Zahraničná politika
Putin pomenoval dôvod globálneho rastu cien

Putin pomenoval dôvod globálneho rastu cien


Vláda teraz podľa prezidenta prijíma rázne opatrenia
Infláciu v Ruskej federácii v roku 2022 je potrebné vrátiť na cieľovú úroveň 4 %, povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí o ekonomických otázkach.


Hlavným problémom dnešnej ekonomiky aj občanov je rast inflácie. Ku koncu novembra to bolo 8,4 %. V roku 2022 je potrebné zabezpečiť návrat inflácie na cieľovú úroveň 4 %,“ povedal.


Prezident poznamenal, že rast cien má globálny charakter, "jeho hlavnými dôvodmi sú mimoriadne mäkká rozpočtová politika viacerých zahraničných krajín, rozvinutých ekonomík."


"Vzhľadom na to je potrebné zaviesť účinné mechanizmy proti inflácii. Žiadam vás, aby ste sa zamerali na zvýšenie ponuky tovarov a služieb na domácom trhu, v prvom rade ide o potravinárske výrobky," povedal prezident.


Vláda teraz podľa Putina podniká rázne kroky. "Dúfam, že budú účinné, tak ako to bolo možné urobiť v niektorých iných oblastiach v predchádzajúcom období," dodal.


Prezident naznačil, že v roku 2022 by sa mala výrazne zvýšiť produkcia a ponuka mäsa, cukru a zeleniny.
Ekonomická dynamika


Prezident pozitívne hodnotí ekonomickú dynamiku v Rusku. "Rád by som poznamenal, že dynamika ekonomiky je celkovo pozitívna. Podľa výsledkov za desať mesiacov tohto roka HDP vzrástol o 4,6 %," povedal.


Hlava štátu poznamenala, že nejde o najväčší, aj keď nie najmenší rast na svete. "Ale pre našu realitu, pre našu súčasnosť, pre ruskú ekonomiku je to dobrý ukazovateľ," povedal.


Putin tiež povedal, že do konca troch štvrťrokov „investície boli v kladnom pásme o 7,6 %. Objem úverov v Rusku sa podľa neho neznížil ani napriek zvýšeniu kľúčovej sadzby centrálnej banky.


Prezident skonštatoval, že kľúčovú úlohu na aktuálny rok - obnoviť trh práce, vláda splnila. Uviedol, že „zamestnanosť v Rusku dosiahla 72,3 milióna ľudí, čo zodpovedá úrovni z druhej polovice roka spred roku 2019“. Zároveň upozornil účastníkov stretnutia na to, že je ešte veľa problémov, na ktorých treba popracovať.


https://tass.ru/ekonomika/13134453


Putin pomenoval dôvod globálneho rastu cien Vláda teraz podľa prezidenta prijíma rázne opatrenia Infláciu v Ruskej federácii v roku 2022 je potrebné vrátiť na cieľovú úroveň 4 %, povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí o ekonomických otázkach. Hlavným problémom dnešnej ekonomiky aj občanov je rast inflácie. Ku koncu novembra to bolo 8,4 %. V roku 2022 je potrebné zabezpečiť návrat inflácie na cieľovú úroveň 4 %,“ povedal. Prezident poznamenal, že rast cien má globálny charakter, "jeho hlavnými dôvodmi sú mimoriadne mäkká rozpočtová politika viacerých zahraničných krajín, rozvinutých ekonomík." "Vzhľadom na to je potrebné zaviesť účinné mechanizmy proti inflácii. Žiadam vás, aby ste sa zamerali na zvýšenie ponuky tovarov a služieb na domácom trhu, v prvom rade ide o potravinárske výrobky," povedal prezident. Vláda teraz podľa Putina podniká rázne kroky. "Dúfam, že budú účinné, tak ako to bolo možné urobiť v niektorých iných oblastiach v predchádzajúcom období," dodal. Prezident naznačil, že v roku 2022 by sa mala výrazne zvýšiť produkcia a ponuka mäsa, cukru a zeleniny. Ekonomická dynamika Prezident pozitívne hodnotí ekonomickú dynamiku v Rusku. "Rád by som poznamenal, že dynamika ekonomiky je celkovo pozitívna. Podľa výsledkov za desať mesiacov tohto roka HDP vzrástol o 4,6 %," povedal. Hlava štátu poznamenala, že nejde o najväčší, aj keď nie najmenší rast na svete. "Ale pre našu realitu, pre našu súčasnosť, pre ruskú ekonomiku je to dobrý ukazovateľ," povedal. Putin tiež povedal, že do konca troch štvrťrokov „investície boli v kladnom pásme o 7,6 %. Objem úverov v Rusku sa podľa neho neznížil ani napriek zvýšeniu kľúčovej sadzby centrálnej banky. Prezident skonštatoval, že kľúčovú úlohu na aktuálny rok - obnoviť trh práce, vláda splnila. Uviedol, že „zamestnanosť v Rusku dosiahla 72,3 milióna ľudí, čo zodpovedá úrovni z druhej polovice roka spred roku 2019“. Zároveň upozornil účastníkov stretnutia na to, že je ešte veľa problémov, na ktorých treba popracovať. https://tass.ru/ekonomika/13134453
274
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept