Zahraniční analytici
Igor Panarin 8.12.2021 - Ranni kavicka, Zelena plynu, Biden neuvazuje o tom ...
Y

Rozhovory Biden-Putin
Konaly se rozhovory Biden-Putin. Planovalo se, ze budou trvat 4 h, zatim neni znamo, kdo je zkratil na 2h 5 minut.
Rusko melo podminku, kde pozadovalo pisemne pravni potvrzeni, ze se nebude nato rozpinat a umistovat zbrane na Vychode a podel hranic Ruska.
Biden chce, aby byla rozpustena koncentrace ruskych vojsk na hranici s Ukrajinou. Rekl, ze jestli bude Rusko ucinkovat na uzemi Ukrajiny, budou na nej uvaleny ekonomicke sankce, ale nerekl jake.
Soucasne posoudili otazky strategicke stabilnosti, iransky problem, cyber-bezpecnost.
Putin zduraznil dodrzovani a vyplnovani zenevskych dohod. Podle vseho je Americane nevyplnuji. Z ruskeho textu patrne vychazi, ze asi Biden nemuze kontrolovat, co se deje v jeho zemi v tomto smeru.
Domluvili se, jak vyplyva z ruske strany, na haklivych otazkach, tykajicich se rozpinani nata a na koncentraci vojsk nata na uzemi Ukrajiny, ktere zde vytvari predmosti. Chteji zalozit komisi predstavitelu USA, Kanady a Ruska, ktera se bude zabyvat temito otazkami.
Poradce presidenta pro zahranicni politiku, Usakov, rekl, ze rozhovory v osobnim formatu jsou daleko efektivnejsi.
Zaver:
-hlavni je, ze se rozhovory konaly
-deeskalace napeti, spojenych s koncentraci vojsk nata podel ruskych hranic.

Rusko

-Vcera provedla korveta Stojkij zkousky nove protilodni kridlate rakety Uran v Baltskem mori nedaleko Kaliningradu. Raketa uspesne zasahla namorni cil.
-Tragicka udalost v Moskve - vcera se strilelo v MFC (Mnohofunkcni centrum) zde
45ti lety moskvan zastrelil clena ochranky a postrelil jeste jednu osobu.
Starsi dustojnik policie, beze zbrane, mohl utocnika premoci a predat policii, ktera ho zatkla. Predpoklada se ze je psychicky nemocny atd., vede se vysetrovani.
-super novinka z Moskvy - vcera president Putin zahajil otevreni 10ti stanic Metra. To je vyborne. Tym Sobjanina pracuje skvele. zde
Zaklada se novy okruh, stary okruh je Stalinuv. Bude nejvetsi na svete.


USA
Po rozhovorech Biden-Putin - Snemovna predstavitelu Kongresu USA odsouhlasila obranny rozpocet, tam je nekolik zajimavych momentu.
-Listina 35ti lidi Ruska, kteri by meli byt sankcionovani (blizke okoli Putina), je uz dlouho znama, napr. je na ni Misustin, Vojna a dalsi, take obchodnici a politikove atd., nebyla zahrnuta do jednani, stejne tak jako pripominky ke statnimu dluhu Ruska, ktery mohly sankcionovat.
Tzn., ze potrebna korekce uz se konala patrne uz na zaklade rozhovoru v Zeneve, mozna i po vcerejsich rozhovorech. Asi byly pri videoformatu vyvazovany zenevske dohody.
V dalsich dnech bude teprve videt, jestli dojde k deeskalaci napeti.
https://www.youtu.be/YpW3B_WP7hk


**Rozhovory Biden-Putin** Konaly se rozhovory Biden-Putin. Planovalo se, ze budou trvat 4 h, zatim neni znamo, kdo je zkratil na 2h 5 minut. Rusko melo podminku, kde pozadovalo **pisemne** pravni potvrzeni, ze se nebude nato rozpinat a umistovat zbrane na Vychode a podel hranic Ruska. Biden chce, aby byla rozpustena koncentrace ruskych vojsk na hranici s Ukrajinou. Rekl, ze jestli bude Rusko ucinkovat na uzemi Ukrajiny, budou na nej uvaleny ekonomicke sankce, ale nerekl jake. Soucasne posoudili otazky strategicke stabilnosti, iransky problem, cyber-bezpecnost. Putin zduraznil dodrzovani a vyplnovani zenevskych dohod. Podle vseho je Americane nevyplnuji. Z ruskeho textu patrne vychazi, ze asi Biden nemuze kontrolovat, co se deje v jeho zemi v tomto smeru. Domluvili se, jak vyplyva z ruske strany, na haklivych otazkach, tykajicich se rozpinani nata a na koncentraci vojsk nata na uzemi Ukrajiny, ktere zde vytvari predmosti. Chteji zalozit komisi predstavitelu USA, Kanady a Ruska, ktera se bude zabyvat temito otazkami. Poradce presidenta pro zahranicni politiku, Usakov, rekl, ze rozhovory v **osobnim** formatu jsou daleko **efektivnejsi**. Zaver: -hlavni je, ze se rozhovory konaly -deeskalace napeti, spojenych s koncentraci vojsk nata podel ruskych hranic. ** Rusko** -Vcera provedla korveta Stojkij zkousky nove protilodni kridlate rakety Uran v Baltskem mori nedaleko Kaliningradu. Raketa uspesne zasahla namorni cil. -Tragicka udalost v Moskve - vcera se strilelo v MFC (Mnohofunkcni centrum) [zde](https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80) 45ti lety moskvan zastrelil clena ochranky a postrelil jeste jednu osobu. Starsi dustojnik policie, beze zbrane, mohl utocnika premoci a predat policii, ktera ho zatkla. Predpoklada se ze je psychicky nemocny atd., vede se vysetrovani. -super novinka z Moskvy - vcera president Putin zahajil otevreni 10ti stanic Metra. To je vyborne. Tym Sobjanina pracuje skvele. [zde](https://www.mos.ru/mayor/themes/2299/7904050/) Zaklada se novy okruh, stary okruh je Stalinuv. Bude nejvetsi na svete. **USA** Po rozhovorech Biden-Putin - Snemovna predstavitelu Kongresu USA odsouhlasila obranny rozpocet, tam je nekolik zajimavych momentu. -Listina 35ti lidi Ruska, kteri by meli byt sankcionovani (blizke okoli Putina), je uz dlouho znama, napr. je na ni Misustin, Vojna a dalsi, take obchodnici a politikove atd., nebyla zahrnuta do jednani, stejne tak jako pripominky ke statnimu dluhu Ruska, ktery mohly sankcionovat. Tzn., ze potrebna korekce uz se konala patrne uz na zaklade rozhovoru v Zeneve, mozna i po vcerejsich rozhovorech. Asi byly pri videoformatu vyvazovany zenevske dohody. V dalsich dnech bude teprve videt, jestli dojde k deeskalaci napeti. https://www.youtu.be/YpW3B_WP7hk
Upravené 8. 12. 2021 o 22:58

Zelena plynu
Uspesne rozhovory Biden-Putin pro Rusko. Hned po rozhovorech byla prijata nasledujici reseni:
-zmizely zminky o Severnim proudu 2 z jednani americke snemovny
-zmizely zminky o statnim dluhu Ruska, tj. zakaz americkym obchodnikum vkladat penize, investovat v Rusku
-zmizela listina sankcionovanych Rusu (Misustin, Vojna atd.)
Klicovym ukolem je, aby Severni proud 2 dostal zelenou. Myslim, ze v nejblizsi dobe muzeme ocekavat, ze nemecti regulatori rychle zavrsi registraci SP2 a on zacne pracovat. Spis to tak bude!
https://www.youtu.be/XzaAOh-k5gc


**Zelena plynu** Uspesne rozhovory Biden-Putin pro Rusko. Hned po rozhovorech byla prijata nasledujici reseni: -zmizely zminky o Severnim proudu 2 z jednani americke snemovny -zmizely zminky o statnim dluhu Ruska, tj. zakaz americkym obchodnikum vkladat penize, investovat v Rusku -zmizela listina sankcionovanych Rusu (Misustin, Vojna atd.) Klicovym ukolem je, aby Severni proud 2 dostal zelenou. Myslim, ze v nejblizsi dobe muzeme ocekavat, ze nemecti regulatori rychle zavrsi registraci SP2 a on zacne pracovat. Spis to tak bude! https://www.youtu.be/XzaAOh-k5gc

Biden neuvazuje vyslat vojska na Ukrajinu
-Biden neuvazuje o tom, vyslat vojska na ochranu Ukrajiny.
-Dale upozornuji na vyjadreni noveho nemeckeho kanclere ohledne Ukrajiny Rika - pro nas je dulezity princip nedotknutelnosti hranic. U nas Berlinska zed ruchla a Nemecko se sjednotilo, vse proslo klidne .... Dal velmi dvousmyslny priklad.
K Severnimu proudu 2 se vyjadril take konstruktivne.
-Vojenska agrese proti Donbasu je take zastavena, to uz je mozne konstatovat. Prijata reseni Zapadu dost napnula Ser-Chanka, a je vylekany. V teto souvislosti jsme postoupili na vice optimisticky scenar rozvoje pro nas i pro cely svet. To je hlavni.
Muzeme rici, ze cast tymu Putina , rikam cast, protoze v tom tymu jsou i prozapadni liberalove, trockiste a neni jich malo a hazi klacky pod nohy, ale nepodarilo se jim prosadit svuj strategicky umysl a hlavni problem je, ze spolek nato nevlastni Kalibry a Cirkony. Zadarilo se krasne.
https://www.youtu.be/oC4_Ovv6Rrc


**Biden neuvazuje vyslat vojska na Ukrajinu** -Biden neuvazuje o tom, vyslat vojska na ochranu Ukrajiny. -Dale upozornuji na vyjadreni noveho nemeckeho kanclere ohledne Ukrajiny Rika - pro nas je dulezity princip nedotknutelnosti hranic. U nas Berlinska zed ruchla a Nemecko se sjednotilo, vse proslo klidne .... Dal velmi dvousmyslny priklad. K Severnimu proudu 2 se vyjadril take konstruktivne. -Vojenska agrese proti Donbasu je take zastavena, to uz je mozne konstatovat. Prijata reseni Zapadu dost napnula Ser-Chanka, a je vylekany. V teto souvislosti jsme postoupili na vice optimisticky scenar rozvoje pro nas i pro cely svet. To je hlavni. Muzeme rici, ze **cast tymu Putina** , rikam cast, protoze v tom tymu jsou i prozapadni liberalove, trockiste a neni jich malo a hazi klacky pod nohy, ale nepodarilo se jim prosadit svuj strategicky umysl a hlavni problem je, ze spolek nato nevlastni Kalibry a Cirkony. Zadarilo se krasne. https://www.youtu.be/oC4_Ovv6Rrc

Biden neuvazuje vyslat vojska na Ukrajinu
Panarine, jen doufej, o tom Biden nerozhoduje, je na rozhodnutí trochu silnějších hráčů, armádu na Ukrajinu pošlou nebo ne.


[quote="pid:47383, uid:68"]Biden neuvazuje vyslat vojska na Ukrajinu[/quote]Panarine, jen doufej, o tom Biden nerozhoduje, je na rozhodnutí trochu silnějších hráčů, armádu na Ukrajinu pošlou nebo ne.
739
3
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept