovo krvacat.....aspon toto su predpoklady. Otazka je, kolko toho im mozu este vziat a ci to vobec bude mat nejaky vyznam. Aby to neskoncilo ako s nemeckymi zasobnikmi plynu, ktore vlastni Gazprom......obsahuju nejake nutne minimum plynu, nic viac.....EK chce nariadit, aby pred zimou boli plne, ale tak nema nikoho, kto by to bol ochotny splnit. Ale zasa je pravda, ze tie zasobniky stali Gazprom peniaze urcite nie male

@Irena [quote="pid:66537, uid:125"]WASHINGTON, 5. dubna. /TASS/. Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

https://tass.ru/ekonomika/14280347?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...[/quote
to je sice technicky možné, ale nevyplývá z toho platební neschopnost Ruska.Představa sáhiba je naivní...


@Irena [quote="pid:66537, uid:125"]WASHINGTON, 5. dubna. /TASS/. Ministerstvo financí USA nepovolí žádné úhrady v dolarech ruského vládního dluhu z účtů vlastněných Ruskem v amerických finančních institucích. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters. https://tass.ru/ekonomika/14280347?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...[/quote to je sice technicky možné, ale nevyplývá z toho platební neschopnost Ruska.Představa sáhiba je naivní...

Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...

USA z Ruska své Boeingy nestahují. Pokud my s Airbusy odejdeme, přijdou do Ruska Američané se svými Boeingy.

Tak o tom celá ta šílená "hra na ruského padoucha" je....
Nejde o nic jiného, než o záchranu americké zadnice. Všechny ty sankce, opatření, trucy - to všechno je na americký příkaz a tady v Evropě ho provádějí "řitní parazité" (nemám pro ně lepší název).
Zpoceným státům nejde o nic jiného, než úplně vyšachovat Evropu z ruského trhu a uvelebit se tam samy.
Celá Evropa - hůře východní, trošku lépe západní a o dost lépe "ostrov" - se těmito vnucenými sankcemi a vnucenými výdaji za migranty svalí na záda. Vůbec nejde jen o ropu a plyn, jde i o jídlo a jde i o vývoz evropských výrobků.
Když se podíváme na neustálé zdražování úplně všeho, není pro to žádný důvod. Takže se můžu hypoteticky domnívat, že jde o úplné vysátí kupní síly v některých evropských státech.


Doplnění: Proč mám dojem, že umělá platební neschopnost Ruska mu jen pomůže? Protože půjde o dolarovou platební neschopnost - ne skutečný bankrot.


[quote="pid:66537, uid:125"]Chtějí za každou cenu způsobit technicky platební neschopnost Ruska, aby se jim na něj lépe házel nadcházející ekonomický chaos...[/quote] [quote="pid:66544, uid:158"]USA z Ruska své Boeingy nestahují. Pokud my s Airbusy odejdeme, přijdou do Ruska Američané se svými Boeingy.[/quote] **Tak o tom celá ta šílená "hra na ruského padoucha" je....** Nejde o nic jiného, než o záchranu americké zadnice. Všechny ty sankce, opatření, trucy - to všechno je na americký příkaz a tady v Evropě ho provádějí "řitní parazité" (nemám pro ně lepší název). **Zpoceným státům nejde o nic jiného, než úplně vyšachovat Evropu z ruského trhu a uvelebit se tam samy.** Celá Evropa - hůře východní, trošku lépe západní a o dost lépe "ostrov" - se těmito vnucenými sankcemi a vnucenými výdaji za migranty svalí na záda. Vůbec nejde jen o ropu a plyn, jde i o jídlo a jde i o vývoz evropských výrobků. Když se podíváme na neustálé zdražování úplně všeho, není pro to žádný důvod. Takže se můžu hypoteticky domnívat, že jde o úplné vysátí kupní síly v některých evropských státech. Doplnění: Proč mám dojem, že umělá platební neschopnost Ruska mu jen pomůže? **Protože půjde o dolarovou platební neschopnost** - ne skutečný bankrot.
Upravené 5. 4. 2022 o 18:45

presne tak....Buffet sa udajne vyjadril ze on ma par desiatok miliard dolarov odlozenych, takze ked budu krachovat europske firmy, tak ich za lacno kupi+2%HDP povinne na zbrane (samozrejme americke)+LNG a aspon ciastocne sa Amerika postavi na nohy (teda teoreticky). No a Europa ma smolu, ked jej podnikatelske elity z Nemecka ci Francuzska nevedia rozmyslat a nechaju sa manipulovat vlastnymi tajnymi sluzbami, mímovladkami apod. A zodpovedne za vsetko bude Rusko. Ale USA sa potom podla mna posnazia o nejaku dohodu, ved mier a podobne reci, jednak ciele budu splnene a lacnu energiu budu potrebovat znovu a jednak neda sa cele storocia znovu bojovat. Aj ked sa teoretizuje, ze v Rusku to urcite praskne do konca roku (a je mozne, ze tym je EU chlacholena cely cas).


presne tak....Buffet sa udajne vyjadril ze on ma par desiatok miliard dolarov odlozenych, takze ked budu krachovat europske firmy, tak ich za lacno kupi+2%HDP povinne na zbrane (samozrejme americke)+LNG a aspon ciastocne sa Amerika postavi na nohy (teda teoreticky). No a Europa ma smolu, ked jej podnikatelske elity z Nemecka ci Francuzska nevedia rozmyslat a nechaju sa manipulovat vlastnymi tajnymi sluzbami, mímovladkami apod. A zodpovedne za vsetko bude Rusko. Ale USA sa potom podla mna posnazia o nejaku dohodu, ved mier a podobne reci, jednak ciele budu splnene a lacnu energiu budu potrebovat znovu a jednak neda sa cele storocia znovu bojovat. Aj ked sa teoretizuje, ze v Rusku to urcite praskne do konca roku (a je mozne, ze tym je EU chlacholena cely cas).

Nějak mi v těch bufetových úvahách chybí jednání Ruska. Že by bylo tak zabedněné a pracovalo ve prospěch bufetu ? celé je to o neustálém opakování obvyklého anglosaského scénáře-vyšlo minule,vyjde i teď. Nemyslím, je to velmi iluzorní plán. Rusko má s Evropou svůj dlouhodobý globální plán a ten je výrazně jiný. S anglosasy už žádný plán nepřipravuje, stačilo...


Nějak mi v těch bufetových úvahách chybí jednání Ruska. Že by bylo tak zabedněné a pracovalo ve prospěch bufetu ? celé je to o neustálém opakování obvyklého anglosaského scénáře-vyšlo minule,vyjde i teď. Nemyslím, je to velmi iluzorní plán. Rusko má s Evropou svůj dlouhodobý globální plán a ten je výrazně jiný. S anglosasy už žádný plán nepřipravuje, stačilo...

Ak chceš kravu (eu) dojiť (us) musíš ju aj kŕmiť.
Inak je to len na krátky čas.
Ma us krmivo pre eu?
Este Ma niečo pre seba, ale nie na dlho


https://fb.watch/cclL3CNzZB/
Komu dlhujú? Kedy vrátia? Vrátia?


Ak chceš kravu (eu) dojiť (us) musíš ju aj kŕmiť. Inak je to len na krátky čas. Ma us krmivo pre eu? Este Ma niečo pre seba, ale nie na dlho https://fb.watch/cclL3CNzZB/ Komu dlhujú? Kedy vrátia? Vrátia?
Upravené 5. 4. 2022 o 22:24

Scholz hovori ze ma zmluvy v eurach a tak to aj zostane, moze si tie zmluvy strcit do riti lebo ich ma so spolocnostami ktore uz o nicom nerozhoduju - tu je vysvetlene co sa udialo.
Ach, aké milé... A s kým konkrétne má Nemecko zmluvu na dodávku plynu?
Sedím, prehrabávam sa v zdrojoch informácií a zrazu natrafím na toto:
Nemecky písané médiá v poslednom čase šalejú z budúcich nákupov ropy a zemného plynu. Keďže Rusko zaradilo Nemecko do zoznamu „nepriateľských krajín“, tak ako všetky štáty EÚ môže nakupovať ruské energetické zdroje iba za ruble, a nie za eurá alebo doláre, uvádza Halturnerradioshow.
Nemecko už uviedlo, že zmluva počíta s platbou v eurách alebo dolároch, a teda nebude platiť v rubľoch.
Zdalo by sa, že je všetko jasné. Nemecko však podpísalo zmluvu o dodávkach plynu s GAZPROM Germany (GAZPROM Germania GmbH), ktorá sa nachádza v Berlíne, a nie s Gazpromom z Ruska!
Vedia nemecké úrady, že ide o dve úplne odlišné organizácie?
GAZPROM Germania je registrovaná v Berlíne a je sídlom diverzifikovaného konglomerátu GAZPROM Germania Group, ktorý zahŕňa 40 podnikov pôsobiacich vo viac ako 20 krajinách Európy, Ázie a Severnej Ameriky.
GAZPROM Germania bola donedávna 100% dcérskou spoločnosťou ruského Gazpromu.
Gazprom v piatok vystúpil z členstva v nemeckej spoločnosti GAZPROM Germania a zo všetkých jej aktív. Gazprom už so svojou bývalou berlínskou dcérskou spoločnosťou nič nespája.
Rovnako ako GAZPROM, Germania stratila akýkoľvek vzťah k ruskému plynu, čo znamená, že ho bude nakupovať vo všeobecnosti.
Áno, áno, to nemôže byť, čo iné na vypchávanie ??? Toto je príliš dobré na to, aby to bola pravda.
Zavrel som správy a potom som sa pre každý prípad rozhodol pozrieť na oficiálnu stránku nášho národného dedičstva - a okamžite som dostal túto správu :
Skupina Gazprom ukončila 31. marca svoju účasť v nemeckej spoločnosti GAZPROM Germania GmbH a všetky jej aktíva vrátane Gazprom Marketing & Trading Ltd.
Zodpovedajúce oznámenie o závažnej skutočnosti bolo zverejnené dnes.
Poď???
Dovoľte mi niečo vysvetliť. Takpovediac soľ situácie.
Podľa Energetickej charty a Tretieho energetického balíka Európskej únie mal byť každý jeden dodávateľ energetických zdrojov súčasťou právneho systému EÚ. Nechajme nie seba, ale prostredníctvom dcérskych spoločností nevyhnutne - a Gazprom Germania GmbH bola práve taká "dcéra".
Naši bývalí partneri radšej prišli na rokovania o dodávkach ruského plynu do centrály Gazpromu a až potom, čo boli vo fáze registrácie a podpisu zmlúv zapojené európske dcérske spoločnosti - a boli podpísané VŠETKY zmluvy s kupujúcimi z Európskej únie spoločnosťou Gazprom Germania GmbH a ďalšími dcérskymi štruktúrami ruského monopolu.
Inak to ani nemohlo byť, inak zmluvy vypadli z právnej oblasti Európskej únie – a to Európania považovali za neprijateľné.
Gazprom preto mohol využiť iba rozhodcovské súdy Európy, dokonca aj v Štokholme, dokonca aj v Londýne (zatiaľ čo Briti boli súčasťou EÚ). Teraz, po oficiálnom odchode Gazpromu z jeho dcérskych spoločností, sa situácia obrátila opačným smerom – a to je veľmi kuriózny moment.
Pamätáte si, ako v Štokholme arbitráž náhle rozhodla v prospech Ukrajiny so znením „kvôli ťažkej ekonomickej situácii krajiny“? To, že rozhodnutie bolo absolútne nesprávne, vám povie aj študent práva - napriek tomu bolo prijaté na exekúciu.
Teraz sa Gazprom Germania GmbH, Gazprom Marketing & Trading Ltd, Wingas a množstvo ďalších spoločností v Británii, Nemecku, Švajčiarsku a Českej republike stali „slobodnými hráčmi“ pôsobiacimi na trhu EÚ s plynom na spoločnom základe. Teda bez lacného ruského plynu.
Zároveň z právneho hľadiska má Gazprom všetky karty vo svojich rukách – hneď ako oznámil zámer znárodniť tieto spoločnosti, Gazprom mal zákonné dôvody zbaviť sa vysoko rizikových a prakticky nelikvidných aktív.
Prekladám do ruštiny: Nemci, Česi, Slováci a ďalší Taliani môžu naďalej žiadať plnenie dodávateľských zmlúv od spoločností, s ktorými majú podpísané zmluvy – od minulého piatku s nimi Gazprom nemá nič spoločné.
Teraz, aby bolo možné uzavrieť dohodu priamo s Gazpromom, budú musieť Európania prísť do Ruska – a zmluvy sa budú uzatvárať podľa domácej ruskej legislatívy. Výhradne vo vnútri. A ak niekto nesúhlasí, vitajte na trhu, určite nájdete vhodnú náhradu za ruský plyn.
Európska komisia s tým, samozrejme, nikdy nebude súhlasiť – a teraz musíme čakať, ako rýchlo sa to „nikdy“ neskončí. A áno, aj tri podzemné zásobníky plynu (PZP) Gazpromu v Nemecku spravovali dcérske spoločnosti – boli to len prevádzkovatelia, nie vlastníci.
Dnes je najväčší zásobník plynu v krajine v Rehdene (Dolné Sasko) zaplnený len na 0,5 %. Zatiaľ nie je úplne jasné, kto bude teraz vlastníkom zariadení PZP Gazpromu – možno sa ich Nemci rozhodnú znárodniť a predať ďalej v aukcii. V každom prípade bude musieť Gazprom podľa európskeho práva dostať za znárodnený majetok náhradu.
Okamžite vyvstáva ďalšia otázka: na koho náklady budú PZP naplnené do začiatku vykurovacej sezóny? A áno, sirotou zostal aj Rosneft Deutschland – zdá sa, že sa pripravuje prevod bývalých partnerov nielen na plynový rubeľ, ale aj na petrorubeľ.
Vzhľadom na súčasný nedostatok motorovej nafty v Európe je vyhliadka na petrochemický rubeľ oveľa jasnejšia, než by si Európa priala.
Zdá sa, že Rusko pôsobí v Európe čoraz agresívnejšie a asertívnejšie – k čomu vlastne všetkým gratulujeme.


Scholz hovori ze ma zmluvy v eurach a tak to aj zostane, moze si tie zmluvy strcit do riti lebo ich ma so spolocnostami ktore uz o nicom nerozhoduju - tu je vysvetlene co sa udialo. Ach, aké milé... A s kým *konkrétne* má Nemecko zmluvu na dodávku plynu? Sedím, prehrabávam sa v zdrojoch informácií a zrazu natrafím na toto: Nemecky písané médiá v poslednom čase šalejú z budúcich nákupov ropy a zemného plynu. Keďže Rusko zaradilo Nemecko do zoznamu „nepriateľských krajín“, tak ako všetky štáty EÚ môže nakupovať ruské energetické zdroje iba za ruble, a nie za eurá alebo doláre, uvádza Halturnerradioshow. Nemecko už uviedlo, že zmluva počíta s platbou v eurách alebo dolároch, a teda nebude platiť v rubľoch. Zdalo by sa, že je všetko jasné. Nemecko však podpísalo zmluvu o dodávkach plynu s GAZPROM Germany (GAZPROM Germania GmbH), ktorá sa nachádza v Berlíne, a nie s Gazpromom z Ruska! Vedia nemecké úrady, že ide o dve úplne odlišné organizácie? GAZPROM Germania je registrovaná v Berlíne a je sídlom diverzifikovaného konglomerátu GAZPROM Germania Group, ktorý zahŕňa 40 podnikov pôsobiacich vo viac ako 20 krajinách Európy, Ázie a Severnej Ameriky. GAZPROM Germania bola donedávna 100% dcérskou spoločnosťou ruského Gazpromu. Gazprom v piatok vystúpil z členstva v nemeckej spoločnosti GAZPROM Germania a zo všetkých jej aktív. Gazprom už so svojou bývalou berlínskou dcérskou spoločnosťou nič nespája. Rovnako ako GAZPROM, Germania stratila akýkoľvek vzťah k ruskému plynu, čo znamená, že ho bude nakupovať vo všeobecnosti. Áno, áno, to nemôže byť, čo iné na vypchávanie ??? Toto je príliš dobré na to, aby to bola pravda. Zavrel som správy a potom som sa pre každý prípad rozhodol pozrieť na oficiálnu stránku nášho národného dedičstva - a okamžite som dostal túto správu : Skupina Gazprom ukončila 31. marca svoju účasť v nemeckej spoločnosti GAZPROM Germania GmbH a všetky jej aktíva vrátane Gazprom Marketing & Trading Ltd. Zodpovedajúce oznámenie o závažnej skutočnosti bolo zverejnené dnes. Poď??? Dovoľte mi niečo vysvetliť. Takpovediac soľ situácie. Podľa Energetickej charty a Tretieho energetického balíka Európskej únie mal byť každý jeden dodávateľ energetických zdrojov súčasťou právneho systému EÚ. Nechajme nie seba, ale prostredníctvom dcérskych spoločností nevyhnutne - a Gazprom Germania GmbH bola práve taká "dcéra". Naši bývalí partneri radšej prišli na rokovania o dodávkach ruského plynu do centrály Gazpromu a až potom, čo boli vo fáze registrácie a podpisu zmlúv zapojené európske dcérske spoločnosti - a boli podpísané VŠETKY zmluvy s kupujúcimi z Európskej únie spoločnosťou Gazprom Germania GmbH a ďalšími dcérskymi štruktúrami ruského monopolu. Inak to ani nemohlo byť, inak zmluvy vypadli z právnej oblasti Európskej únie – a to Európania považovali za neprijateľné. Gazprom preto mohol využiť iba rozhodcovské súdy Európy, dokonca aj v Štokholme, dokonca aj v Londýne (zatiaľ čo Briti boli súčasťou EÚ). Teraz, po oficiálnom odchode Gazpromu z jeho dcérskych spoločností, sa situácia obrátila opačným smerom – a to je veľmi kuriózny moment. Pamätáte si, ako v Štokholme arbitráž náhle rozhodla v prospech Ukrajiny so znením „kvôli ťažkej ekonomickej situácii krajiny“? To, že rozhodnutie bolo absolútne nesprávne, vám povie aj študent práva - napriek tomu bolo prijaté na exekúciu. Teraz sa Gazprom Germania GmbH, Gazprom Marketing & Trading Ltd, Wingas a množstvo ďalších spoločností v Británii, Nemecku, Švajčiarsku a Českej republike stali „slobodnými hráčmi“ pôsobiacimi na trhu EÚ s plynom na spoločnom základe. Teda bez lacného ruského plynu. Zároveň z právneho hľadiska má Gazprom všetky karty vo svojich rukách – hneď ako oznámil zámer znárodniť tieto spoločnosti, Gazprom mal zákonné dôvody zbaviť sa vysoko rizikových a prakticky nelikvidných aktív. Prekladám do ruštiny: Nemci, Česi, Slováci a ďalší Taliani môžu naďalej žiadať plnenie dodávateľských zmlúv od spoločností, s ktorými majú podpísané zmluvy – od minulého piatku s nimi Gazprom nemá nič spoločné. Teraz, aby bolo možné uzavrieť dohodu priamo s Gazpromom, budú musieť Európania prísť do Ruska – a zmluvy sa budú uzatvárať podľa domácej ruskej legislatívy. Výhradne vo vnútri. A ak niekto nesúhlasí, vitajte na trhu, určite nájdete vhodnú náhradu za ruský plyn. Európska komisia s tým, samozrejme, nikdy nebude súhlasiť – a teraz musíme čakať, ako rýchlo sa to „nikdy“ neskončí. A áno, aj tri podzemné zásobníky plynu (PZP) Gazpromu v Nemecku spravovali dcérske spoločnosti – boli to len prevádzkovatelia, nie vlastníci. Dnes je najväčší zásobník plynu v krajine v Rehdene (Dolné Sasko) zaplnený len na 0,5 %. Zatiaľ nie je úplne jasné, kto bude teraz vlastníkom zariadení PZP Gazpromu – možno sa ich Nemci rozhodnú znárodniť a predať ďalej v aukcii. V každom prípade bude musieť Gazprom podľa európskeho práva dostať za znárodnený majetok náhradu. Okamžite vyvstáva ďalšia otázka: na koho náklady budú PZP naplnené do začiatku vykurovacej sezóny? A áno, sirotou zostal aj Rosneft Deutschland – zdá sa, že sa pripravuje prevod bývalých partnerov nielen na plynový rubeľ, ale aj na petrorubeľ. Vzhľadom na súčasný nedostatok motorovej nafty v Európe je vyhliadka na petrochemický rubeľ oveľa jasnejšia, než by si Európa priala. Zdá sa, že Rusko pôsobí v Európe čoraz agresívnejšie a asertívnejšie – k čomu vlastne všetkým gratulujeme.

Zpoceným státům nejde o nic jiného, než úplně vyšachovat Evropu z ruského trhu a uvelebit se tam samy.

To bude hrubé podcenění politiky RF .
Proč si živit své USA klíště dodávkou životně důležitých surovin , když je jednodušší hodit ho do vody , ať pěkně plave samo za sebe . Až v USAhnusu vypukne občanská válka , tak je raz dva přejdou roupy .
Jakmile se rozsype čtvrtá říše a zaschne krev v koloniích , tak situace bude vypadat jinak . Každý stát - národ , si bude muset vybudovat své vlastní smlouvy a to od nuly .


[quote="pid:66562, uid:203"]Zpoceným státům nejde o nic jiného, než úplně vyšachovat Evropu z ruského trhu a uvelebit se tam samy.[/quote] To bude hrubé podcenění politiky RF . Proč si živit své USA klíště dodávkou životně důležitých surovin , když je jednodušší hodit ho do vody , ať pěkně plave samo za sebe . Až v USAhnusu vypukne občanská válka , tak je raz dva přejdou roupy . Jakmile se rozsype čtvrtá říše a zaschne krev v koloniích , tak situace bude vypadat jinak . Každý stát - národ , si bude muset vybudovat své vlastní smlouvy a to od nuly .

Proč si živit své USA klíště dodávkou životně důležitých surovin , když je jednodušší hodit ho do vody , ať pěkně plave samo za sebe


To ano, ale zatím si USA vesele importují ropu, hnojiva, hliník... zatímco Evropa se každým dnem stihne střelit do nějakýho životně důležitýho orgánu.


[quote="pid:66591, uid:185"]Proč si živit své USA klíště dodávkou životně důležitých surovin , když je jednodušší hodit ho do vody , ať pěkně plave samo za sebe[/quote] To ano, ale zatím si USA vesele importují ropu, hnojiva, hliník... zatímco Evropa se každým dnem stihne střelit do nějakýho životně důležitýho orgánu.

Zároveň z právneho hľadiska má Gazprom všetky karty vo svojich rukách – hneď ako oznámil zámer znárodniť tieto spoločnosti, Gazprom mal zákonné dôvody zbaviť sa vysoko rizikových a prakticky nelikvidných aktív.

Z 1. apríla je na nemeckej stránke Russia Today (rtde.xyz) správa o tom, že sa Gazprom zbavil podielov na Gazprom Germania. Noví majitelia (podľa spiegel.de) obratom oznámili likvidáciu firmy. 4. apríla sa objavila správa (spiegel.de), že minister hospodárstva Habeck túto akciu znemožnil a firmu Gazprom Germania má pod správou do konca septembra štátna nemecká sieťová agentúra (Bundesnetzagentur). Zdôvodnil to tým, že pri zmene majiteľa neboli dodržané nemecké zákony.
A z 5. apríla je správa na ria.ru, že Gazprom zastavil dodávky plynu do najväčšieho nemeckého zásobníka v Reden.


[quote="pid:66589, uid:777"]Zároveň z právneho hľadiska má Gazprom všetky karty vo svojich rukách – hneď ako oznámil zámer znárodniť tieto spoločnosti, Gazprom mal zákonné dôvody zbaviť sa vysoko rizikových a prakticky nelikvidných aktív.[/quote] Z 1. apríla je na nemeckej stránke Russia Today (rtde.xyz) správa o tom, že sa Gazprom zbavil podielov na Gazprom Germania. Noví majitelia (podľa spiegel.de) obratom oznámili likvidáciu firmy. 4. apríla sa objavila správa (spiegel.de), že minister hospodárstva Habeck túto akciu znemožnil a firmu Gazprom Germania má pod správou do konca septembra štátna nemecká sieťová agentúra (Bundesnetzagentur). Zdôvodnil to tým, že pri zmene majiteľa neboli dodržané nemecké zákony. A z 5. apríla je správa na ria.ru, že Gazprom zastavil dodávky plynu do najväčšieho nemeckého zásobníka v Reden.

. Noví majitelia (podľa spiegel.de) obratom oznámili likvidáciu firmy. 4. apríla sa objavila správa (spiegel.de), že minister hospodárstva Habeck túto akciu znemožnil ...
Spolocnost je v pravnej neistote pripadny spor co s nou, kto je vlastnik kto to manazuje nieco od nej vyzadovat a pod moze trvat roky, V tejto situacii je nemyslitelne aby dalej podnikala a isli cez nu miliardy m3 plynu alebo financii.


. Noví majitelia (podľa spiegel.de) obratom oznámili likvidáciu firmy. 4. apríla sa objavila správa (spiegel.de), že minister hospodárstva Habeck túto akciu znemožnil ... Spolocnost je v pravnej neistote pripadny spor co s nou, kto je vlastnik kto to manazuje nieco od nej vyzadovat a pod moze trvat roky, V tejto situacii je nemyslitelne aby dalej podnikala a isli cez nu miliardy m3 plynu alebo financii.

Po zákazu dovozu ruského uhlí do EU bude dříve nebo později potřeba i zákaz ruské ropy a plynu, uvedl předseda Evropské rady Charles Michel.


Po zákazu dovozu ruského uhlí do EU bude dříve nebo později potřeba i zákaz ruské ropy a plynu, uvedl předseda Evropské rady Charles Michel.

Gazprom Germania - sef Igor Fedorov
Restrukturializace 2022
Dne 25. března 2022 společnost Gazprom Export LLC (GPE; ООО "Gazprom Export"smile převedla 100% svých akcií v Gazpromu Germania na Gazprom Export Business Services LLC (GPEBS; ООО "Gazprom Export-Servis", se sídlem: Petrohrad).
K 31. březnu 2022 bylo 0,1 % akcií GPEBS převedeno na Palmary JSC (АО "Палмэри", sídlo: Moskva); 99,9 % zůstalo jako vlastní akcie v samotném GPEBS, tedy PALMARY kontrolovaném GPEBS a tedy i Gazprom Germania.
Dne 1. dubna 2022 Gazprom-Koncern oznámil, že den předtím ukončil svůj podíl v Gazpromu Germania. GPEBS rozhodla o likvidaci Gazpromu Germania dne 1. dubna 2022.
V důsledku toho jmenovalo dne 4. dubna 2022 německé Spolkové ministerstvo hospodářství a ochrany klimatu Spolkovou agenturu pro sítě správcem akcií Gazpromu Germania do 30. září 2022 v souladu s §§ 6, 4 odst. 1 č. 4 AWG, Gazprom Germania tedy nadale existuje.


Tady v nemcine:
Am 25. März 2022 trat die Gazprom Export LLC (GPE; ООО „Газпром Экспорт“) die von ihr gehaltenen Anteile an Gazprom Germania in Höhe von 100 % an die Gazprom Export Business Services LLC (GPEBS; ООО „Газпром Экспорт Бизнес-Сервисы“, Sitz: Sankt Petersburg) ab. Zum 31. März 2022 wurden 0,1 % der Anteile an der GPEBS auf die Palmary JSC (АО „Палмэри“, Sitz: Moskau) übertragen; 99,9 % verblieben als Eigenanteile bei der GPEBS selbst, so dass Palmary die GPEBS und damit auch Gazprom Germania kontrollierte. Am 1. April 2022 teilte der Gazprom-Konzern mit, seine Beteiligung an der Gazprom Germania am Vortag beendet zu haben.[6] GPEBS beschloss am 1. April 2022 die Liquidation von Gazprom Germania. Daraufhin setzte am 4. April 2022 das deutsche Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz nach den §§ 6, 4 Abs. 1 Nr. 4 AWG die Bundesnetzagentur bis zum 30. September 2022 als Treuhänderin für die Anteile an der Gazprom Germania ein, die mithin fortbesteht. https://de.wikipedia.org/wiki/Gazprom_Germania
Kdo umi nemecky, prectete si to cele, napriklad odstavec "Pozadi" je zajimavy.
Zasobniky, ktere Gazpom Germania provozuje: Rehden - nejvetsi pro zapadni Evropu, dale Jemgum a v Rakousku zasobnik Haidach (Straßwalchen).


Gazprom Germania - sef Igor Fedorov **Restrukturializace 2022** Dne 25. března 2022 společnost Gazprom Export LLC (GPE; ООО "Gazprom Export") převedla 100% svých akcií v Gazpromu Germania na Gazprom Export Business Services LLC (GPEBS; ООО "Gazprom Export-Servis", se sídlem: Petrohrad). K 31. březnu 2022 bylo 0,1 % akcií GPEBS převedeno na Palmary JSC (АО "Палмэри", sídlo: Moskva); 99,9 % zůstalo jako vlastní akcie v samotném GPEBS, tedy PALMARY kontrolovaném GPEBS a tedy i Gazprom Germania. Dne 1. dubna 2022 Gazprom-Koncern oznámil, že den předtím ukončil svůj podíl v Gazpromu Germania. GPEBS rozhodla o likvidaci Gazpromu Germania dne 1. dubna 2022. V důsledku toho jmenovalo dne 4. dubna 2022 německé Spolkové ministerstvo hospodářství a ochrany klimatu Spolkovou agenturu pro sítě správcem akcií Gazpromu Germania do 30. září 2022 v souladu s §§ 6, 4 odst. 1 č. 4 AWG, Gazprom Germania tedy nadale existuje. Tady v nemcine: Am 25. März 2022 trat die Gazprom Export LLC (GPE; ООО „Газпром Экспорт“) die von ihr gehaltenen Anteile an Gazprom Germania in Höhe von 100 % an die Gazprom Export Business Services LLC (GPEBS; ООО „Газпром Экспорт Бизнес-Сервисы“, Sitz: Sankt Petersburg) ab. Zum 31. März 2022 wurden 0,1 % der Anteile an der GPEBS auf die Palmary JSC (АО „Палмэри“, Sitz: Moskau) übertragen; 99,9 % verblieben als Eigenanteile bei der GPEBS selbst, so dass Palmary die GPEBS und damit auch Gazprom Germania kontrollierte. Am 1. April 2022 teilte der Gazprom-Konzern mit, seine Beteiligung an der Gazprom Germania am Vortag beendet zu haben.[6] GPEBS beschloss am 1. April 2022 die Liquidation von Gazprom Germania. Daraufhin setzte am 4. April 2022 das deutsche Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz nach den §§ 6, 4 Abs. 1 Nr. 4 AWG die Bundesnetzagentur bis zum 30. September 2022 als Treuhänderin für die Anteile an der Gazprom Germania ein, die mithin fortbesteht. https://de.wikipedia.org/wiki/Gazprom_Germania Kdo umi nemecky, prectete si to cele, napriklad odstavec "Pozadi" je zajimavy. Zasobniky, ktere Gazpom Germania provozuje: Rehden - nejvetsi pro zapadni Evropu, dale Jemgum a v Rakousku zasobnik Haidach (Straßwalchen).

Siluanov poprvé vyplatil eurobondy v rublech...


https://yandex.ru/news/story/Minfin_perechislil_vyplaty_poevrobondam_Rossiya-2022_i_Rossiya-2042_NRD_vrublyakh--d7d94a1347989bebcd8e4c86af7db66d?lang=ru&rubric=index&fan=1&stid=DSrb_TP7IdZN4K3sBI00&t=1649240069&tt=true&persistent_id=188223259&story=f2c32c7a-8710-5943-a3f4-dc8f048f2167


Siluanov poprvé vyplatil eurobondy v rublech... https://yandex.ru/news/story/Minfin_perechislil_vyplaty_poevrobondam_Rossiya-2022_i_Rossiya-2042_NRD_vrublyakh--d7d94a1347989bebcd8e4c86af7db66d?lang=ru&rubric=index&fan=1&stid=DSrb_TP7IdZN4K3sBI00&t=1649240069&tt=true&persistent_id=188223259&story=f2c32c7a-8710-5943-a3f4-dc8f048f2167

To ano, ale zatím si USA vesele importují ropu, hnojiva, hliník... zatímco Evropa se každým dnem stihne střelit do nějakýho životně důležitýho orgánu.

To je použití principu Rozděl a panuj vůči anglosasům . Někdo může , někdo nesmí a všichni o tom vědí . A ti Všichni je i dav , který se má uskrovňovat , pro pohodlí fašistických elit . Jak to asi může dopadnout .


[quote="pid:66595, uid:372"]To ano, ale zatím si USA vesele importují ropu, hnojiva, hliník... zatímco Evropa se každým dnem stihne střelit do nějakýho životně důležitýho orgánu.[/quote] To je použití principu Rozděl a panuj vůči anglosasům . Někdo může , někdo nesmí a všichni o tom vědí . A ti Všichni je i dav , který se má uskrovňovat , pro pohodlí fašistických elit . Jak to asi může dopadnout .

EU prý chce proti Maďarsku zahájit podle Reuters disciplinární řízení, ta zpráva se zřejmě objevila po výhře Orbána ve volbách a dnes Maďarsko oznámilo, že bude platit za plyn v rublech


https://www.rbc.ru/politics/05/04/2022/624c4dad9a79476c71861d7a


EU prý chce proti Maďarsku zahájit podle Reuters disciplinární řízení, ta zpráva se zřejmě objevila po výhře Orbána ve volbách a dnes Maďarsko oznámilo, že bude platit za plyn v rublech https://www.rbc.ru/politics/05/04/2022/624c4dad9a79476c71861d7a

EU prý chce proti Maďarsku zahájit podle Reuters disciplinární řízení, ta zpráva se zřejmě objevila po výhře Orbána ve volbách a dnes Maďarsko oznámilo, že bude platit za plyn v rublech

Zatím je to pro mnoho lidí ještě prdel . Ale až v Maďarsku poteče levný plyn a bude dostatek potravin pro všechny a v ostatních korporátech převládne hlad a zima , tak se ta prdel změní na masakr motorovou pilou místních jelit .
A teprve potom to začne být prdel , pro miliony mimořádně nasraných lidí .


[quote="pid:66660, uid:125"]EU prý chce proti Maďarsku zahájit podle Reuters disciplinární řízení, ta zpráva se zřejmě objevila po výhře Orbána ve volbách a dnes Maďarsko oznámilo, že bude platit za plyn v rublech[/quote] Zatím je to pro mnoho lidí ještě prdel . Ale až v Maďarsku poteče levný plyn a bude dostatek potravin pro všechny a v ostatních korporátech převládne hlad a zima , tak se ta prdel změní na masakr motorovou pilou místních jelit . A teprve potom to začne být prdel , pro miliony mimořádně nasraných lidí .

No, ještě si počkáme na vyhlášení FEDu a BIS
Tak, se asi BIS vyjářila, jak píše RT :
"Blíží se nová éra vyšší inflace a úrokových sazeb, protože tradiční vazby mezi západními zeměmi na jedné straně a Ruskem a Čínou na straně druhé se zhoršují, zatímco dopad pandemie koronaviru žene globalizaci naruby, uvedl šéf BIS Agustín Carstens."


Varování přichází v době prudce rostoucích cen energií a potravin, které tlačí meziroční inflaci ve více než polovině rozvinutých ekonomik nad 5 %, zatímco se očekává, že polovina rozvojového světa bude čelit inflaci přes 7 %. Mezitím byly velké ekonomiky nuceny zvýšit úrokové sazby z historických minim.


Poznámka: Nic nového pod sluncem. Snad jen to, že BIS tak často prohlášení zase nedělá. Takže to nebude jen tak.


[quote="pid:66374, uid:260"]No, ještě si počkáme na vyhlášení FEDu a BIS[/quote]Tak, se asi BIS vyjářila, jak píše [RT](https://www.rt.com/business/553380-inflation-era-east-west-ties/) : "Blíží se nová éra vyšší inflace a úrokových sazeb, protože tradiční vazby mezi západními zeměmi na jedné straně a Ruskem a Čínou na straně druhé se zhoršují, zatímco dopad pandemie koronaviru žene globalizaci naruby, uvedl šéf BIS Agustín Carstens." Varování přichází v době prudce rostoucích cen energií a potravin, které tlačí meziroční inflaci ve více než polovině rozvinutých ekonomik nad 5 %, zatímco se očekává, že polovina rozvojového světa bude čelit inflaci přes 7 %. Mezitím byly velké ekonomiky nuceny zvýšit úrokové sazby z historických minim. Poznámka: Nic nového pod sluncem. Snad jen to, že BIS tak často prohlášení zase nedělá. Takže to nebude jen tak.

Zatím je to pro mnoho lidí ještě prdel . Ale až v Maďarsku poteče levný plyn a bude dostatek potravin pro všechny a v ostatních korporátech převládne hlad a zima , tak se ta prdel změní na masakr motorovou pilou místních jelit .
A teprve potom to začne být prdel , pro miliony mimořádně nasraných lidí .


Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...


[quote="pid:66675, uid:185"]Zatím je to pro mnoho lidí ještě prdel . Ale až v Maďarsku poteče levný plyn a bude dostatek potravin pro všechny a v ostatních korporátech převládne hlad a zima , tak se ta prdel změní na masakr motorovou pilou místních jelit . A teprve potom to začne být prdel , pro miliony mimořádně nasraných lidí .[/quote] Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...

Tak, se asi BIS vyjářila
Pokračování ve stejném gardu. Prezident Nemeckej spolkovej banky (Bundesbank) Joachim Nagel vyjadril obavy z vysokej miery inflácie v Nemecku, ktorá by podľa jeho odhadov mohla v roku 2022 dosiahnuť v priemere 6%. Píše o tom news-front .


V prípade, že ruská špeciálna vojenská operácia na Ukrajine bude pokračovať, môže podľa jeho názoru dôjsť k ďalšiemu zvýšeniu cien energií, čo bude mať „nadmerný dopad na reálnu ekonomiku“. Obzvlášť silne z vysokých cien, ako zdôraznil šéf Bundesbanky, budú trpieť ľudia s nízkymi alebo strednými príjmami.


Poznámka: "samozřejmě za to může Putin, kdo jiný". Zjevně začíná mít západní finanční internacionála pořádné bobky. Liberastní makroekonomika nejspíš vyčerpala všechny stabilizační nástroje. Asi zůstaly jen oscilace mezi inflací a deflací, anebo ..... dlouhodobé smlouvy s Ruskem na jeho energonosiče.


[quote="pid:66679, uid:260"]Tak, se asi BIS vyjářila[/quote]Pokračování ve stejném gardu. Prezident Nemeckej spolkovej banky (Bundesbank) Joachim Nagel vyjadril obavy z vysokej miery inflácie v Nemecku, ktorá by podľa jeho odhadov mohla v roku 2022 dosiahnuť v priemere 6%. Píše o tom [news-front](https://sk.news-front.info/2022/04/07/nemecka-spolkova-banka-je-znepokojena-rastucou-inflaciou-v-krajine/) . V prípade, že ruská špeciálna vojenská operácia na Ukrajine bude pokračovať, môže podľa jeho názoru dôjsť k ďalšiemu zvýšeniu cien energií, čo bude mať „nadmerný dopad na reálnu ekonomiku“. Obzvlášť silne z vysokých cien, ako zdôraznil šéf Bundesbanky, budú trpieť ľudia s nízkymi alebo strednými príjmami. Poznámka: "samozřejmě za to může Putin, kdo jiný". Zjevně začíná mít západní finanční internacionála pořádné bobky. Liberastní makroekonomika nejspíš vyčerpala všechny stabilizační nástroje. Asi zůstaly jen oscilace mezi inflací a deflací, anebo ..... dlouhodobé smlouvy s Ruskem na jeho energonosiče.
Upravené 7. 4. 2022 o 10:21

Ze stejného zdroje news-front . USA nebudú v najbližších rokoch schopné zásobovať Európu dostatočným množstvom LNG.


Delegácie z Lotyšska a Estónska, ako aj diplomati z Bulharska, Estónska, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Lotyšska a Spojeného kráľovstva sa stretli so zástupcami spoločností zaoberajúcich sa bridlicovým plynom v texaskom Houstone. Informovala o tom agentúra „Reuters“ s odvolaním sa na Freda Hutchisona, šéfa asociácie „LNG Alliance“. Okrem toho sú plánované samostatné stretnutia so zástupcami súkromného sektora v Lotyšsku, Estónsku a na Slovensku.


Poznámka: S čepicí v ruce sdělili Evropané svou poníženou supliku, a bossové z LNG Aliance odpověděli stručným: "Sorry". Nicméně, kdo není škarohlíd, tak ví, že tankery mohou plyn čerpat i na Jamalu. Tam je ho dost. Podstatné je, aby ty tankery nebyly ruské.smile


Poznámka č.2: podle RT je dnešní kurz RUB/USD=76. Kurz k 7.3.2022 byl 150 rublů za dolar.


Ze stejného zdroje [news-front](https://sk.news-front.info/2022/04/07/usa-nebudu-v-najblizsich-rokoch-schopne-zasobovat-europu-dostatocnym-mnozstvom-lng/) . USA nebudú v najbližších rokoch schopné zásobovať Európu dostatočným množstvom LNG. Delegácie z Lotyšska a Estónska, ako aj diplomati z Bulharska, Estónska, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Lotyšska a Spojeného kráľovstva sa stretli so zástupcami spoločností zaoberajúcich sa bridlicovým plynom v texaskom Houstone. Informovala o tom agentúra „Reuters“ s odvolaním sa na Freda Hutchisona, šéfa asociácie „LNG Alliance“. Okrem toho sú plánované samostatné stretnutia so zástupcami súkromného sektora v Lotyšsku, Estónsku a na Slovensku. Poznámka: S čepicí v ruce sdělili Evropané svou poníženou supliku, a bossové z LNG Aliance odpověděli stručným: "Sorry". Nicméně, kdo není škarohlíd, tak ví, že tankery mohou plyn čerpat i na Jamalu. Tam je ho dost. Podstatné je, aby ty tankery nebyly ruské.;) Poznámka č.2: podle [RT](https://www.rt.com/business/553438-ruble-stronger-before-ukraine-crisis/) je dnešní kurz RUB/USD=76. Kurz k 7.3.2022 byl 150 rublů za dolar.
Upravené 7. 4. 2022 o 10:25

Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...

Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.


[quote="pid:66763, uid:125"]Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...[/quote] Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.
61.33k
303
66
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept