Zahraničná politika
Stoltenberg bude sefem Norske centralni banky
Y

NATO musí uprostřed napětí s Ruskem hledat nástupce generálního tajemníka Jense Stoltenberga. Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky, oznámilo dnes norské Ministerstvo financí.zde


NATO musí uprostřed napětí s Ruskem hledat nástupce generálního tajemníka Jense Stoltenberga. Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky, oznámilo dnes norské Ministerstvo financí.[zde](https://orf.at/#/stories/3246255/)

On, guvernér?
Tak je to bábka na obetovanie...


On, guvernér? Tak je to bábka na obetovanie...

Moderátor

Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky
Trafika? Lepší by byl pracák.


[quote="pid:56069, uid:68"]Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky[/quote]Trafika? Lepší by byl pracák.
Upravené 5. 2. 2022 o 08:58

Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky

Doplneno zde a a zde :
Stoltenberg je generálním tajemníkem vojenské aliance od roku 2014. Jeho současný mandát skončí dnem 30.Září 2022. V letech 2005 až 2013 byl předsedou vlády.
Stoltenbergova kandidatura na post šéfa centrální banky byla sporná kvůli jeho blízkému přátelství se sociálnědemokratickým premiérem Jonasem Gahrem Stohrem.
Jako generální tajemník NATO se v současné době zabývá především konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou. Západní vojenská aliance složená z 30 evropských a severoamerických států se obává, že by ruská vojska mohla napadnout sousední zemi.
Od března by se do čela centrální banky měla provizorně dostat současná viceprezidentka centrální banky Ida Wolden Bache. Stoltenberg nastupuje do nového úřadu podle prvních údajů "kolem 1. prosince 2022". Podrobnosti by podle ministerstva financí měly být vyjasněny v nejbližší době podpisem pracovní smlouvy.


[quote="pid:56069, uid:68"]Stoltenberg se stane novým šéfem norské centrální banky[/quote] **Doplneno [zde a ](https://orf.at//stories/3246255/) a [zde](https://www.tagesschau.de/wirtschaft/stoltenberg-notenbank-101.html) :** Stoltenberg je generálním tajemníkem vojenské aliance od roku 2014. **Jeho současný mandát skončí dnem 30.Září 2022**. V letech 2005 až 2013 byl předsedou vlády. Stoltenbergova kandidatura na post šéfa centrální banky byla sporná kvůli jeho blízkému přátelství se sociálnědemokratickým premiérem Jonasem Gahrem Stohrem. Jako generální tajemník NATO se v současné době zabývá především konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou. Západní vojenská aliance složená z 30 evropských a severoamerických států se obává, že by ruská vojska mohla napadnout sousední zemi. Od března by se do čela centrální banky měla provizorně dostat současná viceprezidentka centrální banky Ida Wolden Bache. **Stoltenberg nastupuje do nového úřadu** podle prvních údajů "**kolem 1. prosince 2022**". Podrobnosti by podle ministerstva financí měly být vyjasněny v nejbližší době podpisem pracovní smlouvy.
Upravené 4. 2. 2022 o 22:59
449
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept