História
21. prosince uplyne 142 let od narození Josifa Vissarionoviče Stalina

21.prosince – narozeniny Josifa Vissarionoviče Stalina


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139504-21-dekabrya-den-rozhdeniya-iosifa-vissarionovicha-stalina.html
Politikus.ru


"SSSR pod Stalinovým vedením porazil nacistické Německo.
V poválečných letech přispěl k vytvoření mocného vojensko-průmyslového komplexu v zemi a přeměně SSSR v jednu ze světových jaderně vyzbrojených supervelmocí."


**21.prosince – narozeniny Josifa Vissarionoviče Stalina** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139504-21-dekabrya-den-rozhdeniya-iosifa-vissarionovicha-stalina.html Politikus.ru "SSSR pod Stalinovým vedením porazil nacistické Německo. V poválečných letech přispěl k vytvoření mocného vojensko-průmyslového komplexu v zemi a přeměně SSSR v jednu ze světových jaderně vyzbrojených supervelmocí."
Upravené 21. 12. 2021 o 11:19

"SSSR pod Stalinovým vedením porazil nacistické Německo.
V poválečných letech přispěl k vytvoření mocného vojensko-průmyslového komplexu v zemi a přeměně SSSR v jednu ze světových jaderně vyzbrojených supervelmocí."
Stalin byl pro Rusy stejně zlý jako Hitler pro Němce. Stalin chtěl v roce 1948 obsadit Jugoslávii a když Tito seřadil tanky a jednotky směrem k Maďarsku a Rumunsku, Stalin to vzdal, protože viděl, že Jugoslávie není Česko, Polsko, Rumunsko atd., kteří padli před politikou Stalina a Ruska Měl stejné nároky jako Hitler, jen v jiné podobě.


[quote="pid:49242, uid:270"]"SSSR pod Stalinovým vedením porazil nacistické Německo. V poválečných letech přispěl k vytvoření mocného vojensko-průmyslového komplexu v zemi a přeměně SSSR v jednu ze světových jaderně vyzbrojených supervelmocí."[/quote]Stalin byl pro Rusy stejně zlý jako Hitler pro Němce. Stalin chtěl v roce 1948 obsadit Jugoslávii a když Tito seřadil tanky a jednotky směrem k Maďarsku a Rumunsku, Stalin to vzdal, protože viděl, že Jugoslávie není Česko, Polsko, Rumunsko atd., kteří padli před politikou Stalina a Ruska Měl stejné nároky jako Hitler, jen v jiné podobě.

Stalin byl pro Rusy stejně zlý jako Hitler pro Němce.


Že ti huba neupadne.


[quote="pid:49246, uid:747"]Stalin byl pro Rusy stejně zlý jako Hitler pro Němce.[/quote] Že ti huba neupadne.

milane dej si prášek :-))))

Naopak, jestli těch prášků už nebylo moc :-)


[quote="pid:49249, uid:402"]milane dej si prášek :-))))[/quote] Naopak, jestli těch prášků už nebylo moc :-)

Největší politická osobnost 20. století. Vskutku Člověk, který ač na vrcholu moci, dokázal, že jest pravým volchvou. m-Amon jej zcela minul...


Volchvové se nebojí mocných vladyků,
A knížecí dar jim netřeba.
Pravdiv a svoboden je jejich jazyk
A s vůlí nebeskou družen.


Největší politická osobnost 20. století. Vskutku Člověk, který ač na vrcholu moci, dokázal, že jest pravým volchvou. m-Amon jej zcela minul... _Volchvové se nebojí mocných vladyků, A knížecí dar jim netřeba. Pravdiv a svoboden je jejich jazyk A s vůlí nebeskou družen._

P.S. Pro velký zájem doplním, proč jsem to napsal tak, jak jsem to napsal ...trocha té histérie. Jeden z mých dědů byl gardový plukovník rudý armády. Prošel si Arménskou genocidou, Španělskou a i tou Vlasteneckou válkou. Jeho bráchu pustili z gulagu na začátku války. S mámou to tenkrát prej málem v kočárku šlehlo, když ho potkali před barákem. Cesta z centrální sibiře do Moskvy mu trvala cirka rok.
Druhý sedlačil tady. Otec málem seděl za to, že kolektivizačního komisaře v padesátko-šedesátkách zase málem prohodil oknem hospody. Jeho bratranci estébáci zase málem kontrolovali každý hovno co vysral a tak dostal v devadesátkách takovou malou trafiku.
Někteří pocítili zneužití na začátku války, jiní v padesátkách, šedesátkách...atd. Tak jak přicházeli na svět a uvěřili...v tu pravo-věrnou ideu, která je systémově podvedla. Já v rodinné tradici asi pokračuju. Cejtím se, jako kdyby mě v devadesátkách vymrdal stokilovej černoch půlmetrovou kládou. Nesmím zapomenout na strýce. Říkalo se mu ďáďa Lang, ten to vzal taky oklikou se Svobodou skrz Duklu. Tak vám snad už je jasný, za jakou partu tady lobuju. To k mystériu rudých palečků.


Jo vo Stalinovi je potřeba fakt asi pohovořit, a to bez těch karafiátů...hlavně. Mimochodem .... krásná kytka, ale komančí normalizace mi tu krásnou kytku pěkně zneuctila.....zelenej asparágus, rudej karafiát, celofán a stužka s textem....."imperialismus zhatí, naši vepři boubelatí", MDŽ a pěkně mávat, na prvního máje. Hodně lidí u nás těm bájím uvěřilo už v padesátkách. Uvěřili a dnes jsou z nich zarytí odpůrci všeho co už jen vzdáleně připomíná cokoliv z oblasti komunismu s rudou hvězdou a srpem+kladivo. Je to jako takový trauma ze znásilnění....pro ty co to chytlo v produktivním věku a je to přenosný...jako covidí chřipečka, po kapénkách.
Mladej Vissarion Džugašvili, absolvent Ratio Studiorum vystoupal hodně vysoko. Tahoun celého impéria co pak selhal. 70 let pomalé degradace plně vykvetlo až v devadesátkách.
Lidská oběť má úplně jiný grády, když na to čumí další humanoidé a o to asi jde. To "kvílení" neuronových mediátorů z takový "podívaný" ruší prej dopaminový receptory.... Do detailů tu technologii rozpracovali asi ti bezvousí z mezoameriky. Hlavně tu distribuci.. a co po nich zbylo?? Zbytky od stolu o kterých víme prd...jestli se mají vůbec žrát.
Víc jak pár desítek let jsem se bavil různými "stavebními technologiemi" Megalitické stavby....Olmékové až Inkové, Egypt, gotické katedrály na území Francie a Stalinova přestavba Moskvy nesou některé společné prvky, což asi nebude náhoda.
Jen taková moje fikce, když je to výročí.


P.S. Pro velký zájem doplním, proč jsem to napsal tak, jak jsem to napsal ...trocha té histérie. Jeden z mých dědů byl gardový plukovník rudý armády. Prošel si Arménskou genocidou, Španělskou a i tou Vlasteneckou válkou. Jeho bráchu pustili z gulagu na začátku války. S mámou to tenkrát prej málem v kočárku šlehlo, když ho potkali před barákem. Cesta z centrální sibiře do Moskvy mu trvala cirka rok. Druhý sedlačil tady. Otec málem seděl za to, že kolektivizačního komisaře v padesátko-šedesátkách zase málem prohodil oknem hospody. Jeho bratranci estébáci zase málem kontrolovali každý hovno co vysral a tak dostal v devadesátkách takovou malou trafiku. Někteří pocítili zneužití na začátku války, jiní v padesátkách, šedesátkách...atd. Tak jak přicházeli na svět a uvěřili...v tu pravo-věrnou ideu, která je systémově podvedla. Já v rodinné tradici asi pokračuju. Cejtím se, jako kdyby mě v devadesátkách vymrdal stokilovej černoch půlmetrovou kládou. Nesmím zapomenout na strýce. Říkalo se mu ďáďa Lang, ten to vzal taky oklikou se Svobodou skrz Duklu. Tak vám snad už je jasný, za jakou partu tady lobuju. To k mystériu rudých palečků. [quote="pid:49315, uid:190"]Jo vo Stalinovi je potřeba fakt asi pohovořit, a to bez těch karafiátů...hlavně. Mimochodem .... krásná kytka, ale komančí normalizace mi tu krásnou kytku pěkně zneuctila.....zelenej asparágus, rudej karafiát, celofán a stužka s textem....."imperialismus zhatí, naši vepři boubelatí", MDŽ a pěkně mávat, na prvního máje. Hodně lidí u nás těm bájím uvěřilo už v padesátkách. Uvěřili a dnes jsou z nich zarytí odpůrci všeho co už jen vzdáleně připomíná cokoliv z oblasti komunismu s rudou hvězdou a srpem+kladivo. Je to jako takový trauma ze znásilnění....pro ty co to chytlo v produktivním věku a je to přenosný...jako covidí chřipečka, po kapénkách. Mladej Vissarion Džugašvili, absolvent Ratio Studiorum vystoupal hodně vysoko. Tahoun celého impéria co pak selhal. 70 let pomalé degradace plně vykvetlo až v devadesátkách. Lidská oběť má úplně jiný grády, když na to čumí další humanoidé a o to asi jde. To "kvílení" neuronových mediátorů z takový "podívaný" ruší prej dopaminový receptory.... Do detailů tu technologii rozpracovali asi ti bezvousí z mezoameriky. Hlavně tu distribuci.. a co po nich zbylo?? Zbytky od stolu o kterých víme prd...jestli se mají vůbec žrát. Víc jak pár desítek let jsem se bavil různými "stavebními technologiemi" Megalitické stavby....Olmékové až Inkové, Egypt, gotické katedrály na území Francie a Stalinova přestavba Moskvy nesou některé společné prvky, což asi nebude náhoda. Jen taková moje fikce, když je to výročí.[/quote]

Vedi.Vini......

Upravené 22. 12. 2021 o 16:12

Jak je to s datem jeho narození? Uvádí se 21.12. a 18.12.
Díky za osvětlení.


Jak je to s datem jeho narození? Uvádí se 21.12. a 18.12. Díky za osvětlení.

A včera měl narozeniny taky Rokossovskij. Možná nejlepší sovětský generál druhé světové.


A včera měl narozeniny taky Rokossovskij. Možná nejlepší sovětský generál druhé světové.

Jak je to s datem jeho narození? Uvádí se 21.12. a 18.12.
presne toto som sa chcel opýtať aj ja


[quote="pid:49344, uid:291"]Jak je to s datem jeho narození? Uvádí se 21.12. a 18.12.[/quote] presne toto som sa chcel opýtať aj ja

V Sociologii 2 se píše, že datum narození 21.12. 1879 je nesprávný a podle matričních záznamů se Koba narodil 6.12. 1878.


V Sociologii 2 se píše, že datum narození 21.12. 1879 je nesprávný a podle matričních záznamů se Koba narodil 6.12. 1878.

Zkušenosti se studiem stalinského období
https://colonelcassad.livejournal.com/7355978.html


"Ze Stalina jsem získal jednoduchý dojem – je to skvělý člověk. V hudbě, literatuře jsou skvělí lidé a v politice Stalin. Stalin předčil všechny své protivníky intelektem, pevnou vůlí a organizačními vlastnostmi, byl hlubokým myslitelem a bystrým stratégem. Stalinův mocenský systém byl tvrdý a na dnešní poměry až brutální, ale konzistentní, otevřený a podle mého názoru čestný. Represe byly samozřejmě důležitou součástí fungování stalinského politického modelu. Odpůrci režimu, zkorumpovaní úředníci, sabotéři, spekulanti byli tvrdě potrestáni. Státní cenzura byla všudypřítomná.


Stalinistický režim však nelze nazvat zásadně brutálnějším než v jiných zemích té doby, nebo nějak zvlášť totalitním.


Ale lidé tehdy byli úplně jiní, přímější, drsnější, vytrvalejší a s kolektivistickým viděním světa. Za Stalina lidé přemýšleli o osudu vlasti, milovali vlast, milovali Stalina a budovali lepší život. A zdá se mi to docela úspěšné. Alespoň je možné a nutné tuto zkušenost vzít, analyzovat a najít v ní pro nás dnes cenné. Manturov zazpíval Stalinovi Hosannu a bylo by lepší položit otázku po důvodech úspěchu stalinského průmyslu.


Pokud jde o cenu úspěchu, obětí, úsilí a dalších „prostředků“, které „cíle“ ospravedlnily, pak, myslím, nepřísluší nám soudit velkou generaci našich dědů – vítězů a tvůrců. Naše úspěchy a úspěchy blednou před většinou jejich vítězství, proto je třeba k chybám a nedostatkům minulosti přistupovat velmi jemně."

Věty, které by se měly "tesat do kamene"...


**Zkušenosti se studiem stalinského období** https://colonelcassad.livejournal.com/7355978.html "Ze Stalina jsem získal jednoduchý dojem – je to skvělý člověk. V hudbě, literatuře jsou skvělí lidé a v politice Stalin. Stalin předčil všechny své protivníky intelektem, pevnou vůlí a organizačními vlastnostmi, byl hlubokým myslitelem a bystrým stratégem. Stalinův mocenský systém byl tvrdý a na dnešní poměry až brutální, ale konzistentní, otevřený a podle mého názoru čestný. Represe byly samozřejmě důležitou součástí fungování stalinského politického modelu. Odpůrci režimu, zkorumpovaní úředníci, sabotéři, spekulanti byli tvrdě potrestáni. Státní cenzura byla všudypřítomná. Stalinistický režim však nelze nazvat zásadně brutálnějším než v jiných zemích té doby, nebo nějak zvlášť totalitním. Ale lidé tehdy byli úplně jiní, přímější, drsnější, vytrvalejší a s kolektivistickým viděním světa. Za Stalina lidé přemýšleli o osudu vlasti, milovali vlast, milovali Stalina a budovali lepší život. A zdá se mi to docela úspěšné. Alespoň je možné a nutné tuto zkušenost vzít, analyzovat a najít v ní pro nás dnes cenné. Manturov zazpíval Stalinovi Hosannu a bylo by lepší položit otázku po důvodech úspěchu stalinského průmyslu. Pokud jde o cenu úspěchu, obětí, úsilí a dalších „prostředků“, které „cíle“ ospravedlnily, pak, myslím, nepřísluší nám soudit velkou generaci našich dědů – vítězů a tvůrců. Naše úspěchy a úspěchy blednou před většinou jejich vítězství, proto je třeba k chybám a nedostatkům minulosti přistupovat velmi jemně." ** Věty, které by se měly "tesat do kamene"...**

V Sociologii 2 se píše, že datum narození 21.12. 1879 je nesprávný a podle matričních záznamů se Koba narodil 6.12. 1878.


Len upresňujem, že 6.12. 1878 je podľa starého kalendára, čo by malo pripadať na 18.12.
Čo sa týka rokov, tak myslím si, že to môže mať súvis s tým, kto je jeho skutočným otcom.


http://www.hrono.ru/libris/stalin/16-17.php


[quote="pid:49501, uid:755"]V Sociologii 2 se píše, že datum narození 21.12. 1879 je nesprávný a podle matričních záznamů se Koba narodil 6.12. 1878.[/quote] Len upresňujem, že 6.12. 1878 je podľa starého kalendára, čo by malo pripadať na 18.12. Čo sa týka rokov, tak myslím si, že to môže mať súvis s tým, kto je jeho skutočným otcom. http://www.hrono.ru/libris/stalin/16-17.php

taka Palesovska vsuvska, kedze teraz citam jeho knihy. Stalin = Muz zo zeleza. Sedi presne na Samaelovske (zelezne) obdobie 1917-1989. Nieco bude na tej jeho hypoteze.


taka Palesovska vsuvska, kedze teraz citam jeho knihy. Stalin = Muz zo zeleza. Sedi presne na Samaelovske (zelezne) obdobie 1917-1989. Nieco bude na tej jeho hypoteze.

Moderator

1.55k
17
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept