Zahraničná politika
Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO

...jako oni všichni.


Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?


[quote="pid:55750, uid:518"]...jako oni všichni.[/quote] Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?

Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?

Myslel jsem všichni v "naší" vládě smile


[quote="pid:55751, uid:270"]Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?[/quote] Myslel jsem všichni v "naší" vládě :D

Máme válčit proti NATO? Vladimir Putin vyzval Západ k zamyšlení
https://www.youtube.com/watch?v=f9QKfhvTGdA


"Ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem uvedl, že Moskva pečlivě analyzuje odpovědi Západu ohledně návrhů bezpečnostních záruk a také prozradil, v čem tkví hrozba vstupu Ukrajiny do NATO."

"Ale dneska nejsem zatím připraven mluvit o tom, co bude." (V. Putin, závěrečná věta)


**Máme válčit proti NATO? Vladimir Putin vyzval Západ k zamyšlení** https://www.youtube.com/watch?v=f9QKfhvTGdA "Ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem uvedl, že Moskva pečlivě analyzuje odpovědi Západu ohledně návrhů bezpečnostních záruk a také prozradil, v čem tkví hrozba vstupu Ukrajiny do NATO." ** "Ale dneska nejsem zatím připraven mluvit o tom, co bude." (V. Putin, závěrečná věta)**

USA vysílají 2 000 vojáků na posílení obrany NATO v Evropě


Americký prezident Joe Biden nařídil vyslání dalších 2 000 vojáků k posílení obrany NATO v Evropě, čímž posílil reakci aliance na možnou ruskou invazi na Ukrajinu.


John Kirby, mluvčí Pentagonu, oznámil tento krok během středečního brífinku s novináři. Jedná se o vyslání přibližně 2 000 vojáků z Fort Bragg v Severní Karolíně do Polska a Německa - a přesun zhruba 1 000 vojáků z Německa do Rumunska.


"Prezident Biden jasně řekl, že Spojené státy budou reagovat na rostoucí hrozbu pro bezpečnost a stabilitu Evropy. Náš závazek vůči článku 5 NATO a kolektivní obraně zůstává železný," uvedl Kirby s odkazem na alianční princip vzájemné pomoci.


https://www.ft.com/content/c8aabc83-69de-41c6-8b25-36e737d8448a


USA vysílají 2 000 vojáků na posílení obrany NATO v Evropě Americký prezident Joe Biden nařídil vyslání dalších 2 000 vojáků k posílení obrany NATO v Evropě, čímž posílil reakci aliance na možnou ruskou invazi na Ukrajinu. John Kirby, mluvčí Pentagonu, oznámil tento krok během středečního brífinku s novináři. Jedná se o vyslání přibližně 2 000 vojáků z Fort Bragg v Severní Karolíně do Polska a Německa - a přesun zhruba 1 000 vojáků z Německa do Rumunska. "Prezident Biden jasně řekl, že Spojené státy budou reagovat na rostoucí hrozbu pro bezpečnost a stabilitu Evropy. Náš závazek vůči článku 5 NATO a kolektivní obraně zůstává železný," uvedl Kirby s odkazem na alianční princip vzájemné pomoci. https://www.ft.com/content/c8aabc83-69de-41c6-8b25-36e737d8448a

Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?
tieto listy majú dostať, alebo už dostali všetky štáty, ktoré podpísali a ratifikovali tieto zmluvy.


Inak tá otázka je dokonalá pasca, z ktorej niet úniku. Je to šach - mat. Táto otázka priamo nadväzuje na ruské požiadavky. Som zvedavý na odpovede dotknutých štátov, hlavne štátov NATO, ale aj ďalších štátov v sporných regiónov. Je jedno čo tieto štáty odpovedia. Každá odpoveď je pre nich zlá. Ak si zoberieme len štáty NATO, tak v tomto prípade sa jedná o skutočnú odpoveď na ruské požiadavky dané 17.12.2021. Preto Rusko teraz mlčí. Čaká odpoveď na svoje požiadavky.
No a toto sa netýka len Európy, ale aj Ázie, Ameriky, Austrálie a asi aj Afriky. Proste každého štátu, ktorý to podpísal.


[quote="pid:55751, uid:270"]Německo, Chorvatsko, Maďarsko a ... také ?[/quote]tieto listy majú dostať, alebo už dostali všetky štáty, ktoré podpísali a ratifikovali tieto zmluvy. Inak tá otázka je dokonalá pasca, z ktorej niet úniku. Je to šach - mat. Táto otázka priamo nadväzuje na ruské požiadavky. Som zvedavý na odpovede dotknutých štátov, hlavne štátov NATO, ale aj ďalších štátov v sporných regiónov. Je jedno čo tieto štáty odpovedia. Každá odpoveď je pre nich zlá. Ak si zoberieme len štáty NATO, tak v tomto prípade sa jedná o skutočnú odpoveď na ruské požiadavky dané 17.12.2021. Preto Rusko teraz mlčí. Čaká odpoveď na svoje požiadavky. No a toto sa netýka len Európy, ale aj Ázie, Ameriky, Austrálie a asi aj Afriky. Proste každého štátu, ktorý to podpísal.
Upravené 2. 2. 2022 o 21:20

Inak tá otázka je dokonalá pasca, z ktorej niet úniku. Je to šach - mat.


Tá otázka má ještě jeden aspekt. Jak všichni víme, Putin má ve zvyku mít všechny své kroky právně ošetřené. Stejně i v tomto případě. Země si mají sami určit, jestli stojí na stráně práva a zákonnosti nebo to právo a zákonnost si vykládají po svém, tj. hodlají je pošlapat bez ohledu na to, že jejích rozhodnutí bude mít vliv na možný konflikt mezi Ruskem a Západem. Z toho pak vyplýne i jejích historická a právní zodpovědnost a následně jejích postavení v novém světovém uspořádání.


Ti naše tajtrlíci si nejspíše ani neuvědomují, že mohou mít i osobní zodpovědnost za svoje činy.


[quote="pid:55841, uid:528"]Inak tá otázka je dokonalá pasca, z ktorej niet úniku. Je to šach - mat.[/quote] Tá otázka má ještě jeden aspekt. Jak všichni víme, Putin má ve zvyku mít všechny své kroky právně ošetřené. Stejně i v tomto případě. Země si mají sami určit, jestli stojí na stráně práva a zákonnosti nebo to právo a zákonnost si vykládají po svém, tj. hodlají je pošlapat bez ohledu na to, že jejích rozhodnutí bude mít vliv na možný konflikt mezi Ruskem a Západem. Z toho pak vyplýne i jejích historická a právní zodpovědnost a následně jejích postavení v novém světovém uspořádání. Ti naše tajtrlíci si nejspíše ani neuvědomují, že mohou mít i osobní zodpovědnost za svoje činy.

A ještě jedna pecka. Předem ohlášená informace od pomocnika prezidenta Ušakova o společném prohlášení Putina a Si Ťin-pchinga, které plánují na 4.2.2022


Během návštěvy ruské delegace v Pekingu dne 4. února ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching přijmou společné prohlášení o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry


"Společné prohlášení o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry, o globálním udržitelném rozvoji bylo připraveno předem na jednání. Toto společné prohlášení bude odrážet společné názory Ruska a Číny na nejdůležitější světové problémy, včetně otázek bezpečnosti,"- řekl Ušakov.
https://ria.ru/20220202/zayavlenie-1770694154.html


Podrobněji se tím zabývá Kulikov na Soloviev.live
https://www.youtube.com/watch?v=3SdVLvkIMGA


A ještě jedna pecka. Předem ohlášená informace od pomocnika prezidenta Ušakova o společném prohlášení Putina a Si Ťin-pchinga, které plánují na 4.2.2022 Během návštěvy ruské delegace v Pekingu dne 4. února ruský prezident **Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching přijmou společné prohlášení o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry** "Společné prohlášení o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry, o globálním udržitelném rozvoji bylo připraveno předem na jednání. Toto společné prohlášení bude odrážet společné názory Ruska a Číny na nejdůležitější světové problémy, včetně otázek bezpečnosti,"- řekl Ušakov. https://ria.ru/20220202/zayavlenie-1770694154.html Podrobněji se tím zabývá Kulikov na Soloviev.live https://www.youtube.com/watch?v=3SdVLvkIMGA

Chazin odhalil tajemství dvojí reakce USA na ruské ultimátum https://www.pokec24.cz/politika/chazin-odhalil-tajemstvi-dvoji-reakce-usa-na-ruske-ultimatum/
Zaujímavý článok, ktorý vysvetľuje "nelogickú" americkú požiadavku na utajenie svojej odpovede a ruskú reakciu na us odpoveď.


Chazin odhalil tajemství dvojí reakce USA na ruské ultimátum https://www.pokec24.cz/politika/chazin-odhalil-tajemstvi-dvoji-reakce-usa-na-ruske-ultimatum/ Zaujímavý článok, ktorý vysvetľuje "nelogickú" americkú požiadavku na utajenie svojej odpovede a ruskú reakciu na us odpoveď.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-checkpoint-vedci-do-zkazy-zbyva-100-vterin-ke-konci-sveta-jsme-bliz-nez-za-studene-valky-187338#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wL8GjExM4c4-202202031158&dop_id=187338&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Vědci: Do zkázy zbývá 100 vteřin. Ke konci světa jsme blíž než za studené války


„Je to takový frankensteinovský příběh – vědci si uvědomili, že jaderná zbraň, kterou sestrojili, měla potenciál zničit lidstvo. Rozhodli se tedy, že budou veřejnost vzdělávat o tom, co se děje,“


Příběh Hodin Posledního soudu začal v roce 1947, kdy se staly symbolem bulletinu. Teprve o dva roky se ale s minutovou ručičkou začalo hýbat – poté, kdy Sovětský svaz odpálil svou první jadernou zbraň. Z původního nastavení, kdy do půlnoci zbývalo sedm minut, se odpočet zkrátil na pět minut do zkázy lidstva.


Nejnadějněji situace vypadala po konci studené války. V roce 1991 se odpočet prodloužil na 17 minut do půlnoci. „Začaly tehdy přípravy celé řada dohod o kontrole jaderných zbraní mezi Ruskem a Spojenými státy, země se také začaly zavazovat ke snižování stavů ve svém arzenálu zbraní,“ podotýká Bronsonová.


Důvodů, proč je svět podle Bulletinu amerických jaderných vědců blízko katastrofě, je více. „Pro někoho bude největší existenční hrozbou klimatická změna, pro dalšího nukleární válka, jiní za ni zase označí nové disruptivní technologie. Nelze tedy říci, že jedna konkrétní hrozba je ta vůbec největší, dvě existenční hrozby však rozhodně vyžadují naši pozornost: změna klimatu a riziko jaderného konfliktu,“ popisuje odbornice.


K článku 2 poznámky:
1) Navazuji na to, co zde již bylo zmiňováno, tj. informační pole se vytváří tak, aby bylo patrné, že jsme na pokraji soudného dne a tudíž USA si při svém odchodu (chcípání) budou vypadat jako "uvědomělý kůůl lidumilové".
2) Je tam krásně vidět, jak GP využíval tento nástroj na podrývání SSSR. Nejvíce hrozbě jsme byli, když SSSR získal jadernou zbraň (přestože USA jí jako jediní v historii použili ve válce), čímž se SSSR zabezpečil na 6. prioritě a nejvíce byl svět (čti davo-elitarismus) v bezpečí po pádu SSSR.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-checkpoint-vedci-do-zkazy-zbyva-100-vterin-ke-konci-sveta-jsme-bliz-nez-za-studene-valky-187338#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wL8GjExM4c4-202202031158&dop_id=187338&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Vědci: Do zkázy zbývá 100 vteřin. Ke konci světa jsme blíž než za studené války** „Je to takový frankensteinovský příběh – vědci si uvědomili, že jaderná zbraň, kterou sestrojili, měla potenciál zničit lidstvo. Rozhodli se tedy, že budou veřejnost vzdělávat o tom, co se děje,“ Příběh Hodin Posledního soudu začal v roce 1947, kdy se staly symbolem bulletinu. Teprve o dva roky se ale s minutovou ručičkou začalo hýbat – poté, kdy Sovětský svaz odpálil svou první jadernou zbraň. Z původního nastavení, kdy do půlnoci zbývalo sedm minut, se odpočet zkrátil na pět minut do zkázy lidstva. Nejnadějněji situace vypadala po konci studené války. V roce 1991 se odpočet prodloužil na 17 minut do půlnoci. „Začaly tehdy přípravy celé řada dohod o kontrole jaderných zbraní mezi Ruskem a Spojenými státy, země se také začaly zavazovat ke snižování stavů ve svém arzenálu zbraní,“ podotýká Bronsonová. Důvodů, proč je svět podle Bulletinu amerických jaderných vědců blízko katastrofě, je více. „Pro někoho bude největší existenční hrozbou klimatická změna, pro dalšího nukleární válka, jiní za ni zase označí nové disruptivní technologie. Nelze tedy říci, že jedna konkrétní hrozba je ta vůbec největší, dvě existenční hrozby však rozhodně vyžadují naši pozornost: změna klimatu a riziko jaderného konfliktu,“ popisuje odbornice. K článku 2 poznámky: 1) Navazuji na to, co zde již bylo zmiňováno, tj. informační pole se vytváří tak, aby bylo patrné, že jsme na pokraji soudného dne a tudíž USA si při svém odchodu (chcípání) budou vypadat jako "uvědomělý kůůl lidumilové". 2) Je tam krásně vidět, jak GP využíval tento nástroj na podrývání SSSR. Nejvíce hrozbě jsme byli, když SSSR získal jadernou zbraň (přestože USA jí jako jediní v historii použili ve válce), čímž se SSSR zabezpečil na 6. prioritě a nejvíce byl svět (čti davo-elitarismus) v bezpečí po pádu SSSR.
Upravené 3. 2. 2022 o 13:19

Pekarova s vystrcilem odjeli do Bruselu za stoltenbergem, tvl. to musel být pokec... 😋


Pekarova s vystrcilem odjeli do Bruselu za stoltenbergem, tvl. to musel být pokec...

těžko říci, kdo to vedl a o čem debatili. Vracím se ke včerejšímu defilé v Parlamentu (panda), které ukazuje rozklad řízení exekutivy a ve vazbě na ní i zákonodárců. Panda byl přijat poměrem 70:52 za nepřítomnosti 38 poslanců vládní většiny a 20 poslanců opozice. Tedy naprosto rozhozený stav parlamentu, který svědčí o tom, že : 1) běží podle všeho intenzivní zákulisní dohadování na modelu Vlády č.2 , a 2) Panda je programově vytvořený legislativní paskvil, který jen upozorňuje veřejnost a zatím nezúčastněnou moc soudní - kam dospěl tradiční anglosaský parlamentarizmus a jeho chlouba- stabilita řízení státu pomocí rovnováh 3 mocí. Nejde o to , co "vítěz" voleb realizuje v rámci výkonu řízení. Jde o to JAK TO REALIZUJE.


těžko říci, kdo to vedl a o čem debatili. Vracím se ke včerejšímu defilé v Parlamentu (panda), které ukazuje rozklad řízení exekutivy a ve vazbě na ní i zákonodárců. Panda byl přijat poměrem 70:52 za nepřítomnosti 38 poslanců vládní většiny a 20 poslanců opozice. Tedy naprosto rozhozený stav parlamentu, který svědčí o tom, že : 1) běží podle všeho intenzivní zákulisní dohadování na modelu Vlády č.2 , a 2) Panda je programově vytvořený legislativní paskvil, který jen upozorňuje veřejnost a zatím nezúčastněnou moc soudní - kam dospěl tradiční anglosaský parlamentarizmus a jeho chlouba- stabilita řízení státu pomocí rovnováh 3 mocí. Nejde o to , co "vítěz" voleb realizuje v rámci výkonu řízení. Jde o to JAK TO REALIZUJE.

Článek Vladimira Putina „Rusko a Čína: strategické partnerství zaměřené na budoucnost“ pro čínskou tiskovou agenturu Xinhua
3.února 2022 02:00


"Během nadcházející návštěvy budeme s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem důkladně diskutovat o klíčových otázkách bilaterální, regionální a globální agendy."


http://en.kremlin.ru/events/president/news/67694


Ta "náhoda", i náš pan prezident popřál našim čínským přátelům k jejich novému roku, je proti politizaci sportu, apod. Dle některých z nás ale "nic nedělá"... Pozoruhodné tak je, že to jeho nepřátelům u nás i v cizině moc vadí.

https://twitter.com/ChineseEmbinCZ


**Článek Vladimira Putina „Rusko a Čína: strategické partnerství zaměřené na budoucnost“ pro čínskou tiskovou agenturu Xinhua** 3.února 2022 02:00 "Během nadcházející návštěvy budeme s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem důkladně diskutovat o klíčových otázkách bilaterální, regionální a globální agendy." http://en.kremlin.ru/events/president/news/67694 **Ta "náhoda", i náš pan prezident popřál našim čínským přátelům k jejich novému roku, je proti politizaci sportu, apod. Dle některých z nás ale "nic nedělá"... Pozoruhodné tak je, že to jeho nepřátelům u nás i v cizině moc vadí. ** https://twitter.com/ChineseEmbinCZ
Upravené 3. 2. 2022 o 18:36

USA tvrdí, že Rusko připravuje záminku pro invazi na Ukrajinu.


https://www.ft.com/content/56235d18-b5fb-47c9-97a7-93720cff62a2


USA obvinily Rusko z přípravy vykonstruovaného útoku ze strany Ukrajiny nebo Západu, aby jej využily jako záminku k invazi do země, včetně šíření "propagandistického videa" s grafickými záběry fingovaného výbuchu.


Vysoce postavení představitelé Bidenovy administrativy tyto informace zveřejnili ve čtvrtek, kdy se mezi Washingtonem a Moskvou opět vyostřilo napětí kvůli ruskému vojenskému posilování na Ukrajině.


Zatímco rozhovory mezi Moskvou a Washingtonem s cílem zmírnit tuto patovou situaci prostřednictvím jednání pokračují, ruský prezident Vladimir Putin nadále stupňuje své vojenské přípravy na útok, zatímco americký prezident Joe Biden tento týden vyslal do Evropy 2 000 vojáků, včetně nového rozmístění v Rumunsku a Polsku na východním křídle NATO.


USA již dříve varovaly, že Rusko plánuje "operaci pod falešnou vlajkou" jako záminku k útoku na Ukrajinu, ale ve čtvrtek šly ještě dál.


"Máme informace, že jednou z možností, kterou ruská vláda plánuje, je zinscenovat vymyšlený útok ukrajinských vojenských nebo zpravodajských sil proti ruskému svrchovanému území nebo proti rusky mluvícím lidem, aby ospravedlnila vojenskou akci proti Ukrajině," uvedl vysoký představitel Bidenovy administrativy. "Domníváme se, že Rusko již naverbovalo osoby, které se budou podílet na vykonstruovaném útoku, a že ruské zpravodajské služby jsou do tohoto úsilí úzce zapojeny."


Americký představitel dodal, že Washington věří, že Moskva vytvoří "propagandistické video", aby podpořila své tvrzení o invazi: "Toto video bude pravděpodobně zobrazovat grafické scény zinscenovaného falešného výbuchu s mrtvolami, herci představujícími truchlící a záběry zničených míst a vojenské techniky."


"Domníváme se, že vojenské vybavení použité při tomto vymyšleném útoku bude vypadat jako ukrajinské nebo pocházející od spojeneckých zemí," dodal úředník a poukázal konkrétně na možné zapojení bezpilotních letounů Bayraktar, které Kyjev zakoupil od Turecka, aby do toho zapletl NATO.


Častá veřejná varování USA před záměry Ruska vyvolala napětí ve vztazích s Ukrajinou, jejíž představitelé se snaží minimalizovat škody na ekonomice a zabránit panice z hrozby invaze. Tento týden tisková mluvčí Bílého domu Jen Psakiová uvedla, že Bílý dům již nepoužívá slovo "bezprostřední", když hovoří o možném útoku, protože to naznačuje, že Putin se již rozhodl.


**USA tvrdí, že Rusko připravuje záminku pro invazi na Ukrajinu.** https://www.ft.com/content/56235d18-b5fb-47c9-97a7-93720cff62a2 USA obvinily Rusko z přípravy vykonstruovaného útoku ze strany Ukrajiny nebo Západu, aby jej využily jako záminku k invazi do země, včetně šíření "propagandistického videa" s grafickými záběry fingovaného výbuchu. Vysoce postavení představitelé Bidenovy administrativy tyto informace zveřejnili ve čtvrtek, kdy se mezi Washingtonem a Moskvou opět vyostřilo napětí kvůli ruskému vojenskému posilování na Ukrajině. Zatímco rozhovory mezi Moskvou a Washingtonem s cílem zmírnit tuto patovou situaci prostřednictvím jednání pokračují, ruský prezident Vladimir Putin nadále stupňuje své vojenské přípravy na útok, zatímco americký prezident Joe Biden tento týden vyslal do Evropy 2 000 vojáků, včetně nového rozmístění v Rumunsku a Polsku na východním křídle NATO. USA již dříve varovaly, že Rusko plánuje "operaci pod falešnou vlajkou" jako záminku k útoku na Ukrajinu, ale ve čtvrtek šly ještě dál. "Máme informace, že jednou z možností, kterou ruská vláda plánuje, je zinscenovat vymyšlený útok ukrajinských vojenských nebo zpravodajských sil proti ruskému svrchovanému území nebo proti rusky mluvícím lidem, aby ospravedlnila vojenskou akci proti Ukrajině," uvedl vysoký představitel Bidenovy administrativy. "Domníváme se, že Rusko již naverbovalo osoby, které se budou podílet na vykonstruovaném útoku, a že ruské zpravodajské služby jsou do tohoto úsilí úzce zapojeny." Americký představitel dodal, že Washington věří, že Moskva vytvoří "propagandistické video", aby podpořila své tvrzení o invazi: "Toto video bude pravděpodobně zobrazovat grafické scény zinscenovaného falešného výbuchu s mrtvolami, herci představujícími truchlící a záběry zničených míst a vojenské techniky." "Domníváme se, že vojenské vybavení použité při tomto vymyšleném útoku bude vypadat jako ukrajinské nebo pocházející od spojeneckých zemí," dodal úředník a poukázal konkrétně na možné zapojení bezpilotních letounů Bayraktar, které Kyjev zakoupil od Turecka, aby do toho zapletl NATO. Častá veřejná varování USA před záměry Ruska vyvolala napětí ve vztazích s Ukrajinou, jejíž představitelé se snaží minimalizovat škody na ekonomice a zabránit panice z hrozby invaze. Tento týden tisková mluvčí Bílého domu Jen Psakiová uvedla, že Bílý dům již nepoužívá slovo "bezprostřední", když hovoří o možném útoku, protože to naznačuje, že Putin se již rozhodl.

USA tvrdí, že Rusko připravuje záminku pro invazi na Ukrajinu.

Podľa seba súdim teba (Vietnam, Afganistan, Irak, Lýbia) ... aké americké


[quote="pid:55974, uid:307"]USA tvrdí, že Rusko připravuje záminku pro invazi na Ukrajinu.[/quote] Podľa seba súdim teba (Vietnam, Afganistan, Irak, Lýbia) ... aké americké
Upravené 3. 2. 2022 o 20:42

bude pravděpodobně zobrazovat grafické scény zinscenovaného falešného výbuchu s mrtvolami, herci představujícími truchlící a záběry zničených míst a vojenské techniky."

Jakoby psali o něčem, co se "nikdy nestalo a už je to tu zase".


[quote="pid:55974, uid:307"]bude pravděpodobně zobrazovat grafické scény zinscenovaného falešného výbuchu s mrtvolami, herci představujícími truchlící a záběry zničených míst a vojenské techniky."[/quote] Jakoby psali o něčem, co se "nikdy nestalo a už je to tu zase".

"propagandistické video", aby podpořila své tvrzení o invazi:


Holý Úd je přece v Juesej, né.


[quote="pid:55974, uid:307"]"propagandistické video", aby podpořila své tvrzení o invazi:[/quote] Holý Úd je přece v Juesej, né.

USA již dříve varovaly, že Rusko plánuje "operaci pod falešnou vlajkou" jako záminku k útoku na Ukrajinu, ale ve čtvrtek šly ještě dál.

Vrbětice 2 .


[quote="pid:55974, uid:307"]USA již dříve varovaly, že Rusko plánuje "operaci pod falešnou vlajkou" jako záminku k útoku na Ukrajinu, ale ve čtvrtek šly ještě dál.[/quote] Vrbětice 2 .

Vojensko-technická odpověď z tajenky je jasná. Nebo proč je Putin tak klidný?
Dnes, 05:58
"Po obdržení očekávaného „ne“ našim návrhům na bezpečnostní záruky se celý svět znovu ponořil do úvah o ruské vojensko-technické reakci. Je součástí této odpovědi i plavba našich lodí ke břehům Velké Británie a Irska na cvičení? Nebo urychlení procesu dialogu s Kubou, Venezuelou a Nikaraguou o našich základnách? A možná nadcházející cvičení „Allied Resolve“? Možná, ale je to spíše varování pro "partnery" a běžná kontrola připravenosti."


VIDEO
Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/140117-voenno-tehnicheskiy-answer-iz-taynogo-stanovitsya-yavnym-ili-pochemu-putin-tak-spokoen.html
Politicus.ru


**Vojensko-technická odpověď z tajenky je jasná. Nebo proč je Putin tak klidný?** Dnes, 05:58 "Po obdržení očekávaného „ne“ našim návrhům na bezpečnostní záruky se celý svět znovu ponořil do úvah o ruské vojensko-technické reakci. Je součástí této odpovědi i plavba našich lodí ke břehům Velké Británie a Irska na cvičení? Nebo urychlení procesu dialogu s Kubou, Venezuelou a Nikaraguou o našich základnách? A možná nadcházející cvičení „Allied Resolve“? Možná, ale je to spíše varování pro "partnery" a běžná kontrola připravenosti." VIDEO Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/140117-voenno-tehnicheskiy-answer-iz-taynogo-stanovitsya-yavnym-ili-pochemu-putin-tak-spokoen.html Politicus.ru

Vladimir Putin přijel do Číny na setkání se Si Ťin-pchingem a na olympijské hry v roce 2022  04.02.2022 - 10:47
Источник: https://rusnext.ru/news/1643960864405242

Vladimir Putin a Si Ťin-pching zahajují rozhovory - Rusko 24

https://www.youtube.com/watch?v=9ySOl3rX8Qw


Škoda, že na zahájení OH v Pekingu ze zdravotních důvodů nemohl také odletět náš pan prezident. Setkání s přáteli vždy potěší...


**Vladimir Putin přijel do Číny na setkání se Si Ťin-pchingem a na olympijské hry v roce 2022**  04.02.2022 - 10:47 Источник: https://rusnext.ru/news/1643960864405242 ** Vladimir Putin a Si Ťin-pching zahajují rozhovory - Rusko 24** https://www.youtube.com/watch?v=9ySOl3rX8Qw **Škoda, že na zahájení OH v Pekingu ze zdravotních důvodů nemohl také odletět náš pan prezident. Setkání s přáteli vždy potěší...**
Upravené 4. 2. 2022 o 11:01

Američtí vojáci v Evropě. Bálo se Rusko oprávněně ? Washington ukončuje jednání o bezpečnosti


https://www.youtube.com/watch?v=-TTAtll6Bcs


**Američtí vojáci v Evropě. Bálo se Rusko oprávněně ? Washington ukončuje jednání o bezpečnosti** https://www.youtube.com/watch?v=-TTAtll6Bcs

Americký prezident Joe Biden nařídil vyslání dalších 2 000 vojáků k posílení obrany NATO v Evropě, čímž posílil reakci aliance na možnou ruskou invazi na Ukrajinu.


61fcfc5bc733f


[quote="pid:55803, uid:307"]Americký prezident Joe Biden nařídil vyslání dalších 2 000 vojáků k posílení obrany NATO v Evropě, čímž posílil reakci aliance na možnou ruskou invazi na Ukrajinu.[/quote] ![61fcfc5bc733f](serve/attachment&path=61fcfc5bc733f)

Obejmutí ruského medvěda s čínským drakem. Putin a Si odmítli rozšiřování NATO**
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/putin-a-si-na-olympiade-zpeceti-alianci/r~f6a08cc884d711eca9b1ac1f6b220ee8/


"Ruští a čínští prezidenti uvedli, že jsou proti rozšiřování NATO, odsoudili také vojenské aliance USA v Tichomoří a Indickém oceánu. Putin dodal, že Rusko je kategoricky proti nezávislosti Tchaj-wanu."

Karty jsou rozdány, "hra" začíná...


**Obejmutí ruského medvěda s čínským drakem. Putin a Si odmítli rozšiřování NATO****** https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/putin-a-si-na-olympiade-zpeceti-alianci/r~f6a08cc884d711eca9b1ac1f6b220ee8/ "Ruští a čínští prezidenti uvedli, že jsou proti rozšiřování NATO, odsoudili také vojenské aliance USA v Tichomoří a Indickém oceánu. Putin dodal, že Rusko je kategoricky proti nezávislosti Tchaj-wanu." ** Karty jsou rozdány, "hra" začíná...**

Setkání s přáteli vždy potěší...


😂😂😂


[quote="pid:56029, uid:270"]Setkání s přáteli vždy potěší...[/quote]

Karty jsou rozdány, "hra" začíná...
hra už prebieha. Táto hra už začala dávno.


[quote="pid:56046, uid:270"]Karty jsou rozdány, "hra" začíná...[/quote]hra už prebieha. Táto hra už začala dávno.

Putin a Si na summitu, který podtrhuje užší vazby, pokárali USA

Vedoucí představitelé Ruska a Číny prezentují jednotnou frontu při jednáních na zimních olympijských hrách v Pekingu na pozadí napjatých vztahů se Západem


https://www.ft.com/content/8872a6ee-ebfc-4d87-aee0-5e15e4a14ff8


Vladimir Putin a Si Ťin-pching se na summitu v Pekingu, který podtrhl jejich posílené vazby, postavili proti rozšiřování NATO a vyslovili skrytou výtku USA, když kritizovali "některé státy" za to, že se snaží vnucovat "demokratické standardy" jiným zemím.


Vzhledem k tomu, že Západ se staví proti ruskému vojenskému posilování na hranicích s Ukrajinou a čínskému zacházení s Ujgury v Sin-ťiangu, představili ruští a čínští představitelé při jednáních jen několik hodin před slavnostním zahájením zimních olympijských her v Pekingu jednotnou frontu.


Podle čínských státních médií Si prohlásil, že Čína a Rusko budou vzájemně podporovat svou svrchovanost a zájmy a zároveň se budou zabývat vnějšími zásahy a regionálními bezpečnostními hrozbami.


Na znamení solidarity vydaly obě strany prohlášení o více než 5 000 slovech, v němž kritizují "pokusy některých států vnucovat ostatním zemím své vlastní 'demokratické standardy'".


Prohlášení zdůraznilo čínsko-ruský nesouhlas s dalším rozšiřováním NATO nebo nových bloků v asijsko-pacifickém regionu. Země uvedly, že jsou "vážně znepokojeny" bezpečnostním paktem Aukus, který loni uzavřely Austrálie, Spojené království a USA. Rovněž se zavázaly "posílit spolupráci" s cílem čelit pokusům vnějších sil o podkopávání bezpečnosti a zasahování "pod jakoukoli záminkou".


Ruský Gazprom a čínská CNPC, energetické skupiny, rovněž podepsaly dohodu o nové trase dodávek plynu s dodávkami 10 miliard metrů krychlových ročně.


Potvrzení silnějších čínsko-ruských vazeb přichází na pozadí mezinárodního znepokojení kvůli Ukrajině. Rusko přesunulo k ukrajinským hranicím více než 100 000 vojáků, což USA označily za předehru k invazi.


V článku, který ve čtvrtek zveřejnila čínská státní tisková agentura Sin-chua, Putin uvedl, že mít podobné a konzistentní postoje ke globálním a regionálním otázkám je základem pro koordinovanou zahraniční politiku obou mocností.


"Naše dvě země hrají důležitou stabilizační roli v dnešní složité mezinárodní situaci a nadále podporují demokratizaci systému mezinárodních vztahů, aby byl spravedlivější a inkluzivnější," napsal Putin.


Peking naznačil podporu Moskvě v jejím sporu s USA a NATO. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a jeho čínský protějšek Wang I se ve čtvrtek setkali a "koordinovali své postoje" ohledně Ukrajiny, uvedlo čínské ministerstvo zahraničí.


Wang vyjádřil "pochopení a podporu" ruskému trvání na zásadě, že žádná země nemůže posilovat svou bezpečnost na úkor ostatních.


Minulý týden Wang řekl americkému ministru zahraničí Antony Blinkenovi, že "rozumné bezpečnostní obavy" Moskvy by měly být brány "vážně".


Navzdory této podpoře se zahraničněpolitičtí analytici rozcházejí v názoru na to, zda má Čína z ukrajinské krize prospěch.


Někteří se domnívají, že konflikt by mohl odčerpat americké zdroje a odvést pozornost Bidenovy administrativy od asijsko-pacifického regionu a povzbudit vojenskou asertivitu Číny v otázce Tchaj-wanu a Jihočínského moře. Jiní poukazují na to, že Čína dává přednost stabilitě před nepokoji v zahraničí. Peking rovněž riskuje poškození své pověsti a případně i druhotné sankce ze strany USA, pokud prohloubí svou podporu Rusku.


USA a mnoho západních zemí odmítlo vyslat na hry své úředníky kvůli porušování lidských práv v Sin-ťiangu, kde je internováno více než milion Ujgurů, a kvůli represím Pekingu v Hongkongu.


Putin je však ve skupině zahraničních lídrů, kteří se zúčastní zahajovacího ceremoniálu her, mezi nimiž jsou saúdský korunní princ Mohammed bin Salmán, pákistánský premiér Imran Chán, egyptský prezident Abdel Fattáh el-Sísí a argentinský prezident Alberto Fernández.


Zúčastní se rovněž generální tajemník OSN António Guterres a generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.


To je v ostrém kontrastu s účastí zhruba 80 představitelů států a královských rodin na letních olympijských hrách v Pekingu v roce 2008, včetně George W. Bushe, tehdejšího prezidenta USA, což odráží nabourané vztahy mezi Západem a Čínou a narušení způsobené pandemií.


Před jednáním Putin odsoudil kritiku čínského pořádání zimních her a ocenil "stabilizační roli", kterou obě země hrají na mezinárodní úrovni.


Čínská státní média vyzdvihovala "blízké přátelství" mezi oběma vůdci a citovala Putinův názor na Siho: "Je přístupný a upřímný. Je to také partner, na kterého se můžete spolehnout."


**Putin a Si na summitu, který podtrhuje užší vazby, pokárali USA ** Vedoucí představitelé Ruska a Číny prezentují jednotnou frontu při jednáních na zimních olympijských hrách v Pekingu na pozadí napjatých vztahů se Západem https://www.ft.com/content/8872a6ee-ebfc-4d87-aee0-5e15e4a14ff8 Vladimir Putin a Si Ťin-pching se na summitu v Pekingu, který podtrhl jejich posílené vazby, postavili proti rozšiřování NATO a vyslovili skrytou výtku USA, když kritizovali "některé státy" za to, že se snaží vnucovat "demokratické standardy" jiným zemím. Vzhledem k tomu, že Západ se staví proti ruskému vojenskému posilování na hranicích s Ukrajinou a čínskému zacházení s Ujgury v Sin-ťiangu, představili ruští a čínští představitelé při jednáních jen několik hodin před slavnostním zahájením zimních olympijských her v Pekingu jednotnou frontu. Podle čínských státních médií Si prohlásil, že Čína a Rusko budou vzájemně podporovat svou svrchovanost a zájmy a zároveň se budou zabývat vnějšími zásahy a regionálními bezpečnostními hrozbami. Na znamení solidarity vydaly obě strany prohlášení o více než 5 000 slovech, v němž kritizují "pokusy některých států vnucovat ostatním zemím své vlastní 'demokratické standardy'". Prohlášení zdůraznilo čínsko-ruský nesouhlas s dalším rozšiřováním NATO nebo nových bloků v asijsko-pacifickém regionu. Země uvedly, že jsou "vážně znepokojeny" bezpečnostním paktem Aukus, který loni uzavřely Austrálie, Spojené království a USA. Rovněž se zavázaly "posílit spolupráci" s cílem čelit pokusům vnějších sil o podkopávání bezpečnosti a zasahování "pod jakoukoli záminkou". Ruský Gazprom a čínská CNPC, energetické skupiny, rovněž podepsaly dohodu o nové trase dodávek plynu s dodávkami 10 miliard metrů krychlových ročně. Potvrzení silnějších čínsko-ruských vazeb přichází na pozadí mezinárodního znepokojení kvůli Ukrajině. Rusko přesunulo k ukrajinským hranicím více než 100 000 vojáků, což USA označily za předehru k invazi. V článku, který ve čtvrtek zveřejnila čínská státní tisková agentura Sin-chua, Putin uvedl, že mít podobné a konzistentní postoje ke globálním a regionálním otázkám je základem pro koordinovanou zahraniční politiku obou mocností. "Naše dvě země hrají důležitou stabilizační roli v dnešní složité mezinárodní situaci a nadále podporují demokratizaci systému mezinárodních vztahů, aby byl spravedlivější a inkluzivnější," napsal Putin. Peking naznačil podporu Moskvě v jejím sporu s USA a NATO. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a jeho čínský protějšek Wang I se ve čtvrtek setkali a "koordinovali své postoje" ohledně Ukrajiny, uvedlo čínské ministerstvo zahraničí. Wang vyjádřil "pochopení a podporu" ruskému trvání na zásadě, že žádná země nemůže posilovat svou bezpečnost na úkor ostatních. Minulý týden Wang řekl americkému ministru zahraničí Antony Blinkenovi, že "rozumné bezpečnostní obavy" Moskvy by měly být brány "vážně". Navzdory této podpoře se zahraničněpolitičtí analytici rozcházejí v názoru na to, zda má Čína z ukrajinské krize prospěch. Někteří se domnívají, že konflikt by mohl odčerpat americké zdroje a odvést pozornost Bidenovy administrativy od asijsko-pacifického regionu a povzbudit vojenskou asertivitu Číny v otázce Tchaj-wanu a Jihočínského moře. Jiní poukazují na to, že Čína dává přednost stabilitě před nepokoji v zahraničí. Peking rovněž riskuje poškození své pověsti a případně i druhotné sankce ze strany USA, pokud prohloubí svou podporu Rusku. USA a mnoho západních zemí odmítlo vyslat na hry své úředníky kvůli porušování lidských práv v Sin-ťiangu, kde je internováno více než milion Ujgurů, a kvůli represím Pekingu v Hongkongu. Putin je však ve skupině zahraničních lídrů, kteří se zúčastní zahajovacího ceremoniálu her, mezi nimiž jsou saúdský korunní princ Mohammed bin Salmán, pákistánský premiér Imran Chán, egyptský prezident Abdel Fattáh el-Sísí a argentinský prezident Alberto Fernández. Zúčastní se rovněž generální tajemník OSN António Guterres a generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. To je v ostrém kontrastu s účastí zhruba 80 představitelů států a královských rodin na letních olympijských hrách v Pekingu v roce 2008, včetně George W. Bushe, tehdejšího prezidenta USA, což odráží nabourané vztahy mezi Západem a Čínou a narušení způsobené pandemií. Před jednáním Putin odsoudil kritiku čínského pořádání zimních her a ocenil "stabilizační roli", kterou obě země hrají na mezinárodní úrovni. Čínská státní média vyzdvihovala "blízké přátelství" mezi oběma vůdci a citovala Putinův názor na Siho: "Je přístupný a upřímný. Je to také partner, na kterého se můžete spolehnout."

Pekarova s vystrcilem odjeli do Bruselu za stoltenbergem, tvl. to musel být pokec... 😋


Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg byl vybrán jako nový šéf norské centrální banky, oznámila norská vláda.


"Jens Stoltenberg byl jmenován guvernérem centrální banky," stojí v prohlášení .


Jak bylo uvedeno, tuto pozici bude zastávat šest let.


Stoltenberg opustí post generálního tajemníka NATO na konci září 2022, poznamenává vláda.
https://russian.rt.com/world/news/957323-stoltenberg-glava-centrobanka?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Stoltnberg už za nic nebude ručit. Pekárová s Vystrčilem vsadili na chromou kachnu.


"Komu není není shůry dáno, v apatyce nekoupí".smile


[quote="pid:55925, uid:168"]Pekarova s vystrcilem odjeli do Bruselu za stoltenbergem, tvl. to musel být pokec...

Boletus a taurus, děkuji za analytické postřehy 👍😏


Boletus a taurus, děkuji za analytické postřehy

Pekárová s Vystrčilem vsadili na chromou kachnu.

Řekla bych, že si nemohli moc vybírat, pro tu roli by asi nikoho jiného nenašli. Není žoldák jako žoldák.


[quote="pid:56088, uid:158"]Pekárová s Vystrčilem vsadili na chromou kachnu.[/quote] Řekla bych, že si nemohli moc vybírat, pro tu roli by asi nikoho jiného nenašli. Není žoldák jako žoldák.

Rusko a Čína se spojily proti Spojeným státům
Dnes 15:31


Rusko a Čína v pátek informovaly o uzavření strategického partnerství s cílem eliminovat globální nadvládu Spojených států. Mocnosti pakt představily v době, kdy je ruský prezident Vladimir Putin v Číně, kam jako jeden z mála světových státníků přicestoval, aby se zúčastnil slavnostního zahájení olympiády. Spojené státy a některé země EU včetně Česka přitom hry „politicky bojkotují“.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusko-a-cina-se-spojily-proti-spojenym-statum-40386187


**Rusko a Čína se spojily proti Spojeným státům** Dnes 15:31 Rusko a Čína v pátek informovaly o uzavření strategického partnerství s cílem eliminovat globální nadvládu Spojených států. Mocnosti pakt představily v době, kdy je ruský prezident Vladimir Putin v Číně, kam jako jeden z mála světových státníků přicestoval, aby se zúčastnil slavnostního zahájení olympiády. Spojené státy a některé země EU včetně Česka přitom hry „politicky bojkotují“. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusko-a-cina-se-spojily-proti-spojenym-statum-40386187
Upravené 4. 2. 2022 o 16:17

Ako sa blíži " deň D " tak úniky informácii budú častejšie :


https://www.hlavnespravy.sk/neuveritelne-bloomberg-omylom-oznamil-rusku-invaziu-na-ukrajinu/2851838


https://twitter.com/nypost/status/1489766773209669637

Ako sa blíži " deň D " tak úniky informácii budú častejšie : https://www.hlavnespravy.sk/neuveritelne-bloomberg-omylom-oznamil-rusku-invaziu-na-ukrajinu/2851838 https://twitter.com/nypost/status/1489766773209669637
Upravené 5. 2. 2022 o 09:30

Dej si vodku, koukej na olympiádu a uklidni se, vzkázal Putinovi kongresman


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-kongresman-steve-cohen-vladimir-putin-dej-si-vodku.A220204_155011_zahranicni_kha


Úsměvné, tento americký ubožák se myslí, že je nějak originální a přitom jen ukazuje tu děsivou míru primitivismu a naprostého rozkladu amerického establishmentu ...


Dej si vodku, koukej na olympiádu a uklidni se, vzkázal Putinovi kongresman Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-kongresman-steve-cohen-vladimir-putin-dej-si-vodku.A220204_155011_zahranicni_kha Úsměvné, tento americký ubožák se myslí, že je nějak originální a přitom jen ukazuje tu děsivou míru primitivismu a naprostého rozkladu amerického establishmentu ...

Dej si vodku, koukej na olympiádu

Takýchto blbcov vždy bolo dosť, aj bude.
Za úbožiakov považujem novinárov, čo takýmto spôsobom ,,robia zlú krv". Autor článku na iDnes.cz je kh.


[quote="pid:56213, uid:317"]Dej si vodku, koukej na olympiádu[/quote] Takýchto blbcov vždy bolo dosť, aj bude. Za úbožiakov považujem novinárov, čo takýmto spôsobom ,,robia zlú krv". Autor článku na iDnes.cz je kh.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Ozbrojené síly Ukrajiny útočí různými zbraněmi na Doněck.


Od rána jsou Doněck a předměstí hlavního města samozvané Doněcké lidové republiky vystaveny masivnímu ostřelování ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny. Útoky jsou podle místních obyvatel vedeny z několika směrů. V tomto případě se používají jak klasické ruční zbraně, tak minomety, automatické granátomety a dokonce i velkorážné dělostřelectvo.


Podle kanálu "Telegram" "Zprávy milice Novorossiya" padají údery hlavně na sever od Doněcka, nicméně místní obyvatelé tvrdí, že od 7:48 byly ozbrojenými silami napadeny i okraje Doněcka. Ukrajiny. Zároveň existují nepotvrzené informace, že údery ozbrojených sil Ukrajiny jsou korigovány z bezpilotního letounu.


Objektivní informace o zkáze, zraněných a mrtvých v současnosti zástupci samozvané Doněcké lidové republiky nepodávají. Ozbrojené síly Ukrajiny se zřejmě nechystají do útoku, protože pohyb ukrajinských jednotek není zaznamenán. Nicméně vzhledem k tomu, že americké vojenské letadlo dnes v noci letělo poblíž ukrajinsko-ruské hranice, mohly by Spojené státy docela dobře shromažďovat údaje o umístění ruských jednotek, a připravit tak možnosti ofenzivy Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu.


Více na: https://avia.pro/news/doneck-popal-pod-massirovannyy-obstrel-vsu


Nic nového pod sluncem. Začaly OH...


**Ozbrojené síly Ukrajiny útočí různými zbraněmi na Doněck.** Od rána jsou Doněck a předměstí hlavního města samozvané Doněcké lidové republiky vystaveny masivnímu ostřelování ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny. Útoky jsou podle místních obyvatel vedeny z několika směrů. V tomto případě se používají jak klasické ruční zbraně, tak minomety, automatické granátomety a dokonce i velkorážné dělostřelectvo. Podle kanálu "Telegram" "Zprávy milice Novorossiya" padají údery hlavně na sever od Doněcka, nicméně místní obyvatelé tvrdí, že od 7:48 byly ozbrojenými silami napadeny i okraje Doněcka. Ukrajiny. Zároveň existují nepotvrzené informace, že údery ozbrojených sil Ukrajiny jsou korigovány z bezpilotního letounu. Objektivní informace o zkáze, zraněných a mrtvých v současnosti zástupci samozvané Doněcké lidové republiky nepodávají. Ozbrojené síly Ukrajiny se zřejmě nechystají do útoku, protože pohyb ukrajinských jednotek není zaznamenán. Nicméně vzhledem k tomu, že americké vojenské letadlo dnes v noci letělo poblíž ukrajinsko-ruské hranice, mohly by Spojené státy docela dobře shromažďovat údaje o umístění ruských jednotek, a připravit tak možnosti ofenzivy Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu. Více na: https://avia.pro/news/doneck-popal-pod-massirovannyy-obstrel-vsu **Nic nového pod sluncem. Začaly OH...**

USA se domnívají, že Rusko plánuje jaderné cvičení, aby varovalo Západ před Ukrajinou
Vojenští představitelé informovali zákonodárce, že Putin hodlá uspořádat cvičení jako demonstraci síly.


https://www.ft.com/content/a2e0340c-fe7b-4d89-aea5-e07ff84b20fb


Američtí vojenští a zpravodajští činitelé se domnívají, že Rusko plánuje tento měsíc uspořádat velké cvičení s jadernými zbraněmi jako varování NATO, aby nezasahovalo, pokud se prezident Vladimir Putin rozhodne napadnout Ukrajinu.


Generál Mark Milley, předseda sboru náčelníků štábů, a Avril Hainesová, ředitelka národních zpravodajských služeb, ve čtvrtek zákonodárcům ve Sněmovně reprezentantů sdělili, že Putin plánuje zahájit cvičení v polovině února, jak uvedl asistent Kongresu, který byl o uzavřeném brífinku informován.


Rusko obvykle pořádá svá každoroční jaderná cvičení - která zahrnují zkoušky mezikontinentálních balistických raket ze země, moře a vzduchu - na podzim. Spojené státy se však domnívají, že Putin se je rozhodl uspořádat dříve v tomto roce jako demonstraci síly pro případ, že by nařídil své armádě další invazi na Ukrajinu.


USA se domnívají, že optimální doba pro ruskou invazi by byla od poloviny února do konce března.


Uspořádání cvičení v době invaze by NATO důrazně připomnělo sílu moskevských jaderných sil, které jsou největší na světě. Podle Federace amerických vědců má Rusko ve svých zásobách necelých 4 500 jaderných hlavic.


"Pokud by to udělali současně s invazí na Ukrajinu, byl by to neuvěřitelně provokativní a hrozivý signál," řekla Rebeccah Heinrichsová, odbornice na politiku jaderných zbraní z Hudsonova institutu ve Washingtonu.


USA zatím neurčily, zda se Putin rozhodl k invazi na Ukrajinu. Spolu se svými spojenci je však Washington stále více znepokojen pokračujícím hromaděním ruských vojenských sil kolem hranic s Ukrajinou.


Podle jednoho ze zdrojů NATO Rusko v posledních dvou týdnech zvýšilo počet praporních taktických skupin - které mohou mít od 750 do 1 000 vojáků - rozmístěných v pohraniční oblasti z 60 na 83. V současné době se počet vojáků v pohraniční oblasti pohybuje v rozmezí 1 000 až 1 000. Dalších 14 BTG je rovněž v tranzitu do pohraniční oblasti. USA se domnívají, že Rusko v regionu rozmístilo také 1 200 až 2 100 vojáků speciálních operací.


Nové praporní taktické skupiny a další jednotky rozmístěné v oblasti zvyšují celkový počet ruských sil v regionu na výrazně přes 100 000.


Washington odhaduje, že Rusko nasadilo dostatek sil pro omezený útok, ale umístilo pouze 70 % jednotek, které by potřebovalo pro plnohodnotnou invazi, která by zahrnovala útok na Kyjev, hlavní město Ukrajiny.


Američtí vojenští experti se domnívají, že Rusko je schopno nasadit dostatek sil pro plnou invazi do poloviny února, což by se shodovalo s očekávaným začátkem jeho cvičení s jadernými zbraněmi.


Začátkem tohoto týdne prezident Joe Biden nařídil vyslání 2 000 amerických vojáků do Polska a Německa ve snaze vyslat Putinovi signál o síle aliance NATO. Ve čtvrtek USA obvinily Rusko z přípravy vykonstruovaného útoku ze strany Ukrajiny nebo Západu v rámci operace "pod falešnou vlajkou", jejímž cílem je vytvořit záminku pro invazi.


V úterý Putin obvinil USA ze snahy "zatáhnout" Rusko do ozbrojeného konfliktu a prohlásil, že ignorují bezpečnostní obavy Ruska a jeho požadavek na záruku, že NATO v budoucnu nepřipustí vstup na Ukrajinu.


Ruský vůdce získal podporu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v pátek, kdy navštívil Peking na zahájení zimních olympijských her. Ve společném prohlášení uvedli, že "jsou proti dalšímu rozšiřování NATO".


Vysoce postavený americký představitel uvedl, že Čína měla setkání s Putinem využít k tomu, aby ho povzbudila k deeskalaci na Ukrajině.


"Pokud Rusko dále napadne Ukrajinu a Čína se bude dívat jinam, naznačuje to, že Čína je ochotna tolerovat nebo mlčky podporovat ruské snahy o nátlak na Ukrajinu, i když uvádějí Peking do rozpaků, poškozují evropskou bezpečnost a ohrožují globální mír a ekonomickou stabilitu," řekl.


**USA se domnívají, že Rusko plánuje jaderné cvičení, aby varovalo Západ před Ukrajinou **Vojenští představitelé informovali zákonodárce, že Putin hodlá uspořádat cvičení jako demonstraci síly. https://www.ft.com/content/a2e0340c-fe7b-4d89-aea5-e07ff84b20fb Američtí vojenští a zpravodajští činitelé se domnívají, že Rusko plánuje tento měsíc uspořádat velké cvičení s jadernými zbraněmi jako varování NATO, aby nezasahovalo, pokud se prezident Vladimir Putin rozhodne napadnout Ukrajinu. Generál Mark Milley, předseda sboru náčelníků štábů, a Avril Hainesová, ředitelka národních zpravodajských služeb, ve čtvrtek zákonodárcům ve Sněmovně reprezentantů sdělili, že Putin plánuje zahájit cvičení v polovině února, jak uvedl asistent Kongresu, který byl o uzavřeném brífinku informován. Rusko obvykle pořádá svá každoroční jaderná cvičení - která zahrnují zkoušky mezikontinentálních balistických raket ze země, moře a vzduchu - na podzim. Spojené státy se však domnívají, že Putin se je rozhodl uspořádat dříve v tomto roce jako demonstraci síly pro případ, že by nařídil své armádě další invazi na Ukrajinu. USA se domnívají, že optimální doba pro ruskou invazi by byla od poloviny února do konce března. Uspořádání cvičení v době invaze by NATO důrazně připomnělo sílu moskevských jaderných sil, které jsou největší na světě. Podle Federace amerických vědců má Rusko ve svých zásobách necelých 4 500 jaderných hlavic. "Pokud by to udělali současně s invazí na Ukrajinu, byl by to neuvěřitelně provokativní a hrozivý signál," řekla Rebeccah Heinrichsová, odbornice na politiku jaderných zbraní z Hudsonova institutu ve Washingtonu. USA zatím neurčily, zda se Putin rozhodl k invazi na Ukrajinu. Spolu se svými spojenci je však Washington stále více znepokojen pokračujícím hromaděním ruských vojenských sil kolem hranic s Ukrajinou. Podle jednoho ze zdrojů NATO Rusko v posledních dvou týdnech zvýšilo počet praporních taktických skupin - které mohou mít od 750 do 1 000 vojáků - rozmístěných v pohraniční oblasti z 60 na 83. V současné době se počet vojáků v pohraniční oblasti pohybuje v rozmezí 1 000 až 1 000. Dalších 14 BTG je rovněž v tranzitu do pohraniční oblasti. USA se domnívají, že Rusko v regionu rozmístilo také 1 200 až 2 100 vojáků speciálních operací. Nové praporní taktické skupiny a další jednotky rozmístěné v oblasti zvyšují celkový počet ruských sil v regionu na výrazně přes 100 000. Washington odhaduje, že Rusko nasadilo dostatek sil pro omezený útok, ale umístilo pouze 70 % jednotek, které by potřebovalo pro plnohodnotnou invazi, která by zahrnovala útok na Kyjev, hlavní město Ukrajiny. Američtí vojenští experti se domnívají, že Rusko je schopno nasadit dostatek sil pro plnou invazi do poloviny února, což by se shodovalo s očekávaným začátkem jeho cvičení s jadernými zbraněmi. Začátkem tohoto týdne prezident Joe Biden nařídil vyslání 2 000 amerických vojáků do Polska a Německa ve snaze vyslat Putinovi signál o síle aliance NATO. Ve čtvrtek USA obvinily Rusko z přípravy vykonstruovaného útoku ze strany Ukrajiny nebo Západu v rámci operace "pod falešnou vlajkou", jejímž cílem je vytvořit záminku pro invazi. V úterý Putin obvinil USA ze snahy "zatáhnout" Rusko do ozbrojeného konfliktu a prohlásil, že ignorují bezpečnostní obavy Ruska a jeho požadavek na záruku, že NATO v budoucnu nepřipustí vstup na Ukrajinu. Ruský vůdce získal podporu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v pátek, kdy navštívil Peking na zahájení zimních olympijských her. Ve společném prohlášení uvedli, že "jsou proti dalšímu rozšiřování NATO". Vysoce postavený americký představitel uvedl, že Čína měla setkání s Putinem využít k tomu, aby ho povzbudila k deeskalaci na Ukrajině. "Pokud Rusko dále napadne Ukrajinu a Čína se bude dívat jinam, naznačuje to, že Čína je ochotna tolerovat nebo mlčky podporovat ruské snahy o nátlak na Ukrajinu, i když uvádějí Peking do rozpaků, poškozují evropskou bezpečnost a ohrožují globální mír a ekonomickou stabilitu," řekl.

Peskov komentoval publikáciu Bloomberg o „začiatku invázie“ na Ukrajinu


Peskov označil publikáciu Bloomberg za ilustráciu globálneho napätia


Chybná publikácia Bloombergu o údajnom začiatku ruskej invázie na Ukrajinu je ukážkou globálneho napätia a dôsledkov takýchto správ a vyhlásení zo západných krajín, uviedol tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov k materiálom Ruskej federácie. americké médiá. O jeho slovách informovala agentúra RIA Novosti.


„Je to skvelá ukážka toho, aká nebezpečná je situácia, vyvolaná nekonečnými agresívnymi vyhláseniami, ktoré prichádzajú z Washingtonu, z Londýna, z iných európskych metropol. Ide o ilustráciu toho, aké dôsledky môže mať atmosféra extrémneho napätia, ktorá sa teraz vyvinula v dôsledku týchto agresívnych akcií našich náprotivkov v Európe, “komentoval hovorca.


Peskov tiež označil americké médiá za serióznu publikáciu a dodal, že teraz, na pozadí takýchto publikácií, má Kremeľ všetky dôvody nahradiť definíciu pojmu fake-news za Bloomberg-news.


Americká tlačová agentúra Bloomberg 5. februára omylom uviedla na svojej webovej stránke titulok o ruskej „invázii“ na Ukrajinu a neskôr sa ospravedlnila za zverejnenie nepravdivých údajov. Okolnosti, ako sa nepravdivá a provokatívna publikácia mohla objaviť na webovej stránke agentúry, sa vyšetrujú.


https://lenta.ru/news/2022/02/05/peskov_comment/


**Peskov komentoval publikáciu Bloomberg o „začiatku invázie“ na Ukrajinu** Peskov označil publikáciu Bloomberg za ilustráciu globálneho napätia Chybná publikácia Bloombergu o údajnom začiatku ruskej invázie na Ukrajinu je ukážkou globálneho napätia a dôsledkov takýchto správ a vyhlásení zo západných krajín, uviedol tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov k materiálom Ruskej federácie. americké médiá. O jeho slovách informovala agentúra RIA Novosti. „Je to skvelá ukážka toho, aká nebezpečná je situácia, vyvolaná nekonečnými agresívnymi vyhláseniami, ktoré prichádzajú z Washingtonu, z Londýna, z iných európskych metropol. Ide o ilustráciu toho, aké dôsledky môže mať atmosféra extrémneho napätia, ktorá sa teraz vyvinula v dôsledku týchto agresívnych akcií našich náprotivkov v Európe, “komentoval hovorca. Peskov tiež označil americké médiá za serióznu publikáciu a dodal, že teraz, na pozadí takýchto publikácií, má Kremeľ všetky dôvody nahradiť definíciu pojmu fake-news za Bloomberg-news. Americká tlačová agentúra Bloomberg 5. februára omylom uviedla na svojej webovej stránke titulok o ruskej „invázii“ na Ukrajinu a neskôr sa ospravedlnila za zverejnenie nepravdivých údajov. Okolnosti, ako sa nepravdivá a provokatívna publikácia mohla objaviť na webovej stránke agentúry, sa vyšetrujú. https://lenta.ru/news/2022/02/05/peskov_comment/

Zajímavý názor zveřejnila britská The Telegraph - Setkání Putina a Si Ťin-pchinga znamená začátek nové éry v geopolitice


Společné prohlášení Ruska a Číny, přijaté během návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pekingu, symbolizuje přechod k zásadně nové struktuře mezinárodních vztahů.


Publikace uvádí, že Putinovo setkání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v čínské metropoli, které se uskutečnilo v období „vážného mezinárodního napětí“, znamená začátek „nové geopolitické éry“. Podle deníku "Od nynějška nebude dominance globálního Západu pod vedením USA považována za samozřejmost, nebude tolerována."


Podle Daily Telegraph „po desetiletích ponižování“ Rusko a Čína „vstaly z kolen a nyní obracejí naruby nespravedlivý světový řád po studené válce“. Putin je přitom v této situaci nazýván „okamžitým vítězem“. Publikace věří, že přítomnost Číny jako spojence umožní Rusku posílit svou pozici na světové politické scéně a také zmírnit důsledky případných sankcí ze strany Západu v případě hypotetické ruské invaze na Ukrajinu. Jak list připomíná, čínskou podporu ruským požadavkům na USA a NATO ohledně bezpečnostních záruk, vyjádřenou ve společném prohlášení zemí, může Moskva použít jako trumf v dialogu se západními státy.


Daily Telegraph také zdůrazňuje, že úzké partnerství mezi Čínou a Ruskem neumožňuje Spojeným státům konečně přeorientovat pozornost na situaci v tichomořské oblasti, kterou washingtonská administrativa považovala za prioritní zahraničněpolitický směr. Publikace se zároveň domnívá, že i když má Ruská federace „obrovský jaderný arzenál a výkonnou a bojově zkušenou armádu“, je to „mnohem bohatší a lidnatější“ ČLR, která bude udávat tón vztahům mezi zemí. Noviny dochází k závěru, že Moskva a Peking jsou nyní spojeny společným cílem – „ukončit Pax Americana“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13625217?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Od nejbližšího spojence USA je to opravdu pozoruhodné přiznání: „po desetiletích ponižování“ Rusko a Čína „vstaly z kolen a nyní obracejí naruby nespravedlivý světový řád po studené válce“.


Jakoby britská politika se chtěla přeorientovat a budovat společně s Ruskem a Čínou spravědlivější světový řád.


Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa. Velký a tlustý krys se rozhodl opustit tonoucí emerickou loď? Všímnou si toho u naše politici nebo do posledních síl budou hájit nespravedlivý světový řád? Ve smyslu "myši plakaly, píchaly se, ale pokračovaly jíst kaktus"?


Zajímavý názor zveřejnila britská The Telegraph - **Setkání Putina a Si Ťin-pchinga znamená začátek nové éry v geopolitice** Společné prohlášení Ruska a Číny, přijaté během návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pekingu, symbolizuje přechod k zásadně nové struktuře mezinárodních vztahů. Publikace uvádí, že Putinovo setkání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v čínské metropoli, které se uskutečnilo v období „vážného mezinárodního napětí“, znamená začátek „nové geopolitické éry“. Podle deníku **"Od nynějška nebude dominance globálního Západu pod vedením USA považována za samozřejmost, nebude tolerována."** Podle Daily Telegraph **„po desetiletích ponižování“ Rusko a Čína „vstaly z kolen a nyní obracejí naruby nespravedlivý světový řád po studené válce“.** Putin je přitom v této situaci nazýván „okamžitým vítězem“. Publikace věří, že přítomnost Číny jako spojence umožní Rusku posílit svou pozici na světové politické scéně a také zmírnit důsledky případných sankcí ze strany Západu v případě hypotetické ruské invaze na Ukrajinu. Jak list připomíná, čínskou podporu ruským požadavkům na USA a NATO ohledně bezpečnostních záruk, vyjádřenou ve společném prohlášení zemí, může Moskva použít jako trumf v dialogu se západními státy. Daily Telegraph také zdůrazňuje, že úzké partnerství mezi Čínou a Ruskem neumožňuje Spojeným státům konečně přeorientovat pozornost na situaci v tichomořské oblasti, kterou washingtonská administrativa považovala za prioritní zahraničněpolitický směr. Publikace se zároveň domnívá, že i když má Ruská federace „obrovský jaderný arzenál a výkonnou a bojově zkušenou armádu“, je to „mnohem bohatší a lidnatější“ ČLR, která bude udávat tón vztahům mezi zemí. Noviny dochází k závěru, že Moskva a Peking jsou nyní spojeny společným cílem – „ukončit Pax Americana“. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13625217?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Od nejbližšího spojence USA je to opravdu pozoruhodné přiznání: **„po desetiletích ponižování“ Rusko a Čína „vstaly z kolen a nyní obracejí naruby nespravedlivý světový řád po studené válce“.** Jakoby britská politika se chtěla přeorientovat a budovat společně s Ruskem a Čínou spravědlivější světový řád. Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa. Velký a tlustý krys se rozhodl opustit tonoucí emerickou loď? Všímnou si toho u naše politici nebo do posledních síl budou hájit **nespravedlivý světový řád**? Ve smyslu "myši plakaly, píchaly se, ale pokračovaly jíst kaktus"?

Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa.


Jeden článek v listu Telegraph žádnou "díru do světa" nedělá, jen ukazuje, že i v Británii ještě jsou někteří schopní uvažovat. Britští vojáci na Ukrajině mluví "jinou řečí"...


"Dovolte mi připomenout, že jsme již dlouho upozorňovali Londýn na skutečnost, že Spojené království se stalo světovou „prádelnou“ pro praní „špinavých“ peněz. Prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení byly oficiálně předávány informace o zkorumpovaných úřednících, kteří uprchli z naší země, usadili se tam a nadále se zapojovali do relevantních nezákonných aktivit. Britské úřady tomu přitom nevěnují pozornost, přestože existují soudní rozhodnutí a jsou prezentována fakta. To vše bylo vždy ignorováno. Lidé, kteří mají za sebou skutečné zločiny, byli oficiálními orgány Velké Británie podporováni stejným způsobem, jako kdysi podporovali militanty a teroristy ze Severního Kavkazu. Špatná britská tradice. Je potřeba s ní něco udělat."
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797015/


[quote="pid:56241, uid:158"]Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa.[/quote] Jeden článek v listu Telegraph žádnou "díru do světa" nedělá, jen ukazuje, že i v Británii ještě jsou někteří schopní uvažovat. Britští vojáci na Ukrajině mluví "jinou řečí"... "Dovolte mi připomenout, že jsme již dlouho upozorňovali Londýn na skutečnost, že Spojené království se stalo světovou „prádelnou“ pro praní „špinavých“ peněz. Prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení byly oficiálně předávány informace o zkorumpovaných úřednících, kteří uprchli z naší země, usadili se tam a nadále se zapojovali do relevantních nezákonných aktivit. Britské úřady tomu přitom nevěnují pozornost, přestože existují soudní rozhodnutí a jsou prezentována fakta. To vše bylo vždy ignorováno. Lidé, kteří mají za sebou skutečné zločiny, byli oficiálními orgány Velké Británie podporováni stejným způsobem, jako kdysi podporovali militanty a teroristy ze Severního Kavkazu. Špatná britská tradice. Je potřeba s ní něco udělat." https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797015/
Upravené 5. 2. 2022 o 13:54

Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa. Velký a tlustý krys se rozhodl opustit tonoucí emerickou loď?
No diaľkové ovládanie má v rukách tá krysa a skorej chce svoje diaľkové ovládanie presmerovať na Rusko a Čínu v zmysle, aby zasa niekto vykonával to čo chce tlstá krysa. Len zabudli, že ovládač nie je kompatibilný s príjimačom. Ja sa teším, ako im sklapnú sánky keď sa Rusko odpojí od Swiftu, ktorým sa neustále vyhrážajú, že Rusko od neho odpoja.


[quote="pid:56241, uid:158"]Docelá zajímavý signal vyslali Britové do světa. Velký a tlustý krys se rozhodl opustit tonoucí emerickou loď?[/quote]No diaľkové ovládanie má v rukách tá krysa a skorej chce svoje diaľkové ovládanie presmerovať na Rusko a Čínu v zmysle, aby zasa niekto vykonával to čo chce tlstá krysa. Len zabudli, že ovládač nie je kompatibilný s príjimačom. Ja sa teším, ako im sklapnú sánky keď sa Rusko odpojí od Swiftu, ktorým sa neustále vyhrážajú, že Rusko od neho odpoja.

Společné prohlášení Ruské federace a Čínské lidové republiky o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry a globálním udržitelném rozvoji


Dne 4. února 2022 navštívil prezident Ruské federace Vladimir Putin na pozvání prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga dne 4. února 2022 návštěvu Číny. Hlavy států jednaly v Pekingu a zúčastnily se zahajovacího ceremoniálu XXIV. zimních olympijských her.


Ruská federace a Čínská lidová republika, dále jen strany, prohlašují (mj.) následující:


"Strany vycházejí z toho, že demokracie je způsob, jak se občané podílejí na řízení vlastní země v zájmu zlepšení blahobytu obyvatel a zajištění principu demokracie. Demokracie se uplatňuje ve všech sférách veřejného života a v rámci národního procesu, odráží zájmy celého lidu, jeho vůli, zaručuje jeho práva, uspokojuje jeho potřeby a chrání jeho zájmy. Demokracie není postavena na šablonách. V závislosti na společensko-politické struktuře, historii, tradicích a kulturních charakteristikách konkrétního státu mají jeho obyvatelé právo volit takové formy a metody zavádění demokracie, které odpovídají specifikům tohoto státu. Pouze jeho lidé mají právo posuzovat, zda je stát demokratický."


http://www.kremlin.ru/supplement/5770


**Společné prohlášení Ruské federace a Čínské lidové republiky o mezinárodních vztazích vstupujících do nové éry a globálním udržitelném rozvoji** Dne 4. února 2022 navštívil prezident Ruské federace Vladimir Putin na pozvání prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga dne 4. února 2022 návštěvu Číny. Hlavy států jednaly v Pekingu a zúčastnily se zahajovacího ceremoniálu XXIV. zimních olympijských her. Ruská federace a Čínská lidová republika, dále jen strany, prohlašují _(mj.)_ následující: "Strany vycházejí z toho, že demokracie je způsob, jak se občané podílejí na řízení vlastní země v zájmu zlepšení blahobytu obyvatel a zajištění principu demokracie. Demokracie se uplatňuje ve všech sférách veřejného života a v rámci národního procesu, odráží zájmy celého lidu, jeho vůli, zaručuje jeho práva, uspokojuje jeho potřeby a chrání jeho zájmy. Demokracie není postavena na šablonách. V závislosti na společensko-politické struktuře, historii, tradicích a kulturních charakteristikách konkrétního státu mají jeho obyvatelé právo volit takové formy a metody zavádění demokracie, které odpovídají specifikům tohoto státu. Pouze jeho lidé mají právo posuzovat, zda je stát demokratický." http://www.kremlin.ru/supplement/5770

Tak to je naprostý konec Ruska ! A definitivní ! Do Polska začínají přijíždět další americká vojska. A ty americká vojska jsou LGBT a BLM ready ! A všichni jsou demokraticky motivovaní ! A navíc jsou očkovaní ! A to plně ! A to dokonce všichni ! Z té naprosté hrůzy se rusové úplně podělají strachy ! Jsou to ta samá vojska a jednotky, která statečně a organizovaně utekly z Afganistánu ! Hrůza a děs !!! Demokracie zvítězí !


https://cz.sputniknews.com/20220205/do-polska-zacinaji-prijizdet-dalsi-americka-vojska-17484998.html


Tak to je naprostý konec Ruska ! A definitivní ! Do Polska začínají přijíždět další americká vojska. A ty americká vojska jsou LGBT a BLM ready ! A všichni jsou demokraticky motivovaní ! A navíc jsou očkovaní ! A to plně ! A to dokonce všichni ! Z té naprosté hrůzy se rusové úplně podělají strachy ! Jsou to ta samá vojska a jednotky, která statečně a organizovaně utekly z Afganistánu ! Hrůza a děs !!! Demokracie zvítězí ! https://cz.sputniknews.com/20220205/do-polska-zacinaji-prijizdet-dalsi-americka-vojska-17484998.html
Upravené 5. 2. 2022 o 18:00

Já bych to viděl o trochu jinak , asi tak , jak to vysvětloval Pjakin v USA . Jsou dvě soupeřící strany , republikání , demokraté , ale v každé z nich jsou zastoupeni globalisté , kteří přes tento mumraj prosazují , své priority v řízení .
Informace o tom , že pomoc RF visí jen na moci a síle Číny , mi silně zavání budování čínského centra . A kdo toto centrum připravuje už půl tisíciletí , to už víme .
Tohle není informace od krys , ale od jejich chovatele , který tímto krysy topí , a zároveň staví nové krysí hnízdo .


Já bych to viděl o trochu jinak , asi tak , jak to vysvětloval Pjakin v USA . Jsou dvě soupeřící strany , republikání , demokraté , ale v každé z nich jsou zastoupeni globalisté , kteří přes tento mumraj prosazují , své priority v řízení . Informace o tom , že pomoc RF visí jen na moci a síle Číny , mi silně zavání budování čínského centra . A kdo toto centrum připravuje už půl tisíciletí , to už víme . Tohle není informace od krys , ale od jejich chovatele , který tímto krysy topí , a zároveň staví nové krysí hnízdo .

Jeden článek v listu Telegraph žádnou "díru do světa" nedělá, jen ukazuje, že i v Británii ještě jsou někteří schopní uvažovat.


Ludvíku, jístě. Stejně, jako "jedna vlaštovka jaro nedělá", ale předznamenává jeho začátek.


Tento článek minimálně znamená, že v UK existuje vlivná skupuna lidí, která se hlásí k odkazu Putina a Si a je ochotná spolupracovat na potopení "pax americana".


A další věci je, že tento článek nabourává mentalitu britského obyvatele, který byl dosud přesvědčován o "říši zla" na východě.
Umíš si představit, že by podobný článek otiskly novinky nebo seznam.cz bez nějakého předběžného zpracování čtenářů?
Jak by na něj reagovali nejen čtenáři, ale i politici?


[quote="pid:56247, uid:270"]Jeden článek v listu Telegraph žádnou "díru do světa" nedělá, jen ukazuje, že i v Británii ještě jsou někteří schopní uvažovat.[/quote] Ludvíku, jístě. Stejně, jako "jedna vlaštovka jaro nedělá", ale předznamenává jeho začátek. Tento článek minimálně znamená, že v UK existuje vlivná skupuna lidí, která se hlásí k odkazu Putina a Si a je ochotná spolupracovat na potopení "pax americana". A další věci je, že tento článek nabourává mentalitu britského obyvatele, který byl dosud přesvědčován o "říši zla" na východě. Umíš si představit, že by podobný článek otiskly novinky nebo seznam.cz bez nějakého předběžného zpracování čtenářů? Jak by na něj reagovali nejen čtenáři, ale i politici?

Odpovědi ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova na otázky ruských médií, Peking, 4. února 2022


Otázka: Probíraly se dnes rusko-americké vztahy? Jaká je nyní pozice Číny?
Ministr zahraničí Lavrov: Prezident Ruské federace Vladimir Putin a prezident Čínské lidové republiky Si Ťin-pching jednali bez nadsázky o celém spektru našich bilaterálních vztahů a mezinárodní spolupráce. Linie, kterou vedoucí představitelé stanovili před několika lety, byla znovu potvrzena pro stabilní rozvoj strategického partnerství ve všech oblastech: hospodářství, energetika, humanitární a kulturní vazby, vojenská a vojensko-technická spolupráce. Vztahy byly opět označeny za „nejlepší v historii vztahů mezi Ruskem a Čínou“. Prezident Čínské lidové republiky zdůraznil, že v některých ohledech jsou nadřazené spojeneckým vztahům.


S ohledem na mezinárodní problémy. Hlavní pozornost byla věnována napětí, které Západ záměrně vyvolává kolem Ruské federace a Číny. Ruský prezident Vladimir Putin znovu nastínil náš postoj při jednání s Američany a NATO k nutnosti vypracovat jasné bezpečnostní záruky na evropském kontinentu. Čínský prezident znovu potvrdil svou podporu ruské linii v této otázce. Zdůraznil, že jde o odraz spravedlivých aspirací ruského státu a lidu.


Dohodli jsme se, že budeme úzce koordinovat naše akce na mezinárodní scéně, včetně čelit pokusům „rozmazat“ OSN (základ univerzálního mezinárodního práva) a shromáždit „zájmové kluby“, které pouze vytvoří dělicí čáry v mezinárodních záležitostech. Důsledně proti tomu bojujeme a prosazujeme systém mezinárodních vztahů zakotvený v účelech a principech Charty OSN.


Otázka: Vzhledem k tomu, že celý svět sleduje tato jednání, měli bychom očekávat nějaká překvapení ohledně dohod mezi Ruskem a Čínou? Bude po tom něco, co Západ velmi překvapí?
Ministr zahraničí Lavrov: Nepřísluší mi hádat, čím by naši západní kolegové mohli být v dnešních podmínkách překvapeni. Dělají to s rozumem nebo bez rozumu (většinou bez), nebo z důvodů, které si sami vymyslí. Na internetu jsem četl prohlášení amerického ministerstva zahraničí, že Rusko připravuje falešná videa údajně s „útokem“ ukrajinského vojenského personálu na Donbas. Bludný charakter takových výmyslů (a je jich každým dnem víc a víc) je zřejmý každému více či méně zkušenému politologovi.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797022/


**Odpovědi ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova na otázky ruských médií, Peking, 4. února 2022 ** Otázka: Probíraly se dnes rusko-americké vztahy? Jaká je nyní pozice Číny? Ministr zahraničí Lavrov: Prezident Ruské federace Vladimir Putin a prezident Čínské lidové republiky Si Ťin-pching jednali bez nadsázky o celém spektru našich bilaterálních vztahů a mezinárodní spolupráce. Linie, kterou vedoucí představitelé stanovili před několika lety, byla znovu potvrzena pro stabilní rozvoj strategického partnerství ve všech oblastech: hospodářství, energetika, humanitární a kulturní vazby, vojenská a vojensko-technická spolupráce. Vztahy byly opět označeny za „nejlepší v historii vztahů mezi Ruskem a Čínou“. Prezident Čínské lidové republiky zdůraznil, že v některých ohledech jsou nadřazené spojeneckým vztahům. S ohledem na mezinárodní problémy. Hlavní pozornost byla věnována napětí, které Západ záměrně vyvolává kolem Ruské federace a Číny. Ruský prezident Vladimir Putin znovu nastínil náš postoj při jednání s Američany a NATO k nutnosti vypracovat jasné bezpečnostní záruky na evropském kontinentu. Čínský prezident znovu potvrdil svou podporu ruské linii v této otázce. Zdůraznil, že jde o odraz spravedlivých aspirací ruského státu a lidu. Dohodli jsme se, že budeme úzce koordinovat naše akce na mezinárodní scéně, včetně čelit pokusům „rozmazat“ OSN (základ univerzálního mezinárodního práva) a shromáždit „zájmové kluby“, které pouze vytvoří dělicí čáry v mezinárodních záležitostech. Důsledně proti tomu bojujeme a prosazujeme systém mezinárodních vztahů zakotvený v účelech a principech Charty OSN. Otázka: Vzhledem k tomu, že celý svět sleduje tato jednání, měli bychom očekávat nějaká překvapení ohledně dohod mezi Ruskem a Čínou? Bude po tom něco, co Západ velmi překvapí? Ministr zahraničí Lavrov: Nepřísluší mi hádat, čím by naši západní kolegové mohli být v dnešních podmínkách překvapeni. Dělají to s rozumem nebo bez rozumu (většinou bez), nebo z důvodů, které si sami vymyslí. Na internetu jsem četl prohlášení amerického ministerstva zahraničí, že Rusko připravuje falešná videa údajně s „útokem“ ukrajinského vojenského personálu na Donbas. Bludný charakter takových výmyslů (a je jich každým dnem víc a víc) je zřejmý každému více či méně zkušenému politologovi. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797022/

Teď jsem četl, že na místo odstupujiciho stoltenberga míří husa z Lotyšska, Litvy a Chorvatska, asi to nato fakticky odstreluji, Landovský ml. blekota o genderove vyváženosti, paráda 😏


Teď jsem četl, že na místo odstupujiciho stoltenberga míří husa z Lotyšska, Litvy a Chorvatska, asi to nato fakticky odstreluji, Landovský ml. blekota o genderove vyváženosti, paráda

@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy :

  • vyjadřuje prekérní mezinárodní pozici malobritánie, která teď hraje skutečně o všechno a hledá nejvhodnější imidž, aby byla vůbec vnímána a aby zůstala státností, kterou je "možno někam zvát a možno s ní rozmlouvat"
  • její ( a prakticky i západní) přírodní zdroje leží ve dvou dominiích (Kanada, Austrálie), jejichž oddanost a podřízenost britské Koruně nejsou do budoucna samozřejmostí, ale poměrem mocenských bloků uvnitř obou. A jedním z nich může být i sílící patriotický blok . Dobře to ukazuje rozběh Velké Lednové Kanadské Revoluce.
  • malobritánii je dobré vnímat jako rozptýlenou globální vlivovou agenturu, jejíž neprojevující částí je PaX Brittanica a tou viditelnou PaX Americana. Samotné ostrovy nepředstavují žádnou reálnou moc, ta je decentralizovaná a projevuje se právě přes po staletí budovanou kompradorskou ínternacionální 5.kolonu v jednotlivých zemích
  • pro malobritánii ( a i jeho výkonný nástroj Spocené státy) je paradoxně forma deklarované "spolupráce" Ruska a Číny ( a dovolím si personifikovat Putina a Si) tou nejhorší možnou. Žádné formy ala NATO anebo AUKUS, ale podrobně na jednotlivých prioritách řízení deklarovaný společný zájem zastřešený totožným světonázorem. Svět podle dvou K : Dohoda (Konsensus) a spolupráce (Kooperace) . je to v jiné formě vyjádřená strategie nevyhlášených "červených linií" dvou spoluúčinkujících veličin - nejsilnější ekonomiky a nejsilnější armády.
  • asi nejhorší zprávou pro atlantický blok ( a dnes už spíše anglosaský blok) je ovšem paralýza všech potenciálních možností protiakce vůči formujícímu se skutečnému Novému světovému řádu. Na žádné prioritě není co nabídnout případným spojencům a tak se staré mocenské centrum postupně a stále rychleji posouvá do pozice "kůlu v plotě". A tento Kůl přestává být pro zbytek Světa COOL.

@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy : - vyjadřuje prekérní mezinárodní pozici malobritánie, která teď hraje skutečně o všechno a hledá nejvhodnější imidž, aby byla vůbec vnímána a aby zůstala státností, kterou je "možno někam zvát a možno s ní rozmlouvat" - její ( a prakticky i západní) přírodní zdroje leží ve dvou dominiích (Kanada, Austrálie), jejichž oddanost a podřízenost britské Koruně nejsou do budoucna samozřejmostí, ale poměrem mocenských bloků uvnitř obou. A jedním z nich může být i sílící patriotický blok . Dobře to ukazuje rozběh Velké Lednové Kanadské Revoluce. - malobritánii je dobré vnímat jako rozptýlenou globální vlivovou agenturu, jejíž neprojevující částí je PaX Brittanica a tou viditelnou PaX Americana. Samotné ostrovy nepředstavují žádnou reálnou moc, ta je decentralizovaná a projevuje se právě přes po staletí budovanou kompradorskou ínternacionální 5.kolonu v jednotlivých zemích - pro malobritánii ( a i jeho výkonný nástroj Spocené státy) je paradoxně forma deklarované "spolupráce" Ruska a Číny ( a dovolím si personifikovat Putina a Si) tou nejhorší možnou. Žádné formy ala NATO anebo AUKUS, ale podrobně na jednotlivých prioritách řízení deklarovaný společný zájem zastřešený totožným světonázorem. Svět podle dvou K : Dohoda (Konsensus) a spolupráce (Kooperace) . je to v jiné formě vyjádřená strategie nevyhlášených "červených linií" dvou spoluúčinkujících veličin - nejsilnější ekonomiky a nejsilnější armády. - asi nejhorší zprávou pro atlantický blok ( a dnes už spíše anglosaský blok) je ovšem paralýza všech potenciálních možností protiakce vůči formujícímu se skutečnému Novému světovému řádu. Na žádné prioritě není co nabídnout případným spojencům a tak se staré mocenské centrum postupně a stále rychleji posouvá do pozice "kůlu v plotě". A tento Kůl přestává být pro zbytek Světa COOL.

@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy :

@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy :

Boletusi, excelentní zhodnocení.


[quote="pid:56377, uid:57"]@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy :[/quote] [quote="pid:56377, uid:57"]@TauRus - zmíněný článek hodnotím jako signál s několika obsahy :[/quote] Boletusi, excelentní zhodnocení.

Snaha o "bílé přilby " znovu problikává . Akce je připravena a někdo se jim postaral o kompromitování .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-ZIVE-Rusko-vtrhlo-na-Ukrajinu-hlasal-prestizni-americky-server-pak-zpravu-smazal-Vec-nyni-vysetruje-691870


Snaha o "bílé přilby " znovu problikává . Akce je připravena a někdo se jim postaral o kompromitování . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-ZIVE-Rusko-vtrhlo-na-Ukrajinu-hlasal-prestizni-americky-server-pak-zpravu-smazal-Vec-nyni-vysetruje-691870

její ( a prakticky i západní) přírodní zdroje leží ve dvou dominiích (Kanada, Austrálie), jejichž oddanost a podřízenost britské Koruně nejsou do budoucna samozřejmostí, ale poměrem mocenských bloků uvnitř obou. A jedním z nich může být i sílící patriotický blok . Dobře to ukazuje rozběh Velké Lednové Kanadské Revoluce.

...z bývalej VB zostanú len na vlastné zdroje odkázané anglické ostrovy - na Austráliu ako svoj surovinový zdroj môže Londýn rovno zabudnúť. Prečo?
Pretože Južný kríž!
Nikdy to nebolo o Západe a Východe, pretože nultý poludník je len pomyselný umelý výtvor.
Vždy to bolo o Juhu a Severe (v novodobých dejinách Horný a Dolný Egypt, Sever proti Juhu) a presnejšie o Južnom kríži a Veľkej medvedici... Zemské póly sú pohyblivé, no to, čo bolo pod Južným krížom, bolo vždy južnou pologuľou a Veľká medvedica vždy vládla Severu
Vďaka, Boletus, až na základe tvojho príspevku som si to uvedomil...


[quote="pid:56377, uid:57"]její ( a prakticky i západní) přírodní zdroje leží ve dvou dominiích (Kanada, Austrálie), jejichž oddanost a podřízenost britské Koruně nejsou do budoucna samozřejmostí, ale poměrem mocenských bloků uvnitř obou. A jedním z nich může být i sílící patriotický blok . Dobře to ukazuje rozběh Velké Lednové Kanadské Revoluce.[/quote] ...z bývalej VB zostanú len na vlastné zdroje odkázané anglické ostrovy - na Austráliu ako svoj surovinový zdroj môže Londýn rovno zabudnúť. Prečo? Pretože Južný kríž! Nikdy to nebolo o Západe a Východe, pretože nultý poludník je len pomyselný umelý výtvor. Vždy to bolo o Juhu a Severe (v novodobých dejinách Horný a Dolný Egypt, Sever proti Juhu) a presnejšie o Južnom kríži a Veľkej medvedici... Zemské póly sú pohyblivé, no to, čo bolo pod Južným krížom, bolo vždy južnou pologuľou a Veľká medvedica vždy vládla Severu Vďaka, Boletus, až na základe tvojho príspevku som si to uvedomil...

pro malobritánii ( a i jeho výkonný nástroj Spocené státy) je paradoxně forma deklarované "spolupráce" Ruska a Číny


Ano už kdysi na vodě jsem psal, že mi situace připomíná situaci za druhé světové války, kdy dnešní Čína jsou tehdejší SSA a dnešní SSA jsou tehdejší Německo.
A hodně bude záležet na tom, aby se současný prezident Si udržel u moci, aby se ho nepodařilo odstavit jako svého času Roosevelta a Wallace. Nezapomenme, že studenou válku vyhlásil krysa Churchill a SSA v ní hrály jen roli svalů a ekonomického kladiva.


[quote="pid:56377, uid:57"]pro malobritánii ( a i jeho výkonný nástroj Spocené státy) je paradoxně forma deklarované "spolupráce" Ruska a Číny[/quote] Ano už kdysi na vodě jsem psal, že mi situace připomíná situaci za druhé světové války, kdy dnešní Čína jsou tehdejší SSA a dnešní SSA jsou tehdejší Německo. A hodně bude záležet na tom, aby se současný prezident Si udržel u moci, aby se ho nepodařilo odstavit jako svého času Roosevelta a Wallace. Nezapomenme, že studenou válku vyhlásil krysa Churchill a SSA v ní hrály jen roli svalů a ekonomického kladiva.

Zajímavý článek (z názorové rubriky) z FT.


Hypersonické zbraně Číny a Ruska ohrožují americký systém včasného varování.
Americký názor, že nebude využívat vesmír pro útočné vojenské aplikace, nás činí zranitelnými vůči těm, kteří jej nesdílejí


https://www.ft.com/content/7d566088-7d25-4fde-9b02-311f86eb845e


autor: William Schneider
Autor je vedoucím pracovníkem Hudsonova institutu. Dříve působil jako náměstek ministra zahraničí a předseda Rady pro obrannou vědu Pentagonu.


Pro ty, kteří věnují pozornost znepokojivému pokroku Číny a Ruska v oblasti hypersonických zbraní, je vítanou zprávou, že Pentagon tlačí na americké obranné společnosti, aby urychlily svůj vlastní pokrok v oblasti hypersonických zbraní. Nyní je třeba začít závodit, abychom je dohnali, nebo riskovat, že přenecháme výhodu americkým protivníkům.


Čína i Rusko provedly v létě 2021 testy hypersonických raket. Ruský test hypersonické střely Skyfall s jaderným pohonem a jadernou výzbrojí se uskutečnil na ruské zkušební střelnici na ostrově Nová země v Severním ledovém oceánu. Vzhledem k tomu, že jde o raketu s jaderným pohonem, má neomezený dolet.


Čína rovněž provedla dva letové testy hypersonických balistických raket. Jedna z nich letěla na zlomkové oběžné dráze Země po manévrovací trajektorii do cílové oblasti v Číně. Druhá rovněž letěla po manévrovací trajektorii a navíc vypustila druhý hypersonický objekt - "poprvé" pro jakoukoli zemi.


Význam těchto testů byl rychle bagatelizován jak komunitou zabývající se kontrolou zbrojení, tak médii. Ruský pokus byl redukován na nedbalost vůči životnímu prostředí ("létající Černobyl"smile, zatímco čínský pokus byl odmítnut jako "nic nového", protože ruské frakční orbitální lety se uskutečnily již během studené války.


Tyto reakce přehlížely význam těchto schopností v úsilí o modernizaci jaderných zbraní jak v Číně, tak v Rusku. Manévrující hypersonické prostředky nejsou jen dalším prostředkem k dopravení jaderné hlavice na cíl. Naopak, jsou nezbytnou součástí "systému systémů", jehož cílem je porazit schopnosti USA v oblasti včasného varování.


Americký systém včasného varování před balistickými raketami je soubor satelitů a radarů, které jsou integrovány s jejich řídicím, kontrolním a komunikačním systémem, aby odhalily, lokalizovaly a sledovaly raketové útoky protivníka. Dohromady jsou tyto vzájemně závislé schopnosti klíčové pro udržení účinného jaderného odstrašení. Během studené války byly pro vzájemné odstrašování tak zásadní, že Smlouva o protiraketové obraně z roku 1972 obsahovala ustanovení zaměřená na jejich ochranu před útokem.


Rozvíjející se význam vesmíru byl zastřen bezproblémovým způsobem, jakým se vesmírné schopnosti staly nedílnou součástí každodenního veřejného života i národní bezpečnosti. Operace v něm však mají rozhodující význam pro jaderné odstrašení.


Čína i Rusko mají dobře rozvinuté pokročilé útočné kapacity ve vesmíru. Koncem ledna například zmizela čínská družice Shijian 21 (CJ-21) ze své pravidelné pozice na geostacionární dráze ve výšce 22 000 mil nad Zemí. CJ-21 manévrovala v blízkosti jedné z nefunkčních čínských družic v konstelaci 35 družic Beidou. Tam použila uchopovací rameno k přesunu nefunkční družice na "hřbitovní" oběžnou dráhu.


Rámec vesmírných priorit, který Bidenova administrativa zveřejnila v prosinci, uznává vesmír jako "kritický pro moderní válku", ale nadále se drží svého postoje, že USA nebudou využívat vesmír pro útočné vojenské aplikace. To ponechává náš odstrašující prostředek zranitelný vůči zemím, které tento názor nesdílejí.


USA vyvíjejí vesmírný systém, který využívá pokročilé infračervené senzory, jež mohou být schopny odhalit manévrující hypersonické hlavice. Současné systémy protiraketové obrany jim však neumožňují zasáhnout proti rychle manévrujícím hlavicím. Čína a Rusko rovněž vyvinuly protisystémy, které ohrožují americké vesmírné monitorovací a komunikační schopnosti v malých, středních a velkých výškách.


Manévrováním svých družic pro útočné vesmírné operace v sousedství družic USA by Čína a Rusko mohly provádět nejrůznější útočné operace. Mezi ně patří narušení, podvržení nebo zničení senzorů, palubních výpočtů, datových spojů nebo družicových systémů elektrické energie a vložení škodlivého kódu pomocí kybernetických technik.


To vše je umocněno jejich schopností využívat jak kybernetické, tak kinetické schopnosti k útokům na kritickou americkou infrastrukturu. Na této infrastruktuře závisí vojenské operace, ale také systém elektrické energie, národní telekomunikace a systémy letecké a železniční dopravy, které jsou základem ekonomické a vojenské moci USA.


Manévrovací schopnosti Číny a Ruska v oblasti hypersonických raket umožňují těmto protivníkovým mocnostem disponovat integrovanou schopností porazit americký systém včasného varování. Za těchto okolností by USA byly slepé vůči přicházejícímu zahraničnímu raketovému útoku a jejich schopnost reagovat by byla značně omezená.


Zajímavý článek (z názorové rubriky) z FT. **Hypersonické zbraně Číny a Ruska ohrožují americký systém včasného varování.** Americký názor, že nebude využívat vesmír pro útočné vojenské aplikace, nás činí zranitelnými vůči těm, kteří jej nesdílejí https://www.ft.com/content/7d566088-7d25-4fde-9b02-311f86eb845e autor: William Schneider Autor je vedoucím pracovníkem Hudsonova institutu. Dříve působil jako náměstek ministra zahraničí a předseda Rady pro obrannou vědu Pentagonu. Pro ty, kteří věnují pozornost znepokojivému pokroku Číny a Ruska v oblasti hypersonických zbraní, je vítanou zprávou, že Pentagon tlačí na americké obranné společnosti, aby urychlily svůj vlastní pokrok v oblasti hypersonických zbraní. Nyní je třeba začít závodit, abychom je dohnali, nebo riskovat, že přenecháme výhodu americkým protivníkům. Čína i Rusko provedly v létě 2021 testy hypersonických raket. Ruský test hypersonické střely Skyfall s jaderným pohonem a jadernou výzbrojí se uskutečnil na ruské zkušební střelnici na ostrově Nová země v Severním ledovém oceánu. Vzhledem k tomu, že jde o raketu s jaderným pohonem, má neomezený dolet. Čína rovněž provedla dva letové testy hypersonických balistických raket. Jedna z nich letěla na zlomkové oběžné dráze Země po manévrovací trajektorii do cílové oblasti v Číně. Druhá rovněž letěla po manévrovací trajektorii a navíc vypustila druhý hypersonický objekt - "poprvé" pro jakoukoli zemi. Význam těchto testů byl rychle bagatelizován jak komunitou zabývající se kontrolou zbrojení, tak médii. Ruský pokus byl redukován na nedbalost vůči životnímu prostředí ("létající Černobyl"), zatímco čínský pokus byl odmítnut jako "nic nového", protože ruské frakční orbitální lety se uskutečnily již během studené války. Tyto reakce přehlížely význam těchto schopností v úsilí o modernizaci jaderných zbraní jak v Číně, tak v Rusku. Manévrující hypersonické prostředky nejsou jen dalším prostředkem k dopravení jaderné hlavice na cíl. Naopak, jsou nezbytnou součástí "systému systémů", jehož cílem je porazit schopnosti USA v oblasti včasného varování. Americký systém včasného varování před balistickými raketami je soubor satelitů a radarů, které jsou integrovány s jejich řídicím, kontrolním a komunikačním systémem, aby odhalily, lokalizovaly a sledovaly raketové útoky protivníka. Dohromady jsou tyto vzájemně závislé schopnosti klíčové pro udržení účinného jaderného odstrašení. Během studené války byly pro vzájemné odstrašování tak zásadní, že Smlouva o protiraketové obraně z roku 1972 obsahovala ustanovení zaměřená na jejich ochranu před útokem. Rozvíjející se význam vesmíru byl zastřen bezproblémovým způsobem, jakým se vesmírné schopnosti staly nedílnou součástí každodenního veřejného života i národní bezpečnosti. Operace v něm však mají rozhodující význam pro jaderné odstrašení. Čína i Rusko mají dobře rozvinuté pokročilé útočné kapacity ve vesmíru. Koncem ledna například zmizela čínská družice Shijian 21 (CJ-21) ze své pravidelné pozice na geostacionární dráze ve výšce 22 000 mil nad Zemí. CJ-21 manévrovala v blízkosti jedné z nefunkčních čínských družic v konstelaci 35 družic Beidou. Tam použila uchopovací rameno k přesunu nefunkční družice na "hřbitovní" oběžnou dráhu. Rámec vesmírných priorit, který Bidenova administrativa zveřejnila v prosinci, uznává vesmír jako "kritický pro moderní válku", ale nadále se drží svého postoje, že USA nebudou využívat vesmír pro útočné vojenské aplikace. To ponechává náš odstrašující prostředek zranitelný vůči zemím, které tento názor nesdílejí. USA vyvíjejí vesmírný systém, který využívá pokročilé infračervené senzory, jež mohou být schopny odhalit manévrující hypersonické hlavice. Současné systémy protiraketové obrany jim však neumožňují zasáhnout proti rychle manévrujícím hlavicím. Čína a Rusko rovněž vyvinuly protisystémy, které ohrožují americké vesmírné monitorovací a komunikační schopnosti v malých, středních a velkých výškách. Manévrováním svých družic pro útočné vesmírné operace v sousedství družic USA by Čína a Rusko mohly provádět nejrůznější útočné operace. Mezi ně patří narušení, podvržení nebo zničení senzorů, palubních výpočtů, datových spojů nebo družicových systémů elektrické energie a vložení škodlivého kódu pomocí kybernetických technik. To vše je umocněno jejich schopností využívat jak kybernetické, tak kinetické schopnosti k útokům na kritickou americkou infrastrukturu. Na této infrastruktuře závisí vojenské operace, ale také systém elektrické energie, národní telekomunikace a systémy letecké a železniční dopravy, které jsou základem ekonomické a vojenské moci USA. Manévrovací schopnosti Číny a Ruska v oblasti hypersonických raket umožňují těmto protivníkovým mocnostem disponovat integrovanou schopností porazit americký systém včasného varování. Za těchto okolností by USA byly slepé vůči přicházejícímu zahraničnímu raketovému útoku a jejich schopnost reagovat by byla značně omezená.

Země, které čekají na nějaký velký prospěch od Číňanů a Rusů, jsou šťastné. Zjistěte, co všechno zlo dělají Číňané v afrických zemích a pak změníte názor na ty hodné Číňany. Seru na Číňané a Rusové. A mnozí si myslí, že Američané mají místo zbraní luk a šípy, přestaňte zvedat Rusy k nebi, Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc. Pro vaši informaci, Putin musel přijmout návrh, aby Bělorusko a Ukrajina byly neutrálními státy a aby to byl nový závazek jednoho státu.


Země, které čekají na nějaký velký prospěch od Číňanů a Rusů, jsou šťastné. Zjistěte, co všechno zlo dělají Číňané v afrických zemích a pak změníte názor na ty hodné Číňany. Seru na Číňané a Rusové. A mnozí si myslí, že Američané mají místo zbraní luk a šípy, přestaňte zvedat Rusy k nebi, Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc. Pro vaši informaci, Putin musel přijmout návrh, aby Bělorusko a Ukrajina byly neutrálními státy a aby to byl nový závazek jednoho státu.

A mnozí si myslí, že Američané mají místo zbraní luk a šípy, přestaňte zvedat Rusy k nebi, Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc.


To je zase nějaká citace? A mohl bych jí prosím vidět?


[quote="pid:56440, uid:747"]A mnozí si myslí, že Američané mají místo zbraní luk a šípy, přestaňte zvedat Rusy k nebi, Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc.[/quote] To je zase nějaká citace? A mohl bych jí prosím vidět?

To je zase nějaká citace? A mohl bych jí prosím vidět?
Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů, než jsou ruské noviny, které vám otevřeně lžou.Velmi brzy sami uvidíte, s čím vším Rusové souhlasili, pak některé věci pochopíte.


[quote="pid:56442, uid:372"]To je zase nějaká citace? A mohl bych jí prosím vidět?[/quote]Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů, než jsou ruské noviny, které vám otevřeně lžou.Velmi brzy sami uvidíte, s čím vším Rusové souhlasili, pak některé věci pochopíte.

Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů, než jsou ruské noviny,


Tak určitě smile A nějaká od Andersena, pro změnu, by nebyla?


[quote="pid:56444, uid:747"]Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů, než jsou ruské noviny,[/quote] Tak určitě :D A nějaká od Andersena, pro změnu, by nebyla?

Tak určitě smile A nějaká od Andersena, pro změnu, by nebyla?
Do konce března vyjdou na povrch všechny ty informace, se kterými Rusko souhlasilo.A pro vaši informaci, vy a mnozí na fóru můžete zapomenout, že Česko, Slovensko spadne pod nějakou kontrolu ruského světa, zapomeňte na to.


[quote="pid:56446, uid:372"]Tak určitě smile A nějaká od Andersena, pro změnu, by nebyla?[/quote]Do konce března vyjdou na povrch všechny ty informace, se kterými Rusko souhlasilo.A pro vaši informaci, vy a mnozí na fóru můžete zapomenout, že Česko, Slovensko spadne pod nějakou kontrolu ruského světa, zapomeňte na to.

Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů

Tak vy jako protřelí zpravodajci nepochybně. Ještě štěstí, že neděláte zpravodajce ukrajinské armádě. To už by tu lítaly rakety jak na Silvestra.


[quote="pid:56444, uid:747"]Mám tyto informace z trochu silnějších zdrojů[/quote] Tak vy jako protřelí zpravodajci nepochybně. Ještě štěstí, že neděláte zpravodajce ukrajinské armádě. To už by tu lítaly rakety jak na Silvestra.
Upravené 6. 2. 2022 o 23:00

, Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc.


Poslouchej, zkus o tom přesvědčit chorvatského prezidenta. Poněvadž z jeho chování mám dojem, že jemu dodávají jiné zprávy, než vám s Latyninovou.


[quote="pid:56440, uid:747"], Putin a Rusko prohráli ve vyjednávání s Amerikou, teď mohou štěkat na Měsíc.[/quote] Poslouchej, zkus o tom přesvědčit chorvatského prezidenta. Poněvadž z jeho chování mám dojem, že jemu dodávají jiné zprávy, než vám s Latyninovou.

On se někdy i vrátnej v BISce považuje za zpravodajce.


On se někdy i vrátnej v BISce považuje za zpravodajce.

Uvidíte, bude tu jeden stát dohromady Bělorusko-Ukrajina a prezidentem toho státu bude Lukašenko. Vše již bylo dohodnuto. A kde najednou zmizel Panarin a jeho pohádky a příběhy, Panarin stejně jako Pjakin, vám otevřeně lže do očí a vy jim věříte.Tuto informaci o bělorusko-ukrajinském státě jsem dostal včera poté, co byl Putin na schůzce v Číně, takže s tím vším musel Putin souhlasit, protože si je vědom, že je proti Západu a síly NATO nemají šanci vyhrát. O tom všem se ještě dají psát pohádky, ale podívejte se na olympijské hry v Číně, Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou. Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.


Uvidíte, bude tu jeden stát dohromady Bělorusko-Ukrajina a prezidentem toho státu bude Lukašenko. Vše již bylo dohodnuto. A kde najednou zmizel Panarin a jeho pohádky a příběhy, Panarin stejně jako Pjakin, vám otevřeně lže do očí a vy jim věříte.Tuto informaci o bělorusko-ukrajinském státě jsem dostal včera poté, co byl Putin na schůzce v Číně, takže s tím vším musel Putin souhlasit, protože si je vědom, že je proti Západu a síly NATO nemají šanci vyhrát. O tom všem se ještě dají psát pohádky, ale podívejte se na olympijské hry v Číně, Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou. Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.
Upravené 7. 2. 2022 o 08:40

podívejte se na olympijské hry v Číně, Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou. Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.

Keď sa pozerám na olympijské hry v Číne, nadobúdam presvedčenie, že Putin pokračuje v politike J.F.Kennedyho zpoza hraníc USA.


[quote="pid:56466, uid:747"]podívejte se na olympijské hry v Číně, Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou. Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.[/quote] Keď sa pozerám na olympijské hry v Číne, nadobúdam presvedčenie, že Putin pokračuje v politike J.F.Kennedyho zpoza hraníc USA.

Keď sa pozerám na olympijské hry v Číne, nadobúdam presvedčenie, že Putin pokračuje v politike J.F.Kennedyho zpoza hraníc USA.


Upřímně nevím, co tou politikou JFK přesně myslíš, ale není to tak dávno, co tady bylo v tomto tématu probírán JFK.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4214/john-fitzgerald-kennedy-a-nov%C3%A9-obzory-aneb-americk%C3%BD-m%C3%ADrotv%C5%AFrce/post-45742#post-45742
Abychom si ho moc neidealizovali.


[quote="pid:56481, uid:330"]Keď sa pozerám na olympijské hry v Číne, nadobúdam presvedčenie, že Putin pokračuje v politike J.F.Kennedyho zpoza hraníc USA.[/quote] Upřímně nevím, co tou politikou JFK přesně myslíš, ale není to tak dávno, co tady bylo v tomto tématu probírán JFK. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4214/john-fitzgerald-kennedy-a-nov%C3%A9-obzory-aneb-americk%C3%BD-m%C3%ADrotv%C5%AFrce/post-45742#post-45742 Abychom si ho moc neidealizovali.

Panarin stejně jako Pjakin, vám otevřeně lže do očí a vy jim věříte

My tu naštěstí máme vás, kteří všechny sedmilháře včas odhalíte a udáte správný směr.


[quote="pid:56466, uid:747"]Panarin stejně jako Pjakin, vám otevřeně lže do očí a vy jim věříte[/quote] My tu naštěstí máme vás, kteří všechny sedmilháře včas odhalíte a udáte správný směr.

Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou.

V poukázání na tento fakt se s Pjakinem kupodivu shodujete. Avšak zatímco on to zcela správně pokládá za akt (vlasti)zrady a prodejnosti zhýčkaných, státem dobře zajištěných sportovců, vy to ohýbáte pod vlivem vlastního přání (a přání vašich chlebodárců) do podoby porážky Ruska. Opravdu nevím, za co vás platí, protože výše uvedené si dokáže poskládat i teenager vystavený vlivu našeho inkluzivního školství.
Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.

Tohle snad ani nestojí za komentář. Ale i propagandistická nacistická média patrně ještě v dubnu 1945 jela na "plný koule".


[quote="pid:56466, uid:747"]Rusko opět vystupuje pod bílou vlajkou. [/quote] V poukázání na tento fakt se s Pjakinem kupodivu shodujete. Avšak zatímco on to zcela správně pokládá za akt (vlasti)zrady a prodejnosti zhýčkaných, státem dobře zajištěných sportovců, vy to ohýbáte pod vlivem vlastního přání (a přání vašich chlebodárců) do podoby porážky Ruska. Opravdu nevím, za co vás platí, protože výše uvedené si dokáže poskládat i teenager vystavený vlivu našeho inkluzivního školství. [quote="pid:56466, uid:747"]Znamená to definitivní porážku Ruska na globální úrovni.[/quote] Tohle snad ani nestojí za komentář. Ale i propagandistická nacistická média patrně ještě v dubnu 1945 jela na "plný koule".

Upřímně nevím, co tou politikou JFK přesně myslíš...

Určite ho nechcem idealizovať, dopustil sa mnohých chýb, často vynútených. Myslím na jeho boj s globálnou mafiou: z jeho prejavu: „Celosvetovo čelíme masívnemu a nemilosrdnému spiknutiu, ktoré pre rozšírenie sféry svojho vplyvu spolieha predovšetkým na tajné prostriedky: na infiltráciu namiesto invázie, prevraty namiesto volieb, zastrašovanie namiesto slobodnej voľby, na partyzánov v noci namiesto armád cez deň. Je to systém, ktorý regrutoval veľké množstvo materiálnych a ľudských zdrojov pre vytvorenie dobre propojenej a vysoko efektívnej mašinérie, ktorá spája vojenské, diplomatické, spravodajské, ekonomické, vedecké a politické operácie... Prípravy sú utajené, nie sú publikované. Chyby sú ututlané, neobjavujú sa v novinových titulkoch. Odporcovia sú umlčení, nie chválení. Výdaje nie sú spochybňované, dohady nie sú publikované, žiadne tajomstvo nie je odhaľované...".


To ho stálo nakoniec život.


[quote="pid:56486, uid:473"]Upřímně nevím, co tou politikou JFK přesně myslíš...[/quote] Určite ho nechcem idealizovať, dopustil sa mnohých chýb, často vynútených. Myslím na jeho boj s globálnou mafiou: z jeho prejavu: „Celosvetovo čelíme masívnemu a nemilosrdnému spiknutiu, ktoré pre rozšírenie sféry svojho vplyvu spolieha predovšetkým na tajné prostriedky: na infiltráciu namiesto invázie, prevraty namiesto volieb, zastrašovanie namiesto slobodnej voľby, na partyzánov v noci namiesto armád cez deň. Je to systém, ktorý regrutoval veľké množstvo materiálnych a ľudských zdrojov pre vytvorenie dobre propojenej a vysoko efektívnej mašinérie, ktorá spája vojenské, diplomatické, spravodajské, ekonomické, vedecké a politické operácie... Prípravy sú utajené, nie sú publikované. Chyby sú ututlané, neobjavujú sa v novinových titulkoch. Odporcovia sú umlčení, nie chválení. Výdaje nie sú spochybňované, dohady nie sú publikované, žiadne tajomstvo nie je odhaľované...". To ho stálo nakoniec život.

Nesmysl vražda JFK byla rituální obět žádná pomsta za to že někde něco plácnul nebo že tisknul stříbrné dolary.


Upřímně řečeno ta fascinace alternativy rodinou Kennedyů je zvláštní.


Nesmysl vražda JFK byla rituální obět žádná pomsta za to že někde něco plácnul nebo že tisknul stříbrné dolary. Upřímně řečeno ta fascinace alternativy rodinou Kennedyů je zvláštní.

To ho stálo nakoniec život.


No jestli tohle právě není to idealizování, respektive
1) Je v zájmu GP dostat do podvědomí to, že existuje americká státní (j)elita v pozadí, aby bylo možné následně na někoho hodit vše, co GP provedl.
2) Kennedy byl zabit 22.11.1963 - podpis GP. Perestrojka v USA měla proběhnout ihned po té, co padne SSSR/Rusko. Zabití prezidenta USA je dle mého názoru dobrý informační materiál (jeden z mnoha) pro přestavbu USA za účelem odstranění americké státní elity. (V USA jsem nikdy nebyl a osobně žádného ušáka neznám, ale na mě dělá národ USA dojem, že jim je ukradené, co USA dělá v zahraniční, pokud to nemá vliv na jejich zemi a jejich životní standardy a komfort, čili se domnívám, že informační útok GP v prostoru USA musí být veden zevnitř. Tj. v USA nikoho nezajímá, pokud by na základě rozhodnutí americké státní elity byl zabit prezident jiné země, ale pokud by byl zabit prezident USA, tak to už je jiná.)
3) Když si vezmu, že Kennedyho Executive order 11110 se jsou dvě 11 a v součtu 22, ha. Před studiem KOB jsem ho také považoval za "náhodu", která se postavila (j)elitě (tehdy jsem si myslel, že svět řídí Bilderberg Group). Po studiu KSB si nejsem tak jistý, zda to byla náhoda a nebo je celý rod Kennediů je chytrý plán GP.


Čili to shrnu tak, že s tebou souhlasím, že toto ho stálo život, ALE zajímalo by mě jestli to bylo nebo nebylo ve scénáři GP před Kennedyho zvolením.


[quote="pid:56503, uid:330"]To ho stálo nakoniec život.[/quote] No jestli tohle právě není to idealizování, respektive 1) Je v zájmu GP dostat do podvědomí to, že existuje americká státní (j)elita v pozadí, aby bylo možné následně na někoho hodit vše, co GP provedl. 2) Kennedy byl zabit 22.11.1963 - podpis GP. Perestrojka v USA měla proběhnout ihned po té, co padne SSSR/Rusko. Zabití prezidenta USA je dle mého názoru dobrý informační materiál (jeden z mnoha) pro přestavbu USA za účelem odstranění americké státní elity. (V USA jsem nikdy nebyl a osobně žádného ušáka neznám, ale na mě dělá národ USA dojem, že jim je ukradené, co USA dělá v zahraniční, pokud to nemá vliv na jejich zemi a jejich životní standardy a komfort, čili se domnívám, že informační útok GP v prostoru USA musí být veden zevnitř. Tj. v USA nikoho nezajímá, pokud by na základě rozhodnutí americké státní elity byl zabit prezident jiné země, ale pokud by byl zabit prezident USA, tak to už je jiná.) 3) Když si vezmu, že Kennedyho Executive order 11110 se jsou dvě 11 a v součtu 22, ha. Před studiem KOB jsem ho také považoval za "náhodu", která se postavila (j)elitě (tehdy jsem si myslel, že svět řídí Bilderberg Group). Po studiu KSB si nejsem tak jistý, zda to byla náhoda a nebo je celý rod Kennediů je chytrý plán GP. Čili to shrnu tak, že s tebou souhlasím, že toto ho stálo život, ALE zajímalo by mě jestli to bylo nebo nebylo ve scénáři GP před Kennedyho zvolením.

Proč USA a Británie vymyslely takzvanou ruskou hrozbu? Mluvčí RF odpovídá
„Čas plyne. Rusko na Ukrajinu neútočí. Záměr USA, jež tuto hudbu objednaly, a Britů,
jež se k ní připojili, je jasný, připravují se na „hrdinný“ boj s ní,
aby pak podnikli provokaci a oznámili své vítězství,“ uvádí se v příspěvku Zacharovové.
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/proc-usa-a-britanie-vymyslely-takzvanou-ruskou-hrozbu-mluvci-rf-odpovida/


**Proč USA a Británie vymyslely takzvanou ruskou hrozbu? Mluvčí RF odpovídá** „Čas plyne. Rusko na Ukrajinu neútočí. Záměr USA, jež tuto hudbu objednaly, a Britů, jež se k ní připojili, je jasný, připravují se na „hrdinný“ boj s ní, aby pak podnikli provokaci a oznámili své vítězství,“ uvádí se v příspěvku Zacharovové. https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/proc-usa-a-britanie-vymyslely-takzvanou-ruskou-hrozbu-mluvci-rf-odpovida/
Upravené 7. 2. 2022 o 12:53

Globaliste: ale ved to by bolo super, keby sa stala Ukrajina neutralnou krajinou, ved to bola defacto poziadavka Ruska. Ziadny vstup do NATO, ziadne zakladne....v com je to porazka? To Bielorusko mi ale pride smiesne, preco by na to mali pristat, ked uz maju podpisanu zmluvu, chodievaju spolu cvicit a celkovo uz dlhsie vojensky kooperuju? A koho Minsk vojensky ohrozuje, keby nebol neutralny.


Globaliste: ale ved to by bolo super, keby sa stala Ukrajina neutralnou krajinou, ved to bola defacto poziadavka Ruska. Ziadny vstup do NATO, ziadne zakladne....v com je to porazka? To Bielorusko mi ale pride smiesne, preco by na to mali pristat, ked uz maju podpisanu zmluvu, chodievaju spolu cvicit a celkovo uz dlhsie vojensky kooperuju? A koho Minsk vojensky ohrozuje, keby nebol neutralny.
Upravené 7. 2. 2022 o 15:27

Krysy se odkopávají ... Velký vlastenec , generál plukovník Leonid Ivašov, prý vlastenec, konzervativec, velký odpůrce rozpadu SSSR se ukazuje jako prachsprostý zrádce národa.


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zmoudreli-jsme-a-poucili-jsme-se-z-chyb-zapadu-uz-neverime-p/r~61dd6984827611eca9b1ac1f6b220ee8/


Jeho články byly hojně překládány do češtiny ...


https://www.protiproud.cz/politika/4044-tragedie-kosova-trva-preziji-srbove-thaciho-projizdka-po-jezere-jako-predzvest-vyprovokovani-dalsi-valky-bonmot-bulharskeho-generala-spolecne-vojenske-cviceni-slovanska-vzajemnost-a-identita-v-sazce.htm


Doba ukazuje, kdo je kdo ...


Krysy se odkopávají ... Velký vlastenec , generál plukovník Leonid Ivašov, prý vlastenec, konzervativec, velký odpůrce rozpadu SSSR se ukazuje jako prachsprostý zrádce národa. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zmoudreli-jsme-a-poucili-jsme-se-z-chyb-zapadu-uz-neverime-p/r~61dd6984827611eca9b1ac1f6b220ee8/ Jeho články byly hojně překládány do češtiny ... https://www.protiproud.cz/politika/4044-tragedie-kosova-trva-preziji-srbove-thaciho-projizdka-po-jezere-jako-predzvest-vyprovokovani-dalsi-valky-bonmot-bulharskeho-generala-spolecne-vojenske-cviceni-slovanska-vzajemnost-a-identita-v-sazce.htm Doba ukazuje, kdo je kdo ...

DĽR oznámila príchod poľských žoldnierov na Donbass


Zástupca vedúceho oddelenia ľudových milícií DĽR Eduard Basurin sa domnieva, že kroky Varšavy sú nezlučiteľné s členstvom Poľska v OBSE


Rozviedka Ľudových milícií Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zaznamenáva príchod militantov vycvičených pod vedením britských inštruktorov na Donbas, Kyjev z nich tvorí útočné skupiny. Na pondelkovom brífingu to uviedol zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin.


"Príchod ukrajinských nacionalistov je zaznamenaný smerom na Doneck. Dve jednotky pozostávajúce z militantov z Pravého sektora (organizácia je v Ruskej federácii zakázaná - pozn. TASS), v počte 70-80 Všetci militanti majú bojové skúsenosti a boli vycvičení pod vedenie britských inštruktorov. prvý stupeň na severnom a západnom prístupe k Donecku,“ povedal.


Podľa Basurina sú útočné skupiny určené na bojové operácie v mestských oblastiach. "Ukrajinské velenie nielenže posilňuje svoje zoskupenie v blízkosti hlavného mesta Doneckej ľudovej republiky, ale vytvára útočné skupiny ideologicky motivovaných nacionalistov, ktorí budú musieť bojovať v meste a plniť úlohy aj napriek smrti civilistov," povedal. .
Prítomnosť ozbrojených skupín


Rozviedka republiky navyše podľa predstaviteľa Ľudových milícií DĽR dostala informáciu o príchode poľských žoldnierov do zóny takzvanej operácie spoločných síl Ozbrojených síl Ukrajiny. "V oblasti Popasnaja bola zaznamenaná prítomnosť dvoch ozbrojených skupín do 20 osôb v zmiešanom taktickom odeve. Pri dodatočnom prieskume sa zistilo, že tieto osoby hovoria po poľsky a pricestovali plniť úlohy do oblasti ​​zodpovednosť 24. mechanizovanej brigády, ktorej úlohou je vykonávať spolu s jednotkami ukrajinských síl špeciálnych operácií cielené sabotáže a teroristické činy zamerané na znefunkčnenie zariadení na podporu života, sociálnej infraštruktúry a zastrašovanie miestneho obyvateľstva," povedal.


DĽR sa domnieva, že pred začiatkom ofenzívy ukrajinskej armády sa žoldnieri „pokúsia napáchať čo najväčšie škody na civilnej infraštruktúre“, aby prinútili republiku reagovať, čo ukrajinská strana ospravedlňuje v očiach tzv. svetové spoločenstvo, sa pokúsi použiť ako zámienku na začatie nepriateľských akcií.


"Poliaci prišli na územie Ukrajiny pod rúškom inštruktorov vyslaných na účasť na výcvikovej misii na výcvik ukrajinského vojenského personálu," povedal Basurin.


Upozornil aj na nedávne vyhlásenia Varšavy o dodávkach zbraní do Kyjeva. "Vyhlásenia poľskej strany [o zámeroch dodať Kyjevu zbrane] neprispievajú k mieru a stabilite, ale vyvolávajú eskaláciu situácie a tlačia Kyjev na začatie genocídy obyvateľstva Donbasu. Veríme, že kroky Varšavy sú nezlučiteľné. len s predsedníctvom, ale aj s členstvom Poľska v OBSE,“ povedal predstaviteľ Ľudových milícií DĽR.


Koronavírus v ukrajinských jednotkách


Rozviedka Ľudových milícií DĽR eviduje veľký počet prípadov nákazy koronavírusom medzi ukrajinskými bezpečnostnými silami v Donbase. "Najkritickejšia situácia sa vyvinula v 95. samostatnej leteckej útočnej a 30. samostatnej mechanizovanej brigáde. Viac ako polovica personálu týchto brigád je infikovaná novou koronavírusovou infekciou, mnohí sú vo vážnom stave. Pre nedostatok liekov Neliečia sa. Zomrelo najmenej šesť vojakov, tieto skutočnosti sa zatajujú,“ povedal.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13633689


Do Poľska dorazila ďalšia skupina amerických výsadkárov

Ako vysvetlil Pentagon, asi tisíc amerických vojakov pôjde z Nemecka do Rumunska a ďalších asi 2 tisíc bude presunutých do Európy z USA.
Ďalšia skupina vojakov z americkej 82. výsadkovej divízie dorazila do Poľska v pondelok. Informovalo o tom ministerstvo národnej obrany európskej krajiny.


"V pondelok pred poludním pristála v Rzeszowe ďalšia skupina amerických vojakov z 82. výsadkovej divízie," uviedol rezort na Twitteri. Koľko parašutistov dorazilo v pondelok do Poľska nie je spresnené.


Agentúra PAP uvádza, že veliteľ tejto jednotky, americký generál Christopher Donahue, sa momentálne nachádza v oblasti tohto mesta.


2 februára americké úrady oznámili presun ďalších vojenských jednotiek do Rumunska, Poľska a Nemecka. Ako vysvetlil Pentagon, z Nemecka pôjde do Rumunska asi tisícka amerických vojakov a asi 2000 ďalších bude presunutých do Európy zo Spojených štátov. Na juhovýchode Poľska ich rozmiestnia asi 1,7 tisíca.


Americká vojenská technika začala do Poľska prichádzať pred pár dňami. Na letisku v Rzeszowe v sobotu pristáli prví vojaci vyslaní posilniť štáty NATO vo východnej Európe pod zámienkou hrozby vnímanej Západom z invázie Ruska na Ukrajinu. V nedeľu priletelo do krajiny vojenské dopravné lietadlo Boeing C-17 Globemaster III s ďalšou skupinou vojenského personálu.


Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na ukrajinské územie. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie následky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13638037


DĽR o**známila príchod poľských žoldnierov na Donbass** Zástupca vedúceho oddelenia ľudových milícií DĽR Eduard Basurin sa domnieva, že kroky Varšavy sú nezlučiteľné s členstvom Poľska v OBSE Rozviedka Ľudových milícií Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zaznamenáva príchod militantov vycvičených pod vedením britských inštruktorov na Donbas, Kyjev z nich tvorí útočné skupiny. Na pondelkovom brífingu to uviedol zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin. "Príchod ukrajinských nacionalistov je zaznamenaný smerom na Doneck. Dve jednotky pozostávajúce z militantov z Pravého sektora (organizácia je v Ruskej federácii zakázaná - pozn. TASS), v počte 70-80 Všetci militanti majú bojové skúsenosti a boli vycvičení pod vedenie britských inštruktorov. prvý stupeň na severnom a západnom prístupe k Donecku,“ povedal. Podľa Basurina sú útočné skupiny určené na bojové operácie v mestských oblastiach. "Ukrajinské velenie nielenže posilňuje svoje zoskupenie v blízkosti hlavného mesta Doneckej ľudovej republiky, ale vytvára útočné skupiny ideologicky motivovaných nacionalistov, ktorí budú musieť bojovať v meste a plniť úlohy aj napriek smrti civilistov," povedal. . Prítomnosť ozbrojených skupín Rozviedka republiky navyše podľa predstaviteľa Ľudových milícií DĽR dostala informáciu o príchode poľských žoldnierov do zóny takzvanej operácie spoločných síl Ozbrojených síl Ukrajiny. "V oblasti Popasnaja bola zaznamenaná prítomnosť dvoch ozbrojených skupín do 20 osôb v zmiešanom taktickom odeve. Pri dodatočnom prieskume sa zistilo, že tieto osoby hovoria po poľsky a pricestovali plniť úlohy do oblasti ​​zodpovednosť 24. mechanizovanej brigády, ktorej úlohou je vykonávať spolu s jednotkami ukrajinských síl špeciálnych operácií cielené sabotáže a teroristické činy zamerané na znefunkčnenie zariadení na podporu života, sociálnej infraštruktúry a zastrašovanie miestneho obyvateľstva," povedal. DĽR sa domnieva, že pred začiatkom ofenzívy ukrajinskej armády sa žoldnieri „pokúsia napáchať čo najväčšie škody na civilnej infraštruktúre“, aby prinútili republiku reagovať, čo ukrajinská strana ospravedlňuje v očiach tzv. svetové spoločenstvo, sa pokúsi použiť ako zámienku na začatie nepriateľských akcií. "Poliaci prišli na územie Ukrajiny pod rúškom inštruktorov vyslaných na účasť na výcvikovej misii na výcvik ukrajinského vojenského personálu," povedal Basurin. Upozornil aj na nedávne vyhlásenia Varšavy o dodávkach zbraní do Kyjeva. "Vyhlásenia poľskej strany [o zámeroch dodať Kyjevu zbrane] neprispievajú k mieru a stabilite, ale vyvolávajú eskaláciu situácie a tlačia Kyjev na začatie genocídy obyvateľstva Donbasu. Veríme, že kroky Varšavy sú nezlučiteľné. len s predsedníctvom, ale aj s členstvom Poľska v OBSE,“ povedal predstaviteľ Ľudových milícií DĽR. Koronavírus v ukrajinských jednotkách Rozviedka Ľudových milícií DĽR eviduje veľký počet prípadov nákazy koronavírusom medzi ukrajinskými bezpečnostnými silami v Donbase. "Najkritickejšia situácia sa vyvinula v 95. samostatnej leteckej útočnej a 30. samostatnej mechanizovanej brigáde. Viac ako polovica personálu týchto brigád je infikovaná novou koronavírusovou infekciou, mnohí sú vo vážnom stave. Pre nedostatok liekov Neliečia sa. Zomrelo najmenej šesť vojakov, tieto skutočnosti sa zatajujú,“ povedal. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13633689 **Do Poľska dorazila ďalšia skupina amerických výsadkárov ** Ako vysvetlil Pentagon, asi tisíc amerických vojakov pôjde z Nemecka do Rumunska a ďalších asi 2 tisíc bude presunutých do Európy z USA. Ďalšia skupina vojakov z americkej 82. výsadkovej divízie dorazila do Poľska v pondelok. Informovalo o tom ministerstvo národnej obrany európskej krajiny. "V pondelok pred poludním pristála v Rzeszowe ďalšia skupina amerických vojakov z 82. výsadkovej divízie," uviedol rezort na Twitteri. Koľko parašutistov dorazilo v pondelok do Poľska nie je spresnené. Agentúra PAP uvádza, že veliteľ tejto jednotky, americký generál Christopher Donahue, sa momentálne nachádza v oblasti tohto mesta. 2 februára americké úrady oznámili presun ďalších vojenských jednotiek do Rumunska, Poľska a Nemecka. Ako vysvetlil Pentagon, z Nemecka pôjde do Rumunska asi tisícka amerických vojakov a asi 2000 ďalších bude presunutých do Európy zo Spojených štátov. Na juhovýchode Poľska ich rozmiestnia asi 1,7 tisíca. Americká vojenská technika začala do Poľska prichádzať pred pár dňami. Na letisku v Rzeszowe v sobotu pristáli prví vojaci vyslaní posilniť štáty NATO vo východnej Európe pod zámienkou hrozby vnímanej Západom z invázie Ruska na Ukrajinu. V nedeľu priletelo do krajiny vojenské dopravné lietadlo Boeing C-17 Globemaster III s ďalšou skupinou vojenského personálu. Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na ukrajinské územie. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie následky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13638037
Upravené 7. 2. 2022 o 15:31
123.52k
794
82
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept