Zahraničná politika
Putin povedal, že medzi poradcami vlády bol začiatkom 90. rokov aspoň jeden agent CIA

Putin povedal, že medzi poradcami vlády bol začiatkom 90. rokov aspoň jeden agent CIA


Najmenej jeden káder americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) bol začiatkom 90. rokov medzi poradcami ruskej vlády. Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre film "Rusko. Nedávna história", ktorého fragment v sobotu odvysielal televízny kanál "Rusko-1".


„Medzi týmito poradcami bol, myslím, pravdepodobne, ale určite bol jeden, kariérny dôstojník CIA, ktorý v súlade so zákonmi svojej krajiny nemal právo zapájať sa do komerčných aktivít,“ povedal Putin. Podľa prezidenta sa prípad napokon zmenil na súdny spor v Spojených štátoch, počas ktorého sa ukázalo, že tento muž bol pracovníkom CIA.


Putin 9. decembra uviedol podobný príklad o predstaviteľoch CIA medzi zamestnancami ruskej vlády v 90. rokoch na stretnutí s Radou pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv. Podľa neho ide len o jeden príklad pokusov zasahovať do záležitostí Ruskej federácie. Prezident vtedy tiež povedal, že začiatkom roku 2000 „už tam všetkých vyčistil“.


https://tass.ru/politika/13175789


Putin povedal, že medzi poradcami vlády bol začiatkom 90. rokov aspoň jeden agent CIA Najmenej jeden káder americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) bol začiatkom 90. rokov medzi poradcami ruskej vlády. Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre film "Rusko. Nedávna história", ktorého fragment v sobotu odvysielal televízny kanál "Rusko-1". „Medzi týmito poradcami bol, myslím, pravdepodobne, ale určite bol jeden, kariérny dôstojník CIA, ktorý v súlade so zákonmi svojej krajiny nemal právo zapájať sa do komerčných aktivít,“ povedal Putin. Podľa prezidenta sa prípad napokon zmenil na súdny spor v Spojených štátoch, počas ktorého sa ukázalo, že tento muž bol pracovníkom CIA. Putin 9. decembra uviedol podobný príklad o predstaviteľoch CIA medzi zamestnancami ruskej vlády v 90. rokoch na stretnutí s Radou pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv. Podľa neho ide len o jeden príklad pokusov zasahovať do záležitostí Ruskej federácie. Prezident vtedy tiež povedal, že začiatkom roku 2000 „už tam všetkých vyčistil“. https://tass.ru/politika/13175789
154
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept