História
15.březen 1939

Dnes je den, kdy došlo k dalšímu významnému - pro nás tragickému - milníku v 2.fázi Velké války. Došlo k ustanovéní Protektorátu, který byl plně pod kontrolou III. Rajchu.


Poznámka: Zaregistrovali jste někde nějakou, byť nepatrnou zmínku?


Dnes je den, kdy došlo k dalšímu významnému - pro nás tragickému - milníku v 2.fázi Velké války. Došlo k ustanovéní Protektorátu, který byl plně pod kontrolou III. Rajchu. Poznámka: Zaregistrovali jste někde nějakou, byť nepatrnou zmínku?

Ne protože to je přece třeba zapomenout, ve jménu našeho nehynoucího přátelství s SRN. A přeci dneska je to Ukrajina kdo trpí. Mi jsme přece nikdy netrpěli, neznáme útlak a okupace, a kdo že nám to tehdy pomohl? Odpovím si sám, VŠICHNI SE NA NÁS VYSR*LI! Celý kolektivní západ, který se dnes může přetrhnout!


Ne protože to je přece třeba zapomenout, ve jménu našeho nehynoucího přátelství s SRN. A přeci dneska je to Ukrajina kdo trpí. Mi jsme přece nikdy netrpěli, neznáme útlak a okupace, a kdo že nám to tehdy pomohl? Odpovím si sám, VŠICHNI SE NA NÁS VYSR*LI! Celý kolektivní západ, který se dnes může přetrhnout!

Březnové idy, den tragických změn. A v Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád plánovaného Mezimoří... něco je špatně.


Březnové idy, den tragických změn. A v Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád plánovaného Mezimoří... něco je špatně.

Našla jsem jen jedno upozornění - jinak to "nikoho" nezajímá.
https://zoommagazin.iprima.cz/vyroci/hitler-zabral-ceskoslovensko
Je to sice stručné a povrchní - ale přece jen něco.
Když jsem si zadala do vyhledávání "okupace Československa", vyskakoval na mě povětšinou rok 1968. Taky "zajímavé" zjištění, že pro někoho je r. 1968 srovnatelný s okupací z r. 1939.
Jeden z dokumentů:
https://www.youtube.com/watch?v=ElDs3KT_aS4


Našla jsem jen jedno upozornění - jinak to "nikoho" nezajímá. https://zoommagazin.iprima.cz/vyroci/hitler-zabral-ceskoslovensko Je to sice stručné a povrchní - ale přece jen něco. Když jsem si zadala do vyhledávání "okupace Československa", vyskakoval na mě povětšinou rok 1968. Taky "zajímavé" zjištění, že pro někoho je r. 1968 srovnatelný s okupací z r. 1939. Jeden z dokumentů: https://www.youtube.com/watch?v=ElDs3KT_aS4

Děkuji za připomenutí.
V rádiu jsem nic neslyšel, na NETu také nic.


Jen mě zarazila na SEZNAMU upoutávka na zprávy (2.zpráva).


6230829fb7a4d


Děkuji za připomenutí. V rádiu jsem nic neslyšel, na NETu také nic. Jen mě zarazila na SEZNAMU upoutávka na zprávy (2.zpráva). ![6230829fb7a4d](serve/attachment&path=6230829fb7a4d)

Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád plánovaného Mezimoří
Vždyť nedávno někteří byli na koberečku u Boříka.


[quote="pid:63480, uid:810"]Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád plánovaného Mezimoří[/quote]Vždyť nedávno někteří byli na koberečku u Boříka.

A v Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád

Hm... a Lejnová to zorganizovala... Zvláštní zpráva.
Buď je Kyjev naprosto bezpečným místem - nebo se sejdou mimo UA - nebo...


[quote="pid:63480, uid:810"]A v Kyjevě se dnes scházejí šéfové loutkových vlád[/quote] Hm... a Lejnová to zorganizovala... Zvláštní zpráva. Buď je Kyjev naprosto bezpečným místem - nebo se sejdou mimo UA - nebo...

na koberečku u Boříka.

No právě. Pořád spoléhám, že systematická práce "bratrů ve zbrani" nedopustí nejhorší scénáře, nicméně trochu mě děsí staletími vyšlechtěná schopnost elitní větvě Bratrstva kočičí pracky přijít ve vhodnou chvíli s nějakým ohromujícím podrazem.


[quote="pid:63499, uid:260"]na koberečku u Boříka.[/quote] No právě. Pořád spoléhám, že systematická práce "bratrů ve zbrani" nedopustí nejhorší scénáře, nicméně trochu mě děsí staletími vyšlechtěná schopnost elitní větvě Bratrstva kočičí pracky přijít ve vhodnou chvíli s nějakým ohromujícím podrazem.

nebo...

Nechci působit pesimisticky, ale fakt se obávám toho "nebo"... Budu ráda, až tenhle den bude za námi.


[quote="pid:63501, uid:203"]nebo...[/quote] Nechci působit pesimisticky, ale fakt se obávám toho "nebo"... Budu ráda, až tenhle den bude za námi.

Něco bych napsal, ale obávám se, že bych za to mohl být soudně vlečen, v dnešní době, kdy se nesmí názory říkat.


Něco bych napsal, ale obávám se, že bych za to mohl být soudně vlečen, v dnešní době, kdy se nesmí názory říkat.

Niečo by som napísal, ale obávam sa, že by som za to mohol byť súdne vlečený


v tomto článku je zopár rad ako si dat pozor na právne aspekty slobody prejavu: https://kob-forum.eu/2022/03/05/pravnik-hovori-k-aktualni-situaci/


cca v druhej polovici článku.
Dnes je zvláštny deň, Maďari majú štátny sviatok, majú výročie 15.3.1848, chvíľu som pocuvala Orbanov prejav - hovoril o silnom Maďarsku a teda Maďari majú voľby o 19 dni, resp tolko má ešte čas na kampaň.


[quote="pid:63507, uid:149"]Niečo by som napísal, ale obávam sa, že by som za to mohol byť súdne vlečený[/quote] v tomto článku je zopár rad ako si dat pozor na právne aspekty slobody prejavu: https://kob-forum.eu/2022/03/05/pravnik-hovori-k-aktualni-situaci/ cca v druhej polovici článku. Dnes je zvláštny deň, Maďari majú štátny sviatok, majú výročie 15.3.1848, chvíľu som pocuvala Orbanov prejav - hovoril o silnom Maďarsku a teda Maďari majú voľby o 19 dni, resp tolko má ešte čas na kampaň.

Poznámka: Zaregistrovali jste někde nějakou, byť nepatrnou zmínku?


Byl jsem upozorněn na včerejší pořad v rozhlasu:


https://www.mujrozhlas.cz/pribehy-z-kalendare/protektorat-cechy-morava-jedna-z-nejstrasnejsich-kapitol-ceskoslovenskych-dejin


[quote="pid:63447, uid:260"]Poznámka: Zaregistrovali jste někde nějakou, byť nepatrnou zmínku?[/quote] Byl jsem upozorněn na včerejší pořad v rozhlasu: https://www.mujrozhlas.cz/pribehy-z-kalendare/protektorat-cechy-morava-jedna-z-nejstrasnejsich-kapitol-ceskoslovenskych-dejin
Upravené 15. 3. 2022 o 19:27

fakt se obávám

Není čeho. Mezimoří je mrtvé stejně jako R-U 2.0, EU, NATO, a dost brzy možná i AUKUS.
To přeformátování USA a Západ ve slabší lokální velmoc se světovým dosahem, rovní s RF a Čínou, bylo možné
jen do války na Ukrajině. Teď už ne. Teď už je Západ na jasné cestě ke dnu jako Titanik a RF ne vzestupu. Po těch reformách je směřování jasné.
Navíc Západ pomohl Putinovi zmáčknutím Oligarchů. Teď stačí dokončit Ukrajinu a pak Putin dorazí oligarchy (na Ukrajině a v RF se mluví ve spojitostí s Denacifikací ještě o 3. věci, "tajné" => DeOligarchizaci. Poté už nebude Putinovi stát nic v cestě a začne realizovat program na základě té knihy, kterou podporovali. Krystal Růstu (viz. J. Skála). 2024 bude hotov Vostok Oil a do 2030 bude RF plně reindustrializovaná a bude mít ještě lepší ekonomiku jak za SSSR, protože nebude zatížená "Mraksismem".
Západ bude v roce 2030 kde ?! V prachu... Pak přijde čas na Bělorusko, Pobaltí, Kazachstán, Turecko, Aliašku...


[quote="pid:63504, uid:810"]fakt se obávám[/quote] Není čeho. Mezimoří je mrtvé stejně jako R-U 2.0, EU, NATO, a dost brzy možná i AUKUS. To přeformátování USA a Západ ve slabší lokální velmoc se světovým dosahem, rovní s RF a Čínou, bylo možné jen do války na Ukrajině. Teď už ne. Teď už je Západ na jasné cestě ke dnu jako Titanik a RF ne vzestupu. Po těch reformách je směřování jasné. Navíc Západ pomohl Putinovi zmáčknutím Oligarchů. Teď stačí dokončit Ukrajinu a pak Putin dorazí oligarchy (na Ukrajině a v RF se mluví ve spojitostí s Denacifikací ještě o 3. věci, "tajné" => DeOligarchizaci. Poté už nebude Putinovi stát nic v cestě a začne realizovat program na základě té knihy, kterou podporovali. Krystal Růstu (viz. J. Skála). 2024 bude hotov Vostok Oil a do 2030 bude RF plně reindustrializovaná a bude mít ještě lepší ekonomiku jak za SSSR, protože nebude zatížená "Mraksismem". Západ bude v roce 2030 kde ?! V prachu... Pak přijde čas na Bělorusko, Pobaltí, Kazachstán, Turecko, Aliašku...

Quilgen: na zaklade coho veris, ze ma Putin tolko ludi, ktori to zabezpecia? nespochybnujem tvoje tvrdenia, ale aj tak.....Putin ma pomaly 70 rokov a stale ma kopu uradnikov ci oligarchov, ktori mu hadzu pod nohy nie polena, ale pomaly balvany. Rusko za poslednych 10 rokov islo so zivotnou urovnou dolu pre priemerneho obcana. Iste, bol tam hlavny podiel sankcii atd., ale aj tak. Vsetci sa snazia svoje si urvat a obcan ostava niekde na konci. A teraz k tomu este Ukrajina. Plus kopa ludi s nenavistou v srdci.
Zatial mi z toho vychadza vzostup Ciny.....ano Zapad a USD budu klesat a mozno aj pad, ale ten vzostup podla KOB je zatial zda sa mi aspon, skor len tuzba niektorych, nez realita.....ale mozno to len nevidim


Quilgen: na zaklade coho veris, ze ma Putin tolko ludi, ktori to zabezpecia? nespochybnujem tvoje tvrdenia, ale aj tak.....Putin ma pomaly 70 rokov a stale ma kopu uradnikov ci oligarchov, ktori mu hadzu pod nohy nie polena, ale pomaly balvany. Rusko za poslednych 10 rokov islo so zivotnou urovnou dolu pre priemerneho obcana. Iste, bol tam hlavny podiel sankcii atd., ale aj tak. Vsetci sa snazia svoje si urvat a obcan ostava niekde na konci. A teraz k tomu este Ukrajina. Plus kopa ludi s nenavistou v srdci. Zatial mi z toho vychadza vzostup Ciny.....ano Zapad a USD budu klesat a mozno aj pad, ale ten vzostup podla KOB je zatial zda sa mi aspon, skor len tuzba niektorych, nez realita.....ale mozno to len nevidim

ale ten vzostup podla KOB je zatial zda sa mi aspon, skor len tuzba niektorych, nez realita....

O nicom nie je rozhodnute, aj po poslednej vojne bolo vdaka stalinizmu nasliapnute aby sa vykorenil fasizmus a parazitizmus lenze ludia neprevzali zodpovednost za svoje zivoty, a elity to zaklincovali ako vzdy... pri dnesnom chapani a mravnosti ludi tvojmu skepticizmu rozumiem ale ked umrie idea-nadej, tak umrie aj realizacia svetlejsej buducnosti.
Pred Ruskom teraz stoji podobna uloha ako pred sto rokmi - vybudovat vedecko-technologicku zakladnu a stat sa suverennym statom vo vsetkych ohladoch - vsetko sa odvija od vzdelania a to liberalne kalicenie deti uz musi skoncit. Ze je kapitalizmus mrtvy hovoria viacere zapadne elity, ale Putin to vcera povedal jednoznacne. Ak sa podari vyriesit ulohy, ktore pred nami stoja tak nic nestoji tomu osidlit opat vidiek a osidlit hoc aj neobyvane casti sibiri ako to planuje Putin a Sojgu kedze kapitalizmus koncentruje ludi do velkomiest, kde aj ludia degraduju. Pri funkcnom systeme sa kona v sulade s vyssimi principmi - s prirodou a nie na ukor beznych ludi. Za socializmu sa narobilo vela chyb ale dnes sa mozu odstranit a vylepsit, mnohe bolo za Stalina len rozpracovane a caka na realizaciu...


[quote="pid:63878, uid:187"]ale ten vzostup podla KOB je zatial zda sa mi aspon, skor len tuzba niektorych, nez realita....[/quote] O nicom nie je rozhodnute, aj po poslednej vojne bolo vdaka stalinizmu nasliapnute aby sa vykorenil fasizmus a parazitizmus lenze ludia neprevzali zodpovednost za svoje zivoty, a elity to zaklincovali ako vzdy... pri dnesnom chapani a mravnosti ludi tvojmu skepticizmu rozumiem ale ked umrie idea-nadej, tak umrie aj realizacia svetlejsej buducnosti. Pred Ruskom teraz stoji podobna uloha ako pred sto rokmi - vybudovat vedecko-technologicku zakladnu a stat sa suverennym statom vo vsetkych ohladoch - vsetko sa odvija od vzdelania a to liberalne kalicenie deti uz musi skoncit. Ze je kapitalizmus mrtvy hovoria viacere zapadne elity, ale Putin to vcera povedal jednoznacne. Ak sa podari vyriesit ulohy, ktore pred nami stoja tak nic nestoji tomu osidlit opat vidiek a osidlit hoc aj neobyvane casti sibiri ako to planuje Putin a Sojgu kedze kapitalizmus koncentruje ludi do velkomiest, kde aj ludia degraduju. Pri funkcnom systeme sa kona v sulade s vyssimi principmi - s prirodou a nie na ukor beznych ludi. Za socializmu sa narobilo vela chyb ale dnes sa mozu odstranit a vylepsit, mnohe bolo za Stalina len rozpracovane a caka na realizaciu...

nevidim

Nevidíš. Jak říká, Pjakin. Kdyby byl Putin sám, tak by nedokázal nic.
Navíc věřím, že bude mít min. ještě jedno vol. období a s těmi 6 lety to bude do roku 2030 kdy mají být všechny vytyčené plány splněny.
Likvidaci oligarchů už (paradoxně) začal Západ a Putin ji jen dokončí a pokud ne letos tak příští rok.


Letos tou válkou začal Putin již plánované ekonomické reformy a ty budou do konce roku provedeny s tím jak ráz na ráz to tam jde.
Co se Číny týče, tak jak řekl Chazin. Ta bude mít svých problémů dost. Přestane být "světovou továrnou na vše" a její hlavní trhy Evropa a S. Amerika ekonomicky krachnou. Chazin předpokládá úpadek živ. úr. na 1/2 v Číně a na 1/3 - 1/4 v Evropě a USA.
RF by měla naopak asi 3-4x vzrůst. Cena surovin letí nahoru a tam taky zůstane a jen tak dolů nepůjde.


Po Putinovi nastoupí v té době už dobře připravená další generace. Jsem si jist, že se už někdo připravuje, ale je to tajné, kdo to je aby nedopadli jako Stalinovi nástupníci...


[quote="pid:63878, uid:187"]nevidim[/quote] Nevidíš. Jak říká, Pjakin. Kdyby byl Putin sám, tak by nedokázal nic. Navíc věřím, že bude mít min. ještě jedno vol. období a s těmi 6 lety to bude do roku 2030 kdy mají být všechny vytyčené plány splněny. Likvidaci oligarchů už (paradoxně) začal Západ a Putin ji jen dokončí a pokud ne letos tak příští rok. Letos tou válkou začal Putin již plánované ekonomické reformy a ty budou do konce roku provedeny s tím jak ráz na ráz to tam jde. Co se Číny týče, tak jak řekl Chazin. Ta bude mít svých problémů dost. Přestane být "světovou továrnou na vše" a její hlavní trhy Evropa a S. Amerika ekonomicky krachnou. Chazin předpokládá úpadek živ. úr. na 1/2 v Číně a na 1/3 - 1/4 v Evropě a USA. RF by měla naopak asi 3-4x vzrůst. Cena surovin letí nahoru a tam taky zůstane a jen tak dolů nepůjde. Po Putinovi nastoupí v té době už dobře připravená další generace. Jsem si jist, že se už někdo připravuje, ale je to tajné, kdo to je aby nedopadli jako Stalinovi nástupníci...
1.54k
16
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept