Mimo kategórií
Ako sa programuje podvedomie...

Toto video nemá chybu. Tomáš Lukavec, odborník na neuromarketing, tu jednoduchým jazykom vysvetľuje ako funguje neuromarketing. Keď sa pozrieme na to, čo robia médiá posledné dva roky, tak je to neuveriteľná zhoda práve s touto psychologicko-obchodnou praktikou založenou na vede a výskume ľudského podvedomia.


https://www.youtube.com/watch?v=mHCmiDZQjgY


Toto video nemá chybu. Tomáš Lukavec, odborník na neuromarketing, tu jednoduchým jazykom vysvetľuje ako funguje neuromarketing. Keď sa pozrieme na to, čo robia médiá posledné dva roky, tak je to neuveriteľná zhoda práve s touto psychologicko-obchodnou praktikou založenou na vede a výskume ľudského podvedomia. https://www.youtube.com/watch?v=mHCmiDZQjgY

K programování podvědomí je určena i nová kniha pro děti "Skautská pátrání po tom, jak u nás vládli komunisté". V tomto článku - Michal Klíma pokřtil novou knihu. Ukáže dětem, jaký byl komunismus je i údaj o tom kdo bude tuto knihu kupovat a pro koho (tunel pro Klímu - má již teď 15500 čtenářů. Kolik budou asi tito čtenáři potřebovat knížek/učebnic?)
Viz část z článku: Vydaly ji organizace Junák – český skaut a Člověk v tísni. Právě Junák bude knihu distribuovat mezi 15 500 skautů ve věku od 11 do 15 let. Budou s ní moci pracovat i vedoucí.


Můj syn chodil do Skouta a jsem rád že jeho samotného to přestalo bavit.


K programování podvědomí je určena i nová kniha pro děti "[Skautská pátrání po tom, jak u nás vládli komunisté](https://www.kosmas.cz/knihy/299127/skautska-patrani-po-tom-jak-u-nas-vladli-komuniste/)". V tomto článku - [Michal Klíma pokřtil novou knihu. Ukáže dětem, jaký byl komunismus](https://www.forum24.cz/michal-klima-pokrtil-novou-knihu-ukaze-detem-jaky-byl-komunismus/#5) je i údaj o tom kdo bude tuto knihu kupovat a pro koho (tunel pro Klímu - má již teď 15500 čtenářů. Kolik budou asi tito čtenáři potřebovat knížek/učebnic?) Viz část z článku: Vydaly ji organizace Junák – český skaut a Člověk v tísni. Právě Junák bude knihu distribuovat mezi 15 500 skautů ve věku od 11 do 15 let. Budou s ní moci pracovat i vedoucí. Můj syn chodil do Skouta a jsem rád že jeho samotného to přestalo bavit.

Toto video nemá chybu. Tomáš Lukavec, odborník na neuromarketing

Musím potvrdit. Video je opravdu dokonalé, boží.
Už samotný nápad mluvit o koronafašismu, nepoužít přitom žádný z pojmů, za který hrozí na TyTrubce cenzura a přitom se vyhnout laciným náhražkám těchto pojmů (jako např. koronasaurus).
Trošku ježíšovská technologie mluveného slova :-)
A přitom vypadá, jako floutek nebo frajírek.
Kdepak, ten to má v hlavě dobře srovnané (nechtěl jsem říct spočítané ;-).


Ještě dodatek:
Ve videu vysvětlená tzv. "cesta zákazníka" se mi jeví jako aplikace principu Overtonova okna v marketingové komunikaci.


[quote="pid:47071, uid:6"]Toto video nemá chybu. Tomáš Lukavec, odborník na neuromarketing[/quote] Musím potvrdit. Video je opravdu dokonalé, boží. Už samotný nápad mluvit o koronafašismu, nepoužít přitom žádný z pojmů, za který hrozí na TyTrubce cenzura a přitom se vyhnout laciným náhražkám těchto pojmů (jako např. koronasaurus). Trošku ježíšovská technologie mluveného slova :-) A přitom vypadá, jako floutek nebo frajírek. Kdepak, ten to má v hlavě dobře srovnané (nechtěl jsem říct spočítané ;-). Ještě dodatek: Ve videu vysvětlená tzv. "cesta zákazníka" se mi jeví jako aplikace principu Overtonova okna v marketingové komunikaci.
Upravené 7. 12. 2021 o 19:02

Na KSB kanali pribudlo kratke video o neuromarketingu, z Českého rozhlasu, hovorí Martin Jan Stránský:
https://t.me/ksbspravy/11668


Na KSB kanali pribudlo kratke video o neuromarketingu, z Českého rozhlasu, hovorí Martin Jan Stránský: https://t.me/ksbspravy/11668

Výborné, poučné a také velice zábavné.
Vydržel bych se dívat i klidně další hodinu. :-)


Výborné, poučné a také velice zábavné. Vydržel bych se dívat i klidně další hodinu. :-)

Vydržel bych se dívat i klidně další hodinu. :-)

Dobře, přiznám se.
Pustil sem si to 2x.
:-)


[quote="pid:47128, uid:181"]Vydržel bych se dívat i klidně další hodinu. :-)[/quote] Dobře, přiznám se. Pustil sem si to 2x. :-)

Začal som sledovať a hneď som si na niečo spomenul...
61afc8eb8b3ef


Začal som sledovať a hneď som si na niečo spomenul... ![61afc8eb8b3ef](serve/attachment&path=61afc8eb8b3ef)

Začal som sledovať a hneď som si na niečo spomenul...

Přiznávám, že to na mne také zapůsobilo v tomto stylu (hovořím o záblesku první myšlenky, když jsem tu sérii symbolů uviděl), ale
i. nedošlo mi to, co dáváš na obrázku, páč nemám tu znalost
ii. zavrhl jsem to, protože mi přišlo, že už přeháním


Chlapík má na TyTrubce kanál a tam další videa. Zatím se mi nechtělo, ale možná by bylo zajímavé shlédnout více jeho videí.
Možná jsme svědky zrodu kádru.


[quote="pid:47164, uid:335"]Začal som sledovať a hneď som si na niečo spomenul...[/quote] Přiznávám, že to na mne také zapůsobilo v tomto stylu (hovořím o záblesku první myšlenky, když jsem tu sérii symbolů uviděl), ale i. nedošlo mi to, co dáváš na obrázku, páč nemám tu znalost ii. zavrhl jsem to, protože mi přišlo, že už přeháním Chlapík má na TyTrubce kanál a tam další videa. Zatím se mi nechtělo, ale možná by bylo zajímavé shlédnout více jeho videí. Možná jsme svědky zrodu kádru.

Chlapík má na TyTrubce kanál a tam další videa. Zatím se mi nechtělo, ale možná by bylo zajímavé shlédnout více jeho videí.
Možná jsme svědky zrodu kádru.

Videa mohu doporučit pro jejich informační plnost a pokud by vznikal nový kádr, tak za mě osobně by to byla dobrá volba (čistě pocitově). Když ho porovnám s prosazovaným Janečkem, tak je to nebe a dudy.


[quote="pid:47175, uid:240"]Chlapík má na TyTrubce kanál a tam další videa. Zatím se mi nechtělo, ale možná by bylo zajímavé shlédnout více jeho videí. Možná jsme svědky zrodu kádru.[/quote] Videa mohu doporučit pro jejich informační plnost a pokud by vznikal nový kádr, tak za mě osobně by to byla dobrá volba (čistě pocitově). Když ho porovnám s prosazovaným Janečkem, tak je to nebe a dudy.

Když ho porovnám s prosazovaným Janečkem, tak je to nebe a dudy.

Než satanistický odpad Karel CIA Janeček, tak to je lepší každý...
:-)
Takže takhle to srovnávat nelze.


[quote="pid:47199, uid:767"]Když ho porovnám s prosazovaným Janečkem, tak je to nebe a dudy.[/quote] Než satanistický odpad Karel CIA Janeček, tak to je lepší každý... :-) Takže takhle to srovnávat nelze.
Upravené 8. 12. 2021 o 11:59

Takže tahle to srovnávat nelze.

Souhlas, je to přehnané srovnání. Nechal jsem se unést :-)


[quote="pid:47203, uid:240"]Takže tahle to srovnávat nelze.[/quote] Souhlas, je to přehnané srovnání. Nechal jsem se unést :-)

K téme ešte dodám, že existuje praveká technika programovania si vlastného podvedomia, nazýva sa MODLITBA. Nie len okolitý svet môže programovať vaše podvedomie, môžete ho programovať aj vy samy, pričom váš program je niekoľko násobne silnejší než program cudzí.


K téme ešte dodám, že existuje praveká technika programovania si vlastného podvedomia, nazýva sa MODLITBA. Nie len okolitý svet môže programovať vaše podvedomie, môžete ho programovať aj vy samy, pričom váš program je niekoľko násobne silnejší než program cudzí.

Video je opravdu dokonalé, boží.
Už samotný nápad mluvit o koronafašismu, nepoužít přitom žádný z pojmů, za který hrozí na TyTrubce cenzura a přitom se vyhnout laciným náhražkám těchto pojmů (jako např. koronasaurus).
Trošku ježíšovská technologie mluveného slova :-)
A přitom vypadá, jako floutek nebo frajírek.
Kdepak, ten to má v hlavě dobře srovnané (nechtěl jsem říct spočítané ;-).


Super video. Zkusím ho použít jako antisérum pro uštknuté. Třeba to někomu pomůže. Strašně neradi si připouští, že byli obalamuceni - většinou se nachází ve fázi odmítání reality. Tady je to posunuto jakoby jen do polohy jakoby jen marketingu (vydělávání peněz), tak by je to nemuselo tolik emočně pudit.


Pět fází smutku
Popírání (denial). I když naše hlava ví, že vztah je už u konce, naše srdce tomu nechce uvěřit. ...
Hněv (anger). V této fázi má hlavní slovo vztek, agrese a hněv. ...
Smlouvání (bargain). ...
Deprese (depression). ...
Smíření (accceptance).


[quote="pid:47090, uid:240"]Video je opravdu dokonalé, boží. Už samotný nápad mluvit o koronafašismu, nepoužít přitom žádný z pojmů, za který hrozí na TyTrubce cenzura a přitom se vyhnout laciným náhražkám těchto pojmů (jako např. koronasaurus). Trošku ježíšovská technologie mluveného slova :-) A přitom vypadá, jako floutek nebo frajírek. Kdepak, ten to má v hlavě dobře srovnané (nechtěl jsem říct spočítané ;-).[/quote] Super video. Zkusím ho použít jako antisérum pro uštknuté. Třeba to někomu pomůže. Strašně neradi si připouští, že byli obalamuceni - většinou se nachází ve fázi odmítání reality. Tady je to posunuto jakoby jen do polohy jakoby jen marketingu (vydělávání peněz), tak by je to nemuselo tolik emočně pudit. Pět fází smutku Popírání (denial). I když naše hlava ví, že vztah je už u konce, naše srdce tomu nechce uvěřit. ... Hněv (anger). V této fázi má hlavní slovo vztek, agrese a hněv. ... Smlouvání (bargain). ... Deprese (depression). ... Smíření (accceptance).

Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši!


Ako človeka z marketingu ma to pobavilo. Ale bral by som to práve ako test. Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky


Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši! Ako človeka z marketingu ma to pobavilo. Ale bral by som to práve ako test. Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky

Moderátor

Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky


Osobne si myslím a ten dojem som nadobudol hneď z úvodu tej jeho prednášky, že tá cesta sa týka najmä zvieratiek, teda aby som bol presný, ľudí so zvieracím typom psychiky. Človek sa možno z cudzinca dostane až do štádia objaviteľa, ale tam sa ich cesty rozchádzajú, nakoľko nie je ľahké obalamútiť jeho vedomie. U ostatných typov psychiky si tiež myslím, že tento marketingový fígeľ až taký úspešný nie je. Skôr sú strojcom tohto fígľa. Za mňa asi tak.


[quote="pid:47299, uid:127"]Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky[/quote] Osobne si myslím a ten dojem som nadobudol hneď z úvodu tej jeho prednášky, že tá cesta sa týka najmä zvieratiek, teda aby som bol presný, ľudí so zvieracím typom psychiky. Človek sa možno z cudzinca dostane až do štádia objaviteľa, ale tam sa ich cesty rozchádzajú, nakoľko nie je ľahké obalamútiť jeho vedomie. U ostatných typov psychiky si tiež myslím, že tento marketingový fígeľ až taký úspešný nie je. Skôr sú strojcom tohto fígľa. Za mňa asi tak.

Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši!


Ako človeka z marketingu ma to pobavilo. Ale bral by som to práve ako test. Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky


A proč si myslíš, že si té nabídky knihy nikdo jiný než ty nevšiml (nepozastavil se nad tím)? Protože jsme to nezmínili ve svých komentářích? Co když to nebylo hlavním důvodem toho sdělení? Většina si z toho videa zjevně odnesla jiné důležitější postřehy. Mě se to jeví tak, že tvůj úhel pohledu vypovídá víc o tobě než o nás.


[quote="pid:47299, uid:127"]Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši! Ako človeka z marketingu ma to pobavilo. Ale bral by som to práve ako test. Kto sa kde zastaví pri interpretácii videa a jeho myšlienky[/quote] A proč si myslíš, že si té nabídky knihy nikdo jiný než ty nevšiml (nepozastavil se nad tím)? Protože jsme to nezmínili ve svých komentářích? Co když to nebylo hlavním důvodem toho sdělení? Většina si z toho videa zjevně odnesla jiné důležitější postřehy. Mě se to jeví tak, že tvůj úhel pohledu vypovídá víc o tobě než o nás.

Mě se to jeví tak, že tvůj úhel pohledu vypovídá víc o tobě než o nás.


Prečo si to vztiahol na seba? Nemal som na mysli ľudí odtiaľto, o ktorých predpokladám, že to prekukli. Hovoril som o ľuďoch, ktorí komentovali video na youtube. Teda väčšina zdieľajúcich.


[quote="pid:47398, uid:177"]Mě se to jeví tak, že tvůj úhel pohledu vypovídá víc o tobě než o nás.[/quote] Prečo si to vztiahol na seba? Nemal som na mysli ľudí odtiaľto, o ktorých predpokladám, že to prekukli. Hovoril som o ľuďoch, ktorí komentovali video na youtube. Teda väčšina zdieľajúcich.

Moderátor

Prečo si to vztiahol na seba? Nemal som na mysli ľudí odtiaľto, o ktorých predpokladám, že to prekukli. Hovoril som o ľuďoch, ktorí komentovali video na youtube. Teda väčšina zdieľajúcich.


Psal jsi to obecně a já se pokládám za součást toho prostého lidu, jak můj nick napovídá. Řídím se heslem: Nad nikým se nepovyšuj a před nikým se neponižuj.


[quote="pid:47399, uid:127"]Prečo si to vztiahol na seba? Nemal som na mysli ľudí odtiaľto, o ktorých predpokladám, že to prekukli. Hovoril som o ľuďoch, ktorí komentovali video na youtube. Teda väčšina zdieľajúcich.[/quote] Psal jsi to obecně a já se pokládám za součást toho prostého lidu, jak můj nick napovídá. Řídím se heslem: Nad nikým se nepovyšuj a před nikým se neponižuj.

Psal jsi to obecně


Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.


Áno, konštatoval som všeobecnú rovinu, pretože mám zato, že väčšina tie detaily prehliadne. Ku ktorej skupine chápajúcich alebo nechápajúcich sa radíš ty sám je už Tvoja voľba.


[quote="pid:47441, uid:177"]Psal jsi to obecně[/quote] Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom. Áno, konštatoval som všeobecnú rovinu, pretože mám zato, že väčšina tie detaily prehliadne. Ku ktorej skupine chápajúcich alebo nechápajúcich sa radíš ty sám je už Tvoja voľba.

Moderátor

Trochu všeobecne a technicky vstúpim do kulichovho príspevku.


Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie.


Súhlas.


Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.


S týmto nesúhlasím. Domýšľanie je prirodzenou súčasťou psychiky. Takto si človek skladá mozaiku, ktorá sa automaticky vynára pri nazeraní na niečo. Domýšľanie v sebe obsahuje mix intuície, skúsenosti, znalostí a celkového chápania.


Iné je to pri prezentovaní domýšľania (ako spomínaš), tam môže dochádzať k nedorozumeniam, kde dôležitú úlohu hrá egregoriálny vplyv, preto pri prezentovaní domýšľania je niekedy lepšie merať dva razy.


doplnenie: Nejde mi ani tak o slovo domyslavost, ako o to, aby sa clovek ucil pracovat s informaciami, ktore sa mu v mysli vynaraju.


Trochu všeobecne a technicky vstúpim do kulichovho príspevku. [quote="pid:47469, uid:127"]Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie.[/quote] Súhlas. [quote="pid:47469, uid:127"]Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.[/quote] S týmto nesúhlasím. Domýšľanie je prirodzenou súčasťou psychiky. Takto si človek skladá mozaiku, ktorá sa automaticky vynára pri nazeraní na niečo. Domýšľanie v sebe obsahuje mix intuície, skúsenosti, znalostí a celkového chápania. Iné je to pri prezentovaní domýšľania (ako spomínaš), tam môže dochádzať k nedorozumeniam, kde dôležitú úlohu hrá egregoriálny vplyv, preto pri prezentovaní domýšľania je niekedy lepšie merať dva razy. doplnenie: Nejde mi ani tak o slovo *domyslavost*, ako o to, aby sa clovek ucil pracovat s informaciami, ktore sa mu v mysli vynaraju.
Upravené 9. 12. 2021 o 21:58

Psal jsi to obecně

Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť

Jejda, chlapi, nic mě do toho není, ale moc vás prosím, nepouštějte se do sebe.
Občas se mi stane v pracovních mailech něco podobného a nakonec se ukáže, že to je způsobeno tím, že komunikace měla písemnou a nikoliv ústní formu.
(U mne pak ještě z počátku nastávala situace, že když jsem se na základě toho na někoho fakt nasral a snažil jsem se odpovědět dotyčnému ve stylu na “hrubý pytel ještě hrubší záplata”, tak se pak ukázalo, že dotyčný je v tom nevině, že např. jenom tahá horké kaštany za někoho jiného. A musel jsem se sám před sebou stydět. Po tom, co se mi to jednou/dvakrát stalo, jsem si toho všiml a udělal jsem si z toho takový semafor: “Pozor - teď ses na něho strašně nasral, ten v tom bude určitě nevinně.”. A vždycky jsem raději začal situaci rozplétat po dobrém. A ono se to vyplatilo - i v těch případech, kdy jsem náhodou “měl pravdu”:-)


[quote="pid:47441, uid:177"]Psal jsi to obecně[/quote] [quote="pid:47469, uid:127"]Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť[/quote] Jejda, chlapi, nic mě do toho není, ale moc vás prosím, nepouštějte se do sebe. Občas se mi stane v pracovních mailech něco podobného a nakonec se ukáže, že to je způsobeno tím, že komunikace měla písemnou a nikoliv ústní formu. (U mne pak ještě z počátku nastávala situace, že když jsem se na základě toho na někoho fakt nasral a snažil jsem se odpovědět dotyčnému ve stylu na “hrubý pytel ještě hrubší záplata”, tak se pak ukázalo, že dotyčný je v tom nevině, že např. jenom tahá horké kaštany za někoho jiného. A musel jsem se sám před sebou stydět. Po tom, co se mi to jednou/dvakrát stalo, jsem si toho všiml a udělal jsem si z toho takový semafor: “Pozor - teď ses na něho strašně nasral, ten v tom bude určitě nevinně.”. A vždycky jsem raději začal situaci rozplétat po dobrém. A ono se to vyplatilo - i v těch případech, kdy jsem náhodou “měl pravdu”:-)

Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši!

Ono, tú knihu si divák nemusí nutne kúpiť preto, že bol postavený do strachu. Ale možno len preto, že ho tá téma zaujala, a chce sa dozvedieť viac. Tých možností je viac, ale ak niekto otvorene vyjadruje obavu a neuvedomuje si marketing nad ním, to už je druhá vec.


Mne osobne napríklad úplne stačilo to, čo povedal v tom videu. Marketing ako taký ma príliš nezaujíma, hoci tá jeho psychologická stránka by mohla byť zaujímavá, tá obchodná sa mi skôr protiví.


Na tom chlapíkovi je naozaj extrémne zaujímavé, ako sa vie vyhnúť covid termínom, ale zároveň hovoriť o covide. Len ťažko ho niekto chytí za slovo. Pri takomto štýle ho nemôžu ani cenzúrovať.


[quote="pid:47299, uid:127"]Podstatné je všimnúť si, či sa divák zastaví len na prirovnaní ku kovid-masírke, alebo si všimne, že bol sám postavený do strachu, že ho manipulujú, ale zároveň je ponúkané riešenie - kniha! Kniha to predsa vyrieši![/quote] Ono, tú knihu si divák nemusí nutne kúpiť preto, že bol postavený do strachu. Ale možno len preto, že ho tá téma zaujala, a chce sa dozvedieť viac. Tých možností je viac, ale ak niekto otvorene vyjadruje obavu a neuvedomuje si marketing nad ním, to už je druhá vec. Mne osobne napríklad úplne stačilo to, čo povedal v tom videu. Marketing ako taký ma príliš nezaujíma, hoci tá jeho psychologická stránka by mohla byť zaujímavá, tá obchodná sa mi skôr protiví. Na tom chlapíkovi je naozaj extrémne zaujímavé, ako sa vie vyhnúť covid termínom, ale zároveň hovoriť o covide. Len ťažko ho niekto chytí za slovo. Pri takomto štýle ho nemôžu ani cenzúrovať.

Na tom chlapíkovi je naozaj extrémne zaujímavé, ako sa vie vyhnúť covid termínom, ale zároveň hovoriť o covide.


(Video som nevidel, ale...)


...tak by to mal clovek riesit aj v beznom zivote. Procesy sa daju popisovat roznymi sposobmi. Je potrebne spravne odhadnut aka forma prezentovaneho deja by pomohla zaujat druheho cloveka, vkladat do prezentovania daneho deja popis zamyslaneho procesu pri pouzivani pojmov prezentovaneho deja.Ved predsa tak funguju napriklad filmy, piesne, basne,hudba, obrazy atd.


Taktiez to moze fungovat naopak a prezentaciou nejakeho deja odvediem pozornost (kamuflujem, prekryvam) od zamyslaneho procesu. Tak funguju napriklad manipulatori (trolovia), media atd.


ps: Jasne, ze kamuflas pouzivaju aj ti na strane dobra.


[quote="pid:47509, uid:6"]Na tom chlapíkovi je naozaj extrémne zaujímavé, ako sa vie vyhnúť covid termínom, ale zároveň hovoriť o covide.[/quote] (Video som nevidel, ale...) ...tak by to mal clovek riesit aj v beznom zivote. Procesy sa daju popisovat roznymi sposobmi. Je potrebne spravne odhadnut aka forma prezentovaneho deja by pomohla zaujat druheho cloveka, vkladat do prezentovania daneho deja popis zamyslaneho procesu pri pouzivani pojmov prezentovaneho deja.Ved predsa tak funguju napriklad filmy, piesne, basne,hudba, obrazy atd. Taktiez to moze fungovat naopak a prezentaciou nejakeho deja odvediem pozornost (kamuflujem, prekryvam) od zamyslaneho procesu. Tak funguju napriklad manipulatori (trolovia), media atd. ps: Jasne, ze kamuflas pouzivaju aj ti na strane dobra.

Marketing ako taký ma príliš nezaujíma, hoci tá jeho psychologická stránka by mohla byť zaujímavá, tá obchodná sa mi skôr protiví.


Pritom ide o ten marketing. Dva detaily sú tam, prvý je názov komára, ktorý je schválne taká čudná skomolenina, že pripomína iné slovo - komáro kit. Skrátka blbosť a práve blbosť utkvie v pamäti najlepšie. Aj vzbudí zvedavosť aj sa zapíše.
Druhý detail je tá čmáranica, čo má na tvári, to si človek zapamätá, lebo to bolo tiež čudné. Zaujímavé je to jeho vysvetlebie, akoby len tak medzi rečou.


Prečo Sars-Cov2? Pretože to znie dostatočne technicky aj čudne, zároveň to už ľudia počuli pri prvej epidémii Sars a Mers. Ešte samozrejme prívesok nový, lebo na slovo nový a novinka je predsa konzument už rokmi vycvičený. Nová receptúra, nový štýl, nové XY.


V tom videu je toho samozrejme viac, vypichol som len časť.


[quote="pid:47509, uid:6"]Marketing ako taký ma príliš nezaujíma, hoci tá jeho psychologická stránka by mohla byť zaujímavá, tá obchodná sa mi skôr protiví.[/quote] Pritom ide o ten marketing. Dva detaily sú tam, prvý je názov komára, ktorý je schválne taká čudná skomolenina, že pripomína iné slovo - komáro kit. Skrátka blbosť a práve blbosť utkvie v pamäti najlepšie. Aj vzbudí zvedavosť aj sa zapíše. Druhý detail je tá čmáranica, čo má na tvári, to si človek zapamätá, lebo to bolo tiež čudné. Zaujímavé je to jeho vysvetlebie, akoby len tak medzi rečou. Prečo Sars-Cov2? Pretože to znie dostatočne technicky aj čudne, zároveň to už ľudia počuli pri prvej epidémii Sars a Mers. Ešte samozrejme prívesok nový, lebo na slovo nový a novinka je predsa konzument už rokmi vycvičený. Nová receptúra, nový štýl, nové XY. V tom videu je toho samozrejme viac, vypichol som len časť.

Moderátor

domýšľania


Domýšľanie a intuícia sú pre mňa dve úplne rozdielne veci.


[quote="pid:47484, uid:254"]domýšľania[/quote] Domýšľanie a intuícia sú pre mňa dve úplne rozdielne veci.

Moderátor

Domýšľanie a intuícia sú pre mňa dve úplne rozdielne veci.


To preto, lebo domyslavost moze byt aj hlupa alebo chybna. Zalezi ako je to slovo zamyslane.


Ak mam A a B ake bude C? Vypocitac, dopocitat. Uz budem koncit, len toto dopocitam.


Urobil si chybu, lebo si to nedomyslel do konca.
Premysliet, vymysliet, domysliet. Domysliet je skor poukazanim na smerovanie k ukonceniu niecoho.


[quote="pid:47519, uid:127"]Domýšľanie a intuícia sú pre mňa dve úplne rozdielne veci.[/quote] To preto, lebo domyslavost moze byt aj hlupa alebo chybna. Zalezi ako je to slovo zamyslane. Ak mam A a B ake bude C? Vypocitac, dopocitat. Uz budem koncit, len toto dopocitam. Urobil si chybu, lebo si to nedomyslel do konca. Premysliet, vymysliet, domysliet. Domysliet je skor poukazanim na smerovanie k ukonceniu niecoho.

Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.


Věcným klidným tónem jsi mě přesvědčil, omlouvám se za osobní rovinu, mohl jsem si nejprve ověřit, jak si to myslel.


Pritom ide o ten marketing. Dva detaily sú tam, prvý je názov komára, ktorý je schválne taká čudná skomolenina, že pripomína iné slovo - komáro kit. Skrátka blbosť a práve blbosť utkvie v pamäti najlepšie. Aj vzbudí zvedavosť aj sa zapíše.
Druhý detail je tá čmáranica, čo má na tvári, to si človek zapamätá, lebo to bolo tiež čudné. Zaujímavé je to jeho vysvetlebie, akoby len tak medzi rečou.


Jsi z oboru a máš k tomu co říct, kdyby jsi to více rozvedl rovnou prospěl by jsi všem. Ty techniky je dobré poodkrývat a to jsem vnímal jako hlavní přínos videa já - taková zpětná vazba pro ty, kdo se nechávají snadno manipulovat.


[quote="pid:47469, uid:127"]Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.[/quote] Věcným klidným tónem jsi mě přesvědčil, omlouvám se za osobní rovinu, mohl jsem si nejprve ověřit, jak si to myslel. [quote="pid:47517, uid:127"]Pritom ide o ten marketing. Dva detaily sú tam, prvý je názov komára, ktorý je schválne taká čudná skomolenina, že pripomína iné slovo - komáro kit. Skrátka blbosť a práve blbosť utkvie v pamäti najlepšie. Aj vzbudí zvedavosť aj sa zapíše. Druhý detail je tá čmáranica, čo má na tvári, to si človek zapamätá, lebo to bolo tiež čudné. Zaujímavé je to jeho vysvetlebie, akoby len tak medzi rečou.[/quote] Jsi z oboru a máš k tomu co říct, kdyby jsi to více rozvedl rovnou prospěl by jsi všem. Ty techniky je dobré poodkrývat a to jsem vnímal jako hlavní přínos videa já - taková zpětná vazba pro ty, kdo se nechávají snadno manipulovat.

Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.

Souhlas. Člověk přijímá 75% informací z nonverbálního projevu. Když ten chybí, tak nám chybí těch 75%, abychom správně pochopili, co nám chtěl autor říct. Pak i ty obrazy, které si tvoříme podle toho také vypadají.


[quote="pid:47469, uid:127"]Pri internetovej komunikácii by si mal brať do úvahy jej nedokonalosť, pretože nevidíš celého človeka, reč tela a pod. A mnoho vecí je na domyslenie. Práve preto si pri tomto type komunikácie nemá človek domýšľať, pretože to skončí úplne zbytočným osobným útokom.[/quote] Souhlas. Člověk přijímá 75% informací z nonverbálního projevu. Když ten chybí, tak nám chybí těch 75%, abychom správně pochopili, co nám chtěl autor říct. Pak i ty obrazy, které si tvoříme podle toho také vypadají.

Asi trochu offtopic, ale přeci. Už jsem o tom psal v jiném vlákně, ale pokud by měl někdo zájem o to, jak programovat podvědomí ve svůj prospěch, tak doporučuji mrknout na net na techniku psych-k.


Asi trochu offtopic, ale přeci. Už jsem o tom psal v jiném vlákně, ale pokud by měl někdo zájem o to, jak programovat podvědomí ve svůj prospěch, tak doporučuji mrknout na net na techniku psych-k.

Urobil si chybu, lebo si to nedomyslel do konca.
Premysliet, vymyslieť, domysliet. Domysliet je skor poukázaním na smerovanie k ukončeniu niečoho.


Tvoje zdôvodnenie chápem, ale myslím, že tu ide o dva rôzne tvary jedného a toho istého slova. Je totiž rozdiel medzi domyslieť a domýšľať. Ako sám vidíš, je to jeden mäkčeň na s, ktorý robí rozdiel v slove, ale podľa mňa aj vo význame. Tvoje domyslenie je jednoznačne pozitívne, naproti tomu domýšlalnie je v podstate často vymýšľanie si želaného/projektovaného.


Každopádne to beriem ako veľmi dobrú debatu aj na budúce odstraňovanie nedorozumení v komunikácii a ďakujem za všetky reakcie, ktoré nás posunuli vpred.


[quote="pid:47521, uid:254"]Urobil si chybu, lebo si to nedomyslel do konca. Premysliet, vymyslieť, domysliet. Domysliet je skor poukázaním na smerovanie k ukončeniu niečoho.[/quote] Tvoje zdôvodnenie chápem, ale myslím, že tu ide o dva rôzne tvary jedného a toho istého slova. Je totiž rozdiel medzi **domyslieť** a **domýšľať**. Ako sám vidíš, je to jeden mäkčeň na s, ktorý robí rozdiel v slove, ale podľa mňa aj vo význame. Tvoje domyslenie je jednoznačne pozitívne, naproti tomu domýšlalnie je v podstate často vymýšľanie si želaného/projektovaného. Každopádne to beriem ako veľmi dobrú debatu aj na budúce odstraňovanie nedorozumení v komunikácii a ďakujem za všetky reakcie, ktoré nás posunuli vpred.

Moderátor

Tá kresba “masky” na tvári modrou farbou a v danom tvare plus tie tri čiarky na čele je geniálne vyjadrenie 4 v 1


  1. rúško na tvári - strata vlastnej idendity a získanie “idendity” novej,
  2. idendity Homera Simpsona, podčiarknutej troma čiarami na čele - čiarový kód - “idendita” Al - fraktál AI
  3. je to všetko klamstvo a podvod - to rúško je posunuté doľava - odkaz na ľavú hemisféru, ktorá konštruuje, vymýšľa, klame, nie je to dielo pravé, zakladajúce sa na objektívnych obrazoch reality skrze pravú hemisféru, a preto
  4. lži a ovládnutiu skrze ňu sa treba postaviť tak, ako hlavný hrdina vo filme Statočné srdce, ktorý mal pravú polovicu tváre v boji za slobodu modrú...

Tá kresba “masky” na tvári modrou farbou a v danom tvare plus tie tri čiarky na čele je geniálne vyjadrenie 4 v 1 1. rúško na tvári - strata vlastnej idendity a získanie “idendity” novej, 2. idendity Homera Simpsona, podčiarknutej troma čiarami na čele - čiarový kód - “idendita” Al - fraktál AI 3. je to všetko klamstvo a podvod - to rúško je posunuté doľava - odkaz na ľavú hemisféru, ktorá konštruuje, vymýšľa, klame, nie je to dielo pravé, zakladajúce sa na objektívnych obrazoch reality skrze pravú hemisféru, a preto 4. lži a ovládnutiu skrze ňu sa treba postaviť tak, ako hlavný hrdina vo filme Statočné srdce, ktorý mal pravú polovicu tváre v boji za slobodu modrú...

domyslieť a domýšľať


Je to zaujimave a skor to vyzera ako narecova zalezitost, aj ked ako hovoris, to prve v lavo je castejsie zauzivane v negativnom zmysle.


Ja si ale myslim, ze tie slova nie su konkretne negativne, ale az vyslovenie, slovne spojenie (a zauzivanie) im dava potrebny smer.


domýšlať - domyslieť
vymýšlať - vymyslieť
zamýšlať - zamyslieť


Neznam... To mušim ešči domyšlec.
Ta hybaj to vymyšlec dajak inakši.
smile


[quote="pid:47565, uid:127"]domyslieť a domýšľať[/quote] Je to zaujimave a skor to vyzera ako narecova zalezitost, aj ked ako hovoris, to prve v lavo je castejsie zauzivane v negativnom zmysle. Ja si ale myslim, ze tie slova nie su konkretne negativne, ale az vyslovenie, slovne spojenie (a zauzivanie) im dava potrebny smer. domýšlať - domyslieť vymýšlať - vymyslieť zamýšlať - zamyslieť Neznam... To mušim ešči domyšlec. Ta hybaj to vymyšlec dajak inakši. :)

Je to zaujimave a skor to vyzera ako narecova zalezitost, aj ked ako hovoris, to prve v lavo je castejsie zauzivane v negativnom zmysle.


Presne pre toto ma baví práca s jazykom. Akýmkoľvek, nielen tým slovenským.


[quote="pid:47577, uid:254"]Je to zaujimave a skor to vyzera ako narecova zalezitost, aj ked ako hovoris, to prve v lavo je castejsie zauzivane v negativnom zmysle.[/quote] Presne pre toto ma baví práca s jazykom. Akýmkoľvek, nielen tým slovenským.

Moderátor

ako hlavný hrdina vo filme Statočné srdce, ktorý mal pravú polovicu tváre v boji za slobodu modrú...


https://www.youtube.com/watch?v=48bxfmaGgVg


William Wallace: "Přišli jste bojovat jako svobodní. A jste svobodní.
Co budete dělat bez svobody??
Bojujte!"


Dav Skotů ve zbrani: " Neee. Nechceme! Utečeme! Budem žít!"


William Wallace: "Ano. V boji můžete zemřít. Utečte a budete žít. Aspoň na chvíli... A na smrtelné posteli, za mnoho let, budete chtít vyměnit prožité dny za jedinou možnost vrátit se sem a říct svým nepřátelům, že si můžou vzít Vaše životy, ale nikdy ne Vaši svobodu!!!


Angličan sledujíc je z dálky: "Vypadají optimisticky."


[quote="pid:47571, uid:112"]ako hlavný hrdina vo filme Statočné srdce, ktorý mal pravú polovicu tváre v boji za slobodu modrú...[/quote] https://www.youtube.com/watch?v=48bxfmaGgVg William Wallace: "Přišli jste bojovat jako svobodní. A jste svobodní. Co budete dělat bez svobody?? Bojujte!" Dav Skotů ve zbrani: " Neee. Nechceme! Utečeme! Budem žít!" William Wallace: "Ano. V boji můžete zemřít. Utečte a budete žít. Aspoň na chvíli... A na smrtelné posteli, za mnoho let, budete chtít vyměnit prožité dny za jedinou možnost vrátit se sem a říct svým nepřátelům, že si můžou vzít Vaše životy, ale nikdy ne Vaši svobodu!!! Angličan sledujíc je z dálky: "Vypadají optimisticky."

komáro kit

Mne sa pritom hneď vybavil film "Karate kid". Ale máš pravdu, blbosť automaticky zaujme. Keďže si od fachu, tak si všímaš tie techniky a ich zmysel.
Chlapec to robí dobre. Ja mu fandím :-)


[quote="pid:47517, uid:127"]komáro kit[/quote] Mne sa pritom hneď vybavil film "Karate kid". Ale máš pravdu, blbosť automaticky zaujme. Keďže si od fachu, tak si všímaš tie techniky a ich zmysel. Chlapec to robí dobre. Ja mu fandím :-)

Tá kresba “masky” na tvári
Jde to i obráceně smile
61b50d5e6465e


[quote="pid:47571, uid:112"]Tá kresba “masky” na tvári[/quote] Jde to i obráceně 8) ![61b50d5e6465e](serve/attachment&path=61b50d5e6465e)

Vedi.Vini......

Mne sa pritom hneď vybavil film "Karate kid".


Áno, presne takto fungujú techniky na zapamätávanie, že sa pojem naviaže na niečo, čo už v pamäti máš.


[quote="pid:47722, uid:6"]Mne sa pritom hneď vybavil film "Karate kid".[/quote] Áno, presne takto fungujú techniky na zapamätávanie, že sa pojem naviaže na niečo, čo už v pamäti máš.

Moderátor

3.68k
38
17
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept