Politika v ČR
Výzva vládě - žádnou munici Ukrajině

---------- Původní e-mail ----------
Od: NE ZAKLADNAM.CZ nezakladnam.cr@gmail.com
Komu:
Datum: 25. 1. 2022 11:35:22
Předmět: Výzva vládě - žádnou munici Ukrajině


Po včerejším jednání jsme zpracovali výzvu Vládě ČR. Dovolíme si žádostí vaší podporu této výzvy, sdělení, že tam můžeme doplnit jméno vaší iniciativy, spolku. Výzva se bude předávat zítra v 8:00 hodin. Připomínky, podněty tudíž do vzvy je možné doplnit dnes do večera.
Pokud bude zájem účastnit se předání, je sraz zástupců iniciativ, spolků v 7:55 hodin na Klárově.

Za Iniciativu NE základnám ČR, z.s.
Václav Novotný


Úřad vlády České republiky
nábřeží Edvarda Beneše 4
Praha 1 - Malá Strana
PSČ 118 01 Praha 25.1.2022


Vážení členové vlády,


paní ministryně obrany Jana Černochová sdělila prostřednictvím medií, že hodlá Ukrajině na základě její žádosti poskytnout tisíce dělostřeleckých granátů a další nespecifikovanou munici. Z vyjádření ministryně i dalších politiků má jít o gesto solidarity.


V pohledu historických událostí jsme tu již měli humanitární bomby s tisícem obětí na civilním obyvatelstvu. Tak proč bychom nemohli darovat solidární dělostřelecké granáty, které nemohou nikomu urvat ruce, nohy, nikomu nerozpářou břicho, nezabijí otce, matku, syna, dceru.


Na základě vyjádření ministryně obrany Jany Černochové a dalších zákonodárců se na Vládu České republiky obracíme s výzvou o dodržování slibu složeného dle Ústavy ČR, zejména provádět výkon funkce v zájmu všeho lidu, zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužívat svého postavení.


Jsme názoru že poskytování jakéhokoliv vojenského materiálu, výzbroje, munice není v zájmu většiny občanů ČR.


Zároveň vládu vyzýváme, pokud zákonodárci i členové vlády přistoupili k Severoatlantické Smlouvě - NATO bez souhlasu občanů České republiky, aby tuto smlouvu alespoň dodržoval ve smyslu:


čl.1
Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě Spojených národů, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteni, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů.


NATO pokračuje v posilování obrany demokratické Ukrajiny proti Rusku. Kroky NATO jsou správné, demokracie se musí hájit, i kdyby představitelé byli fašisté a to z minulých událostí ti ukrajinští jsou (Oděsa). Západ je jednou označil za demokraty, tak jsou demokraté. Ani Banderův pomník, ani pochodňové pochody neonacistů, ani válečné zločiny praporu AZOV, který se otevřeně hlásí k Banderově odkazu, proti ,,opolčencům",na Donbase na tom nic nezmění. Nic se nemění na faktech v dodávkách ropy přes Ukrajinu.


Vyzýváme Vládu ČR, aby svým jedním a rozhodnutím nepodporovala jakékoliv projevy fašismu a nacismu.


S pozdravem
Iniciativa Ne základnám ČR,z.s.
Václav Novotný


---------- Původní e-mail ---------- Od: NE ZAKLADNAM.CZ <nezakladnam.cr@gmail.com> Komu: Datum: 25. 1. 2022 11:35:22 Předmět: Výzva vládě - žádnou munici Ukrajině Po včerejším jednání jsme zpracovali výzvu Vládě ČR. Dovolíme si žádostí vaší podporu této výzvy, sdělení, že tam můžeme doplnit jméno vaší iniciativy, spolku. Výzva se bude předávat zítra v 8:00 hodin. Připomínky, podněty tudíž do vzvy je možné doplnit dnes do večera. **Pokud bude zájem účastnit se předání, je sraz zástupců iniciativ, spolků v 7:55 hodin na Klárově. ** Za Iniciativu NE základnám ČR, z.s. Václav Novotný Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4 Praha 1 - Malá Strana PSČ 118 01 Praha 25.1.2022 Vážení členové vlády, paní ministryně obrany Jana Černochová sdělila prostřednictvím medií, že hodlá Ukrajině na základě její žádosti poskytnout tisíce dělostřeleckých granátů a další nespecifikovanou munici. Z vyjádření ministryně i dalších politiků má jít o gesto solidarity. V pohledu historických událostí jsme tu již měli humanitární bomby s tisícem obětí na civilním obyvatelstvu. Tak proč bychom nemohli darovat solidární dělostřelecké granáty, které nemohou nikomu urvat ruce, nohy, nikomu nerozpářou břicho, nezabijí otce, matku, syna, dceru. Na základě vyjádření ministryně obrany Jany Černochové a dalších zákonodárců se na Vládu České republiky obracíme s výzvou o dodržování slibu složeného dle Ústavy ČR, zejména provádět výkon funkce v zájmu všeho lidu, zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužívat svého postavení. Jsme názoru že poskytování jakéhokoliv vojenského materiálu, výzbroje, munice není v zájmu většiny občanů ČR. Zároveň vládu vyzýváme, pokud zákonodárci i členové vlády přistoupili k Severoatlantické Smlouvě - NATO bez souhlasu občanů České republiky, aby tuto smlouvu alespoň dodržoval ve smyslu: čl.1 Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě Spojených národů, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteni, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů. NATO pokračuje v posilování obrany demokratické Ukrajiny proti Rusku. Kroky NATO jsou správné, demokracie se musí hájit, i kdyby představitelé byli fašisté a to z minulých událostí ti ukrajinští jsou (Oděsa). Západ je jednou označil za demokraty, tak jsou demokraté. Ani Banderův pomník, ani pochodňové pochody neonacistů, ani válečné zločiny praporu AZOV, který se otevřeně hlásí k Banderově odkazu, proti ,,opolčencům",na Donbase na tom nic nezmění. Nic se nemění na faktech v dodávkách ropy přes Ukrajinu. Vyzýváme Vládu ČR, aby svým jedním a rozhodnutím nepodporovala jakékoliv projevy fašismu a nacismu. S pozdravem Iniciativa Ne základnám ČR,z.s. Václav Novotný

"Pokračuje propad Česka do geopolitické bezvýznamnosti. Je to smutný pohled. Militantní propagandisté, kteří vytvořili proválečnou stranu – stranu války – ovládli mediální prostor a klíčová ministerstva. Strana války šíří nenávist a strach. A jedná se o zásadní věc – o válku, nebo mír. Zdá se, že nazrál čas, aby se k destruktivnímu vlivu strany války vyjádřil prezident. "

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Krejci-O-co-jde-USA-Tajene-dohody-NATO-dava-55-7-vojenskych-vydaju-Rusko-3-1-690606


"Pokračuje propad Česka do geopolitické bezvýznamnosti. Je to smutný pohled. Militantní propagandisté, kteří vytvořili proválečnou stranu – stranu války – ovládli mediální prostor a klíčová ministerstva. Strana války šíří nenávist a strach. A jedná se o zásadní věc – o válku, nebo mír. Zdá se, že **nazrál čas, aby se k destruktivnímu vlivu strany války vyjádřil prezident. " ** https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Krejci-O-co-jde-USA-Tajene-dohody-NATO-dava-55-7-vojenskych-vydaju-Rusko-3-1-690606

Blaško: Ministři za ODS a Piráty slibují zbraně Ukrajině a nám válku


Není to tak dávno, co se ministryně Černochová posmívala tzv. politice všech azimutů. Úplně si neuvědomila, že Česká republika není v žádné pozici,
aby si hrála na velmocenskou politiku., píše Hynek Blaško na facebooku.


My, obyvatelé České republiky nemáme s nikým problém a nepotřebujeme si pěstovat nepřátelství ani se účastnit geopolitických her.


Pokud mají členové ODS nebo Pirátů pocit, že se chtějí zapojovat do konfliktů, můžou tam nejdřive cvičně poslat své modré týmy s filosofickou knížkou Petra Fialy nebo mladé pirátstvo s dredy a iphonem. Uvidíme, jak dlouho jim to bojové nadšení vydrží. Ale občany této země, kteří žádné války vyvolávat nechtějí, z toho vynechte,
vyzývá na facebooku europoslanec Hynek Blaško.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/blasko-ministri-za-ods-a-piraty-slibuji-zbrane-ukrajine-a-nam-valku/


**Blaško: Ministři za ODS a Piráty slibují zbraně Ukrajině a nám válku** Není to tak dávno, co se ministryně Černochová posmívala tzv. politice všech azimutů. Úplně si neuvědomila, že Česká republika není v žádné pozici, aby si hrála na velmocenskou politiku., píše Hynek Blaško na facebooku. My, obyvatelé České republiky nemáme s nikým problém a nepotřebujeme si pěstovat nepřátelství ani se účastnit geopolitických her. Pokud mají členové ODS nebo Pirátů pocit, že se chtějí zapojovat do konfliktů, můžou tam nejdřive cvičně poslat své modré týmy s filosofickou knížkou Petra Fialy nebo mladé pirátstvo s dredy a iphonem. Uvidíme, jak dlouho jim to bojové nadšení vydrží. Ale občany této země, kteří žádné války vyvolávat nechtějí, z toho vynechte, **vyzývá na facebooku europoslanec Hynek Blaško.** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/blasko-ministri-za-ods-a-piraty-slibuji-zbrane-ukrajine-a-nam-valku/
428
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept