Politika v ČR
Prezident Miloš Zeman navrhuje zdanit všechny důchody

Prezident Miloš Zeman navrhuje zdanit všechny důchody
https://ceskeduchody.cz/zpravy/prezident-milos-zeman-navrhuje-zdanit-vsechny-duchody?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=8bFa5FRqxfC-202201042024&dop_id=14758187


Problém je, že zatím co pan prezident chce řešit svízelnou finanční situaci státu a navrhuje, tak ostatní odpovědní jen "mlčí"...
I když se mi ten návrh pana prezidenta vůbec nelíbí, tak věřím, že by šlo nalézt zcela jiné komplexní řešení. Jen chybí vůle...


Prezident Miloš Zeman navrhuje zdanit všechny důchody https://ceskeduchody.cz/zpravy/prezident-milos-zeman-navrhuje-zdanit-vsechny-duchody?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=8bFa5FRqxfC-202201042024&dop_id=14758187 Problém je, že zatím co pan prezident chce řešit svízelnou finanční situaci státu a navrhuje, tak ostatní odpovědní jen "mlčí"... I když se mi ten návrh pana prezidenta vůbec nelíbí, tak věřím, že by šlo nalézt zcela jiné komplexní řešení. Jen chybí vůle...

Problém je, že zatím co pan prezident chce řešit svízelnou finanční situaci státu a navrhuje, tak ostatní odpovědní jen "mlčí"...


Pán prezident by chtěl sáhnout do kapsy těm sociálně nejslabším a bezbranným, a tím vyřešit schodek rozpočtu?


"Prezident Zeman ve svém tradičním vánočním poselství řekl, že daňové výjimky by se měly plošně zrušit. A současné vládě Petra Fialy, která aktuálně řeší podobu státního rozpočtu pro rok 2022, poradil, jak by mohla zastavit rychlé zadlužování Česka."


Plošně, to znamená i těm, kdo má důchod, třeba, 10 - 15 tis., ze kterého je i tak problém vyžit ?
A co potom navrhne důchodcům, pod most nebo rovnou eutanazii?


"Podle prezidenta by měli daně platit všichni, a to bez výjimky. Z toho vyplývá, že by měli daň z důchodu platit všichni důchodci, nejenom ti, kteří pobírají velmi vysoký důchod. „Daňové výjimky jsou porušením principu daňové neutrality, zásady, že daně mají platit všichni a že neexistuje ani diskriminace, ale ani preference některých daňových plátců,“ dodal prezident Zeman k této problematice."


Absolutně nelidský návrh. Ani nechci komentovat...


[quote="pid:51114, uid:270"]Problém je, že zatím co pan prezident chce řešit svízelnou finanční situaci státu a navrhuje, tak ostatní odpovědní jen "mlčí"...[/quote] Pán prezident by chtěl sáhnout do kapsy těm sociálně nejslabším a bezbranným, a tím vyřešit schodek rozpočtu? "Prezident Zeman ve svém tradičním vánočním poselství řekl, že daňové výjimky by se měly **plošně** zrušit. A současné vládě Petra Fialy, která aktuálně řeší podobu státního rozpočtu pro rok 2022, poradil, jak by mohla zastavit rychlé zadlužování Česka." Plošně, to znamená i těm, kdo má důchod, třeba, 10 - 15 tis., ze kterého je i tak problém vyžit ? A co potom navrhne důchodcům, pod most nebo rovnou eutanazii? "Podle prezidenta by měli daně platit všichni, a to bez výjimky. Z toho vyplývá, že by měli daň z důchodu platit všichni důchodci, nejenom ti, kteří pobírají velmi vysoký důchod. „Daňové výjimky jsou porušením principu daňové neutrality, zásady, že daně mají platit všichni a že neexistuje ani diskriminace, ale ani preference některých daňových plátců,“ dodal prezident Zeman k této problematice." Absolutně nelidský návrh. Ani nechci komentovat...

Absolutně nelidský návrh. Ani nechci komentovat...


Nehrá tú svoju hru?, blbosť priviesť do absolútneho maxima, aby ju zbadali úplne všetci.


[quote="pid:51122, uid:158"]Absolutně nelidský návrh. Ani nechci komentovat...[/quote] Nehrá tú svoju hru?, blbosť priviesť do absolútneho maxima, aby ju zbadali úplne všetci.

"Podle prezidenta by měli daně platit všichni, a to bez výjimky.


Zřejmě pan prezident zřejmě nemá na mysli jen důchodce, ale VŠECHNY. I zahraniční společnosti, bankéře, milionáře, akcionáře, rentiéry, atd.atd.
Proto ten "řev" na adresu prezidenta republiky ze strany politiků, médií, "podnikatelů" všeho druhu, atd. ! Velmi dobře ví, že má na mysli především je... Progresivní zdanění jejich příjmů by bylo absolutně nelidské?


[quote="pid:51122, uid:158"]"Podle prezidenta by měli daně platit všichni, a to bez výjimky.[/quote] Zřejmě pan prezident zřejmě nemá na mysli jen důchodce, ale VŠECHNY. I zahraniční společnosti, bankéře, milionáře, akcionáře, rentiéry, atd.atd. Proto ten "řev" na adresu prezidenta republiky ze strany politiků, médií, "podnikatelů" všeho druhu, atd. ! Velmi dobře ví, že má na mysli především je... Progresivní zdanění jejich příjmů by bylo absolutně nelidské?

Pokud vím, tak Zeman o zrušení daňových výjimek mluví opakovaně. Podle mě ale necílí na důchodce. Co přesně řekl:
".....V čem je tento rozpočet nedostatečný? Mluvíme o úsporách, a hledáme tyto úspory v maličkostech, které nedokáží vyrovnat obrovský deficit státního rozpočtu. A abych jen nekritizoval, předkládám vám návrh, který jsem opakovaně vyjádřil při svých projevech k rozpočtu v Poslanecké sněmovně. Tento návrh spočívá ve zrušení daňových výjimek. kdyby došlo ke zrušení všech daňových výjimek, říkal jsem, že by to ušetřilo 380 miliard korun, což je téměř tolik jako odhadovaný deficit státního rozpočtu v tomto roce. Měli bychom tedy vyrovnaný rozpočet a nezadlužovali bychom budoucí generace. Má to ovšem jeden háček. Za každou daňovou výjimkou se skrývá lobbistická skupina, která ji vybojovala. Daňové výjimky jsou porušením principu daňové neutrality, zásady, že daně mají platit všichni a že neexistuje ani diskriminace, ale ani preference některých daňových plátců. To se mimochodem týká i slevy na poplatníka, která je největší daňovou výjimkou. Ale co v současnosti v rozpočtových debatách vidíme? Politické strany se někdy téměř předhánějí, zejména ve volební kampani, v nabídce snížení daně z přidané hodnoty, snížení daní z příjmu fyzických osob a samozřejmě bojí se, že vzbudí nevoli různých lobbistů, když sáhnou na daňové výluky. Přesto je to cesta, která by mohla zastavit permanentní zadlužování naší země.
https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana-16239


Pokud vím, tak Zeman o zrušení daňových výjimek mluví opakovaně. Podle mě ale necílí na důchodce. Co přesně řekl: ".....V čem je tento rozpočet nedostatečný? Mluvíme o úsporách, a hledáme tyto úspory v maličkostech, které nedokáží vyrovnat obrovský deficit státního rozpočtu. A abych jen nekritizoval, předkládám vám návrh, který jsem opakovaně vyjádřil při svých projevech k rozpočtu v Poslanecké sněmovně. Tento návrh spočívá ve zrušení daňových výjimek. kdyby došlo ke zrušení všech daňových výjimek, říkal jsem, že by to ušetřilo 380 miliard korun, což je téměř tolik jako odhadovaný deficit státního rozpočtu v tomto roce. Měli bychom tedy vyrovnaný rozpočet a nezadlužovali bychom budoucí generace. Má to ovšem jeden háček. **Za každou daňovou výjimkou se skrývá lobbistická skupina, která ji vybojovala.** Daňové výjimky jsou porušením principu daňové neutrality, zásady, že daně mají platit všichni a že neexistuje ani diskriminace, ale ani preference některých daňových plátců. To se mimochodem týká i slevy na poplatníka, která je největší daňovou výjimkou. Ale co v současnosti v rozpočtových debatách vidíme? Politické strany se někdy téměř předhánějí, zejména ve volební kampani, v nabídce snížení daně z přidané hodnoty, snížení daní z příjmu fyzických osob a s**amozřejmě bojí se, že vzbudí nevoli různých lobbistů, když sáhnou na daňové výluky**. Přesto je to cesta, která by mohla zastavit permanentní zadlužování naší země. https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana-16239

Zřejmě pan prezident zřejmě nemá na mysli jen důchodce, ale VŠECHNY. I zahraniční společnosti, bankéře, milionáře, akcionáře, rentiéry, atd.atd.


OK. Ale odkaz byl na poněkud zavádějící článek, který začíná slovy:


"Starobní i další důchody jsou dnes až na výjimky osvobozeny od daně z příjmu. Prezident Miloš Zeman nyní nové vládě radí, aby všechny daňové výjimky zrušila, což by pro mnoho důchodců znamenalo daňové odvody v řádech tisíců korun měsíčně".


Tak se nediv, že jsem měl takovou reakci. Díky JaněK za odkaz na originál projevu. Pochopitelně, tam to celé vypadá jinak.


[quote="pid:51128, uid:270"]Zřejmě pan prezident zřejmě nemá na mysli jen důchodce, ale VŠECHNY. I zahraniční společnosti, bankéře, milionáře, akcionáře, rentiéry, atd.atd.[/quote] OK. Ale odkaz byl na poněkud zavádějící článek, který začíná slovy: "Starobní i další důchody jsou dnes až na výjimky osvobozeny od daně z příjmu. Prezident Miloš Zeman nyní nové vládě radí, aby všechny daňové výjimky zrušila, což by pro mnoho důchodců znamenalo daňové odvody v řádech tisíců korun měsíčně". Tak se nediv, že jsem měl takovou reakci. Díky JaněK za odkaz na originál projevu. Pochopitelně, tam to celé vypadá jinak.

Tak se nediv, že jsem měl takovou reakci. Díky JaněK za odkaz na originál projevu. Pochopitelně, tam to celé vypadá jinak.


Presne o to dnes mainstrímu ide, už nemôžu okato klamať, ale fakty môžu podať tak, aby vyzneli úplne opačne, ako bol zámer. Ale vidieť, že prezident zaťal do živého, lebo svine začali kvičať a schovávať sa ako vždy za rukojemníkov.


[quote="pid:51130, uid:158"]Tak se nediv, že jsem měl takovou reakci. Díky JaněK za odkaz na originál projevu. Pochopitelně, tam to celé vypadá jinak.[/quote] Presne o to dnes mainstrímu ide, už nemôžu okato klamať, ale fakty môžu podať tak, aby vyzneli úplne opačne, ako bol zámer. Ale vidieť, že prezident zaťal do živého, lebo svine začali kvičať a schovávať sa ako vždy za rukojemníkov.

Takovou příležitostí jak obohatit rozpočet by bylo zdanění dividend u zahraničních majitelů. Dnes platí daně z dividend čeští majitelé, ale zahraniční ne, protože to je ošetřeno smlouvami o zamezení dvojího zdanění.
Tady je seznam, s kým má ČR tyto smlouvy a odkdy:
https://www.mfcr.cz/cs/legislativa/dvoji-zdaneni/prehled-platnych-smluv


Rusko už v tomhle nějaké kroky podniklo. Je to článek ale z roku 2020, nevím jak to je teď:
https://www.ey.com/cs_cz/tax/tax-alerts/rusko-planuje-zvysit-zdaneni-dividend-a-uroku-hrazenych-do-zahra


Takovou příležitostí jak obohatit rozpočet by bylo zdanění dividend u zahraničních majitelů. Dnes platí daně z dividend čeští majitelé, ale zahraniční ne, protože to je ošetřeno smlouvami o zamezení dvojího zdanění. Tady je seznam, s kým má ČR tyto smlouvy a odkdy: https://www.mfcr.cz/cs/legislativa/dvoji-zdaneni/prehled-platnych-smluv Rusko už v tomhle nějaké kroky podniklo. Je to článek ale z roku 2020, nevím jak to je teď: https://www.ey.com/cs_cz/tax/tax-alerts/rusko-planuje-zvysit-zdaneni-dividend-a-uroku-hrazenych-do-zahra

Rusko v tomto je znacne uspesne, s mensimi statmi sa dohodlo, Holansko to odmietlo, takze Rusi vypovedavaju zmluvu o dvojitom zdaneni....na aftershocku pisali, ze utieklo z Ruska 400% jeho celeho HDP....cisla som nekontrolovala....ale potom sa clovek nemoze cudovat kurzu rubla


Rusko v tomto je znacne uspesne, s mensimi statmi sa dohodlo, Holansko to odmietlo, takze Rusi vypovedavaju zmluvu o dvojitom zdaneni....na aftershocku pisali, ze utieklo z Ruska 400% jeho celeho HDP....cisla som nekontrolovala....ale potom sa clovek nemoze cudovat kurzu rubla
1.48k
8
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept