Zahraničná politika
Biden: Spojené štáty čakajú na interakciu s novými orgánmi Spolkovej republiky Nemecko vrátane Ruska a Ukrajiny

Biden: Spojené štáty čakajú na interakciu s novými orgánmi Spolkovej republiky Nemecko vrátane Ruska a Ukrajiny


Prezident Spojených štátov zdôraznil, že očakáva spoluprácu s Nemeckom na celom spektre globálnych problémov


Washington sa teší na spoločnú prácu s novou vládou Nemeckej spolkovej republiky, a to aj pokiaľ ide o situáciu medzi Ruskom a Ukrajinou. Povedal to v piatok americký prezident Joe Biden po výsledkoch prvého telefonického rozhovoru s novým nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.


"Dnes som hovoril s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, aby som mu zablahoželal k vymenovaniu [na post kancelára]. Teším sa na spoločnú prácu na celom spektre globálnych problémov, vrátane transatlantického úsilia reagovať na destabilizujúce hromadenie ruskej armády. ďaleko k hraniciam s Ukrajinou,“ - napísal americký líder na Twitteri.


Ako neskôr informovala tlačová služba Bieleho domu, počas rozhovoru Biden „znova potvrdil svoju podporu silným vzťahom medzi Spojenými štátmi a Nemeckom“ a tiež naznačil svoju túžbu ďalej posilňovať transatlantickú spoluprácu. Okrem situácie medzi Ruskom a Ukrajinou diskutovali Biden a Scholz o „celom spektre globálnych výziev“, vrátane boja proti pandémii a prekonania klimatickej krízy.


Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. Ubezpečil tiež, že Moskva vynakladá maximálne úsilie na to, aby pomohla Kyjevu vyriešiť konflikt na Donbase, pričom zostáva oddaná normandskému formátu a minským dohodám.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13174609


Biden: Spojené štáty čakajú na interakciu s novými orgánmi Spolkovej republiky Nemecko vrátane Ruska a Ukrajiny Prezident Spojených štátov zdôraznil, že očakáva spoluprácu s Nemeckom na celom spektre globálnych problémov Washington sa teší na spoločnú prácu s novou vládou Nemeckej spolkovej republiky, a to aj pokiaľ ide o situáciu medzi Ruskom a Ukrajinou. Povedal to v piatok americký prezident Joe Biden po výsledkoch prvého telefonického rozhovoru s novým nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. "Dnes som hovoril s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, aby som mu zablahoželal k vymenovaniu [na post kancelára]. Teším sa na spoločnú prácu na celom spektre globálnych problémov, vrátane transatlantického úsilia reagovať na destabilizujúce hromadenie ruskej armády. ďaleko k hraniciam s Ukrajinou,“ - napísal americký líder na Twitteri. Ako neskôr informovala tlačová služba Bieleho domu, počas rozhovoru Biden „znova potvrdil svoju podporu silným vzťahom medzi Spojenými štátmi a Nemeckom“ a tiež naznačil svoju túžbu ďalej posilňovať transatlantickú spoluprácu. Okrem situácie medzi Ruskom a Ukrajinou diskutovali Biden a Scholz o „celom spektre globálnych výziev“, vrátane boja proti pandémii a prekonania klimatickej krízy. Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. Ubezpečil tiež, že Moskva vynakladá maximálne úsilie na to, aby pomohla Kyjevu vyriešiť konflikt na Donbase, pričom zostáva oddaná normandskému formátu a minským dohodám. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13174609
106
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept