Zahraničná politika
Svycarsko - zostruje sankce proti Rusku
Y

Svycarsko zostruje sankce proti Rusku a Belorusku.
Turisticke- a financni sankce budou rozsireny na 197 osob a 9 ruskych organizaci, rika dnes ministerstvo hospodarstvi.
Sankcni listina odpovida plne te Evropske unie.
Take budou zostrena opatreni proti Belorusku.
Bude zakazan vyvoz civilniho i vojensky pouzitelneho zbozi nezavisle na ucelu konecneho pouziti nebo konecnem spotrebiteli.
Zpřísní se také zákazy dovozu a finanční sankce vůči Bělorusku. zde


Svycarsko zostruje sankce proti Rusku a Belorusku. Turisticke- a financni sankce budou rozsireny na 197 osob a 9 ruskych organizaci, rika dnes ministerstvo hospodarstvi. Sankcni listina odpovida plne te Evropske unie. Take budou zostrena opatreni proti Belorusku. Bude zakazan vyvoz civilniho i vojensky pouzitelneho zbozi nezavisle na ucelu konecneho pouziti nebo konecnem spotrebiteli. Zpřísní se také zákazy dovozu a finanční sankce vůči Bělorusku. [zde](https://orf.at/#/stories/3253776/)
Upravené 24. 3. 2022 o 17:27

Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy
Švýcarsko zablokovalo v souvislosti se sankcemi proti Rusku majetek v celkové výši 5,75 miliardy franků (5,6 miliardy EUR). "Mezi nimi jsou i zprávy o nemovitostech v různých turistických kantonech," řekl dnes Erwin Bollinger ze státního sekretariátu pro hospodářství (SECO). Většina majetku je však na bankovních účtech.
Od 28.února jsou peníze a další aktiva, jako jsou nemovitosti, umělecké hodnoty a vozidla, ve Švýcarsku blokovány sankcionovanými osobam a společnostem. Každý, kdo spravuje tento majetek, musí neprodleně toto hlasit SECO. Podle Bollingera tyto zprávy dostává od konce února.
Částky by měly i nadále růst
Švýcarsko zavádí sankce EU. V současné době se opatření týká 874 osob a 62 společností z Ruska. Více než pět miliard Švýcarských franků je podle Bollingera momentálních. "S ještě příchozími oznámeními a případně novým seznamem EU, který by Švýcarsko přejalo, se toto číslo pravděpodobně ještě zvýší.“
Švýcarská bankovní asociace minulý týden odhadovala, že majetek Rusů žijících v zahraničí ve Švýcarsku se pohybuje mezi 150 až 200 miliardami franků. Bollinger poukázal na to, že ne každý Rus, který vlastní majetek ve Švýcarsku, je na sankčním seznamu. Na druhou stranu, ne všechny sankcionované majetky se nachazi ve Švýcarsku.
Majetky byly zablokovány, ale nebyly zkonfiskovány. Cílem sankcí je omezit disponibilitu. "Majetek zůstává sankcionované osobě," řekl Bollinger. Ve Švýcarsku neexistuje právní základ pro konfiskaci majetku. zde


**Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy** Švýcarsko zablokovalo v souvislosti se sankcemi proti Rusku majetek v celkové výši 5,75 miliardy franků (5,6 miliardy EUR). "Mezi nimi jsou i zprávy o nemovitostech v různých turistických kantonech," řekl dnes Erwin Bollinger ze státního sekretariátu pro hospodářství (SECO). Většina majetku je však na bankovních účtech. Od 28.února jsou peníze a další aktiva, jako jsou nemovitosti, umělecké hodnoty a vozidla, ve Švýcarsku blokovány sankcionovanými osobam a společnostem. Každý, kdo spravuje tento majetek, musí neprodleně toto hlasit SECO. Podle Bollingera tyto zprávy dostává od konce února. **Částky by měly i nadále růst** Švýcarsko zavádí sankce EU. V současné době se opatření týká 874 osob a 62 společností z Ruska. Více než pět miliard Švýcarských franků je podle Bollingera momentálních. "S ještě příchozími oznámeními a případně novým seznamem EU, který by Švýcarsko přejalo, se toto číslo pravděpodobně ještě zvýší.“ Švýcarská bankovní asociace minulý týden odhadovala, že majetek Rusů žijících v zahraničí ve Švýcarsku se pohybuje mezi 150 až 200 miliardami franků. Bollinger poukázal na to, že ne každý Rus, který vlastní majetek ve Švýcarsku, je na sankčním seznamu. Na druhou stranu, ne všechny sankcionované majetky se nachazi ve Švýcarsku. Majetky byly zablokovány, ale nebyly zkonfiskovány. Cílem sankcí je omezit disponibilitu. "Majetek zůstává sankcionované osobě," řekl Bollinger. Ve Švýcarsku neexistuje právní základ pro konfiskaci majetku. [zde](https://orf.at/#/stories/3255496/)
Upravené 24. 3. 2022 o 19:15

Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy

Tak přesně tohle udělali i bohatým židům, když je nacisti začali označovat žlutou hvězdou a pak jim koupili lístek do "nových domovů" - v koncentráku.
Umí vůbec Švýcarsko i něco jiného, než jen zabrat cizí účty a peníze na nich "privatizovat"?


[quote="pid:65068, uid:68"]Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy[/quote] Tak přesně tohle udělali i bohatým židům, když je nacisti začali označovat žlutou hvězdou a pak jim koupili lístek do "nových domovů" - v koncentráku. Umí vůbec Švýcarsko i něco jiného, než jen zabrat cizí účty a peníze na nich "privatizovat"?

Tak přesně tohle udělali i bohatým židům

Vzhledem k hojně používanému výrazu "rossionské elity" se domnívám, že jen učinili úplně to samé, v upgradované verzi.


[quote="pid:65075, uid:203"]Tak přesně tohle udělali i bohatým židům[/quote] Vzhledem k hojně používanému výrazu "rossionské elity" se domnívám, že jen učinili úplně to samé, v upgradované verzi.

Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy
Asi už to tady bylo zmíněno, ale švýcarská samostatnost byla deklarována v roce 1815 na Vídeňském kongresu za podmínky dodržování neutrality. Tak rozhodly mocnosti včetně Ruska. Myslím, že by bylo velice zajímavé, kdyby ruský velvyslanec ve Švýcarsku doručil na švýcarské ministerstvo zahraničí nótu, která by jenom konstatovala další neuznávání neutrality Švýcarska. Nejspíš by to bylo jenom gesto bez dalšího reálného dopadu. Ale mediálně rozhodně zajímavé ...


[quote="pid:65068, uid:68"]Svycarsko zablokovalo sankcionovanym Rusum miliardy[/quote]Asi už to tady bylo zmíněno, ale švýcarská samostatnost byla deklarována v roce 1815 na Vídeňském kongresu za podmínky dodržování neutrality. Tak rozhodly mocnosti včetně Ruska. Myslím, že by bylo velice zajímavé, kdyby ruský velvyslanec ve Švýcarsku doručil na švýcarské ministerstvo zahraničí nótu, která by jenom konstatovala další neuznávání neutrality Švýcarska. Nejspíš by to bylo jenom gesto bez dalšího reálného dopadu. Ale mediálně rozhodně zajímavé ...
Upravené 25. 3. 2022 o 10:05
1.08k
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept