Zahraničná politika
Biden rozzúril NATO, želaním, aby začalo dialóg s Ruskom - Bloomberg

Biden rozzúril NATO, želaním, aby začalo dialóg s Ruskom - Bloomberg


Krajiny východnej Európy kritizovali návrh amerického prezidenta Joea Bidena začať dialóg medzi Ruskom a NATO o situácii okolo Ukrajiny, informuje agentúra Bloomberg s odvolaním sa na nemenovaného diplomata.


Ako poznamenáva agentúra, takúto výzvu dostali lídri viacerých členov Severoatlantickej aliancie. Spolubesedník publikácie objasnil, že „vláda jedného zo štátov bola rozzúrená“ postojom Washingtonu, ktorý chce nadviazať styky s Moskvou.


V publikácii sa uvádza, že „východné krídlo“ NATO je znepokojené tým, k akým ústupkom môžu viesť rokovania s Ruskom v zmysle politických záruk a obmedzenia slobody konania Severoatlantickej aliancie.


Rusko opakovane poprelo obvinenia z „agresie“ a zdôraznilo, že sa nechystá na nikoho zaútočiť. Kremeľ sa domnieva, že Západ takéto vyhlásenia používa ako zámienku na umiestnenie väčšieho množstva vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.


7.decembra sa uskutočnili online rozhovory medzi prezidentmi Ruska a Spojených štátov Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom. Trvali asi dve hodiny. Počas stretnutia ruský líder povedal svojmu americkému náprotivku, že „červené línie“ predstavujú ďalší pohyb NATO na východ a rozmiestnenie útočných zbraní na Ukrajine. Biden zase pohrozil, že Washington poskytne Kyjevu dodatočnú vojenskú pomoc a posilní východnú vlajku bloku.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1639106849


**Biden rozzúril NATO, želaním, aby začalo dialóg s Ruskom - Bloomberg** Krajiny východnej Európy kritizovali návrh amerického prezidenta Joea Bidena začať dialóg medzi Ruskom a NATO o situácii okolo Ukrajiny, informuje agentúra Bloomberg s odvolaním sa na nemenovaného diplomata. Ako poznamenáva agentúra, takúto výzvu dostali lídri viacerých členov Severoatlantickej aliancie. Spolubesedník publikácie objasnil, že „vláda jedného zo štátov bola rozzúrená“ postojom Washingtonu, ktorý chce nadviazať styky s Moskvou. V publikácii sa uvádza, že „východné krídlo“ NATO je znepokojené tým, k akým ústupkom môžu viesť rokovania s Ruskom v zmysle politických záruk a obmedzenia slobody konania Severoatlantickej aliancie. Rusko opakovane poprelo obvinenia z „agresie“ a zdôraznilo, že sa nechystá na nikoho zaútočiť. Kremeľ sa domnieva, že Západ takéto vyhlásenia používa ako zámienku na umiestnenie väčšieho množstva vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc. 7.decembra sa uskutočnili online rozhovory medzi prezidentmi Ruska a Spojených štátov Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom. Trvali asi dve hodiny. Počas stretnutia ruský líder povedal svojmu americkému náprotivku, že „červené línie“ predstavujú ďalší pohyb NATO na východ a rozmiestnenie útočných zbraní na Ukrajine. Biden zase pohrozil, že Washington poskytne Kyjevu dodatočnú vojenskú pomoc a posilní východnú vlajku bloku. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1639106849
Upravené 10. 12. 2021 o 10:44

V publikácii sa uvádza, že „východné krídlo“ NATO je znepokojené tým, k akým ústupkom môžu viesť rokovania s Ruskom v zmysle politických záruk a obmedzenia slobody konania Severoatlantickej aliancie.


A budu hádat. Nejvíce ječeli pobaltští "tygří" a Polsko.


[quote="pid:47544, uid:12"]V publikácii sa uvádza, že „východné krídlo“ NATO je znepokojené tým, k akým ústupkom môžu viesť rokovania s Ruskom v zmysle politických záruk a obmedzenia slobody konania Severoatlantickej aliancie.[/quote] A budu hádat. Nejvíce ječeli pobaltští "tygří" a Polsko.

A budu hádat. Nejvíce ječeli pobaltští "tygří" a Polsko.


Dnešní článek o Maďarsku na seznamu:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/madarsko-ruske-vztahy-zazivaji-boom-40380686#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Ch2PAeIRm4X-202112100505&dop_id=40380686&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest182_boxik_sport_bez_dopo_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Spolupráce Maďarska s Ruskem nežádoucí. V Maďarsku se formuje jednotná opozice proti Orbánovi do příštích voleb - asi stejný plán se kterým uspěli ve volbách u nás.
"Autorita" Polska bude obratem USA oslabena. Posílení pozice Maďarska jako lídra V4 je pro pindose hrozba.


[quote="pid:47549, uid:158"]A budu hádat. Nejvíce ječeli pobaltští "tygří" a Polsko.[/quote] Dnešní článek o Maďarsku na seznamu: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/madarsko-ruske-vztahy-zazivaji-boom-40380686#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Ch2PAeIRm4X-202112100505&dop_id=40380686&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest182_boxik_sport_bez_dopo_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Spolupráce Maďarska s Ruskem nežádoucí. V Maďarsku se formuje jednotná opozice proti Orbánovi do příštích voleb - asi stejný plán se kterým uspěli ve volbách u nás. "Autorita" Polska bude obratem USA oslabena. Posílení pozice Maďarska jako lídra V4 je pro pindose hrozba.

Financial Times: "Pěšci na šachovnici": Ukrajinci sledují, jak USA a Rusko rozhodují o jejich osudu.


Navzdory týdnům stále naléhavějších amerických varování, že Rusko může tuto zimu zahájit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu, strávil Volodymyr Nahornij středeční večer v kyjevském obchodě s lyžemi a utratil 500 dolarů za vybavení na dva plánované výlety na snowboardu.


Zaměstnanci obchodu tvrdí, že před dvěma týdny během výprodeje na Černý pátek byli zahlceni zákazníky - většinou mladými podnikateli, jako je Nahornij, 28letý pracovník v rychle se rozvíjejícím ukrajinském IT průmyslu.


"Čas ukáže, co nás čeká," řekl. "Už jsme ve válce s Ruskem," dodal s odkazem na konflikt s Ruskem podporovanými separatisty na východě Ukrajiny, který poprvé vypukl po ruské anexi Krymu v roce 2014.


Podle hodnocení amerických zpravodajských služeb, která jsou široce sdílena se západními spojenci, shromažďuje prezident Vladimir Putin kolem ukrajinských hranic až 175 000 ruských vojáků a těžkou výzbroj a možná má v úmyslu zahájit ofenzívu.


Na Ukrajině, kde úředníci několik týdnů zlehčovali hrozbu, na kterou upozornil Washington, však není příliš mnoho známek znepokojení. Místo panického nakupování jsou kavárny, bary a nákupní centra plné lidí. Média vlastněná oligarchy se zajímají spíše o domácí politické intriky než o ruský útok. Ukrajinci si na konflikty zvykli, protože válka v Donbasu trvá už sedm let a vyžádala si 14 000 obětí.


"Ukrajinci už tento film viděli - to znamená velké nahromadění ruských vojsk na hranicích," řekl Brian Mefford, americký podnikatel působící v Kyjevě. Měl na mysli rozmístění 110 000 ruských vojáků podél ukrajinských hranic letos na jaře. Kreml uvedl, že se jednalo o vojenské cvičení, ale využil nasazení k tomu, aby si vymohl červnový summit s americkým prezidentem Joem Bidenem.


"Žádná panika se nekoná - ani u mě, ani u nikoho z mých přátel, ani u nikoho jiného," řekl čtyřiapadesátiletý podnikatel Valerij, který nakupuje na Vánoce se svou ženou a synem. "Zdá se mi, že se Ukrajinci po těch letech ničeho nebojí."


Ministr obrany Oleksij Reznikov uvedl, že "poměrně klidná reakce Ukrajiny na tuto poslední ruskou hrozbu odráží dlouhodobý charakter probíhajícího konfliktu mezi našimi dvěma zeměmi".


Stejně jako mnoho jeho krajanů vyjádřil Valerij unavenou rezignaci, že Ukrajina je obětí širší geopolitické hry mezi Moskvou a Washingtonem.


Putin podle něj hraje hru na hraně, aby zastrašil západní příznivce před poskytnutím další obranné výzbroje Kyjevu a před přijetím nabídky země na vstup do vojenské aliance NATO.


"Jsme jen pěšci na šachovnici," řekl.


Bidenovo rozhodnutí z tohoto týdne souhlasit s rozhovory s Putinem o ruských obavách z dalšího rozšiřování NATO posílilo ukrajinské podezření, že vojenské posilování ze strany Moskvy je spíše jen formou zastrašování než aktivní vojenskou hrozbou.


"Jedná se o ruský pokus zmanipulovat Bidena, aby snížil americkou podporu Ukrajině," řekl Oleksander Danylyuk, předseda kyjevského Centra pro obranné reformy. "Biden se chová tak, jak Rusko chce, aby se choval."


Ruské šavlovačky slouží také k destabilizaci ukrajinské vlády a podkopávání postpandemického hospodářského oživení.


Ve snaze uklidnit investory prezident Volodymyr Zelenskyj na nedávném setkání s podnikateli zlehčoval rizika plnohodnotné invaze.


"Prezident Zelenskyj nás ujišťuje, že přímé zahraniční investice na Ukrajině jsou bezpečné," řekl Andy Hunder, prezident Americké obchodní komory na Ukrajině. "Společnosti fungují jako obvykle a vykazují pozitivní finanční výsledky za celý rok."
Zelenskij se zároveň snažil pro jistotu galvanizovat ukrajinské ozbrojené síly. Pořádal televizní shromáždění s vojáky po celé zemi, na nichž defilovala obrněná vozidla a hlídkové čluny poskytnuté USA.


Ukrajinská armáda čítající 250 000 mužů je lépe vycvičená a zocelená v boji. Je také lépe vybavena, má zásoby protitankových granátometů Javelin dodaných USA, modernizované tanky a obrněná vozidla. Má také v Turecku vyrobené bezpilotní letouny Bayraktar, které byly k zuřivosti Moskvy nasazeny proti Ruskem podporovaným silám v Donbasu. Kyjev plánuje získat námořní plavidla a rakety ze Spojeného království a Turecka.


Ačkoli má ruská armáda stále značnou početní a materiální převahu nad ukrajinskými silami, je ukrajinská armáda považována za schopnější způsobit invazním silám ztráty. Ukrajině však chybí protivzdušná obrana, takže je vystavena ruskému letectvu a raketovým úderům. Někteří analytici tvrdí, že ruské raketové údery s cílem zničit ukrajinské prostředky, zejména bezpilotní letouny Bayraktar, jsou pravděpodobnější než pozemní invaze.


Ukrajinci sice nejsou znepokojeni, ale začínají se připravovat.


"Mnoho z tisíců dobrovolných bojovníků, kteří hráli rozhodující roli při odsunu v roce 2014, se vrátí do předních linií; mnozí se nedávno připojili k nově vytvořeným vládním celostátním silám územní obrany," uvedl Lada Roslycky, americký bezpečnostní expert, který vede poradenskou společnost Black Trident zaměřenou na Ukrajinu.


Jeden podnikatel žijící ve městě poblíž ukrajinských hranic s Ruskem řekl listu Financial Times, že v případě pádu hlavního města uvažuje o přestěhování na západ do Kyjeva a případně i jinam do Evropy.


Nahorniy svíral své zbrusu nové boty na snowboard a přemýšlel, co by dělal tuto zimu, kdyby se Putin rozhodl udeřit.


"Budu mít v plánu bránit svou rodinu, ne jezdit na snowboardu," řekl a pak dodal: "Záleží na tom, jak velká invaze to bude."


Financial Times: "Pěšci na šachovnici": Ukrajinci sledují, jak USA a Rusko rozhodují o jejich osudu. Navzdory týdnům stále naléhavějších amerických varování, že Rusko může tuto zimu zahájit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu, strávil Volodymyr Nahornij středeční večer v kyjevském obchodě s lyžemi a utratil 500 dolarů za vybavení na dva plánované výlety na snowboardu. Zaměstnanci obchodu tvrdí, že před dvěma týdny během výprodeje na Černý pátek byli zahlceni zákazníky - většinou mladými podnikateli, jako je Nahornij, 28letý pracovník v rychle se rozvíjejícím ukrajinském IT průmyslu. "Čas ukáže, co nás čeká," řekl. "Už jsme ve válce s Ruskem," dodal s odkazem na konflikt s Ruskem podporovanými separatisty na východě Ukrajiny, který poprvé vypukl po ruské anexi Krymu v roce 2014. Podle hodnocení amerických zpravodajských služeb, která jsou široce sdílena se západními spojenci, shromažďuje prezident Vladimir Putin kolem ukrajinských hranic až 175 000 ruských vojáků a těžkou výzbroj a možná má v úmyslu zahájit ofenzívu. Na Ukrajině, kde úředníci několik týdnů zlehčovali hrozbu, na kterou upozornil Washington, však není příliš mnoho známek znepokojení. Místo panického nakupování jsou kavárny, bary a nákupní centra plné lidí. Média vlastněná oligarchy se zajímají spíše o domácí politické intriky než o ruský útok. Ukrajinci si na konflikty zvykli, protože válka v Donbasu trvá už sedm let a vyžádala si 14 000 obětí. "Ukrajinci už tento film viděli - to znamená velké nahromadění ruských vojsk na hranicích," řekl Brian Mefford, americký podnikatel působící v Kyjevě. Měl na mysli rozmístění 110 000 ruských vojáků podél ukrajinských hranic letos na jaře. Kreml uvedl, že se jednalo o vojenské cvičení, ale využil nasazení k tomu, aby si vymohl červnový summit s americkým prezidentem Joem Bidenem. "Žádná panika se nekoná - ani u mě, ani u nikoho z mých přátel, ani u nikoho jiného," řekl čtyřiapadesátiletý podnikatel Valerij, který nakupuje na Vánoce se svou ženou a synem. "Zdá se mi, že se Ukrajinci po těch letech ničeho nebojí." Ministr obrany Oleksij Reznikov uvedl, že "poměrně klidná reakce Ukrajiny na tuto poslední ruskou hrozbu odráží dlouhodobý charakter probíhajícího konfliktu mezi našimi dvěma zeměmi". Stejně jako mnoho jeho krajanů vyjádřil Valerij unavenou rezignaci, že Ukrajina je obětí širší geopolitické hry mezi Moskvou a Washingtonem. Putin podle něj hraje hru na hraně, aby zastrašil západní příznivce před poskytnutím další obranné výzbroje Kyjevu a před přijetím nabídky země na vstup do vojenské aliance NATO. "Jsme jen pěšci na šachovnici," řekl. Bidenovo rozhodnutí z tohoto týdne souhlasit s rozhovory s Putinem o ruských obavách z dalšího rozšiřování NATO posílilo ukrajinské podezření, že vojenské posilování ze strany Moskvy je spíše jen formou zastrašování než aktivní vojenskou hrozbou. "Jedná se o ruský pokus zmanipulovat Bidena, aby snížil americkou podporu Ukrajině," řekl Oleksander Danylyuk, předseda kyjevského Centra pro obranné reformy. "Biden se chová tak, jak Rusko chce, aby se choval." Ruské šavlovačky slouží také k destabilizaci ukrajinské vlády a podkopávání postpandemického hospodářského oživení. Ve snaze uklidnit investory prezident Volodymyr Zelenskyj na nedávném setkání s podnikateli zlehčoval rizika plnohodnotné invaze. "Prezident Zelenskyj nás ujišťuje, že přímé zahraniční investice na Ukrajině jsou bezpečné," řekl Andy Hunder, prezident Americké obchodní komory na Ukrajině. "Společnosti fungují jako obvykle a vykazují pozitivní finanční výsledky za celý rok." Zelenskij se zároveň snažil pro jistotu galvanizovat ukrajinské ozbrojené síly. Pořádal televizní shromáždění s vojáky po celé zemi, na nichž defilovala obrněná vozidla a hlídkové čluny poskytnuté USA. Ukrajinská armáda čítající 250 000 mužů je lépe vycvičená a zocelená v boji. Je také lépe vybavena, má zásoby protitankových granátometů Javelin dodaných USA, modernizované tanky a obrněná vozidla. Má také v Turecku vyrobené bezpilotní letouny Bayraktar, které byly k zuřivosti Moskvy nasazeny proti Ruskem podporovaným silám v Donbasu. Kyjev plánuje získat námořní plavidla a rakety ze Spojeného království a Turecka. Ačkoli má ruská armáda stále značnou početní a materiální převahu nad ukrajinskými silami, je ukrajinská armáda považována za schopnější způsobit invazním silám ztráty. Ukrajině však chybí protivzdušná obrana, takže je vystavena ruskému letectvu a raketovým úderům. Někteří analytici tvrdí, že ruské raketové údery s cílem zničit ukrajinské prostředky, zejména bezpilotní letouny Bayraktar, jsou pravděpodobnější než pozemní invaze. Ukrajinci sice nejsou znepokojeni, ale začínají se připravovat. "Mnoho z tisíců dobrovolných bojovníků, kteří hráli rozhodující roli při odsunu v roce 2014, se vrátí do předních linií; mnozí se nedávno připojili k nově vytvořeným vládním celostátním silám územní obrany," uvedl Lada Roslycky, americký bezpečnostní expert, který vede poradenskou společnost Black Trident zaměřenou na Ukrajinu. Jeden podnikatel žijící ve městě poblíž ukrajinských hranic s Ruskem řekl listu Financial Times, že v případě pádu hlavního města uvažuje o přestěhování na západ do Kyjeva a případně i jinam do Evropy. Nahorniy svíral své zbrusu nové boty na snowboard a přemýšlel, co by dělal tuto zimu, kdyby se Putin rozhodl udeřit. "Budu mít v plánu bránit svou rodinu, ne jezdit na snowboardu," řekl a pak dodal: "Záleží na tom, jak velká invaze to bude."

Dam to sem jeste jednou, at je to pekne pohromade:
O vysledcich rozhovoru Putina a Bidena z 08.12.2021
https://www.youtube.com/watch?v=19UjToC75bY


Je treba kliknout na link, pak to jde.


Dam to sem jeste jednou, at je to pekne pohromade: **O vysledcich rozhovoru Putina a Bidena z 08.12.2021** https://www.youtube.com/watch?v=19UjToC75bY Je treba kliknout na link, pak to jde.
Upravené 10. 12. 2021 o 14:29

Celé rozzuření je sice prezentováno "východním křidlem", ale zuří Londýn, který před očima celého Světa odchází do zapomnění. Biden hraje v plném rozsahu hru globalistů (je to ostatně už zjevně jimi řízená figura) a účinně odstraňuje staré atlantické řízení (Londýn+NATO) z globální šachovnice.Sází se na kontinentální řízení staré Evropy (osa Berlín-Paříž) , která je životně zainteresována na normalizaci vztahů s Ruskem. Ve hře jsou nejen vojenské aspekty )ty asi hrají nejmenší roli), ale především budované projekty měnových zón, podmiňujících současně i s nimi kompatibilní politické vlivové zóny. Malobritánie zůstává na ocet, jejich úhlavní historická teze "nemáme stálé přátele, jen stálé zájmy" konečně dospívá naplnění. Vůbec bych nevylučoval "historickou revanš" Spocených států a jejich elit vůči věčnému historickému ředitelství v Buckinghamu,Downing street a City. Jóžin je prostě ideální figura řízení a při svém vystupování "hospitalizovaného imbecila na povolené vycházce" zdá se, že zvládne všechno. Mám ho rád.


Celé rozzuření je sice prezentováno "východním křidlem", ale zuří Londýn, který před očima celého Světa odchází do zapomnění. Biden hraje v plném rozsahu hru globalistů (je to ostatně už zjevně jimi řízená figura) a účinně odstraňuje staré atlantické řízení (Londýn+NATO) z globální šachovnice.Sází se na kontinentální řízení staré Evropy (osa Berlín-Paříž) , která je životně zainteresována na normalizaci vztahů s Ruskem. Ve hře jsou nejen vojenské aspekty )ty asi hrají nejmenší roli), ale především budované projekty měnových zón, podmiňujících současně i s nimi kompatibilní politické vlivové zóny. Malobritánie zůstává na ocet, jejich úhlavní historická teze "nemáme stálé přátele, jen stálé zájmy" konečně dospívá naplnění. Vůbec bych nevylučoval "historickou revanš" Spocených států a jejich elit vůči věčnému historickému ředitelství v Buckinghamu,Downing street a City. Jóžin je prostě ideální figura řízení a při svém vystupování "hospitalizovaného imbecila na povolené vycházce" zdá se, že zvládne všechno. Mám ho rád.

Mám ho rád


Áno, má aj moje sympatie smile


[quote="pid:47615, uid:57"]Mám ho rád[/quote] Áno, má aj moje sympatie :D

to nie je zla myslienka Boletus, mne to neslo do hlavy, preto pobaltske republiky tuzia po vypareni sa a to doslova. Ved vojna s Ruskom im vobec nic neprinesie, ani teoreticky, ani elity by nemuseli stihnut ani len ten podvozok lietadla......ale ako hovoris, toto je skor manipulacia Britov. Zaujimave pre mna je, ze Britania uz ziadne zdroje do pobaltia neposiela, este tak vojakov ci zbrane, ale nic ine.....posiela tam peniaze FR ci DE, ale tych tito az tak velmi nerespektuju, pocuvaju Britov. A pritom vidia, ako ti narabali so svojimi nastrojmi hned po pouziti.....a vidia aj nove ruske zbrane.....a kricia dalej....pre mna urcitym sposobom nepochopitelne


to nie je zla myslienka Boletus, mne to neslo do hlavy, preto pobaltske republiky tuzia po vypareni sa a to doslova. Ved vojna s Ruskom im vobec nic neprinesie, ani teoreticky, ani elity by nemuseli stihnut ani len ten podvozok lietadla......ale ako hovoris, toto je skor manipulacia Britov. Zaujimave pre mna je, ze Britania uz ziadne zdroje do pobaltia neposiela, este tak vojakov ci zbrane, ale nic ine.....posiela tam peniaze FR ci DE, ale tych tito az tak velmi nerespektuju, pocuvaju Britov. A pritom vidia, ako ti narabali so svojimi nastrojmi hned po pouziti.....a vidia aj nove ruske zbrane.....a kricia dalej....pre mna urcitym sposobom nepochopitelne

mne to neslo do hlavy, preto pobaltske republiky tuzia po vypareni sa a to doslova. Ved vojna s Ruskom im vobec nic neprinesie, ani teoreticky, ani elity by nemuseli stihnut ani len ten podvozok lietadla......ale ako hovoris, toto je skor manipulacia Britov.


Každý chvilku taká pilku. Ze stejného soudku byli u nás Vrbětice a naše Aspen jelita jsou sluhové stejného pána. Volby byly také zrežírovány a jen nemnozí trolí nesmyslným přeháněním a šaškováním, ale to je v podstatě vše na co se zmohou. Čeká se až se začne čistit okolo, pak se teprve přidáme.
Televizi už nesleduju delší dobu, tak nevím, zda je tam stále tolik oslavných reportáží o královské rodině - příznak toho čí jsme kolonie.


[quote="pid:47635, uid:187"]mne to neslo do hlavy, preto pobaltske republiky tuzia po vypareni sa a to doslova. Ved vojna s Ruskom im vobec nic neprinesie, ani teoreticky, ani elity by nemuseli stihnut ani len ten podvozok lietadla......ale ako hovoris, toto je skor manipulacia Britov.[/quote] Každý chvilku taká pilku. Ze stejného soudku byli u nás Vrbětice a naše Aspen jelita jsou sluhové stejného pána. Volby byly také zrežírovány a jen nemnozí trolí nesmyslným přeháněním a šaškováním, ale to je v podstatě vše na co se zmohou. Čeká se až se začne čistit okolo, pak se teprve přidáme. Televizi už nesleduju delší dobu, tak nevím, zda je tam stále tolik oslavných reportáží o královské rodině - příznak toho čí jsme kolonie.

Boletus je prostě skvělý. Jeho analýzy a poznámky říkají vše. A jeho humor mi vždy zvedne náladu. Kombinací konceptuálního myšlení a vtipu nemá konkurenci. Snad jen Biden se mu může přiblížit, ale to je jiná jazyková mutace. Díky!


Boletus je prostě skvělý. Jeho analýzy a poznámky říkají vše. A jeho humor mi vždy zvedne náladu. Kombinací konceptuálního myšlení a vtipu nemá konkurenci. Snad jen Biden se mu může přiblížit, ale to je jiná jazyková mutace. Díky!

Pavel Kačer

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-polsko-torpeduje-srdce-klimaticke-politiky-eu-nechce-emisni-povolenky-183158#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=9W6M7eJDaGd-202112101735&dop_id=183158&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Že by se začali požírat navzájem?


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-polsko-torpeduje-srdce-klimaticke-politiky-eu-nechce-emisni-povolenky-183158#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=9W6M7eJDaGd-202112101735&dop_id=183158&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Že by se začali požírat navzájem?

Buran: ale je rozdiel, ked okopavas superovi clenky z dialky, je to len take symbolicke (najvacsia skoda vznikla predsa CR) a je rozdiel, ked si mu na dosah ruky a hrozis mu pistolou


Buran: ale je rozdiel, ked okopavas superovi clenky z dialky, je to len take symbolicke (najvacsia skoda vznikla predsa CR) a je rozdiel, ked si mu na dosah ruky a hrozis mu pistolou

Rusko ponúkne NATO, že zafixuje bezpečnostné záruky na papieri


Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Rusko prerokuje s NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti
Rusko vypracuje a predloží NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti, ktoré by ho mohli uspokojiť. Uvádza sa to vo vyhlásení na webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí.


Ako sa v dokumente uvádza, návrh je spojený s porušovaním politických záväzkov, ktoré krajiny Západu prijímajú. Hovoríme o množstve zmlúv vrátane Charty európskej bezpečnosti z roku 1999, podľa ktorej signatárske krajiny „nebudú posilňovať svoju bezpečnosť na úkor bezpečnosti iných štátov“.


Z tohto dôvodu Moskva navrhuje zafixovať povinnosti zaručiť bezpečnosť na papieri v právnej oblasti. Ako poznamenáva ministerstvo zahraničia s odvolaním sa na slová ruského prezidenta Vladimira Putina, malo by sa tak stať „v konkrétnom časovom období a na základe princípu rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti“. Oficiálna Moskva plánuje prísť s komplexným návrhom v rámci diskusií o strategickej stabilite s Washingtonom.


Americký prezident Joe Biden už ohlásil stretnutie NATO a Ruska, jeho termín ešte nie je určený.
https://lenta.ru/news/2021/12/10/nabumage/


Rusko pohrozilo USA stretmi pre nedostatok bezpečnostných záruk


Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: nedostatok bezpečnostných záruk zo strany Spojených štátov by mohol viesť ku konfliktu
Nedostatok bezpečnostných záruk zo strany krajín NATO vo všeobecnosti a najmä Spojených štátov amerických môže vyprovokovať Rusko a viesť ku konfliktu. Tento názor vyjadril námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Rjabkov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.


"Nesúhlasiť znamená prejsť k veľkej konfrontácii," pohrozil diplomat a naznačil potenciálne strety medzi stranami. Preto komentoval vývoj dialógu o bezpečnostných zárukách, ktoré Moskva požaduje: obáva sa postupu NATO na východ a sľubuje Ukrajinu všemožne podporovať.


Okrem toho, pripomenul Rjabkov, obavy ruskej strany vyvolávajú prelety lietadiel krajín NATO pri hraniciach Ruskej federácie, ako aj prelety vojnových lodí Západu v bezprostrednej blízkosti námorných hraníc v r. Čierne more.


Americký prezident Joe Biden ohlásil stretnutie medzi NATO a Ruskom, jeho termín zatiaľ nie je určený. Prioritou programu bude skúmanie možnosti poskytnúť Rusku bezpečnostné záruky v súvislosti s činnosťou Severoatlantickej aliancie.


https://lenta.ru/news/2021/12/10/neisklucheno/


**Rusko ponúkne NATO, že zafixuje bezpečnostné záruky na papieri** Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Rusko prerokuje s NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti Rusko vypracuje a predloží NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti, ktoré by ho mohli uspokojiť. Uvádza sa to vo vyhlásení na webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí. Ako sa v dokumente uvádza, návrh je spojený s porušovaním politických záväzkov, ktoré krajiny Západu prijímajú. Hovoríme o množstve zmlúv vrátane Charty európskej bezpečnosti z roku 1999, podľa ktorej signatárske krajiny „nebudú posilňovať svoju bezpečnosť na úkor bezpečnosti iných štátov“. Z tohto dôvodu Moskva navrhuje zafixovať povinnosti zaručiť bezpečnosť na papieri v právnej oblasti. Ako poznamenáva ministerstvo zahraničia s odvolaním sa na slová ruského prezidenta Vladimira Putina, malo by sa tak stať „v konkrétnom časovom období a na základe princípu rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti“. Oficiálna Moskva plánuje prísť s komplexným návrhom v rámci diskusií o strategickej stabilite s Washingtonom. Americký prezident Joe Biden už ohlásil stretnutie NATO a Ruska, jeho termín ešte nie je určený. https://lenta.ru/news/2021/12/10/nabumage/ **Rusko pohrozilo USA stretmi pre nedostatok bezpečnostných záruk** Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: nedostatok bezpečnostných záruk zo strany Spojených štátov by mohol viesť ku konfliktu Nedostatok bezpečnostných záruk zo strany krajín NATO vo všeobecnosti a najmä Spojených štátov amerických môže vyprovokovať Rusko a viesť ku konfliktu. Tento názor vyjadril námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Rjabkov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti. "Nesúhlasiť znamená prejsť k veľkej konfrontácii," pohrozil diplomat a naznačil potenciálne strety medzi stranami. Preto komentoval vývoj dialógu o bezpečnostných zárukách, ktoré Moskva požaduje: obáva sa postupu NATO na východ a sľubuje Ukrajinu všemožne podporovať. Okrem toho, pripomenul Rjabkov, obavy ruskej strany vyvolávajú prelety lietadiel krajín NATO pri hraniciach Ruskej federácie, ako aj prelety vojnových lodí Západu v bezprostrednej blízkosti námorných hraníc v r. Čierne more. Americký prezident Joe Biden ohlásil stretnutie medzi NATO a Ruskom, jeho termín zatiaľ nie je určený. Prioritou programu bude skúmanie možnosti poskytnúť Rusku bezpečnostné záruky v súvislosti s činnosťou Severoatlantickej aliancie. https://lenta.ru/news/2021/12/10/neisklucheno/
Upravené 10. 12. 2021 o 18:41

Kremeľ zhodnotil šance dohodnúť sa na nerozširovaní NATO

Bloomberg: Kremeľ verí, že len ťažko bude možné dohodnúť sa na nerozširovaní NATO na východ


Rusko sa domnieva, že prakticky neexistujú šance prinútiť Severoatlantickú alianciu vzdať sa expanzie na východ. Takže zdroje denníka blízke Kremľu v rozhovore pre Bloomberg zhodnotili možnosť dohodnúť sa na nerozširovaní NATO.


Účastníci rozhovoru zdôraznili, že ruské úrady si uvedomujú, že prostredníctvom rokovaní bude sotva možné dosiahnuť, aby aliancia neumiestnila zbrane blízko hraníc krajiny.


Najmä Andrej Kortunov, generálny riaditeľ Ruskej rady pre medzinárodné záležitosti (RIAC), v rozhovore pre noviny poznamenal, že zatiaľ nebol pozorovaný žiadny skutočný pokrok, pretože „žiadna zo strán nie je pripravená ustúpiť“. Dodal, že teraz všetko závisí od "skutočných úmyslov" úradov.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí predtým vyzvalo NATO, aby sa vzdalo plánov na vstup Ukrajiny a Gruzínska do aliancie. Podľa oficiálneho vyhlásenia je v záujme európskej bezpečnosti potrebné dištancovať sa od rozhodnutia bukurešťského summitu NATO z roku 2008, že Kyjev a Tbilisi sa stanú členmi organizácie, keďže je v rozpore so záväzkami členských štátov OBSE neposilňovať ich bezpečnosť na úkor bezpečnosti iných.


Dňa 10. decembra agentúra oznámila, že Rusko vypracuje a predloží NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti, ktoré by ju mohli uspokojiť. Objasnilo sa, že návrh súvisí s porušovaním politických záväzkov, ktoré krajiny Západu prijímajú.


https://lenta.ru/news/2021/12/11/nato_blmbrg/


**Kremeľ zhodnotil šance dohodnúť sa na nerozširovaní NATO ** Bloomberg: Kremeľ verí, že len ťažko bude možné dohodnúť sa na nerozširovaní NATO na východ Rusko sa domnieva, že prakticky neexistujú šance prinútiť Severoatlantickú alianciu vzdať sa expanzie na východ. Takže zdroje denníka blízke Kremľu v rozhovore pre Bloomberg zhodnotili možnosť dohodnúť sa na nerozširovaní NATO. Účastníci rozhovoru zdôraznili, že ruské úrady si uvedomujú, že prostredníctvom rokovaní bude sotva možné dosiahnuť, aby aliancia neumiestnila zbrane blízko hraníc krajiny. Najmä Andrej Kortunov, generálny riaditeľ Ruskej rady pre medzinárodné záležitosti (RIAC), v rozhovore pre noviny poznamenal, že zatiaľ nebol pozorovaný žiadny skutočný pokrok, pretože „žiadna zo strán nie je pripravená ustúpiť“. Dodal, že teraz všetko závisí od "skutočných úmyslov" úradov. Ruské ministerstvo zahraničných vecí predtým vyzvalo NATO, aby sa vzdalo plánov na vstup Ukrajiny a Gruzínska do aliancie. Podľa oficiálneho vyhlásenia je v záujme európskej bezpečnosti potrebné dištancovať sa od rozhodnutia bukurešťského summitu NATO z roku 2008, že Kyjev a Tbilisi sa stanú členmi organizácie, keďže je v rozpore so záväzkami členských štátov OBSE neposilňovať ich bezpečnosť na úkor bezpečnosti iných. Dňa 10. decembra agentúra oznámila, že Rusko vypracuje a predloží NATO komplexný návrh záruk právnej bezpečnosti, ktoré by ju mohli uspokojiť. Objasnilo sa, že návrh súvisí s porušovaním politických záväzkov, ktoré krajiny Západu prijímajú. https://lenta.ru/news/2021/12/11/nato_blmbrg/

Jo, jo, ...kasparek ze statu..tlumocil pozdravy a vyzvy....
Zrovna si delam poznamky z knihy " In the shadow of a presidency "od Daniel Estulin...
strana 95-96....cituji....
V USA mame 2 stinove vlady...
1/ COG = .ktera je nevolena a prebira moc v pripade katastrofy, ci valky
2/ Deep state....ktera operuje bez ohledu na to kdo je officialne zvoleny........
odtud ten titul "kasparek"...cili trochu lepsi listonos ..jako u nas na ulici, kteremu jsem zrovna pripravil obalku s nekolika $ a par kouskou vanocniho cukrovi...


Ale abych se vratil k setkani Mr.Putina a Bidena... vypada to, ze o Ukrajinu nikdo moc nestoji ....nebot ztratila svoji puvodni cenu jelikoz puvodni plany se neuskutecni...a ze ji nechaji pomalu vykrvacet.....
Pracoviti a schopni ukrajinci odejdou do Ruska ci Europy a ten zbytek bude generace trit bidu s nouzi...tak nejak dopadne bohata a perspektivni zeme ....diky sve politicke elite, ktera je vedla po spatne ceste.....


Jo, jo, ...kasparek ze statu..tlumocil pozdravy a vyzvy.... Zrovna si delam poznamky z knihy " In the shadow of a presidency "od Daniel Estulin... strana 95-96....cituji.... V USA mame 2 stinove vlady... 1/ COG = .ktera je nevolena a prebira moc v pripade katastrofy, ci valky 2/ Deep state....ktera operuje bez ohledu na to kdo je officialne zvoleny........ odtud ten titul "kasparek"...cili trochu lepsi listonos ..jako u nas na ulici, kteremu jsem zrovna pripravil obalku s nekolika $ a par kouskou vanocniho cukrovi... Ale abych se vratil k setkani Mr.Putina a Bidena... vypada to, ze o Ukrajinu nikdo moc nestoji ....nebot ztratila svoji puvodni cenu jelikoz puvodni plany se neuskutecni...a ze ji nechaji pomalu vykrvacet..... Pracoviti a schopni ukrajinci odejdou do Ruska ci Europy a ten zbytek bude generace trit bidu s nouzi...tak nejak dopadne bohata a perspektivni zeme ....diky sve politicke elite, ktera je vedla po spatne ceste.....

Jop,
Jeste bych mel dodat...ze Deep state to je fashismus v zakryte forme, skryty za verejne instituce a soukrome spolecnosti provadejici svoje spinave akce....
Je to manzelstvi mezi vladnimi byrokraty a sefu Vekych nadnarodnich spolecnosti. ...-vypasenych kocouru = CEO....s tajnymi sluzbami ktere funguji jako soudcove spravedlnosti...
Takze at zije USA democracie"""

Deep state.


Jop, Jeste bych mel dodat...ze Deep state to je fashismus v zakryte forme, skryty za verejne instituce a soukrome spolecnosti provadejici svoje spinave akce.... Je to manzelstvi mezi vladnimi byrokraty a sefu Vekych nadnarodnich spolecnosti. ...-vypasenych kocouru = CEO....s tajnymi sluzbami ktere funguji jako soudcove spravedlnosti... Takze at zije USA democracie"""[quote="pid:47827, uid:346"]Deep state.[/quote]

"Dúfam, že sa mýlim, ale cítim v tom nový Mníchov," vyhlásil vo štvrtok predseda zahraničného výboru estónskeho parlamentu Marko Mikhelson, ktorý Bidenovu ochotu pustiť Rusko k rokovaciemu stolu o možnom rozširovaní NATO porovnal s politikou appeasementu voči Hitlerovi.


„Chcete pod hrozbou namierenej zbrane začať rozhovory o budúcnosti NATO alebo dokonca o zapojení Ruska do európskej bezpečnostnej architektúry s právom veta? To je úplne zle a len to ďalej podporí jeho apetít k ďalšej agresii,“ rozčúlil sa estónsky politik a poukázal tak na hromadenie ruských jednotiek pri hraniciach Ukrajiny.


Estóncov (a podľa zdrojov agentúry Bloomberg aj diplomatov z ďalších pobaltských štátov, ale napríklad aj Poľska a Rumunska) rozpálil návrh, ktorý americký prezident predniesol deň po dvojhodinovej videokonferencii s Vladimirom Putinom, ktorej hlavným bodom bolo napätie okolo Ukrajiny.


smile smile smile


https://hnonline.sk/svet/15983274-citim-novy-mnichov-bidena-po-rokovani-s-putinom-obvinuju-z-appeasementu


Mám ho rád


To, čo by si Trump nemohol dovoliť aní náhodou bez toho, aby potom nenasledovali pokusy o jeho impeachment, Biden zvláda s relatívnou ľahkosťou.


"Dúfam, že sa mýlim, ale cítim v tom nový Mníchov," vyhlásil vo štvrtok predseda zahraničného výboru estónskeho parlamentu Marko Mikhelson, ktorý Bidenovu ochotu pustiť Rusko k rokovaciemu stolu o možnom rozširovaní NATO porovnal s politikou appeasementu voči Hitlerovi. „Chcete pod hrozbou namierenej zbrane začať rozhovory o budúcnosti NATO alebo dokonca o zapojení Ruska do európskej bezpečnostnej architektúry s právom veta? To je úplne zle a len to ďalej podporí jeho apetít k ďalšej agresii,“ rozčúlil sa estónsky politik a poukázal tak na hromadenie ruských jednotiek pri hraniciach Ukrajiny. Estóncov (a podľa zdrojov agentúry Bloomberg aj diplomatov z ďalších pobaltských štátov, ale napríklad aj Poľska a Rumunska) rozpálil návrh, ktorý americký prezident predniesol deň po dvojhodinovej videokonferencii s Vladimirom Putinom, ktorej hlavným bodom bolo napätie okolo Ukrajiny. :D :D :D https://hnonline.sk/svet/15983274-citim-novy-mnichov-bidena-po-rokovani-s-putinom-obvinuju-z-appeasementu [quote="pid:47615, uid:57"]Mám ho rád[/quote] To, čo by si Trump nemohol dovoliť aní náhodou bez toho, aby potom nenasledovali pokusy o jeho impeachment, Biden zvláda s relatívnou ľahkosťou.
Upravené 12. 12. 2021 o 10:34

jsou v tom,podle mně,i objektivní příčiny, a to jak na straně globalistů, tak i stranoviků . Všimněte sei, že největší histerie nezní z Londýna a Washingtonu (tedy centrál stranoviků), ale z periferií, kde páté kolony podpindosů cití a i vidí ztrátu vlivu páníčka riziko pro vlastní kejháky. telefony na stole nezvoní, instrukce nechodí, neklid roste.....
Ale znovu - ten tah s Bidenem byl nakonec velmi dobrý, až mám podezření, že to bylo od začátku cca rok před emerickými volbami i po dohodě s aktéry takto vymyšleno. Ostatně-u nás je podobný scénář a nikomu se pod gilotinu nechce.


jsou v tom,podle mně,i objektivní příčiny, a to jak na straně globalistů, tak i stranoviků . Všimněte sei, že největší histerie nezní z Londýna a Washingtonu (tedy centrál stranoviků), ale z periferií, kde páté kolony podpindosů cití a i vidí ztrátu vlivu páníčka riziko pro vlastní kejháky. telefony na stole nezvoní, instrukce nechodí, neklid roste..... Ale znovu - ten tah s Bidenem byl nakonec velmi dobrý, až mám podezření, že to bylo od začátku cca rok před emerickými volbami i po dohodě s aktéry takto vymyšleno. Ostatně-u nás je podobný scénář a nikomu se pod gilotinu nechce.
Upravené 12. 12. 2021 o 10:53

"Dúfam, že sa mýlim, ale cítim v tom nový Mníchov,"


jen at si užijou zač je toho západ
každý potřebuje historickou lekci :-)))))


[quote="pid:47885, uid:738"]"Dúfam, že sa mýlim, ale cítim v tom nový Mníchov,"[/quote] jen at si užijou zač je toho západ každý potřebuje historickou lekci :-)))))
1.74k
18
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept