Mimo kategórií
Skúsenosti, rady, príbehy

Dobrý deň, rád by som sa podelil o svoju skúsenosť z práce, ktorá sa odohrala včera 22.10.21.
Takže, do kancelárie, kde sme 5ti, naklusali slečna P a slečna H s oznamom a rúškami na ústach, že od pondelka 25.10.21 je povinnosť nosiť respirátor na pracovisku, že to nie je ich výmysel, ale nariadenie vlády. Po tomto ozname za mnou prišiel pán D, že slečny H a P sa chcú so mnou porozprávať a aj on bude prítomný. Tak som vošiel do zasadacej miestnosti, kde už slečny sedeli. Keď sme si posadali, tak spustila slečna P krátky monológ o tom, že vedia o mne a mojom probléme dodržiavať nariadenia (na firme je totiž povinnosť nosiť rúško mimo svoje pracovné miesto, čo samozrejme nenosím, ako jediný) a spýtala sa ma či mienim od pondelka dodržiavať nové nariadenie vlády o povinnosti nosiť respirátor na pracovisku. Tak som im odpovedal, že jediné čo budem dodržiavať od pondelka sú zákony tejto krajiny (ČR), ústavu tejto krajiny a pracovne-právny vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom. Čo asi nestačilo, tak mi zopakovala otázku a ja som samozrejme odpoveď zopakoval, čo neustála slečna H a vybuchla, že či im to nemôžem povedať normálne na rovinu, na to som nereagoval. Slečna P asi pochopila a spýtala sa či mienim dodržiavať nariadenie vlády, keďže mienim dodržiavať zákony, ústavu a vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom, tak som len sucho odpovedal, že nariadenie vlády nie je zákon. Potom ma ešte upozornila, že ak nebudem mať v pondelok, pri príchode do práce, nasadený respirátor, tak mi bude odopretý vstup na pracovisko, na čo som len prikývol, že rozumiem a ak k tomu nič nemám, aby som sa pobral späť k práci. Pán D celý čas nepovedal ani slovo.


Cca po hodine mi pán D povedal aby som dokončil rozpracovanú vec a išiel za slečnami do zasadačky, znova. Tam mi slečna P oznámila, že ak mám problém s dodržiavaním nových nariadení, aby som im oznámil či vôbec prídem do práce, aby sa poprípade na to vedeli pripraviť (personálne), na čo som odpovedal, že plánujem prísť do práce. Na to konto mi oznámila povinnosť mať nasadený respirátor nielen pri vstupe do objektu, ale aj na pracovisku po celý pracovný čas mimo konzumácie jedla alebo nápojov, na čom som len prikývol, že som pochopil.


Pre úplnosť, pán D je môj priami nadriadený, slečna H je jeho nadriadená a slečna P zas nadriadená slečny H. V pondelok našej zmene začína nočná šichta a budeme v kancelárii 3ja.


Takže v pondelok večer bude u nás na firme veselo.


Vopred ďakujem za rady alebo ak máte niekto podobnú skúsenosť, kľudne sa podeľte.


Marián.


Dobrý deň, rád by som sa podelil o svoju skúsenosť z práce, ktorá sa odohrala včera 22.10.21. Takže, do kancelárie, kde sme 5ti, naklusali slečna P a slečna H s oznamom a rúškami na ústach, že od pondelka 25.10.21 je povinnosť nosiť respirátor na pracovisku, že to nie je ich výmysel, ale nariadenie vlády. Po tomto ozname za mnou prišiel pán D, že slečny H a P sa chcú so mnou porozprávať a aj on bude prítomný. Tak som vošiel do zasadacej miestnosti, kde už slečny sedeli. Keď sme si posadali, tak spustila slečna P krátky monológ o tom, že vedia o mne a mojom probléme dodržiavať nariadenia (na firme je totiž povinnosť nosiť rúško mimo svoje pracovné miesto, čo samozrejme nenosím, **ako jediný**) a spýtala sa ma či mienim od pondelka dodržiavať nové nariadenie vlády o povinnosti nosiť respirátor na pracovisku. Tak som im odpovedal, že jediné čo budem dodržiavať od pondelka sú zákony tejto krajiny (ČR), ústavu tejto krajiny a pracovne-právny vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom. Čo asi nestačilo, tak mi zopakovala otázku a ja som samozrejme odpoveď zopakoval, čo neustála slečna H a vybuchla, že či im to nemôžem povedať normálne na rovinu, na to som nereagoval. Slečna P asi pochopila a spýtala sa či mienim dodržiavať nariadenie vlády, keďže mienim dodržiavať zákony, ústavu a vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom, tak som len sucho odpovedal, že nariadenie vlády nie je zákon. Potom ma ešte upozornila, že ak nebudem mať v pondelok, pri príchode do práce, nasadený respirátor, tak mi bude odopretý vstup na pracovisko, na čo som len prikývol, že rozumiem a ak k tomu nič nemám, aby som sa pobral späť k práci. Pán D celý čas nepovedal ani slovo. Cca po hodine mi pán D povedal aby som dokončil rozpracovanú vec a išiel za slečnami do zasadačky, znova. Tam mi slečna P oznámila, že ak mám problém s dodržiavaním nových nariadení, aby som im oznámil či vôbec prídem do práce, aby sa poprípade na to vedeli pripraviť (personálne), na čo som odpovedal, že plánujem prísť do práce. Na to konto mi oznámila povinnosť mať nasadený respirátor nielen pri vstupe do objektu, ale aj na pracovisku po celý pracovný čas mimo konzumácie jedla alebo nápojov, na čom som len prikývol, že som pochopil. Pre úplnosť, pán D je môj priami nadriadený, slečna H je jeho nadriadená a slečna P zas nadriadená slečny H. V pondelok našej zmene začína nočná šichta a budeme v kancelárii 3ja. Takže v pondelok večer bude u nás na firme veselo. Vopred ďakujem za rady alebo ak máte niekto podobnú skúsenosť, kľudne sa podeľte. Marián.
Upravené 28. 10. 2021 o 21:23

To je dobré vlákno, jde o prolínání vzájemných zkušeností s podobných situací. Podstatné je právní pozadí těchto nových legislativních norem, zatím je zřejmé, že rezignovali na Pandemický zákon, protože pandemii nejde plošně vyhlásit. Sáhli po jiném Zákoně o veřejném zdraví , ale i ten je v kontradikcích s jinými právními normami. Počkejme, právní rozbory se určitě objeví.


To je dobré vlákno, jde o prolínání vzájemných zkušeností s podobných situací. Podstatné je právní pozadí těchto nových legislativních norem, zatím je zřejmé, že rezignovali na Pandemický zákon, protože pandemii nejde plošně vyhlásit. Sáhli po jiném Zákoně o veřejném zdraví , ale i ten je v kontradikcích s jinými právními normami. Počkejme, právní rozbory se určitě objeví.

Tu by som mozno aj zvolil svejkovanie. Ides okolo pani H das si rusko, prejdes dalej das si ho dole. Napomenie ta, das si rusko, pozrie inam, das si ho dole. "Preco nemate rusko? Ale ved ho mam. Otoci sa a rusko dole." Po case pochopi, ze to nema zmysel. Nemoze ta z prace vyhodit, lebo ked ta napomenie dusic si nasadis smile To ze ho vo zvysny cas vobec nenosis, ju nema co zaujimat. U nas v office mame niekolko vratnikov. Az jeden bol taky drzan, ze mi povedal, ze mam nosit rusko. Ostatni to maju na haku. Takze len ked je on na vratnici tak si rusko dam, ale len na 2 metre co idem okolo neho. A vcera DOKONCA AJ ON NEMAL rusko, tak som uz nevahal ani sekundu a ziadne rusko som si nedaval.
Este existuje isty doslova povedane algoritmus na rozrusanie roznych pravidiel atd ... je podobny overtonovmu oknu. Najprv sa tvaris ze nosis filter. Potom sa tvaris ze nosis rusko. Potom nosis rusko uz len na ustach. Potom nosis len ked na teba niekto pozera. Potom si ho nasadis len ked vidis istu osobu a nakoniec ho nenosis vobec - ale ostatni si na to zvykli a kazdy ti da pokoj. Napr v elektricke nenosim nikdy dusic aj na nose, nie som ochotny sa dusit. Zo zaciatku ma kadejaky iniciativni somari napominali ... teraz vidia ze je to zbytocne, posledne 3 mesiace ma nikto nenapomenul aby som si dal dusic az na oci.


Tu by som mozno aj zvolil svejkovanie. Ides okolo pani H das si rusko, prejdes dalej das si ho dole. Napomenie ta, das si rusko, pozrie inam, das si ho dole. "Preco nemate rusko? Ale ved ho mam. Otoci sa a rusko dole." Po case pochopi, ze to nema zmysel. Nemoze ta z prace vyhodit, lebo ked ta napomenie dusic si nasadis :D To ze ho vo zvysny cas vobec nenosis, ju nema co zaujimat. U nas v office mame niekolko vratnikov. Az jeden bol taky drzan, ze mi povedal, ze mam nosit rusko. Ostatni to maju na haku. Takze len ked je on na vratnici tak si rusko dam, ale len na 2 metre co idem okolo neho. A vcera DOKONCA AJ ON NEMAL rusko, tak som uz nevahal ani sekundu a ziadne rusko som si nedaval. Este existuje isty doslova povedane algoritmus na rozrusanie roznych pravidiel atd ... je podobny overtonovmu oknu. Najprv sa tvaris ze nosis filter. Potom sa tvaris ze nosis rusko. Potom nosis rusko uz len na ustach. Potom nosis len ked na teba niekto pozera. Potom si ho nasadis len ked vidis istu osobu a nakoniec ho nenosis vobec - ale ostatni si na to zvykli a kazdy ti da pokoj. Napr v elektricke nenosim nikdy dusic aj na nose, nie som ochotny sa dusit. Zo zaciatku ma kadejaky iniciativni somari napominali ... teraz vidia ze je to zbytocne, posledne 3 mesiace ma nikto nenapomenul aby som si dal dusic az na oci.
Upravené 23. 10. 2021 o 16:13

roušku na uši, vzor "plenka na bradu". Jde kolem dozor, posunout "plenku na bradu" o pár cm výše, dozor odejde, posunout zpět...


roušku na uši, vzor "plenka na bradu". Jde kolem dozor, posunout "plenku na bradu" o pár cm výše, dozor odejde, posunout zpět...
Upravené 23. 10. 2021 o 16:59

Asi ozaj iba to švejkovanie. Po čase čoraz viac upúštať až nakoniec zistia, že to nemá zmysel. Všimol som si, že to tak funguje. Dajú si na teba pozor možno tak 2 dni a potom “to” pôjde postupne dolu.
Ako pisal @Ferry aj u nás máme asi dvoch iniciativnych vartášov, ktorí upozorňujú na respirátor. (Ja som chodieval “úplne bez”), ale keď ich vidím, dám si cez vrátnici len šál/šatku čo mám okolo krku - len tak na ústa, ale už ich to asi prestáva baviť. Kvôli tomu ma zavolali aj fúkaťsmile
Po čase to vyfučí a nebude sa na to tak pozerať ako prvé dni.

Asi ozaj iba to švejkovanie. Po čase čoraz viac upúštať až nakoniec zistia, že to nemá zmysel. Všimol som si, že to tak funguje. Dajú si na teba pozor možno tak 2 dni a potom “to” pôjde postupne dolu. Ako pisal @Ferry aj u nás máme asi dvoch iniciativnych vartášov, ktorí upozorňujú na respirátor. (Ja som chodieval “úplne bez”), ale keď ich vidím, dám si cez vrátnici len šál/šatku čo mám okolo krku - len tak na ústa, ale už ich to asi prestáva baviť. Kvôli tomu ma zavolali aj fúkať:D Po čase to vyfučí a nebude sa na to tak pozerať ako prvé dni.

Já jsem se rozhodl, že tuhle hru s nimi hrát nebudu.
Takže, ani testování, samozřejmě ani očkování.


Můj zaměstnavatel včas zkrachoval a já se rozhodl zůstat doma, vyčerpávám své úspory. Vlastně to jsou dobře vynaložené peníze.


Momentálně bych, alespoň ve svém (specifickém) oboru nemohl fungovat bez minimálně testování.
Na druhou stranu je mi jasné, že ne každý si toto může dovolit. Tak doufejme, že to brzy přejde...


Navíc, v současné situaci by mě vzhledem k mým postojům ani nikdo nezaměstal smile
Takže, až peníze dojdou, půjdu klidně zametat ulice. Bez jakéhokoli pocitu újmy.


Já jsem se rozhodl, že tuhle hru s nimi hrát nebudu. Takže, ani testování, samozřejmě ani očkování. Můj zaměstnavatel včas zkrachoval a já se rozhodl zůstat doma, vyčerpávám své úspory. Vlastně to jsou dobře vynaložené peníze. Momentálně bych, alespoň ve svém (specifickém) oboru nemohl fungovat bez minimálně testování. Na druhou stranu je mi jasné, že ne každý si toto může dovolit. Tak doufejme, že to brzy přejde... Navíc, v současné situaci by mě vzhledem k mým postojům ani nikdo nezaměstal :D Takže, až peníze dojdou, půjdu klidně zametat ulice. Bez jakéhokoli pocitu újmy.

Důkladně jsem si opět prostudovala MO ochrany dýchacích cest s účinností od 25.10.2021 Č. j.: MZDR 15757/2020-60/MIN/KAN a podle něj můžete v kanceláři sedět a pohybovat se bez dusítka, pokud je další osoba vzdálena více než 1,5 m.
Cituji bod I1b) ve všech ostatních v písmenu a) neuvedených vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj), kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 1,5 metru, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti,
Ale ano, MO překračují meze ústavnosti a zákonnosti Mimochodem bych požadovala, abych povinnost nosit ochranu úst a nosu dostala písemně např. na základě interního předpisu. Zaměstnavatel obecně oprávnění ukládat svým zaměstnancům povinnosti souvisící s protiepidemickými opatřeními nad rámec opatření uložených vládou nemá. Požadavky pro výkon práce musí být z hlediska výkonu práce oprávněné a povahou pracovních činností objektivně vzato ospravedlnitelné a nesmí být v rozporu se zákonem. I v pracovněprávním vztahu platí, že ukládání povinností je možné pouze na základě zákona a v jeho mezích, přičemž základní práva mohou být omezena jen zákonem.
Nemám tušení, co jak se zaměstnavatel zachová. Jedno vím jistě, výpověď kvůli tomu dostat nemůžete. V odmítnutí splnit neoprávněný požadavek zaměstnavatele, v tomto případě, strávit směnu s dusítkem na obličeji, nelze spatřovat ani překážku v práci na straně zaměstnance ve smyslu ust. § 191 a násl. zák. práce, ani výpovědní důvod. Výpovědní důvody jsou v zákoníku práce dané taxativně – to znamená, že si zaměstnavatel jiný důvod, než je daný v zákoně, vymyslet nemůže. Odmítnutí nošení ochrany dýchacích cest mezi výpovědními důvody nenalezneme. Zaměstnanci by zaměstnavatel nemohl dát výpověď ani proto, že by zaměstnanec nesplňoval požadavky pro výkon práce, dané zaměstnavatelem, protože takový požadavek by zaměstnavatel ve vztahu k zaměstnanci vznést nemohl. Ale … stát se to může, pokud bude zaměstnavatel postupovat protizákonně. Takže, v případě, že by zaměstnanec dostal výpověď, protože nesplnil požadavky zaměstnavatele, aby nosil ochranu dýchacích cest, byl by to v první moment zaměstnanec, kdo by měl problém, protože by to byl on, kdo by se musel bránit. Nejdříve by měl zaměstnavateli zaslat oznámení, že výpověď považuje za neplatnou, a trvá na tom, aby ho zaměstnavatel nadále zaměstnával. Pokud by mu zaměstnavatel nevyhověl, bylo by třeba podat žalobu k soudu.
Podle mě hlavně chtějte vše písemně, ať už se stane cokoli. Popřípadě si pořizujte nahrávky. Jinak přeji hodně štěstí.


Důkladně jsem si opět prostudovala MO ochrany dýchacích cest s účinností od 25.10.2021 Č. j.: MZDR 15757/2020-60/MIN/KAN a podle něj můžete v kanceláři sedět a pohybovat se bez dusítka, pokud je další osoba vzdálena více než 1,5 m. Cituji bod I1b) ve všech ostatních v písmenu a) neuvedených vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj), kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 1,5 metru, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti, Ale ano, MO překračují meze ústavnosti a zákonnosti Mimochodem bych požadovala, abych povinnost nosit ochranu úst a nosu dostala písemně např. na základě interního předpisu. Zaměstnavatel obecně oprávnění ukládat svým zaměstnancům povinnosti souvisící s protiepidemickými opatřeními nad rámec opatření uložených vládou nemá. Požadavky pro výkon práce musí být z hlediska výkonu práce oprávněné a povahou pracovních činností objektivně vzato ospravedlnitelné a nesmí být v rozporu se zákonem. I v pracovněprávním vztahu platí, že ukládání povinností je možné pouze na základě zákona a v jeho mezích, přičemž základní práva mohou být omezena jen zákonem. Nemám tušení, co jak se zaměstnavatel zachová. Jedno vím jistě, výpověď kvůli tomu dostat nemůžete. V odmítnutí splnit neoprávněný požadavek zaměstnavatele, v tomto případě, strávit směnu s dusítkem na obličeji, nelze spatřovat ani překážku v práci na straně zaměstnance ve smyslu ust. § 191 a násl. zák. práce, ani výpovědní důvod. Výpovědní důvody jsou v zákoníku práce dané taxativně – to znamená, že si zaměstnavatel jiný důvod, než je daný v zákoně, vymyslet nemůže. Odmítnutí nošení ochrany dýchacích cest mezi výpovědními důvody nenalezneme. Zaměstnanci by zaměstnavatel nemohl dát výpověď ani proto, že by zaměstnanec nesplňoval požadavky pro výkon práce, dané zaměstnavatelem, protože takový požadavek by zaměstnavatel ve vztahu k zaměstnanci vznést nemohl. Ale … stát se to může, pokud bude zaměstnavatel postupovat protizákonně. Takže, v případě, že by zaměstnanec dostal výpověď, protože nesplnil požadavky zaměstnavatele, aby nosil ochranu dýchacích cest, byl by to v první moment zaměstnanec, kdo by měl problém, protože by to byl on, kdo by se musel bránit. Nejdříve by měl zaměstnavateli zaslat oznámení, že výpověď považuje za neplatnou, a trvá na tom, aby ho zaměstnavatel nadále zaměstnával. Pokud by mu zaměstnavatel nevyhověl, bylo by třeba podat žalobu k soudu. Podle mě hlavně chtějte vše písemně, ať už se stane cokoli. Popřípadě si pořizujte nahrávky. Jinak přeji hodně štěstí.

Mně zajímá další část nařízení, kdy restaurace mají nařízeno kontrovat hosty. To přeci nemůže být v pořádku ani právně natož v souladu s ústavou. Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?


Mně zajímá další část nařízení, kdy restaurace mají nařízeno kontrovat hosty. To přeci nemůže být v pořádku ani právně natož v souladu s ústavou. Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?

restaurace mají nařízeno kontrovat hosty

Reaguje advokátka Jana Zwyrtek Hamplová: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nic-neplatit-vsechno-si-nahravat-Uz-pry-pretekla-mez-Az-vas-prijdou-lustrovat-hygienici-680812?fbclid=IwAR339579m_tFZ6XWJcbHQVa9_5EsnxLg7NAHjNkAGF9xJVxPN7N65JSFUuo


[quote="pid:39233, uid:426"]restaurace mají nařízeno kontrovat hosty[/quote] Reaguje advokátka Jana Zwyrtek Hamplová: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nic-neplatit-vsechno-si-nahravat-Uz-pry-pretekla-mez-Az-vas-prijdou-lustrovat-hygienici-680812?fbclid=IwAR339579m_tFZ6XWJcbHQVa9_5EsnxLg7NAHjNkAGF9xJVxPN7N65JSFUuo

To přeci nemůže být v pořádku ani právně natož v souladu s ústavou.


Tak především, hostinský není oprávněn zkoumat Váš zdravotní stav.


A pro případ kontroly nejdůležitější věta, kterou je si nutné zapamatovat:


"Využívám svého práva podle paragrafu 53 a 55 správního řádu a na jeho základě odmítám podávat jakékoli vysvětlení, výpověď, nebo předkládat jakýkoli důkaz."


[quote="pid:39233, uid:426"]To přeci nemůže být v pořádku ani právně natož v souladu s ústavou.[/quote] Tak především, hostinský není oprávněn zkoumat Váš zdravotní stav. A pro případ kontroly nejdůležitější věta, kterou je si nutné zapamatovat: "**Využívám svého práva podle paragrafu 53 a 55 správního řádu a na jeho základě odmítám podávat jakékoli vysvětlení, výpověď, nebo předkládat jakýkoli důkaz.**"

Shrnuto, podtrženo v případě kontroly:
Chtějte znát zákon, podle kterého vás buzerují;
Chtějte přesný důvod (tohle je spíš pro vaši zábavu, hodí se zvláště po vypití tří čtyř piv a s partou kamarádů – argumentujte tím klimaaktivistou!);
Po slovní přestřelce se bohužel musíte legitimovat (tady bych si zašpásovala – nenoste občanku, žádejte ztotožnění, dokud si hrají na právní stát, můžete);
Nepřijměte pokutu na místě, tzv. blok;
Čekejte na příkaz – pozor na jeho doručení;
Podejte ihned odpor;
Vyjádřete se ve správním řízení o přestupku;
Podejte odvolání proti rozhodnutí;
Podejte žalobu proti rozhodnutí o odvolání (spojenou s incidenčním přezkumem mimořádného opatření).
Více zde: https://stavbeznouze.cz/blog/co-delat-kdyz-se-stretnete-z-blbcem-z-khs-ci-od-svestek/


Shrnuto, podtrženo v případě kontroly: Chtějte znát zákon, podle kterého vás buzerují; Chtějte přesný důvod (tohle je spíš pro vaši zábavu, hodí se zvláště po vypití tří čtyř piv a s partou kamarádů – argumentujte tím klimaaktivistou!); Po slovní přestřelce se bohužel musíte legitimovat (tady bych si zašpásovala – nenoste občanku, žádejte ztotožnění, dokud si hrají na právní stát, můžete); Nepřijměte pokutu na místě, tzv. blok; Čekejte na příkaz – pozor na jeho doručení; Podejte ihned odpor; Vyjádřete se ve správním řízení o přestupku; Podejte odvolání proti rozhodnutí; Podejte žalobu proti rozhodnutí o odvolání (spojenou s incidenčním přezkumem mimořádného opatření). Více zde: https://stavbeznouze.cz/blog/co-delat-kdyz-se-stretnete-z-blbcem-z-khs-ci-od-svestek/

Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?
Ano zavedli. Mame tu farbickovane okresy. Podla toho ake pridu rozkazy zo zahranicia, tak mikas si vyfarbi omalovanku s okresmi a restauracie a ini uzitocni idioti skacu do pozoru. Realita je taka, ze na vychode dokonca chodi hygiena a dava pokuty (ktore samozrejme nema pravo ukladat obycajnym ludom ... ale hold). Ked vyfarbickovali nas okres na oranzovo ci ako, kedy uz len zaockovani mozu ist do vnutra restiky, tak som siel aj tak.
Kolega mi vo vnutri hovori
"Ale ved ty uz by si tu nemal sediet"
"No nemal by som"
"Ale tu sedis!"
"Ano sedim. Nebojim sa. Ak ma poziadaju aby som odisiel tak odidem, ale nikto ma o to neziadal smile "
Kolega s nepochopenim pozeral na mna, ako som si dovolil vedome porusit mikasove nariadenie, ktore ma v jeho ociach vacsiu silu ako desatoro smile
Teraz ked sme dokonca bordovy okres tak sa ma opytala raz casnicka "Ste ockovany, ze ano?" Odpovedal som "Ano". Asi sa ma pytala, ze ci som ockovany proti tetanu, lebo ano pred 2 rokmi ma ockovali proti tetanu. Alebo mozno myslela ockovanie co som dostaval ako decko ... Odpovedal som podla svedomia. To sa pytali len v prvy den. Teraz sa uz nepytaju. Ale aj brat mal skusenost, kedy siel do vnutra jednej restiky a ho pytali preukaz ockovaci tak "hladal, hlada, ale nenasiel ho u seba, momentalne ho pri sebe nemal (nebol ockovany vobec smile ale zahral divadlo, vynasiel sa)" - tak museli ist inde (vlastnik restiky je zrejme posera).
Tiez sme boli s kamaratmi vonku, ze reku na pivo ideme. A oni s udivom pozerali na mna ako pojdem do vnutra na pivo, ked tam len zastiepeni mozu ist. Povedal som mu "Pozeraj". Vosiel som pozdravil som a sadol som si. Dali mi pivo a sedel som dalej. Tie nechapave pohlady su na nezaplatenie. Nechapu, ze pre mna je umely zakon NIC. Jedine zakony co pocuvam su zaKONY Stvoritela. Hlupe vyhlasky, zakony a nariadenia nech si poslucha kto chce.
Teraz ked este pritvrdili, tak som bol zase s kolegom na obed. Uz sa ma ani nepytal, ze ako je mozne, ze este stale si idem na obed. Vedel ze ma to nezaujima a riesili sme ine veci pri obede.
Ale co som pocul, tak na vychode korona nejako stratila popularitu. Zastiepeny kolega hovoril, ze v presove su restiky furt plne. Nikto tam na nic nepozera. Podobe aj ta restika kde ja chodim na obedy. Ako ja sa tym hygienikom ani necudujem, pretoze ak im zacne tam clovek vykladat, ze oni nemaju pravo pytat od neho doklady a ze je to zneuztie pravaomoci, a hned opyta aj meno prezvisko a datum narodenia kontrolora ... tak uz srandy koncia. Ani kontrolorom sa nechce tahat po sudoch. A so zaznamom ich poholdna praca konci.
Proste treba robit diverznu cinnost, tvarit sa ze vsetko pocuvas a pritom podkopavat a podkopavat cely tento fasizmus. Ale treba si dat pozor, lebo prudky odpor vyvolava taku istu prudku reakciu ale opacneho nasmerovani - tjs mozu na vas zavolat policiu a robit problemy. Ale diverznu cinnost v podobe malych prekracovani tento system akoby neregistruje, prehliada. A takto po malych kusockoch podkopeme tento fasizmus. Ved uz aj sa zacinaju dvihat hlasy ze je potrebny nejaky dalsi socialny skrat, lebo korona uz "nefunguje".


[quote="pid:39233, uid:426"]Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?[/quote] Ano zavedli. Mame tu farbickovane okresy. Podla toho ake pridu rozkazy zo zahranicia, tak mikas si vyfarbi omalovanku s okresmi a restauracie a ini uzitocni idioti skacu do pozoru. Realita je taka, ze na vychode dokonca chodi hygiena a dava pokuty (ktore samozrejme nema pravo ukladat obycajnym ludom ... ale hold). Ked vyfarbickovali nas okres na oranzovo ci ako, kedy uz len zaockovani mozu ist do vnutra restiky, tak som siel aj tak. Kolega mi vo vnutri hovori "Ale ved ty uz by si tu nemal sediet" "No nemal by som" "Ale tu sedis!" "Ano sedim. Nebojim sa. Ak ma poziadaju aby som odisiel tak odidem, ale nikto ma o to neziadal :) " Kolega s nepochopenim pozeral na mna, ako som si dovolil vedome porusit mikasove nariadenie, ktore ma v jeho ociach vacsiu silu ako desatoro :D Teraz ked sme dokonca bordovy okres tak sa ma opytala raz casnicka "Ste ockovany, ze ano?" Odpovedal som "Ano". Asi sa ma pytala, ze ci som ockovany proti tetanu, lebo ano pred 2 rokmi ma ockovali proti tetanu. Alebo mozno myslela ockovanie co som dostaval ako decko ... Odpovedal som podla svedomia. To sa pytali len v prvy den. Teraz sa uz nepytaju. Ale aj brat mal skusenost, kedy siel do vnutra jednej restiky a ho pytali preukaz ockovaci tak "hladal, hlada, ale nenasiel ho u seba, momentalne ho pri sebe nemal (nebol ockovany vobec :D ale zahral divadlo, vynasiel sa)" - tak museli ist inde (vlastnik restiky je zrejme posera). Tiez sme boli s kamaratmi vonku, ze reku na pivo ideme. A oni s udivom pozerali na mna ako pojdem do vnutra na pivo, ked tam len zastiepeni mozu ist. Povedal som mu "Pozeraj". Vosiel som pozdravil som a sadol som si. Dali mi pivo a sedel som dalej. Tie nechapave pohlady su na nezaplatenie. Nechapu, ze pre mna je umely zakon NIC. Jedine zakony co pocuvam su zaKONY Stvoritela. Hlupe vyhlasky, zakony a nariadenia nech si poslucha kto chce. Teraz ked este pritvrdili, tak som bol zase s kolegom na obed. Uz sa ma ani nepytal, ze ako je mozne, ze este stale si idem na obed. Vedel ze ma to nezaujima a riesili sme ine veci pri obede. Ale co som pocul, tak na vychode korona nejako stratila popularitu. Zastiepeny kolega hovoril, ze v presove su restiky furt plne. Nikto tam na nic nepozera. Podobe aj ta restika kde ja chodim na obedy. Ako ja sa tym hygienikom ani necudujem, pretoze ak im zacne tam clovek vykladat, ze oni nemaju pravo pytat od neho doklady a ze je to zneuztie pravaomoci, a hned opyta aj meno prezvisko a datum narodenia kontrolora ... tak uz srandy koncia. Ani kontrolorom sa nechce tahat po sudoch. A so zaznamom ich poholdna praca konci. Proste treba robit diverznu cinnost, tvarit sa ze vsetko pocuvas a pritom podkopavat a podkopavat cely tento fasizmus. Ale treba si dat pozor, lebo prudky odpor vyvolava taku istu prudku reakciu ale opacneho nasmerovani - tjs mozu na vas zavolat policiu a robit problemy. Ale diverznu cinnost v podobe malych prekracovani tento system akoby neregistruje, prehliada. A takto po malych kusockoch podkopeme tento fasizmus. Ved uz aj sa zacinaju dvihat hlasy ze je potrebny nejaky dalsi socialny skrat, lebo korona uz "nefunguje".

ak ti ide o princip, tak neporadim, ak ti ide o to, ze sa zle dycha, tak je niekolko moznosti:


nemozes si nechat narast obrovsku bradu? ako ptakovina jak drat, ale respirator kvoli brade vobec netesni a cim vacsia brada, tym sa ti bude lahsie dychat.


respirator je tusim poskladany z mnohych vrstiev, skus si niektore vybrat a narobit sidlom diery do ostavajucich vrstiev.


Ako jeden mudry pan raz povedal, cisarovi cisarovo, Bohu bozie. Nema zmysel ist sam proti muru. A ako ziadna praca nestoji za to, aby kvoli nej clovek prisiel o zdravie, ani ten respirator nestoji za to, aby si o nu prisiel. Lepsie je svejkovat a medzitym si najst pracu inde. Ak mas dost penazi, mozes skusit aj zaloby, ale to je na dlho. To by bolo potrebne aby sa takych ludi naslo vo firme viacero.


ak ti ide o princip, tak neporadim, ak ti ide o to, ze sa zle dycha, tak je niekolko moznosti: nemozes si nechat narast obrovsku bradu? ako ptakovina jak drat, ale respirator kvoli brade vobec netesni a cim vacsia brada, tym sa ti bude lahsie dychat. respirator je tusim poskladany z mnohych vrstiev, skus si niektore vybrat a narobit sidlom diery do ostavajucich vrstiev. Ako jeden mudry pan raz povedal, cisarovi cisarovo, Bohu bozie. Nema zmysel ist sam proti muru. A ako ziadna praca nestoji za to, aby kvoli nej clovek prisiel o zdravie, ani ten respirator nestoji za to, aby si o nu prisiel. Lepsie je svejkovat a medzitym si najst pracu inde. Ak mas dost penazi, mozes skusit aj zaloby, ale to je na dlho. To by bolo potrebne aby sa takych ludi naslo vo firme viacero.

Moderator

Děkuji za odpovědi. Mně to zajímá hlavně z hlediska obsluhy restaurace, jak mohou chtít, aby obsluha někoho kontrolovala. A jak může hygienická stanice pokutovat, že obsluha si nevyžádá doklady.


Jestli to chápu správně, tak obsluha nemá právo po někom vyžadovat nějaké a kontrolovat nějaké doklady, je to až skoro na hlavu padlé a jde proti všem dosavadním deklarovaným principům státu a demokracie.


Děkuji za odpovědi. Mně to zajímá hlavně z hlediska obsluhy restaurace, jak mohou chtít, aby obsluha někoho kontrolovala. A jak může hygienická stanice pokutovat, že obsluha si nevyžádá doklady. Jestli to chápu správně, tak obsluha nemá právo po někom vyžadovat a kontrolovat nějaké doklady, je to až skoro na hlavu padlé a jde proti všem dosavadním deklarovaným principům státu a demokracie.
Upravené 23. 10. 2021 o 19:27

Vopred ďakujem za rady

Jestli s tím příjdou ke mně do práce, tak si nacpu hubu žvýkačkama a do kapsy si dám rohlík....prostě jím.


[quote="pid:39202, uid:355"]Vopred ďakujem za rady[/quote] Jestli s tím příjdou ke mně do práce, tak si nacpu hubu žvýkačkama a do kapsy si dám rohlík....prostě jím.

Mimochodem bych požadovala, abych povinnost nosit ochranu úst a nosu dostala písemně např. na základě interního předpisu.


Viete mi povedať ako taký vnútorný predpis má vyzerať? Ja len aby za vnútorný predpis nepovažovali akýkoľvek vyvesený pamflet niekde na nástenke.


Ďakujem.


[quote="pid:39232, uid:547"]Mimochodem bych požadovala, abych povinnost nosit ochranu úst a nosu dostala písemně např. na základě interního předpisu.[/quote] Viete mi povedať ako taký vnútorný predpis má vyzerať? Ja len aby za vnútorný predpis nepovažovali akýkoľvek vyvesený pamflet niekde na nástenke. Ďakujem.

Podle mě hlavně chtějte vše písemně, ať už se stane cokoli.

Ale hlavne nech tam je podpis nadriadeného...bez podpisu si s tým papierom môžu vytrieť to ...oné...


Popřípadě si pořizujte nahrávky.

Alebo aj fotky. Zo všadiaľ. Každé ich porušenie protipandemických opatrení. Archivovať, v správny čas použiť. Pre zamestnávateľa horšie ako štrajk je dodržiavanie BOZP. Treba používať ich praktiky.


[quote="pid:39232, uid:547"]Podle mě hlavně chtějte vše písemně, ať už se stane cokoli.[/quote] Ale hlavne nech tam je podpis nadriadeného...bez podpisu si s tým papierom môžu vytrieť to ...oné... [quote="pid:39232, uid:547"]Popřípadě si pořizujte nahrávky.[/quote] Alebo aj fotky. Zo všadiaľ. Každé ich porušenie protipandemických opatrení. Archivovať, v správny čas použiť. Pre zamestnávateľa horšie ako štrajk je dodržiavanie BOZP. Treba používať ich praktiky.

Tu by som mozno aj zvolil svejkovanie. Ides okolo pani H das si rusko, prejdes dalej das si ho dole. Napomenie ta, das si rusko, pozrie inam, das si ho dole. "Preco nemate rusko? Ale ved ho mam. Otoci sa a rusko dole."

Proste treba robit diverznu cinnost, tvarit sa ze vsetko pocuvas a pritom podkopavat a podkopavat cely tento fasizmus. Ale treba si dat pozor, lebo prudky odpor vyvolava taku istu prudku reakciu ale opacneho nasmerovani - tjs mozu na vas zavolat policiu a robit problemy. Ale diverznu cinnost v podobe malych prekracovani tento system akoby neregistruje, prehliada. A takto po malych kusockoch podkopeme tento fasizmus.

Počítám, že toto je optimální postup. Žádný prudký odpor, s minimem vynaložené energie maximální výsledek.
Jako prut: pod tlakem se ohne a pak švihne.
Smějící se bestie.
Nechat rozejít slova (souhlas souhlas) a činy (prdlajs prdlajs).
Švejkovat.
Ai-ki-do.
Protahovat, argumentovat, zdržovat, vyžadovat, nahrávat si, žádat legitimace kontrolorů...
Tahat se po soudech je sice chvályhodné hrdinství, ale spíš pro profesionály, stojí to hodně energie.


[quote="pid:39221, uid:106"]Tu by som mozno aj zvolil svejkovanie. Ides okolo pani H das si rusko, prejdes dalej das si ho dole. Napomenie ta, das si rusko, pozrie inam, das si ho dole. "Preco nemate rusko? Ale ved ho mam. Otoci sa a rusko dole."[/quote] [quote="pid:39242, uid:106"]Proste treba robit diverznu cinnost, tvarit sa ze vsetko pocuvas a pritom podkopavat a podkopavat cely tento fasizmus. Ale treba si dat pozor, lebo prudky odpor vyvolava taku istu prudku reakciu ale opacneho nasmerovani - tjs mozu na vas zavolat policiu a robit problemy. Ale diverznu cinnost v podobe malych prekracovani tento system akoby neregistruje, prehliada. A takto po malych kusockoch podkopeme tento fasizmus.[/quote] Počítám, že toto je optimální postup. Žádný prudký odpor, s minimem vynaložené energie maximální výsledek. Jako prut: pod tlakem se ohne a pak švihne. Smějící se bestie. Nechat rozejít slova (souhlas souhlas) a činy (prdlajs prdlajs). Švejkovat. Ai-ki-do. Protahovat, argumentovat, zdržovat, vyžadovat, nahrávat si, žádat legitimace kontrolorů... Tahat se po soudech je sice chvályhodné hrdinství, ale spíš pro profesionály, stojí to hodně energie.

Vopred ďakujem za rady alebo ak máte niekto podobnú skúsenosť, kľudne sa podeľte.

Dobrý den, překvapuje mě, že tu není dostatečně známo Zdravé fórum. Tam máte odkazy na postupy jak na to - přidávám:
https://www.zdraveforum.cz/zdrave-forum-navody.html


[quote="pid:39202, uid:355"]Vopred ďakujem za rady alebo ak máte niekto podobnú skúsenosť, kľudne sa podeľte.[/quote] Dobrý den, překvapuje mě, že tu není dostatečně známo Zdravé fórum. Tam máte odkazy na postupy jak na to - přidávám: https://www.zdraveforum.cz/zdrave-forum-navody.html
Upravené 24. 10. 2021 o 09:07

Doporucuji svejkovat. Nevim, zda autor tohoto vlakna jakozto bratr Slovak ma svejkovani v krvi. Na nasi strane Cesko-Slovenska ho vsak zvladame uz spoustu let a vzdy fungovalo.


Ja osobne jsem si ve ctvrtek na firemni porade dovolil pouzit metodu, ktere rikam "inverzni svejkovani". Nejdrive jsem podal tvrdy odpor a rekl, ze zadne debilni respiratory uz nosit nebudu, nacez jsem se po chvilce "umirnil" a rekl, ze samozrejme budu respektovat strach ockovanych a v jejich pritomnosti si ho nasadim. Skoro me ti hlupaci jeste pochvalili.


Doporucuji svejkovat. Nevim, zda autor tohoto vlakna jakozto bratr Slovak ma svejkovani v krvi. Na nasi strane Cesko-Slovenska ho vsak zvladame uz spoustu let a vzdy fungovalo. Ja osobne jsem si ve ctvrtek na firemni porade dovolil pouzit metodu, ktere rikam "inverzni svejkovani". Nejdrive jsem podal tvrdy odpor a rekl, ze zadne debilni respiratory uz nosit nebudu, nacez jsem se po chvilce "umirnil" a rekl, ze samozrejme budu respektovat strach ockovanych a v jejich pritomnosti si ho nasadim. Skoro me ti hlupaci jeste pochvalili.

Dobrý deň,


ďakujem Vám všetkým za rady, postrehy a tipy, na základe ktorých som sa rozhodol, že budem z každého robiť trochu. Keď bude potreba, tak hájiť zákon, inokedy švejkovať atp. Hlavne v pondelok mi začne nočná a to "panstvo" bude prítomné len na predanie zmeny +- pol hodinu, tak to nejako prežijem, každopádne slečna P mi oznámila v piatok, že si musím doniesť vlastný respirátor, čo nemám v pláne nakoľko opatrenie hovorí jasne, že je to povinnosťou zamestnávateľa, tak im dám nažrať ich medicíny...


Ešte raz ďakujem a kľudne pridávajte svoje príbehy. Ja prídem s aktualizáciou asi až v utorok ráno.


Budme silní a nenechajme sa zlomiť.


Marián


Dobrý deň, ďakujem Vám všetkým za rady, postrehy a tipy, na základe ktorých som sa rozhodol, že budem z každého robiť trochu. Keď bude potreba, tak hájiť zákon, inokedy švejkovať atp. Hlavne v pondelok mi začne nočná a to "panstvo" bude prítomné len na predanie zmeny +- pol hodinu, tak to nejako prežijem, každopádne slečna P mi oznámila v piatok, že si musím doniesť vlastný respirátor, čo nemám v pláne nakoľko opatrenie hovorí jasne, že je to povinnosťou zamestnávateľa, tak im dám nažrať ich medicíny... Ešte raz ďakujem a kľudne pridávajte svoje príbehy. Ja prídem s aktualizáciou asi až v utorok ráno. Budme silní a nenechajme sa zlomiť. Marián

Viete mi povedať ako taký vnútorný predpis má vyzerať? Ja len aby za vnútorný predpis nepovažovali akýkoľvek vyvesený pamflet niekde na nástenke.

Samozřejmě, že to nesmí být jakýkoli vymyšlený pamflet na nástěnce. Dopodrobna tuto problematiku rozebírá JUDr. Vladana Vališová zde: https://advokatnidenik.cz/2021/09/10/k-otazce-internich-predpisu-zamestnavatele-ve-vztahu-k-prevenci-onemocneni-covid-19-v-otazkach-a-odpovedich/


[quote="pid:39269, uid:355"]Viete mi povedať ako taký vnútorný predpis má vyzerať? Ja len aby za vnútorný predpis nepovažovali akýkoľvek vyvesený pamflet niekde na nástenke.[/quote] Samozřejmě, že to nesmí být jakýkoli vymyšlený pamflet na nástěnce. Dopodrobna tuto problematiku rozebírá JUDr. Vladana Vališová zde: https://advokatnidenik.cz/2021/09/10/k-otazce-internich-predpisu-zamestnavatele-ve-vztahu-k-prevenci-onemocneni-covid-19-v-otazkach-a-odpovedich/

Toto jsem měl připravené pro zaměstnavatele (na testování). Jestli to bylo od právníků J.Z. Hamplové, Naxery, nebo někoho jiného, už nevím.


Vyjádření k testování zaměstnanců ve firmách


Vážený zaměstnavateli,


Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo dne 22.3.2021 mimořádná opatření vedené pod. č.j. MZDR 47828/2020-26/MIN/KAN, přikazující povinné a plošné testování zaměstnanců a provést jejich vyšetření na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS CoV-2 prostřednictvím POC antigenních testů. Tato mimořádná opatření však mohou být v rozporu s platnými právními normami, a to zejména:
a) článkem 4 odst. 1) Listiny základních práv a svobod, kdy povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod,
b) Všeobecnou deklarací o bioetice a lidských právech z 19. října 2005, zejména článkem 3, 5 a 6,
c) § 28 odst. 1) a 3) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách,
d) § 34 odst. 1) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách.


Vzhledem k výše uvedenému si dovoluji vám poskytnout informaci, že v případě, budou-li své zaměstnance i přes jejich nesouhlas zaměstnavatelé nutit k danému testování, mohou se dopouštět trestného jednání, a to přečinu Útisku dle § 177 odst. 1 zákona č. 40/2009 Sb., „Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“


Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3 písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb.


Také, budou-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1) a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb.


Odevzdání biologického materiálu je (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES).


Dále je testování ve firmách a zjišťování zdravotního stavu zaměstnance zaměstnavatelem v rozporu se zákonem 372/2011 – Zákon o zdravotních službách a jejich poskytování (Zákon o zdravotních službách).


Žádám proto, abyste k této otázce přistupovali velmi uvážlivě, s ohledem na platné právní normy České republiky i s ohledem na práva občanů a vašich pracovníků.


Děkuji.


V …………………………….………………. dne ………………….


Předal: ……………………………………………………………….. Převzal: ………………………………………………………………..
(zaměstnanec) (zaměstnavatel)


Toto jsem měl připravené pro zaměstnavatele (na testování). Jestli to bylo od právníků J.Z. Hamplové, Naxery, nebo někoho jiného, už nevím. Vyjádření k testování zaměstnanců ve firmách Vážený zaměstnavateli, Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo dne 22.3.2021 mimořádná opatření vedené pod. č.j. MZDR 47828/2020-26/MIN/KAN, přikazující povinné a plošné testování zaměstnanců a provést jejich vyšetření na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS CoV-2 prostřednictvím POC antigenních testů. Tato mimořádná opatření však mohou být v rozporu s platnými právními normami, a to zejména: a) článkem 4 odst. 1) Listiny základních práv a svobod, kdy povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod, b) Všeobecnou deklarací o bioetice a lidských právech z 19. října 2005, zejména článkem 3, 5 a 6, c) § 28 odst. 1) a 3) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, d) § 34 odst. 1) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách. Vzhledem k výše uvedenému si dovoluji vám poskytnout informaci, že v případě, budou-li své zaměstnance i přes jejich nesouhlas zaměstnavatelé nutit k danému testování, mohou se dopouštět trestného jednání, a to přečinu Útisku dle § 177 odst. 1 zákona č. 40/2009 Sb., „Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“ Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3 písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb. Také, budou-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1) a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb. Odevzdání biologického materiálu je (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES). Dále je testování ve firmách a zjišťování zdravotního stavu zaměstnance zaměstnavatelem v rozporu se zákonem 372/2011 – Zákon o zdravotních službách a jejich poskytování (Zákon o zdravotních službách). Žádám proto, abyste k této otázce přistupovali velmi uvážlivě, s ohledem na platné právní normy České republiky i s ohledem na práva občanů a vašich pracovníků. Děkuji. V …………………………….………………. dne …………………. Předal: ……………………………………………………………….. Převzal: ……………………………………………………………….. (zaměstnanec) (zaměstnavatel)

Toto jsem měl připravené pro zaměstnavatele (na testování). Jestli to bylo od právníků J.Z. Hamplové, Naxery, nebo někoho jiného, už nevím.

Už jsem to dohledal - bylo to z ALIANCE NÁRODNÍCH SIL.


[quote="pid:39395, uid:573"]Toto jsem měl připravené pro zaměstnavatele (na testování). Jestli to bylo od právníků J.Z. Hamplové, Naxery, nebo někoho jiného, už nevím.[/quote] Už jsem to dohledal - bylo to z ALIANCE NÁRODNÍCH SIL.

No a ještě něco, co jsem dohledal k dětem ve škole. Opět z ANS
Text tučně jsem do vzorového vyjádření doplnil. Dole jsou jména autorů.


Název školy:
Adresa:
K rukám ředitele (ředitelky)
(na vědomí rovněž třídnímu učiteli / učitelce a starostovi města/obce)


V _ dne _ 2021
Vážený pane řediteli (vážená paní ředitelko),


já, __ , nar. __, bytem _,


jako otec/matka dítěte: __, nar. __,
žáka(žákyně) Vaší školy,
kategoricky nesouhlasím, aby si mé shora uvedené dítě ve Vaší škole veřejně samo provádělo test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 a už vůbec ne, aby mu takový test prováděla jiná osoba, ani aby bylo mé dítě kýmkoli nuceno v průběhu pobytu ve škol(c)e užívat jakýkoli prostředek ochrany dýchacích cest.
Opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR (dále též jen „MZd“) ze dne 06.04.2021, č.j. MZDR 14592/2021-3/MIN/KAN, je s odkazem na ust. § 69 odst. 1 písm. i) z.č. 258/2000 Sb. umožněna osobní účast dětí na výuce pouze za podmínky absence příznaků onemocnění Covid-19 a současně podstoupením antigenního testu a prokázání jeho negativního výsledku.
Opatřením MZd ze dne 06.04.2021 č. j.: MZDR 15757/2020-47/MIN/KAN se s odkazem na ust. § 69 odst. 1 písm. i) zakazuje ve všech vnitřních prostorech, vč. prostor školy, pohyb a pobyt bez prostředku ochrany dýchacích cest.
Obě opatření MZd nařizující testování dětí a ukládající užívání prostředků ochrany dýchacích cest, s odkazem na níže uvedený odborný právní názor a nespočet studií z oblasti zdravotnictví, zcela neoprávněně zasahují do základních práv mého dítěte na ochranu lidské důstojnosti, jakož i do dalších základních práv a svobod zaručených mezinárodními smlouvami, jimiž je Česká republika vázána, Ústavou ČR, Listinou základních práv a svobod a dalšími zákony České republiky.
Ujišťuji Vás, že jako zákonný zástupce pečlivě a nepřetržitě sleduji zdravotní stav svého dítěte a v případě vzniku jakýchkoli pochybností o tom, že jeho zdravotní stav, možnou nákazu nemocí COVID-19 nevyjímaje, neumožňuje účast na prezenční školní výuce, bych svému dítěti účast na prezenční výuce neumožnil(a), kontaktoval(a) bych neprodleně příslušného poskytovatele zdravotní péče a neúčast na školní docházce omluvil(a).
S ohledem na výše uvedené proto konstatuji, že pokud se mé dítě dostaví k prezenční výuce, je toto jednoznačným konkludentním potvrzením skutečnosti, že mu jeho zdravotní stav účast na prezenční výuce plně umožňuje.
Upozorňuji Vás, že opatření Ministerstva zdravotnictví ČR je opatřením obecné povahy, tedy aktem nižší právní síly, než je zákon či podzákonný právní předpis. Takové opatření tedy nesmí být v rozporu ani s „běžnými“ zákony, natož ustanoveními Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR. Musím ale konstatovat, že právě opatření ministerstva, kterými je mému nezletilému dítěti uložena povinnost samo sebe testovat a prokazovat se veřejně negativním výsledkem takového testu a povinnost nošení prostředku ochrany dýchacích cest, v rozporu se zákony je a přímo krátí mé dítě na jeho Listinou zaručených právech a svobodách, přičemž k takovému zásahu do práv mého dítěte není žádný opodstatněný zájem.
Dle zákona č. 372/2011 Sb. je testování na přítomnost jakékoli nemoci nebo jejího původce (vč. SARS-CoV-2) zdravotní službou (§ 5 odst. 2 písm. b). Dle § 28 lze pacientovi zdravotní službu poskytnout pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem a každý pacient má právo na poskytování zdravotních služeb na náležité odborné úrovni. Pacient má také právo na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce, popřípadě osoby určené zákonným zástupcem, pěstouna nebo jiné osoby, do jejíž péče byl pacient na základě rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu svěřen, je-li nezletilou osobou. Dovoluji si Vás rovněž upozornit, že poskytování zdravotních služeb třetí osobou, která k tomu není oprávněna, může naplnit i skutkovou podstatu přestupku ve smyslu ust. § 114 odst. 1 písm. a) zákona č. 372/2011 Sb., za který lze uložit pokutu až do výše 1 000 000 Kč.
Totéž stanoví mezinárodní úmluva o lidských právech a biomedicíně, č. 96/2001 Sb. m. s. v článku 5: Jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Tato osoba musí být předem řádně informována o účelu a povaze zákroku, jakož i o jeho důsledcích a rizicích. Dotčená osoba může kdykoli svobodně svůj souhlas odvolat. Podle článku 6 této úmluvy: jestliže nezletilá osoba není podle zákona způsobilá k udělení souhlasu se zákrokem, nemůže být zákrok proveden bez svolení jejího zákonného zástupce.
Z opatření MZd je patrná zjevná snaha tato kogentní ustanovení zákona obejít tím, že ukládá dětem, aby si test provedly samy na sobě!
Dítě až do osmnáctého roku se nepovažuje za osobu plně svéprávnou. Právně jednat může pouze v rozsahu své rozumové a volní vyspělosti. I proto nabývá trestní odpovědnosti až patnáctým rokem svého věku. Dítě nemůže dohlédnout pravého významu povinností ukládaných mu opatřeními MZd, nemůže si být plně vědomo svých práv zaručených mu Listinou ani mezinárodními smlouvami, není schopno zcela pochopit souvislosti současné situace, ani to, zda jsou mu povinnosti ukládány v souladu se zákonem nebo nezákonně. Proto není možné, aby stát prostřednictvím opatření MZd dětem ukládal povinnosti, které zásadním způsobem zasahují do jejich Listinou zaručeného práva na vzdělání a zasahují do jejich dalších práv a svobod, zaručených Listinou a mezinárodními smlouvami.
Zdravotní stav dítěte je speciálně chráněným osobním údajem podle nařízení evropského parlamentu a rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně osobních údajů (GDPR). Vzhledem k tomu, že v důsledku nekompetentního vystupování představitelů státu, krajských hygienických stanic, ministerstva zdravotnictví a médií panuje ve společnosti značná míra hysterie, hrozí dítěti ostrakizování z důvodu spočívajícího v jeho zdravotním stavu, resp. ve výsledku testu, o jehož kvalitě (z hlediska samotné povahy, způsobu provádění, hodnocení apod.) je nezbytné zcela vážně pochybovat.
Proto nedovoluji, aby bylo s mým dítětem nakládáno tak, aby se třetí osoby mohly jakýmkoli způsobem seznámit s informacemi o jeho zdravotním stavu a dále je šířit. Považuji za absolutně nepřijatelné, aby se mé dítě jakkoli veřejně testovalo nebo jakkoli veřejně muselo komukoli sdělovat svůj zdravotní stav, vč. výsledku jakéhokoli zdravotního testu, za což považuji i jakoukoli i dočasnou izolaci mého dítěte od kolektivu.
Já, jako zákonný zástupce, vyslovuji kategorický nesouhlas s jakýmkoliv zdravotnickým úkonem provedeným na mém dítěti jakoukoli osobou, stejně tak s tím, aby mé dítě podstupovalo jakýkoli diagnostický test v prostorách školy, i kdyby si jej mělo provést samo sobě.
Současně vyslovuji kategorický nesouhlas s tím, aby kdokoli v prostorách školy přímo nebo nepřímo nutil mé dítě k tomu, aby po dobu jeho přítomnosti ve škole užívalo jakýkoli prostředek ochrany dýchacích cest. A to jednak z důvodu nezákonnosti takové povinnosti a jednak z důvodu ohrožení jeho zdraví.
Celodenní nošení roušek či respirátorů vede ke snížení příjmu kyslíku, k vdechování CO2 a k celkové dezorientaci dětí, není přitom z odborného hlediska dosud vyloučeno, že by dlouhodobé užívání podobných ochranných prostředků mohlo vést k ohrožení vývoje imunitního systému a dalším možným problémům. Testování výtěrem z nosu muže rovněž způsobit zdravotní (i psychické) problémy, vč. např. krvácení z nosu či jiných reakcí přecitlivělé sliznice apod.
Nařízení, aby děti nosily respirátory a byly testovány, není dostatečně odůvodněné. Děti, jak známo, koronavirem onemocní jen výjimečně, a pokud ano, nemoc má lehký průběh.
Ačkoliv chápu případnou snahu vedení škol chránit i své zaměstnance – pedagogické pracovníky, jsem přesvědčen, že takovou ochranu by v první řadě museli tito pracovníci chtít (toho si u učitelů svého dítěte nejsem vědom). Navíc by taková ochrana musela být efektivní, zákonná a přiměřená povaze rizik. Tomu ale podmínky, vyplývající z opatření MZd, v žádném případě neodpovídají. Jakákoliv ochrana dospělého na úkor dětí je navíc nemorální a neetická (zejména, jako je tomu v tomto případě, nelze-li účinnost ochranných opatření jakkoliv prokázat a nelze-li vyloučit rizika takových opatření pro děti).
Naopak zdravotní rizika z používání respirátorů a testování jsou podle mého názoru pro děti závažnější než riziko nákazy virem COVID-19. Politici tato opatření zdůvodňují nejčastěji ochranou ostatních osob, ale ani to není odůvodněné. Není pravda, že by se právě ve školách koronavirus šířil výrazně více, alespoň žádná věrohodná studie z České republiky ani ze zahraničí toto nedokazuje. MZd dokonce toto tvrzení samo vyvrací, když v odůvodnění opatření uvádí, že ohniska ve školách a školských zařízeních jsou spíše menšího rozsahu, když v průměru je evidováno na jedno zařízení 5,1 pozitivních osob (tedy nikoli osob nemocných, dokonce ani nikoli osob infekčních, ale osob s pozitivním testem – viz blíže odborné vyjádření MUDr. Zelené z přiložené právní analýzy).
Úmluva o ochraně lidských práv a základních svobod (č. 209/1992 Sb.) příloha 1, čl. 2. stanoví, že Nikomu nesmí být odepřeno právo na vzdělání. Při výkonu jakýchkoli funkcí v oblasti výchovy a výuky, které stát vykonává, bude respektovat právo rodičů zajišťovat tuto výchovu a vzdělání ve shodě s jejich vlastním náboženským a filozofickým přesvědčením.
Dle § 858 občanského zákoníku rodičovská odpovědnost zahrnuje povinnosti a práva rodičů, která spočívají v péči o dítě, zahrnující zejména péči o jeho zdraví, jeho tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj, v ochraně dítěte, v udržování osobního styku s dítětem, v zajišťování jeho výchovy a vzdělání, v určení místa jeho bydliště, v jeho zastupování a spravování jeho jmění; vzniká narozením dítěte a zaniká, jakmile dítě nabude plné svéprávnosti. Trvání a rozsah rodičovské odpovědnosti může změnit jen soud.
Z uvedeného je zřejmé, že není jen mým zájmem, ale také povinností chránit své dítě před nezákonnými zásahy státu, stejně jako jiných osob a pečovat o jeho zdraví. Upozorňuji, že jakýkoli zásah do jakéhokoli práva mého dítěte budu považovat za neoprávněný zásah do práv vyplývajících z mé rodičovské odpovědnosti, z čehož hodlám nekompromisně vyvozovat právní důsledky. Za takový zásah přitom považuji i stav, kdy mému dítěti nebude umožněna účast na prezenční výuce z důvodů, že na místě nebylo testováno nebo že nemá nasazen ochranný prostředek dýchacích cest.
Zároveň upozorňuji, že škole ani žádnému jejímu zaměstnanci zákon nesvěřuje pravomoc kontrolovat, vynucovat nebo trestat porušení povinností uložených opatřením obecné povahy MZd podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Orgány ochrany veřejného zdraví, které jsou oprávněny vést správní řízení o přestupku, jakož i kontrolovat plnění povinností z tohoto zákona vyplývajících, jsou pouze krajské hygienické stanice. Policie ČR a obecní policie jsou v rámci jim svěřené zákonné pravomoci oprávněny toliko sankcionovat výhradně a pouze nesplnění povinností uložených opatřením MZd, a to jen v příkazním řízení (blokovou pokutou). Nejsou však již oprávněny vynucovat plnění povinností vyplývajících ze zákona o ochraně veřejného zdraví, neboť nejsou orgánem ochrany veřejného zdraví a zákon jim k takovému jednání žádnou pravomoc nesvěřuje.
Vzhledem k tomu, že dítě do 15 let, kterému je opatřením povinnost ukládána, není odpovědno za spáchání přestupku, nemůže mu být uložena ani bloková pokuta ani proti němu nemůže být vedeno řízení o přestupku. Navíc ani Policie ČR ani obecní police nemohou vůči dítěti činit jakékoli kroky bez přítomnosti zákonného zástupce.
Jakýkoli zásah kteréhokoli zaměstnance školy proti dítěti by tak byl zcela nezákonný a jménem svého dítěte se proti takovému zásahu budu bránit právní cestou. Žádám Vás proto, abyste vzal toto na vědomí a zaměstnance školy řádně poučil. A abyste v souladu s tímto přípisem zajistil ochranu práv mého dítěte i práv mých, coby rodiče.
Uzavírám konstatováním, že právo na vzdělání je zaručeno mezinárodní Úmluvou o právech dítěte (č. 104/1991 Sb.), Listinou základních práv Evropské unie i Listinou základních práv a svobod ČR, přičemž právo na vzdělání není možné omezit zákonem ani jiným právním předpisem, neboť to uvedené právní dokumenty neumožňují. Není tedy možné právo na vzdělání omezit ani podmínit zdravotnickým úkonem. Jakékoli omezení práva na vzdělání je protiústavní a tedy nevymahatelné.


**Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3 písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb.


Také, budou-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1) a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb.


Rovněž upozorňuji, že odevzdání biologického materiálu je (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES).**


Ze shora uvedených důvodů žádám, aby Vaše škola mému dítěti nijak nebránila v osobní účasti na prezenční výuce bez testování a bez nasazení respirátoru či jiného ochranného prostředku při vyučování a aby se všichni zaměstnanci školy vyvarovali jakémukoli nátlaku na mé dítě ve vztahu k povinnostem vyplývajícím z opatření ministerstva zdravotnictví vydaným v souvislosti s výskytem viru SARS-CoV-2.
Současně žádám, aby škola zajistila, že žádný nátlak na mé dítě v tomto ohledu nebude vyvíjet ani žádná další osoba v prostorách školy, vč. rodičů ostatních dětí nebo jiné děti samotné.


**Dále v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších předpisů Vás žádám o poskytnutí:


1. Informace o tom, jaký druh testu má být používán k testování děte ve škole.
2. Informace o tom, zda testy zjišťují přímo SARS-COV-2, nebo koronaviry obecně.
3. Certifikát kvality testu.
4. Informace o výrobci testu.
5. Licenci výrobce testu.
6. Výpis ze státního rejstříku výrobní firmy či společnosti, která testy vyrobila.
7. Dokumenty schválení a akreditace společnosti, která schvalování prováděla.
8. Platné firemní licence:
• osvědčení o zkoušce testu
• nežádoucí účinky testu
• platnou pojistku firmy pro případ negativních následků, která testy vyráběla a výše případného odškodnění
9. Informaci o tom, kolik roků byly dělány zkoušky testů a s jakým výsledkem. Jaké měly testované osoby reakce a vedlejší účinky.
10. Povolení od Státního ústavu pro kontrolu léčiv, kterým je umožněno testování obyvatelstva ČR těmito testovacími tyčinkami.
11. Jedné vzorové testovací tyčinky, kterou odešlu do laboratoře na zkoušku.
12. Jak bude nadále s biologickým materiálem nakládáno
13. Údaje o instituci, které bude následně biologický materiál předán.
14. Informace o tom, podle jakého zákona bude netestovaným dětem znemožněn vstup do školy, když v zákoně 561/2004 §2, odst. 1, písm. a) se uvádí, že vzdělání je založeno mj. Na zásadě rovného přístupu každého státního občana České republiky nebo jiného členského státu Evropské unie ke vzdělání bez jakékoliv diskriminace z důvodu rasy, barvy pleti, pohlaví, jazyka, víry a náboženství, národnosti etnického nebo sociálního původu, majetku, rodu a zdravotního stavu nebo jiného postavení občana.
15. Na základě jakého zákona je zaměstnanec školy a spolužáci pověřeni seznámit se se zdravotním stavem mého dítěte.**

S pozdravem


.………………………………


Právní stanovisko zpracovali: JUDr. Norbert Naxera, Mgr. Lenka Trkalová, Mgr. Ondřej Svoboda, JUDr. Tomáš Nielsen, Mgr. Kamil Polách, Mgr. Petr Cilínek


No a ještě něco, co jsem dohledal k dětem ve škole. Opět z ANS Text tučně jsem do vzorového vyjádření doplnil. Dole jsou jména autorů. Název školy: Adresa: K rukám ředitele (ředitelky) (na vědomí rovněž třídnímu učiteli / učitelce a starostovi města/obce) V ___________________ dne _____________ 2021 Vážený pane řediteli (vážená paní ředitelko), já, __________________________ , nar. ____________, bytem _________________________, jako otec/matka dítěte: __________________________, nar. ____________, žáka(žákyně) Vaší školy, kategoricky nesouhlasím, aby si mé shora uvedené dítě ve Vaší škole veřejně samo provádělo test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 a už vůbec ne, aby mu takový test prováděla jiná osoba, ani aby bylo mé dítě kýmkoli nuceno v průběhu pobytu ve škol(c)e užívat jakýkoli prostředek ochrany dýchacích cest. Opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR (dále též jen „MZd“) ze dne 06.04.2021, č.j. MZDR 14592/2021-3/MIN/KAN, je s odkazem na ust. § 69 odst. 1 písm. i) z.č. 258/2000 Sb. umožněna osobní účast dětí na výuce pouze za podmínky absence příznaků onemocnění Covid-19 a současně podstoupením antigenního testu a prokázání jeho negativního výsledku. Opatřením MZd ze dne 06.04.2021 č. j.: MZDR 15757/2020-47/MIN/KAN se s odkazem na ust. § 69 odst. 1 písm. i) zakazuje ve všech vnitřních prostorech, vč. prostor školy, pohyb a pobyt bez prostředku ochrany dýchacích cest. Obě opatření MZd nařizující testování dětí a ukládající užívání prostředků ochrany dýchacích cest, s odkazem na níže uvedený odborný právní názor a nespočet studií z oblasti zdravotnictví, zcela neoprávněně zasahují do základních práv mého dítěte na ochranu lidské důstojnosti, jakož i do dalších základních práv a svobod zaručených mezinárodními smlouvami, jimiž je Česká republika vázána, Ústavou ČR, Listinou základních práv a svobod a dalšími zákony České republiky. Ujišťuji Vás, že jako zákonný zástupce pečlivě a nepřetržitě sleduji zdravotní stav svého dítěte a v případě vzniku jakýchkoli pochybností o tom, že jeho zdravotní stav, možnou nákazu nemocí COVID-19 nevyjímaje, neumožňuje účast na prezenční školní výuce, bych svému dítěti účast na prezenční výuce neumožnil(a), kontaktoval(a) bych neprodleně příslušného poskytovatele zdravotní péče a neúčast na školní docházce omluvil(a).  S ohledem na výše uvedené proto konstatuji, že pokud se mé dítě dostaví k prezenční výuce, je toto jednoznačným konkludentním potvrzením skutečnosti, že mu jeho zdravotní stav účast na prezenční výuce plně umožňuje.  Upozorňuji Vás, že opatření Ministerstva zdravotnictví ČR je opatřením obecné povahy, tedy aktem nižší právní síly, než je zákon či podzákonný právní předpis. Takové opatření tedy nesmí být v rozporu ani s „běžnými“ zákony, natož ustanoveními Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR. Musím ale konstatovat, že právě opatření ministerstva, kterými je mému nezletilému dítěti uložena povinnost samo sebe testovat a prokazovat se veřejně negativním výsledkem takového testu a povinnost nošení prostředku ochrany dýchacích cest, v rozporu se zákony je a přímo krátí mé dítě na jeho Listinou zaručených právech a svobodách, přičemž k takovému zásahu do práv mého dítěte není žádný opodstatněný zájem. Dle zákona č. 372/2011 Sb. je testování na přítomnost jakékoli nemoci nebo jejího původce (vč. SARS-CoV-2) zdravotní službou (§ 5 odst. 2 písm. b). Dle § 28 lze pacientovi zdravotní službu poskytnout pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem a každý pacient má právo na poskytování zdravotních služeb na náležité odborné úrovni. Pacient má také právo na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce, popřípadě osoby určené zákonným zástupcem, pěstouna nebo jiné osoby, do jejíž péče byl pacient na základě rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu svěřen, je-li nezletilou osobou. Dovoluji si Vás rovněž upozornit, že poskytování zdravotních služeb třetí osobou, která k tomu není oprávněna, může naplnit i skutkovou podstatu přestupku ve smyslu ust. § 114 odst. 1 písm. a) zákona č. 372/2011 Sb., za který lze uložit pokutu až do výše 1 000 000 Kč. Totéž stanoví mezinárodní úmluva o lidských právech a biomedicíně, č. 96/2001 Sb. m. s. v článku 5: Jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Tato osoba musí být předem řádně informována o účelu a povaze zákroku, jakož i o jeho důsledcích a rizicích. Dotčená osoba může kdykoli svobodně svůj souhlas odvolat. Podle článku 6 této úmluvy: jestliže nezletilá osoba není podle zákona způsobilá k udělení souhlasu se zákrokem, nemůže být zákrok proveden bez svolení jejího zákonného zástupce. Z opatření MZd je patrná zjevná snaha tato kogentní ustanovení zákona obejít tím, že ukládá dětem, aby si test provedly samy na sobě! Dítě až do osmnáctého roku se nepovažuje za osobu plně svéprávnou. Právně jednat může pouze v rozsahu své rozumové a volní vyspělosti. I proto nabývá trestní odpovědnosti až patnáctým rokem svého věku. Dítě nemůže dohlédnout pravého významu povinností ukládaných mu opatřeními MZd, nemůže si být plně vědomo svých práv zaručených mu Listinou ani mezinárodními smlouvami, není schopno zcela pochopit souvislosti současné situace, ani to, zda jsou mu povinnosti ukládány v souladu se zákonem nebo nezákonně. Proto není možné, aby stát prostřednictvím opatření MZd dětem ukládal povinnosti, které zásadním způsobem zasahují  do jejich Listinou zaručeného práva na vzdělání a zasahují do jejich dalších práv a svobod, zaručených Listinou a mezinárodními smlouvami. Zdravotní stav dítěte je speciálně chráněným osobním údajem podle nařízení evropského parlamentu a rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně osobních údajů (GDPR). Vzhledem k tomu, že v důsledku nekompetentního vystupování představitelů státu, krajských hygienických stanic, ministerstva zdravotnictví a médií panuje ve společnosti značná míra hysterie, hrozí dítěti ostrakizování z důvodu spočívajícího v jeho zdravotním stavu, resp. ve výsledku testu, o jehož kvalitě (z hlediska samotné povahy, způsobu provádění, hodnocení apod.) je nezbytné zcela vážně pochybovat. Proto nedovoluji, aby bylo s mým dítětem nakládáno tak, aby se třetí osoby mohly jakýmkoli způsobem seznámit s informacemi o jeho zdravotním stavu a dále je šířit. Považuji za absolutně nepřijatelné, aby se mé dítě jakkoli veřejně testovalo nebo jakkoli veřejně muselo komukoli sdělovat svůj zdravotní stav, vč. výsledku jakéhokoli zdravotního testu, za což považuji i jakoukoli i dočasnou izolaci mého dítěte od kolektivu. Já, jako zákonný zástupce, vyslovuji kategorický nesouhlas s jakýmkoliv zdravotnickým úkonem provedeným na mém dítěti jakoukoli osobou, stejně tak s tím, aby mé dítě podstupovalo jakýkoli diagnostický test v prostorách školy, i kdyby si jej mělo provést samo sobě. Současně vyslovuji kategorický nesouhlas s tím, aby kdokoli v prostorách školy přímo nebo nepřímo nutil mé dítě k tomu, aby po dobu jeho přítomnosti ve škole užívalo jakýkoli prostředek ochrany dýchacích cest. A to jednak z důvodu nezákonnosti takové povinnosti a jednak z důvodu ohrožení jeho zdraví. Celodenní nošení roušek či respirátorů vede ke snížení příjmu kyslíku, k vdechování CO2 a k celkové dezorientaci dětí, není přitom z odborného hlediska dosud vyloučeno, že by dlouhodobé užívání podobných ochranných prostředků mohlo vést k ohrožení vývoje imunitního systému a dalším možným problémům. Testování výtěrem z nosu muže rovněž způsobit zdravotní (i psychické) problémy, vč. např. krvácení z nosu či jiných reakcí přecitlivělé sliznice apod. Nařízení, aby děti nosily respirátory a byly testovány, není dostatečně odůvodněné. Děti, jak známo, koronavirem onemocní jen výjimečně, a pokud ano, nemoc má lehký průběh. Ačkoliv chápu případnou snahu vedení škol chránit i své zaměstnance – pedagogické pracovníky, jsem přesvědčen, že takovou ochranu by v první řadě museli tito pracovníci chtít (toho si u učitelů svého dítěte nejsem vědom). Navíc by taková ochrana musela být efektivní, zákonná a přiměřená povaze rizik. Tomu ale podmínky, vyplývající z opatření MZd, v žádném případě neodpovídají. Jakákoliv ochrana dospělého na úkor dětí je navíc nemorální a neetická (zejména, jako je tomu v tomto případě, nelze-li účinnost ochranných opatření jakkoliv prokázat a nelze-li vyloučit rizika takových opatření pro děti). Naopak zdravotní rizika z používání respirátorů a testování jsou podle mého názoru pro děti závažnější než riziko nákazy virem COVID-19. Politici tato opatření zdůvodňují nejčastěji ochranou ostatních osob, ale ani to není odůvodněné. Není pravda, že by se právě ve školách koronavirus šířil výrazně více, alespoň žádná věrohodná studie z České republiky ani ze zahraničí toto nedokazuje. MZd dokonce toto tvrzení samo vyvrací, když v odůvodnění opatření uvádí, že ohniska ve školách a školských zařízeních jsou spíše menšího rozsahu, když v průměru je evidováno na jedno zařízení 5,1 pozitivních osob (tedy nikoli osob nemocných, dokonce ani nikoli osob infekčních, ale osob s pozitivním testem – viz blíže odborné vyjádření MUDr. Zelené z přiložené právní analýzy). Úmluva o ochraně lidských práv a základních svobod (č. 209/1992 Sb.) příloha 1, čl. 2. stanoví, že Nikomu nesmí být odepřeno právo na vzdělání. Při výkonu jakýchkoli funkcí v oblasti výchovy a výuky, které stát vykonává, bude respektovat právo rodičů zajišťovat tuto výchovu a vzdělání ve shodě s jejich vlastním náboženským a filozofickým přesvědčením. Dle § 858 občanského zákoníku rodičovská odpovědnost zahrnuje povinnosti a práva rodičů, která spočívají v péči o dítě, zahrnující zejména péči o jeho zdraví, jeho tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj, v ochraně dítěte, v udržování osobního styku s dítětem, v zajišťování jeho výchovy a vzdělání, v určení místa jeho bydliště, v jeho zastupování a spravování jeho jmění; vzniká narozením dítěte a zaniká, jakmile dítě nabude plné svéprávnosti. Trvání a rozsah rodičovské odpovědnosti může změnit jen soud. Z uvedeného je zřejmé, že není jen mým zájmem, ale také povinností chránit své dítě před nezákonnými zásahy státu, stejně jako jiných osob a pečovat o jeho zdraví. Upozorňuji, že jakýkoli zásah do jakéhokoli práva mého dítěte budu považovat za neoprávněný zásah do práv vyplývajících z mé rodičovské odpovědnosti, z čehož hodlám nekompromisně vyvozovat právní důsledky. Za takový zásah přitom považuji i stav, kdy mému dítěti nebude umožněna účast na prezenční výuce z důvodů, že na místě nebylo testováno nebo že nemá nasazen ochranný prostředek dýchacích cest. Zároveň upozorňuji, že škole ani žádnému jejímu zaměstnanci zákon nesvěřuje pravomoc kontrolovat, vynucovat nebo trestat porušení povinností uložených opatřením obecné povahy MZd podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Orgány ochrany veřejného zdraví, které jsou oprávněny vést správní řízení o přestupku, jakož i kontrolovat plnění povinností z tohoto zákona vyplývajících, jsou pouze krajské hygienické stanice. Policie ČR a obecní policie jsou v rámci jim svěřené zákonné pravomoci oprávněny toliko sankcionovat výhradně a pouze nesplnění povinností uložených opatřením MZd, a to jen v příkazním řízení (blokovou pokutou). Nejsou však již oprávněny vynucovat plnění povinností vyplývajících ze zákona o ochraně veřejného zdraví, neboť nejsou orgánem ochrany veřejného zdraví a zákon jim k takovému jednání žádnou pravomoc nesvěřuje. Vzhledem k tomu, že dítě do 15 let, kterému je opatřením povinnost ukládána, není odpovědno za spáchání přestupku, nemůže mu být uložena ani bloková pokuta ani proti němu nemůže být vedeno řízení o přestupku. Navíc ani Policie ČR ani obecní police nemohou vůči dítěti činit jakékoli kroky bez přítomnosti zákonného zástupce. Jakýkoli zásah kteréhokoli zaměstnance školy proti dítěti by tak byl zcela nezákonný a jménem svého dítěte se proti takovému zásahu budu bránit právní cestou. Žádám Vás proto, abyste vzal toto na vědomí a zaměstnance školy řádně poučil. A abyste v souladu s tímto přípisem zajistil ochranu práv mého dítěte i práv mých, coby rodiče. Uzavírám konstatováním, že právo na vzdělání je zaručeno mezinárodní Úmluvou o právech dítěte (č. 104/1991 Sb.), Listinou základních práv Evropské unie i Listinou základních práv a svobod ČR, přičemž právo na vzdělání není možné omezit zákonem ani jiným právním předpisem, neboť to uvedené právní dokumenty neumožňují. Není tedy možné právo na vzdělání omezit ani podmínit zdravotnickým úkonem. Jakékoli omezení práva na vzdělání je protiústavní a tedy nevymahatelné. **Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3 písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb. Také, budou-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1) a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb. Rovněž upozorňuji, že odevzdání biologického materiálu je (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES).** Ze shora uvedených důvodů žádám, aby Vaše škola mému dítěti nijak nebránila v osobní účasti na prezenční výuce bez testování a bez nasazení respirátoru či jiného ochranného prostředku při vyučování a aby se všichni zaměstnanci školy vyvarovali jakémukoli nátlaku na mé dítě ve vztahu k povinnostem vyplývajícím z opatření ministerstva zdravotnictví vydaným v souvislosti s výskytem viru SARS-CoV-2. Současně žádám, aby škola zajistila, že žádný nátlak na mé dítě v tomto ohledu nebude vyvíjet ani žádná další osoba v prostorách školy, vč. rodičů ostatních dětí nebo jiné děti samotné. **Dále v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších předpisů Vás žádám o poskytnutí: 1. Informace o tom, jaký druh testu má být používán k testování děte ve škole. 2. Informace o tom, zda testy zjišťují přímo SARS-COV-2, nebo koronaviry obecně. 3. Certifikát kvality testu. 4. Informace o výrobci testu. 5. Licenci výrobce testu. 6. Výpis ze státního rejstříku výrobní firmy či společnosti, která testy vyrobila. 7. Dokumenty schválení a akreditace společnosti, která schvalování prováděla. 8. Platné firemní licence: • osvědčení o zkoušce testu • nežádoucí účinky testu • platnou pojistku firmy pro případ negativních následků, která testy vyráběla a výše případného odškodnění 9. Informaci o tom, kolik roků byly dělány zkoušky testů a s jakým výsledkem. Jaké měly testované osoby reakce a vedlejší účinky. 10. Povolení od Státního ústavu pro kontrolu léčiv, kterým je umožněno testování obyvatelstva ČR těmito testovacími tyčinkami. 11. Jedné vzorové testovací tyčinky, kterou odešlu do laboratoře na zkoušku. 12. Jak bude nadále s biologickým materiálem nakládáno 13. Údaje o instituci, které bude následně biologický materiál předán. 14. Informace o tom, podle jakého zákona bude netestovaným dětem znemožněn vstup do školy, když v zákoně 561/2004 §2, odst. 1, písm. a) se uvádí, že vzdělání je založeno mj. Na zásadě rovného přístupu každého státního občana České republiky nebo jiného členského státu Evropské unie ke vzdělání bez jakékoliv diskriminace z důvodu rasy, barvy pleti, pohlaví, jazyka, víry a náboženství, národnosti etnického nebo sociálního původu, majetku, rodu a zdravotního stavu nebo jiného postavení občana. 15. Na základě jakého zákona je zaměstnanec školy a spolužáci pověřeni seznámit se se zdravotním stavem mého dítěte.** S pozdravem .……………………………… Právní stanovisko zpracovali: JUDr. Norbert Naxera, Mgr. Lenka Trkalová, Mgr. Ondřej Svoboda, JUDr. Tomáš Nielsen, Mgr. Kamil Polách, Mgr. Petr Cilínek

že si musím doniesť vlastný respirátor, čo nemám v pláne

Tu by som poradil vlastný respirátor. Môžeš si ho doma upraviť.
Manželka mala v práci podobný problém s jej vedúcou, ktorá je covidov svedok a perzistovala na respirátore. Ona ho prešpikolvala skrz-naskrz (vôbec to nie je vidieť) a nakoniec sa jej v tom lepšie dýcha ako v obyč. rúšku…
Tiež zvolila spôsob švejkovania, takže si na to vedúca nejako zvykla a už ju to ani nebaví furt upozorňovať. smile


[quote="pid:39326, uid:355"]že si musím doniesť vlastný respirátor, čo nemám v pláne[/quote] Tu by som poradil vlastný respirátor. Môžeš si ho doma upraviť. Manželka mala v práci podobný problém s jej vedúcou, ktorá je covidov svedok a perzistovala na respirátore. Ona ho prešpikolvala skrz-naskrz (vôbec to nie je vidieť) a nakoniec sa jej v tom lepšie dýcha ako v obyč. rúšku… Tiež zvolila spôsob švejkovania, takže si na to vedúca nejako zvykla a už ju to ani nebaví furt upozorňovať. ]:)

vlastný respirátor
rúška s účinnosťou respirátora ffp2 šije aj Zornica z BN (má to všetky certifikáty), je látkové (prateľné) a dýcha sa cez neho lepšie ako cez respirátor (aj keď sa Vám môže stať, že Vám premotivovaný svedok bude tvrdiť, že to nie je respirátor) - https://zornica.sk/obchod-2/
alebo známej poradil policajt nech nosí opačne (dole hlavou), že sa tak lepšie dýcha alebo ako bolo spomenuté vyššie, tie vnútorné vrstvy sa dajú vystrihnúť:-)


[quote="pid:39453, uid:210"]vlastný respirátor[/quote] rúška s účinnosťou respirátora ffp2 šije aj Zornica z BN (má to všetky certifikáty), je látkové (prateľné) a dýcha sa cez neho lepšie ako cez respirátor (aj keď sa Vám môže stať, že Vám premotivovaný svedok bude tvrdiť, že to nie je respirátor) - https://zornica.sk/obchod-2/ alebo známej poradil policajt nech nosí opačne (dole hlavou), že sa tak lepšie dýcha alebo ako bolo spomenuté vyššie, tie vnútorné vrstvy sa dajú vystrihnúť:-)

Vždycky si říkám, jak je možné, že plná pusa jídla mne chrání víc, než respirátor. Narážím na skutečnost, že mnohé stravovny vyžadují vstup v respirátoru, ale u stolu už ho mít nemusíte. Já bych to klidně ještě vyšperkoval - i jídlo s respirátorem. Respirátor nadzvednu, jídlo vložím do úst, a následně respirátor vrátím zpět. Lehce ad absurdum smile


Vždycky si říkám, jak je možné, že plná pusa jídla mne chrání víc, než respirátor. Narážím na skutečnost, že mnohé stravovny vyžadují vstup v respirátoru, ale u stolu už ho mít nemusíte. Já bych to klidně ještě vyšperkoval - i jídlo s respirátorem. Respirátor nadzvednu, jídlo vložím do úst, a následně respirátor vrátím zpět. Lehce ad absurdum :)

Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?


Na Slovensku vydali odporúčanie, tzn. preniesli zodpovednosť na prevádzkovateľov, ktorí ale nemajú právo to robiť. Ak to robia, porušujú zákony a nesú za to zodpovednosť oni, nie vláda, ktorá im to "len" odporučila.


Pre mňa žiadne epidemické nariadenia neexistujú. Netuším, akú farbičku priradili nášmu okresu, nezaujíma ma to. Dnes sme boli v reštaurácii. Nikto, ani čašníčky nemali rúška. Nikto sa ma na nič nepýtal. Vlastne pýtal - že čo si dáme. Tak sme čašníčke pravdivo odpovedali a ona nám to priniesla.


[quote="pid:39233, uid:426"]Na Slovensku to již zavedli, ví někdo jak se bránit, má s tím zkušenost?[/quote] Na Slovensku vydali odporúčanie, tzn. preniesli zodpovednosť na prevádzkovateľov, ktorí ale nemajú právo to robiť. Ak to robia, porušujú zákony a nesú za to zodpovednosť oni, nie vláda, ktorá im to "len" odporučila. Pre mňa žiadne epidemické nariadenia neexistujú. Netuším, akú farbičku priradili nášmu okresu, nezaujíma ma to. Dnes sme boli v reštaurácii. Nikto, ani čašníčky nemali rúška. Nikto sa ma na nič nepýtal. Vlastne pýtal - že čo si dáme. Tak sme čašníčke pravdivo odpovedali a ona nám to priniesla.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

K tomuto tématu jsem včera obdržel zajímavý vzor, proto jsem jej trošičku dotáhl a uložil ke stažení na http://badatel-mysteria.cz/texty/sdeleni-o-neopravnenem-pozadavku.doc
Stáhnout, upravit ...


Je potřebné to mít nachystané, tedy po prvním "jednání" nahoře upřesnit podle toho, co bylo ústně řečeno (v tom okamžiku nic neříkat - pouze "promyslím si to" - vždy je možnost mít čas na rozmyšlenou - nikdy nekonat v časové tísni!) a druhý den přinést ... 2× a jeden výtisk (kopii pro sebe) si pak nechat. Na tu si nechat vlevo dole potvrdit od toho, kdo papír přejímá. Pravděpodobně se dotyčný poleká a nebude chtít převzít či podepsat.
V tom případě se s ním dále nehádat a jít si po své práci (na tahu je nyní on - druhá strana). Pak tedy je nutné toto písemně předávané stanovisko vždy zaslat poštou - doporučeně s potvrzením o převzetí (to pak pošta později doručí do domovní schránky) a toto potvrzení o podání na poště si pak nalepit doma na tu svou kopii.


Při osobním jednání může zaměstnanec operovat "... zeptám se právního poradce", i kdyby jej právě neměl. Tím vlastně může být kdokoliv, nemusí to být zrovna smluvně domluvený advokát, ba ani místní a může to být i internetová právní poradna (podrobnosti nesdělovat, kdo že to je). Hlavně tak získat čas a oddálit ... (ony horké hlavy zatím do druhého dne "vychladnou" ).


Při této radě vycházím ze stavu, že do tohoto násilí na zaměstnancích jsou nuceni vždy ti nejnižší nadřízení podle schématu padajícího hovna a i oni sami netuší, do jaké nezákonné pasti strkají hlavu. Tímto postupem se však celá záležitost vrací služebním postupem na vyšší firemní úroveň a hlavně v písemně dokumentované podobě - a ať jejich právník jim to vysvětlí - co za pitomost ve firmě dělají a jaké to může pro ně mít dopady.
Asi pak bude následovat klid.


Jinak je vždy nutno získat čas, nehádat se, nevyjadřovat, držet postoj "... musím si to rozmyslet a poradit se..." Hlavně je vždy dobrá mantra: Dejte mi to písemně (případně pošlete mi to poštou) ... ale na místě nic v časové tísni nepodepisovat.
Hlavně nehrát hru na jejich hřišti (pracovišti) podle jejich pravidel - tu otrok nemůže nikdy vyhrát.
Vrchnost se snaží převést vše na boj mezi otrokem a drábem (také otrok pouze lépe honorovaný - takže již pod nátlakem). Zapomínají, že i zaměstnanec je občan a i v zaměstnání se musí řídit všeobecně závaznými zákony a to přednostně vždy těmi vyšší úrovně (ústava, zákony sbírky, teprve pak následují různá doporučení či tzv. "nařízení", vyhlášky a pod).


K tomuto tématu jsem včera obdržel zajímavý vzor, proto jsem jej trošičku dotáhl a uložil ke stažení na http://badatel-mysteria.cz/texty/sdeleni-o-neopravnenem-pozadavku.doc Stáhnout, upravit ... Je potřebné to mít nachystané, tedy po prvním "jednání" nahoře upřesnit podle toho, co bylo ústně řečeno (_v tom okamžiku nic neříkat - pouze "promyslím si to" - vždy je možnost mít čas na rozmyšlenou - nikdy nekonat v časové tísni!_) a druhý den přinést ... 2× a jeden výtisk (kopii pro sebe) si pak nechat. Na tu si nechat vlevo dole potvrdit od toho, kdo papír přejímá. Pravděpodobně se dotyčný poleká a nebude chtít převzít či podepsat. V tom případě se s ním dále nehádat a jít si po své práci (na tahu je nyní on - druhá strana). Pak tedy je nutné toto písemně předávané stanovisko vždy zaslat poštou - doporučeně s potvrzením o převzetí (to pak pošta později doručí do domovní schránky) a toto potvrzení o podání na poště si pak nalepit doma na tu svou kopii. Při osobním jednání může zaměstnanec operovat **"... zeptám se právního poradce"**, i kdyby jej právě neměl. Tím vlastně může být kdokoliv, nemusí to být zrovna smluvně domluvený advokát, ba ani místní a může to být i internetová právní poradna (**podrobnosti nesdělovat, kdo že to je**). Hlavně tak získat čas a oddálit ... (ony horké hlavy zatím do druhého dne "vychladnou" ). Při této radě vycházím ze stavu, že do tohoto násilí na zaměstnancích jsou nuceni vždy ti nejnižší nadřízení podle schématu padajícího hovna a i oni sami netuší, do jaké nezákonné pasti strkají hlavu. Tímto postupem se však celá záležitost vrací služebním postupem na vyšší firemní úroveň a **hlavně v písemně dokumentované podobě** - a ať jejich právník jim to vysvětlí - co za pitomost ve firmě dělají a jaké to může pro ně mít dopady. Asi pak bude následovat klid. Jinak je vždy nutno získat čas, nehádat se, nevyjadřovat, držet postoj **"... musím si to rozmyslet a poradit se..."** Hlavně je vždy dobrá mantra: **Dejte mi to písemně** (_případně pošlete mi to poštou_) ... ale na místě _nic v časové tísni nepodepisovat_. Hlavně nehrát hru na jejich hřišti (pracovišti) podle jejich pravidel - tu otrok nemůže nikdy vyhrát. Vrchnost se snaží převést vše na boj mezi otrokem a drábem (také otrok pouze lépe honorovaný - takže již pod nátlakem). Zapomínají, že i zaměstnanec je občan a i v zaměstnání se musí řídit všeobecně závaznými zákony a to přednostně vždy těmi vyšší úrovně (ústava, zákony sbírky, teprve pak následují různá doporučení či tzv. "nařízení", vyhlášky a pod).
Upravené 26. 10. 2021 o 13:02

Tak! Už som sa trochu po nočnej vyspal a jemne povedané som znechutený. V práci ma samozrejme vyzvali aby som si nasadil respirátor, tak som sa len spýtal akým právom, na to mi prišla odpoveď, lebo to mám nariadené a aby som opustil budovu ak si respirátor nedám. Vravím, že nemôžem opustiť budovu nakoľko idem do práce a netuším akým právom po mne chcú aby som opustil budovu. Dostal som zas výzvu k opusteniu budovy inak budú volať PČR. Po príchode PČR ma strážnici taktiež vyzvali aby som si nasadil respirátor a na otázku prečo by som to mal spraviť bolo, lebo nariadenie vlády, to som oponoval, že nie som povinný ho poznať, tak mi ho prečítali a vyzvali ma aby som si teda nasadil respirátor, na to konto som ich upozornil, že nie som povinný ho nosiť do práce vlastný, tak vyzvali moju nadriadenú aby mi to poskytli. Mám pocit, že nastala niekde chyba. Len neviem kde. Príde mi, že som mohol spraviť viac.


Tak! Už som sa trochu po nočnej vyspal a jemne povedané som znechutený. V práci ma samozrejme vyzvali aby som si nasadil respirátor, tak som sa len spýtal akým právom, na to mi prišla odpoveď, lebo to mám nariadené a aby som opustil budovu ak si respirátor nedám. Vravím, že nemôžem opustiť budovu nakoľko idem do práce a netuším akým právom po mne chcú aby som opustil budovu. Dostal som zas výzvu k opusteniu budovy inak budú volať PČR. Po príchode PČR ma strážnici taktiež vyzvali aby som si nasadil respirátor a na otázku prečo by som to mal spraviť bolo, lebo nariadenie vlády, to som oponoval, že nie som povinný ho poznať, tak mi ho prečítali a vyzvali ma aby som si teda nasadil respirátor, na to konto som ich upozornil, že nie som povinný ho nosiť do práce vlastný, tak vyzvali moju nadriadenú aby mi to poskytli. Mám pocit, že nastala niekde chyba. Len neviem kde. Príde mi, že som mohol spraviť viac.

povedané som znechutený.
Si si skusil ake to je bojovat proti systemu jeho zbranami ... nema to vela vyznamu, nepochodis. System sam obsahuje len postupy, ktore ho vo vysledku budu chranit pred tvojou aktivitou.


To akoby Rusi skopirovali v 2 sv vojne Nemecky tank tiger. Sice by mali konecne nemcov na dostrel, ale nemci by vedeli ako ten tiger funguje a ako sa proti Rusom s tigrami branit. Ale Rusi nepouzili zbran nemcov ale vytvorili si nieco nove, co nemcom dostatocne skomplikovalo zivot a to Katuse. Mohutna palba, ktora za minutu bola chopna zlikvidovat niekolko desiatok nemeckych tigrov.


Pouzivanim zbrani nepriatela (sytemu) ho nikdy nepreskocis v boji (z coho aj bude vznikat pocit sklamania), musis si vytvorit vlastnu zbran, alebo najst slabe miesto nepriatela a tam busit kolko to da.
Napriklad diverzna cinnost je dost ucinna zbran.
Potom je velmi dobra zbran ucit ludi odporu. Aspon nech sa opytaju tych kontrolorov za akym ucelom ich kontroluju .... ano clovek vie ze od byrokrata dostane hlupu odpoved ale nedam sa zopakuj mi to aj 300 X ty robot, kym si sam neuvedomis ze si slapka systemu.
A ako tretia zbran, moja oblubena - neustale otravovanie. Ja sa na tom neskutocne zabavam a nepriatela ide z toho porazit. X krat sa mi stalo, ze na moju nepoholdnu otazku niekto nechcel odpovedat. Tak som si pockal a o 2 dni som sa ju zas opytal. Ak neprisla odpoved, tak o 3 dni zas. A zas. A zas. A zas sa opytas "a to z akeho dovodu mam nosit rusko?" Ano oni vedia, ze uz si sa to pytal 10 X. Aj ty to vies. Ale Ty vies, ze pravda je na tvojej strane a pojdes sa opytat aj po 11 tí krat. Nech ich tam vsetkych porazi z toho vysvetlovania. Ak ta uvidia 12 tí krat tak budu pred tebou utekat. Ale ved ty si sa len s usmevom chcel opytat ako to je vlastne s tym nosenim rusok, a co to je za zakon atd atd ... proste budes hrat menej inteligentneho smile Tymto sposobom dokazem nahat v praci ludi, co nic nerobia a ja od nich daco potrebujem. Dokonca jedneho kvoli mne vyhodili, lebo pomocou mojich otazok (na ktore ochotne neodpovedal) prisli na to ze dotycny nic nerobi uz par rokov smile
Priklad :
a:Takze, kovid pas nie je zdravotna dokumentacia?
b:No nie je povedala to nejaka sväta teta na ministerstve zdravotnisvta!
a:Ale pocul som ze policia jedneho stiha za falsovanie kovid pasu ako zdravotnej dokumentacie
b: mmmmmmmm - ticho
a: tak je ci nie je kodid pas zdravotna dokumentacia?
b: je to zdravotna dokumentacia ....
a: tak ja vam podla zakona nie som povinny ukazovat ziadnu zdravotnu dokumentaciu smile
A dokola a dokola kym b nerezignuje. Ano chce to davku odvahy, strpenia, ale robot proti cloveku nic nezmoze, a clovek sa vie na tolko ovladat aby robota vytocil az do nepricetnosti. A ked sa robot vytoci, tak s nim mozete robit co chcete, lebo vtedy je vedomie odpojene smile


[quote="pid:39680, uid:355"]povedané som znechutený.[/quote]Si si skusil ake to je bojovat proti systemu jeho zbranami ... nema to vela vyznamu, nepochodis. System sam obsahuje len postupy, ktore ho vo vysledku budu chranit pred tvojou aktivitou. To akoby Rusi skopirovali v 2 sv vojne Nemecky tank tiger. Sice by mali konecne nemcov na dostrel, ale nemci by vedeli ako ten tiger funguje a ako sa proti Rusom s tigrami branit. Ale Rusi nepouzili zbran nemcov ale vytvorili si nieco nove, co nemcom dostatocne skomplikovalo zivot a to Katuse. Mohutna palba, ktora za minutu bola chopna zlikvidovat niekolko desiatok nemeckych tigrov. Pouzivanim zbrani nepriatela (sytemu) ho nikdy nepreskocis v boji (z coho aj bude vznikat pocit sklamania), musis si vytvorit vlastnu zbran, alebo najst slabe miesto nepriatela a tam busit kolko to da. Napriklad diverzna cinnost je dost ucinna zbran. Potom je velmi dobra zbran ucit ludi odporu. Aspon nech sa opytaju tych kontrolorov za akym ucelom ich kontroluju .... ano clovek vie ze od byrokrata dostane hlupu odpoved ale nedam sa zopakuj mi to aj 300 X ty robot, kym si sam neuvedomis ze si slapka systemu. A ako tretia zbran, moja oblubena - neustale otravovanie. Ja sa na tom neskutocne zabavam a nepriatela ide z toho porazit. X krat sa mi stalo, ze na moju nepoholdnu otazku niekto nechcel odpovedat. Tak som si pockal a o 2 dni som sa ju zas opytal. Ak neprisla odpoved, tak o 3 dni zas. A zas. A zas. A zas sa opytas "a to z akeho dovodu mam nosit rusko?" Ano oni vedia, ze uz si sa to pytal 10 X. Aj ty to vies. Ale Ty vies, ze pravda je na tvojej strane a pojdes sa opytat aj po 11 tí krat. Nech ich tam vsetkych porazi z toho vysvetlovania. Ak ta uvidia 12 tí krat tak budu pred tebou utekat. Ale ved ty si sa len s usmevom chcel opytat ako to je vlastne s tym nosenim rusok, a co to je za zakon atd atd ... proste budes hrat menej inteligentneho :D Tymto sposobom dokazem nahat v praci ludi, co nic nerobia a ja od nich daco potrebujem. Dokonca jedneho kvoli mne vyhodili, lebo pomocou mojich otazok (na ktore ochotne neodpovedal) prisli na to ze dotycny nic nerobi uz par rokov :D Priklad : a:Takze, kovid pas nie je zdravotna dokumentacia? b:No nie je povedala to nejaka sväta teta na ministerstve zdravotnisvta! a:Ale pocul som ze policia jedneho stiha za falsovanie kovid pasu ako zdravotnej dokumentacie b: mmmmmmmm - ticho a: tak je ci nie je kodid pas zdravotna dokumentacia? b: je to zdravotna dokumentacia .... a: tak ja vam podla zakona nie som povinny ukazovat ziadnu zdravotnu dokumentaciu :) A dokola a dokola kym b nerezignuje. Ano chce to davku odvahy, strpenia, ale robot proti cloveku nic nezmoze, a clovek sa vie na tolko ovladat aby robota vytocil az do nepricetnosti. A ked sa robot vytoci, tak s nim mozete robit co chcete, lebo vtedy je vedomie odpojene :)

Tak! Už som sa trochu po nočnej vyspal a jemne povedané som znechutený.

To, co popisuješ, je kara-te-do. Tam vítězí silnější. Byl's silnější?
Já jsem doporučoval ai-ki-do.
ai ... soulad, jednota
ki ... energie, síla
do ... cesta (ve smyslu styl nebo způsob přístupu)
Viděl jsem zpomalenou výukovou ukázku mistra ai-ki-do proti netrénovanému “útočníkovi”.
Chvílemi to vypadalo, že spolu tančí.
Ten mistr jakoby pořád ustupoval, ale útočník nakonec vždy skončil znehybněný na zemi nebo aspoň znehybněný.
Působivé.

princip ai-ki-do: využití energie nepřítele k jeho poražení, obracet jeho zbraně proti němu samotnému
Takže tohle
Počítám, že toto je optimální postup. Žádný prudký odpor, s minimem vynaložené energie maximální výsledek.
Jako prut: pod tlakem se ohne a pak švihne.
Smějící se bestie.
Nechat rozejít slova (souhlas souhlas) a činy (prdlajs prdlajs).
Švejkovat.
Ai-ki-do.
Protahovat, argumentovat, zdržovat, vyžadovat, nahrávat si, žádat legitimace kontrolorů...
Tahat se po soudech je sice chvályhodné hrdinství, ale spíš pro profesionály, stojí to hodně energie.


Pokud jsi zvolil kara-te-do, měl být postup spíše v duchu kladení aktivního odporu v tomto stylu

K tomuto tématu jsem včera obdržel zajímavý vzor, proto jsem jej trošičku dotáhl a uložil ke stažení na http://badatel-mysteria.cz/texty/sdeleni-o-neopravnenem-pozadavku.doc
Stáhnout, upravit ...
Je potřebné to mít nachystané

aby pokud možno nedošlo k volání policie.
Po příchodu policie, jejich výzvě a argumentaci vládním nařízením, bys musel začít argumentovat, že podle kterého zákona je to vládní nařízení, že zákon je silnější než vládní nařízení, že je vládní nařízení nezákonné nebo protizákonné, proti Listině základních práv a svobod, proti Ústavě...
A oni by ti řekli, že je to podle nějakého zákona (i když to není pravda) a byl bys v koncích.
Jedině bys to musel všechno natáčet, nechat je identifikovat, vyžádat si nějaký protokol a zásahu, pak bys musel buď pryč nebo se podrobit. A potom na základě pořízených důkazů (videonahrávka, protokol) začít kolotoč stížností, žalob, ...


Vždy jsou 2 možnosti:
i. poučit se z chyb druhých
ii. udělat si své vlastní chyby (z nich si člověk to poučení taknějak líp zapamatuje :-)


Ale stejně respekt, že ses postavil.
(zajímal by mě jejich postup, kdybys tohle sehrál pokaždé, když budeš v práci - to už by bylo spíš směrem k tomu tanci ai-ki-do :-)


[quote="pid:39680, uid:355"]Tak! Už som sa trochu po nočnej vyspal a jemne povedané som znechutený.[/quote] To, co popisuješ, je kara-te-do. Tam vítězí silnější. Byl's silnější? Já jsem doporučoval ai-ki-do. [quote="pid:26667, uid:240"]ai ... soulad, jednota ki ... energie, síla do ... cesta (ve smyslu styl nebo způsob přístupu) Viděl jsem zpomalenou výukovou ukázku mistra ai-ki-do proti netrénovanému “útočníkovi”. Chvílemi to vypadalo, že spolu tančí. Ten mistr jakoby pořád ustupoval, ale útočník nakonec vždy skončil znehybněný na zemi nebo aspoň znehybněný. Působivé.[/quote] princip ai-ki-do: využití energie nepřítele k jeho poražení, obracet jeho zbraně proti němu samotnému Takže tohle [quote="pid:39296, uid:240"]Počítám, že toto je optimální postup. Žádný prudký odpor, s minimem vynaložené energie maximální výsledek. Jako prut: pod tlakem se ohne a pak švihne. Smějící se bestie. Nechat rozejít slova (souhlas souhlas) a činy (prdlajs prdlajs). Švejkovat. Ai-ki-do. Protahovat, argumentovat, zdržovat, vyžadovat, nahrávat si, žádat legitimace kontrolorů... Tahat se po soudech je sice chvályhodné hrdinství, ale spíš pro profesionály, stojí to hodně energie.[/quote] Pokud jsi zvolil kara-te-do, měl být postup spíše v duchu kladení aktivního odporu v tomto stylu [quote="pid:39658, uid:49"]K tomuto tématu jsem včera obdržel zajímavý vzor, proto jsem jej trošičku dotáhl a uložil ke stažení na http://badatel-mysteria.cz/texty/sdeleni-o-neopravnenem-pozadavku.doc Stáhnout, upravit ... Je potřebné to mít nachystané[/quote] aby pokud možno nedošlo k volání policie. Po příchodu policie, jejich výzvě a argumentaci vládním nařízením, bys musel začít argumentovat, že podle kterého zákona je to vládní nařízení, že zákon je silnější než vládní nařízení, že je vládní nařízení nezákonné nebo protizákonné, proti Listině základních práv a svobod, proti Ústavě... A oni by ti řekli, že je to podle nějakého zákona (i když to není pravda) a byl bys v koncích. Jedině bys to musel všechno natáčet, nechat je identifikovat, vyžádat si nějaký protokol a zásahu, pak bys musel buď pryč nebo se podrobit. A potom na základě pořízených důkazů (videonahrávka, protokol) začít kolotoč stížností, žalob, ... Vždy jsou 2 možnosti: i. poučit se z chyb druhých ii. udělat si své vlastní chyby (z nich si člověk to poučení taknějak líp zapamatuje :-) Ale stejně respekt, že ses postavil. (zajímal by mě jejich postup, kdybys tohle sehrál pokaždé, když budeš v práci - to už by bylo spíš směrem k tomu tanci ai-ki-do :-)
Upravené 26. 10. 2021 o 18:43

a: tak ja vam podla zakona nie som povinny ukazovat ziadnu zdravotnu dokumentaciu


kdyz jsem menila praci pred nekolika lety, lekar zamestnavatele po me chtel vypis z karty. odmitla jsem to. rekla jsem, ze mam sveho lekare a jelikoz ke smluvnimu lekari chodit nebudu, nepovazuji za nutne, aby tento lekar mel informace, ktere jsou duverne a ja si nepreji, aby je mel. trvala jsem si na svem a proslo to. nekteri znami se mi divili, proc jsem to odmitla, pry o nic nejde. tento nazor jsem s nimi nesdilela uz tehdy.


[quote="pid:39681, uid:106"]a: tak ja vam podla zakona nie som povinny ukazovat ziadnu zdravotnu dokumentaciu[/quote] kdyz jsem menila praci pred nekolika lety, lekar zamestnavatele po me chtel vypis z karty. odmitla jsem to. rekla jsem, ze mam sveho lekare a jelikoz ke smluvnimu lekari chodit nebudu, nepovazuji za nutne, aby tento lekar mel informace, ktere jsou duverne a ja si nepreji, aby je mel. trvala jsem si na svem a proslo to. nekteri znami se mi divili, proc jsem to odmitla, pry o nic nejde. tento nazor jsem s nimi nesdilela uz tehdy.

Pán sa rozčuľoval v obchode:


Pán: "Pozrite, on rúško nemá a nič mu nepoviete. A mňa ste minule vyhodili."


Predavačka: "Nedávno na mňa jeden hulákal, že čo si to dovoľujem. Kašlem na to, už mi je to jedno."


Takže kým ste ticho, buzerujú vás. Keď sa ozvete, zrazu sa dá fungovať normálne.


Nebuďme ticho!


Pán sa rozčuľoval v obchode: **Pán:** _"Pozrite, on rúško nemá a nič mu nepoviete. A mňa ste minule vyhodili."_ **Predavačka:** _"Nedávno na mňa jeden hulákal, že čo si to dovoľujem. Kašlem na to, už mi je to jedno."_ Takže kým ste ticho, buzerujú vás. Keď sa ozvete, zrazu sa dá fungovať normálne. Nebuďme ticho! --------------
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 10. 2021 o 19:58

Si si skusil ake to je bojovat proti systemu jeho zbranami ... nema to vela vyznamu, nepochodis.


Vzpomněl jsem si opět na Lukáše Krpálka v letošním finále o zlatou medaili v nejvyšší váze na judistickém olympijském turnaji.
Nemá smysl snažit se přetlačit soupeře silou v tom, v čem je on silnější.


[quote="pid:39681, uid:106"]Si si skusil ake to je bojovat proti systemu jeho zbranami ... nema to vela vyznamu, nepochodis.[/quote] Vzpomněl jsem si opět na Lukáše Krpálka v letošním finále o zlatou medaili v nejvyšší váze na judistickém olympijském turnaji. Nemá smysl snažit se přetlačit soupeře silou v tom, v čem je on silnější.

@sejbou Tu pomôže iba Švejkovať, Švejkovať a nič len Švejkovať.
Nosiť respirátor pod nosom, pod bradou, prípadne si urobiť dierky na dýchanie.
V prípade upozornenia nadriadeného si ho pred ním nasadiť, ale tak nešikovne, aby bolo vidno, že aj tak je zbytočne nasadený. Urobiť si s nich debilov. Upozorňovanie ích prestane časom baviť.
Nič s tým neporušíš, ale takýmto taktickým Švejkovaním svojich nadriadených a kolegov pekne zdemoralizuješ. smile
Nepomôže ti postaviť sa systému napriamo. Systém treba pomaly nahlodávať z vnútra. smile
Zosmiešňovať a spochybňovať náhubkové nariadenia nadriadených, používať slová ako náhubok, dusítko a podobne.
Nemusím ti snáď vysvetľovať čo je to bezštruktúrne riadenie smile
Keď budeš robiť takúto Švejkovaciu diverziu, časom sa postupne podvedome pridajú aj ostatný v tvojom okolí.
617a6893888fa
Švejkovať sa dá s úsmevom smile

@sejbou Tu pomôže iba Švejkovať, Švejkovať a nič len Švejkovať. Nosiť respirátor pod nosom, pod bradou, prípadne si urobiť dierky na dýchanie. V prípade upozornenia nadriadeného si ho pred ním nasadiť, ale tak nešikovne, aby bolo vidno, že aj tak je zbytočne nasadený. Urobiť si s nich debilov. Upozorňovanie ích prestane časom baviť. Nič s tým neporušíš, ale takýmto taktickým Švejkovaním svojich nadriadených a kolegov pekne zdemoralizuješ. :) Nepomôže ti postaviť sa systému napriamo. Systém treba pomaly nahlodávať z vnútra. :) Zosmiešňovať a spochybňovať náhubkové nariadenia nadriadených, používať slová ako náhubok, dusítko a podobne. Nemusím ti snáď vysvetľovať čo je to bezštruktúrne riadenie :) Keď budeš robiť takúto Švejkovaciu diverziu, časom sa postupne podvedome pridajú aj ostatný v tvojom okolí. ![617a6893888fa](serve/attachment&path=617a6893888fa) Švejkovať sa dá s úsmevom :)
Upravené 28. 10. 2021 o 11:24

To, co popisuješ, je kara-te-do. Tam vítězí silnější. Byl's silnější?

Veru nebol som silnejší. Ale aj tak som si to skúsil a teraz som tomu rád.


Ale stejně respekt, že ses postavil.

Ďakujem.


Tu pomôže iba Švejkovať

Tak to už som tiež skúsil. Mám už "dobre pripravený" respirátor. Našťastie mám teraz nočnú, takže je to v pohode. Môj priamy nadriadený, pán D, je relatívne normálny a nenúti ma nosiť to dusítko.


Nemusím ti snáď vysvetľovať čo je to bezštruktúrne riadenie smile

Veru to mi vysvetľovať netreba.


Každopádne mám novú aktualizáciu.


Ešte v utorok večer sa zaočkovaní kolegovia ozvali, že ak je na pracovisku vzdialenosť medzi kolegami väčšia ako 1,5m, tak nemusia mať respirátor, na to dostali odpoveď od slečny P, či vidia aby tu bola vzdialenosť medzi ľudmi viac ako 1,5m. Dostala ale podpásovku, bo kolegovia si to premerali a povedali, že tá vzdialenosť je 1,8m a viac. Takže ak pri mne nikto nie je, tak to vôbec nemusíme mať.


No a druhá aktualizácia je, že včera som bol sám v kancelárii a prišla slečna H do miestnosti, a hneď na mňa, kde mám respirátor, nuž tak vravím, že sa tu nachádzam sám, tak nemusím mať. Ona na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme.


Takže ono to pôjde. Ako sa vraví: "Trpezlivosť ruže prináša.". Takže ja si na tie ruže počkám smile


[quote="pid:39719, uid:240"]To, co popisuješ, je kara-te-do. Tam vítězí silnější. Byl's silnější?[/quote] Veru nebol som silnejší. Ale aj tak som si to skúsil a teraz som tomu rád. [quote="pid:39719, uid:240"]Ale stejně respekt, že ses postavil.[/quote] Ďakujem. [quote="pid:39719, uid:138"]Tu pomôže iba Švejkovať[/quote] Tak to už som tiež skúsil. Mám už "dobre pripravený" respirátor. Našťastie mám teraz nočnú, takže je to v pohode. Môj priamy nadriadený, pán D, je relatívne normálny a nenúti ma nosiť to dusítko. [quote="pid:40038, uid:138"]Nemusím ti snáď vysvetľovať čo je to bezštruktúrne riadenie smile[/quote] Veru to mi vysvetľovať netreba. Každopádne mám novú aktualizáciu. Ešte v utorok večer sa zaočkovaní kolegovia ozvali, že ak je na pracovisku vzdialenosť medzi kolegami väčšia ako 1,5m, tak nemusia mať respirátor, na to dostali odpoveď od slečny P, či vidia aby tu bola vzdialenosť medzi ľudmi viac ako 1,5m. Dostala ale podpásovku, bo kolegovia si to premerali a povedali, že tá vzdialenosť je 1,8m a viac. Takže ak pri mne nikto nie je, tak to vôbec nemusíme mať. No a druhá aktualizácia je, že včera som bol sám v kancelárii a prišla slečna H do miestnosti, a hneď na mňa, kde mám respirátor, nuž tak vravím, že sa tu nachádzam sám, tak nemusím mať. Ona na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme. Takže ono to pôjde. Ako sa vraví: "Trpezlivosť ruže prináša.". Takže ja si na tie ruže počkám :D
Upravené 28. 10. 2021 o 21:13

No a druhá aktualizácia je, že včera som bol sám v kancelárii a prišla slečna H do miestnosti, a hneď na mňa, kde mám respirátor, nuž tak vravím, že sa tu nachádzam sám, tak nemusím mať. Ona na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme.
Takže ono to pôjde. Ako sa vraví: "Trpezlivosť ruže prináša.".

Vida vida, karta se začíná obracet...
:-))


[quote="pid:40150, uid:355"]No a druhá aktualizácia je, že včera som bol sám v kancelárii a prišla slečna H do miestnosti, a hneď na mňa, kde mám respirátor, nuž tak vravím, že sa tu nachádzam sám, tak nemusím mať. Ona na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme. Takže ono to pôjde. Ako sa vraví: "Trpezlivosť ruže prináša.".[/quote] Vida vida, karta se začíná obracet... :-))

na na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme.


Keď dodržiavať nariadenia, tak ale striktne. Ak sa jej niečo nebude páčiť, treba sa jej spýtať, prečo porušuje nariadenia, ktoré núti iných dodržiavať. A nahrať si ju. Alebo nafotiť, ak ich sama nedodržiava, napríklad ak ide sama po chodbe alebo je v kancelárii. Podľa mňa náhubok v kancelárii nenosí. Treba zapnúť nahrávanie, zaklopať a hneď tam vtrhnúť, s mobilom pri tele, ale ak nebudú mať dusítko, mobil zdvihnúť a akože hneď zapnúť nahrávanie.


[quote="pid:40150, uid:355"]na na to, že ale je tu ona a že si to musím nasadiť, tak vravím, že podľa nariadenia ho mať nemusím, bo je medzi nami vzdialenosť väčšia ako 1,5m, nuž a bolo po probléme.[/quote] Keď dodržiavať nariadenia, tak ale striktne. Ak sa jej niečo nebude páčiť, treba sa jej spýtať, prečo porušuje nariadenia, ktoré núti iných dodržiavať. A nahrať si ju. Alebo nafotiť, ak ich sama nedodržiava, napríklad ak ide sama po chodbe alebo je v kancelárii. Podľa mňa náhubok v kancelárii nenosí. Treba zapnúť nahrávanie, zaklopať a hneď tam vtrhnúť, s mobilom pri tele, ale ak nebudú mať dusítko, mobil zdvihnúť a akože hneď zapnúť nahrávanie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 29. 10. 2021 o 14:24

Keď dodržiavať nariadenia, tak ale striktne.
a idealne este aj podat staznost. Ak je raz 1.5m hranica, tak ak to ziada pri 1.8m treba sa stazovat na sikanu.


[quote="pid:40271, uid:623"]Keď dodržiavať nariadenia, tak ale striktne.[/quote]a idealne este aj podat staznost. Ak je raz 1.5m hranica, tak ak to ziada pri 1.8m treba sa stazovat na sikanu.

Moderator

@sejbou - Mariane, přijal jsi jejich způsob a nástroje boje.Tohle musíš mít promyšlené jako kuchařku a nevystupovat improvizací, ale předem promyšleným postupem Měl jsi vyhovět a nechat se vykázat z budovy PÍSEMNĚ s podpisem osoby, která Tě vykázala. První slabina Tvého zaměstnavatela byla v tom, že musel k vykázání použít kompetentńí orgán, tedy policii ČR. Ta s Tebou neřeší pracovně-právní spor, ale pouze Tě vyzve ke splnění Mimořádného nařízení a v případě, že odmítneš, předvede tě na služebnu k podání vysvětlení. To už nemá s pracovněprávním sporem nic společné, Policie s tebou nejednala v rámci pracovněprávního sporu, ani nemohla. Na Policii je všechno ZAPROTOKOLOVÁNO a jsou tam zaznamená i Tvé námitky a odpor. Policie netrestá, ale postoupí výsledek dál ke správnímu řízení. Opět s podpisem a zdůvodněním. Proti tomu se opět podává odpor atd. Nošení ochranných pomůcek nemáš v pracovní smlouvě a na obsahu pracovní smlouvy stojí a padá kompetence zaměstnavatele. Zkus pochopit obsah situace,každý z vás tří pracoval na svém poli.
Tady nebojujeme s jednotlivci, ale se systémem, který je si vědom nezákonnosti, ale je si vědom momentální tolerance k nezákonnosti . Znovu každému radím : pokud se rozhodnete pro odpor, púoraďte se s právníkem, jak postupovat. Těch borců, co zvládají tyto situace s noblesou a v klidu moc není.

@sejbou - Mariane, přijal jsi jejich způsob a nástroje boje.Tohle musíš mít promyšlené jako kuchařku a nevystupovat improvizací, ale předem promyšleným postupem Měl jsi vyhovět a nechat se vykázat z budovy PÍSEMNĚ s podpisem osoby, která Tě vykázala. První slabina Tvého zaměstnavatela byla v tom, že musel k vykázání použít kompetentńí orgán, tedy policii ČR. Ta s Tebou neřeší pracovně-právní spor, ale pouze Tě vyzve ke splnění Mimořádného nařízení a v případě, že odmítneš, předvede tě na služebnu k podání vysvětlení. To už nemá s pracovněprávním sporem nic společné, Policie s tebou nejednala v rámci pracovněprávního sporu, ani nemohla. Na Policii je všechno ZAPROTOKOLOVÁNO a jsou tam zaznamená i Tvé námitky a odpor. Policie netrestá, ale postoupí výsledek dál ke správnímu řízení. Opět s podpisem a zdůvodněním. Proti tomu se opět podává odpor atd. Nošení ochranných pomůcek nemáš v pracovní smlouvě a na obsahu pracovní smlouvy stojí a padá kompetence zaměstnavatele. Zkus pochopit obsah situace,každý z vás tří pracoval na svém poli. Tady nebojujeme s jednotlivci, ale se systémem, který je si vědom nezákonnosti, ale je si vědom momentální tolerance k nezákonnosti . Znovu každému radím : pokud se rozhodnete pro odpor, púoraďte se s právníkem, jak postupovat. Těch borců, co zvládají tyto situace s noblesou a v klidu moc není.

Já myslím, že úplně nejlepší je "švejkování", tj. nejít na ně nepřátelsky, protože reakce bude stejná, nepřátelská.
Je potřeba na ně jít stylem: promiňte zapomněl jsem, hned to udělám, máte pravdu příště se budu snažit na to nezapomenout, a až nebudou v dohledu dělat si po svém. Pokud se vrátí a upozorní opět to zopakovat. Hlavní je být slušný. Tak si maximálně pomyslí, že dotyčný je magor.


Může se také vyžadovat od nadřízeného zaměstnance přesné plnění, podle rozhodnutí vlády až ad absurdum, jak to kolega udělal, ale zase klidně přátelsky s tím dovětkem, že předpisy se mají plnit přesně. V tom případě to bude zaměstnanec, který bude poukazovat na jejich chyby a tudíž bude mít výhodu útoku.
Chtělo by to přečíst si znovu Švejka a postupovat podle jeho receptů.


Já myslím, že úplně nejlepší je "švejkování", tj. nejít na ně nepřátelsky, protože reakce bude stejná, nepřátelská. Je potřeba na ně jít stylem: promiňte zapomněl jsem, hned to udělám, máte pravdu příště se budu snažit na to nezapomenout, a až nebudou v dohledu dělat si po svém. Pokud se vrátí a upozorní opět to zopakovat. Hlavní je být slušný. Tak si maximálně pomyslí, že dotyčný je magor. Může se také vyžadovat od nadřízeného zaměstnance přesné plnění, podle rozhodnutí vlády až ad absurdum, jak to kolega udělal, ale zase klidně přátelsky s tím dovětkem, že předpisy se mají plnit přesně. V tom případě to bude zaměstnanec, který bude poukazovat na jejich chyby a tudíž bude mít výhodu útoku. Chtělo by to přečíst si znovu Švejka a postupovat podle jeho receptů.

Že "švejkování" má účinky přiznal i nás ministr zdravotnictví Vojtěch a vyzývá lidi aby s tím přestali. To je tak vše, co mohou proti "švejkování" dělat.
https://zpravy.magazinplus.cz/3049-prestante-svejkovat-v-restauracich-vzkazuje-ministr-cechum.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=631460&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=oWFGOnYWW52-202110291332&dop_id=14048746


Že "švejkování" má účinky přiznal i nás ministr zdravotnictví Vojtěch a vyzývá lidi aby s tím přestali. To je tak vše, co mohou proti "švejkování" dělat. https://zpravy.magazinplus.cz/3049-prestante-svejkovat-v-restauracich-vzkazuje-ministr-cechum.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=631460&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=oWFGOnYWW52-202110291332&dop_id=14048746

Boletusi, jakou kucharku bys doporucil v situaci, kdy napriklad v supermarketu nemam respirator a nekdo zavola policii? Existuje nejaka obrana na miste, nebo zacina az podanim odporu v prestupkovem rizeni?


Boletusi, jakou kucharku bys doporucil v situaci, kdy napriklad v supermarketu nemam respirator a nekdo zavola policii? Existuje nejaka obrana na miste, nebo zacina az podanim odporu v prestupkovem rizeni?
Upravené 29. 10. 2021 o 16:52

Přenesená zkušenost.


Úvodem: bratr je bohužel svědek covidův, ale nikoli agresivní, nikoho neudává, nás nepéruje, nicméně, se ženou se dali očkovat.


Teď ten gól: žena byla otestována jako pozitivní (oni se i neustále testují). Bratr volal na hygienu a tam mu řekli, že to je v pořádku a může do práce. Protože je očkovaná.


Jejím nadřízeným je naštěstí bratr, takže ji nechal doma.


Takže nejen nějaká zkurvená aplikace Tečka, která nezčervená u pozitivního očkovaného, tohle mu řekla přímo hygiena.


Přenesená zkušenost. Úvodem: bratr je bohužel svědek covidův, ale nikoli agresivní, nikoho neudává, nás nepéruje, nicméně, se ženou se dali očkovat. Teď ten gól: žena byla otestována jako pozitivní (oni se i neustále testují). Bratr volal na hygienu a tam mu řekli, že to je v pořádku a může do práce. Protože je očkovaná. Jejím nadřízeným je naštěstí bratr, takže ji nechal doma. Takže nejen nějaká zkurvená aplikace Tečka, která nezčervená u pozitivního očkovaného, tohle mu řekla přímo hygiena.

@JabiPun - nechtěj vést za ručičku, to je zbytečné. Co chceš a jaký máš cíl při vstupu do suprmarketu ? jdeš tam jim anebo sobě něco dokazovat ? Anebo si tam jdeš nakoupit ? Dnes jsme absolvovali s mojí paní 3 prodejny v Klatovech v klidné chůzi a klidném vystupování . Včetně Kauflandu. Klid a sebe-vědomí odzbrojuje, nejistota a nervozita oslabuje. I to nasazení náhubku, pokud to provedu z vlastního rozhodnutí (ztedy kalkulace má dáti-dal) je úplně jiné, než nasazení na rozkaz anebo předem.Člověkem zůstávám jen při uplatňování vlastní vůle, vše ostatní je projevem různého stupně biorobotizace. A vlastní vůle múže být i uznání momentálně silnějšího protivníka a volba ústupku.

@JabiPun - nechtěj vést za ručičku, to je zbytečné. Co chceš a jaký máš cíl při vstupu do suprmarketu ? jdeš tam jim anebo sobě něco dokazovat ? Anebo si tam jdeš nakoupit ? Dnes jsme absolvovali s mojí paní 3 prodejny v Klatovech v klidné chůzi a klidném vystupování . Včetně Kauflandu. Klid a sebe-vědomí odzbrojuje, nejistota a nervozita oslabuje. I to nasazení náhubku, pokud to provedu z vlastního rozhodnutí (ztedy kalkulace má dáti-dal) je úplně jiné, než nasazení na rozkaz anebo předem.Člověkem zůstávám jen při uplatňování vlastní vůle, vše ostatní je projevem různého stupně biorobotizace. A vlastní vůle múže být i uznání momentálně silnějšího protivníka a volba ústupku.

Boletusi, jakou kucharku bys doporucil v situaci, kdy napriklad v supermarketu nemam respirator a nekdo zavola policii? Existuje nejaka obrana na miste, nebo zacina az podanim odporu v prestupkovem rizeni?
Bez handier chodievam uz asi od zaciatku leta, vtedy ked to sudy prvykrat stopli a zrazu to obchody prestali vyzadovat. Policiu nikto na teba bez vyzvy volat nebude, takze toho by som sa neobaval. Ak by aj prisla, tak ta opat policia vyzve nasadit si respirator, takze bud mozes posluchnut alebo to potom riesit v priestupkovom konani.


Co ja planujem robit az budu obchody opat vyzadovat vo velkom handru, budem si ju po vyzve pytat od nich a potom po nakupe im ju vratim naspat do ruky. Musia to mat po ruke pre take pripady ako sme my. Ak sa v tom chces velmi vrtat, nahraj si ich na video, je to predsa trestny cin.


[quote="pid:40308, uid:678"]Boletusi, jakou kucharku bys doporucil v situaci, kdy napriklad v supermarketu nemam respirator a nekdo zavola policii? Existuje nejaka obrana na miste, nebo zacina az podanim odporu v prestupkovem rizeni?[/quote]Bez handier chodievam uz asi od zaciatku leta, vtedy ked to sudy prvykrat stopli a zrazu to obchody prestali vyzadovat. Policiu nikto na teba bez vyzvy volat nebude, takze toho by som sa neobaval. Ak by aj prisla, tak ta opat policia vyzve nasadit si respirator, takze bud mozes posluchnut alebo to potom riesit v priestupkovom konani. Co ja planujem robit az budu obchody opat vyzadovat vo velkom handru, budem si ju po vyzve pytat od nich a potom po nakupe im ju vratim naspat do ruky. Musia to mat po ruke pre take pripady ako sme my. Ak sa v tom chces velmi vrtat, nahraj si ich na video, je to predsa trestny cin.

Moderator

zdraveforum


Občanská platforma pro obnovení normálního života
Spolupracují s námi a podporují nás
https://www.zdraveforum.cz/


Manuál pro kontakt s policií ČR a obecní policií


Vzhledem k množícím se případům agresivních a nepřiměřených zákroků ze strany
strážníků obecních policií, dáváme k dispozici následující souhrn informací a postupů,
které by Vám měly pomoci bezproblémově kontakt s příslušníkem přežít.



zdraveforum ----------- **Občanská platforma pro obnovení normálního života** Spolupracují s námi a podporují nás https://www.zdraveforum.cz/ **Manuál pro kontakt s policií ČR a obecní policií** Vzhledem k množícím se případům agresivních a nepřiměřených zákroků ze strany strážníků obecních policií, dáváme k dispozici následující souhrn informací a postupů, které by Vám měly pomoci bezproblémově kontakt s příslušníkem přežít. - **zachovejte klid a zdržte se jakýchkoli náznaků agrese.** - **Noste s sebou tento manuál**, abyste v případě obavy z nepřiměřeného zákroku byli schopni přesně a výstižně reagovat na nastalou situaci.https://www.prolibertate.cz/wp-content/uploads/2021/08/manual_kontakt_s_policii.pdf?fbclid=IwAR1MVHMeKq8DcysBStzrWtY0dYm_8oOfcaxmzwWev1GyEekKiJlcZIZ6d2U

@Boletus Chci si samozrejme dokazat, ze se neposeru a nebudu hrat tuhle hru, ale ze bych vynervovanej koukal za kazdej roh, jestli na me nekdo nevyskoci, to ne. Nicmene odpoved jsem dostal, diky. Me to zase vede zpatky k onomu svejkovani, bude-li situace vyzadovat.

P.S. Z vetsich retezcu nakupuju konkretne pouze v Kauflandu a COOPu, kde nikdo ani blbe nezira a bez rousek nas tam je vzdy pomerne dost, a to i navzdory dalsimu kolu straseni a vydirani, ktere se ted rozjelo


@Boletus Chci si samozrejme dokazat, ze se neposeru a nebudu hrat tuhle hru, ale ze bych vynervovanej koukal za kazdej roh, jestli na me nekdo nevyskoci, to ne. Nicmene odpoved jsem dostal, diky. Me to zase vede zpatky k onomu svejkovani, bude-li situace vyzadovat. P.S. Z vetsich retezcu nakupuju konkretne pouze v Kauflandu a COOPu, kde nikdo ani blbe nezira a bez rousek nas tam je vzdy pomerne dost, a to i navzdory dalsimu kolu straseni a vydirani, ktere se ted rozjelo
Upravené 30. 10. 2021 o 10:58

Ja chodím pravidelne bez dusítka do obchodu, na úrady atd. (okrem práce, tam to nejako prežijem, resp. švejkujem), ale inak bez. Okrem jedného napomenutia od SBS v Globuse, ktorý mi oznámil, že ak si nenasadím, vtedy ešte rúško, tak môžem mať problémy s políciou a hygienou, načo som reagoval poďakovaním za upozornenie a v kľude som pokračoval v nákupe, a nič iné sa mi nestalo. Ako je uvedené vyššie v práci je to iné, bo tam sú sami popletení ľudia, teda okrem pána D, môjho priameho nadriadeného, aj keď včera mi povedal, že som blbý, keď robím vlny.

Mariane, přijal jsi jejich způsob a nástroje boje.Tohle musíš mít promyšlené jako kuchařku a nevystupovat improvizací

No hlavný problém je, že som v tom sám a nemám v kolektíve absolútne žiadnu podporu, čo ma veľmi mrzí, keď vidím kam to všetko speje, týmto dodržiavaním každej nezmyselnosti. Čo sa týka volieb, tak sú všetci šťastím bez seba, že sa zbavili Andreja, ale vôbec im nedochádza, čo môže nastať vládou tohoto zlepenca, aj keď ja osobne si myslím, že to skončí obrovským fiaskom. A ešte k prezidentovi Zemanovi, tak to ako bolo iné haló, keď som im vravel, že sa im nepodarí aktivovať článok 66 ústavy, že im to Miloš ešte vytmaví.
Těch borců, co zvládají tyto situace s noblesou a v klidu moc není.

Škoda, že nie som jeden z nich smile


Asi tak v skratke.


Ja chodím pravidelne bez dusítka do obchodu, na úrady atd. (okrem práce, tam to nejako prežijem, resp. švejkujem), ale inak bez. Okrem jedného napomenutia od SBS v Globuse, ktorý mi oznámil, že ak si nenasadím, vtedy ešte rúško, tak môžem mať problémy s políciou a hygienou, načo som reagoval poďakovaním za upozornenie a v kľude som pokračoval v nákupe, a nič iné sa mi nestalo. Ako je uvedené vyššie v práci je to iné, bo tam sú sami popletení ľudia, teda okrem pána D, môjho priameho nadriadeného, aj keď včera mi povedal, že som blbý, keď robím vlny. [quote="pid:40289, uid:57"]Mariane, přijal jsi jejich způsob a nástroje boje.Tohle musíš mít promyšlené jako kuchařku a nevystupovat improvizací[/quote] No hlavný problém je, že som v tom sám a nemám v kolektíve absolútne žiadnu podporu, čo ma veľmi mrzí, keď vidím kam to všetko speje, týmto dodržiavaním každej nezmyselnosti. Čo sa týka volieb, tak sú všetci šťastím bez seba, že sa zbavili Andreja, ale vôbec im nedochádza, čo môže nastať vládou tohoto zlepenca, aj keď ja osobne si myslím, že to skončí obrovským fiaskom. A ešte k prezidentovi Zemanovi, tak to ako bolo iné haló, keď som im vravel, že sa im nepodarí aktivovať článok 66 ústavy, že im to Miloš ešte vytmaví. [quote="pid:40289, uid:57"]Těch borců, co zvládají tyto situace s noblesou a v klidu moc není.[/quote] Škoda, že nie som jeden z nich :D Asi tak v skratke.

problémy s políciou a hygienou, načo som reagoval poďakovaním za upozornenie a v kľude som pokračoval v nákupe

Používam podobnú taktiku: ak ma SBSkár upozorní, poďakujem za upozornenie a informujem ho, že ja mám výnimku (alebo že využívam žolíka - to pri "starých známych" smile ). Na zvyčajne nasledujúcu otázku SBSkára - či mám nejaký papier - odpovedám s absolútnou istotou v hlase - samozrejme, že mám.
PS: Už sa ma zopár ľudí aj pýtalo, ako to robím, že nakupujem bez náhubku...


[quote="pid:40441, uid:355"]problémy s políciou a hygienou, načo som reagoval poďakovaním za upozornenie a v kľude som pokračoval v nákupe[/quote] Používam podobnú taktiku: ak ma SBSkár upozorní, poďakujem za upozornenie a informujem ho, že ja mám výnimku (alebo že využívam žolíka - to pri "starých známych" ;) ). Na zvyčajne nasledujúcu otázku SBSkára - či mám nejaký papier - odpovedám s absolútnou istotou v hlase - samozrejme, že mám. PS: Už sa ma zopár ľudí aj pýtalo, ako to robím, že nakupujem bez náhubku...

Nespoznávam ľudí.Nespoznal som kamaráta,aj kamarátku ktorá bez rúška je milá,usmievavá,sympatická,príťažlivá.Teraz nie je usmievavá, ani sympatická .S rúškom či respirátorom vyzerá chorá a je nepríťažlivá.Nespoznal som synovca ktorý stál neďaleko mňa.Strata identity fyzických bytostí.Nechcú aby sme sa stretávali,oddychovali,radovali,zoznamovali,cestovali,šli na výlety pozrieť pamiatky,do múzeí,na kúpaliská,hrady,zámky,na koncert a ani už k lekárovi,ani do práce.Zmeňte sa na digitálne entity,prijmite elektronickú identitu.


Nespoznávam ľudí.Nespoznal som kamaráta,aj kamarátku ktorá bez rúška je milá,usmievavá,sympatická,príťažlivá.Teraz nie je usmievavá, ani sympatická .S rúškom či respirátorom vyzerá chorá a je nepríťažlivá.Nespoznal som synovca ktorý stál neďaleko mňa.Strata identity fyzických bytostí.Nechcú aby sme sa stretávali,oddychovali,radovali,zoznamovali,cestovali,šli na výlety pozrieť pamiatky,do múzeí,na kúpaliská,hrady,zámky,na koncert a ani už k lekárovi,ani do práce.Zmeňte sa na digitálne entity,prijmite elektronickú identitu.

Veď ako digitálna entita sa môžte stretávať,komunikovať,cestovať,pracovať,zabávať sa,atď....vo virtuálnom priestore.Veď nestarnete,necestujete autami,fyzicky sa nestretávate a nezoznamujete,nezabávate sa,nevytvárate fyzické vzťahy,nedotýkate sa,nemilujete sa,nerodíte.Seďte tam vo svojom"kutlochu"obklopení elektronikou ,nevytvárajte inú činnosť,nikam nechoďte,nestretávajte sa,fyzicky nežite....vegetujte,prežívajte.


Veď ako digitálna entita sa môžte stretávať,komunikovať,cestovať,pracovať,zabávať sa,atď....vo virtuálnom priestore.Veď nestarnete,necestujete autami,fyzicky sa nestretávate a nezoznamujete,nezabávate sa,nevytvárate fyzické vzťahy,nedotýkate sa,nemilujete sa,nerodíte.Seďte tam vo svojom"kutlochu"obklopení elektronikou ,nevytvárajte inú činnosť,nikam nechoďte,nestretávajte sa,fyzicky nežite....vegetujte,prežívajte.

A keďže elektronický digitálny svet monitorujeme a máme pod kontrolou a taktiež chceme monitorovať aj vaše telá tak vieme o vás všetko....keď sa raz ukončí vaša virtuálna činnosť následne fyzické funkcie tak ukončíme aj monitoring.


A keďže elektronický digitálny svet monitorujeme a máme pod kontrolou a taktiež chceme monitorovať aj vaše telá tak vieme o vás všetko....keď sa raz ukončí vaša virtuálna činnosť následne fyzické funkcie tak ukončíme aj monitoring.

@dum - chybí tam dovětek. To není popis budoucnosti, ale popis pokusu o budoucnost. Pokud přijmeme to první, je zcela zbytečné cokoliv popisovat, je to pak jen výběr kamene pro náhrobek anebo designu rakve . To druhé naopak motivuje k vlastní práci.

@dum - chybí tam dovětek. To není popis budoucnosti, ale popis pokusu o budoucnost. Pokud přijmeme to první, je zcela zbytečné cokoliv popisovat, je to pak jen výběr kamene pro náhrobek anebo designu rakve . To druhé naopak motivuje k vlastní práci.

To není popis budoucnosti, ale popis pokusu o budoucnost.
....pravdaže,je to popis plánu kvôli spoznaniu a uvedomeniu si snáh tyranov a verím že
motivuje k vlastní práci.


[quote="pid:40475, uid:57"]To není popis budoucnosti, ale popis pokusu o budoucnost.[/quote]....pravdaže,je to popis plánu kvôli spoznaniu a uvedomeniu si snáh tyranov a verím že [quote="pid:40475, uid:57"]motivuje k vlastní práci.[/quote]

Dobrý deň všetkým prajem,
tak som sa vám dnes dozvedel, že nariadenie riaditeľky v škôlke je viac ako nariadenie vlády (keď som sa odvolával na 1,5m vzdialenosť), vraj že je to jej (učiteľky) zamestnávateľ. Takže už tu vládne anarchia. Inak si to neviem vysvetliť. Či v škôlke neplatí tých 1,5m? Ja som to poriadne nečítal, tak sa chcem radšej uistiť a zároveň si to (nariadenia vlády) aj prečítam. Samozrejme, že začali emocionálne výlevy typu "moja maminka je s COVID-om v nemocnici" atp. Samozrejme jej prajem veľa zdravia, nech je to ktokoľvek, ale toto už hraničí s emocionálnym vydieraním. No nič, budem musieť, robiť zo seba debila všade. S tými "ľuďmi" sa vôbec nedá diskutovať, buď bude po ich, alebo ukončujú rozhovor. Žiadne logické myslenie, len prijímanie rozkazov a ich absolutistické vymáhanie...


Dobrý deň všetkým prajem, tak som sa vám dnes dozvedel, že nariadenie riaditeľky v škôlke je viac ako nariadenie vlády (keď som sa odvolával na 1,5m vzdialenosť), vraj že je to jej (učiteľky) zamestnávateľ. Takže už tu vládne anarchia. Inak si to neviem vysvetliť. Či v škôlke neplatí tých 1,5m? Ja som to poriadne nečítal, tak sa chcem radšej uistiť a zároveň si to (nariadenia vlády) aj prečítam. Samozrejme, že začali emocionálne výlevy typu "moja maminka je s COVID-om v nemocnici" atp. Samozrejme jej prajem veľa zdravia, nech je to ktokoľvek, ale toto už hraničí s emocionálnym vydieraním. No nič, budem musieť, robiť zo seba debila všade. S tými "ľuďmi" sa vôbec nedá diskutovať, buď bude po ich, alebo ukončujú rozhovor. Žiadne logické myslenie, len prijímanie rozkazov a ich absolutistické vymáhanie...

jeden z cílů COVID operace je tvorba "člověka služebného" na cestě posthumánnímu biorobutu.
Výkonné jednotky fašizmu.


jeden z cílů COVID operace je tvorba "člověka služebného" na cestě posthumánnímu biorobutu. Výkonné jednotky fašizmu.

@sejbou S takovymi se opravdu neda diskutovat, clovek je muze maximalne litovat. Oni maji jistotu nepekne budoucnosti. Jejich psychologicky stav a naladeni doporucuji brat jako fakt, se kterym nehnes, natoz abys ho narusil vecnou a racionalni argumentaci. Proste to nejde.

@sejbou S takovymi se opravdu neda diskutovat, clovek je muze maximalne litovat. Oni maji jistotu nepekne budoucnosti. Jejich psychologicky stav a naladeni doporucuji brat jako fakt, se kterym nehnes, natoz abys ho narusil vecnou a racionalni argumentaci. Proste to nejde.

Žiadne logické myslenie, len prijímanie rozkazov a ich absolutistické vymáhanie...


Vláda vydala odporúčanie a je na riaditeľoch a učiteľov, ako a či ho budú zavádzať. Samozrejme za to nesú plnú zodpovednosť. Títo debili v medicínskom zmysle slova sa snažia byť pápežskejší ako pápež, takže ešte pritvrdili. Mladá generácia učiteľov je tupá, tupá, tupá... Česť výnimkám. Na vojne sa takýmto debilom zvykla dávať deka.


jeden z cílů COVID operace je tvorba "člověka služebného" na cestě posthumánnímu biorobutu.
Výkonné jednotky fašizmu.


Ale len tí, ktorí to prežijú bez ujmy. A ešte sme nepovedali posledné slovo my ostatní.


[quote="pid:40696, uid:355"]Žiadne logické myslenie, len prijímanie rozkazov a ich absolutistické vymáhanie...[/quote] Vláda vydala odporúčanie a je na riaditeľoch a učiteľov, ako a či ho budú zavádzať. Samozrejme za to nesú plnú zodpovednosť. Títo debili v medicínskom zmysle slova sa snažia byť pápežskejší ako pápež, takže ešte pritvrdili. Mladá generácia učiteľov je tupá, tupá, tupá... Česť výnimkám. Na vojne sa takýmto debilom zvykla dávať deka. [quote="pid:40698, uid:57"]jeden z cílů COVID operace je tvorba "člověka služebného" na cestě posthumánnímu biorobutu. Výkonné jednotky fašizmu.[/quote] Ale len tí, ktorí to prežijú bez ujmy. A ešte sme nepovedali posledné slovo my ostatní.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 2. 11. 2021 o 13:47

vcera jsem sla po ulici a proti me sel typek... vypadal jako hannibal lecter z dalky. kdyz se priblizil - mel bezovou rousku. brrr.


dovolte mi jednu poznamku. cetla jsem zase v sekte "som zaockovany" nejake komentare, pak odporne kecy toho pisalka etzlera ... nepieksnuti lide jsou urazeni a vycita se jim, ze kvuli nim je pretizen zdravotni personal a umiraji lide. vybavilo se mi to, kdyz pred 4,5 roky byla v jednom hnusnem spitale moje maminka, ktera byla kazdy rok ve spitale s chripkou. mela astma, arytmii srdce. kdyz jim tam privezli naposledy, lecili ji paralenem, dokonce nemocnou ji nechali asi 2 hodiny na chodbe. po par dnech se jeji stav zlepsil, ale dali ji na pokoj nejakou hodne nemocnou pani, takze maminka od nic dostala dalsi naloz, ktera uz byla fatalni. kdyz jsme sli za osetrujici lekarkou, abychom se zeptali na stav maminky, tak nam s lhostejnosti v hlase rekla "... no tak matky nas rodi, vychovaji a pak umiraji". maminka se nechala kazdy rok naockovat proti chripce a vlastne ji to nikdy nepomohlo a myslim si, ze to snad vsechno jeste zhorsilo.... potom, kdyz mi nekdo rika, ze nikdy predtim lide neumirali na respiracni choroby, nikdy se lidi nedusili ve spitalech atd... myslim si o tom sve. a ti doktori... jsou slusni a empaticni lekari, ale moc jich neni.


vcera jsem sla po ulici a proti me sel typek... vypadal jako hannibal lecter z dalky. kdyz se priblizil - mel bezovou rousku. brrr. dovolte mi jednu poznamku. cetla jsem zase v sekte "som zaockovany" nejake komentare, pak odporne kecy toho pisalka etzlera ... nepieksnuti lide jsou urazeni a vycita se jim, ze kvuli nim je pretizen zdravotni personal a umiraji lide. vybavilo se mi to, kdyz pred 4,5 roky byla v jednom hnusnem spitale moje maminka, ktera byla kazdy rok ve spitale s chripkou. mela astma, arytmii srdce. kdyz jim tam privezli naposledy, lecili ji paralenem, dokonce nemocnou ji nechali asi 2 hodiny na chodbe. po par dnech se jeji stav zlepsil, ale dali ji na pokoj nejakou hodne nemocnou pani, takze maminka od nic dostala dalsi naloz, ktera uz byla fatalni. kdyz jsme sli za osetrujici lekarkou, abychom se zeptali na stav maminky, tak nam s lhostejnosti v hlase rekla "... no tak matky nas rodi, vychovaji a pak umiraji". maminka se nechala kazdy rok naockovat proti chripce a vlastne ji to nikdy nepomohlo a myslim si, ze to snad vsechno jeste zhorsilo.... potom, kdyz mi nekdo rika, ze nikdy predtim lide neumirali na respiracni choroby, nikdy se lidi nedusili ve spitalech atd... myslim si o tom sve. a ti doktori... jsou slusni a empaticni lekari, ale moc jich neni.

Dobrý večer všetkým prajem.


som sa na pár dní odmlčal, bo ma napadol nejaký vírus, tak som poctivo ležal, ale už som fit.


Ešte sa vrátim k pani učiteľke zo škôlky: V ten istý deň som šiel aj pre syna, a tak som nakukol do triedy slušne pozdravil (učiteľka ticho) a vravím synovi, nech ide som mnou domov. A keď prechádzal okolo pani učiteľky, tak rozhorčene na ňu spustil, či nevie pozdraviť smile Chlapec ma dostal smile Tak mu vravím, že pani učiteľka za tie 4 hodiny, čo ma nevidela asi zabudla na slušné správanie smile No doma sme sa šli všetci polámať ako jej naložil smile
Pardon za "smieškov", ale ma to poriadne zas rozveselilo.


Dobrý večer všetkým prajem. som sa na pár dní odmlčal, bo ma napadol nejaký vírus, tak som poctivo ležal, ale už som fit. Ešte sa vrátim k pani učiteľke zo škôlky: V ten istý deň som šiel aj pre syna, a tak som nakukol do triedy slušne pozdravil (učiteľka ticho) a vravím synovi, nech ide som mnou domov. A keď prechádzal okolo pani učiteľky, tak rozhorčene na ňu spustil, či nevie pozdraviť :D Chlapec ma dostal :D Tak mu vravím, že pani učiteľka za tie 4 hodiny, čo ma nevidela asi zabudla na slušné správanie :D No doma sme sa šli všetci polámať ako jej naložil :D Pardon za "smieškov", ale ma to poriadne zas rozveselilo.

Vidím synka naživo. Občas učia malí veľkých. Gratulujem Vám k malému.


Vidím synka naživo. Občas učia malí veľkých. Gratulujem Vám k malému.

Vidím synka naživo. Občas učia malí veľkých. Gratulujem Vám k malému.

Ďakujeme. Pevne veríme, že z nich vychováme Ľudí.


[quote="pid:41550, uid:57"]Vidím synka naživo. Občas učia malí veľkých. Gratulujem Vám k malému.[/quote] Ďakujeme. Pevne veríme, že z nich vychováme Ľudí.

Vkročím do obchodu a a slyším nějaký humbuk.
Jakýsi starší pán se tam rozčiluje, že tomu nerozumí, neumí to.
Stojí u samoobslužné pokladny, nicméně prodavačka mu vše ukazuje krok za krokem.


Reakce pána:
"V tomhle jsme nevyrůstali!
Tohle se nenaučím ani za tisíc let!!!"


Předem prohraný vzdor proti Zákonu času v praxi.


Vkročím do obchodu a a slyším nějaký humbuk. Jakýsi starší pán se tam rozčiluje, že tomu nerozumí, neumí to. Stojí u samoobslužné pokladny, nicméně prodavačka mu vše ukazuje krok za krokem. Reakce pána: "V tomhle jsme nevyrůstali! Tohle se nenaučím ani za tisíc let!!!" Předem prohraný vzdor proti Zákonu času v praxi.

Dnes som zavítal do Sportisima a predavač na mňa, že nabudúce prosí aby som si doniesol respirátor, ja naň tú typickú odpoveď: "Tak určiteeeeeee." smile Samozrejme mal respirátor pod nosom, tak mu vravím, že keď ho má pod nosom je ako keby to nemal. Ale inak bol milý, nemal pindy.
Horšie to je s kolegyňou. Tá už začína rozmýšľať, že si nechá vpichnúť tú "vakcínu", že už jej ubúdajú sily. Tak som ju nasmeroval sem na túto tému: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4073/fa%C5%A1iz%C3%A1cia-spolo%C4%8Dnosti
Samozrejme som jej aj dodal odvahy. Je jedna z mála, čo ešte zostali rozumní. V kancelárii sme tuším len traja, ako je na tom "vrchnosť" tak to netuším. Je to ťažké, ale každý dostávame skúšku, ktorá je pre nás na Mieru šitá. A tam kde sa jedny dvere zatvárajú, tak sa inde, zákonite, dvere otvárajú.


Dnes som zavítal do Sportisima a predavač na mňa, že nabudúce prosí aby som si doniesol respirátor, ja naň tú typickú odpoveď: "Tak určiteeeeeee." :D Samozrejme mal respirátor pod nosom, tak mu vravím, že keď ho má pod nosom je ako keby to nemal. Ale inak bol milý, nemal pindy. Horšie to je s kolegyňou. Tá už začína rozmýšľať, že si nechá vpichnúť tú "vakcínu", že už jej ubúdajú sily. Tak som ju nasmeroval sem na túto tému: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4073/fa%C5%A1iz%C3%A1cia-spolo%C4%8Dnosti Samozrejme som jej aj dodal odvahy. Je jedna z mála, čo ešte zostali rozumní. V kancelárii sme tuším len traja, ako je na tom "vrchnosť" tak to netuším. Je to ťažké, ale každý dostávame skúšku, ktorá je pre nás na Mieru šitá. A tam kde sa jedny dvere zatvárajú, tak sa inde, zákonite, dvere otvárajú.

Dobrý večer prajem.


Tak včera pred nočnou nám slečna H všetkým oznámila, že na základe nejakého nového nariadenia sa, od pondelka 22.11.2021, budú povinne testovať nezaočkovaný. Tak som sa jej spýtal, či jej nevadí, že to je zločin apartheidu, samozrejme neodpovedala a len odštekla, že však mi sme tam všetci zaočkovaný, že si to dobre pamätá. Neviem síce kde k tomu prišla, ale nevadí. Ja ani môj nadriadený totiž nie sme. Každopádne som si na pondelok, pre istotu, pripravil toto:


Vážený zaměstnavateli,
z Vašeho oznamu nazvaného „Mimořádný informační list“ (dále jen „oznam“) ze dne 19. 11. 2021
není zřejmé jaké vládní opatření se má na mysli. Pokud budete po zaměstnanci požadovat aby se
podvolil vašemu oznamu vězte, že tyto nařízení mohou být v rozporu s platnými právními
normami, a to zejména:
a) článkem 4 odst. 1) Listiny základních práv a svobod, kdy povinnosti mohou být ukládány toliko
na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod,
b) Všeobecnou deklarací o bioetice a lidských právech z 19. října 2005, zejména článkem 3, 5 a
6,
c) § 28 odst. 1) a 3) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách,
d) § 34 odst. 1) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách.
Vzhledem k výše uvedenému si dovoluji Vám poskytnout informaci, že v případě, bude-li své
zaměstnance i přes jejich nesouhlas zaměstnavatel nutit k testování, může se dopouštět trestného
jednání, a to přečinu Útisku dle § 177 odst. 1 zákona č. 40/2009 Sb., „Kdo jiného nutí, zneužívaje
jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody
až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“
Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC
antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být
naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3
písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb.
Také, bude-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního
práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1)
a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb.
Odevzdání biologického materiálu (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným
souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a
ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY
(EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném
pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES).
Dále informace o tom, zda zaměstnanec podstoupil jakékoli očkování nebo o výsledku testu
k indikaci infekčního onemocnění, jsou informacemi o zdravotním stavu, a podléhají tak zvýšené
ochraně podle čl. 9 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna
2016, tzv. GDPR. Zaměstnavatel není osobou, která by byla oprávněna takové informace
zpracovávat a v žádném případě je od zaměstnance nesmí vyžadovat.
Zaměstnavatel není v žádném případě oprávněn podmiňovat přístup zaměstnance na pracoviště
sdělením informací o zdravotním stavu. Takové jednání by bylo možné kvalifikovat jako přestupek
dle zákona č. 251/2005 Sb., o inspekci práce, za nějž může být udělena pokuta ve výši až
1 000 000 Kč (§ 24a).


Dále je testování ve firmách a zjišťování zdravotního stavu zaměstnance zaměstnavatelem v
rozporu se zákonem 372/2011 – Zákon o zdravotních službách a jejich poskytování (Zákon o
zdravotních službách).
Žádám proto, abyste k této otázce přistupovali velmi uvážlivě, s ohledem na platné právní normy
České republiky i s ohledem na práva občanů a vašich pracovníků.
Děkuji.
V …………………………….………………. dne
………………….……


Předal: ………………………………………………………………..


(zaměstanec)


Převzal: ………………………………………………………………..


(zaměstnavatel)


@val
@MIrek Svoboda

Ďakujem za podklady na základe ktorých som to stvoril. Dal som to k dispozícii aj kolegyni, ktorú som spomínal vyššie, ale neviem ako s tým naloží. Prajem jej týmto veľa síl a odvahy.


Dobrý večer prajem. Tak včera pred nočnou nám slečna H všetkým oznámila, že na základe nejakého nového nariadenia sa, od pondelka 22.11.2021, budú povinne testovať nezaočkovaný. Tak som sa jej spýtal, či jej nevadí, že to je zločin apartheidu, samozrejme neodpovedala a len odštekla, že však mi sme tam všetci zaočkovaný, že si to dobre pamätá. Neviem síce kde k tomu prišla, ale nevadí. Ja ani môj nadriadený totiž nie sme. Každopádne som si na pondelok, pre istotu, pripravil toto: Vážený zaměstnavateli, z Vašeho oznamu nazvaného „Mimořádný informační list“ (dále jen „oznam“) ze dne 19. 11. 2021 není zřejmé jaké vládní opatření se má na mysli. Pokud budete po zaměstnanci požadovat aby se podvolil vašemu oznamu vězte, že tyto nařízení mohou být v rozporu s platnými právními normami, a to zejména: a) článkem 4 odst. 1) Listiny základních práv a svobod, kdy povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod, b) Všeobecnou deklarací o bioetice a lidských právech z 19. října 2005, zejména článkem 3, 5 a 6, c) § 28 odst. 1) a 3) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, d) § 34 odst. 1) zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách. Vzhledem k výše uvedenému si dovoluji Vám poskytnout informaci, že v případě, bude-li své zaměstnance i přes jejich nesouhlas zaměstnavatel nutit k testování, může se dopouštět trestného jednání, a to přečinu Útisku dle § 177 odst. 1 zákona č. 40/2009 Sb., „Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“ Rovněž příkazem k povinnému testování RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, které je v rozporu se zákonem, může být naplněna skutková podstata zločinu Neoprávněné odebrání tkání a orgánů dle § 164 odst. 1, 3 písm. c) d) f) zákona č. 40/2009 Sb. Také, bude-li je dále jakkoliv perzekuovat, nemusí se jednat jen o prohřešek v rámci pracovního práva, ale rovněž se může jednat o přečin Apartheidu a diskriminace skupiny lidí dle § 402 odst. 1) a 2) písm. a), b) zákona č. 40/2009 Sb. Odevzdání biologického materiálu (sběr/získávání biometrických údajů) je podmíněno výslovným souhlasem dotyčné osoby. Tento sběr biologického materiálu podléhá Obecnému nařízení a ochraně osobních údajů / nařízení GDPR (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES). Dále informace o tom, zda zaměstnanec podstoupil jakékoli očkování nebo o výsledku testu k indikaci infekčního onemocnění, jsou informacemi o zdravotním stavu, a podléhají tak zvýšené ochraně podle čl. 9 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, tzv. GDPR. Zaměstnavatel není osobou, která by byla oprávněna takové informace zpracovávat a v žádném případě je od zaměstnance nesmí vyžadovat. Zaměstnavatel není v žádném případě oprávněn podmiňovat přístup zaměstnance na pracoviště sdělením informací o zdravotním stavu. Takové jednání by bylo možné kvalifikovat jako přestupek dle zákona č. 251/2005 Sb., o inspekci práce, za nějž může být udělena pokuta ve výši až 1 000 000 Kč (§ 24a). Dále je testování ve firmách a zjišťování zdravotního stavu zaměstnance zaměstnavatelem v rozporu se zákonem 372/2011 – Zákon o zdravotních službách a jejich poskytování (Zákon o zdravotních službách). Žádám proto, abyste k této otázce přistupovali velmi uvážlivě, s ohledem na platné právní normy České republiky i s ohledem na práva občanů a vašich pracovníků. Děkuji. V …………………………….………………. dne ………………….…… Předal: ……………………………………………………………….. (zaměstanec) Převzal: ……………………………………………………………….. (zaměstnavatel) @val @MIrek Svoboda Ďakujem za podklady na základe ktorých som to stvoril. Dal som to k dispozícii aj kolegyni, ktorú som spomínal vyššie, ale neviem ako s tým naloží. Prajem jej týmto veľa síl a odvahy.

Dobrý večer prajem.

Gratuluji, pěkně napsané.


[quote="pid:44152, uid:355"]Dobrý večer prajem.[/quote] Gratuluji, pěkně napsané.

Toto vlákno má slúžiť na povzbudenie, tak to dám sem.
Naším nepriateľom nie je vrátnik, SBSkár, brigádnička v kine, predavačka, či sfanatizovaný kolega. Nepriateľom je systém. Nemá zmysel robiť ,,zlú krv" tam, kde netreba. Nie je problém si v dnešnom telefóne vyrobiť čokoľvek. Nik z horeuvedených nemá možnosť si overiť, čo mu vlastne ukazujem. Predpokladám, že ani záujem.
A preto:
Strčili ma do čajníka
zväčšili
zmenšili
a povedali,
že ja, nie som ja
Alenka


Toto vlákno má slúžiť na povzbudenie, tak to dám sem. Naším nepriateľom nie je vrátnik, SBSkár, brigádnička v kine, predavačka, či sfanatizovaný kolega. Nepriateľom je systém. Nemá zmysel robiť ,,zlú krv" tam, kde netreba. Nie je problém si v dnešnom telefóne vyrobiť čokoľvek. Nik z horeuvedených nemá možnosť si overiť, čo mu vlastne ukazujem. Predpokladám, že ani záujem. A preto: Strčili ma do čajníka zväčšili zmenšili a povedali, že ja, nie som ja Alenka

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Tak toto je "gól". V našej firme vydali oznam o novom nariadení 19.11.2021, nechápem ako to mohli vedieť, keď Ministerstvo zdravotníctva vydalo nariadenie až 20.11.2021. Takže asi tak...


Tak toto je "gól". V našej firme vydali oznam o novom nariadení 19.11.2021, nechápem ako to mohli vedieť, keď Ministerstvo zdravotníctva vydalo nariadenie až 20.11.2021. Takže asi tak...

Ďakujem za podklady na základe ktorých som to stvoril. Dal som to k dispozícii aj kolegyni, ktorú som spomínal vyššie, ale neviem ako s tým naloží. Prajem jej týmto veľa síl a odvahy.

Takto se na ně musí.
A podávat žaloby na ty nejhorší učitele.
Kdo omezuje vývoj dětí, ničí stát i národ.


[quote="pid:44152, uid:355"]Ďakujem za podklady na základe ktorých som to stvoril. Dal som to k dispozícii aj kolegyni, ktorú som spomínal vyššie, ale neviem ako s tým naloží. Prajem jej týmto veľa síl a odvahy.[/quote] Takto se na ně musí. A podávat žaloby na ty nejhorší učitele. Kdo omezuje vývoj dětí, ničí stát i národ.
Upravené 22. 11. 2021 o 16:18

Dobrý večer.
Tak včera bolo na firme poriadne veselo a o zábavu som sa postaral ja osobne. Chceli po mne samozrejme osobné lekárske záznamy atp. Bola to dosť silne vyhrotená situácia. Chvíľu bolo v hre volanie PČR, ale keď som im dal prečítať, že z čoho všetkého podám na nich trestné oznámenie, tak sa hlavný mana-žer ukľudnil a hneď s ním bola rozumná reč. Celý incident trval cca 1,5h. Ten dokument čo som tu zverejnil si nakoniec odo mňa prevzal a posunul na firemných právnikov, som zvedavý ako to dopadne. Takže asi tak v krátkosti. Prajem veľa síl a odvahy všetkým.
Marián


Dobrý večer. Tak včera bolo na firme poriadne veselo a o zábavu som sa postaral ja osobne. Chceli po mne samozrejme osobné lekárske záznamy atp. Bola to dosť silne vyhrotená situácia. Chvíľu bolo v hre volanie PČR, ale keď som im dal prečítať, že z čoho všetkého podám na nich trestné oznámenie, tak sa hlavný mana-žer ukľudnil a hneď s ním bola rozumná reč. Celý incident trval cca 1,5h. Ten dokument čo som tu zverejnil si nakoniec odo mňa prevzal a posunul na firemných právnikov, som zvedavý ako to dopadne. Takže asi tak v krátkosti. Prajem veľa síl a odvahy všetkým. Marián

Marián, bojuješ ako sa na skutočného Slováka patrí. Spoj sa s dcérou, ak bude treba. Veľmi Ti prajem, aby si sa ubránil . Tvoja žena a obaja malí majú šťaste, že majú doma pravého otca a chlapa. Držte sa.


Marián, bojuješ ako sa na skutočného Slováka patrí. Spoj sa s dcérou, ak bude treba. Veľmi Ti prajem, aby si sa ubránil . Tvoja žena a obaja malí majú šťaste, že majú doma pravého otca a chlapa. Držte sa.
12
12.24k
124
34
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept