Mimo kategórií
Požiar v Trnave na Coburgovej ul.

Coburgova ul.


Od rána váham, či to tu dať, či nie, ale tie požiare a nešťastia sa celkovo nejak rozmohli.
Keďže na tej ulici boli požiare aj v minulosti, váhala som o to viac.


Ale:
Nedávno sa po požiari potopilo v Atlantiku "šťastné eso" s takmer 4000 autami od VW, v Jónskom mori zhorel "eurotrajekt" /europrojekt?/ Olympia patriaci spoločnosti Grimaldi lines s kamiónmi, autami aj nákladom, potom prepadnutie Niny Rotshild v NY.
A teraz sa znova objavuje známe meno - Coburg. Jeden Coburg bol na Slovensku dosť známy aj ako gróf Muránsky, inak to bol bulharský Ferdinand I. https://sk.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_I._(Bulharsko) a patril do toho istého rodu ako nehynúca Alžbeta II. - https://sk.wikipedia.org/wiki/Sasko-cobursko-gothajsk%C3%A1_dynastia .
Grimaldi, Rotshild, Coburg sú mená vcelku významné.


Pri požiari bytu na prvom poschodí bytového domu na Coburgovej ulici v Trnave prišiel v pondelok večer o život jeden človek.
https://www.cas.sk/clanok/2652771/nestastie-v-trnave-bytovka-skoncila-v-plamenoch-desivy-nalez-zasahujucich-hasicov/


Hasiči našli v Trnave na posteli človeka v plameňoch!
https://bajecnezeny.sk/obrovska-tragedia-hasici-nasli-v-trnave-na-posteli-cloveka-v-plamenoch/


Coburgova ul. Od rána váham, či to tu dať, či nie, ale tie požiare a nešťastia sa celkovo nejak rozmohli. Keďže na tej ulici boli požiare aj v minulosti, váhala som o to viac. Ale: Nedávno sa po požiari potopilo v Atlantiku "šťastné eso" s takmer 4000 autami od VW, v Jónskom mori zhorel "eurotrajekt" /europrojekt?/ Olympia patriaci spoločnosti Grimaldi lines s kamiónmi, autami aj nákladom, potom prepadnutie Niny Rotshild v NY. A teraz sa znova objavuje známe meno - Coburg. Jeden Coburg bol na Slovensku dosť známy aj ako gróf Muránsky, inak to bol bulharský Ferdinand I. https://sk.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_I._(Bulharsko) a patril do toho istého rodu ako nehynúca Alžbeta II. - https://sk.wikipedia.org/wiki/Sasko-cobursko-gothajsk%C3%A1_dynastia . Grimaldi, Rotshild, Coburg sú mená vcelku významné. **Pri požiari bytu na prvom poschodí** bytového domu na Coburgovej ulici v Trnave prišiel v pondelok večer o život jeden človek. https://www.cas.sk/clanok/2652771/nestastie-v-trnave-bytovka-skoncila-v-plamenoch-desivy-nalez-zasahujucich-hasicov/ **Hasiči našli v Trnave na posteli človeka v plameňoch!** https://bajecnezeny.sk/obrovska-tragedia-hasici-nasli-v-trnave-na-posteli-cloveka-v-plamenoch/
Upravené 9. 3. 2022 o 20:45

Coburg je především německá - saská dynastie, ze které pochází Aležběta II.
Původně to byla sasko-kobursko-gothajsko-hannoverská dynastie (potomci královny Viktorie, která pocházela z hannoverské dynastie a jejího manžela prince Alberta Sasko-Koburského). Přídavek Windsor si dali až v roce 1917, aby se zakrylo, že nejsou Angličané, ale Němci.


Coburg je především německá - saská dynastie, ze které pochází Aležběta II. Původně to byla sasko-kobursko-gothajsko-hannoverská dynastie (potomci královny Viktorie, která pocházela z hannoverské dynastie a jejího manžela prince Alberta Sasko-Koburského). Přídavek Windsor si dali až v roce 1917, aby se zakrylo, že nejsou Angličané, ale Němci.

Coburg je především německá - saská dynastie, ze které pochází Aležběta II.


"Britský" kráľovský dom zahorí...


[quote="pid:62609, uid:312"]Coburg je především německá - saská dynastie, ze které pochází Aležběta II.[/quote] "Britský" kráľovský dom zahorí...

Moderátor

Upravené 9. 3. 2022 o 23:32

že nejsou Angličané, ale Němci.


Zakrývať môžu koľko chcú, ale je to zakódované priamo do jazyka. Nie pre srandu patria angličtina a nemčina medzi anglo-saské jazyky. Angličtina sama o sebe je západogermánsky jazyk.


[quote="pid:62609, uid:312"]že nejsou Angličané, ale Němci.[/quote] Zakrývať môžu koľko chcú, ale je to zakódované priamo do jazyka. Nie pre srandu patria angličtina a nemčina medzi anglo-saské jazyky. Angličtina sama o sebe je západogermánsky jazyk.

Moderátor

Angličtina sama o sebe je západogermánsky jazyk.


Zámerne bastardizovaný a vykrútený jazyk...


[quote="pid:62634, uid:127"]Angličtina sama o sebe je západogermánsky jazyk.[/quote] Zámerne bastardizovaný a vykrútený jazyk...

Moderátor

Nočná dráma v Bratislave! Evakuácia nemocnice kvôli požiaru, zomrel jeden pacient


Nočná tragédia v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda. Podľa informácií portálu Topky.sk prišlo v nočných hodinách v Bratislave k požiaru v priestoroch petržalskej nemocnice na Antolskej, pri ktorom zahynul jeden z hospitalizovaných pacientov.
https://www.topky.sk/cl/10/2279627/Nocna-drama-v-Bratislave--Evakuacia-nemocnice-kvoli-poziaru--zomrel-jeden-pacient


V Bratislave zomrel pacient pri požiari v nemocnici

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke v noci z utorka na stredu horelo.
Horelo v priestoroch nemocnice na ortopedicko-traumatologickom oddelení.
Nemocnica eviduje úmrtie jedného pacienta, príčinu smrti určí súdny lekár, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Lániková.
Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov na traumatologickom oddelení. "Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní. Nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu," ubezpečila hovorkyňa.


Horelo aj v obytnom dome na Bernolákovej ulici, kde vypukol v priestoroch garáží. "Oba požiare sa podarilo úspešne uhasiť. Okolnosti požiarov sú aj naďalej v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.
Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti spresnil, že plamene zachvátili osobné auto a pri udalosti sa nikto nezranil.


https://bratislava.sme.sk/c/22862345/policajti-asistovali-pri-poziari-v-bytovke-aj-v-nemocnici-na-antolskej.html


Prečo som to dala sem:
-Antolská ul. - v kaštieli Antol v sv. Antone prebýval bulharský Ferdinand I. Coburg


-Nemocnica sv. Cyrila a Metoda - oficiálny názov


-ďalší nočný požiar - Bernolákova ul. - prvý oficiálny kodifikátor spisovnej slovenčiny Anton Bernolák časť štúdia a časť svojho kňazského pôsobenia absolvoval v Trnave


**Nočná dráma v Bratislave! Evakuácia nemocnice kvôli požiaru, zomrel jeden pacient** Nočná tragédia v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda. Podľa informácií portálu Topky.sk prišlo v nočných hodinách v Bratislave k požiaru v priestoroch petržalskej nemocnice na **Antolskej**, pri ktorom zahynul jeden z hospitalizovaných pacientov. https://www.topky.sk/cl/10/2279627/Nocna-drama-v-Bratislave--Evakuacia-nemocnice-kvoli-poziaru--zomrel-jeden-pacient **V Bratislave zomrel pacient pri požiari v nemocnici ** **V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke v noci z utorka na stredu horelo.** Horelo v priestoroch nemocnice na **ortopedicko-traumatologickom oddelení.** Nemocnica eviduje úmrtie jedného pacienta, príčinu smrti určí súdny lekár, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Lániková. Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov na traumatologickom oddelení. "Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní. Nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu," ubezpečila hovorkyňa. Horelo aj v obytnom dome na **Bernolákovej ulici**, kde vypukol **v priestoroch garáží.** **"Oba požiare sa podarilo úspešne uhasiť.** Okolnosti požiarov sú aj naďalej v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková. Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti spresnil, že plamene zachvátili osobné auto a pri udalosti sa nikto nezranil. https://bratislava.sme.sk/c/22862345/policajti-asistovali-pri-poziari-v-bytovke-aj-v-nemocnici-na-antolskej.html Prečo som to dala sem: -Antolská ul. - v kaštieli Antol v sv. Antone prebýval bulharský Ferdinand I. Coburg -Nemocnica sv. Cyrila a Metoda - oficiálny názov -ďalší nočný požiar - Bernolákova ul. - prvý oficiálny kodifikátor spisovnej slovenčiny Anton Bernolák časť štúdia a časť svojho kňazského pôsobenia absolvoval v Trnave
Upravené 16. 3. 2022 o 11:33
993
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept