História
Cesta V.M. Molotova do Berlína ve dnech 12. – 13. listopadu 1940

Cesta V.M. Molotova do Berlína ve dnech 12. – 13. listopadu 1940


"12. listopadu 1940 na pozvání německé strany přijel do Berlína lidový komisař zahraničních věcí SSSR Vjačeslav Molotov. Němci nabídli SSSR, aby se připojil k Trojpaktu – vojenskému spojenectví Německa, Japonska a Itálie. 13. listopadu se sovětští diplomaté setkali s Hitlerem. V Berlíně bylo uspořádáno slavnostní setkání pro Molotova. Sovětští diplomaté však žádnou dohodu s Němci nepodepsali."


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138899-vizit-vm-molotova-v-berlin-12-13-noyabrya-1940-goda.html
Politikus.ru


**Cesta V.M. Molotova do Berlína ve dnech 12. – 13. listopadu 1940** "12. listopadu 1940 na pozvání německé strany přijel do Berlína lidový komisař zahraničních věcí SSSR Vjačeslav Molotov. Němci nabídli SSSR, aby se připojil k Trojpaktu – vojenskému spojenectví Německa, Japonska a Itálie. 13. listopadu se sovětští diplomaté setkali s Hitlerem. V Berlíně bylo uspořádáno slavnostní setkání pro Molotova.** Sovětští diplomaté však žádnou dohodu s Němci nepodepsali."** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138899-vizit-vm-molotova-v-berlin-12-13-noyabrya-1940-goda.html Politikus.ru

Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.


Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.

Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.


Předchozí nepřátelství Německa vůči sovětskému bolševismu "ustoupilo" v letech 1939 až 1941 v souvislosti se změnami v Komiterně a zřeknutím se bolševické světové revoluce.
Ve "hře" bylo rozšíření tripartitního paktu /Německo, Japonsko, Itálie) o SSSR, v zákulisí už Němci půl roku připravovali plán Barbarossa...


https://en.wikipedia.org/wiki/German%E2%80%93Soviet_Axis_talks


[quote="pid:42818, uid:6"]Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.[/quote] Předchozí nepřátelství Německa vůči sovětskému bolševismu "ustoupilo" v letech 1939 až 1941 v souvislosti se změnami v Komiterně a zřeknutím se bolševické světové revoluce. Ve "hře" bylo rozšíření tripartitního paktu /Německo, Japonsko, Itálie) o SSSR, v zákulisí už Němci půl roku připravovali plán Barbarossa... https://en.wikipedia.org/wiki/German%E2%80%93Soviet_Axis_talks

Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.


je mozne, ze sa jednalo o uskok zrezirovany britskymi tajnymi sluzbami aby zo ZSSR spravili spojenca fasistov a antisemitov a aby nacisticke struktury prenikli do sovietskych a zrada generalov v 41. by tak bola fatalna.


[quote="pid:42818, uid:6"]Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.[/quote] je mozne, ze sa jednalo o uskok zrezirovany britskymi tajnymi sluzbami aby zo ZSSR spravili spojenca fasistov a antisemitov a aby nacisticke struktury prenikli do sovietskych a zrada generalov v 41. by tak bola fatalna.

Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.


No Hitler byl sice řízen, ale nevěděl o tom, snil o světovládě a asi uvažoval, že podporovatelů se postupně zbaví. Potvrzuje to i to, že než šel na Rusko zabral západní Evropu, což si myslím původně v plánu nebylo a měli to být spojenci Hitlera, kteří by Německo po těžkém boji a za pomocí USA dorazili (nebo dorazili Rusko, podle situace). Takže ve své mysli na ovládnutí světa se mohl uchýlit k čemukoliv, v praxi to pak GP usměrnil (např. zabránil zničení Anglie).


[quote="pid:42818, uid:6"]Tomuto kroku zo strany nacistov nerozumiem. Veď pre nich boli bolševici úhlavným nepriateľom.[/quote] No Hitler byl sice řízen, ale nevěděl o tom, snil o světovládě a asi uvažoval, že podporovatelů se postupně zbaví. Potvrzuje to i to, že než šel na Rusko zabral západní Evropu, což si myslím původně v plánu nebylo a měli to být spojenci Hitlera, kteří by Německo po těžkém boji a za pomocí USA dorazili (nebo dorazili Rusko, podle situace). Takže ve své mysli na ovládnutí světa se mohl uchýlit k čemukoliv, v praxi to pak GP usměrnil (např. zabránil zničení Anglie).
Upravené 14. 11. 2021 o 09:19

je mozne, ze sa jednalo o uskok zrezirovany britskymi tajnymi sluzbami aby zo ZSSR spravili spojenca fasistov a antisemitov a aby nacisticke struktury prenikli do sovietskych a zrada generalov v 41. by tak bola fatalna.

Znie to pravdepodobne. Svojim spôsobom sa už vtedy snažili vytvoriť NWO. Je možné, že nacisti rátali s možnosťou ovládnuť ZSSR zvnútra a úplne ho rozložiť, ako sa o to pokúsili podpindosníci v 90 tych rokoch.


[quote="pid:42889, uid:252"]je mozne, ze sa jednalo o uskok zrezirovany britskymi tajnymi sluzbami aby zo ZSSR spravili spojenca fasistov a antisemitov a aby nacisticke struktury prenikli do sovietskych a zrada generalov v 41. by tak bola fatalna.[/quote] Znie to pravdepodobne. Svojim spôsobom sa už vtedy snažili vytvoriť NWO. Je možné, že nacisti rátali s možnosťou ovládnuť ZSSR zvnútra a úplne ho rozložiť, ako sa o to pokúsili podpindosníci v 90 tych rokoch.

že podporovatelů se postupně zbaví.
Já tam spíše vidím hned několik důvodů dalších.
Jednak potřeboval získat zdroje do vlastnictví (suroviny, energie, průmysl lidi i další výzbroj). Věděl, že jde proti silnému protivníkovi a také již dávno války byla souboj průmyslů se zázemím ... ukázaly zkušenosti 1. světové. Proto to vzal přes slabší státy oklikou, aby měl svaly.
No a pak by mu zůstala v zádech Francie, nevěřil a měl s ní nevyrovnaný účet. Potřeboval ještě více zvednout sebevědomí Němců. Takže vše v rámci přípravy. Proto se také snažil o rozehru "míru s Ruskem".


Jinak armády Německa i Ruska se tak trochu znaly, zvláště tankovému umění Němci trénovali u Rusů ... za bukem. V tu dobu ještě furt měli povoleny jen policejní síly a pod. A pod ně těžší technika nespadala a bylo nutno někde trénovat. Takže tam byla tato "spolupráce". No a Rusům se také hodilo očíhnout něco z novinek.


[quote="pid:42890, uid:426"]že podporovatelů se postupně zbaví.[/quote]Já tam spíše vidím hned několik důvodů dalších. Jednak potřeboval získat zdroje do vlastnictví (suroviny, energie, průmysl lidi i další výzbroj). Věděl, že jde proti silnému protivníkovi a také již dávno války byla souboj průmyslů se zázemím ... ukázaly zkušenosti 1. světové. Proto to vzal přes slabší státy oklikou, aby měl svaly. No a pak by mu zůstala v zádech Francie, nevěřil a měl s ní nevyrovnaný účet. Potřeboval ještě více zvednout sebevědomí Němců. Takže vše v rámci přípravy. Proto se také snažil o rozehru "míru s Ruskem". Jinak armády Německa i Ruska se tak trochu znaly, zvláště tankovému umění Němci trénovali u Rusů ... za bukem. V tu dobu ještě furt měli povoleny jen policejní síly a pod. A pod ně těžší technika nespadala a bylo nutno někde trénovat. Takže tam byla tato "spolupráce". No a Rusům se také hodilo očíhnout něco z novinek.
577
6
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept