Zahraničná politika
Zprávy z fronty

Velmi kritické hodnocení postupu ruské armády na Ukrajině od Kedmiho


Generál-major Sergej Lipovoj o spec-operaci na Ukrajině.


Mluví o tom že, vše jde podle plánu. Na dotaz novinářky, jestli má Putin o čem hovořit se Zelenským, řekl, že "prezident před operací řekl, že jsme připraveni k dialogu, ale první pokus o jednání, který byl zničen ze strany Ukrajiny a kdy byl vydán pokyn k zastavení operace, ukázal, že oni to odvolali a my jsme se zastavili a ztratili tak takticko-operativní čas. Proto nyní vše půjde paralelně - jazyk diplomacie a jazyk síly. Čím více se budeme blížit ke Kyjevu, tím rychleji se domluvíme.
https://politikus.ru/video/141346-general-mayor-vpervye-bez-cenzury-govorit-o-specoperacii-na-ukraine.html


[quote="pid:62283, uid:433"]Velmi kritické hodnocení postupu ruské armády na Ukrajině od Kedmiho[/quote] Generál-major Sergej Lipovoj o spec-operaci na Ukrajině. Mluví o tom že, vše jde podle plánu. Na dotaz novinářky, jestli má Putin o čem hovořit se Zelenským, řekl, že "prezident před operací řekl, že jsme připraveni k dialogu, ale první pokus o jednání, který byl zničen ze strany Ukrajiny a kdy byl vydán pokyn k zastavení operace, ukázal, že oni to odvolali a my jsme se zastavili a ztratili tak takticko-operativní čas. Proto nyní vše půjde paralelně - jazyk diplomacie a jazyk síly. Čím více se budeme blížit ke Kyjevu, tím rychleji se domluvíme. https://politikus.ru/video/141346-general-mayor-vpervye-bez-cenzury-govorit-o-specoperacii-na-ukraine.html

Ozbrojené sily Ukrajiny prestali byť jednotnou a kontrolovanou štruktúrou


Teraz sú to desiatky skupín rôznych veľkostí izolovaných od seba navzájom, ktoré sa skrývajú v mestách a obciach.


Informuje Telegram-kanál „Svodky opolčenia Novorossiji“.


„Žiadne centralizované zásobovanie, letecká podpora, posily neprichádzajú. Áno, v určitých úsekoch frontu sú jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny podriadené miestnym veliteľom – napríklad v Nikolajeve vedie obranu celého regiónu veliteľ brigády Marčenko. V Charkove a v Mariupole – „Azov“, „Freikorps“ a podobne vzali všetko na seba. O nejakej centralizovanej kontrole v rámci generálneho plánu ukrajinského generálneho štábu sa už nehovorí. Len davy ozbrojených ľudí s rozkazom postaviť sa na smrť,“ píšu autori kanála.


Poznamenáva sa tiež, že hlavné skupiny „Sever“ a „Východ“ boli odrezané a zbavené velenia – ide o 22 brigád, ktorým bola začiatkom marca zverená „čestná povinnosť“ utopiť Donbas v krvi. O týždeň či dva ich predbehli Ozbrojené sily Ruskej federácie a začali vlastnú špeciálnu operáciu.


„Teraz 150 000 vojakov (dokopy s nacistickými prápormi) je uzavretých buď v plnohodnotných „kotloch“, odrezaných od seba alebo v „podkovičkách“, kde im zostáva jediný koridor, ktorý bude odrezaný menšími ruskými silami za týždeň. Názorným príkladom je 24. samostatná motorizovaná brigáda Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorá je v obci Gorskoje, Luganská oblasť. Komunikácia s príbuznými však neexistuje – buď je brigáde rušia signál alebo sedia bez internetu a elektriny. A podobná situácia s desiatkami jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny na fronte,“ píše sa v Telegram-kanáli.


https://www.slovanskenoviny.sk/ozbrojene-sily-ukrajiny-prestali-byt-jednotnou-a-kontrolovanou-strukturou/


**Ozbrojené sily Ukrajiny prestali byť jednotnou a kontrolovanou štruktúrou** Teraz sú to desiatky skupín rôznych veľkostí izolovaných od seba navzájom, ktoré sa skrývajú v mestách a obciach. Informuje Telegram-kanál „Svodky opolčenia Novorossiji“. „Žiadne centralizované zásobovanie, letecká podpora, posily neprichádzajú. Áno, v určitých úsekoch frontu sú jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny podriadené miestnym veliteľom – napríklad v Nikolajeve vedie obranu celého regiónu veliteľ brigády Marčenko. V Charkove a v Mariupole – „Azov“, „Freikorps“ a podobne vzali všetko na seba. O nejakej centralizovanej kontrole v rámci generálneho plánu ukrajinského generálneho štábu sa už nehovorí. Len davy ozbrojených ľudí s rozkazom postaviť sa na smrť,“ píšu autori kanála. Poznamenáva sa tiež, že hlavné skupiny „Sever“ a „Východ“ boli odrezané a zbavené velenia – ide o 22 brigád, ktorým bola začiatkom marca zverená „čestná povinnosť“ utopiť Donbas v krvi. O týždeň či dva ich predbehli Ozbrojené sily Ruskej federácie a začali vlastnú špeciálnu operáciu. „Teraz 150 000 vojakov (dokopy s nacistickými prápormi) je uzavretých buď v plnohodnotných „kotloch“, odrezaných od seba alebo v „podkovičkách“, kde im zostáva jediný koridor, ktorý bude odrezaný menšími ruskými silami za týždeň. Názorným príkladom je 24. samostatná motorizovaná brigáda Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorá je v obci Gorskoje, Luganská oblasť. Komunikácia s príbuznými však neexistuje – buď je brigáde rušia signál alebo sedia bez internetu a elektriny. A podobná situácia s desiatkami jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny na fronte,“ píše sa v Telegram-kanáli. https://www.slovanskenoviny.sk/ozbrojene-sily-ukrajiny-prestali-byt-jednotnou-a-kontrolovanou-strukturou/

Velmi kritické hodnocení postupu ruské armády na Ukrajině od Kedmiho
Vypočul som si celé video. Musím povedať, že Kedmi má pravdu. Lenže na druhej strane my, ani on, nevidíme do plánov a stratégie generálneho štábu. Je treba mať na vedomí, že stále medzi sebou bojujú dva bratské národy - nie z vlastnej viny, ale z donútenia, od anglosasov. Ja by som ešte s takouto kritikou počkal.


[quote="pid:62283, uid:433"]Velmi kritické hodnocení postupu ruské armády na Ukrajině od Kedmiho[/quote]Vypočul som si celé video. Musím povedať, že Kedmi má pravdu. Lenže na druhej strane my, ani on, nevidíme do plánov a stratégie generálneho štábu. Je treba mať na vedomí, že stále medzi sebou bojujú dva bratské národy - nie z vlastnej viny, ale z donútenia, od anglosasov. Ja by som ešte s takouto kritikou počkal.

Kedmi je "bývalý" šéf Nativu - izraelské rozvědky zaměřené na podporu imigrace. Takže taky hraje svou hru...


Kedmi je "bývalý" šéf Nativu - izraelské rozvědky zaměřené na podporu imigrace. Takže taky hraje svou hru...

tak ono vsetci boli zvedavi, ako budu Rusi bojovat a cakali ze vytiahnu vsetky nove hracky a udru rychlo a silne.....tak aj su prekvapeni aj sa im to nepaci


tak ono vsetci boli zvedavi, ako budu Rusi bojovat a cakali ze vytiahnu vsetky nove hracky a udru rychlo a silne.....tak aj su prekvapeni aj sa im to nepaci

Ещё СЕМЬ населённых пунктов перешли под контроль РОССИИ, ДНР и ЛНР


https://www.youtube.com/watch?v=xNppNnKLrS4


Ещё СЕМЬ населённых пунктов перешли под контроль РОССИИ, ДНР и ЛНР https://www.youtube.com/watch?v=xNppNnKLrS4

Jiný pohled na postup ruské armády na Ukrajině od Jurije Podoljaky - na srovnání s hodnocením Kedmiho


https://www.youtube.com/watch?v=ZM_KPhbSDUM


Jiný pohled na postup ruské armády na Ukrajině od Jurije Podoljaky - na srovnání s hodnocením Kedmiho https://www.youtube.com/watch?v=ZM_KPhbSDUM

Musím povedať, že Kedmi má pravdu.

To možná má, jen pro něj asi představuje nepřekonatelný problém pochopit, že


stále medzi sebou bojujú dva bratské národy


[quote="pid:62316, uid:165"]Musím povedať, že Kedmi má pravdu.[/quote] To možná má, jen pro něj asi představuje nepřekonatelný problém pochopit, že [quote="pid:62316, uid:165"]stále medzi sebou bojujú dva bratské národy[/quote]
Upravené 8. 3. 2022 o 23:12

Kdyby to plánovali dlouhodobě, tak by bylo mnohem efektivnější tam poslat lepší techniku a mít větší početní převahu. Provést rychlý drtivý první úder, kterým by rozbili UFA, protože pomalým postupem dosáhnou právě toho, že se ukrajinci můžou zformovat a schovat do měst, kde logicky těch obětí na životech bude daleko víc na obou stranách.
na druhou stranu, pravděpodobně to bylo uskutečněno na rychlo bez pořádné přípravy a pak, co když elitní jednotky jsou v zázemí právě kvůli nebezpečí pokusu o státní převrat?


Kdyby to plánovali dlouhodobě, tak by bylo mnohem efektivnější tam poslat lepší techniku a mít větší početní převahu. Provést rychlý drtivý první úder, kterým by rozbili UFA, protože pomalým postupem dosáhnou právě toho, že se ukrajinci můžou zformovat a schovat do měst, kde logicky těch obětí na životech bude daleko víc na obou stranách. na druhou stranu, pravděpodobně to bylo uskutečněno na rychlo bez pořádné přípravy a pak, co když elitní jednotky jsou v zázemí právě kvůli nebezpečí pokusu o státní převrat?

Tak, a je to v prdeli smile


Podle jistého Vojáčka je porážka Ruska jistá, protože neumí válčit, mají zastaralou techniku, jejich letectvo a piloti jsou na hovno, nějaký nový zbraně jsou jen kecy a makety.
Ze zoufalství proto zabíjí děti, bombarduje města, nemocnice...


https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-invaze-valka-analyza-rusko-armada.A220308_211322_vojenstvi_alv


Podobných nesmyslů přibývá. A k tomu i výzvy zapojit se do války přímo. Jako by připravovali veřejnost na to, že to bude vlastně brnkačka, protože ten neschopnej Rus si neporadí ani s Ukrošema.


Mimochodem, dnes na PL tvrdil nějakej podpindosí Rus, že jaderný zbraně Ruska jsou shnilý a rozkradený - a prý nefungují...


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/V-Rusku-lzou-sami-sobe-rika-prazsky-aktivista-Litvin-Putin-uz-chystal-prehlidku-v-Kyjeve-Jaderne-zbrane-Rozkradene-nebo-nefunguji-695221


Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.


Tak, a je to v prdeli :D Podle jistého Vojáčka je porážka Ruska jistá, protože neumí válčit, mají zastaralou techniku, jejich letectvo a piloti jsou na hovno, nějaký nový zbraně jsou jen kecy a makety. Ze zoufalství proto zabíjí děti, bombarduje města, nemocnice... https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-invaze-valka-analyza-rusko-armada.A220308_211322_vojenstvi_alv Podobných nesmyslů přibývá. A k tomu i výzvy zapojit se do války přímo. Jako by připravovali veřejnost na to, že to bude vlastně brnkačka, protože ten neschopnej Rus si neporadí ani s Ukrošema. Mimochodem, dnes na PL tvrdil nějakej podpindosí Rus, že jaderný zbraně Ruska jsou shnilý a rozkradený - a prý nefungují... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/V-Rusku-lzou-sami-sobe-rika-prazsky-aktivista-Litvin-Putin-uz-chystal-prehlidku-v-Kyjeve-Jaderne-zbrane-Rozkradene-nebo-nefunguji-695221 Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.

Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.


Je zajímavý, že v dnešní době internetu nemaj lidi pojem o ruský armádě.
Kdyby tam opravdu Rusové poslali moderní zbraně, tak je celá Ukrajina už minimálně tejden mrtvá.
Jenže Rusové se koukají na Ukrajince jako na Rusy, proto dělají maximum pro to, aby tam byly minimální ztráty civilistů.


Takže jaká je realita? Zatímco Rusové se snaží denacifikovat a demilitarizovat ty psychopaty s MINIMEM ztrát civilního obyvatelstva, tak tam západ cpe zbraně mezi civilní obyvatelstvo, aby se tam z toho stal řekněme mlýnek na maso a začali se tam sekat všichni proti všem a dalo se to hodit na Rusko.


Samozřejmě, že zbraně, který tam jdou převážně z USA, tak zaplatí evropskej daňovej poplatník, nic není zadarmo, žádná humanitární pomoc ze strany západu nikdy nebyla zadarmo a o Ukrajincích to platí 10x. Koho doteď zajímali nějaký Ukrajinci?
Každej jima pohrdal i tady v Čechách, všichni je nesnášeli a teď jim budou pomáhat? Pomáhat k sebelikvidaci - jedině. A západ a "pomoc" Ukrajincům?...


Ach jo.... smile


[quote="pid:62376, uid:372"]Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.[/quote] Je zajímavý, že v dnešní době internetu nemaj lidi pojem o ruský armádě. Kdyby tam opravdu Rusové poslali moderní zbraně, tak je celá Ukrajina už minimálně tejden mrtvá. Jenže Rusové se koukají na Ukrajince jako na Rusy, proto dělají maximum pro to, aby tam byly minimální ztráty civilistů. Takže jaká je realita? Zatímco Rusové se snaží denacifikovat a demilitarizovat ty psychopaty s MINIMEM ztrát civilního obyvatelstva, tak tam západ cpe zbraně mezi civilní obyvatelstvo, aby se tam z toho stal řekněme mlýnek na maso a začali se tam sekat všichni proti všem a dalo se to hodit na Rusko. Samozřejmě, že zbraně, který tam jdou převážně z USA, tak zaplatí evropskej daňovej poplatník, nic není zadarmo, žádná humanitární pomoc ze strany západu nikdy nebyla zadarmo a o Ukrajincích to platí 10x. Koho doteď zajímali nějaký Ukrajinci? Každej jima pohrdal i tady v Čechách, všichni je nesnášeli a teď jim budou pomáhat? Pomáhat k sebelikvidaci - jedině. A západ a "pomoc" Ukrajincům?... Ach jo.... :D
Upravené 9. 3. 2022 o 00:35

Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.

možno je to cieľom... Ak sme v Jalte 2 pripadli východu, nejak z tadeto NATO odist musi.


[quote="pid:62376, uid:372"]Neuvěřitelný. Ale... asi si o tu přesdržku řeknou.[/quote] možno je to cieľom... Ak sme v Jalte 2 pripadli východu, nejak z tadeto NATO odist musi.

Ukrajina pripravovala ofenzívu proti Donbasu! **
Nové vyhlásenie Ministerstva obrany Ruskej federácie!
https://www.youtube.com/watch?v=BFMFOQBR5tw


**Ukrajina pripravovala ofenzívu proti Donbasu!** **** Nové vyhlásenie Ministerstva obrany Ruskej federácie! https://www.youtube.com/watch?v=BFMFOQBR5tw

Vojna na Ukrajine (9.3. 2022 o 12:00):
Situácia na fronte - Nikolajev, Donbas, Izyum, Balakleya, Kyjev
https://www.youtube.com/watch?v=t64Pnl_OXsY


Vojna na Ukrajine (9.3. 2022 o 12:00): **Situácia na fronte - Nikolajev, Donbas, Izyum, Balakleya, Kyjev** https://www.youtube.com/watch?v=t64Pnl_OXsY

Война на Украине (09.03.22 на 12:00): Ситуация на фронте – Николаев, Донбасс, Изюм, Балаклея, Киев
https://www.youtube.com/watch?v=t64Pnl_OXsY


Война на Украине (09.03.22 на 12:00): Ситуация на фронте – Николаев, Донбасс, Изюм, Балаклея, Киев https://www.youtube.com/watch?v=t64Pnl_OXsY

https://www.youtube.com/watch?v=VKJnn0xW40Q


Война на Украине (10.03.22 на 12:00): сводки с фронта - Кривой Рог, Гуляйполе, Мариуполь, Изюм, Киев


Situace na frontách z 10.3.22 12:00 Moskevského času.


https://www.youtube.com/watch?v=VKJnn0xW40Q Война на Украине (10.03.22 на 12:00): сводки с фронта - Кривой Рог, Гуляйполе, Мариуполь, Изюм, Киев Situace na frontách z 10.3.22 12:00 Moskevského času.

https://www.youtube.com/watch?v=PySfvp2p7TI


Юрий Подоляка последнее. Подоляка Юрий сегодня. 10.03.2022. Украина. Мариуполь. Киев. Операция Z.
Jurij Podoljaka nejnovější. Jurij Podoljaka dnes. 10.03.2022. Ukrajina. Mariupol. Kyjev. Operace Z.


https://www.youtube.com/watch?v=PySfvp2p7TI Юрий Подоляка последнее. Подоляка Юрий сегодня. 10.03.2022. Украина. Мариуполь. Киев. Операция Z. Jurij Podoljaka nejnovější. Jurij Podoljaka dnes. 10.03.2022. Ukrajina. Mariupol. Kyjev. Operace Z.

Subjektivní názor odborníka na zvláštní operaci na Ukrajině. Alexandr Dubrovskij
Popisuje průběh operace
https://www.russiapost.su/archives/281343
přeloženo taky na The Saker
https://thesaker.is/the-opinion-of-a-professional-about-the-special-operation-in-ukraine-must-read/


Subjektivní názor odborníka na zvláštní operaci na Ukrajině. Alexandr Dubrovskij Popisuje průběh operace https://www.russiapost.su/archives/281343 přeloženo taky na The Saker https://thesaker.is/the-opinion-of-a-professional-about-the-special-operation-in-ukraine-must-read/

Údery dronom Bayraktar
Tu Telegram Bayraktar


Neviem prečo ich nechajú poľovať po BMP a nákladných autách. Dali by sa namerať ultrazvukom, myslim veľkosť, aby sa nepomýlili, zistiť odkiaľ prichádzajú a zostreľovať ich ešte predtým ako udrú.


Údery dronom Bayraktar Tu [Telegram Bayraktar](https://t.me/swodki/37153) Neviem prečo ich nechajú poľovať po BMP a nákladných autách. Dali by sa namerať ultrazvukom, myslim veľkosť, aby sa nepomýlili, zistiť odkiaľ prichádzajú a zostreľovať ich ešte predtým ako udrú.
Upravené 10. 3. 2022 o 18:14

hovorilo sa, ze im znicili skoro vsetky drony a odpalili radary ci letiska.....tazko povedatm ci nieco prezilo alebo prisli nove dodavky alebo je to zasa nejaky mix video+starych videi alebo propaganda+kontrapropaganda


hovorilo sa, ze im znicili skoro vsetky drony a odpalili radary ci letiska.....tazko povedatm ci nieco prezilo alebo prisli nove dodavky alebo je to zasa nejaky mix video+starych videi alebo propaganda+kontrapropaganda
Upravené 11. 3. 2022 o 12:23

V teme sa pokracuje tu: Zpravy z fronty 2


V teme sa pokracuje tu: [Zpravy z fronty 2](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5021/zpr%C3%A1vy-z-fronty-2/)

Moderator

Upravené 11. 3. 2022 o 12:36
53.77k
320
68
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept