Egregoriálno-matričné riadenie
Norsko - 4 mrtvi pri padu vojenskeho letadla SSA a jine
Y

Stalo se to pri manevrech v oblasti Nordland (Severni zeme). Zemreli byli vsichni prislusnici SSA.
Duvod nejasny
Proč se letadlo v-22 Osprey zřítilo, není jasné. Policie oznámila vyšetřování. Let proběhl v rámci cvičení "Cold Response" (Studena odezva).
Cviceni zacalo v pondeli, ucastnilo se mnoho zemi nato.
Manevry mely skoncit 1. dubna 2022.
Hlavní aktivity měly být nejprve na vodě a ve vzduchu. "Cold Response" se koná každé dva roky v zimních podmínkách v Norsku. Zúčastní se jí asi 30 000 vojáků z 27 zemí NATO a partnerských zemí, z toho tisíce pozemních, námořních a leteckých sil. zde


Stalo se to pri manevrech v oblasti Nordland (Severni zeme). Zemreli byli vsichni prislusnici SSA. **Duvod nejasny** Proč se letadlo v-22 Osprey zřítilo, není jasné. Policie oznámila vyšetřování. Let proběhl v rámci cvičení "Cold Response" (Studena odezva). Cviceni zacalo v pondeli, ucastnilo se mnoho zemi nato. Manevry mely skoncit 1. dubna 2022. Hlavní aktivity měly být nejprve na vodě a ve vzduchu. "Cold Response" se koná každé dva roky v zimních podmínkách v Norsku. Zúčastní se jí asi 30 000 vojáků z 27 zemí NATO a partnerských zemí, z toho tisíce pozemních, námořních a leteckých sil. [zde](https://orf.at/#/stories/3254392/)
Upravené 21. 3. 2022 o 14:17

Abych nezacinala nove vlakno, tak to dam sem:
Norsko - po zemetreseni zastavena produkce ropy
Norsko zažilo v Severním moři největší zemětřesení za poslední roky. Podle Seismologického výzkumného střediska NORSAR se to stalo dnes ráno asi 160 kilometrů západně od západního pobřeží Norska. Jeho síla byla uvedena institutem na 4,7, zatímco národní seismická síť skandinávské země byla na 4,4 až 4,5.
Norská média s odvoláním na údaje evropsko-středomořského Seismologického centra (EMSC) hovořila také o síle 5,1. Otřesy byly údajně ještě cítit ve velké části provincie Vestland.
Výkonná ředitelka NORSARU Anne Streimmen Lycke uvedla, že jde o nejsilnější zaznamenané zemětřesení v Severním moři od roku 1989.
Zemětřesení pocitili na plošině "Snorre B"
Norský koncern Equinor se rozhodl preventivně zastavit výrobu na nedaleké ropné plošině. Zemětřesení bylo pociťováno na plošině "Snorre B" v Severním moři, ale škody na zařízení nebo na mořském dně v oblasti nebyly hlášeny, uvedl mluvčí Equinoru. Personál je v pořádku, nálada je klidná.
Nyní probíhá průzkum mořského dna. "Pokud jsme si budeme jisti, že podmínky pro normální provoz jsou bezpečné, obnovíme výrobu," uvedl mluvčí. zde


Abych nezacinala nove vlakno, tak to dam sem: **Norsko - po zemetreseni zastavena produkce ropy** Norsko zažilo v Severním moři největší zemětřesení za poslední roky. Podle Seismologického výzkumného střediska NORSAR se to stalo dnes ráno asi 160 kilometrů západně od západního pobřeží Norska. Jeho síla byla uvedena institutem na 4,7, zatímco národní seismická síť skandinávské země byla na 4,4 až 4,5. Norská média s odvoláním na údaje evropsko-středomořského Seismologického centra (EMSC) hovořila také o síle 5,1. Otřesy byly údajně ještě cítit ve velké části provincie Vestland. Výkonná ředitelka NORSARU Anne Streimmen Lycke uvedla, že jde o nejsilnější zaznamenané zemětřesení v Severním moři od roku 1989. **Zemětřesení pocitili na plošině "Snorre B"** Norský koncern Equinor se rozhodl preventivně zastavit výrobu na nedaleké ropné plošině. Zemětřesení bylo pociťováno na plošině "Snorre B" v Severním moři, ale škody na zařízení nebo na mořském dně v oblasti nebyly hlášeny, uvedl mluvčí Equinoru. Personál je v pořádku, nálada je klidná. Nyní probíhá průzkum mořského dna. "Pokud jsme si budeme jisti, že podmínky pro normální provoz jsou bezpečné, obnovíme výrobu," uvedl mluvčí. [zde](https://orf.at/#/stories/3254695/)

Norsko - po zemetreseni zastavena produkce ropy


"Máslo padražálo?" Naozaj kvôli zemetraseniu, alebo kvôli vytvoreniu nedostatku a opodstatneniu zvýšenia cien pohonných hmôt?


[quote="pid:64421, uid:68"]Norsko - po zemetreseni zastavena produkce ropy[/quote] "Máslo padražálo?" Naozaj kvôli zemetraseniu, alebo kvôli vytvoreniu nedostatku a opodstatneniu zvýšenia cien pohonných hmôt?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

"Máslo padražálo?"


Petrov sa mylil... nie maslo zdrazelo ale kvoli Rusku maslo zdrazilo!


[quote="pid:64449, uid:623"]"Máslo padražálo?"[/quote] Petrov sa mylil... nie maslo zdrazelo ale kvoli Rusku maslo zdrazilo!
1.01k
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept