Zahraničná politika
Malta - zpravy
Y

Parlamentní volby na Maltě jasně vyhrála vládnoucí Socialisticka strana
V parlamentních volbách na Maltě zvítězila vládnoucí Labouristická strana. Premiér Robert Abela dnes v televizním rozhovoru hovořil o "jasné" většině poté, co první výsledky sčítání hlasů ukázaly, že sociální demokraté mají náskok před konzervativní nacionalistickou stranou. K vítězství Abele poblahopřál hlavní kandidát strany Bernard Grech. Oficiální výsledky se očekávají až zítra.
Sociální demokraté jsou ve vládě na středomořském ostrově od roku 2013. Jedná se o první Abelův volební úspěch. V čele vlády stanul v lednu 2020 poté, co Joseph Muscat odstoupil kvůli korupčnímu skandálu a obvinění z podílu na vraždě novinářky Daphne Caruanové Galiziové.
Volební účast byla 85,5 procenta. To, co by v mnoha evropských zemích bylo velkým úspěchem, však pro Maltu znamená nejnižší volební účast v historii od získání nezávislosti v roce 1964. zde


**Parlamentní volby na Maltě jasně vyhrála vládnoucí Socialisticka strana** V parlamentních volbách na Maltě zvítězila vládnoucí Labouristická strana. Premiér Robert Abela dnes v televizním rozhovoru hovořil o "jasné" většině poté, co první výsledky sčítání hlasů ukázaly, že sociální demokraté mají náskok před konzervativní nacionalistickou stranou. K vítězství Abele poblahopřál hlavní kandidát strany Bernard Grech. Oficiální výsledky se očekávají až zítra. Sociální demokraté jsou ve vládě na středomořském ostrově od roku 2013. Jedná se o první Abelův volební úspěch. V čele vlády stanul v lednu 2020 poté, co **Joseph Muscat** odstoupil kvůli korupčnímu skandálu a obvinění z podílu na vraždě novinářky **Daphne Caruanové Galiziové. **Volební účast byla 85,5 procenta. To, co by v mnoha evropských zemích bylo velkým úspěchem, však pro Maltu znamená nejnižší volební účast v historii od získání nezávislosti v roce 1964. [zde](https://orf.at/#/stories/3256035/)
248
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept