Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

Holandsko a Nemecko dodajú Slovensku systémy Patriot SAM po tom, ako Ukrajina dostane S-300

tady pisi neco podobneho.


a jeste jedna zprava tady :
SSA navrhuji Turecku dat S-400 na Ukrajinu, dostanou za to F-35 a budou z nich snaty sankce.


SSA se chystaji plne odpojit GPS na uzemi Ruska zde.


[quote="pid:64210, uid:136"]Holandsko a Nemecko dodajú Slovensku systémy Patriot SAM po tom, ako Ukrajina dostane S-300[/quote] [tady](https://avia.pro/news/v-slovakii-nachato-razvyortyvanie-sistem-pvo-patriot-vmesto-s-300-kotoryh-otpravyat-na-ukrainu) pisi neco podobneho. a jeste jedna zprava [tady](https://avia.pro/news/ssha-predlagayut-turcii-otpravit-na-ukrainu-kompleksy-s-400-v-obmen-na-istrebiteli-f-35-i) : **SSA navrhuji Turecku dat S-400 na Ukrajinu, dostanou za to F-35 a budou z nich snaty sankce.** **SSA se chystaji plne odpojit GPS na uzemi Ruska** [zde](https://avia.pro/news/ssha-namereny-polnostyu-otklyuchit-gps-na-territorii-rossii).

Slovensko oznámilo presun systémov protivzdušnej obrany Patriot do krajiny prostredníctvom NATO
NATO rozmiestni na Slovensku prvý z troch prisľúbených systémov protivzdušnej obrany Patriot
https://lenta.ru/news/2022/03/20/slovakia_patriot/


Slovensko oznámilo presun systémov protivzdušnej obrany Patriot do krajiny prostredníctvom NATO **NATO rozmiestni na Slovensku prvý z troch prisľúbených systémov protivzdušnej obrany Patriot** https://lenta.ru/news/2022/03/20/slovakia_patriot/

SSA se chystaji plne odpojit GPS na uzemi Ruska zde.


Mikročipy, SWIFT, GPS... Vladimír Putin si nemohol želať lepších nepriateľov. Takto bude môcť v zrýchlenom konaní dobudovať všetko, v čom zatiaľ Ruská federácia zaostáva. Sú Američania takí hlúpi, niekto im z úzadia radí, alebo to robia zámerne? To mi hlava neberie.


[quote="pid:64259, uid:68"]SSA se chystaji plne odpojit GPS na uzemi Ruska zde.[/quote] Mikročipy, SWIFT, GPS... Vladimír Putin si nemohol želať lepších nepriateľov. Takto bude môcť v zrýchlenom konaní dobudovať všetko, v čom zatiaľ Ruská federácia zaostáva. Sú Američania takí hlúpi, niekto im z úzadia radí, alebo to robia zámerne? To mi hlava neberie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 3. 2022 o 18:17

Dnes Rusko ideologii nemá,


Má rovnako ako mi. Aj keď je v rusoch a aj u nás je zakorenené túha po spravodlivosti. Takže je v ohlásení všetko je dobré zo západu (ideologie na základe otrokárskej koncepcie) a v zamlčaní (nielen v rozprávkach a použití slov/zvukov v jazyku) ešte stále spravodlivá koncepcia.


Liberalizmus, demokracia a kapitalizmus/konkurencia/"riadenie ekonomiky len pomocou úrokovej miery centrálnej banky" sú vo svojej podstate ideológie.
Stačí si spomenúť postuláty aké dobro nám mali všetky tie ideológie priniesť.


[quote="pid:64206, uid:426"]Dnes Rusko ideologii nemá,[/quote] Má rovnako ako mi. Aj keď je v rusoch a aj u nás je zakorenené túha po spravodlivosti. Takže je v ohlásení všetko je dobré zo západu (ideologie na základe otrokárskej koncepcie) a v zamlčaní (nielen v rozprávkach a použití slov/zvukov v jazyku) ešte stále spravodlivá koncepcia. Liberalizmus, demokracia a kapitalizmus/konkurencia/"riadenie ekonomiky len pomocou úrokovej miery centrálnej banky" sú vo svojej podstate ideológie. Stačí si spomenúť postuláty aké dobro nám mali všetky tie ideológie priniesť.

Ak sa naozaj pošle S300 na ukrainu tak dúfam že hneď ako prejde cez hranice musí byť to s300 zničené.


Tak aby výbuchy boli vidieť aj na slovensku.


Mimochodom vláda a vrchný veliteľ amády, za zníženie obranyschopnosti kľúčových zariadení a vtiahnutí nás do konfliktu budú súdení za vlastizradu a potom budú bezodkladne ...........


Ak sa naozaj pošle S300 na ukrainu tak dúfam že hneď ako prejde cez hranice musí byť to s300 zničené. Tak aby výbuchy boli vidieť aj na slovensku. Mimochodom vláda a vrchný veliteľ amády, za zníženie obranyschopnosti kľúčových zariadení a vtiahnutí nás do konfliktu budú súdení za vlastizradu a potom budú bezodkladne ...........
Upravené 20. 3. 2022 o 19:13

Že by příprava na vzlety polských Migů darovaných armádě Jůesej, pilotovaných ukrajinskými piloty z letiště Sliač? Možná by nebylo od věci upozornit okolní obyvatele, aby v tom případě urychleně mazali co nejdál.


Mám svoji teorii. Je to pocit. Ničím nepodložený. Čistý pocit. Žádné Polsko. To je prozápadně profláknuté. Tak nějak mám dojem, že slovenské letiště Sliač bylo plánovači NATO vybráno jako letiště, ze kterého budou startovat letadla do bojů nad Ukrajinou. A Západ naplánoval, že Sliač bude Ruskem vybombardován. Psal jsem o této možnosti a o úloze Sliačského vojenského letiště v konfliktu na Ukrajině už před týdnem interně svým slovenským přátelům. Západ tímto bude sledovat několik cílů: Jedním z nich je nasměrovat Čechy a Slováky konečně a definitivně proti Rusku. Proto ten neuvěřitelný a hektický spěch Čaputové a všech sorošovských agentů USA ve slovenském establishmentu v této věci už před několika měsíci dlouho před vypuknutím ukrajinského konfliktu. Podle mě je ve sled uudálostí úloha sliačského letiště v konfliku na Ukrajině je dlouhodobě plánována. Se všemi důsledky z toho plynoucími.


[quote="pid:64217, uid:826"]Že by příprava na vzlety polských Migů darovaných armádě Jůesej, pilotovaných ukrajinskými piloty z letiště Sliač? Možná by nebylo od věci upozornit okolní obyvatele, aby v tom případě urychleně mazali co nejdál.[/quote] Mám svoji teorii. Je to pocit. Ničím nepodložený. Čistý pocit. Žádné Polsko. To je prozápadně profláknuté. Tak nějak mám dojem, že slovenské letiště Sliač bylo plánovači NATO vybráno jako letiště, ze kterého budou startovat letadla do bojů nad Ukrajinou. A Západ naplánoval, že Sliač bude Ruskem vybombardován. Psal jsem o této možnosti a o úloze Sliačského vojenského letiště v konfliktu na Ukrajině už před týdnem interně svým slovenským přátelům. Západ tímto bude sledovat několik cílů: Jedním z nich je nasměrovat Čechy a Slováky konečně a definitivně proti Rusku. Proto ten neuvěřitelný a hektický spěch Čaputové a všech sorošovských agentů USA ve slovenském establishmentu v této věci už před několika měsíci dlouho před vypuknutím ukrajinského konfliktu. Podle mě je ve sled uudálostí úloha sliačského letiště v konfliku na Ukrajině je dlouhodobě plánována. Se všemi důsledky z toho plynoucími.

Toto som nemohol postnut 2 tyznde dozadu... technicke problemy ....


avsak Nasedinova odpoved, mi tiez neda pokoja, a mozno doplni dalsiu malu crepinku z mozajky..


Pani mam na vas otasku. poprosim do hlbky premysliet co a ako.


najskorej info z TELEGRAMU


️NATO sťahuje vojenskú techniku k hraniciam Ukrajiny s Rumunskom a do Poľska dorazili generáli americkej armády.
Znepokojujúce správy z prvej línie, teda z Európskej únie. NATO začalo s presunom vojsk na hranicu s Ukrajinou v Rumunskom, sú tam vojenské zásobovacie kolóny, ale hlavné sú obrnené vozidlá vrátane tankov. Paralelne s tým bol zaznamenaný prílet lietadla s najvyšším vojenským vedením americkej armády na letisko v Poľsku.
Pripomeňme, že včera bol ukrajinskej Najvyššej rade predložený návrh zákona o vstupe vojsk NATO do krajiny, súbežne s tým sa v ruskej Štátnej dume uvažuje o podobnom projekte zavedenia mierového kontingentu krajín ODKB.


Lenze pred cca 2 dnami v malej obci v ktorej v 80 rokoch podla Radia Slobodna europa zacali stavat velky komplex bunkrov a odpalovacie rampy pre 2 jadrove hlavice + hlavne velitelstvo v pripade vojny zo zapadom( kolko z toho pravdy - nebudem komentovat ) nechcem uvies nazov obce. No co sa tu dialo tie 2 dni dozadu ( 2 tyzdne dozadu ), velky vrtulnik lietal cca 1+ hodinu a nacvicoval pristavanie na viacerych miestach v okoli dediny. Otazka na znalych, len palili palivo alebo sa na nieco fakt pripavuje ten zapad ?


Toto som nemohol postnut 2 tyznde dozadu... technicke problemy .... avsak Nasedinova odpoved, mi tiez neda pokoja, a mozno doplni dalsiu malu crepinku z mozajky.. Pani mam na vas otasku. poprosim do hlbky premysliet co a ako. najskorej info z TELEGRAMU ️NATO sťahuje vojenskú techniku k hraniciam Ukrajiny s Rumunskom a do Poľska dorazili generáli americkej armády. Znepokojujúce správy z prvej línie, teda z Európskej únie. NATO začalo s presunom vojsk na hranicu s Ukrajinou v Rumunskom, sú tam vojenské zásobovacie kolóny, ale hlavné sú obrnené vozidlá vrátane tankov. Paralelne s tým bol zaznamenaný prílet lietadla s najvyšším vojenským vedením americkej armády na letisko v Poľsku. Pripomeňme, že včera bol ukrajinskej Najvyššej rade predložený návrh zákona o vstupe vojsk NATO do krajiny, súbežne s tým sa v ruskej Štátnej dume uvažuje o podobnom projekte zavedenia mierového kontingentu krajín ODKB. Lenze  pred cca 2 dnami v malej obci  v ktorej v 80 rokoch podla  Radia Slobodna europa zacali stavat  velky komplex  bunkrov a odpalovacie rampy pre  2 jadrove hlavice + hlavne velitelstvo v pripade vojny zo zapadom( kolko z toho pravdy - nebudem komentovat )  nechcem uvies  nazov obce.  No  co sa tu dialo tie 2 dni dozadu ( 2 tyzdne dozadu ), velky  vrtulnik  lietal cca 1+ hodinu a nacvicoval pristavanie na viacerych miestach v okoli  dediny.  Otazka na znalych, len palili palivo alebo sa na nieco fakt pripavuje ten zapad ? 

Nebenzya: po speciální operaci na Ukrajině vyjdou najevo nepěkná fakta o západních zemích**


Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja uvedl, že po skončení speciální operace na Ukrajině se objeví nová nepěkná fakta, podobně jako USA provádějí vojenské biologické aktivity v postsovětském prostoru.


"Západ si je dobře vědom toho, že s pokračujícím bojem, s oslabováním potenciálu ukrajinské armády, slábnou pozice kyjevských úřadů, které chtějí jakýmikoli prostředky udržet. Zadruhé, jsou si dobře vědomi že pokud a až bude dosaženo cílů speciální vojenské operace, vyjde na povrch obrovské množství nepěkných skutečností, které jsou stále pod pokličkou, nejen vojensko-biologické aktivity, ale i mnohé další,“ řekl v rozhovoru pro televizní kanál Rossiya-1 .


Nebenzia označil za směšné pokusy vyvrátit vedení amerických vojenských biologických aktivit na Ukrajině tím, že je OSN nepotvrzuje. "Je to legrační, protože vojenský biologický vývoj <...> je a priori tajný. Ti, kdo je vedou, se nikomu nehlásí, včetně OSN ani nikomu jinému," vysvětlil.


Stálý představitel Ruské federace také řekl, že západní země a Ukrajina by neměly Moskvu bezdůvodně obviňovat z propagandy. Pokud nesouhlasí s fakty o událostech na Ukrajině, které uvádí ruská strana, musí poskytnout vyvrácení těchto informací. "Můžete-li vyvrátit to, co jsme vám poskytli, udělejte to. Ale neobviňujte nás neopodstatněně z toho, že jsme se zapojili do propagandy, protože jsme vám poskytli konkrétní fakta," řekl Nebenzya.
https://tass.ru/politika/14127155?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Nebenzya: po speci&aacute;ln&iacute; operaci na Ukrajině vyjdou najevo nepěkn&aacute; fakta o z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;ch**** St&aacute;l&yacute; představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja uvedl, že po skončen&iacute; speci&aacute;ln&iacute; operace na Ukrajině se objev&iacute; nov&aacute; nepěkn&aacute; fakta, podobně jako USA prov&aacute;děj&iacute; vojensk&eacute; biologick&eacute; aktivity v postsovětsk&eacute;m prostoru. &quot;Z&aacute;pad si je dobře vědom toho, že s pokračuj&iacute;c&iacute;m bojem, s oslabov&aacute;n&iacute;m potenci&aacute;lu ukrajinsk&eacute; arm&aacute;dy, sl&aacute;bnou pozice kyjevsk&yacute;ch &uacute;řadů, kter&eacute; chtěj&iacute; jak&yacute;mikoli prostředky udržet. Zadruh&eacute;, jsou si dobře vědomi že pokud a až bude dosaženo c&iacute;lů speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace, vyjde na povrch obrovsk&eacute; množstv&iacute; nepěkn&yacute;ch skutečnost&iacute;, kter&eacute; jsou st&aacute;le pod pokličkou, nejen vojensko-biologick&eacute; aktivity, ale i mnoh&eacute; dal&scaron;&iacute;,&ldquo; řekl v rozhovoru pro televizn&iacute; kan&aacute;l Rossiya-1 . Nebenzia označil za smě&scaron;n&eacute; pokusy vyvr&aacute;tit veden&iacute; americk&yacute;ch vojensk&yacute;ch biologick&yacute;ch aktivit na Ukrajině t&iacute;m, že je OSN nepotvrzuje. &quot;Je to legračn&iacute;, protože vojensk&yacute; biologick&yacute; v&yacute;voj &lt;...&gt; je a priori tajn&yacute;. Ti, kdo je vedou, se nikomu nehl&aacute;s&iacute;, včetně OSN ani nikomu jin&eacute;mu,&quot; vysvětlil. St&aacute;l&yacute; představitel Rusk&eacute; federace tak&eacute; řekl, že z&aacute;padn&iacute; země a Ukrajina by neměly Moskvu bezdůvodně obviňovat z propagandy. Pokud nesouhlas&iacute; s fakty o ud&aacute;lostech na Ukrajině, kter&eacute; uv&aacute;d&iacute; rusk&aacute; strana, mus&iacute; poskytnout vyvr&aacute;cen&iacute; těchto informac&iacute;. &quot;Můžete-li vyvr&aacute;tit to, co jsme v&aacute;m poskytli, udělejte to. Ale neobviňujte n&aacute;s neopodstatněně z toho, že jsme se zapojili do propagandy, protože jsme v&aacute;m poskytli konkr&eacute;tn&iacute; fakta,&quot; řekl Nebenzya. https://tass.ru/politika/14127155?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Z aktuálních konfliktů:


Biden přijede do Polska 25. března. Den předtím bude jednat v Bruselu s vedoucími představiteli EU, spojenci v NATO a zeměmi G7.


Budou projednány nové sankce proti Rusku. Ale zřejmě nejen to.


Polsko nedávno nabídlo, že na Ukrajině zavede mírové síly NATO. USA odpověděly, že do země nevyšlou své vlastní jednotky, ale nevyloučily, že tak mohou učinit jednotliví členové Aliance.


Mezi řádky se dalo vyčíst, že by to mohlo být Polsko. Nelze vyloučit, že právě o této otázce se bude jednat s Varšavou. Mimochodem, před Bidenem Polsko navštívila viceprezidentka Kamala Harris.


... Patrně se blíží ten okamžik, kdy Biden poplácá Evropu po ramenech, promne ji trapézy a popřeje hodně sil ve válce s Ruskem a utrousí, že USA se účastnit nebudou...a někteří si řeknou pojďmě NATO a třeba Německu si řekne vysrat se NATO...


Z aktu&aacute;ln&iacute;ch konfliktů: Biden přijede do Polska 25. března. Den předt&iacute;m bude jednat v Bruselu s vedouc&iacute;mi představiteli EU, spojenci v NATO a zeměmi G7. Budou projedn&aacute;ny nov&eacute; sankce proti Rusku. Ale zřejmě nejen to. Polsko ned&aacute;vno nab&iacute;dlo, že na Ukrajině zavede m&iacute;rov&eacute; s&iacute;ly NATO. USA odpověděly, že do země nevy&scaron;lou sv&eacute; vlastn&iacute; jednotky, ale nevyloučily, že tak mohou učinit jednotliv&iacute; členov&eacute; Aliance. Mezi ř&aacute;dky se dalo vyč&iacute;st, že by to mohlo b&yacute;t Polsko. Nelze vyloučit, že pr&aacute;vě o t&eacute;to ot&aacute;zce se bude jednat s Var&scaron;avou. Mimochodem, před Bidenem Polsko nav&scaron;t&iacute;vila viceprezidentka Kamala Harris. ... Patrně se bl&iacute;ž&iacute; ten okamžik, kdy Biden popl&aacute;c&aacute; Evropu po ramenech, promne ji trap&eacute;zy a popřeje hodně sil ve v&aacute;lce s Ruskem a utrous&iacute;, že USA se &uacute;častnit nebudou...a někteř&iacute; si řeknou pojďmě NATO a třeba Německu si řekne vysrat se NATO...

... Patrně se blíží ten okamžik, kdy Biden poplácá Evropu po ramenech, promne ji trapézy a popřeje hodně sil ve válce s Ruskem a utrousí, že USA se účastnit nebudou..
Někde se mihlo datum 12.4.2022


[quote=&quot;pid:64298, uid:9&quot;]... Patrně se bl&iacute;ž&iacute; ten okamžik, kdy Biden popl&aacute;c&aacute; Evropu po ramenech, promne ji trap&eacute;zy a popřeje hodně sil ve v&aacute;lce s Ruskem a utrous&iacute;, že USA se &uacute;častnit nebudou..[/quote]Někde se mihlo datum 12.4.2022

Ono je totiž důležité pochopit, že celý ten současný Evropský mumraj, frenetická propaganda, mopslové, kteří řeší agendu absolutně nemající nic společného s vlastní zemí a neustálé snažení vtáhnout ty nejméně svéprávné státy do války a využít je jako užitečné idioty (typicky Fialy a spol...), že to všechno je jen snaha těch, o nichž se mají profláknout nepěkné věci, předejít tomu aby se tak stalo, a nebo minimálně zajistit to, že to nikdo neuslyší. Jde jen o to, aby si zachránili vlastní kůži.
Týká se to i těch nejvíce bezprizorních ministrů. kteří podepisovali, nebo přehlíželi např. různé kšefty se zbraněmi atp... třeba naše Vrbětice...Ale týká se to i velkých ryb, nejen malých čudel...proto zase říkám...hodně bude záviset na tom, do čeho se armáda nechá zatáhnout...stojí za to, bránit kašpary, kteří klidně odepíšou vlastní národ, aby si zachránili kůži? Na druhou stranu i v té armádě budou mít mnozí máslo na hlavě. Možná bude záležet na tom, kdo koho odeopíše jako první...No a kdyby třeba NATO ztratilo smysl, pak by mohla armáda zase sloužit k ochraně národa a ne vlastizrádných mopslů.


Ono je totiž důležit&eacute; pochopit, že cel&yacute; ten současn&yacute; Evropsk&yacute; mumraj, frenetick&aacute; propaganda, mopslov&eacute;, kteř&iacute; ře&scaron;&iacute; agendu absolutně nemaj&iacute;c&iacute; nic společn&eacute;ho s vlastn&iacute; zem&iacute; a neust&aacute;l&eacute; snažen&iacute; vt&aacute;hnout ty nejm&eacute;ně sv&eacute;pr&aacute;vn&eacute; st&aacute;ty do v&aacute;lky a využ&iacute;t je jako užitečn&eacute; idioty (typicky Fialy a spol...), že to v&scaron;echno je jen snaha těch, o nichž se maj&iacute; profl&aacute;knout nepěkn&eacute; věci, předej&iacute;t tomu aby se tak stalo, a nebo minim&aacute;lně zajistit to, že to nikdo neusly&scaron;&iacute;. Jde jen o to, aby si zachr&aacute;nili vlastn&iacute; kůži. T&yacute;k&aacute; se to i těch nejv&iacute;ce bezprizorn&iacute;ch ministrů. kteř&iacute; podepisovali, nebo přehl&iacute;želi např. různ&eacute; k&scaron;efty se zbraněmi atp... třeba na&scaron;e Vrbětice...Ale t&yacute;k&aacute; se to i velk&yacute;ch ryb, nejen mal&yacute;ch čudel...proto zase ř&iacute;k&aacute;m...hodně bude z&aacute;viset na tom, do čeho se arm&aacute;da nech&aacute; zat&aacute;hnout...stoj&iacute; za to, br&aacute;nit ka&scaron;pary, kteř&iacute; klidně odep&iacute;&scaron;ou vlastn&iacute; n&aacute;rod, aby si zachr&aacute;nili kůži? Na druhou stranu i v t&eacute; arm&aacute;dě budou m&iacute;t mnoz&iacute; m&aacute;slo na hlavě. Možn&aacute; bude z&aacute;ležet na tom, kdo koho odeop&iacute;&scaron;e jako prvn&iacute;...No a kdyby třeba NATO ztratilo smysl, pak by mohla arm&aacute;da zase sloužit k ochraně n&aacute;roda a ne vlastizr&aacute;dn&yacute;ch mopslů.

@Rusofil

Něco jsem taky zahlídl a dokonce u toho byla zmínka, že to bude jaderná apokalypsa...tak budeme doufat, že ne.


Trochu si říkám, co vymamlasí ty Polské jelita. Je to taková výkladní skříň GB a USA, důležitá zejména pro GB, tudíž určitým zpacifikováním Polska by přišla o vlivovou agenturu ve střední Evropě a Pobaltí...¨


Válku potřebují ti, které chrání NATO. Německo potřebuje plyna suroviny, né válku. Demokrati v USA potřebují snížit inflaci a důstojně prohrát volby. Ne válku. Genderově vyvážený úřednický Brusel nemá ponětí co je válka, jen se děsí toho, že přijde o svůj reich. Mopslové ví, že je klidně obětují v případě potřeby, tak se můžou přetrhnout aby byli užiteční ještě něčím jiným, klidně na úkor vlastního národa.


Rusko má šanci na svůj pořádek, jen si musí udělat pořádky u sebe doma


@Rusofil Něco jsem taky zahl&iacute;dl a dokonce u toho byla zm&iacute;nka, že to bude jadern&aacute; apokalypsa...tak budeme doufat, že ne. Trochu si ř&iacute;k&aacute;m, co vymamlas&iacute; ty Polsk&eacute; jelita. Je to takov&aacute; v&yacute;kladn&iacute; skř&iacute;ň GB a USA, důležit&aacute; zejm&eacute;na pro GB, tud&iacute;ž určit&yacute;m zpacifikov&aacute;n&iacute;m Polska by při&scaron;la o vlivovou agenturu ve středn&iacute; Evropě a Pobalt&iacute;...&uml; V&aacute;lku potřebuj&iacute; ti, kter&eacute; chr&aacute;n&iacute; NATO. Německo potřebuje plyna suroviny, n&eacute; v&aacute;lku. Demokrati v USA potřebuj&iacute; sn&iacute;žit inflaci a důstojně prohr&aacute;t volby. Ne v&aacute;lku. Genderově vyv&aacute;žen&yacute; &uacute;řednick&yacute; Brusel nem&aacute; ponět&iacute; co je v&aacute;lka, jen se děs&iacute; toho, že přijde o svůj reich. Mopslov&eacute; v&iacute;, že je klidně obětuj&iacute; v př&iacute;padě potřeby, tak se můžou přetrhnout aby byli užitečn&iacute; je&scaron;tě něč&iacute;m jin&yacute;m, klidně na &uacute;kor vlastn&iacute;ho n&aacute;roda. Rusko m&aacute; &scaron;anci na svůj poř&aacute;dek, jen si mus&iacute; udělat poř&aacute;dky u sebe doma

Jen doplním aby to nevypadalo úplně růžově smile


Co se týče bilogických laboratoří - pokud mám podezření, že se tam vyvíjejí biologické zbraně a mohou tam být různé svinstva a potřebuju je eliminovat, pak skutečně není ideálnější řešení, než ,,malý'' taktický jaderný úder přímo po laboratoři - nenachází li se uprostřed města...


Bilogickou laboratoř s nebezpečnými patogeny není možné vzít prostě konvenčním kalibrem, jako vojenskou základnu. Obsazení spetznatzem taky negarantuje, že během přestřelky nikdo netrefí zrovna tu zkumavku s nápisem biohazard...


Ani proklamovaná vakuová bomba se nemůže srovnat s několika miliony stupni celsia a ionizujícím zářením bohužel...


Jen dopln&iacute;m aby to nevypadalo &uacute;plně růžově :D Co se t&yacute;če bilogick&yacute;ch laboratoř&iacute; - pokud m&aacute;m podezřen&iacute;, že se tam vyv&iacute;jej&iacute; biologick&eacute; zbraně a mohou tam b&yacute;t různ&eacute; svinstva a potřebuju je eliminovat, pak skutečně nen&iacute; ide&aacute;lněj&scaron;&iacute; ře&scaron;en&iacute;, než ,,mal&yacute;&#039;&#039; taktick&yacute; jadern&yacute; &uacute;der př&iacute;mo po laboratoři - nenach&aacute;z&iacute; li se uprostřed města... Bilogickou laboratoř s nebezpečn&yacute;mi patogeny nen&iacute; možn&eacute; vz&iacute;t prostě konvenčn&iacute;m kalibrem, jako vojenskou z&aacute;kladnu. Obsazen&iacute; spetznatzem taky negarantuje, že během přestřelky nikdo netref&iacute; zrovna tu zkumavku s n&aacute;pisem biohazard... Ani proklamovan&aacute; vakuov&aacute; bomba se nemůže srovnat s několika miliony stupni celsia a ionizuj&iacute;c&iacute;m z&aacute;řen&iacute;m bohužel...

Tlak na Čínu:


V Číně se zřítilo letadlo se 133 cestujícími
Letadlo společnosti China Eastern Airlines se 133 cestujícími na palubě havarovalo v horách na jihu Číny. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na místní média.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-cine-se-zritilo-letadlo-se-133-cestujicimi-40391062


Tlak na Č&iacute;nu: V Č&iacute;ně se zř&iacute;tilo letadlo se 133 cestuj&iacute;c&iacute;mi Letadlo společnosti China Eastern Airlines se 133 cestuj&iacute;c&iacute;mi na palubě havarovalo v hor&aacute;ch na jihu Č&iacute;ny. Informovala o tom v ponděl&iacute; agentura Reuters s odvol&aacute;n&iacute;m na m&iacute;stn&iacute; m&eacute;dia. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-cine-se-zritilo-letadlo-se-133-cestujicimi-40391062

nenachází li se uprostřed města...

To je právě problém, většinou ano nebo na jejím okraji.


[quote=&quot;pid:64313, uid:9&quot;]nenach&aacute;z&iacute; li se uprostřed města...[/quote] To je pr&aacute;vě probl&eacute;m, vět&scaron;inou ano nebo na jej&iacute;m okraji.

Tlak na Čínu:

Takže pokročili od výhružek k činům. Pěkné... ale po století hanby si to Čína nenechá líbit a hlavu už sklánět nebude.
Bude to mít opačný, než-li žádaný účinek...


[quote=&quot;pid:64314, uid:307&quot;]Tlak na Č&iacute;nu:[/quote] Takže pokročili od v&yacute;hružek k činům. Pěkn&eacute;... ale po stolet&iacute; hanby si to Č&iacute;na nenech&aacute; l&iacute;bit a hlavu už skl&aacute;nět nebude. Bude to m&iacute;t opačn&yacute;, než-li ž&aacute;dan&yacute; &uacute;činek...

@Quilgen

No právě...součásti operace bude nepochybně eliminace těch laboratoří, jinak to ani nejde. Tudíž doufejme, že se to podaří nějakou diplomatickou nabídkou, která se neodmítá.


@Quilgen No pr&aacute;vě...souč&aacute;sti operace bude nepochybně eliminace těch laboratoř&iacute;, jinak to ani nejde. Tud&iacute;ž doufejme, že se to podař&iacute; nějakou diplomatickou nab&iacute;dkou, kter&aacute; se neodm&iacute;t&aacute;.

Vylet Bidena
J. Biden se chysta navstivit Evropu. 23.-24. Brusel, tam bude summit nata, kde se setka s jeho predstaviteli. Setka se i s cleny G7 a vudci EU. 25.3. pojede do Polska, ktere je plne rizeno Ser-Chanem. V celem se bude jednat o zadani akcentu, kterymi se bude resit ukrajinska krize.
Rika se, ze ukrajinska krize bude vyresena v roce 2023. Letos mame 2022, krize se rozviji, ale vstupuje do finalni faze rozreseni.
Bude dulezite, jak se zmeni touto navstevou pozice USA a nata po pouziti Kynzalu. Osobne myslim, ze se zmeni a sance na rychlejsi reseni cele situace roste.
Snad jsme pouzitim Kynzalu zastavili rozbeh nata:
-posilani zoldaku
-manevry nata u Kaliningradu
-nato lode ve Stredozemnim mori atd.
Pristi tyden nam ukaze ....
https://www.youtube.com/watch?v=xT_PFCnaAd0


**Vylet Bidena** J. Biden se chysta navstivit Evropu. 23.-24. Brusel, tam bude summit nata, kde se setka s jeho predstaviteli. Setka se i s cleny G7 a vudci EU. 25.3. pojede do Polska, ktere je plne rizeno Ser-Chanem. V celem se bude jednat o zadani akcentu, kterymi se bude resit ukrajinska krize. Rika se, ze ukrajinska krize bude vyresena v roce 2023. Letos mame 2022, krize se rozviji, ale vstupuje do finalni faze rozreseni. Bude dulezite, jak se zmeni touto navstevou pozice USA a nata po pouziti Kynzalu. Osobne myslim, ze se zmeni a sance na rychlejsi reseni cele situace roste. Snad jsme pouzitim Kynzalu zastavili rozbeh nata: -posilani zoldaku -manevry nata u Kaliningradu -nato lode ve Stredozemnim mori atd. Pristi tyden nam ukaze .... https://www.youtube.com/watch?v=xT_PFCnaAd0
Upravené 21. 3. 2022 o 15:40

Debata sklouzává ke kaleidoskopičnosti. Vlákno je nadepsáno srozumitelně - Rusko vers.kolektivní Západ .Převážně se tu ale rozebírají jednotlivosti z jedné poměrně jasně předem deklarované události, a tou je silový konflikt na Ukrajině .Přitom jde jen o segment celku a navíc se ho jedna strana-Západ.účastní přes svůj proxy-nástroj. Zkusme vzít fakta :
1) Rusko (Putin) si při velmi dobré znalosti dlouhodobého strategického plánu anglosasů prostřednictvím Ukrajiny zničit Rusko zevně i zevnitř - postavilo vlastní cíl a vytvořilo koncepci řízení k jeho dosažení .Konečný cíl ruské strategie ´= bezpodmínečná a trvalá strategická bezpečnost Ruska . Nástroje řízení-měkká i tvrdá vojensko-technická opatřen, předem protivníkovi neavizovaná.
2) Ultimátum 17.12. nebylo naivním ruským přáním domluvit se s anglosasy, ale otevřené oznámení blíže časově neurčeného silového střetu. S dohodou se předem nepočítalo, ale Rusko získalo důležitý čas (zhruba5-6 týdnů) na přípravu k tomuto střetu. Trochu mi to připomíná Stalinův tah s Polskem-přes pakt Molotov-Ribbentrop a získání několika set kilometrů území = několika dnů při očekávaném vpádu plánem Barbarossa.
3)Západ se po několik let systematicky připravoval na postupný etapový vojenský vpád nejprve do Donbasu a během krátkého střetu dále na území RF (samozřejmě lidskou část armády by tvořily Ukrajinci). Předsunutý týl by si utvořily síly NATO na území Ukrajiny a to hned po útoku Ukrajiny na Donbas a Krym.
4) Ve hře protiu Rusku byly už s velkou pravděpodobnost i oba typy zbraní hromadného ničení- biologické a ničivé i špinavé jaderné.Jako nosiče postačovaly rakety krátkého doletu (ty Uukrajina má) ve hře byl především útok s cílem zamoření ruské obilnice (černozemní území) a příprava hladomoru.
5) paralelně se aktivizovcaly všechny orgány vniroruské 5.kolony a daly o sobě vědět několika signály (Ivašov,Nabiulina)Ze strany Západu se počítalo a stále počítá s konvenční válkou s tím, že 5.kolona bude v potřebném rozsahu paralyzovat pro Západ ruský likvidační preventivní jaderný úder.
6) Rusko dalo opakovaně najevo, že nedopustí konvenční válku na svém území a v případě svého mezního ohrožení bude fyzicky likvidovat místa organizovaného ohrožení své státnosti likvidačním preventivním jaderným úderem s využitím i dalších moderních vojenských likvidačních prostředků . Demonstroval to na několika místech na Planetě (ponorky s raketami Bulava u východního pobřeží USA, totéž u pobřeží malobritánie, manévry ve východním Středomoří). Jaderná ruská triáda nemá dnes protivníka,který by byl schopenji paralyzovat
7) Vlastní střet na Ukrajině byl od určité doby neodvratný, a šlo v něm o čas a moment překvapení. Termín proxy-útokuze strany Západu se pohyboval v úzkém rozpětí přelomu únor a března a zhruba 1.dekády března. Rusko s vědomím důležitosti kontra-úderu sehrálo bleskovou akci "uznání republik - vojenský vstup na území uznaných republik.
smile Iniciativu přebírá Rusko a vyhlašuje "speciální vojenskou operaci". Ta má své proklamované cíle (demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny), ale i své nedeklarované cíle a ty nejsou jen vojenské . Podstatné je, že Rusko zrealizovalo PRVNÍ VOJENSKO-TECHNICKÉ opatření, které deklarovalo vůči Západu v Ultimátu 17.12. Ten fakt REALIZACE je klíčový, Západ bude přinucen akceptovat soulad slov a činů.
9) Západ iu přes velmi silné propagandistické běsnění všech mediálních nástrojů jde nezadržitelně do defenzivy , a to nejen vojenské. Údery na Rusko na 4. prioritě už v krátkodobém horizontu povedou ke zpětným rázům, rozbíjejícím uzž velmi chatrnou ekonomiku kolektivního Západu. Čas hraje pro Rusko, ne pro Západ.
10) To podstatné - Ukrajina odpálila ten dlouhoočekávaný proces destrukce monopolárního PaX Americana (a ve skrytu PaX Brittanica) včetně jeho hlavní opory-dolarového světového monopolu. Ty zdánlivé kolaterální procesy (vedle silového střetu) budo brzy důležitější než to, které město na Ukrajině je právě obklíčeno. A co je podstatné - začíná se nám rýsovat poněkud jiná "Miliarda", než tá předpokládaná Zlatá. A i její osud nebude, podle všeho, zlatý. Těžiště světového dění se přesouvá od Západu na Východ a Sever.
11) Představa, že Rusko bude konat pochod na Západ - je chybná. Jakýkoliv chybný krok Západu bude reflektován "dlouhou hypersonickou rukou" . Ale splnění mise "speciální vojenské operace" znamenají automatickou kapitulaci Západu . Indikátory ? EÚ i NATO. Stačí systematičnost a udržení časového faktoru jako svého nástroje řízení.
12) Sledujme další bojiště : - Írán a jeho okolí , Čína a Jihočínské moře s Tajwanem a i USA s blížícími se listopadovými volbami . Ne jen Ukrajinu


Debata sklouz&aacute;v&aacute; ke kaleidoskopičnosti. Vl&aacute;kno je nadeps&aacute;no srozumitelně - Rusko vers.kolektivn&iacute; Z&aacute;pad .Přev&aacute;žně se tu ale rozeb&iacute;raj&iacute; jednotlivosti z jedn&eacute; poměrně jasně předem deklarovan&eacute; ud&aacute;losti, a tou je silov&yacute; konflikt na Ukrajině .Přitom jde jen o segment celku a nav&iacute;c se ho jedna strana-Z&aacute;pad.&uacute;častn&iacute; přes svůj proxy-n&aacute;stroj. Zkusme vz&iacute;t fakta : 1) Rusko (Putin) si při velmi dobr&eacute; znalosti dlouhodob&eacute;ho strategick&eacute;ho pl&aacute;nu anglosasů prostřednictv&iacute;m Ukrajiny zničit Rusko zevně i zevnitř - postavilo vlastn&iacute; c&iacute;l a vytvořilo koncepci ř&iacute;zen&iacute; k jeho dosažen&iacute; .Konečn&yacute; c&iacute;l rusk&eacute; strategie &acute;= bezpodm&iacute;nečn&aacute; a trval&aacute; strategick&aacute; bezpečnost Ruska . N&aacute;stroje ř&iacute;zen&iacute;-měkk&aacute; i tvrd&aacute; vojensko-technick&aacute; opatřen, předem protivn&iacute;kovi neavizovan&aacute;. 2) Ultim&aacute;tum 17.12. nebylo naivn&iacute;m rusk&yacute;m př&aacute;n&iacute;m domluvit se s anglosasy, ale otevřen&eacute; ozn&aacute;men&iacute; bl&iacute;že časově neurčen&eacute;ho silov&eacute;ho střetu. S dohodou se předem nepoč&iacute;talo, ale Rusko z&iacute;skalo důležit&yacute; čas (zhruba5-6 t&yacute;dnů) na př&iacute;pravu k tomuto střetu. Trochu mi to připom&iacute;n&aacute; Stalinův tah s Polskem-přes pakt Molotov-Ribbentrop a z&iacute;sk&aacute;n&iacute; několika set kilometrů &uacute;zem&iacute; = několika dnů při oček&aacute;van&eacute;m vp&aacute;du pl&aacute;nem Barbarossa. 3)Z&aacute;pad se po několik let systematicky připravoval na postupn&yacute; etapov&yacute; vojensk&yacute; vp&aacute;d nejprve do Donbasu a během kr&aacute;tk&eacute;ho střetu d&aacute;le na &uacute;zem&iacute; RF (samozřejmě lidskou č&aacute;st arm&aacute;dy by tvořily Ukrajinci). Předsunut&yacute; t&yacute;l by si utvořily s&iacute;ly NATO na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny a to hned po &uacute;toku Ukrajiny na Donbas a Krym. 4) Ve hře protiu Rusku byly už s velkou pravděpodobnost i oba typy zbran&iacute; hromadn&eacute;ho ničen&iacute;- biologick&eacute; a ničiv&eacute; i &scaron;pinav&eacute; jadern&eacute;.Jako nosiče postačovaly rakety kr&aacute;tk&eacute;ho doletu (ty Uukrajina m&aacute;) ve hře byl předev&scaron;&iacute;m &uacute;tok s c&iacute;lem zamořen&iacute; rusk&eacute; obilnice (černozemn&iacute; &uacute;zem&iacute;) a př&iacute;prava hladomoru. 5) paralelně se aktivizovcaly v&scaron;echny org&aacute;ny vnirorusk&eacute; 5.kolony a daly o sobě vědět několika sign&aacute;ly (Iva&scaron;ov,Nabiulina)Ze strany Z&aacute;padu se poč&iacute;talo a st&aacute;le poč&iacute;t&aacute; s konvenčn&iacute; v&aacute;lkou s t&iacute;m, že 5.kolona bude v potřebn&eacute;m rozsahu paralyzovat pro Z&aacute;pad rusk&yacute; likvidačn&iacute; preventivn&iacute; jadern&yacute; &uacute;der. 6) Rusko dalo opakovaně najevo, že nedopust&iacute; konvenčn&iacute; v&aacute;lku na sv&eacute;m &uacute;zem&iacute; a v př&iacute;padě sv&eacute;ho mezn&iacute;ho ohrožen&iacute; bude fyzicky likvidovat m&iacute;sta organizovan&eacute;ho ohrožen&iacute; sv&eacute; st&aacute;tnosti likvidačn&iacute;m preventivn&iacute;m jadern&yacute;m &uacute;derem s využit&iacute;m i dal&scaron;&iacute;ch modern&iacute;ch vojensk&yacute;ch likvidačn&iacute;ch prostředků . Demonstroval to na několika m&iacute;stech na Planetě (ponorky s raketami Bulava u v&yacute;chodn&iacute;ho pobřež&iacute; USA, tot&eacute;ž u pobřež&iacute; malobrit&aacute;nie, man&eacute;vry ve v&yacute;chodn&iacute;m Středomoř&iacute;). Jadern&aacute; rusk&aacute; tri&aacute;da nem&aacute; dnes protivn&iacute;ka,kter&yacute; by byl schopenji paralyzovat 7) Vlastn&iacute; střet na Ukrajině byl od určit&eacute; doby neodvratn&yacute;, a &scaron;lo v něm o čas a moment překvapen&iacute;. Term&iacute;n proxy-&uacute;tokuze strany Z&aacute;padu se pohyboval v &uacute;zk&eacute;m rozpět&iacute; přelomu &uacute;nor a března a zhruba 1.dek&aacute;dy března. Rusko s vědom&iacute;m důležitosti kontra-&uacute;deru sehr&aacute;lo bleskovou akci &quot;uzn&aacute;n&iacute; republik - vojensk&yacute; vstup na &uacute;zem&iacute; uznan&yacute;ch republik. 8) Iniciativu přeb&iacute;r&aacute; Rusko a vyhla&scaron;uje &quot;speci&aacute;ln&iacute; vojenskou operaci&quot;. Ta m&aacute; sv&eacute; proklamovan&eacute; c&iacute;le (demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny), ale i sv&eacute; nedeklarovan&eacute; c&iacute;le a ty nejsou jen vojensk&eacute; . Podstatn&eacute; je, že Rusko zrealizovalo PRVN&Iacute; VOJENSKO-TECHNICK&Eacute; opatřen&iacute;, kter&eacute; deklarovalo vůči Z&aacute;padu v Ultim&aacute;tu 17.12. Ten fakt REALIZACE je kl&iacute;čov&yacute;, Z&aacute;pad bude přinucen akceptovat soulad slov a činů. 9) Z&aacute;pad iu přes velmi siln&eacute; propagandistick&eacute; běsněn&iacute; v&scaron;ech medi&aacute;ln&iacute;ch n&aacute;strojů jde nezadržitelně do defenzivy , a to nejen vojensk&eacute;. &Uacute;dery na Rusko na 4. prioritě už v kr&aacute;tkodob&eacute;m horizontu povedou ke zpětn&yacute;m r&aacute;zům, rozb&iacute;jej&iacute;c&iacute;m uzž velmi chatrnou ekonomiku kolektivn&iacute;ho Z&aacute;padu. Čas hraje pro Rusko, ne pro Z&aacute;pad. 10) To podstatn&eacute; - Ukrajina odp&aacute;lila ten dlouhooček&aacute;van&yacute; proces destrukce monopol&aacute;rn&iacute;ho PaX Americana (a ve skrytu PaX Brittanica) včetně jeho hlavn&iacute; opory-dolarov&eacute;ho světov&eacute;ho monopolu. Ty zd&aacute;nliv&eacute; kolater&aacute;ln&iacute; procesy (vedle silov&eacute;ho střetu) budo brzy důležitěj&scaron;&iacute; než to, kter&eacute; město na Ukrajině je pr&aacute;vě obkl&iacute;čeno. A co je podstatn&eacute; - zač&iacute;n&aacute; se n&aacute;m r&yacute;sovat poněkud jin&aacute; &quot;Miliarda&quot;, než t&aacute; předpokl&aacute;dan&aacute; Zlat&aacute;. A i jej&iacute; osud nebude, podle v&scaron;eho, zlat&yacute;. Těži&scaron;tě světov&eacute;ho děn&iacute; se přesouv&aacute; od Z&aacute;padu na V&yacute;chod a Sever. 11) Představa, že Rusko bude konat pochod na Z&aacute;pad - je chybn&aacute;. Jak&yacute;koliv chybn&yacute; krok Z&aacute;padu bude reflektov&aacute;n &quot;dlouhou hypersonickou rukou&quot; . Ale splněn&iacute; mise &quot;speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace&quot; znamenaj&iacute; automatickou kapitulaci Z&aacute;padu . Indik&aacute;tory ? E&Uacute; i NATO. Stač&iacute; systematičnost a udržen&iacute; časov&eacute;ho faktoru jako sv&eacute;ho n&aacute;stroje ř&iacute;zen&iacute;. 12) Sledujme dal&scaron;&iacute; boji&scaron;tě : - &Iacute;r&aacute;n a jeho okol&iacute; , Č&iacute;na a Jihoč&iacute;nsk&eacute; moře s Tajwanem a i USA s bl&iacute;ž&iacute;c&iacute;mi se listopadov&yacute;mi volbami . Ne jen Ukrajinu

Návrh zákona o vystoupení Ruska z WTO předložený Státní dumě


Návrh zákona o vypovězení dohody o přistoupení Ruska ke Světové obchodní organizaci (WTO) předložili Státní dumě poslanci SRZP v čele s Sergejem Mironovem, informoval korespondent REGNUM 21. března.


Za účelem ochrany národních zájmů Ruské federace, potřeby provádění protekcionistické politiky, v reakci na tlak na sankce a jako sebeobranu, navrhuje tento návrh federálního zákona vypovědět Protokol o přistoupení Ruské federace k Marrákešská dohoda o založení Světové obchodní organizace ze dne 15. dubna 1994. , podepsaná v Ženevě dne 16. prosince 2011 a o zrušení platnosti federálního zákona ze dne 21. července 2012 „O ratifikaci protokolu o přistoupení Ruské federace k Marrákeši Dohoda o založení Světové obchodní organizace ze dne 15. dubna 1994“.


„Ukončení členství Ruské federace ve WTO na základě tohoto federálního zákona zbaví Ruskou federaci jakékoli povinnosti plnit své závazky v budoucnu,“ stojí v průvodních dokumentech k návrhu zákona.
https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3540115.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FZakonoproekt_ovykhode_Rossii_izVTO_vnesen_vGosdumu--f6e90b69b1504c8237aaa814a9b13245


Volodin vyzval Kongres USA, aby vyhlásil Bidenovi impeachment


Předseda Státní dumy Volodin vyzval Kongres USA, aby odvolal prezidenta Bidena


Americký Kongres musí ukončit dvojí metr a odvolat amerického prezidenta Joea Bidena . Uvedl to mluvčí Státní dumy Ruska Vjačeslav Volodin ve svém telegramovém kanálu.


Politik připomněl, že Kongres v roce 2017 přijal zákon, který zakazuje financovat činnost praporu Azov (v Rusku byla zahájena trestní řízení proti jeho bojovníkům – cca „Lenta.ru“ ). V březnu 2022 však americký prezident podepsal balíček vojenské pomoci Ukrajině ve výši 800 milionů dolarů.


Zbraně zaslané do Kyjeva podle předsedy dolní komory parlamentu končí u nacionalistických praporů, mezi nimiž je i Azov. Volodin se domnívá, že tyto akce jsou porušením amerického práva, které poskytuje základ pro Bidenovo obvinění.
https://lenta.ru/news/2022/03/21/kongress/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**N&aacute;vrh z&aacute;kona o vystoupen&iacute; Ruska z WTO předložen&yacute; St&aacute;tn&iacute; dumě** N&aacute;vrh z&aacute;kona o vypovězen&iacute; dohody o přistoupen&iacute; Ruska ke Světov&eacute; obchodn&iacute; organizaci (WTO) předložili St&aacute;tn&iacute; dumě poslanci SRZP v čele s Sergejem Mironovem, informoval korespondent REGNUM 21. března. Za &uacute;čelem ochrany n&aacute;rodn&iacute;ch z&aacute;jmů Rusk&eacute; federace, potřeby prov&aacute;děn&iacute; protekcionistick&eacute; politiky, v reakci na tlak na sankce a jako sebeobranu, navrhuje tento n&aacute;vrh feder&aacute;ln&iacute;ho z&aacute;kona vypovědět Protokol o přistoupen&iacute; Rusk&eacute; federace k Marr&aacute;ke&scaron;sk&aacute; dohoda o založen&iacute; Světov&eacute; obchodn&iacute; organizace ze dne 15. dubna 1994. , podepsan&aacute; v Ženevě dne 16. prosince 2011 a o zru&scaron;en&iacute; platnosti feder&aacute;ln&iacute;ho z&aacute;kona ze dne 21. července 2012 &bdquo;O ratifikaci protokolu o přistoupen&iacute; Rusk&eacute; federace k Marr&aacute;ke&scaron;i Dohoda o založen&iacute; Světov&eacute; obchodn&iacute; organizace ze dne 15. dubna 1994&ldquo;. &bdquo;Ukončen&iacute; členstv&iacute; Rusk&eacute; federace ve WTO na z&aacute;kladě tohoto feder&aacute;ln&iacute;ho z&aacute;kona zbav&iacute; Ruskou federaci jak&eacute;koli povinnosti plnit sv&eacute; z&aacute;vazky v budoucnu,&ldquo; stoj&iacute; v průvodn&iacute;ch dokumentech k n&aacute;vrhu z&aacute;kona. https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3540115.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop&amp;utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FZakonoproekt_ovykhode_Rossii_izVTO_vnesen_vGosdumu--f6e90b69b1504c8237aaa814a9b13245 **Volodin vyzval Kongres USA, aby vyhl&aacute;sil Bidenovi impeachment** Předseda St&aacute;tn&iacute; dumy Volodin vyzval Kongres USA, aby odvolal prezidenta Bidena Americk&yacute; Kongres mus&iacute; ukončit dvoj&iacute; metr a odvolat americk&eacute;ho prezidenta Joea Bidena . Uvedl to mluvč&iacute; St&aacute;tn&iacute; dumy Ruska Vjačeslav Volodin ve sv&eacute;m telegramov&eacute;m kan&aacute;lu. Politik připomněl, že Kongres v roce 2017 přijal z&aacute;kon, kter&yacute; zakazuje financovat činnost praporu Azov (v Rusku byla zah&aacute;jena trestn&iacute; ř&iacute;zen&iacute; proti jeho bojovn&iacute;kům &ndash; cca &bdquo;Lenta.ru&ldquo; ). V březnu 2022 v&scaron;ak americk&yacute; prezident podepsal bal&iacute;ček vojensk&eacute; pomoci Ukrajině ve v&yacute;&scaron;i 800 milionů dolarů. Zbraně zaslan&eacute; do Kyjeva podle předsedy doln&iacute; komory parlamentu konč&iacute; u nacionalistick&yacute;ch praporů, mezi nimiž je i Azov. Volodin se domn&iacute;v&aacute;, že tyto akce jsou poru&scaron;en&iacute;m americk&eacute;ho pr&aacute;va, kter&eacute; poskytuje z&aacute;klad pro Bidenovo obviněn&iacute;. https://lenta.ru/news/2022/03/21/kongress/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

To bude asi dežoinformace , kterou prestitut-prostitut Janda , hravě vyvrátí .


https://www.pokec24.cz/politika/kneset-odpovedel-zelenskemu-zide-si-pamatuji-jak-jim-ukrajinci-pomahali/
Košer scéna chápe , že mohou být snadno znovu použiti , coby oběť Molocha .
Tak , jako to bylo z pozice jejich pastýřů , provedeno už xkrát .
Kdoví , možná že v tomto armagedonu dojde k pročištění i klanů , které stabilně generačně vedou židovskou masu na jatka . Nová Voda by měla oživit i mrtvé bioroboty .


To bude asi dežoinformace , kterou prestitut-prostitut Janda , hravě vyvr&aacute;t&iacute; . https://www.pokec24.cz/politika/kneset-odpovedel-zelenskemu-zide-si-pamatuji-jak-jim-ukrajinci-pomahali/ Ko&scaron;er sc&eacute;na ch&aacute;pe , že mohou b&yacute;t snadno znovu použiti , coby oběť Molocha . Tak , jako to bylo z pozice jejich past&yacute;řů , provedeno už xkr&aacute;t . Kdov&iacute; , možn&aacute; že v tomto armagedonu dojde k proči&scaron;těn&iacute; i klanů , kter&eacute; stabilně generačně vedou židovskou masu na jatka . Nov&aacute; Voda by měla oživit i mrtv&eacute; bioroboty .

Košer scéna chápe , že mohou být snadno znovu použiti , coby oběť Molocha .


mně si líbila tato reakce poslance Rothmana:


„Nemluvím ukrajinsky, ale pokud jsem pochopil ten překlad správně, Zelenskyj nás žádá, abychom se k nim chovali jako oni k nám před 80 lety. Je mi líto, ale to musíme odmítnout. Koneckonců, jsme morálně vyspělá země.“


[quote=&quot;pid:64463, uid:185&quot;]Ko&scaron;er sc&eacute;na ch&aacute;pe , že mohou b&yacute;t snadno znovu použiti , coby oběť Molocha .[/quote] mně si l&iacute;bila tato reakce poslance Rothmana: &bdquo;Nemluv&iacute;m ukrajinsky, ale pokud jsem pochopil ten překlad spr&aacute;vně, Zelenskyj n&aacute;s ž&aacute;d&aacute;, abychom se k nim chovali jako oni k n&aacute;m před 80 lety. Je mi l&iacute;to, ale to mus&iacute;me odm&iacute;tnout. Koneckonců, jsme mor&aacute;lně vyspěl&aacute; země.&ldquo;
Upravené 21. 3. 2022 o 18:18

Přitom jde jen o segment celku a navíc se ho jedna strana-Západ.účastní přes svůj proxy-nástroj.


Predbehol si ma v napísaní celostnejšieho pohľadu. Doplnil by som ešte nasledovné:


  1. treba vedieť kto je kto a kto čo chce. Máme tu v podstate 3 hlavné sily, ktoré sa prejavujú v globálnej politike - subjektom globálnej politiky je GP, štátna elita US/UK a Rusko sú zatiaľ len objektami. GP potrebuje zabezpečiť prežitie planéty zem až dokým nebude možné cestovať na iné planéty a ovládnutie obyvateľstva tak, aby čo najviac konalo podľa osnov GP. Tomu prispôsobuje aj svoje metódy riadenia, ktoré sú v podstate veľmi drastické (napr operácia covid a ďalšie budúce infekcie). štátna elita US/UK koná síce v rámci biblickej koncepcie, ale s iným cieľom - maximálne vycucať zdroje iných štátov v zmysle "po nás potopa". Rusko by rado nastolilo spravodlivú spoločnosť, multipolárny svet, spotrebu založenú na demografických potrebách s tým, že minimálne chcú byť v hierarchii vyššie ako štátna elita a maximálne chcú v dlhodobom horizonte nastoliť vlastnú koncepciu. Samozrejme sa to nedá takto presne škatulkovať, niekedy sa uzatvárajú situačné spojenectvá...
  2. Ukrajina 2013/2014 - štátna elita chcela v prvom rade zničiť, rozparcelovať Rusko (lebo obmedzené zdroje v kolóniách) a na tento účel poslúžila ukrajina. Rusko malo byť vtiahnuté do vojny, ktorú by ale vtedy nevyhralo (ťažko povedať, či by prehralo). Našťastie sa to Rusku podarilo ustáť, avšak za tú cenu, že sa muselo prizerať na situáciu na donbase. V 2014 nebolo na 6.priorite dostatočne silné. Tieto 2 body z môjho pohľadu dopĺňajú boletusovu analýzu, nemenia ju.
  3. Mnohí sa čudujú prečo sa práve teraz začalo bojovať na Ukrajine. Putin to však povedal x-krát: ak je bitka nevyhnutná, uder ako prvý. Rusko uderilo ako prvé, čo znamená len to, že bitka už bola neodvratná. Neodvratná lebo - plánovaný útok na donbas, plánované získanie jadrovej bomby, biologické laboratóriá a ktovie čo ešte vo vnútri Ruska (napr. zrada). S tým, že všetko bolo určite dlhodobo pripravované. V rámci riadenia existujú také pojmy ako operačná analýza, ktorá zahŕňa napr sieťové analýzy, lineárne a dynamické programovanie, dopravné úlohy atď. V nich sa hľadá tzv optimálne riešenie a zároveň všetky možné dostupné riešenia. Operácia "Z" z tohto pohľadu bola ako dostupné riešenie problému a rozhodnutie pre tento variant bol prijatý na základe určitých kritérií. To len tak na margo toho, že mnohí označujú Putina za blázna, psychopata, vraha. Nie, pretože o tom nerozhoduje sám a pretože on na rozdiel od 99% ľudí rozumie riadeniu.

[quote=&quot;pid:64434, uid:57&quot;]Přitom jde jen o segment celku a nav&iacute;c se ho jedna strana-Z&aacute;pad.&uacute;častn&iacute; přes svůj proxy-n&aacute;stroj.[/quote] Predbehol si ma v nap&iacute;san&iacute; celostnej&scaron;ieho pohľadu. Doplnil by som e&scaron;te nasledovn&eacute;: 1. treba vedieť kto je kto a kto čo chce. M&aacute;me tu v podstate 3 hlavn&eacute; sily, ktor&eacute; sa prejavuj&uacute; v glob&aacute;lnej politike - subjektom glob&aacute;lnej politiky je GP, &scaron;t&aacute;tna elita US/UK a Rusko s&uacute; zatiaľ len objektami. GP potrebuje zabezpečiť prežitie plan&eacute;ty zem až dok&yacute;m nebude možn&eacute; cestovať na in&eacute; plan&eacute;ty a ovl&aacute;dnutie obyvateľstva tak, aby čo najviac konalo podľa osnov GP. Tomu prisp&ocirc;sobuje aj svoje met&oacute;dy riadenia, ktor&eacute; s&uacute; v podstate veľmi drastick&eacute; (napr oper&aacute;cia covid a ďal&scaron;ie bud&uacute;ce infekcie). &scaron;t&aacute;tna elita US/UK kon&aacute; s&iacute;ce v r&aacute;mci biblickej koncepcie, ale s in&yacute;m cieľom - maxim&aacute;lne vycucať zdroje in&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov v zmysle &quot;po n&aacute;s potopa&quot;. Rusko by rado nastolilo spravodliv&uacute; spoločnosť, multipol&aacute;rny svet, spotrebu založen&uacute; na demografick&yacute;ch potreb&aacute;ch s t&yacute;m, že minim&aacute;lne chc&uacute; byť v hierarchii vy&scaron;&scaron;ie ako &scaron;t&aacute;tna elita a maxim&aacute;lne chc&uacute; v dlhodobom horizonte nastoliť vlastn&uacute; koncepciu. Samozrejme sa to ned&aacute; takto presne &scaron;katulkovať, niekedy sa uzatv&aacute;raj&uacute; situačn&eacute; spojenectv&aacute;... 2. Ukrajina 2013/2014 - &scaron;t&aacute;tna elita chcela v prvom rade zničiť, rozparcelovať Rusko (lebo obmedzen&eacute; zdroje v kol&oacute;ni&aacute;ch) a na tento &uacute;čel posl&uacute;žila ukrajina. Rusko malo byť vtiahnut&eacute; do vojny, ktor&uacute; by ale vtedy nevyhralo (ťažko povedať, či by prehralo). Na&scaron;ťastie sa to Rusku podarilo ust&aacute;ť, av&scaron;ak za t&uacute; cenu, že sa muselo prizerať na situ&aacute;ciu na donbase. V 2014 nebolo na 6.priorite dostatočne siln&eacute;. Tieto 2 body z m&ocirc;jho pohľadu dopĺňaj&uacute; boletusovu anal&yacute;zu, nemenia ju. 3. Mnoh&iacute; sa čuduj&uacute; prečo sa pr&aacute;ve teraz začalo bojovať na Ukrajine. Putin to v&scaron;ak povedal x-kr&aacute;t: ak je bitka nevyhnutn&aacute;, uder ako prv&yacute;. Rusko uderilo ako prv&eacute;, čo znamen&aacute; len to, že bitka už bola neodvratn&aacute;. Neodvratn&aacute; lebo - pl&aacute;novan&yacute; &uacute;tok na donbas, pl&aacute;novan&eacute; z&iacute;skanie jadrovej bomby, biologick&eacute; laborat&oacute;ri&aacute; a ktovie čo e&scaron;te vo vn&uacute;tri Ruska (napr. zrada). S t&yacute;m, že v&scaron;etko bolo určite dlhodobo pripravovan&eacute;. V r&aacute;mci riadenia existuj&uacute; tak&eacute; pojmy ako operačn&aacute; anal&yacute;za, ktor&aacute; zahŕňa napr sieťov&eacute; anal&yacute;zy, line&aacute;rne a dynamick&eacute; programovanie, dopravn&eacute; &uacute;lohy atď. V nich sa hľad&aacute; tzv optim&aacute;lne rie&scaron;enie a z&aacute;roveň v&scaron;etky možn&eacute; dostupn&eacute; rie&scaron;enia. Oper&aacute;cia &quot;Z&quot; z tohto pohľadu bola ako dostupn&eacute; rie&scaron;enie probl&eacute;mu a rozhodnutie pre tento variant bol prijat&yacute; na z&aacute;klade určit&yacute;ch krit&eacute;ri&iacute;. To len tak na margo toho, že mnoh&iacute; označuj&uacute; Putina za bl&aacute;zna, psychopata, vraha. Nie, pretože o tom nerozhoduje s&aacute;m a pretože on na rozdiel od 99% ľud&iacute; rozumie riadeniu.

subjektom globálnej politiky je GP, štátna elita US/UK a Rusko sú zatiaľ len objektami
Proč si myslíš, že je Rusko objektem globální politiky? Domnívám se, že VVP chápe i úspěšně používá nejvyšší formy moci. Nebo mi něco uniklo?


[quote=&quot;pid:64469, uid:630&quot;]subjektom glob&aacute;lnej politiky je GP, &scaron;t&aacute;tna elita US/UK a Rusko s&uacute; zatiaľ len objektami[/quote]Proč si mysl&iacute;&scaron;, že je Rusko objektem glob&aacute;ln&iacute; politiky? Domn&iacute;v&aacute;m se, že VVP ch&aacute;pe i &uacute;spě&scaron;ně použ&iacute;v&aacute; nejvy&scaron;&scaron;&iacute; formy moci. Nebo mi něco uniklo?

také si myslím, že Rusko je nejen subjektem globálního řízení, ale už delší dobu dominantním. Nejde o pocity, ale reálně demonstrované řídící kroky.


tak&eacute; si mysl&iacute;m, že Rusko je nejen subjektem glob&aacute;ln&iacute;ho ř&iacute;zen&iacute;, ale už del&scaron;&iacute; dobu dominantn&iacute;m. Nejde o pocity, ale re&aacute;lně demonstrovan&eacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; kroky.

Proč si myslíš, že je Rusko objektem globální politiky?

pretože aj keď VVP chápe veľa, tak to ešte neznamená, že veľa aj môže. Rusko je stále pod biblickou koncepciou, viď staronová vedúca banky (a to je len 4. priorita, kde sú ešte prvé tri...). Kľúčové je tam však slovo "zatiaľ" a tiež miera v akej bude určovať globálny chod vecí v budúcnosti.


[quote=&quot;pid:64479, uid:260&quot;]Proč si mysl&iacute;&scaron;, že je Rusko objektem glob&aacute;ln&iacute; politiky?[/quote] pretože aj keď VVP ch&aacute;pe veľa, tak to e&scaron;te neznamen&aacute;, že veľa aj m&ocirc;že. Rusko je st&aacute;le pod biblickou koncepciou, viď staronov&aacute; ved&uacute;ca banky (a to je len 4. priorita, kde s&uacute; e&scaron;te prv&eacute; tri...). Kľ&uacute;čov&eacute; je tam v&scaron;ak slovo &quot;zatiaľ&quot; a tiež miera v akej bude určovať glob&aacute;lny chod vec&iacute; v bud&uacute;cnosti.

Rusko je stále pod biblickou koncepciou, viď staronová vedúca banky (a to je len 4. priorita, kde sú ešte prvé tri...).

A ak je celý manéver s vedúcou banky chápanie a porážka 5 kolóny na vyšších prioritách? Ja mám za to, že pokiaľ je len prechodné obdobie k suverenite Ruska, tak treba čo najviac vykresľovať práve týchto vedúcich, nech si to odskáču do konca.


[quote=&quot;pid:64494, uid:630&quot;]Rusko je st&aacute;le pod biblickou koncepciou, viď staronov&aacute; ved&uacute;ca banky (a to je len 4. priorita, kde s&uacute; e&scaron;te prv&eacute; tri...).[/quote] A ak je cel&yacute; man&eacute;ver s ved&uacute;cou banky ch&aacute;panie a por&aacute;žka 5 kol&oacute;ny na vy&scaron;&scaron;&iacute;ch priorit&aacute;ch? Ja m&aacute;m za to, že pokiaľ je len prechodn&eacute; obdobie k suverenite Ruska, tak treba čo najviac vykresľovať pr&aacute;ve t&yacute;chto ved&uacute;cich, nech si to odsk&aacute;ču do konca.

také si myslím, že Rusko je nejen subjektem globálního řízení, ale už delší dobu dominantním. Nejde o pocity, ale reálně demonstrované řídící kroky.

čo to ale znamená byť subjektom globálnej politiky? Ak by to tak bolo, tak čo taká globálna operácia covid? Rusko ju zjavne neriadilo, naopak dosť vlažne sa k tomu postavilo. Nikto z vlády, dumy, ani samotný Putin nevystúpil s prejavom o globálnom podraze na ľuďoch. Takže tiež museli hrať túto hru. Jedine, že by covid nebol globálnou operáciou, ale potom sme tu zbytočne písali tisíce príspevkov. Takže ja by som povedal, že RF ešte nie subjektom globálnej politiky, ani nie je dominantný, je len v poslednom období najviac vidieť/cítiť. Ale je na ceste sa stať subjektom.


[quote=&quot;pid:64492, uid:57&quot;]tak&eacute; si mysl&iacute;m, že Rusko je nejen subjektem glob&aacute;ln&iacute;ho ř&iacute;zen&iacute;, ale už del&scaron;&iacute; dobu dominantn&iacute;m. Nejde o pocity, ale re&aacute;lně demonstrovan&eacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; kroky.[/quote] čo to ale znamen&aacute; byť subjektom glob&aacute;lnej politiky? Ak by to tak bolo, tak čo tak&aacute; glob&aacute;lna oper&aacute;cia covid? Rusko ju zjavne neriadilo, naopak dosť vlažne sa k tomu postavilo. Nikto z vl&aacute;dy, dumy, ani samotn&yacute; Putin nevyst&uacute;pil s prejavom o glob&aacute;lnom podraze na ľuďoch. Takže tiež museli hrať t&uacute;to hru. Jedine, že by covid nebol glob&aacute;lnou oper&aacute;ciou, ale potom sme tu zbytočne p&iacute;sali tis&iacute;ce pr&iacute;spevkov. Takže ja by som povedal, že RF e&scaron;te nie subjektom glob&aacute;lnej politiky, ani nie je dominantn&yacute;, je len v poslednom obdob&iacute; najviac vidieť/c&iacute;tiť. Ale je na ceste sa stať subjektom.

čo to ale znamená byť subjektom globálnej politiky?


Přirovnal bych to ke kormidlu v divoké řece. Elity se nechají unášet a smýkat sem a tam globálními procesy bez vlastní vůle (jsou zcela prodejní). Bárka Rusko je také zmítána v globálních proudech, ale šikovný kormidelník využívá turbulencí a snaží se proplout mezi Scyllou a Charybdou.


GP to dohnal až k hrozící katastrofě, totiž nastavil nízkofrekvenční procesy tak, že jsme na hranici sebezničení až i sám GP je zmítán a kormidlo mu vypadává z rukou.


Situace je tedy taková, že nikdo nemá situaci pod kontrolou (například zastavovat nebo zahajovat COVID) a dlouho připravované a nyní často předčasně spuštěné procesy žijí vlastní životem, jsou převzaty nekvalifikovanými diletanty (důsledek davo-elitarismu). GP nemá pod kontrolou jejich průběh.


Řídící manévry (pohyby pomyslného kormidla) jsou vidět v Ruských akcích, v Čečensku, v Sýrii, v Kazachstánu a nyní na Ukrajině.


[quote=&quot;pid:64512, uid:630&quot;]čo to ale znamen&aacute; byť subjektom glob&aacute;lnej politiky?[/quote] Přirovnal bych to ke kormidlu v divok&eacute; řece. Elity se nechaj&iacute; un&aacute;&scaron;et a sm&yacute;kat sem a tam glob&aacute;ln&iacute;mi procesy bez vlastn&iacute; vůle (jsou zcela prodejn&iacute;). B&aacute;rka Rusko je tak&eacute; zm&iacute;t&aacute;na v glob&aacute;ln&iacute;ch proudech, ale &scaron;ikovn&yacute; kormideln&iacute;k využ&iacute;v&aacute; turbulenc&iacute; a snaž&iacute; se proplout mezi Scyllou a Charybdou. GP to dohnal až k hroz&iacute;c&iacute; katastrofě, totiž nastavil n&iacute;zkofrekvenčn&iacute; procesy tak, že jsme na hranici sebezničen&iacute; až i s&aacute;m GP je zm&iacute;t&aacute;n a kormidlo mu vypad&aacute;v&aacute; z rukou. Situace je tedy takov&aacute;, že nikdo nem&aacute; situaci pod kontrolou (např&iacute;klad zastavovat nebo zahajovat COVID) a dlouho připravovan&eacute; a nyn&iacute; často předčasně spu&scaron;těn&eacute; procesy žij&iacute; vlastn&iacute; životem, jsou převzaty nekvalifikovan&yacute;mi diletanty (důsledek davo-elitarismu). GP nem&aacute; pod kontrolou jejich průběh. Ř&iacute;d&iacute;c&iacute; man&eacute;vry (pohyby pomysln&eacute;ho kormidla) jsou vidět v Rusk&yacute;ch akc&iacute;ch, v Čečensku, v S&yacute;rii, v Kazachst&aacute;nu a nyn&iacute; na Ukrajině.

Zdroj: https://t.me/newsfrontsk


‼️Píše Joker DĽR
Mám novinku pre ukrajinských vojakov. Pripravte sa na otvorenie druhého frontu. Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Zalužnyj dnes usporiadal niečo ako konferenčný hovor so zvyškami veliteľov. Diskutovalo sa o údajoch získaných od GUR.
Takže podľa týchto údajov Poľsko do konca nasledujúceho mesiaca pošle svojich vojakov do štyroch západných oblastí Ukrajiny. Po prvé, Poliaci urobia niekoľko významných vyhlásení, že Rusko plánuje zaútočiť na Poľsko. Potom sa poľská armáda, údajne vopred pracujúc na zastavení nepriateľa na cudzej pôde, a zároveň pod zámienkou pomoci bratskému ukrajinskému ľudu, aby Ukrajinci hneď nezačali klásť odpor, pokúsi ovládnuť Regióny Volyň, Ľvov, Rovne a Ternopoľ.
Teraz je jasné, prečo niektorí ukrajinskí dôstojníci už utiekli do Poľska.
Zalužnyj a ďalší ukrajinskí velitelia chápu tento problém a to, že Poľsko nepríde bojovať proti Rusom, ale získať späť ich historické územia. Preto rozmýšľajú, čo s tým. No ešte na to neprišli. Na stretnutí dokonca zaznel jeden z návrhov uzavrieť mier s Ruskom, čo i len preto, aby sa zabránilo definitívnemu zničeniu Ukrajiny. Samozrejme, nikto sa týmto návrhom vážne nezaoberal, no hlboko sa zakorenil v generálskych hlavách. A možno bude musieť Zalužnyj takýto krok urobiť.
P.S. Ako iste tušíte, klauna Zelenského sa nikto na nič nepýta a nikto mu nič nehlási. Každý chápe, že je to obyčajný humoristický bloger


Zdroj: https://t.me/newsfrontsk ‼️P&iacute;&scaron;e Joker DĽR M&aacute;m novinku pre ukrajinsk&yacute;ch vojakov. Pripravte sa na otvorenie druh&eacute;ho frontu. Hlavn&yacute; veliteľ ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny Zalužnyj dnes usporiadal niečo ako konferenčn&yacute; hovor so zvy&scaron;kami veliteľov. Diskutovalo sa o &uacute;dajoch z&iacute;skan&yacute;ch od GUR. Takže podľa t&yacute;chto &uacute;dajov Poľsko do konca nasleduj&uacute;ceho mesiaca po&scaron;le svojich vojakov do &scaron;tyroch z&aacute;padn&yacute;ch oblast&iacute; Ukrajiny. Po prv&eacute;, Poliaci urobia niekoľko v&yacute;znamn&yacute;ch vyhl&aacute;sen&iacute;, že Rusko pl&aacute;nuje za&uacute;točiť na Poľsko. Potom sa poľsk&aacute; arm&aacute;da, &uacute;dajne vopred pracuj&uacute;c na zastaven&iacute; nepriateľa na cudzej p&ocirc;de, a z&aacute;roveň pod z&aacute;mienkou pomoci bratsk&eacute;mu ukrajinsk&eacute;mu ľudu, aby Ukrajinci hneď nezačali kl&aacute;sť odpor, pok&uacute;si ovl&aacute;dnuť Regi&oacute;ny Volyň, Ľvov, Rovne a Ternopoľ. Teraz je jasn&eacute;, prečo niektor&iacute; ukrajinsk&iacute; d&ocirc;stojn&iacute;ci už utiekli do Poľska. Zalužnyj a ďal&scaron;&iacute; ukrajinsk&iacute; velitelia ch&aacute;pu tento probl&eacute;m a to, že Poľsko nepr&iacute;de bojovať proti Rusom, ale z&iacute;skať sp&auml;ť ich historick&eacute; &uacute;zemia. Preto rozm&yacute;&scaron;ľaj&uacute;, čo s t&yacute;m. No e&scaron;te na to nepri&scaron;li. Na stretnut&iacute; dokonca zaznel jeden z n&aacute;vrhov uzavrieť mier s Ruskom, čo i len preto, aby sa zabr&aacute;nilo definit&iacute;vnemu zničeniu Ukrajiny. Samozrejme, nikto sa t&yacute;mto n&aacute;vrhom v&aacute;žne nezaoberal, no hlboko sa zakorenil v gener&aacute;lskych hlav&aacute;ch. A možno bude musieť Zalužnyj tak&yacute;to krok urobiť. P.S. Ako iste tu&scaron;&iacute;te, klauna Zelensk&eacute;ho sa nikto na nič nep&yacute;ta a nikto mu nič nehl&aacute;si. Každ&yacute; ch&aacute;pe, že je to obyčajn&yacute; humoristick&yacute; bloger
Upravené 22. 3. 2022 o 23:42

Borrell řekl, že příští týden by se neměly očekávat žádné nové sankce proti Rusku


Evropská unie v nadcházejícím týdnu nezavede nové sankce proti Rusku, ale bude diskutovat o tom, co ještě lze udělat. Na tiskové konferenci po jednáních Rady EU pro zahraniční věci a obranu v Bruselu to v pondělí uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell.


"Formální uvalení sankcí vyžaduje určitý postup a nemyslím si, že tento týden dojde k formálnímu zavedení nových opatření. Rozhodně ale summit EU (24. až 25. března - pozn. TASS) zváží, co se ještě dá dělat ," řekl.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14138871?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Že by se evropští soudruzi unavili nebo jím došly nápady?
Jinak, Rusko je první zemí v žebříčku nejvíce sankcionovaných zemí za celou historii lidstva. 5.500 různých sankcí! Dokonce Írán nervozně pokuřuje za rohem, který má asi o polovinu sankcí míň.
V EU už začalo být zvykem každý týden se sejít a vymyslet na Rusko nové sankce. To je jako v tom skvělém britském seriálu "Jístě, pane ministře". "Dělníci se bouří, chtějí stávkovat. Co budeme dělat?" - "Obvinime v tom Rusko a vyhostíme 2 jejích diplomaty". Jenže ruští diplomati už jsou pomalu v červené knize a sankce, zdá se tam také směřují. Odnesly to dokonce i ruské kočky. Nesměji na výstavy. Dneska v Národním se na černou listinu dostal Čajkovský...
Ale pevně doufám, že nápady nedojdou, obzvlášť, kfyž se do toho vloží Lipavský nebo jeho protějšek litevský ministr Gabrielius Landsbergis který prohlásil, že EU by se měla shodnout přinejmenším na zákazu dovozu ruské ropy, který podle něj nebude mít na unijní země tak tvrdý dopad jako přerušení dodávek plynu.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/lipavsky-nove-sankce-musi-rusko-pripravit-o-penize-na-valku-40391153


Z toho nápadu málem chytnul amok generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese, který hned prohlásil, že "strategie velkých ekonomik nahradit ruské energetické zdroje by mohla vytvořit dlouhodobou závislost na fosilních palivech zavřít příležitost [udržet nárůst globální teploty v rozmezí] 1,5 stupně."
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14132235?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


A to už by nepřežila Gréta. Jo, když temperamentní bruselští úředníci se probudí ze spánku, tak nevědí, kdy přestat.


Mám pro vás i jednu dobrou zprávu na závěr. Přišla nečekaně ze strany, ze které bych nikdy nečekal. Velká británie se zastála ruských psů. Nebo jinak, britští psi se zastali ruských. A tak se mi ulevilo, že aspoň zvířata ještě neztratila rozum.
https://www.youtube.com/watch?v=oqKHV2xSuRw


**Borrell řekl, že př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den by se neměly oček&aacute;vat ž&aacute;dn&eacute; nov&eacute; sankce proti Rusku** Evropsk&aacute; unie v nadch&aacute;zej&iacute;c&iacute;m t&yacute;dnu nezavede nov&eacute; sankce proti Rusku, ale bude diskutovat o tom, co je&scaron;tě lze udělat. Na tiskov&eacute; konferenci po jedn&aacute;n&iacute;ch Rady EU pro zahraničn&iacute; věci a obranu v Bruselu to v ponděl&iacute; uvedl &scaron;&eacute;f unijn&iacute; diplomacie Josep Borrell. &quot;Form&aacute;ln&iacute; uvalen&iacute; sankc&iacute; vyžaduje určit&yacute; postup a nemysl&iacute;m si, že tento t&yacute;den dojde k form&aacute;ln&iacute;mu zaveden&iacute; nov&yacute;ch opatřen&iacute;. Rozhodně ale summit EU (24. až 25. března - pozn. TASS) zv&aacute;ž&iacute;, co se je&scaron;tě d&aacute; dělat ,&quot; řekl. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14138871?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Že by se evrop&scaron;t&iacute; soudruzi unavili nebo j&iacute;m do&scaron;ly n&aacute;pady? Jinak, Rusko je prvn&iacute; zem&iacute; v žebř&iacute;čku nejv&iacute;ce sankcionovan&yacute;ch zem&iacute; za celou historii lidstva. 5.500 různ&yacute;ch sankc&iacute;! Dokonce &Iacute;r&aacute;n nervozně pokuřuje za rohem, kter&yacute; m&aacute; asi o polovinu sankc&iacute; m&iacute;ň. V EU už začalo b&yacute;t zvykem každ&yacute; t&yacute;den se sej&iacute;t a vymyslet na Rusko nov&eacute; sankce. To je jako v tom skvěl&eacute;m britsk&eacute;m seri&aacute;lu &quot;J&iacute;stě, pane ministře&quot;. &quot;Děln&iacute;ci se bouř&iacute;, chtěj&iacute; st&aacute;vkovat. Co budeme dělat?&quot; - &quot;Obvinime v tom Rusko a vyhost&iacute;me 2 jej&iacute;ch diplomaty&quot;. Jenže ru&scaron;t&iacute; diplomati už jsou pomalu v červen&eacute; knize a sankce, zd&aacute; se tam tak&eacute; směřuj&iacute;. Odnesly to dokonce i rusk&eacute; kočky. Nesměji na v&yacute;stavy. Dneska v N&aacute;rodn&iacute;m se na černou listinu dostal Čajkovsk&yacute;... Ale pevně douf&aacute;m, že n&aacute;pady nedojdou, obzvl&aacute;&scaron;ť, kfyž se do toho vlož&iacute; Lipavsk&yacute; nebo jeho protěj&scaron;ek litevsk&yacute; ministr Gabrielius Landsbergis kter&yacute; prohl&aacute;sil, že** EU by se měla shodnout přinejmen&scaron;&iacute;m na z&aacute;kazu dovozu rusk&eacute; ropy**, kter&yacute; podle něj nebude m&iacute;t na unijn&iacute; země tak tvrd&yacute; dopad jako přeru&scaron;en&iacute; dod&aacute;vek plynu. https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/lipavsky-nove-sankce-musi-rusko-pripravit-o-penize-na-valku-40391153 Z toho n&aacute;padu m&aacute;lem chytnul amok gener&aacute;ln&iacute;ho tajemn&iacute;ka OSN Ant&oacute;nia Guterrese, kter&yacute; hned prohl&aacute;sil, že **&quot;strategie velk&yacute;ch ekonomik nahradit rusk&eacute; energetick&eacute; zdroje by mohla vytvořit dlouhodobou z&aacute;vislost na fosiln&iacute;ch palivech zavř&iacute;t př&iacute;ležitost [udržet n&aacute;růst glob&aacute;ln&iacute; teploty v rozmez&iacute;] 1,5 stupně.&quot;** https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14132235?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop A to už by nepřežila Gr&eacute;ta. Jo, když temperamentn&iacute; brusel&scaron;t&iacute; &uacute;ředn&iacute;ci se probud&iacute; ze sp&aacute;nku, tak nevěd&iacute;, kdy přestat. M&aacute;m pro v&aacute;s i jednu dobrou zpr&aacute;vu na z&aacute;věr. Při&scaron;la nečekaně ze strany, ze kter&eacute; bych nikdy nečekal. Velk&aacute; brit&aacute;nie se zast&aacute;la rusk&yacute;ch psů. Nebo jinak, brit&scaron;t&iacute; psi se zastali rusk&yacute;ch. A tak se mi ulevilo, že aspoň zv&iacute;řata je&scaron;tě neztratila rozum. https://www.youtube.com/watch?v=oqKHV2xSuRw

EU by se měla shodnout přinejmenším na zákazu dovozu ruské ropy,


To chystali, ale Maďaři jim do toho hodili vidle. Už bych řekl že bohužel, takhle by se ten moloch zhroutil mnohem rychleji.


Dnes ale na TG psali, že prý Bulharsko neprodlouží smlouvu s Gazpromem a chce plyn nahradit z Kataru a Azerbajdžánu.


Takže očekávám spíše sólo akce jednotlivých zemí. S tou naší soldateskou bych se vůbec nedivil, kdybychom byli jednou z nich.


[quote=&quot;pid:64534, uid:158&quot;]EU by se měla shodnout přinejmen&scaron;&iacute;m na z&aacute;kazu dovozu rusk&eacute; ropy,[/quote] To chystali, ale Maďaři jim do toho hodili vidle. Už bych řekl že bohužel, takhle by se ten moloch zhroutil mnohem rychleji. Dnes ale na TG psali, že pr&yacute; Bulharsko neprodlouž&iacute; smlouvu s Gazpromem a chce plyn nahradit z Kataru a Azerbajdž&aacute;nu. Takže oček&aacute;v&aacute;m sp&iacute;&scaron;e s&oacute;lo akce jednotliv&yacute;ch zem&iacute;. S tou na&scaron;&iacute; soldateskou bych se vůbec nedivil, kdybychom byli jednou z nich.

Takže očekávám spíše sólo akce jednotlivých zemí. S tou naší soldateskou bych se vůbec nedivil, kdybychom byli jednou z nich.


FT:


Německo uvedlo, že uzavřelo dlouhodobou dohodu s Katarem o dodávkách zkapalněného zemního plynu, protože Berlín hledá alternativní dodavatele energie k Rusku.


Německý ministr hospodářství Robert Habeck v neděli v Dauhá v rámci cesty po zemích Perského zálivu prohlásil, že tato dohoda "otevře dveře" ekonomice země, protože sníží její závislost na dovozu ruského plynu, který v současnosti představuje více než polovinu ročních dodávek.


Odmítl uvést podrobnosti o množství a dalších podmínkách, o nichž se jednalo. Ministerstvo uvedlo, že bude záležet na jednotlivých německých energetických společnostech, jejichž šéfové Habecka na cestě do Kataru doprovázeli, zda s podniky arabského státu podepíší smlouvy.


"Letos možná ještě budeme potřebovat ruský plyn, ale v budoucnu už ne," citovala Habecka v Dauhá agentura DPA. "Začíná to takhle - takže ten, kdo má uši, by měl začít poslouchat," dodal ve slabě zastřeném vzkazu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.


Katar ve svém prohlášení uvítal rozhodnutí Německa "urychlit" výstavbu dvou terminálů LNG a uvedl, že "příslušné obchodní subjekty zemí se znovu zapojí a pokročí v jednáních o dlouhodobých dodávkách LNG z Kataru do Německa".


[quote=&quot;pid:64540, uid:372&quot;]Takže oček&aacute;v&aacute;m sp&iacute;&scaron;e s&oacute;lo akce jednotliv&yacute;ch zem&iacute;. S tou na&scaron;&iacute; soldateskou bych se vůbec nedivil, kdybychom byli jednou z nich.[/quote] FT: **Německo uvedlo, že uzavřelo dlouhodobou dohodu s Katarem o dod&aacute;vk&aacute;ch zkapalněn&eacute;ho zemn&iacute;ho plynu, protože Berl&iacute;n hled&aacute; alternativn&iacute; dodavatele energie k Rusku.** Německ&yacute; ministr hospod&aacute;řstv&iacute; Robert Habeck v neděli v Dauh&aacute; v r&aacute;mci cesty po zem&iacute;ch Persk&eacute;ho z&aacute;livu prohl&aacute;sil, že tato dohoda &quot;otevře dveře&quot; ekonomice země, protože sn&iacute;ž&iacute; jej&iacute; z&aacute;vislost na dovozu rusk&eacute;ho plynu, kter&yacute; v současnosti představuje v&iacute;ce než polovinu ročn&iacute;ch dod&aacute;vek. Odm&iacute;tl uv&eacute;st podrobnosti o množstv&iacute; a dal&scaron;&iacute;ch podm&iacute;nk&aacute;ch, o nichž se jednalo. Ministerstvo uvedlo, že bude z&aacute;ležet na jednotliv&yacute;ch německ&yacute;ch energetick&yacute;ch společnostech, jejichž &scaron;&eacute;fov&eacute; Habecka na cestě do Kataru doprov&aacute;zeli, zda s podniky arabsk&eacute;ho st&aacute;tu podep&iacute;&scaron;&iacute; smlouvy. &quot;Letos možn&aacute; je&scaron;tě budeme potřebovat rusk&yacute; plyn, ale v budoucnu už ne,&quot; citovala Habecka v Dauh&aacute; agentura DPA. &quot;Zač&iacute;n&aacute; to takhle - takže ten, kdo m&aacute; u&scaron;i, by měl zač&iacute;t poslouchat,&quot; dodal ve slabě zastřen&eacute;m vzkazu rusk&eacute;mu prezidentovi Vladimiru Putinovi. Katar ve sv&eacute;m prohl&aacute;&scaron;en&iacute; uv&iacute;tal rozhodnut&iacute; Německa &quot;urychlit&quot; v&yacute;stavbu dvou termin&aacute;lů LNG a uvedl, že &quot;př&iacute;slu&scaron;n&eacute; obchodn&iacute; subjekty zem&iacute; se znovu zapoj&iacute; a pokroč&iacute; v jedn&aacute;n&iacute;ch o dlouhodob&yacute;ch dod&aacute;vk&aacute;ch LNG z Kataru do Německa&quot;.

@Vlad i mir - na covid operaci mám odlišný názor a s tím koresponduje i moje přesvědčení, že naopak právě na covidu se ukázalo globální řízení Putina. Jednak covid operace není covid plán a to ukázal právě průběh a ukazuje to i dnes a s velkou pravděpodobností ještě nějakou dobu. Je rozdíl mezi PLÁNEM a realizovanou OPERACÍ. Plán byl nepochybně globální, velmi dobře promyšlený a hlavně určený do jiné doby a s jiným řízením ( rozdíl zhruba 20-25 let). Operaci spustili operativci státních elit jako obranu při postupné likvidaci jejich "globálního" pojetí Světa - PaX Americana s jádrem PaX Brittanica. Jinak- starý nástroj atlantistů (ne samotní atlantisté), který se nechce vzdát monopolárního Světa jako maxima své moci. Prostě-omezené chápání a z toho vyplývajhící i omezený a degradující průběh covid-operace. Z tohoto pohleduz je řídící výkon Putinova týmu naopak velmi dobrý, protože omezil ztráty a maximalizoval bonusy-samozřejmě v mezích možností. Neomezenost výkonu řízení není znakem schopnosti být globálním řídícím subjektem. Praávě naopak- tohle předvádějí operativci státních a především anglosaských elit a celý plán globalistů na přemenu humánního na transhumánní Svět pohřbívají. Schwab není žádný řídící genius a tvůrce, akorát jméno nba obálce knihy. jenom neřízený idiot napíše o "svém" a ve skutečnosti ukradeném plánu knihu a pindá o plánu po všech možných mejdanech. jen osobní názor.

@Vlad i mir - na covid operaci m&aacute;m odli&scaron;n&yacute; n&aacute;zor a s t&iacute;m koresponduje i moje přesvědčen&iacute;, že naopak pr&aacute;vě na covidu se uk&aacute;zalo glob&aacute;ln&iacute; ř&iacute;zen&iacute; Putina. Jednak covid operace nen&iacute; covid pl&aacute;n a to uk&aacute;zal pr&aacute;vě průběh a ukazuje to i dnes a s velkou pravděpodobnost&iacute; je&scaron;tě nějakou dobu. Je rozd&iacute;l mezi PL&Aacute;NEM a realizovanou OPERAC&Iacute;. Pl&aacute;n byl nepochybně glob&aacute;ln&iacute;, velmi dobře promy&scaron;len&yacute; a hlavně určen&yacute; do jin&eacute; doby a s jin&yacute;m ř&iacute;zen&iacute;m ( rozd&iacute;l zhruba 20-25 let). Operaci spustili operativci st&aacute;tn&iacute;ch elit jako obranu při postupn&eacute; likvidaci jejich &quot;glob&aacute;ln&iacute;ho&quot; pojet&iacute; Světa - PaX Americana s j&aacute;drem PaX Brittanica. Jinak- star&yacute; n&aacute;stroj atlantistů (ne samotn&iacute; atlantist&eacute;), kter&yacute; se nechce vzd&aacute;t monopol&aacute;rn&iacute;ho Světa jako maxima sv&eacute; moci. Prostě-omezen&eacute; ch&aacute;p&aacute;n&iacute; a z toho vypl&yacute;vajh&iacute;c&iacute; i omezen&yacute; a degraduj&iacute;c&iacute; průběh covid-operace. Z tohoto pohleduz je ř&iacute;d&iacute;c&iacute; v&yacute;kon Putinova t&yacute;mu naopak velmi dobr&yacute;, protože omezil ztr&aacute;ty a maximalizoval bonusy-samozřejmě v mez&iacute;ch možnost&iacute;. Neomezenost v&yacute;konu ř&iacute;zen&iacute; nen&iacute; znakem schopnosti b&yacute;t glob&aacute;ln&iacute;m ř&iacute;d&iacute;c&iacute;m subjektem. Pra&aacute;vě naopak- tohle předv&aacute;děj&iacute; operativci st&aacute;tn&iacute;ch a předev&scaron;&iacute;m anglosask&yacute;ch elit a cel&yacute; pl&aacute;n globalistů na přemenu hum&aacute;nn&iacute;ho na transhum&aacute;nn&iacute; Svět pohřb&iacute;vaj&iacute;. Schwab nen&iacute; ž&aacute;dn&yacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; genius a tvůrce, akor&aacute;t jm&eacute;no nba ob&aacute;lce knihy. jenom neř&iacute;zen&yacute; idiot nap&iacute;&scaron;e o &quot;sv&eacute;m&quot; a ve skutečnosti ukraden&eacute;m pl&aacute;nu knihu a pind&aacute; o pl&aacute;nu po v&scaron;ech možn&yacute;ch mejdanech. jen osobn&iacute; n&aacute;zor.
Upravené 22. 3. 2022 o 08:47

až i sám GP je zmítán a kormidlo mu vypadává z rukou.


Pořád přemýšlím, proč Zeman "zradil" (podpora povinného očkování a odsouzení Putina). Vychází mi, že jako představitel GP ztratil vliv a v zákulisní bitvě v Praze zatím vyhrávají US státní elity.


[quote=&quot;pid:64519, uid:426&quot;]až i s&aacute;m GP je zm&iacute;t&aacute;n a kormidlo mu vypad&aacute;v&aacute; z rukou.[/quote] Poř&aacute;d přem&yacute;&scaron;l&iacute;m, proč Zeman &quot;zradil&quot; (podpora povinn&eacute;ho očkov&aacute;n&iacute; a odsouzen&iacute; Putina). Vych&aacute;z&iacute; mi, že jako představitel GP ztratil vliv a v z&aacute;kulisn&iacute; bitvě v Praze zat&iacute;m vyhr&aacute;vaj&iacute; US st&aacute;tn&iacute; elity.

Pořád přemýšlím, proč Zeman "zradil"

V tom bych nehledal žádné složité konstrukce. Patrně jen stářím a nemocemi oslabená vůle.


[quote=&quot;pid:64587, uid:146&quot;]Poř&aacute;d přem&yacute;&scaron;l&iacute;m, proč Zeman &quot;zradil&quot;[/quote] V tom bych nehledal ž&aacute;dn&eacute; složit&eacute; konstrukce. Patrně jen st&aacute;ř&iacute;m a nemocemi oslaben&aacute; vůle.

Biden se vyjádřil k použití ruské rakety Kinžal


Ruská hypersonická střela Kinžal je prakticky nezastavitelná. Toto prohlášení učinil americký prezident Joe Biden , uvádí RIA Novosti .


"Má stejnou hlavici jako kterákoli jiná střela." Není v tom žádný velký rozdíl, kromě toho, že je téměř nemožné zastavit, “komentoval americký vůdce bojové použití pokročilé ruské munice.


Předtím vysoce postavený mluvčí Pentagonu řekl , že americké úřady nechápou význam použití hypersonických zbraní ruskými ozbrojenými silami (AF) na Ukrajině. Podle něj je z vojenského hlediska použití těchto zbraní nepraktické.


  1. března Německo označilo použití hypersonické střely Kinzhal ozbrojenými silami RF za varování NATO . Bylo poznamenáno, že raketa může letět desetinásobnou rychlostí zvuku a je prakticky nezranitelná západními systémy protivzdušné obrany.https://lenta.ru/news/2022/03/22/dagger/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Ministerstvo zahraničí uvedlo, že vztahy mezi Ruskem a Spojenými státy jsou na pokraji rozpadu


Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov řekl, že další vývoj vztahů mezi Ruskou federací a Spojenými státy závisí na Washingtonu. Informuje o tom agentura RIA Novosti .


Americký velvyslanec v Moskvě podle něj obdržel 21. března protestní nótu, v níž stálo, že to, co se děje, dostalo americko-ruské vztahy na pokraj zlomu.


Diplomat zdůraznil, že Spojené státy musí zastavit eskalaci napětí s Ruskem, a to jak verbálně, tak ve smyslu vyzbrojování Ukrajiny. Rjabkov poznamenal, že pokud Washington může mít pozitivní dopad na Kyjev, pak může existovat určitá vyhlídka na normalizaci vztahů, ale zatím je zde sestupná tendence kvůli vině americké strany v dialogu s Moskvou.


„Bereme to s lítostí, ale nemá to žádný vliv na naše odhodlání pokročit k dosažení cílů speciální vojenské operace a přizpůsobit se okolnostem spojeným se sankcemi USA a sankcemi uvalenými evropskými satelity USA na jejich návrh. “ – řekl Rjabkov na setkání s novináři.
https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/03/22/17459293.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Zajímavá souvislost: použití Kinžalů - ruská nóta USA, vyjádření Bidena, a Německa o varování směrem k NATO, a neschopnosti NATO zastavit Kinžaly.


**Biden se vyj&aacute;dřil k použit&iacute; rusk&eacute; rakety Kinžal** Rusk&aacute; hypersonick&aacute; střela Kinžal je prakticky nezastaviteln&aacute;. Toto prohl&aacute;&scaron;en&iacute; učinil americk&yacute; prezident Joe Biden , uv&aacute;d&iacute; RIA Novosti . &quot;M&aacute; stejnou hlavici jako kter&aacute;koli jin&aacute; střela.&quot; Nen&iacute; v tom ž&aacute;dn&yacute; velk&yacute; rozd&iacute;l, kromě toho, že je t&eacute;měř nemožn&eacute; zastavit, &ldquo;komentoval americk&yacute; vůdce bojov&eacute; použit&iacute; pokročil&eacute; rusk&eacute; munice. Předt&iacute;m vysoce postaven&yacute; mluvč&iacute; Pentagonu řekl , že americk&eacute; &uacute;řady nech&aacute;pou v&yacute;znam použit&iacute; hypersonick&yacute;ch zbran&iacute; rusk&yacute;mi ozbrojen&yacute;mi silami (AF) na Ukrajině. Podle něj je z vojensk&eacute;ho hlediska použit&iacute; těchto zbran&iacute; nepraktick&eacute;. 22. března Německo označilo použit&iacute; hypersonick&eacute; střely Kinzhal ozbrojen&yacute;mi silami RF za varov&aacute;n&iacute; NATO . Bylo poznamen&aacute;no, že raketa může letět desetin&aacute;sobnou rychlost&iacute; zvuku a je prakticky nezraniteln&aacute; z&aacute;padn&iacute;mi syst&eacute;my protivzdu&scaron;n&eacute; obrany. https://lenta.ru/news/2022/03/22/dagger/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop **Ministerstvo zahranič&iacute; uvedlo, že vztahy mezi Ruskem a Spojen&yacute;mi st&aacute;ty jsou na pokraji rozpadu** N&aacute;městek rusk&eacute;ho ministra zahranič&iacute; Sergej Rjabkov řekl, že dal&scaron;&iacute; v&yacute;voj vztahů mezi Ruskou federac&iacute; a Spojen&yacute;mi st&aacute;ty z&aacute;vis&iacute; na Washingtonu. Informuje o tom agentura RIA Novosti . Americk&yacute; velvyslanec v Moskvě podle něj obdržel 21. března protestn&iacute; n&oacute;tu, v n&iacute;ž st&aacute;lo, že to, co se děje, dostalo americko-rusk&eacute; vztahy na pokraj zlomu. Diplomat zdůraznil, že Spojen&eacute; st&aacute;ty mus&iacute; zastavit eskalaci napět&iacute; s Ruskem, a to jak verb&aacute;lně, tak ve smyslu vyzbrojov&aacute;n&iacute; Ukrajiny. Rjabkov poznamenal, že pokud Washington může m&iacute;t pozitivn&iacute; dopad na Kyjev, pak může existovat určit&aacute; vyhl&iacute;dka na normalizaci vztahů, ale zat&iacute;m je zde sestupn&aacute; tendence kvůli vině americk&eacute; strany v dialogu s Moskvou. &bdquo;Bereme to s l&iacute;tost&iacute;, ale nem&aacute; to ž&aacute;dn&yacute; vliv na na&scaron;e odhodl&aacute;n&iacute; pokročit k dosažen&iacute; c&iacute;lů speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace a přizpůsobit se okolnostem spojen&yacute;m se sankcemi USA a sankcemi uvalen&yacute;mi evropsk&yacute;mi satelity USA na jejich n&aacute;vrh. &ldquo; &ndash; řekl Rjabkov na setk&aacute;n&iacute; s novin&aacute;ři. https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/03/22/17459293.shtml?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Zaj&iacute;mav&aacute; souvislost: použit&iacute; Kinžalů - rusk&aacute; n&oacute;ta USA, vyj&aacute;dřen&iacute; Bidena, a Německa o varov&aacute;n&iacute; směrem k NATO, a neschopnosti NATO zastavit Kinžaly.

na covid operaci mám odlišný názor a s tím koresponduje i moje přesvědčení, že naopak právě na covidu se ukázalo globální řízení Putina.


Vladimír Putin v tomto ukázal slabosť, alebo zohral aktívnu úlohu v organizovaní epidémie. Alexander Lukašenko si v tomto dovolil oveľa viac.


Schwab není žádný řídící genius a tvůrce, akorát jméno nba obálce knihy. jenom neřízený idiot napíše o "svém" a ve skutečnosti ukradeném plánu knihu a pindá o plánu po všech možných mejdanech. jen osobní názor.


Klaus Schwab vydal knihu Veľký reset, aby rozšíril túto ideológiu do sveta. Veľa mladých v nej vidí záchranu, prijali ju za svoju a aktívne ju šíria a presadzujú. Čo je pre niekoho chyba riadenia, môže byť pre iného cieľ.


[quote=&quot;pid:64574, uid:57&quot;]na covid operaci m&aacute;m odli&scaron;n&yacute; n&aacute;zor a s t&iacute;m koresponduje i moje přesvědčen&iacute;, že naopak pr&aacute;vě na covidu se uk&aacute;zalo glob&aacute;ln&iacute; ř&iacute;zen&iacute; Putina.[/quote] Vladim&iacute;r Putin v tomto uk&aacute;zal slabosť, alebo zohral akt&iacute;vnu &uacute;lohu v organizovan&iacute; epid&eacute;mie. Alexander Luka&scaron;enko si v tomto dovolil oveľa viac. [quote=&quot;pid:64574, uid:57&quot;]Schwab nen&iacute; ž&aacute;dn&yacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; genius a tvůrce, akor&aacute;t jm&eacute;no nba ob&aacute;lce knihy. jenom neř&iacute;zen&yacute; idiot nap&iacute;&scaron;e o &quot;sv&eacute;m&quot; a ve skutečnosti ukraden&eacute;m pl&aacute;nu knihu a pind&aacute; o pl&aacute;nu po v&scaron;ech možn&yacute;ch mejdanech. jen osobn&iacute; n&aacute;zor.[/quote] Klaus Schwab vydal knihu Veľk&yacute; reset, aby roz&scaron;&iacute;ril t&uacute;to ideol&oacute;giu do sveta. Veľa mlad&yacute;ch v nej vid&iacute; z&aacute;chranu, prijali ju za svoju a akt&iacute;vne ju &scaron;&iacute;ria a presadzuj&uacute;. Čo je pre niekoho chyba riadenia, m&ocirc;že byť pre in&eacute;ho cieľ.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 11:31

Považujem za chybu nezohľadňovať v úvahách možnosť, že globálny prediktor / parazit / primitív už na Zemi niekoľko mesiacov až rokov nie je, zostali tu iba vyššie podriadené štruktúry, ktorým prestali prichádzať pokyny a tak improvizujú.


Niečo síce pochopili, ale nechápu všetko, pretože všetko im nebolo umožnené chápať. Robia teda jediné, čo vedia, a veľa toho nevedia. Svoj nedostatok chápania vyrovnávajú väčšou intenzitou toho mála, čo vedia. Preto už neskrývajú svoju propagandu, preto sa už netvária, že dodržiavajú zákony, preto napriamo spustili deštrukciu ekonomiky a snažia sa tým získať pár rokov navyše. Mám na mysli hlavne liberálov a hlavne Spojené štáty americké, ale nielen nich.


Považujem za chybu nezohľadňovať v &uacute;vah&aacute;ch možnosť, že glob&aacute;lny prediktor / parazit / primit&iacute;v už na Zemi niekoľko mesiacov až rokov nie je, zostali tu iba vy&scaron;&scaron;ie podriaden&eacute; &scaron;trukt&uacute;ry, ktor&yacute;m prestali prich&aacute;dzať pokyny a tak improvizuj&uacute;. Niečo s&iacute;ce pochopili, ale nech&aacute;pu v&scaron;etko, pretože v&scaron;etko im nebolo umožnen&eacute; ch&aacute;pať. Robia teda jedin&eacute;, čo vedia, a veľa toho nevedia. Svoj nedostatok ch&aacute;pania vyrovn&aacute;vaj&uacute; v&auml;č&scaron;ou intenzitou toho m&aacute;la, čo vedia. Preto už neskr&yacute;vaj&uacute; svoju propagandu, preto sa už netv&aacute;ria, že dodržiavaj&uacute; z&aacute;kony, preto napriamo spustili de&scaron;trukciu ekonomiky a snažia sa t&yacute;m z&iacute;skať p&aacute;r rokov navy&scaron;e. M&aacute;m na mysli hlavne liber&aacute;lov a hlavne Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute;, ale nielen nich.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 11:31

Rusko odmítlo pokračovat v jednání o mírové smlouvě s Japonskem


Rusko odmítlo pokračovat v jednání o mírové smlouvě s Japonskem, rozhodnutí padlo v reakci na nepřátelské akce Tokia a uvalení jednostranných sankcí, uvedlo ministerstvo zahraničí.


"Ruská strana za stávajících podmínek nehodlá pokračovat v jednání s Japonskem o mírové smlouvě z důvodu nemožnosti projednat podpis zásadního dokumentu o bilaterálních vztazích se státem, který zaujímá otevřeně nepřátelské postoje a snaží se poškozovat zájmy našich země."


Kromě toho bylo přijato rozhodnutí o ukončení bezvízových cest japonských občanů na Kurilské ostrovy, které mělo vycházet z dohod z let 1991 a 1999.


Ministerstvo zahraničí oznámilo, že Rusko odstupuje od dialogu s Japonskem o navázání společných ekonomických aktivit na jihu Kuril a také blokuje prodloužení statutu země jako partnera Organizace pro hospodářskou spolupráci Černého moře v odvětvovém dialogu. 


Ministerstvo zdůraznilo, že veškerou odpovědnost za poškození interakce a zájmů státu nese Tokio, „vědomě se rozhodlo ve prospěch protiruského kurzu namísto rozvoje vzájemně výhodné spolupráce a dobrých sousedských vztahů“.
https://lenta.ru/news/2022/03/22/mid_japan/


Šéf japonské vlády označil rozhodnutí Moskvy zastavit dialog a spolupráci na Jižních Kurilech za nepřijatelné a nerozumné.

„Postupy Ruska jsou extrémně nerozumné a absolutně nepřijatelné. Ostře protestujeme,“ řekl japonský premiér Fumio Kishida.
https://www.rbc.ru/politics/22/03/2022/6239303f9a79479dfc3c13f5


Vyjádření obyčejných Japonců na tento krok by se dalo shrnout v tomto příspěvku:
Skutečnost, že Japonsko bylo zasaženo právě teď, musí být uznáno jako vážná hrozba, výzva a černá známka.
Japonsko je zemí, která sousedí se třemi znepřátelenými zeměmi, konkrétně s Ruskem, Čínou a Severní Koreou. Všechny jsou vázány pouty solidarity a všechny jsou ostře protiamerické. Všichni už mají zkušenost s vyhlášením války Americe.
Administrativa Kishida musela být opatrná ve svých obviněních a akcích proti Rusku. Japonsko totiž zažívá ze strany Ruska úplně jiné hrozby než Evropa nebo Amerika. Pokud dojde k jaderné válce, USA nám nepomohou. Jedinou pomocí bude, že po odchodu amerických jednotek ziskáme jejich zbraně na amerických vojenských základnách.
https://inosmi.ru/20220322/yaponiya-253484235.html


**Rusko odm&iacute;tlo pokračovat v jedn&aacute;n&iacute; o m&iacute;rov&eacute; smlouvě s Japonskem** Rusko odm&iacute;tlo pokračovat v jedn&aacute;n&iacute; o m&iacute;rov&eacute; smlouvě s Japonskem, rozhodnut&iacute; padlo v reakci na nepř&aacute;telsk&eacute; akce Tokia a uvalen&iacute; jednostrann&yacute;ch sankc&iacute;, uvedlo ministerstvo zahranič&iacute;. &quot;Rusk&aacute; strana za st&aacute;vaj&iacute;c&iacute;ch podm&iacute;nek nehodl&aacute; pokračovat v jedn&aacute;n&iacute; s Japonskem o m&iacute;rov&eacute; smlouvě z důvodu nemožnosti projednat podpis z&aacute;sadn&iacute;ho dokumentu o bilater&aacute;ln&iacute;ch vztaz&iacute;ch se st&aacute;tem, kter&yacute; zauj&iacute;m&aacute; otevřeně nepř&aacute;telsk&eacute; postoje a snaž&iacute; se po&scaron;kozovat z&aacute;jmy na&scaron;ich země.&quot; Kromě toho bylo přijato rozhodnut&iacute; o ukončen&iacute; bezv&iacute;zov&yacute;ch cest japonsk&yacute;ch občanů na Kurilsk&eacute; ostrovy, kter&eacute; mělo vych&aacute;zet z dohod z let 1991 a 1999. Ministerstvo zahranič&iacute; ozn&aacute;milo, že Rusko odstupuje od dialogu s Japonskem o nav&aacute;z&aacute;n&iacute; společn&yacute;ch ekonomick&yacute;ch aktivit na jihu Kuril a tak&eacute; blokuje prodloužen&iacute; statutu země jako partnera Organizace pro hospod&aacute;řskou spolupr&aacute;ci Čern&eacute;ho moře v odvětvov&eacute;m dialogu.&emsp; Ministerstvo zdůraznilo, že ve&scaron;kerou odpovědnost za po&scaron;kozen&iacute; interakce a z&aacute;jmů st&aacute;tu nese Tokio, &bdquo;vědomě se rozhodlo ve prospěch protirusk&eacute;ho kurzu nam&iacute;sto rozvoje vz&aacute;jemně v&yacute;hodn&eacute; spolupr&aacute;ce a dobr&yacute;ch sousedsk&yacute;ch vztahů&ldquo;. https://lenta.ru/news/2022/03/22/mid_japan/ **&Scaron;&eacute;f japonsk&eacute; vl&aacute;dy označil rozhodnut&iacute; Moskvy zastavit dialog a spolupr&aacute;ci na Jižn&iacute;ch Kurilech za nepřijateln&eacute; a nerozumn&eacute;. ** &bdquo;Postupy Ruska jsou extr&eacute;mně nerozumn&eacute; a absolutně nepřijateln&eacute;. Ostře protestujeme,&ldquo; řekl japonsk&yacute; premi&eacute;r Fumio Kishida. https://www.rbc.ru/politics/22/03/2022/6239303f9a79479dfc3c13f5 Vyj&aacute;dřen&iacute; obyčejn&yacute;ch Japonců na tento krok by se dalo shrnout v tomto př&iacute;spěvku: Skutečnost, že Japonsko bylo zasaženo pr&aacute;vě teď, mus&iacute; b&yacute;t uzn&aacute;no jako v&aacute;žn&aacute; hrozba, v&yacute;zva a čern&aacute; zn&aacute;mka. Japonsko je zem&iacute;, kter&aacute; soused&iacute; se třemi znepř&aacute;telen&yacute;mi zeměmi, konkr&eacute;tně s Ruskem, Č&iacute;nou a Severn&iacute; Koreou. V&scaron;echny jsou v&aacute;z&aacute;ny pouty solidarity a v&scaron;echny jsou ostře protiamerick&eacute;. V&scaron;ichni už maj&iacute; zku&scaron;enost s vyhl&aacute;&scaron;en&iacute;m v&aacute;lky Americe. Administrativa Kishida musela b&yacute;t opatrn&aacute; ve sv&yacute;ch obviněn&iacute;ch a akc&iacute;ch proti Rusku. Japonsko totiž zaž&iacute;v&aacute; ze strany Ruska &uacute;plně jin&eacute; hrozby než Evropa nebo Amerika. Pokud dojde k jadern&eacute; v&aacute;lce, USA n&aacute;m nepomohou. Jedinou pomoc&iacute; bude, že po odchodu americk&yacute;ch jednotek zisk&aacute;me jejich zbraně na americk&yacute;ch vojensk&yacute;ch z&aacute;kladn&aacute;ch. https://inosmi.ru/20220322/yaponiya-253484235.html

na covid operaci mám odlišný názor a s tím koresponduje i moje přesvědčení, že naopak právě na covidu se ukázalo globální řízení Putina. Jednak covid operace není covid plán a to ukázal právě průběh a ukazuje to i dnes a s velkou pravděpodobností ještě nějakou dobu. Je rozdíl mezi PLÁNEM a realizovanou OPERACÍ. Plán byl nepochybně globální, velmi dobře promyšlený a hlavně určený do jiné doby a s jiným řízením ( rozdíl zhruba 20-25 let). Operaci spustili operativci státních elit jako obranu při postupné likvidaci jejich "globálního" pojetí Světa - PaX Americana s jádrem PaX Brittanica. Jinak- starý nástroj atlantistů (ne samotní atlantisté), který se nechce vzdát monopolárního Světa jako maxima své moci. Prostě-omezené chápání a z toho vyplývajhící i omezený a degradující průběh covid-operace. Z tohoto pohleduz je řídící výkon Putinova týmu naopak velmi dobrý, protože omezil ztráty a maximalizoval bonusy-samozřejmě v mezích možností. Neomezenost výkonu řízení není znakem schopnosti být globálním řídícím subjektem. Praávě naopak- tohle předvádějí operativci státních a především anglosaských elit a celý plán globalistů na přemenu humánního na transhumánní Svět pohřbívají. Schwab není žádný řídící genius a tvůrce, akorát jméno nba obálce knihy. jenom neřízený idiot napíše o "svém" a ve skutečnosti ukradeném plánu knihu a pindá o plánu po všech možných mejdanech. jen osobní názor.

Boletus - pod (takmer) celý tento tvoj príspevok sa podpisujem. Len si nie som istý, či operatívci štátnej elity spustili covid operáciu alebo im bola prenechaná/prevzali ju (keďže schopných zástupcov GP je málo, tak niekto tak veľkú operáciu riadiť musí), ale svojou neschopnosťou ju pokazili...


  • hlavný rozpor medzi nami je asi v tom, že máme iné kritériá na to, či je niekto subjektom globálnej politiky. Z môjho pohľadu je to najmä o tom, či RF vyhráva na všetkých prioritách riadenia. To sa zatiaľ nedeje. Bude to tak buď vtedy, keď aj západné štáty a ich obyvatelia budú konať štatisticky významne podľa svedomia pre dobro všetkých alebo vtedy keď bude oveľa viac záležať na hlasoch všetkých štátov (aj afrických) a západ bude z pohľadu svojich chorých plánov, nárokov úplne marginálny.

[quote=&quot;pid:64574, uid:57&quot;]na covid operaci m&aacute;m odli&scaron;n&yacute; n&aacute;zor a s t&iacute;m koresponduje i moje přesvědčen&iacute;, že naopak pr&aacute;vě na covidu se uk&aacute;zalo glob&aacute;ln&iacute; ř&iacute;zen&iacute; Putina. Jednak covid operace nen&iacute; covid pl&aacute;n a to uk&aacute;zal pr&aacute;vě průběh a ukazuje to i dnes a s velkou pravděpodobnost&iacute; je&scaron;tě nějakou dobu. Je rozd&iacute;l mezi PL&Aacute;NEM a realizovanou OPERAC&Iacute;. Pl&aacute;n byl nepochybně glob&aacute;ln&iacute;, velmi dobře promy&scaron;len&yacute; a hlavně určen&yacute; do jin&eacute; doby a s jin&yacute;m ř&iacute;zen&iacute;m ( rozd&iacute;l zhruba 20-25 let). Operaci spustili operativci st&aacute;tn&iacute;ch elit jako obranu při postupn&eacute; likvidaci jejich &quot;glob&aacute;ln&iacute;ho&quot; pojet&iacute; Světa - PaX Americana s j&aacute;drem PaX Brittanica. Jinak- star&yacute; n&aacute;stroj atlantistů (ne samotn&iacute; atlantist&eacute;), kter&yacute; se nechce vzd&aacute;t monopol&aacute;rn&iacute;ho Světa jako maxima sv&eacute; moci. Prostě-omezen&eacute; ch&aacute;p&aacute;n&iacute; a z toho vypl&yacute;vajh&iacute;c&iacute; i omezen&yacute; a degraduj&iacute;c&iacute; průběh covid-operace. Z tohoto pohleduz je ř&iacute;d&iacute;c&iacute; v&yacute;kon Putinova t&yacute;mu naopak velmi dobr&yacute;, protože omezil ztr&aacute;ty a maximalizoval bonusy-samozřejmě v mez&iacute;ch možnost&iacute;. Neomezenost v&yacute;konu ř&iacute;zen&iacute; nen&iacute; znakem schopnosti b&yacute;t glob&aacute;ln&iacute;m ř&iacute;d&iacute;c&iacute;m subjektem. Pra&aacute;vě naopak- tohle předv&aacute;děj&iacute; operativci st&aacute;tn&iacute;ch a předev&scaron;&iacute;m anglosask&yacute;ch elit a cel&yacute; pl&aacute;n globalistů na přemenu hum&aacute;nn&iacute;ho na transhum&aacute;nn&iacute; Svět pohřb&iacute;vaj&iacute;. Schwab nen&iacute; ž&aacute;dn&yacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; genius a tvůrce, akor&aacute;t jm&eacute;no nba ob&aacute;lce knihy. jenom neř&iacute;zen&yacute; idiot nap&iacute;&scaron;e o &quot;sv&eacute;m&quot; a ve skutečnosti ukraden&eacute;m pl&aacute;nu knihu a pind&aacute; o pl&aacute;nu po v&scaron;ech možn&yacute;ch mejdanech. jen osobn&iacute; n&aacute;zor.[/quote] Boletus - pod (takmer) cel&yacute; tento tvoj pr&iacute;spevok sa podpisujem. Len si nie som ist&yacute;, či operat&iacute;vci &scaron;t&aacute;tnej elity spustili covid oper&aacute;ciu alebo im bola prenechan&aacute;/prevzali ju (keďže schopn&yacute;ch z&aacute;stupcov GP je m&aacute;lo, tak niekto tak veľk&uacute; oper&aacute;ciu riadiť mus&iacute;), ale svojou neschopnosťou ju pokazili... - hlavn&yacute; rozpor medzi nami je asi v tom, že m&aacute;me in&eacute; krit&eacute;ri&aacute; na to, či je niekto subjektom glob&aacute;lnej politiky. Z m&ocirc;jho pohľadu je to najm&auml; o tom, či RF vyhr&aacute;va na **v&scaron;etk&yacute;ch** priorit&aacute;ch riadenia. To sa zatiaľ nedeje. Bude to tak buď vtedy, keď aj z&aacute;padn&eacute; &scaron;t&aacute;ty a ich obyvatelia bud&uacute; konať &scaron;tatisticky v&yacute;znamne podľa svedomia pre dobro v&scaron;etk&yacute;ch alebo vtedy keď bude oveľa viac z&aacute;ležať na hlasoch v&scaron;etk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov (aj africk&yacute;ch) a z&aacute;pad bude z pohľadu svojich chor&yacute;ch pl&aacute;nov, n&aacute;rokov &uacute;plne margin&aacute;lny.

Ministerstvo dopravy: Rusko prislo kvuli sankcim s konecnou platnosti o 78 letadel
Sankce uvalené západními zeměmi proti Rusku způsobily "ztrátu" ruských aerolinek na celkem 78 letadel. Uvedl to dnes šéf ministerstva dopravy Vitalij Saveljev, píše TASS.
Dne 24. února ruský prezident Vladimir Putin oznámil zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině pro" demilitarizaci a denacifikaci " země. V reakci na to EU, USA a další západní země uvalily rozsáhlé protiruské sankce, které zakazují mimo jiné prodej, převod, dodávky nebo vývoz letadel a všech komponentů do Ruska.
Dne 14. března prezident RF Vladimir Putin podepsal zákon o opatřeních podpory pro civilní letectví, který poskytuje možnost zaregistrovat práva na zahraniční letadla, jež jsou v leasingu u ruských společností, a také rozdávat jim domácí osvědčení letového platnosti.
Ruský ministr dopravy Vitalij Saveljev dnes na zasedání Výboru pro hospodářskou politiku Rady federace informoval, že do ruského registru bylo převedeno téměř 800 letadel.
Jen v době zavedení sankcí mělo Rusko podle ministra 1367 strojů, z nichž 78 bylo zabaveno v zahraničních státech a do Ruska se už nevrátí.
Takze o 78 letadel prisli a 800 cizich zustane v Rusku.
zde


**Ministerstvo dopravy: Rusko prislo kvuli sankcim s konecnou platnosti o 78 letadel** Sankce uvalen&eacute; z&aacute;padn&iacute;mi zeměmi proti Rusku způsobily &quot;ztr&aacute;tu&quot; rusk&yacute;ch aerolinek na celkem 78 letadel. Uvedl to dnes &scaron;&eacute;f ministerstva dopravy Vitalij Saveljev, p&iacute;&scaron;e TASS. Dne 24. &uacute;nora rusk&yacute; prezident Vladimir Putin ozn&aacute;mil zah&aacute;jen&iacute; speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace na Ukrajině pro&quot; demilitarizaci a denacifikaci &quot; země. V reakci na to EU, USA a dal&scaron;&iacute; z&aacute;padn&iacute; země uvalily rozs&aacute;hl&eacute; protirusk&eacute; sankce, kter&eacute; zakazuj&iacute; mimo jin&eacute; prodej, převod, dod&aacute;vky nebo v&yacute;voz letadel a v&scaron;ech komponentů do Ruska. Dne 14. března prezident RF Vladimir Putin podepsal z&aacute;kon o opatřen&iacute;ch podpory pro civiln&iacute; letectv&iacute;, kter&yacute; poskytuje možnost zaregistrovat pr&aacute;va na zahraničn&iacute; letadla, jež jsou v leasingu u rusk&yacute;ch společnost&iacute;, a tak&eacute; rozd&aacute;vat jim dom&aacute;c&iacute; osvědčen&iacute; letov&eacute;ho platnosti. Rusk&yacute; ministr dopravy Vitalij Saveljev dnes na zased&aacute;n&iacute; V&yacute;boru pro hospod&aacute;řskou politiku Rady federace informoval, že do rusk&eacute;ho registru bylo převedeno t&eacute;měř 800 letadel. Jen v době zaveden&iacute; sankc&iacute; mělo Rusko podle ministra 1367 strojů, z nichž 78 bylo zabaveno v zahraničn&iacute;ch st&aacute;tech a do Ruska se už nevr&aacute;t&iacute;. Takze o 78 letadel prisli a 800 cizich zustane v Rusku. [zde](https://finance.rambler.ru/business/48342635-mintrans-rossiya-okonchatelno-poteryala-78-samoletov-iz-za-sanktsiy/)
Upravené 22. 3. 2022 o 11:35

Pořád přemýšlím, proč Zeman "zradil" (podpora povinného očkování a odsouzení Putina). Vychází mi, že jako představitel GP ztratil vliv a v zákulisní bitvě v Praze zatím vyhrávají US státní elity.

V kovidu udržel +- řízení těch, kteří by se stejně nechali očkovat a zamezil očkování té části, která mu nevěří. Tak mi to vychází z té skryté diskreditace viz "akvárko".
Co se týče Putina, tak možná skrytá zpráva o tom, kdo je tu šílenec a možná prostě neměl jinou možnost. Jako při Vrběticích čelil hysterickému davu.
Nakonec "dobrodruzi". Když chtějí sami do mlýnku a ušetřit nás problémů soužití s nimi v republice, tak proč bych jim bránil ? smile
Jen se obávám, že nám Putin pak pošle účtenku za ty rakety. Úklidové služby - X €


[quote=&quot;pid:64587, uid:146&quot;]Poř&aacute;d přem&yacute;&scaron;l&iacute;m, proč Zeman &quot;zradil&quot; (podpora povinn&eacute;ho očkov&aacute;n&iacute; a odsouzen&iacute; Putina). Vych&aacute;z&iacute; mi, že jako představitel GP ztratil vliv a v z&aacute;kulisn&iacute; bitvě v Praze zat&iacute;m vyhr&aacute;vaj&iacute; US st&aacute;tn&iacute; elity.[/quote] V kovidu udržel +- ř&iacute;zen&iacute; těch, kteř&iacute; by se stejně nechali očkovat a zamezil očkov&aacute;n&iacute; t&eacute; č&aacute;sti, kter&aacute; mu nevěř&iacute;. Tak mi to vych&aacute;z&iacute; z t&eacute; skryt&eacute; diskreditace viz &quot;akv&aacute;rko&quot;. Co se t&yacute;če Putina, tak možn&aacute; skryt&aacute; zpr&aacute;va o tom, kdo je tu &scaron;&iacute;lenec a možn&aacute; prostě neměl jinou možnost. Jako při Vrbětic&iacute;ch čelil hysterick&eacute;mu davu. Nakonec &quot;dobrodruzi&quot;. Když chtěj&iacute; sami do ml&yacute;nku a u&scaron;etřit n&aacute;s probl&eacute;mů soužit&iacute; s nimi v republice, tak proč bych jim br&aacute;nil ? :D Jen se ob&aacute;v&aacute;m, že n&aacute;m Putin pak po&scaron;le &uacute;čtenku za ty rakety. &Uacute;klidov&eacute; služby - X &euro;

Vladimír Putin v tomto ukázal slabosť, alebo zohral aktívnu úlohu v organizovaní epidémie. Alexander Lukašenko si v tomto dovoli oveľa viac ako Putin.


V souvislosti s přítomnosti sítě biolaboratoří Pentagonu kolem Ruska, Putin vytěžil z kovidové epidemie, co se dá:


  • provédl cvičení bio útoku na celém územíí Ruska - bylo v rekordně krátké době sílami vojáků postavená síť špitálů a vylepšeno vybavení nemocnic.

  • byly vyvínuty a vyrobeny vlastní vakcíny a provedena jejích distribuce do lékařských zařízení.


Vzhleden k vysokému počtu úmrtí na covid na území Ruska, nemůžeš soudit, jestli očkování bylo správné nebo ne, to ukáže čas. Klidně se mohlo stát, že proti Rusku byly použity jiné kmeny virusu.


Lukašenko neudělal nic. Kdyby se konal bio útok na Bělorusko, musel by spolehnout na Rusko.


Ten fakt, že 5. kolona zneužila situaci v souvislosti s covidem, je z jiné oblasti. 5 kolona škodila i Stalinovi, přestože jeho reakce a opatření proti ní byly násobně tvrdší.


[quote=&quot;pid:64600, uid:623&quot;]Vladim&iacute;r Putin v tomto uk&aacute;zal slabosť, alebo zohral akt&iacute;vnu &uacute;lohu v organizovan&iacute; epid&eacute;mie. Alexander Luka&scaron;enko si v tomto dovoli oveľa viac ako Putin.[/quote] V souvislosti s př&iacute;tomnosti s&iacute;tě biolaboratoř&iacute; Pentagonu kolem Ruska, Putin vytěžil z kovidov&eacute; epidemie, co se d&aacute;: - prov&eacute;dl cvičen&iacute; bio &uacute;toku na cel&eacute;m &uacute;zem&iacute;&iacute; Ruska - bylo v rekordně kr&aacute;tk&eacute; době s&iacute;lami voj&aacute;ků postaven&aacute; s&iacute;ť &scaron;pit&aacute;lů a vylep&scaron;eno vybaven&iacute; nemocnic. - byly vyv&iacute;nuty a vyrobeny vlastn&iacute; vakc&iacute;ny a provedena jej&iacute;ch distribuce do l&eacute;kařsk&yacute;ch zař&iacute;zen&iacute;. Vzhleden k vysok&eacute;mu počtu &uacute;mrt&iacute; na covid na &uacute;zem&iacute; Ruska, nemůže&scaron; soudit, jestli očkov&aacute;n&iacute; bylo spr&aacute;vn&eacute; nebo ne, to uk&aacute;že čas. Klidně se mohlo st&aacute;t, že proti Rusku byly použity jin&eacute; kmeny virusu. Luka&scaron;enko neudělal nic. Kdyby se konal bio &uacute;tok na Bělorusko, musel by spolehnout na Rusko. Ten fakt, že 5. kolona zneužila situaci v souvislosti s covidem, je z jin&eacute; oblasti. 5 kolona &scaron;kodila i Stalinovi, přestože jeho reakce a opatřen&iacute; proti n&iacute; byly n&aacute;sobně tvrd&scaron;&iacute;.

@TauRus, áno, môže to tak byť. Podstatné je slovíčko "môže". A tiež to môže byť inak. Nemáme informácie z pozadia. A keďže ich nemáme, nekritický obdiv Vladimíra Putina a Ruskej federácie nepovažujem za správny, ani za konceptuálny prístup. Rovnako je to aj s Ukrajinou. Väčšina sa okamžite vrhla na obhajobu všetkých krokov Ruskej federácie, nech by urobila čokoľvek. Ja naopak kritizujem určité kroky Putina aj Ruska, pretože z môjho pohľadu nie sú v poriadku. Napríklad stále máte problém pochopiť, že inváziou na Ukrajinu Ruská federácia porušila medzinárodné právo, na ktoré sa desaťročia odvolávala. To je neodškriepiteľný fakt. Ale aj ten fakt majú niektorí problém vidieť, pretože sa na svet pozerajú cez svoje ideologické okuliare.

@TauRus, &aacute;no, m&ocirc;že to tak byť. Podstatn&eacute; je slov&iacute;čko &quot;m&ocirc;že&quot;. A tiež to m&ocirc;že byť inak. Nem&aacute;me inform&aacute;cie z pozadia. A keďže ich nem&aacute;me, nekritick&yacute; obdiv Vladim&iacute;ra Putina a Ruskej feder&aacute;cie nepovažujem za spr&aacute;vny, ani za konceptu&aacute;lny pr&iacute;stup. Rovnako je to aj s Ukrajinou. V&auml;č&scaron;ina sa okamžite vrhla na obhajobu v&scaron;etk&yacute;ch krokov Ruskej feder&aacute;cie, nech by urobila čokoľvek. Ja naopak kritizujem určit&eacute; kroky Putina aj Ruska, pretože z m&ocirc;jho pohľadu nie s&uacute; v poriadku. Napr&iacute;klad st&aacute;le m&aacute;te probl&eacute;m pochopiť, že inv&aacute;ziou na Ukrajinu Rusk&aacute; feder&aacute;cia poru&scaron;ila medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo, na ktor&eacute; sa desaťročia odvol&aacute;vala. To je neod&scaron;kriepiteľn&yacute; fakt. Ale aj ten fakt maj&uacute; niektor&iacute; probl&eacute;m vidieť, pretože sa na svet pozeraj&uacute; cez svoje ideologick&eacute; okuliare.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Nemáme informácie z pozadia. A keďže ich nemáme, nekritický obdiv Vladimíra Putina a Ruskej federácie nepovažujem za správny, ani za konceptuálny prístup.


Konceptuální přístup je pochopit motivy toho, či jiného vůdce, jeho cíle a objektivní možností dosažení těch cílů.


Kritika napravo a nalevo bez zohlednění výše popsaných skutečností není konceptuálním přístupem, protože je sebeúčelová.


[quote=&quot;pid:64620, uid:623&quot;]Nem&aacute;me inform&aacute;cie z pozadia. A keďže ich nem&aacute;me, nekritick&yacute; obdiv Vladim&iacute;ra Putina a Ruskej feder&aacute;cie nepovažujem za spr&aacute;vny, ani za konceptu&aacute;lny pr&iacute;stup.[/quote] Konceptu&aacute;ln&iacute; př&iacute;stup je pochopit motivy toho, či jin&eacute;ho vůdce, jeho c&iacute;le a objektivn&iacute; možnost&iacute; dosažen&iacute; těch c&iacute;lů. Kritika napravo a nalevo bez zohledněn&iacute; v&yacute;&scaron;e popsan&yacute;ch skutečnost&iacute; nen&iacute; konceptu&aacute;ln&iacute;m př&iacute;stupem, protože je sebe&uacute;čelov&aacute;.

Konceptuální přístup je pochopit motivy toho, či jiného vůdce, jeho cíle a objektivní možností dosažení těch cílů.


To sa nevylučuje s kritikou.


Kritika napravo a nalevo bez zohlednění výše popsaných skutečností není konceptuálním přístupem, protože je sebeúčelová.


To znamená, že tej kritike nerozumieš.


[quote=&quot;pid:64625, uid:158&quot;]Konceptu&aacute;ln&iacute; př&iacute;stup je pochopit motivy toho, či jin&eacute;ho vůdce, jeho c&iacute;le a objektivn&iacute; možnost&iacute; dosažen&iacute; těch c&iacute;lů.[/quote] To sa nevylučuje s kritikou. [quote=&quot;pid:64625, uid:158&quot;]Kritika napravo a nalevo bez zohledněn&iacute; v&yacute;&scaron;e popsan&yacute;ch skutečnost&iacute; nen&iacute; konceptu&aacute;ln&iacute;m př&iacute;stupem, protože je sebe&uacute;čelov&aacute;.[/quote] To znamen&aacute;, že tej kritike nerozumie&scaron;.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

@Ogar Valach

RF patrně porušila mezinárodní právo na něž se odvolávala, nicméně vzhledem k okolnostem toho, co se na Ukrajině chystalo bych to přirovnal k nutné sebeobraně.


Pokud zastřelím člověka, jsem jednoznačně vrah a poruším zákon. Avšak pokud zastřelím útočníka, který mi kolem domu rozlévá benzín, chrastí sirkama a seká po mně nožem, pak se jedná o nutnou sebeobranu. To je třeba rozlišit.
A to je taky něco, co těžko může NATO prohlásit o Iráku atp...


@Ogar Valach RF patrně poru&scaron;ila mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo na něž se odvol&aacute;vala, nicm&eacute;ně vzhledem k okolnostem toho, co se na Ukrajině chystalo bych to přirovnal k nutn&eacute; sebeobraně. Pokud zastřel&iacute;m člověka, jsem jednoznačně vrah a poru&scaron;&iacute;m z&aacute;kon. Av&scaron;ak pokud zastřel&iacute;m &uacute;točn&iacute;ka, kter&yacute; mi kolem domu rozl&eacute;v&aacute; benz&iacute;n, chrast&iacute; sirkama a sek&aacute; po mně nožem, pak se jedn&aacute; o nutnou sebeobranu. To je třeba rozli&scaron;it. A to je taky něco, co těžko může NATO prohl&aacute;sit o Ir&aacute;ku atp...

RF patrně porušila mezinárodní právo na něž se odvolávala, nicméně vzhledem k okolnostem toho, co se na Ukrajině chystalo bych to přirovnal k nutné sebeobraně.


A zase to isté dokoliečka. Niektorí naozaj nie ste schopní pochopiť obyčajný nevyvrátiteľný fakt a stále tam pridávate ďalšie veci. Tak posledný raz ako pre blbcov: Ruská federácia inváziou na Ukrajinu porušila medzinárodné právo, pričom je úplne jedno aké mala dôvody, pretože na tomto fakte to vôbec nič nemení! Keď to uznáte, potom sa môžeme baviť o dôvodoch, ktoré ju k tomu viedli. Ale až potom.


[quote=&quot;pid:64627, uid:9&quot;]RF patrně poru&scaron;ila mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo na něž se odvol&aacute;vala, nicm&eacute;ně vzhledem k okolnostem toho, co se na Ukrajině chystalo bych to přirovnal k nutn&eacute; sebeobraně.[/quote] A zase to ist&eacute; dokoliečka. Niektor&iacute; naozaj nie ste schopn&iacute; pochopiť obyčajn&yacute; nevyvr&aacute;titeľn&yacute; fakt a st&aacute;le tam prid&aacute;vate ďal&scaron;ie veci. Tak posledn&yacute; raz ako pre blbcov: Rusk&aacute; feder&aacute;cia inv&aacute;ziou na Ukrajinu poru&scaron;ila medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo, pričom je &uacute;plne jedno ak&eacute; mala d&ocirc;vody, pretože na tomto fakte to v&ocirc;bec nič nemen&iacute;! Keď to uzn&aacute;te, potom sa m&ocirc;žeme baviť o d&ocirc;vodoch, ktor&eacute; ju k tomu viedli. Ale až potom.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 12:49

A zase to isté dokoliečka. Niektorí naozaj nie ste schopní pochopiť obyčajný nevyvrátiteľný fakt a stále tam pridávate ďalšie veci. Tak posledný raz ako pre blbcov: Ruská federácia inváziou na Ukrajinu porušila medzinárodné právo, pričom je úplne jedno aké mala dôvody, pretože na tomto fakte to vôbec nič nemení! Keď to uznáte, potom sa môžeme baviť o dôvodoch, ktoré ju k tomu viedli. Ale až potom.


Chceš říci, že dokud nepříjmeme tvůj názor, budeš ho zde opakovat, jako kolovrátek?


[quote=&quot;pid:64629, uid:623&quot;]A zase to ist&eacute; dokoliečka. Niektor&iacute; naozaj nie ste schopn&iacute; pochopiť obyčajn&yacute; nevyvr&aacute;titeľn&yacute; fakt a st&aacute;le tam prid&aacute;vate ďal&scaron;ie veci. Tak posledn&yacute; raz ako pre blbcov: Rusk&aacute; feder&aacute;cia inv&aacute;ziou na Ukrajinu poru&scaron;ila medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo, pričom je &uacute;plne jedno ak&eacute; mala d&ocirc;vody, pretože na tomto fakte to v&ocirc;bec nič nemen&iacute;! Keď to uzn&aacute;te, potom sa m&ocirc;žeme baviť o d&ocirc;vodoch, ktor&eacute; ju k tomu viedli. Ale až potom.[/quote] Chce&scaron; ř&iacute;ci, že dokud nepř&iacute;jmeme tvůj n&aacute;zor, bude&scaron; ho zde opakovat, jako kolovr&aacute;tek?
Upravené 22. 3. 2022 o 12:52

Chceš říci, že dokud nepříjmeme tvůj názor, budeš ho zde opakovat, jako kolovrátek?


Ako kolovrátok sa opakujete v prvom rade vy. Neprijať zjavné fakty je prejavom hlúposti. Múdremu napovedz, hlúpeho kopni. Niektorých vás treba kopať opakovane.


[quote=&quot;pid:64630, uid:158&quot;]Chce&scaron; ř&iacute;ci, že dokud nepř&iacute;jmeme tvůj n&aacute;zor, bude&scaron; ho zde opakovat, jako kolovr&aacute;tek?[/quote] Ako kolovr&aacute;tok sa opakujete v prvom rade vy. Neprijať zjavn&eacute; fakty je prejavom hl&uacute;posti. M&uacute;dremu napovedz, hl&uacute;peho kopni. Niektor&yacute;ch v&aacute;s treba kopať opakovane.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

A zase to isté dokoliečka.

Agresor sa ti vyhraza, pride za tebou a dopicha ta nozom... nie, uz nemas moznost porusit pravo lebo si mrtvy. Tupe keci si nechaj na doma, hlavne za mas plnu hubu konov ale zrazu je pre teba zakon prvorady.
Pokial je pravdiva informacia, ze Ukrajina si nezaregistrovala oficialne svoje hranice, tak stale patri pod ZSSR cize Rusko, ktore aj prevzalo vsetky jej dlhy, v takom ohlade to je len obcianska vojna a ziadne pravo sa neporusilo. Pravo sa porusilo pri puci na majdane.


[quote=&quot;pid:64629, uid:623&quot;]A zase to ist&eacute; dokoliečka.[/quote] Agresor sa ti vyhraza, pride za tebou a dopicha ta nozom... nie, uz nemas moznost porusit pravo lebo si mrtvy. Tupe keci si nechaj na doma, hlavne za mas plnu hubu konov ale zrazu je pre teba zakon prvorady. Pokial je pravdiva informacia, ze Ukrajina si nezaregistrovala oficialne svoje hranice, tak stale patri pod ZSSR cize Rusko, ktore aj prevzalo vsetky jej dlhy, v takom ohlade to je len obcianska vojna a ziadne pravo sa neporusilo. Pravo sa porusilo pri puci na majdane.

Tak posledný raz ako pre blbcov

Radši nám řekni tu "O hloupém Honzovi". Nebo tu o "Ušatém chlapci, kterému za vzornou imitačně-provokační činnost nosatou princeznu a půl kibucu slíbili".


[quote=&quot;pid:64629, uid:623&quot;]Tak posledn&yacute; raz ako pre blbcov[/quote] Rad&scaron;i n&aacute;m řekni tu &quot;O hloup&eacute;m Honzovi&quot;. Nebo tu o &quot;U&scaron;at&eacute;m chlapci, kter&eacute;mu za vzornou imitačně-provokačn&iacute; činnost nosatou princeznu a půl kibucu sl&iacute;bili&quot;.

@Ogar Valach

Vladimír Putin v tomto ukázal slabosť, alebo zohral aktívnu úlohu v organizovaní epidémie. Alexander Lukašenko si v tomto dovolil oveľa viac.

1) kritériem řídících schopností není to "co si dovolím", ale výběr optimální koncepce řízení.K variantě aktivního organizování se nebudu vyjadřovat , nestojí to za argumentaci. ke srovnání řídících schopností baťky a Putina už vůbec ne.V případě covidu sehrál Putin maximum. proces řídily regionální elity a on mohl jen korigovat to, co bylo možné na úrovni centrální moci.Kovid-operace byla vymyšlena tak,aby realizace mohla běžet plošně a nebylo možno ji řídit centrálně. Podle toho vypadal i její průběh kdekoliv na Světě.
2)prediktor není primitiv, tady pokus o synonymum selhal.Způsob,jakým Schwab pracuje s Velkým resetem, je z hlediska řízení žalostný. Pokud takto dobře a chytře vymyšlený transformační program spustím a řídím tak, že po necelých 3 letech ho musím prosazovat cestou násilí a fašizace - tak to o úrovni řízení hovoří vše.

@Ogar Valach [quote=&quot;pid:64600, uid:623&quot;]Vladim&iacute;r Putin v tomto uk&aacute;zal slabosť, alebo zohral akt&iacute;vnu &uacute;lohu v organizovan&iacute; epid&eacute;mie. Alexander Luka&scaron;enko si v tomto dovolil oveľa viac.[/quote] 1) krit&eacute;riem ř&iacute;d&iacute;c&iacute;ch schopnost&iacute; nen&iacute; to &quot;co si dovol&iacute;m&quot;, ale v&yacute;běr optim&aacute;ln&iacute; koncepce ř&iacute;zen&iacute;.K variantě aktivn&iacute;ho organizov&aacute;n&iacute; se nebudu vyjadřovat , nestoj&iacute; to za argumentaci. ke srovn&aacute;n&iacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute;ch schopnost&iacute; baťky a Putina už vůbec ne.V př&iacute;padě covidu sehr&aacute;l Putin maximum. proces ř&iacute;dily region&aacute;ln&iacute; elity a on mohl jen korigovat to, co bylo možn&eacute; na &uacute;rovni centr&aacute;ln&iacute; moci.Kovid-operace byla vymy&scaron;lena tak,aby realizace mohla běžet plo&scaron;ně a nebylo možno ji ř&iacute;dit centr&aacute;lně. Podle toho vypadal i jej&iacute; průběh kdekoliv na Světě. 2)prediktor nen&iacute; primitiv, tady pokus o synonymum selhal.Způsob,jak&yacute;m Schwab pracuje s Velk&yacute;m resetem, je z hlediska ř&iacute;zen&iacute; žalostn&yacute;. Pokud takto dobře a chytře vymy&scaron;len&yacute; transformačn&iacute; program spust&iacute;m a ř&iacute;d&iacute;m tak, že po necel&yacute;ch 3 letech ho mus&iacute;m prosazovat cestou n&aacute;sil&iacute; a fa&scaron;izace - tak to o &uacute;rovni ř&iacute;zen&iacute; hovoř&iacute; v&scaron;e.

Divím se , že s tou podivnou existencí ztrácíte čas a plýtváte inkoust .


Div&iacute;m se , že s tou podivnou existenc&iacute; ztr&aacute;c&iacute;te čas a pl&yacute;tv&aacute;te inkoust .

Agresor sa ti vyhraza, pride za tebou a dopicha ta nozom... nie, uz nemas moznost porusit pravo lebo si mrtvy. Tupe keci si nechaj na doma, hlavne za mas plnu hubu konov ale zrazu je pre teba zakon prvorady.


Koľko drístov v jednej vete. Nie si schopný chápať čítaný text (už naozaj neviem, ako jednoduchšie to mám na písať) a premietaš tam svojej predstavy. Nie si schopný triezvo zhodnotiť fakty, ovládajú ťa emócie a motivuje ťa tvoja antipatia voči mne.


Nehodnotím aký to bol krok. Konštatujem, že bol urobený.


Niektorí z vás bez hodnotenia nedokážu existovať. Pre niektorých čokoľvek urobí Ruská federácia, je to pre nich automaticky dobré a už len musia vymyslieť prečo to tak je, aj keď to tak vôbec nemusí byť. Staviate konštrukt na domnienkach. Pričom to nie je jediný možný konštrukt a existujú aj iné vysvetlenia, ktoré do seba rovnako dobre zapadajú. Lenže tie neprehodnocujete, pretože je pre vás neprijateľné, že by to s tým Ruskom mohlo byť inak, než ako chcete a túžite. A to je práve tá ideologická zaujatosť a nekoncepčný prístup. Chápete čo vám píšem, alebo to k vám cez váš ideologický filter neprichádza?


[quote=&quot;pid:64634, uid:252&quot;]Agresor sa ti vyhraza, pride za tebou a dopicha ta nozom... nie, uz nemas moznost porusit pravo lebo si mrtvy. Tupe keci si nechaj na doma, hlavne za mas plnu hubu konov ale zrazu je pre teba zakon prvorady.[/quote] Koľko dr&iacute;stov v jednej vete. Nie si schopn&yacute; ch&aacute;pať č&iacute;tan&yacute; text (už naozaj neviem, ako jednoduch&scaron;ie to m&aacute;m na p&iacute;sať) a premieta&scaron; tam svojej predstavy. Nie si schopn&yacute; triezvo zhodnotiť fakty, ovl&aacute;daj&uacute; ťa em&oacute;cie a motivuje ťa tvoja antipatia voči mne. **Nehodnot&iacute;m ak&yacute; to bol krok. Kon&scaron;tatujem, že bol uroben&yacute;.** Niektor&iacute; z v&aacute;s bez hodnotenia nedok&aacute;žu existovať. Pre niektor&yacute;ch čokoľvek urob&iacute; Rusk&aacute; feder&aacute;cia, je to pre nich automaticky dobr&eacute; a už len musia vymyslieť prečo to tak je, aj keď to tak v&ocirc;bec nemus&iacute; byť. Staviate kon&scaron;trukt na domnienkach. Pričom to nie je jedin&yacute; možn&yacute; kon&scaron;trukt a existuj&uacute; aj in&eacute; vysvetlenia, ktor&eacute; do seba rovnako dobre zapadaj&uacute;. Lenže tie neprehodnocujete, pretože je pre v&aacute;s neprijateľn&eacute;, že by to s t&yacute;m Ruskom mohlo byť inak, než ako chcete a t&uacute;žite. A to je pr&aacute;ve t&aacute; ideologick&aacute; zaujatosť a nekoncepčn&yacute; pr&iacute;stup. Ch&aacute;pete čo v&aacute;m p&iacute;&scaron;em, alebo to k v&aacute;m cez v&aacute;&scaron; ideologick&yacute; filter neprich&aacute;dza?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 13:24

Divím se , že s tou podivnou existencí ztrácíte čas a plýtváte inkoust .


Oveľa horšie je, že strácam čas ja s vami. Dám si pauzu.


[quote=&quot;pid:64639, uid:185&quot;]Div&iacute;m se , že s tou podivnou existenc&iacute; ztr&aacute;c&iacute;te čas a pl&yacute;tv&aacute;te inkoust .[/quote] Oveľa hor&scaron;ie je, že str&aacute;cam čas ja s vami. D&aacute;m si pauzu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 13:24

Vypůjčeno od Kedmího.


Monarchie v Perském zálivu připravují Frondu peoti kolektivnímu Západu


Jak jsem již dříve řekl ve svých streamech, v arabském světě se již téměř na každém bazaru vedou vášnivé diskuse o tektonickém posunu. Arabský svět se připravuje naklonit se k Číně. Dokonce i podnikatelé ze střední třídy jsou přesvědčeni, že brzy vznikne alternativa americkému petrodolaru. Měl by konkurovat určitému koši založenému na jüanu, rublu, rupii a několika arabských měnách. Ještě jednou zdůrazňuji, že nejde o nějaké zasvěcené z vysokých úřadů, ale o rozhovory arabských obchodníků ze střední třídy, kteří si jsou naprosto jisti, že tomu tak bude.


Zprávy z posledních dnů ale nepřímo potvrzují, že k nějakým vážným pohybům skutečně dochází a napětí mezi arabským světem a Západem roste.Všichni se nestačili divit, když Saúdové posílali Američany, Brity a Evropany do pekel se svými požadavky na zvýšení produkce ropy, už se okamžitě objevily ještě neuvěřitelnější zprávy.


Syrský prezident Bašár al-Asad navštívil Spojené arabské emiráty. Byl přijat na nejvyšší úrovni v Abu Dhabi a Dubaji. Navíc ho nejen akceptovali, ale veřejně mu vyjádřili podporu a prohlásili, že Sýrie je základním pilířem arabské bezpečnosti a SAE s ní usilují o posílení vazeb. Emiráty navíc vyjádřily svou připravenost poskytnout Sýrii politickou, humanitární a ekonomickou podporu.


Ve skutečnosti to znamená, že SAE jsou v přímém konfliktu nejen se Spojenými státy, ale také s turecko-britskou koalicí, která je ostře vymězuje proti Asadovi. USA již vyjádřily své hluboké zklamání z návštěvy Asada v SAE. To vše vypadá ještě fantastičtější na pozadí otevřené podpory Asada v Íránu, který má s Araby dlouhodobé nepřátelství založené také na náboženských základech. Je to jisté, kolektivní Západ dokázal proti sobě sjednotit ty nejnesmiřitelnější nepřátele.


Mimochodem, protiamerické nálady mezi Araby v Egyptě jsou enórmní. Abych byl upřímný, ani jsem tady nepotkal nikoho z místních, kteří by se ve válce na území Ukrajiny fandili USA proti Rusku. Proto všichni místní ukrajinci, kteří se tu zpočátku snažili shromáždit a sestavovat seznamy "vatbíků", zastrčili jazyky do zadku a dokonce si zavřeli profily na sociálních sítích. Nemá je tu rád ani prostý lid, ani úřady.
https://t.me/s/kedmi


Vypůjčeno od Kedm&iacute;ho. Monarchie v Persk&eacute;m z&aacute;livu připravuj&iacute; Frondu peoti kolektivn&iacute;mu Z&aacute;padu Jak jsem již dř&iacute;ve řekl ve sv&yacute;ch streamech, v arabsk&eacute;m světě se již t&eacute;měř na každ&eacute;m bazaru vedou v&aacute;&scaron;niv&eacute; diskuse o tektonick&eacute;m posunu. Arabsk&yacute; svět se připravuje naklonit se k Č&iacute;ně. Dokonce i podnikatel&eacute; ze středn&iacute; tř&iacute;dy jsou přesvědčeni, že brzy vznikne alternativa americk&eacute;mu petrodolaru. Měl by konkurovat určit&eacute;mu ko&scaron;i založen&eacute;mu na j&uuml;anu, rublu, rupii a několika arabsk&yacute;ch měn&aacute;ch. Je&scaron;tě jednou zdůrazňuji, že nejde o nějak&eacute; zasvěcen&eacute; z vysok&yacute;ch &uacute;řadů, ale o rozhovory arabsk&yacute;ch obchodn&iacute;ků ze středn&iacute; tř&iacute;dy, kteř&iacute; si jsou naprosto jisti, že tomu tak bude. Zpr&aacute;vy z posledn&iacute;ch dnů ale nepř&iacute;mo potvrzuj&iacute;, že k nějak&yacute;m v&aacute;žn&yacute;m pohybům skutečně doch&aacute;z&iacute; a napět&iacute; mezi arabsk&yacute;m světem a Z&aacute;padem roste.V&scaron;ichni se nestačili divit, když Sa&uacute;dov&eacute; pos&iacute;lali Američany, Brity a Evropany do pekel se sv&yacute;mi požadavky na zv&yacute;&scaron;en&iacute; produkce ropy, už se okamžitě objevily je&scaron;tě neuvěřitelněj&scaron;&iacute; zpr&aacute;vy. **Syrsk&yacute; prezident Ba&scaron;&aacute;r al-Asad nav&scaron;t&iacute;vil Spojen&eacute; arabsk&eacute; emir&aacute;ty. Byl přijat na nejvy&scaron;&scaron;&iacute; &uacute;rovni v Abu Dhabi a Dubaji**. Nav&iacute;c ho nejen akceptovali, ale veřejně mu vyj&aacute;dřili podporu a prohl&aacute;sili, že S&yacute;rie je z&aacute;kladn&iacute;m pil&iacute;řem arabsk&eacute; bezpečnosti a SAE s n&iacute; usiluj&iacute; o pos&iacute;len&iacute; vazeb. Emir&aacute;ty nav&iacute;c vyj&aacute;dřily svou připravenost poskytnout S&yacute;rii politickou, humanit&aacute;rn&iacute; a ekonomickou podporu. Ve skutečnosti to znamen&aacute;, že SAE jsou v př&iacute;m&eacute;m konfliktu nejen se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty, ale tak&eacute; s turecko-britskou koalic&iacute;, kter&aacute; je ostře vymězuje proti Asadovi. USA již vyj&aacute;dřily sv&eacute; hlubok&eacute; zklam&aacute;n&iacute; z n&aacute;v&scaron;těvy Asada v SAE. To v&scaron;e vypad&aacute; je&scaron;tě fantastičtěj&scaron;&iacute; na pozad&iacute; otevřen&eacute; podpory Asada v &Iacute;r&aacute;nu, kter&yacute; m&aacute; s Araby dlouhodob&eacute; nepř&aacute;telstv&iacute; založen&eacute; tak&eacute; na n&aacute;božensk&yacute;ch z&aacute;kladech.** Je to jist&eacute;, kolektivn&iacute; Z&aacute;pad dok&aacute;zal proti sobě sjednotit ty nejnesmiřitelněj&scaron;&iacute; nepř&aacute;tele.** Mimochodem, protiamerick&eacute; n&aacute;lady mezi Araby v Egyptě jsou en&oacute;rmn&iacute;. Abych byl upř&iacute;mn&yacute;, ani jsem tady nepotkal nikoho z m&iacute;stn&iacute;ch, kteř&iacute; by se ve v&aacute;lce na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny fandili USA proti Rusku. Proto v&scaron;ichni m&iacute;stn&iacute; ukrajinci, kteř&iacute; se tu zpoč&aacute;tku snažili shrom&aacute;ždit a sestavovat seznamy &quot;vatb&iacute;ků&quot;, zastrčili jazyky do zadku a dokonce si zavřeli profily na soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch. Nem&aacute; je tu r&aacute;d ani prost&yacute; lid, ani &uacute;řady. https://t.me/s/kedmi

Postavím tu otázku jinak, kdo porušil právo první ?
Oběť pak již pouze reaguje.


Pak je ještě jedna věc právo není jednoznačné, proto používá takové termíny co právnický rámec (a právnický rámec není pevný). Právo totiž je o spravedlnosti a životě, je živé pokud funguje a nelze v žádném případě stanovit dopředu, podle nějakých dopředu daných pravidel kdy bylo porušeno. Proto existuje např. "precedens" jsou pouze postupy, ale každý jednotlivý případ se musí prošetřit a prozkoumat zvlášť se všemi okolnostmi a rozhodne až soudce.


Až operace skončí a budou předloženy důkazní materiály, až pak se bude moci rozhodnout jestli to je podle práva (presumpce neviny).


Postav&iacute;m tu ot&aacute;zku jinak, kdo poru&scaron;il pr&aacute;vo prvn&iacute; ? Oběť pak již pouze reaguje. Pak je je&scaron;tě jedna věc pr&aacute;vo nen&iacute; jednoznačn&eacute;, proto použ&iacute;v&aacute; takov&eacute; term&iacute;ny co pr&aacute;vnick&yacute; r&aacute;mec (a pr&aacute;vnick&yacute; r&aacute;mec nen&iacute; pevn&yacute;). Pr&aacute;vo totiž je o spravedlnosti a životě, je živ&eacute; pokud funguje a nelze v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě stanovit dopředu, podle nějak&yacute;ch dopředu dan&yacute;ch pravidel kdy bylo poru&scaron;eno. Proto existuje např. &quot;precedens&quot; jsou pouze postupy, ale každ&yacute; jednotliv&yacute; př&iacute;pad se mus&iacute; pro&scaron;etřit a prozkoumat zvl&aacute;&scaron;ť se v&scaron;emi okolnostmi a rozhodne až soudce. Až operace skonč&iacute; a budou předloženy důkazn&iacute; materi&aacute;ly, až pak se bude moci rozhodnout jestli to je podle pr&aacute;va (presumpce neviny).

ovládajú ťa emócie a motivuje ťa tvoja antipatia voči mne.

Aky si precitlively, zrazu ti ostra debata vadi? Nemam antipatiu voci tebe ale voci hlupostiam, vedies debatu v egocentrizme a potom si vsetko beries k srdcu. Kony Miru ta to nenaucili?


[quote=&quot;pid:64640, uid:623&quot;]ovl&aacute;daj&uacute; ťa em&oacute;cie a motivuje ťa tvoja antipatia voči mne.[/quote] Aky si precitlively, zrazu ti ostra debata vadi? Nemam antipatiu voci tebe ale voci hlupostiam, vedies debatu v egocentrizme a potom si vsetko beries k srdcu. Kony Miru ta to nenaucili?

Vzhledem k návštěvě Asada v SAE má toto asi také souvislost:
21.03.2022 - 16:14
Velitel Libyjské národní armády maršál Chalífa Haftar nabídl vyslání libyjských jednotek na Ukrajinu, aby se účastnily bojů na straně ruské armády. Oznámil to i ministr obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov. Podle něj Haftar vyjádřil odpovídající návrh při návštěvě Moskvy.
Média uvádějí, že libyjský maršál dorazil do Ruska 16. března a odletěl 18. března, a to do Rakouska a poté do Itálie.
https://rusvesna.su/news/1647864650


kopírováno ze svodky - https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/03/co-se-deje-na-ukrajine-25.html


Vzhledem k n&aacute;v&scaron;těvě Asada v SAE m&aacute; toto asi tak&eacute; souvislost: 21.03.2022 - 16:14 Velitel Libyjsk&eacute; n&aacute;rodn&iacute; arm&aacute;dy mar&scaron;&aacute;l Chal&iacute;fa Haftar nab&iacute;dl vysl&aacute;n&iacute; libyjsk&yacute;ch jednotek na Ukrajinu, aby se &uacute;častnily bojů na straně rusk&eacute; arm&aacute;dy. Ozn&aacute;mil to i ministr obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov. Podle něj Haftar vyj&aacute;dřil odpov&iacute;daj&iacute;c&iacute; n&aacute;vrh při n&aacute;v&scaron;těvě Moskvy. M&eacute;dia uv&aacute;děj&iacute;, že libyjsk&yacute; mar&scaron;&aacute;l dorazil do Ruska 16. března a odletěl 18. března, a to do Rakouska a pot&eacute; do It&aacute;lie. https://rusvesna.su/news/1647864650 kop&iacute;rov&aacute;no ze svodky - https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/03/co-se-deje-na-ukrajine-25.html

Ruská federácia inváziou na Ukrajinu porušila medzinárodné právo,

KANADSKÝ PRÁVNÍK O LEGÁLNOSTI VÁLKY


Christopher Black je mezinárodní právník v oblasti trestního práva působící v Torontu. Je známý řadou významných případů válečných zločinů.
Christopher Black mimo jiné píše:
Západní masmédia a vlády propadly šílenství protiruské propagandy v souvislosti s ruskými vojenskými operacemi na Ukrajině. Jedním z prvků jejich propagandistické války je tvrzení, že ruská akce je podle mezinárodního práva nezákonná. Je tomu ale skutečně tak a co pro tyto země znamená toto tvrzení, když samy napadly a zaútočily na příliš mnoho států, než abychom je vyjmenovávali, přičemž každá z těchto akcí byla nejen nezákonná, ale také bez jakéhokoli morálního a etického ospravedlnění?
Právo na použití síly v mezinárodních vztazích má dva aspekty - kodifikované mezinárodní právo, jak je stanoveno v Chartě OSN, a obecně chápané právo na sebeobranu.
......
Podle mého názoru Rusko jednalo v souladu s mezinárodním právem podle článku 51 Charty OSN z následujících důvodů:
Za prvé, kyjevský režim s pomocí NATO zahajoval velkou ofenzívu proti republikám Donbasu s úmyslem je zničit. Intenzivní ostřelování začalo již několik dní předtím, než Rusko zasáhlo, ostřelování civilních budov a infrastruktury, což mělo za následek útěk desítek tisíc civilistů do Ruska. V tomto období se kyjevský režim také pokusil zavraždit vůdce republik pomocí bomby umístěné v autě. Rusko nemělo jinou možnost než chránit národy Donbasu, a protože Rada bezpečnosti nemohla nic dělat a EU a NATO podporovaly kyjevskou ofenzívu proti Donbasu, bylo Rusko jedinou zemí, která mohla jednat.
Žádost o vojenskou pomoc od republik Donbasu také přiměla Rusko, aby vyslalo své síly, aby pomohly vytlačit kyjevské síly z území republik.
Za druhé, Rusko samo bylo několikrát napadeno silami kyjevského režimu. Na Krym byli opakovaně vysíláni sabotéři, aby prováděli nájezdy, vraždili úředníky, ničili infrastrukturu. Dokonce přerušili zásobování Krymu vodou, což je zločin proti lidskosti. Jen několik dní před jednáním Ruska napadla kyjevská průzkumná jednotka Rusko, ale byla odhalena a zničena. Rusko mělo podle Karolínské doktríny plné právo jít po útočnících a zabránit dalším útokům...
https://christopher-black.com/the-legality-of-war/
Překlad celého článku zde:
https://www.marps.cz/co-na-invazi-rika-mezinarodni-prav


[quote=&quot;pid:64629, uid:623&quot;]Rusk&aacute; feder&aacute;cia inv&aacute;ziou na Ukrajinu poru&scaron;ila medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo,[/quote] KANADSK&Yacute; PR&Aacute;VN&Iacute;K O LEG&Aacute;LNOSTI V&Aacute;LKY Christopher Black je mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vn&iacute;k v oblasti trestn&iacute;ho pr&aacute;va působ&iacute;c&iacute; v Torontu. Je zn&aacute;m&yacute; řadou v&yacute;znamn&yacute;ch př&iacute;padů v&aacute;lečn&yacute;ch zločinů. Christopher Black mimo jin&eacute; p&iacute;&scaron;e: Z&aacute;padn&iacute; masm&eacute;dia a vl&aacute;dy propadly &scaron;&iacute;lenstv&iacute; protirusk&eacute; propagandy v souvislosti s rusk&yacute;mi vojensk&yacute;mi operacemi na Ukrajině. Jedn&iacute;m z prvků jejich propagandistick&eacute; v&aacute;lky je tvrzen&iacute;, že rusk&aacute; akce je podle mezin&aacute;rodn&iacute;ho pr&aacute;va nez&aacute;konn&aacute;. Je tomu ale skutečně tak a co pro tyto země znamen&aacute; toto tvrzen&iacute;, když samy napadly a za&uacute;točily na př&iacute;li&scaron; mnoho st&aacute;tů, než abychom je vyjmenov&aacute;vali, přičemž každ&aacute; z těchto akc&iacute; byla nejen nez&aacute;konn&aacute;, ale tak&eacute; bez jak&eacute;hokoli mor&aacute;ln&iacute;ho a etick&eacute;ho ospravedlněn&iacute;? Pr&aacute;vo na použit&iacute; s&iacute;ly v mezin&aacute;rodn&iacute;ch vztaz&iacute;ch m&aacute; dva aspekty - kodifikovan&eacute; mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo, jak je stanoveno v Chartě OSN, a obecně ch&aacute;pan&eacute; pr&aacute;vo na sebeobranu. ...... Podle m&eacute;ho n&aacute;zoru Rusko jednalo v souladu s mezin&aacute;rodn&iacute;m pr&aacute;vem podle čl&aacute;nku 51 Charty OSN z n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute;ch důvodů: Za prv&eacute;, kyjevsk&yacute; režim s pomoc&iacute; NATO zahajoval velkou ofenz&iacute;vu proti republik&aacute;m Donbasu s &uacute;myslem je zničit. Intenzivn&iacute; ostřelov&aacute;n&iacute; začalo již několik dn&iacute; předt&iacute;m, než Rusko zas&aacute;hlo, ostřelov&aacute;n&iacute; civiln&iacute;ch budov a infrastruktury, což mělo za n&aacute;sledek &uacute;těk des&iacute;tek tis&iacute;c civilistů do Ruska. V tomto obdob&iacute; se kyjevsk&yacute; režim tak&eacute; pokusil zavraždit vůdce republik pomoc&iacute; bomby um&iacute;stěn&eacute; v autě. Rusko nemělo jinou možnost než chr&aacute;nit n&aacute;rody Donbasu, a protože Rada bezpečnosti nemohla nic dělat a EU a NATO podporovaly kyjevskou ofenz&iacute;vu proti Donbasu, bylo Rusko jedinou zem&iacute;, kter&aacute; mohla jednat. Ž&aacute;dost o vojenskou pomoc od republik Donbasu tak&eacute; přiměla Rusko, aby vyslalo sv&eacute; s&iacute;ly, aby pomohly vytlačit kyjevsk&eacute; s&iacute;ly z &uacute;zem&iacute; republik. Za druh&eacute;, Rusko samo bylo několikr&aacute;t napadeno silami kyjevsk&eacute;ho režimu. Na Krym byli opakovaně vys&iacute;l&aacute;ni sabot&eacute;ři, aby prov&aacute;děli n&aacute;jezdy, vraždili &uacute;ředn&iacute;ky, ničili infrastrukturu. Dokonce přeru&scaron;ili z&aacute;sobov&aacute;n&iacute; Krymu vodou, což je zločin proti lidskosti. Jen několik dn&iacute; před jedn&aacute;n&iacute;m Ruska napadla kyjevsk&aacute; průzkumn&aacute; jednotka Rusko, ale byla odhalena a zničena. Rusko mělo podle Karol&iacute;nsk&eacute; doktr&iacute;ny pln&eacute; pr&aacute;vo j&iacute;t po &uacute;točn&iacute;c&iacute;ch a zabr&aacute;nit dal&scaron;&iacute;m &uacute;tokům... https://christopher-black.com/the-legality-of-war/ Překlad cel&eacute;ho čl&aacute;nku zde: https://www.marps.cz/co-na-invazi-rika-mezinarodni-prav

Aky si precitlively, zrazu ti ostra debata vadi? Nemam antipatiu voci tebe ale voci hlupostiam, vedies debatu v egocentrizme a potom si vsetko beries k srdcu. Kony Miru ta to nenaucili?


Že si beriem všetko k srdcu? Veď si to ty, kto hneď pribehne na obranu protislovanských a protiľudských ideológii. A nepoužívaj pojmy, ktorým nerozumieš.


[quote=&quot;pid:64647, uid:252&quot;]Aky si precitlively, zrazu ti ostra debata vadi? Nemam antipatiu voci tebe ale voci hlupostiam, vedies debatu v egocentrizme a potom si vsetko beries k srdcu. Kony Miru ta to nenaucili?[/quote] Že si beriem v&scaron;etko k srdcu? Veď si to ty, kto hneď pribehne na obranu protislovansk&yacute;ch a protiľudsk&yacute;ch ideol&oacute;gii. A nepouž&iacute;vaj pojmy, ktor&yacute;m nerozumie&scaron;.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Jen pro zajímavost. Včera 21.3. okolo 17:30hod., dálnice D1 v okolí sjezdu na Rousínov (tuším 216 km), směr Brno (Praha), jsem předjížděl menší kolonu. Asi 4 vojenské náklaďáky s ukrajinskými SPZ vesměs naložené běžnými lodními kontejnery (2 kontoše ale vypadaly jinak, zřejmě nějaké armádní speciály). Doprovod auto naší státní policie, dále auto naší vojenské policie a pak jedna na první pohled civilně vypadající dodávka, která měla na dveřích řidiče znak a nápis "Bundeswehr".


Jen pro zaj&iacute;mavost. Včera 21.3. okolo 17:30hod., d&aacute;lnice D1 v okol&iacute; sjezdu na Rous&iacute;nov (tu&scaron;&iacute;m 216 km), směr Brno (Praha), jsem předj&iacute;žděl men&scaron;&iacute; kolonu. Asi 4 vojensk&eacute; n&aacute;klaď&aacute;ky s ukrajinsk&yacute;mi SPZ vesměs naložen&eacute; běžn&yacute;mi lodn&iacute;mi kontejnery (2 konto&scaron;e ale vypadaly jinak, zřejmě nějak&eacute; arm&aacute;dn&iacute; speci&aacute;ly). Doprovod auto na&scaron;&iacute; st&aacute;tn&iacute; policie, d&aacute;le auto na&scaron;&iacute; vojensk&eacute; policie a pak jedna na prvn&iacute; pohled civilně vypadaj&iacute;c&iacute; dod&aacute;vka, kter&aacute; měla na dveř&iacute;ch řidiče znak a n&aacute;pis &quot;Bundeswehr&quot;.

@Achetaton - to je zajímavá informace. ne snad, že by Libyjci nějak významně vojensky zaúřafovali - ALE ! libye měla v rámci Afroky vždy významný hlas.

@Achetaton - to je zaj&iacute;mav&aacute; informace. ne snad, že by Libyjci nějak v&yacute;znamně vojensky za&uacute;řafovali - ALE ! libye měla v r&aacute;mci Afroky vždy v&yacute;znamn&yacute; hlas.

Podle mého názoru Rusko jednalo v souladu s mezinárodním právem podle článku 51 Charty OSN z následujících důvodů:
Za prvé, kyjevský režim s pomocí NATO zahajoval velkou ofenzívu proti republikám Donbasu s úmyslem je zničit.


Toto povedal aj Dr. Harabin, hneď od začiatku. Zaujímovaé, prečo sa Smer tak vyhradzuje a niekoľkrát povedali, že Rusko porušilo medzinárodné právo. No neviem, tento prístup mi hypoteticky na všetky 4 svetové strany nepríde.


[quote=&quot;pid:64657, uid:101&quot;]Podle m&eacute;ho n&aacute;zoru Rusko jednalo v souladu s mezin&aacute;rodn&iacute;m pr&aacute;vem podle čl&aacute;nku 51 Charty OSN z n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute;ch důvodů: Za prv&eacute;, kyjevsk&yacute; režim s pomoc&iacute; NATO zahajoval velkou ofenz&iacute;vu proti republik&aacute;m Donbasu s &uacute;myslem je zničit.[/quote] Toto povedal aj Dr. Harabin, hneď od začiatku. Zauj&iacute;mova&eacute;, prečo sa Smer tak vyhradzuje a niekoľkr&aacute;t povedali, že Rusko poru&scaron;ilo medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo. No neviem, tento pr&iacute;stup mi hypoteticky na v&scaron;etky 4 svetov&eacute; strany nepr&iacute;de.

@Ogar Valach @Celovek - prosím prejdite si pravidlá, sú pripnuté na lište, ide to do osobných invektív, môžete si vysvetliť cez Messenger. Ďalšie príspevky v tomto duchu zmažem.

@Ogar Valach @Celovek - pros&iacute;m prejdite si pravidl&aacute;, s&uacute; pripnut&eacute; na li&scaron;te, ide to do osobn&yacute;ch invekt&iacute;v, m&ocirc;žete si vysvetliť cez Messenger. Ďal&scaron;ie pr&iacute;spevky v tomto duchu zmažem.

@JanaK
Díky za výborný odkaz na právní analýzu poskytující kromě srozumitelného vysvětlení právní podstaty otázky (ne)porušení mezinárodního práva v případě konfliktu na Ukrajině také doklad o tom, že řešení této otázky nespadá do kategorie faktů, nýbrž vždy jen více či méně subjektivní interpretace příslušných norem mezinárodního práva. Pro vyváženost přikládám analýzu protistrany s opačnými závěry z dílny našeho Ústavu mezinárodních vztahů. Srovnání přesvědčivosti argumentů obou táborů si může provést každý, právnického diplomu netřeba.

https://www.iir.cz/konflikt-na-ukrajine-z-pohledu-mezinarodniho-prava-cast-i-uznani-tzv-lidovych-republik-a-legalita-pouziti-sily#


@JanaK D&iacute;ky za v&yacute;born&yacute; odkaz na pr&aacute;vn&iacute; anal&yacute;zu poskytuj&iacute;c&iacute; kromě srozumiteln&eacute;ho vysvětlen&iacute; pr&aacute;vn&iacute; podstaty ot&aacute;zky (ne)poru&scaron;en&iacute; mezin&aacute;rodn&iacute;ho pr&aacute;va v př&iacute;padě konfliktu na Ukrajině tak&eacute; doklad o tom, že ře&scaron;en&iacute; t&eacute;to ot&aacute;zky nespad&aacute; do kategorie faktů, n&yacute;brž vždy jen v&iacute;ce či m&eacute;ně subjektivn&iacute; interpretace př&iacute;slu&scaron;n&yacute;ch norem mezin&aacute;rodn&iacute;ho pr&aacute;va. Pro vyv&aacute;ženost přikl&aacute;d&aacute;m anal&yacute;zu protistrany s opačn&yacute;mi z&aacute;věry z d&iacute;lny na&scaron;eho &Uacute;stavu mezin&aacute;rodn&iacute;ch vztahů. Srovn&aacute;n&iacute; přesvědčivosti argumentů obou t&aacute;borů si může prov&eacute;st každ&yacute;, pr&aacute;vnick&eacute;ho diplomu netřeba. https://www.iir.cz/konflikt-na-ukrajine-z-pohledu-mezinarodniho-prava-cast-i-uznani-tzv-lidovych-republik-a-legalita-pouziti-sily#

Zaujímovaé, prečo sa Smer tak vyhradzuje a niekoľkrát povedali, že Rusko porušilo medzinárodné právo


Pretože existuje veľa výkladov aj medzinárodného práva. To umožňuje SMERu vyhnúť sa priamemu útoku od liberonácikov z Bratislavy. A nemusí ísť len o mediálny útok, čím viac bude nácirežim v Kyjeve upadať, tým viac budú nebezpeční tí u nás doma. Harabín rozdáva rozumy z postu sudcu a nie aktívneho politika, môže si dovoliť oveľa viac bez ohľadu na aktuálne udalosti, prezentuje len seba.


[quote=&quot;pid:64697, uid:273&quot;]Zauj&iacute;mova&eacute;, prečo sa Smer tak vyhradzuje a niekoľkr&aacute;t povedali, že Rusko poru&scaron;ilo medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo[/quote] Pretože existuje veľa v&yacute;kladov aj medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va. To umožňuje SMERu vyhn&uacute;ť sa priamemu &uacute;toku od liberon&aacute;cikov z Bratislavy. A nemus&iacute; &iacute;sť len o medi&aacute;lny &uacute;tok, č&iacute;m viac bude n&aacute;cirežim v Kyjeve upadať, t&yacute;m viac bud&uacute; nebezpečn&iacute; t&iacute; u n&aacute;s doma. Harab&iacute;n rozd&aacute;va rozumy z postu sudcu a nie akt&iacute;vneho politika, m&ocirc;že si dovoliť oveľa viac bez ohľadu na aktu&aacute;lne udalosti, prezentuje len seba.
Upravené 22. 3. 2022 o 19:49

Borrell řekl, že příští týden by se neměly očekávat žádné nové sankce proti Rusku


Evropská unie v nadcházejícím týdnu nezavede nové sankce proti Rusku, ale bude diskutovat o tom, co ještě lze udělat. Na tiskové konferenci po jednáních Rady EU pro zahraniční věci a obranu v Bruselu to v pondělí uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell.


FT informuje jinak:


USA a evropští spojenci vystupňují sankce proti Rusku


Bílý dům naznačil, že USA a jejich evropští spojenci hodlají tento týden vystupňovat sankce vůči Rusku, když varoval, že konflikt na Ukrajině "neskončí snadno ani rychle".


"[Prezident Joe Biden] se připojí k našim partnerům a uvalí na Rusko další sankce a zpřísní stávající sankce, aby potlačil jejich obcházení a zajistil jejich důsledné vymáhání," uvedl na úterní tiskové konferenci poradce pro národní bezpečnost USA Jake Sullivan.


Sullivan odmítl poskytnout podrobnosti o sankcích, ale uvedl, že Biden tato opatření oznámí během své návštěvy Evropy, která začíná ve středu v Bruselu. Prezident se má setkat s partnery z NATO a zúčastnit se summitů Evropské rady a skupiny G7.


[quote=&quot;pid:64534, uid:158&quot;]Borrell řekl, že př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den by se neměly oček&aacute;vat ž&aacute;dn&eacute; nov&eacute; sankce proti Rusku Evropsk&aacute; unie v nadch&aacute;zej&iacute;c&iacute;m t&yacute;dnu nezavede nov&eacute; sankce proti Rusku, ale bude diskutovat o tom, co je&scaron;tě lze udělat. Na tiskov&eacute; konferenci po jedn&aacute;n&iacute;ch Rady EU pro zahraničn&iacute; věci a obranu v Bruselu to v ponděl&iacute; uvedl &scaron;&eacute;f unijn&iacute; diplomacie Josep Borrell.[/quote] FT informuje jinak: **USA a evrop&scaron;t&iacute; spojenci vystupňuj&iacute; sankce proti Rusku ** B&iacute;l&yacute; dům naznačil, že USA a jejich evrop&scaron;t&iacute; spojenci hodlaj&iacute; tento t&yacute;den vystupňovat sankce vůči Rusku, když varoval, že konflikt na Ukrajině &quot;neskonč&iacute; snadno ani rychle&quot;. &quot;[Prezident Joe Biden] se připoj&iacute; k na&scaron;im partnerům a uval&iacute; na Rusko dal&scaron;&iacute; sankce a zpř&iacute;sn&iacute; st&aacute;vaj&iacute;c&iacute; sankce, aby potlačil jejich obch&aacute;zen&iacute; a zajistil jejich důsledn&eacute; vym&aacute;h&aacute;n&iacute;,&quot; uvedl na &uacute;tern&iacute; tiskov&eacute; konferenci poradce pro n&aacute;rodn&iacute; bezpečnost USA Jake Sullivan. Sullivan odm&iacute;tl poskytnout podrobnosti o sankc&iacute;ch, ale uvedl, že Biden tato opatřen&iacute; ozn&aacute;m&iacute; během sv&eacute; n&aacute;v&scaron;těvy Evropy, kter&aacute; zač&iacute;n&aacute; ve středu v Bruselu. Prezident se m&aacute; setkat s partnery z NATO a z&uacute;častnit se summitů Evropsk&eacute; rady a skupiny G7.

O Summitu EU, představách "mladodemokratů" o sankcích, cenzura v médiích.
Vytočený R. FICO neskutočne naložil prezidentke Čaputovej: MÁME ZDRAVÝ ROZUM?! - SMER SD
https://www.youtube.com/watch?v=roJDqhJEOfk


O Summitu EU, představ&aacute;ch &quot;mladodemokratů&quot; o sankc&iacute;ch, cenzura v m&eacute;di&iacute;ch. Vytočen&yacute; R. FICO neskutočne naložil prezidentke Čaputovej: M&Aacute;ME ZDRAV&Yacute; ROZUM?! - SMER SD https://www.youtube.com/watch?v=roJDqhJEOfk

Spytam sa tak, existuje nieco ako medzinarodne pravo? Ak ano, nieje toto pravo vytvorene Zapadom, sluziace Zapadu a prisposobene Zapadu? Niesme nahodou v obdobi ked sa ruca Pax Americana a tvori sa novy, multipolarny svet? Ak ano, budeme potrebovat aj nove medzinarodne pravo, to stare uz nefunguje, akekolvek pravo ma zmysel len vtedy, ak je vseobecna dohoda ho dodrziavat. Takze otazka ci Rusko porusilo alebo neporusilo medzinarodne pravo je uz v tejto dobe irelevantna, kedze nic take uz neexistuje.


Spytam sa tak, existuje nieco ako medzinarodne pravo? Ak ano, nieje toto pravo vytvorene Zapadom, sluziace Zapadu a prisposobene Zapadu? Niesme nahodou v obdobi ked sa ruca Pax Americana a tvori sa novy, multipolarny svet? Ak ano, budeme potrebovat aj nove medzinarodne pravo, to stare uz nefunguje, akekolvek pravo ma zmysel len vtedy, ak je vseobecna dohoda ho dodrziavat. Takze otazka ci Rusko porusilo alebo neporusilo medzinarodne pravo je uz v tejto dobe irelevantna, kedze nic take uz neexistuje.

Moderator

Podle mého názoru Rusko jednalo v souladu s mezinárodním právem podle článku 51 Charty OSN z následujících důvodů:
Za prvé, kyjevský režim s pomocí NATO zahajoval velkou ofenzívu proti republikám Donbasu s úmyslem je zničit. Intenzivní ostřelování začalo již několik dní předtím, než Rusko zasáhlo, ostřelování civilních budov a infrastruktury, což mělo za následek útěk desítek tisíc civilistů do Ruska. V tomto období se kyjevský režim také pokusil zavraždit vůdce republik pomocí bomby umístěné v autě. Rusko nemělo jinou možnost než chránit národy Donbasu, a protože Rada bezpečnosti nemohla nic dělat a EU a NATO podporovaly kyjevskou ofenzívu proti Donbasu, bylo Rusko jedinou zemí, která mohla jednat.


Tak podľa tohto vyjadrenia všetci tí, ktorí podporujú Ukrajinu a uvalili na Rusko sankcie sú nielen právom označené za nepriateľské krajiny, ale aj vojnoví zločinci...


[quote=&quot;pid:64657, uid:101&quot;]Podle m&eacute;ho n&aacute;zoru Rusko jednalo v souladu s mezin&aacute;rodn&iacute;m pr&aacute;vem podle čl&aacute;nku 51 Charty OSN z n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute;ch důvodů: Za prv&eacute;, kyjevsk&yacute; režim s pomoc&iacute; NATO zahajoval velkou ofenz&iacute;vu proti republik&aacute;m Donbasu s &uacute;myslem je zničit. Intenzivn&iacute; ostřelov&aacute;n&iacute; začalo již několik dn&iacute; předt&iacute;m, než Rusko zas&aacute;hlo, ostřelov&aacute;n&iacute; civiln&iacute;ch budov a infrastruktury, což mělo za n&aacute;sledek &uacute;těk des&iacute;tek tis&iacute;c civilistů do Ruska. V tomto obdob&iacute; se kyjevsk&yacute; režim tak&eacute; pokusil zavraždit vůdce republik pomoc&iacute; bomby um&iacute;stěn&eacute; v autě. Rusko nemělo jinou možnost než chr&aacute;nit n&aacute;rody Donbasu, a protože Rada bezpečnosti nemohla nic dělat a EU a NATO podporovaly kyjevskou ofenz&iacute;vu proti Donbasu, bylo Rusko jedinou zem&iacute;, kter&aacute; mohla jednat.[/quote] Tak podľa tohto vyjadrenia v&scaron;etci t&iacute;, ktor&iacute; podporuj&uacute; Ukrajinu a uvalili na Rusko sankcie s&uacute; nielen pr&aacute;vom označen&eacute; za nepriateľsk&eacute; krajiny, ale aj vojnov&iacute; zločinci...

Moderátor

Pamatujete, jak jsem psal, že na smrt ostřelovače Wala uvěřím, až uvidím jeho mrtvolu. No a teď buďto promluvil jeho duch, nebo je pořád živý.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ziju-hlasi-z-ukrajiny-sniper-wali-ruska-propaganda-ho-pohrbila-40391334


Pamatujete, jak jsem psal, že na smrt ostřelovače Wala uvěř&iacute;m, až uvid&iacute;m jeho mrtvolu. No a teď buďto promluvil jeho duch, nebo je poř&aacute;d živ&yacute;. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ziju-hlasi-z-ukrajiny-sniper-wali-ruska-propaganda-ho-pohrbila-40391334
1234567 ... 12
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept