Zahraničná politika
Izrael

https://www.brecorder.com/news/40139117/imf-10-countries-simulate-cyber-attack-on-global-financial-system


Izrael vo štvrtok viedol v 10 krajinách simuláciu veľkého kybernetického útoku na globálny finančný systém v snahe zvýšiť spoluprácu, ktorá by mohla pomôcť minimalizovať akékoľvek potenciálne škody na finančných trhoch a bankách.


Simulovaný kybernetický útok sa vyvíjal počas 10 dní, pričom na temnom webe sa objavili citlivé údaje spolu s falošnými správami, ktoré nakoniec spôsobili chaos na globálnych trhoch a útok na banky.


Simulácia obsahovala niekoľko typov útokov, ktoré ovplyvnili globálne devízové ​​a dlhopisové trhy, likviditu, integritu údajov a transakcie medzi dovozcami a vývozcami.


„Tieto udalosti spôsobujú zmätok na finančných trhoch,“ povedal rozprávač filmu, ktorý sa účastníkom premietal v rámci simulácie a ktorý videla agentúra Reuters.


Izraelskí vládni predstavitelia uviedli, že takéto hrozby sú možné v dôsledku mnohých významných kybernetických útokov na veľké spoločnosti a že jediný spôsob, ako obmedziť akékoľvek škody, je prostredníctvom globálnej spolupráce, pretože súčasná kybernetická bezpečnosť nie je vždy dostatočne silná.


"Útočníci sú 10 krokov pred obrancom," povedal agentúre Reuters Micha Weis, finančný kybernetický manažér na izraelskom ministerstve financií.


https://www.brecorder.com/news/40139117/imf-10-countries-simulate-cyber-attack-on-global-financial-system Izrael vo štvrtok viedol v 10 krajinách simuláciu veľkého kybernetického útoku na globálny finančný systém v snahe zvýšiť spoluprácu, ktorá by mohla pomôcť minimalizovať akékoľvek potenciálne škody na finančných trhoch a bankách. Simulovaný kybernetický útok sa vyvíjal počas 10 dní, pričom na temnom webe sa objavili citlivé údaje spolu s falošnými správami, ktoré nakoniec spôsobili chaos na globálnych trhoch a útok na banky. Simulácia obsahovala niekoľko typov útokov, ktoré ovplyvnili globálne devízové ​​a dlhopisové trhy, likviditu, integritu údajov a transakcie medzi dovozcami a vývozcami. „Tieto udalosti spôsobujú zmätok na finančných trhoch,“ povedal rozprávač filmu, ktorý sa účastníkom premietal v rámci simulácie a ktorý videla agentúra Reuters. Izraelskí vládni predstavitelia uviedli, že takéto hrozby sú možné v dôsledku mnohých významných kybernetických útokov na veľké spoločnosti a že jediný spôsob, ako obmedziť akékoľvek škody, je prostredníctvom globálnej spolupráce, pretože súčasná kybernetická bezpečnosť nie je vždy dostatočne silná. "Útočníci sú 10 krokov pred obrancom," povedal agentúre Reuters Micha Weis, finančný kybernetický manažér na izraelskom ministerstve financií.
Upravené 10. 12. 2021 o 11:28

Jestli tomu dobře rozumím, tak nevyhnutelný pád akcií a následný krach na burze bude sveden na neviditelného hackera, který bude nejspíš lokalizován někde v Rusku?


Jestli tomu dobře rozumím, tak nevyhnutelný pád akcií a následný krach na burze bude sveden na neviditelného hackera, který bude nejspíš lokalizován někde v Rusku?

nevyhnutelný pád akcií a následný krach na burze bude sveden na neviditelného hackera, který bude nejspíš lokalizován někde v Rusku?

To je len jeden z možných scenárov.
Môžu nám ešte vypnúť plyn, elektriku alebo internet.
Alebo ich kombinácia v rôznom pomere podľa potreby.


Korona infodémia už prestala dostatočne účinkovať, myslím, že blackout na niekoľko dní by sa im teraz celkom hodil.


[quote="pid:47578, uid:472"]nevyhnutelný pád akcií a následný krach na burze bude sveden na neviditelného hackera, který bude nejspíš lokalizován někde v Rusku?[/quote] To je len jeden z možných scenárov. Môžu nám ešte vypnúť plyn, elektriku alebo internet. Alebo ich kombinácia v rôznom pomere podľa potreby. Korona infodémia už prestala dostatočne účinkovať, myslím, že blackout na niekoľko dní by sa im teraz celkom hodil.

Hej testujú čo by najlepšie zakrylo neodvratný pád finančného systému.


Rovnako ako cvičili na pandemiu....


Hej testujú čo by najlepšie zakrylo neodvratný pád finančného systému. Rovnako ako cvičili na pandemiu....

tak inak to vypnutie elektriny a plynu z dovodu green dealu a nedostatku plynu v zasobnikoch maskovat utokmi z Iranu (Rusko by bolo asi prilis na rane a nemuselo by tomu verit prilis vela ludi) to nie je zly napad. Ja som si hovorila, ked som videla ze co robi u nas par cm snehu a v Petrohade je -17, co bude, ked ta zima pride k nam:-(


tak inak to vypnutie elektriny a plynu z dovodu green dealu a nedostatku plynu v zasobnikoch maskovat utokmi z Iranu (Rusko by bolo asi prilis na rane a nemuselo by tomu verit prilis vela ludi) to nie je zly napad. Ja som si hovorila, ked som videla ze co robi u nas par cm snehu a v Petrohade je -17, co bude, ked ta zima pride k nam:-(
1.7k
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept