KSB a DVTR
Oznámení: KSBPRESS.cz hledá grafika na obálky.

Vzhledem k turbulentní době KSBPRESS.cz s největší pravděpodobností přišlo o grafika, který dělal obálky knih.


Pokud můžete pomoci, tak pište na mail distribuce@ksbpress.cz


Vzhledem k turbulentní době KSBPRESS.cz s největší pravděpodobností přišlo o grafika, který dělal obálky knih. Pokud můžete pomoci, tak pište na mail distribuce@ksbpress.cz

Tymto vysvetlenim si otvoril velku branu konspirologie. 😁 Ale uz pred tym som sa zamyslal ci sa to u nas tak zvrtne, ze zacnu zatykat kazdeho kto mal nieco spolocne s Ruskom, nebudem menovat ale niektori ludia uz maju obavy o svoju slobodu. Co si o tom myslite?


Tymto vysvetlenim si otvoril velku branu konspirologie.

Pokud můžete pomoci, tak pište na mail distribuce@ksbpress.cz

Zeptám se možná blbě, protože jsem úplný laik, ale co obnáší práce grafika při tvorbě obálky knihy, čili co je konkrétně potřeba udělat?


[quote="pid:60953, uid:388"]Pokud můžete pomoci, tak pište na mail distribuce@ksbpress.cz[/quote] Zeptám se možná blbě, protože jsem úplný laik, ale co obnáší práce grafika při tvorbě obálky knihy, čili co je konkrétně potřeba udělat?

V minulosti grafika zařizoval Hox, já dostával jen výsledky ... některé podrobnosti ohledně toho jak to má vypadat tedy znal jen Hox a budu je muset u tiskárny znovu poptat.


V tiskárně se tiskne zvlášť text knihy (černobíle na velké A0 plachty a z nich se to řeže a skládá)
a zvlášť obálka (barevně na tlustší papír, .... taky se to řeže)


U obálky záleží na tom, jak "tlustá" (hřbet) je která kniha --- Např. Atlantída 7 mm a jiné knihy třeba 19 mm
To se musí do návrhu promítnout, tj. návrh musí odpovídat potřebným rozměrům. Také se u rozdílných titulů měnilo barevné ladění.


Současný grafický návrh zůstane ještě pro Základy sociologie 5 a 6 ... jen bude potřeba změnit texty na obálce, případně i úvodní obrázek (v tuto chvíli tam máme nějaký starý obraz, na který 70 let po smrti autora již prokazatelně nemá nikdo autorská práva) a změnit také ISBN, které je u každé publikace jedinečné.


Pro další knihy bude nejspíš nutné vytvořit novou grafickou podobu obálky - stejně nám docházejí tematicky vhodné staré obrazy, aby nebylo nutné je opakovat.


P.S. V tuto chvíli mám již 3 nabídky, takže to snad dopadne.


V minulosti grafika zařizoval Hox, já dostával jen výsledky ... některé podrobnosti ohledně toho jak to má vypadat tedy znal jen Hox a budu je muset u tiskárny znovu poptat. V tiskárně se tiskne zvlášť text knihy (černobíle na velké A0 plachty a z nich se to řeže a skládá) a zvlášť obálka (barevně na tlustší papír, .... taky se to řeže) U obálky záleží na tom, jak "tlustá" (hřbet) je která kniha --- Např. Atlantída 7 mm a jiné knihy třeba 19 mm To se musí do návrhu promítnout, tj. návrh musí odpovídat potřebným rozměrům. Také se u rozdílných titulů měnilo barevné ladění. Současný grafický návrh zůstane ještě pro Základy sociologie 5 a 6 ... jen bude potřeba změnit texty na obálce, případně i úvodní obrázek (v tuto chvíli tam máme nějaký starý obraz, na který 70 let po smrti autora již prokazatelně nemá nikdo autorská práva) a změnit také ISBN, které je u každé publikace jedinečné. Pro další knihy bude nejspíš nutné vytvořit novou grafickou podobu obálky - stejně nám docházejí tematicky vhodné staré obrazy, aby nebylo nutné je opakovat. P.S. V tuto chvíli mám již 3 nabídky, takže to snad dopadne.
367
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept