Zahraničná politika
Maďarsko (vôbec) nie je proti tomu, aby sa stalo plynárenským uzlom v Európe namiesto Nemecka

Putin urobil ďalší krok, ktorý na Západe nepredvídali.


Zatiaľ čo Spojené štáty brzdia Nemecko v certifikácii „Nord Stream 2“ v Európe, našiel sa politik, ktorý sa rozhodol využiť tieto rozpory v prospech svojich národných záujmov.
Jeho ďalším krokom bola cesta na rokovania s Putinom, kde požiadal o navýšenie dodávok plynu o 1 miliardu kubických metrov. Zrejme sa mu páči predávať plyn na Ukrajinu a privyrábať si a nebráni sa podľa tejto schémy predávať plyn aj do ďalších európskych krajín, ktoré trpia rusofobiou.


Je zrejmé, že táto dohoda medzi Gazpromom a Maďarskom bola pripravovaná už dlho, pretože Maďarsko nedávno odmietalo nakupovať plyn cez Ukrajinu, ktorá tak zostala bez možnosti reverzu a zisku prostredníctvom tranzitu.


Veľmi obojstranne výhodná spolupráca:
Gazprom bude mať dlhodobé zmluvy s Maďarskom a Maďarsko bude prepredávať plyn do Európy a otvárať priemyselné podniky, ktoré sú v iných krajinách v troskách.


Pre Ruskú federáciu je táto dohoda dôležitá aj preto, že núti nemecké úrady premýšľať o splnení svojich záväzkov. Koniec koncov, pokiaľ SP-2 nebude uvedený do prevádzky alebo ak odloží jeho sprevádzkovanie, potom sa tento projekt môže stať pre Putina nezaujímavým, najmä keď náklady naň sú už dávno zaplatené. Dohoda medzi Ruskom a Maďarskom zahŕňa výstavbu železnice, pôžičku 2 miliardy dolárov a spoluprácu v oblasti jadrovej energetiky.


zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/madarsko-neni-proti-tomu-aby-se-stalo-plynarenskym-uzlem-v-evrope-misto-nemecka/


Putin urobil ďalší krok, ktorý na Západe nepredvídali. Zatiaľ čo Spojené štáty brzdia Nemecko v certifikácii „Nord Stream 2“ v Európe, našiel sa politik, ktorý sa rozhodol využiť tieto rozpory v prospech svojich národných záujmov. Jeho ďalším krokom bola cesta na rokovania s Putinom, kde požiadal o navýšenie dodávok plynu o 1 miliardu kubických metrov. Zrejme sa mu páči predávať plyn na Ukrajinu a privyrábať si a nebráni sa podľa tejto schémy predávať plyn aj do ďalších európskych krajín, ktoré trpia rusofobiou. Je zrejmé, že táto dohoda medzi Gazpromom a Maďarskom bola pripravovaná už dlho, pretože Maďarsko nedávno odmietalo nakupovať plyn cez Ukrajinu, ktorá tak zostala bez možnosti reverzu a zisku prostredníctvom tranzitu. Veľmi obojstranne výhodná spolupráca: Gazprom bude mať dlhodobé zmluvy s Maďarskom a Maďarsko bude prepredávať plyn do Európy a otvárať priemyselné podniky, ktoré sú v iných krajinách v troskách. Pre Ruskú federáciu je táto dohoda dôležitá aj preto, že núti nemecké úrady premýšľať o splnení svojich záväzkov. Koniec koncov, pokiaľ SP-2 nebude uvedený do prevádzky alebo ak odloží jeho sprevádzkovanie, potom sa tento projekt môže stať pre Putina nezaujímavým, najmä keď náklady naň sú už dávno zaplatené. Dohoda medzi Ruskom a Maďarskom zahŕňa výstavbu železnice, pôžičku 2 miliardy dolárov a spoluprácu v oblasti jadrovej energetiky. zdroj: https://www.pokec24.cz/politika/madarsko-neni-proti-tomu-aby-se-stalo-plynarenskym-uzlem-v-evrope-misto-nemecka/

Mimochodom, a týmto faktom (lebo taký plynovod sa rozprestiera do diaľky) sa aj to "videjko" o prijatí V. Orbána V. Putinom za obrovským (rozľahlým) oválnym stolom stáva symbolom vyjadrenia určitej deľby moci a výsad pri energo byznise 21. storočia. V žiadnom prípade to nie je chladné odmerané prijatie zo strany Gosudara, ako to na mňa sprvoti pôsobilo v nižšie spomínanom Oracle blogu.
Videjko nájdete na blogu Oracle blog, je v diskusii čitateľov ....


Mimochodom, a týmto faktom (lebo taký plynovod sa rozprestiera do diaľky) sa aj to "videjko" o prijatí V. Orbána V. Putinom za obrovským (rozľahlým) oválnym stolom stáva symbolom vyjadrenia určitej deľby moci a výsad pri energo byznise 21. storočia. V žiadnom prípade to nie je chladné odmerané prijatie zo strany Gosudara, ako to na mňa sprvoti pôsobilo v nižšie spomínanom Oracle blogu. Videjko nájdete na blogu Oracle blog, je v diskusii čitateľov ....
Upravené 4. 2. 2022 o 13:25

Píši to zde https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4828/viktor-orban-na-navsteve-v-moskve-u-putina/1#post-55941 ve velmi podobném duchu. Orbán jako jeden z mála evropských politiků má politické uvažování velmi kompatibilní s Putinem . To je zásadní informace nejen pro Brusel, ale i naši střední Evropu. Po odchodu Mutter Merkel to je nástupce důsledného euroasijství .


Píši to zde https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4828/viktor-orban-na-navsteve-v-moskve-u-putina/1#post-55941 ve velmi podobném duchu. Orbán jako jeden z mála evropských politiků má politické uvažování velmi kompatibilní s Putinem . To je zásadní informace nejen pro Brusel, ale i naši střední Evropu. Po odchodu Mutter Merkel to je nástupce důsledného euroasijství .

Aktivity ministra zahraničných vecí, P. Szíjjártó v Baku tomu nasvedčujú. Predbežná dohoda na dodávku zemného plynu od roku 2023 v objeme 1 až 2 miliardy ročne.


Aktivity ministra zahraničných vecí, P. Szíjjártó v Baku tomu nasvedčujú. Predbežná dohoda na dodávku zemného plynu od roku 2023 v objeme 1 až 2 miliardy ročne.
646
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept