Politika v SR
Rozhodnotie ustavneho sudu SR o povinnej karantene

Zakladam samostatnu temu, rozhodnutie je dost velke a neviem z neho urcit co vsetko zrusil a co nie a preco.


https://www.slov-lex.sk/static/pdf/2021/551/ZZ_2021_551_20211231.pdf



  1. Ustanovenia § 4 ods. 1 písm. g) a § 48 ods. 4 písm. aa) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane,podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskoršíchpredpisov nie sú v súlade s čl. 1 ods. 1, čl. 2 ods. 2 a 3 a s čl. 13 ods. 1 písm. a) a ods. 2 ÚstavySlovenskej republiky.
  2. Ustanovenie § 12 ods. 2 písm. f) v časti „alebo v zdravotníckom zariadení, prípadne inomurčenom zariadení“ a v časti „karanténne opatrenia“, ustanovenie § 48 ods. 4 písm. n) v časti„alebo karanténa osoby podozrivej z nákazy“, ustanovenie § 48 ods. 4 písm. u) v časti „alebokaranténa“ a ustanovenie § 51 ods. 1 písm. d) v časti „a karanténnym opatreniam“ zákonač. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorýchzákonov v znení neskorších predpisov nie sú v súlade s čl. 17 ods. 1 a 2 Ústavy Slovenskejrepubliky v spojení s čl. 1 ods. 1, čl. 2 ods. 2 a čl. 13 ods. 2 a 4 Ústavy Slovenskej republiky a s čl.5 ods. 1 písm. e) a ods. 2 a 4 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd.
  3. Vo zvyšnej časti návrhu nevyhovuje.


61d6ad3bd6b30


Zakladam samostatnu temu, rozhodnutie je dost velke a neviem z neho urcit co vsetko zrusil a co nie a preco. https://www.slov-lex.sk/static/pdf/2021/551/ZZ_2021_551_20211231.pdf >1. Ustanovenia § 4 ods. 1 písm. g) a § 48 ods. 4 písm. aa) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov nie sú v súlade s čl. 1 ods. 1, čl. 2 ods. 2 a 3 a s čl. 13 ods. 1 písm. a) a ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky. 2. Ustanovenie § 12 ods. 2 písm. f) v časti „alebo v zdravotníckom zariadení, prípadne inom určenom zariadení“ a v časti „karanténne opatrenia“, ustanovenie § 48 ods. 4 písm. n) v časti „alebo karanténa osoby podozrivej z nákazy“, ustanovenie § 48 ods. 4 písm. u) v časti „alebo karanténa“ a ustanovenie § 51 ods. 1 písm. d) v časti „a karanténnym opatreniam“ zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov nie sú v súlade s čl. 17 ods. 1 a 2 Ústavy Slovenskej republiky v spojení s čl. 1 ods. 1, čl. 2 ods. 2 a čl. 13 ods. 2 a 4 Ústavy Slovenskej republiky a s čl. 5 ods. 1 písm. e) a ods. 2 a 4 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. 3. Vo zvyšnej časti návrhu nevyhovuje. ![61d6ad3bd6b30](serve/attachment&path=61d6ad3bd6b30)

Moderator

Upravené 6. 1. 2022 o 09:50

Zakladam samostatnu temu, rozhodnutie je dost velke a neviem z neho urcit co vsetko zrusil a co nie a preco.


ANo, je to tak a je okolo toho dosť ticho. Fico odpovedal na tlacovke novinárke, že dodržuje nastavené pravidlá, predtým než jej oprávnene vysvetlil, že sa správa ako hus.


No, bola som v Prahe predvčerom na otočku a na dialnici nikto nič nekontroluje, nikde som sa neregistrovala, prišli mi 2 vyhražné sms z toho čísla, keď preleziete hranicu, ale tie som odignorovala.


[quote="pid:51318, uid:10"]Zakladam samostatnu temu, rozhodnutie je dost velke a neviem z neho urcit co vsetko zrusil a co nie a preco.[/quote] ANo, je to tak a je okolo toho dosť ticho. Fico odpovedal na tlacovke novinárke, že dodržuje nastavené pravidlá, predtým než jej oprávnene vysvetlil, že sa správa ako hus. No, bola som v Prahe predvčerom na otočku a na dialnici nikto nič nekontroluje, nikde som sa neregistrovala, prišli mi 2 vyhražné sms z toho čísla, keď preleziete hranicu, ale tie som odignorovala.

No, bola som v Prahe predvčerom na otočku a na dialnici nikto nič nekontroluje, nikde som sa neregistrovala, prišli mi 2 vyhražné sms z toho čísla, keď preleziete hranicu, ale tie som odignorovala.
Kolega cez leto dal autom 2x Chorvatsko, z Kosic do Brna isiel asi 4x, celkovo tento rok cestoval vyrazne viac nez po ine roky a nikdy ho nikto nekontroloval. Nas v lete, ked sme sli autobusom z HR do Brna, nas kontrolovali akurat na Ceskych hraniciach, ale policajti chceli len OP, nic viac.


[quote="pid:51562, uid:273"]No, bola som v Prahe predvčerom na otočku a na dialnici nikto nič nekontroluje, nikde som sa neregistrovala, prišli mi 2 vyhražné sms z toho čísla, keď preleziete hranicu, ale tie som odignorovala.[/quote]Kolega cez leto dal autom 2x Chorvatsko, z Kosic do Brna isiel asi 4x, celkovo tento rok cestoval vyrazne viac nez po ine roky a nikdy ho nikto nekontroloval. Nas v lete, ked sme sli autobusom z HR do Brna, nas kontrolovali akurat na Ceskych hraniciach, ale policajti chceli len OP, nic viac.

Moderator

Dnes som bol v Zakopanom (Poľsko).
Ani tam ani spat žiadna kontrola - nikto. Až my bolo smutno keď som sa vracal. Tam to žije!!!
Tam ani ruska a nie respiratori. Niekto v obchodoch ruska. Rady čakajúcich pred reštauráciami - plné. Všade zabávajúci a veselí ľudia, na uliciach vystupujú a zabávajú sa. A tak som šiel cez naše tatranské obce. Typnite si čo som videl medzi 18 až 19tou?
Veľmi smutný pohľad.


My sme si asi naozaj už vytvorili vlastný matrix


Dnes som bol v Zakopanom (Poľsko). Ani tam ani spat žiadna kontrola - nikto. Až my bolo smutno keď som sa vracal. Tam to žije!!! Tam ani ruska a nie respiratori. Niekto v obchodoch ruska. Rady čakajúcich pred reštauráciami - plné. Všade zabávajúci a veselí ľudia, na uliciach vystupujú a zabávajú sa. A tak som šiel cez naše tatranské obce. Typnite si čo som videl medzi 18 až 19tou? Veľmi smutný pohľad. My sme si asi naozaj už vytvorili vlastný matrix
Upravené 7. 1. 2022 o 23:37

Dnes v obchode, v obchodnom centre. Rovno som vošiel ku pokladni a opýtal sa, či majú jeden tovar. Pani odpovedala protiotázkou, či som očko. Ja že nie, tak že mi ho donesie na pokladňu. Doniesla, vybral som si farbu a tvar, zaplatil, poďakoval dovidenia.


Dá sa to, len musí človek vystúpiť z Matrixu. A tých predavačov po čase tiež prestane baviť nosiť veci na pokladňu.


Dnes v obchode, v obchodnom centre. Rovno som vošiel ku pokladni a opýtal sa, či majú jeden tovar. Pani odpovedala protiotázkou, či som očko. Ja že nie, tak že mi ho donesie na pokladňu. Doniesla, vybral som si farbu a tvar, zaplatil, poďakoval dovidenia. Dá sa to, len musí človek vystúpiť z Matrixu. A tých predavačov po čase tiež prestane baviť nosiť veci na pokladňu.

Moderátor

Dá sa to, len musí človek vystúpiť z Matrixu. A tých predavačov po čase tiež prestane baviť nosiť veci na pokladňu.


Ja som si cez tyzden chcel kupit nove skialpove lyziarky v lacnom skialpe na zaciatku Vrutok smerom zo Ziliny. Samozrejme pustali iba zaockovanych a prekonanych, takze mi predavac hned oznamil, ze ma dovnutra nepusti. Neodpustil som si otazku: Ci chcu zarobit. A jeho odpoved bola: Nie nechceme zarobit. Smutne


[quote="pid:51640, uid:127"]Dá sa to, len musí človek vystúpiť z Matrixu. A tých predavačov po čase tiež prestane baviť nosiť veci na pokladňu.[/quote] Ja som si cez tyzden chcel kupit nove skialpove lyziarky v lacnom skialpe na zaciatku Vrutok smerom zo Ziliny. Samozrejme pustali iba zaockovanych a prekonanych, takze mi predavac hned oznamil, ze ma dovnutra nepusti. Neodpustil som si otazku: Ci chcu zarobit. A jeho odpoved bola: Nie nechceme zarobit. Smutne

Tam to žije!!!


Absolutny suhlas. Styri dni sme boli v Bialke Tatranskej lyzovat. Ziadne covidove sialenstvo. Preplnene zjazdovky, restauracie, bazeny. Nikto nic neriesil. Uplne iny svet.


[quote="pid:51636, uid:141"]Tam to žije!!![/quote] Absolutny suhlas. Styri dni sme boli v Bialke Tatranskej lyzovat. Ziadne covidove sialenstvo. Preplnene zjazdovky, restauracie, bazeny. Nikto nic neriesil. Uplne iny svet.

pluska.sk Ústavný súd ZRUŠIL rúška, karantény, covid pasy aj režimy OP a OTP:
Aká je pravda?
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/ustavny-sud-zrusil-ruska-karanteny-covid-pasy-aj-rezimy-op-otp-aka-je-pravda


pluska.sk Ústavný súd ZRUŠIL rúška, karantény, covid pasy aj režimy OP a OTP: Aká je pravda? https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/ustavny-sud-zrusil-ruska-karanteny-covid-pasy-aj-rezimy-op-otp-aka-je-pravda
Upravené 11. 1. 2022 o 17:33

[quote="pid

Aká je pravda?

No nič, nebo je ružové, sneh je zelený, Zuza je štátnik. Igor pracuje pre ľudí... Atd


[quote="pid [quote="pid:52178, uid:78"]Aká je pravda?[/quote] No nič, nebo je ružové, sneh je zelený, Zuza je štátnik. Igor pracuje pre ľudí... Atd

Dr.Jakubec: Prelomový verdikt Ústavného súdu? Ruší povinné nosenie rúšok, karanténu a OTP?
https://www.youtube.com/watch?v=tSpZM4Qee_Y


Dr.Jakubec: Prelomový verdikt Ústavného súdu? Ruší povinné nosenie rúšok, karanténu a OTP? https://www.youtube.com/watch?v=tSpZM4Qee_Y
1.8k
9
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept