Egregoriálno-matričné riadenie
Silne zemetreseni ve Fukusime
Y

Take Tokyo je zasazeno.
Zemětřesení o síle 7,3 stupně zasáhlo japonskou oblast Fukušima, přichází varování před Tsunami. Budovy v Tokiu se také otřásly. Ve dvou milionech domácností vypadla elektřina.
Meteorologický úřad vydal varování před Tsunami pro prefektury Fukušima a Mijagi, že by mohla být až metr vysoká přílivová vlna. Zemětřesení o síle 7,3 stupně se odehrálo v hloubce 60 kilometrů pod mořem.
Podle tiskové agentury Kyodo muselo být v oblasti Fukušimy převezeno do nemocnic mnoho lidí. Také ve 250 kilometrů vzdáleném Tokiu se budovy dlouho otřásaly. Silnice na severovýchodě jsou uzavřeny. Podle energetické společnosti Tepco byly bez elektřiny téměř dva miliony domácností, z toho 700 000 v Tokiu.
V bývalé jaderné elektrárně Fukušima Daiči byl v budově turbíny požární poplach, oznámil provozovatel elektrárny Tepco. V ochlazovací nádrži pro použité palivové články druhé jaderné elektrárny Fukušima Daini dvanáct kilometrů jižně od zřícené jaderné elektrárny navíc selhala čerpadla.
Japonská vláda zřídila pohotovostní jednotku. Pro část pobřežní oblasti v prefektuře Mijagi úřady nařídily evakuaci. Do přístavního města Ishinomaki na severovýchodě země dorazila 20 centimetrů vysoká Tsunami.
Premiér Fumio Kišida novinářům řekl, že vláda vyhodnotí rozsah škod. Slíbil, že udělá vše pro záchranu a pomoc. "Nejprve prosím podnikněte kroky, abyste si zachránili život," napsal na Twitteru.
Otřes začal pomalu a nakonec zesílil. Pak se zdálo, že se země na chvíli uklidnila, než se znovu na vteřinu otřásla a lidé v Tokiu byli pozdě večer vyděšeni. Obvykle jsou obyvatelé při zemětřesení o této síle upozorňováni naléhavým varovným tónem, ale tentokrát to nefungovalo.
Provoz vysokorychlostních vlaků byl automaticky zastaven, přesto vykolejil Šinkansenský Expres , ale podle místních médií zůstalo asi 100 cestujících na palubě nezraněno.
zde


Take Tokyo je zasazeno. Zemětřesení o síle 7,3 stupně zasáhlo japonskou oblast Fukušima, přichází varování před Tsunami. Budovy v Tokiu se také otřásly. Ve dvou milionech domácností vypadla elektřina. Meteorologický úřad vydal varování před Tsunami pro prefektury Fukušima a Mijagi, že by mohla být až metr vysoká přílivová vlna. Zemětřesení o síle 7,3 stupně se odehrálo v hloubce 60 kilometrů pod mořem. Podle tiskové agentury Kyodo muselo být v oblasti Fukušimy převezeno do nemocnic mnoho lidí. Také ve 250 kilometrů vzdáleném Tokiu se budovy dlouho otřásaly. Silnice na severovýchodě jsou uzavřeny. Podle energetické společnosti Tepco byly bez elektřiny téměř dva miliony domácností, z toho 700 000 v Tokiu. V bývalé jaderné elektrárně Fukušima Daiči byl v budově turbíny požární poplach, oznámil provozovatel elektrárny Tepco. V ochlazovací nádrži pro použité palivové články druhé jaderné elektrárny Fukušima Daini dvanáct kilometrů jižně od zřícené jaderné elektrárny navíc selhala čerpadla. Japonská vláda zřídila pohotovostní jednotku. Pro část pobřežní oblasti v prefektuře Mijagi úřady nařídily evakuaci. Do přístavního města Ishinomaki na severovýchodě země dorazila 20 centimetrů vysoká Tsunami. Premiér Fumio Kišida novinářům řekl, že vláda vyhodnotí rozsah škod. Slíbil, že udělá vše pro záchranu a pomoc. "Nejprve prosím podnikněte kroky, abyste si zachránili život," napsal na Twitteru. Otřes začal pomalu a nakonec zesílil. Pak se zdálo, že se země na chvíli uklidnila, než se znovu na vteřinu otřásla a lidé v Tokiu byli pozdě večer vyděšeni. Obvykle jsou obyvatelé při zemětřesení o této síle upozorňováni naléhavým varovným tónem, ale tentokrát to nefungovalo. Provoz vysokorychlostních vlaků byl automaticky zastaven, přesto vykolejil Šinkansenský Expres , ale podle místních médií zůstalo asi 100 cestujících na palubě nezraněno. [zde](https://www.tagesschau.de/ausland/japan-erdbeben-fukushima-101.html)
Upravené 16. 3. 2022 o 20:10
251
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept