Zahraničná politika
Mala uvaha
AU

Dovolim si reagovat na nektere prispevky…se kterymi vetsinou souhlasim….
Jako vzdy je nutne vzit k uvazeni proc tam dnes umiraji mladi kluci…
kdybych to byl ja…stary cyp”” jak rikali ostravaci ci moji kamaradi tak zadna moc skoda...... my si jiz svoje prozili…
ale mladych lidi /pokud to nejsou poflakovaci ci prizivnici/je skoda.


Talkze proc se to deje?
jako vzdy je tam mnoho duvodu…


Jednak jsou tam biologicke laboratore s nebezpecnymi patogeny ktere mely byt pouzity na zabijeni obyvatel Ruska……
(mimochodem USA napadli Irak, ze tam “”byly zbrane hromadneho niceni….”” a nikdo ani nepipnul …tak proc dnes media kvici …kdyz to delaji rusove…???
no vsak vime, ze ano?


-V celem svete se rozmaha fashismus…..je treba je dat dohromady, nalozit do dobytcaku”” a odvest na vychod do pracovnich taboru na budovani obrovskych prumyslovych komplexu….


-Ukrajina a Rusko jsou jedni z nejvetsich vyvozcu obili/ je treba vyvolat paniku…/kdyz covid 19 selhal / lide se snadneji ridi,,,,kdyz maji nadelano v kalhotach….


-Umisteni nuklearnich raket na uzemi AU by byly prilis blizko Moskvy= rovnovaha by se porusila/ myslim, ze expanze bude pokracovat jeste na zapad…je treba odstranit pricinu….


-kdo vi? mozna je to dohoda s GP…= .exodus ukrajincu a priprava uzemi pro milliony zidu z Izraele…?/ ktery ma byt znicen /…? proc ?


-z Ukrajiny vytvorit novy rusko-zidovsky stat ktery by kontroloval zapadni hranice Ruska pred Europou…..zalistujte si prosim v historii odkud prichazelo nebezpeni = ze zapadni EU…..
Nakonec Izrael ktery ma byt znicen hral nekolik desetileti stejnou ulohu pro USA/ Londyn kdyz chranil jejich petro-dollary na blizkem vychode….tam ted nejsou zapotrebi ale je treba je nekde ubytovat, krmit etc. ch


Toz tak CHLOPI” dava to smysl.? Delnas


Dovolim si reagovat na nektere prispevky…se kterymi vetsinou souhlasim…. Jako vzdy je nutne vzit k uvazeni proc tam dnes umiraji mladi kluci… kdybych to byl ja…stary cyp”” jak rikali ostravaci ci moji kamaradi tak zadna moc skoda...... my si jiz svoje prozili… ale mladych lidi /pokud to nejsou poflakovaci ci prizivnici/je skoda. Talkze proc se to deje? jako vzdy je tam mnoho duvodu… Jednak jsou tam biologicke laboratore s nebezpecnymi patogeny ktere mely byt pouzity na zabijeni obyvatel Ruska…… (mimochodem USA napadli Irak, ze tam “”byly zbrane hromadneho niceni….”” a nikdo ani nepipnul …tak proc dnes media kvici …kdyz to delaji rusove…??? no vsak vime, ze ano? -V celem svete se rozmaha fashismus…..je treba je dat dohromady, nalozit do dobytcaku”” a odvest na vychod do pracovnich taboru na budovani obrovskych prumyslovych komplexu…. -Ukrajina a Rusko jsou jedni z nejvetsich vyvozcu obili/ je treba vyvolat paniku…/kdyz covid 19 selhal / lide se snadneji ridi,,,,kdyz maji nadelano v kalhotach…. -Umisteni nuklearnich raket na uzemi AU by byly prilis blizko Moskvy= rovnovaha by se porusila/ myslim, ze expanze bude pokracovat jeste na zapad…je treba odstranit pricinu…. -kdo vi? mozna je to dohoda s GP…= .exodus ukrajincu a priprava uzemi pro milliony zidu z Izraele…?/ ktery ma byt znicen /…? proc ? -z Ukrajiny vytvorit novy rusko-zidovsky stat ktery by kontroloval zapadni hranice Ruska pred Europou…..zalistujte si prosim v historii odkud prichazelo nebezpeni = ze zapadni EU….. Nakonec Izrael ktery ma byt znicen hral nekolik desetileti stejnou ulohu pro USA/ Londyn kdyz chranil jejich petro-dollary na blizkem vychode….tam ted nejsou zapotrebi ale je treba je nekde ubytovat, krmit etc. ch Toz tak CHLOPI” dava to smysl.? Delnas

Toz tak CHLOPI” dava to smysl.
Smysl by to dávalo. Po tisíci létech by se vrátili domů. Dnepropetrovsk byl jejich "zapasnyj aerodrom". Před tisíci léty se tam rozkládala Chazarská říše, kterou rozprášil Svjatoslav.


[quote="pid:63150, uid:346"]Toz tak CHLOPI” dava to smysl.[/quote]Smysl by to dávalo. Po tisíci létech by se vrátili domů. Dnepropetrovsk byl jejich "zapasnyj aerodrom". Před tisíci léty se tam rozkládala Chazarská říše, kterou rozprášil Svjatoslav.

Toz tak CHLOPI” dava to smysl.? Delnas

Chlop nejsem, ale napíšu ti, že smysl mi to dává. zajímavá úvaha o tom území...
Totiž - toto území je to samé, kde se kdysi rozkládala Chazárie. Ne všude, ale byla tam. Prý i starodávný Kyjev byl chazarské město - ale neměl nic společného s tím dnešním. Chazarský Kyjev byl špinavým a smradlavým kupeckým centrem, kde se setkávaly mnohé tehdejší živly, mj. zde byl také velký trh s otroky a kupecká cesta s otroky pokračovala až na naše území - a pak dál, do Francie a až do Španělska a Portugalska. To byla jakoby "dálnice s otroky", ze které ale vedly mnohé odbočky do dalších zemí včetně Říma.
A k tvé úvaze jsem našla další a ještě zajímavější úvahu nějakého blogera:
https://blog.aktualne.cz/blogy/vit-klima.php?itemid=34020


[quote="pid:63150, uid:346"]Toz tak CHLOPI” dava to smysl.? Delnas[/quote] Chlop nejsem, ale napíšu ti, že smysl mi to dává. zajímavá úvaha o tom území... Totiž - toto území je to samé, kde se kdysi rozkládala Chazárie. Ne všude, ale byla tam. Prý i starodávný Kyjev byl chazarské město - ale neměl nic společného s tím dnešním. Chazarský Kyjev byl špinavým a smradlavým kupeckým centrem, kde se setkávaly mnohé tehdejší živly, mj. zde byl také velký trh s otroky a kupecká cesta s otroky pokračovala až na naše území - a pak dál, do Francie a až do Španělska a Portugalska. To byla jakoby "dálnice s otroky", ze které ale vedly mnohé odbočky do dalších zemí včetně Říma. A k tvé úvaze jsem našla další a ještě zajímavější úvahu nějakého blogera: https://blog.aktualne.cz/blogy/vit-klima.php?itemid=34020

Jo a jeste bych chtel neco doplnit....
to je vlastne hlavni duvod proc jsem otevrel toto vlakno....
Mnozi jsou prekvapeni, ze rusove postupuji pomalu a rozvazne.....
a medialni hlupaci si slintaji na vesty blahem ..ze ukrajinci kladou statecny odpor....
Nic neni dal pravde...
je tam nekolik dalsich duvodu proc...
ale chci jen dodat, ze kdyby rusove meli na tom zajem tak to jiz bylo hotove..
.ale oni nechteji...
tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky..
ucel ?
urychlit pad Bretton wood / $$$ systemu a vytvoreni novych menovych /valutovych, zon / o kterych casto hovori RU econom Michail Chazin
Toz tak devuchy /tak se rika na ostravsku devcatum/ jak to vidite vy?

proc ?


Jo a jeste bych chtel neco doplnit.... to je vlastne hlavni duvod proc jsem otevrel toto vlakno.... Mnozi jsou prekvapeni, ze rusove postupuji pomalu a rozvazne..... a medialni hlupaci si slintaji na vesty blahem ..ze ukrajinci kladou statecny odpor.... Nic neni dal pravde... je tam nekolik dalsich duvodu proc... ale chci jen dodat, ze kdyby rusove meli na tom zajem tak to jiz bylo hotove.. .ale oni nechteji... tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky.. ucel ? urychlit pad Bretton wood / $$$ systemu a vytvoreni novych menovych /valutovych, zon / o kterych casto hovori RU econom Michail Chazin Toz tak devuchy /tak se rika na ostravsku devcatum/ jak to vidite vy?[quote="pid:63150, uid:346"]proc ?[/quote]

Delnas, může být... rezonuji s vaším názorem, je to dost dobře možné... toto vysvětlení sedí


Delnas, může být... rezonuji s vaším názorem, je to dost dobře možné... toto vysvětlení sedí

postupuji pomalu a rozvazne

Ano postupuju, ale kvoli vnutornej zrade elit. Vid Nabiulina a jej urokova sadzba 20%;nic neriesiace rokovania v Bielorusku a pod.


ale oni nechteji...
tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky..

To akoze si myslis ze Putin s armadou su nejaki masochisti ktorym robi dobre umieranie vlastnych vojakov na UA? Predlzovanie vojny na mesiace a roky bude mat za nasledok len hromady mrtvych vojakov.
Bretton-wood system sa zmeni tak ci tak uz len z podstaty preformatovania sveta.


[quote="pid:63164, uid:346"]postupuji pomalu a rozvazne[/quote] Ano postupuju, ale kvoli vnutornej zrade elit. Vid Nabiulina a jej urokova sadzba 20%;nic neriesiace rokovania v Bielorusku a pod. [quote="pid:63164, uid:346"]ale oni nechteji... tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky..[/quote] To akoze si myslis ze Putin s armadou su nejaki masochisti ktorym robi dobre umieranie vlastnych vojakov na UA? Predlzovanie vojny na mesiace a roky bude mat za nasledok len hromady mrtvych vojakov. Bretton-wood system sa zmeni tak ci tak uz len z podstaty preformatovania sveta.

To akoze si myslis ze Putin s armadou su nejaki masochisti ktorym robi dobre umieranie vlastnych vojakov na UA?


Souhlas. Kromě toho, že rozkaz vrchního velitele byl nejvíce šetřit životy a infrastrukturu měst je ještě jeden důvod. Kdyby ruská armáda začala tam všichno mlátit hlava-nehlava a rychle postupovat, tak banderos banda se rozuteče a pak je bude problém pochytat. Ruská armáda je stahuje pěkně do kotlů, ve kterých je aspoň 70 tis. v každém. Až se kruhy uzavřou, ty ptáčky vyřídí naraz.


[quote="pid:63169, uid:248"]To akoze si myslis ze Putin s armadou su nejaki masochisti ktorym robi dobre umieranie vlastnych vojakov na UA?[/quote] Souhlas. Kromě toho, že rozkaz vrchního velitele byl nejvíce šetřit životy a infrastrukturu měst je ještě jeden důvod. Kdyby ruská armáda začala tam všichno mlátit hlava-nehlava a rychle postupovat, tak banderos banda se rozuteče a pak je bude problém pochytat. Ruská armáda je stahuje pěkně do kotlů, ve kterých je aspoň 70 tis. v každém. Až se kruhy uzavřou, ty ptáčky vyřídí naraz.

postupuji pomalu a rozvazne
neviem ci pomaly, Ukrajina ma rozlohu ako Nemecko s Polskom, tie vzdialenosti su naozaj velke a logistika nepusti.
622d9a0ea0d9b
cca jedna tretina uz je obsadena, na dalsej stvrtine prebiehaju vojenske operacie. A ako bolo spomenute, s pociatocnou silou mensou nez mali samotni Ukrajinci.


Keby s Ukrajinou bojovalo NATO, tak by sme tu najprv mali 1-2 mesacnu letecku kampan, kde by sa vybombardovalo vsetko a potom by sa postupovalo naozaj rychlo. Mame tu ale vojnu v novej forme.


[quote="pid:63164, uid:346"]postupuji pomalu a rozvazne[/quote]neviem ci pomaly, Ukrajina ma rozlohu ako Nemecko s Polskom, tie vzdialenosti su naozaj velke a logistika nepusti. ![622d9a0ea0d9b](serve/attachment&path=622d9a0ea0d9b) cca jedna tretina uz je obsadena, na dalsej stvrtine prebiehaju vojenske operacie. A ako bolo spomenute, s pociatocnou silou mensou nez mali samotni Ukrajinci. Keby s Ukrajinou bojovalo NATO, tak by sme tu najprv mali 1-2 mesacnu letecku kampan, kde by sa vybombardovalo vsetko a potom by sa postupovalo naozaj rychlo. Mame tu ale vojnu v novej forme.

Moderator

Mame tu ale vojnu v novej forme.


ako bude prebiehat demilitarizacia: -vyhlasi sa zbranova amnestia na odovzdanie zbrani
-po skonceni amnestie ,v uliciach a na kontrolnych stanovistiach kdekolvek sa budu kontrolovat osoby a auta ci nemaju u seba zbrane-- osoba, ktora bude mat u seba,v aute,doma -- akukolvek zbran bude na mieste ZASTRELENÁ ....bude jedno ci je to chlap alebo zena,dieta od 12 rokov...


[quote="pid:63185, uid:10"]Mame tu ale vojnu v novej forme.[/quote] ako bude prebiehat demilitarizacia: -vyhlasi sa zbranova amnestia na odovzdanie zbrani -po skonceni amnestie ,v uliciach a na kontrolnych stanovistiach kdekolvek sa budu kontrolovat osoby a auta ci nemaju u seba zbrane-- osoba, ktora bude mat u seba,v aute,doma -- akukolvek zbran bude na mieste ZASTRELENÁ ....bude jedno ci je to chlap alebo zena,dieta od 12 rokov...

osoba, ktora bude mat u seba,v aute,doma -- akukolvek zbran bude na mieste ZASTRELENÁ ....bude jedno ci je to chlap alebo zena,dieta od 12 rokov...
to tam chces mat dalsie povstanie? Strielat ludi na mieste?! Si normalny?


Uplne bude postacovat, ak za odovzdane zbrane budu financne odmeny, ktore v case budu klesat. Cim skor odovzdas, tym viac penazi dostanes. Kto neodovzda, ano moze mat problem, ale Rusi niesu Azov aby strielali ludi na mieste. Na obnovu bude potrebna pracovna sila. "Go figure."


[quote="pid:63188, uid:443"]osoba, ktora bude mat u seba,v aute,doma -- akukolvek zbran bude na mieste ZASTRELENÁ ....bude jedno ci je to chlap alebo zena,dieta od 12 rokov...[/quote]to tam chces mat dalsie povstanie? Strielat ludi na mieste?! Si normalny? Uplne bude postacovat, ak za odovzdane zbrane budu financne odmeny, ktore v case budu klesat. Cim skor odovzdas, tym viac penazi dostanes. Kto neodovzda, ano moze mat problem, ale Rusi niesu Azov aby strielali ludi na mieste. Na obnovu bude potrebna pracovna sila. "Go figure."

Moderator

Uplne bude postacovat


--spolu s demilitarizaciou pojde ruka v ruke denacifikacia ,


--tento model demilitarizacie bol uspesne odskusany v Kazachstane.


naivne riesenia typu, peniaze za zbrane nefunguju...


[quote="pid:63190, uid:10"]Uplne bude postacovat[/quote] --spolu s demilitarizaciou pojde ruka v ruke denacifikacia , --tento model demilitarizacie bol uspesne odskusany v Kazachstane. naivne riesenia typu, peniaze za zbrane nefunguju...

kdyby rusove meli na tom zajem tak to jiz bylo hotove..
.ale oni nechteji...
tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky..
ucel ?

Presne toto aj mne vŕta v hlave.
Gruzínsko, Sýria, Arménsko, Kazachstan,...
Naše média, politici, a opozícia v Rusku sa nás snažia presvedčiť, že ide o spackanú operáciu. Myslím si, že naopak.
Riešia sa mnohé úlohy a nie všetky vidíme.


[quote="pid:63164, uid:346"]kdyby rusove meli na tom zajem tak to jiz bylo hotove.. .ale oni nechteji... tento stav muze trvat nejen mesice ale i roky.. ucel ?[/quote] Presne toto aj mne vŕta v hlave. Gruzínsko, Sýria, Arménsko, Kazachstan,... Naše média, politici, a opozícia v Rusku sa nás snažia presvedčiť, že ide o spackanú operáciu. Myslím si, že naopak. Riešia sa mnohé úlohy a nie všetky vidíme.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

1.06k
11
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept