Zahraničná politika
Merkel presidluje z uradu kanclere do kancelare Margot Honecker
Y

Merkelová to dnes řekla na zasedání parlamentní skupiny CDU / CSU, jak se od účastníků dozvěděla agentura AFP.
Zrizuje svoji kancelar v budove Bundestagu, Unter den Linden (Pod lipami) 71, kde mela drive sidlo NDR-ministryne skolstvi Margot Honeckerova.
Merkelová se s bývalým Parlamentním uskupením rozloučila naladove. "Buďte rozumni," doporučila Merkelová poslancům s ohledem na opoziční roli. Bude i nadále k dispozici pro otázky, ale nebude veřejně poskytovat žádné rady. "CDU se musí i nadále starat o velké budoucí úkoly," řekla Merkelová s odkazem na ochranu klimatu.
Pro ni nyní končí 30leté členství ve Spolkovém sněmu, uvedla Merkelová. "Krize jsem nevymyslela a neprinesla je do parlamentní skupiny," řekla Merkelová podle informací AFP napůl žertem. Krize by také zůstaly "když už nejsem kancléřem".
Merkelová dostala od Rakouska speciální dárek na rozloučenou: celoživotní pozvání na Salcburský Festival.
zde


Merkelová to dnes řekla na zasedání parlamentní skupiny CDU / CSU, jak se od účastníků dozvěděla agentura AFP. Zrizuje svoji kancelar v budove Bundestagu, Unter den Linden (Pod lipami) 71, kde mela drive sidlo NDR-ministryne skolstvi Margot Honeckerova. Merkelová se s bývalým Parlamentním uskupením rozloučila naladove. "Buďte rozumni," doporučila Merkelová poslancům s ohledem na opoziční roli. Bude i nadále k dispozici pro otázky, ale nebude veřejně poskytovat žádné rady. "CDU se musí i nadále starat o velké budoucí úkoly," řekla Merkelová s odkazem na ochranu klimatu. Pro ni nyní končí 30leté členství ve Spolkovém sněmu, uvedla Merkelová. "Krize jsem nevymyslela a neprinesla je do parlamentní skupiny," řekla Merkelová podle informací AFP napůl žertem. Krize by také zůstaly "když už nejsem kancléřem". Merkelová dostala od Rakouska speciální dárek na rozloučenou: celoživotní pozvání na Salcburský Festival. [zde](https://orf.at/#/stories/3239388/)
Upravené 7. 12. 2021 o 22:32
146
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept