História
Válečné zločiny finských vojsk během Velké vlastenecké války

Přidám krátký 6 hodinový Ruský seriál Vojenská rozvědka - severní front, z období Rusko- Finské války. V ruštině.


https://www.youtube.com/watch?v=ANg_FMm1y0Q&ab_channel=%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%C2%AB%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5%C2%BB


Přidám krátký 6 hodinový Ruský seriál Vojenská rozvědka - severní front, z období Rusko- Finské války. V ruštině. https://www.youtube.com/watch?v=ANg_FMm1y0Q&ab_channel=%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%C2%AB%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5%C2%BB
Upravené 1. 11. 2021 o 17:08

Válečné zločiny finských vojsk během Velké vlastenecké války
Víš Ludvíku, když to takto uvedeš, tak mě tlačíš k tomu, abych reagoval.....budiž.
Občanská válka ve Finsku a multivektorová Josifova Zimní válka.....pravděpodobně zpackaná v tomto pořadí Jakovlev, Vorošilov a taky Josif Vissarion. Co bylo primárním cílem.....severní finský okruh a nebo územní zisky umožňující lepší obranu Pitěru a ....?? U bombardování Helsinek se to ví. Sovětští to museli vysypat na přístav v Helsinkách. Na tehdejší dobu neurochirurgická operace a tak trefili i úřad, autobusák, školu.....fenomen sekundárních cílů???
Myslet si, že do rozpolcený společnosti po občanský válce vrazím klín bleskovou zimní válkou a ono to rupne je jedno a úspěšná realizace to druhý...a ty následky. Třeba v podobě konclágrů??
Pořád víme prd co vše se ještě tenkrát kroutilo na pozadí. Je potřeba našlapovat obezřetně.....smile


[quote="pid:40635, uid:270"]Válečné zločiny finských vojsk během Velké vlastenecké války[/quote]Víš Ludvíku, když to takto uvedeš, tak mě tlačíš k tomu, abych reagoval.....budiž. Občanská válka ve Finsku a multivektorová Josifova Zimní válka.....pravděpodobně zpackaná v tomto pořadí Jakovlev, Vorošilov a taky Josif Vissarion. Co bylo primárním cílem.....severní finský okruh a nebo územní zisky umožňující lepší obranu Pitěru a ....?? U bombardování Helsinek se to ví. Sovětští to museli vysypat na přístav v Helsinkách. Na tehdejší dobu neurochirurgická operace a tak trefili i úřad, autobusák, školu.....fenomen sekundárních cílů??? Myslet si, že do rozpolcený společnosti po občanský válce vrazím klín bleskovou zimní válkou a ono to rupne je jedno a úspěšná realizace to druhý...a ty následky. Třeba v podobě konclágrů?? Pořád víme prd co vše se ještě tenkrát kroutilo na pozadí. Je potřeba našlapovat obezřetně.....:)

Vedi.Vini......

Co bylo primárním cílem.....severní finský okruh a nebo územní zisky umožňující lepší obranu Pitěru a ....??

Sám pro sebe si počítám s tím, že Stalin (po započtení boje se zrádci ve vlastních řadách) si
i. obsazením části Polska (1940)
(SSSR se +/- přesně zastavil tam, kde byla roku 1919 Brity stanovená tzv. Curzonova linie.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Curzonova_linie
Což bylo +/- území, které před 1. sv. válkou patřilo Rusku a které SSSR po 1. světové válce ztratil během polsko-sovětské války 1919-1920/21, viz tzv. Rižský mír https://cs.wikipedia.org/wiki/Ri%C5%BEsk%C3%BD_m%C3%ADr)
ii. obsazením určité malé části finského území (Karélie) (stalo se během Stalinem "prohrané" sovětsko-finské tzv. "Zimní války" https://cs.wikipedia.org/wiki/Zimn%C3%AD_v%C3%A1lka)
zajistil nutné (ale nikoliv postačující) předpoklady pro vítězství ve 2. světové válce.
Vede mne k tomu vzdálenost (v kilometrech), ve které byli Němci zastaveni pod Moskvou...


[quote="pid:40717, uid:190"]Co bylo primárním cílem.....severní finský okruh a nebo územní zisky umožňující lepší obranu Pitěru a ....??[/quote] Sám pro sebe si počítám s tím, že Stalin (po započtení boje se zrádci ve vlastních řadách) si i. obsazením části Polska (1940) (SSSR se +/- přesně zastavil tam, kde byla roku 1919 Brity stanovená tzv. Curzonova linie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Curzonova_linie Což bylo +/- území, které před 1. sv. válkou patřilo Rusku a které SSSR po 1. světové válce ztratil během polsko-sovětské války 1919-1920/21, viz tzv. Rižský mír https://cs.wikipedia.org/wiki/Ri%C5%BEsk%C3%BD_m%C3%ADr) ii. obsazením určité malé části finského území (Karélie) (stalo se během Stalinem "prohrané" sovětsko-finské tzv. "Zimní války" https://cs.wikipedia.org/wiki/Zimn%C3%AD_v%C3%A1lka) zajistil nutné (ale nikoliv postačující) předpoklady pro vítězství ve 2. světové válce. Vede mne k tomu vzdálenost (v kilometrech), ve které byli Němci zastaveni pod Moskvou...
Upravené 2. 11. 2021 o 20:56

Vede mne k tomu vzdálenost (v kilometrech), ve které byli Němci zastaveni pod Moskvou...
Ajajaja, ajajaj. Tu niekto zobral velmi jednoduchy meter. A vies Ty, preco sa zastavili pred Moskvou? Vies, co sa dialo potom?


[quote="pid:40782, uid:240"]Vede mne k tomu vzdálenost (v kilometrech), ve které byli Němci zastaveni pod Moskvou...[/quote]Ajajaja, ajajaj. Tu niekto zobral velmi jednoduchy meter. A vies Ty, preco sa zastavili pred Moskvou? Vies, co sa dialo potom?

A to už nám viac nedáš len toto

Ajajaja, ajajaj.


A to už nám viac nedáš len toto [quote="pid:40797, uid:642"]Ajajaja, ajajaj.[/quote]
765
6
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept