Politika v ČR
Vláda Petra Fialy

Ministr Válek by měl rezignovat. Pandemický zákon je absolutní selhání


https://www.forum24.cz/ministr-valek-by-mel-rezignovat-pandemicky-zakon-je-absolutni-selhani/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Ministr zdravotnictví Válek "vlastními lidmi" už odtrouben ?!


**Ministr Válek by měl rezignovat. Pandemický zákon je absolutní selhání** https://www.forum24.cz/ministr-valek-by-mel-rezignovat-pandemicky-zakon-je-absolutni-selhani/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu ** Ministr zdravotnictví Válek "vlastními lidmi" už odtrouben ?!**

Tomio Okamura - SPD


SPD bude opět tvrdě obstruovat pandemický zákon, který se vrací ze Senátu do Sněmovny. Senát pandemický zákon dnes po velkém vytrvalém tlaku SPD zamítl. Plně se potvrdilo tvrzení SPD, které jako jediné tento zákon vládní pětikoalice ve Sněmovně obstruovalo, že je pandemický zákon zmetek a je ho potřeba zrušit.


Navíc hlasování vládních senátorů, kteří mají v Senátu většinu, ukazuje, že je koalice v rozkolu, a premiér Fiala nemá podporu ani u svých senátorů. A teď ministr zdravotnictví Válek (TOP09) vyhrožuje lidem, že jelikož nebyl schválen vládní pandemický zákon, který omezuje další práva a svobody občanů, bude chtít od 1. března vyhlášení nouzového stavu. Už se vláda definitivně zbláznila? Evropské země rozvolňují, vrací se do normálního života, ale vláda Petra Fiala chce znovu nouzový stav!? Hnutí SPD prosazuje zrušení VŠECH plošných opatření, zrušení pandemického zákona a návrat do normálního života. A vláda Petra Fialy by měla podat demisi

https://www.facebook.com/tomio.cz/posts/5343132455697526


**Tomio Okamura - SPD** SPD bude opět tvrdě obstruovat pandemický zákon, který se vrací ze Senátu do Sněmovny. Senát pandemický zákon dnes po velkém vytrvalém tlaku SPD zamítl. Plně se potvrdilo tvrzení SPD, které jako jediné tento zákon vládní pětikoalice ve Sněmovně obstruovalo, že je pandemický zákon zmetek a je ho potřeba zrušit. Navíc hlasování vládních senátorů, kteří mají v Senátu většinu, ukazuje, že je koalice v rozkolu, a premiér Fiala nemá podporu ani u svých senátorů. A teď ministr zdravotnictví Válek (TOP09) vyhrožuje lidem, že jelikož nebyl schválen vládní pandemický zákon, který omezuje další práva a svobody občanů, bude chtít od 1. března vyhlášení nouzového stavu. Už se vláda definitivně zbláznila? Evropské země rozvolňují, vrací se do normálního života, ale vláda Petra Fiala chce znovu nouzový stav!? Hnutí SPD prosazuje zrušení VŠECH plošných opatření, zrušení pandemického zákona a návrat do normálního života. **A vláda Petra Fialy by měla podat demisi ** https://www.facebook.com/tomio.cz/posts/5343132455697526

"Podle ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) přitom krize kolem Ukrajiny ukázala, že Evropa na ruské surovině závislá není."


Ministr zahraničí je na tom podobně...


62067eea3a85f
62067ef9d0ae6


  • co nám píše liberální plátek forum.24

Není důležité, jak se Lipavský na Ukrajině fotografoval. Jde o význam jeho cesty
Přítomnost našeho ministra zahraničí je totiž jasným důkazem, na čí straně stojíme. A to je stejně podstatné jako vyslání vojáků, které zvolily jiné státy, dodávky zbraní či finanční podpora. Všechny tyto signály totiž stále zabraňují Rusku, aby na Ukrajinu zaútočilo. Síla odhodlání zemí Evropské unie a Spojených států amerických stát při sobě má svou váhu. V tuto chvíli lze totiž vyjednávat s režimem Vladimira Putina podstatně lépe, než kdybychom pouze posílali protestní nóty nebo prezentovali silná prohlášení.


Jana Lipavského není v tento moment za co kritizovat. Zachoval se přesně tak, jak by se ministr zahraničí demokratické země zachovat měl.
Skutečné přešlapy budou muset věční škarohlídi hledat jinde.
https://www.forum24.cz/neni-dulezite-jak-se-fotil-lipavsky-na-ukrajine-jde-o-vyznam-jeho-cesty/


[quote="pid:57065, uid:270"]"Podle ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) přitom krize kolem Ukrajiny ukázala, že Evropa na ruské surovině závislá není." Ministr zahraničí je na tom podobně...[/quote] ![62067eea3a85f](serve/attachment&path=62067eea3a85f) ![62067ef9d0ae6](serve/attachment&path=62067ef9d0ae6) - co nám píše liberální plátek forum.24 **Není důležité, jak se Lipavský na Ukrajině fotografoval. Jde o význam jeho cesty** Přítomnost našeho ministra zahraničí je totiž jasným důkazem, na čí straně stojíme. A to je stejně podstatné jako vyslání vojáků, které zvolily jiné státy, dodávky zbraní či finanční podpora. Všechny tyto signály totiž stále zabraňují Rusku, aby na Ukrajinu zaútočilo. Síla odhodlání zemí Evropské unie a Spojených států amerických stát při sobě má svou váhu. V tuto chvíli lze totiž vyjednávat s režimem Vladimira Putina podstatně lépe, než kdybychom pouze posílali protestní nóty nebo prezentovali silná prohlášení. Jana Lipavského není v tento moment za co kritizovat. Zachoval se přesně tak, jak by se ministr zahraničí demokratické země zachovat měl. Skutečné přešlapy budou muset věční škarohlídi hledat jinde. https://www.forum24.cz/neni-dulezite-jak-se-fotil-lipavsky-na-ukrajine-jde-o-vyznam-jeho-cesty/
Upravené 11. 2. 2022 o 16:24

Vypadá to, že jediným a hlavním cílem této protinárodní sebranky je maximálně se znemožnit. Udělat brzy tu konečnou "TEČKU" za prohnilou proamerickou strukturou, která je postupně z Evropy odstraňována. A myslím, že to hoši + hošánci + děvečky dělají opravdu dobře! Je na ně spolehnutí ..... je nutné to obyvatelstvo maximálně naštvat, aby bylo možná větší systémová změna.


Vypadá to, že jediným a hlavním cílem této protinárodní sebranky je maximálně se znemožnit. Udělat brzy tu konečnou "TEČKU" za prohnilou proamerickou strukturou, která je postupně z Evropy odstraňována. A myslím, že to hoši + hošánci + děvečky dělají opravdu dobře! Je na ně spolehnutí ..... je nutné to obyvatelstvo maximálně naštvat, aby bylo možná větší systémová změna.

TAK TOTO JE MINISTER ZAHRANIČI ČR


  • čo má na facebooku6208dd7e85d08Jan Lipavský - ministr zahraničí ČRPoložme si otázku, s kým se přátelí Zdeněk Hřib - primátor Prahy a s kým český prezident Miloš Zeman.

Zatímco Miloš Zeman a jeho kamarád ze Strakovy akademie Andrej Babiš by nás nejraději viděli jako kolonie Ruska a Číny, v Praze to máme jinak. Primátoři metropolí Visegrádské čtyřky ctí hlavně hodnoty svobody a demokracie.


Jsem rád, že na summitu Paktu svobodných měst v Budapešti to pražský primátor Zdeněk Hřib potvrdil. Vzájemná spolupráce s ostatními městy totiž má smysl - ukázalo se to koneckonců i během pandemie. S Bratislavou se řešilo třeba očkování sociálně slabých skupin obyvatel, s Budapeští zase posílení bezpečí cestujících v MHD.


Je skvělé, že se do party paktu svobodných měst, kde dosud byla Praha, polská Varšava, slovenská Bratislava a maďarská Budapešť, přidaly desítky dalších měst. Jsou to třeba Paříž, Amsterdam, Londýn, Los Angeles, Záhřeb, Atény nebo Barcelona. Tato města se nově hlásí k hodnotám primátorů metropolí V4. To je velká paráda!


Jak nedávno zaznělo i na jednání s prvním místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem, Praha bude společně s evropskými městy usilovat o přímé financování našich zelených projektů z evropských fondů.
Pokud díky investicím z EU snížíme naši závislost na fosilních palivech, oslabíme tím
i financování nedemokratických režimů v zemích, ze kterých jsou dováženy.


Pepe Spinne
A kdy zas bude přátelsky zářit nad tou naší zničenou Prahou ta vaše rudá hvězda . . .


https://mbasic.facebook.com/pirat.lipavsky/photos/a.120110036304248/398468585135057/?type=3&source=48


**TAK TOTO JE MINISTER ZAHRANIČI ČR** - čo má na facebooku ![6208dd7e85d08](serve/attachment&path=6208dd7e85d08) **Jan Lipavský - ministr zahraničí ČR** Položme si otázku, s kým se přátelí Zdeněk Hřib - primátor Prahy a s kým český prezident Miloš Zeman. Zatímco Miloš Zeman a jeho kamarád ze Strakovy akademie Andrej Babiš by nás nejraději viděli jako kolonie Ruska a Číny, v Praze to máme jinak. Primátoři metropolí Visegrádské čtyřky ctí hlavně hodnoty svobody a demokracie. Jsem rád, že na summitu Paktu svobodných měst v Budapešti to pražský primátor Zdeněk Hřib potvrdil. Vzájemná spolupráce s ostatními městy totiž má smysl - ukázalo se to koneckonců i během pandemie. S Bratislavou se řešilo třeba očkování sociálně slabých skupin obyvatel, s Budapeští zase posílení bezpečí cestujících v MHD. Je skvělé, že se do party paktu svobodných měst, kde dosud byla Praha, polská Varšava, slovenská Bratislava a maďarská Budapešť, přidaly desítky dalších měst. Jsou to třeba Paříž, Amsterdam, Londýn, Los Angeles, Záhřeb, Atény nebo Barcelona. Tato města se nově hlásí k hodnotám primátorů metropolí V4. To je velká paráda! Jak nedávno zaznělo i na jednání s prvním místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem, Praha bude společně s evropskými městy usilovat o přímé financování našich zelených projektů z evropských fondů. Pokud díky investicím z EU snížíme naši závislost na fosilních palivech, oslabíme tím i financování nedemokratických režimů v zemích, ze kterých jsou dováženy. Pepe Spinne A kdy zas bude přátelsky zářit nad tou naší zničenou Prahou ta vaše rudá hvězda . . . https://mbasic.facebook.com/pirat.lipavsky/photos/a.120110036304248/398468585135057/?type=3&source=48
Upravené 13. 2. 2022 o 12:34

Lipavský za poslední dobu udělal tolik ostudy, že ho nejraději na chvíli odklídili.


Lipavský měl pozitivní test na covid
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) měl v pátek pozitivní test na covid a nastoupil do izolace. Informaci Deníku N v neděli potvrdila mluvčí ministerstva Lenka Do.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lipavsky-mel-pozitivni-test-na-covid-40387046#


Jsem už líný vymýšlet k této zprávě nějaký vtipný komentář, tak ho vypůjčím z diskuze pod touto zvěsti:


"Válka začíná ve středu (jestli tedy mezitím Amíci nepřišli s jiným datem, které mi uniklo), no a my budeme mít našeho nejschopnějšího ministerského stratéga v izolaci. Jeho charismatická burcování do boje za svobodu a demokracii pronášená z gauče a v domácích teplákách tak ztratí na naléhavosti a údernosti. Asi bude muset Rusům vzkázat, ať se začátkem té podivné dlouho očekávané války zase ještě počkají.


Lipavský za poslední dobu udělal tolik ostudy, že ho nejraději na chvíli odklídili. **Lipavský měl pozitivní test na covid** Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) měl v pátek pozitivní test na covid a nastoupil do izolace. Informaci Deníku N v neděli potvrdila mluvčí ministerstva Lenka Do. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lipavsky-mel-pozitivni-test-na-covid-40387046# Jsem už líný vymýšlet k této zprávě nějaký vtipný komentář, tak ho vypůjčím z diskuze pod touto zvěsti: "Válka začíná ve středu (jestli tedy mezitím Amíci nepřišli s jiným datem, které mi uniklo), no a my budeme mít našeho nejschopnějšího ministerského stratéga v izolaci. Jeho charismatická burcování do boje za svobodu a demokracii pronášená z gauče a v domácích teplákách tak ztratí na naléhavosti a údernosti. Asi bude muset Rusům vzkázat, ať se začátkem té podivné dlouho očekávané války zase ještě počkají.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-jak-opustit-banky-z-dob-studene-valky-vznikl-specialni-ministersky-tym-187512#source=hp&seq_no=5&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=ewy6XGnu1Qc-202202140650&dop_id=187512&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Jak opustit banky z dob Studené války? Vznikl speciální ministerský tým


Náměstci ministrů financí a zahraničních věcí svolali pracovní skupinu, která má vytvořit „fahrplan“ vystoupení Česka z postsovětských bank. Exministryně financí Alena Schillerová podle nich propásla vhodný moment pro český exit.


Psala se 60. léta minulého století, když se komunistické Československo stalo členskou zemí v Mezinárodní bance hospodářské spolupráce (MBHS). V roce 1970 spolupráce socialistických států Rady vzájemné hospodářské pomoci (RVHP) posílila založením další společné bankovní instituce zvané Mezinárodní investiční banka (MIB).


Problém je, že Česká republika se ani po pádu komunismu z členství v těchto postsovětských bankách nevyvázala. Našimi obchodními partnery tak v těchto institucích zůstaly státy jako Rusko, Vietnam, Mongolsko či Kuba.


„Věc jsme začali řešit společně s Ministerstvem zahraničí. Naším cílem je vyhodnotit situaci a zabývat se procesem, který povede k vystoupení z daných bank. Slíbili jsme, že naše středopravicová vláda se bude orientovat na západní spojence. Považuji toto téma za důležité,“ řekl Seznam Zprávám náměstek ministra financí Roman Binder (ODS).


„Nevidím ekonomické přínosy. Naopak spíše vnímám to, že účast v těchto bankách vzbuzuje bezpečnostně-politické otazníky. Banky jsou pozůstatkem dávno minulé doby. Nespatřuji příliš velký přínos v členství v bance, která je pozůstatkem RVHP,“ dodal náměstek ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS).


Členy jsou: Bulharsko, Kuba, ČR, Maďarsko, Mongolsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Vietnam. Sídlí v Budapešti.


Zajímalo by mě, jestli to dělá místní 5. kolona na rozkaz USA nebo GP? Svým způsobem to hraje do not oběma.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-jak-opustit-banky-z-dob-studene-valky-vznikl-specialni-ministersky-tym-187512#source=hp&seq_no=5&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=ewy6XGnu1Qc-202202140650&dop_id=187512&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Jak opustit banky z dob Studené války? Vznikl speciální ministerský tým** Náměstci ministrů financí a zahraničních věcí svolali pracovní skupinu, která má vytvořit „fahrplan“ vystoupení Česka z postsovětských bank. Exministryně financí Alena Schillerová podle nich propásla vhodný moment pro český exit. Psala se 60. léta minulého století, když se komunistické Československo stalo členskou zemí v Mezinárodní bance hospodářské spolupráce (MBHS). V roce 1970 spolupráce socialistických států Rady vzájemné hospodářské pomoci (RVHP) posílila založením další společné bankovní instituce zvané Mezinárodní investiční banka (MIB). Problém je, že Česká republika se ani po pádu komunismu z členství v těchto postsovětských bankách nevyvázala. Našimi obchodními partnery tak v těchto institucích zůstaly státy jako Rusko, Vietnam, Mongolsko či Kuba. „Věc jsme začali řešit společně s Ministerstvem zahraničí. Naším cílem je vyhodnotit situaci a zabývat se procesem, který povede k vystoupení z daných bank. Slíbili jsme, že naše středopravicová vláda se bude orientovat na západní spojence. Považuji toto téma za důležité,“ řekl Seznam Zprávám náměstek ministra financí Roman Binder (ODS). „Nevidím ekonomické přínosy. Naopak spíše vnímám to, že účast v těchto bankách vzbuzuje bezpečnostně-politické otazníky. Banky jsou pozůstatkem dávno minulé doby. Nespatřuji příliš velký přínos v členství v bance, která je pozůstatkem RVHP,“ dodal náměstek ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS). Členy jsou: Bulharsko, Kuba, ČR, Maďarsko, Mongolsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Vietnam. Sídlí v Budapešti. Zajímalo by mě, jestli to dělá místní 5. kolona na rozkaz USA nebo GP? Svým způsobem to hraje do not oběma.

Jak opustit banky z dob Studené války?
A není to předčasné? Studená válka přece trvá. Doba, kdy manažeři západních demokratických bank začnou na sobě zkoumat fyzikální zákonitosti volného pádu, se možná rapidně blíží. Tak proč rušit instituci, která by teoreticky mohla napomoci blokové spolupráci.


[quote="pid:57698, uid:473"]Jak opustit banky z dob Studené války?[/quote]A není to předčasné? Studená válka přece trvá. Doba, kdy manažeři západních demokratických bank začnou na sobě zkoumat fyzikální zákonitosti volného pádu, se možná rapidně blíží. Tak proč rušit instituci, která by teoreticky mohla napomoci blokové spolupráci.

Koalice jede


Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zpochybnuji-pravdu-Konec-Rakusan-rozeslal-plan-z-vnitra-692755


"Plán má zajistit, "Jak rozpoznávat překroucené informace, které mnohdy neúmyslně živí společenskou nenávist. Jak se účinně bránit úmyslně šířeným dezinformacím, které nás všechny cíleně rozdělují. A znevěrohodňují obecné pravdy i důvěru v instituce státu."


Koalice jede Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zpochybnuji-pravdu-Konec-Rakusan-rozeslal-plan-z-vnitra-692755 "Plán má zajistit, "Jak rozpoznávat překroucené informace, které mnohdy neúmyslně živí společenskou nenávist. Jak se účinně bránit úmyslně šířeným dezinformacím, které nás všechny cíleně rozdělují. A znevěrohodňují obecné pravdy i důvěru v instituce státu."

Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit.


Ať zavedou cenzuru, prohlásí, že u nás žádná demokracie nebude a nebude ani svoboda slova. Občanům se aspoň rozvítí v hlavách, s kým mají tu čest.


Pravda se obhajuje snadno a cestu ven si, jako voda, najde vždy.
Pouze lež má krátké nohy.


[quote="pid:57794, uid:372"]Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit.[/quote] Ať zavedou cenzuru, prohlásí, že u nás žádná demokracie nebude a nebude ani svoboda slova. Občanům se aspoň rozvítí v hlavách, s kým mají tu čest. Pravda se obhajuje snadno a cestu ven si, jako voda, najde vždy. Pouze lež má krátké nohy.

Otevřený dopis Institutu Václava Klause předsedovi vlády České republiky Petru Fialovi k situaci na Ukrajině
IVK


Vážený pane premiére,


se znepokojením sledujeme Vaši, pro nás nepochopitelnou pasivitu vůči tomu, co se odehrává na Ukrajině a kolem ní. Asi se s námi shodujete, že je situace neudržitelná a vrcholně nebezpečná pro všechny. Konflikt na Ukrajině je dlouhodobě největší bezpečnostní hrozbou na našem kontinentě. Probíhající vojenská eskalace ohrožuje celou Evropu, včetně České republiky. I když si naše veřejnost hrozící nebezpečí příliš nepřipouští, je možnost vzniku otevřeného válečného konfliktu v naší blízkosti velmi reálná.


Největší obětí dnes a denně vyhrocované situace je a bude Ukrajina samotná. Nikoli v zájmu obyvatel této země se odehrává velmocenský střet USA s Velkou Británií na straně jedné a Ruska na straně druhé. Zájmem Ukrajinců válečný střet na jejich území není a být nemůže. Na válku mezi Ukrajinou (v zastoupení USA) a Ruskem na ukrajinském území by Ukrajinci doplatili dalším hlubokým ekonomickým rozvratem, společenskou destabilizací a totální ztrátou nezávislosti.


Válečné hrátky s nejmodernějšími zbraněmi nejsou nevinnou počítačovou hrou. Nelze lehkovážně spoléhat na to, že se v napjaté situaci a v nestřežené chvíli do takových hrátek nemůže vloudit chyba. Ta by uvedla do pohybu nezvladatelný vývoj se spontánní dynamikou, jež zastavit by nebylo možné. Nestalo by se tak v historii poprvé.


I když Rusko nepochybně sleduje své vlastní zájmy, které nejsou totožné se zájmy dalších účastníků konfliktu, jeho obavy jsou legitimní a je třeba je brát vážně. Bez Ruska a na jeho úkor nelze dnešní konflikt vyřešit.


My už nechceme a nemůžeme mlčet. Už bylo dost politických vytáček, šíření paniky a přilévání oleje do ohně. Odmítáme pokusy zapojovat Českou republiku do vojenské eskalace konfliktu, dodávat do jeho ohniska zbraně, podílet se na zvyšování napětí, jakož i zneužívat konflikt kolem Ukrajiny v domácím vnitropolitickém zápase a vytvářet atmosféru, v níž je povolován jen jeden „správný“ názor. Nevytvářejme nepřátele z těch, kteří mají názor jiný.

Žádáme Vás, pane premiére, abyste zajistil zodpovědné a důstojné vystupování jednotlivých členů Vaší vlády v této věci a abyste se zasadil o zahájení vážných a zodpovědných jednání všech zainteresovaných stran s cílem naplnit minské dohody a vyjednat bezpečnostní záruky pro všechny zúčastněné strany konfliktu.


Za IVK


Václav Klaus


V Praze dne 14. února 2022
https://www.institutvk.cz/clanky/1889.html


Otevřený dopis Institutu Václava Klause předsedovi vlády České republiky Petru Fialovi k situaci na Ukrajině IVK Vážený pane premiére, se znepokojením sledujeme Vaši, pro nás nepochopitelnou pasivitu vůči tomu, co se odehrává na Ukrajině a kolem ní. Asi se s námi shodujete, že je situace neudržitelná a vrcholně nebezpečná pro všechny. Konflikt na Ukrajině je dlouhodobě největší bezpečnostní hrozbou na našem kontinentě. Probíhající vojenská eskalace ohrožuje celou Evropu, včetně České republiky. I když si naše veřejnost hrozící nebezpečí příliš nepřipouští, je možnost vzniku otevřeného válečného konfliktu v naší blízkosti velmi reálná. Největší obětí dnes a denně vyhrocované situace je a bude Ukrajina samotná. Nikoli v zájmu obyvatel této země se odehrává velmocenský střet USA s Velkou Británií na straně jedné a Ruska na straně druhé. Zájmem Ukrajinců válečný střet na jejich území není a být nemůže. Na válku mezi Ukrajinou (v zastoupení USA) a Ruskem na ukrajinském území by Ukrajinci doplatili dalším hlubokým ekonomickým rozvratem, společenskou destabilizací a totální ztrátou nezávislosti. Válečné hrátky s nejmodernějšími zbraněmi nejsou nevinnou počítačovou hrou. Nelze lehkovážně spoléhat na to, že se v napjaté situaci a v nestřežené chvíli do takových hrátek nemůže vloudit chyba. Ta by uvedla do pohybu nezvladatelný vývoj se spontánní dynamikou, jež zastavit by nebylo možné. Nestalo by se tak v historii poprvé. I když Rusko nepochybně sleduje své vlastní zájmy, které nejsou totožné se zájmy dalších účastníků konfliktu, jeho obavy jsou legitimní a je třeba je brát vážně. Bez Ruska a na jeho úkor nelze dnešní konflikt vyřešit. My už nechceme a nemůžeme mlčet. Už bylo dost politických vytáček, šíření paniky a přilévání oleje do ohně. Odmítáme pokusy zapojovat Českou republiku do vojenské eskalace konfliktu, dodávat do jeho ohniska zbraně, podílet se na zvyšování napětí, jakož i zneužívat konflikt kolem Ukrajiny v domácím vnitropolitickém zápase a vytvářet atmosféru, v níž je povolován jen jeden „správný“ názor. Nevytvářejme nepřátele z těch, kteří mají názor jiný. ** Žádáme Vás, pane premiére, abyste zajistil zodpovědné a důstojné vystupování jednotlivých členů Vaší vlády v této věci a abyste se zasadil o zahájení vážných a zodpovědných jednání všech zainteresovaných stran s cílem naplnit minské dohody a vyjednat bezpečnostní záruky pro všechny zúčastněné strany konfliktu.** Za IVK Václav Klaus V Praze dne 14. února 2022 https://www.institutvk.cz/clanky/1889.html

Občanům se aspoň rozvítí v hlavách, s kým mají tu čest.


Přesně v to doufám.


[quote="pid:57799, uid:158"]Občanům se aspoň rozvítí v hlavách, s kým mají tu čest.[/quote] Přesně v to doufám.

Když se na tu podivnou figuru podívám , tak vypadá jako následek incestu . Ono to zdegenerované podvraťáctví přechází i do morálky .

Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit.


Když se na tu podivnou figuru podívám , tak vypadá jako následek incestu . Ono to zdegenerované podvraťáctví přechází i do morálky . [quote="pid:57794, uid:372"]Rakušan má plán pro boj s desinformacemi. Zachvátila nás prý "epidemie nenávisti" a je třeba zakročit.[/quote]

Tak s desinformacemi bude bojovat i Emanu... Václav Moravec.


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cenzorova-vlastni-branka-Natre-vedec-Moravec-sve-kolegy-z-CT-692798


Tak tu máme další úřad pro cenzuru. Jmenuje se Středoevropská observatoř digitálních médií (CEDMO), bude to stát pro začátek zhruba 36,5 milionu Kč a velet tomu bude Václav Moravec. Oficiální střechu tomu poskytla Fakulta sociálních věd UK Praha, spolupracovat mají Univerzita sv. Cyrila a Metoděje v Trnavě a polská Univerzita sociálních a humanitních věd.


Dále je to newspeak jako z partesu smile


„Ověřování faktů se zaměřením na Slovensko, Česko a Polsko a sdílení postupů a znalostí, výzkum a vývoj podpory ověřování faktů s využitím umělé inteligence (AI), výzkum a analýza vlivu informačních poruch na společnost i specifické skupiny, podpora mediální gramotnosti a vzdělávání, monitorování a doporučení v oblasti regulací zaměřených na odhalování a kontrolu dezinformací.“


"„Kromě publikací novinek, akademických výzkumů CEDMO nebo studií má nová webová stránka posloužit hlavně k propojování komunity odborníků na ověřování informací za účelem včasného zachycení falešných zpráv a jejich šíření ve středoevropském prostoru..."


To je ale úroda, jen houšť a kapky


Tak s desinformacemi bude bojovat i Emanu... Václav Moravec. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cenzorova-vlastni-branka-Natre-vedec-Moravec-sve-kolegy-z-CT-692798 Tak tu máme další úřad pro cenzuru. Jmenuje se Středoevropská observatoř digitálních médií (CEDMO), bude to stát pro začátek zhruba 36,5 milionu Kč a velet tomu bude Václav Moravec. Oficiální střechu tomu poskytla Fakulta sociálních věd UK Praha, spolupracovat mají Univerzita sv. Cyrila a Metoděje v Trnavě a polská Univerzita sociálních a humanitních věd. Dále je to newspeak jako z partesu :D „Ověřování faktů se zaměřením na Slovensko, Česko a Polsko a sdílení postupů a znalostí, výzkum a vývoj podpory ověřování faktů s využitím umělé inteligence (AI), výzkum a analýza vlivu informačních poruch na společnost i specifické skupiny, podpora mediální gramotnosti a vzdělávání, **monitorování a doporučení v oblasti regulací zaměřených na odhalování a kontrolu dezinformací**.“ "„Kromě publikací novinek, akademických výzkumů CEDMO nebo studií má nová webová stránka posloužit hlavně k propojování komunity odborníků na ověřování informací za účelem včasného zachycení falešných zpráv a jejich šíření ve středoevropském prostoru..." To je ale úroda, jen houšť a kapky

Dobrý rozbor - Česká republika na cestě mezi pravdou a lží


Jak blízko nebo daleko od pravdy je Česká republika? A jakou úlohu v otázce pravdy sehrávají čeští politici, učitelé (akademici) a novináři?
https://www.exanpro.cz/zavadejici-vystupy-v-mediich/381-ceska-republika-na-ceste-mezi-pravdou-a-lzi


Dobrý rozbor - **Česká republika na cestě mezi pravdou a lží** Jak blízko nebo daleko od pravdy je Česká republika? A jakou úlohu v otázce pravdy sehrávají čeští politici, učitelé (akademici) a novináři? https://www.exanpro.cz/zavadejici-vystupy-v-mediich/381-ceska-republika-na-ceste-mezi-pravdou-a-lzi

Podporu Ukrajině vyjádřila Pekarová Adamová, šéfa parlamentu pozvala do Prahy
Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) dnes v telefonickém rozhovoru vyjádřila podporu svému ukrajinskému protějšku Ruslanu Stefančukovi.
Pozvala ho do Prahy na jednání předsedů sněmoven takzvaného slavkovského formátu,
tedy s kolegy ze Slovenska a Rakouska
https://globe24.cz/domov/podporu-ukrajine-vyjadrila-pekarova-adamova-sefa-parlamentu-pozvala-do-prahy.3a670f3e


**Podporu Ukrajině vyjádřila Pekarová Adamová, šéfa parlamentu pozvala do Prahy** Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) dnes v telefonickém rozhovoru vyjádřila podporu svému ukrajinskému protějšku Ruslanu Stefančukovi. Pozvala ho do Prahy na jednání předsedů sněmoven takzvaného slavkovského formátu, tedy s kolegy ze Slovenska a Rakouska https://globe24.cz/domov/podporu-ukrajine-vyjadrila-pekarova-adamova-sefa-parlamentu-pozvala-do-prahy.3a670f3e

"Podle Rakušana Zeman projevil názor, že mělo být zachováno povinné očkování, které nová vláda odmítá od samého začátku. Na tiskové konferenci vicepremiér zmínil pandemický zákon."


jsem z toho jednani prezidenta zmatena. co to hraje za hru s tim povinnym pieksem...


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-vnitra-rakusan-schuzky-s-prezidentem-zemanem.A220216_131258_domaci_imat


"Podle Rakušana Zeman projevil názor, že mělo být zachováno povinné očkování, které nová vláda odmítá od samého začátku. Na tiskové konferenci vicepremiér zmínil pandemický zákon." jsem z toho jednani prezidenta zmatena. co to hraje za hru s tim povinnym pieksem... https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-vnitra-rakusan-schuzky-s-prezidentem-zemanem.A220216_131258_domaci_imat

To je křiku , když se srovná fašismus s fašismem .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Norimberske-zakony-SPD-pritvrdila-A-castecne-uspela-693076
Kdo má čisté svědomí , ten se nemusí bát následků svých činů . Posranci evidentně mají důvod , bát se té "lůzy" z ulice .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Srabi-vyhrozuji-detem-Nebojim-se-vas-vzkazuje-Miroslava-Nemcova-Kolega-pridal-neco-o-hovadech-693037


To je křiku , když se srovná fašismus s fašismem . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Norimberske-zakony-SPD-pritvrdila-A-castecne-uspela-693076 Kdo má čisté svědomí , ten se nemusí bát následků svých činů . Posranci evidentně mají důvod , bát se té "lůzy" z ulice . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Srabi-vyhrozuji-detem-Nebojim-se-vas-vzkazuje-Miroslava-Nemcova-Kolega-pridal-neco-o-hovadech-693037

Kdo má čisté svědomí , ten se nemusí bát následků svých činů . Posranci evidentně mají důvod , bát se té "lůzy" z ulice .

Lokajové zjevně nechápou s čím si zahrávají. Nechápou jak může někdo odporovat (z)vůli vrchnosti. Budou tak dlouho přitvrzovat až definitivně vzbudí bojového husitského ducha (egregor) nepoddajné části českého národa a pak budou poukazovat na násilí "lůzy" a oplakávat vlastní šrámy. A znovu to použijí proti národu. K tomu by jsme jim neměli dát příležitost. Je třeba bojovat nejen na demonstracích, ale především každý tam kde stojí. Chytrý návod nám dal např. Jaroslav Hašek - švejkovat, sabotovat, obcházet, překrucovat jejich vlastní nařízení...


[quote="pid:58136, uid:185"]Kdo má čisté svědomí , ten se nemusí bát následků svých činů . Posranci evidentně mají důvod , bát se té "lůzy" z ulice .[/quote] Lokajové zjevně nechápou s čím si zahrávají. Nechápou jak může někdo odporovat (z)vůli vrchnosti. Budou tak dlouho přitvrzovat až definitivně vzbudí bojového husitského ducha (egregor) nepoddajné části českého národa a pak budou poukazovat na násilí "lůzy" a oplakávat vlastní šrámy. A znovu to použijí proti národu. K tomu by jsme jim neměli dát příležitost. Je třeba bojovat nejen na demonstracích, ale především každý tam kde stojí. Chytrý návod nám dal např. Jaroslav Hašek - švejkovat, sabotovat, obcházet, překrucovat jejich vlastní nařízení...

Tomio Okamura - vládní poslanci nepřišli hlasovat o jejich pandemickém zákoně


https://www.youtube.com/watch?v=KVetBLwfC5A



Fiasko ? Hodně slabé slovo... !!


**Tomio Okamura - vládní poslanci nepřišli hlasovat o jejich pandemickém zákoně** https://www.youtube.com/watch?v=KVetBLwfC5A ** Fiasko ? Hodně slabé slovo... !!**

Jak Rakušan chce bojovat s tou nenávistí, tak možná trochu zapadlo tohle:


Primář sokolovské nemocnice (TOP09):
"Přidat Tomio Okamurovi do pití kyanid a otrávit ho. Smrt Okamurovi."


https://twitter.com/tomio_cz/status/1493856161426284546?cxt=HHwWhIC99fKQn7spAAAA

To je on:



Jak Rakušan chce bojovat s tou nenávistí, tak možná trochu zapadlo tohle: Primář sokolovské nemocnice (TOP09): "Přidat Tomio Okamurovi do pití kyanid a otrávit ho. Smrt Okamurovi." https://twitter.com/tomio_cz/status/1493856161426284546?cxt=HHwWhIC99fKQn7spAAAA To je on: https://cms.parlamentnilisty.cz/image.ashx?id=167068&f=straka_637806747526417259.JPG

„Putin je racionálně uvažující člověk.“ Schwarzenberg prozradil,


co si myslí o situaci s Ukrajinou
„Prozatím to tak nevypadá. Inscenuje se veliké divadlo, ale nemám dojem,
že Putin by chtěl válku. On není Adolf Hitler, není blázen, ale velmi racionálně
uvažující člověk
, kterému je jasný poměr sil mezi Západem a Ruskou federací,“ sdělil.
https://cz.sputniknews.com/20220217/putin-je-racionalne-uvazujici-clovek-schwarzenberg-prozradil-co-si-mysli-o-situaci-s-ukrajinou-17659972.html


„Putin je racionálně uvažující člověk.“ Schwarzenberg prozradil, ---------------------------------------------------------------- **co si myslí o situaci s Ukrajinou** „Prozatím to tak nevypadá. Inscenuje se veliké divadlo, ale nemám dojem, že Putin by chtěl válku. **On není Adolf Hitler, není blázen, ale velmi racionálně uvažující člověk**, kterému je jasný poměr sil mezi Západem a Ruskou federací,“ sdělil. https://cz.sputniknews.com/20220217/putin-je-racionalne-uvazujici-clovek-schwarzenberg-prozradil-co-si-mysli-o-situaci-s-ukrajinou-17659972.html

prezident zeman dnes ve snemovne byl ve forme. je videt, ze se z nemoci zotavil.


"... navrh rozpoctu, ktery zaciname projednavat, je oznacovan za protiinflacni. chtel bych vam sdelit, ze ho pokladam za proinflacni. navrh rozpoctu, ktery je vami predlozen, je pokladan za prorustovy. chtel bych vam sdelit, ze prorustovy neni. a to je ona pratelska kritika, kterou ovsem musim zduvodnit. rikal jsem jeste jako premier, ze skrtat vydaje, dokaze cviceny foxterier, ale najit zdroje prijmu, vyzaduje jistou ekonomickou inteligenci. temer kazda politicka strana mela ve svem programu ruseni danovych vyjimek. s ruznou merou akcentu, nicmene neznam stranu, nicmene neznam stranu, ktera by se tomuto tematu nevenovala. kdyz se ovsem podivate na realitu tohoto navrhu statniho rozpoctu, tak on v podstate, zadne danove vyjimky nerusi a ja to pokladam za velkou chybu. mimochodem, zde pritomna ministryne financi verejne prohlasila, ze zrusila danove vyjimky za 13 miliard korun. ja ji za to dekuji a upozornuji, ze celkovy rozsah danovych vyjimek je 380 miliard korun. "


620f8ad159829


prezident zeman dnes ve snemovne byl ve forme. je videt, ze se z nemoci zotavil. "... navrh rozpoctu, ktery zaciname projednavat, je oznacovan za protiinflacni. chtel bych vam sdelit, ze ho pokladam za proinflacni. navrh rozpoctu, ktery je vami predlozen, je pokladan za prorustovy. chtel bych vam sdelit, ze prorustovy neni. a to je ona pratelska kritika, kterou ovsem musim zduvodnit. rikal jsem jeste jako premier, ze skrtat vydaje, dokaze cviceny foxterier, ale najit zdroje prijmu, vyzaduje jistou ekonomickou inteligenci. temer kazda politicka strana mela ve svem programu ruseni danovych vyjimek. s ruznou merou akcentu, nicmene neznam stranu, nicmene neznam stranu, ktera by se tomuto tematu nevenovala. kdyz se ovsem podivate na realitu tohoto navrhu statniho rozpoctu, tak on v podstate, zadne danove vyjimky nerusi a ja to pokladam za velkou chybu. mimochodem, zde pritomna ministryne financi verejne prohlasila, ze zrusila danove vyjimky za 13 miliard korun. ja ji za to dekuji a upozornuji, ze celkovy rozsah danovych vyjimek je 380 miliard korun. " ![620f8ad159829](serve/attachment&path=620f8ad159829)

prezident zeman dnes ve snemovne byl ve forme. je videt, ze se z nemoci zotavil.


Pochybuji, že by řada členů vlády a poslanců PS PČR vůbec pochopila, a chtěla pochopit, o čem to ten prezident, který přece "není jejich prezident", mluví. Oni přece dosáhli svého, nic jim a jejich rodinám neschází a co je jim do nějakého státního rozpočtu, apod.


[quote="pid:58281, uid:347"]prezident zeman dnes ve snemovne byl ve forme. je videt, ze se z nemoci zotavil.[/quote] Pochybuji, že by řada členů vlády a poslanců PS PČR vůbec pochopila, a chtěla pochopit, o čem to ten prezident, který přece "není jejich prezident", mluví. Oni přece dosáhli svého, nic jim a jejich rodinám neschází a co je jim do nějakého státního rozpočtu, apod.
Upravené 18. 2. 2022 o 15:11

I když nejsem úplně její fanda, ale konečně to tady říká napřímo.
Nechci válku ❗️na rozdíl od .... - Kateřina Konečná - Tady máte sestřih toho nejdůležitějšího, co jsem řekla v nedělních Otázkách Václava Moravce
https://www.youtube.com/watch?v=-UuF-xUXG0c


I když nejsem úplně její fanda, ale konečně to tady říká napřímo. Nechci válku ❗️na rozdíl od .... - Kateřina Konečná - Tady máte sestřih toho nejdůležitějšího, co jsem řekla v nedělních Otázkách Václava Moravce https://www.youtube.com/watch?v=-UuF-xUXG0c

Petr Fiala: "Vláda je připravena na všechny scénáře vývoje na Ukrajině včetně přerušení dodávek energií. "
https://www.forum24.cz/rusko-z-nas-chce-opet-udelat-slabou-zemi-musime-ukazat-nekompromisni-postoj-rekl-fiala/?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=BWxhODExMjE8PDAyMD03NjY9NjE9MD15cTg0MzE0PDw2NjMwKz0yNnlxYDg0MzEwNz01MzAxKzM2MXlmODVEMUM2N0c8NzBDQTU8NDAwNUdGNDAyMzM0MEAyRDdE&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Zřejmě už vypsali veřejnou soutěž na hromadnou dodávku ebonitových tyčí a liščích ocasů.


**Petr Fiala: "Vláda je připravena na všechny scénáře vývoje na Ukrajině včetně přerušení dodávek energií. "** https://www.forum24.cz/rusko-z-nas-chce-opet-udelat-slabou-zemi-musime-ukazat-nekompromisni-postoj-rekl-fiala/?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=BWxhODExMjE8PDAyMD03NjY9NjE9MD15cTg0MzE0PDw2NjMwKz0yNnlxYDg0MzEwNz01MzAxKzM2MXlmODVEMUM2N0c8NzBDQTU8NDAwNUdGNDAyMzM0MEAyRDdE&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu ** Zřejmě už vypsali veřejnou soutěž na hromadnou dodávku ebonitových tyčí a liščích ocasů.**
Upravené 19. 2. 2022 o 15:36

Číst Šafrovo forum24 je nad mé síly. Na to musí být silný žaludek. Ohledně energií spíš chystají nějakou prasárnu a svedou to na Putina.


Číst Šafrovo forum24 je nad mé síly. Na to musí být silný žaludek. Ohledně energií spíš chystají nějakou prasárnu a svedou to na Putina.

Jarek

Petr Fiala: "Vláda je připravena na všechny scénáře vývoje na Ukrajině včetně přerušení dodávek energií.

Já ten blábol přeložím .
My , parazité , jsme připraveni nechat plebs krvácet za páníčka .


[quote="pid:58464, uid:270"]Petr Fiala: "Vláda je připravena na všechny scénáře vývoje na Ukrajině včetně přerušení dodávek energií.[/quote] Já ten blábol přeložím . My , parazité , jsme připraveni nechat plebs krvácet za páníčka .

Tak proč rušit instituci, která by teoreticky mohla napomoci blokové spolupráci.

Protože "se Západem na věčné časy". Třeba se držet té kotvy až na dno a spokojeně tam s úsměvem spočinout.
Vždyť jste přece s páníčkem ?!


[quote="pid:57699, uid:260"]Tak proč rušit instituci, která by teoreticky mohla napomoci blokové spolupráci.[/quote] Protože "se Západem na věčné časy". Třeba se držet té kotvy až na dno a spokojeně tam s úsměvem spočinout. Vždyť jste přece s páníčkem ?!

jsem z toho jednani prezidenta zmatena. co to hraje za hru s tim povinnym pieksem...

Podle mě si řekl, že odklonit vlak nejde, tak je třeba přihazovat uhlí, až bouchne kotel.


[quote="pid:58057, uid:347"]jsem z toho jednani prezidenta zmatena. co to hraje za hru s tim povinnym pieksem...[/quote] Podle mě si řekl, že odklonit vlak nejde, tak je třeba přihazovat uhlí, až bouchne kotel.

To je on:

Takový správný "Soyjack" => Trockistický svazáček...


[quote="pid:58163, uid:372"]To je on:[/quote] Takový správný "Soyjack" => Trockistický svazáček...

Schwarzenberg prozradil

Jeho klan už dříve pochopil a otočil kormidlo. Už delší dobu "trpí změnou stavu mysli".


[quote="pid:58203, uid:78"]Schwarzenberg prozradil[/quote] Jeho klan už dříve pochopil a otočil kormidlo. Už delší dobu "trpí změnou stavu mysli".

ČT jako úderka covidismu? Václav Klaus má velkou pravdu, říká Jiří Mikeš. Velký reset, který se ukáže jako velký omyl


„Václav Klaus má velkou pravdu, protože tohle je součást velkého resetu. Řídí se ideologií profesora Schwaba v naivní víře, že tak zachrání svět. Myslím, že se hluboce mýlí. Nicméně tomu tak bude. Covid byl prostředkem, jak si to vyzkoušet, jak to dělat. Začne současně i boj o suroviny, čehož jsme svědky teď v konfliktu Ukrajina vs. Rusko. Je to boj o světovládu. Chtějí dostat lidi na hák, aby jim mohli přikazovat, zakazovat a aby z nich udělali poslušné občany. Oni si zatím budou hromadit bohatství,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz komunikační expert Jiří Mikeš v reakci na tvrzení bývalého prezidenta, že covidoví mágové jednou získanou moc už ze svých rukou nepustí.


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/CT-jako-uderka-covidismu-Vaclav-Klaus-ma-velkou-pravdu-rika-Jiri-Mikes-Velky-reset-ktery-se-ukaze-jako-velky-omyl-693398?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


V. Klaus poslední dobou docela září.
https://www.youtube.com/watch?v=ILNcqfa9zzQ

- Tady je dobré povšimnout si Waigla jak varuje, že skutečnou moc mají úředníci, které nikdo nevolí, sedí tam i přes několik období a hlavně oni to píší a připravují, politici jen čtou, případně ani to ne a jen tam hodí podpis !
https://www.youtube.com/watch?v=Ee3OfHQ8Gng


Když k tomu přidám jeho VŠ přednášky z minulého roku o řízení ekonomiky a státu (a příkladné vyprávění z let 60. - 90.),
tak se nemohu zbavit dojmu, jak se masám předávají postupně informace ze (dříve) zákulisí a tím i chápání a moc do jejich rukou.
Těžko říci, jestli je to plán GP ("Poslední záchrany"smile nebo prostě "Boží ruka" a důsledek Zákona času.


ČT jako úderka covidismu? Václav Klaus má velkou pravdu, říká Jiří Mikeš. Velký reset, který se ukáže jako velký omyl „Václav Klaus má velkou pravdu, protože tohle je součást velkého resetu. Řídí se ideologií profesora Schwaba v naivní víře, že tak zachrání svět. Myslím, že se hluboce mýlí. Nicméně tomu tak bude. Covid byl prostředkem, jak si to vyzkoušet, jak to dělat. Začne současně i boj o suroviny, čehož jsme svědky teď v konfliktu Ukrajina vs. Rusko. Je to boj o světovládu. Chtějí dostat lidi na hák, aby jim mohli přikazovat, zakazovat a aby z nich udělali poslušné občany. Oni si zatím budou hromadit bohatství,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz komunikační expert Jiří Mikeš v reakci na tvrzení bývalého prezidenta, že covidoví mágové jednou získanou moc už ze svých rukou nepustí. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/CT-jako-uderka-covidismu-Vaclav-Klaus-ma-velkou-pravdu-rika-Jiri-Mikes-Velky-reset-ktery-se-ukaze-jako-velky-omyl-693398?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz V. Klaus poslední dobou docela září. https://www.youtube.com/watch?v=ILNcqfa9zzQ - Tady je dobré povšimnout si Waigla jak varuje, že skutečnou moc mají úředníci, které nikdo nevolí, sedí tam i přes několik období a hlavně oni to píší a připravují, politici jen čtou, případně ani to ne a jen tam hodí podpis ! https://www.youtube.com/watch?v=Ee3OfHQ8Gng Když k tomu přidám jeho VŠ přednášky z minulého roku o řízení ekonomiky a státu (a příkladné vyprávění z let 60. - 90.), tak se nemohu zbavit dojmu, jak se masám předávají postupně informace ze (dříve) zákulisí a tím i chápání a moc do jejich rukou. Těžko říci, jestli je to plán GP ("Poslední záchrany") nebo prostě "Boží ruka" a důsledek Zákona času.

"Prezident výjimečně říkal pravdu. Skutečné škrty nás teprve čekají a daně se zvýší"


https://nazory.aktualne.cz/komentare/prezident-vyjimecne-rikal-pravdu-skutecne-skrty-nas-teprve-c/r~7794b99e91d011ecb5bd0cc47ab5f122/?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=J05DGhMTEBMeHhIQEh8VFBQfFBMfEh9bUxoWERMWHh4UFBESCR8QFFtTQhoWERMSExIREBMUCRcRF1tEGhJiYxQUHmYQHhETYx9jFxdlF2NjFBYSHhJkHxYVExRk&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ailMp9XM9Yi-202202211519&dop_id=15505017



Co se to děje ?! David Klimeš se "probudil" ze sna ?


**"Prezident výjimečně říkal pravdu. Skutečné škrty nás teprve čekají a daně se zvýší"** https://nazory.aktualne.cz/komentare/prezident-vyjimecne-rikal-pravdu-skutecne-skrty-nas-teprve-c/r~7794b99e91d011ecb5bd0cc47ab5f122/?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=J05DGhMTEBMeHhIQEh8VFBQfFBMfEh9bUxoWERMWHh4UFBESCR8QFFtTQhoWERMSExIREBMUCRcRF1tEGhJiYxQUHmYQHhETYx9jFxdlF2NjFBYSHhJkHxYVExRk&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ailMp9XM9Yi-202202211519&dop_id=15505017 ** Co se to děje ?! David Klimeš se "probudil" ze sna ?**

Panečku , to je opozice , ta šlape vládě na krk , až pětismrad úpí v křečích .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fiala-pred-poslanci-Ted-nesmime-dat-Rusku-najevo-slabost-693630
Pořád ještě někdo potřebuje vysvětlovat , že mají společného majitele a dělají z Nás záměrně blbce a to už 32 let ?


Panečku , to je opozice , ta šlape vládě na krk , až pětismrad úpí v křečích . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fiala-pred-poslanci-Ted-nesmime-dat-Rusku-najevo-slabost-693630 Pořád ještě někdo potřebuje vysvětlovat , že mají společného majitele a dělají z Nás záměrně blbce a to už 32 let ?

Panečku , to je opozice , ta šlape vládě na krk , až pětismrad úpí v křečích .


Vždyť která krysa podepsala green deal, migrační pakt, která krysa vypověděla 18 ruských diplomatů a 63 zaměstnanců ambasády? Která krysa jmenovala "dočasně" Koudelku? Která krysa s Koudelkou navštívila centrálu CIA?


[quote="pid:59003, uid:185"]Panečku , to je opozice , ta šlape vládě na krk , až pětismrad úpí v křečích .[/quote] Vždyť která krysa podepsala green deal, migrační pakt, která krysa vypověděla 18 ruských diplomatů a 63 zaměstnanců ambasády? Která krysa jmenovala "dočasně" Koudelku? Která krysa s Koudelkou navštívila centrálu CIA?

A krysy vylejzají odevšad.


Dosud rozumný Kobza jménem SPD odsoudil "invazi" na Ukrajinu.


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spd-postoj-k-invazi-ruska-na-ukrajinu-odlisny-postoj-okamura.A220222_124101_domaci_kop


"My se domníváme, že jakékoliv porušení suverenity a integrity státních hranic je porušením mezinárodního práva a tento princip prostě platí. Státní hranice by se neměly narušovat,“


„Co se týče vstupu ruských vojsk na území Donbasu, jsme toho názoru, že se jedná o invazi na pozvání a jak už jsem řekl, narušování státních hranic, s tím nesouhlasíme a považujeme to za výrazně protiprávní jednání,“ prezentoval poslanec SPD postoj.."


Zatímco předseda Okamura říká něco diametrálně odlišného:


„Vláda Petra Fialy a tajné služby USA i dalších zemí NATO podněcují konflikt Ruska s Ukrajinou. Hnutí SPD považuje současné dění na Ukrajině za důsledek tlaku zpravodajských služeb pod taktovkou USA, Velké Británie a některých států NATO, které se snaží rozpoutat válečný konflikt mezi Ruskou federací a Ukrajinou,“


Kobza se odkopal. Zajímal by mě ale názor osttních poslanců či výzmaných členů SPD. Sohlasí s předsedou, nebo s Kobzou? V jakém poměru?


Každopádně, krysa odhalena.


P.S. oprava, to byla oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?


A krysy vylejzají odevšad. Dosud rozumný Kobza jménem SPD odsoudil "invazi" na Ukrajinu. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spd-postoj-k-invazi-ruska-na-ukrajinu-odlisny-postoj-okamura.A220222_124101_domaci_kop "My se domníváme, že jakékoliv porušení suverenity a integrity státních hranic je porušením mezinárodního práva a tento princip prostě platí. Státní hranice by se neměly narušovat,“ „Co se týče vstupu ruských vojsk na území Donbasu, jsme toho názoru, že se jedná o invazi na pozvání a jak už jsem řekl, narušování státních hranic, s tím nesouhlasíme a považujeme to za výrazně protiprávní jednání,“ prezentoval poslanec SPD postoj.." Zatímco předseda Okamura říká něco diametrálně odlišného: „Vláda Petra Fialy a tajné služby USA i dalších zemí NATO podněcují konflikt Ruska s Ukrajinou. Hnutí SPD považuje současné dění na Ukrajině za důsledek tlaku zpravodajských služeb pod taktovkou USA, Velké Británie a některých států NATO, které se snaží rozpoutat válečný konflikt mezi Ruskou federací a Ukrajinou,“ Kobza se odkopal. Zajímal by mě ale názor osttních poslanců či výzmaných členů SPD. Sohlasí s předsedou, nebo s Kobzou? V jakém poměru? Každopádně, krysa odhalena. P.S. oprava, to byla oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?
Upravené 22. 2. 2022 o 13:53

Dosud rozumný Kobza jménem SPD odsoudil "invazi" na Ukrajinu.

Tak to zas je těžko v jeho pozici. Asi bych to taky udělal. Musíš se podívat jaký je tlak na SPD, že jsou Putinovi agenti a oni nemají sílu a možnosti moc měnit zahr. politiku ČR. Jejich priorita je řešit domácí problémy, takže nemůžou ztrácet body na něčem, co stejně neovlivní.
to byla oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?


Je ještě SPD Okamurovou stranou nebo ji už definitivně infiltrovali a převzali Patriasti ?!


[quote="pid:59026, uid:372"]Dosud rozumný Kobza jménem SPD odsoudil "invazi" na Ukrajinu.[/quote] Tak to zas je těžko v jeho pozici. Asi bych to taky udělal. Musíš se podívat jaký je tlak na SPD, že jsou Putinovi agenti a oni nemají sílu a možnosti moc měnit zahr. politiku ČR. Jejich priorita je řešit domácí problémy, takže nemůžou ztrácet body na něčem, co stejně neovlivní. [quote="pid:59026, uid:372"]to byla oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?[/quote] Je ještě SPD Okamurovou stranou nebo ji už definitivně infiltrovali a převzali Patriasti ?!

oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?

To nikdo neví... smile Možná jde v jejich úsudku jen o nedostatek informací, protože dle Basurina tam ještě žádné ruské jednotky nejsou. A podle zkušeností se "západními médii" to jsou zas jen manipulace. Basurin to vysvětluje tak, že aby mohla dvě různá vojska pod dvěma různými veleními spolupracovat, musí být nejdřív zřízený společný koordinační štáb. A ten v tuto chvíli žádný není.
Samozřejmě, že toto prohlášení nevylučuje přítomnost ruských vojsk později. Zvláště za situace, kdy se z ukrostrany stále střílí a jsou zprávy o nočním přesunu techniky z Kyjeva. Takže - boje se dají čekat.
No a pro ty, kteří chtějí vědět, v jakém formátu Rusko obě republiky uznalo, tak to dnes ozřejmil Pjeskov. Jsou to přesně ty hranice, ve kterých se obě republiky v r. 2014 určily na základě referenda.


[quote="pid:59026, uid:372"]oficiální tiskovka SPD a Okamura stál vedle Kobzy. Tak co tedy platí?[/quote] To nikdo neví... :) Možná jde v jejich úsudku jen o nedostatek informací, protože dle Basurina tam ještě žádné ruské jednotky nejsou. A podle zkušeností se "západními médii" to jsou zas jen manipulace. Basurin to vysvětluje tak, že **aby mohla dvě různá vojska pod dvěma různými veleními spolupracovat, musí být nejdřív zřízený společný koordinační štáb.** A ten v tuto chvíli žádný není. Samozřejmě, že toto prohlášení nevylučuje přítomnost ruských vojsk později. Zvláště za situace, kdy se z ukrostrany stále střílí a jsou zprávy o nočním přesunu techniky z Kyjeva. Takže - boje se dají čekat. No a pro ty, kteří chtějí vědět, v jakém formátu Rusko obě republiky uznalo, tak to dnes ozřejmil Pjeskov. **Jsou to přesně ty hranice, ve kterých se obě republiky v r. 2014 určily na základě referenda.**
Upravené 22. 2. 2022 o 20:32

Nejsem proti Rusům, ale proti agresi Putina. Snížíme závislost na Rusku, říká Fiala


Zároveň potvrdil, že Česko je připraveno přijmout uprchlíky z Ukrajiny.
"Jsme připraveni na pohyb jednotek lidí, ale třeba i tisíců lidí," uvedl


  • Poskytli jsme Ukrajině pomoc ve formě munice, poskytujeme humanitární pomoc. Teď jsou nejdůležitější společné kroky Evropské unie a NATO. V těchto chvílích se jedná o nějaké první podobě balíku sankcí-O jaké sankce by mělo jít?V tom prvním kroku zřejmě půjde o menší balík sankcí, ale počkejme na definitivní výsledek. Musíme se ještě domluvit. Ale sankce vůči Rusku skutečně nebudou kosmetické.
  • Pokud jde o případnou schopnost nahradit dodávky plynu z Ruska něčím jiným, mluvíme o horizontu týdnů a měsíců. V tomto je důležité to, co dělá naše vláda. Chceme co nejrychleji spustit tendr na dostavbu Dukovan a zkrátka si začít vytvářet podmínky, abychom do budoucna byli opravdu energeticky soběstačnější. A jádro, které tvoří 40 procent našeho energetického mixu, by mohlo být do budoucna ještě silnější.-Zastavme se ještě u ruské menšiny v Česku. Někteří lidé se mohou obávat, zda nejde o trojského koně ruského režimu. Jaký je váš pohled?

To je zajímavý dotaz, který jsem ještě nikdy nedostal. Ale myslím, že se nikdo nestavíme nepřátelsky k Rusům. A určitě je mezi námi spousta lidí, včetně, vás, kdo máme rádi ruskou literaturu a obdivujeme ruské umění.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/rozhovor-s-fialou/r~f73a840493d711ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne


Nejsem proti Rusům, ale proti agresi Putina. Snížíme závislost na Rusku, říká Fiala ----------------------------------------------------------------------------------- Zároveň potvrdil, že Česko je připraveno přijmout uprchlíky z Ukrajiny. "Jsme připraveni na pohyb jednotek lidí, ale třeba i tisíců lidí," uvedl - Poskytli jsme Ukrajině pomoc ve formě munice, poskytujeme humanitární pomoc. Teď jsou nejdůležitější společné kroky Evropské unie a NATO. V těchto chvílích se jedná o nějaké první podobě balíku sankcí -**O jaké sankce by mělo jít?** V tom prvním kroku zřejmě půjde o menší balík sankcí, ale počkejme na definitivní výsledek. Musíme se ještě domluvit. Ale sankce vůči Rusku skutečně nebudou kosmetické. - **Pokud jde o případnou schopnost nahradit dodávky plynu z Ruska** něčím jiným, mluvíme o horizontu týdnů a měsíců. V tomto je důležité to, co dělá naše vláda. Chceme co nejrychleji spustit tendr na dostavbu Dukovan a zkrátka si začít vytvářet podmínky, abychom do budoucna byli opravdu energeticky soběstačnější. A jádro, které tvoří 40 procent našeho energetického mixu, by mohlo být do budoucna ještě silnější. -Zastavme se ještě u ruské menšiny v Česku. Někteří lidé se mohou obávat, zda nejde o trojského koně ruského režimu. Jaký je váš pohled? To je zajímavý dotaz, který jsem ještě nikdy nedostal. Ale myslím, že se nikdo nestavíme nepřátelsky k Rusům. A určitě je mezi námi spousta lidí, včetně, vás, kdo máme rádi ruskou literaturu a obdivujeme ruské umění. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/rozhovor-s-fialou/r~f73a840493d711ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne

Jsou to přesně ty hranice, ve kterých se obě republiky v r. 2014 určily na základě referenda.

Takže z dlouhodobého hlediska je boj nevyhnutelný.


[quote="pid:59035, uid:203"]Jsou to přesně ty hranice, ve kterých se obě republiky v r. 2014 určily na základě referenda.[/quote] Takže z dlouhodobého hlediska je boj nevyhnutelný.

schopnost nahradit dodávky plynu z Ruska něčím jiným, mluvíme o horizontu týdnů a měsíců.

Tak tohle zas řeklo to fialové rouno? Hezké... hlavně když se odborníci křižují, protože tento "proces" nebude ani na týdny, ani na měsíce - ale nejméně na desetiletí!
A velmi úsměvné je, že amíci mají jakékoliv sankce na háku - tím víc i svoje vlastní - a dopředu počítají, že zaplní Evropou vyklizený ruský trh. Včetně toho ropného a plynového.
potvrdil, že Česko je připraveno přijmout uprchlíky z Ukrajiny

Může být. Ale - jaké uprchlíky? Ty ze Lvovské oblasti?! Protože ti okolo Donbasu v žádném případě nepůjdou na západ, ale jako vždy na východ, tj. do Ruska. A i kdyby k nám i chtěli jít, tak pro taková fialová rouna to stejně budou jen "separatisti" a ne na životech ohrožení uprchlíci! A kdo je na životech ohrožuje? To jako ta "Putinova agrese"?
Ukrajina je asi 7x větší, než naše země a oblast bojů se soustředí na východ - do oblasti menší, než je naše země. To zas budeme přijímat banderovce?
Takže z dlouhodobého hlediska je boj nevyhnutelný.

Nerozumím...nevím, jak to myslíš...


[quote="pid:59037, uid:78"]schopnost nahradit dodávky plynu z Ruska něčím jiným, mluvíme o horizontu týdnů a měsíců.[/quote] Tak tohle zas řeklo to fialové rouno? Hezké... hlavně když se odborníci křižují, protože tento "proces" nebude ani na týdny, ani na měsíce - **ale nejméně na desetiletí!** A velmi úsměvné je, že amíci mají jakékoliv sankce na háku - tím víc i svoje vlastní - a dopředu počítají, že zaplní Evropou vyklizený ruský trh. Včetně toho ropného a plynového. [quote="pid:59037, uid:78"]potvrdil, že Česko je připraveno přijmout uprchlíky z Ukrajiny[/quote] Může být. **Ale - jaké uprchlíky? Ty ze Lvovské oblasti?!** Protože ti okolo Donbasu v žádném případě nepůjdou na západ, ale jako vždy na východ, tj. do Ruska. A i kdyby k nám i chtěli jít, tak pro taková fialová rouna to stejně budou jen "separatisti" a ne na životech ohrožení uprchlíci! A kdo je na životech ohrožuje? To jako ta "Putinova agrese"? Ukrajina je asi 7x větší, než naše země a oblast bojů se soustředí na východ - do oblasti menší, než je naše země. To zas budeme přijímat banderovce? [quote="pid:59069, uid:518"]Takže z dlouhodobého hlediska je boj nevyhnutelný.[/quote] Nerozumím...nevím, jak to myslíš...
Upravené 22. 2. 2022 o 22:42

Nerozumím...nevím, jak to myslíš...

Pokud budou chtít obsadit a ovládat administrativní zálohu, tak ještě budou muset říci chlapcům z Azovu a Pravého Sektoru aby se šoupli tak 100km směrem na Z. smile Něco mi říká, že dobrovolně a s úsměvem nepůjdou. Je sice ještě možnost nějaké diplomatické cesty, ale ta možnost
je velmi malá.


[quote="pid:59106, uid:203"]Nerozumím...nevím, jak to myslíš...[/quote] Pokud budou chtít obsadit a ovládat administrativní zálohu, tak ještě budou muset říci chlapcům z Azovu a Pravého Sektoru aby se šoupli tak 100km směrem na Z. :D Něco mi říká, že dobrovolně a s úsměvem nepůjdou. Je sice ještě možnost nějaké diplomatické cesty, ale ta možnost je velmi malá.

„Jsme připraveni přijímat lidi z Ukrajiny na léčení, posílat humanitární pomoc,“ uvedl předseda vlády.
"Česko podle něj navrhne v Bruselu kontrolu Rusů biometrickým pasem v rámci volného pohybu osob v schengenském prostoru.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-bezpecnostni-rada-statu-ukrajina-sankce-vuci-rusku.A220223_052729_domaci_kop"



"Šťastný" to Petr Fiala, předseda české vlády, žijící zřejmě v představě, že válka je především o přijímání lidí na léčení, posílání humanitní pomoci a zavedení biometrických pasů.


„Jsme připraveni přijímat lidi z Ukrajiny na léčení, posílat humanitární pomoc,“ uvedl předseda vlády. "Česko podle něj navrhne v Bruselu kontrolu Rusů biometrickým pasem v rámci volného pohybu osob v schengenském prostoru. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-bezpecnostni-rada-statu-ukrajina-sankce-vuci-rusku.A220223_052729_domaci_kop" ** "Šťastný" to Petr Fiala, předseda české vlády, žijící zřejmě v představě, že válka je především o přijímání lidí na léčení, posílání humanitní pomoci a zavedení biometrických pasů.**

Komentář Velvyslanectví Ruské federace v České republice


23.února 2022 velvyslanec Ruské federace v České republice A.V.Zmejevskij byl pozván na MZV ČR k rozhovoru s náměstkem ministra zahraničních věcí ČR M.Smolkem.


Česká strana přišla se sadou známých obvinění Západu vůči naší zemi v souvislosti s uznáním Moskvou nezávislosti Doněcké a Luhanské lidových republik. Důrazně jsme odmítli jako nepodložená obvinění Ruska z přípravy «agrese vůči Ukrajině» a fámy o vstupu ruských jednotek na ukrajinské území.


Argumentovaně jsme vysvětlili všechny okolnosti, které vedly k přijetí ruským vedením tohoto nelehkého rozhodnutí. České straně byly předány materiály, které jasně svědčí o porušování Kyjevem Minských dohod, a také desítky fotografií obětí zločinů spáchaných ukrajinskou armádou a nacionalisty na civilistech v DLR a LLR. Situaci, kdy došlo k hrubému porušení jazykových, vzdělávacích a kulturních práv části obyvatel země, by měli znát i Češi ze svých vlastních historických zkušeností.


Upozornili jsme na odpovědnost západních partnerů, kteří sedm let povzbuzovali Kyjev k odmítání plnění Minských dohod. Připomněli jsme nedávné dodání Českou republikou Ukrajině více než 4 tisíc dělostřeleckých granátů, čímž se Praha tak chlubí (jak to odpovídá směrnici EU o zákazu dodávek zbraní do regionů, kde by to mohlo vést k porušení mezinárodního humanitárního práva a prohloubit vnitřní ozbrojené konflikty?). S takovou podporou kijevská vláda pokračovala v ostřelování civilních objektů, zabíjení civilistů, páchaní teroristických útoků a v sabotáži jednání v rámci třístranné Kontaktní skupiny a «normandského formátu» a de facto vystoupila z těchto dohod.


Poskytli jsme mezinárodněprávní opodstatnění uznání nezávislosti DLR a LLR. Odmítli jsme tvrzení české strany o porušení v této souvislosti Ruskem mezinárodních závazků a základních principů mezinárodního práva, které «při jejich výkladu a použití jsou vzájemně propojeny a každý princip se má posuzovat v kontextu všech ostatních principů» (včetně rovnoprávnosti a sebeurčení národů).


Doporučili jsme českým partnerům, aby místo toho, aby vyhrožovali dalšími sankcemi (na nichž naše země má plné právo odpovědět), usilovali o to, aby spolu s dalšími «sponzory» Kyjeva zkrotili agresivní zápal ukrajinské strany a nasměrovali situaci k politickému a diplomatickému řešení.


Russian Foreign Ministry - МИД России


https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za-vsechno-muzete-vy-rekl-v-praze-rusky-velvyslanec-40388103


**Komentář Velvyslanectví Ruské federace v České republice** 23.února 2022 velvyslanec Ruské federace v České republice A.V.Zmejevskij byl pozván na MZV ČR k rozhovoru s náměstkem ministra zahraničních věcí ČR M.Smolkem. Česká strana přišla se sadou známých obvinění Západu vůči naší zemi v souvislosti s uznáním Moskvou nezávislosti Doněcké a Luhanské lidových republik. Důrazně jsme odmítli jako nepodložená obvinění Ruska z přípravy «agrese vůči Ukrajině» a fámy o vstupu ruských jednotek na ukrajinské území. Argumentovaně jsme vysvětlili všechny okolnosti, které vedly k přijetí ruským vedením tohoto nelehkého rozhodnutí. České straně byly předány materiály, které jasně svědčí o porušování Kyjevem Minských dohod, a také desítky fotografií obětí zločinů spáchaných ukrajinskou armádou a nacionalisty na civilistech v DLR a LLR. Situaci, kdy došlo k hrubému porušení jazykových, vzdělávacích a kulturních práv části obyvatel země, by měli znát i Češi ze svých vlastních historických zkušeností. Upozornili jsme na odpovědnost západních partnerů, kteří sedm let povzbuzovali Kyjev k odmítání plnění Minských dohod. **Připomněli jsme nedávné dodání Českou republikou Ukrajině více než 4 tisíc dělostřeleckých granátů, čímž se Praha tak chlubí (jak to odpovídá směrnici EU o zákazu dodávek zbraní do regionů, kde by to mohlo vést k porušení mezinárodního humanitárního práva a prohloubit vnitřní ozbrojené konflikty?)**. S takovou podporou kijevská vláda pokračovala v ostřelování civilních objektů, zabíjení civilistů, páchaní teroristických útoků a v sabotáži jednání v rámci třístranné Kontaktní skupiny a «normandského formátu» a de facto vystoupila z těchto dohod. Poskytli jsme mezinárodněprávní opodstatnění uznání nezávislosti DLR a LLR. Odmítli jsme tvrzení české strany o porušení v této souvislosti Ruskem mezinárodních závazků a základních principů mezinárodního práva, které «při jejich výkladu a použití jsou vzájemně propojeny a každý princip se má posuzovat v kontextu všech ostatních principů» (včetně rovnoprávnosti a sebeurčení národů). **Doporučili jsme českým partnerům, aby místo toho, aby vyhrožovali dalšími sankcemi (na nichž naše země má plné právo odpovědět), usilovali o to, aby spolu s dalšími «sponzory» Kyjeva zkrotili agresivní zápal ukrajinské strany a nasměrovali situaci k politickému a diplomatickému řešení.** Russian Foreign Ministry - МИД России https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za-vsechno-muzete-vy-rekl-v-praze-rusky-velvyslanec-40388103
Upravené 23. 2. 2022 o 18:47

Tvrdé sankce = vyšší inflace
https://finmag.penize.cz/politika/432430-cim-tvrdsi-sankce-tim-vyssi-inflace-rusnok-odkryl-slabe-karty-zapadu?sznclid=KkNOFx4eHR4TEx8dHxIYGRkSGR4SHxJWXhcbHB4bExMZGRwfBBIdGVZeTxcbHB4fHBkdHx8bBBsaH1ZJF2kdaB4bb2gSaW5paRgSEhwbHmwSbBoTHhJoExoTaWtp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=cjCDBBethLM-202202231740&dop_id=15548488


"S odstupem několika dní se slova lídrů Západu jeví už ne ani tak jako silná, ale jen silácká."


**Tvrdé sankce = vyšší inflace** https://finmag.penize.cz/politika/432430-cim-tvrdsi-sankce-tim-vyssi-inflace-rusnok-odkryl-slabe-karty-zapadu?sznclid=KkNOFx4eHR4TEx8dHxIYGRkSGR4SHxJWXhcbHB4bExMZGRwfBBIdGVZeTxcbHB4fHBkdHx8bBBsaH1ZJF2kdaB4bb2gSaW5paRgSEhwbHmwSbBoTHhJoExoTaWtp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=cjCDBBethLM-202202231740&dop_id=15548488 **"S odstupem několika dní se slova lídrů Západu jeví už ne ani tak jako silná, ale jen silácká."**

Vláda bude hledat separátní kroky, které by doprovodily sankce EU proti Rusku, tvrdí Rakušan
https://domaci.hn.cz/c1-67038380-vlada-bude-hledat-separatni-korky-ktere-by-doprovodily-sankce-eu-proti-rusku-tvrdi-rakusan


Vláda bude hledat separátní kroky, které by doprovodily sankce EU proti Rusku, tvrdí Rakušan https://domaci.hn.cz/c1-67038380-vlada-bude-hledat-separatni-korky-ktere-by-doprovodily-sankce-eu-proti-rusku-tvrdi-rakusan

Česko posílá pomoc Ukrajině: Zemi dodá zbraně za 188 milionů

Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu . Jinak řečeno , někomu vyhlašujeme válku . A ten někdo může odpovědět , jak jinak než válkou .
Jaký že je to paragraf , kdo záměrně zatahuje republiku do válečného nebezpečí , tomu hrozí až doživotí .
Proto to umlčování a vyhrožování , hrají vabank , jejich kůže už je bezcenná .


[quote="pid:60095, uid:78"]Česko posílá pomoc Ukrajině: Zemi dodá zbraně za 188 milionů[/quote] Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu . Jinak řečeno , někomu vyhlašujeme válku . A ten někdo může odpovědět , jak jinak než válkou . Jaký že je to paragraf , kdo záměrně zatahuje republiku do válečného nebezpečí , tomu hrozí až doživotí . Proto to umlčování a vyhrožování , hrají vabank , jejich kůže už je bezcenná .

Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu . Jinak řečeno , někomu vyhlašujeme válku . A ten někdo může odpovědět , jak jinak než válkou .


nestatnicky fiala, neschopny lipavsky a moci posedly rakusan:-( pokud nas bude svet hodnotit podle techto zastupcu, jsme na tom bohuzel velmi zle.
misto, aby se snazili prispet ke klidu, aby vyzyvali k miru, aby si zachovali moznou miru neutrality, tak tady jen nalevaji olej do ohne.
prejme si, aby ten konflikt brzy skoncil.
https://www.facebook.com/100003203523825/videos/975788669987467


(nejhorsi je ovsem sledovat kolik lidi je podporuje a kvituje jejich kroky. to me desi a rikam si, ze ta nova generace, ktera vyrostla po revoluci, si asi bude muset sahnout na dno, aby jednou pochopili a naucili se touzit po svobode.)


[quote="pid:60101, uid:185"]Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu . Jinak řečeno , někomu vyhlašujeme válku . A ten někdo může odpovědět , jak jinak než válkou .[/quote] nestatnicky fiala, neschopny lipavsky a moci posedly rakusan:-( pokud nas bude svet hodnotit podle techto zastupcu, jsme na tom bohuzel velmi zle. misto, aby se snazili prispet ke klidu, aby vyzyvali k miru, aby si zachovali moznou miru neutrality, tak tady jen nalevaji olej do ohne. prejme si, aby ten konflikt brzy skoncil. https://www.facebook.com/100003203523825/videos/975788669987467 (nejhorsi je ovsem sledovat kolik lidi je podporuje a kvituje jejich kroky. to me desi a rikam si, ze ta nova generace, ktera vyrostla po revoluci, si asi bude muset sahnout na dno, aby jednou pochopili a naucili se touzit po svobode.)

Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu .

Už delší čas se ozývají takové hlasy, že bychom za NATO měli bojovat. Proč asi amíci prohlásili, že na UA nepůjdou, proč to oznámili angláni? Je to přece jejich styl - oni budou jen zásobovat zbraněmi. Krvácet a "špinit ruce" si přece nebudou - na to mají jiné.
Stačí se podívat na "způsob boje" NATO a Rusů. Rusy by hnali před tribunál za jedno zasažené auto - přitom sami ničí celé země. Kobercovými nálety, kde nezůstává kámen na kameni - natož živáček, který by si mohl stěžovat...
Jejich způsob boje je "dálkový" = být co nejdál od obětí. Jak v počítačové hře. A velmi neradi nechávají nějaké svědky - byť by šlo o spojence...
Net je plný usvědčujících důkazů a nemůžou to všechno zablokovat. Jugoslávie, Irák, Libye, Sýrie, Afghánistán, Afrika...
Jugoslávie - pod cynickým názvem "Milosrdný anděl" - to bylo tak blízko a tak nedávno, že by musel mít člověk místo mozku černou díru, aby zapomněl:
https://www.youtube.com/watch?v=BYQoz-MzoSw
Připomínám, že nejen krvavá Madla, ale i Biden, jejich současný president...
https://www.youtube.com/watch?v=tuYEPJUh1SY


[quote="pid:60101, uid:185"]Tím se plně zapojujeme do válečného konfliktu .[/quote] Už delší čas se ozývají takové hlasy, že bychom za NATO měli bojovat. Proč asi amíci prohlásili, že na UA nepůjdou, proč to oznámili angláni? Je to přece jejich styl - oni budou jen zásobovat zbraněmi. Krvácet a "špinit ruce" si přece nebudou - na to mají jiné. Stačí se podívat na "způsob boje" NATO a Rusů. Rusy by hnali před tribunál za jedno zasažené auto - přitom sami ničí celé země. Kobercovými nálety, kde nezůstává kámen na kameni - natož živáček, který by si mohl stěžovat... Jejich způsob boje je "dálkový" = být co nejdál od obětí. Jak v počítačové hře. A velmi neradi nechávají nějaké svědky - byť by šlo o spojence... Net je plný usvědčujících důkazů a nemůžou to všechno zablokovat. Jugoslávie, Irák, Libye, Sýrie, Afghánistán, Afrika... Jugoslávie - pod cynickým názvem "Milosrdný anděl" - to bylo tak blízko a tak nedávno, že by musel mít člověk místo mozku černou díru, aby zapomněl: https://www.youtube.com/watch?v=BYQoz-MzoSw Připomínám, že nejen krvavá Madla, ale i Biden, jejich současný president... https://www.youtube.com/watch?v=tuYEPJUh1SY

Česko posílá pomoc Ukrajině: Zemi dodá zbraně za 188 milionů

Takto si predstavuje česka soldateska vo vláde prístup k mierovému urovnaniu:
14:04 Česká vláda schválila dar ďalšieho vojenského materiálu pre Ukrajinu


Materiál má hodnotu 400 miliónov korún.


Česko už predtým dalo Ukrajine 30-tisíc pištolí, 7 000 útočných pušiek, 3 000 guľometov, desiatky pušiek pre ostreľovačov a milióny nábojov. Česká armáda na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter v nedeľu informovala, že časť nákladu v nedeľu popoludní vo vlaku dorazila na miesto určenia a začali ho postupne vykladať.


[quote="pid:60095, uid:78"]Česko posílá pomoc Ukrajině: Zemi dodá zbraně za 188 milionů[/quote] Takto si predstavuje česka soldateska vo vláde prístup k mierovému urovnaniu: 14:04 Česká vláda schválila dar ďalšieho vojenského materiálu pre Ukrajinu Materiál má hodnotu 400 miliónov korún. Česko už predtým dalo Ukrajine 30-tisíc pištolí, 7 000 útočných pušiek, 3 000 guľometov,** desiatky pušiek pre ostreľovačov** a milióny nábojov. Česká armáda na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter v nedeľu informovala, že časť nákladu v nedeľu popoludní vo vlaku dorazila na miesto určenia a začali ho postupne vykladať.
Upravené 27. 2. 2022 o 15:11

Další, komu spadla maska Liga LIBE
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Proberme-se-Cerny-odhodil-rukavice-Agresor-je-jasny-my-se-musime-pripravit-694298


Na dotazy, které se v posledních dnech vzedmuly, měl Černý na Facebooku jasnou odpověď. „Takže, jako nám všem je nepochybně jasné, při kom se má stát, když vás a vaši rodinu někdo napadne se zbraní třeba na ulici, je snad jasné, jaký názor máme na současné dění. A jako nezkoumáme v případě toho zmíněného kriminálníka, co vám na ulici či doma usiluje o peníze a možná i bezživotí, zda měl třeba těžké dětství, tak nyní nehodláme ani zkoumat, z jakého prý důvodu nyní někdo na východ od nás bombarduje raketami a dělostřeleckými granáty civilní obyvatelstvo suverénní země, v té ani nevyhlášené, hrůzné válce. Prostě, Ukrajina se stala cílem agrese, brání se. A Rusko je zde útočníkem, basta fidli,“ shrnul celkem jednoznačně svůj postoj k současnému válečnému konfliktu. Pokud se prý někdo domníval, že být kritický k nápadům a direktivám z Bruselu se rovná být zároveň fanouškem Ruska, velmi se spletl.


Další, komu spadla maska Liga LIBE https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Proberme-se-Cerny-odhodil-rukavice-Agresor-je-jasny-my-se-musime-pripravit-694298 Na dotazy, které se v posledních dnech vzedmuly, měl Černý na Facebooku jasnou odpověď. „Takže, jako nám všem je nepochybně jasné, při kom se má stát, když vás a vaši rodinu někdo napadne se zbraní třeba na ulici, je snad jasné, jaký názor máme na současné dění. A jako nezkoumáme v případě toho zmíněného kriminálníka, co vám na ulici či doma usiluje o peníze a možná i bezživotí, zda měl třeba těžké dětství, tak nyní nehodláme ani zkoumat, z jakého prý důvodu nyní někdo na východ od nás bombarduje raketami a dělostřeleckými granáty civilní obyvatelstvo suverénní země, v té ani nevyhlášené, hrůzné válce. Prostě, Ukrajina se stala cílem agrese, brání se. A Rusko je zde útočníkem, basta fidli,“ shrnul celkem jednoznačně svůj postoj k současnému válečnému konfliktu. Pokud se prý někdo domníval, že být kritický k nápadům a direktivám z Bruselu se rovná být zároveň fanouškem Ruska, velmi se spletl.

Drábová "potěšila" všechny, kteří se těší, jak to EU a USA Rusům nandají. Jódové tablety vám budou nanic.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-vam-na-nic-Drabova-usmernila-obcany-zdesene-atomovkou-694316


Drábová "potěšila" všechny, kteří se těší, jak to EU a USA Rusům nandají. Jódové tablety vám budou nanic. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-vam-na-nic-Drabova-usmernila-obcany-zdesene-atomovkou-694316

Další, komu spadla maska Liga LIBE


treba vsetko ukladat, to sa este len uvidi ked bude po vsetkom ako zacnu prezliekat kabaty...


[quote="pid:60741, uid:312"]Další, komu spadla maska Liga LIBE[/quote] treba vsetko ukladat, to sa este len uvidi ked bude po vsetkom ako zacnu prezliekat kabaty...

Tak nacistický pozdrav bude součástí názvu mostu. Praha 6 přejmenuje část ulice u ruské ambasády na "Ukrajinských hrdinů" a most na "Vitalie Skakuna - Sláva Ukrajině!"


https://twitter.com/OndrejKolar6/status/1498247430445441026?cxt=HHwWhIC91bKG7MopAAAA

Tak nacistický pozdrav bude součástí názvu mostu. Praha 6 přejmenuje část ulice u ruské ambasády na "Ukrajinských hrdinů" a most na "Vitalie Skakuna - Sláva Ukrajině!" https://twitter.com/OndrejKolar6/status/1498247430445441026?cxt=HHwWhIC91bKG7MopAAAA

VIDEO, které zřejmě "vejde do historie"


Učitelé dostali nový manuál. Snaží se s dětmi citlivě mluvit o válce na Ukrajině
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/455966-ucitele-dostali-novy-manual-snazi-se-citlive-s-detmi-mluvit-o-valce?campaignsrc=tn_clipboard


Nepochopil jsem, proč přirovnávají V. Putina k Hitlerovi a ne ke Stalinovi ? Zřejmě z důvodu, že A. Hitler prohrál a J.V. Stalin zvítězil !


**VIDEO, které zřejmě "vejde do historie"** Učitelé dostali nový manuál. Snaží se s dětmi citlivě mluvit o válce na Ukrajině Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/455966-ucitele-dostali-novy-manual-snazi-se-citlive-s-detmi-mluvit-o-valce?campaignsrc=tn_clipboard Nepochopil jsem, proč přirovnávají V. Putina k Hitlerovi a ne ke Stalinovi ? Zřejmě z důvodu, že A. Hitler prohrál a J.V. Stalin zvítězil !

Naše vláda hezky vyvolává paniku. Dává již lidem rady co dělat při jaderném útoku.
Pro uklidnění, já si osobně myslím, že Putin by nejdříve použil K3. Ta nezabíjí lidi, jenom vypne všechnu elektroniku. Jaderku by použil jen v případě, že ani po K3 by se západ nevzpamatoval.
Naši přiblblí politici si zase špatně přečetli Putinův vzkaz. Nikde nemluví o jaderných zbraních, ale o zbraních zdržení, nebo znehybnění. No a protože naši politici nemají ani ánung o nových ruských zbraních a slyšeli jen o jádru, tak mluví o jaderných zbraních.
Putin přece jasně řekl, že uvidí to, co ještě nikdo neviděl. A atomovou bombu lidstvo již vidělo. Putin má v rukávu něco lepšího a účinnějšího.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-cesko-je-na-hranici-valky-ekonomika-musi-odpovedet-191045


Naše vláda hezky vyvolává paniku. Dává již lidem rady co dělat při jaderném útoku. Pro uklidnění, já si osobně myslím, že Putin by nejdříve použil K3. Ta nezabíjí lidi, jenom vypne všechnu elektroniku. Jaderku by použil jen v případě, že ani po K3 by se západ nevzpamatoval. Naši přiblblí politici si zase špatně přečetli Putinův vzkaz. Nikde nemluví o jaderných zbraních, ale o zbraních zdržení, nebo znehybnění. No a protože naši politici nemají ani ánung o nových ruských zbraních a slyšeli jen o jádru, tak mluví o jaderných zbraních. Putin přece jasně řekl, že uvidí to, co ještě nikdo neviděl. A atomovou bombu lidstvo již vidělo. Putin má v rukávu něco lepšího a účinnějšího. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-cesko-je-na-hranici-valky-ekonomika-musi-odpovedet-191045
Upravené 28. 2. 2022 o 18:07

a proč by to házel sem?
v podstatě by pro evropu stačila jen na londýn


a proč by to házel sem? v podstatě by pro evropu stačila jen na londýn

a proč by to házel sem?

Škoda munice. Stačí když bude podporovat tu pomocnou školu, co si lidi zvolili do vlády. Takovou škodu by žádná atomovka nenapáchala.


[quote="pid:60880, uid:402"]a proč by to házel sem?[/quote] Škoda munice. Stačí když bude podporovat tu pomocnou školu, co si lidi zvolili do vlády. Takovou škodu by žádná atomovka nenapáchala.

Pro uklidnění, já si osobně myslím, že Putin by nejdříve použil K3. Ta nezabíjí lidi, jenom vypne všechnu elektroniku. Jaderku by použil jen v případě, že ani po K3 by se západ nevzpamatoval.


Nemáte někdo nějaký zdroj o těch K3? Já o nich nemohu nic najít. Vím o Avantgardu a Kinžalu. Ale o K13 nevím a ani k tomu nemohu nic najít? To je označení ruské nebo označení NATO?


[quote="pid:60844, uid:312"]Pro uklidnění, já si osobně myslím, že Putin by nejdříve použil K3. Ta nezabíjí lidi, jenom vypne všechnu elektroniku. Jaderku by použil jen v případě, že ani po K3 by se západ nevzpamatoval.[/quote] Nemáte někdo nějaký zdroj o těch K3? Já o nich nemohu nic najít. Vím o Avantgardu a Kinžalu. Ale o K13 nevím a ani k tomu nemohu nic najít? To je označení ruské nebo označení NATO?

1 marca na Vaclávaku - koncert pre Ukrajinu
1 марта на Вацлавской площади в Праге
состоится благотворительный концерт для Украины
https://420on.cz/news/people/62268-1-marta-na-vatslavskoy-ploschadi-v-prage-sostoitsya-blagotvoritelnyy-kontsert-dlya-ukrainy?fbclid=IwAR11A4A45hJwGh6eGkLiIeeNx3pDRL2VQlarbTa6fjzFkAJz-dD1cHySWKQ
https://www.youtube.com/watch?v=KumesOG-jNU


  • hnus

1 marca na Vaclávaku - koncert pre Ukrajinu 1 марта на Вацлавской площади в Праге состоится благотворительный концерт для Украины https://420on.cz/news/people/62268-1-marta-na-vatslavskoy-ploschadi-v-prage-sostoitsya-blagotvoritelnyy-kontsert-dlya-ukrainy?fbclid=IwAR11A4A45hJwGh6eGkLiIeeNx3pDRL2VQlarbTa6fjzFkAJz-dD1cHySWKQ https://www.youtube.com/watch?v=KumesOG-jNU - hnus
Upravené 3. 3. 2022 o 10:17

Ale o K13 nevím a ani k tomu nemohu nic najít? To je označení ruské nebo označení NATO?

https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4956/rusk%C3%A1-arm%C3%A1da-rusko-dostalo-zbra%C5%88-ktor%C3%A1-nem%C3%A1-vo-svete-obdobu


Nejlepší je podívat se na video v odkazu.


[quote="pid:60938, uid:473"]Ale o K13 nevím a ani k tomu nemohu nic najít? To je označení ruské nebo označení NATO?[/quote] https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4956/rusk%C3%A1-arm%C3%A1da-rusko-dostalo-zbra%C5%88-ktor%C3%A1-nem%C3%A1-vo-svete-obdobu Nejlepší je podívat se na video v odkazu.
Upravené 1. 3. 2022 o 18:27

Vláda schválila další pomoc Ukrajině. Chce si došlápnout i na dezinformátory


Vláda rozhodla o navýšení rozpočtu ministerstva obrany o miliardu korun.
Vláda se rozhodla vyhlásit v Česku od 4. března nouzový stav kvůli rostoucímu počtu uprchlíků z Ukrajiny po invazi Ruska.
Vláda současně schválila již čtvrtý dar v podobě vojenského materiálu, tentokrát zdravotnického. Z armádních zásob pošle lékárničky, batohy pro CLS (Combat Life Saver), skládací zdravotnická nosítka, zdravotnické sorpční textilie a léky a různý spotřební zdravotnický materiál pro urgentní medicínu za téměř 21 milionů korun.


​"Ukrajina se na Českou republiku může spolehnout," sdělil Fiala. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dodal, že ukrajinský velvyslanec si této pomoci váží. "Cítí Českou republiku jako jednoho z nejbližších partnerů a je dojatý a pohnutý mírou solidarity," uvedl.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/456146-vlada-schvalila-dalsi-pomoc-ukrajine-zridila-pozici-vladniho-zmocnence-pro-dezinformace?campaignsrc=tn_clipboard


Vláda schválila další pomoc Ukrajině. Chce si došlápnout i na dezinformátory ---------------------------------------------------------------------------- Vláda rozhodla o navýšení rozpočtu ministerstva obrany o miliardu korun. Vláda se rozhodla vyhlásit v Česku od 4. března nouzový stav kvůli rostoucímu počtu uprchlíků z Ukrajiny po invazi Ruska. Vláda současně schválila již čtvrtý dar v podobě vojenského materiálu, tentokrát zdravotnického. Z armádních zásob pošle lékárničky, batohy pro CLS (Combat Life Saver), skládací zdravotnická nosítka, zdravotnické sorpční textilie a léky a různý spotřební **zdravotnický materiál pro urgentní medicínu za téměř 21 milionů korun.** ​"Ukrajina se na Českou republiku může spolehnout," sdělil Fiala. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dodal, že ukrajinský velvyslanec si této pomoci váží. "Cítí Českou republiku jako jednoho z nejbližších partnerů a je dojatý a pohnutý mírou solidarity," uvedl. https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/456146-vlada-schvalila-dalsi-pomoc-ukrajine-zridila-pozici-vladniho-zmocnence-pro-dezinformace?campaignsrc=tn_clipboard
Upravené 3. 3. 2022 o 10:21

Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané?


https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-kvuli-migracni-krizi-vyhlasila-od-patku-nouzovy-stav--schvalila-i-dalsi-pomoc-pro-ukrajinu-a-navrh-na-zvyseni-vydaju-na-obranu-194695/


Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané? https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vlada-kvuli-migracni-krizi-vyhlasila-od-patku-nouzovy-stav--schvalila-i-dalsi-pomoc-pro-ukrajinu-a-navrh-na-zvyseni-vydaju-na-obranu-194695/

Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané

Není nijak složité vidět , že každý tento počin jde proti obyvatelům ČR .
Nouzový stav - pendrek na obyvatele .
A opačně : Fašistická zrůda - zbraň do ruky .


[quote="pid:61415, uid:214"]Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané[/quote] Není nijak složité vidět , že každý tento počin jde proti obyvatelům ČR . Nouzový stav - pendrek na obyvatele . A opačně : Fašistická zrůda - zbraň do ruky .

Jurečka: Snížit penze předním komunistům je férové. Lituju, že mě to nenapadlo dřív
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/jurecka-snizit-duchody-komunistum/r~08b2e4ec989711ecab010cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-2&utm_campaign=Aktualne


Jurečka: Snížit penze předním komunistům je férové. Lituju, že mě to nenapadlo dřív https://zpravy.aktualne.cz/domaci/jurecka-snizit-duchody-komunistum/r~08b2e4ec989711ecab010cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-2&utm_campaign=Aktualne

Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané?

V nouzovém stavu se dají točit peníze bez kontroly a pak je to bič na lidi, kteří šíří "nevhodné" informace.


[quote="pid:61415, uid:214"]Vláda schválila nouzový stav od pátku. Také vám připadá, že ty reakce jsou neadekvátní, přehnané?[/quote] V nouzovém stavu se dají točit peníze bez kontroly a pak je to bič na lidi, kteří šíří "nevhodné" informace.

Jurečka: Snížit penze předním komunistům je férové. Lituju, že mě to nenapadlo dřív


To he hlava, ten Jurečka - po 32 letech ! I těm, co už nejsou mezi námi ?!


[quote="pid:61428, uid:78"]Jurečka: Snížit penze předním komunistům je férové. Lituju, že mě to nenapadlo dřív[/quote] To he hlava, ten Jurečka - po 32 letech ! I těm, co už nejsou mezi námi ?!

Řekla bych, že problém je v posledním odstavci v Odůvodnění vyhlášení nouzového stavu, kde není vymezeno o jaké cizince a osoby bez státní příslušnosti by se mělo jednat. Proč tam nejsou uvedeni státní příslušníci Ukrajiny? Tady je ten poslední odstavec toho odůvodnění Usnesení vlády ČR ze dne 2.března 2022 č. 147: V návaznosti na nutné zajištění všech výše uvedených činností tak vláda předpokládá možnost uložení některých omezení či povinností, a to v souladu s konkrétně vymezenými ustanoveními krizového zákona – zejména pak možnost uložení pracovní povinnosti (např. v rámci organizační výpomoci), posílení ubytovacích kapacit, opatření k pobytu cizinců nebo osob bez státní příslušnosti, omezení vlastnického a užívacího práva, práva k výkonu podnikatelské činnosti atd. Konkrétní opatření bude vláda vydávat dle aktuální potřeby v návaznosti na pokračující rozsah migrační vlny.


Řekla bych, že problém je v posledním odstavci v Odůvodnění vyhlášení nouzového stavu, kde není vymezeno o jaké cizince a osoby bez státní příslušnosti by se mělo jednat. Proč tam nejsou uvedeni státní příslušníci Ukrajiny? Tady je ten poslední odstavec toho odůvodnění Usnesení vlády ČR ze dne 2.března 2022 č. 147: V návaznosti na nutné zajištění všech výše uvedených činností tak vláda předpokládá možnost uložení některých omezení či povinností, a to v souladu s konkrétně vymezenými ustanoveními krizového zákona – zejména pak možnost uložení pracovní povinnosti (např. v rámci organizační výpomoci), posílení ubytovacích kapacit, opatření k pobytu cizinců nebo osob bez státní příslušnosti, omezení vlastnického a užívacího práva, práva k výkonu podnikatelské činnosti atd. Konkrétní opatření bude vláda vydávat dle aktuální potřeby v návaznosti na pokračující rozsah migrační vlny.

problém je v posledním odstavci


Problém není v posledním odstavci, problém je v celém usnesení vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu - viz samostatné vlákno !


[quote="pid:61441, uid:58"]problém je v posledním odstavci[/quote] Problém není v posledním odstavci, problém je v celém usnesení vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu - viz samostatné vlákno !

Řekla bych, že problém je v posledním odstavci v Odůvodnění vyhlášení nouzového stavu, kde není vymezeno o jaké cizince a osoby bez státní příslušnosti by se mělo jednat. Proč tam nejsou uvedeni státní příslušníci Ukrajiny?


Já jen čekám, kdy zavedou zákaz nočního vycházení (aby např. nebylo vidět kolik a jací "uprchlíci" sem "prchají"smile.


Už to zde určitě zaznělo, ale s nouzovým stavem naprosto souzní:
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/schvalovani-ruske-invaze-trestnym-cinem-svoboda-slova-ma-limity-rika-striz-40388584


[quote="pid:61441, uid:58"]Řekla bych, že problém je v posledním odstavci v Odůvodnění vyhlášení nouzového stavu, kde není vymezeno o jaké cizince a osoby bez státní příslušnosti by se mělo jednat. Proč tam nejsou uvedeni státní příslušníci Ukrajiny?[/quote] Já jen čekám, kdy zavedou zákaz nočního vycházení (aby např. nebylo vidět kolik a jací "uprchlíci" sem "prchají"). Už to zde určitě zaznělo, ale s nouzovým stavem naprosto souzní: https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/schvalovani-ruske-invaze-trestnym-cinem-svoboda-slova-ma-limity-rika-striz-40388584
43.86k
369
51
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept