Zahraničná politika
Zprávy z Ruska 2

To je dovoz do Ruska,

Jak je to napsané - tak jsem rozuměla, že jde o dovoz z Ruska. Tedy se omlouvám.


[quote="pid:61909, uid:6"]To je dovoz do Ruska,[/quote] Jak je to napsané - tak jsem rozuměla, že jde o dovoz **z** Ruska. Tedy se omlouvám.

5 марта - день памяти ИОСИФА ВИССАРИОНОВИЧА СТАЛИНА
Каждый год в этот день по всему миру происходит возложение цветов возле памятных мест, связанных с именем этого великого Человека.
6223c5533cc72


КПРФ возложила цветы к могиле Сталина у Кремлевской стены
https://ria.ru/20220305/stalin-1776677242.html
Zjuganov:"Мы пришли поклониться на Красную площадь, потому что все мы родом из великой советской страны, а ее закладывали Ленин, Сталин и наша великая компартия. С днем памяти", - сказал Зюганов журналистам.
Лидер КПРФ отметил, что на сегодняшний день Россия ведет борьбу не с Украиной, а "за мир и за Украину".
"Зеленский был неплохой комик. В его речах я не видел ни одного антисоветского слова. Ну, взяли за горло нацисты и бандеровцы, сейчас под охраной американцев бегает. Это не его воля и не воля украинского народа", - добавил Зюганов.
"Prišli sme sa pokloniť na Červené námestie, pretože všetci pochádzame z veľkej sovietskej krajiny a zakladali ju Lenin, Stalin a naša veľká komunistická strana. Šťastný pamätný deň," povedal Zjuganov novinárom.
Líder Komunistickej strany Ruskej federácie poznamenal, že Rusko dnes nebojuje s Ukrajinou, ale „za mier a za Ukrajinu“.
"Zelensky nebol zlý komik. V jeho prejavoch som nevidel jediné protisovietske slovo. No nacisti a Bandera ho zobrali pod krk, teraz behá pod ochranou Američanov. Nie je to jeho vôľa a nie vôľa ukrajinského ľudu,“ dodal Zjuganov.
https://www.youtube.com/watch?v=NFiBHod7rEo


5 марта - день памяти **ИОСИФА ВИССАРИОНОВИЧА СТАЛИНА** Каждый год в этот день по всему миру происходит возложение цветов возле памятных мест, связанных с именем этого великого Человека. ![6223c5533cc72](serve/attachment&path=6223c5533cc72) КПРФ возложила цветы к могиле Сталина у Кремлевской стены https://ria.ru/20220305/stalin-1776677242.html Zjuganov:"Мы пришли поклониться на Красную площадь, потому что все мы родом из великой советской страны, а ее закладывали Ленин, Сталин и наша великая компартия. С днем памяти", - сказал Зюганов журналистам. Лидер КПРФ отметил, что на сегодняшний день Россия ведет борьбу не с Украиной, а "за мир и за Украину". "Зеленский был неплохой комик. В его речах я не видел ни одного антисоветского слова. Ну, взяли за горло нацисты и бандеровцы, сейчас под охраной американцев бегает. Это не его воля и не воля украинского народа", - добавил Зюганов. "Prišli sme sa pokloniť na Červené námestie, pretože všetci pochádzame z veľkej sovietskej krajiny a zakladali ju Lenin, Stalin a naša veľká komunistická strana. Šťastný pamätný deň," povedal Zjuganov novinárom. Líder Komunistickej strany Ruskej federácie poznamenal, že Rusko dnes nebojuje s Ukrajinou, ale „za mier a za Ukrajinu“. "Zelensky nebol zlý komik. V jeho prejavoch som nevidel jediné protisovietske slovo. No nacisti a Bandera ho zobrali pod krk, teraz behá pod ochranou Američanov. Nie je to jeho vôľa a nie vôľa ukrajinského ľudu,“ dodal Zjuganov. https://www.youtube.com/watch?v=NFiBHod7rEo
Upravené 5. 3. 2022 o 21:31

TEL AVIV, 5. marca. /TASS/. Izraelský premiér Naftali Bennett a ruský prezident Vladimir Putin počas sobotňajších rozhovorov v Kremli diskutovali o situácii izraelských a židovských komunít na Ukrajine v kontexte ruskej špeciálnej vojenskej operácie v krajine. Informoval o tom denník The Jerusalem Post s odvolaním sa na diplomatický zdroj.


Ako bolo poznamenané, po stretnutí s ruskými lídrami mal Bennett telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.


Šéf izraelského kabinetu podľa novín mieri do Nemecka, kde má podľa plánu rokovať s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Presný dátum ich stretnutia však nie je určený.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13982635


Máme tu poštára....


TEL AVIV, 5. marca. /TASS/. Izraelský premiér Naftali Bennett a ruský prezident Vladimir Putin počas sobotňajších rozhovorov v Kremli diskutovali o situácii izraelských a židovských komunít na Ukrajine v kontexte ruskej špeciálnej vojenskej operácie v krajine. Informoval o tom denník The Jerusalem Post s odvolaním sa na diplomatický zdroj. Ako bolo poznamenané, po stretnutí s ruskými lídrami mal Bennett telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Šéf izraelského kabinetu podľa novín mieri do Nemecka, kde má podľa plánu rokovať s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Presný dátum ich stretnutia však nie je určený. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13982635 Máme tu poštára....

Máme tu poštára....

Světoobčana...


[quote="pid:61928, uid:94"]Máme tu poštára....[/quote] Světoobčana...

Deglobalizácia. Koniec Európy a kontúry nového svetového poriadku


Aký je účel európskych samovražedných sankcií?


Potrestať Rusko?
Áno, samozrejme, ale na úkor koho? Na úkor Európy samotnej, na úkor každého z jej obyvateľov.
Dokonca aj priemerný občan Rumunska chápe, že rozhodnutia, ktoré teraz horúčkovito robia európski komisári, poškodzujú každého obyvateľa EÚ. Za "solidaritu" s "nezávislou Ukrajinou" ako európske podnikanie, tak aj európskych obyvateľov.
Nie je ťažké pochopiť, že o sankciách sa rozhoduje v Spojených štátoch.
Eurokomisári hrajú jednoznačne za úplne iný tím.
Hlavné ciele sankcií sú jasné:


  1. Úplné a bezpodmienečné podrobenie Európy USA, odovzdanie kontroly nad európskou ekonomikou Američanom (kým takáto kontrola neprešla na Čínu).
  2. Sfúknuť finančné bubliny, ktoré Spojené štáty nafúkli za posledných 30 rokov. Kolaps globálnej finančnej pyramídy je veľmi blízko a len vojna, ktorú Spojené štáty všemožne zaviedli, môže prehlušiť hukot jej pádu.
  3. Oslabenie Ruska a pokus stiahnuť ho z veľkej hry o prerozdelenie sveta.

Čo môže Rusko získať z vojny?
Môže získať ruský svet: jeho ikonický geopolitický priestor a miesto mocenského centra tretieho sveta. Vracia sa na svoju historickú obežnú dráhu, posilňuje bezpečnosť a získava oporu pre prípadný ďalší pohyb.
Okrem toho sa Rusko pokúša stať sa tretím makroregiónom v budúcej svetovej
rovnováhe síl (okrem Číny a Ameriky).
Brzezinski bol, samozrejme, darebák, ale očividne nie je hlupák: bez Ukrajiny je ruský svet značne oslabený: nie nadarmo Spojené štáty investovali toľko peňazí do tohto „projektu“.
V dôsledku toho to, čo Rusko teraz robí, nie je 5, ale 30-50 rokov dopredu
Čo sa stane so sankciami?
Myslím, že všetko bude fungovať.
Ako povedal Lavrov, "oni sa zbláznia." Len čo Spojené štáty odoberú (lacno nakúpia) európske firmy, ktoré v dôsledku sankcií skrachovali (chémia, energetika, strojárstvo, poľnohospodársky biznis),
budú potrebovať suroviny aj druhotné produkty: plyn, valcovaný kov, hnojivá. ..
A pokojne si ich kúpia tam kde a teraz: v Rusku.
A nikde inde. No, budeme musieť získať nové kompetencie v elektronike, strojárstve, rafinácii ropy atď. Je to otázka nášho prežitia a rozvoja.
Samozrejme, kolaps starého sveta a začiatok budovania nového na jeho troskách potrvá roky. Problémov bude veľa.
V samotných Spojených štátoch sú negatívne trendy oveľa nebezpečnejšie ako u nás.
A zatiaľ nie je jasné, či sa im plánovaný plán podarí zrealizovať:
Rusko aj Čína sa budú všetkými možnými spôsobmi snažiť oslabiť globálneho konkurenta, predovšetkým zničením dolárového systému.
Finančná pyramída USA sa určite zrúti a čo budú mať potom?

Bublina dlhu vo výške 30 biliónov, „ukazovateľská ekonomika“ a kolosálne domáce politické problémy môžu doslova rozdeliť Spojené štáty na niekoľko bojujúcich častí len za 1-2 roky. Aktualizácia ukrajinskej agendy je teda priamym dôsledkom slepej uličky,
do ktorej sa dostal západný svet na čele so Spojenými štátmi.
Čas pracuje proti nim.
Na základe vyššie uvedeného sa Putin v správnom čase rozhodol pre riskantný poriadok,
ale napokon krok: zničil staré hry a začal písať nové, od nuly.
Už neexistujú žiadne pravidlá: uzatvárať zmluvy, nevyplácať nároky,
uplatňovať patentové právo, na európske rozhodnutia súdov a na Európu ako celok.
A ak Európa začne nakupovať ultradrahý americký plyn namiesto nášho plynu,
potom sa bude za niekoľko rokov meníit na Ukrajinu.
A budú musieť u nás nakupovať podľa nových pravidiel.
Mnoho krajín sveta čaká na tieto nové pravidlá, pretože Američania
už dostali všetkých, celú planétu, dokonca aj Európu (tá je jednoducho povinná mlčať).
Zem čaká na deglobalizáciu s nádejou.
Podľa starých pravidiel bolo Rusku pripravené na miesto vazala a miesto krajiny tretieho sveta. A bez vojny nie je možné napísať nové pravidlá,
to potvrdzuje celá niekoľkotisícročná história ľudstva, či sa to niekomu páči alebo nie.
Celý svet so zatajeným dychom sleduje, ako rýchlo
a efektívne dokáže Rusko vyriešiť svoje problémy na Ukrajine.
https://zen.yandex.ru/media/kvadr_kruga/deglobalizaciia-konec-evropy-i-kontury-novogo-miroustroistva-6222365aab6c0410614f785e![62246d3e20325](serve/attachment&path=62246d3e20325)


**Deglobalizácia. Koniec Európy a kontúry nového svetového poriadku** Aký je účel európskych samovražedných sankcií? ---------------------------------------------- Potrestať Rusko? Áno, samozrejme, ale na úkor koho? Na úkor Európy samotnej, na úkor každého z jej obyvateľov. Dokonca aj priemerný občan Rumunska chápe, že rozhodnutia, ktoré teraz horúčkovito robia európski komisári, p**oškodzujú každého obyvateľa EÚ.** Za "solidaritu" s "nezávislou Ukrajinou" ako európske podnikanie, tak aj európskych obyvateľov. Nie je ťažké pochopiť, že o sankciách sa rozhoduje v Spojených štátoch. **Eurokomisári hrajú jednoznačne za úplne iný tím.** **Hlavné ciele sankcií sú jasné:** 01. Úplné a bezpodmienečné podrobenie Európy USA, odovzdanie kontroly nad európskou ekonomikou Američanom (kým takáto kontrola neprešla na Čínu). 02. Sfúknuť finančné bubliny, ktoré Spojené štáty nafúkli za posledných 30 rokov. Kolaps globálnej finančnej pyramídy je veľmi blízko a len vojna, ktorú Spojené štáty všemožne zaviedli, môže prehlušiť hukot jej pádu. 03. Oslabenie Ruska a pokus stiahnuť ho z veľkej hry o prerozdelenie sveta. Čo môže Rusko získať z vojny? Môže získať ruský svet: jeho ikonický geopolitický priestor a miesto mocenského centra tretieho sveta. Vracia sa na svoju historickú obežnú dráhu, posilňuje bezpečnosť a získava oporu pre prípadný ďalší pohyb. Okrem toho sa Rusko pokúša stať sa tretím makroregiónom v budúcej svetovej rovnováhe síl (okrem Číny a Ameriky). Brzezinski bol, samozrejme, darebák, ale očividne nie je hlupák: bez Ukrajiny je ruský svet značne oslabený: nie nadarmo Spojené štáty investovali toľko peňazí do tohto „projektu“. **V dôsledku toho to, čo Rusko teraz robí, nie je 5, ale 30-50 rokov dopredu** **Čo sa stane so sankciami?** Myslím, že všetko bude fungovať. Ako povedal Lavrov, "oni sa zbláznia." Len čo Spojené štáty odoberú (lacno nakúpia) európske firmy, ktoré v dôsledku sankcií skrachovali (chémia, energetika, strojárstvo, poľnohospodársky biznis), **budú potrebovať suroviny aj druhotné produkty:** plyn, valcovaný kov, hnojivá. .. A pokojne si ich kúpia tam kde a teraz: v Rusku. A nikde inde. No, budeme musieť získať nové kompetencie v elektronike, strojárstve, rafinácii ropy atď. Je to otázka nášho prežitia a rozvoja. **Samozrejme, kolaps starého sveta a začiatok budovania nového na jeho troskách potrvá roky.** Problémov bude veľa. V samotných Spojených štátoch sú negatívne trendy oveľa nebezpečnejšie ako u nás. A zatiaľ nie je jasné, či sa im plánovaný plán podarí zrealizovať: Rusko aj Čína sa budú všetkými možnými spôsobmi snažiť oslabiť globálneho konkurenta, predovšetkým zničením dolárového systému. ** Finančná pyramída USA sa určite zrúti a čo budú mať potom?** Bublina dlhu vo výške 30 biliónov, „ukazovateľská ekonomika“ a kolosálne domáce politické problémy môžu doslova rozdeliť Spojené štáty na niekoľko bojujúcich častí len za 1-2 roky. Aktualizácia ukrajinskej agendy je teda priamym dôsledkom slepej uličky, do ktorej sa dostal západný svet na čele so Spojenými štátmi. **Čas pracuje proti nim.** Na základe vyššie uvedeného sa Putin v správnom čase rozhodol pre riskantný poriadok, ale napokon krok: zničil staré hry a začal písať nové, od nuly. Už neexistujú žiadne pravidlá: uzatvárať zmluvy, nevyplácať nároky, uplatňovať patentové právo, na európske rozhodnutia súdov a na Európu ako celok. A ak Európa začne **nakupovať ultradrahý americký plyn** namiesto nášho plynu, potom sa bude za niekoľko rokov meníit na Ukrajinu. **A budú musieť u nás nakupovať podľa nových pravidiel.** Mnoho krajín sveta čaká na tieto nové pravidlá, pretože Američania už dostali všetkých, celú planétu, dokonca aj Európu (tá je jednoducho povinná mlčať). **Zem čaká na deglobalizáciu s nádejou.** Podľa starých pravidiel bolo Rusku pripravené na miesto vazala a miesto krajiny tretieho sveta. A bez vojny nie je možné napísať nové pravidlá, to potvrdzuje celá niekoľkotisícročná história ľudstva, či sa to niekomu páči alebo nie. Celý svet so zatajeným dychom sleduje, ako rýchlo a efektívne dokáže Rusko vyriešiť svoje problémy na Ukrajine. https://zen.yandex.ru/media/kvadr_kruga/deglobalizaciia-konec-evropy-i-kontury-novogo-miroustroistva-6222365aab6c0410614f785e![62246d3e20325](serve/attachment&path=62246d3e20325)
Upravené 6. 3. 2022 o 09:15

Kotrmelec bude velmi tvrdý. Vyhrajeme!


Bezrumní Europania , slabyrozumom - debili
Nikdy eurounia neurobila tolko dobrých vecí pre osamostatnenie Ruska
ako za posledné 2 týždne . . .
Eurokomisari nepracuju pre ludí v Europe lebo týmito sankciami budu trpiet ludia v Europe
Izolantori v Rusku opäť nakupujú elektropásky v komerčných množstvách,
ale prepáčte, už nie sme v roku 2014, kedy by boli súčasné sankcie naozaj tvrdé.
SPFS funguje a má zákazníkov dokonca aj v Nemecku a Švajčiarsku (nečakane, však?);
Je tiež nemožné zablokovať vízum a Mastercard - všetky spracovateľské centrá pre nás, príbuzných, sa teraz nachádzajú na území Ruska.
Tu Putin uviedol strategické odstrašovacie sily do pohotovosti. . .zapusk možný do 2 sekund
https://www.youtube.com/watch?v=rnzMBXmNtyA&t=1s


https://www.putin-today.ru/archives/145652


Kotrmelec bude velmi tvrdý. Vyhrajeme! -------------------------------------- **Bezrumní Europania , slabyrozumom - debili** Nikdy eurounia neurobila tolko dobrých vecí pre osamostatnenie Ruska ako za posledné 2 týždne . . . Eurokomisari nepracuju pre ludí v Europe lebo týmito sankciami budu trpiet ludia v Europe Izolantori v Rusku opäť nakupujú elektropásky v komerčných množstvách, ale prepáčte, už nie sme v roku 2014, kedy by boli súčasné sankcie naozaj tvrdé. SPFS funguje a má zákazníkov dokonca aj v Nemecku a Švajčiarsku (nečakane, však?); Je tiež nemožné zablokovať vízum a Mastercard - všetky spracovateľské centrá pre nás, príbuzných, sa teraz nachádzajú na území Ruska. Tu Putin uviedol strategické odstrašovacie sily do pohotovosti. . .zapusk možný do 2 sekund https://www.youtube.com/watch?v=rnzMBXmNtyA&t=1s https://www.putin-today.ru/archives/145652

Oleg Tiňkov požiadal, aby ho nenazývali oligarchom
Podnikateľ tiež zdôraznil, že rok a pol nemal žiadne funkcie v banke Tinkoff, ktorú založil, a nebol ani členom jej predstavenstva.
Zakladateľ Tinkoff Bank Oleg Tinkov požiadal, aby ho neoznačovali za oligarchu, a zdôraznil, že rok a pol nemal žiadne pozície v úverovej inštitúcii, ktorú založil, a nebol členom jej predstavenstva.


"Som samorast, prosím, prestaňte ma nazývať 'oligarchom'. Vytvoril som viac ako 100 000 nových pracovných miest od nuly, štyri podniky, ktoré po rozpade ZSSR vôbec neexistovali," napísal podnikateľ na svojom Instagrame. v nedeľu.


Tinkov zdôraznil, že už nie je miliardár, a tiež sa obrátil na predplatiteľov so žiadosťou, aby mu nepísali o práci banky. "Už 1,5 roka nemám v banke ani jednu funkciu. Nie som ani v predstavenstve, som len malý akcionár a zakladateľ a moje priezvisko je rovnaké ako meno banka,“ píše sa v jeho správe.


Podnikateľ podľa svojich slov nikdy nevyužíval spojenia a neuzavrel ani jednu štátnu zákazku. "Nikdy som nebol v Kremli a nestretol som sa so žiadnymi predstaviteľmi, s výnimkou šéfa centrálnej banky, ktorý bol mojím šéfom. Jednoducho som ich nepotreboval," napísal.


„Som dôchodca, ktorý sa snaží rehabilitovať a bojuje s leukémiou, a tomu sa snažím pomáhať aj cez nadáciu Tinkoff Family Foundation,“ zhrnul zakladateľ banky.
https://tass.ru/ekonomika/13989567


**Oleg Tiňkov požiadal, aby ho nenazývali oligarchom** Podnikateľ tiež zdôraznil, že rok a pol nemal žiadne funkcie v banke Tinkoff, ktorú založil, a nebol ani členom jej predstavenstva. Zakladateľ Tinkoff Bank Oleg Tinkov požiadal, aby ho neoznačovali za oligarchu, a zdôraznil, že rok a pol nemal žiadne pozície v úverovej inštitúcii, ktorú založil, a nebol členom jej predstavenstva. "Som samorast, prosím, prestaňte ma nazývať 'oligarchom'. Vytvoril som viac ako 100 000 nových pracovných miest od nuly, štyri podniky, ktoré po rozpade ZSSR vôbec neexistovali," napísal podnikateľ na svojom Instagrame. v nedeľu. Tinkov zdôraznil, že už nie je miliardár, a tiež sa obrátil na predplatiteľov so žiadosťou, aby mu nepísali o práci banky. "Už 1,5 roka nemám v banke ani jednu funkciu. Nie som ani v predstavenstve, som len malý akcionár a zakladateľ a moje priezvisko je rovnaké ako meno banka,“ píše sa v jeho správe. Podnikateľ podľa svojich slov nikdy nevyužíval spojenia a neuzavrel ani jednu štátnu zákazku. "Nikdy som nebol v Kremli a nestretol som sa so žiadnymi predstaviteľmi, s výnimkou šéfa centrálnej banky, ktorý bol mojím šéfom. Jednoducho som ich nepotreboval," napísal. „Som dôchodca, ktorý sa snaží rehabilitovať a bojuje s leukémiou, a tomu sa snažím pomáhať aj cez nadáciu Tinkoff Family Foundation,“ zhrnul zakladateľ banky. https://tass.ru/ekonomika/13989567

Plyn je už za 4000 USD. Do konce roku se při takových tempech počítá s 10000 USD. Už teď musí VB platit o 2,5 mld. GBP víc, než před spec. operaci. Tudíž peníze za Severní potok se vrátí za rok.
https://www.youtube.com/watch?v=Odi-_9U82cA&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD


Plyn je už za 4000 USD. Do konce roku se při takových tempech počítá s 10000 USD. Už teď musí VB platit o 2,5 mld. GBP víc, než před spec. operaci. Tudíž peníze za Severní potok se vrátí za rok. https://www.youtube.com/watch?v=Odi-_9U82cA&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD
Upravené 7. 3. 2022 o 14:11

Tak ma napadá, že Rusko nedávno oznámilo plán na osídlenie stredného a východného Ruska. Bude zaujímavé v tejto súvislosti sledovať či ukrajinským utečencom neponúknu nový začiatok práve v týchto oblastiach.


Tak ma napadá, že Rusko nedávno oznámilo plán na osídlenie stredného a východného Ruska. Bude zaujímavé v tejto súvislosti sledovať či ukrajinským utečencom neponúknu nový začiatok práve v týchto oblastiach.

Rusko sa údajne chystá odpojiť od internetu
startitup.sk je obyčajná západná propaganda schovávajúca za IT. Pravidelne majú články plné propagandy a hoaxov. Niekedy som ten hnoj čítal, ale potom už som v tom nevidel zmysel.


[quote="pid:62086, uid:230"]Rusko sa údajne chystá odpojiť od internetu[/quote]startitup.sk je obyčajná západná propaganda schovávajúca za IT. Pravidelne majú články plné propagandy a hoaxov. Niekedy som ten hnoj čítal, ale potom už som v tom nevidel zmysel.

Putin podepsal novelu zákona, týkajícího se pedofilie, Rozšiřuje se výčet osob, pro které bude trest tvrdší - pro osoby, které s dítětem žijí nebo jsou za něj zodpovědné. Tím se myslí i vychovatelé (volnočasoví, vzdělávací, zdravotní, sociální, umělečtí, sportovní...). Tvrdší trest bude také pro recidivisty.


Putin podepsal novelu zákona, týkajícího se pedofilie, Rozšiřuje se výčet osob, pro které bude trest tvrdší - pro osoby, které s dítětem žijí nebo jsou za něj zodpovědné. Tím se myslí i vychovatelé (volnočasoví, vzdělávací, zdravotní, sociální, umělečtí, sportovní...). Tvrdší trest bude také pro recidivisty.

Zamčeno v Rusku: kolik cizinci investovali v Ruské federaci
čo, zo západu ostane v Rusku
CB Ruska data
-1 180 miliard $ - to byl objem zahraničních investic k 1. 10. 2021
(do 28. 2. 2022 se jim, myslím, podařilo vybrat několik desítek miliard dolarů):


  • 679 miliard dolarů – obchodní vlastnictví
  • 392 miliard dolarů – všechny druhy dluhů: dluhopisy, půjčky, obchodní zálohy
  • 71 miliard dolarů – hotovost, vklady, pojištění a penzijní programy
  • 25 miliard $ - zvláštní práva čerpání (toto je nástroj MMF, nelze to připsat investicím podniků)
  • 13 miliard $ - ostatní investice, do kterých jsem zahrnul deriváty a závazky

  • Obecně lze říci, že v Rusku je v současné době uzavřeno nejméně 1 bilion dolarů zahraničních investic. A kdyby nebyla zavedena ochranná opatření k omezení úniku kapitálu, mohli bychom očekávat devalvaci rublu minimálně v roce 1998.https://smart-lab.ru/mobile/topic/777956/


**Zamčeno v Rusku: kolik cizinci investovali v Ruské federaci** čo, zo západu ostane v Rusku CB Ruska data -1 180 miliard $ - to byl objem zahraničních investic k 1. 10. 2021 (do 28. 2. 2022 se jim, myslím, podařilo vybrat několik desítek miliard dolarů): - 679 miliard dolarů – obchodní vlastnictví - 392 miliard dolarů – všechny druhy dluhů: dluhopisy, půjčky, obchodní zálohy - 71 miliard dolarů – hotovost, vklady, pojištění a penzijní programy - 25 miliard $ - zvláštní práva čerpání (toto je nástroj MMF, nelze to připsat investicím podniků) - 13 miliard $ - ostatní investice, do kterých jsem zahrnul deriváty a závazky - Obecně lze říci, že v Rusku je v současné době uzavřeno nejméně 1 bilion dolarů zahraničních investic. A kdyby nebyla zavedena ochranná opatření k omezení úniku kapitálu, mohli bychom očekávat devalvaci rublu minimálně v roce 1998. https://smart-lab.ru/mobile/topic/777956/
Upravené 7. 3. 2022 o 14:17

V nádeji na hviezdu smrti


Politickí dobrodruhovia vládnuci v Kyjeve neustále hľadajú nové príležitosti
na splnenie hlavnej úlohy svojich washingtonských pánov – rozpútanie
veľkej celoeurópskej vojny.


Tajomný príbeh o dodávke bojových lietadiel kyjevskému režimu namiesto tých, ktoré oni priemerne stratili v prvých dňoch ruskej špeciálnej operácie,
pokračuje v získavaní nových zaujímavých detailov.
Pôvodný kyjevský fejk, podľa ktorého sa Bulharsko, Slovensko a Poľsko dohodli, že sa zoškrabú na dne hlavne a prevezú asi sedemdesiat stíhačiek MiG-29
a útočné lietadlá Su-25 do Kyjeva, po oficiálnych zamietnutiach zrejme stratil svoj význam. orgánov týchto krajín. Špekulácie na túto tému však pokračujú aj dnes.
Neexistuje dym bez ohňa?
USA uvažujú o vyslaní poľského "lietadla zo sovietskej éry" na Ukrajinu výmenou za americké F-16, uviedli americkí predstavitelia pre The Wall Street Journal.
Podľa novín ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas videohovoru
s členmi Kongresu USA vyzval, aby krajine poskytli „stíhačky vyrobené v Rusku,
ktoré môžu lietať.
Ukrajinskí piloti. Vodca menšiny v Senáte Mitch McConnell sa Zelenského spýtal,
čo Ukrajina najviac potrebuje. Odpovedal, že sú potrebné stíhačky, a tiež požiadal
o vytvorenie bezletovej zóny nad Ukrajinou.
Zdroj novín uviedol, že Zelenskyj povedal:
"Ak to nedokážete, prineste mi aspoň lietadlá."
Čo sa tu dá povedať? Pravdepodobne by to mali byť nejaké veľmi špeciálne MiGy-29.
V úprave, ktorá nepotrebuje letiskové plochy. Ako ten „imperiálny búrlivák prvého rádu“, ktorý podľa izraelských médií nedávno padol na Ukrajine.


„Izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a
odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Upozornil na to podnikateľ Eli David.“


Inak je dosť ťažké pochopiť, ako sa dajú tieto „pepeláty“ prispôsobiť pre praktické
potreby na území, kde pristávacie dráhy v poslednom čase úplne chýbajú.
A aj keď sú z času na čas obnovené, stále nie je jasné, ako budú tieto dávno zastarané lietadlá bojovať s modernými Ruské vojenské letectvo generácie 4+++,
ktoré má navyše drvivú vzdušnú prevahu?
Možno je Zelenskyj tajným obdivovateľom nejakého kultu voodoo,
ktorý si neustále vyžaduje nové obete?
Každopádne, to je jediná „logika“, ktorú mi rozum prichádza.
Neunáhlime sa však k záverom. Nikto, vrátane samotného Zelenského, totiž nepovedal,
že hovoríme o použití týchto MiGov-29 z ukrajinských letísk, ktoré už neexistujú.
Navyše je to v princípe nemožné.
Veľmi podobný tomu v Kyjeve
naznačujú, že tieto letiská môžu byť poľské. A hoci je absolútne nemožné si to predstaviť, so zdravým rozumom a dobrou pamäťou, nemali by sme zabúdať, že kyjevský režim
sa s hlavou už dlho nekamaráti a nikdy nemal žiadnu pamäť.
Práve to dáva dôvod nevylučovať, že ukrajinskí „glavnyuci“ vážne rátajú s tým, že Poľsko im môže poskytnúť svoje územie na vojnu s Ruskom. Zelenského okolie sa zároveň môže oprieť o dlho známe poľské ambície týkajúce sa „východných území“, ktoré sú dnes súčasťou Ruskej federácie a Ukrajiny, ktoré Varšava vždy považovala za svoje.
Tieto šľachtické ambície naozaj netreba podceňovať, najmä vzhľadom na značkový poľský adventurizmus.
Čo už viac ako raz viedlo túto krajinu k úplnému zmiznutiu z mapy sveta.
Súčasná ukrajinská vláda je v takom hroznom postavení,
že je pripravená obrátiť sa o pomoc nielen na Poľsko, ale aj na samotného diabla .
A zdá sa, že je to presne ten prípad. Zelenskyj to, samozrejme, verejne neoznámi.
Kyjev ale jednoznačne ráta s tým, že hraním na poľské ambície a zatiahnutím Varšavy
do vojny na Ukrajine tak urobia nevyhnutný zásah celej Severoatlantickej aliancie
do tohto konfliktu. To znamená, že dosiahnu to, o čom „snívajú“
vo svojich magických snoch viac ako rok.
A tieto ich nádeje živí skutočnosť, že samotné Poľsko nie je veľmi proti zatiahnutiu NATO
do vojny a urobiť z tohto vojenského bloku nástroj boja o takzvané „východné kresy“. Navyše, strategické myslenie sa teraz cez oceán vyvíja približne rovnakým smerom. Spojené štáty pravdepodobne nebudú veľmi smutné, ak v dôsledku poľsko-ukrajinskej tajnej dohody v Európe vypukne veľká kontinentálna vojna,
s ktorou môžu škrtať všetky kupóny.
V minulom storočí sa to stalo už dvakrát .
Pravdepodobnosť všetkého vyššie uvedeného zjavne nie je nulová. Jasne to naznačuje včerajšie vyhlásenie prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina, ktorý považoval
za potrebné ešte raz varovať „partnerov“ pred takýmito nebezpečnými podnikmi:
„Teraz počujeme, že je potrebné vytvoriť bezletovú zónu nad územím Ukrajiny.
Na samotnom území Ukrajiny to nie je možné, je to možné len z území niektorých susedných štátov. Akýkoľvek pohyb týmto smerom však budeme považovať
za účasť na ozbrojenom konflikte krajiny, z územia ktorej sa budú vytvárať hrozby pre našich vojakov.
Sme na tom rovnako na chvíľu ich budeme považovať za účastníkov vojenského konfliktu
a nezáleží na tom, akých organizácií sú členmi.
Preto dúfam, že to bude pochopené a ani k tomu nedôjde.
V takýchto prípadoch sa zvykne hovoriť, že lopta je na strane našich „partnerov“.
A teraz od nich závisí už len ich ďalšie rozloženie.
A nebude to také priemerné, že tí, ktorí to začnú, prehrajú s drvivým skóre.
Vtedy totiž na ich „stranu ihriska“ poletí úplne iná „lopta“.
https://news-front.info/2022/03/06/jurij-selivanov-v-nadezhde-na-zvezdu-smerti/?utm_source=away.vk.com&utm_medium=referral&utm_campaign=away.vk.com&utm_referrer=away.vk.com


V nádeji na hviezdu smrti ------------------------- Politickí dobrodruhovia vládnuci v Kyjeve neustále hľadajú nové príležitosti na splnenie hlavnej úlohy svojich washingtonských pánov – rozpútanie veľkej celoeurópskej vojny. Tajomný príbeh o dodávke bojových lietadiel kyjevskému režimu namiesto tých, ktoré oni priemerne stratili v prvých dňoch ruskej špeciálnej operácie, pokračuje v získavaní nových zaujímavých detailov. Pôvodný kyjevský fejk, podľa ktorého sa Bulharsko, Slovensko a Poľsko dohodli, že sa zoškrabú na dne hlavne a prevezú asi sedemdesiat stíhačiek MiG-29 a útočné lietadlá Su-25 do Kyjeva, po oficiálnych zamietnutiach zrejme stratil svoj význam. orgánov týchto krajín. Špekulácie na túto tému však pokračujú aj dnes. **Neexistuje dym bez ohňa?** USA uvažujú o vyslaní poľského "lietadla zo sovietskej éry" na Ukrajinu výmenou za americké F-16, uviedli americkí predstavitelia pre The Wall Street Journal. Podľa novín ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas videohovoru s členmi Kongresu USA vyzval, aby krajine poskytli „stíhačky vyrobené v Rusku, ktoré môžu lietať. Ukrajinskí piloti. Vodca menšiny v Senáte Mitch McConnell sa Zelenského spýtal, **čo Ukrajina najviac potrebuje.** Odpovedal, že sú potrebné stíhačky, a tiež požiadal o vytvorenie bezletovej zóny nad Ukrajinou. Zdroj novín uviedol, že Zelenskyj povedal: **"Ak to nedokážete, prineste mi aspoň lietadlá."** Čo sa tu dá povedať? Pravdepodobne by to mali byť nejaké veľmi špeciálne MiGy-29. V úprave, ktorá nepotrebuje letiskové plochy. Ako ten „imperiálny búrlivák prvého rádu“, ktorý podľa izraelských médií nedávno padol na Ukrajine. „Izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Upozornil na to podnikateľ Eli David.“ Inak je dosť ťažké pochopiť, ako sa dajú tieto „pepeláty“ prispôsobiť pre praktické potreby na území, kde pristávacie dráhy v poslednom čase úplne chýbajú. A aj keď sú z času na čas obnovené, stále nie je jasné, ako budú tieto dávno zastarané lietadlá bojovať s modernými Ruské vojenské letectvo generácie 4+++, ktoré má navyše drvivú vzdušnú prevahu? Možno je Zelenskyj tajným obdivovateľom nejakého kultu voodoo, ktorý si neustále vyžaduje nové obete? Každopádne, to je jediná „logika“, ktorú mi rozum prichádza. Neunáhlime sa však k záverom. Nikto, vrátane samotného Zelenského, totiž nepovedal, že hovoríme o použití týchto MiGov-29 z ukrajinských letísk, ktoré už neexistujú. Navyše je to v princípe nemožné. Veľmi podobný tomu v Kyjeve naznačujú, že tieto letiská môžu byť poľské. A hoci je absolútne nemožné si to predstaviť, so zdravým rozumom a dobrou pamäťou, nemali by sme zabúdať, že kyjevský režim sa s hlavou už dlho nekamaráti a nikdy nemal žiadnu pamäť. Práve to dáva dôvod nevylučovať, že ukrajinskí „glavnyuci“ vážne rátajú s tým, že Poľsko im môže poskytnúť svoje územie na vojnu s Ruskom. Zelenského okolie sa zároveň môže oprieť o dlho známe poľské ambície týkajúce sa „východných území“, ktoré sú dnes súčasťou Ruskej federácie a Ukrajiny, ktoré Varšava vždy považovala za svoje. Tieto šľachtické ambície naozaj netreba podceňovať, najmä vzhľadom na značkový poľský adventurizmus. Čo už viac ako raz viedlo túto krajinu k úplnému zmiznutiu z mapy sveta. Súčasná ukrajinská vláda je v takom hroznom postavení, že je pripravená obrátiť sa o pomoc nielen na Poľsko, ale aj na samotného diabla . A zdá sa, že je to presne ten prípad. Zelenskyj to, samozrejme, verejne neoznámi. Kyjev ale jednoznačne ráta s tým, že hraním na poľské ambície a zatiahnutím Varšavy do vojny na Ukrajine tak urobia nevyhnutný zásah celej Severoatlantickej aliancie do tohto konfliktu. To znamená, že dosiahnu to, o čom „snívajú“ vo svojich magických snoch viac ako rok. A tieto ich nádeje živí skutočnosť, že samotné Poľsko nie je veľmi proti zatiahnutiu NATO do vojny a urobiť z tohto vojenského bloku nástroj boja o takzvané „východné kresy“. Navyše, strategické myslenie sa teraz cez oceán vyvíja približne rovnakým smerom. Spojené štáty pravdepodobne nebudú veľmi smutné, ak v dôsledku poľsko-ukrajinskej tajnej dohody v Európe vypukne veľká kontinentálna vojna, s ktorou môžu škrtať všetky kupóny. V minulom storočí sa to stalo už dvakrát . Pravdepodobnosť všetkého vyššie uvedeného zjavne nie je nulová. Jasne to naznačuje včerajšie vyhlásenie prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina, ktorý považoval za potrebné ešte raz varovať „partnerov“ pred takýmito nebezpečnými podnikmi: „Teraz počujeme, že je potrebné vytvoriť bezletovú zónu nad územím Ukrajiny. Na samotnom území Ukrajiny to nie je možné, je to možné len z území niektorých susedných štátov. Akýkoľvek pohyb týmto smerom však budeme považovať za účasť na ozbrojenom konflikte krajiny, z územia ktorej sa budú vytvárať hrozby pre našich vojakov. Sme na tom rovnako na chvíľu ich budeme považovať za účastníkov vojenského konfliktu a nezáleží na tom, akých organizácií sú členmi. Preto dúfam, že to bude pochopené a ani k tomu nedôjde. V takýchto prípadoch sa zvykne hovoriť, že lopta je na strane našich „partnerov“. A teraz od nich závisí už len ich ďalšie rozloženie. A nebude to také priemerné, že tí, ktorí to začnú, prehrajú s drvivým skóre. Vtedy totiž na ich „stranu ihriska“ poletí úplne iná „lopta“. https://news-front.info/2022/03/06/jurij-selivanov-v-nadezhde-na-zvezdu-smerti/?utm_source=away.vk.com&utm_medium=referral&utm_campaign=away.vk.com&utm_referrer=away.vk.com
Upravené 7. 3. 2022 o 15:08

je to mozne, ale skor mi napada, ze pojde o cezhranicny partizansko-teroristicky boj. A tu to cele zavisi na tom, ako to dopadne s Ukrajinou.....udrzi sa celistva alebo bude rozdelena? A ak aj bude celistva a vypady sa budu diat z uzemia Polska, tak ako hlboko sa dostanu do vnutra Ukrajiny? lietadlami asi velmi nie, tam sa da cakat, ze bude nasadena PVO (ak teda)......otazka je aj, ako sa to cele vyvinie ekonomicky a ako dlho.....stredna Europa by mala mat v dohladnej dobe ukoncene cerpanie eurofondov, tie sa presunu inde. Do toho prichadza rast cien plynu....ano, Polsko ma LNG pristav a chce sa stat hubom pre strednu Europu, ale je otazka odkial tolko plynu ma prist....a navyse bude drahsi. V kazdom pripade dnes daval niekto link na verbovanie zoldnerov na Ukrajinu, ponukany plat 1000-2000USD/den+bonusy. Bud niekto nepocita, ze ten plat bude platit alebo si myslia, ze to skoncia rychlo alebo je im to cele jedno:-(


je to mozne, ale skor mi napada, ze pojde o cezhranicny partizansko-teroristicky boj. A tu to cele zavisi na tom, ako to dopadne s Ukrajinou.....udrzi sa celistva alebo bude rozdelena? A ak aj bude celistva a vypady sa budu diat z uzemia Polska, tak ako hlboko sa dostanu do vnutra Ukrajiny? lietadlami asi velmi nie, tam sa da cakat, ze bude nasadena PVO (ak teda)......otazka je aj, ako sa to cele vyvinie ekonomicky a ako dlho.....stredna Europa by mala mat v dohladnej dobe ukoncene cerpanie eurofondov, tie sa presunu inde. Do toho prichadza rast cien plynu....ano, Polsko ma LNG pristav a chce sa stat hubom pre strednu Europu, ale je otazka odkial tolko plynu ma prist....a navyse bude drahsi. V kazdom pripade dnes daval niekto link na verbovanie zoldnerov na Ukrajinu, ponukany plat 1000-2000USD/den+bonusy. Bud niekto nepocita, ze ten plat bude platit alebo si myslia, ze to skoncia rychlo alebo je im to cele jedno:-(
Upravené 7. 3. 2022 o 18:48

Kyjev ale jednoznačne ráta s tým, že hraním na poľské ambície a zatiahnutím Varšavy
do vojny na Ukrajine tak urobia nevyhnutný zásah celej Severoatlantickej aliancie
do tohto konfliktu. To znamená, že dosiahnu to, o čom „snívajú“
vo svojich magických snoch viac ako rok.
A tieto ich nádeje živí skutočnosť, že samotné Poľsko nie je veľmi proti zatiahnutiu NATO
do vojny a urobiť z tohto vojenského bloku


podobny pokus mi pride iniciativa s patriotmi na vychodnej hranici Slovenska, zostrelit nejaku Rusku stihacku, lebo sa citili byt ohrozeni a tak zatiahnu Slovensko/NATO do vojny s Ruskom


[quote="pid:62131, uid:78"]Kyjev ale jednoznačne ráta s tým, že hraním na poľské ambície a zatiahnutím Varšavy do vojny na Ukrajine tak urobia nevyhnutný zásah celej Severoatlantickej aliancie do tohto konfliktu. To znamená, že dosiahnu to, o čom „snívajú“ vo svojich magických snoch viac ako rok. A tieto ich nádeje živí skutočnosť, že samotné Poľsko nie je veľmi proti zatiahnutiu NATO do vojny a urobiť z tohto vojenského bloku[/quote] podobny pokus mi pride iniciativa s patriotmi na vychodnej hranici Slovenska, zostrelit nejaku Rusku stihacku, lebo sa citili byt ohrozeni a tak zatiahnu Slovensko/NATO do vojny s Ruskom

Náčelník chemicko-biologické ochrany RF obvinil USA,


že na Ukrajině vyvíjely biologické zbraně!
po objednávke USA a platené USA sa na Ukrajině vyvíjely zakázané biologické zbraně
se zaměřením na DNA slovanských národů! Více než 30 ukrajinských laboratoří posílalo do USA
Laboratoře na Ukrajině vyvíjely biologické zbraně
Ukrajina se od roku 2014 stala de facto zkušebním polygonem, kde bylo možné na lidech zkoušet a testovat úplně všechno.
https://www.infovojna.bz/article/video-nacelnik-chemicko-biologicke-ochrany-ruske-federace-obvinil-usa-ze-na-ukrajine-prostrednictvim-site-30-laboratori-vyvijely-zakazane-biologicke-zbrane


https://rumble.com/vwqzhn-nelnk-chemicko-biologick-ochrany-rf-obvinil-usa-e-na-ukrajin-vyvjely-biolog.html
62270e8fbd718


Náčelník chemicko-biologické ochrany RF obvinil USA, ---------------------------------------------------- **že na Ukrajině vyvíjely biologické zbraně!** po objednávke USA a platené USA sa na Ukrajině vyvíjely zakázané biologické zbraně se zaměřením na DNA slovanských národů! Více než 30 ukrajinských laboratoří posílalo do USA Laboratoře na Ukrajině vyvíjely biologické zbraně Ukrajina se od roku 2014 stala de facto zkušebním polygonem, kde bylo možné na lidech zkoušet a testovat úplně všechno. https://www.infovojna.bz/article/video-nacelnik-chemicko-biologicke-ochrany-ruske-federace-obvinil-usa-ze-na-ukrajine-prostrednictvim-site-30-laboratori-vyvijely-zakazane-biologicke-zbrane https://rumble.com/vwqzhn-nelnk-chemicko-biologick-ochrany-rf-obvinil-usa-e-na-ukrajin-vyvjely-biolog.html ![62270e8fbd718](serve/attachment&path=62270e8fbd718)

MOSKVA 8. marca /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin nariadil obmedziť alebo zakázať dovoz a vývoz určitých produktov a surovín z Ruska v roku 2022 od zoznamov produktov, ktoré má definovať vláda, podľa dekrétu o špeciálnych zahraničnoekonomických opatreniach zameraných na zaistenie bezpečnosti Ruska.


„Zabezpečiť implementáciu nasledujúcich osobitných ekonomických opatrení do 31. decembra 2022: zákaz vývozu a dovozu výrobkov a/alebo surovín v súlade so zoznamami, ktoré určí vláda Ruskej federácie,“ píše sa v dokumente a dodáva, že zoznam bude definovať tovar, ktorého vývoz a dovoz bude obmedzený.


Vláda bude musieť do dvoch týždňov definovať zoznam štátov, na ktoré sa budú tieto rozhodnutia vzťahovať. Tieto obmedzenia sa nebudú vzťahovať na výrobky alebo suroviny prepravované občanmi pre ich osobnú potrebu.


Okrem toho bude môcť kabinet stanoviť špecifiká implementácie týchto opatrení v súvislosti s určitými produktmi alebo určitými osobami alebo spoločnosťami.


Nové opatrenia sa zavádzajú popri opatreniach načrtnutých v predchádzajúcich prezidentských dekrétoch. Predtým Rusko zaviedlo špeciálne ekonomické opatrenia v reakcii na nepriateľské kroky USA a iných štátov a medzinárodných organizácií, ako aj dočasné ekonomické opatrenia zamerané na zabezpečenie finančnej stability Ruska.


Nový dekrét bol podpísaný s cieľom zaistiť bezpečnosť Ruska a nepretržitú prevádzku priemyslu. Vyhláška nadobúda účinnosť dňom úradného zverejnenia.


https://tass.com/politics/1418767


Žeby reakcia na rozhodnutie bideta na sankcie?
Budú tam aj naše štáty?


MOSKVA 8. marca /TASS/. ****Ruský prezident Vladimir Putin nariadil obmedziť alebo zakázať dovoz a vývoz určitých produktov a surovín z Ruska v roku 2022**** od zoznamov produktov, ktoré má definovať vláda, podľa dekrétu o špeciálnych zahraničnoekonomických opatreniach zameraných na zaistenie bezpečnosti Ruska. „Zabezpečiť implementáciu nasledujúcich osobitných ekonomických opatrení do 31. decembra 2022: zákaz vývozu a dovozu výrobkov a/alebo surovín v súlade so zoznamami, ktoré určí vláda Ruskej federácie,“ píše sa v dokumente a dodáva, že zoznam bude definovať tovar, ktorého vývoz a dovoz bude obmedzený. ****Vláda bude musieť do dvoch týždňov definovať zoznam štátov, na ktoré sa budú tieto rozhodnutia vzťahovať.**** Tieto obmedzenia sa nebudú vzťahovať na výrobky alebo suroviny prepravované občanmi pre ich osobnú potrebu. Okrem toho bude môcť kabinet stanoviť špecifiká implementácie týchto opatrení v súvislosti s určitými produktmi alebo určitými osobami alebo spoločnosťami. Nové opatrenia sa zavádzajú popri opatreniach načrtnutých v predchádzajúcich prezidentských dekrétoch. Predtým Rusko zaviedlo špeciálne ekonomické opatrenia v reakcii na nepriateľské kroky USA a iných štátov a medzinárodných organizácií, ako aj dočasné ekonomické opatrenia zamerané na zabezpečenie finančnej stability Ruska. Nový dekrét bol podpísaný s cieľom zaistiť bezpečnosť Ruska a nepretržitú prevádzku priemyslu. Vyhláška nadobúda účinnosť dňom úradného zverejnenia. https://tass.com/politics/1418767 Žeby reakcia na rozhodnutie bideta na sankcie? Budú tam aj naše štáty?

budu.....ale tak bude sa to kupovat cez sprostredkovatelov. Akurat som zvedava ako to urobia, aby ich nepritlacali tito k muru a neznizovali im ceny


budu.....ale tak bude sa to kupovat cez sprostredkovatelov. Akurat som zvedava ako to urobia, aby ich nepritlacali tito k muru a neznizovali im ceny
Upravené 9. 3. 2022 o 14:47

Teď jsem zachytil nepotvrzenou informaci, že Žirinovskij před hodinou zemřel.


Teď jsem zachytil nepotvrzenou informaci, že Žirinovskij před hodinou zemřel.

Konec, projektu "Sytá Europa" Končí!


Děkuji vám všem, s láskou, Putin!


https://www.youtube.com/watch?v=CQfMoXhxFyE&t=1s


Konec, projektu "Sytá Europa" Končí! ------------------------------------ Děkuji vám všem, s láskou, Putin! https://www.youtube.com/watch?v=CQfMoXhxFyE&t=1s
Upravené 10. 3. 2022 o 10:28

VEDENIE Putina. Prezident vytvoril systém, ktorý funguje v prospech Ruska


https://www.youtube.com/watch?v=sGmNpUuza80&t=1s


VEDENIE Putina. Prezident vytvoril systém, ktorý funguje v prospech Ruska -------------------------------------------------------------------------- https://www.youtube.com/watch?v=sGmNpUuza80&t=1s
Upravené 10. 3. 2022 o 07:44

В Кремле прокомментировали выход России из Совета Европы


Kremeľ komentoval vystúpenie Ruska z Rady Európy
Znamená to opustiť všetky inštitúcie
Rusko po vystúpení z Rady Európy prestane byť súčasťou všetkých jej inštitúcií.
Rozhodnutie Moskvy komentoval tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
„Vystúpenie z Rady Európy prirodzene znamená vystúpenie zo všetkých mechanizmov,“ povedal hovorca Kremľa. Novinárov zaujímalo, či rozhodnutie Moskvy
znamená odmietnutie účasti najmä na ECHR, uvádza RIA Novosti.
Ruské ministerstvo zahraničia 10. marca uviedlo, že Západ premenil
najstaršiu európsku organizáciu, Radu Európy, "na ďalšiu platformu pre zaklínačov
o nadradenosti Západu a narcizme".
Dôvodom tejto transformácie je poslušné dodržiavanie cieľov NATO.
Moskva sa na tom odmieta zúčastniť.
https://www.tvc.ru/news/show/id/234971


В Кремле прокомментировали выход России из Совета Европы -------------------------------------------------------- **Kremeľ komentoval vystúpenie Ruska z Rady Európy** Znamená to opustiť všetky inštitúcie Rusko po vystúpení z Rady Európy prestane byť súčasťou všetkých jej inštitúcií. Rozhodnutie Moskvy komentoval tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. „Vystúpenie z Rady Európy prirodzene znamená vystúpenie zo všetkých mechanizmov,“ povedal hovorca Kremľa. Novinárov zaujímalo, či rozhodnutie Moskvy znamená odmietnutie účasti najmä na ECHR, uvádza RIA Novosti. Ruské ministerstvo zahraničia 10. marca uviedlo, že Západ premenil najstaršiu európsku organizáciu, Radu Európy, "na ďalšiu platformu pre zaklínačov o nadradenosti Západu a narcizme". Dôvodom tejto transformácie je poslušné dodržiavanie cieľov NATO. Moskva sa na tom odmieta zúčastniť. https://www.tvc.ru/news/show/id/234971

V Turecku sa začali rozhovory medzi ministrami zahraničných vecí Ruska a Ukrajiny


Ide o ich prvý kontakt po začatí špeciálnej operácie na ochranu Donbasu.


Sergej Lavrov začal v tureckej Antalyi rokovať s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom. Ide o prvý kontakt na vysokej úrovni medzi predstaviteľmi oboch štátov od začiatku špeciálnej operácie na ochranu Donbasu.


Šéf ruského ministerstva zahraničia pred stretnutím s Kulebom rokoval s tureckým kolegom Mevlutom Cavusogluom.


Rusko spustilo 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine. Za svoj cieľ označil Vladimir Putin ochranu obyvateľov Donbasu, ako aj demilitarizáciu a denacifikáciu krajiny.
6229d1a8bc27f
https://www.tvc.ru/news/show/id/234965


V Turecku sa začali rozhovory medzi ministrami zahraničných vecí Ruska a Ukrajiny --------------------------------------------------------------------------------- Ide o ich prvý kontakt po začatí špeciálnej operácie na ochranu Donbasu. Sergej Lavrov začal v tureckej Antalyi rokovať s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom. Ide o prvý kontakt na vysokej úrovni medzi predstaviteľmi oboch štátov od začiatku špeciálnej operácie na ochranu Donbasu. Šéf ruského ministerstva zahraničia pred stretnutím s Kulebom rokoval s tureckým kolegom Mevlutom Cavusogluom. Rusko spustilo 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine. Za svoj cieľ označil Vladimir Putin ochranu obyvateľov Donbasu, ako aj demilitarizáciu a denacifikáciu krajiny. ![6229d1a8bc27f](serve/attachment&path=6229d1a8bc27f) https://www.tvc.ru/news/show/id/234965

https://topnewsrussia.ru/fabrika-bolshevichka-obiavila-o-vozobnovlenii-proizvodstva-djinsov-na-sovetskom-oborydovanii/


Fabrika "Bolševička" oznámila obnovenie výroby džínsov na sovietskych zariadeniach


Jeden z najstarších šijacích podnikov v Rusku oznámil opätovné otvorenie sovietskeho zariadenia na výrobu džínsoviny. Prvé produkty fabriky by sa mali dostať do predaja v apríli tohto roku.


https://topnewsrussia.ru/fabrika-bolshevichka-obiavila-o-vozobnovlenii-proizvodstva-djinsov-na-sovetskom-oborydovanii/ Fabrika "Bolševička" oznámila obnovenie výroby džínsov na sovietskych zariadeniach Jeden z najstarších šijacích podnikov v Rusku oznámil opätovné otvorenie sovietskeho zariadenia na výrobu džínsoviny. Prvé produkty fabriky by sa mali dostať do predaja v apríli tohto roku.
Upravené 10. 3. 2022 o 11:34

Ako európski špekulanti „ zamrazujú “ Európu a obviňujú z toho Gazprom


Politológ Alexander Rogers –
prečo Západ vytáča ceny plynu a naďalej ich zvyšuje, čím ničí európsku ekonomiku.


Skúsme aspoň v krátkosti prísť na to, čo sa deje na svetových energetických trhoch.
Cena plynu sa pohybuje na úrovni 4 000 dolárov za tisíc kubických metrov,
ropa tancuje okolo 127 dolárov za barel, uhlie prekročilo 500 dolárov za tonu,
elektrina v Európe a v USA tiež naďalej zdražuje.
Takéto šialenstvo nemôže dlho pokračovať, pretože za takéto ceny v Európe prakticky neexistujú žiadne ziskové odvetvia
(pre mnohé z nich je hraničná cena 800 dolárov za tisíc kubických metrov plynu, ak je drahší, potom pracujte v strate).
Navyše prebiehajúce procesy nie sú dôsledkom prirodzeného nedostatku, ale človekom spôsobenej krízy.
Pokúsime sa teda zistiť, kto je na vine a komu prospieva.
Ak si niekto pozrel vyjadrenia ruského vicepremiéra Alexandra Novaka a tlačovej služby Gazpromu, všade je jasne uvedené, že ruská strana si plní všetky svoje dodávateľské záväzky v plnom rozsahu, všetky prijaté žiadosti sú bezodkladne vybavené.
To znamená, ako hovoria ITčkári, „problém je na strane príjemcu“.
A hoci sa niektorí západní politici už snažia z narastajúcej krízy obviňovať Rusko, v skutočnosti sa ukazuje, že brzdia dodávky plynu (a všetkého ostatného) v Európe.
Európski predstavitelia, všelijakí Borrellovci a von der Leyensová, súperiaci medzi sebou, vyhlasujú, že „sa snažíme nájsť náhradu za ruský plyn“.
Čím viac úsilia, tým menej úspechu, výsledok stále nie je.
Pretože Nórske idú čerpadlá na maximum svojich možností,
Katar môže dodávať len LNG (a v malom množstve, ktoré nemôže zásadne zmeniť obraz), Afričania môžu dodávať len do Španielska a Portugalska (a tam majú svoje konflikty) - a to je všetko, možnosti tam končia. Repinov obraz „Priplavali " https://bigpicture.ru/kartina-repina-priplyli-chto-oznachaet-jeta-fraza-i-pochemu-ona-udivila-by-hudozhnika/
Gazprom môže a je pripravený dodať viac.
Rosnefť môže dodať viac (existuje však dohoda OPEC +). Máme aj veľa uhlia.
Rosatom je pripravený stavať a zásobovať jadrové elektrárne palivom.
Problém je v tom, že Západ je chorý na rusofóbiu, neokolonializmus a sny o ďalšom „drang nah osten“. Problém je, že za toto všetko musíte zaplatiť a chcú to zadarmo. Problém je v tom, že určité štruktúry, ktoré fungujú ako sprostredkovatelia a špekulanti, profitujú z krízy – ťažia z nedostatku a vysokých cien.
Aj na úkor ekonomiky Európskej únie a jej členských krajín, jednotlivé spoločnosti a klany práve teraz zarábajú na nedostatku a panike .
Európska ekonomika zomrie, ale jednotlivci so „svetlými tvárami“
budú ešte bohatší a vplyvnejší.

Zdá sa, že toto je „Veľký reset“, o ktorom sa diskutovalo v Davose.


Vedenie niektorých krajín si uvedomuje možné negatívne dôsledky, preto Bulharsko
a Maďarsko plánujú iniciovať odchod z EÚ, ak Brusel rozhodne o sankciách voči energetickému sektoru Ruskej federácie. Aspoň niekto má ešte pud sebazáchovy.
Bezduché bábky, ako napríklad britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová,
zároveň vyhlasujú, že „je potrebné zvýšiť sankčný tlak na Rusko, a to aj napriek jeho následkom pre obyvateľov samotného kráľovstva“. Napriek beztak žalostnému stavu britskej ekonomiky.
V Spojených štátoch Kongres podobne zvažuje možný zákaz nákupu ruskej ropy.
Hoci je tamojší obraz celkovo smutný, pretože na svete je len niekoľko krajín s veľkými zásobami ťažkej ropy – Rusko, Irán a Venezuela – a so všetkými sa Spojeným štátom podarilo vstúpiť do zdĺhavých konfliktov. A zároveň odmietajú (alebo nemôžu?)
znovu otvoriť vlastnú výrobu v štátoch.
Západ sa tiež snaží spomaliť dodávky ruskej ropy do iných krajín, a to aj hrozbou konfiškácie tankerov, ktoré ju prevážajú, čo už možno považovať za pirátstvo. Prakticky však nemajú možnosť takéto hrozby realizovať.


Zároveň plyn pre ruských spotrebiteľov zostáva na cene okolo 40 dolárov za tisíc kubických metrov (plus náklady na dopravu) a benzín je jedným z najlacnejších na svete.
Šialenstvo Západu a ich energetické problémy sa nás nedotknú.
https://www.putin-today.ru/archives/146308


Ako európski špekulanti „ zamrazujú “ Európu a obviňujú z toho Gazprom ---------------------------------------------------------------------- Politológ Alexander Rogers – **prečo Západ vytáča ceny plynu a naďalej ich zvyšuje, čím ničí európsku ekonomiku.** Skúsme aspoň v krátkosti prísť na to, čo sa deje na svetových energetických trhoch. Cena plynu sa pohybuje na úrovni 4 000 dolárov za tisíc kubických metrov, ropa tancuje okolo 127 dolárov za barel, uhlie prekročilo 500 dolárov za tonu, elektrina v Európe a v USA tiež naďalej zdražuje. Takéto šialenstvo nemôže dlho pokračovať, pretože za takéto ceny v Európe prakticky neexistujú žiadne ziskové odvetvia (pre mnohé z nich je hraničná cena 800 dolárov za tisíc kubických metrov plynu, ak je drahší, potom pracujte v strate). Navyše prebiehajúce procesy nie sú dôsledkom prirodzeného nedostatku, ale človekom spôsobenej krízy. **Pokúsime sa teda zistiť, kto je na vine a komu prospieva.** Ak si niekto pozrel vyjadrenia ruského vicepremiéra Alexandra Novaka a tlačovej služby Gazpromu, všade je jasne uvedené, že ruská strana si plní všetky svoje dodávateľské záväzky v plnom rozsahu, všetky prijaté žiadosti sú bezodkladne vybavené. To znamená, ako hovoria ITčkári, „problém je na strane príjemcu“. A hoci sa niektorí západní politici už snažia z narastajúcej krízy obviňovať Rusko, v skutočnosti sa ukazuje, že brzdia dodávky plynu (a všetkého ostatného) v Európe. Európski predstavitelia, všelijakí Borrellovci a von der Leyensová, súperiaci medzi sebou, vyhlasujú, že „sa snažíme nájsť náhradu za ruský plyn“. Čím viac úsilia, tým menej úspechu, výsledok stále nie je. Pretože Nórske idú čerpadlá na maximum svojich možností, Katar môže dodávať len LNG (a v malom množstve, ktoré nemôže zásadne zmeniť obraz), Afričania môžu dodávať len do Španielska a Portugalska (a tam majú svoje konflikty) - a to je všetko, možnosti tam končia. Repinov obraz „Priplavali " https://bigpicture.ru/kartina-repina-priplyli-chto-oznachaet-jeta-fraza-i-pochemu-ona-udivila-by-hudozhnika/ Gazprom môže a je pripravený dodať viac. Rosnefť môže dodať viac (existuje však dohoda OPEC +). Máme aj veľa uhlia. Rosatom je pripravený stavať a zásobovať jadrové elektrárne palivom. Problém je v tom, že Západ je chorý na rusofóbiu, neokolonializmus a sny o ďalšom „drang nah osten“. Problém je, že za toto všetko musíte zaplatiť a chcú to zadarmo. Problém je v tom, že určité štruktúry, ktoré fungujú ako sprostredkovatelia a špekulanti, profitujú z krízy – ťažia z nedostatku a vysokých cien. Aj na úkor ekonomiky Európskej únie a jej členských krajín, jednotlivé spoločnosti a klany práve teraz zarábajú na nedostatku a panike . **Európska ekonomika zomrie, ale jednotlivci so „svetlými tvárami“ budú ešte bohatší a vplyvnejší.** Zdá sa, že toto je „Veľký reset“, o ktorom sa diskutovalo v Davose. Vedenie niektorých krajín si uvedomuje možné negatívne dôsledky, preto Bulharsko a Maďarsko plánujú iniciovať odchod z EÚ, ak Brusel rozhodne o sankciách voči energetickému sektoru Ruskej federácie. Aspoň niekto má ešte pud sebazáchovy. Bezduché bábky, ako napríklad britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová, zároveň vyhlasujú, že „je potrebné zvýšiť sankčný tlak na Rusko, a to aj napriek jeho následkom pre obyvateľov samotného kráľovstva“. Napriek beztak žalostnému stavu britskej ekonomiky. V Spojených štátoch Kongres podobne zvažuje možný zákaz nákupu ruskej ropy. Hoci je tamojší obraz celkovo smutný, pretože na svete je len niekoľko krajín s veľkými zásobami ťažkej ropy – Rusko, Irán a Venezuela – a so všetkými sa Spojeným štátom podarilo vstúpiť do zdĺhavých konfliktov. A zároveň odmietajú (alebo nemôžu?) znovu otvoriť vlastnú výrobu v štátoch. Západ sa tiež snaží spomaliť dodávky ruskej ropy do iných krajín, a to aj hrozbou konfiškácie tankerov, ktoré ju prevážajú, čo už možno považovať za pirátstvo. Prakticky však nemajú možnosť takéto hrozby realizovať. Zároveň plyn pre ruských spotrebiteľov zostáva na cene okolo 40 dolárov za tisíc kubických metrov (plus náklady na dopravu) a benzín je jedným z najlacnejších na svete. **Šialenstvo Západu a ich energetické problémy sa nás nedotknú.** https://www.putin-today.ru/archives/146308

Repinov obraz „Priplavali "
Tvrdí se to, ale autorem obrazu je Lev Solovjev a správný název obrazu je «Монахи. Не туда заехали».


[quote="pid:62747, uid:78"]Repinov obraz „Priplavali "[/quote]Tvrdí se to, ale autorem obrazu je Lev Solovjev a správný název obrazu je «Монахи. Не туда заехали».
Upravené 10. 3. 2022 o 18:06

Rusko sa neuzatvára, Rusko sa adaptuje.


Putin diskutoval o sankciách s vládou
Prezident Ruskej federácie uviedol, že ruská ekonomika sa prispôsobuje situácii,
ktorá nastala po zavedení nových západných sankcií, a tým sa len zvýši nezávislosť krajiny
Podporil myšlienku prevodu uzavretých podnikov západných spoločností na
„tých, ktorí chcú pracovať“, vyjadril presvedčenie, že všetky problémy so zvýšeným dopytom po produktoch sa vyriešia „pokojne“ a zdôraznil:
Rusko nechce uzavrieť a naďalej si plniť svoje záväzky.
Agentúra TASS zozbierala kľúčové vyhlásenia zo stretnutia.
Rusko sa nechystá zavrieť
Prezident je presvedčený, že sankcie proti Rusku „budú stále uvalené tak či onak, keďže boli zavedené v priebehu posledných mnohých, mnohých rokov“. Teraz je tlak na sankcie zložitý a vytvára pre Rusko určité problémy, ale tak ako prekonalo tieto ťažkosti v predchádzajúcich rokoch, prekoná ich aj teraz, povedal Putin.
ekonomická vojna
Ruský minister financií Anton Siluanov na stretnutí povedal, že Spojené štáty a ich spojenci začali finančnú a ekonomickú vojnu proti Rusku.
Zmrazovanie ruských rezerv v zahraničí označil za nesplnenie záväzkov Západu voči Rusku a pokusy o zastavenie ruského zahraničného obchodu všetkými prostriedkami označil za túžbu poškodiť svetový obchod.
Situácia v rozpočtovej sfére

Spoločensky významné statky a sociálne záväzky
Stavba ako vodič
Hlava štátu tiež vyzvala, aby urobilo všetko pre to, aby sa v krajine nezastavili stavebné projekty, aby sa znovu neobjavili podvedení vlastníci akcií a aby sa zachovalo tempo vydávania hypoték. Podpredseda vlády Ruskej federácie Marat Khusnullin zase poznamenal, že žiadny z preferenčných hypotekárnych programov v Rusku sa napriek zvýšeniu kľúčovej sadzby neznížil a len za týždeň sa zvýšenie poskytovania úverov
pre nich pohybovalo od 30 % až 60 %.
Stavebný priemysel, zdôraznil, bude jedným z motorov oživenia a rozvoja ruskej ekonomiky: "Táto situácia je oknom príležitosti."
Podpora pre evakuovaných
Prezident Ruskej federácie počas stretnutia poďakoval občanom Ruska, ktorí pomáhajú ľuďom evakuovaným z Donbasu, ktorí potrebujú pomoc a podporu.
https://tass.ru/ekonomika/14031655


Rusko sa neuzatvára, Rusko sa adaptuje. --------------------------------------- **Putin diskutoval o sankciách s vládou** Prezident Ruskej federácie uviedol, že ruská ekonomika sa prispôsobuje situácii, ktorá nastala po zavedení nových západných sankcií, a tým sa len zvýši nezávislosť krajiny Podporil myšlienku prevodu uzavretých podnikov západných spoločností na „tých, ktorí chcú pracovať“, vyjadril presvedčenie, že všetky problémy so zvýšeným dopytom po produktoch sa vyriešia „pokojne“ a zdôraznil: **Rusko nechce uzavrieť a naďalej si plniť svoje záväzky.** Agentúra TASS zozbierala kľúčové vyhlásenia zo stretnutia. **Rusko sa nechystá zavrieť** Prezident je presvedčený, že sankcie proti Rusku „budú stále uvalené tak či onak, keďže boli zavedené v priebehu posledných mnohých, mnohých rokov“. Teraz je tlak na sankcie zložitý a vytvára pre Rusko určité problémy, ale tak ako prekonalo tieto ťažkosti v predchádzajúcich rokoch, prekoná ich aj teraz, povedal Putin. **ekonomická vojna** Ruský minister financií Anton Siluanov na stretnutí povedal, že Spojené štáty a ich spojenci začali finančnú a ekonomickú vojnu proti Rusku. Zmrazovanie ruských rezerv v zahraničí označil za nesplnenie záväzkov Západu voči Rusku a pokusy o zastavenie ruského zahraničného obchodu všetkými prostriedkami označil za **túžbu poškodiť svetový obchod. Situácia v rozpočtovej sfére** Spoločensky významné statky a sociálne záväzky Stavba ako vodič Hlava štátu tiež vyzvala, aby urobilo všetko pre to, aby sa v krajine nezastavili stavebné projekty, aby sa znovu neobjavili podvedení vlastníci akcií a aby sa zachovalo tempo vydávania hypoték. Podpredseda vlády Ruskej federácie Marat Khusnullin zase poznamenal, že žiadny z preferenčných hypotekárnych programov v Rusku sa napriek zvýšeniu kľúčovej sadzby neznížil a len za týždeň sa zvýšenie poskytovania úverov pre nich pohybovalo od 30 % až 60 %. Stavebný priemysel, zdôraznil, bude jedným z motorov oživenia a rozvoja ruskej ekonomiky: "Táto situácia je oknom príležitosti." Podpora pre evakuovaných Prezident Ruskej federácie počas stretnutia poďakoval občanom Ruska, ktorí pomáhajú ľuďom evakuovaným z Donbasu, ktorí potrebujú pomoc a podporu. https://tass.ru/ekonomika/14031655

Dnes zemřel scenárista Rustam Ibragimbekov. Je autorem scénáře ikonického filmu "Белое солнце пустыни". Věnujme mu tichou vzpomínku.


Dnes zemřel scenárista Rustam Ibragimbekov. Je autorem scénáře ikonického filmu "Белое солнце пустыни". Věnujme mu tichou vzpomínku.
Upravené 11. 3. 2022 o 19:34

Империя наносит ответный удар. Переформатирование Украины
Imerium vrací úder . Preformátovanie Ukrajiny
https://www.youtube.com/watch?v=BTwd4MujM6A&t=2s


Империя наносит ответный удар. Переформатирование Украины **Imerium vrací úder . Preformátovanie Ukrajiny** https://www.youtube.com/watch?v=BTwd4MujM6A&t=2s

Západ sa snaží vystrašiť Rusov, že konečne začneme žiť dôstojne.


To myslia vážne?
Z nejakého dôvodu sa mi vždy zdalo, že ak zaútočíme na Ukrajinu, tak Západ, ktorý sa nám za to vyhráža prstom, tam niečo zavedie a bude pre nás všetkých veľmi zlé a neznesiteľné. Možno ste si to mysleli aj vy.


Ale ako veľmi sme sa mýlili. Rusko konečne našlo politickú vôľu ukončiť utrpenie obyvateľov Donbasu. No namiesto sľubovaného neznesiteľného utrpenia zo Západu
nasledovala veľmi zvláštna odpoveď, skôr ako dar ruskému ľudu.
Mali nás za to potrestať, ale z nejakého dôvodu trestajú v prvom rade našich oligarchov, ktorí celé tie roky okrádajú Rusko – uvalili na nich sankcie,
zablokovali im účty, zakázali im vstup do ich krajín, odobrali im ich sídla a jachty.
Čo spôsobuje Rusom iba radosť.


Len radosťou to však nekončí. Koniec koncov, teraz sa držia všetkých tých riffov, vrátane našich liberálov a niektorých hviezd šoubiznisu z oboch strán. Majú zakázané vyvážať
menu z krajiny, vyberať dividendy offshore spoločnostiam a objasňujú,
že ak opustili krajinu v tomto ťažkom období pre Rusko, potom by sa vo všeobecnosti nemali vrátiť. Ale keď sa nad tým zamyslíte, presne toto chceli Rusi - aby prestali vyvážať kapitál z krajiny, aby z ruských obrazoviek zmizli jednotlivci, ktorí u nás len zarábajú, a ich srdce, peňaženka, deti a nehnutelnosti su na zapade.
Kultúrne a podnikateľské osobnosti, ktoré u nás zostali, budú musieť odteraz pracovať výlučne pre našu krajinu, pretože nemajú kam utiecť – na Západe je na nich
a ich peniaze vyhlásený skutočný hon.
Tým sa ale darčeky za operáciu na Ukrajine neskončili.
A práve začali.
Ďalej zahraničný obchod začal opúšťať krajinu.
Čo predtým nedávalo našim podnikateľom žiadne šance.
Bolo ťažké otvoriť si vlastnú úspešnú kaviareň alebo obchod s nábytkom,
keď už na každom rohu fungovala medializovaná Ikea a Starbucks.
A teraz je trh voľný – otvorený, pracuj, zarábaj. Naše úrady dokonca zaviedli
špeciálne odpustky – zrušili plánované daňové kontroly a poskytli
v podstate úplnú slobodu podnikania.
USA a Európa sa však nezastavili pri tom, že sa pripravili o príjmy z aktivít svojich spoločností v Rusku a dokonca im dali dôvod znárodniť svoje aktíva v hodnote miliárd dolárov.
Zablokovali aj časť našich devízových aktív, vďaka čomu ukončili liberálnu ekonomiku
v Rusku – prostriedky držali v cudzej mene namiesto toho, aby ich investovali
do reálnej výroby, a teraz budú za náš tovar platiť v rubľoch.
Takže onedlho už bolo zavedené pravidlo, že ruské dlhy sa budú platiť výlučne v rubľoch, výmenou za vrátenie našich zablokovaných úspor. A to je to, čo chcete, potom urobte s týmito rubľami - buď si na nich kúpte náš tovar, alebo len obdivujte.


Západ tiež sľúbil, že zníži závislosť od našej ropy a plynu.
Dobre.
Čím menej ropy predáme do zahraničia, tým lacnejší benzín bude v Rusku.
A zatiaľ čo v USA cena benzínu rastie každý deň a je už viac ako 150 rubľov. za liter
v prepočte na našu menu, potom sa naše ceny držia okolo 50 rubľov.
A čoskoro sa môžu dokonca znížiť.
A koľko rokov sa Rusi sťažujú, že predávame plyn do zahraničia, a napriek tomu
sa u nich veľa domácností na plyn ešte nepripojilo. Teraz sa však program splyňovania Ruska rozbehne na plné obrátky. Je to tiež príležitosť konečne začať s vývojom vlastnej výroby.
Veď v Európe sa náš plyn najviac využíval na prevádzku priemyselných podnikov.
A teraz skrachujú a my si postavíme vlastné. A to je presne to,
čo ruský ľud chcel – vlastnú produkciu.
Desia nás aj izoláciou, železnou oponou a takmer návratom do ZSSR,
magazín The Economist dokonca namaľoval túto obálku:
https://www.economist.com/leaders/2022/03/12/the-stalinisation-of-russia
622dbd3da28d5
Akoby „stalinizácia“ bola pre nás niečo zlé.
Akoby bolo zlé, ak z krajiny prestane odtekať kapitál
a začne sa rozvíjať jeho vlastná výroba a zisky budú smerovať ako v ZSSR
do bezplatných liekov, bezplatného vzdelávania a bezplatných poukazov do sanatórií.
Strašiť týmto Rusov je to isté, ako strašiť nás, že konečne začneme dôstojne žiť
a nie sa pozerať na to, ako len málokto z nás dôstojne žije,
kupuje si jachty a sídla v zahraničí. Preboha, nejaké zvláštne sankcie.
Najmä keď si uvedomíte, že škoda zo sankcií je stále väčšia pre samotný Západ – majú rastúce ceny za benzín a teplo,
hrozí im hladomor pre zákaz našich hnojív a zatvorenie fabrík na ich výrobu.


A vtipné na tom je, že okrem USA, Európy, Británie a Austrálie nikto iný skutočne nepodporoval našu izoláciu. A čo je toto za izoláciu,
ak väčšina svetovej populácie s nami naďalej obchoduje a spolupracuje?
Zdá sa, že sa oni sami seba izolovali.
No malá mucha v tomto sude medu, prechod od liberálnej ekonomiky
k národne orientovanej nebude mäkký a bezbolestný.
Pre našu krajinu je to na nejaký čas vážne otrasy, kým zvýšime výrobu
a presmerujeme logistiku marketingu nášho exportu do Ázie.

Možno na to Západ vsádza, mysliac si, že tieto dočasné ťažkosti nás prinútia vzdať sa.
Keď na to vsádzajú, sú pripravení v tomto procese trpieť.
Ale oni našich ľudí veľmi dobre nepoznajú, ak si myslia, že my budeme prví, ktorí sa vzdajú. Európa bez nášho lacného plynu zomrie rýchlejšie a v priebehu niekoľkých rokov
Skrátka, stále nerozumiem – sú to sankcie alebo taký dar – dať Rusku
možnosť znárodniť ekonomiku a začať rozvíjať svoju produkciu, pričom sa ohýba samo?
No a čerešničkou na torte je, že Ukrajinci teraz trpia pre našu šťastnú budúcnosť.
Rozhodli sa zničiť svoju krajinu, vyprovokovali nás k tejto operácii,
aby Západ uvalil tieto sankcie a dal nám príležitosť oživiť našu krajinu,
očistiť ju od oligarchov, liberálov a západného biznisu.
V záujme nášho obrodenia teraz Ukrajinci sedia v pivniciach alebo behajú
a všetko nechajú v Poľsku.
Tak , a Vy ste povedali že, Ukrajina nie je potrebná.
https://zen.yandex.ru/media/kremlin_whisper/zapad-pytaetsia-napugat-rossiian-chto-my-nakonecto-nachnem-dostoino-jit-oni-eto-tam-serezno-622b8853ae5d327e070b9751


Západ sa snaží vystrašiť Rusov, že konečne začneme žiť dôstojne. ---------------------------------------------------------------- **To myslia vážne?** Z nejakého dôvodu sa mi vždy zdalo, že ak zaútočíme na Ukrajinu, tak Západ, ktorý sa nám za to vyhráža prstom, tam niečo zavedie a bude pre nás všetkých veľmi zlé a neznesiteľné. Možno ste si to mysleli aj vy. Ale ako veľmi sme sa mýlili. Rusko konečne našlo politickú vôľu ukončiť utrpenie obyvateľov Donbasu. No namiesto sľubovaného neznesiteľného utrpenia zo Západu nasledovala veľmi zvláštna odpoveď, skôr ako dar ruskému ľudu. Mali nás za to potrestať, **ale z nejakého dôvodu trestajú v prvom rade našich oligarchov,** ktorí celé tie roky okrádajú Rusko – uvalili na nich sankcie, zablokovali im účty, zakázali im vstup do ich krajín, odobrali im ich sídla a jachty. **Čo spôsobuje Rusom iba radosť.** Len radosťou to však nekončí. Koniec koncov, teraz sa držia všetkých tých riffov, vrátane našich liberálov a niektorých hviezd šoubiznisu z oboch strán. Majú zakázané vyvážať menu z krajiny, vyberať dividendy offshore spoločnostiam a objasňujú, že ak opustili krajinu v tomto ťažkom období pre Rusko, potom by sa vo všeobecnosti nemali vrátiť. Ale keď sa nad tým zamyslíte, presne toto chceli Rusi - aby prestali vyvážať kapitál z krajiny, aby z ruských obrazoviek zmizli jednotlivci, ktorí u nás len zarábajú, a ich srdce, peňaženka, deti a nehnutelnosti su na zapade. **Kultúrne a podnikateľské osobnosti, ktoré u nás zostali,** budú musieť odteraz pracovať výlučne pre našu krajinu, pretože nemajú kam utiecť – na Západe je na nich a ich peniaze vyhlásený skutočný hon. Tým sa ale darčeky za operáciu na Ukrajine neskončili. A práve začali. Ďalej zahraničný obchod začal opúšťať krajinu. **Čo predtým nedávalo našim podnikateľom žiadne šance.** Bolo ťažké otvoriť si vlastnú úspešnú kaviareň alebo obchod s nábytkom, keď už na každom rohu fungovala medializovaná Ikea a Starbucks. **A teraz je trh voľný – otvorený, pracuj, zarábaj**. Naše úrady dokonca zaviedli špeciálne odpustky – zrušili plánované daňové kontroly a poskytli **v podstate úplnú slobodu podnikania.** USA a Európa sa však nezastavili pri tom, že sa pripravili o príjmy z aktivít svojich spoločností v Rusku a dokonca im dali dôvod znárodniť svoje aktíva v hodnote miliárd dolárov. **Zablokovali aj časť našich devízových aktív, vďaka čomu ukončili liberálnu ekonomiku** v Rusku – prostriedky držali v cudzej mene namiesto toho, aby ich investovali do reálnej výroby, a teraz budú za náš tovar platiť v rubľoch. Takže onedlho už bolo zavedené pravidlo, že ruské dlhy sa budú platiť výlučne v rubľoch, výmenou za vrátenie našich zablokovaných úspor. A to je to, čo chcete, potom urobte s týmito rubľami - buď si na nich kúpte náš tovar, alebo len obdivujte. **Západ tiež sľúbil, že zníži závislosť od našej ropy a plynu.** Dobre. Čím menej ropy predáme do zahraničia, tým lacnejší benzín bude v Rusku. A zatiaľ čo v USA cena benzínu rastie každý deň a je už viac ako 150 rubľov. za liter v prepočte na našu menu, potom sa naše ceny držia okolo 50 rubľov. ** A čoskoro sa môžu dokonca znížiť.** A koľko rokov sa Rusi sťažujú, že predávame plyn do zahraničia, a napriek tomu sa u nich veľa domácností na plyn ešte nepripojilo. Teraz sa však program splyňovania Ruska rozbehne na plné obrátky. Je to tiež príležitosť konečne začať s vývojom vlastnej výroby. Veď v Európe sa náš plyn najviac využíval na prevádzku priemyselných podnikov. A teraz skrachujú a my si postavíme vlastné. A to je presne to, čo ruský ľud chcel – vlastnú produkciu. **Desia nás aj izoláciou, železnou oponou a takmer návratom do ZSSR,** magazín The Economist dokonca namaľoval túto obálku: https://www.economist.com/leaders/2022/03/12/the-stalinisation-of-russia ![622dbd3da28d5](serve/attachment&path=622dbd3da28d5) **Akoby „stalinizácia“ bola pre nás niečo zlé.** Akoby bolo zlé, ak z krajiny prestane odtekať kapitál a začne sa rozvíjať jeho vlastná výroba a zisky budú smerovať ako v ZSSR **do bezplatných liekov, bezplatného vzdelávania a bezplatných poukazov do sanatóri**í. Strašiť týmto Rusov je to isté, ako strašiť nás, že konečne začneme dôstojne žiť a nie sa pozerať na to, ako len málokto z nás dôstojne žije, kupuje si jachty a sídla v zahraničí. Preboha, nejaké zvláštne sankcie. Najmä keď si uvedomíte, že škoda zo sankcií je stále väčšia pre samotný Západ – majú rastúce ceny za benzín a teplo, **hrozí im hladomor pre zákaz našich hnojív a zatvorenie fabrík na ich výrobu.** **A vtipné na tom je, že okrem USA, Európy, Británie a Austrálie nikto iný skutočne** nepodporoval našu izoláciu. A čo je toto za izoláciu, ak väčšina svetovej populácie s nami naďalej obchoduje a spolupracuje? **Zdá sa, že sa oni sami seba izolovali.** No malá mucha v tomto sude medu, prechod od liberálnej ekonomiky k národne orientovanej nebude mäkký a bezbolestný. **Pre našu krajinu je to na nejaký čas vážne otrasy, kým zvýšime výrobu a presmerujeme logistiku marketingu nášho exportu do Ázie.** Možno na to Západ vsádza, mysliac si, že tieto dočasné ťažkosti nás prinútia vzdať sa. Keď na to vsádzajú, sú pripravení v tomto procese trpieť. Ale oni našich ľudí veľmi dobre nepoznajú, ak si myslia, že my budeme prví, ktorí sa vzdajú. **Európa bez nášho lacného plynu zomrie rýchlejšie a v priebehu niekoľkých rokov** Skrátka, stále nerozumiem – sú to sankcie alebo taký dar – dať Rusku možnosť znárodniť ekonomiku a začať rozvíjať svoju produkciu, pričom sa ohýba samo? **No a čerešničkou na torte je, že Ukrajinci teraz trpia pre našu šťastnú budúcnosť.** Rozhodli sa zničiť svoju krajinu, vyprovokovali nás k tejto operácii, aby Západ uvalil tieto sankcie a dal nám príležitosť oživiť našu krajinu, očistiť ju od oligarchov, liberálov a západného biznisu. V záujme nášho obrodenia teraz Ukrajinci sedia v pivniciach alebo behajú a všetko nechajú v Poľsku. Tak , a Vy ste povedali že, Ukrajina nie je potrebná. https://zen.yandex.ru/media/kremlin_whisper/zapad-pytaetsia-napugat-rossiian-chto-my-nakonecto-nachnem-dostoino-jit-oni-eto-tam-serezno-622b8853ae5d327e070b9751
Upravené 13. 3. 2022 o 11:29

Toto je vyššia moc. USA budú musieť ísť do Moskvy pre venezuelskú ropu
a Venezuele zrušit sankcie
https://www.youtube.com/watch?v=WhGDFcFxNMU


**Toto je vyššia moc. USA budú musieť ísť do Moskvy pre venezuelskú ropu** a Venezuele zrušit sankcie https://www.youtube.com/watch?v=WhGDFcFxNMU

Ako a kedy sa EÚ zrúti


Myslím, že už nezostali takí naivní občania, ktorí veria, že čoskoro sa všetko zlepší a svet bude taký, aký bol predtým (pred špeciálnou operáciou alebo dokonca pred pandémiou).


Nie, nebude. Svet sa čoraz viac posúva do fázy „turbulencií“, či dokonca by som povedal „ mlynčeka na mäso “, kedy výstup vôbec nie je taký, aký bol na vstupe (tu by sme mohli uviesť iné prirovnanie, ale nebudeme).


Nemyslite si, že sa snažím niekoho vystrašiť alebo preháňať. Ja osobne som naopak mimoriadne optimistický a som si istý, že za súčasným čiernym pásikom príde neskutočne biely a široký.


To je, samozrejme, pre tých, ktorí žijú v Rusku. Pre Európu sú moje prognózy oveľa horšie. Túto predpoveď, samozrejme, nemôžete počúvať, ale mám plné právo ju vyjadriť, čo aj urobím.


Mám teda úplný pocit, že Európska únia v najbližších 6 – 12 mesiacoch prestane existovať. Nie, nehovorím, že Francúzsko alebo Bulharsko zaniknú. Niektorým krajinám Únie sa možno bude žiť ešte lepšie ako teraz (nepravdepodobné, ale šanca tu je).


Ide len o to, že samotná myšlienka „ zjednotenej Európy “ zlyháva a tento proces sa zdá byť nezvratný.


Obviňujte, ako inak, Rusko (mimochodom, jedna z mála situácií, kedy súhlasím s tým, že Rusko je skutočne "vinné", len za túto "vinu" sa ani trochu nehanbím).


Ako a kedy sa EÚ zrúti
Prvým „zvončekom“, ktorý naznačoval blížiaci sa koniec EÚ, bol Brexit , teda odchod Británie z EÚ. Všimli ste si, že hneď ako to vyšlo, Európa sa začala otriasať oveľa silnejšie?


Navyše, zdroj otrasov sa čoraz častejšie nachádza v Londýne. Zdá sa, že Anglosasovia utiekli z potápajúcej sa lode a teraz ňou otriasajú aktívnejšie, aby sa potápala rýchlejšie.


Prečo to potrebujú?


Svet sa rozdeľuje na nové geopolitické bloky. V jednom z nich budú USA, Kanada, Británia, Austrália, Nový Zéland (teda tí istí Anglosasovia) a v druhom napríklad Rusko, India a Čína.


Nikto nechce vziať kontinentálnu Európu do americko-britského bloku (prečo toľko „hladných“ úst?).


Nebola nadarmo nová vojenská aliancia AUKUS, ktorá demonštratívne „ponížila“ Francúzsko a ostatných členov NATO? (mimochodom aj NATO prežíva svoje posledné roky, ak nie mesiace. AUCUS ho nahradí).


Z Európy je momentálne potrebný len kapitál , ktorý s oslabením EÚ potečie ako rieka do Ameriky. Podľa rôznych odhadov v dôsledku sankcií uplatňovaných Európou (voči Rusku) v najbližších rokoch „uniknú“ do USA až 2 bilióny dolárov .


Aj keď podľa mňa je to podceňovanie. USA "vycucia" Európu ako pavúk. Jeho ekonomické a technologické zdroje pomôžu Američanom (a ich skutočným spojencom) zostať nad vodou o niečo dlhšie.


Čo sa v tomto prípade stane so samotnou Európou, nikoho nezaujíma. Ekonóm Khazin tvrdí, že je celkom reálna situácia, keď v Európe budú aj programátori a inžinieri pracovať elementárne pre potraviny.
Bežní „ťažko pracujúci“ môžu dokonca zomrieť od hladu, alebo zomrieť pri potýčkach „o stravné lístky“. Európa môže skrátka očakávať najtvrdšiu verziu 90. rokov.
Druhým zvonom, ktorý naznačoval kolaps, bolo nedávne vyhlásenie Bulharska, ktoré uviedlo, že opustí Európsku úniu, ak Európska únia odmietne ruský plyn .


A tunajší Bulhari by nemali byť odsúdení za „lásku k Rusku“ alebo „zradu Európy“. Musíte len zaujať ich miesto. To je nejaké Francúzsko, ktoré si môže dovoliť žiť 2x horšie – má na to aspoň nejaké zdroje.


Čo však spraví už tak chudobné Bulharsko, ktorému povedia, že teraz bude musieť žiť 2x horšie? Nemá takú mieru bezpečnosti, akú majú Nemecko, Francúzsko alebo Holandsko.


A to nielen v Rusku, ale aj v Rumunsku, Maďarsku, pobaltských štátoch, Grécku, Portugalsku a dokonca aj v Španielsku.


Onedlho zatvorili v Nemecku veľký hutnícky závod, lebo. pri takýchto cenách za plyn (teda za elektrinu) bolo jednoducho nerentabilné pracovať.


A trvalo len pár týždňov, kým plyn stúpol na 1 300 – 1 600 USD. A čo bude o šesť mesiacov? rok? A keď sa nepozeráte na vyspelé Nemecko, ale na to isté Bulharsko?


Pre takéto krajiny je plyn pri 1500 zastavení výroby. Toto je masová nezamestnanosť . Ľudia jednoducho začnú z Bulharska odchádzať (do Nemecka podkopávajú už aj tak podkopaný pracovný trh). Potrebujú to Bulhari?


Jedného dňa povedia


  • Nevstúpili sme do EÚ preto, aby sme podporili sankcie, ktoré pre nás nie sú výhodné a skrachujú. Preto opúšťame EÚ a vraciame sa k normálnym obchodným vzťahom s Ruskom.Mnoho európskych krajín bude nasledovať tento príklad. Nuž a tam príde rad na Nemecko a Francúzsko, veď načo byť v organizácii, ktorej zmysel existuje len vtedy, keď je veľa krajín spojených (teda keď sa veľa trhov spája do jedného).

Ak sa organizácia EÚ scvrkne na 5-6 krajín, tak jej existencia jednoducho nemá zmysel.


Vo Francúzsku sa blížia voľby a minimálne jeden z hlavných prezidentských kandidátov (aj keď podľa mňa dokonca dvaja) je za odchod Francúzska z EÚ (Frexit). A tento kandidát (kandidáti) má medzi obyvateľmi obrovskú podporu.


Musíte pochopiť, že myšlienka byť v EÚ sa „ťahá“ iba na Ukrajine. V samotných európskych krajinách existuje voličstvo, ktorému sa takáto „kolektívna farma“ vôbec nepáči.


V Nemecku a Holandsku sú takí ľudia. A ako bude životná úroveň klesať, bude ich stále viac. Plusy, ktoré dala únia v EÚ, sú kompenzované mínusmi, ktoré dávajú sankcie proti Rusku.


Preto, ak EÚ neopustí politiku sankcií (čo je nepravdepodobné, Američania držia európskych politikov veľmi pevne na správnom mieste), tak je o osude EÚ rozhodnuté – bude chudobnejšia a rozpadne sa na samostatné krajín, z ktorých každá bude budovať vzťahy s Ruskom nezávisle, na základe svojich vlastných záujmov.


V novom svete tak USA (a ich skutoční spojenci) dostanú európske peniaze, technológiu, vedcov a Rusko dostane lojálnu, no chudobnú Európu . Pravda, neviem, či takáto Európa bude k niečomu. Možno odtiaľ budeme dovážať pracovných migrantov.


Ako sa vám páči francúzsky školník alebo taliansky kutil? smile
https://zen.yandex.ru/media/onp/kak-i-kogda-razvalitsia-evrosoiuz-622c738cae29be6a2b42a8e3


A GP má ešte záujem, aby us - 5% obyvateľov spotrebovavalo 50% zdrojov planéty?


Ako a kedy sa EÚ zrúti Myslím, že už nezostali takí naivní občania, ktorí veria, že čoskoro sa všetko zlepší a svet bude taký, aký bol predtým (pred špeciálnou operáciou alebo dokonca pred pandémiou). Nie, nebude. Svet sa čoraz viac posúva do fázy „turbulencií“, či dokonca by som povedal „ mlynčeka na mäso “, kedy výstup vôbec nie je taký, aký bol na vstupe (tu by sme mohli uviesť iné prirovnanie, ale nebudeme). Nemyslite si, že sa snažím niekoho vystrašiť alebo preháňať. Ja osobne som naopak mimoriadne optimistický a som si istý, že za súčasným čiernym pásikom príde neskutočne biely a široký. To je, samozrejme, pre tých, ktorí žijú v Rusku. Pre Európu sú moje prognózy oveľa horšie. Túto predpoveď, samozrejme, nemôžete počúvať, ale mám plné právo ju vyjadriť, čo aj urobím. Mám teda úplný pocit, že Európska únia v najbližších 6 – 12 mesiacoch prestane existovať. Nie, nehovorím, že Francúzsko alebo Bulharsko zaniknú. Niektorým krajinám Únie sa možno bude žiť ešte lepšie ako teraz (nepravdepodobné, ale šanca tu je). Ide len o to, že samotná myšlienka „ zjednotenej Európy “ zlyháva a tento proces sa zdá byť nezvratný. Obviňujte, ako inak, Rusko (mimochodom, jedna z mála situácií, kedy súhlasím s tým, že Rusko je skutočne "vinné", len za túto "vinu" sa ani trochu nehanbím). Ako a kedy sa EÚ zrúti Prvým „zvončekom“, ktorý naznačoval blížiaci sa koniec EÚ, bol Brexit , teda odchod Británie z EÚ. Všimli ste si, že hneď ako to vyšlo, Európa sa začala otriasať oveľa silnejšie? Navyše, zdroj otrasov sa čoraz častejšie nachádza v Londýne. Zdá sa, že Anglosasovia utiekli z potápajúcej sa lode a teraz ňou otriasajú aktívnejšie, aby sa potápala rýchlejšie. Prečo to potrebujú? Svet sa rozdeľuje na nové geopolitické bloky. V jednom z nich budú USA, Kanada, Británia, Austrália, Nový Zéland (teda tí istí Anglosasovia) a v druhom napríklad Rusko, India a Čína. Nikto nechce vziať kontinentálnu Európu do americko-britského bloku (prečo toľko „hladných“ úst?). Nebola nadarmo nová vojenská aliancia AUKUS, ktorá demonštratívne „ponížila“ Francúzsko a ostatných členov NATO? (mimochodom aj NATO prežíva svoje posledné roky, ak nie mesiace. AUCUS ho nahradí). Z Európy je momentálne potrebný len kapitál , ktorý s oslabením EÚ potečie ako rieka do Ameriky. Podľa rôznych odhadov v dôsledku sankcií uplatňovaných Európou (voči Rusku) v najbližších rokoch „uniknú“ do USA až 2 bilióny dolárov . Aj keď podľa mňa je to podceňovanie. USA "vycucia" Európu ako pavúk. Jeho ekonomické a technologické zdroje pomôžu Američanom (a ich skutočným spojencom) zostať nad vodou o niečo dlhšie. Čo sa v tomto prípade stane so samotnou Európou, nikoho nezaujíma. Ekonóm Khazin tvrdí, že je celkom reálna situácia, keď v Európe budú aj programátori a inžinieri pracovať elementárne pre potraviny. Bežní „ťažko pracujúci“ môžu dokonca zomrieť od hladu, alebo zomrieť pri potýčkach „o stravné lístky“. Európa môže skrátka očakávať najtvrdšiu verziu 90. rokov. Druhým zvonom, ktorý naznačoval kolaps, bolo nedávne vyhlásenie Bulharska, ktoré uviedlo, že opustí Európsku úniu, ak Európska únia odmietne ruský plyn . A tunajší Bulhari by nemali byť odsúdení za „lásku k Rusku“ alebo „zradu Európy“. Musíte len zaujať ich miesto. To je nejaké Francúzsko, ktoré si môže dovoliť žiť 2x horšie – má na to aspoň nejaké zdroje. Čo však spraví už tak chudobné Bulharsko, ktorému povedia, že teraz bude musieť žiť 2x horšie? Nemá takú mieru bezpečnosti, akú majú Nemecko, Francúzsko alebo Holandsko. A to nielen v Rusku, ale aj v Rumunsku, Maďarsku, pobaltských štátoch, Grécku, Portugalsku a dokonca aj v Španielsku. Onedlho zatvorili v Nemecku veľký hutnícky závod, lebo. pri takýchto cenách za plyn (teda za elektrinu) bolo jednoducho nerentabilné pracovať. A trvalo len pár týždňov, kým plyn stúpol na 1 300 – 1 600 USD. A čo bude o šesť mesiacov? rok? A keď sa nepozeráte na vyspelé Nemecko, ale na to isté Bulharsko? Pre takéto krajiny je plyn pri 1500 zastavení výroby. Toto je masová nezamestnanosť . Ľudia jednoducho začnú z Bulharska odchádzať (do Nemecka podkopávajú už aj tak podkopaný pracovný trh). Potrebujú to Bulhari? Jedného dňa povedia - Nevstúpili sme do EÚ preto, aby sme podporili sankcie, ktoré pre nás nie sú výhodné a skrachujú. Preto opúšťame EÚ a vraciame sa k normálnym obchodným vzťahom s Ruskom. Mnoho európskych krajín bude nasledovať tento príklad. Nuž a tam príde rad na Nemecko a Francúzsko, veď načo byť v organizácii, ktorej zmysel existuje len vtedy, keď je veľa krajín spojených (teda keď sa veľa trhov spája do jedného). Ak sa organizácia EÚ scvrkne na 5-6 krajín, tak jej existencia jednoducho nemá zmysel. Vo Francúzsku sa blížia voľby a minimálne jeden z hlavných prezidentských kandidátov (aj keď podľa mňa dokonca dvaja) je za odchod Francúzska z EÚ (Frexit). A tento kandidát (kandidáti) má medzi obyvateľmi obrovskú podporu. Musíte pochopiť, že myšlienka byť v EÚ sa „ťahá“ iba na Ukrajine. V samotných európskych krajinách existuje voličstvo, ktorému sa takáto „kolektívna farma“ vôbec nepáči. V Nemecku a Holandsku sú takí ľudia. A ako bude životná úroveň klesať, bude ich stále viac. Plusy, ktoré dala únia v EÚ, sú kompenzované mínusmi, ktoré dávajú sankcie proti Rusku. Preto, ak EÚ neopustí politiku sankcií (čo je nepravdepodobné, Američania držia európskych politikov veľmi pevne na správnom mieste), tak je o osude EÚ rozhodnuté – bude chudobnejšia a rozpadne sa na samostatné krajín, z ktorých každá bude budovať vzťahy s Ruskom nezávisle, na základe svojich vlastných záujmov. V novom svete tak USA (a ich skutoční spojenci) dostanú európske peniaze, technológiu, vedcov a Rusko dostane lojálnu, no chudobnú Európu . Pravda, neviem, či takáto Európa bude k niečomu. Možno odtiaľ budeme dovážať pracovných migrantov. Ako sa vám páči francúzsky školník alebo taliansky kutil? :) https://zen.yandex.ru/media/onp/kak-i-kogda-razvalitsia-evrosoiuz-622c738cae29be6a2b42a8e3 A GP má ešte záujem, aby us - 5% obyvateľov spotrebovavalo 50% zdrojov planéty?

Poľsko stráca brehy a západné granáty sa ukázali ako nesprávny systém


Priatelia, ahojte všetci!
Ako som už povedal, aby ste pochopili, čo sa deje okolo, mali by ste dodržiavať dve jednoduché pravidlá:


1) Ak všetky pseudomédiá niečo vytrubujú, a to rovnakým smerom, tak je s najväčšou pravdepodobnosťou všetko presne naopak, alebo sú informácie zámerne skreslené.


2) Ak všetky pseudomédiá niečo vytrubujú, potom s najväčšou pravdepodobnosťou existuje operácia na zakrytie určitého procesu riadenia
Čo dnes vidíme vo všetkých pseudomédiách?
Je prirodzené, že len málo ľudí sa zaujíma o každodenný filistínsky život, konkrétne o osud samostatného územného nedorozumenia pod hrdým názvom Ukrajina.
Poviem, že sa, samozrejme, obávame najmä občanov Ukrajiny, ale čo sa týka územia, zjavne máme jasnú jednotu: „Do márnice, potom do márnice“.


Ale nehovorme teraz o tom, ale o tom, ako naše a nie naše pseudomédiá nafukujú ďalšiu smrť pre vás a mňa v súvislosti s dodávkami určitých zbraní našimi západnými partnermi
na územie námestia.
Všetko je tu skvelé.
Majstri pera a falzifikátu nás nabádajú, aby sme verili, že práve teraz a aj o niečo skôr boli na Ukrajinu privezené miliardy wunderwafflov,
ktoré zničia celú našu armádu jediným pohybom a ko-ko-ko
A celá analýza dodaných wunderwafflov spočíva v prečítaní ich výkonnostných charakteristík a ich porovnaní s ruskými náprotivkami, ako keby nebojovali ľudia, ale wunderwafle. Zdravotne postihnutí duševne chorí si neuvedomujú, že takzvané výkonné high-tech zázraky vyžadujú starostlivé a jemné zaobchádzanie, toto nie je starý dobrý "Kalaš"
Napríklad zázračné dieťa „Džavelin“. V historickej teórii vnaukrainskoj to bola zbraň odvety, ktorá umožní rytierom svetla dosiahnuť až do Moskvy.


Realita sa ukázala byť tvrdšia. Ukázalo sa, že „Amerika je s nami“
poslal zastarané verzie oštepov, ktoré sú veľmi citlivé na podmienky skladovania
a vôbec nie sú prispôsobené na bojový štýl „stlačte a zabudni“,
ale sú viac prispôsobené „bodu na bojový štýl najel and umrel“.
Ukázalo sa tiež, že ukrajinskí rytieri a predstavitelia ozbrojenej chátry na Ukrajine neboli vôbec vycvičení na používanie tohto typu zbraní, čo si vyžadovalo kalkuláciu minimálne dvoch ľudí. Také sú veci.


Alebo je tu ďalšia nádej nezávislého tureckého „Bayraktaru“. Vo všeobecnosti som rád za Turecko, ktoré predalo svoje drony týmto prísavníkom. Akosi sa ich naša armáda naučila celkom dobre sadiť späť v Sýrii a na Ukrajine po začatí špeciálnej vojenskej operácie tiež akosi rýchlo skončili. Toto považujem za najlepšiu reklamu na turecké zbrane. Áno.
O , priatelia, pamätáte sa na známu flotilu „komárov“ na Ukrajine?
Vidím, že si pamätáš. Nuž a vtedy ukrajinskí vojenskí stratégovia nahromadili všelijaké staré člny, pridali americké gumené člny, zavesili na to nejaké delá a guľomety systému Slingshot a vlajkovými loďami toho všetkého sa stali dva člny pobrežnej stráže
vyradené v USA.


Z hláv ukrajinských vojenských stratégov vyplynula myšlienka, že ruské vojnové lode
nie sú schopné pracovať súčasne na viacerých cieľoch,
čo znamená, že „komárska“ flotila kordónovej veľmoci mohla využiť taktiku „vlčej svorky“ a to byť výhrou.
Chcete viac toho drahý priateľia? Tak poďme.


Tu v našej spravodajskej agende frčí Poľsko, ktoré zrejme už dávno nie je rozdelené,
takže hyena Európy sa pustila do obliekania, zatiaľ čo pobrežie úplne zmätila,
úprimne sa už snaží postaviť svojho majiteľa.


Takže pseudomédiá vytrubujú, že sa blíži ďalšie víťazstvo na Ukrajine,
keďže Poľsko sa chystá umiestniť svoje stíhačky MiG-29 na Ukrajinu.
Zdalo by sa, že je to tak, tu je to víťazstvo, ale koleso genotyby nikdy nezlyhá
a ďalšie víťazstvo sa rýchlo mení na zlo.
Rusko, ako sa na leva patrí, spýtalo sa Poľska, čo presne si tam myslel,
a Poľsko, ako sa na hyenu patrí, hneď zastrčilo chvost a bežalo k svojmu pánovi cez oceán, pomôžte majiteľovi, hovoria. , chráňte svoje vlastné. Zároveň sa z nejakého dôvodu rozhodla, že jej pán je naozaj hlúpy a ľahko ho môže oklamať.
Plán bol jednoduchý.
Poľsko presúva svoje staré MiGy na vojenskú základňu USA v Nemecku.
A Spojené štáty ich odtiaľ presunú na Ukrajinu a na to Spojené štáty tiež presunú svoje bojové lietadlá do Poľska, no, nemusí to byť nové.


To znamená, že takýmto návrhom sa Poľsko rozhodlo zatiahnuť Spojené štáty do súboja s Ruskom a ak budete mať šťastie, tak Nemecko. Krásky, čo poviem!


Dokonca aj Biden sa z takejto drzosti spamätal, ukázal hyene kde jej miesto a zmysluplne priviedol nádejným vodcom celej Európy myšlienky, ktoré by si naozaj mali myslieť.
Mimochodom, v krátkosti sme tu spomenuli Nemecko, no ani oni si nenechali ujsť chvíľu
na to, aby dostali malý gesheft.
No a čo tak, že Francúzsko a Anglicko sa zbavia svojho vojenského šrotu,
ktorý bol zatuchnutý v skladoch a je na odpis, ale Nemecko je červené alebo čo?
existuje taká chvíľa. Zbrane a hlavne strelivo, tie nie sú večné a vyžadujú špeciálne podmienky skladovania a údržby, inak je ich účinnosť značne znížená.


Mimochodom, keď Ukronaci strieľajú na civilistov, strieľajú aj muníciou,
ktorá nie je prvou čerstvosťou, ktorá letí neznámym smerom.
Presnejšie, letia smerom k pokojnej osade, no nikto nevie, kam sa dostanú,
pretože munícia opäť nevonia prvou čerstvosťou.
Takže to, čo teraz vidíme, je, povedzme, čisté hospodárstvo a podnikanie.
Západné krajiny pod bravúrnymi rečami o podpore mladej demokracie
vyhadzujú na Ukrajinu všelijaké haraburdy a haraburdy, z čoho majú takmer trojitý úžitok
Po prvé Ukrajina tieto dodávky zaplatí alebo zostane dlžná, potom bude teoreticky možné za tieto dlhy niečo utrhnúť.

Po druhé
, odpadá problém vlastnej likvidácie starých zbraní a streliva, a to sú dosť drahé opatrenia.


Po tretie, západní výrobcovia zbraní dostávajú príkazy na doplnenie skladov a vojenských jednotiek výmenou za tie predané, a to už je akýsi, ale multiplikačný efekt
v ekonomike .
Tak je to, milí priatelia.
P.S. Všetky tieto zbrane samozrejme zostávajú predovšetkým zbraňami.
A áno, môže skutočne zabíjať a spôsobiť vážne škody, ale strategicky a dokonca takticky
už tento šrot nebude hrať žiadnu rolu v dejisku súčasných vojenských operácií.
Vna Ukrajina už prehrala. Projekt je uzavretý. Čakáme na nové časy
https://рука-кремля.рус/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%8F%D0%B5%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/
622f4c472d423


Poľsko stráca brehy a západné granáty sa ukázali ako nesprávny systém --------------------------------------------------------------------- **Priatelia, ahojte všetci!** Ako som už povedal, aby ste pochopili, čo sa deje okolo, mali by ste dodržiavať dve jednoduché pravidlá: 1) Ak všetky pseudomédiá niečo vytrubujú, a to rovnakým smerom, tak je s najväčšou pravdepodobnosťou všetko presne naopak, alebo sú informácie zámerne skreslené. 2) Ak všetky pseudomédiá niečo vytrubujú, potom s najväčšou pravdepodobnosťou existuje operácia na zakrytie určitého procesu riadenia **Čo dnes vidíme vo všetkých pseudomédiách?** Je prirodzené, že len málo ľudí sa zaujíma o každodenný filistínsky život, konkrétne o osud samostatného územného nedorozumenia pod hrdým názvom Ukrajina. Poviem, že sa, samozrejme, obávame najmä občanov Ukrajiny, ale čo sa týka územia, zjavne máme jasnú jednotu: „Do márnice, potom do márnice“. Ale nehovorme teraz o tom, ale o tom, ako naše a nie naše pseudomédiá nafukujú ďalšiu smrť pre vás a mňa v súvislosti s dodávkami určitých zbraní našimi západnými partnermi na územie námestia. Všetko je tu skvelé. Majstri pera a falzifikátu nás nabádajú, aby sme verili, že práve teraz a aj o niečo skôr boli na Ukrajinu privezené miliardy wunderwafflov, ktoré zničia celú našu armádu jediným pohybom a ko-ko-ko A celá analýza dodaných wunderwafflov spočíva v prečítaní ich výkonnostných charakteristík a ich porovnaní s ruskými náprotivkami, ako keby nebojovali ľudia, ale wunderwafle. Zdravotne postihnutí duševne chorí si neuvedomujú, že takzvané výkonné high-tech zázraky vyžadujú starostlivé a jemné zaobchádzanie, toto nie je starý dobrý "Kalaš" Napríklad zázračné dieťa „Džavelin“. V historickej teórii vnaukrainskoj to bola zbraň odvety, ktorá umožní rytierom svetla dosiahnuť až do Moskvy. Realita sa ukázala byť tvrdšia. Ukázalo sa, že „Amerika je s nami“ poslal zastarané verzie oštepov, ktoré sú veľmi citlivé na podmienky skladovania a vôbec nie sú prispôsobené na bojový štýl „stlačte a zabudni“, ale sú viac prispôsobené „bodu na bojový štýl najel and umrel“. Ukázalo sa tiež, že ukrajinskí rytieri a predstavitelia ozbrojenej chátry na Ukrajine neboli vôbec vycvičení na používanie tohto typu zbraní, čo si vyžadovalo kalkuláciu minimálne dvoch ľudí. Také sú veci. Alebo je tu ďalšia nádej nezávislého tureckého „Bayraktaru“. Vo všeobecnosti som rád za Turecko, ktoré predalo svoje drony týmto prísavníkom. Akosi sa ich naša armáda naučila celkom dobre sadiť späť v Sýrii a na Ukrajine po začatí špeciálnej vojenskej operácie tiež akosi rýchlo skončili. Toto považujem za najlepšiu reklamu na turecké zbrane. Áno. O , priatelia, pamätáte sa na známu flotilu „komárov“ na Ukrajine? Vidím, že si pamätáš. Nuž a vtedy ukrajinskí vojenskí stratégovia nahromadili všelijaké staré člny, pridali americké gumené člny, zavesili na to nejaké delá a guľomety systému Slingshot a vlajkovými loďami toho všetkého sa stali dva člny pobrežnej stráže vyradené v USA. Z hláv ukrajinských vojenských stratégov vyplynula myšlienka, že ruské vojnové lode nie sú schopné pracovať súčasne na viacerých cieľoch, čo znamená, že „komárska“ flotila kordónovej veľmoci mohla využiť taktiku „vlčej svorky“ a to byť výhrou. Chcete viac toho drahý priateľia? Tak poďme. Tu v našej spravodajskej agende frčí Poľsko, ktoré zrejme už dávno nie je rozdelené, **takže hyena Európy sa pustila do obliekania, zatiaľ čo pobrežie úplne zmätila,** úprimne sa už snaží postaviť svojho majiteľa. Takže pseudomédiá vytrubujú, že sa blíži ďalšie víťazstvo na Ukrajine, keďže Poľsko sa chystá umiestniť svoje stíhačky MiG-29 na Ukrajinu. Zdalo by sa, že je to tak, tu je to víťazstvo, ale koleso genotyby nikdy nezlyhá a ďalšie víťazstvo sa rýchlo mení na zlo. Rusko, ako sa na leva patrí, spýtalo sa Poľska, čo presne si tam myslel, a Poľsko, ako sa na hyenu patrí, hneď zastrčilo chvost a bežalo k svojmu pánovi cez oceán, pomôžte majiteľovi, hovoria. , chráňte svoje vlastné. Zároveň sa z nejakého dôvodu rozhodla, že jej pán je naozaj hlúpy a ľahko ho môže oklamať. **Plán bol jednoduchý.** Poľsko presúva svoje staré MiGy na vojenskú základňu USA v Nemecku. A Spojené štáty ich odtiaľ presunú na Ukrajinu a na to Spojené štáty tiež presunú svoje bojové lietadlá do Poľska, no, nemusí to byť nové. To znamená, že takýmto návrhom sa Poľsko rozhodlo zatiahnuť Spojené štáty do súboja s Ruskom a ak budete mať šťastie, tak Nemecko. Krásky, čo poviem! Dokonca aj Biden sa z takejto drzosti spamätal, ukázal hyene kde jej miesto a zmysluplne priviedol nádejným vodcom celej Európy myšlienky, ktoré by si naozaj mali myslieť. Mimochodom, v krátkosti sme tu spomenuli Nemecko, no ani oni si nenechali ujsť chvíľu na to, aby dostali malý gesheft. No a čo tak, že Francúzsko a Anglicko sa zbavia svojho vojenského šrotu, ktorý bol zatuchnutý v skladoch a je na odpis, ale Nemecko je červené alebo čo? existuje taká chvíľa. Zbrane a hlavne strelivo, tie nie sú večné a vyžadujú špeciálne podmienky skladovania a údržby, inak je ich účinnosť značne znížená. Mimochodom, keď Ukronaci strieľajú na civilistov, strieľajú aj muníciou, ktorá nie je prvou čerstvosťou, ktorá letí neznámym smerom. Presnejšie, letia smerom k pokojnej osade, no nikto nevie, kam sa dostanú, pretože munícia opäť nevonia prvou čerstvosťou. Takže to, čo teraz vidíme, je, povedzme, čisté hospodárstvo a podnikanie. Západné krajiny pod bravúrnymi rečami o podpore mladej demokracie vyhadzujú na Ukrajinu všelijaké haraburdy a haraburdy, z čoho majú takmer trojitý úžitok **Po prvé** Ukrajina tieto dodávky zaplatí alebo zostane dlžná, potom bude teoreticky možné za tieto dlhy niečo utrhnúť. ** Po druhé**, odpadá problém vlastnej likvidácie starých zbraní a streliva, a to sú dosť drahé opatrenia. **Po tretie**, západní výrobcovia zbraní dostávajú príkazy na doplnenie skladov a vojenských jednotiek výmenou za tie predané, a to už je akýsi, ale multiplikačný efekt v ekonomike . **Tak je to, milí priatelia.** P.S. Všetky tieto zbrane samozrejme zostávajú predovšetkým zbraňami. A áno, môže skutočne zabíjať a spôsobiť vážne škody, ale strategicky a dokonca takticky už tento šrot nebude hrať žiadnu rolu v dejisku súčasných vojenských operácií. **Vna Ukrajina už prehrala. Projekt je uzavretý. Čakáme na nové časy** https://рука-кремля.рус/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%8F%D0%B5%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/ ![622f4c472d423](serve/attachment&path=622f4c472d423)

Интервью С.Лаврова телеканалу РБК, Москва, 16 марта 2022 года
Rozhovor S.Lavrova televizii RBK.Moskva . 16 marca 2022 roka
https://www.youtube.com/watch?v=db37idrqe8Q


Интервью С.Лаврова телеканалу РБК, Москва, 16 марта 2022 года Rozhovor S.Lavrova televizii RBK.Moskva . 16 marca 2022 roka https://www.youtube.com/watch?v=db37idrqe8Q

Putinova špeciálna operácia: koniec hegemónie USA, a tam zúria


https://www.youtube.com/watch?v=8XA-53UQX5w&t=3s


Putinova špeciálna operácia: koniec hegemónie USA, a tam zúria -------------------------------------------------------------- https://www.youtube.com/watch?v=8XA-53UQX5w&t=3s

" Ruská Želežničná Dráha Business aktiv " spustila novú pozemnú kontajnerovú službu
z Číny do Ruska

„Zorganizovali sme pozemnú multimodálnu službu medzi Čínou a Ruskom cez Kazachstan. Medzi Šen-čenom a Petrohradom bola otvorená nová trasa
s dodacou dobou kontajnerov 18 dní,“ uviedla tlačová služba holdingu pre agentúru TASS.
https://www.putin-today.ru/archives/146867


**" Ruská Želežničná Dráha Business aktiv " spustila novú pozemnú kontajnerovú službu z Číny do Ruska** „Zorganizovali sme pozemnú multimodálnu službu medzi Čínou a Ruskom cez Kazachstan. Medzi Šen-čenom a Petrohradom bola otvorená nová trasa s dodacou dobou kontajnerov 18 dní,“ uviedla tlačová služba holdingu pre agentúru TASS. https://www.putin-today.ru/archives/146867
Upravené 18. 3. 2022 o 11:55

Mňa dnes vydesilo toto:


https://www.infovojna.bz/article/slovensko-si-dodavkami-zbrani-na-ukrajinu-vytvara-priame-problemy-varuje-rusko-a-zaroven-posiela-neprijemny-odkaz-zahranicnym-zoldnierom


Včera som počúvala IV. Bol tam Jano Baránek. Nie vo všetkom sa s ním zhodnem, ale jedno mal veľkú pravdu. Púšťali tam vystúpenie Osuského v parlamente, že by sa chcel zastaviť na Červenom námestí, nejako v tom duchu, že by malo byť zrovnané zo zemou. Tak Baránek povedal, že či sú títo naši predstavitelia takí naivní, že si myslia, že to nikto nemonitoruje. Ja neviem, toto ma hodne desí, stále sa pýtam, prečo nemôžu vyjadriť v štýle Vikiho Orbána. Toto je hypotetická otázka, skôr že to by bolo najrozumnejšie, ale oni sa tým neriadia. Začínam mať pocit, že toto pre Slovensko nedopadne dobre.


Mňa dnes vydesilo toto: https://www.infovojna.bz/article/slovensko-si-dodavkami-zbrani-na-ukrajinu-vytvara-priame-problemy-varuje-rusko-a-zaroven-posiela-neprijemny-odkaz-zahranicnym-zoldnierom Včera som počúvala IV. Bol tam Jano Baránek. Nie vo všetkom sa s ním zhodnem, ale jedno mal veľkú pravdu. Púšťali tam vystúpenie Osuského v parlamente, že by sa chcel zastaviť na Červenom námestí, nejako v tom duchu, že by malo byť zrovnané zo zemou. Tak Baránek povedal, že či sú títo naši predstavitelia takí naivní, že si myslia, že to nikto nemonitoruje. Ja neviem, toto ma hodne desí, stále sa pýtam, prečo nemôžu vyjadriť v štýle Vikiho Orbána. Toto je hypotetická otázka, skôr že to by bolo najrozumnejšie, ale oni sa tým neriadia. Začínam mať pocit, že toto pre Slovensko nedopadne dobre.
Upravené 18. 3. 2022 o 01:43

Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.


Dolní komora parlamentu se bude nominací Nabiullinové zabývat v pondělí, uvedla v pátečním prohlášení.


Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období. Dolní komora parlamentu se bude nominací Nabiullinové zabývat v pondělí, uvedla v pátečním prohlášení.

Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.
Proč??? Nabízí se dvě odpovědi. Buď prozřela, anebo je 5.kolona v Rusku pořád hodně silná.


[quote="pid:63949, uid:307"]Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.[/quote]Proč??? Nabízí se dvě odpovědi. Buď prozřela, anebo je 5.kolona v Rusku pořád hodně silná.

Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.
Tak toto nechápu.


[quote="pid:63949, uid:307"]Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.[/quote]Tak toto nechápu.

Ještě mne napadlo, že VVP počítá do budoucna - vlivem objektivních skutečností - s marginalizací role centrální banky. Tak proč čeřit vody.


Ještě mne napadlo, že VVP počítá do budoucna - vlivem objektivních skutečností - s marginalizací role centrální banky. Tak proč čeřit vody.

Ještě mne napadlo, že VVP počítá do budoucna - vlivem objektivních skutečností - s marginalizací role centrální banky. Tak proč čeřit vody.

Taky si myslím, s těmi sankcemi, že ten jeho "Fond Národního Bohatství" CB prostě nahradí a nakonec tu CB odříznou nebo úplně zruší.
Stalin taky jmenoval "ministra říční dopravy" smile


[quote="pid:63953, uid:260"]Ještě mne napadlo, že VVP počítá do budoucna - vlivem objektivních skutečností - s marginalizací role centrální banky. Tak proč čeřit vody.[/quote] Taky si myslím, s těmi sankcemi, že ten jeho "Fond Národního Bohatství" CB prostě nahradí a nakonec tu CB odříznou nebo úplně zruší. Stalin taky jmenoval "ministra říční dopravy" :D

Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.


Upřímně, nerozumím. Jeden den přednese zásadní projev, vyhlašující boj proti zrádcům, druhý den podepíše další funkční období jedné z největších zrádkyň.


Ještě je možnost, že neprojde přes Dumu (ehm...), ale je to opravdu nemilý signál.


[quote="pid:63949, uid:307"]Putin nominoval guvernérku ruské centrální banky Nabiullinovou na třetí funkční období.[/quote] Upřímně, nerozumím. Jeden den přednese zásadní projev, vyhlašující boj proti zrádcům, druhý den podepíše další funkční období jedné z největších zrádkyň. Ještě je možnost, že neprojde přes Dumu (ehm...), ale je to opravdu nemilý signál.

Putin v přímém přenosu chválil ruské vojáky, státní televize ho uťala


https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/putin-v-primem-prenosu-chvalil-ruske-vojaky-statni-televize-ho-utala-40390923


Televize Rossija 24 po několika minutách vysílání Putinova projevu přerušila a pokračovala ve vysílání záběrů z koncertu na stadionu v Lužnikách. Putin právě připomínal Fjodora Ušakova, ruského námořního admirála zesnulého v roce 1817, který je považován za zakladatele a patrona ruského námořního válčení.


Později televize Putinův projev znovu odvysílala, tentokráte i s ovacemi. Náhlé přerušení ale nevysvětlila, upozornil list Kommersant. „Způsobila to technická závada na serveru,“ přispěchal s objasněním Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ruska-televize-prerusila-putinuv-projev-luzniky-moskva-vlastenecky-koncert.A220318_144523_zahranicni_remy


Putin v přímém přenosu chválil ruské vojáky, státní televize ho uťala https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/putin-v-primem-prenosu-chvalil-ruske-vojaky-statni-televize-ho-utala-40390923 Televize Rossija 24 po několika minutách vysílání Putinova projevu přerušila a pokračovala ve vysílání záběrů z koncertu na stadionu v Lužnikách. Putin právě připomínal Fjodora Ušakova, ruského námořního admirála zesnulého v roce 1817, který je považován za zakladatele a patrona ruského námořního válčení. Později televize Putinův projev znovu odvysílala, tentokráte i s ovacemi. Náhlé přerušení ale nevysvětlila, upozornil list Kommersant. „Způsobila to technická závada na serveru,“ přispěchal s objasněním Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ruska-televize-prerusila-putinuv-projev-luzniky-moskva-vlastenecky-koncert.A220318_144523_zahranicni_remy

Putin v přímém přenosu chválil ruské vojáky, státní televize ho uťala


Čtvrtek: vyplivneme zrádce jako mouchu.
Pátek: Nablitobulina pokračuje - signál zrádcům, že si můžou nadále dělat, co chtějí, byly to kecy.
Pátek: Státní televize utne Putina uprostřed slova.


Protože to je příliš šílený, tak vycházím z toho, že to je tah Nablitobulinovou. Vyšle se falešný signál (jako falešné cíle raket), podpindos vylezou z děr, cítí se povzbuzeni...


A pak bum bác, spadla klec.


[quote="pid:64009, uid:307"]Putin v přímém přenosu chválil ruské vojáky, státní televize ho uťala[/quote] Čtvrtek: vyplivneme zrádce jako mouchu. Pátek: Nablitobulina pokračuje - signál zrádcům, že si můžou nadále dělat, co chtějí, byly to kecy. Pátek: Státní televize utne Putina uprostřed slova. Protože to je příliš šílený, tak vycházím z toho, že to je tah Nablitobulinovou. Vyšle se falešný signál (jako falešné cíle raket), podpindos vylezou z děr, cítí se povzbuzeni... A pak bum bác, spadla klec.

Rusko môže zakázať prácu zahraničných firiem na 10 rokov,


ktoré sa na trh nevrátia do 1. mája
https://politikus.ru/v-rossii/141842-rossiya-mozhet-na-10-let-zapretit-rabotu-inostrannyh-kompaniy-kotorye-do-1-maya-ne-vernutsya-na-rynok.html


Rusko môže zakázať prácu zahraničných firiem na 10 rokov, --------------------------------------------------------- **ktoré sa na trh nevrátia do 1. mája** https://politikus.ru/v-rossii/141842-rossiya-mozhet-na-10-let-zapretit-rabotu-inostrannyh-kompaniy-kotorye-do-1-maya-ne-vernutsya-na-rynok.html

Corbett Report- Saúdové se připravují na podporu petrojuanu **
https://nastub.cz/w/cmYjCSxxfUWpg843cFKh3z?title=0&warningTitle=0&start=1s
https://otevrisvoumysl.cz/wp-content/uploads/2022/03/Corbett-Report-Sau%CC%81dove%CC%81-se-pr%CC%8Cipravuji%CC%81-na-podporu-petrojuanu-Gates-vypous%CC%8Cti%CC%81-GMO-koma%CC%81ry-Novy%CC%81-sve%CC%8Ct-pr%CC%8Ci%CC%81s%CC%8Cti%CC%81-ty%CC%81den.pdf


**Corbett Report- Saúdové se připravují na podporu petrojuanu** ** https://nastub.cz/w/cmYjCSxxfUWpg843cFKh3z?title=0&warningTitle=0&start=1s https://otevrisvoumysl.cz/wp-content/uploads/2022/03/Corbett-Report-Sau%CC%81dove%CC%81-se-pr%CC%8Cipravuji%CC%81-na-podporu-petrojuanu-Gates-vypous%CC%8Cti%CC%81-GMO-koma%CC%81ry-Novy%CC%81-sve%CC%8Ct-pr%CC%8Ci%CC%81s%CC%8Cti%CC%81-ty%CC%81den.pdf

Ruský prezident Vladimir Putin predniesol prejav na koncerte v Lužnikách


pri príležitosti výročia znovuzjednotenia Krymu s Ruskom.
Zablahoželal Krymčanom k ​​sviatku a poznamenal,
že Rusko realizuje všetky plány na rozvoj Krymskej republiky.
Prezident hovoril aj o vojenskej operácii na Ukrajine. „Zachrániť ľudí pred utrpením,
pred genocídou, to je hlavný, hlavný dôvod, motív a cieľ vojenskej operácie,
ktorú sme spustili na Donbase a na Ukrajine,“ povedal.
https://russian.rt.com/russia/video/977963-putin-koncert-krym-luzhniki


Ruský prezident Vladimir Putin predniesol prejav na koncerte v Lužnikách ------------------------------------------------------------------------ **pri príležitosti výročia znovuzjednotenia Krymu s Ruskom.** Zablahoželal Krymčanom k ​​sviatku a poznamenal, že Rusko realizuje všetky plány na rozvoj Krymskej republiky. Prezident hovoril aj o vojenskej operácii na Ukrajine. **„Zachrániť ľudí pred utrpením**, pred genocídou, to je hlavný, hlavný dôvod, motív a cieľ vojenskej operácie, ktorú sme spustili na Donbase a na Ukrajine,“ povedal. https://russian.rt.com/russia/video/977963-putin-koncert-krym-luzhniki

🍀Rusko ukončilo rokovania o mierovej zmluve s Japonskom


Ruské ministerstvo zahraničia informovalo, že Rusko zastavuje bezvízový styk japonských občanov na Kurile Moskva ukončuje rokovania s Tokiom o mierovej zmluve v súvislosti so zavedením jednostranných obmedzení zo strany Japonska voči Rusku v súvislosti so situáciou na Ukrajine. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré v pondelok zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Podľa ministerstva bolo prijaté rozhodnutie zastaviť bezvízový styk pre japonských občanov na základe dohôd o bezvízovej výmene medzi južnými Kurilskými ostrovmi Ruskej federácie a Japonska z roku 1991 a na základe najuľahčenejších návštev býv. Japonskí obyvatelia južných Kuril do svojich bývalých rezidencií od roku 1999.
Ruská strana tiež odstupuje od dialógu s Japonskom o nadviazaní spoločných ekonomických aktivít na južných Kurilách a blokuje rozšírenie štatútu Japonska
ako partnera Organizácie pre hospodársku spoluprácu pri Čiernom mori v sektorovom dialógu.
https://tass.ru/politika/14136965


Ruská strana tiež odstupuje od dialógu s Japonskom o nadviazaní spoločných ekonomických aktivít na južných Kurilách a blokuje rozšírenie štatútu Japonska
Zdá se, že ruský medvěd se s tím nepáře. Hyeny si myslely, že medvěd má již vylomené zuby a obroušeny pazoury, ale spletly se. Celý kolektivní západ dostane, co si zaslouží.
Četl jsem na Novinkách zase nějakou diskusi a bylo to jak přenos z Bohnic. Ti lidé vážně netuší, která bije.


[quote="pid:64460, uid:78"]Ruská strana tiež odstupuje od dialógu s Japonskom o nadviazaní spoločných ekonomických aktivít na južných Kurilách a blokuje rozšírenie štatútu Japonska[/quote]Zdá se, že ruský medvěd se s tím nepáře. Hyeny si myslely, že medvěd má již vylomené zuby a obroušeny pazoury, ale spletly se. Celý kolektivní západ dostane, co si zaslouží. Četl jsem na Novinkách zase nějakou diskusi a bylo to jak přenos z Bohnic. Ti lidé vážně netuší, která bije.

Každý krok je prepočítaný. Špeciálna operácia Z urobí Rusko ešte silnejším


Sila je v pravde
Pokračujem v zdieľaní nástrojov psychologickej pomoci s ostatnými, ktorí sú skrútení do lievika úzkosti a paniky. Fakty sú teda najlepším liekom na paniku, preto sa pozrime na súčasnú situáciu na základe historických faktov. Nebude žiadny druhý Afganistán .Rusko pomáhalo hasit nepokoje v Bielorusku, Rusko pomáha hasilo v Kazagstáne.
Keby sa Rusko na základe sakncií zlaklo a nepomáhalo hasit ohne inde . Ako by to dopadlo.
My prežijeme aj terajšie sankcie . Sankcie aj v roku 2008 Rusko prežilo .
Rusko sa po r. 2014 sa upevnovalo . Rusko odložilo vojenskú operáciu
a pripravilo sa dostatočne , začalo v ten moment, ktorý si samo Rusko vybralo.
6239e6e529b06
https://www.putin-today.ru/archives/147225


Každý krok je prepočítaný. Špeciálna operácia Z urobí Rusko ešte silnejším -------------------------------------------------------------------------- **Sila je v pravde** Pokračujem v zdieľaní nástrojov psychologickej pomoci s ostatnými, ktorí sú skrútení do lievika úzkosti a paniky. Fakty sú teda najlepším liekom na paniku, preto sa pozrime na súčasnú situáciu na základe historických faktov. Nebude žiadny druhý Afganistán .Rusko pomáhalo hasit nepokoje v Bielorusku, Rusko pomáha hasilo v Kazagstáne. Keby sa Rusko na základe sakncií zlaklo a nepomáhalo hasit ohne inde . Ako by to dopadlo. My prežijeme aj terajšie sankcie . Sankcie aj v roku 2008 Rusko prežilo . Rusko sa po r. 2014 sa upevnovalo . Rusko odložilo vojenskú operáciu a pripravilo sa dostatočne , začalo v ten moment, ktorý si samo Rusko vybralo. ![6239e6e529b06](serve/attachment&path=6239e6e529b06) https://www.putin-today.ru/archives/147225
Upravené 23. 3. 2022 o 15:25

https://tass.ru/politika/14143011


MOSKVA, 22. marec. /TASS/. Moskva a Caracas pracujú na krokoch, ako pripojiť Venezuelu k platobnému systému Mir a používať príslušnú kartu v tejto latinskoamerickej krajine. V rozhovore pre agentúru TASS to oznámil ruský veľvyslanec vo Venezuele Sergej Melik-Bagdasarov.


„Pripojenie Venezuely k platobnému systému Mir a možnosť použiť tu takúto kartu by bolo užitočné z hľadiska obsluhy turistického priemyslu," povedal diplomat. „Strany pracujú na krokoch v tomto smere, ale je príliš skoro hovoriť o konkrétnych dátumoch."


https://tass.ru/politika/14143011 MOSKVA, 22. marec. /TASS/. Moskva a Caracas pracujú na krokoch, ako pripojiť Venezuelu k platobnému systému Mir a používať príslušnú kartu v tejto latinskoamerickej krajine. V rozhovore pre agentúru TASS to oznámil ruský veľvyslanec vo Venezuele Sergej Melik-Bagdasarov. „Pripojenie Venezuely k platobnému systému Mir a možnosť použiť tu takúto kartu by bolo užitočné z hľadiska obsluhy turistického priemyslu," povedal diplomat. „Strany pracujú na krokoch v tomto smere, ale je príliš skoro hovoriť o konkrétnych dátumoch."

Jižní Korea od 1. dubna obnoví bezvízový styk s Ruskem s podmínkou předběžné registrace cestujících v systému elektronické autorizace k-ETA zde


Jižní Korea od 1. dubna obnoví bezvízový styk s Ruskem s podmínkou předběžné registrace cestujících v systému elektronické autorizace k-ETA [zde](https://www.business-gazeta.ru/news/544339)

Ruský miliardář Vasilij Mělnikov, který vlastnil společnost s farmaceutickým a drogistickým zbožím Medstom, byl ve středu dopoledne podle ukrajinské televize Nexta ubodán stejně jako jeho manželka a dvě malé děti v jejich bytě v Nižním Novgorodu.
Mělnikovova firma Medstom se sídlem v Nižním Novgorodu je součástí velkoobchodu a sdružení obchodníků s farmaceutickým a drogistickým zbožím.


Dodává mimo jiné farmaceutické potřeby pro lékařské laboratoře. Tento byznys přinesl Mělnikovovi jmění v řádu miliard dolarů.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/rusky-podnikatel-melnikov-jeho-zena-a-dve-male-deti-byli-ubodani-neznamymi-pachateli-40391404


Ruský tisk píše, že vyšetřovatelé nyní prověřují verzi, že podnikatel vyvraždil svou rodinu a poté spáchal sebevraždu: Melnikovovo tělo leželo vedle jeho mrtvé manželky a dětí.


Je třeba poznamenat, že společnost Medstom se zabývá dodávkami laboratorního vybavení a spotřebního materiálu pro laboratoře.
https://news.rambler.ru/incidents/48349566-raskryty-podrobnosti-ubiystva-semi-v-nizhnem-novgorode/


Ruský miliardář Vasilij Mělnikov, který vlastnil společnost s farmaceutickým a drogistickým zbožím Medstom, byl ve středu dopoledne podle ukrajinské televize Nexta ubodán stejně jako jeho manželka a dvě malé děti v jejich bytě v Nižním Novgorodu. Mělnikovova firma Medstom se sídlem v Nižním Novgorodu je součástí velkoobchodu a sdružení obchodníků s farmaceutickým a drogistickým zbožím. Dodává mimo jiné farmaceutické potřeby pro lékařské laboratoře. Tento byznys přinesl Mělnikovovi jmění v řádu miliard dolarů. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/rusky-podnikatel-melnikov-jeho-zena-a-dve-male-deti-byli-ubodani-neznamymi-pachateli-40391404 Ruský tisk píše, že vyšetřovatelé nyní prověřují verzi, že podnikatel vyvraždil svou rodinu a poté spáchal sebevraždu: Melnikovovo tělo leželo vedle jeho mrtvé manželky a dětí. Je třeba poznamenat, že společnost Medstom se zabývá dodávkami laboratorního vybavení a spotřebního materiálu pro laboratoře. https://news.rambler.ru/incidents/48349566-raskryty-podrobnosti-ubiystva-semi-v-nizhnem-novgorode/

Významná postava ruské politiky po rozpadu SSSR Anatolij Čubajs rezignoval na post Putinova zvláštního vyslance. Zároveň opustil zemi. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na nejmenované zdroje. Čubajs, architekt ruských postsovětských ekonomických reforem a vedoucí prezidentské kanceláře Borise Jelcina, prvního prezidenta Ruské federace, také osobně přivedl Putina do prezidentské kanceláře v roce 1997.


Významná postava ruské politiky po rozpadu SSSR Anatolij Čubajs rezignoval na post Putinova zvláštního vyslance. Zároveň opustil zemi. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na nejmenované zdroje. Čubajs, architekt ruských postsovětských ekonomických reforem a vedoucí prezidentské kanceláře Borise Jelcina, prvního prezidenta Ruské federace, také osobně přivedl Putina do prezidentské kanceláře v roce 1997.

Je třeba poznamenat, že společnost Medstom se zabývá dodávkami laboratorního vybavení a spotřebního materiálu pro laboratoře.

Že by dodával i sem ?
http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/oamerickych.htm


[quote="pid:64821, uid:101"]Je třeba poznamenat, že společnost Medstom se zabývá dodávkami laboratorního vybavení a spotřebního materiálu pro laboratoře.[/quote] Že by dodával i sem ? http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/oamerickych.htm

Mělnikov ubodán. Řeknu to takhle: odveta za spoluúčast na akci COVID a biozbraních-můj pohled. Něco mě říká, že nebude poslední.


Mělnikov ubodán. Řeknu to takhle: odveta za spoluúčast na akci COVID a biozbraních-můj pohled. Něco mě říká, že nebude poslední.

Jarek

Jak jsem tady nedávno psal, že Rusko začne ignorovat patentové právo a tak může západu uštědřit ztráty ve výši několika trilionů, tak akce již začala.
toto niesu patenty ale obchodne znacky. A neprivlastnuje si ich, len vytvara vlastne derivaty (alebo ako to nazvat). Uvolnuju trh a ten neostane dlho uvolneny.


[quote="pid:65649, uid:312"]Jak jsem tady nedávno psal, že Rusko začne ignorovat patentové právo a tak může západu uštědřit ztráty ve výši několika trilionů, tak akce již začala.[/quote]toto niesu patenty ale obchodne znacky. A neprivlastnuje si ich, len vytvara vlastne derivaty (alebo ako to nazvat). Uvolnuju trh a ten neostane dlho uvolneny.
Upravené 31. 3. 2022 o 07:35

Poľsko posiela 45 ruských diplomatov domov. RF dáva symetrickú odpoveď
персонами нон грата более 40 российских дипломатов.
https://tass.ru/politika/14157749


**Poľsko posiela 45 ruských diplomatov domov. RF dáva symetrickú odpoveď** персонами нон грата более 40 российских дипломатов. https://tass.ru/politika/14157749

tomu Cubajsovi sa cudujem....vyzeralo to, ze Putin ho nevyhodi....a takto sa sam odpisat oficialne.Naco bude Amikom?


tomu Cubajsovi sa cudujem....vyzeralo to, ze Putin ho nevyhodi....a takto sa sam odpisat oficialne.Naco bude Amikom?
Upravené 23. 3. 2022 o 15:43

dolár klesol na 100 rubľov
Kdy tipujete 1RUB=1USD? smile


[quote="pid:64874, uid:78"]dolár klesol na 100 rubľov[/quote]Kdy tipujete 1RUB=1USD? ;)

Kdy tipujete 1RUB=1USD?

november sa to vyrovná - a potom už rubel bude získavat na sile a dolar pojde ešte dole


[quote="pid:64883, uid:260"]Kdy tipujete 1RUB=1USD?[/quote] november sa to vyrovná - a potom už rubel bude získavat na sile a dolar pojde ešte dole

Kdy tipujete 1RUB=1USD?
Já o tom psal již před měsícem.smile
Tak ne, já to viděl ještě jinak smile


"Naopak, pokud vypnou SWIFT, budou moci napřímo platit Rusku v Rublech, přes jeho platební platformu. A ještě doplním, rublů je málo, doufám, že Putin již má připraveny rotačky na jejich tisk.
No a čeho je málo, a je potřeba toho hodně, stoupá na ceně. Takže nakonec to může dopadnout tak, že bude 1 RUB za 100 USD."


[quote="pid:64883, uid:260"]Kdy tipujete 1RUB=1USD?[/quote]Já o tom psal již před měsícem.8) Tak ne, já to viděl ještě jinak :D "Naopak, pokud vypnou SWIFT, budou moci napřímo platit Rusku v Rublech, přes jeho platební platformu. A ještě doplním, rublů je málo, doufám, že Putin již má připraveny rotačky na jejich tisk. No a čeho je málo, a je potřeba toho hodně, stoupá na ceně. Takže nakonec to může dopadnout tak, že bude 1 RUB za 100 USD."
Upravené 23. 3. 2022 o 16:11

Naco bude Amikom?
No právě, asi toho hodně ví. Navíc v cizí zemi jsou i jiné koupelny a ručníky. Stačí málo a neštěstí je tady.


[quote="pid:64882, uid:187"]Naco bude Amikom?[/quote]No právě, asi toho hodně ví. Navíc v cizí zemi jsou i jiné koupelny a ručníky. Stačí málo a neštěstí je tady.

že bude 1 RUB za 100 USD

No jo, tak proto ty svině zrušily Sberbank a vyřadily RUB z kurzovního listu. To by tak hrálo aby sprostý lid, který měl účet v RUB tímto vlastně zbohatl.


[quote="pid:64887, uid:312"]že bude 1 RUB za 100 USD[/quote] No jo, tak proto ty svině zrušily Sberbank a vyřadily RUB z kurzovního listu. To by tak hrálo aby sprostý lid, který měl účet v RUB tímto vlastně zbohatl.

Jarek

Navíc v cizí zemi jsou i jiné koupelny a ručníky

Třeba už z GB dorazily i inovativní kliky od dveří.


[quote="pid:64888, uid:260"]Navíc v cizí zemi jsou i jiné koupelny a ručníky[/quote] Třeba už z GB dorazily i inovativní kliky od dveří.

RF planuje v tomto roce vypustit nekolik sputniku Glonas noveho pokoleni tady


RF planuje v tomto roce vypustit nekolik sputniku Glonas noveho pokoleni [tady](https://t.me/s/SolovievLive)
87.44k
487
74
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept