Mimo kategórií
Oheň v Bratislave

V sobotu večer sme s manželom uvažovali, čo za smrad to cítime vo vzduchu, až dnes, keď som otvorila aj iné správy ako o Rusku a Ukrajine, som zistila, čo sa stalo. "Našťastie", vyzerá to len na finančné škody.


Na Drieňovej v Bratislave horel garážový dom. Časť sa zrútila


Hasiči aj v nedeľu podvečer pokračujú v likvidácii požiaru parkovacieho domu na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove. Momentálne dohášajú a zalievajú skryté ohniská. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).
Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky z Bratislavského a Trnavského kraja. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov.
Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá naďalej zabezpečuje miesto udalosti. „Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19.30 h na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/619087-na-drienovej-ulici-v-bratislave-hori-parkovaci-dom/


https://www.startitup.sk/stovka-hasicov-zasahovala-12-hodin-obrovsky-poziar-garazi-v-bratislave-je-pod-kontrolou-hlasia/


https://www.bratislavskenoviny.sk/aktuality/ruzinov/70705-obrovska-spust-boli-sme-sa-pozriet-ako-vyzera-budova-drienovej-po-masivnom-poziari


https://bratislavaden.sk/v-ruzinove-vyhorel-parkovaci-dom-zasahovali-tu-hasici-zo-vsetkych-bratislavskych-stanic-a-okolia/


Hneď vedľa - pumpa Shell.
62260a116ddd0


62260a2aa6d31


V diskusiách pod článkami sa najčastejšie píše o zámeroch developerov a elektroaute ako príčine požiaru.


V sobotu večer sme s manželom uvažovali, čo za smrad to cítime vo vzduchu, až dnes, keď som otvorila aj iné správy ako o Rusku a Ukrajine, som zistila, čo sa stalo. "Našťastie", vyzerá to **len** na finančné škody. **Na Drieňovej v Bratislave horel garážový dom. Časť sa zrútila** Hasiči aj v nedeľu podvečer pokračujú v likvidácii požiaru parkovacieho domu na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove. Momentálne dohášajú a zalievajú skryté ohniská. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky z Bratislavského a Trnavského kraja. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá naďalej zabezpečuje miesto udalosti. „Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19.30 h na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/619087-na-drienovej-ulici-v-bratislave-hori-parkovaci-dom/ https://www.startitup.sk/stovka-hasicov-zasahovala-12-hodin-obrovsky-poziar-garazi-v-bratislave-je-pod-kontrolou-hlasia/ https://www.bratislavskenoviny.sk/aktuality/ruzinov/70705-obrovska-spust-boli-sme-sa-pozriet-ako-vyzera-budova-drienovej-po-masivnom-poziari https://bratislavaden.sk/v-ruzinove-vyhorel-parkovaci-dom-zasahovali-tu-hasici-zo-vsetkych-bratislavskych-stanic-a-okolia/ Hneď vedľa - pumpa Shell. ![62260a116ddd0](serve/attachment&path=62260a116ddd0) ![62260a2aa6d31](serve/attachment&path=62260a2aa6d31) V diskusiách pod článkami sa najčastejšie píše o zámeroch developerov a elektroaute ako príčine požiaru.

velmi lukrativny pozemok, stara budova garazova, ktora ma vela vlastnikov, s ktorymi by bolo velmi tazke nakladne a zdlhave sa dohodnut ak by ste chceli ziskat ten pozemok ... az doteraz


velmi lukrativny pozemok, stara budova garazova, ktora ma vela vlastnikov, s ktorymi by bolo velmi tazke nakladne a zdlhave sa dohodnut ak by ste chceli ziskat ten pozemok ... az doteraz

velmi lukrativny pozemok, stara budova garazova, ktora ma vela vlastnikov, s ktorymi by bolo velmi tazke nakladne a zdlhave sa dohodnut ak by ste chceli ziskat ten pozemok ... az doteraz

Toto bolo niečo podobné. Palma.
https://www.banm.sk/poziar-v-areali-palma-odporucame-neotvarat-okna/


https://tvnoviny.sk/domace/clanok/139143-video-mohutny-poziar-v-bratislave-zachvatil-budovu-na-racianskej
Okamžite začali likvidačné práce.


[quote="pid:62197, uid:242"]velmi lukrativny pozemok, stara budova garazova, ktora ma vela vlastnikov, s ktorymi by bolo velmi tazke nakladne a zdlhave sa dohodnut ak by ste chceli ziskat ten pozemok ... az doteraz[/quote] Toto bolo niečo podobné. Palma. https://www.banm.sk/poziar-v-areali-palma-odporucame-neotvarat-okna/ https://tvnoviny.sk/domace/clanok/139143-video-mohutny-poziar-v-bratislave-zachvatil-budovu-na-racianskej Okamžite začali likvidačné práce.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Trošku info o GD Drieňová 33


Zo stránky správcu BGD:
Stavebno – technické riešenie:
Objekt garáží je vyhotovený z oceľového skeletu s použitím vertikálnych a horizontálnych nosných prvkov. Na prízemí objektu sú priestory oddelené tradičnými murovanými priečkami. Jednotlivé garážové boxy na 1. NP až 6. NP sú od seba oddelené oceľovým vlnitým plechom. Stropné konštrukcie sú zhotovené z oceľových armovacích plechov uložených na nosných stropných oceľových prievlakoch zaliatych železobetónom. Garážové boxy sú uzamykateľné. Ide o najväčší objekt hromadných garáží v počte parkovacích miest so značným denným pohybom motorových vozidiel. Z pohľadu údržby si tento objekt vyžaduje značnú starostlivosť a investície. Počet parkovacích boxov: 599. V roku 2020 bol zrealizovaný systém bezdotykového ovládania garážových brán spolu s elektronickým zabezpečovacím systémom a kamerovým systémom, ktorý je prepojený na pult centrálnej ochrany SBS. V roku 2020 bola taktiež zrealizovaná oprava strešného plášťa nad traktom B. Objekt HG je v dobrom technickom stave, o parkovacie boxy je značný záujem zo strany obyvateľstva aj firiem.
http://www.bgd.sk/objekty/hg-drienova/


OZNAM !
Dňa 5.3. 2022 po 19,00 hod. vypukol rozsiahly požiar v objekte hromadných garáží na Drieňovej ulici č. 33 v Bratislave, ktorý napriek maximálnemu úsiliu hasičov z celej Bratislavy a okolia spôsobil veľké materiálne škody.


Následkom požiaru došlo aj k zrúteniu časti budovy a privolaný statik skonštatoval rozsiahle poškodenie všetkých nosných konštrukcií.


Hasiči objekt naďalej monitorujú a minimálne do 9.3. 2022 bude uzavretý.


Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu vyšetrovania a preto ďalšie informácie budeme môcť poskytnúť až po jeho ukončení.


Ďakujeme za porozumenie.


Správa BGD


http://www.bgd.sk/


POŽIAR im zobral všetko
Mohutný požiar v Ružinove zničil cez víkend v priebehu pár hodín obrovský parkovací dom. Obeťou plameňov sa stala aj reštaurácia, ktorá zamestnáva 50 ľudí. Majiteľ chce začať odznova.
Dohromady až 133 hasičov zasahovalo viac ako 12 hodín zasahovali pri požiari parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý vypukol v sobotu (5. 3.) vo večerných hodinách. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá je stále na mieste smutnej udalosti. Tragédia nepostihla iba majiteľov garáží, ale aj podnikateľa, ktorý mal na prízemí reštauráciu.
Spolu s desiatkami áut, motoriek, bicyklov a ďalších vecí, ktoré mali obyvatelia Bratislavy v garážach uskladnené, zhorela aj reštaurácia sídliaca na prízemí parkovacieho domu. Poschodia sa zrútili z bloku do kuchyne a to, čo zostalo, je zatopené.
https://bratislava.dnes24.sk/poziar-im-zobral-vsetko-zufala-manzelka-majitela-restauracie-v-slzach-prosi-o-podporu-411664


Ničivý požiar v Bratislave
... budovu budú musieť zrejme zbúrať, pretože jej oprava možná nebude.
Okrem nej však zhoreli aj prevádzky, ktoré tam sídlili. Jednou z takých je aj Menuland, ktorý majitelia budovali 10 rokov.
Prevádzka je podľa ich slov úplne zničená a je možné, že si dovnútra nebudú môcť ísť zobrať ani základné veci. Zákazníkov však ubezpečujú, že to berú ako nový začiatok a majú ponuku na dočasnú kuchyňu. "Urobíme z toho nový začiatok," povedali s tým, že musia zabezpečiť, aby rodiny všetkých 50 zamestnancov neostali bez príjmu.
https://www.topky.sk/cl/10/2274547/Nicivy-poziar-v-Bratislave--Majitelia-prisli-o-10-rocnu-prevadzku--Vo-VIDEU-neskryvali-smutok-a-slzy


**Trošku info o GD Drieňová 33** Zo stránky správcu BGD: Stavebno – technické riešenie: Objekt garáží je vyhotovený z oceľového skeletu s použitím vertikálnych a horizontálnych nosných prvkov. Na prízemí objektu sú priestory oddelené tradičnými murovanými priečkami. **Jednotlivé garážové boxy na 1. NP až 6. NP sú od seba oddelené oceľovým vlnitým plechom. Stropné konštrukcie sú zhotovené z oceľových armovacích plechov uložených na nosných stropných oceľových prievlakoch zaliatych železobetónom.** Garážové boxy sú uzamykateľné. Ide o najväčší objekt hromadných garáží v počte parkovacích miest so značným denným pohybom motorových vozidiel. Z pohľadu údržby si tento objekt vyžaduje značnú starostlivosť a investície.     **Počet parkovacích boxov: 599**. V roku 2020 bol zrealizovaný systém bezdotykového ovládania garážových brán spolu s elektronickým zabezpečovacím systémom a kamerovým systémom, ktorý je prepojený na pult centrálnej ochrany SBS.  V roku 2020 bola taktiež zrealizovaná oprava strešného plášťa nad traktom B. Objekt HG je v dobrom technickom stave, o parkovacie boxy je značný záujem zo strany obyvateľstva aj firiem. http://www.bgd.sk/objekty/hg-drienova/ OZNAM ! Dňa 5.3. 2022 po 19,00 hod. vypukol rozsiahly požiar v objekte hromadných garáží na Drieňovej ulici č. 33 v Bratislave, ktorý napriek maximálnemu úsiliu hasičov z celej Bratislavy a okolia spôsobil veľké materiálne škody. Následkom požiaru došlo aj k zrúteniu časti budovy a privolaný statik skonštatoval rozsiahle poškodenie všetkých nosných konštrukcií. Hasiči objekt naďalej monitorujú a minimálne do 9.3. 2022 bude uzavretý. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu vyšetrovania a preto ďalšie informácie budeme môcť poskytnúť až po jeho ukončení. Ďakujeme za porozumenie. Správa BGD http://www.bgd.sk/ **POŽIAR im zobral všetko** Mohutný požiar v Ružinove zničil cez víkend v priebehu pár hodín obrovský parkovací dom. Obeťou plameňov sa stala aj reštaurácia, ktorá zamestnáva 50 ľudí. Majiteľ chce začať odznova. Dohromady **až 133 hasičov** zasahovalo viac ako 12 hodín zasahovali pri požiari parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý vypukol v sobotu (5. 3.) vo večerných hodinách. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá je stále na mieste smutnej udalosti. Tragédia nepostihla iba majiteľov garáží, ale aj podnikateľa, ktorý mal na prízemí reštauráciu. Spolu s desiatkami áut, motoriek, bicyklov a ďalších vecí, ktoré mali obyvatelia Bratislavy v garážach uskladnené, **zhorela aj reštaurácia sídliaca na prízemí parkovacieho domu**. Poschodia sa zrútili z bloku do kuchyne a **to, čo zostalo, je zatopené.** https://bratislava.dnes24.sk/poziar-im-zobral-vsetko-zufala-manzelka-majitela-restauracie-v-slzach-prosi-o-podporu-411664 **Ničivý požiar v Bratislave** ... budovu budú musieť zrejme zbúrať, pretože jej oprava možná nebude. Okrem nej však zhoreli aj prevádzky, ktoré tam sídlili. Jednou z takých je aj Menuland, ktorý majitelia budovali 10 rokov. Prevádzka je podľa ich slov úplne zničená a je možné, že si dovnútra nebudú môcť ísť zobrať ani základné veci. Zákazníkov však ubezpečujú, že to berú ako nový začiatok a majú ponuku na dočasnú kuchyňu. **"Urobíme z toho nový začiatok,"** povedali s tým, že musia zabezpečiť, aby rodiny všetkých 50 zamestnancov neostali bez príjmu. https://www.topky.sk/cl/10/2274547/Nicivy-poziar-v-Bratislave--Majitelia-prisli-o-10-rocnu-prevadzku--Vo-VIDEU-neskryvali-smutok-a-slzy

zhorela aj reštaurácia sídliaca na prízemí parkovacieho domu


a hned vedla menulandu ma/l kamarat servis, okrem zakaznickych aut tam mal zaparkovane aj drahe auta, ktore nemali ich majitelia kde parkovat, tak si to davali k nemu. este som mu nevolal, ze co a ako, urcite ma teraz kopec inych starosti. nedavno sa ma pytal, ci ma zobrat na jednom dobrom mieste pozemok a postavit si tam servis, alebo ma odkupit tie podzemne priestory a do nich investovat. radil som mu ten pozemok, pretoze tuto budovu bude chciet nejaky investor zburat. hovoril som mu, ze zamienku si najde. nepocuval ma a isiel si svoje a fnukal nad vyssou cenou pozemku. uz do toho aj dost investoval. dobry chalan, zivy sa svojou vlastnou pracou, len si nenechal poradit, vsetci robime chyby


[quote="pid:62292, uid:679"]zhorela aj reštaurácia sídliaca na prízemí parkovacieho domu[/quote] a hned vedla menulandu ma/l kamarat servis, okrem zakaznickych aut tam mal zaparkovane aj drahe auta, ktore nemali ich majitelia kde parkovat, tak si to davali k nemu. este som mu nevolal, ze co a ako, urcite ma teraz kopec inych starosti. nedavno sa ma pytal, ci ma zobrat na jednom dobrom mieste pozemok a postavit si tam servis, alebo ma odkupit tie podzemne priestory a do nich investovat. radil som mu ten pozemok, pretoze tuto budovu bude chciet nejaky investor zburat. hovoril som mu, ze zamienku si najde. nepocuval ma a isiel si svoje a fnukal nad vyssou cenou pozemku. uz do toho aj dost investoval. dobry chalan, zivy sa svojou vlastnou pracou, len si nenechal poradit, vsetci robime chyby

V parkovacom dome v Bratislave ľahli popolom desiatky áut a motoriek: Marianovi zhorela v garáži vzácna Čezeta
Prišli o svojich miláčikov!
V garážovom dome na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý ľahol popolom, mali majitelia zaparkované desiatky áut a motoriek, ktoré pre nich mali nevyčísliteľnú hodnotu. Do pôvodného stavu ich často dávali niekoľko rokov. Podľa posledných informácií sa garážový dom už opraviť nedá, pretože po kolapse centrálnej časti došlo k porušeniu statiky.
V garáži zhoreli desiatky vozidiel. K poškodeným patrí aj Marian Pavel (47), ktorý tam mal 2 historické motorky. „Mal som tam po renovácii Čezetu 500 prasa. Bola spravená tak, akoby vyšla z továrne. Pred renováciou som tam mal pioniera, na ktorom jazdil konštruktér týchto motoriek. Škodu tam mám okolo 10 000 eur,“ prezradil Marian. Cenné bolo aj to, že oba veterány mali technické preukazy a boli na značkách.
„To prasiatko som zachránil z jednej stodoly pri Rožňave, vyrobené bolo v roku 1960. Ja som si ho renovoval pre seba, vložil som do toho obrovské množstvo peňazí. Veľmi komplikovane sa na to zháňali náhradné diely. Chcel som, aby to raz zdedili môj syn a dcéra,“ povzdychol si Pavel, ktorý si svoju motorku nestihol ani poriadne užiť.
Druhá motorka, ktorá mu zhorela, bola Jawa 20 Pionier. Tú mal pripravenú na renováciu. „Tiež to bol špeciálny jeden kus, spätý s históriou. Historická a osobná hodnota tých motoriek je podstatne vyššia,“ doplnil.


Prišli o rarity
V parkovacom dome mal priestory aj moderátor Richard Vrablec (49) a mnohí jeho priatelia. „Sú to dôchodcovia či mamičky s deťmi aj chalani, ktorí mali motorku a tešili sa na sezónu. Mali tam autá aj ľudia, ktorí ich používali ako dennodenného pomocníka,“ povedal. Sám tam mal bicykle, motorku kamaráta a pneumatiky. „Ja som o veľa neprišiel, iba o tú garáž,“ dodal.
Správcom 6-poschodového garážového domu oceľovej konštrukcie s 599 parkovacími miestami je od jeho vzniku v roku 1974 Bratislavské garážové družstvo, pričom 383 garáží bolo v osobnom vlastníctve a zvyšné prenajímali. Zhoreli tam aj také skvosty, ako sú Porsche Carrera 911, BMW Z3 Roadster či Pontiac Firebird TransAm. Polícia požiar intenzívne vyšetruje. „Je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci,“ uviedla polícia.
https://www.cas.sk/clanok/2654573/v-parkovacom-dome-v-bratislave-lahli-popolom-desiatky-aut-a-motoriek-marianovi-zhorela-v-garazi-vzacna-cezeta/


**V parkovacom dome v Bratislave ľahli popolom desiatky áut a motoriek: Marianovi zhorela v garáži vzácna Čezeta** Prišli o svojich miláčikov! V garážovom dome na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý **ľahol popolom**, mali majitelia zaparkované desiatky áut a motoriek, ktoré pre nich mali nevyčísliteľnú hodnotu. **Do pôvodného stavu ich často dávali niekoľko rokov.** Podľa posledných informácií **sa garážový dom už opraviť nedá, pretože po kolapse centrálnej časti došlo k porušeniu statiky**. V garáži zhoreli desiatky vozidiel. K poškodeným patrí aj Marian Pavel (47), ktorý tam mal 2 historické motorky. „Mal som tam po renovácii **Čezetu 500 prasa**. **Bola spravená tak, akoby vyšla z továrne.** Pred renováciou som tam mal pioniera, na ktorom jazdil konštruktér týchto motoriek. Škodu tam mám okolo 10 000 eur,“ prezradil Marian. Cenné bolo aj to, že oba veterány mali technické preukazy a boli na značkách. „To prasiatko som zachránil z jednej stodoly pri Rožňave, vyrobené bolo v roku 1960. Ja som si ho renovoval pre seba, vložil som do toho obrovské množstvo peňazí. Veľmi komplikovane sa na to zháňali náhradné diely. Chcel som, aby to raz zdedili môj syn a dcéra,“ povzdychol si Pavel, ktorý si svoju motorku nestihol ani poriadne užiť. Druhá motorka, ktorá mu zhorela, bola **Jawa 20 Pionier**. Tú mal pripravenú na renováciu. „Tiež to bol špeciálny jeden kus, spätý s históriou. Historická a osobná hodnota tých motoriek je podstatne vyššia,“ doplnil. **Prišli o rarity** V parkovacom dome mal priestory aj moderátor Richard Vrablec (49) a mnohí jeho priatelia. „Sú to dôchodcovia či mamičky s deťmi aj chalani, ktorí mali motorku a tešili sa na sezónu. Mali tam autá aj ľudia, ktorí ich používali ako dennodenného pomocníka,“ povedal. Sám tam mal bicykle, motorku kamaráta a pneumatiky. „Ja som o veľa neprišiel, iba o tú garáž,“ dodal. Správcom 6-poschodového garážového domu oceľovej konštrukcie s 599 parkovacími miestami je od jeho vzniku v roku 1974 Bratislavské garážové družstvo, pričom **383 garáží bolo v osobnom vlastníctve** a zvyšné prenajímali. Zhoreli tam aj také skvosty, ako sú **Porsche Carrera 911, BMW Z3 Roadster či Pontiac Firebird TransAm.** Polícia požiar intenzívne vyšetruje. „Je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci,“ uviedla polícia. https://www.cas.sk/clanok/2654573/v-parkovacom-dome-v-bratislave-lahli-popolom-desiatky-aut-a-motoriek-marianovi-zhorela-v-garazi-vzacna-cezeta/

Statik povolil majiteľom vstup do zhorených garáží. Veľa vecí požiar prežilo, z niektorých áut stačilo len utrieť popol


Požiar parkovacieho domu napokon nezničil úplne všetko.
Po obrovskom požiari parkovacieho domu v Bratislave predsa len niečo zostalo. Statik povolil majiteľom vstúpiť do niektorých častí stavby. Plamene ušetrili odhadom asi štvrtinu garážových miest.
V ruinách budovy jasne vidno, kde bolo epicentrum požiaru. Niektoré autá vyzerajú ako po výbuchu. Hasiči zasahovali len zvonka, vnútri budovy bolo minimálne 800 stupňov Celzia. Statik prekvapivo povolil vstup do nepoškodených častí budovy. Správca budovy tvrdí, že oceľová stavba nespadla len vďaka tomu, že stĺpy sú spevnené skrutkami.
Šťastie nemali všetci majitelia. Statik povolil, aby sa naraz v budove zdržiavali maximálne štyria vlastníci a aj to len z určitej časti budovy. Ostatné sú nebezpečné.
V budove bolo 599 garážových boxov, zopár z nich prežilo aj na najvyšších poschodiach. Z niektorých zaparkovaných áut v dome stačilo len utrieť popol.


https://tvnoviny.sk/domace/clanok/150725-poziar-parkovacieho-domu-napokon-neznicil-uplne-vsetko-statik-povolil-majitelom-vstup-do-garazi


**Statik povolil majiteľom vstup do zhorených garáží. Veľa vecí požiar prežilo, z niektorých áut stačilo len utrieť popol** Požiar parkovacieho domu napokon nezničil úplne všetko. Po obrovskom požiari parkovacieho domu v Bratislave predsa len niečo zostalo. Statik povolil majiteľom vstúpiť do niektorých častí stavby. **Plamene ušetrili odhadom asi štvrtinu garážových miest.** V ruinách budovy jasne vidno, kde bolo epicentrum požiaru. Niektoré autá vyzerajú ako po výbuchu. Hasiči zasahovali len zvonka, vnútri budovy bolo minimálne **800 stupňov Celzia**. Statik prekvapivo povolil vstup do nepoškodených častí budovy. Správca budovy tvrdí, že **oceľová stavba nespadla len vďaka tomu, že stĺpy sú spevnené skrutkami.** Šťastie nemali všetci majitelia. Statik povolil, aby sa naraz v budove zdržiavali maximálne štyria vlastníci a aj to len z určitej časti budovy. Ostatné sú nebezpečné. V budove bolo 599 garážových boxov, zopár z nich prežilo aj na najvyšších poschodiach. **Z niektorých zaparkovaných áut v dome stačilo len utrieť popol.** https://tvnoviny.sk/domace/clanok/150725-poziar-parkovacieho-domu-napokon-neznicil-uplne-vsetko-statik-povolil-majitelom-vstup-do-garazi
1.53k
6
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept