Naši analytici
Kupredu do minulosti , o čem se mlčí

O čem se mlčí
https://www.ocemsemlci.cz/
Stanislav Novotný představuje pořad O čem se mlčí


O čem se mlčí


Ivan Vyskočil
Stanislav Novotný se ptá Ivana Vyskočila jak definovat skupinu, jež vědomě či nevědomě prosazuje často národu
nepřátelskou cizí agendu
https://www.youtube.com/watch?v=z5Z3_QAHlq4


Jak definovat skupinu, jež vědomě či nevědomě prosazuje často národu nepřátelskou cizí agendu? Přitom mezi svými živí pocit nadřazenosti zbytku společnosti a přisvojuje si právo k moralizování ostatních. A protože pražská kavárna sestává kromě aktivistů ze zištných neziskovek a z vybraných novinářů také z domnělých i skutečných umělců nebo intelektuálů, pozval jsem si do studia divadelního a filmového herce, dramatika a publicistu Ivana vyskočila, jenž mentalitu mnoha těchto osob a osůbek dobře zná.


Ivane, proč se pražská kavárna tak rozjasnila? Vy ty lidi velmi dobře znáte, s kterými jste dlouho, nějakým způsobem pobýval a znáte jejich mentalitu. Velmi by mne zajímalo, co si oni ve skutečnosti myslí? Co očekávají od změn, které přinášejí politické slepence, kdy jednotlivé strany působily velmi nepřesvědčivě, ale pak se dají dohromady a říkají, že něco změní?


Ivan Vyskočil (herec, zakladatel Herecké asociace)
Pražská kavárna shrnuje spoustu lidí, kteří jsou intelektuálové, herci, někteří zpěváci a tak podobně. Já jsem se především stýkal nebo se stýkám s herci. U herců je to zvláštní, protože herectví je strašně závislé povolání. Oni jsou závislí na tom, kdo jim dává práci. Po svých článcích mám mnoho ohlasů v tom, že kolegové volají a říkají "Ivane, já s tebou souhlasím, každé slovo podepisuju, ale já to nemůžu říct, já bych s nimi nevydržel.". To je jedna skupina. Pak je druhá skupina, kteří jsou... prostě nadávat na Zemana, na Babiše, ono se to nosí, takže oni v tom jedou. A pak je další skupina, která, jakoby nostalgicky vzpomíná na tu dobu, kdy oni byli hlasem národa. To jsou ti, co chodí mluvit na Milión chvilek, protože to je opojné, 200 000 lidí a on řekne "Zeman" a všichni plácají.
V životě, v divadle, tolik diváků neměli.


Pak jsou takoví, a to už je opravdu daleko za hranou, hutkové, co skládají písničky, jako že by pan prezident měl umřít, a textař Dědeček, že "by si smrt umazala kosu". To je už něco naprosto nechutného. Říkám, že každá hospodská odrhovačka "já ti ho tam našroubuju" je daleko lepší než tyto Hutkovy výmysly. Ta je totiž přímočaře vulgární, sprostá, ale tohle je zlé. A to nemá být! . . .


**O čem se mlčí** https://www.ocemsemlci.cz/ Stanislav Novotný představuje pořad O čem se mlčí O čem se mlčí ------------- **Ivan Vyskočil** Stanislav Novotný se ptá Ivana Vyskočila jak definovat skupinu, jež vědomě či nevědomě prosazuje často národu nepřátelskou cizí agendu https://www.youtube.com/watch?v=z5Z3_QAHlq4 Jak definovat skupinu, jež vědomě či nevědomě prosazuje často národu nepřátelskou cizí agendu? Přitom mezi svými živí pocit nadřazenosti zbytku společnosti a přisvojuje si právo k moralizování ostatních. A protože pražská kavárna sestává kromě aktivistů ze zištných neziskovek a z vybraných novinářů také z domnělých i skutečných umělců nebo intelektuálů, pozval jsem si do studia divadelního a filmového herce, dramatika a publicistu Ivana vyskočila, jenž mentalitu mnoha těchto osob a osůbek dobře zná. **Ivane, proč se pražská kavárna tak rozjasnila**? Vy ty lidi velmi dobře znáte, s kterými jste dlouho, nějakým způsobem pobýval a znáte jejich mentalitu. Velmi by mne zajímalo, co si oni ve skutečnosti myslí? Co očekávají od změn, které přinášejí politické slepence, kdy jednotlivé strany působily velmi nepřesvědčivě, ale pak se dají dohromady a říkají, že něco změní? **Ivan Vyskočil (herec, zakladatel Herecké asociace)** Pražská kavárna shrnuje spoustu lidí, kteří jsou intelektuálové, herci, někteří zpěváci a tak podobně. Já jsem se především stýkal nebo se stýkám s herci. U herců je to zvláštní, protože herectví je strašně závislé povolání. Oni jsou závislí na tom, kdo jim dává práci. Po svých článcích mám mnoho ohlasů v tom, že kolegové volají a říkají "Ivane, já s tebou souhlasím, každé slovo podepisuju, ale já to nemůžu říct, já bych s nimi nevydržel.". To je jedna skupina. Pak je druhá skupina, kteří jsou... prostě nadávat na Zemana, na Babiše, ono se to nosí, takže oni v tom jedou. A pak je další skupina, která, jakoby nostalgicky vzpomíná na tu dobu, kdy oni byli hlasem národa. To jsou ti, co chodí mluvit na Milión chvilek, protože to je opojné, 200 000 lidí a on řekne "Zeman" a všichni plácají. V životě, v divadle, tolik diváků neměli. Pak jsou takoví, a to už je opravdu daleko za hranou, hutkové, co skládají písničky, jako že by pan prezident měl umřít, a textař Dědeček, že "by si smrt umazala kosu". To je už něco naprosto nechutného. Říkám, že každá hospodská odrhovačka "já ti ho tam našroubuju" je daleko lepší než tyto Hutkovy výmysly. Ta je totiž přímočaře vulgární, sprostá, ale tohle je zlé. A to nemá být! . . .
Upravené 22. 11. 2021 o 18:27

Keď bola v Bratislave za ,,zlých komunistov" sviečková demonštrácia, dávali Angeliku. Dnes dávajú Sedem statočných.


Keď bola v Bratislave za ,,zlých komunistov" sviečková demonštrácia, dávali Angeliku. Dnes dávajú Sedem statočných.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Vlastimil Hela 1. díl: Žítkovské bohyně byly obyčejné ženy.


Ale prožívaly skutečnosti, které nejsou běžné
https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-1d-zitkovske-bohyne-byly-obycejne-zeny-ale-prozivaly-skutecnosti-ktere-nejsou-bezne/


Vlastimil Hela 2. díl: Cestou do budoucnosti je spojit magické myšlení


a staré zkušenosti předků s vědeckým přístupem
Tam, kde byl doktor, farář i vrchnost daleko, hrály i u nás ještě v minulém století významnou roli bohyně. Ty nejslavnější, žítkovské, v kopanickém kraji na moravsko-slovenském pomezí, navštěvovaly denně desítky lidí, aby jim vyléčily tělo i duši, nebo jen našly ztracenou věc. „To nebyly nějaké královny, které seděly, a jenom bohovaly. Žily normální plnohodnotný život, zažívaly všechny strasti a útrapy kopaničářského života, které byly nemalé, a k tomu přidaly zkušenost, ať už ji získaly jakýmkoli způsobem. Tato zkušenost přesahovala to, co bylo pro ostatní běžné,“ říká Vlastimil Hela


https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-2d-cestou-do-budoucnosti-je-spojit-magicke-mysleni-a-stare-zkusenosti-predku-s-vedeckym-pristupem/


Vlastimil Hela 3. díl:


Žítkovské bohyně nám zanechaly odkaz, že existují síly, které nás přesahují,


a my bychom si jich měli považovat


Martina: Před heřmánkem smekni, a pod bezem klekni.
Přesto, mně se líbí představa, že ony uměly něco víc, něco, co nechápeme. Je to příjemná dráždivá představa tajemna, a něčeho, co nás přesahuje. A vlastně člověka těší, že se má k čemu upínat a ubírat. Ale přesto si zase říkám, jestli ty ženy nebyly moudré v tom, že jako my, když chceme, řekněme, meditovat, tak si můžeme sednout kdekoliv. Můžeme meditovat na autobusové zastávce, v metru, ale přesto k tomu uděláme raději jakési buddhisticko-gándhíovské aranžmá. Tibetské mísy, pokud možno, nějaké oranžové hadry, voňavé tyčinky, a hned máme pocit, že meditace je účinnější. Tak si zkouším představit, jestli to tyto ženy nevěděly také, a jestli vlastně třeba neléčily jen jejich bylinky, nebo moudrá slova, nebo to, že vyslechly, ale také to, že k tomu ještě ulily trochu vosku, a udělaly jakési vlny, takže to bylo pro lidi účinnější. Zkouším se na to dívat různě. Přemýšlel jsi nad tím i takhle?
https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-3d-zitkovske-bohyne-nam-zanechaly-odkaz-ze-existuji-sily-ktere-nas-presahuji-a-my-bychom-si-jich-meli-povazovat/


Vlastimil Hela 1. díl: Žítkovské bohyně byly obyčejné ženy. ------------------------------------ **Ale prožívaly skutečnosti, které nejsou běžné** https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-1d-zitkovske-bohyne-byly-obycejne-zeny-ale-prozivaly-skutecnosti-ktere-nejsou-bezne/ Vlastimil Hela 2. díl: Cestou do budoucnosti je spojit magické myšlení ----------------------------------------------- **a staré zkušenosti předků s vědeckým přístupem** Tam, kde byl doktor, farář i vrchnost daleko, hrály i u nás ještě v minulém století významnou roli bohyně. Ty nejslavnější, žítkovské, v kopanickém kraji na moravsko-slovenském pomezí, navštěvovaly denně desítky lidí, aby jim vyléčily tělo i duši, nebo jen našly ztracenou věc. „To nebyly nějaké královny, které seděly, a jenom bohovaly. Žily normální plnohodnotný život, zažívaly všechny strasti a útrapy kopaničářského života, které byly nemalé, a k tomu přidaly zkušenost, ať už ji získaly jakýmkoli způsobem. Tato zkušenost přesahovala to, co bylo pro ostatní běžné,“ říká Vlastimil Hela https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-2d-cestou-do-budoucnosti-je-spojit-magicke-mysleni-a-stare-zkusenosti-predku-s-vedeckym-pristupem/ Vlastimil Hela 3. díl: Žítkovské bohyně nám zanechaly odkaz, že existují síly, které nás přesahují, ---------------------------------------------------------------------------- **a my bychom si jich měli považovat** Martina: **Před heřmánkem smekni, a pod bezem klekni.** Přesto, mně se líbí představa, že ony uměly něco víc, něco, co nechápeme. Je to příjemná dráždivá představa tajemna, a něčeho, co nás přesahuje. A vlastně člověka těší, že se má k čemu upínat a ubírat. Ale přesto si zase říkám, jestli ty ženy nebyly moudré v tom, že jako my, když chceme, řekněme, meditovat, tak si můžeme sednout kdekoliv. Můžeme meditovat na autobusové zastávce, v metru, ale přesto k tomu uděláme raději jakési buddhisticko-gándhíovské aranžmá. Tibetské mísy, pokud možno, nějaké oranžové hadry, voňavé tyčinky, a hned máme pocit, že meditace je účinnější. Tak si zkouším představit, jestli to tyto ženy nevěděly také, a jestli vlastně třeba neléčily jen jejich bylinky, nebo moudrá slova, nebo to, že vyslechly, ale také to, že k tomu ještě ulily trochu vosku, a udělaly jakési vlny, takže to bylo pro lidi účinnější. Zkouším se na to dívat různě. Přemýšlel jsi nad tím i takhle? https://www.kupredudominulosti.cz/hela-vlastimil-3d-zitkovske-bohyne-nam-zanechaly-odkaz-ze-existuji-sily-ktere-nas-presahuji-a-my-bychom-si-jich-meli-povazovat/

Jiří Beran 1. díl: Negativní kampaň, kde se ukazují zemřelí spoluobčané, je absolutně špatná


https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-1d-negativni-kampan-kde-se-ukazuji-zemreli-spoluobcane-je-absolutne-spatna/


Jiří Beran 2. díl: Nemoc se zneužívá k tomu, aby společnost ovládli určití lidé.


Zdravý rozum je jako lord Voldemort, nesmí se o něm mluvit
„Ti, kteří řídí opatření proti pandemii, nechtějí, aby to skončilo. Zalíbilo se jim, že mohou ovládat lidi. A dá se také diskutovat o tom, že tam mohou být i nějaké skryté ekonomické zájmy. Toto není jen epidemie lidí, kteří nejsou očkovaní, ale stejně tak epidemie očkovaných. A je potřeba o tom mluvit nahlas. Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináctkrát lépe chráněn než člověk, který má dvě dávky vakcíny
https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-2d-nemoc-se-zneuziva-k-tomu-aby-spolecnost-ovladli-urciti-lide-zdravy-rozum-je-jako-lord-voldemort-nesmi-se-o-nem-mluvit/


Jiří Beran 1. díl: Negativní kampaň, kde se ukazují zemřelí spoluobčané, je absolutně špatná ------------------------------------------------------------------------- https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-1d-negativni-kampan-kde-se-ukazuji-zemreli-spoluobcane-je-absolutne-spatna/ Jiří Beran 2. díl: Nemoc se zneužívá k tomu, aby společnost ovládli určití lidé. ------------------------------------------------------------- **Zdravý rozum je jako lord Voldemort, nesmí se o něm mluvit** „Ti, kteří řídí opatření proti pandemii, nechtějí, aby to skončilo. Zalíbilo se jim, že mohou ovládat lidi. A dá se také diskutovat o tom, že tam mohou být i nějaké skryté ekonomické zájmy. Toto není jen epidemie lidí, kteří nejsou očkovaní, ale stejně tak epidemie očkovaných. A je potřeba o tom mluvit nahlas. Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináctkrát lépe chráněn než člověk, který má dvě dávky vakcíny https://www.kupredudominulosti.cz/beran-jiri-2d-nemoc-se-zneuziva-k-tomu-aby-spolecnost-ovladli-urciti-lide-zdravy-rozum-je-jako-lord-voldemort-nesmi-se-o-nem-mluvit/

O čem se mlčí - Soňa Peková
Stanislav Novotný se ptá Soni Pekové na důkazy, které zcela ohromily širokou veřejnost a zásadním způsobem zpochybnily bezpečnost...
https://www.youtube.com/watch?v=zR0hsVDxJSM


https://www.youtube.com/channel/UCprDr9curndqH6vHNyg2xBg


**O čem se mlčí** - Soňa Peková Stanislav Novotný se ptá Soni Pekové na důkazy, které zcela ohromily širokou veřejnost a zásadním způsobem zpochybnily bezpečnost... https://www.youtube.com/watch?v=zR0hsVDxJSM https://www.youtube.com/channel/UCprDr9curndqH6vHNyg2xBg

Policista Tomáš Ježek: Jsme cenzurováni.


Ale nedáme se vydírat. Pokud to nezastavíme, bude pozdě
https://www.kupredudominulosti.cz/jezek-tomas-jsme-cenzurovani-ale-nedame-se-vydirat-pokud-to-nezastavime-bude-pozde/
https://www.kupredudominulosti.cz/


Policista Tomáš Ježek: Jsme cenzurováni. ---------------------------------------- **Ale nedáme se vydírat. Pokud to nezastavíme, bude pozdě** https://www.kupredudominulosti.cz/jezek-tomas-jsme-cenzurovani-ale-nedame-se-vydirat-pokud-to-nezastavime-bude-pozde/ https://www.kupredudominulosti.cz/

Anna Hogenová 4. díl:
Roky 2022 a 23 přinesou slzy. Ale přesto to skončí v klidu. Je třeba nenechat se zlomit



Anna Hogenová 4. díl: **Roky 2022 a 23 přinesou slzy. Ale přesto to skončí v klidu. Je třeba nenechat se zlomit** - Je tam naděje, že otřesy možná vyvolají rozhovor člověka se sebou samým, že se v něm znova zrodí počátek, který znamená, že pravda prostě chybí. Nemůže se tak hrozně lhát, nemůžeme si takto hrozně zvykat na lži, jak tomu mezi námi je. Tady není nejhorší to, že se lže, ale že si na to lidé zvykají. . . https://www.kupredudominulosti.cz/hogenova-anna-4d-roky-2022-a-23-prinesou-slzy-ale-presto-to-skonci-v-klidu-je-treba-nenechat-se-zlomit/

O čem se mlčí - Miroslav Ševčík
Stanislav Novotný se ptá Miroslava Ševčíka kolik vlastně dostáváme od Evropské unie,
kolik platíme a za jakých podmínek
https://www.youtube.com/watch?v=4quTfMtiWjg&list=TLPQMjMwMTIwMjJ-ZKsMLZPBNg&index=7


**O čem se mlčí - Miroslav Ševčík** Stanislav Novotný se ptá Miroslava Ševčíka kolik vlastně dostáváme od Evropské unie, kolik platíme a za jakých podmínek https://www.youtube.com/watch?v=4quTfMtiWjg&list=TLPQMjMwMTIwMjJ-ZKsMLZPBNg&index=7

Obě relace pravidelně poslouchám, i když ne s každým souhlasím.
A mám tu zajímavý rozhovor dřívějšího data s panem Novákem (zajímavá shoda se jménem šéfa Gazpromu) o energetické soběstačnosti:
https://ocemsemlci.cz/o-cem-se-mlci-jaroslav-novak-2/
Mluví tam mj. o tom, že nám v zemi leží 800 mil tun uhlí - a my jeho těžbu zavíráme, přičemž ve světě se naopak hledají nová ložiska. No a k tomu přifařím dnešní zprávu z Novinek, že uhlí z Austrálie k nám poputuje lodí z německého přístavu až do Děčína:
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kapacita-vlaku-nestaci-a-tak-do-cr-poprve-priplula-lod-s-uhlim-z-australie-40384860
Takže moment...
My svá vlastní ložiska kvalitního černého uhlí (Ostravsko, Kladensko) necháme v zemi, abychom dováželi uhlí přes celou zeměkouli až z Austrálie?
Hm... tak ať žije zdravý rozum, ať žije ekonomika, ať žije ekologie a "uhlíková stopa"! smile


Obě relace pravidelně poslouchám, i když ne s každým souhlasím. A mám tu zajímavý rozhovor dřívějšího data s panem Novákem (zajímavá shoda se jménem šéfa Gazpromu) o energetické soběstačnosti: https://ocemsemlci.cz/o-cem-se-mlci-jaroslav-novak-2/ Mluví tam mj. o tom, že nám v zemi leží 800 mil tun uhlí - a my jeho těžbu zavíráme, přičemž ve světě se naopak hledají nová ložiska. No a k tomu přifařím dnešní zprávu z Novinek, že uhlí z Austrálie k nám poputuje lodí z německého přístavu až do Děčína: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kapacita-vlaku-nestaci-a-tak-do-cr-poprve-priplula-lod-s-uhlim-z-australie-40384860 Takže moment... **My svá vlastní ložiska kvalitního černého uhlí (Ostravsko, Kladensko) necháme v zemi, abychom dováželi uhlí přes celou zeměkouli až z Austrálie?** Hm... tak ať žije zdravý rozum, ať žije ekonomika, ať žije ekologie a "uhlíková stopa"! :(
Upravené 23. 1. 2022 o 15:58

My svá vlastní ložiska kvalitního černého uhlí (Ostravsko, Kladensko) necháme v zemi, abychom dováželi uhlí přes celou zeměkouli až z Austrálie?

Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.


[quote="pid:53931, uid:203"]My svá vlastní ložiska kvalitního černého uhlí (Ostravsko, Kladensko) necháme v zemi, abychom dováželi uhlí přes celou zeměkouli až z Austrálie?[/quote] Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.

Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.

Nejsem si jistá, zda zůstávají nám (jako národu) a pro naše pozdější použití.


[quote="pid:53935, uid:472"]Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.[/quote] Nejsem si jistá, zda zůstávají** nám** (jako národu) a pro **naše** pozdější použití.

Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.


Otázka je ale je, pre využitie kým. Myslím, že nielen v tomto prípade sa na Čechov nemyslí. To sú zdroje "elity" a na ICH sa nesiaha...


[quote="pid:53935, uid:472"]Ale na druhou stranu nám zůstávají zdroje, které mohou být využity později.[/quote] Otázka je ale je, pre využitie kým. Myslím, že nielen v tomto prípade sa na Čechov nemyslí. To sú zdroje "elity" a na ICH sa nesiaha...

Otázka je ale je, pre využitie kým. Myslím, že nielen v tomto prípade sa na Čechov nemyslí. To sú zdroje "elity" a na ICH sa nesiaha...
Právě proto se po revoluci 89 Národní podniky přejmenovaly na státní. Takovým primitivním způsobem byl národ okraden o národní bohatství. Pak se už Státní podniky mohly Státem tj. státní elitou prodat, pardon, zašantročit na západ.


[quote="pid:53948, uid:77"]Otázka je ale je, pre využitie kým. Myslím, že nielen v tomto prípade sa na Čechov nemyslí. To sú zdroje "elity" a na ICH sa nesiaha...[/quote]Právě proto se po revoluci 89 Národní podniky přejmenovaly na státní. Takovým primitivním způsobem byl národ okraden o národní bohatství. Pak se už Státní podniky mohly Státem tj. státní elitou prodat, pardon, zašantročit na západ.

po revoluci 89 Národní podniky přejmenovaly na státní

Drobná oprava - státní podniky vznikly už na základě zákona č. 88/1988 Sb., účinného od 1. 7. 1988. Na pointě to nic nemění.


[quote="pid:53951, uid:312"]po revoluci 89 Národní podniky přejmenovaly na státní[/quote] Drobná oprava - státní podniky vznikly už na základě zákona č. 88/1988 Sb., účinného od 1. 7. 1988. Na pointě to nic nemění.

Drobná oprava - státní podniky vznikly už na základě zákona č. 88/1988 Sb., účinného od 1. 7. 1988. Na pointě to nic nemění.
Dík za upřesnění.


[quote="pid:53955, uid:810"]Drobná oprava - státní podniky vznikly už na základě zákona č. 88/1988 Sb., účinného od 1. 7. 1988. Na pointě to nic nemění.[/quote]Dík za upřesnění.

Inteligent jako oběť latinského vzdělávání – 3


Výchova nezodpovědných
Všiml jsem si, že Le Bon správně poukázal na důsledky kultivace hlupáků neschopných samostatné činnosti ve škole, správně poukázal na to, že memorování učebnic nerozvíjí mysl (rozum), ale přesto nenaznačil podstatu tohoto ohlupování. A pointa je v tom, že škola, která nutí studenta, aby si zapamatoval znalosti, neučí ho aplikovat znalosti – neučí ho na základě získaných znalostí k posouzení situace a nezávislému rozhodnutí. . .
https://outsidermedia.cz/inteligent-jako-obet-latinskeho-vzdelavani-3/


Inteligent jako oběť latinského vzdělávání – 3 ---------------------------------------------- Výchova nezodpovědných Všiml jsem si, že Le Bon správně poukázal na důsledky kultivace hlupáků neschopných samostatné činnosti ve škole, správně poukázal na to, že memorování učebnic nerozvíjí mysl (rozum), ale přesto nenaznačil podstatu tohoto ohlupování. A pointa je v tom, že škola, která nutí studenta, aby si zapamatoval znalosti, neučí ho aplikovat znalosti – neučí ho na základě získaných znalostí k posouzení situace a nezávislému rozhodnutí. . . https://outsidermedia.cz/inteligent-jako-obet-latinskeho-vzdelavani-3/

s tymto uplne nesuhlasim....pokial clovek nema zakladne pemzum vedomosti, nemoze velmi tvorit, lebo to nevie ani uchopit.....to je obdoba toho, ako teraz sa hovori, nic nemusis vediet, vsetko je na nete, ale pritom ani nevies, co tam zadat, ake su klucove slova....nehovoriac o tom, ze aj na nete moze byt ciste klamstvo (a v sucasnosti je to caste)....treba pochopit princip, to je zaklad, ale treba mat aj vedomosti


s tymto uplne nesuhlasim....pokial clovek nema zakladne pemzum vedomosti, nemoze velmi tvorit, lebo to nevie ani uchopit.....to je obdoba toho, ako teraz sa hovori, nic nemusis vediet, vsetko je na nete, ale pritom ani nevies, co tam zadat, ake su klucove slova....nehovoriac o tom, ze aj na nete moze byt ciste klamstvo (a v sucasnosti je to caste)....treba pochopit princip, to je zaklad, ale treba mat aj vedomosti

Max Kašparů 1. díl:


Agresivita roste i u předškolních dětí, vinny jsou i moderní pohádky plné násilí


Prostředí, které dnes formuje děti, je zbavené mantinelů, mluví záplavou protichůdných hlasů a vyznačuje se agresivitou i vulgaritou, která je jednou roztomilou známkou stylu, a jindy, u někoho jiného, symbolem nepřijatelného buranství – vysvětluje v rozhovoru psychiatr Maxmilián Kašparů, proč je u současné mladé generace tolik patrný pocit bezradnosti a ztráty směřování:
„Když se jich ptám, co chtějí dělat, co studovat, zda chtějí cestovat,
tak jejich odpověď je: Nevím.
Chceš podnikat? Nevím.
Takovému člověku se těžko žije a je nešťastný, protože nežije, ale přežívá.“
https://www.kupredudominulosti.cz/kasparu-max-1d-agresivita-roste-uz-i-u-predskolnich-deti-na-vine-jsou-i-moderni-pohadky-plne-nasili/
https://www.youtube.com/watch?v=Tx1kX1iAi90


**Max Kašparů 1. díl:** Agresivita roste i u předškolních dětí, vinny jsou i moderní pohádky plné násilí -------------------------------------------------------------------------------- Prostředí, které dnes formuje děti, je zbavené mantinelů, mluví záplavou protichůdných hlasů a vyznačuje se agresivitou i vulgaritou, která je jednou roztomilou známkou stylu, a jindy, u někoho jiného, symbolem nepřijatelného buranství – vysvětluje v rozhovoru psychiatr Maxmilián Kašparů, proč je u současné mladé generace tolik patrný pocit bezradnosti a ztráty směřování: „Když se jich ptám, co chtějí dělat, co studovat, zda chtějí cestovat, tak jejich odpověď je: Nevím. Chceš podnikat? Nevím. Takovému člověku se těžko žije a je nešťastný, protože nežije, ale přežívá.“ https://www.kupredudominulosti.cz/kasparu-max-1d-agresivita-roste-uz-i-u-predskolnich-deti-na-vine-jsou-i-moderni-pohadky-plne-nasili/ https://www.youtube.com/watch?v=Tx1kX1iAi90

Vladimír Wagner 1. díl: Délka: 30:50


Zavírat jaderné a uhelné elektrárny není správné, když za ně nemáme náhradu


„Opravdu by bylo velice špatné, kdyby lidská civilizace, díky tomu, že bude omezovat CO2, ztratila schopnost technologického a vědeckého vývoje,“ říká v rozhovoru
přední odborník v oblasti energetiky, Vladimír Wagner, s nímž jsme hledali odpovědi na otázky: Proč nám tak rychle rostou ceny za elektřinu a za plyn?
Jaká rozhodnutí, a s jakými důsledky, udělali naši sousedé – a zda se z toho stihneme
vůbec ještě poučit.
https://www.kupredudominulosti.cz/wagner-vladimir-1d-odstavovani-jadernych-a-uhelnych-elektraren-neni-spravne-kdyz-nevime-cim-je-nahradime/
https://www.youtube.com/watch?v=99ZIo4na7fk


**Vladimír Wagner 1. díl:** Délka: 30:50 Zavírat jaderné a uhelné elektrárny není správné, když za ně nemáme náhradu --------------------------------------------------------------------------- „Opravdu by bylo velice špatné, kdyby lidská civilizace, díky tomu, že bude omezovat CO2, ztratila schopnost technologického a vědeckého vývoje,“ říká v rozhovoru přední odborník v oblasti energetiky, Vladimír Wagner, s nímž jsme hledali odpovědi na otázky: Proč nám tak rychle rostou ceny za elektřinu a za plyn? Jaká rozhodnutí, a s jakými důsledky, udělali naši sousedé – a zda se z toho stihneme vůbec ještě poučit. https://www.kupredudominulosti.cz/wagner-vladimir-1d-odstavovani-jadernych-a-uhelnych-elektraren-neni-spravne-kdyz-nevime-cim-je-nahradime/ https://www.youtube.com/watch?v=99ZIo4na7fk

Vladimíra Vítová: Je důležité, aby o nás nerozhodovaly nadnárodní korporace
Předsedkyně Asociace národních sil o roli státu, vystoupení z EU, NATO a dalších nadnárodních organizacích, globálním prediktorovi, pandemickém zákoně a dalším aktuálním dění.
https://outsidermedia.cz/vladimira-vitova-je-dulezite-aby-o-nas-nerozhodovaly-nadnarodni-korporace/


**Vladimíra Vítová: Je důležité, aby o nás nerozhodovaly nadnárodní korporace** Předsedkyně Asociace národních sil o roli státu, vystoupení z EU, NATO a dalších nadnárodních organizacích, globálním prediktorovi, pandemickém zákoně a dalším aktuálním dění. https://outsidermedia.cz/vladimira-vitova-je-dulezite-aby-o-nas-nerozhodovaly-nadnarodni-korporace/

jak vysoko mohou vystoupat ceny potravin v České republice


O čem se mlčí - Zdeněk Jandejsek
https://www.youtube.com/watch?v=-vGcBNHMtMw


jak vysoko mohou vystoupat ceny potravin v České republice ---------------------------------------------------------- O čem se mlčí - Zdeněk Jandejsek https://www.youtube.com/watch?v=-vGcBNHMtMw

Prostředí, které dnes formuje děti, je zbavené mantinelů, mluví záplavou protichůdných hlasů a vyznačuje se agresivitou i vulgaritou, která je jednou roztomilou známkou stylu, a jindy, u někoho jiného, symbolem nepřijatelného buranství – vysvětluje v rozhovoru psychiatr Maxmilián Kašparů, proč je u současné mladé generace tolik patrný pocit bezradnosti a ztráty směřování:
„Když se jich ptám, co chtějí dělat, co studovat, zda chtějí cestovat,
tak jejich odpověď je: Nevím.
Chceš podnikat? Nevím.
Takovému člověku se těžko žije a je nešťastný, protože nežije, ale přežívá.“

Jo to mluví o mě, ale zatím nikdo nenabídl řešení smile


[quote="pid:57071, uid:78"]Prostředí, které dnes formuje děti, je zbavené mantinelů, mluví záplavou protichůdných hlasů a vyznačuje se agresivitou i vulgaritou, která je jednou roztomilou známkou stylu, a jindy, u někoho jiného, symbolem nepřijatelného buranství – vysvětluje v rozhovoru psychiatr Maxmilián Kašparů, proč je u současné mladé generace tolik patrný pocit bezradnosti a ztráty směřování: „Když se jich ptám, co chtějí dělat, co studovat, zda chtějí cestovat, tak jejich odpověď je: Nevím. Chceš podnikat? Nevím. Takovému člověku se těžko žije a je nešťastný, protože nežije, ale přežívá.“[/quote] Jo to mluví o mě, ale zatím nikdo nenabídl řešení :D

Řítí se na nás inflační smršť, která bude součtem pandemické a válečné inflace
ekonom Lukáš Kovanda
To znamená, že Green Deal tak, jaký byl ještě před ukrajinskou válkou, je v podstatě mrtvý, protože nyní už je zřejmé, že ruský plyn nemůžeme v době rozvoje zelených zdrojů používat jako stabilizační zdroj energie, takže budeme muset rozvinout jiné, své vlastní tradiční zdroje energie, což je, jak už jsem říkal, buď jádro, nebo uhlí, nebo dovážený zkapalněný plyn. A z toho mi vychází jednoznačně nejlépe jádro.
https://www.radiouniversum.cz/kovanda-lukas-3d-riti-se-na-nas-inflacni-smrst-ktera-bude-souctem-pandemicke-a-valecne-inflace/?fbclid=IwAR1cpxY9SO5B-FZUxK0KFUniKGzTw2EMfSeD4aqrtl6nsfKMUWeOhYar3iA


**Řítí se na nás inflační smršť, která bude součtem pandemické a válečné inflace** ekonom Lukáš Kovanda To znamená, že Green Deal tak, jaký byl ještě před ukrajinskou válkou, je v podstatě mrtvý, protože nyní už je zřejmé, že ruský plyn nemůžeme v době rozvoje zelených zdrojů používat jako stabilizační zdroj energie, takže budeme muset rozvinout jiné, své vlastní tradiční zdroje energie, což je, jak už jsem říkal, buď jádro, nebo uhlí, nebo dovážený zkapalněný plyn. A z toho mi vychází jednoznačně nejlépe jádro. https://www.radiouniversum.cz/kovanda-lukas-3d-riti-se-na-nas-inflacni-smrst-ktera-bude-souctem-pandemicke-a-valecne-inflace/?fbclid=IwAR1cpxY9SO5B-FZUxK0KFUniKGzTw2EMfSeD4aqrtl6nsfKMUWeOhYar3iA
Upravené 27. 3. 2022 o 14:59
3.09k
22
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept