Politika v SR
Petícia proti vojenskej dohode SR s USA

„Súhlasíte s tým, aby Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických vytvorila právny základ pre rozmiestnenie jadrových zbraní na území Slovenskej republiky?“

Mne sa tiež tá otázka už pri prvom pohľade zdala čudná a od veci. Zase si Harabín organizuje niečo sám, a v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť.


[quote="pid:54037, uid:37"]„Súhlasíte s tým, aby Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických vytvorila právny základ pre rozmiestnenie jadrových zbraní na území Slovenskej republiky?“[/quote] Mne sa tiež tá otázka už pri prvom pohľade zdala čudná a od veci. Zase si Harabín organizuje niečo sám, a v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť.

No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy? Preto sa mi zdá otázka pánov Drgonca a Harabína úplne v poriadku.


No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy? Preto sa mi zdá otázka pánov Drgonca a Harabína úplne v poriadku.
Upravené 24. 1. 2022 o 23:34

No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy?

Právne aspekty otázky môžu byť v poriadku, ide o jej pochopenie medzi ľudmi a tento problém už JUDr. Harabín podľa diskusie na jeho FB určite zaznamenal.


Zase si Harabín organizuje niečo sám, a v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť

Vnímam to tak, že tentokrát na začiatku to ani nebola iniciatíva JUDr. Harabína, pretože sprievodný text Ing. Michálíkovej veľa prezrádza - EGO z neho priam srší, forma manipulatívneho textu v štýle MSM, nepodložené závery, atomizácia opozičných snáh... Spolu s nejednoznačne formulovanou otázkou to ukazuje na snahu s negatívnym cieľom.



Zdá sa, že opozičné strany sú paralyzované. Najsilnejšia opozičná strana SMER vytiahla do boja s prísľubom petície za zvolanie referenda proti prítomnosti americkej armády na území Slovenska. Nie je jasné, či avizované tri otázky rôzneho zamerania, vrátane otázky na sociálny status občanov, boli zvolené, aby bolo referendum opäť zmarené, alebo majú neschopných právnikov. Isté je, že tri rôzne otázky predstavujú riziko a hrozí, že ich ústavný súd pravdepodobne neschváli.
Pre slabý výtlak budú zvyšné petície len mrviť občianske hlasy.
K petícii pridávame výzvu pre všetkých občanov, aj združenia, aby sa zjednotili a pridali k jedinej referendovej otázke.
Ak dosiahneme milión podpisov, dosiahneme aj zrušenie protiústavne podpísanej zmluvy, hoci aj so spätnou platnosťou.
https://archa21.sk/obcania-slovaci-vezmime-osud-do-svojich-ruk/



[quote="pid:54173, uid:330"]No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy?[/quote] Právne aspekty otázky môžu byť v poriadku, ide o jej pochopenie medzi ľudmi a tento problém už JUDr. Harabín podľa diskusie na jeho FB určite zaznamenal. [quote="pid:54164, uid:6"]Zase si Harabín organizuje niečo sám, a v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť[/quote] Vnímam to tak, že tentokrát na začiatku to ani nebola iniciatíva JUDr. Harabína, pretože sprievodný text Ing. Michálíkovej veľa prezrádza - EGO z neho priam srší, forma manipulatívneho textu v štýle MSM, nepodložené závery, atomizácia opozičných snáh... Spolu s nejednoznačne formulovanou otázkou to ukazuje na snahu s negatívnym cieľom. > Zdá sa, že **opozičné strany sú paralyzované**. Najsilnejšia opozičná strana SMER **vytiahla do boja s prísľubom** petície za zvolanie referenda proti prítomnosti americkej armády na území Slovenska. Nie je jasné, či avizované tri otázky rôzneho zamerania, vrátane otázky na sociálny status občanov, boli zvolené, aby bolo **referendum opäť zmarené**, alebo majú neschopných právnikov. Isté je, že tri rôzne otázky predstavujú riziko a hrozí, že ich ústavný súd **pravdepodobne neschváli**. Pre **slabý výtlak budú zvyšné petície len mrviť občianske hlasy**. K petícii pridávame výzvu pre všetkých občanov, aj združenia, aby sa zjednotili a pridali k **jedinej referendovej otázke**. Ak **dosiahneme milión podpisov, dosiahneme aj zrušenie protiústavne podpísanej zmluvy**, hoci aj so spätnou platnosťou. https://archa21.sk/obcania-slovaci-vezmime-osud-do-svojich-ruk/
Upravené 25. 1. 2022 o 09:53

v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť.
Nu kto on? Durak ili vrag. Ja už neverím tomu, že to nerobí úmyselne. Aj keď on má dostatočne veľké ego, tak či tak mám pocit, že ho niekto pasie. Je mimo politiky, ale pôsobí rozkladne ako pôsobila ĽSNS. Neviem, asi zasa uvažuje o prezidentskej kandidatúre. Včera ti niekto spomínal, že používa výrazy z KSB. Napísal som mu k tomu aj na fcb, že ich síce používa, ale koná presný opak. Už mi príde ako imitačno provokačný projekt. Či už vedome či nevedome.


[quote="pid:54164, uid:6"]v podstate tým kanalizuje relevantnú snahu tých, čo chcú naozaj Slovensku pomôcť.[/quote]Nu kto on? Durak ili vrag. Ja už neverím tomu, že to nerobí úmyselne. Aj keď on má dostatočne veľké ego, tak či tak mám pocit, že ho niekto pasie. Je mimo politiky, ale pôsobí rozkladne ako pôsobila ĽSNS. Neviem, asi zasa uvažuje o prezidentskej kandidatúre. Včera ti niekto spomínal, že používa výrazy z KSB. Napísal som mu k tomu aj na fcb, že ich síce používa, ale koná presný opak. Už mi príde ako imitačno provokačný projekt. Či už vedome či nevedome.

Je mimo politiky, ale pôsobí rozkladne ako pôsobila ĽSNS

Prosím uveďte dôkazy jeho rozkladného pôsobenia ! Ak to neuvediete, potom ste rozkladným elementom Vy.


[quote="pid:54211, uid:83"]Je mimo politiky, ale pôsobí rozkladne ako pôsobila ĽSNS[/quote] Prosím uveďte dôkazy jeho rozkladného pôsobenia ! Ak to neuvediete, potom ste rozkladným elementom Vy.

No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy? Preto sa mi zdá otázka pánov Drgonca a Harabína úplne v poriadku.

Skús sa nad tým zamyslieť. Takto položená otázka nemá na zmarenie podpisu súčasnej podoby americko-slovenskej dohody žiadny vplyv, lebo o jadrových zbraniach sa v zmluve nepíše, hoci zmluva ich ani nezakazuje.


Jedine v prípade, že by sem američania dovliekli jadrové zbrane a rozkríklo by sa to, tak by pozitívny výsledok referenda bil ako memento nevôle ľudí proti prítomným jadrovým zbraniam, ale to by už bolo Američanom asi jedno. Spätne by kvôli tomu zmluvu asi nikto nerušil a počkali by, kým to vyšumí.


Tí, čo veria Harabinovi, tí sú negatívne naladení voči ficovi a ostatným opozičníkom, a vykašlú sa na podpis iného referenda, s ktorým by prišli iní opoziční lídri. A iným sa tiež nebude chcieť podpisovať viacero referend, ale podpíšu len jedno, ktoré si vyberú. Takto sa môže stať, že Harabinové referendum bude k ničomu, a iné referendum nedostane šancu.


[quote="pid:54173, uid:330"]No neviem, možno sa mýlim, ale môžete referendom zakázať vláde uzatvárať nejaké (obranné) zmluvy? Preto sa mi zdá otázka pánov Drgonca a Harabína úplne v poriadku.[/quote] Skús sa nad tým zamyslieť. Takto položená otázka nemá na zmarenie podpisu súčasnej podoby americko-slovenskej dohody žiadny vplyv, lebo o jadrových zbraniach sa v zmluve nepíše, hoci zmluva ich ani nezakazuje. Jedine v prípade, že by sem američania dovliekli jadrové zbrane a rozkríklo by sa to, tak by pozitívny výsledok referenda bil ako memento nevôle ľudí proti prítomným jadrovým zbraniam, ale to by už bolo Američanom asi jedno. Spätne by kvôli tomu zmluvu asi nikto nerušil a počkali by, kým to vyšumí. Tí, čo veria Harabinovi, tí sú negatívne naladení voči ficovi a ostatným opozičníkom, a vykašlú sa na podpis iného referenda, s ktorým by prišli iní opoziční lídri. A iným sa tiež nebude chcieť podpisovať viacero referend, ale podpíšu len jedno, ktoré si vyberú. Takto sa môže stať, že Harabinové referendum bude k ničomu, a iné referendum nedostane šancu.

@jardob
Súhlasím. Osobne ale nevidím prioritu v referende o obrannej zmluve resp. referende s väčším počtom otázok. Východisko, pri aktuálnej vnútornej a vonkajšej situácii, vidím v referende za predčasné voľby s jednou jedinou otázkou. Obranná zmluva je podľa mňa už pasé (iba ak zázrak v parlamente?). /Tu doplním ešte, že omikron si to na Slovensku naplánoval tak, že naplno vypukne budúci týždeň a skončí až po schválení obrannej zmluvy - bude krátky no tvrdý./
Súčasná moc na Slovensku sa dostáva do hlbokej krízy, treba trochu zvýšiť tlak a referendum o tri mesiace ju zmietne zo scény. Obrannú zmluvu bude potom riešiť nová vláda pri inej medzinárodnej a globálnej situácii, a to pri maximálnej podpore obyvateľstva. Ale je tu ešte ďalšia možnosť či dve, no o tom teraz pomlčím.

@jardob Súhlasím. Osobne ale nevidím prioritu v referende o obrannej zmluve resp. referende s väčším počtom otázok. Východisko, pri aktuálnej vnútornej a vonkajšej situácii, vidím v referende za predčasné voľby s jednou jedinou otázkou. Obranná zmluva je podľa mňa už pasé (iba ak zázrak v parlamente?). /Tu doplním ešte, že omikron si to na Slovensku naplánoval tak, že naplno vypukne budúci týždeň a skončí až po schválení obrannej zmluvy - bude krátky no tvrdý./ Súčasná moc na Slovensku sa dostáva do hlbokej krízy, treba trochu zvýšiť tlak a referendum o tri mesiace ju zmietne zo scény. Obrannú zmluvu bude potom riešiť nová vláda pri inej medzinárodnej a globálnej situácii, a to pri maximálnej podpore obyvateľstva. Ale je tu ešte ďalšia možnosť či dve, no o tom teraz pomlčím.
Upravené 25. 1. 2022 o 21:43

Osobne ale nevidím prioritu v referende o obrannej zmluve resp. referende s väčším počtom otázok.


Prioritou je dat tuto vladu prec od kormidla a tieto pridane otazky vytvaraju potencial pre vacsi pocet ludi zapojenych do peticie.


Problem je, ze zmarenim referenda zapredanou vladou sa vytvorila situacia, ze dalsie peticia za referendum uz nemusi mat taky vytlak, lebo ludia si povedia, ze nema to cenu, aj tak to vlada zas zmari.


Je potrebne nejak prebudit ludi novym vetrom (otazkami a podobne), lebo mnohi si casom privyknu na neprijemnu situaciu a prijmu to ako standard. Proste udrziavat ludi v bdelosti, aj ked mnohi si uz zacinaju zvykat a podriemavat...


[quote="pid:54320, uid:330"]Osobne ale nevidím prioritu v referende o obrannej zmluve resp. referende s väčším počtom otázok.[/quote] Prioritou je dat tuto vladu prec od kormidla a tieto pridane otazky vytvaraju potencial pre vacsi pocet ludi zapojenych do peticie. Problem je, ze zmarenim referenda zapredanou vladou sa vytvorila situacia, ze dalsie peticia za referendum uz nemusi mat taky vytlak, lebo ludia si povedia, ze nema to cenu, aj tak to vlada zas zmari. Je potrebne nejak prebudit ludi novym vetrom (otazkami a podobne), lebo mnohi si casom privyknu na neprijemnu situaciu a prijmu to ako standard. Proste udrziavat ludi v bdelosti, aj ked mnohi si uz zacinaju zvykat a podriemavat...

... a tieto pridane otazky vytvaraju potencial pre vacsi pocet ludi zapojenych do peticie.

Tu to určite skončí na Ústavnom súde a výsledok sa dozvieme koncom roka. Potom už len riadne voľby.


[quote="pid:54324, uid:254"]... a tieto pridane otazky vytvaraju potencial pre vacsi pocet ludi zapojenych do peticie.[/quote] Tu to určite skončí na Ústavnom súde a výsledok sa dozvieme koncom roka. Potom už len riadne voľby.

Tu to určite skončí na Ústavnom súde


Ale to je predsa jasne, ze to budu chciet zas zmarit, aj keby tam bola len jedna otazka a mozno vymyslia novy sposob, ved porusovanie zakonov je u tejto vlady povinnost.


Musia sa ludia udrziavat bdeli a nemozu si zvykat na tento stav.


[quote="pid:54326, uid:330"]Tu to určite skončí na Ústavnom súde[/quote] Ale to je predsa jasne, ze to budu chciet zas zmarit, aj keby tam bola len jedna otazka a mozno vymyslia novy sposob, ved porusovanie zakonov je u tejto vlady povinnost. Musia sa ludia udrziavat bdeli a nemozu si zvykat na tento stav.

Prosím uveďte dôkazy jeho rozkladného pôsobenia !
Stačí si položiť otázku, či spája alebo rozďeľuje? Stačí si porovnať skutky p. Harabina so skutkami p. Weisa. Po ovocí poznáte ich. T.j. podľa skutkov poznáte ich. Inak na tomto fóre je obvyklé, že si tykáme. Vaša reakcia na môj názor mi príde až osobná.


[quote="pid:54216, uid:330"]Prosím uveďte dôkazy jeho rozkladného pôsobenia ![/quote]Stačí si položiť otázku, či spája alebo rozďeľuje? Stačí si porovnať skutky p. Harabina so skutkami p. Weisa. Po ovocí poznáte ich. T.j. podľa skutkov poznáte ich. Inak na tomto fóre je obvyklé, že si tykáme. Vaša reakcia na môj názor mi príde až osobná.

Stačí si položiť otázku, či spája alebo rozďeľuje? Stačí si porovnať skutky p. Harabina so skutkami p. Weisa. Po ovocí poznáte ich.

... ešte by som doplnil: "Podľa miery chápania vecí ...". No ale k p. Harabínovi, na základe môjho poznania:
Väčšinou je p. Harabín negatívne hodnotený, pretože nepoužíva diplomatický slovník a má veľké ego. Osobne to považujem za jeho profesionálnu deformáciu – uprednostňuje právo pred diplomaciou, ctí si pravdu a je skutočným odborníkom vo svojej oblasti práva. Neustále upozorňuje na porušovanie zákona a to zďaleka nie iba Ficom a Kotlebou. Na Slobodnom vysielači odznelo vyše 120 relácií „S Harabínom o práve“, veľmi veľa som vypočul no nepostrehol som tam klamstvo alebo zavádzanie. Pravda, v posledných reláciach, najmä po prezidentských voľbách, začal používať veľmi tvrdý slovník. No keď si uvedomíme, že nebyť Fica (Šefčovič: „splnil som úlohu, vraciam sa do Bruselu“) resp. Kotlebu (čo mu bránilo vzdať sa v prospech Harabína) a to p. Danka ani nespomínam, nebola by v prezidentskom úrade Zuzka zo smetiska, nebolo by ani DAC ... tak sa Harabínovi nemôžeme diviť. Takže vzniká otázka, čoho sa Fico s Kotlebom tak báli?… vlastne to aj vieme. Myslím, že za danej situácie sú „na ťahu“ Fico i Kotleba. Predovšetkým oni by mali urobiť ústretový krok, a to nielen vo vzťahu k Harabínovi, ale aj k Uhríkovej Republike i Mečiarovi.
PS: Ospravedlňujem sa - ak som bol osobný, nebol to môj úmysel.


[quote="pid:54358, uid:83"]Stačí si položiť otázku, či spája alebo rozďeľuje? Stačí si porovnať skutky p. Harabina so skutkami p. Weisa. Po ovocí poznáte ich.[/quote] ... ešte by som doplnil: "Podľa miery chápania vecí ...". No ale k p. Harabínovi, na základe môjho poznania: Väčšinou je p. Harabín negatívne hodnotený, pretože nepoužíva diplomatický slovník a má veľké ego. Osobne to považujem za jeho profesionálnu deformáciu – uprednostňuje právo pred diplomaciou, ctí si pravdu a je skutočným odborníkom vo svojej oblasti práva. Neustále upozorňuje na porušovanie zákona a to zďaleka nie iba Ficom a Kotlebou. Na Slobodnom vysielači odznelo vyše 120 relácií „S Harabínom o práve“, veľmi veľa som vypočul no nepostrehol som tam klamstvo alebo zavádzanie. Pravda, v posledných reláciach, najmä po prezidentských voľbách, začal používať veľmi tvrdý slovník. No keď si uvedomíme, že nebyť Fica (Šefčovič: „splnil som úlohu, vraciam sa do Bruselu“) resp. Kotlebu (čo mu bránilo vzdať sa v prospech Harabína) a to p. Danka ani nespomínam, nebola by v prezidentskom úrade Zuzka zo smetiska, nebolo by ani DAC ... tak sa Harabínovi nemôžeme diviť. Takže vzniká otázka, čoho sa Fico s Kotlebom tak báli?… vlastne to aj vieme. Myslím, že za danej situácie sú „na ťahu“ Fico i Kotleba. Predovšetkým oni by mali urobiť ústretový krok, a to nielen vo vzťahu k Harabínovi, ale aj k Uhríkovej Republike i Mečiarovi. PS: Ospravedlňujem sa - ak som bol osobný, nebol to môj úmysel.
Upravené 26. 1. 2022 o 14:23

pretože nepoužíva diplomatický slovník a má veľké ego.


To je fakt a hned na to tvrdis, ze by mohol byt prezidentom. Tak to si nechcem ani predstavit.


No keď si uvedomíme, že nebyť Fica (Šefčovič: „splnil som úlohu, vraciam sa do Bruselu“) resp. Kotlebu (čo mu bránilo vzdať sa v prospech Harabína) a to p. Danka ani nespomínam, nebola by v prezidentskom úrade Zuzka zo smetiska


Harabin nechape globalnej politike a na mieste prezidenta ma byt niekto diplomaticky a globalnej politike dostatocne chapajuci.


To ze je tam Caputova bolo rozsiahlym planom na kompletne obsadenie SR zapredancami. Smer by jasne vyhral a skladal vladu (aj keby nemal prezidenta), ale zabitim novinara a jeho frajerky sa vsetko totalne rapidne skomplikovalo a v tom bol hlavny problem na vitaztvo vo volbach. Cize vycitat nieco Ficovi, kzory mal nasliapnute na dalsie vladnutie je mimo.


A netreba ucelovo spajat Fica a Kotlebu, ze mali zrobit toto a tamto... Kotleba je chapanim ovela blizsie k Harabinovi a na kilometre od Fica.


[quote="pid:54442, uid:330"]pretože nepoužíva diplomatický slovník a má veľké ego.[/quote] To je fakt a hned na to tvrdis, ze by mohol byt prezidentom. Tak to si nechcem ani predstavit. [quote="pid:54442, uid:330"]No keď si uvedomíme, že nebyť Fica (Šefčovič: „splnil som úlohu, vraciam sa do Bruselu“) resp. Kotlebu (čo mu bránilo vzdať sa v prospech Harabína) a to p. Danka ani nespomínam, nebola by v prezidentskom úrade Zuzka zo smetiska[/quote] Harabin nechape globalnej politike a na mieste prezidenta ma byt niekto diplomaticky a globalnej politike dostatocne chapajuci. To ze je tam Caputova bolo rozsiahlym planom na kompletne obsadenie SR zapredancami. Smer by jasne vyhral a skladal vladu (aj keby nemal prezidenta), ale zabitim novinara a jeho frajerky sa vsetko totalne rapidne skomplikovalo a v tom bol hlavny problem na vitaztvo vo volbach. Cize vycitat nieco Ficovi, kzory mal nasliapnute na dalsie vladnutie je mimo. A netreba ucelovo spajat Fica a Kotlebu, ze mali zrobit toto a tamto... Kotleba je chapanim ovela blizsie k Harabinovi a na kilometre od Fica.

To je fakt a hned na to tvrdis, ze by mohol byt prezidentom. Tak to si nechcem ani predstavit.

Tak to mi je ľúto...


A čo sa týka ďalších názorov - fakty sú fakty a "pravda je dcérou času", nebudem sa sporiť, čas ukáže.


[quote="pid:54449, uid:254"]To je fakt a hned na to tvrdis, ze by mohol byt prezidentom. Tak to si nechcem ani predstavit.[/quote] Tak to mi je ľúto... A čo sa týka ďalších názorov - fakty sú fakty a "pravda je dcérou času", nebudem sa sporiť, čas ukáže.

Гимн России перед посольством США...Словакия-Братислава...
Ruská hymna zaspievaná pred velvyslanectvom USA , na Slovensku v Bratislave
https://www.facebook.com/groups/preved.vedmed/posts/3052090575065490/
Protest Bratislava 22.1.2022 - proti obrannej dohode s USA
https://www.youtube.com/watch?v=RNcEwe8Rbdk


Гимн России перед посольством США...Словакия-Братислава... Ruská hymna zaspievaná pred velvyslanectvom USA , na Slovensku v Bratislave https://www.facebook.com/groups/preved.vedmed/posts/3052090575065490/ Protest Bratislava 22.1.2022 - proti obrannej dohode s USA https://www.youtube.com/watch?v=RNcEwe8Rbdk
Upravené 26. 1. 2022 o 15:29

Skús sa nad tým zamyslieť. Takto položená otázka nemá na zmarenie podpisu súčasnej podoby americko-slovenskej dohody žiadny vplyv, lebo o jadrových zbraniach sa v zmluve nepíše, hoci zmluva ich ani nezakazuje.


Nejaký čas som tu nebola, takže som sem nakukla, čo s tou Harabínovou etíciou. Dnes bola na IV p. Michalíková, zajtra má byť p. Harabin. Takže čo odporúčate, podpísať či nie? Ďakujem - ja som na vážkach, Dr. Drgonec sa mi zdá kapacita číslo jedna, ale celkom nechápem tej otázke v zmysle diskusie vyššie.


[quote="pid:54306, uid:6"]Skús sa nad tým zamyslieť. Takto položená otázka nemá na zmarenie podpisu súčasnej podoby americko-slovenskej dohody žiadny vplyv, lebo o jadrových zbraniach sa v zmluve nepíše, hoci zmluva ich ani nezakazuje.[/quote] Nejaký čas som tu nebola, takže som sem nakukla, čo s tou Harabínovou etíciou. Dnes bola na IV p. Michalíková, zajtra má byť p. Harabin. Takže čo odporúčate, podpísať či nie? Ďakujem - ja som na vážkach, Dr. Drgonec sa mi zdá kapacita číslo jedna, ale celkom nechápem tej otázke v zmysle diskusie vyššie.

Dnešný protest


Vypadá to tak, že Smer čítal Joxovu výzvu a zrejme aj "pár" e-mailov sa podarilo doručiť.


https://oracle911blog.wordpress.com/2022/01/23/folklorny-subor-smer-socialna-demokracia/


[quote="pid:54462, uid:23"]Dnešný protest[/quote] Vypadá to tak, že Smer čítal Joxovu výzvu a zrejme aj "pár" e-mailov sa podarilo doručiť. https://oracle911blog.wordpress.com/2022/01/23/folklorny-subor-smer-socialna-demokracia/

zajtra má byť p. Harabin


Dnes vyzval Fico na proteste všetkých z opozície, všetkých ktorí si prajú predčasné voľby, aby sa spojili..... už vidím zajtra ako Harabin opäť bude kopať do Smeru, bolo by fajn keby to aj on pochopil už konečne, lebo potom jeho vyjadrovanie v zmysle KSB je len imitačná činnosť.


[quote="pid:54465, uid:273"]zajtra má byť p. Harabin[/quote] Dnes vyzval Fico na proteste všetkých z opozície, všetkých ktorí si prajú predčasné voľby, aby sa spojili..... už vidím zajtra ako Harabin opäť bude kopať do Smeru, bolo by fajn keby to aj on pochopil už konečne, lebo potom jeho vyjadrovanie v zmysle KSB je len imitačná činnosť.

je jedno, či referendum SMERu s viacerými otázkami skončí na ÚS, alebo nie, lebo o to vôbec neide. Tu ide o čo najväčší záber nespokojných občanov s politikou terajšej vlády a dianím na Slovensku - tu ide o mandát na zmenu.
Takisto je jedno, či je to petícia za referendum SMERu, alebo Harabínova petícia, či nejaká iná... - všetky zbierajú podpisy nespokojných občanov a budujú mandát na zmenu - zmenu presne v duchu referendových otázok.
Zmena začala - viď. dnešný protest organizovaný SMERom (https://www.youtube.com/watch?v=Iz9HJlCMvzc

), kde jasne zazneli slová o cudzích agentoch a vlastizrade a ozvučenie SNP II min. 46:15.
A ešte jeden moment: cca minúta 40:50 tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=Iz9HJlCMvzc - ozvučenie bombardovania Juhoslávie v súvislosti so základňami USA na Slovensku - toto si spojte so smrťou - obesenie - poprava P.Bučku (keďže mal zviazané ruky) - to je odkaz, pravdepodobne Ni(e)koho, tejto zradcovskej vláde...
Zaujímavé, že dnes aj bola doručená písomná odpoveď USA ruskej vláde veľvyslancom USA v Moskve.
Podľa mňa orgány činné v trestnom konaní začnú konať a je možné, že Čaputová so Sulíkom sa už na Slovensko nevrátia...


je jedno, či referendum SMERu s viacerými otázkami skončí na ÚS, alebo nie, lebo o to vôbec neide. Tu ide o čo najväčší záber nespokojných občanov s politikou terajšej vlády a dianím na Slovensku - tu ide o mandát na zmenu. Takisto je jedno, či je to petícia za referendum SMERu, alebo Harabínova petícia, či nejaká iná... - všetky zbierajú podpisy nespokojných občanov a budujú mandát na zmenu - zmenu presne v duchu referendových otázok. Zmena začala - viď. dnešný protest organizovaný SMERom (https://www.youtube.com/watch?v=Iz9HJlCMvzc), kde jasne zazneli slová o cudzích agentoch a vlastizrade a ozvučenie SNP II min. 46:15. A ešte jeden moment: cca minúta 40:50 tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=Iz9HJlCMvzc - ozvučenie bombardovania Juhoslávie v súvislosti so základňami USA na Slovensku - toto si spojte so smrťou - obesenie - poprava P.Bučku (keďže mal zviazané ruky) - to je odkaz, pravdepodobne Ni(e)koho, tejto zradcovskej vláde... Zaujímavé, že dnes aj bola doručená písomná odpoveď USA ruskej vláde veľvyslancom USA v Moskve. Podľa mňa orgány činné v trestnom konaní začnú konať a je možné, že Čaputová so Sulíkom sa už na Slovensko nevrátia...

Dnes vyzval Fico na proteste všetkých z opozície, všetkých ktorí si prajú predčasné voľby, aby sa spojili...

Všetkých nie, napríklad hnutie Republika dlhodobo ignoruje (svedčia o tom aj protesty - Košice, R.Sobota, Blava). Môže to byť aj takto: stranu Smer cieľavedome premenoval na "SLOVENSKÁ sociálna demokracia SMER", tj. ide do košiara voličov národných síl (okrem SNS, z ktorej sa stala strana Andreja Danka - to mu neprekáža). Hnutie Republika má slušné preferencie a myslím, že budú stúpať. Takže mi vadí, že aj v dnešnej doslova kritickej situácii namiesto integrácie VŠETKÝCH pronárodných síl najprv hľadí na "svoju" stranu a až následne na Slovensko.


Aj keď ho podporujem, za mnohé chyby sa osprevedlnil, no ešte stále mu niečo chýba. Osobne mi vadilo, keď pri najväčšej kríze strany sa nechal nahradiť Pelém (oportunista - ako to dnes vidíme v priamom prenose – pripravený v prípade potreby opäť poskytnúť svoje služby). Fico sa tým prejavil ako mäkký politik, pričom sa dnes chváli ako dobre to zvládol. Nechápte ma zle, Fico aj podľa mňa dnes úspešne odstráňuje chyby, ktorých sa v minulosti dopustil - a každý robí aj chyby. Bojuje za Slovensko a je lídrom v boji proti vládnucim mafiánom. Je pozitívne že si chybu uvedomí a verejne prizná - plná podpora. Len preboha nech už nerobí ďašie chyby - je potrebné na ne upozorňovať, lebo tie už neodstráni, a doplatí na ne predovšetkým Slovensko.


PS: Dnešná demoštrácia bola super - chválim, len škoda, že tam nebol pozvaný zástupca z hnutia Republika.


[quote="pid:54472, uid:17"]Dnes vyzval Fico na proteste všetkých z opozície, všetkých ktorí si prajú predčasné voľby, aby sa spojili...[/quote] Všetkých nie, napríklad hnutie Republika dlhodobo ignoruje (svedčia o tom aj protesty - Košice, R.Sobota, Blava). Môže to byť aj takto: stranu Smer cieľavedome premenoval na "SLOVENSKÁ sociálna demokracia SMER", tj. ide do košiara voličov národných síl (okrem SNS, z ktorej sa stala strana Andreja Danka - to mu neprekáža). Hnutie Republika má slušné preferencie a myslím, že budú stúpať. Takže mi vadí, že aj v dnešnej doslova kritickej situácii namiesto integrácie VŠETKÝCH pronárodných síl najprv hľadí na "svoju" stranu a až následne na Slovensko. Aj keď ho podporujem, za mnohé chyby sa osprevedlnil, no ešte stále mu niečo chýba. Osobne mi vadilo, keď pri najväčšej kríze strany sa nechal nahradiť Pelém (oportunista - ako to dnes vidíme v priamom prenose – pripravený v prípade potreby opäť poskytnúť svoje služby). Fico sa tým prejavil ako mäkký politik, pričom sa dnes chváli ako dobre to zvládol. Nechápte ma zle, Fico aj podľa mňa dnes úspešne odstráňuje chyby, ktorých sa v minulosti dopustil - a každý robí aj chyby. Bojuje za Slovensko a je lídrom v boji proti vládnucim mafiánom. Je pozitívne že si chybu uvedomí a verejne prizná - plná podpora. Len preboha nech už nerobí ďašie chyby - je potrebné na ne upozorňovať, lebo tie už neodstráni, a doplatí na ne predovšetkým Slovensko. PS: Dnešná demoštrácia bola super - chválim, len škoda, že tam nebol pozvaný zástupca z hnutia Republika.

KSB je len imitačná činnosť.


Asi tak Zuzka, toto mi už viackrát napadlo. Že síce počuje a hovorí, ale nič nepochopil.


[quote="pid:54472, uid:17"]KSB je len imitačná činnosť.[/quote] Asi tak Zuzka, toto mi už viackrát napadlo. Že síce počuje a hovorí, ale nič nepochopil.

Za úspech považujem, že na jedno pódium vyliezol Smer a Chmelárovi Socialisti. Predtým Chmelár nikdy nepremeškal príležitosť udrieť si do Smeru.


Zároveň pevne verím, že čoskoro dozrie čas na spojenie s Republikou. Treba mat na pamäti, že na to treba dvoch. Ubrať zo seba musí ako Smer, tak isto aj Republika.


Za úspech považujem, že na jedno pódium vyliezol Smer a Chmelárovi Socialisti. Predtým Chmelár nikdy nepremeškal príležitosť udrieť si do Smeru. Zároveň pevne verím, že čoskoro dozrie čas na spojenie s Republikou. Treba mat na pamäti, že na to treba dvoch. Ubrať zo seba musí ako Smer, tak isto aj Republika.

Moderátor

Problem je, ze zmarenim referenda zapredanou vladou sa vytvorila situacia, ze dalsie peticia za referendum uz nemusi mat taky vytlak, lebo ludia si povedia, ze nema to cenu, aj tak to vlada zas zmari.


Práveže ak by sa do toho ľudia opreli s ešte väčšou silou, a nazbierali by miesto 600 000 hlasov 2,3 miliona hlasov (nadpolovičná väčšina oprávnených voličov - čo je treba pre platnosť výsledkov referenda), tak už to samé by dávalo tejto aktivite mandát a silu. Ak by také množstvo ľudí podporilo vyhlásenie referenda o tejto otázke, bolo by to akoby s tou otázkou súhlasili. Bolo by to podobné úspešnému referendu. Len by to bolo treba dobre ozvučiť, vysvetliť a spropagovať. Opozícia má na to zručných rečníkov.


[quote="pid:54324, uid:254"]Problem je, ze zmarenim referenda zapredanou vladou sa vytvorila situacia, ze dalsie peticia za referendum uz nemusi mat taky vytlak, lebo ludia si povedia, ze nema to cenu, aj tak to vlada zas zmari.[/quote] Práveže ak by sa do toho ľudia opreli s ešte väčšou silou, a nazbierali by miesto 600 000 hlasov 2,3 miliona hlasov (nadpolovičná väčšina oprávnených voličov - čo je treba pre platnosť výsledkov referenda), tak už to samé by dávalo tejto aktivite mandát a silu. Ak by také množstvo ľudí podporilo vyhlásenie referenda o tejto otázke, bolo by to akoby s tou otázkou súhlasili. Bolo by to podobné úspešnému referendu. Len by to bolo treba dobre ozvučiť, vysvetliť a spropagovať. Opozícia má na to zručných rečníkov.

Nejaký čas som tu nebola, takže som sem nakukla, čo s tou Harabínovou etíciou. Dnes bola na IV p. Michalíková, zajtra má byť p. Harabin. Takže čo odporúčate, podpísať či nie? Ďakujem - ja som na vážkach, Dr. Drgonec sa mi zdá kapacita číslo jedna, ale celkom nechápem tej otázke v zmysle diskusie vyššie.

Ja by som to podpísal len ak by nebola alternatívna aktivita, t.j. ak by neprišiel nikto iný s lepšie sformulovanou otázkou a politickou taktikou.


[quote="pid:54465, uid:273"]Nejaký čas som tu nebola, takže som sem nakukla, čo s tou Harabínovou etíciou. Dnes bola na IV p. Michalíková, zajtra má byť p. Harabin. Takže čo odporúčate, podpísať či nie? Ďakujem - ja som na vážkach, Dr. Drgonec sa mi zdá kapacita číslo jedna, ale celkom nechápem tej otázke v zmysle diskusie vyššie.[/quote] Ja by som to podpísal len ak by nebola alternatívna aktivita, t.j. ak by neprišiel nikto iný s lepšie sformulovanou otázkou a politickou taktikou.

Zároveň pevne verím, že čoskoro dozrie čas na spojenie s Republikou.


Dufam, ze nie. Kym tam bude Mazurek a jemu podobni, tak je to velke riziko a Smer to dobre chape.


Strana republika je zatial Lsns v novom šate s podobnou urovnou chapania politiky.


[quote="pid:54492, uid:127"]Zároveň pevne verím, že čoskoro dozrie čas na spojenie s Republikou.[/quote] Dufam, ze nie. Kym tam bude Mazurek a jemu podobni, tak je to velke riziko a Smer to dobre chape. Strana republika je zatial Lsns v novom šate s podobnou urovnou chapania politiky.

a jedno pódium vyliezol Smer a Chmelárovi Socialisti.

Skôr bol vyzdvihnutý Bekmatov ako ďalší veľmi nádejný, mladý, sociálne zmýšľajúci káder, ktorému sa doteraz nedostávalo väčšieho priestoru.
Aj preto tam bol za Hlas práve Šutaj-Eštok.


hnutie Republika dlhodobo ignoruje

Ale ani na nich neútočí na rozdiel od Danka, ktorý v tomto robí dosť veľkú chybu. Ber to tak, že aj Republika/ĽSNS razili ostrú politiku vo vzťahu k predošlým garnitúram - povestných "12 rokov vládnutia Smeru". Myslím si, že až na pár viac chápajúcich výnimiek sa u zvyšku členov strany a ich elektorátu stále drží "lebo Fico lebo Smer" aj keď asi už v menšej miere ako pred rokmi. Okaté spájanie a sympatie zatiaľ neprevyšujú možné riziko - zbytočne dávať muníciu médiám. To však neznamená, že nemôžu tlačiť rovnakým smerom, aj keď nebudú stáť hneď vedľa seba.


[quote="pid:54492, uid:127"]a jedno pódium vyliezol Smer a Chmelárovi Socialisti.[/quote] Skôr bol vyzdvihnutý Bekmatov ako ďalší veľmi nádejný, mladý, sociálne zmýšľajúci káder, ktorému sa doteraz nedostávalo väčšieho priestoru. Aj preto tam bol za Hlas práve Šutaj-Eštok. [quote="pid:54487, uid:330"]hnutie Republika dlhodobo ignoruje[/quote] Ale ani na nich neútočí na rozdiel od Danka, ktorý v tomto robí dosť veľkú chybu. Ber to tak, že aj Republika/ĽSNS razili ostrú politiku vo vzťahu k predošlým garnitúram - povestných "12 rokov vládnutia Smeru". Myslím si, že až na pár viac chápajúcich výnimiek sa u zvyšku členov strany a ich elektorátu stále drží "lebo Fico lebo Smer" aj keď asi už v menšej miere ako pred rokmi. Okaté spájanie a sympatie zatiaľ neprevyšujú možné riziko - zbytočne dávať muníciu médiám. To však neznamená, že nemôžu tlačiť rovnakým smerom, aj keď nebudú stáť hneď vedľa seba.

Igor Matovič o amerických základniach keď bol v opozícii [Moje video]


**[Igor Matovič o amerických základniach keď bol v opozícii](https://www.mojevideo.sk/video/366cd/ked_bol_v_opozicii.html)** [Moje video]
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Petícia Harabina a Drgonca už je v uliciach, dnes v Nitre pred Lidlom zbierali podpisy.


Petícia Harabina a Drgonca už je v uliciach, dnes v Nitre pred Lidlom zbierali podpisy.

Moderátor

Skôr bol vyzdvihnutý Bekmatov ako ďalší veľmi nádejný, mladý, sociálne zmýšľajúci káder, ktorému sa doteraz nedostávalo väčšieho priestoru.


To je možné, ale ideologicky stále riadi túto stranu Chmelár. To znamená, že musel dať zelenú pre spojenie so Smerom na tomto proteste.


[quote="pid:54512, uid:219"]Skôr bol vyzdvihnutý Bekmatov ako ďalší veľmi nádejný, mladý, sociálne zmýšľajúci káder, ktorému sa doteraz nedostávalo väčšieho priestoru.[/quote] To je možné, ale ideologicky stále riadi túto stranu Chmelár. To znamená, že musel dať zelenú pre spojenie so Smerom na tomto proteste.

Moderátor

Jednotný názor nepanuje ani zde.
Vícero poslanců hnutí Sme rodina odmítá podpořit Dohodu SR s USA
V diskusním pořadu RTVS Sobotní dialogy to uvedl člen předsednictva hnutí a poslanec Igor Kašper s tím, že diskutovat by o ní měli ještě příští týden.
https://cz.sputniknews.com/20220129/jednotny-nazor-nepanuje-ani-zde-vicero-poslancu-hnuti-sme-rodina-odmita-podporit-dohodu-sr-s-usa--17397889.html


**Jednotný názor nepanuje ani zde.** Vícero poslanců hnutí Sme rodina odmítá podpořit Dohodu SR s USA V diskusním pořadu RTVS Sobotní dialogy to uvedl člen předsednictva hnutí a poslanec Igor Kašper s tím, že diskutovat by o ní měli ještě příští týden. https://cz.sputniknews.com/20220129/jednotny-nazor-nepanuje-ani-zde-vicero-poslancu-hnuti-sme-rodina-odmita-podporit-dohodu-sr-s-usa--17397889.html

VLASTIZRADA je NEPREMLČATEĽNÁ !!!


(1) Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov.


(2) Odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa potrestá páchateľ, ak spácha čin uvedený v odseku 1


a) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom,


b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo


c) za krízovej situácie.


VLASTIZRADA je NEPREMLČATEĽNÁ !!! (1) Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov. (2) Odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa potrestá páchateľ, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom, b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo c) za krízovej situácie.

Bratislava - protesty
tyhle protesty jsou zábava pro malé děti. Pokud se pakNATO rozhodne přijet na Slovensko, přijedou a protestovat můžete do zítřka.Už je to dohodnuto, lidé stejně o ničem nerozhodují, neprotestují proti drahému plynu, elektřině a ne NATO. Všechno je to politická hra pro naivní.


[quote="pid:55186, uid:270"]Bratislava - protesty[/quote]tyhle protesty jsou zábava pro malé děti. Pokud se pakNATO rozhodne přijet na Slovensko, přijedou a protestovat můžete do zítřka.Už je to dohodnuto, lidé stejně o ničem nerozhodují, neprotestují proti drahému plynu, elektřině a ne NATO. Všechno je to politická hra pro naivní.

tyhle protesty jsou zábava pro malé děti. Pokud se pakNATO rozhodne přijet na Slovensko, přijedou a protestovat můžete do zítřka...

Nesúhlasím!


  1. Súčasný systém je nastavený tak, že pokiaľ sa neozvete nedostanete ani to, na čo podľa zákona máte nárok (je tak v dnešnej demokracii – na rozdiel od minulej totality). Toto bolo dosiahnuté demoralizáciou a destabilizáciou spoločnosti – a dnes smerujeme do obrovskej krízy.
  2. K tomu - voľne z rozhovoru s Catherine Austin Fittsovou o riešeniach súčasnej situácie: „Čelíme absolútnej moci... ako povedal Lord Atkins: Absolútna moc korumpuje absolútne. Hlavná otázka pred nami je: Čo urobíme s bratmi Beckovými? To je narážka na televízny seriál Yellowstone, kde sú dvaja muži, ktorí hrajú špinavú hru. Unášajú ľudí, zabíjajú ich... nakoniec sa ostatní spoja a povedia si: Musíme ich zabiť, ináč budú stále pokračovať. Toto je sila. V poslednej scéne druhej sezóny hlavný hrdina čelí jednému z bratov, chystá sa ho zabiť... a nechce to urobiť. Pýta sa teda bratov: Prečo toto stále robíte? a oni na to: Nikto sa nám ešte nepostavil“.

Inej cesty niet.


[quote="pid:55192, uid:747"]tyhle protesty jsou zábava pro malé děti. Pokud se pakNATO rozhodne přijet na Slovensko, přijedou a protestovat můžete do zítřka...[/quote] Nesúhlasím! 1. Súčasný systém je nastavený tak, že pokiaľ sa neozvete nedostanete ani to, na čo podľa zákona máte nárok (je tak v dnešnej demokracii – na rozdiel od minulej totality). Toto bolo dosiahnuté demoralizáciou a destabilizáciou spoločnosti – a dnes smerujeme do obrovskej krízy. 2. K tomu - voľne z rozhovoru s Catherine Austin Fittsovou o riešeniach súčasnej situácie: „Čelíme absolútnej moci... ako povedal Lord Atkins: Absolútna moc korumpuje absolútne. Hlavná otázka pred nami je: Čo urobíme s bratmi Beckovými? To je narážka na televízny seriál Yellowstone, kde sú dvaja muži, ktorí hrajú špinavú hru. Unášajú ľudí, zabíjajú ich... nakoniec sa ostatní spoja a povedia si: Musíme ich zabiť, ináč budú stále pokračovať. Toto je sila. V poslednej scéne druhej sezóny hlavný hrdina čelí jednému z bratov, chystá sa ho zabiť... a nechce to urobiť. Pýta sa teda bratov: Prečo toto stále robíte? a oni na to: Nikto sa nám ešte nepostavil“. Inej cesty niet.

Tento príspevok by mal byť aj v tomto vlákne.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4811/v-konflikte-ukrajiny-s-ruskom-pre-n%C3%A1s-neexistuje-strana-proti-ktorej-by-sme-sa-postavili-v%C5%A1ade-m%C3%A1me-bratov


Informoval o tom web vesti.bg.


Tento príspevok by mal byť aj v tomto vlákne. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4811/v-konflikte-ukrajiny-s-ruskom-pre-n%C3%A1s-neexistuje-strana-proti-ktorej-by-sme-sa-postavili-v%C5%A1ade-m%C3%A1me-bratov Informoval o tom web vesti.bg.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 30. 1. 2022 o 21:22

Dráčik za mier


V fb skupine Nekŕmte nás odpadom bola takáto otázka:


Od Vás: Aký máte názor na to, že známe hračkárstvo Dráčik umiestnilo banner na svojom webe, v ktorom odmietajú cudzie základne na našom území? Je podľa vás v poriadku, že sa firmy vyjadrujú k aktuálnym geopolitickým otázkam?
61fd0564eb7e4
61fd0565068f0


https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom


zopár komentárov:
Pravdaze je to v poriadku. Firmy su vlastnene ludmi, vo firmach pracuju ludia a vsetci tito ludia su volici s urcitym nazorom. Nevyjadrovat nazor znamena nestarat sa o to co bude.


Vyjadrit takto nazor, mi pride demokraticke. Ine by bolo, keby vyuzivali znacku a diskriminovali ludi pre nieco s cim nesuhlasia a odmietli ich do obchodu pustit.


Myslīm ,že v poriadku. Predávajú hračky deťom a deti by sa mali hrať v mieri a pokoji.


Tak isto ako sa môžu mimovládne organizácie, tak aj firmy. Sloboda prejavu nie je pre vyvolených


Ale toto je v poriadku. Nikto pricetny tu nechce ziadne zakladne cudzich vojsk bez obladu na to ci sa jedna o americke, ruske, polske alebo japonske vojska. Par posahanych premotivovanych ukricanych zapredancov si netreba vsimat.


Mne to nevadí, alebo už je tu zákaz otvoriť ústa a povedať svoj názor? To už kde sme?


A preco nie? Teror vam uz udrel na mozog? Takto je to silnejsie ako ked si to jednotlivec nalepi na svoje okno..A preco by mali pravo vyjadrovat sa len mimovladky platene zo zahranicia co haja zaujmy tych co ich platia..


To kto mapisal tento hlupy prispevok nech sa podpise. samozrejme ze kazdy chce mier. Chory je ten, co s tym ma problem.


Kua ale keď nie si OP, nepustia ťa //toto si zistím, viem, že nepúšťali//


atď.
Do večera tých komentárov bude viac, aj trollovia sa vynoria.


Pozrela som si stránku, zatiaľ to tam je:
stránka: https://www.dracik.sk/




https://www.topky.sk/cl/10/2257081/
https://www.slovanskenoviny.sk/hrackarstvo-dracik-chce-slovensko-bez-cudzich-vojsk-a-zakladni/
https://strategie.hnonline.sk/marketing/20667314-hrackarstvo-dracik-chce-slovensko-bez-cudzich-vojsk-a-zakladni


**Dráčik za mier** V fb skupine Nekŕmte nás odpadom bola takáto otázka: Od Vás: Aký máte názor na to, že známe hračkárstvo Dráčik umiestnilo banner na svojom webe, v ktorom odmietajú cudzie základne na našom území? Je podľa vás v poriadku, že sa firmy vyjadrujú k aktuálnym geopolitickým otázkam? ![61fd0564eb7e4](serve/attachment&path=61fd0564eb7e4) ![61fd0565068f0](serve/attachment&path=61fd0565068f0) https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom zopár komentárov: Pravdaze je to v poriadku. Firmy su vlastnene ludmi, vo firmach pracuju ludia a vsetci tito ludia su volici s urcitym nazorom. Nevyjadrovat nazor znamena nestarat sa o to co bude. Vyjadrit takto nazor, mi pride demokraticke. Ine by bolo, keby vyuzivali znacku a diskriminovali ludi pre nieco s cim nesuhlasia a odmietli ich do obchodu pustit. Myslīm ,že v poriadku. Predávajú hračky deťom a deti by sa mali hrať v mieri a pokoji. Tak isto ako sa môžu mimovládne organizácie, tak aj firmy. Sloboda prejavu nie je pre vyvolených Ale toto je v poriadku. Nikto pricetny tu nechce ziadne zakladne cudzich vojsk bez obladu na to ci sa jedna o americke, ruske, polske alebo japonske vojska. Par posahanych premotivovanych ukricanych zapredancov si netreba vsimat. Mne to nevadí, alebo už je tu zákaz otvoriť ústa a povedať svoj názor? To už kde sme? A preco nie? Teror vam uz udrel na mozog? Takto je to silnejsie ako ked si to jednotlivec nalepi na svoje okno..A preco by mali pravo vyjadrovat sa len mimovladky platene zo zahranicia co haja zaujmy tych co ich platia.. To kto mapisal tento hlupy prispevok nech sa podpise. samozrejme ze kazdy chce mier. Chory je ten, co s tym ma problem. Kua ale keď nie si OP, nepustia ťa //toto si zistím, viem, že nepúšťali// atď. Do večera tých komentárov bude viac, aj trollovia sa vynoria. Pozrela som si stránku, zatiaľ to tam je: stránka: https://www.dracik.sk/ -------- https://www.topky.sk/cl/10/2257081/ https://www.slovanskenoviny.sk/hrackarstvo-dracik-chce-slovensko-bez-cudzich-vojsk-a-zakladni/ https://strategie.hnonline.sk/marketing/20667314-hrackarstvo-dracik-chce-slovensko-bez-cudzich-vojsk-a-zakladni
Upravené 4. 2. 2022 o 12:07

„Jasný signál…“ Naď ve Washingtonu podepsal dohodu
o obranné spolupráci mezi Slovenskem a USA
„Bilaterální spolupráce mezi Slovenskem a Spojenými státy americkými je dlouhodobě
na vynikající úrovni. Spolupráce v oblasti obrany s USA významně přispěla k úspěšné transformaci a modernizaci Ozbrojených sil SR, obzvláště vzdušných sil a sil pro speciální operace. Dnes dáváme této spolupráci přiměřený právní základ. Jde o vyjádření našeho společného závazku, jako spojenců v rámci NATO, vůči transatlantické bezpečnosti,“ zdůraznil Naď po podpisové ceremonii.
https://cz.sputniknews.com/20220204/nad-ve-washingtonu-podepsal-dohodu-o-obranne-spolupraci-mezi-slovenskem-a-usa-17468408.html


**„Jasný signál…“ Naď ve Washingtonu podepsal dohodu** o obranné spolupráci mezi Slovenskem a USA „Bilaterální spolupráce mezi Slovenskem a Spojenými státy americkými je dlouhodobě na vynikající úrovni. Spolupráce v oblasti obrany s USA významně přispěla k úspěšné transformaci a modernizaci Ozbrojených sil SR, obzvláště vzdušných sil a sil pro speciální operace. Dnes dáváme této spolupráci přiměřený právní základ. Jde o vyjádření našeho společného závazku, jako spojenců v rámci NATO, vůči transatlantické bezpečnosti,“ zdůraznil Naď po podpisové ceremonii. https://cz.sputniknews.com/20220204/nad-ve-washingtonu-podepsal-dohodu-o-obranne-spolupraci-mezi-slovenskem-a-usa-17468408.html

Tie pripravené stoly, kde sa to podpísalo, pekne ukazujú čo sme pre nich. Strašné.... neupravené ako z chlieva. Myslím, že to bol úmysel.....


Tie pripravené stoly, kde sa to podpísalo, pekne ukazujú čo sme pre nich. Strašné.... neupravené ako z chlieva. Myslím, že to bol úmysel.....

Strašné.... neupravené ako z chlieva. Myslím, že to bol úmysel.....


presne tak. Ti dvaja mi pripadajú ako Pat a Mat… proste hlavne minister obrany je presne ako Pjakin opisuje podpinfosov, že je cely rad, že môže panickovi olizovať boty. Mna by tak zaujimalo, v čo on verí… ako takto môže žiť.


[quote="pid:56115, uid:94"]Strašné.... neupravené ako z chlieva. Myslím, že to bol úmysel.....[/quote] presne tak. Ti dvaja mi pripadajú ako Pat a Mat… proste hlavne minister obrany je presne ako Pjakin opisuje podpinfosov, že je cely rad, že môže panickovi olizovať boty. Mna by tak zaujimalo, v čo on verí… ako takto môže žiť.

Rozposlal som e-maily a tiež listy všetkým koaličným poslancom ohľadne budúceho schvaľovania pre mňa hanebnej zmluvy medzi SK a Spotenými Šatami . Použil som kopiu Kulichovho listu, dúfam že sa na mňa nenahneva, a dnes som dostal prvú e-mailovú odpoveď od poslanca Benčíka.


Pán ....XXXXX....


nezdieľam Váš názor, preto obrannú zmluvu, ktorá je plne v súlade so záujmami Slovenskej republiky, podporím. Na početné nezmysly a podivné fabulácie, ktoré sú súčasťou vášho mailu nebudem reagovať.
Odporúčam do Vašej pozornosti prílohy, ktoré vám posielam.


Ján Benčík
poslanec NR SR
člen výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť


Rozposlal som e-maily a tiež listy všetkým koaličným poslancom ohľadne budúceho schvaľovania pre mňa hanebnej zmluvy medzi SK a Spotenými Šatami . Použil som kopiu Kulichovho listu, dúfam že sa na mňa nenahneva, a dnes som dostal prvú e-mailovú odpoveď od poslanca Benčíka. Pán ....XXXXX.... nezdieľam Váš názor, preto obrannú zmluvu, ktorá je plne v súlade so záujmami Slovenskej republiky, podporím. Na početné nezmysly a podivné fabulácie, ktoré sú súčasťou vášho mailu nebudem reagovať. Odporúčam do Vašej pozornosti prílohy, ktoré vám posielam. Ján Benčík poslanec NR SR člen výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť

Hore spomínané tzv.prilohy od poslanca Benčíka , pre tuto komunitu ,radšej uvádzať nebudem a to zo zdravotných dôvodov zdvihnutia sa žlče , ako sa to stalo mne osobne.


Hore spomínané tzv.prilohy od poslanca Benčíka , pre tuto komunitu ,radšej uvádzať nebudem a to zo zdravotných dôvodov zdvihnutia sa žlče , ako sa to stalo mne osobne.

dúfam že sa na mňa nenahneva,


Ahoj, vôbec, práve naopak. Takto som to myslel, že je to základná kostra a každý ju môže doplniť aj upraviť. Ja som zatiaľ žiadnu odpoveď nedostal. Tá od Benčíka je arogantná ako celá táto vláda. Čo dávajú, to sa im aj vráti naspäť. Len nech takto ďalej reagujú, netreba sa tým nechať vytočiť.


[quote="pid:56389, uid:42"]dúfam že sa na mňa nenahneva,[/quote] Ahoj, vôbec, práve naopak. Takto som to myslel, že je to základná kostra a každý ju môže doplniť aj upraviť. Ja som zatiaľ žiadnu odpoveď nedostal. Tá od Benčíka je arogantná ako celá táto vláda. Čo dávajú, to sa im aj vráti naspäť. Len nech takto ďalej reagujú, netreba sa tým nechať vytočiť.

Moderátor

Otázka: Prečo túto tzv. "Obrannú zmluvu..." podpisoval za USA minister zahraničných vecí ? A prečo bol minister zahraničných vecí Korčok prísediacim ? Má to okrem politického aj nejaký legislatívny význam?


Otázka: Prečo túto tzv. "Obrannú zmluvu..." podpisoval za USA minister zahraničných vecí ? A prečo bol minister zahraničných vecí Korčok prísediacim ? Má to okrem politického aj nejaký legislatívny význam?
Upravené 6. 2. 2022 o 20:51

Má to okrem politického aj nejaký legislatívny význam?


Má, pretože tlak na svedomie oboch musí byť enormný, samostatne by to neustáli. 😉


[quote="pid:56436, uid:330"]Má to okrem politického aj nejaký legislatívny význam?[/quote] Má, pretože tlak na svedomie oboch musí byť enormný, samostatne by to neustáli.

Moderátor

tlak na svedomie
To by nejaké museli mať.


[quote="pid:56485, uid:127"]tlak na svedomie[/quote]To by nejaké museli mať.

To by nejaké museli mať.


Každý ho má. A kto ho zapiera či umlčiava, ten si zarába na vážny problém.


[quote="pid:56489, uid:83"]To by nejaké museli mať.[/quote] Každý ho má. A kto ho zapiera či umlčiava, ten si zarába na vážny problém.

Moderátor

Každý ho má. A kto ho zapiera či umlčiava, ten si zarába na vážny problém.
myslim, ze Nadova agresivita nieje uz ani verejnym tajomstvom, nebije on aj svoju zenu? (ak nejaku ma, kto by s takym volom vydrzal...)


[quote="pid:56497, uid:127"]Každý ho má. A kto ho zapiera či umlčiava, ten si zarába na vážny problém.[/quote]myslim, ze Nadova agresivita nieje uz ani verejnym tajomstvom, nebije on aj svoju zenu? (ak nejaku ma, kto by s takym volom vydrzal...)

Moderator

Upravené 7. 2. 2022 o 12:40

nebije on aj svoju zenu?
Michelko v jednom zo svojich výstupov spomínal domáce násilie jedného z členov vlády, o ktorom si všetci na vláde rozprávajú, ale keďže to mal len ako klebetu, nezverejnil kto to je.


[quote="pid:56511, uid:10"]nebije on aj svoju zenu?[/quote]Michelko v jednom zo svojich výstupov spomínal domáce násilie jedného z členov vlády, o ktorom si všetci na vláde rozprávajú, ale keďže to mal len ako klebetu, nezverejnil kto to je.

44 osobností píše poslancom otvorený list: Prestaňte viesť vojnu s vlastným národom!
Neveďte vojnu s vlastným ľudom a dajte šancu mieru
(otvorený list poslancom a poslankyniam NR SR)
Vážené poslankyne a poslanci NR SR,
v týchto pohnutých chvíľach vás čaká jedno z najdôležitejších rozhodnutí nielen v tomto volebnom období, ale aj v celej vašej politickej kariére. Na to, ako budete hlasovať o DCA, vojenskej zmluve s USA, sa bude pamätať veľmi dlho, podobne ako sa dodnes pamätá na to, ako kto hlasoval v prípade návrhu na schválenie Ústavy SR. Nedajte sa oklamať, že pôjde len o technickú zmluvu. Tá dohoda bude mať ďalekosiahle dôsledky pre slobodu, suverenitu a bezpečnosť Slovenskej republiky. Slovensko má na rozdiel od mnohých iných štátov NATO veľmi zlú historickú skúsenosť s pobytom cudzích vojsk na našom území, a preto je na túto otázku oprávnene citlivé. Za posledných sto rokov nás trikrát zradili naši spojenci a dvakrát prepadli nie naši nepriatelia, ale naši strategickí partneri. V roku 1938 to viedlo k Mníchovskej zrade, v roku 1944 k nacistickej okupácii a následnému Povstaniu a v roku 1968 k invázii vojsk Varšavskej zmluvy. Je to viac ako dobrý dôvod na ostražitosť, či budeme slepo dôverovať nášmu mocnému ochrancovi, alebo racionálne upevňovať medzinárodné právo a mier. Podobne argumentoval aj český prezident Václav Klaus, keď naši západní susedia odmietli americkú radarovú základňu v Brdoch: „Na základe našej histórie sme veľmi citliví, keď ide o cudzie vojenské jednotky na našom území. Nové rozmiestenie cudzích jednotiek by asi u nás nebolo vítané.“
Chceme vás preto vyzvať k úcte k našim vlastným dejinám, k odvahe odmietnuť nevýhodnú a riskantnú zmluvu a k rešpektu voči vašim vlastným voličom, ktorých (podľa prieskumu verejnej mienky) dve tretiny odmietajú prítomnosť amerických vojsk na území Slovenska a väčšina odmieta DCA, vojenskú zmluvu s USA. Nemôžete vymeniť ľud, nemôžete viesť vojnu s vlastným národom. Jednak ste schválenie tejto dohody nemali vo svojich volebných programoch a jednak je ignorovanie takéhoto jasného a jednoznačného odporu obyvateľov vlastnej krajiny odmietnutím základných demokratických princípov. Je tu však ešte jeden dobrý dôvod na to, aby ste túto zmluvu odmietli. Je ponižujúce, že hoci je Slovenská republika parlamentnou demokraciou, vláda obišla Národnú radu Slovenskej republiky a neumožnila vám pripomienkovať a spolutvoriť takýto významný dokument. Toto by sa nemohlo stať nielen v Českej republike, kde sa o návrhu dohody o výstavbe amerického radaru viedla búrlivá debata v Senáte a v Poslaneckej snemovni sa ňou zaoberali príslušné výbory, ale ani v Kongrese USA, ktoré je prezidentskou republikou. V neposlednom rade sa prijímaním bilaterálnych DCA so Spojenými štátmi ničia posledné šance na vybudovanie samostatnej európskej obrany, a fakticky aj zjednotenia Európy.
Vážené poslankyne a poslanci NR SR, pápež František nám zanechal silné posolstvo, keď 13. septembra 2021 v záhrade Prezidentského paláca odvolávajúc sa na naše dejiny vyzval Slovensko, aby sa stalo posolstvom mieru v srdci Európy a vyzdvihol, že v tejto „strednej zemi“, cez ktorú už toľkí prešli, sme sa vždy dokázali pokojným spôsobom integrovať i odlíšiť. Všetci sme sa k tomuto posolstvu prihlásili, no akoby nepreniklo do našich sŕdc. Napriek opakovaným pápežovým apelom, že zvyšovanie zbrojenia v týchto časoch je škandál, patríme medzi krajiny, ktoré zvyšujú vojenské výdavky najrýchlejšie a nakupujeme zbrane za miliardy. Namiesto upevňovania medzinárodného práva a využívania našej krajiny ako posla mieru, ktorý vie poskytnúť podmienky na mierové vyjednávania, podporujeme všetky vojenské dobrodružstvá našich spojencov a voláme sem ďalších a ďalších vojakov zo zahraničia. Takto nevyzerá posolstvo mieru, ale konfliktu. Zastavte to! Prestaňte viesť vojnu s vlastným národom, dajte šancu mieru a odmietnite zmluvu, ktorú Slovensko nechce! V opačnom prípade schválite ďalší pozývací list pre zahraničnú armádu, s ktorej prítomnosťou slovenská spoločnosť nesúhlasí, a ponesiete za ňu všetku politickú, historickú i morálnu zodpovednosť.
Alexander Ač, ekológ
Andrej Balco, fotograf
Vladimír Bajan, bývalý predseda BSK, bývalý starosta Petržalky a exposlanec NR SR
Jozef Banáš, spisovateľ
Eduard Bárány, bývalý podpredseda Ústavného súdu SR
Ľubo Belák, hudobný skladateľ a televízny producent
Samuel Brečka, bývalý dekan Fakulty masmédií PEVŠ
Ján Čarnogurský, bývalý predseda vlády Slovenskej republiky
Marek Dobeš, ekonóm a psychológ
Ján Drgonec, emeritný sudca Ústavného súdu SR
Rudolf Dupkala, riaditeľ Krajskej galérie v Prešove
Branislav Fábry, právnik a vysokoškolský pedagóg
Etela Farkašová, spisovateľka a filozofka
Oľga Gáfriková, editorka
František Gahér, bývalý rektor Univerzity Komenského
Vladimír Godár, hudobný skladateľ
Marián Greksa, hudobník
Ladislav Hohoš, filozof a futurológ
Martin Homza, historik, univerzitný profesor
Roman Hradecký, historik
Eduard Chmelár, historik, mierový aktivista, prezident OZ Zjednotení za mier
Pavol Kollár, architekt
Mária Kráľovičová, herečka
Martin Krno, publicista
Gabriel Lachmann, špecialista v oblasti informačných technológií
Jozef Lysý, vysokoškolský učiteľ
Eva Maliti Fraňová, spisovateľka a prekladateľka
Martin Makara, literárny vedec a publicista
Vladimír Manda, filozof
Mária Michalková, publicistka a prekladateľka
Mira Nábělková, jazykovedkyňa (vdova po zakladateľovi denníka Sme K. Ježíkovi)
Braňo Ondruš, šéfredaktor dvojtýždenníka SZPB Bojovník
Gabriela Rothmayerová, publicistka a spisovateľka
Vladimír Ruppeldt, kameraman a ekologický aktivista
Silvia Ruppeldtová, prekladateľka a publicistka
Juraj Sarvaš, herec
Martin Sarvaš, textár
Richard Sťahel, filozof a publicista
Alžbeta Šimonovičová, publicistka
Peter Takáč, filozof a publicista
Judita Takáčová, prekladateľka
Dušan Thurzo, zoológ a archeológ
Monika Uhlerová, viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov SR
Emil Višňovský, filozof
https://ereport.sk/44-osobnosti-pise-poslancom-otvoreny-list-prestante-viest-vojnu-s-vlastnym-narodom/


**44 osobností píše poslancom otvorený list: Prestaňte viesť vojnu s vlastným národom!** Neveďte vojnu s vlastným ľudom a dajte šancu mieru (otvorený list poslancom a poslankyniam NR SR) Vážené poslankyne a poslanci NR SR, v týchto pohnutých chvíľach vás čaká jedno z najdôležitejších rozhodnutí nielen v tomto volebnom období, ale aj v celej vašej politickej kariére. Na to, ako budete hlasovať o DCA, vojenskej zmluve s USA, sa bude pamätať veľmi dlho, podobne ako sa dodnes pamätá na to, ako kto hlasoval v prípade návrhu na schválenie Ústavy SR. Nedajte sa oklamať, že pôjde len o technickú zmluvu. Tá dohoda bude mať ďalekosiahle dôsledky pre slobodu, suverenitu a bezpečnosť Slovenskej republiky. Slovensko má na rozdiel od mnohých iných štátov NATO veľmi zlú historickú skúsenosť s pobytom cudzích vojsk na našom území, a preto je na túto otázku oprávnene citlivé. Za posledných sto rokov nás trikrát zradili naši spojenci a dvakrát prepadli nie naši nepriatelia, ale naši strategickí partneri. V roku 1938 to viedlo k Mníchovskej zrade, v roku 1944 k nacistickej okupácii a následnému Povstaniu a v roku 1968 k invázii vojsk Varšavskej zmluvy. Je to viac ako dobrý dôvod na ostražitosť, či budeme slepo dôverovať nášmu mocnému ochrancovi, alebo racionálne upevňovať medzinárodné právo a mier. Podobne argumentoval aj český prezident Václav Klaus, keď naši západní susedia odmietli americkú radarovú základňu v Brdoch: „Na základe našej histórie sme veľmi citliví, keď ide o cudzie vojenské jednotky na našom území. Nové rozmiestenie cudzích jednotiek by asi u nás nebolo vítané.“ Chceme vás preto vyzvať k úcte k našim vlastným dejinám, k odvahe odmietnuť nevýhodnú a riskantnú zmluvu a k rešpektu voči vašim vlastným voličom, ktorých (podľa prieskumu verejnej mienky) dve tretiny odmietajú prítomnosť amerických vojsk na území Slovenska a väčšina odmieta DCA, vojenskú zmluvu s USA. Nemôžete vymeniť ľud, nemôžete viesť vojnu s vlastným národom. Jednak ste schválenie tejto dohody nemali vo svojich volebných programoch a jednak je ignorovanie takéhoto jasného a jednoznačného odporu obyvateľov vlastnej krajiny odmietnutím základných demokratických princípov. Je tu však ešte jeden dobrý dôvod na to, aby ste túto zmluvu odmietli. Je ponižujúce, že hoci je Slovenská republika parlamentnou demokraciou, vláda obišla Národnú radu Slovenskej republiky a neumožnila vám pripomienkovať a spolutvoriť takýto významný dokument. Toto by sa nemohlo stať nielen v Českej republike, kde sa o návrhu dohody o výstavbe amerického radaru viedla búrlivá debata v Senáte a v Poslaneckej snemovni sa ňou zaoberali príslušné výbory, ale ani v Kongrese USA, ktoré je prezidentskou republikou. V neposlednom rade sa prijímaním bilaterálnych DCA so Spojenými štátmi ničia posledné šance na vybudovanie samostatnej európskej obrany, a fakticky aj zjednotenia Európy. Vážené poslankyne a poslanci NR SR, pápež František nám zanechal silné posolstvo, keď 13. septembra 2021 v záhrade Prezidentského paláca odvolávajúc sa na naše dejiny vyzval Slovensko, aby sa stalo posolstvom mieru v srdci Európy a vyzdvihol, že v tejto „strednej zemi“, cez ktorú už toľkí prešli, sme sa vždy dokázali pokojným spôsobom integrovať i odlíšiť. Všetci sme sa k tomuto posolstvu prihlásili, no akoby nepreniklo do našich sŕdc. Napriek opakovaným pápežovým apelom, že zvyšovanie zbrojenia v týchto časoch je škandál, patríme medzi krajiny, ktoré zvyšujú vojenské výdavky najrýchlejšie a nakupujeme zbrane za miliardy. Namiesto upevňovania medzinárodného práva a využívania našej krajiny ako posla mieru, ktorý vie poskytnúť podmienky na mierové vyjednávania, podporujeme všetky vojenské dobrodružstvá našich spojencov a voláme sem ďalších a ďalších vojakov zo zahraničia. Takto nevyzerá posolstvo mieru, ale konfliktu. Zastavte to! Prestaňte viesť vojnu s vlastným národom, dajte šancu mieru a odmietnite zmluvu, ktorú Slovensko nechce! V opačnom prípade schválite ďalší pozývací list pre zahraničnú armádu, s ktorej prítomnosťou slovenská spoločnosť nesúhlasí, a ponesiete za ňu všetku politickú, historickú i morálnu zodpovednosť. Alexander Ač, ekológ Andrej Balco, fotograf Vladimír Bajan, bývalý predseda BSK, bývalý starosta Petržalky a exposlanec NR SR Jozef Banáš, spisovateľ Eduard Bárány, bývalý podpredseda Ústavného súdu SR Ľubo Belák, hudobný skladateľ a televízny producent Samuel Brečka, bývalý dekan Fakulty masmédií PEVŠ Ján Čarnogurský, bývalý predseda vlády Slovenskej republiky Marek Dobeš, ekonóm a psychológ Ján Drgonec, emeritný sudca Ústavného súdu SR Rudolf Dupkala, riaditeľ Krajskej galérie v Prešove Branislav Fábry, právnik a vysokoškolský pedagóg Etela Farkašová, spisovateľka a filozofka Oľga Gáfriková, editorka František Gahér, bývalý rektor Univerzity Komenského Vladimír Godár, hudobný skladateľ Marián Greksa, hudobník Ladislav Hohoš, filozof a futurológ Martin Homza, historik, univerzitný profesor Roman Hradecký, historik Eduard Chmelár, historik, mierový aktivista, prezident OZ Zjednotení za mier Pavol Kollár, architekt Mária Kráľovičová, herečka Martin Krno, publicista Gabriel Lachmann, špecialista v oblasti informačných technológií Jozef Lysý, vysokoškolský učiteľ Eva Maliti Fraňová, spisovateľka a prekladateľka Martin Makara, literárny vedec a publicista Vladimír Manda, filozof Mária Michalková, publicistka a prekladateľka Mira Nábělková, jazykovedkyňa (vdova po zakladateľovi denníka Sme K. Ježíkovi) Braňo Ondruš, šéfredaktor dvojtýždenníka SZPB Bojovník Gabriela Rothmayerová, publicistka a spisovateľka Vladimír Ruppeldt, kameraman a ekologický aktivista Silvia Ruppeldtová, prekladateľka a publicistka Juraj Sarvaš, herec Martin Sarvaš, textár Richard Sťahel, filozof a publicista Alžbeta Šimonovičová, publicistka Peter Takáč, filozof a publicista Judita Takáčová, prekladateľka Dušan Thurzo, zoológ a archeológ Monika Uhlerová, viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov SR Emil Višňovský, filozof https://ereport.sk/44-osobnosti-pise-poslancom-otvoreny-list-prestante-viest-vojnu-s-vlastnym-narodom/

k tej Nagyovej žene:
rozišli sa v lete 2020
https://www.cas.sk/clanok/1001084/nevera-minister-obrany-nad-a-matka-jeho-syna-priznali-rozpad-vztahu-pravda-o-nasom-rozchode/


Problémy, krik a výčitky?! Expartnerka ministra Naďa Barbara Túrosová: Prečo odchádzam od Mikulca
Koniec po necelých dvoch rokoch. Bývalú partnerku ministra Jaroslava Naďa (40) Barbaru Túrosovú (34) si po voľbách v marci 2020 vzal za hovorkyňu jeho kolega z vlády Roman Mikulec (49).
Na rezorte vnútra Túrosová pôsobila aj na poste riaditeľky odboru kancelárie ministra a po pár mesiacoch zarezávania u Mikulca sa s Naďom napokon rozišla. Teraz končí v pracovnom vzťahu s ministrom vnútra. Pre Nový Čas vysvetľuje, čo je za tým.
Zlom
Ani nie rok a pol po rozchode nastal v Túrosovej živote ďalší míľnik. Opúšťa prestížne miestečko po boku ministra vnútra Mikulca. „Na svojej pozícii oficiálne končím v pondelok /t. j. 14.2.2022/. Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla zmeniť pracovné prostredie z dôvodu pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na spôsob a mieru komunikácie. Som však vďačná za túto príležitosť, dva roky v rezorte vnútra boli pre mňa obrovskou profesionálnou aj ľudskou skúsenosťou a verím, že naše vzťahy zostanú aj do budúcna korektné,“ skonštatovala pre Nový Čas Túrosová.
Podľa našich informácií mali v rezorte už dlhodobo veľké problémy a nezhody nastávali pravidelne práve medzi ministrom a Túrosovou. Z kancelárie sa mal viackrát dokonca ozývať krik a výčitky. Hovorkyňa si tak nakoniec povedala dosť a odchádza na vlastnú žiadosť. Či má v zálohe iné miesto v štátnej správe, nešpecifikovala. Funkcia riadteľa tlačového odboru zostane po jej odchode neobsadená. Vyzerá to tak, že pomocné koleso Túrosovej nehodí ani bývalý partner Jaroslav Naď. „Nie, pani Túrosová nebude pôsobiť v štruktúrach rezortu obrany.“
https://www.cas.sk/clanok/2642315/problemy-krik-a-vycitky-expartnerka-ministra-nada-barbara-turosova-preco-odchadzam-od-mikulca/


špeciálne privilégiá si dlho neužila:
dostala okrem služobného auta s majákmi aj špeciálne povolenie na bezproblémovú jazdu po slovenských cestách
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/vazny-problem-mikulcovej-hovorkyne-specialne-privilegia-toto-zavana-rodinkarstvom


**k tej Nagyovej žene:** rozišli sa v lete 2020 https://www.cas.sk/clanok/1001084/nevera-minister-obrany-nad-a-matka-jeho-syna-priznali-rozpad-vztahu-pravda-o-nasom-rozchode/ **Problémy, krik a výčitky?! Expartnerka ministra Naďa Barbara Túrosová: Prečo odchádzam od Mikulca** Koniec po necelých dvoch rokoch. Bývalú partnerku ministra Jaroslava Naďa (40) Barbaru Túrosovú (34) si po voľbách **v marci 2020 vzal za hovorkyňu jeho kolega z vlády Roman Mikulec** (49). Na rezorte vnútra Túrosová pôsobila aj na poste riaditeľky odboru kancelárie ministra a po pár mesiacoch zarezávania u Mikulca sa s Naďom napokon rozišla. Teraz končí v pracovnom vzťahu s ministrom vnútra. Pre Nový Čas vysvetľuje, čo je za tým. **Zlom** Ani nie rok a pol po rozchode nastal v Túrosovej živote ďalší míľnik. Opúšťa prestížne miestečko po boku ministra vnútra Mikulca. „Na svojej pozícii oficiálne končím v pondelok /t. j. 14.2.2022/. **Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla zmeniť pracovné prostredie z dôvodu pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na spôsob a mieru komunikácie.** Som však vďačná za túto príležitosť, dva roky v rezorte vnútra boli pre mňa obrovskou profesionálnou aj ľudskou skúsenosťou a verím, že naše vzťahy zostanú aj do budúcna korektné,“ skonštatovala pre Nový Čas Túrosová. Podľa našich informácií mali v rezorte už dlhodobo veľké problémy a nezhody nastávali pravidelne práve medzi ministrom a Túrosovou. Z kancelárie sa mal viackrát dokonca ozývať krik a výčitky. Hovorkyňa si tak nakoniec povedala dosť a odchádza na vlastnú žiadosť. Či má v zálohe iné miesto v štátnej správe, nešpecifikovala. **Funkcia riadteľa tlačového odboru zostane po jej odchode neobsadená.** Vyzerá to tak, že pomocné koleso Túrosovej nehodí ani bývalý partner Jaroslav Naď. „Nie, pani Túrosová nebude pôsobiť v štruktúrach rezortu obrany.“ https://www.cas.sk/clanok/2642315/problemy-krik-a-vycitky-expartnerka-ministra-nada-barbara-turosova-preco-odchadzam-od-mikulca/ **špeciálne privilégiá si dlho neužila:** dostala okrem služobného auta s majákmi aj špeciálne povolenie na bezproblémovú jazdu po slovenských cestách https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/vazny-problem-mikulcovej-hovorkyne-specialne-privilegia-toto-zavana-rodinkarstvom
12
10.26k
127
42
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept