Zahraničná politika
Kazachstan - Spustena "farebna" revolucia

Pokud si přečteš celý příspěvek pozorně celý, určitě pochopíš, s jakým úmyslem Nexta pracuje. ty tři hlavní požadavky formuloval kdo ? Nexta ?
Pokud sem budeme dávat ještě Meduzu a Dožď , tak to m?ůžeme rovnou zabalit...


Bolete, protože přesně chápu (aspoň si to myslím ... smile ), kdo formuloval ty požadavky, tak to byl ten důvod, proč jsem je sem dal ... Rozumíš mi ? A z toho důvodu jsem pod svůj text dal tento také tento upřesňující doplněk:



Takže myslím, že je to docela jasné odkud vítr fouká ...



Už chápeš a rozumíš mému pohledu na daný text od Nexty ?


[quote="pid:51244, uid:57"]Pokud si přečteš celý příspěvek pozorně celý, určitě pochopíš, s jakým úmyslem Nexta pracuje. ty tři hlavní požadavky formuloval kdo ? Nexta ? Pokud sem budeme dávat ještě Meduzu a Dožď , tak to m?ůžeme rovnou zabalit...[/quote] Bolete, protože přesně chápu (aspoň si to myslím ... :) ), kdo formuloval ty požadavky, tak to byl ten důvod, proč jsem je sem dal ... Rozumíš mi ? A z toho důvodu jsem pod svůj text dal tento také tento upřesňující doplněk: > Takže myslím, že je to docela jasné odkud vítr fouká ... Už chápeš a rozumíš mému pohledu na daný text od Nexty ?

@Nasredin - bohužel, to podstatné jsi asi (domnívám se) nepochopil . NEXTA nejsou amatéři a do úst (pomyslných) všech demonstrantů vložili 3 body, připravené organizátory. přitom většina demonstrantů§ nemá páru o těchto třech bodech a nasraly je ceny energií zvýšené angloamerickými firmami vlastnícími energo-průmysl. Vo to de.
cituji Tě :
Tři hlavní požadavky protestujících:

Okamžité propuštění všech politických vězňů

Úplná demise prezidenta a vlády

Politické reformy:Vytvoření prozatímní vlády z renomovaných a veřejných občanů. Vystoupení ze všech aliancí s Ruskem.

Zdroj:
https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1478725986971701248

@Nasredin - bohužel, to podstatné jsi asi (domnívám se) nepochopil . NEXTA nejsou amatéři a do úst (pomyslných) všech demonstrantů vložili 3 body, připravené organizátory. přitom většina demonstrantů§ nemá páru o těchto třech bodech a nasraly je ceny energií zvýšené angloamerickými firmami vlastnícími energo-průmysl. Vo to de. cituji Tě : **Tři hlavní požadavky protestujících:** Okamžité propuštění všech politických vězňů Úplná demise prezidenta a vlády Politické reformy:Vytvoření prozatímní vlády z renomovaných a veřejných občanů. Vystoupení ze všech aliancí s Ruskem. Zdroj: https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1478725986971701248

Ty prostě sděluješ informaci NEXTY, že TOTO jsou požadavky demonstrujících. Ne - to jsou žádoucí, ale ne (podle všeho) skutečné požadavky většiny zmanipulovaných užitečných idiotů.
Nějaké demonstrace jsem v dávné minulosti také absolvoval a nestačil se divit, co jsme v nich údajně chtěli.


Ty prostě sděluješ informaci NEXTY, že TOTO jsou požadavky demonstrujících. Ne - to jsou žádoucí, ale ne (podle všeho) skutečné požadavky většiny zmanipulovaných užitečných idiotů. Nějaké demonstrace jsem v dávné minulosti také absolvoval a nestačil se divit, co jsme v nich údajně chtěli.

GOTO Australie:
copy:.. a nabízí se otázka, jestli Djokovič svého tvrdohlavého nápadu porvat se o obhajobu titulu na Australian Open za každou cenu nyní nelituje.
asi ne, asi drive otevre Musk fabriku ve Srbsku, jak to ma byt, ze bracho, Milanku.


GOTO Australie: copy:.. a nabízí se otázka, jestli Djokovič svého tvrdohlavého nápadu porvat se o obhajobu titulu na Australian Open za každou cenu nyní nelituje. asi ne, asi drive otevre Musk fabriku ve Srbsku, jak to ma byt, ze bracho, Milanku.

Zajímavý rozhovor na idnes. Mluví rodilý Kazach. Samozřejmě, povinné kecy o SSSR a Putinovi, normálně bych to sem ani nedával.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-rozhovor-nazarbajev-rusko-protesty.A220106_125741_zahranicni_ihav


Ale zazní tam od něj následující:


"Nazarbajevův režim dostal zemi do bodu, odkud není návratu. Kazašská autonomní republika bude součástí Ruské federace a je otázkou, kdy a ne jestli se to stane."


No teda smile


Zajímavý rozhovor na idnes. Mluví rodilý Kazach. Samozřejmě, povinné kecy o SSSR a Putinovi, normálně bych to sem ani nedával. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-rozhovor-nazarbajev-rusko-protesty.A220106_125741_zahranicni_ihav Ale zazní tam od něj následující: "Nazarbajevův režim dostal zemi do bodu, odkud není návratu. **Kazašská autonomní republika bude součástí Ruské federace a je otázkou, kdy a ne jestli se to stane."** No teda :)

Všetky podmienky pre majdan pripravili štruktúry močiara. To na úvod aby nedošlo nedorozumeniam.
To, že čo sa chystá v Kazachstane nebolo jasné hádam len blbcom, ale Aliancia patriotov, Rusko, GP a časť miestnych klanov potrebovali odstrániť štruktúry močiara a tých, ktorí sú zapletený do obchodu s drogami, bielym mäsom a orgánmi. Preto americké a ruské vojenské a iné spravodajské služby predčasne.
Konkrétne mesiac-dva pred tým, než mediálne hyeny a prestitútky mali pripravené veci a preto sú reakcie Západu také nemastné-neslané a médiá informujú pomerne vecne a bez pátosu ako sme to videli pri Ukrajine, pretože nevedia čo sa deje a nedostali inštrukcie a aj preto sa SŠA dištancuje od celej veci (tam to kontrolujú už zväčša patrioti).
Inými slovami riadia sa slovami Putina, ktorý zosumarizoval skúsenosti zo Stalingradu: "ak bitka je nevyhnutná, treba udrieť ako prvý".


Skratka tým, že majdan v Kazachstane spustili predčasne urobili poriadny škrt cez rozpočet a namiesto toho aby zapálili región dôjde k likvidácií zločincov a štruktúr močiara s tým, že elity sa dostanú do pozície kde buď začnú chrániť národné záujmy Kazachstanu a to v praxi znamená integrácia do Ruského sveta alebo urobí sa s nimi krátky proces a budú radi, že vyjdú z toho živí...


**Všetky podmienky pre majdan pripravili štruktúry močiara.** To na úvod aby nedošlo nedorozumeniam. To, že čo sa chystá v Kazachstane nebolo jasné hádam len blbcom, ale Aliancia patriotov, Rusko, GP a časť miestnych klanov potrebovali odstrániť štruktúry močiara a tých, ktorí sú zapletený do obchodu s drogami, bielym mäsom a orgánmi. Preto americké a ruské vojenské a iné spravodajské služby predčasne. Konkrétne mesiac-dva pred tým, než mediálne hyeny a prestitútky mali pripravené veci a preto sú reakcie Západu také nemastné-neslané a médiá informujú pomerne vecne a bez pátosu ako sme to videli pri Ukrajine, pretože nevedia čo sa deje a nedostali inštrukcie a aj preto sa SŠA dištancuje od celej veci (tam to kontrolujú už zväčša patrioti). Inými slovami riadia sa slovami Putina, ktorý zosumarizoval skúsenosti zo Stalingradu: "ak bitka je nevyhnutná, treba udrieť ako prvý". Skratka tým, že majdan v Kazachstane spustili predčasne urobili poriadny škrt cez rozpočet a namiesto toho aby zapálili región dôjde k likvidácií zločincov a štruktúr močiara s tým, že elity sa dostanú do pozície kde buď začnú chrániť národné záujmy Kazachstanu a to v praxi znamená integrácia do Ruského sveta alebo urobí sa s nimi krátky proces a budú radi, že vyjdú z toho živí...

Moderátor

Upravené 7. 1. 2022 o 16:31

Navazuji na video od Yori
Ser-Chanova porazka v Kazachstane


video v češtině
https://www.youtube.com/watch?v=iCD0i4E8yz4


gor Panarin: "Britská porážka v Kazachstane"


Navazuji na video od Yori Ser-Chanova porazka v Kazachstane video v češtině https://www.youtube.com/watch?v=iCD0i4E8yz4 gor Panarin: "Britská porážka v Kazachstane"

@Oracle_911 - v zásadě mi to sedí podobně. Většina "rychlých" komentátorů naskakuje na předváděný a do jisté míry i některým informačním kanálům podsunutý narativ (kupř. Nexta).
Operace stále více nese znaky promyšlené a připravené akce , kterou sice původně připravily a zakonzervovaly pro vhodný okamžik řídící elity PaX Americana (PaX Brittanica) pro svoji nepochybně silnou a dobře rozmístěnou 5.kolonu. Ony ji i spustily , ale už trpí neschopnostíakce dotahovat a spoléhají na schopnosti svých 5.kolon- a to je sázka na špatné koně. Stále méně kompradorů pracuje "z přesvědčení" a stále více začíná rozeznávat na osobním kompasu kde JE a hlavně kde BUDE sever.Takž "mladší kluci" sice odpálí rachejtli, ale pak si to celé převezmou do svého vektoru řízení "starší kluci" a realizují svůj program. Jako tady. Ten Ríša Moorovic by asi měl jít dělat nějakou jinou práci, už jsem četl, že s jeho prací nejsou zadavetelé spokojeni. Nejen tady, ale i z předchozích akcí. Zatím se mu, kromě zavraždění velvyslance Karlova a nastaražení léčky se sestřelem ruského letadla (dokonce 2x) nic podstatného nepodařilo dotáhnout z rozehrávky alespoň do nějaké smysluplné mezihry (Sýrie,Karabach,provokace v Černomoří,volební Bělorusko a nyní Kazachstán).
Jeden aspekt se neobjevuje, ale mluví o něm trvale a fundovaně jen Michail Chazin a z pohledu globální politiky i Valerij Viktorovič. A to je rozpolcenost vnějšího řízení úplně všude na Západě a markantně především v Rozdělených státech emerických a malobritánii. Tohle nikdy nepochopí analytiici geopolitiky, protože mají v určité výši nad myslící hlavou "dekl" . Řízení nekončí u vlád a jejich představitelů , jak s oblibou neustále popisuje a komentuje především geopolitik Igor Panarin. Skutečné globální řízení a skuteční globalisté právě tam svoji práci začínají. Stačí se podívat na partajně "jednolitý" tým Democratic party ve Státním departmentu a jsou už zcela viditelné dvě proti sobě stojící křídla čistých elit PaX Americana (clintonité Blinken, Nuland) a proti nim stojící modifikovaní "patrioté"smileBiden,gen.Milley,O´Śullivan). Podobné je to iv Británii, Francii,Německu atd. Tuhle fázi střetu elit nelze ani urychlti, ale jen konceptuálním řízením usměrňovat.
Domnívat se, že tyto figury vynikají mimořádnými řídícími schopnostmi, je hloupost. Ale jsou perfektně vycvičeni ke strukturnímu řízení.
A tohle se teď v plném rozsahu projevilo i v Kazachstánu. proboha-proč by si Biden boural pracně vymodlený a doslova vyžebraný seriál jednání s Putinem, když je to jednak jediná možnost, jak dostat RSA do klidového stavu regionální mocnosti a zachovat dolar jako regionální měnu ? Biden přešel (resp. byl "přejít"smile z původnípozice financistů (clintonité) do pozice "průmyslníků-patriotů" ( Trump II) a v zájmu záchrany RSA v novém perestrojkovém formátu prostě realizuje Trumpův program prod Bidenovým jménem. To, že clintonovské elity jsou tuponi, to je zřejmé. každý konceptuálně schopný politik by na tuhle vlnu skočil a zachraňoval by reputaci DS v USA pomocí Trumpova republikánského programu.No, ale ctějme nemožné, že....
Můj závěr : Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii. Osobně by se mi líbil osud Atlantídy, ale nevím, jak na to...

@Oracle_911 - v zásadě mi to sedí podobně. Většina "rychlých" komentátorů naskakuje na předváděný a do jisté míry i některým informačním kanálům podsunutý narativ (kupř. Nexta). Operace stále více nese znaky promyšlené a připravené akce , kterou sice původně připravily a zakonzervovaly pro vhodný okamžik řídící elity PaX Americana (PaX Brittanica) pro svoji nepochybně silnou a dobře rozmístěnou 5.kolonu. Ony ji i spustily , ale už trpí neschopnostíakce dotahovat a spoléhají na schopnosti svých 5.kolon- a to je sázka na špatné koně. Stále méně kompradorů pracuje "z přesvědčení" a stále více začíná rozeznávat na osobním kompasu kde JE a hlavně kde BUDE sever.Takž "mladší kluci" sice odpálí rachejtli, ale pak si to celé převezmou do svého vektoru řízení "starší kluci" a realizují svůj program. Jako tady. Ten Ríša Moorovic by asi měl jít dělat nějakou jinou práci, už jsem četl, že s jeho prací nejsou zadavetelé spokojeni. Nejen tady, ale i z předchozích akcí. Zatím se mu, kromě zavraždění velvyslance Karlova a nastaražení léčky se sestřelem ruského letadla (dokonce 2x) nic podstatného nepodařilo dotáhnout z rozehrávky alespoň do nějaké smysluplné mezihry (Sýrie,Karabach,provokace v Černomoří,volební Bělorusko a nyní Kazachstán). Jeden aspekt se neobjevuje, ale mluví o něm trvale a fundovaně jen Michail Chazin a z pohledu globální politiky i Valerij Viktorovič. A to je rozpolcenost vnějšího řízení úplně všude na Západě a markantně především v Rozdělených státech emerických a malobritánii. Tohle nikdy nepochopí analytiici geopolitiky, protože mají v určité výši nad myslící hlavou "dekl" . Řízení nekončí u vlád a jejich představitelů , jak s oblibou neustále popisuje a komentuje především geopolitik Igor Panarin. Skutečné globální řízení a skuteční globalisté právě tam svoji práci začínají. Stačí se podívat na partajně "jednolitý" tým Democratic party ve Státním departmentu a jsou už zcela viditelné dvě proti sobě stojící křídla čistých elit PaX Americana (clintonité Blinken, Nuland) a proti nim stojící modifikovaní "patrioté"(Biden,gen.Milley,O´Śullivan). Podobné je to iv Británii, Francii,Německu atd. Tuhle fázi střetu elit nelze ani urychlti, ale jen konceptuálním řízením usměrňovat. Domnívat se, že tyto figury vynikají mimořádnými řídícími schopnostmi, je hloupost. Ale jsou perfektně vycvičeni ke strukturnímu řízení. A tohle se teď v plném rozsahu projevilo i v Kazachstánu. proboha-proč by si Biden boural pracně vymodlený a doslova vyžebraný seriál jednání s Putinem, když je to jednak jediná možnost, jak dostat RSA do klidového stavu regionální mocnosti a zachovat dolar jako regionální měnu ? Biden přešel (resp. byl "přejít") z původnípozice financistů (clintonité) do pozice "průmyslníků-patriotů" ( Trump II) a v zájmu záchrany RSA v novém perestrojkovém formátu prostě realizuje Trumpův program prod Bidenovým jménem. To, že clintonovské elity jsou tuponi, to je zřejmé. každý konceptuálně schopný politik by na tuhle vlnu skočil a zachraňoval by reputaci DS v USA pomocí Trumpova republikánského programu.No, ale ctějme nemožné, že.... Můj závěr : Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii. Osobně by se mi líbil osud Atlantídy, ale nevím, jak na to...
Upravené 7. 1. 2022 o 10:02

Všetky podmienky pre majdan pripravili štruktúry močiara. To na úvod aby nedošlo nedorozumeniam.


Ako všetky majdany za 300 rokov....


Čo sa ale zmenilo?
4.ríša - EÚ je uz postavená s malými chybami, už len federalizovať a odnárodniť členské štáty.
Úlohu fašistického Nemecka teraz zastupuje fašistická Ukrajina.
Globálne korporátne odnárodňovanie (NSP nový svetový poriadok) bez porážky Ruska nie je možný.
Rusko ale konceptuálne je úplne inde ako pred 1945.
Krach močiara je neodvratný. Jalta 2 je len medzikrok.


[quote="pid:51489, uid:7"]Všetky podmienky pre majdan pripravili štruktúry močiara. To na úvod aby nedošlo nedorozumeniam.[/quote] Ako všetky majdany za 300 rokov.... Čo sa ale zmenilo? 4.ríša - EÚ je uz postavená s malými chybami, už len federalizovať a odnárodniť členské štáty. Úlohu fašistického Nemecka teraz zastupuje fašistická Ukrajina. Globálne korporátne odnárodňovanie (NSP nový svetový poriadok) bez porážky Ruska nie je možný. Rusko ale konceptuálne je úplne inde ako pred 1945. Krach močiara je neodvratný. Jalta 2 je len medzikrok.
Upravené 7. 1. 2022 o 11:11

v novém perestrojkovém formátu prostě realizuje Trumpův program prod Bidenovým jménem.

To proto, že za Bidena rozhoduje a vládne někdo jiný a "clintonovci" to nejsou.


[quote="pid:51517, uid:57"]v novém perestrojkovém formátu prostě realizuje Trumpův program prod Bidenovým jménem.[/quote] To proto, že za Bidena rozhoduje a vládne někdo jiný a "clintonovci" to nejsou.

V Kazachstánu probíhá protiteroristická operace


https://colonelcassad.livejournal.com/7355070.html


President Kazachstánu Tokajev oslovil občany a to, co se nyní v zemi děje, označil za protiteroristickou operaci :


"Protiteroristická operace u nás pokračuje. Policie, Národní garda a armáda provádí rozsáhlé a dobře koordinované práce na obnovení veřejného pořádku v souladu s ústavou. Včera se situace ve městech Almaty, Aktobe a regionu Almaty stabilizovala. Zavedení nouzového stavu přináší výsledky. V celé zemi se obnovuje ústavní zákonnost. Teroristé ale nadále poškozují státní i soukromý majetek a používají zbraně proti občanům.


Dal jsem rozkaz orgánům činným v trestním řízení a armádě zahájit palbu a požít zbraně bez varování. Ze zahraničí jsou strany vyzývány k jednání o mírovém řešení problémů. Jaký nesmysl! Jaké může být vyjednávání se zločinci, vrahy? Museli jsme se vypořádat s ozbrojenými a vycvičenými bandity, místními i zahraničními. Je to s bandity a teroristy. Proto je třeba je zničit. A to bude brzy hotovo. Síly zákona a pořádku jsou morálně a technicky připraveny tento úkol splnit."


**V Kazachstánu probíhá protiteroristická operace** https://colonelcassad.livejournal.com/7355070.html President Kazachstánu Tokajev oslovil občany a to, co se nyní v zemi děje, označil za protiteroristickou operaci : "Protiteroristická operace u nás pokračuje. Policie, Národní garda a armáda provádí rozsáhlé a dobře koordinované práce na obnovení veřejného pořádku v souladu s ústavou. Včera se situace ve městech Almaty, Aktobe a regionu Almaty stabilizovala. Zavedení nouzového stavu přináší výsledky. V celé zemi se obnovuje ústavní zákonnost. Teroristé ale nadále poškozují státní i soukromý majetek a používají zbraně proti občanům. Dal jsem rozkaz orgánům činným v trestním řízení a armádě zahájit palbu a požít zbraně bez varování. Ze zahraničí jsou strany vyzývány k jednání o mírovém řešení problémů. Jaký nesmysl! Jaké může být vyjednávání se zločinci, vrahy? Museli jsme se vypořádat s ozbrojenými a vycvičenými bandity, místními i zahraničními. Je to s bandity a teroristy. Proto je třeba je zničit. A to bude brzy hotovo. Síly zákona a pořádku jsou morálně a technicky připraveny tento úkol splnit."

Byl zadržen významný člen Nazarbajevova klanu Samat Abiš, vysoký důstojník KNB (tajné služby)


https://t.me/milinfolive/74304


Byl zadržen významný člen Nazarbajevova klanu Samat Abiš, vysoký důstojník KNB (tajné služby) https://t.me/milinfolive/74304

Krátce o Kazachstánu. 01/07/2022


  1. Občané Alma-Aty jsou vyzváni, aby zůstali doma a dodržovali výjimečný stav, dokud nebudou zastřeleni zbývající ozbrojenci. Vzhledem k probíhající střelbě je to v zájmu samotných občanů. Úřady varují, že ve městě operují vycvičení militantní odstřelovači. Více než 3000 lidí bylo zatčeno, několik desítek bylo zabito. Na ulicích stále můžete najít neidentifikované mrtvoly.

  2. Tokajev oznámil, že operace v Alma-Atě bude pokračovat až do úplného vyhlazení všech militantů. Ohledně otázky - jsou to demonstranti nebo ne, vše je jednoduché - skupina neznámých osob již třetím dnem vede organizovanou přestřelku s policií, strážemi a armádou Kazachstánu, kteří mají ztráty na životech a obětech. zraněné. Hlavním úkolem je tedy fyzicky zničit nepřítele, který dobyl část centra města. Který z ozbrojenců bude mít štěstí, bude jednoduše dopaden s následným potrestáním.

  3. Kots píše, že Tokajevovo odvolání nastolí otázku spoluúčasti řady vysokých bezpečnostních činitelů spojených s Nazarbajevem (zatím mlčí) na organizování incidentu, což vlastně legitimizuje verzi, že hlavní mechanismus toho, co se dělo nebyly ceny plynu, ale boj skupin Tokajev a Nazarbajev o moc. Čekáme na Tokajevův oficiální výklad událostí, které se staly. Nazarbajev mlčí (je ještě naživu? Je nemocný? Je zatčen? Je izolován?)

  4. Skupině CSTO v Kazachstánu velí generálplukovník Serdjukov. Všechny ruské jednotky vyslané do Kazachstánu mají praktické bojové zkušenosti. Dnes se přidali i Kyrgyzové, pošlou 150 lidí pod vedením náměstka náčelníka ministerstva obrany Kyrgyzstánu. Operace přesunu kontingentu Ozbrojených sil Ruské federace a Běloruska se zúčastnilo více než 70 vojenských transportních letadel. Dobrý test pro BTA při přesunu významného kontingentu na dlouhé vzdálenosti. Jsem si jistý, že to bude užitečné v budoucnu.

  5. Pokud jde o činnost seskupení. ruská armáda je již na letišti v Almaty a řídí jej společně s místní armádou. Také armáda Kazachstánu drží televizní věž. Konečně byly na silnicích systematicky zřízeny kontrolní body. Celá síť by měla být nasazena během 1–2 dnů. Postupně bude pokračovat proces lokalizace hlavních oblastí působení a potlačení ozbrojeného odporu silami kazašské armády. S příčetnými demonstranty ve městech, kde nebyly žádné pogromy, budou nejspíš jen vyjednávat.


https://colonelcassad.livejournal.com/7354625.html


Krátce o Kazachstánu. 01/07/2022 1. Občané Alma-Aty jsou vyzváni, aby zůstali doma a dodržovali výjimečný stav, dokud nebudou zastřeleni zbývající ozbrojenci. Vzhledem k probíhající střelbě je to v zájmu samotných občanů. Úřady varují, že ve městě operují vycvičení militantní odstřelovači. Více než 3000 lidí bylo zatčeno, několik desítek bylo zabito. Na ulicích stále můžete najít neidentifikované mrtvoly. 2. Tokajev oznámil, že operace v Alma-Atě bude pokračovat až do úplného vyhlazení všech militantů. Ohledně otázky - jsou to demonstranti nebo ne, vše je jednoduché - skupina neznámých osob již třetím dnem vede organizovanou přestřelku s policií, strážemi a armádou Kazachstánu, kteří mají ztráty na životech a obětech. zraněné. Hlavním úkolem je tedy fyzicky zničit nepřítele, který dobyl část centra města. Který z ozbrojenců bude mít štěstí, bude jednoduše dopaden s následným potrestáním. 3. Kots píše, že Tokajevovo odvolání nastolí otázku spoluúčasti řady vysokých bezpečnostních činitelů spojených s Nazarbajevem (zatím mlčí) na organizování incidentu, což vlastně legitimizuje verzi, že hlavní mechanismus toho, co se dělo nebyly ceny plynu, ale boj skupin Tokajev a Nazarbajev o moc. Čekáme na Tokajevův oficiální výklad událostí, které se staly. Nazarbajev mlčí (je ještě naživu? Je nemocný? Je zatčen? Je izolován?) 4. Skupině CSTO v Kazachstánu velí generálplukovník Serdjukov. Všechny ruské jednotky vyslané do Kazachstánu mají praktické bojové zkušenosti. Dnes se přidali i Kyrgyzové, pošlou 150 lidí pod vedením náměstka náčelníka ministerstva obrany Kyrgyzstánu. **Operace přesunu kontingentu Ozbrojených sil Ruské federace a Běloruska se zúčastnilo více než 70 vojenských transportních letadel. Dobrý test pro BTA při přesunu významného kontingentu na dlouhé vzdálenosti. Jsem si jistý, že to bude užitečné v budoucnu.** 5. **Pokud jde o činnost seskupení. ruská armáda je již na letišti v Almaty a řídí jej společně s místní armádou.** Také armáda Kazachstánu drží televizní věž. Konečně byly na silnicích systematicky zřízeny kontrolní body. Celá síť by měla být nasazena během 1–2 dnů. Postupně bude pokračovat proces lokalizace hlavních oblastí působení a potlačení ozbrojeného odporu silami kazašské armády. S příčetnými demonstranty ve městech, kde nebyly žádné pogromy, budou nejspíš jen vyjednávat. https://colonelcassad.livejournal.com/7354625.html

Krátce o Kazachstánu

Navazuji na Ludvikuv clanek:
Presun mirotvurcu do Kazachstanu
General Konasenkov, reditel departamentu masovych komunikaci min. obrany Ruska oznamil, ze 75 vojensko-transportnich letadel Ruska prevazi mirotvorne sily do Kazachstanu. Prevazna vetsina uz je presunuta. Tato letadla prevazi mirotvurce, krome ruskych z Armenie, Beloruska, Kirgizie a Tadzikistanu.
Kazasska vlada uzavrela 5 ze 7 pruchodnych bodu z uzemi Kirgisie a zakazala prujezd tretich zemi pres uzemi Kazachstanu, aby zamezili vstup bojovnikum z Afganistanu na uzemi Kazachstanu.
https://www.youtu.be/Y335P3yC-Do


[quote="pid:51530, uid:270"]Krátce o Kazachstánu[/quote] Navazuji na Ludvikuv clanek: **Presun mirotvurcu do Kazachstanu** General Konasenkov, reditel departamentu masovych komunikaci min. obrany Ruska oznamil, ze 75 vojensko-transportnich letadel Ruska prevazi mirotvorne sily do Kazachstanu. Prevazna vetsina uz je presunuta. Tato letadla prevazi mirotvurce, krome ruskych z Armenie, Beloruska, Kirgizie a Tadzikistanu. Kazasska vlada uzavrela 5 ze 7 pruchodnych bodu z uzemi Kirgisie a zakazala prujezd tretich zemi pres uzemi Kazachstanu, aby zamezili vstup bojovnikum z Afganistanu na uzemi Kazachstanu. https://www.youtu.be/Y335P3yC-Do
Upravené 7. 1. 2022 o 14:33

Kazachstán se nás netýká?
Jan Campbell


https://www.prvnizpravy.cz/sloupky/kazachstan-se-nas-netyka/


"Krátký pohled na titulní stránky večerního středečního e-vydání SZ, NZZ a FT mi dovoluje konstatovat nepřehlédnutelné kontrastní a povrchové zpravodajství západních médií s minimem informace o situaci v Kazachstánu. O příčinách protestů se píše nekriticky, když se vůbec píše, o představitelných následcích násilných protestů, o odstoupení vlády, personálních a představitelných vnitro a zahraničně politických změnách, nelze prakticky nic najít."


"Dovoluji si doplnit tři věci s významem pro EU:


1) Dnes se jedná v podstatě o masový protest proti elitám. Protest je bez vůdců a jasného programu. Podobně tomu bylo v RF v roce 2018 a RK v roce 2019 během tzv. benzinových nepokojů. Dříve byli Kazaši nespokojeni s výsledky voleb, nyní jsou nespokojeni se situací v ekonomice. Politici zapomínají, že vzpurný dav nemá vůdce ani hesla.


2) Pokud vláda není schopna zajistit sociální smír, například pomocí státních sociálních programů, pak se spravedlnost většinou hledá mimo stát v kriminálních strukturách, náboženských společenstvích a podobných. Ta hlásají hesla o rovnosti a bratrství a dovolují při jejich spojení vytvořit výbušnou směs. EU jako celek a ČR jako opožděnec v mnohém by se měly mít na pozoru.


3) Zadluženost kazašské společnosti je nadstandardní, cesta z dluhového otroctví je viděna mimo právní oblast a komercializovaná vláda s metastázující korupcí ve státním aparátu nedovoluji zkrotit banky, finanční instituce a pátou kolonu domluvou. Kdo nevidí podobnost v české kotlině a jinde v EU, tomu není pomoci.

V Evropě by si to proto politici měli uvědomit, a nejenom věnovat se pokračujícím protestům proti opatřením ve spojení s covid-19 a plánem povinného očkování...


**Kazachstán se nás netýká? **Jan Campbell https://www.prvnizpravy.cz/sloupky/kazachstan-se-nas-netyka/ "Krátký pohled na titulní stránky večerního středečního e-vydání SZ, NZZ a FT mi dovoluje konstatovat nepřehlédnutelné kontrastní a povrchové zpravodajství západních médií s minimem informace o situaci v Kazachstánu. O příčinách protestů se píše nekriticky, když se vůbec píše, o představitelných následcích násilných protestů, o odstoupení vlády, personálních a představitelných vnitro a zahraničně politických změnách, nelze prakticky nic najít." "Dovoluji si doplnit tři věci s významem pro EU: 1) Dnes se jedná v podstatě o masový protest proti elitám. Protest je bez vůdců a jasného programu. Podobně tomu bylo v RF v roce 2018 a RK v roce 2019 během tzv. benzinových nepokojů. Dříve byli Kazaši nespokojeni s výsledky voleb, nyní jsou nespokojeni se situací v ekonomice. Politici zapomínají, že vzpurný dav nemá vůdce ani hesla. 2) Pokud vláda není schopna zajistit sociální smír, například pomocí státních sociálních programů, pak se spravedlnost většinou hledá mimo stát v kriminálních strukturách, náboženských společenstvích a podobných. Ta hlásají hesla o rovnosti a bratrství a dovolují při jejich spojení vytvořit výbušnou směs. EU jako celek a ČR jako opožděnec v mnohém by se měly mít na pozoru. 3) Zadluženost kazašské společnosti je nadstandardní, cesta z dluhového otroctví je viděna mimo právní oblast a komercializovaná vláda s metastázující korupcí ve státním aparátu nedovoluji zkrotit banky, finanční instituce a pátou kolonu domluvou. Kdo nevidí podobnost v české kotlině a jinde v EU, tomu není pomoci. ** V Evropě by si to proto politici měli uvědomit, a nejenom věnovat se pokračujícím protestům proti opatřením ve spojení s covid-19 a plánem povinného očkování...**

@Lin - samozřejmě. Biden byl převeden pod globální řízení. Mně teď ta jeho "debilita" začíná připomínat Švejka. Cely volební tyjátr 2020 byl podle všeho připraven velmi chytře podle strategie win-win. A nejlepší herec byl vybrán anebo pomocí dvojníka-trojníka zainstalován.

@Lin - samozřejmě. Biden byl převeden pod globální řízení. Mně teď ta jeho "debilita" začíná připomínat Švejka. Cely volební tyjátr 2020 byl podle všeho připraven velmi chytře podle strategie win-win. A nejlepší herec byl vybrán anebo pomocí dvojníka-trojníka zainstalován.

Málo viditelný, ale zjevný cíl této operace je i odzkoušení mechanizmu jak čelit pokusu o státní převrat v rámci BLOKU států. Kazachstán je dostatečně velké a taky dostatečně významné cvičiště. Pozoruhodně rychle a organizovaně provedená operace Bělorusko II . Perfektní práce bezpečnostních služeb RF (Patrušev,Naryškin,Bortnikov). Tipuji, že do začátku jednání příští týden budou známy a zveřejněny organizační detaily "povstání lidu". Takže "proval" na celej čáře. Kupodivu-Biden (anebo to, co je za něj vydáváno) bude spokojený.
Politika je fakt docela zajímavá disciplína a ta globální obzvlášť....


Málo viditelný, ale zjevný cíl této operace je i odzkoušení mechanizmu jak čelit pokusu o státní převrat v rámci BLOKU států. Kazachstán je dostatečně velké a taky dostatečně významné cvičiště. Pozoruhodně rychle a organizovaně provedená operace Bělorusko II . Perfektní práce bezpečnostních služeb RF (Patrušev,Naryškin,Bortnikov). Tipuji, že do začátku jednání příští týden budou známy a zveřejněny organizační detaily "povstání lidu". Takže "proval" na celej čáře. Kupodivu-Biden (anebo to, co je za něj vydáváno) bude spokojený. Politika je fakt docela zajímavá disciplína a ta globální obzvlášť....

Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii.

Takze souhlasis s Panarinem vyse:
Ser-Chanova porazka v Kazachstane

Boj pred Jaltou 2
, coz me tesi. smile


[quote="pid:51517, uid:57"]Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii.[/quote] Takze souhlasis s Panarinem vyse: [quote="pid:51475, uid:68"]Ser-Chanova porazka v Kazachstane[/quote] [quote="pid:51475, uid:68"]Boj pred Jaltou 2[/quote], coz me tesi. :)

Putin mal niekoľko telefonických rozhovorov s lídrami krajín ODKB v Kazachstane


Kremeľ informoval, že ruský prezident „opakovane telefonoval“ so svojím kazašským náprotivkom Kassym-Žomartom Tokajevom.


Ruský prezident Vladimir Putin absolvoval vo štvrtok a piatok niekoľko telefonických rozhovorov so svojimi kolegami z iných krajín Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB), vrátane kazašského prezidenta Kassym-Jomarta Tokajeva o situácii v tejto republike. Novinárom to v piatok oznámil tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov.


"Prezident Putin včera a dnes absolvoval množstvo telefonických rozhovorov s vedúcimi predstaviteľmi členských krajín ODKB. Hovoril s prezidentom Kirgizska Sadyrom Žhaparovom, prezidentom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom, prezidentom Tadžikistanu Emomali Rahmonom, ako aj s Arménsky premiér,“ uviedol hovorca Kremľa.


Putin tiež podľa neho „opakovane telefonoval s prezidentom Kazachstanu Tokajevom“. "Diskutovalo sa o situácii v Kazachstane a spoločných akciách v rámci mandátu ODKB na boj proti medzinárodnému terorizmu a na zabezpečenie poriadku a bezpečnosti občanov Kazachstanu," uviedol Peskov.


„Popri tom minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu od začiatku pôsobenia mierových síl ODKB priebežne informuje Putina o priebehu presunu mierových síl do Kazachstanu a plnení zverených úloh. "povedal tlačový tajomník prezidenta.


https://tass.ru/politika/13370871


"Nebudú žiadne rokovania s teroristami." Tokajev vyzval občanov Kazachstanu


Situácia v Kazachstane sa stabilizuje, militanti však nezložili zbrane a protiteroristická operácia pokračuje. Vo svojom piatkovom príhovore k ľuďom to uviedol prezident republiky Kassym-Žomart Tokajev.
Strieľať zabiť


Kazašský líder zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní a armáda dostali príkaz „spustiť paľbu na zabíjanie bez varovania“.
Protiteroristická operácia pokračuje. Militanti nezložili zbrane, pokračujú v páchaní zločinov alebo sa na ne pripravujú. Boj proti nim musí byť ukončený. Tí, ktorí sa nevzdajú, budú zničení," povedal.


Nebudú žiadne rokovania


V zahraničí sú strany vyzývané, aby rokovali o mierovom riešení problémov. Čo je hlúpe. Aké môžu byť rokovania so zločincami, s vrahmi? Museli sme sa vysporiadať s ozbrojenými a vycvičenými banditmi," povedal Tokajev. Poznamenal, že ide o banditov „miestnych aj zahraničných“. "Preto musia byť zničené, a to sa stane v blízkej budúcnosti. Poriadkové sily sú pripravené splniť túto úlohu," povedal kazašský vodca.


Obnovuje sa poriadok


Situácia v mestách Alma-Ata a Aktobe, ako aj v regióne Almaty je podľa prezidenta stabilizovaná. "Zavedenie výnimočného stavu prináša výsledky. V celej krajine sa obnovuje ústavná zákonnosť. Ale teroristi naďalej poškodzujú štátny a súkromný majetok a používajú zbrane proti občanom," povedal. Tokajev v tejto súvislosti oznámil, že výnimočný stav zavedený v celom Kazachstane bude postupne zrušený v regiónoch, kde sa situácia vrátila do normálu. V niektorých regiónoch krajiny sa internetové pripojenie obnoví v určitých časových intervaloch.


Pracujte na chybách


Tokajev povedal, že "štát zaspal" teroristický útok. "Je mimoriadne dôležité pochopiť, prečo štát zaspal podzemnú prípravu teroristických útokov, spiace bunky militantov," povedal prezident. Tokajev zdôraznil, že vláda bude musieť prijať množstvo rozhodnutí, o ktorých bude informovať 11. januára.
Je pred nami veľa práce, aby sme sa poučili z tragédie, ktorú sme zažili. Vrátane sociálno-ekonomického hľadiska. Vláda bude musieť prijať konkrétne rozhodnutia, o ktorých vám poviem 11. januára v Mažilise. (dolná komora parlamentu republiky – TASS),“ povedal prezident ...


Pomáhanie a navádzanie


Podpornú a v podstate podnecujúcu úlohu pri porušovaní zákona a poriadku zohrávajú takzvané slobodné médiá a zahraničné osobnosti, ktoré majú ďaleko od základných záujmov nášho nadnárodného ľudu. Bez preháňania možno povedať, že všetci títo nezodpovední demagógovia sa stali spolupáchateľmi pri rozpútaní tragédie v Kazachstane,“ povedal Tokajev...


Vďačnosť CSTO


Prezident Kazachstanu naznačil, že sily ODKB sú nevyhnutné na to, aby jeho krajina „plnila funkciu krytia a podpory“. Zdôraznil, že mierový kontingent pricestoval do Kazachstanu "na krátky čas". Prezident poďakoval hlavám štátov ODKB za vyslanie mierových síl do republiky. Tokajev vyjadril osobitnú vďaku ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za rýchlu a „súdružsky vrúcnu“ odpoveď na žiadosť o pomoc.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369829


Lukašenko uviedol, že útok na Kazachstan je v súlade so všeobecným trendom tlaku na Rusko


Udalosti v Kazachstane sú podľa bieloruského prezidenta pokusom o zahraničnú intervenciu


Bieloruský prezident Alexander Lukašenko uviedol, že útok na Kazachstan je v súlade so všeobecným trendom tlaku na Rusko prostredníctvom pokusov zaútočiť na postsovietske štáty pozdĺž jeho obvodu.
Kazachstan je pokusom zaútočiť na postsovietske štáty pozdĺž perimetra Ruska. Potrebujú utopiť Rusko v krvi. Ešte raz opakujem: ak sa Rusko zrúti, potom si ani nevšimneme, kde budeme. Jednoducho nás prekročia, “povedal Lukašenko pri návšteve kostola v Minsku na Štedrý deň, informovala agentúra BelTA. - Ako hovorím, v mlynskom kameni to zomelú a vypľúvajú. Preto, bez ohľadu na cenu, musíme zachovať centrum našej civilizácie, centrum nášho pravoslávia a nielen. "Podľa neho sú to krajiny", ktoré sú teraz súčasťou Ruskej federácie."


Lukašenko tiež povedal, že udalosti v Kazachstane sú pokusom o zahraničnú intervenciu.Mali sme z toho obavy. A vždy som upozorňoval: akonáhle povolíme nejakú trhlinu, navalí sa tam voda," povedal. Podľa neho „išlo a ide o pokus o zahraničnú intervenciu“. "Teraz musíme zistiť, kto je za týmito banditmi," poznamenal Lukašenko.


Cieľom bolo podľa neho odrezať juh Kazachstanu, čo je veľmi dôležité pre súčasnú vládu, súčasného prezidenta Kassym-Žomarta Tokajeva. "Toto je jeho vlasť, Tokajev sa narodil v Alma-Ate," povedal Lukašenko.


Lukašenko povedal, že vyslanie síl ODKB do Kazachstanu má na tých, ktorí sa tam rozhodli zohriať ruky, vytriezvenie. "Dochádza ku konfrontácii. Tuším, že už je všetko na spadnutie. Pretože vyslanie nášho kontingentu tam spolu s Ruskom, pridajú sa aj ďalšie štáty ODKB, stále pôsobí triezvo na tých, ktorí sa tam rozhodli zohriať si ruky," povedal prezident. povedal.


Poznamenal, že Bielorusko a Kazachstan okrem iného spája zmluva o kolektívnej bezpečnosti. "Máme príslušné polovojenské jednotky, ktoré boli niekoľko rokov v zálohe, vycvičené. Sú to mierové sily, ktoré boli spolu s naším bratským Ruskom presunuté do Alma-Aty. Naši chlapci sa dnes spolu s Rusmi snažia preniesť pozície strán, ktoré sú bližšie k sebe,“ bieloruský vodca...
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369525


Bankár na úteku Ablyazov sa v Kazachstane nazýva „vodcom protestov“.


Mukhtar Ablyazov vyzval západné štáty, aby zasiahli do diania v Kazachstane a zabránili tak
zblíženiu republiky s Ruskom


Bývalý šéf Bank Turan Alem JSC (BTA Bank) Mukhtar Ablyazov, skrývajúci sa v zahraničí, sa nazýval vodcom opozičného a protestného hnutia v Kazachstane. Bankár na úteku to oznámil v piatok v rozhovore pre agentúru Reuters.


Ablyazov poznamenal, že "demonštranti v Almaty sa ho denne pýtajú, ako majú konať." Povedal tiež, že sa vráti do Kazachstanu, aby viedol "dočasnú vládu", ak protest "dosiahne správne pokrytie". Bankár, s ktorým bol rozhovor v Paríži, tiež dodal, že od západných krajín nedostal prostriedky na koordináciu protestov.


Abľazov zároveň vyzval západné štáty, aby zasiahli do diania v Kazachstane a zabránili tak zblíženiu republiky s Ruskom.
Prípad Ablyazov


V Rusku, Kazachstane a na Ukrajine sa začali trestné konania proti Ablyazovovi. Obvinili ho z viacerých trestných činov vrátane podvodu, falšovania, zneužitia právomoci. V Kazachstane sa proti nemu začalo v roku 2009 konanie, po ktorom bankár utiekol z krajiny a Interpol ho zaradil na medzinárodný zoznam hľadaných osôb.


V júli 2013 bol Ablyazov zatknutý vo Francúzsku. Rusko a Ukrajina súčasne žiadali o jeho vydanie. V dôsledku toho bola uprednostnená ruská žiadosť, v septembri 2015 francúzska vláda po dva a pol rokoch súdneho konania nariadila vydanie obžalovaného do Ruska. Ablyazovova obhajoba tvrdila, že prípad proti nemu bol politicky motivovaný, a odvolala sa k Francúzskej štátnej rade, ktorá zrušila príkaz na vydanie.


V roku 2017 bol Ablyazov v Kazachstane odsúdený v neprítomnosti na 20 rokov väzenia s konfiškáciou majetku. Bol uznaný vinným zo založenia a vedenia zločineckej komunity, sprenevery finančných prostriedkov z BTA Bank a ich nezákonnej legalizácie a zneužitia právomoci. V novembri 2018 súd v Kazachstane odsúdil Ablyazova v neprítomnosti na doživotie. Potom bol uznaný vinným z organizovania vraždy bývalého predsedu predstavenstva úverovej inštitúcie Yerzhana Tatisheva.


V decembri 2020 Taganský súd v Moskve vyniesol rozsudok v neprítomnosti nad Ablyazovom, predsedom predstavenstva BTA Bank Romanom Solodčenkom, ako aj ich podriadenými Arturom Trofimovom, Igorom Kononkom, Tatyanou Paraskevičom, Anatolijom Eresčenkom a Alexandrom Udovenkom. Boli uznaní vinnými zo spáchania trestných činov podľa 4. časti čl. 159 Trestného zákona Ruskej federácie „Podvod“, časť 3 čl. 174.1 Trestného zákona Ruskej federácie „Legalizácia majetku získaného v dôsledku spáchania trestného činu“, ako aj odseky „a“, „b“ časti 3 čl. 165 Trestného zákona Ruskej federácieSpôsobenie obzvlášť veľkých škôd podvodom organizovanou skupinou“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369587


Existujú informácie o odchode Nazarbajeva a jeho dcér z Kazachstanu


Orda.kz: Nazarbajev a jeho dcéry opustili Kazachstan, jeho starší brat zostal v krajine
Bývalý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev, jeho dcéry a ich rodiny opustili krajinu. Informovalo o tom vydanie Orda.kz s odvolaním sa na svoje zdroje.


V Kazachstane podľa neho zostal iba Nazarbajevov starší brat Bolat.
Nazarbajev pôsobil ako prezident Kazachstanu takmer 30 rokov a opustil ho v marci 2019. Potom sa stal doživotným šéfom Bezpečnostnej rady Kazachstanu a predsedom vládnucej strany Nur Otan a na jeho počesť bolo premenované hlavné mesto republiky Astana - dostalo názov Nur-Sultan.


2 januára sa v Kazachstane začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge. Účastníci akcií zároveň okrem ekonomických požiadaviek predkladali aj politické, vrátane Nazarbajevovho odchodu z politiky. Súčasný prezident krajiny Kassym-Žomart Tokajev 5. januára odvolal Nazarbajeva z postu šéfa Bezpečnostnej rady, sám sa tejto funkcie ujal a prisľúbil, že bude proti protestom tvrdo bojovať.


Tokajev zdôraznil, že rozhodnutie o odvolaní Nazarbajeva bolo motivované túžbou zaistiť bezpečnosť krajiny "na početné žiadosti občanov" s cieľom ochrániť ich životy uprostred nepokojov.


https://lenta.ru/news/2022/01/07/nazarbaev/


Čína menuje tých, ktorí sú zodpovední za podnietenie farebnej revolúcie v Kazachstane

Si Ťin-pching obviňuje vonkajšie sily z podnecovania nepokojov v Kazachstane Čína sa postavila proti vonkajším silám vinným z podnecovania nepokojov a podnecovania farebnej revolúcie v Kazachstane. Uviedol to prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching v odkaze prezidentovi Kazachstanu Kassym-Žomartovi Tokajevovi, informuje čínska tlačová agentúra Xinhua.


Čínsky líder vyjadril sústrasť nad stratami na životoch a majetku spôsobených nepokojmi v Kazachstane a kroky Tokajeva označil za "rozhodujúce a silné". Si Ťin-pching obvinil vonkajšie sily z podkopávania stability Kazachstanu a tiež pokojného života občanov krajiny.


„Čína je pripravená urobiť všetko pre to, aby poskytla Kazachstanu potrebnú podporu a pomohla mu prekonať všetky ťažkosti,“ píše sa v správe. Si Ťin-pching zdôraznil, že bez ohľadu na to, akým rizikám a výzvam čelí kazašský ľud, Číňania budú vždy na ich strane.


V nedeľu 2. januára sa v Kazachstane začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov) za liter. Čoskoro ekonomické požiadavky vystriedali politické. Do stredy 5. januára zhromaždenia prerástli do nepokojov. K najvýznamnejším stretom došlo v bývalom hlavnom meste krajiny Alma-Ate. Boli tam vyrabované obchody, banky, bola zabavená budova letiska, policajné stanice, vládne agentúry a infraštruktúra.


https://lenta.ru/news/2022/01/07/vneshiy_vrag/


Zacharovová povedala, že Spojené štáty po slovách Psakiho nerozumejú tomu, čo sa deje v Kazachstane
Zakharova o vyhlásení USA o zákonnosti misie ODKB v Kazachstane: nerozumejú tomu, čo sa deje


Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová komentovala vyhlásenie tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psaki o zákonnosti misie Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) v Kazachstane. Napísala o tom na svojom kanáli Telegram.


Niektorí predstavitelia USA podľa nej nechápu, čo sa v krajine deje a vydávajú to za oficiálne stanovisko.
Psaki už skôr uviedol, že Spojené štáty nevedia, či je požiadavka kazašských úradov na rozmiestnenie síl ODKB v krajine legitímna. Zároveň poznamenala, že Washington situáciu pozorne sleduje.


5 januára kazašský prezident Kassym-Žomart Tokajev požiadal ODKB o pomoc kvôli nepokojom, ktoré v krajine vypukli. Rusko vyslalo výsadkové jednotky. Nasledujúci deň predsunutá skupina mierových síl CSTO začala pracovať v Kazachstane.


2.januára sa v kazašských mestách začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge. Neskôr prerástli do nepokojov s požiadavkami na odchod prvého prezidenta Kazachstanu Nursultana Nazarbajeva z politiky, na nové voľby a rozpustenie parlamentu.


https://lenta.ru/news/2022/01/06/neponimanie/


**Putin mal niekoľko telefonických rozhovorov s lídrami krajín ODKB v Kazachstane** Kremeľ informoval, že ruský prezident „opakovane telefonoval“ so svojím kazašským náprotivkom Kassym-Žomartom Tokajevom. Ruský prezident Vladimir Putin absolvoval vo štvrtok a piatok niekoľko telefonických rozhovorov so svojimi kolegami z iných krajín Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB), vrátane kazašského prezidenta Kassym-Jomarta Tokajeva o situácii v tejto republike. Novinárom to v piatok oznámil tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov. "Prezident Putin včera a dnes absolvoval množstvo telefonických rozhovorov s vedúcimi predstaviteľmi členských krajín ODKB. Hovoril s prezidentom Kirgizska Sadyrom Žhaparovom, prezidentom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom, prezidentom Tadžikistanu Emomali Rahmonom, ako aj s Arménsky premiér,“ uviedol hovorca Kremľa. Putin tiež podľa neho „opakovane telefonoval s prezidentom Kazachstanu Tokajevom“. "Diskutovalo sa o situácii v Kazachstane a spoločných akciách v rámci mandátu ODKB na boj proti medzinárodnému terorizmu a na zabezpečenie poriadku a bezpečnosti občanov Kazachstanu," uviedol Peskov. „Popri tom minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu od začiatku pôsobenia mierových síl ODKB priebežne informuje Putina o priebehu presunu mierových síl do Kazachstanu a plnení zverených úloh. "povedal tlačový tajomník prezidenta. https://tass.ru/politika/13370871 **"Nebudú žiadne rokovania s teroristami." Tokajev vyzval občanov Kazachstanu** Situácia v Kazachstane sa stabilizuje, militanti však nezložili zbrane a protiteroristická operácia pokračuje. Vo svojom piatkovom príhovore k ľuďom to uviedol prezident republiky Kassym-Žomart Tokajev. Strieľať zabiť Kazašský líder zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní a armáda dostali príkaz „spustiť paľbu na zabíjanie bez varovania“. Protiteroristická operácia pokračuje. Militanti nezložili zbrane, pokračujú v páchaní zločinov alebo sa na ne pripravujú. Boj proti nim musí byť ukončený. Tí, ktorí sa nevzdajú, budú zničení," povedal. Nebudú žiadne rokovania V zahraničí sú strany vyzývané, aby rokovali o mierovom riešení problémov. Čo je hlúpe. Aké môžu byť rokovania so zločincami, s vrahmi? Museli sme sa vysporiadať s ozbrojenými a vycvičenými banditmi," povedal Tokajev. Poznamenal, že ide o banditov „miestnych aj zahraničných“. "Preto musia byť zničené, a to sa stane v blízkej budúcnosti. Poriadkové sily sú pripravené splniť túto úlohu," povedal kazašský vodca. Obnovuje sa poriadok Situácia v mestách Alma-Ata a Aktobe, ako aj v regióne Almaty je podľa prezidenta stabilizovaná. "Zavedenie výnimočného stavu prináša výsledky. V celej krajine sa obnovuje ústavná zákonnosť. Ale teroristi naďalej poškodzujú štátny a súkromný majetok a používajú zbrane proti občanom," povedal. Tokajev v tejto súvislosti oznámil, že výnimočný stav zavedený v celom Kazachstane bude postupne zrušený v regiónoch, kde sa situácia vrátila do normálu. V niektorých regiónoch krajiny sa internetové pripojenie obnoví v určitých časových intervaloch. Pracujte na chybách Tokajev povedal, že "štát zaspal" teroristický útok. "Je mimoriadne dôležité pochopiť, prečo štát zaspal podzemnú prípravu teroristických útokov, spiace bunky militantov," povedal prezident. Tokajev zdôraznil, že vláda bude musieť prijať množstvo rozhodnutí, o ktorých bude informovať 11. januára. Je pred nami veľa práce, aby sme sa poučili z tragédie, ktorú sme zažili. Vrátane sociálno-ekonomického hľadiska. Vláda bude musieť prijať konkrétne rozhodnutia, o ktorých vám poviem 11. januára v Mažilise. (dolná komora parlamentu republiky – TASS),“ povedal prezident ... Pomáhanie a navádzanie Podpornú a v podstate podnecujúcu úlohu pri porušovaní zákona a poriadku zohrávajú takzvané slobodné médiá a zahraničné osobnosti, ktoré majú ďaleko od základných záujmov nášho nadnárodného ľudu. Bez preháňania možno povedať, že všetci títo nezodpovední demagógovia sa stali spolupáchateľmi pri rozpútaní tragédie v Kazachstane,“ povedal Tokajev... Vďačnosť CSTO Prezident Kazachstanu naznačil, že sily ODKB sú nevyhnutné na to, aby jeho krajina „plnila funkciu krytia a podpory“. Zdôraznil, že mierový kontingent pricestoval do Kazachstanu "na krátky čas". Prezident poďakoval hlavám štátov ODKB za vyslanie mierových síl do republiky. Tokajev vyjadril osobitnú vďaku ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za rýchlu a „súdružsky vrúcnu“ odpoveď na žiadosť o pomoc. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369829 **Lukašenko uviedol, že útok na Kazachstan je v súlade so všeobecným trendom tlaku na Rusko** Udalosti v Kazachstane sú podľa bieloruského prezidenta pokusom o zahraničnú intervenciu Bieloruský prezident Alexander Lukašenko uviedol, že útok na Kazachstan je v súlade so všeobecným trendom tlaku na Rusko prostredníctvom pokusov zaútočiť na postsovietske štáty pozdĺž jeho obvodu. Kazachstan je pokusom zaútočiť na postsovietske štáty pozdĺž perimetra Ruska. Potrebujú utopiť Rusko v krvi. Ešte raz opakujem: ak sa Rusko zrúti, potom si ani nevšimneme, kde budeme. Jednoducho nás prekročia, “povedal Lukašenko pri návšteve kostola v Minsku na Štedrý deň, informovala agentúra BelTA. - Ako hovorím, v mlynskom kameni to zomelú a vypľúvajú. Preto, bez ohľadu na cenu, musíme zachovať centrum našej civilizácie, centrum nášho pravoslávia a nielen. "Podľa neho sú to krajiny", ktoré sú teraz súčasťou Ruskej federácie." Lukašenko tiež povedal, že udalosti v Kazachstane sú pokusom o zahraničnú intervenciu.Mali sme z toho obavy. A vždy som upozorňoval: akonáhle povolíme nejakú trhlinu, navalí sa tam voda," povedal. Podľa neho „išlo a ide o pokus o zahraničnú intervenciu“. "Teraz musíme zistiť, kto je za týmito banditmi," poznamenal Lukašenko. Cieľom bolo podľa neho odrezať juh Kazachstanu, čo je veľmi dôležité pre súčasnú vládu, súčasného prezidenta Kassym-Žomarta Tokajeva. "Toto je jeho vlasť, Tokajev sa narodil v Alma-Ate," povedal Lukašenko. Lukašenko povedal, že vyslanie síl ODKB do Kazachstanu má na tých, ktorí sa tam rozhodli zohriať ruky, vytriezvenie. "Dochádza ku konfrontácii. Tuším, že už je všetko na spadnutie. Pretože vyslanie nášho kontingentu tam spolu s Ruskom, pridajú sa aj ďalšie štáty ODKB, stále pôsobí triezvo na tých, ktorí sa tam rozhodli zohriať si ruky," povedal prezident. povedal. Poznamenal, že Bielorusko a Kazachstan okrem iného spája zmluva o kolektívnej bezpečnosti. "Máme príslušné polovojenské jednotky, ktoré boli niekoľko rokov v zálohe, vycvičené. Sú to mierové sily, ktoré boli spolu s naším bratským Ruskom presunuté do Alma-Aty. Naši chlapci sa dnes spolu s Rusmi snažia preniesť pozície strán, ktoré sú bližšie k sebe,“ bieloruský vodca... https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369525 **Bankár na úteku Ablyazov sa v Kazachstane nazýva „vodcom protestov“.** Mukhtar Ablyazov vyzval západné štáty, aby zasiahli do diania v Kazachstane a zabránili tak zblíženiu republiky s Ruskom Bývalý šéf Bank Turan Alem JSC (BTA Bank) Mukhtar Ablyazov, skrývajúci sa v zahraničí, sa nazýval vodcom opozičného a protestného hnutia v Kazachstane. Bankár na úteku to oznámil v piatok v rozhovore pre agentúru Reuters. Ablyazov poznamenal, že "demonštranti v Almaty sa ho denne pýtajú, ako majú konať." Povedal tiež, že sa vráti do Kazachstanu, aby viedol "dočasnú vládu", ak protest "dosiahne správne pokrytie". Bankár, s ktorým bol rozhovor v Paríži, tiež dodal, že od západných krajín nedostal prostriedky na koordináciu protestov. Abľazov zároveň vyzval západné štáty, aby zasiahli do diania v Kazachstane a zabránili tak zblíženiu republiky s Ruskom. Prípad Ablyazov V Rusku, Kazachstane a na Ukrajine sa začali trestné konania proti Ablyazovovi. Obvinili ho z viacerých trestných činov vrátane podvodu, falšovania, zneužitia právomoci. V Kazachstane sa proti nemu začalo v roku 2009 konanie, po ktorom bankár utiekol z krajiny a Interpol ho zaradil na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. V júli 2013 bol Ablyazov zatknutý vo Francúzsku. Rusko a Ukrajina súčasne žiadali o jeho vydanie. V dôsledku toho bola uprednostnená ruská žiadosť, v septembri 2015 francúzska vláda po dva a pol rokoch súdneho konania nariadila vydanie obžalovaného do Ruska. Ablyazovova obhajoba tvrdila, že prípad proti nemu bol politicky motivovaný, a odvolala sa k Francúzskej štátnej rade, ktorá zrušila príkaz na vydanie. V roku 2017 bol Ablyazov v Kazachstane odsúdený v neprítomnosti na 20 rokov väzenia s konfiškáciou majetku. Bol uznaný vinným zo založenia a vedenia zločineckej komunity, sprenevery finančných prostriedkov z BTA Bank a ich nezákonnej legalizácie a zneužitia právomoci. V novembri 2018 súd v Kazachstane odsúdil Ablyazova v neprítomnosti na doživotie. Potom bol uznaný vinným z organizovania vraždy bývalého predsedu predstavenstva úverovej inštitúcie Yerzhana Tatisheva. V decembri 2020 Taganský súd v Moskve vyniesol rozsudok v neprítomnosti nad Ablyazovom, predsedom predstavenstva BTA Bank Romanom Solodčenkom, ako aj ich podriadenými Arturom Trofimovom, Igorom Kononkom, Tatyanou Paraskevičom, Anatolijom Eresčenkom a Alexandrom Udovenkom. Boli uznaní vinnými zo spáchania trestných činov podľa 4. časti čl. 159 Trestného zákona Ruskej federácie „Podvod“, časť 3 čl. 174.1 Trestného zákona Ruskej federácie „Legalizácia majetku získaného v dôsledku spáchania trestného činu“, ako aj odseky „a“, „b“ časti 3 čl. 165 Trestného zákona Ruskej federácieSpôsobenie obzvlášť veľkých škôd podvodom organizovanou skupinou“. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13369587 **Existujú informácie o odchode Nazarbajeva a jeho dcér z Kazachstanu** Orda.kz: Nazarbajev a jeho dcéry opustili Kazachstan, jeho starší brat zostal v krajine Bývalý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev, jeho dcéry a ich rodiny opustili krajinu. Informovalo o tom vydanie Orda.kz s odvolaním sa na svoje zdroje. V Kazachstane podľa neho zostal iba Nazarbajevov starší brat Bolat. Nazarbajev pôsobil ako prezident Kazachstanu takmer 30 rokov a opustil ho v marci 2019. Potom sa stal doživotným šéfom Bezpečnostnej rady Kazachstanu a predsedom vládnucej strany Nur Otan a na jeho počesť bolo premenované hlavné mesto republiky Astana - dostalo názov Nur-Sultan. 2 januára sa v Kazachstane začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge. Účastníci akcií zároveň okrem ekonomických požiadaviek predkladali aj politické, vrátane Nazarbajevovho odchodu z politiky. Súčasný prezident krajiny Kassym-Žomart Tokajev 5. januára odvolal Nazarbajeva z postu šéfa Bezpečnostnej rady, sám sa tejto funkcie ujal a prisľúbil, že bude proti protestom tvrdo bojovať. Tokajev zdôraznil, že rozhodnutie o odvolaní Nazarbajeva bolo motivované túžbou zaistiť bezpečnosť krajiny "na početné žiadosti občanov" s cieľom ochrániť ich životy uprostred nepokojov. https://lenta.ru/news/2022/01/07/nazarbaev/ **Čína menuje tých, ktorí sú zodpovední za podnietenie farebnej revolúcie v Kazachstane ** Si Ťin-pching obviňuje vonkajšie sily z podnecovania nepokojov v Kazachstane Čína sa postavila proti vonkajším silám vinným z podnecovania nepokojov a podnecovania farebnej revolúcie v Kazachstane. Uviedol to prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching v odkaze prezidentovi Kazachstanu Kassym-Žomartovi Tokajevovi, informuje čínska tlačová agentúra Xinhua. Čínsky líder vyjadril sústrasť nad stratami na životoch a majetku spôsobených nepokojmi v Kazachstane a kroky Tokajeva označil za "rozhodujúce a silné". Si Ťin-pching obvinil vonkajšie sily z podkopávania stability Kazachstanu a tiež pokojného života občanov krajiny. „Čína je pripravená urobiť všetko pre to, aby poskytla Kazachstanu potrebnú podporu a pomohla mu prekonať všetky ťažkosti,“ píše sa v správe. Si Ťin-pching zdôraznil, že bez ohľadu na to, akým rizikám a výzvam čelí kazašský ľud, Číňania budú vždy na ich strane. V nedeľu 2. januára sa v Kazachstane začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov) za liter. Čoskoro ekonomické požiadavky vystriedali politické. Do stredy 5. januára zhromaždenia prerástli do nepokojov. K najvýznamnejším stretom došlo v bývalom hlavnom meste krajiny Alma-Ate. Boli tam vyrabované obchody, banky, bola zabavená budova letiska, policajné stanice, vládne agentúry a infraštruktúra. https://lenta.ru/news/2022/01/07/vneshiy_vrag/ **Zacharovová povedala, že Spojené štáty po slovách Psakiho nerozumejú tomu, čo sa deje v Kazachstane** Zakharova o vyhlásení USA o zákonnosti misie ODKB v Kazachstane: nerozumejú tomu, čo sa deje Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová komentovala vyhlásenie tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psaki o zákonnosti misie Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) v Kazachstane. Napísala o tom na svojom kanáli Telegram. Niektorí predstavitelia USA podľa nej nechápu, čo sa v krajine deje a vydávajú to za oficiálne stanovisko. Psaki už skôr uviedol, že Spojené štáty nevedia, či je požiadavka kazašských úradov na rozmiestnenie síl ODKB v krajine legitímna. Zároveň poznamenala, že Washington situáciu pozorne sleduje. 5 januára kazašský prezident Kassym-Žomart Tokajev požiadal ODKB o pomoc kvôli nepokojom, ktoré v krajine vypukli. Rusko vyslalo výsadkové jednotky. Nasledujúci deň predsunutá skupina mierových síl CSTO začala pracovať v Kazachstane. 2.januára sa v kazašských mestách začali protesty kvôli zvýšeniu cien plynu pre autá zo 60 na 120 tenge. Neskôr prerástli do nepokojov s požiadavkami na odchod prvého prezidenta Kazachstanu Nursultana Nazarbajeva z politiky, na nové voľby a rozpustenie parlamentu. https://lenta.ru/news/2022/01/06/neponimanie/
Upravené 7. 1. 2022 o 16:25

Vystoupení Tokajeva v TV k národu.
https://www.youtube.com/watch?v=4eOlUSwxjU0


Všechno jasně, přesně, tvrdě.
V ulicích jsou bandité, cizí a místní. Kdo se nevzdá, bude začištěn. Stát musí především chránit pořádek, životy a májetek občanů, a zajistut fungování státu.


Vystoupení Tokajeva v TV k národu. https://www.youtube.com/watch?v=4eOlUSwxjU0 Všechno jasně, přesně, tvrdě. V ulicích jsou bandité, cizí a místní. Kdo se nevzdá, bude začištěn. Stát musí především chránit pořádek, životy a májetek občanů, a zajistut fungování státu.
Upravené 7. 1. 2022 o 16:25

Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii.


Teoreticky mohli to spustiť aj Američania aby potopili Britov s tým, že pred tým zavolali Putinovi aby sa pripravil na to, že v Kazachstane sa to zomelie.


Aby sme sa pochopili, močiarne kreatúry sa navzájom neznášajú a ťahajú za jeden povraz len vtedy, keď im to vyhovuje a preto keď im ide o záchranu vlastného krku, tak sa navzájom aj podrežú. Však vidíme v praxi akú majú morálku...


Osobně by se mi líbil osud Atlantídy, ale nevím, jak na to...


Použitie geofyzikálnych zbraní narobí viac problémov ako úžitku...


[quote="pid:51517, uid:57"]Kazachstán byl pokus zmařit seriál jednání o Jaltě 2.0, která definitivně pohřbí malobritánii.[/quote] Teoreticky mohli to spustiť aj Američania aby potopili Britov s tým, že pred tým zavolali Putinovi aby sa pripravil na to, že v Kazachstane sa to zomelie. Aby sme sa pochopili, močiarne kreatúry sa navzájom neznášajú a ťahajú za jeden povraz len vtedy, keď im to vyhovuje a preto keď im ide o záchranu vlastného krku, tak sa navzájom aj podrežú. Však vidíme v praxi akú majú morálku... [quote="pid:51517, uid:57"]Osobně by se mi líbil osud Atlantídy, ale nevím, jak na to...[/quote] Použitie geofyzikálnych zbraní narobí viac problémov ako úžitku...

Moderátor

Tam je v Alma-Ate jeste jedna vec, a to nejvetsi biologicka a bakteriologicka laborator USA pobliz Cinskych hranic.
Tu musi ted zajistit predevsim nebo bude pro Kazachstan, Kirgizii a Cinu ouvej.
Ma o tom byt clanek na Komsomolske pravde ze vcera, ale nenasla jsem ho.
Hlavnim iniciatorem zalozeni teto laboratore byl byvaly min. obrany USA Rumsfeld. Nazarbajev na to tenkrat pristoupil. Zajimave video:
https://www.youtu.be/A7k0rsvYMG0


Tam je v Alma-Ate jeste jedna vec, a to nejvetsi biologicka a bakteriologicka laborator USA pobliz Cinskych hranic. Tu musi ted zajistit predevsim nebo bude pro Kazachstan, Kirgizii a Cinu ouvej. Ma o tom byt clanek na Komsomolske pravde ze vcera, ale nenasla jsem ho. Hlavnim iniciatorem zalozeni teto laboratore byl byvaly min. obrany USA Rumsfeld. Nazarbajev na to tenkrat pristoupil. Zajimave video: https://www.youtu.be/A7k0rsvYMG0

Myslím, že se to neděje jen tak.

Myslis v tom hl. meste s'ajtana, pardon Astana? Ani se nedivim. Kdyz se clovek podiva na architekturu tohoto jakoby mrtveho mesta, tak se prinejmensim podivi.


[quote="pid:51449, uid:270"]Myslím, že se to neděje jen tak.[/quote] Myslis v tom hl. meste s'ajtana, pardon Astana? Ani se nedivim. Kdyz se clovek podiva na architekturu tohoto jakoby mrtveho mesta, tak se prinejmensim podivi.
Upravené 8. 1. 2022 o 12:38

Teoreticky mohli to spustiť aj Američania aby potopili Britov s tým, že pred tým zavolali Putinovi aby sa pripravil na to, že v Kazachstane sa to zomelie.


Ani nemuseli Putinovi volat. Spálili jejích agenturu tím, že zrychlili proces - "mírové" a "ekonomicky zbidačení" demonstranti se příliš brzy projevili, jako obyčejní bandité.


Teoreticky to mohl udělat i GP.


[quote="pid:51560, uid:7"]Teoreticky mohli to spustiť aj Američania aby potopili Britov s tým, že pred tým zavolali Putinovi aby sa pripravil na to, že v Kazachstane sa to zomelie.[/quote] Ani nemuseli Putinovi volat. Spálili jejích agenturu tím, že zrychlili proces - "mírové" a "ekonomicky zbidačení" demonstranti se příliš brzy projevili, jako obyčejní bandité. Teoreticky to mohl udělat i GP.

Kdyby při tom neumírali nevinní lidé, tak by člověk přijal tento proces nejen s radostí i s úsměvem na tváři.
Zdá se mi, že čím více ze západu tlačí, tím více urychlují proces sjednocení států bývalého SSSR. Rusko je již informačně a technologicky úplně jinde, než si jsou schopni někteří připustit.
Jestli se tuto barevnou revoluci podaří z větší části "uhasit" do začátku jednání v Ženevě (a já pevně věřím že ano), tak z toho budou mít někteří na západě asi pěkný bolehlav.


Kdyby při tom neumírali nevinní lidé, tak by člověk přijal tento proces nejen s radostí i s úsměvem na tváři. Zdá se mi, že čím více ze západu tlačí, tím více urychlují proces sjednocení států bývalého SSSR. Rusko je již informačně a technologicky úplně jinde, než si jsou schopni někteří připustit. Jestli se tuto barevnou revoluci podaří z větší části "uhasit" do začátku jednání v Ženevě (a já pevně věřím že ano), tak z toho budou mít někteří na západě asi pěkný bolehlav.

Zprávy z Kazachstánu 8.1.2021:

V Alma-Atě byly zadrženy dvě skupiny ozbrojených lidí
Dnes, 09:32 •
Bezpečnost zadržela v Alma-Atě dvě skupiny ozbrojených lidí. U dvou ze zadržených byla nalezena pistole a nůž. Dalších pět mužů bylo zabaveno karabinou „Saiga“ s náboji, pryžovými a kovovými obušky, nádobami s benzínem a zlatými předměty.


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/139760-v-alma-ate-zaderzhali-dve-gruppy-vooruzhennyh-lyudey.html
Politikus.ru


V Kazachstánu bylo zadrženo asi 4 tisíce teroristů, - Ministerstvo vnitra Dnes, 09:34
Největší počet zatčených je v Almaty, při akci byla potlačena činnost více než 100 osob. Všechny vládní budovy jsou pod kontrolou. Hlídky policie udržují veřejný pořádek. Bojové jednotky fungují normálně. Zadrženým hrozí doživotí, dodává ministerstvo vnitra.


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139758-v-kazahstane-zaderzhali-okolo-4-tys-terroristov-mvd.html
Politikus.ru


Přílet ruských letadel do Kazachstánu Dnes, 10:04 • Video
Devět ruských vojenských transportních letadel Il-76 s vojáky a výsadkáři přistálo na letišti v Alma-Atě. Po vyjasnění situace začaly plnit zadané úkoly. Letecká skupina více než 70 letounů Il-76 a 5 letounů An-124 vytvořená ruským ministerstvem obrany nepřetržitě přesouvá jednotky ruského kontingentu mírových sil CSTO do Kazachstánu.


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/139757-pribytie-rossiyskih-samoletov-v-respubliku-kazahstan.html
Politikus.ru


"Rusko bojuje proti temnotě na straně světla" Dnes, 11:12
Kazachstán je 4 miliony Rusů, kosmodrom Bajkonur, dlouhá hranice, největší ložisko uranu, nárazník mezi Ruskem a Střední Asií. Ano, to je naše věc, co se děje v Kazachstánu, tam je plno našich národních zájmů. Přivést tam ruské vojáky, aby pomohli potlačit nepokoje panturkistických a islamistických militantů, je stejné jako potlačit nepokoje v Saratovské oblasti. Je to také šance na záchranu pro Kazachy. Nyní si vybírají mezi středověkem a 21. stoletím. Rusko jako obvykle bojuje proti Temnu na straně Světla!


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139763-rossiya-srazhaetsya-protiv-tmy-na-storone-sveta.html
Politikus.ru

Co spojuje Rusko a Kazachstán v současnosti ? VIDEO

https://politikus.ru/video/139755-chto-svyazyvaet-rossiyu-i-kazahstan-segodnya.html

Na ruském kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu byl vyhlášen poplach

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/na-ruskem-kosmodromu-bajkonur-v-kazachstanu-byl-vyhlasen-poplach/¨
"Pro období od 7. do 19. ledna 2022 je zvýšená úroveň možného teroristického útoku. Podle některých neoficiálních údajů se navíc na ochraně objektů kosmodromu podílí asi 1,5 tisíce ruských vojáků."


**Zprávy z Kazachstánu 8.1.2021:** ** V Alma-Atě byly zadrženy dvě skupiny ozbrojených lidí** Dnes, 09:32 • Bezpečnost zadržela v Alma-Atě dvě skupiny ozbrojených lidí. U dvou ze zadržených byla nalezena pistole a nůž. Dalších pět mužů bylo zabaveno karabinou „Saiga“ s náboji, pryžovými a kovovými obušky, nádobami s benzínem a zlatými předměty. Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/139760-v-alma-ate-zaderzhali-dve-gruppy-vooruzhennyh-lyudey.html Politikus.ru **V Kazachstánu bylo zadrženo asi 4 tisíce teroristů,** - Ministerstvo vnitra Dnes, 09:34 Největší počet zatčených je v Almaty, při akci byla potlačena činnost více než 100 osob. Všechny vládní budovy jsou pod kontrolou. Hlídky policie udržují veřejný pořádek. Bojové jednotky fungují normálně. Zadrženým hrozí doživotí, dodává ministerstvo vnitra. Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139758-v-kazahstane-zaderzhali-okolo-4-tys-terroristov-mvd.html Politikus.ru **Přílet ruských letadel do Kazachstánu** Dnes, 10:04 • Video Devět ruských vojenských transportních letadel Il-76 s vojáky a výsadkáři přistálo na letišti v Alma-Atě. Po vyjasnění situace začaly plnit zadané úkoly. Letecká skupina více než 70 letounů Il-76 a 5 letounů An-124 vytvořená ruským ministerstvem obrany nepřetržitě přesouvá jednotky ruského kontingentu mírových sil CSTO do Kazachstánu. Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/video/139757-pribytie-rossiyskih-samoletov-v-respubliku-kazahstan.html Politikus.ru **"Rusko bojuje proti temnotě na straně světla"** Dnes, 11:12 Kazachstán je 4 miliony Rusů, kosmodrom Bajkonur, dlouhá hranice, největší ložisko uranu, nárazník mezi Ruskem a Střední Asií. Ano, to je naše věc, co se děje v Kazachstánu, tam je plno našich národních zájmů. Přivést tam ruské vojáky, aby pomohli potlačit nepokoje panturkistických a islamistických militantů, je stejné jako potlačit nepokoje v Saratovské oblasti. Je to také šance na záchranu pro Kazachy. Nyní si vybírají mezi středověkem a 21. stoletím. Rusko jako obvykle bojuje proti Temnu na straně Světla! Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139763-rossiya-srazhaetsya-protiv-tmy-na-storone-sveta.html Politikus.ru ** Co spojuje Rusko a Kazachstán v současnosti ? VIDEO** https://politikus.ru/video/139755-chto-svyazyvaet-rossiyu-i-kazahstan-segodnya.html ** Na ruském kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu byl vyhlášen poplach** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/na-ruskem-kosmodromu-bajkonur-v-kazachstanu-byl-vyhlasen-poplach/¨ "Pro období od 7. do 19. ledna 2022 je zvýšená úroveň možného teroristického útoku. Podle některých neoficiálních údajů se navíc na ochraně objektů kosmodromu podílí asi 1,5 tisíce ruských vojáků."
Upravené 8. 1. 2022 o 10:59

Bývalý poradce Nazarbajeva obvinil speciální služby Kazachstánu ze zrady


Podle Jermuchameta Jertysbajeva by nepokoje v Kazachstánu byly nemožné bez zrady v nejvyšších vrstvách moci a za pravděpodobný cíl spiklenců označil odstranění prezidenta Kassyma-Žomarta Tokajeva od moci. Výbor pro národní bezpečnost Kazachstánu (KNB) léta skrýval informace o výcvikových táborech militantů v zemi, řekl bývalý ministr informací a bývalý poradce prvního prezidenta země Nursultan Nazarbayev Yermukhamet Yertysbayev ve vysílání jednoho z kanály národní televizní zpravodajské agentury Khabar.


Národní zrada a spiknutí spočívá v tom, že výcvikové tábory existují již několik let. Výbor pro národní bezpečnost, který periodicky neutralizoval tu či onu skupinu, o četných výcvikových táborech zřízených v horách mlčel. To je hrozný zločin proti státu. cituje slova Ertysbajevova telegramu kanálu Nur.kz . Když hovořil o nepokojích, ke kterým došlo v Kazachstánu v posledních dnech, bývalý ministr poznamenal, že události takového rozsahu (podle současného prezidenta Kazachstánu Kassyma-Žomarta Tokajeva na Alma-Atu zaútočilo 20 tisíc banditů) by nebyly možné bez „ zrádců v nejvyšších orgánech, zejména v orgánech činných v trestním řízení.
„Mám exkluzivní informace, že například 40 minut před útokem na letiště [Alma-Ata] byl vydán rozkaz k úplnému odstranění kordonu a stráží. Dokážete si představit, že by budovu oddělení KNB, nejbezpečnější a nejchráněnější budovu v Alma-Atě, mohli snadno zabrat teroristé? To se mohlo stát pouze s přímým souhlasem těch lidí, kteří by měli být odpovědní za národní bezpečnost země, “řekl Jertysbajev.


Exministr naznačil, že účelem spiklenců bylo odstranit prezidenta Tokajeva od moci. V pátek 7. ledna Tokajev obvinil speciální služby země, že „zaspaly“ podzemní přípravu teroristických útoků. „Probíhá „debriefing“ v souvislosti s akcemi orgánů činných v trestním řízení a armády a také s jejich meziresortní koordinací. Je kriticky důležité pochopit, proč stát „prospal“ podzemní přípravu teroristických útoků a spící buňky militantů,“ řekl prezident.


Dne 5. ledna Tokajev svým výnosem odvolal předsedu KNB Karima Massimova a jeho prvního zástupce Samat Abish. Jak Masimov, bývalý premiér Kazachstánu, tak Abish, synovec prvního prezidenta země Nursultana Nazarbajeva, byli dříve jmenováni možnými kandidáty na prezidenta.


Edice Orda.kz 7. ledna informovala o zatčení Abishe. Poté však samotná publikace své zprávy popřela a vysvětlila, co se stalo, tím, že jejich zdroj udělal chybu.


Jevgenij Kaljukov


https://yandex.eu/turbo/ria.ru/s/20220107/kazakhstan-1766885453.html?utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FEHks-sovetnik_Nazarbaeva_Ertysbaev_nazval_predatelstvo_chinovnikov_prichinoj_krizisa--df224cab765a9f9e75bda9b3cc041227&utm_source=yxnews


**Bývalý poradce Nazarbajeva obvinil speciální služby Kazachstánu ze zrady** Podle Jermuchameta Jertysbajeva by nepokoje v Kazachstánu byly nemožné bez zrady v nejvyšších vrstvách moci a za pravděpodobný cíl spiklenců označil odstranění prezidenta Kassyma-Žomarta Tokajeva od moci. Výbor pro národní bezpečnost Kazachstánu (KNB) léta skrýval informace o výcvikových táborech militantů v zemi, řekl bývalý ministr informací a bývalý poradce prvního prezidenta země Nursultan Nazarbayev Yermukhamet Yertysbayev ve vysílání jednoho z kanály národní televizní zpravodajské agentury Khabar. Národní zrada a spiknutí spočívá v tom, že výcvikové tábory existují již několik let. Výbor pro národní bezpečnost, který periodicky neutralizoval tu či onu skupinu, o četných výcvikových táborech zřízených v horách mlčel. To je hrozný zločin proti státu. cituje slova Ertysbajevova telegramu kanálu Nur.kz . Když hovořil o nepokojích, ke kterým došlo v Kazachstánu v posledních dnech, bývalý ministr poznamenal, že události takového rozsahu (podle současného prezidenta Kazachstánu Kassyma-Žomarta Tokajeva na Alma-Atu zaútočilo 20 tisíc banditů) by nebyly možné bez „ zrádců v nejvyšších orgánech, zejména v orgánech činných v trestním řízení. „Mám exkluzivní informace, že například 40 minut před útokem na letiště [Alma-Ata] byl vydán rozkaz k úplnému odstranění kordonu a stráží. Dokážete si představit, že by budovu oddělení KNB, nejbezpečnější a nejchráněnější budovu v Alma-Atě, mohli snadno zabrat teroristé? To se mohlo stát pouze s přímým souhlasem těch lidí, kteří by měli být odpovědní za národní bezpečnost země, “řekl Jertysbajev. Exministr naznačil, že účelem spiklenců bylo odstranit prezidenta Tokajeva od moci. V pátek 7. ledna Tokajev obvinil speciální služby země, že „zaspaly“ podzemní přípravu teroristických útoků. „Probíhá „debriefing“ v souvislosti s akcemi orgánů činných v trestním řízení a armády a také s jejich meziresortní koordinací. Je kriticky důležité pochopit, proč stát „prospal“ podzemní přípravu teroristických útoků a spící buňky militantů,“ řekl prezident. Dne 5. ledna Tokajev svým výnosem odvolal předsedu KNB Karima Massimova a jeho prvního zástupce Samat Abish. Jak Masimov, bývalý premiér Kazachstánu, tak Abish, synovec prvního prezidenta země Nursultana Nazarbajeva, byli dříve jmenováni možnými kandidáty na prezidenta. Edice Orda.kz 7. ledna informovala o zatčení Abishe. Poté však samotná publikace své zprávy popřela a vysvětlila, co se stalo, tím, že jejich zdroj udělal chybu. Jevgenij Kaljukov https://yandex.eu/turbo/ria.ru/s/20220107/kazakhstan-1766885453.html?utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FEHks-sovetnik_Nazarbaeva_Ertysbaev_nazval_predatelstvo_chinovnikov_prichinoj_krizisa--df224cab765a9f9e75bda9b3cc041227&utm_source=yxnews

Ministerstvo zahraničí na své stránce Telegram poznamenalo, že Blinken „svým typickým buranským způsobem vtipkoval o tragických událostech v Kazachstánu“. Šéf ministerstva zahraničí podle diplomatů doplnil své prohlášení zlomyslnou poznámkou: "Jedno poučení z minulé historie: když jsou ve vašem domě Rusové, může být těžké je donutit k odchodu."


Pokud má Anthony Blinken tak rád hodiny dějepisu, ať má na mysli následující: když jsou ve vašem domě Američané, může být těžké zůstat naživu, nenechat se okrást nebo znásilnit,“ odpovědělo ruské ministerstvo zahraničí.
https://nation-news.ru/682575-mid-rossii-otvetil-gossekretaryu-ssha-na-hamskuyu-shutku-pro-sobytiya-v-kazahstane


Ministerstvo zahraničí na své stránce Telegram poznamenalo, že Blinken „svým typickým buranským způsobem vtipkoval o tragických událostech v Kazachstánu“. Šéf ministerstva zahraničí podle diplomatů doplnil své prohlášení zlomyslnou poznámkou: "Jedno poučení z minulé historie: když jsou ve vašem domě Rusové, může být těžké je donutit k odchodu." „**Pokud má Anthony Blinken tak rád hodiny dějepisu, ať má na mysli následující: když jsou ve vašem domě Američané, může být těžké zůstat naživu, nenechat se okrást nebo znásilnit,**“ odpovědělo ruské ministerstvo zahraničí. https://nation-news.ru/682575-mid-rossii-otvetil-gossekretaryu-ssha-na-hamskuyu-shutku-pro-sobytiya-v-kazahstane
Upravené 8. 1. 2022 o 12:14

Putin podporil Tokajevov návrh usporiadať videokonferenciu lídrov krajín ODKB


Prezidenti Ruska a Kazachstanu si telefonicky vymenili názory v súvislosti s opatreniami prijatými na obnovenie poriadku v republike


Ruský prezident Vladimir Putin podporil návrh svojho kazašského kolegu Kassyma-Žomarta Tokajeva usporiadať v najbližších dňoch videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB. Informovala o tom v sobotu tlačová služba Kremľa po telefonickom rozhovore medzi lídrami oboch krajín.


"Podľa Kassym-Jomarta Tokajeva je v súčasnej fáze potrebný spoločný rozhovor vedúcich predstaviteľov členských štátov ODKB. V tejto súvislosti mieni prísť s iniciatívou uskutočniť videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB, ktorej predsedajú zo strany Arménskej republiky ako súčasného predsedu organizácie v najbližších dňoch. podporil tento návrh, “- uvádza sa v správe.


"Bolo dohodnuté zostať v neustálom kontakte," dodala tlačová služba.
Situácia v Kazachstane


Tokajev v dlhom telefonickom rozhovore s ruským lídrom podrobne hovoril o situácii v republike, pričom zaznamenal jej vývoj smerom k stabilizácii.


"Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin mal dlhší telefonický rozhovor s prezidentom Kazašskej republiky Kassym-Jomartom Tokajevom. Prezident Kazachstanu podrobne informoval o aktuálnej situácii v krajine s tým, že sa vyvíja smerom k stabilizácii,“ píše sa v správe.


"V tejto súvislosti bolo vyjadrené poďakovanie za pomoc, ktorú poskytli partneri v Organizácii zmluvy o kolektívnej bezpečnosti a najmä Ruská federácia," dodal tlačový odbor.


Okrem toho, ako informovali v Kremli, „prezidenti si vymenili názory na opatrenia prijaté na obnovenie poriadku v Kazachstane“.
https://tass.ru/politika/13375113


Nazarbajev je v meste Nur-Sultan


Prvý prezident Kazachstanu je v kontakte so súčasnou hlavou republiky Kassym-Jomartom Tokajevom


Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev je v Nur-Sultáne a udržiava priamy kontakt so súčasnou hlavou republiky Kassym-Jomartom Tokajevom, uviedol na svojej stránke na Twitteri Nazarbajevov tlačový tajomník Aidos Ukibay.
Kibai požiadal, aby nešíril nepravdivé a špekulatívne údaje. Nazarbajev má podľa neho poradné stretnutia a je v priamom kontakte s Tokajevom.


Tlačový tajomník prvého prezidenta Kazachstanu tiež uviedol, že Nazarbajev mal niekoľko telefonických rozhovorov s hlavami krajín priateľských k republike.


"Elbasy (vodca národa Nursultan Nazarbajev - pozn. TASS) vyzýva všetkých, aby sa zhromaždili okolo prezidenta Kazachstanu s cieľom prekonať súčasné výzvy a zabezpečiť integritu našej krajiny," uviedol Ukibay.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13374587


Tokajev povedal Putinovi o situácii v Kazachstane

“Prezident Kazachstanu podrobne informoval o aktuálnej situácii v krajine s tým, že sa vyvíja smerom k stabilizácii. V tejto súvislosti bolo vyjadrené poďakovanie za pomoc, ktorú poskytli partneri v Organizácii zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) a najmä Ruská federácia, “uviedla tlačová služba Kremľa.


https://russian.rt.com/ussr/news/946729-tokaev-putin-obstanovka-kazahstan


Putin mal rozhovor s Pašinjanom


"Počas telefonických rozhovorov medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a prezidentom Bieloruskej republiky Alexandrom Lukašenkom a predsedom vlády Arménskej republiky Nikolom Pašinjanom sa hovorilo o súčasnej situácii v Kazachstane, ktorá má tendenciu sa upokojovať a normalizovať," uviedla RIA Novosti.


https://russian.rt.com/ussr/news/946749-putin-pashinyan-razgovor


Lukašenko a Putin diskutovali o situácii v Kazachstane


Prezidenti Bieloruska a Ruska Alexander Lukašenko a Vladimir Putin diskutovali o situácii v Kazachstane a formáte ďalších rokovaní medzi hlavami členských štátov ODKB.
"Bieloruský prezident Alexander Lukašenko mal telefonický rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom," citovala agentúra TASS Lukašenkovu tlačovú službu.


Je potrebné poznamenať, že hlavy štátov diskutovali o situácii v krajinách ODKB vrátane Kazachstanu.


Prezidenti diskutovali aj o „formáte ďalších rokovaní hláv štátov ODKB“.


Lukašenko hovoril s kazašským prezidentom Kassym-Jomartom Tokajevom o situácii v Kazachstane a ďalších krokoch.


https://russian.rt.com/ussr/news/946746-lukashenko-putin-kazahstan


Pašinjan uviedol, že Arménsko pripraví videokonferenciu vedúcich predstaviteľov ODKB


Arménsky premiér Nikol Pashinyan uviedol, že arménska strana ako predseda Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti pripraví videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB.
Informuje o tom tlačová služba Kremľa.


Je potrebné poznamenať, že Pašinjan počas rozhovoru s ruským vodcom Vladimirom Putinom podporil iniciatívu kazašského prezidenta Kassyma-Žomarta Tokajeva usporiadať vo veľmi blízkej budúcnosti zasadnutie Rady kolektívnej bezpečnosti CSTO vo forme videokonferencie.


"Nikol Pashinyan povedal, že arménska strana ako súčasný predseda ODKB zorganizuje toto podujatie," uvádza sa vo vyhlásení.
https://russian.rt.com/ussr/news/946748-pashinyan-armeniya-odkb


P**utin podporil Tokajevov návrh usporiadať videokonferenciu lídrov krajín ODKB** Prezidenti Ruska a Kazachstanu si telefonicky vymenili názory v súvislosti s opatreniami prijatými na obnovenie poriadku v republike Ruský prezident Vladimir Putin podporil návrh svojho kazašského kolegu Kassyma-Žomarta Tokajeva usporiadať v najbližších dňoch videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB. Informovala o tom v sobotu tlačová služba Kremľa po telefonickom rozhovore medzi lídrami oboch krajín. "Podľa Kassym-Jomarta Tokajeva je v súčasnej fáze potrebný spoločný rozhovor vedúcich predstaviteľov členských štátov ODKB. V tejto súvislosti mieni prísť s iniciatívou uskutočniť videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB, ktorej predsedajú zo strany Arménskej republiky ako súčasného predsedu organizácie v najbližších dňoch. podporil tento návrh, “- uvádza sa v správe. "Bolo dohodnuté zostať v neustálom kontakte," dodala tlačová služba. Situácia v Kazachstane Tokajev v dlhom telefonickom rozhovore s ruským lídrom podrobne hovoril o situácii v republike, pričom zaznamenal jej vývoj smerom k stabilizácii. "Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin mal dlhší telefonický rozhovor s prezidentom Kazašskej republiky Kassym-Jomartom Tokajevom. Prezident Kazachstanu podrobne informoval o aktuálnej situácii v krajine s tým, že sa vyvíja smerom k stabilizácii,“ píše sa v správe. "V tejto súvislosti bolo vyjadrené poďakovanie za pomoc, ktorú poskytli partneri v Organizácii zmluvy o kolektívnej bezpečnosti a najmä Ruská federácia," dodal tlačový odbor. Okrem toho, ako informovali v Kremli, „prezidenti si vymenili názory na opatrenia prijaté na obnovenie poriadku v Kazachstane“. https://tass.ru/politika/13375113 **Nazarbajev je v meste Nur-Sultan** Prvý prezident Kazachstanu je v kontakte so súčasnou hlavou republiky Kassym-Jomartom Tokajevom Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev je v Nur-Sultáne a udržiava priamy kontakt so súčasnou hlavou republiky Kassym-Jomartom Tokajevom, uviedol na svojej stránke na Twitteri Nazarbajevov tlačový tajomník Aidos Ukibay. Kibai požiadal, aby nešíril nepravdivé a špekulatívne údaje. Nazarbajev má podľa neho poradné stretnutia a je v priamom kontakte s Tokajevom. Tlačový tajomník prvého prezidenta Kazachstanu tiež uviedol, že Nazarbajev mal niekoľko telefonických rozhovorov s hlavami krajín priateľských k republike. "Elbasy (vodca národa Nursultan Nazarbajev - pozn. TASS) vyzýva všetkých, aby sa zhromaždili okolo prezidenta Kazachstanu s cieľom prekonať súčasné výzvy a zabezpečiť integritu našej krajiny," uviedol Ukibay. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13374587 **Tokajev povedal Putinovi o situácii v Kazachstane ** “Prezident Kazachstanu podrobne informoval o aktuálnej situácii v krajine s tým, že sa vyvíja smerom k stabilizácii. V tejto súvislosti bolo vyjadrené poďakovanie za pomoc, ktorú poskytli partneri v Organizácii zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) a najmä Ruská federácia, “uviedla tlačová služba Kremľa. https://russian.rt.com/ussr/news/946729-tokaev-putin-obstanovka-kazahstan **Putin mal rozhovor s Pašinjanom** "Počas telefonických rozhovorov medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a prezidentom Bieloruskej republiky Alexandrom Lukašenkom a predsedom vlády Arménskej republiky Nikolom Pašinjanom sa hovorilo o súčasnej situácii v Kazachstane, ktorá má tendenciu sa upokojovať a normalizovať," uviedla RIA Novosti. https://russian.rt.com/ussr/news/946749-putin-pashinyan-razgovor **Lukašenko a Putin diskutovali o situácii v Kazachstane** Prezidenti Bieloruska a Ruska Alexander Lukašenko a Vladimir Putin diskutovali o situácii v Kazachstane a formáte ďalších rokovaní medzi hlavami členských štátov ODKB. "Bieloruský prezident Alexander Lukašenko mal telefonický rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom," citovala agentúra TASS Lukašenkovu tlačovú službu. Je potrebné poznamenať, že hlavy štátov diskutovali o situácii v krajinách ODKB vrátane Kazachstanu. Prezidenti diskutovali aj o „formáte ďalších rokovaní hláv štátov ODKB“. Lukašenko hovoril s kazašským prezidentom Kassym-Jomartom Tokajevom o situácii v Kazachstane a ďalších krokoch. https://russian.rt.com/ussr/news/946746-lukashenko-putin-kazahstan **Pašinjan uviedol, že Arménsko pripraví videokonferenciu vedúcich predstaviteľov ODKB** Arménsky premiér Nikol Pashinyan uviedol, že arménska strana ako predseda Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti pripraví videokonferenciu Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB. Informuje o tom tlačová služba Kremľa. Je potrebné poznamenať, že Pašinjan počas rozhovoru s ruským vodcom Vladimirom Putinom podporil iniciatívu kazašského prezidenta Kassyma-Žomarta Tokajeva usporiadať vo veľmi blízkej budúcnosti zasadnutie Rady kolektívnej bezpečnosti CSTO vo forme videokonferencie. "Nikol Pashinyan povedal, že arménska strana ako súčasný predseda ODKB zorganizuje toto podujatie," uvádza sa vo vyhlásení. https://russian.rt.com/ussr/news/946748-pashinyan-armeniya-odkb
Upravené 8. 1. 2022 o 12:46

Podľa Deviatova [1] „Schéma vstupu mierových síl RF, Bieloruska, Arménska, Kirgizska a Tadžikistanu plne opakuje schému vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na potlačenie Pražskej jari v r. 1968. Analógia umožňuje predpokladať, že sa to skončí tak zmenou režimu v Kazachstane, ako aj nasledujúcim krachom politického systému „mierotvorcov“. Pretože liberalizmus prestal byť majákom východiska zo svetovej krízy.“
Osobne si myslím, že Putin bol (musel byť !!!) na to perfektne pripravený, predbehol močiar („kogda draka neizbežna, nado byť pervym“) a otvorene začal hrať globálne. Postihne to asi viacej EU (energia jadra) ako USA. Áno, liberalizmus prestal byť majákom východiska zo svetovej krízy. Uvidíme čoskoro.
[1] https://www.youtube.com/watch?v=PsO5wbuGe_A


Podľa Deviatova [1] „Schéma vstupu mierových síl RF, Bieloruska, Arménska, Kirgizska a Tadžikistanu plne opakuje schému vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na potlačenie Pražskej jari v r. 1968. Analógia umožňuje predpokladať, že sa to skončí tak zmenou režimu v Kazachstane, ako aj nasledujúcim krachom politického systému „mierotvorcov“. Pretože liberalizmus prestal byť majákom východiska zo svetovej krízy.“ Osobne si myslím, že Putin bol (musel byť !!!) na to perfektne pripravený, predbehol močiar („kogda draka neizbežna, nado byť pervym“) a otvorene začal hrať globálne. Postihne to asi viacej EU (energia jadra) ako USA. Áno, liberalizmus prestal byť majákom východiska zo svetovej krízy. Uvidíme čoskoro. [1] https://www.youtube.com/watch?v=PsO5wbuGe_A
Upravené 8. 1. 2022 o 21:23

chéma vstupu mierových síl RF, Bieloruska, Arménska, Kirgizska a Tadžikistanu plne opakuje schému vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na potlačenie Pražskej jari v r. 1968.
👍️


[quote="pid:51686, uid:330"]chéma vstupu mierových síl RF, Bieloruska, Arménska, Kirgizska a Tadžikistanu plne opakuje schému vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na potlačenie Pražskej jari v r. 1968.[/quote]

Nazarbajev je v meste Nur-Sultan

No, a tady rika Chazin, ze je Nazarbajev s celou svou rodinou v Londyne a uz z neho nikdy neodejde .....
https://www.youtu.be/kW6Qd-uoDnE


[quote="pid:51679, uid:12"]Nazarbajev je v meste Nur-Sultan[/quote] No, a tady rika Chazin, ze je Nazarbajev s celou svou rodinou v Londyne a uz z neho nikdy neodejde ..... https://www.youtu.be/kW6Qd-uoDnE

tomu celkom verim, maju tam svoje majetky a neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob


tomu celkom verim, maju tam svoje majetky a neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob

neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob

Ma, ma tam i penize, jak rika v tomto videu Chazin.


[quote="pid:51697, uid:187"]neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob[/quote] Ma, ma tam i penize, jak rika v tomto videu Chazin.

tomu celkom verim, maju tam svoje majetky a neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob


Chazin se také může mýlit.


Tu zprávu, že Nazarbajev je v Londýně, už několikrát dementovali
https://www.youtube.com/watch?v=lS7t7diBTFc


[quote="pid:51697, uid:187"]tomu celkom verim, maju tam svoje majetky a neviem ci Kazachstan tam nema aj vacsiu cast svojich zlatych zasob[/quote] Chazin se také může mýlit. Tu zprávu, že Nazarbajev je v Londýně, už několikrát dementovali https://www.youtube.com/watch?v=lS7t7diBTFc

Chazin se také může mýlit.

Muze smile. Nakonec muze sedet Nazarbajev i v Moskve ....


[quote="pid:51701, uid:158"]Chazin se také může mýlit.[/quote] Muze :). Nakonec muze sedet Nazarbajev i v Moskve ....

Kazachstán. 08.01.2022. Večer**
https://colonelcassad.livejournal.com/7358301.html


"1. Očistný proces v Kazachstánu stále probíhá, videa a zprávy o probíhajících přestřelkách mezi armádou a policií s ozbrojenými militanty."...
"2. ... Pokračují výpadky internetu a komunikace, což způsobuje problémy s provozem elektronického bankovnictví a nemožnost používat plastové karty. Obchody v Almaty, které již byly otevřeny, fungují za hotové. Za zmínku také stojí, že to byli čínští specialisté, kteří pomohli kazašským úřadům zablokovat internet. Číňané jsou nyní velkými mistry v této oblasti."
3.... "Je ale celkem pochopitelné, že pokud půjdeme do úplného vyčištění klanu Nazarbajevů, zvýší se tím riziko eskalace konfliktu uvnitř země. Proto taková mlha kolem hlavních viníků toho, co se stalo. "....
4."Orgány Kazachstánu potvrzují lednové rozhodnutí upustit od zvýšení cen plynu z 60 na 120 tenge a také zachovat státní regulaci cen plynu." ...
5....nyní je úkolem předvést efektivní práci kontingentu a operaci krásně dokončit, aby mohla být později postoupena jako příklad efektivního a aktivního využití jednotek CSTO, což samozřejmě zboří mýtus, že ... že CSTO je papírová struktura ničeho neschopná. Tato operace jistě mnohé překvapila a rozrušila,protože taková agilita se od CSTO zjevně neočekávala. ..."


**Kazachstán. 08.01.2022. Večer****** https://colonelcassad.livejournal.com/7358301.html "1. Očistný proces v Kazachstánu stále probíhá, videa a zprávy o probíhajících přestřelkách mezi armádou a policií s ozbrojenými militanty."... "2. ... Pokračují výpadky internetu a komunikace, což způsobuje problémy s provozem elektronického bankovnictví a nemožnost používat plastové karty. Obchody v Almaty, které již byly otevřeny, fungují za hotové. Za zmínku také stojí, že to byli čínští specialisté, kteří pomohli kazašským úřadům zablokovat internet. Číňané jsou nyní velkými mistry v této oblasti." 3.... "Je ale celkem pochopitelné, že pokud půjdeme do úplného vyčištění klanu Nazarbajevů, zvýší se tím riziko eskalace konfliktu uvnitř země. Proto taková mlha kolem hlavních viníků toho, co se stalo. ".... 4."Orgány Kazachstánu potvrzují lednové rozhodnutí upustit od zvýšení cen plynu z 60 na 120 tenge a také zachovat státní regulaci cen plynu." ... 5....nyní je úkolem předvést efektivní práci kontingentu a operaci krásně dokončit, aby mohla být později postoupena jako příklad efektivního a aktivního využití jednotek CSTO, což samozřejmě zboří mýtus, že ... že CSTO je papírová struktura ničeho neschopná. Tato operace jistě mnohé překvapila a rozrušila,protože taková agilita se od CSTO zjevně neočekávala. ..."
Upravené 8. 1. 2022 o 18:04

nemožnost používat plastové karty.

Obchody v Almaty, které již byly otevřeny, fungují za hotové

problémy s provozem elektronického bankovnictví

Tohle by si mel zapamatovat kazdy!


[quote="pid:51717, uid:270"]nemožnost používat plastové karty.[/quote] [quote="pid:51717, uid:270"]Obchody v Almaty, které již byly otevřeny, fungují za hotové[/quote] [quote="pid:51717, uid:270"]problémy s provozem elektronického bankovnictví[/quote] Tohle by si mel zapamatovat kazdy!

Bývalý kazašský oligarcha Muchtar Abľazov, ktorý momentálne žije vo Francúzsku, je pripravený stať sa predsedom dočasnej vlády.
Abľazov bol v roku 2017 v neprítomnosti v Kazachstane odsúdený na 20 rokov väzenia za spreneveru, ktorej sa údajne dopustil ako riaditeľ banky BTA. Podľa stanoviska francúzskeho úradu, ktorý rozhoduje v azylovom konaní, majú tieto obvinenia politický motív...
https://www.hlavnespravy.sk/oligarcha-ablazov-je-pripraveny-byt-predsedom-kazasskej-docasnej-vlady-revolucia-sa-neskoncila-prave-naopak-je-to-len-zaciatok/2817508


**Bývalý kazašský oligarcha Muchtar Abľazov, ktorý momentálne žije vo Francúzsku, je pripravený stať sa predsedom dočasnej vlády.** Abľazov bol v roku 2017 v neprítomnosti v Kazachstane odsúdený na 20 rokov väzenia za spreneveru, ktorej sa údajne dopustil ako riaditeľ banky BTA. Podľa stanoviska francúzskeho úradu, ktorý rozhoduje v azylovom konaní, majú tieto obvinenia politický motív... https://www.hlavnespravy.sk/oligarcha-ablazov-je-pripraveny-byt-predsedom-kazasskej-docasnej-vlady-revolucia-sa-neskoncila-prave-naopak-je-to-len-zaciatok/2817508

Ruské jednotky, ktoré dorazili do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate.
V hlavnom meste Kazachstanu – Nur-Sultan – začali pôsobiť ľudové stráže, ktorých úlohou bude chrániť majetok a podnikanie v Alma-Ate pred kriminálnymi živlami, ktoré pocítili beztrestnosť. Komanda prvých ľudí začali chrániť hlavné mesto Kazachstanu.
Ľudová stráž má zatiaľ 500 ľudí. Polícii budú pomáhať pri monitorovaní poriadku na ulici,” uvádza sa vo vyhlásení miestnej televízie. K jednotke sa pripojili mestni obyvatelia, sociálni aktivisti, známi športovci, učitelia, lekári, podnikatelia a dobrovoľníci.
K dobrovoľným ľudovým čatám sú pripravení pripojiť sa okrem iných aj vyslúžilí kazašskí vojaci. Povedal o tom prvý zástupca vedúceho Národnej komory podnikateľov Kazachstanu “Atameken” Nariman Abilšaikov. Poznamenal, že medzi tými, ktorí sa chcú zapísať do nových formácií, sú aj takí, ktorí sa v sovietskych časoch zúčastnili na bojoch ako súčasť obmedzeného kontingentu v Afganistane...
https://www.infovojna.sk/article/teroristi-v-kazachstane-maju-problem-vysluzili-veterani-sa-pripajaju-k-dobrovolnym-ludovym-jednotkam


Ruské jednotky, ktoré dorazili do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate. V hlavnom meste Kazachstanu – Nur-Sultan – začali pôsobiť ľudové stráže, ktorých úlohou bude chrániť majetok a podnikanie v Alma-Ate pred kriminálnymi živlami, ktoré pocítili beztrestnosť. Komanda prvých ľudí začali chrániť hlavné mesto Kazachstanu. Ľudová stráž má zatiaľ 500 ľudí. Polícii budú pomáhať pri monitorovaní poriadku na ulici,” uvádza sa vo vyhlásení miestnej televízie. K jednotke sa pripojili mestni obyvatelia, sociálni aktivisti, známi športovci, učitelia, lekári, podnikatelia a dobrovoľníci. K dobrovoľným ľudovým čatám sú pripravení pripojiť sa okrem iných aj vyslúžilí kazašskí vojaci. Povedal o tom prvý zástupca vedúceho Národnej komory podnikateľov Kazachstanu “Atameken” Nariman Abilšaikov. Poznamenal, že medzi tými, ktorí sa chcú zapísať do nových formácií, sú aj takí, ktorí sa v sovietskych časoch zúčastnili na bojoch ako súčasť obmedzeného kontingentu v Afganistane... https://www.infovojna.sk/article/teroristi-v-kazachstane-maju-problem-vysluzili-veterani-sa-pripajaju-k-dobrovolnym-ludovym-jednotkam

Bývalý kazašský oligarcha Muchtar Abľazov, ktorý momentálne žije vo Francúzsku, je pripravený stať sa predsedom dočasnej vlády.


Komediant jeden mizerný...


[quote="pid:51724, uid:111"]Bývalý kazašský oligarcha Muchtar Abľazov, ktorý momentálne žije vo Francúzsku, je pripravený stať sa predsedom dočasnej vlády.[/quote] Komediant jeden mizerný...

Moderátor

Ruské jednotky, ktoré dorazili do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate.
Rusove dokazi opakovane utajit sve operace az do uplne nejposlednejsiho momentu, a vetsinou uderi tam, kde to nikdo neceka.
To hovori o silne organizacni schopnosti a kryci schopnosti zodpovednych oddilu. Neprodysnost informacia planu je naprosto v tomto pripade fascinujici – tedy pokud je informace of VK kredibilni.
Cemuz bych rad “veril”.
Samozrejme vyvoj bude zajimavy – ale vzdy si musi clovek uvedomit, ze or mu dovoleno videt jen ten povestny skraloup na hladine tepleho mleka v hrnku.
Pod skraloup uz sanci videt nemame.A proto sam nikdy nedelam zadne zavery nebo predpovedi, jak to radi predvadeji nekteri mistni vestcove.
Putin je nadseny student generala San-Tsu a jeho dila “Umeni valky”.
Pokud dokaze kdokoliv naplnit vsechny body San -Tsu ideologie, nemuze nikdy prohrat valku.
Pokud vim – tedy to jen pro zajimavost – Jan Zizka a jeho bitevni strategie jsou take na ruskych vojenskych skolach vyucovany, protoze Jan Zizka je jediny vojevudce zaznamenany historii, ktery neprohral za ely svuj zivot ani jednu bitvu, coz je naprosto neuveritelne.


[quote="pid:51729, uid:111"]Ruské jednotky, ktoré dorazili do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate.[/quote]Rusove dokazi opakovane utajit sve operace az do uplne nejposlednejsiho momentu, a vetsinou uderi tam, kde to nikdo neceka. To hovori o silne organizacni schopnosti a kryci schopnosti zodpovednych oddilu. Neprodysnost informacia planu je naprosto v tomto pripade fascinujici – tedy pokud je informace of VK kredibilni. Cemuz bych rad “veril”. Samozrejme vyvoj bude zajimavy – ale vzdy si musi clovek uvedomit, ze or mu dovoleno videt jen ten povestny skraloup na hladine tepleho mleka v hrnku. Pod skraloup uz sanci videt nemame.A proto sam nikdy nedelam zadne zavery nebo predpovedi, jak to radi predvadeji nekteri mistni vestcove. Putin je nadseny student generala San-Tsu a jeho dila “Umeni valky”. Pokud dokaze kdokoliv naplnit vsechny body San -Tsu ideologie, nemuze nikdy prohrat valku. Pokud vim – tedy to jen pro zajimavost – Jan Zizka a jeho bitevni strategie jsou take na ruskych vojenskych skolach vyucovany, protoze Jan Zizka je jediny vojevudce zaznamenany historii, ktery neprohral za ely svuj zivot ani jednu bitvu, coz je naprosto neuveritelne.

Ruské jednotky, ktoré dorazily do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate.


Ruské jednotky, které v rámci CSTO, dorazily do Kazachstánu se operací na elimitaci teroristů přímo nepodílí. Jejich hlavních úkolem je zabezpečení vojenských a průmyslových objektů, letišť, Bajkonuru, dopravních tepen, apod. Likvidaci teroristů provádí výhradně jednotky kazachtánské armády a policie.


[quote="pid:51729, uid:111"]Ruské jednotky, ktoré dorazily do Kazachstanu, úspešne vykonali operáciu na elimináciu niekoľkých stoviek militantov v Alma-Ate.[/quote] Ruské jednotky, které v rámci CSTO, dorazily do Kazachstánu se operací na elimitaci teroristů přímo nepodílí. Jejich hlavních úkolem je zabezpečení vojenských a průmyslových objektů, letišť, Bajkonuru, dopravních tepen, apod. Likvidaci teroristů provádí výhradně jednotky kazachtánské armády a policie.
Upravené 8. 1. 2022 o 20:39

Jen pro zajímavost - pod videem Panarina byl komentář:
"Dobrý večer všem! Jsem z Almaty. Když teroristé obsadili nemocnici v našem městě, začali tam svážet své raněné, aby je naši doktoři zalátali, tak mezi nimi zněla arabská, kyrgyzská, uzbecká a oralmanská řeč. Tak je zřejmé, že na našich ulicích během pogromů nebyla slyšet jen arabština."
( Panarin mluvil o tom, že na ulicích Almaty v řadách "odpůrců" byla slyšet arabština. )
https://www.youtube.com/watch?v=babC-Pz9Oyo


Jen pro zajímavost - pod videem Panarina byl komentář: "Dobrý večer všem! Jsem z Almaty. Když teroristé obsadili nemocnici v našem městě, začali tam svážet své raněné, aby je naši doktoři zalátali, tak mezi nimi zněla arabská, kyrgyzská, uzbecká a oralmanská řeč. Tak je zřejmé, že na našich ulicích během pogromů nebyla slyšet jen arabština." ( Panarin mluvil o tom, že na ulicích Almaty v řadách "odpůrců" byla slyšet arabština. ) https://www.youtube.com/watch?v=babC-Pz9Oyo

Rukopis povstání v Alma-atě a v dalších městech již od počátku neodpovídá konceptu a modelu barevných revolucí. Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci.
Všechno bylo na zasedání CSTO dohodnuto během 4 hodin, včetně svolání mimořádného zasedání. V té chvíli již ale byly na letištích v Moskvě, ve Voroněži a v běloruském Minsku přistavena transportní letadla. A především, vojáci již měli dopředu sbaleno a autobusy je přivážely na letiště. Aktivace mírových sborů, i když se jedná o pohotovostní situaci, trvá minimálně 7 dní. Tohle má rukopis zpravodajské operace, jejímž cílem je najít záminku k nasunutí vojenských sil CSTO do Kazachstánu s cílem odstavit od moci globalisty a americké partnery.
https://www.pokec24.cz/nezarazene/povstani-v-kazachstanu-se-toci-okolo-uranu-a-nedavno-zprovoznene-americke-biologicke-laboratore-skupiny-bsl-3-v-alma-ate/


Rukopis povstání v Alma-atě a v dalších městech již od počátku neodpovídá konceptu a modelu barevných revolucí. Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci. Všechno bylo na zasedání CSTO dohodnuto během 4 hodin, včetně svolání mimořádného zasedání. V té chvíli již ale byly na letištích v Moskvě, ve Voroněži a v běloruském Minsku přistavena transportní letadla. A především, vojáci již měli dopředu sbaleno a autobusy je přivážely na letiště. Aktivace mírových sborů, i když se jedná o pohotovostní situaci, trvá minimálně 7 dní. Tohle má rukopis zpravodajské operace, jejímž cílem je najít záminku k nasunutí vojenských sil CSTO do Kazachstánu s cílem odstavit od moci globalisty a americké partnery. https://www.pokec24.cz/nezarazene/povstani-v-kazachstanu-se-toci-okolo-uranu-a-nedavno-zprovoznene-americke-biologicke-laboratore-skupiny-bsl-3-v-alma-ate/
Upravené 9. 1. 2022 o 07:07

Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci.

Článek je výplod, manipulace od pana VK.
https://aeronet.cz/news/povstani-v-kazachstanu-se-toci-okolo-uranu-a-nedavno-zprovoznene-americke-biologicke-laboratore-skupiny-bsl-3-v-alma-ate-kde-americka-armada-spolu-s-vedci-z-fort-detrick-zahajila-vyzkum-vzorku/


[quote="pid:51773, uid:776"]Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci.[/quote] Článek je výplod, manipulace od pana VK. https://aeronet.cz/news/povstani-v-kazachstanu-se-toci-okolo-uranu-a-nedavno-zprovoznene-americke-biologicke-laboratore-skupiny-bsl-3-v-alma-ate-kde-americka-armada-spolu-s-vedci-z-fort-detrick-zahajila-vyzkum-vzorku/
Upravené 9. 1. 2022 o 11:17

I to je v dnešním světě možné. V podstatě demonstrace síly Ruska a jeho spojenců před jednáním s USA a NATO...
Putin by to tímto způsobem nikdy neudělal. On měl jen správné informace a na základě toho se dobře připravil. Nechal protivníky konat a reakce se dostavila. Copak on nechal navézt do Kazachstánu teroristy?


[quote="pid:51782, uid:270"]I to je v dnešním světě možné. V podstatě demonstrace síly Ruska a jeho spojenců před jednáním s USA a NATO...[/quote]Putin by to tímto způsobem nikdy neudělal. On měl jen správné informace a na základě toho se dobře připravil. Nechal protivníky konat a reakce se dostavila. Copak on nechal navézt do Kazachstánu teroristy?

I to je možné...

Putin by to tímto způsobem nikdy neudělal. On měl jen správné informace a na základě toho se dobře připravil.


I to je možné. Využil je plně v pravou chvíli...


I to je možné... [quote="pid:51794, uid:312"]Putin by to tímto způsobem nikdy neudělal. On měl jen správné informace a na základě toho se dobře připravil. [/quote] I to je možné. Využil je plně v pravou chvíli...

Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci.


Kam chodíš na ty zprávy?
Povstání se účastní velká část obyvatelstva původně z vesnic, tak zvaní "mambeti", malo vzdělané, rusky nemluvicí obyvatelstvo, které přišlo do měst a jejích okolí poté, co Rusové a jiné etnické skupiny emigrovali z Kazachstánu. Dále, kriminální a polokriminální skupiny, Kazaši, kteří bojovali v Syrií na straně ISIL a poté se vrátili do vlasti a dovezené skupiny islamistů, kteří byly v horách Kazachstánu ve výcvikových táborech, pod přikrytím zradných elit, proto byl bývalý premiér Masimov obviněn z velezrády .


Rusové se povstání neúčastní.


Na začátku byly zprávy, že policie přechází na stranu povstánců, ale nejspíše to byly skupiny policistů, které povstánci ozbrojili a zastrašili a poté rozšířili zprávy, že policie se k ním připojila. Armádu nasadili později a rovnou na likvidaci band.


[quote="pid:51773, uid:776"]Především je třeba zdůraznit, že podle informací se povstání účastní velká část ruského etnického obyvatelstva a na jejich stranu se přidávají policisté a vojáci.[/quote] Kam chodíš na ty zprávy? Povstání se účastní velká část obyvatelstva původně z vesnic, tak zvaní "mambeti", malo vzdělané, rusky nemluvicí obyvatelstvo, které přišlo do měst a jejích okolí poté, co Rusové a jiné etnické skupiny emigrovali z Kazachstánu. Dále, kriminální a polokriminální skupiny, Kazaši, kteří bojovali v Syrií na straně ISIL a poté se vrátili do vlasti a dovezené skupiny islamistů, kteří byly v horách Kazachstánu ve výcvikových táborech, pod přikrytím zradných elit, proto byl bývalý premiér Masimov obviněn z velezrády . **Rusové se povstání neúčastní.** Na začátku byly zprávy, že policie přechází na stranu povstánců, ale nejspíše to byly skupiny policistů, které povstánci ozbrojili a zastrašili a poté rozšířili zprávy, že policie se k ním připojila. Armádu nasadili později a rovnou na likvidaci band.

Článek je výplod pana VK.

Přesně tak. Aeronet se znovu odhalil jako falešná alternativa pečlivě vyráběná oddělením Koudelkovy BIS. Tak podle Aeronetu jde o povstání řízené z Ruska a vedené Rusy - tomu moc neodpovídá lokalizace povstání na jihu Kazachstánu, kde je rusky mluvícího obyvatelstva mnohem méně než na severu Kazachstánu, natož pak zprávy o tom, že ti údajní ruští povstalci mluví arabsky, kirgizsky, uzbecky a uřezávají hlavy.


Jsou dvě možnosti výkladu. První možnost je, že řízení Islámského státu a dalších islamistických organizací skutečně převzalo od Britů Rusko. V takovém případě by se ale příslušníci Islámského státu už žádných násilných akcí, převratů a vytváření chaosu v britském zájmu nezúčastnili, ale naopak zapojili by se do stabilizace a rozvoje muslimského světa po vzoru Kadyrova. Takže ruské řízení povstání je absurdní konstrukce, hodná jen Vedoucího Kolotoče BIS. Této konstrukci můžou věřit opravdu jen ti nejzarytější liberální demokraté typu pana Harašíma z Orlové, který bohatě komentuje všechny články vycházející na Britských listech (Komentáře pana Harašíma z liberálního paralelního vesmíru doporučuji, vždy pobaví).


Druhá možnost je ta, která už zazněla výše, totiž že zoufalí Britové se rozpoutáním chaosu snaží hodit vidle do jednání Putin-Biden, ale už nemají sílu své akce dotahovat, takže ve finále jsou využívány proti nim a jejich služebníčkům. Zmiňovaný článek Vedoucího Kolotoče je, jako celý Aeronet, jenom střípkem té zoufalé britské snahy zachránit rozpadající se liberální informační monopol.


[quote="pid:51793, uid:101"]Článek je výplod pana VK.[/quote] Přesně tak. Aeronet se znovu odhalil jako falešná alternativa pečlivě vyráběná oddělením Koudelkovy BIS. Tak podle Aeronetu jde o povstání řízené z Ruska a vedené Rusy - tomu moc neodpovídá lokalizace povstání na jihu Kazachstánu, kde je rusky mluvícího obyvatelstva mnohem méně než na severu Kazachstánu, natož pak zprávy o tom, že ti údajní ruští povstalci mluví arabsky, kirgizsky, uzbecky a uřezávají hlavy. Jsou dvě možnosti výkladu. První možnost je, že řízení Islámského státu a dalších islamistických organizací skutečně převzalo od Britů Rusko. V takovém případě by se ale příslušníci Islámského státu už žádných násilných akcí, převratů a vytváření chaosu v britském zájmu nezúčastnili, ale naopak zapojili by se do stabilizace a rozvoje muslimského světa po vzoru Kadyrova. Takže ruské řízení povstání je absurdní konstrukce, hodná jen Vedoucího Kolotoče BIS. Této konstrukci můžou věřit opravdu jen ti nejzarytější liberální demokraté typu pana Harašíma z Orlové, který bohatě komentuje všechny články vycházející na Britských listech (Komentáře pana Harašíma z liberálního paralelního vesmíru doporučuji, vždy pobaví). Druhá možnost je ta, která už zazněla výše, totiž že zoufalí Britové se rozpoutáním chaosu snaží hodit vidle do jednání Putin-Biden, ale už nemají sílu své akce dotahovat, takže ve finále jsou využívány proti nim a jejich služebníčkům. Zmiňovaný článek Vedoucího Kolotoče je, jako celý Aeronet, jenom střípkem té zoufalé britské snahy zachránit rozpadající se liberální informační monopol.

Fidelo

@Fidelo - jen doplním. Tenhle BUNT nese úplně jiné znaky, než obvyklá Orange Revolution. Teď je samozřejmě snaha ten podstatný cíl "rozmýt" a nasunout tam rozličné jiné, i když relevantní cíle. Byl to "oslepující granát", který měl a stále má ( ovšem nyní už s kontraproduktivním účinkem) velmi zkomplikovat především Bidenovi pozici při jednáních. proti němu (řízenému už globalisty) stojí silní opozice clintonitů (Blinken and company) + odpovídající křídlo v britské exekutivě (Johnson). PaX Brittanica,PaX Americana těmito jednáními příští týden defacto skončí a geopolitická a globální část Jalty 2.0 bude podle všeho zpečetěna. Takže - datum, způsob provedení i následný informační mediální závěr je jasně ukazující na MI6. Ostré začátky, mizerná mezihra a nulová koncovka. Takhle vypadá už několik let práce "hvězdy" R.Moora .Karabach,Bělorusko,provokace v Černém moř a nyní Alma Atský BUNT. Opět dal Putinovi a jeho Pochodu zpět velmi silný klacek do ruky.

@Fidelo - jen doplním. Tenhle BUNT nese úplně jiné znaky, než obvyklá Orange Revolution. Teď je samozřejmě snaha ten podstatný cíl "rozmýt" a nasunout tam rozličné jiné, i když relevantní cíle. Byl to "oslepující granát", který měl a stále má ( ovšem nyní už s kontraproduktivním účinkem) velmi zkomplikovat především Bidenovi pozici při jednáních. proti němu (řízenému už globalisty) stojí silní opozice clintonitů (Blinken and company) + odpovídající křídlo v britské exekutivě (Johnson). PaX Brittanica,PaX Americana těmito jednáními příští týden defacto skončí a geopolitická a globální část Jalty 2.0 bude podle všeho zpečetěna. Takže - datum, způsob provedení i následný informační mediální závěr je jasně ukazující na MI6. Ostré začátky, mizerná mezihra a nulová koncovka. Takhle vypadá už několik let práce "hvězdy" R.Moora .Karabach,Bělorusko,provokace v Černém moř a nyní Alma Atský BUNT. Opět dal Putinovi a jeho Pochodu zpět velmi silný klacek do ruky.

Článek je výplod, manipulace od pana VK

Přesně tak. Článek má v posledku nabudit dojem, že ve všem je vinen opět Putin a jeho tým.


[quote="pid:51793, uid:101"]Článek je výplod, manipulace od pana VK[/quote] Přesně tak. Článek má v posledku nabudit dojem, že ve všem je vinen opět Putin a jeho tým.

Jarek

Online stretnutie hláv krajín ODKB o situácii v Kazachstane je naplánované na 10. januára


Informáciu potvrdil tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov


Online konferencia hláv krajín zapojených do Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB), na ktorej sa bude diskutovať o situácii v Kazachstane, je predbežne naplánovaná na 10. januára.
v nedeľu to oznámil korešpondentovi. TASS v tlačovej službe predsedu vlády Arménska, súčasného predsedu ODKB Nikola Pašinjana.


"Online konferencia hláv krajín ODKB je predbežne naplánovaná na pondelok," poznamenala tlačová služba.


Účasť Ruska


Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok 10. januára plánuje zúčastniť na videokonferencii lídrov krajín ODKB. Agentúru TASS o tom informoval tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov.
"Áno. Pripravujeme sa v pondelok," odpovedal na otázku, či Kremeľ potvrdil Putinovu účasť na online summite 10. januára.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13378467


Putin sa 10. januára zúčastní na zasadnutí Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB


Ako uviedla tlačová služba Kremľa, na zasadnutí sa bude diskutovať o otázke „Situácia v Kazašskej republike a opatrenia na jej normalizáciu“.
https://tass.ru/politika/13378821


Kirgizsko uviedlo, že občania krajiny neboli zapojení do nepokojov v Kazachstane


Občania Kirgizska nemajú nič spoločné s nepokojmi a nepokojmi, ktoré sa odohrali na území Kazachstanu. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré v nedeľu zverejnil kirgizský štátny výbor pre národnú bezpečnosť (GKNB).


"Prostredníctvom bilaterálnych kanálov boli príslušné štruktúry Kazachstanu informované, že kirgizskí občania nemajú a nemôžu mať nič spoločné s nepokojmi a rabovaním v Kazachstane," uvádza sa v správe.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13378901


**Online stretnutie hláv krajín ODKB o situácii v Kazachstane je naplánované na 10. januára ** Informáciu potvrdil tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov Online konferencia hláv krajín zapojených do Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB), na ktorej sa bude diskutovať o situácii v Kazachstane, je predbežne naplánovaná na 10. januára. v nedeľu to oznámil korešpondentovi. TASS v tlačovej službe predsedu vlády Arménska, súčasného predsedu ODKB Nikola Pašinjana. "Online konferencia hláv krajín ODKB je predbežne naplánovaná na pondelok," poznamenala tlačová služba. Účasť Ruska Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok 10. januára plánuje zúčastniť na videokonferencii lídrov krajín ODKB. Agentúru TASS o tom informoval tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov. "Áno. Pripravujeme sa v pondelok," odpovedal na otázku, či Kremeľ potvrdil Putinovu účasť na online summite 10. januára. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13378467 **Putin sa 10. januára zúčastní na zasadnutí Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB** Ako uviedla tlačová služba Kremľa, na zasadnutí sa bude diskutovať o otázke „Situácia v Kazašskej republike a opatrenia na jej normalizáciu“. https://tass.ru/politika/13378821 **Kirgizsko uviedlo, že občania krajiny neboli zapojení do nepokojov v Kazachstane** Občania Kirgizska nemajú nič spoločné s nepokojmi a nepokojmi, ktoré sa odohrali na území Kazachstanu. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré v nedeľu zverejnil kirgizský štátny výbor pre národnú bezpečnosť (GKNB). "Prostredníctvom bilaterálnych kanálov boli príslušné štruktúry Kazachstanu informované, že kirgizskí občania nemajú a nemôžu mať nič spoločné s nepokojmi a rabovaním v Kazachstane," uvádza sa v správe. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13378901
Upravené 9. 1. 2022 o 12:18

Ruské ministerstvo zahraničných vecí uvádza opakované zasahovanie zvonku do záležitostí Kazachstanu


Námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Rjabkov: opakovane zvonku zasahovali do záležitostí Kazachstanu


Námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov uviedol, že opakovane zvonku zasahovali do záležitostí Kazachstanu. Tieto akcie mali vo svojom dôsledku negatívny vplyv na verejný poriadok v republike. Diplomat to povedal v rozhovore pre Interfax.


Zástupca šéfa rezortu medzi zásahy označil koordináciu „zo zahraničných centier prejavov teroristickej a kriminálnej povahy“, ktoré zaznamenalo ruské ministerstvo zahraničia v masovom meradle. „[Nanešťastie] mali výrazne negatívny vplyv na verejný poriadok, blahobyt občanov Kazachstanu, obyvateľov mnohých miest tejto pre nás bratskej krajiny,“ povedal Rjabkov.


Zároveň na otázku, či Moskva plánuje rokovať o otázke Kazachstanu so Spojenými štátmi, diplomat odpovedal negatívne. Rusko a Spojené štáty sa tu podľa neho nemajú o čom baviť, keďže téma Kazachstanu sa Washingtonu netýka.


Masové protesty v Kazachstane začali 2. januára kvôli zdražovaniu benzínu pre autá. Náklady na jeden liter paliva sa zvýšili zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov). Potom ekonomické požiadavky vystriedali politické. Protestujúci žiadali odstúpenie vlády, uskutočnenie nových volieb, ako aj zváženie otázky lustrácií ľudí z "klanu" bývalého prezidenta republiky Nursultana Nazarbajeva.


V súčasnosti je zadržaných takmer šesťtisíc demonštrantov, začalo sa 125 prípadov.


https://lenta.ru/news/2022/01/09/ryabkow/


**Ruské ministerstvo zahraničných vecí uvádza opakované zasahovanie zvonku do záležitostí Kazachstanu** Námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Rjabkov: opakovane zvonku zasahovali do záležitostí Kazachstanu Námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov uviedol, že opakovane zvonku zasahovali do záležitostí Kazachstanu. Tieto akcie mali vo svojom dôsledku negatívny vplyv na verejný poriadok v republike. Diplomat to povedal v rozhovore pre Interfax. Zástupca šéfa rezortu medzi zásahy označil koordináciu „zo zahraničných centier prejavov teroristickej a kriminálnej povahy“, ktoré zaznamenalo ruské ministerstvo zahraničia v masovom meradle. „[Nanešťastie] mali výrazne negatívny vplyv na verejný poriadok, blahobyt občanov Kazachstanu, obyvateľov mnohých miest tejto pre nás bratskej krajiny,“ povedal Rjabkov. Zároveň na otázku, či Moskva plánuje rokovať o otázke Kazachstanu so Spojenými štátmi, diplomat odpovedal negatívne. Rusko a Spojené štáty sa tu podľa neho nemajú o čom baviť, keďže téma Kazachstanu sa Washingtonu netýka. Masové protesty v Kazachstane začali 2. januára kvôli zdražovaniu benzínu pre autá. Náklady na jeden liter paliva sa zvýšili zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov). Potom ekonomické požiadavky vystriedali politické. Protestujúci žiadali odstúpenie vlády, uskutočnenie nových volieb, ako aj zváženie otázky lustrácií ľudí z "klanu" bývalého prezidenta republiky Nursultana Nazarbajeva. V súčasnosti je zadržaných takmer šesťtisíc demonštrantov, začalo sa 125 prípadov. https://lenta.ru/news/2022/01/09/ryabkow/

Kirgizsko uviedlo, že občania krajiny neboli zapojení do nepokojov v Kazachstane


To by mě zajímalo, kde berou tu jistotu.


Kyrgyzské úřady zaslaly Kazachstánu nótu v souvislosti se zadržením kyrgyzského občana kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na terorismu. Oznámil to 9. ledna předseda Státního výboru pro národní bezpečnost (GKNB) Kyrgyzstánu Kamčybek Tašiev.


"Poslali jsme zprávu [do Kazachstánu] a všechny informace o tomto případu," řekl novinářům.


V tento den se u budovy kazašského velvyslanectví v Kyrgyzstánu sešlo několik desítek lidí, kteří požadovali okamžité propuštění kyrgyzského hudebníka Vikrama Ruzaxhunova, který byl zadržen kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na protestech. K demonstrantům přišel šéf Státního výboru pro národní bezpečnost.


"On není terorista." Jednoduše řečeno, ti lidé, kteří vedou vyšetřování, buď udělali chybu, nebo chtěli získat přízeň. Znovu mluvím jako šéf speciálních služeb naší země, zodpovědně prohlašuji: nemohl být zapojen jako terorista. Možná byl jen náhodou ve špatnou dobu na špatném místě, “řekl Tašiev.


Znepokojení nad pokusy vykreslit kyrgyzského hudebníka zadrženého v Kazachstánu jako destruktivního živlu vyjádřil i tiskový tajemník prezidenta Kyrgyzstánu Erbol Sultanbaev.


Dříve v ten den odvysílaly kazašské státní televizní kanály rozhovor s mužem, který řekl, že je kyrgyzským občanem a přiletěl do Kazachstánu, aby se zúčastnil shromáždění. Podle něj mu neznámí lidé koupili letenku, usadili ho v pronajatém bytě v Almaty a slíbili 200 dolarů za účast na protestech.


Zakladatel kyrgyzského High-Tech Parku Azis Abakirov označil zadrženého za známého jazzového hudebníka Vikrama Ruzachunova, který do sousední země často létal na koncerty.
"Poslali jsme zprávu [do Kazachstánu] a všechny informace o tomto případu," řekl novinářům.


V tento den se u budovy kazašského velvyslanectví v Kyrgyzstánu sešlo několik desítek lidí, kteří požadovali okamžité propuštění kyrgyzského hudebníka Vikrama Ruzakhunova, který byl zadržen kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na protestech. K demonstrantům přišel šéf Státního výboru pro národní bezpečnost.


"On není terorista." Jednoduše řečeno, ti lidé, kteří vedou vyšetřování, buď udělali chybu, nebo chtěli získat přízeň. Znovu mluvím jako šéf speciálních služeb naší země, zodpovědně prohlašuji: nemohl být zapojen jako terorista. Možná byl jen náhodou ve špatnou dobu na špatném místě, “řekl Tashiev.


Znepokojení nad pokusy vykreslit kyrgyzského hudebníka zadrženého v Kazachstánu jako destruktivního živlu vyjádřil i tiskový tajemník prezidenta Kyrgyzstánu Erbol Sultanbaev.


Dříve v ten den odvysílaly kazašské státní televizní kanály rozhovor s mužem, který řekl, že je kyrgyzským občanem a přiletěl do Kazachstánu, aby se zúčastnil shromáždění. Podle něj mu neznámí lidé koupili letenku, usadili ho v pronajatém bytě v Almaty a slíbili 200 dolarů za účast na protestech.


Zakladatel kyrgyzského High-Tech Parku Azis Abakirov označil zadrženého za známého jazzového hudebníka Vikrama Ruzachunova, který do sousední země často létal na koncerty.
https://iz.ru/1274532/2022-01-09/kirgiziia-napravila-notu-kazakhstanu-v-sviazi-s-zaderzhaniem-ee-grazhdanina


Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře. Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje.
Stejně, jako ostatní země ve středoásijském regiónu.


[quote="pid:51816, uid:12"]Kirgizsko uviedlo, že občania krajiny neboli zapojení do nepokojov v Kazachstane[/quote] To by mě zajímalo, kde berou tu jistotu. Kyrgyzské úřady zaslaly Kazachstánu nótu v souvislosti se zadržením kyrgyzského občana kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na terorismu. Oznámil to 9. ledna předseda Státního výboru pro národní bezpečnost (GKNB) Kyrgyzstánu Kamčybek Tašiev. "Poslali jsme zprávu [do Kazachstánu] a všechny informace o tomto případu," řekl novinářům. V tento den se u budovy kazašského velvyslanectví v Kyrgyzstánu sešlo několik desítek lidí, kteří požadovali okamžité propuštění kyrgyzského hudebníka Vikrama Ruzaxhunova, který byl zadržen kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na protestech. K demonstrantům přišel šéf Státního výboru pro národní bezpečnost. "On není terorista." Jednoduše řečeno, ti lidé, kteří vedou vyšetřování, buď udělali chybu, nebo chtěli získat přízeň. Znovu mluvím jako šéf speciálních služeb naší země, zodpovědně prohlašuji: nemohl být zapojen jako terorista. Možná byl jen náhodou ve špatnou dobu na špatném místě, “řekl Tašiev. Znepokojení nad pokusy vykreslit kyrgyzského hudebníka zadrženého v Kazachstánu jako destruktivního živlu vyjádřil i tiskový tajemník prezidenta Kyrgyzstánu Erbol Sultanbaev. Dříve v ten den odvysílaly kazašské státní televizní kanály rozhovor s mužem, který řekl, že je kyrgyzským občanem a přiletěl do Kazachstánu, aby se zúčastnil shromáždění. Podle něj mu neznámí lidé koupili letenku, usadili ho v pronajatém bytě v Almaty a slíbili 200 dolarů za účast na protestech. Zakladatel kyrgyzského High-Tech Parku Azis Abakirov označil zadrženého za známého jazzového hudebníka Vikrama Ruzachunova, který do sousední země často létal na koncerty. "Poslali jsme zprávu [do Kazachstánu] a všechny informace o tomto případu," řekl novinářům. V tento den se u budovy kazašského velvyslanectví v Kyrgyzstánu sešlo několik desítek lidí, kteří požadovali okamžité propuštění kyrgyzského hudebníka Vikrama Ruzakhunova, který byl zadržen kazašskými bezpečnostními silami pro podezření z účasti na protestech. K demonstrantům přišel šéf Státního výboru pro národní bezpečnost. "On není terorista." Jednoduše řečeno, ti lidé, kteří vedou vyšetřování, buď udělali chybu, nebo chtěli získat přízeň. Znovu mluvím jako šéf speciálních služeb naší země, zodpovědně prohlašuji: nemohl být zapojen jako terorista. Možná byl jen náhodou ve špatnou dobu na špatném místě, “řekl Tashiev. Znepokojení nad pokusy vykreslit kyrgyzského hudebníka zadrženého v Kazachstánu jako destruktivního živlu vyjádřil i tiskový tajemník prezidenta Kyrgyzstánu Erbol Sultanbaev. Dříve v ten den odvysílaly kazašské státní televizní kanály rozhovor s mužem, který řekl, že je kyrgyzským občanem a přiletěl do Kazachstánu, aby se zúčastnil shromáždění. Podle něj mu neznámí lidé koupili letenku, usadili ho v pronajatém bytě v Almaty a slíbili 200 dolarů za účast na protestech. Zakladatel kyrgyzského High-Tech Parku Azis Abakirov označil zadrženého za známého jazzového hudebníka Vikrama Ruzachunova, který do sousední země často létal na koncerty. https://iz.ru/1274532/2022-01-09/kirgiziia-napravila-notu-kazakhstanu-v-sviazi-s-zaderzhaniem-ee-grazhdanina Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře. Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje. Stejně, jako ostatní země ve středoásijském regiónu.

Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře.


Zřejmě má kirgizský státní výbor pro národní bezpečnost své důvody řídit se rčením: "Zatloukat, zatloukat a zase zatloukat." Kdyby někdo měl v roce 1989 tu "smělost" zeptat se vedoucích představitelů Státní bezpečnosti apod. u nás, zda připravují 17.listopad nebylo by tomu jinak.


[quote="pid:51821, uid:158"]Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře.[/quote] Zřejmě má kirgizský státní výbor pro národní bezpečnost své důvody řídit se rčením: "Zatloukat, zatloukat a zase zatloukat." Kdyby někdo měl v roce 1989 tu "smělost" zeptat se vedoucích představitelů Státní bezpečnosti apod. u nás, zda připravují 17.listopad nebylo by tomu jinak.
Upravené 9. 1. 2022 o 13:54

Tady probíhá součinnost , při které anglosasům musí naskakovat husí kůže . Ruský svět se stmeluje , ruská harmonika se ladí na stejnou notu a vše probíhá pomocí vzájemné spolupráce , bez možnosti zásahu z vnějšku . To vše vypovídá o tom , že Ruský svět získal zpět svoji suverenitu a tam kde má západ ještě strčené svoje pracky , přijde nemilosrdný očistný proces . A to naráz , v celém bloku .


Tady probíhá součinnost , při které anglosasům musí naskakovat husí kůže . Ruský svět se stmeluje , ruská harmonika se ladí na stejnou notu a vše probíhá pomocí vzájemné spolupráce , bez možnosti zásahu z vnějšku . To vše vypovídá o tom , že Ruský svět získal zpět svoji suverenitu a tam kde má západ ještě strčené svoje pracky , přijde nemilosrdný očistný proces . A to naráz , v celém bloku .

Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje
môj tajný tip je Moldavsko smile


[quote="pid:51821, uid:158"]Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje[/quote] môj tajný tip je Moldavsko :)

Slozeni extremistu v Alma-Ate
Krome realnych bojovniku a spicich bunek teroristu organizatori pritahli jeste za par penez nezamestnane z Kirgizie, Tadzikistanu, Uzbekistanu.
Zadrzeny obcan Kirgizie sdelil kazasskym mediim, ze mu zaplatili 90 000 Tenge za ucast v akcich protestu v Alama-Ate a spolu s nim se nachazelo v byte jeste 10 obcanu shora uvedenych zemi.
https://www.youtu.be/yU1-VEFRdFs


**Slozeni extremistu v Alma-Ate** Krome realnych bojovniku a spicich bunek teroristu organizatori pritahli jeste za par penez nezamestnane z Kirgizie, Tadzikistanu, Uzbekistanu. Zadrzeny obcan Kirgizie sdelil kazasskym mediim, ze mu zaplatili 90 000 Tenge za ucast v akcich protestu v Alama-Ate a spolu s nim se nachazelo v byte jeste 10 obcanu shora uvedenych zemi. https://www.youtu.be/yU1-VEFRdFs

Já zde vidím trochu jiný proces . Pokud RF hraje na plnou suverenitu , kdy si nenechá nic diktovat , tak dojde k takovému začištění plevelu , že si další skupiny užitečných idiotů nechají zajít chut . Je to lákavé nechat si zaplatit za to , že někde budou dělat bordel , ale pokud se nedožijí okamžiku , kdy si mohou těchto třicet stříbrných užívat , tak z lákadla je rázem odrazovadlo .
Vzpomente si na to , jak byla tato mezinárodní sebranka začištěna v Čečensku .


Já zde vidím trochu jiný proces . Pokud RF hraje na plnou suverenitu , kdy si nenechá nic diktovat , tak dojde k takovému začištění plevelu , že si další skupiny užitečných idiotů nechají zajít chut . Je to lákavé nechat si zaplatit za to , že někde budou dělat bordel , ale pokud se nedožijí okamžiku , kdy si mohou těchto třicet stříbrných užívat , tak z lákadla je rázem odrazovadlo . Vzpomente si na to , jak byla tato mezinárodní sebranka začištěna v Čečensku .

Tokajev odvolal dvoch zástupcov šéfa Výboru pre národnú bezpečnosť Kazachstanu

Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev odvolal dvoch podpredsedov Výboru pre národnú bezpečnosť.
https://russian.rt.com/ussr/news/947098-kazahstan-komitet-nacbezopasnosti


**Tokajev odvolal dvoch zástupcov šéfa Výboru pre národnú bezpečnosť Kazachstanu ** Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev odvolal dvoch podpredsedov Výboru pre národnú bezpečnosť. https://russian.rt.com/ussr/news/947098-kazahstan-komitet-nacbezopasnosti

Dam sem jedno z poslednich videi s nazvem:
Britske fiasko v Kazachstanu (rustina)
Je to moc zajimave.
Nebudu ho prekladat, musim si odpocinout.
https://www.youtu.be/Spq7pUXaZog


Dam sem jedno z poslednich videi s nazvem: **Britske fiasko v Kazachstanu** (rustina) Je to moc zajimave. Nebudu ho prekladat, musim si odpocinout. https://www.youtu.be/Spq7pUXaZog
Upravené 9. 1. 2022 o 18:22

Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře. Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje.
Stejně, jako ostatní země ve středoásijském regiónu.


https://t.me/ksbforum/6708


Podľa tejto správy šéf tajných služieb Kazachstanu bol zatknutý a Porošenko je na úteku, obaja majú väzby na Bidena t.j. sú kreatúry močiara. Ako som povedal, Kazachstan sa bude čistiť od podlahy a ešte budú vychádzať ďalšie škaredé veci lebo Kazachstan leží na dôležitej ceste a je plná štruktúr zločincov a močiara t.j. od teroristov až po pašerákov drôg a obchodníkov s bielym mäsom a orgánmi. Podobne sú na tom aj okolité krajiny, takže "sranda" ešte len začína...


[quote="pid:51821, uid:158"]Ten alibismus Kyrgyzů nemusí pro ně dopadnout dobře. Podle všech indicií, Kyrgyzsko je další adept na řadě na nepokoje. Stejně, jako ostatní země ve středoásijském regiónu.[/quote] https://t.me/ksbforum/6708 Podľa tejto správy šéf tajných služieb Kazachstanu bol zatknutý a Porošenko je na úteku, obaja majú väzby na Bidena t.j. sú kreatúry močiara. Ako som povedal, Kazachstan sa bude čistiť od podlahy a ešte budú vychádzať ďalšie škaredé veci lebo Kazachstan leží na dôležitej ceste a je plná štruktúr zločincov a močiara t.j. od teroristov až po pašerákov drôg a obchodníkov s bielym mäsom a orgánmi. Podobne sú na tom aj okolité krajiny, takže "sranda" ešte len začína...

Moderátor

předběžný rozbor kazašských protestů - složení protestujících, technologie, kdo se v tom namočil
https://www.youtube.com/watch?v=1yxl0R24LpI


Ještě čekáme na doklad Tokajeva (tuším, 12.1.), myslím, že bude nezvykle otevřený a zajímavý.


předběžný rozbor kazašských protestů - složení protestujících, technologie, kdo se v tom namočil https://www.youtube.com/watch?v=1yxl0R24LpI Ještě čekáme na doklad Tokajeva (tuším, 12.1.), myslím, že bude nezvykle otevřený a zajímavý.


Šlo by nějak blíže vysvětlit, co je na tom příspěvku Simonjan špatně?


[quote="pid:51459, uid:317"]Kudla do zad snaze Ruska o uklidnění situace v Kazachstánu od Margarity Simoňjan z RT https://twitter.com/M_Simonyan/status/1478813205933789186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478813207816978444%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2Fzahranicni-pri-nepokojich-v-kazachstanu-prislo-o-zivot-12-policistu-a-desitky-civilistu-184934 Začínají se vybarvovat, ty "Elity a vlastenci" ...[/quote] Šlo by nějak blíže vysvětlit, co je na tom příspěvku Simonjan špatně?

Šlo by nějak blíže vysvětlit, co je na tom příspěvku Simonjan špatně?

Takže ta Margarita tam podmienila pomoc


  1. Priznaním aktuálneho statusu Krymu.
  2. Navrátiť cyriliku.
  3. Unať Ruský jazyk ako druhý v poradí štátny jazyk ako v Kyrgyzstane.
  4. Nechať na pokoji Ruské školy.

To je podľa teba @Hox akože v poriadku? Aj ty si začneš diktovať podmienky keď ideš niekomu pomôcť? Toto je západný typ myslenia. Je to vlastne vydieranie. Ak pomôžeš bez podmienok tak potom sa veľa vecí zmení aj bez toho aby si musel o nich hovoriť. Ak zmena nastane pod nátlakom, tak sa ti to v budúcnosti vypomstí. Ty nemáš právo znásilňovať kohokoľvek slobodnú vôľu.

[quote="pid:51962, uid:235"]Šlo by nějak blíže vysvětlit, co je na tom příspěvku Simonjan špatně?[/quote] Takže ta Margarita tam podmienila pomoc 1. Priznaním aktuálneho statusu Krymu. 2. Navrátiť cyriliku. 3. Unať Ruský jazyk ako druhý v poradí štátny jazyk ako v Kyrgyzstane. 4. Nechať na pokoji Ruské školy. To je podľa teba @Hox akože v poriadku? Aj ty si začneš diktovať podmienky keď ideš niekomu pomôcť? Toto je západný typ myslenia. Je to vlastne vydieranie. Ak pomôžeš bez podmienok tak potom sa veľa vecí zmení aj bez toho aby si musel o nich hovoriť. Ak zmena nastane pod nátlakom, tak sa ti to v budúcnosti vypomstí. Ty nemáš právo znásilňovať kohokoľvek slobodnú vôľu.

Ano mnohem více se toho dosáhne, když člověk chce, než když musí.


Ano mnohem více se toho dosáhne, když člověk chce, než když musí.

Simonjan je mediální pracovník, nikoliv hlava státu. To co dělá je informační práce, dlouhodobě se bije za práva Rusů a rusky mluvících, kteří se ocitli po rozpadu SSSR přes noc cizinci v cizích státech.


Ponjátno? formuje mediální pole a poukazuje na reálné problémy, které je třeba řešit. Podle tebe je v pořádku antiruská a derusifikační agenda bývalé kazachské elity, zavírání ruských škol a násilná derusifikace ruských dětí? Podpora nacizmu v pobalstkých státech?


Ještě jednou, to co dělá Simonjan je mediální práce na formování informačního pole a upozorňování na problémy, protože za každý jeden takový příspěvek Simonjan je v síti 100 příspěvků liberálů, kteří volají přesně po opačném a oslavují zavírání ruských škol za hranicemi a tak dále.


Prohlašovat že Simonjan je nějaký zrádce a bodla někomu kudlu do zad je poněkud mimo.


Simonjan je mediální pracovník, nikoliv hlava státu. To co dělá je informační práce, dlouhodobě se bije za práva Rusů a rusky mluvících, kteří se ocitli po rozpadu SSSR přes noc cizinci v cizích státech. Ponjátno? formuje mediální pole a poukazuje na reálné problémy, které je třeba řešit. Podle tebe je v pořádku antiruská a derusifikační agenda bývalé kazachské elity, zavírání ruských škol a násilná derusifikace ruských dětí? Podpora nacizmu v pobalstkých státech? Ještě jednou, to co dělá Simonjan je mediální práce na formování informačního pole a upozorňování na problémy, protože za každý jeden takový příspěvek Simonjan je v síti 100 příspěvků liberálů, kteří volají přesně po opačném a oslavují zavírání ruských škol za hranicemi a tak dále. Prohlašovat že Simonjan je nějaký zrádce a bodla někomu kudlu do zad je poněkud mimo.
Upravené 10. 1. 2022 o 10:39

Jde o je spiknutí vnitřních a vnějších sil
https://colonelcassad.livejournal.com/7362577.html#cutid1


"Nyní můžeme s jistotou říci o charakteristikách těchto událostí : Nejde o nepokoje, o obvyklé nepokoje, které vidíme, když dochází ke střetům mezi civilními silami a silami zákona a pořádku, nebo když vidíme pogromy a žhářství. zde došlo k útokům na státní instituce, došlo k útokům na budovy orgánů činných v trestním řízení."
" DP Almaty drželo obranu a odráželo útok od 00:00 do 05:00. Dokážete si představit, kolik zbraní a munice musely mít útočné úderné skupiny teroristů, aby udržely DP v nejistotě několik hodin?"
"Jde o nový fenomén, který je výzvou nejen pro speciální služby, ale i pro odborníky a specialisty. Budeme muset pochopit, že jsme vstoupili do nového období, kdy se proti kterékoli jiné zemi může rozpoutat takový cynický scénář, jehož hlavním účelem je destrukce celistvosti státu ... "


**Jde o je spiknutí vnitřních a vnějších sil** https://colonelcassad.livejournal.com/7362577.html#cutid1 "Nyní můžeme s jistotou říci o charakteristikách těchto událostí : Nejde o nepokoje, o obvyklé nepokoje, které vidíme, když dochází ke střetům mezi civilními silami a silami zákona a pořádku, nebo když vidíme pogromy a žhářství. zde došlo k útokům na státní instituce, došlo k útokům na budovy orgánů činných v trestním řízení." " DP Almaty drželo obranu a odráželo útok od 00:00 do 05:00. Dokážete si představit, kolik zbraní a munice musely mít útočné úderné skupiny teroristů, aby udržely DP v nejistotě několik hodin?" "Jde o nový fenomén, který je výzvou nejen pro speciální služby, ale i pro odborníky a specialisty. Budeme muset pochopit, že jsme vstoupili do nového období, kdy se proti kterékoli jiné zemi může rozpoutat takový cynický scénář, jehož hlavním účelem je destrukce celistvosti státu ... "
123
23.47k
196
52
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept