Politika v SR
Slovensko

Zvyky Veľkonočného pondelka treba robiť skoro ráno, do obeda. Poobede sa to už nepatrilo, to chodili len "poščaní" A v utorok mohli dievčatá poliať chlapcov, zväčša väčšie tých, ktorých dolapili na ulici. Verilo sa, že dievča, ktoré nebude na Veľkonočný pondelok poliate môže oprašivieť
Co ty naše zvyky říkají? Že, navenek jsme sice křesťané, ale v duši jsme pořád pohany (jazyčnici). Proto jsme také největší ateisté (ve smyslu neuznávaní církve) na světě. Už tisíc let nám tady nutí Bibli, ale ani za těch tisíc let nedokázali z nás vytlouct pohanství (jazyčnictví, védizmus). Teď přichází nebezpečí od vnitřních zrádců, kteří chtějí naše prastaré zvyky zakázat.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Datovy-vedec-rozhodl-Pomlazku-ne-Udelal-si-na-to-vyzkum-699508


[quote="pid:68340, uid:855"]Zvyky Veľkonočného pondelka treba robiť skoro ráno, do obeda. Poobede sa to už nepatrilo, to chodili len "poščaní" A v utorok mohli dievčatá poliať chlapcov, zväčša väčšie tých, ktorých dolapili na ulici. Verilo sa, že dievča, ktoré nebude na Veľkonočný pondelok poliate môže oprašivieť[/quote]Co ty naše zvyky říkají? Že, navenek jsme sice křesťané, ale v duši jsme pořád pohany (jazyčnici). Proto jsme také největší ateisté (ve smyslu neuznávaní církve) na světě. Už tisíc let nám tady nutí Bibli, ale ani za těch tisíc let nedokázali z nás vytlouct pohanství (jazyčnictví, védizmus). Teď přichází nebezpečí od vnitřních zrádců, kteří chtějí naše prastaré zvyky zakázat. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Datovy-vedec-rozhodl-Pomlazku-ne-Udelal-si-na-to-vyzkum-699508

centrum pre výchovu mládeže BLM.

Nuž nám naozaj nič iné na Sk už nechýbalo ku "prosperite a šťastiu"...samozrejme ale Matica nezaslúži ani cent len likvidáciusmile ...


[quote="pid:69057, uid:94"]centrum pre výchovu mládeže BLM.[/quote] Nuž nám naozaj nič iné na Sk už nechýbalo ku "prosperite a šťastiu"...samozrejme ale Matica nezaslúži ani cent len likvidáciux( ...

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Nuž nám naozaj nič iné na Sk už nechýbalo ku "prosperite a šťastiu"
tato fašisticka organizacia je uz dnes odpisana , tych pár mesiacov,čo budu fungovat nez sami sa zrusia lebo uz im nepridu peniaze, zapadne do prachu.
Napriek tomu Matica opat vstane ako fenix z popola .


[quote="pid:69061, uid:109"]Nuž nám naozaj nič iné na Sk už nechýbalo ku "prosperite a šťastiu"[/quote] tato fašisticka organizacia je uz dnes odpisana , tych pár mesiacov,čo budu fungovat nez sami sa zrusia lebo uz im nepridu peniaze, zapadne do prachu. Napriek tomu Matica opat vstane ako fenix z popola .

sa nám uvoľnia priestory na Godrovej ul. v Bratislave, kde bude mať pobočka sídlo.



Na Godrovej sídli Veľvyslanectvo RF.


> sa nám uvoľnia priestory na Godrovej ul. v Bratislave, kde bude mať pobočka sídlo. Na Godrovej sídli Veľvyslanectvo RF.

tych pár mesiacov,čo budu fungovat nez sami sa zrusia lebo uz im nepridu peniaze, zapadne do prachu.

...Nech sa tak stane čo najskôr!Amen.


[quote="pid:69071, uid:78"]tych pár mesiacov,čo budu fungovat nez sami sa zrusia lebo uz im nepridu peniaze, zapadne do prachu.[/quote] ...Nech sa tak stane čo najskôr!Amen.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Priatelia podarilo sa! Slovenská pobočka Black Lives Matter je založená. Žiadali sme 38000 eur, no nakoniec sme dostali 150 000 eur, čo sme naozaj nečakali. Z týchto peňazí bude založené aj centrum pre výchovu mládeže BLM. V najbližších dňoch sa nám uvoľnia priestory na Godrovej ul. v Bratislave, kde bude mať pobočka sídlo.

Hlista je troll. Nikto nič nedostal. smile


[quote="pid:69057, uid:94"]Priatelia podarilo sa! Slovenská pobočka Black Lives Matter je založená. Žiadali sme 38000 eur, no nakoniec sme dostali 150 000 eur, čo sme naozaj nečakali. Z týchto peňazí bude založené aj centrum pre výchovu mládeže BLM. V najbližších dňoch sa nám uvoľnia priestory na Godrovej ul. v Bratislave, kde bude mať pobočka sídlo.[/quote] Hlista je troll. Nikto nič nedostal. ;)

Hlista je troll.

Pobavili/rozosmiali ma tie komentáre ktoré má pod tým svojím nadšeným príspevkomsmile


[quote="pid:69093, uid:948"]Hlista je troll.[/quote] Pobavili/rozosmiali ma tie komentáre ktoré má pod tým svojím nadšeným príspevkom:D

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Kto je z okolia Trnavy, je moznost vidiet Slovensko Slnko pri praci.
626397d06885a


Kto je z okolia Trnavy, je moznost vidiet Slovensko Slnko pri praci. ![626397d06885a](serve/attachment&path=626397d06885a)

Moderator

Kto je z okolia Trnavy, je moznost vidiet Slovensko Slnko pri praci.
smile smile smile


[quote="pid:69123, uid:10"]Kto je z okolia Trnavy, je moznost vidiet Slovensko Slnko pri praci.[/quote] :D :D :D

M.Soun a jeho výzva občanom. Toto spravíme, ak Róberta Fica vezmú do väzby.


https://youtu.be/OEKT5nWg_gY


M.Soun a jeho výzva občanom. Toto spravíme, ak Róberta Fica vezmú do väzby. https://youtu.be/OEKT5nWg_gY

Hlista je troll. Nikto nič nedostal.


tak to ma teší, že je to len hoax.teda správu mažem


[quote="pid:69093, uid:948"]Hlista je troll. Nikto nič nedostal.[/quote] tak to ma teší, že je to len hoax.teda správu mažem

Matovič a Krajniak pokladajú v podzemí Azovstale uväznených nacistov Azova za hrdinov.
https://t.me/cz24news/12212


Matovič a Krajniak pokladajú v podzemí Azovstale uväznených nacistov Azova za hrdinov. https://t.me/cz24news/12212

Na iRozhlasu vyšel článek:
Zmizí Slovensko z mapy Evropy?
Ruský deník Pravda zveřejnil před časem esej srbského politologa, který navrhuje překreslit mapu Evropy. Stať se objevila v době, kdy byla na Ukrajině už v plném proudu válka, a zároveň jakoby přicházela s „řešením“, které sám autor pojmenoval sice jako radikální, nicméně údajně jako dlouhodobé.
Hlavním prvkem plánu na překreslení mapy byl vznik nového státu, který by se jmenoval Velká Halič, hlavním by bylo město Ľvov. Do Velké Haliče by patřil i východ Slovenska, aby se tak mohla, jak autor píše, sjednotit rusínská menšina.


Západ Slovenska by podle jeho představ připadl České republice, jih Maďarsku. Jako argument pro toto rozdělení uvádí srbský politolog hodnocení, že Slovensko je prý „nejprůměrnější zemí Evropy“, „populace je polarizovaná“, hlavní město Slovenska má málo společného s východem země.
Více zde:
https://www.irozhlas.cz/komentare/slovensko-hraniice-ukrajina-rusko_2204240739_pj


Na iRozhlasu vyšel článek: **Zmizí Slovensko z mapy Evropy?** Ruský deník Pravda zveřejnil před časem esej srbského politologa, který navrhuje překreslit mapu Evropy. Stať se objevila v době, kdy byla na Ukrajině už v plném proudu válka, a zároveň jakoby přicházela s „řešením“, které sám autor pojmenoval sice jako radikální, nicméně údajně jako dlouhodobé. Hlavním prvkem plánu na překreslení mapy byl vznik nového státu, který by se jmenoval Velká Halič, hlavním by bylo město Ľvov. Do Velké Haliče by patřil i východ Slovenska, aby se tak mohla, jak autor píše, sjednotit rusínská menšina. Západ Slovenska by podle jeho představ připadl České republice, jih Maďarsku. Jako argument pro toto rozdělení uvádí srbský politolog hodnocení, že Slovensko je prý „nejprůměrnější zemí Evropy“, „populace je polarizovaná“, hlavní město Slovenska má málo společného s východem země. Více zde: https://www.irozhlas.cz/komentare/slovensko-hraniice-ukrajina-rusko_2204240739_pj

Na Slovensku sa už z muža môže stať žena aj bez zmeny pohlavných orgánov.
Rozhodol o tom minister
https://magazin1.sk/na-slovensku-sa-uz-z-muza-moze-stat-zena-aj-bez-zmeny-pohlavnych-organov-rozhodol-o-tom-minister/


Na Slovensku sa už z muža môže stať žena aj bez zmeny pohlavných orgánov. Rozhodol o tom minister https://magazin1.sk/na-slovensku-sa-uz-z-muza-moze-stat-zena-aj-bez-zmeny-pohlavnych-organov-rozhodol-o-tom-minister/

VIDEO Fico šokoval:
Ak ma nájdete s vylúpnutým okom, alebo obeseného, tak som to neurobil ja!
https://ereport.sk/video-fico-tvrdi-ze-sfalsovali-podpis-kosickeho-vysetrovatela-varoval-aj-novinarov-popravia-aj-vas/


VIDEO Fico šokoval: **Ak ma nájdete s vylúpnutým okom, alebo obeseného, tak som to neurobil ja!** https://ereport.sk/video-fico-tvrdi-ze-sfalsovali-podpis-kosickeho-vysetrovatela-varoval-aj-novinarov-popravia-aj-vas/

Ak ma nájdete s vylúpnutým okom, alebo obeseného, tak som to neurobil ja!

Teď , podle logiky démonkradů , se dá očekávat objednaná smrt Fica . Protože ve chvíli , kdy se takto hlasitě ozval směrem do světa , je silně přitlačil ke zdi .


[quote="pid:69385, uid:78"]Ak ma nájdete s vylúpnutým okom, alebo obeseného, tak som to neurobil ja![/quote] Teď , podle logiky démonkradů , se dá očekávat objednaná smrt Fica . Protože ve chvíli , kdy se takto hlasitě ozval směrem do světa , je silně přitlačil ke zdi .

Tlačová konferencia strany SMER - SD na tému: Dnes sa potvrdilo, že obvinenie bolo pripravené na ÚŠP , o čom je to obvinenie ? . . .
https://www.youtube.com/watch?v=irJ-UGVAd2o


Tlačová konferencia strany SMER - SD na tému: Dnes sa potvrdilo, že obvinenie bolo pripravené na ÚŠP , o čom je to obvinenie ? . . . https://www.youtube.com/watch?v=irJ-UGVAd2o

"Mám rád svoj život. Ak ma nájdete s vylúpnutým okom alebo obeseného, tak som to neurobil ja." Róbert Fico
https://youtu.be/GV5-Lq5zrMY?t=350


Duplikujem kvôli dôležitosti.


_"Mám rád svoj život. Ak ma nájdete s vylúpnutým okom alebo obeseného, tak som to neurobil ja."_ Róbert Fico https://youtu.be/GV5-Lq5zrMY?t=350 Duplikujem kvôli dôležitosti.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 4. 2022 o 13:43

Do Velké Haliče by patřil i východ Slovenska, aby se tak mohla, jak autor píše, sjednotit rusínská menšina.


Západ Slovenska by podle jeho představ připadl České republice, jih Maďarsku

...A stred a sever je v tej predstave kde? samostatné územie?


[quote="pid:69362, uid:101"]Do Velké Haliče by patřil i východ Slovenska, aby se tak mohla, jak autor píše, sjednotit rusínská menšina. Západ Slovenska by podle jeho představ připadl České republice, jih Maďarsku[/quote]...A stred a sever je v tej predstave kde? samostatné územie?

hlavní město Slovenska má málo společného s východem země

informacka kampan v plnom prude...
tak potom Vojvodina nema nic spolocne s Belehradom, hm?


[quote="pid:69362, uid:101"]hlavní město Slovenska má málo společného s východem země[/quote] informacka kampan v plnom prude... tak potom Vojvodina nema nic spolocne s Belehradom, hm?
Upravené 26. 4. 2022 o 15:07

informacka kampan v plnom prude...


Nie infokampaň, ale realita. A to tvrdím ako rodený prešpurák. Bratislava bola a stále je predmestie Viedne. Toto je moje vlastné pozorovanie, ale aj konštatovanie mojej manželky, ktorá tam istý čas žila a bratislavčanov pozná.
Mal ten Mečiar presunúť hlavné mesto do BB+ZV.


[quote="pid:69590, uid:492"]informacka kampan v plnom prude...[/quote] Nie infokampaň, ale realita. A to tvrdím ako rodený prešpurák. Bratislava bola a stále je predmestie Viedne. Toto je moje vlastné pozorovanie, ale aj konštatovanie mojej manželky, ktorá tam istý čas žila a bratislavčanov pozná. Mal ten Mečiar presunúť hlavné mesto do BB+ZV.

Moderátor

Nie infokampaň, ale realita

a moje pozorovanie je ine:


  • dobre, ze po I. sv. vojne urobili BA hlavnym mestom SR aj ked mal byt tusim Martin. BA skutocne bola predmestim viedne alebo budapesti, velka vacsina hovorila 3 jazykmi a bol tu vtedy velky tlak na priclenenie do HU, pokyn z prahy bol ale jasny pre Srobara - BA musi ostat na uzemi CSR. Dnes, vdaka rozhodnutiu z pred 100 rokov je BA cisto slovenska,ano je ina ako zvysok SR ale to je v kazdom state rovnake, ze hl. mesto je ine ako zbytok.

[quote="pid:69591, uid:127"]Nie infokampaň, ale realita[/quote] a moje pozorovanie je ine: - dobre, ze po I. sv. vojne urobili BA hlavnym mestom SR aj ked mal byt tusim Martin. BA skutocne bola predmestim viedne alebo budapesti, velka vacsina hovorila 3 jazykmi a bol tu vtedy velky tlak na priclenenie do HU, pokyn z prahy bol ale jasny pre Srobara - BA musi ostat na uzemi CSR. Dnes, vdaka rozhodnutiu z pred 100 rokov je BA cisto slovenska, ano je ina ako zvysok SR ale to je v kazdom state rovnake, ze hl. mesto je ine ako zbytok.
Upravené 26. 4. 2022 o 15:08

Erik Best
Robert Fico oslovil Čechy prostřednictvím Práva a slíbil, že než půjde na rok do vazby, bude hodně mluvit v Parlamentu, aby každý viděl profesionální opoziční politiky.
https://twitter.com/ErikBest/status/1518826298109480960?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet


**Erik Best** Robert Fico oslovil Čechy prostřednictvím Práva a slíbil, že než půjde na rok do vazby, bude hodně mluvit v Parlamentu, aby každý viděl profesionální opoziční politiky. https://twitter.com/ErikBest/status/1518826298109480960?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

z Facebooku 22.4. 2022 Ničenie kníh!!! Dnes na Tajovského 40 v Banskej Bystrici, pred budovou Filozofickej Fakulty Univerzity Mateja Bela stál kontajner kníh. Poslucháči univerzity boli z okolia i priamo z kontajneru vykázaní s odôvodnením, že knihy sú určené do triedeného odpadu. Niektorí stratili trpezlivosť a rozhorčovali. Keď som slušne žiadal, mohol som si iba narýchlo za reptania zamestnancov knižnice vybrať pár kníh, ktoré mi potom opečiatkovali ako ,,vyradené" a horekovali, ako ich to obťažuje. Potom zatvorili kontajner, že sa so mnou nemajú o čom vyprávať. Okrem učebníc tam boli skvosty,
ku ktorým sa nedá dostať ani v antikvariátoch - Vojenské dejiny Československa
či Dejiny Slovenska, slovenské, české, ruské a mnohé iné knihy.
Zamestnanec knižnice inej fakulty UMB (s citom pre knihy), sa rovnako ako ja čudoval,
prečo majú nariadenie vyhadzovať knihy, o ktoré je záujem. Des. Stredovek.
Biografický slovník na fotografii darujem za poštovné.
Toto nie je na Slovensku prvý prípad takéhoto zbavovania sa kníh bez možnosti
ich výkupu/odberu zo strany záujemcov.
https://m.facebook.com/Knihomo%C4%BEask-798300350324379/
62682904cd9b4
62682904beb8b
https://m.facebook.com/groups/318665338720959/permalink/1036953056892180/?m_entstream_source=timeline


z Facebooku 22.4. 2022 Ničenie kníh!!! Dnes na Tajovského 40 v Banskej Bystrici, pred budovou **Filozofickej Fakulty Univerzity Mateja Bela stál kontajner kníh.** Poslucháči univerzity boli z okolia i priamo z kontajneru vykázaní s odôvodnením, že knihy sú určené do triedeného odpadu. Niektorí stratili trpezlivosť a rozhorčovali. Keď som slušne žiadal, mohol som si iba narýchlo za reptania zamestnancov knižnice vybrať pár kníh, ktoré mi potom opečiatkovali ako ,,vyradené" a horekovali, ako ich to obťažuje. Potom zatvorili kontajner, že sa so mnou nemajú o čom vyprávať. Okrem učebníc tam boli skvosty, ku ktorým sa nedá dostať ani v antikvariátoch - Vojenské dejiny Československa či Dejiny Slovenska, slovenské, české, ruské a mnohé iné knihy. Zamestnanec knižnice inej fakulty UMB (s citom pre knihy), sa rovnako ako ja čudoval, prečo majú nariadenie vyhadzovať knihy, o ktoré je záujem. Des. Stredovek. Biografický slovník na fotografii darujem za poštovné. Toto nie je na Slovensku prvý prípad takéhoto zbavovania sa kníh bez možnosti ich výkupu/odberu zo strany záujemcov. https://m.facebook.com/Knihomo%C4%BEask-798300350324379/ ![62682904cd9b4](serve/attachment&path=62682904cd9b4) ![62682904beb8b](serve/attachment&path=62682904beb8b) https://m.facebook.com/groups/318665338720959/permalink/1036953056892180/?m_entstream_source=timeline
Upravené 26. 4. 2022 o 19:20

dobre, ze po I. sv. vojne urobili BA hlavnym mestom SR


Beriem, že vtedy to splnilo historickú úlohu ochrany územia, ale hovoriť o Bratislave, že je konečne slovenská mi príde ako fantázia. Ono ten egregor, na ktorom tróni zlatá koruna na dómkostole, len zamenil osoby a obsadenie, je to však stále rovnaký egregor. Vtedy tu bol mix a taký je aj dnes. Vtedy Rakúšania, Maďari, Slováci a Židia, dnes vykorenení ľudia z celého Slovenska aj zahraničia. Romantizujúce predstavy nechajme bokom.


Rovnako fakt, že každé hlavné mesto je trochu iné od zvyšku. Na Slovensku je to horšie, sociálna a ekonomická disparita medzi Bratislavou a zvyškom Slovenska je ak nie najväčšia v celej EÚ, tak jedna z najväčších. To nie je prípad napr. Nemecka, ktoré má porovnateľné alebo dokonca väčšie mestá, ako Berlín. O drobnom porovnaní regiónov a ich rozdielov ani nehovoriac. Ako máme obrovskú pestrosť zvykov a krojov na tak malom území, v čom sme mimoriadni, tak isto máme obrovské rozdiely medzi jednotlivými regiónmi. To netvrdia len naši regionalisti, ale aj európske štúdie.


[quote="pid:69594, uid:492"]dobre, ze po I. sv. vojne urobili BA hlavnym mestom SR[/quote] Beriem, že vtedy to splnilo historickú úlohu ochrany územia, ale hovoriť o Bratislave, že je konečne slovenská mi príde ako fantázia. Ono ten egregor, na ktorom tróni zlatá koruna na dómkostole, len zamenil osoby a obsadenie, je to však stále rovnaký egregor. Vtedy tu bol mix a taký je aj dnes. Vtedy Rakúšania, Maďari, Slováci a Židia, dnes vykorenení ľudia z celého Slovenska aj zahraničia. Romantizujúce predstavy nechajme bokom. Rovnako fakt, že každé hlavné mesto je trochu iné od zvyšku. Na Slovensku je to horšie, sociálna a ekonomická disparita medzi Bratislavou a zvyškom Slovenska je ak nie najväčšia v celej EÚ, tak jedna z najväčších. To nie je prípad napr. Nemecka, ktoré má porovnateľné alebo dokonca väčšie mestá, ako Berlín. O drobnom porovnaní regiónov a ich rozdielov ani nehovoriac. Ako máme obrovskú pestrosť zvykov a krojov na tak malom území, v čom sme mimoriadni, tak isto máme obrovské rozdiely medzi jednotlivými regiónmi. To netvrdia len naši regionalisti, ale aj európske štúdie.

Moderátor

v Banskej Bystrici, pred budovou Filozofickej Fakulty Univerzity Mateja Bela stál kontajner kníh.

6268508d53b75


Človeka s Knihou sme my, tím @wargonzo, stretli na jednom z dvorov v Mariupole. Pohľad bol určite apokalyptický. Vo dvore nie je žiaden celý dom. Ani jeden. Obzvlášť vážne poškodená bola deväťposchodová budova, ktorá stála oproti ceste. Niekoľko vchodov bolo zničených požiarom, jeden sa zrútil až do prvého poschodia, ďalší do štvrtého. Polovica domu vyhorela, deväťposchodová budova bola pokrytá čiernymi mastnými šmuhami od požiarov.

A pred týmto zničeným domom, akoby sa nič nestalo, sedel na nárazníku jedného z vyhorených áut muž v čiapke a okuliaroch a čítal knihu. Vietor mu stlačenými prstami rozochvieval okraje stránok.


Zastavili sme sa.


Podivuhodné. Nepózoval, nie. Nemohol vedieť, že sa tu objavia novinári. Čítal knihu nehľadiac na nič. Na zničené domy, ani na rozbité detské ihriská na dvore, ani na vraky áut stojace neďaleko. Pokojne sedel a listoval v knihe, hoci to v žiadnom prípade nebolo bezpečné miesto na čítanie - o niekoľko blokov ďalej na okraji Azovstalu sa bojovalo.


Nezáležalo na tom, o čom kniha, ktorú čítal (a bola to zbierka poviedok Valentina Pikula). Za týchto okolností, uprostred vojnového chaosu a šialenstva, kniha ako zdroj poznania symbolizovala možnosť zachovať si racionalitu, uvažovať, pochopiť, čo sa deje, a vyvodiť závery. Človek s Knihou akoby sa snažil odvodiť a vysvetliť si šialenstvo a krutosť vojny. Vysvetliť nevysvetliteľné.


Nakrútili sme s ním krátky príbeh (https://t.me/wargonzo/6335).


Vo vojne sa s ľuďmi rýchlo nadviaže určitý druh spojenia. Stál som vedľa tohto muža v pozadí, hľadel som naňho, ale myslím, že si nepamätám, že by som s ním vymenil jediné slovo. A donedávna som ani nepoznal jeho meno. Ale stačilo mi, aby som mal slzy v očiach, keď som sa dozvedel, že ho zabili.


Človeka s Knihou zabil ostreľovač. Bola to vražda, a to vražda úmyselná, brutálna a nevysvetliteľná. Vysvetľuje to len nepoznateľná logika Zla. Človek s Knihou bol zabitý, keď menil koleso na svojom aute. Na aute neboli žiadne Z-čka. Muž s knihou mal na sebe civilné oblečenie, nemal na rukách žiadne biele pásky, ktoré by naznačovali, že ide o ruského vojaka. Vyzeral ako civilista, pretože ním aj bol. Ale... Dve guľky, jeden kontrolný výstrel - do hlavy.


Toto zverstvo mohol spáchať len úbohý, obmedzený a nevzdelaný podčlovek. Ideológia ukrajinských neonacistov je založená na nevzdelanosti, mýtoch a lžiach. A ich nenávisť ku knihám je dedičná - spomeňte si na Nemecko v 30. rokoch minulého storočia a na ohne, na ktorých sa spaľovala pre nacistický režim nežiadúca literatúra.


Človek s Knihou sa volal Demčenko Jurij Nikolajevič. Okrem kníh sa venoval vodnej turistike. Jurij Nikolajevič bol majstrom športu vo vodnej turistike a sedemnásobným majstrom Ukrajiny v tejto disciplíne. Bol zabitý vo veku 72 rokov.


Zbohom, Človek s Knihou! Dúfam, že sa tvoja duša preniesla do najlepších svetov, na aké si kedy narazil na stránkach, ktoré si čítal.
https://t.me/wargonzo/6742


[quote="pid:69620, uid:78"]v Banskej Bystrici, pred budovou Filozofickej Fakulty Univerzity Mateja Bela stál kontajner kníh.[/quote] ![6268508d53b75](serve/attachment&path=6268508d53b75) Človeka s Knihou sme my, tím @wargonzo, stretli na jednom z dvorov v Mariupole. Pohľad bol určite apokalyptický. Vo dvore nie je žiaden celý dom. Ani jeden. Obzvlášť vážne poškodená bola deväťposchodová budova, ktorá stála oproti ceste. Niekoľko vchodov bolo zničených požiarom, jeden sa zrútil až do prvého poschodia, ďalší do štvrtého. Polovica domu vyhorela, deväťposchodová budova bola pokrytá čiernymi mastnými šmuhami od požiarov. A pred týmto zničeným domom, akoby sa nič nestalo, sedel na nárazníku jedného z vyhorených áut muž v čiapke a okuliaroch a čítal knihu. Vietor mu stlačenými prstami rozochvieval okraje stránok. Zastavili sme sa. Podivuhodné. Nepózoval, nie. Nemohol vedieť, že sa tu objavia novinári. Čítal knihu nehľadiac na nič. Na zničené domy, ani na rozbité detské ihriská na dvore, ani na vraky áut stojace neďaleko. Pokojne sedel a listoval v knihe, hoci to v žiadnom prípade nebolo bezpečné miesto na čítanie - o niekoľko blokov ďalej na okraji Azovstalu sa bojovalo. Nezáležalo na tom, o čom kniha, ktorú čítal (a bola to zbierka poviedok Valentina Pikula). Za týchto okolností, uprostred vojnového chaosu a šialenstva, kniha ako zdroj poznania symbolizovala možnosť zachovať si racionalitu, uvažovať, pochopiť, čo sa deje, a vyvodiť závery. Človek s Knihou akoby sa snažil odvodiť a vysvetliť si šialenstvo a krutosť vojny. Vysvetliť nevysvetliteľné. Nakrútili sme s ním krátky príbeh (https://t.me/wargonzo/6335). Vo vojne sa s ľuďmi rýchlo nadviaže určitý druh spojenia. Stál som vedľa tohto muža v pozadí, hľadel som naňho, ale myslím, že si nepamätám, že by som s ním vymenil jediné slovo. A donedávna som ani nepoznal jeho meno. Ale stačilo mi, aby som mal slzy v očiach, keď som sa dozvedel, že ho zabili. Človeka s Knihou zabil ostreľovač. Bola to vražda, a to vražda úmyselná, brutálna a nevysvetliteľná. Vysvetľuje to len nepoznateľná logika Zla. Človek s Knihou bol zabitý, keď menil koleso na svojom aute. Na aute neboli žiadne Z-čka. Muž s knihou mal na sebe civilné oblečenie, nemal na rukách žiadne biele pásky, ktoré by naznačovali, že ide o ruského vojaka. Vyzeral ako civilista, pretože ním aj bol. Ale... Dve guľky, jeden kontrolný výstrel - do hlavy. Toto zverstvo mohol spáchať len úbohý, obmedzený a nevzdelaný podčlovek. Ideológia ukrajinských neonacistov je založená na nevzdelanosti, mýtoch a lžiach. A ich nenávisť ku knihám je dedičná - spomeňte si na Nemecko v 30. rokoch minulého storočia a na ohne, na ktorých sa spaľovala pre nacistický režim nežiadúca literatúra. Človek s Knihou sa volal Demčenko Jurij Nikolajevič. Okrem kníh sa venoval vodnej turistike. Jurij Nikolajevič bol majstrom športu vo vodnej turistike a sedemnásobným majstrom Ukrajiny v tejto disciplíne. Bol zabitý vo veku 72 rokov. Zbohom, Človek s Knihou! Dúfam, že sa tvoja duša preniesla do najlepších svetov, na aké si kedy narazil na stránkach, ktoré si čítal. https://t.me/wargonzo/6742

Zuzana Čaputová sa v ruskom jazyku prihovorila ruským vojakom,
veliteľom a všetkým, ktorých sa to týka…
"Ak ešte cítite v sebe zvyšky ľudskosti, preberte ju k životu a skončite túto strašnú vojnu. Pretože každým ďalším dňom len zväčšujete armádu zranených duší a tiel žien, detí a nevinných ľudí. Ubližovať bezbranným je prejavom tej najväčšej slabosti," povedala prezidentka SR, s ktorej súhlasom bol na Ukrajinu poslaný systém S300
a rokuje sa o ďalšej "pomoci" jednej strane konflikt . . .taká hanba . . .
https://www.omediach.com/strucne/22783-zuzana-caputova-sa-prihovorila-na-facebooku-ruskym-vojakom-v-ich-materinskom-jazyku-video


** Zuzana Čaputová sa v ruskom jazyku prihovorila ruským vojakom,** veliteľom a všetkým, ktorých sa to týka… "Ak ešte cítite v sebe zvyšky ľudskosti, preberte ju k životu a skončite túto strašnú vojnu. Pretože každým ďalším dňom len zväčšujete armádu zranených duší a tiel žien, detí a nevinných ľudí. Ubližovať bezbranným je prejavom tej najväčšej slabosti," povedala prezidentka SR, s ktorej súhlasom bol na Ukrajinu poslaný systém S300 a rokuje sa o ďalšej "pomoci" jednej strane konflikt . . .**taká hanba** . . . https://www.omediach.com/strucne/22783-zuzana-caputova-sa-prihovorila-na-facebooku-ruskym-vojakom-v-ich-materinskom-jazyku-video

Blaha
https://cs-cz.facebook.com/LBlaha
Vážená pani Čaputová,
prosím, neunavujte už Slovensko vašimi patetickými prejavmi - to Vaše dnešné videjko v ruštine je taký strašný marketingový fail, že byť Vami, chodil by som po kanáloch.


Žiaden ruský vojak Vaše videjká nepozerá - o to trápnejšie je, ako sa iba predvádzate.
Ale zvláštne je, že takéto videjká ste nenatáčali, keď banderovci, ktorým tak fandíte, celé roky zabíjali ľudí na Donbase.


Akosi ste nemali potrebu vysielať srdcervúce odkazy ukrajinským neonacistom, nech nevraždia nevinných ľudí. Kde boli "zvyšky vašej ľudskosti", o ktorých dnes tak pokrytecky rozprávate?
Kde bola Vaša ľudskosť, keď kvôli americkým vojnám umierali státisíce ľudí v Iraku? Prečo ste nenatáčali dramatické videjká o obetiach amerického bombardovania Juhoslávie? Vtedy vám vojny nevadili?


Zvláštne je, že neviete pochopiť, že Ruská federácia sa cítila byť ohrozovaná rozširovaním NATO smerom k jej hraniciam. Tárate, vraj Rusko nikto neohrozoval.


Ale keď dnes vyšla správa, že USA "nevylučujú" útok na Šalamúnove ostrovy, lebo sa suverénne rozhodli, že Čína si tam môže zriadiť svoje základne - k tomu ste akosi zabudli natočiť patetické videjko.


Pri Ukrajine ste kričali, že majú právo na vstup do NATO a nemusia sa obhliadať na ruské bezpečnostné obavy... No teraz odrazu čušíte. Vy aj Vaše liberálne kaviarne.


Odrazu je úplne v poriadku hovoriť o tom, že Čína sa rozťahuje a ohrozuje záujmy USA či Austrálie. Ale keď sa takto rozťahuje NATO smerom k ruským hraniciam, tak sa tvárite, akoby sa nič nedialo. Ste farizeji a Slováci to vidia.


Hovoríte o utrpení Ukrajincov, vážená pani Čaputová, ale pritom ho sama pomáhate predlžovať, pretože obhajujete posielanie zbraní na Ukrajinu.


Američania využívajú Ukrajinu na to, aby tam viedli zástupnú vojnu proti Rusku a vy im pri tomto cynickom divadle asistujete.


Aj kvôli vám zomierajú nevinní Ukrajinci - každý, kto posiela zbrane do vojny, má na rukách krv. A Vy túto krv nezmyjete patetickými videjkami, drahá pani Čaputová - ste vojnová štváčka, ktorá ženie svet do tretej svetovej vojny.


Radšej načúvajte tomu, čo hovorí nemecký kancelár - s Ruskom sa musíme dohodnúť, to je jediná cesta k mieru. Žiadne zbrane na Ukrajinu - už stačilo!


Ale Vám to je všetko jedno. Vám nezáleží na tom, že ohrozujete vlastný národ. Je Vám jedno, ako trpia bežní Slováci.


Sú Vám ukradnutí seniori, ktorým vláda nedá ani cent, aby im pomohla pri extrémnom zdražovaní.
Asistujete vláde pri prenasledovaní opozície, ešte aj kopete do Roberta Fica.


Hovoríte sladko a úlisne, ako keď Ježibaba lákala Janka a Marienku do pece. No v skutočnosti podprahovo šírite zlobu a nenávisť, ktorá rozleptáva slovenskú spoločnosť.


Z Vašich trápnych videjok sa ľudia na Slovensku nenajedia. Ani z Vašej nenávisti voči Rusku. Na istej ambasáde Vás určite pohladkajú po hlavičke, ale Slováci už majú Vášho pokrytectva plné zuby.


Ste prázdna, vediete jalové reči, ste falošná a protislovenská. A takto si Vás bude pamätať história.


Zapíšte si už konečne za uši - niekto, kto posiela zbrane na Ukrajinu, nemôže hovoriť o mieri.


Vy ste vojna, pani prezidentka. Vy ste vojna.


**Blaha** https://cs-cz.facebook.com/LBlaha Vážená pani Čaputová, prosím, neunavujte už Slovensko vašimi patetickými prejavmi - to Vaše dnešné videjko v ruštine je taký strašný marketingový fail, že byť Vami, chodil by som po kanáloch. Žiaden ruský vojak Vaše videjká nepozerá - o to trápnejšie je, ako sa iba predvádzate. Ale zvláštne je, že takéto videjká ste nenatáčali, keď banderovci, ktorým tak fandíte, celé roky zabíjali ľudí na Donbase. Akosi ste nemali potrebu vysielať srdcervúce odkazy ukrajinským neonacistom, nech nevraždia nevinných ľudí. Kde boli "zvyšky vašej ľudskosti", o ktorých dnes tak pokrytecky rozprávate? Kde bola Vaša ľudskosť, keď kvôli americkým vojnám umierali státisíce ľudí v Iraku? Prečo ste nenatáčali dramatické videjká o obetiach amerického bombardovania Juhoslávie? Vtedy vám vojny nevadili? Zvláštne je, že neviete pochopiť, že Ruská federácia sa cítila byť ohrozovaná rozširovaním NATO smerom k jej hraniciam. Tárate, vraj Rusko nikto neohrozoval. Ale keď dnes vyšla správa, že USA "nevylučujú" útok na Šalamúnove ostrovy, lebo sa suverénne rozhodli, že Čína si tam môže zriadiť svoje základne - k tomu ste akosi zabudli natočiť patetické videjko. Pri Ukrajine ste kričali, že majú právo na vstup do NATO a nemusia sa obhliadať na ruské bezpečnostné obavy... No teraz odrazu čušíte. Vy aj Vaše liberálne kaviarne. Odrazu je úplne v poriadku hovoriť o tom, že Čína sa rozťahuje a ohrozuje záujmy USA či Austrálie. Ale keď sa takto rozťahuje NATO smerom k ruským hraniciam, tak sa tvárite, akoby sa nič nedialo. Ste farizeji a Slováci to vidia. Hovoríte o utrpení Ukrajincov, vážená pani Čaputová, ale pritom ho sama pomáhate predlžovať, pretože obhajujete posielanie zbraní na Ukrajinu. Američania využívajú Ukrajinu na to, aby tam viedli zástupnú vojnu proti Rusku a vy im pri tomto cynickom divadle asistujete. Aj kvôli vám zomierajú nevinní Ukrajinci - každý, kto posiela zbrane do vojny, má na rukách krv. A Vy túto krv nezmyjete patetickými videjkami, drahá pani Čaputová - ste vojnová štváčka, ktorá ženie svet do tretej svetovej vojny. Radšej načúvajte tomu, čo hovorí nemecký kancelár - s Ruskom sa musíme dohodnúť, to je jediná cesta k mieru. Žiadne zbrane na Ukrajinu - už stačilo! Ale Vám to je všetko jedno. Vám nezáleží na tom, že ohrozujete vlastný národ. Je Vám jedno, ako trpia bežní Slováci. Sú Vám ukradnutí seniori, ktorým vláda nedá ani cent, aby im pomohla pri extrémnom zdražovaní. Asistujete vláde pri prenasledovaní opozície, ešte aj kopete do Roberta Fica. Hovoríte sladko a úlisne, ako keď Ježibaba lákala Janka a Marienku do pece. No v skutočnosti podprahovo šírite zlobu a nenávisť, ktorá rozleptáva slovenskú spoločnosť. Z Vašich trápnych videjok sa ľudia na Slovensku nenajedia. Ani z Vašej nenávisti voči Rusku. Na istej ambasáde Vás určite pohladkajú po hlavičke, ale Slováci už majú Vášho pokrytectva plné zuby. Ste prázdna, vediete jalové reči, ste falošná a protislovenská. A takto si Vás bude pamätať história. Zapíšte si už konečne za uši - niekto, kto posiela zbrane na Ukrajinu, nemôže hovoriť o mieri. Vy ste vojna, pani prezidentka. Vy ste vojna.

10:16
Premiér Heger v piatok prijme eurokomisára pre justíciu Didiera Reyndersa. Prijatie sa uskutoční bez účasti médií. (tasr)


https://www.pravda.sk/bleskove-spravy/


10:16 Premiér Heger v piatok prijme eurokomisára pre justíciu Didiera Reyndersa. Prijatie sa uskutoční bez účasti médií. (tasr) https://www.pravda.sk/bleskove-spravy/

Premiér Heger v piatok prijme eurokomisára pre justíciu Didiera Reyndersa. Prijatie sa uskutoční bez účasti médií.

vystup z rokovania:
"musime potvrdit, na zaklade dlhych rokovani, ze Slovensko sa vybralo demokratickou cestou a budeme ho podporovat v dalsom ocistovani.
Slovensko davame za priklad kde vladne sloboda, otvorenost a tolerancia."


[quote="pid:69705, uid:94"]Premiér Heger v piatok prijme eurokomisára pre justíciu Didiera Reyndersa. Prijatie sa uskutoční bez účasti médií.[/quote] vystup z rokovania: "musime potvrdit, na zaklade dlhych rokovani, ze Slovensko sa vybralo demokratickou cestou a budeme ho podporovat v dalsom ocistovani. Slovensko davame za priklad kde vladne sloboda, otvorenost a tolerancia."

Slovensko davame za priklad kde vladne sloboda, otvorenost a tolerancia."


Naposledy nás dávali za príklad ako Tatranského tigra, skončilo to výpredajom národného majetku, pri ktorom sa predajné akcie Alza či Lídla zdajú len ako blší trh.


[quote="pid:69712, uid:492"]Slovensko davame za priklad kde vladne sloboda, otvorenost a tolerancia."[/quote] Naposledy nás dávali za príklad ako Tatranského tigra, skončilo to výpredajom národného majetku, pri ktorom sa predajné akcie Alza či Lídla zdajú len ako blší trh.

Moderátor

https://www.dracik.sk/


 -) Dráčik: Kúpime väčšie množstvo plynu. Rozhoduje cena, nie mena, hlási v banneri.


https://www.dracik.sk/ :-) Dráčik: Kúpime väčšie množstvo plynu. Rozhoduje cena, nie mena, hlási v banneri.

S Eurokomisárom sa stretla aj opozícia:


https://www.facebook.com/smersd/posts/296786169308559


OPOZÍCIA ROKOVALA S EUROKOMISÁROM PRE SPRAVODLIVOSŤ
Podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár požiadal eurokomisára pre spravodlivosť Didiera Reyndersa, aby sa stretol aj s predstaviteľmi opozície. Eurokomisár počas svojej dvojdňovej pracovnej cesty na Slovensku dnes, v piatok 29. apríla 2022, rokoval s opozičnými politikmi, ktorí ho informovali o zneužívaní právneho systému na Slovensku. „Jedným z dôkazov je 16 rozhodnutí Ústavného súdu SR počas pôsobenia tejto vlády, ktoré dávajú za pravdu našim výhradám,“ povedal podpredseda parlamentu J. Blanár. Eurokomisár prišiel na Slovensko v súvislosti s prípravou 3. vydania Správy Komisie o stave právneho štátu v EÚ. Predseda poslaneckého klubu SMER-SD Robert Fico zdôraznil dôležitosť opozície v demokratickom systéme, a preto je nevyhnutné vnímať aj jej postoj k fungovaniu spravodlivosti. „Právny štát na Slovensku zlyháva a my, ako predstavitelia opozície nato upozorňujeme nielen našich voličov, ale aj dôležité inštitúcie, ktoré by si nemali pred tým zakrývať oči,“ zhodli sa na rokovaní bývalí predsedovia vlády SR R. Fico a P. Pellegrini. Zároveň zástupcovia parlamentnej opozície požiadali eurokomisára, aby Európska komisia venovala zvýšenú pozornosť situácii na Slovensku, pretože z našej krajiny sa stáva príklad najhrubšieho zneužívania trestného práva na likvidáciu opozície.


S Eurokomisárom sa stretla aj opozícia: https://www.facebook.com/smersd/posts/296786169308559 **OPOZÍCIA ROKOVALA S EUROKOMISÁROM PRE SPRAVODLIVOSŤ** Podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár požiadal eurokomisára pre spravodlivosť Didiera Reyndersa, aby sa stretol aj s predstaviteľmi opozície. Eurokomisár počas svojej dvojdňovej pracovnej cesty na Slovensku dnes, v piatok 29. apríla 2022, rokoval s opozičnými politikmi, ktorí ho informovali o zneužívaní právneho systému na Slovensku. „Jedným z dôkazov je 16 rozhodnutí Ústavného súdu SR počas pôsobenia tejto vlády, ktoré dávajú za pravdu našim výhradám,“ povedal podpredseda parlamentu J. Blanár. Eurokomisár prišiel na Slovensko v súvislosti s prípravou 3. vydania Správy Komisie o stave právneho štátu v EÚ. Predseda poslaneckého klubu SMER-SD Robert Fico zdôraznil dôležitosť opozície v demokratickom systéme, a preto je nevyhnutné vnímať aj jej postoj k fungovaniu spravodlivosti. „Právny štát na Slovensku zlyháva a my, ako predstavitelia opozície nato upozorňujeme nielen našich voličov, ale aj dôležité inštitúcie, ktoré by si nemali pred tým zakrývať oči,“ zhodli sa na rokovaní bývalí predsedovia vlády SR R. Fico a P. Pellegrini. Zároveň zástupcovia parlamentnej opozície požiadali eurokomisára, aby Európska komisia venovala zvýšenú pozornosť situácii na Slovensku, pretože z našej krajiny sa stáva príklad najhrubšieho zneužívania trestného práva na likvidáciu opozície.

Rastislav Bilas - nájdený mŕtvy 29.4.22


Známeho podnikateľa našli mŕtveho v jeho dome v Bratislave: Čo sa odohralo na mieste tragédie?!
"V piatok ráno našli v rodinnom dome v bratislavskom Starom Meste mŕtveho muža."
"Podnikateľ sa mal udusiť splodinami, ktoré sa do priestoru šírili z garáže z motora naštartovaného auta."
https://www.cas.sk/clanok/2672859/znameho-podnikatela-nasli-mrtveho-v-jeho-dome-v-bratislave-co-sa-odohralo-na-mieste-tragedie/


Zomrel podnikateľ známy z emisnej kauzy Bilas (48 ): Zadusili ho splodiny z vlastného auta?!
"Podľa informácií Nového Času mala smrť nastať v dôsledku úniku splodín, ktoré produkovalo zapnuté hybridné auto v garáži domu. Bilasa mali nájsť v obývačke, ktorá sa mala nachádzať nad garážou."
"Bilas sa v minulosti ohradil voči viacerým tvrdeniam, ktoré zazneli na jeho adresu. Chystal sa podávať žaloby, okrem iného na Ivana Mikloša, ktorý ho označil za bieleho koňa."
"V kauze išlo o podozrivý predaj slovenských emisných kvót na CO2, skleníkové plynov firme Interblue Group v rámci obchodovania s emisiami koncom roku 2008. Prípad vzbudil pozornosť najmä po tom, čo vyšlo najavo, že Slovensko kvóty predalo výrazne nevýhodnejšie ako okolité krajiny.
Kvôli afére prišli o funkciu dvaja ministri za SNS – Ján Chrbet a Viliam Turský. V decembri 2016 švajčiarska spoločnosť Interblue Group AG, ktorá sa považuje za nástupcu Interblue, podala žalobu na súd, v ktorej Ministerstvo životného prostredia SR žalovala o 34 miliónov eur, ale neuspela.
NAKA na základe nových dôkazov začala znovu v roku 2021 vyšetrovať túto kauzu, v ktorej už bola škoda vyčíslená na 66 miliónov eur. S týmto obchodom spojil priamo vtedajšieho predsedu SNS Jána Slotu exminister Ján Počiatek na Kočnerovej nahrávke v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Dokumenty z vyšetrovania sa nedávno našli aj v kancelárii Jozefa Brhela."
https://www.cas.sk/clanok/2673155/zomrel-podnikatel-znamy-z-emisnej-kauzy-bilas-48-zadusili-ho-splodiny-z-vlastneho-auta/


V rodinnom dome v Bratislave našli mŕtveho muža: ZNÁMY PODNIKATEĽ mal blízko k misskám
V dome na Matúšovej ulici v Starom meste v Bratislave zasahujú policajti, hasiči aj protichemická hasičská jednotka.
Bilas ešte v roku 2010 šokoval Slovensko, keď na pamätnej tlačovej besede vstúpil do emisnej kauzy Interblue.
https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/foto-rodinnom-dome-bratislave-nasli-mrtveho-muza-znamy-podnikatel-mal-blizko-misskam


**Rastislav Bilas - nájdený mŕtvy 29.4.22** **Známeho podnikateľa našli mŕtveho v jeho dome v Bratislave: Čo sa odohralo na mieste tragédie?!** "V piatok ráno našli v rodinnom dome v bratislavskom Starom Meste mŕtveho muža." "Podnikateľ sa mal udusiť **splodinami**, ktoré sa do priestoru šírili z garáže z motora naštartovaného auta." https://www.cas.sk/clanok/2672859/znameho-podnikatela-nasli-mrtveho-v-jeho-dome-v-bratislave-co-sa-odohralo-na-mieste-tragedie/ **Zomrel podnikateľ známy z emisnej kauzy Bilas (48 ): Zadusili ho splodiny z vlastného auta?!** "Podľa informácií Nového Času mala smrť nastať v dôsledku úniku splodín, ktoré produkovalo zapnuté hybridné auto v garáži domu. Bilasa mali nájsť v obývačke, ktorá sa mala nachádzať nad garážou." "Bilas sa v minulosti ohradil voči viacerým tvrdeniam, ktoré zazneli na jeho adresu. Chystal sa podávať žaloby, okrem iného na **Ivana Mikloša**, ktorý ho označil za bieleho koňa." "V kauze išlo o **podozrivý predaj slovenských emisných kvót na CO2, skleníkové plynov firme Interblue Group v rámci obchodovania s emisiami koncom roku 2008**. Prípad vzbudil pozornosť najmä po tom, čo vyšlo najavo, že Slovensko kvóty predalo výrazne nevýhodnejšie ako okolité krajiny. **Kvôli afére prišli o funkciu dvaja ministri za SNS – Ján Chrbet a Viliam Turský**. V decembri 2016 švajčiarska spoločnosť Interblue Group AG, ktorá sa považuje za nástupcu Interblue, podala žalobu na súd, v ktorej Ministerstvo životného prostredia SR žalovala o 34 miliónov eur, ale neuspela. NAKA na základe nových dôkazov začala znovu v roku 2021 vyšetrovať túto kauzu, v ktorej už bola škoda vyčíslená na 66 miliónov eur. **S týmto obchodom spojil priamo vtedajšieho predsedu SNS Jána Slotu exminister Ján Počiatek na Kočnerovej nahrávke v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Dokumenty z vyšetrovania sa nedávno našli aj v kancelárii Jozefa Brhela.**" https://www.cas.sk/clanok/2673155/zomrel-podnikatel-znamy-z-emisnej-kauzy-bilas-48-zadusili-ho-splodiny-z-vlastneho-auta/ **V rodinnom dome v Bratislave našli mŕtveho muža: ZNÁMY PODNIKATEĽ mal blízko k misskám** V dome na Matúšovej ulici v Starom meste v Bratislave zasahujú policajti, hasiči aj protichemická hasičská jednotka. Bilas ešte v roku 2010 šokoval Slovensko, keď na pamätnej tlačovej besede vstúpil do emisnej kauzy Interblue. https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/foto-rodinnom-dome-bratislave-nasli-mrtveho-muza-znamy-podnikatel-mal-blizko-misskam

Kollár vo Vatikáne


Boris Kollár odletel za PÁPEŽOM! Neuveríte, aké PREKVAPENIE a DARČEK si preňho prichystal
"Kollár sa zúčastní od dnes do nedeľu ďakovnej púti za návštevu pápeža Františka na Slovensku. Počas piatka položí predseda parlamentu vence k hrobu svätého Cyrila v Bazilike svätého Klimenta, ale aj k pamätnej tabuli Milana Rastislava Štefánika pri Oltári vlasti. Navštívi tiež pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda v Ríme. V sobotu sa spolu s účastníkmi ďakovnej púte zúčastní Kollár aj na osobitnej spoločnej audiencii u pápeža Františka v Aule Pavla VI.
„Odchádzame na slovenskú púť do Vatikánu. Chceme poďakovať svätému otcovi, že nás v minulom roku navštívil,“ povedal Kollár vo videu pri odlete. Šéf parlamentu zároveň ukázal verejnosti, aký darček Františkovi nesú."
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/boris-kollar-odletel-papezom-neuverite-ake-prekvapenie-darcek-prenho-prichystal?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p1d&utm_campaign=fanpageP1d


dar - obraz sv. Ignáca
https://www1.pluska.sk/gal/spravy/z-domova/boris-kollar-odletel-papezom-neuverite-ake-prekvapenie-darcek-prenho-prichystal/5


Dostojneslovensko.eu /FB/
20 h ·
"Zahraničné pracovné cesty
29.4. - 1.5.2022
2022 Vatikán - predseda NR SR Boris Kollár, podpredseda NR SR Milan Laurenčík, poslankyne NR SR Eva Hudecová a Jana Žitňanská a poslanci NR SR Marián Kéry, Michal Šipoš a Richard Vašečka sa zúčastnia na pracovnej návšteve predsedu Národnej rady SR.
Niečo sa deje? Tento týždeň je všetko zvláštne. Z eú parlamentu, z NR SR, okolo Fica už je ticho čo je veľmi zaujímavé, WHO - ale u tohto každý deň niečo menia... raz je tak a raz je tak.
Niečo sa deje..... žeby sme predsa z časti prekazili ich plány?


🚩Ešte jedno upozornenie‼️‼️
Niekto naschvál začal šíriť, že dnes 29.4.2022 sa podpisuje pandemicka zmluva s WHO. Vôbec to nie je pravda!! Neviem odkiaľ to nabrali (ale niečo som zistil, že kto). Písal som tým ľuďom čo to šírili, že nech s tým prestanú. S ostatnými vecami je to pravda ale nie, že dnes sa podpisuje pandemicka zmluva!! Ničíte veci!!
S pozdravom OZ Dôstojnosť Slovenska"


626cf88828ddd




Hudecová - SME rodina, https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=1097


Žitňanská - ZA ĽUDÍ, pôvodne KDH, potom NOVA /Lipšic/, https://www.nrsr.sk/web/Page.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=776&CisObdobia=8


Kéry - Smer, https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=873


Šipoš - Oľano, https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=1065


Vašečka - Oľano, https://sk.wikipedia.org/wiki/Richard_Va%C5%A1e%C4%8Dka https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/poslanec&PoslanecID=861


V SME rodina majú jedného Ignáca, posledného križiaka - Milana Krajniaka https://www.poslednykriziak.sk/


**Kollár vo Vatikáne** **Boris Kollár odletel za PÁPEŽOM! Neuveríte, aké PREKVAPENIE a DARČEK si preňho prichystal** "Kollár sa zúčastní od dnes do nedeľu ďakovnej púti za návštevu pápeža Františka na Slovensku. Počas piatka položí predseda parlamentu vence k hrobu svätého Cyrila v Bazilike svätého Klimenta, ale aj k pamätnej tabuli Milana Rastislava Štefánika pri Oltári vlasti. Navštívi tiež pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda v Ríme. V sobotu sa spolu s účastníkmi ďakovnej púte zúčastní Kollár aj na osobitnej spoločnej audiencii u pápeža Františka v Aule Pavla VI. „Odchádzame na **slovenskú púť** do Vatikánu. Chceme **poďakovať svätému otcovi, že nás v minulom roku navštívil**,“ povedal Kollár vo videu pri odlete. Šéf parlamentu zároveň ukázal verejnosti, aký darček Františkovi nesú." https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/boris-kollar-odletel-papezom-neuverite-ake-prekvapenie-darcek-prenho-prichystal?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p1d&utm_campaign=fanpageP1d dar - obraz sv. Ignáca https://www1.pluska.sk/gal/spravy/z-domova/boris-kollar-odletel-papezom-neuverite-ake-prekvapenie-darcek-prenho-prichystal/5 **Dostojneslovensko.eu** /FB/ 20 h · "Zahraničné pracovné cesty 29.4. - 1.5.2022 2022 Vatikán - predseda NR SR Boris Kollár, podpredseda NR SR Milan Laurenčík, poslankyne NR SR Eva Hudecová a Jana Žitňanská a poslanci NR SR Marián Kéry, Michal Šipoš a Richard Vašečka sa zúčastnia na pracovnej návšteve predsedu Národnej rady SR. Niečo sa deje? Tento týždeň je všetko zvláštne. Z eú parlamentu, z NR SR, okolo Fica už je ticho čo je veľmi zaujímavé, WHO - ale u tohto každý deň niečo menia... raz je tak a raz je tak. Niečo sa deje..... žeby sme predsa z časti prekazili ich plány?
Upravené 30. 4. 2022 o 11:10

Kollár vo Vatikáne:



k hrobu svätého Cyrila v Bazilike svätého Klimenta



Svätý Kliment I. (tiež Klement alebo Klementín) alebo Klement Rímsky[1] (* ? - † 97/101 ?) bol v poradí 4. rímskym pápežom (od r. 88/92). Zomrel vo vyhnanstve na Kryme, údajne ako mučeník.


Tertulián uvádza, že Klement prijal biskupskú vysviacku od svätého Petra.


Ako rímskemu biskupovi sa mu pripisoval prvý list kresťanskej obci v Korinte, v ktorom sa už spomína cirkevná hierarchia (horlí v ňom proti rozkolníkom v Korinte, bližšie neoznačeným, ktorí odopierali poslušnosť voleným cirkevným hodnostárom), druhý list Korinťanom, dva listy pannám, judaistické úvahy a homílie, ako i apoštolské konštitúcie, ktoré však vznikli v 3. - 4. storočí.


Kliment mal zomrieť mučeníckou smrťou pri Chersone. Jeho údajné ostatky našiel Konštantín v januári roku 860. Odniesol ich do Carihradu (r. 861), v roku 863 na Veľkú Moravu a odtiaľ v roku 867 do Ríma. Zdá sa, že Klimentove ostatky pomohli Konštantínovmu sprievodu dosiahnuť u pápeža Hadriána II. schválenie slovanskej liturgie a ďalších cirkevných požiadaviek. Konštantín zložil kultu ostatkov Klimenta tri náboženské skladby.


Klement zaviedol do liturgie pozdrav Dominus vobiscum.


V rokoch 860 - 880 v Ríme prežíval Klimentov kult renesanciu. Od raného kresťanstva je uctievaný ako svätec.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Kliment_I.


Kollár vo Vatikáne: > k hrobu svätého Cyrila v Bazilike svätého Klimenta Svätý Kliment I. (tiež Klement alebo Klementín) alebo Klement Rímsky[1] (* ? - † 97/101 ?) bol v poradí 4. rímskym pápežom (od r. 88/92). Zomrel vo vyhnanstve na Kryme, údajne ako mučeník. Tertulián uvádza, že Klement prijal biskupskú vysviacku od svätého Petra. Ako rímskemu biskupovi sa mu pripisoval prvý list kresťanskej obci v Korinte, v ktorom sa už spomína cirkevná hierarchia (horlí v ňom proti rozkolníkom v Korinte, bližšie neoznačeným, ktorí odopierali poslušnosť voleným cirkevným hodnostárom), druhý list Korinťanom, dva listy pannám, judaistické úvahy a homílie, ako i apoštolské konštitúcie, ktoré však vznikli v 3. - 4. storočí. Kliment mal zomrieť mučeníckou smrťou pri Chersone. Jeho údajné ostatky našiel Konštantín v januári roku 860. Odniesol ich do Carihradu (r. 861), v roku 863 na Veľkú Moravu a odtiaľ v roku 867 do Ríma. Zdá sa, že Klimentove ostatky pomohli Konštantínovmu sprievodu dosiahnuť u pápeža Hadriána II. schválenie slovanskej liturgie a ďalších cirkevných požiadaviek. Konštantín zložil kultu ostatkov Klimenta tri náboženské skladby. Klement zaviedol do liturgie pozdrav Dominus vobiscum. V rokoch 860 - 880 v Ríme prežíval Klimentov kult renesanciu. Od raného kresťanstva je uctievaný ako svätec. https://sk.wikipedia.org/wiki/Kliment_I.

Rastislav Bilas


Začínal s Rezešom, vyvážal sa na Bentley a oklamal aj Fica: ZÁHADNÁ symbolika SMRTI podnikateľa
https://www1.pluska.sk/krimi/smrt-podnikatela-ktory-predal-teply-vzduch-symbolika-jeho-umrtia-sokuje-znamenie-zhora?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p1d&utm_campaign=fanpageP1d


Rastislav Bilas Začínal s Rezešom, vyvážal sa na Bentley a oklamal aj Fica: **ZÁHADNÁ symbolika SMRTI podnikateľa** https://www1.pluska.sk/krimi/smrt-podnikatela-ktory-predal-teply-vzduch-symbolika-jeho-umrtia-sokuje-znamenie-zhora?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p1d&utm_campaign=fanpageP1d

Čo sa objavilo za "info"...


SLOVÁCI POZOR!
TOTO VÁM VAŠE PROLHANÁ VLÁDA NEŘEKNE!


Minulý týden byl v zastoupení vlády SR váš ministr Naď na US základně v Německu, kde se dohadoval s amíky o "nákup" Patriota - jedna baterie, která bude ve vlastnictví Slovenské republiky.
Že jste to nikde nečetli? smile Nevadí. Jenomže to není všechno!


Nyní se Slováci - podržte !!!


Slovenská republika přes USA, ne na přímo, ale přes USA, nakoupí jeden patriot od Nizozemska za pouhých 1.3 mld. €. !!!
Chápete to, za 1.3 mld. €. !!! A prodat ho nebo darovat bude moct jnom se souhlasem USA!!! Úplně stejné podmínky jako při nákupu Ruských S-300. Ale hold "emérika" to je jiný level. smile Jedno je ale jisté. A to, že od Ruska už v budoucnu nedostane Slovensko ani náboj. I kdyby se zase vrátili - staré zlaté časy. smile


Konstatovat se dá jenom jedno. A to, že za 2-x 1,3 milirady Eur jste mohli dokoupit ještě 4ks S-300 a mít pokryté území Slovenska na 200%. A to i s baterií S-300 co vláda SR darovala na Ukrajinu k - likvidaci.
Slovensko by tak mělo jako jedna z mála zemí EU nadstandardně ochráněné celé území. To se ale už nikdy nestane.


A co dál?
Váš ministr Naď a vláda SR , blábolí historky, že Nizozemsko vám v rámci NATO poskytne Patriota - zdarma.
Ne neposkytne!!!
Přijedou k vám holandští vojáci na 6 měsíců, zacvičit slovenské vojáky a pak odtáhnou - do prdele!!! A vláda SR Holandsku a USA zaplatí za tu "krásu" 2-x tolik jako by dali za jednu S-300. Ta totiž stojí 600 mil. Eur.
smile
Hezky s vámi Američané a Nizozemci i s Naďem a celou židokratickou vládou SR - vyjebali. Jen co je pravda.


V diskusním pořadu ten váš mafiánský kuriér, co se hraje na předsedu Národní rady - Boris Kollár, co líbal papežovy ruce, ale co má 12 žen a s každou jedno dítě - tak tento mega-ocas prohlásil, že na Slovensku budou ne jedna, ale až dvě baterie "z Holandska" i s vojáky. Ale že po určité době Slovensko na splátky koupí obě od USA.
To znamená že zaplatíte i tu druhou baterii!
Kšeft za dalších 1.3 mld. €.
Čili Kollár už o vládním podvodu, kšeftě, je jedno jako to nazvete -dávno před diskusním pořadem - věděl!
Zjevně aby se tento skandál neprovalil, tak tyto finanční podvody nákupu dvou baterií patriotu za bezmála 3 miliardy Eur - překrývají kauzou stíhaní politika Fica, Kaliňáka a Kotlebu. A co média? Co na to žurnalisti? Ti jim v tom samozřejmně jako vérné presstitutky vehementne - pomáhají.
Veřejnost je jako na kouzelnické šou. Dívají se co dělá pravá ruka kouzelníka, ale nevidí co dělá asistent a co se děje v zákulisí.


Tak že. Slovenská kasa je prí prázdná, plyn má jít nahoru o 100% a elektŕina o 40%, inflace dosáhla 11,8 % za měsíc, pohonné látky stojí skoro
2 éćka, potraviny jdou o 5% na horu každý měsíc!!! Lidi mají strach ale generální štrajk nebude, protože celá opozice bude za katrem. Tomu se říká, že je ta prazvláštní doba, když hospodář udělal "kozla zahradníkem" smile smile smile A prolhaná vláda SR , proamerický kolaborant Naď, Kollár, Matovič a samozřejmně Sorošova svazačka, asistentka US ambasády a loutková prezidentka v jednom, co podepíše a udělá všechno, co jí US ambasadorka a prává prezidentka kolonie jménem Slovensko - nařídí. Tito experti na podvody a finanční machinace utrácejí v zbankrotované zemi jménem Slovensko


  • miliardové půjčky z EU ne na obnovu, ale na zbrojení! Zkrátka poslední prachy co Slovensko ještě má - nacpali do kapsy americkým zbrojním korporacím. Ať se mají dobře. :D :D :D

To je fakt komedie.


A lidé co mají ještě "vymyté hlavy" z falešné pandemie, se těší, jak to vládě SR a všem těm podvodníkům v parlamentu "ukážou u volebních uren" v roce 2024.


Jen aby bylo komu. A nebo vám ty volby na Slovensku nakonec - zruší! A co tak na závěr - třešnička na dortu?


Tady je. K tomu všemu ministerstvo vnitra SR jde "na přímo" bez výběrového řízení nakupovat vrtulníky od USA za další stovky milionů Eur. Ať to vezme ďas, než to všechno na Slovensku - prdne. smile A celý národ? Na lidech jim pramálo záleží. Ti ať se z chaosu co se blíží i poserou. Protože když to přijde, oni (chytrolíni) už budou dávno - za vodou.
https://t.me/ksbforum/13445


Čo sa objavilo za "info"... SLOVÁCI POZOR! TOTO VÁM VAŠE PROLHANÁ VLÁDA NEŘEKNE! Minulý týden byl v zastoupení vlády SR váš ministr Naď na US základně v Německu, kde se dohadoval s amíky o "nákup" Patriota - jedna baterie, která bude ve vlastnictví Slovenské republiky. Že jste to nikde nečetli? :D Nevadí. Jenomže to není všechno! Nyní se Slováci - podržte !!! Slovenská republika přes USA, ne na přímo, ale přes USA, nakoupí jeden patriot od Nizozemska za pouhých 1.3 mld. €. !!! Chápete to, za 1.3 mld. €. !!! A prodat ho nebo darovat bude moct jnom se souhlasem USA!!! Úplně stejné podmínky jako při nákupu Ruských S-300. Ale hold "emérika" to je jiný level. :D Jedno je ale jisté. A to, že od Ruska už v budoucnu nedostane Slovensko ani náboj. I kdyby se zase vrátili - staré zlaté časy. :D Konstatovat se dá jenom jedno. A to, že za 2-x 1,3 milirady Eur jste mohli dokoupit ještě 4ks S-300 a mít pokryté území Slovenska na 200%. A to i s baterií S-300 co vláda SR darovala na Ukrajinu k - likvidaci. Slovensko by tak mělo jako jedna z mála zemí EU nadstandardně ochráněné celé území. To se ale už nikdy nestane. A co dál? Váš ministr Naď a vláda SR , blábolí historky, že Nizozemsko vám v rámci NATO poskytne Patriota - zdarma. Ne neposkytne!!! Přijedou k vám holandští vojáci na 6 měsíců, zacvičit slovenské vojáky a pak odtáhnou - do prdele!!! A vláda SR Holandsku a USA zaplatí za tu "krásu" 2-x tolik jako by dali za jednu S-300. Ta totiž stojí 600 mil. Eur. :D Hezky s vámi Američané a Nizozemci i s Naďem a celou židokratickou vládou SR - vyjebali. Jen co je pravda. V diskusním pořadu ten váš mafiánský kuriér, co se hraje na předsedu Národní rady - Boris Kollár, co líbal papežovy ruce, ale co má 12 žen a s každou jedno dítě - tak tento mega-ocas prohlásil, že na Slovensku budou ne jedna, ale až dvě baterie "z Holandska" i s vojáky. Ale že po určité době Slovensko na splátky koupí obě od USA. To znamená že zaplatíte i tu druhou baterii! Kšeft za dalších 1.3 mld. €. Čili Kollár už o vládním podvodu, kšeftě, je jedno jako to nazvete -dávno před diskusním pořadem - věděl! Zjevně aby se tento skandál neprovalil, tak tyto finanční podvody nákupu dvou baterií patriotu za bezmála 3 miliardy Eur - překrývají kauzou stíhaní politika Fica, Kaliňáka a Kotlebu. A co média? Co na to žurnalisti? Ti jim v tom samozřejmně jako vérné presstitutky vehementne - pomáhají. Veřejnost je jako na kouzelnické šou. Dívají se co dělá pravá ruka kouzelníka, ale nevidí co dělá asistent a co se děje v zákulisí. Tak že. Slovenská kasa je prí prázdná, plyn má jít nahoru o 100% a elektŕina o 40%, inflace dosáhla 11,8 % za měsíc, pohonné látky stojí skoro 2 éćka, potraviny jdou o 5% na horu každý měsíc!!! Lidi mají strach ale generální štrajk nebude, protože celá opozice bude za katrem. Tomu se říká, že je ta prazvláštní doba, když hospodář udělal "kozla zahradníkem" :D :D :D A prolhaná vláda SR , proamerický kolaborant Naď, Kollár, Matovič a samozřejmně Sorošova svazačka, asistentka US ambasády a loutková prezidentka v jednom, co podepíše a udělá všechno, co jí US ambasadorka a prává prezidentka kolonie jménem Slovensko - nařídí. Tito experti na podvody a finanční machinace utrácejí v zbankrotované zemi jménem Slovensko - miliardové půjčky z EU ne na obnovu, ale na zbrojení! Zkrátka poslední prachy co Slovensko ještě má - nacpali do kapsy americkým zbrojním korporacím. Ať se mají dobře. :D :D :D To je fakt komedie. A lidé co mají ještě "vymyté hlavy" z falešné pandemie, se těší, jak to vládě SR a všem těm podvodníkům v parlamentu "ukážou u volebních uren" v roce 2024. Jen aby bylo komu. A nebo vám ty volby na Slovensku nakonec - zruší! A co tak na závěr - třešnička na dortu? Tady je. K tomu všemu ministerstvo vnitra SR jde "na přímo" bez výběrového řízení nakupovat vrtulníky od USA za další stovky milionů Eur. Ať to vezme ďas, než to všechno na Slovensku - prdne. :D A celý národ? Na lidech jim pramálo záleží. Ti ať se z chaosu co se blíží i poserou. Protože když to přijde, oni (chytrolíni) už budou dávno - za vodou. https://t.me/ksbforum/13445

MIMORIADNA SPRÁVA TASR:
POSLANCI NEDALI SÚHLAS SO VZATÍM R. FICA DO VÄZBY!
Sulík: „Toto je najväčšia prehra politickej kariéry lídra Oľano.
https://www.ta3.com/clanok/235445/sulik-po-hlasovani-o-ficovi-toto-je-najvacsia-prehra-politickej-kariery-lidra-olano
74/150. Nedostacujuci pocet na vydanie do vazby.
Gratulujem Ficovi a gratulujem principu prava a spravodlivosti.


Odchadzam do lekarne, kupit si stuple do usi.


Pripravte sa na rieky soje, prenikavy skrekot, slzy, rozhorcenie a hladanie dovodu. Todova, Stancik, Bencik, Osusky, Snidl, Hamran, Puchovsky, Zomri ( Valovic a Gallo ), Soltesz a ostatni to teraz rozbalia.


Na fotke Robert Fico, ako dakuje Miroslavovi Sujovi a Republike za zahlasovanie proti vydaniu.
6272b3133ffd9


MIMORIADNA SPRÁVA TASR: POSLANCI NEDALI SÚHLAS SO VZATÍM R. FICA DO VÄZBY! **Sulík: „Toto je najväčšia prehra politickej kariéry lídra Oľano.** https://www.ta3.com/clanok/235445/sulik-po-hlasovani-o-ficovi-toto-je-najvacsia-prehra-politickej-kariery-lidra-olano 74/150. Nedostacujuci pocet na vydanie do vazby. Gratulujem Ficovi a gratulujem principu prava a spravodlivosti. Odchadzam do lekarne, kupit si stuple do usi. Pripravte sa na rieky soje, prenikavy skrekot, slzy, rozhorcenie a hladanie dovodu. Todova, Stancik, Bencik, Osusky, Snidl, Hamran, Puchovsky, Zomri ( Valovic a Gallo ), Soltesz a ostatni to teraz rozbalia. Na fotke Robert Fico, ako dakuje Miroslavovi Sujovi a Republike za zahlasovanie proti vydaniu. ![6272b3133ffd9](serve/attachment&path=6272b3133ffd9)

Pripravte sa na rieky soje


Sóje, prečo sóje asi zaujímavý preklep.... no toto je dôležitý signál, ten bordel na kolečkách sa im začína rozpadávať. Kollára asi naštvalo to ťaženie proti Borguľovi, asi mu dockvaklo, že to nemusí mať dlhé trvanie... Tiež bol pre noty vo Vatikáne... tam naši čelní predstavitelia tiež chodia ako na klavír, za posledný rok, je tu taký frmoľ ako to nebolo za 10 rokov.


No a Romanka, zasadila taký hatrick svojmu šefóvi, uvidíte čo sa budia diať. No Hatráková má toho asi tiež plné zuby, tuším stále ju nezvolili za tú ombudsmanku... No Katka, s tým sa už teraz môžeš rozlúčiť...


Ja si myslí, že je tu slabý signál, že niečo sa mení...


[quote="pid:70466, uid:78"]Pripravte sa na rieky soje[/quote] Sóje, prečo sóje asi zaujímavý preklep.... no toto je dôležitý signál, ten bordel na kolečkách sa im začína rozpadávať. Kollára asi naštvalo to ťaženie proti Borguľovi, asi mu dockvaklo, že to nemusí mať dlhé trvanie... Tiež bol pre noty vo Vatikáne... tam naši čelní predstavitelia tiež chodia ako na klavír, za posledný rok, je tu taký frmoľ ako to nebolo za 10 rokov. No a Romanka, zasadila taký hatrick svojmu šefóvi, uvidíte čo sa budia diať. No Hatráková má toho asi tiež plné zuby, tuším stále ju nezvolili za tú ombudsmanku... No Katka, s tým sa už teraz môžeš rozlúčiť... Ja si myslí, že je tu slabý signál, že niečo sa mení...

Gratulujem Ficovi a gratulujem principu prava a spravodlivosti.


Odchadzam do lekarne, kupit si stuple do usi.


To je z kanálu Dannyho Kollára


[quote="pid:70466, uid:78"]Gratulujem Ficovi a gratulujem principu prava a spravodlivosti. Odchadzam do lekarne, kupit si stuple do usi.[/quote] To je z kanálu Dannyho Kollára

nakoupí jeden patriot od Nizozemska za pouhých 1.3 mld. €.


To musí byť cena za 2 batérie. Rumunsko kúpilo 7 nových batérii za 3,9 mld USD, cena je z roku 2017. Snáď až takú infláciu tu nemáme. :/


[quote="pid:70201, uid:335"]nakoupí jeden patriot od Nizozemska za pouhých 1.3 mld. €.[/quote] To musí byť cena za 2 batérie. Rumunsko kúpilo 7 nových batérii za 3,9 mld USD, cena je z roku 2017. Snáď až takú infláciu tu nemáme. :/

Žiadosť Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky o vydanie súhlasu na vzatie do väzby poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 1010). Hlasovanie o návrhu uznesenia.
Výsledok hlasovania
Návrh neprešiel
Prítomní 150
Hlasujúcich 142
[Z] Za hlasovalo 74
[P] Proti hlasovalo 49
[?] Zdržalo sa hlasovania 19
[N] Nehlasovalo 8
[0] Neprítomní 0
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasovanie&ID=47864


Žiadosť Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky o vydanie súhlasu na vzatie do väzby poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 1010). Hlasovanie o návrhu uznesenia. Výsledok hlasovania Návrh neprešiel Prítomní 150 Hlasujúcich 142 [Z] Za hlasovalo 74 [P] Proti hlasovalo 49 [?] Zdržalo sa hlasovania 19 [N] Nehlasovalo 8 [0] Neprítomní 0 https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasovanie&ID=47864

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Vhľad do myslenia slušnoľudí.
Dal som si tú námahu v rámci nestrannosti rozhodovania a vypočul si rozhovor Arpáda Šoltésza v relácii Diskusný klub Startitup so Simonom Žďárským.
Odporúčam.
Za mňa - kompletná naivita, dôverčivosť, v duchu otrok a ovca. Veria tomu. Popiera dôkazy.


Rozhovor s Arpádom Šoltészom


Vhľad do myslenia slušnoľudí. Dal som si tú námahu v rámci nestrannosti rozhodovania a vypočul si rozhovor Arpáda Šoltésza v relácii Diskusný klub Startitup so Simonom Žďárským. Odporúčam. Za mňa - kompletná naivita, dôverčivosť, v duchu otrok a ovca. Veria tomu. Popiera dôkazy. [Rozhovor s Arpádom Šoltészom](https://youtu.be/WpA95rbsoc4)
Upravené 5. 5. 2022 o 09:22

Reakcia Erika Kaliňáka zo Smeru na pohoršovanie sa liberálov, že na podujatí Smeru zazneli vulgárne nadávky:


Liberáli prerazili dno - vulgárne nadávky na podujatiach [Moje video]:
"Tvária sa, že oni sú tí slušní, že oni sú tí morálni. Pritom sú to tí najväčší pokrytci, ktorí nemajú len dvojitý meter, oni majú dvojitý kilometer na seba a na ostatných."


Reakcia Erika Kaliňáka zo Smeru na pohoršovanie sa liberálov, že na podujatí Smeru zazneli vulgárne nadávky: **[Liberáli prerazili dno - vulgárne nadávky na podujatiach](https://www.mojevideo.sk/video/37481/liberali_prerazili_dno_vulgarne_nadavky_na_podujatiach.html)** [Moje video]: _"Tvária sa, že oni sú tí slušní, že oni sú tí morálni. Pritom sú to tí najväčší pokrytci, ktorí nemajú len dvojitý meter, oni majú dvojitý kilometer na seba a na ostatných."_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 5. 5. 2022 o 11:07

Niekto nastriekal na ukrajinské pútače písmeno Z.


Pretagovanie symbolov ako v GTA (Strečno):
https://www.mojevideo.sk/video/37480/pretagovanie_symbolov_ako_v_gta_(strecno).html
"Takto vyzerajú aktuálne "ukrajinské" bilbordy pod Strečnom."


Zaujímalo by ma, kto tie pútače vyvesil a z koho peňazí to išlo.


Niekto nastriekal na ukrajinské pútače písmeno Z. **Pretagovanie symbolov ako v GTA (Strečno):** https://www.mojevideo.sk/video/37480/pretagovanie_symbolov_ako_v_gta_(strecno).html _"Takto vyzerajú aktuálne "ukrajinské" bilbordy pod Strečnom."_ Zaujímalo by ma, kto tie pútače vyvesil a z koho peňazí to išlo.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Miroslav Suja: Aké sú priority tejto vládnej koalície? [YouTube]


Keď ide o lynčovanie opozície, nazvážajú aj chorých z celého Slovenska. Keď ide o zákony v prospech Slovákov, neunúvajú sa čo i len prísť.


**[Miroslav Suja: Aké sú priority tejto vládnej koalície?](https://youtu.be/ZF6brOuuID0)** [YouTube] Keď ide o lynčovanie opozície, nazvážajú aj chorých z celého Slovenska. Keď ide o zákony v prospech Slovákov, neunúvajú sa čo i len prísť.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 5. 5. 2022 o 17:56

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22903127/madari-skupili-v-kosiciach-pozemky-pre-futbalovu-akademiu.html



KOŠICE. Nevyužívaný priestor bývalej panelárne medzi električkovým obratiskom na Važeckej ulici na košickom sídlisku Nad jazerom a štadiónom FK Krásna by sa už od budúceho roka mohol začať meniť na nový športový komplex.
Spoločnosť Slovak Sport Development, ktorá zastupuje maďarských investorov v druholigovom FC Košice, by tam chcela začať s výstavbou futbalovej akadémie.
Podľa prezidenta klubu Dušana Trnku má ísť o jeden z top mládežníckych projektov v regióne.



https://kosice.korzar.sme.sk/c/22903127/madari-skupili-v-kosiciach-pozemky-pre-futbalovu-akademiu.html >KOŠICE. Nevyužívaný priestor bývalej panelárne medzi električkovým obratiskom na Važeckej ulici na košickom sídlisku Nad jazerom a štadiónom FK Krásna by sa už od budúceho roka mohol začať meniť na nový športový komplex. Spoločnosť Slovak Sport Development, ktorá zastupuje maďarských investorov v druholigovom FC Košice, by tam chcela začať s výstavbou futbalovej akadémie. Podľa prezidenta klubu Dušana Trnku má ísť o jeden z top mládežníckych projektov v regióne.

Moderator

Pravdepodobnosť konca tejto koalície je podľa Mariána Leška taká vysoká, aká doteraz ešte nebola
Minulý týždeň bol na Slovensku o Ficovi, tento týždeň možno o rozpade vlády. Parlament Fica pred sudcu nevydal. Prečo sa Matovič hnevá na Sulíka, ktorého poslanci na rozdiel od Hatrákovej, Tabak či Kollára a jeho poslancov hlasovali za vydanie Fica? A čo znamená, že Matovič s Kollárom pre pomoc so zdražovaním hovoria o odchode SaS z vlády?
Braňo Závodský sa rozprával s politickým komentátorom Mariánom Leškom.
https://www.expres.sk/275439/pravdepodobnost-konca-tejto-koalicie-je-podla-mariana-leska-taka-vysoka-aka-doteraz-este-nebola/


**Pravdepodobnosť konca tejto koalície je podľa Mariána Leška taká vysoká, aká doteraz ešte nebola** Minulý týždeň bol na Slovensku o Ficovi, tento týždeň možno o rozpade vlády. Parlament Fica pred sudcu nevydal. Prečo sa Matovič hnevá na Sulíka, ktorého poslanci na rozdiel od Hatrákovej, Tabak či Kollára a jeho poslancov hlasovali za vydanie Fica? A čo znamená, že Matovič s Kollárom pre pomoc so zdražovaním hovoria o odchode SaS z vlády? **Braňo Závodský sa rozprával s politickým komentátorom Mariánom Leškom.** https://www.expres.sk/275439/pravdepodobnost-konca-tejto-koalicie-je-podla-mariana-leska-taka-vysoka-aka-doteraz-este-nebola/
Upravené 10. 5. 2022 o 20:08
39.56k
275
50
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept