Zahraničná politika
Ukrajina

Savčenková konvertovala k islámu
https://colonelcassad.livejournal.com/7089700.html


"Naděžda Savčenková se rozhodla žít podle práva šaría v Turecku"
"Savčenková navíc nedávno pohrozila Zelenskému, že bude závidět Janukovičovi, který uprchl do Rostova."


Savčenková konvertovala k islámu https://colonelcassad.livejournal.com/7089700.html "Naděžda Savčenková se rozhodla žít podle práva šaría v Turecku" "Savčenková navíc nedávno pohrozila Zelenskému, že bude závidět Janukovičovi, který uprchl do Rostova."

EU vyhlásila nezávislou vojenskou misi na Ukrajině „v solidaritě“


Brusel zvažuje možnost vytvoření nezávislé vojenské výcvikové mise na Ukrajině. o tom dnes, 3. října, Píše Welt am Sonntag s odvoláním na dokument služby zahraniční politiky EU.


Šéfové ministerstva zahraničních věcí a ministerstva obrany Ukrajiny se ptali na vytvoření vojenské výcvikové mise EU, kteří na konci července zaslali dopis vysokému představiteli EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepu Borrellovi .


Pokud bude mise vytvořena, ponese název Vojenská poradní a výcviková mise EU Ukrajina a stane se „výrazem solidarity s Ukrajinou na pozadí pokračující vojenské činnosti Ruska na hranicích“ a také „s ohledem na situaci“ s Krymem “.


Dokument uvádí způsoby, jakými by Evropská unie mohla pomoci zvýšit vojenský potenciál ukrajinské armády. Jednou z možných možností je rozšíření poradní mise EU pro reformu civilní bezpečnosti na Ukrajině, založené v roce 2014.


Odkaz:
https://eadaily.com/ru/news/2021/10/03/es-zayavil-o-nezavisimoy-voennoy-missii-na-ukraine-v-znak-solidarnosti?utm_source=smi2aggr&utm_term=2247c708b4eb384fc0e5864e20167d6e&utm_content=84683&utm_medium=pc


EU vyhlásila nezávislou vojenskou misi na Ukrajině „v solidaritě“ Brusel zvažuje možnost vytvoření nezávislé vojenské výcvikové mise na Ukrajině. o tom dnes, 3. října, Píše Welt am Sonntag s odvoláním na dokument služby zahraniční politiky EU. Šéfové ministerstva zahraničních věcí a ministerstva obrany Ukrajiny se ptali na vytvoření vojenské výcvikové mise EU, kteří na konci července zaslali dopis vysokému představiteli EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepu Borrellovi . Pokud bude mise vytvořena, ponese název Vojenská poradní a výcviková mise EU Ukrajina a stane se „výrazem solidarity s Ukrajinou na pozadí pokračující vojenské činnosti Ruska na hranicích“ a také „s ohledem na situaci“ s Krymem “. Dokument uvádí způsoby, jakými by Evropská unie mohla pomoci zvýšit vojenský potenciál ukrajinské armády. Jednou z možných možností je rozšíření poradní mise EU pro reformu civilní bezpečnosti na Ukrajině, založené v roce 2014. Odkaz: https://eadaily.com/ru/news/2021/10/03/es-zayavil-o-nezavisimoy-voennoy-missii-na-ukraine-v-znak-solidarnosti?utm_source=smi2aggr&utm_term=2247c708b4eb384fc0e5864e20167d6e&utm_content=84683&utm_medium=pc
Upravené 3. 10. 2021 o 10:21

nespletl jsi si náhodou vlákno Bělorusko s vláknem Ukrajiny?


Díky. Omlouvám se.


"Duchové. Vojáci zapomenuté války"
https://colonelcassad.livejournal.com/7143423.html


Je to blíž, než si je kdokoliv z nás ochoten připustit.


[quote="pid:38282, uid:473"]nespletl jsi si náhodou vlákno Bělorusko s vláknem Ukrajiny?[/quote] Díky. Omlouvám se. **"Duchové. Vojáci zapomenuté války"** https://colonelcassad.livejournal.com/7143423.html Je to blíž, než si je kdokoliv z nás ochoten připustit.
Upravené 18. 10. 2021 o 11:15

Jaroš se stal poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny. Viz link+ strojový překlad.
https://iz.ru/1244410/2021-11-02/v-krymu-otreagirovali-na-naznachenie-iarosha-sovetnikom-glavnokomanduiushchego-vsu
Krym reagoval na jmenování Jaroše poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny


  1. listopadu, člen Výboru pro mezinárodní záležitosti Rady federace, krymský senátor Sergej Tsekov komentoval jmenování bývalého šéfa „Pravého sektoru“ (organizace je v Ruské federaci zakázána) Dmitrije Yaroshe do funkce poradce vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny (AFU).

„Jednotlivci jako Yarosh měli zmizet v zapomnění, vezmeme-li v úvahu škody a škody, které způsobili Ukrajině. Pravděpodobně ale musí být někde zaměstnáni, aby zemi nadále škodili. Na Ukrajině mnozí chápou, že lidé jako Yarosh nepřinášejí státu žádný prospěch. Nyní jsou však v zemi nacistů v módě lidé extrémních názorů. Mnozí se jich bojí, proto jsou zaměstnáni tímto způsobem, “řekl senátor v rozhovoru pro Gazeta Ru .


Také věří, že jmenování Yaroshe nezmění situaci na Donbasu .


Skutečnost, že Yarosh získal novou pozici, se stala známou dříve ve stejný den.


„Na příkaz generálporučíka Valerije Zalužného byl jmenován poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny. Děkuji za důvěru! Společně vyhrajeme! Ukrajina je nade vše, “napsal politik na své facebookové stránce.


Již dříve v prosinci 2019 Yarosh vyjádřil názor, že Ukrajina bude zničena provedením minských dohod. Navrhl neutralizovat „kolaborativní promoskevské síly v týlu“ a zintenzivnit nepřátelství na Donbasu .


Předtím, v červenci 2019, bývalý šéf Pravého sektoru podpořil ostřelování z granátometu budovy opozičního televizního kanálu 112 Ukrajina v centru Kyjeva . Poznamenal, že „pokud se úřady nepostaví nepříteli během války v týlu, ujmou se neznámí vlastenci“.


V lednu Yarosh pohrozil, že zařídí „nový Majdan“ na Ukrajině, pokud bude země „vydána Rusku“. Poté zdůraznil, že „lidé mají ve svých rukou dost na to, aby jednali efektivněji“.


V březnu 2018 radikál řekl, že Ukrajina má potenciál zmocnit se Kubáňského, Donského regionu a Voroněže .


Jaroš se stal poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny. Viz link+ strojový překlad. https://iz.ru/1244410/2021-11-02/v-krymu-otreagirovali-na-naznachenie-iarosha-sovetnikom-glavnokomanduiushchego-vsu Krym reagoval na jmenování Jaroše poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny 2. listopadu, člen Výboru pro mezinárodní záležitosti Rady federace, krymský senátor Sergej Tsekov komentoval jmenování bývalého šéfa „Pravého sektoru“ (organizace je v Ruské federaci zakázána) Dmitrije Yaroshe do funkce poradce vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny (AFU). „Jednotlivci jako Yarosh měli zmizet v zapomnění, vezmeme-li v úvahu škody a škody, které způsobili Ukrajině. Pravděpodobně ale musí být někde zaměstnáni, aby zemi nadále škodili. Na Ukrajině mnozí chápou, že lidé jako Yarosh nepřinášejí státu žádný prospěch. Nyní jsou však v zemi nacistů v módě lidé extrémních názorů. Mnozí se jich bojí, proto jsou zaměstnáni tímto způsobem, “řekl senátor v rozhovoru pro Gazeta Ru . Také věří, že jmenování Yaroshe nezmění situaci na Donbasu . Skutečnost, že Yarosh získal novou pozici, se stala známou dříve ve stejný den. „Na příkaz generálporučíka Valerije Zalužného byl jmenován poradcem vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny. Děkuji za důvěru! Společně vyhrajeme! Ukrajina je nade vše, “napsal politik na své facebookové stránce. Již dříve v prosinci 2019 Yarosh vyjádřil názor, že Ukrajina bude zničena provedením minských dohod. Navrhl neutralizovat „kolaborativní promoskevské síly v týlu“ a zintenzivnit nepřátelství na Donbasu . Předtím, v červenci 2019, bývalý šéf Pravého sektoru podpořil ostřelování z granátometu budovy opozičního televizního kanálu 112 Ukrajina v centru Kyjeva . Poznamenal, že „pokud se úřady nepostaví nepříteli během války v týlu, ujmou se neznámí vlastenci“. V lednu Yarosh pohrozil, že zařídí „nový Majdan“ na Ukrajině, pokud bude země „vydána Rusku“. Poté zdůraznil, že „lidé mají ve svých rukou dost na to, aby jednali efektivněji“. V březnu 2018 radikál řekl, že Ukrajina má potenciál zmocnit se Kubáňského, Donského regionu a Voroněže .

Zelenskyj podpisuje zákon o oligarchoch
Bez „demontáže oligarchického systému“ nie je možné poraziť chudobu na Ukrajine, povedal prezident


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon, ktorý inicioval už skôr a ktorý prijal parlament, o predchádzaní ohrozeniu národnej bezpečnosti spojenému s vplyvom oligarchov. Oznámila to v piatok hlava štátu.
"Demokracia je zákon a rovnosť. Podpísal antioligarchický zákon, ktorý zásadne mení vzťah medzi veľkým biznisom a politikmi. Teraz si budú všetci ekonomickí hráči rovní pred zákonom a nebudú si môcť kupovať politické privilégiá pre seba," napísal Zelenskyj. na Twitteri.


Zároveň dodal, že nepripustí „porušenie zákona“. Prezident tvrdí, že niektoré sily sa snažili realizácii iniciatívy zabrániť. "Bol tam odpor. Potom bude ešte väčší odpor voči tým, ktorí zarobili miliardy od štátu. Ale iná možnosť ako demontáž oligarchického systému nemôže byť. Bez tohto jednoducho nie je možné poraziť chudobu na Ukrajine a plnohodnotne sa pripojiť k Európske spoločenstvo,“ povedal Zelenskyj.


Hlava štátu poznamenala, že zákon „poskytuje právny rámec na oddelenie veľkých podnikov od politického boja a obmedzenie deštruktívneho vplyvu privilegovaných (oligarchických) záujmov na ekonomický život Ukrajiny.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12850343


Zelenskyj podpisuje zákon o oligarchoch Bez „demontáže oligarchického systému“ nie je možné poraziť chudobu na Ukrajine, povedal prezident Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon, ktorý inicioval už skôr a ktorý prijal parlament, o predchádzaní ohrozeniu národnej bezpečnosti spojenému s vplyvom oligarchov. Oznámila to v piatok hlava štátu. "Demokracia je zákon a rovnosť. Podpísal antioligarchický zákon, ktorý zásadne mení vzťah medzi veľkým biznisom a politikmi. Teraz si budú všetci ekonomickí hráči rovní pred zákonom a nebudú si môcť kupovať politické privilégiá pre seba," napísal Zelenskyj. na Twitteri. Zároveň dodal, že nepripustí „porušenie zákona“. Prezident tvrdí, že niektoré sily sa snažili realizácii iniciatívy zabrániť. "Bol tam odpor. Potom bude ešte väčší odpor voči tým, ktorí zarobili miliardy od štátu. Ale iná možnosť ako demontáž oligarchického systému nemôže byť. Bez tohto jednoducho nie je možné poraziť chudobu na Ukrajine a plnohodnotne sa pripojiť k Európske spoločenstvo,“ povedal Zelenskyj. Hlava štátu poznamenala, že zákon „poskytuje právny rámec na oddelenie veľkých podnikov od politického boja a obmedzenie deštruktívneho vplyvu privilegovaných (oligarchických) záujmov na ekonomický život Ukrajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12850343

Putin podpísal dekrét o poskytovaní humanitárnej podpory obyvateľom DĽR a LĽR


Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o poskytovaní humanitárnej podpory obyvateľom Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Dokument bol zverejnený v pondelok na oficiálnom portáli právnych informácií.


Ako sa uvádza v dekréte, rozhodnutie o poskytnutí podpory bolo prijaté „s cieľom chrániť ľudské a občianske práva a slobody, poskytnúť humanitárnu podporu obyvateľom určitých oblastí Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny a zabrániť ďalšiemu poklesu životnej úrovne uprostred prebiehajúcej ekonomickej blokády a novej infekcie koronavírusom“.


Dokument zdôrazňuje, že rozhodnutie poskytnúť podporu urobil prezident Ruskej federácie, „riadený všeobecne uznávanými princípmi a normami medzinárodného humanitárneho práva“.


Podporné opatrenia


Putin podľa dekrétu nariadil ruskej vláde, aby do mesiaca prijala viacero opatrení na zmiernenie podmienok pre prijímanie tovaru z Doneckej a Luganskej ľudovej republiky na ruský trh. Hovoríme okrem iného o účasti takéhoto tovaru vo verejnom obstarávaní na úrovni ruských. „Vláda Ruskej federácie v lehote jedného mesiaca výnimočne poskytne obdobie do politického urovnania situácie v určitých oblastiach Doneckej a Luganskej oblasti Ukrajiny na základe Minských dohôd <...> prijímanie za rovnakých podmienok s tovarom ruského pôvodu tovaru pochádzajúceho z týchto oblastí, s cieľom realizovať nákupy tovaru na uspokojenie štátnych a komunálnych potrieb a nákupy tovarov určitými typmi právnických osôb,“ uvádza sa vo vyhláške.


Okrem toho je vláda tiež poverená, aby do mesiaca zabezpečila v Ruskej federácii uznanie platných osvedčení o pôvode tovaru vydaných organizáciami skutočne pôsobiacimi v DĽR a LĽR.


Medzi podpornými opatreniami prezident Ruskej federácie poveril kabinet ministrov, aby zabezpečil „neuplatňovanie množstevných obmedzení na vývoz a dovoz vo vzťahu k tovarom, ktorých pohyb sa uskutočňuje cez štátne hranice Ruskej federácie“. na území uvedených regiónov alebo z takýchto území (s výnimkou určitých druhov tovaru).“. Vláda by mala určiť aj zoznam kontrolných stanovíšť cez štátnu hranicu Ruskej federácie, cez ktoré sa takýto tovar prepravuje, ako aj zoznam niektorých druhov tovarov, na ktoré sa uvedená norma nevzťahuje.


V dôsledku toho musí kabinet ministrov zabezpečiť, aby zmeny v legislatíve Ruskej federácie boli nevyhnutné na implementáciu dekrétu.


https://tass.ru/obschestvo/12928083


**Putin podp&iacute;sal dekr&eacute;t o poskytovan&iacute; humanit&aacute;rnej podpory obyvateľom DĽR a LĽR** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin podp&iacute;sal dekr&eacute;t o poskytovan&iacute; humanit&aacute;rnej podpory obyvateľom Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Dokument bol zverejnen&yacute; v pondelok na ofici&aacute;lnom port&aacute;li pr&aacute;vnych inform&aacute;ci&iacute;. Ako sa uv&aacute;dza v dekr&eacute;te, rozhodnutie o poskytnut&iacute; podpory bolo prijat&eacute; &bdquo;s cieľom chr&aacute;niť ľudsk&eacute; a občianske pr&aacute;va a slobody, poskytn&uacute;ť humanit&aacute;rnu podporu obyvateľom určit&yacute;ch oblast&iacute; Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny a zabr&aacute;niť ďal&scaron;iemu poklesu životnej &uacute;rovne uprostred prebiehaj&uacute;cej ekonomickej blok&aacute;dy a novej infekcie koronav&iacute;rusom&ldquo;. Dokument zd&ocirc;razňuje, že rozhodnutie poskytn&uacute;ť podporu urobil prezident Ruskej feder&aacute;cie, &bdquo;riaden&yacute; v&scaron;eobecne uzn&aacute;van&yacute;mi princ&iacute;pmi a normami medzin&aacute;rodn&eacute;ho humanit&aacute;rneho pr&aacute;va&ldquo;. Podporn&eacute; opatrenia Putin podľa dekr&eacute;tu nariadil ruskej vl&aacute;de, aby do mesiaca prijala viacero opatren&iacute; na zmiernenie podmienok pre prij&iacute;manie tovaru z Doneckej a Luganskej ľudovej republiky na rusk&yacute; trh. Hovor&iacute;me okrem in&eacute;ho o &uacute;časti tak&eacute;hoto tovaru vo verejnom obstar&aacute;van&iacute; na &uacute;rovni rusk&yacute;ch. &bdquo;Vl&aacute;da Ruskej feder&aacute;cie v lehote jedn&eacute;ho mesiaca v&yacute;nimočne poskytne obdobie do politick&eacute;ho urovnania situ&aacute;cie v určit&yacute;ch oblastiach Doneckej a Luganskej oblasti Ukrajiny na z&aacute;klade Minsk&yacute;ch doh&ocirc;d &lt;...&gt; prij&iacute;manie za rovnak&yacute;ch podmienok s tovarom rusk&eacute;ho p&ocirc;vodu tovaru poch&aacute;dzaj&uacute;ceho z t&yacute;chto oblast&iacute;, s cieľom realizovať n&aacute;kupy tovaru na uspokojenie &scaron;t&aacute;tnych a komun&aacute;lnych potrieb a n&aacute;kupy tovarov určit&yacute;mi typmi pr&aacute;vnick&yacute;ch os&ocirc;b,&ldquo; uv&aacute;dza sa vo vyhl&aacute;&scaron;ke. Okrem toho je vl&aacute;da tiež poveren&aacute;, aby do mesiaca zabezpečila v Ruskej feder&aacute;cii uznanie platn&yacute;ch osvedčen&iacute; o p&ocirc;vode tovaru vydan&yacute;ch organiz&aacute;ciami skutočne p&ocirc;sobiacimi v DĽR a LĽR. Medzi podporn&yacute;mi opatreniami prezident Ruskej feder&aacute;cie poveril kabinet ministrov, aby zabezpečil &bdquo;neuplatňovanie množstevn&yacute;ch obmedzen&iacute; na v&yacute;voz a dovoz vo vzťahu k tovarom, ktor&yacute;ch pohyb sa uskutočňuje cez &scaron;t&aacute;tne hranice Ruskej feder&aacute;cie&ldquo;. na &uacute;zem&iacute; uveden&yacute;ch regi&oacute;nov alebo z tak&yacute;chto &uacute;zem&iacute; (s v&yacute;nimkou určit&yacute;ch druhov tovaru).&ldquo;. Vl&aacute;da by mala určiť aj zoznam kontroln&yacute;ch stanov&iacute;&scaron;ť cez &scaron;t&aacute;tnu hranicu Ruskej feder&aacute;cie, cez ktor&eacute; sa tak&yacute;to tovar prepravuje, ako aj zoznam niektor&yacute;ch druhov tovarov, na ktor&eacute; sa uveden&aacute; norma nevzťahuje. V d&ocirc;sledku toho mus&iacute; kabinet ministrov zabezpečiť, aby zmeny v legislat&iacute;ve Ruskej feder&aacute;cie boli nevyhnutn&eacute; na implement&aacute;ciu dekr&eacute;tu. https://tass.ru/obschestvo/12928083

Zelenskyj povedal, že dostal informácie o príprave prevratu na Ukrajine

Podľa informácií, ktoré dostal prezident Ukrajiny, sa prevrat pripravuje 1. decembra


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že dostal informáciu, že 1. decembra sa v krajine uskutoční štátny prevrat.


"Uprostred nášho štátu sú veľké výzvy, ktoré už teraz zaznamenávajú spravodajské služby iných krajín. Poviem vám na rovinu, žijem v tomto procese, napríklad som dostal informáciu, že v prvý deň bude štátny prevrat v našej krajine. Zaujímavá informácia, zdá sa mi to ako dôležitá informácia. 1. až 2. decembra,“ povedal v piatok na tlačovej konferencii v Kyjeve.


Podľa Zelenského záver, že ho chcú zvrhnúť, urobil na základe zvukového záznamu rozhovoru, v ktorom údajne predstavitelia Ruska a Ukrajiny rokujú o pláne prevratu na Ukrajine. Kto presne sa tohto rozhovoru zúčastnil a kto mu odovzdal túto zvukovú nahrávku, nespresnil. Zelenskij tvrdí, že v tomto rozhovore odznelo, že „spoločnosť je pripravená“ na prevrat a „[podnikateľ Rinat] Achmetov je pripravený zapojiť sa do otázky zmeny súčasného prezidenta“.


"Ale toto je štátny prevrat. Verím, že tieto informácie [sú šírené] špeciálne s cieľom zatiahnuť Achmetova do vojny proti mne, proti štátu," povedal. Podľa prezidenta „ide o rozkolísanie situácie vo vnútri krajiny“. "Verím, že jeho [Achmetov] je vtiahnutý do celej tejto situácie svojim najbližším kruhom," uzavrel prezident.


Zelenskyj tiež uviedol, že podľa jeho informácií sa plánuje prilákať 1 miliardu dolárov na zorganizovanie prevratu na Ukrajine.Nešpecifikoval, od koho presne by tieto prostriedky mali pochádzať. Ukrajinský prezident uviedol, že pozval Achmetova do svojej rezidencie na Bankovej ulici v Kyjeve, aby si vypočul záznam rozhovoru.
Povesti o zavedení stanného práva


Zelenskij tiež uviedol, že v dôsledku šírenia klebiet o zavedení stanného práva od 1. decembra sa investori odvracajú od Ukrajiny. Hlava štátu pripomenula, že takéto fámy šíril vodca Radikálnej strany, bývalý poslanec Najvyššej rady Oleg Ljaško. "Oleg povedal, že od 1. bude stanné právo. Prečo to robí? Čo je to stanné právo? Rozumie tomu, čo sa deje na trhoch?" - poznamenala hlava štátu.


Dodal, že Ukrajina sa snaží prilákať financie zvonku, no investori reagujú zle na frázu o stannom práve. "Cena ukrajinských akcií práve klesá," priznal Zelenskyj.


Predtým bývalý poslanec Najvyššej rady, líder radikálnej strany Oleg Ljaško, povedal, že na najbližších zasadnutiach Rady národnej bezpečnosti a obrany by sa mohla začať otázka zavedenia stanného práva na Ukrajine. Poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak vo štvrtok takéto fámy poprel a ubezpečil, že stanné právo na Ukrajine nezavedú. Ukrajinský politológ Michail Pogrebinskij v tejto súvislosti v éteri ruskej televízie uviedol, že na zavedenie stanného práva, ku ktorému by malo dôjsť do 1. decembra, je potrebná „provokácia“, no sám o tomto vývoji udalostí pochybuje.


Konfrontácia medzi Zelenským a Achmetovom


Ukrajinský parlament prijal koncom septembra zákon o predchádzaní ohrozeniam národnej bezpečnosti spojeným s vplyvom oligarchov a Zelenskij ho podpísal začiatkom novembra. Zákon počíta s vytvorením registra osôb s významnou ekonomickou alebo politickou váhou vo verejnom živote (oligarchov). Majú zakázané prispievať na podporu politických strán a zúčastňovať sa na takzvanej veľkej privatizácii. Rinat Achmetov uviedol, že má v úmysle obrátiť sa na medzinárodné súdy, ak bude uznaný za oligarchu v súlade s novým ukrajinským právom.


V ukrajinskom politickom prostredí sa v poslednom čase ozývajú názory o narastajúcej konfrontácii medzi Achmetovom a Zelenským. Najmä poslanec Rady, člen prezidentskej frakcie Sluha ľudu Jegor Černev uviedol, že podľa jeho názoru by sa Achmetov mohol uchýliť k sabotáži a spôsobiť problémy v energetickom sektore, keďže ovláda 70 % tepelných elektrární a kombinovanej výroby tepla a elektrickej energie. elektrárne. Zástupkyňa prezidentskej strany Julia Paliychuk v stredu tiež uviedla, že poslanci z "Služobníka ľudu" sa nezúčastnia na programoch televíznych kanálov, ktoré sú súčasťou Achmetovovej mediálnej skupiny.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13031529


**Zelenskyj povedal, že dostal inform&aacute;cie o pr&iacute;prave prevratu na Ukrajine ** Podľa inform&aacute;ci&iacute;, ktor&eacute; dostal prezident Ukrajiny, sa prevrat pripravuje 1. decembra Ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že dostal inform&aacute;ciu, že 1. decembra sa v krajine uskutočn&iacute; &scaron;t&aacute;tny prevrat. &quot;Uprostred n&aacute;&scaron;ho &scaron;t&aacute;tu s&uacute; veľk&eacute; v&yacute;zvy, ktor&eacute; už teraz zaznamen&aacute;vaj&uacute; spravodajsk&eacute; služby in&yacute;ch kraj&iacute;n. Poviem v&aacute;m na rovinu, žijem v tomto procese, napr&iacute;klad som dostal inform&aacute;ciu, že v prv&yacute; deň bude &scaron;t&aacute;tny prevrat v na&scaron;ej krajine. Zauj&iacute;mav&aacute; inform&aacute;cia, zd&aacute; sa mi to ako d&ocirc;ležit&aacute; inform&aacute;cia. 1. až 2. decembra,&ldquo; povedal v piatok na tlačovej konferencii v Kyjeve. Podľa Zelensk&eacute;ho z&aacute;ver, že ho chc&uacute; zvrhn&uacute;ť, urobil na z&aacute;klade zvukov&eacute;ho z&aacute;znamu rozhovoru, v ktorom &uacute;dajne predstavitelia Ruska a Ukrajiny rokuj&uacute; o pl&aacute;ne prevratu na Ukrajine. Kto presne sa tohto rozhovoru z&uacute;častnil a kto mu odovzdal t&uacute;to zvukov&uacute; nahr&aacute;vku, nespresnil. Zelenskij tvrd&iacute;, že v tomto rozhovore odznelo, že &bdquo;spoločnosť je pripraven&aacute;&ldquo; na prevrat a &bdquo;[podnikateľ Rinat] Achmetov je pripraven&yacute; zapojiť sa do ot&aacute;zky zmeny s&uacute;časn&eacute;ho prezidenta&ldquo;. &quot;Ale toto je &scaron;t&aacute;tny prevrat. Ver&iacute;m, že tieto inform&aacute;cie [s&uacute; &scaron;&iacute;ren&eacute;] &scaron;peci&aacute;lne s cieľom zatiahnuť Achmetova do vojny proti mne, proti &scaron;t&aacute;tu,&quot; povedal. Podľa prezidenta &bdquo;ide o rozkol&iacute;sanie situ&aacute;cie vo vn&uacute;tri krajiny&ldquo;. &quot;Ver&iacute;m, že jeho [Achmetov] je vtiahnut&yacute; do celej tejto situ&aacute;cie svojim najbliž&scaron;&iacute;m kruhom,&quot; uzavrel prezident. Zelenskyj tiež uviedol, že podľa jeho inform&aacute;ci&iacute; sa pl&aacute;nuje pril&aacute;kať 1 miliardu dol&aacute;rov na zorganizovanie prevratu na Ukrajine.Ne&scaron;pecifikoval, od koho presne by tieto prostriedky mali poch&aacute;dzať. Ukrajinsk&yacute; prezident uviedol, že pozval Achmetova do svojej rezidencie na Bankovej ulici v Kyjeve, aby si vypočul z&aacute;znam rozhovoru. Povesti o zaveden&iacute; stann&eacute;ho pr&aacute;va Zelenskij tiež uviedol, že v d&ocirc;sledku &scaron;&iacute;renia klebiet o zaveden&iacute; stann&eacute;ho pr&aacute;va od 1. decembra sa investori odvracaj&uacute; od Ukrajiny. Hlava &scaron;t&aacute;tu pripomenula, že tak&eacute;to f&aacute;my &scaron;&iacute;ril vodca Radik&aacute;lnej strany, b&yacute;val&yacute; poslanec Najvy&scaron;&scaron;ej rady Oleg Lja&scaron;ko. &quot;Oleg povedal, že od 1. bude stann&eacute; pr&aacute;vo. Prečo to rob&iacute;? Čo je to stann&eacute; pr&aacute;vo? Rozumie tomu, čo sa deje na trhoch?&quot; - poznamenala hlava &scaron;t&aacute;tu. Dodal, že Ukrajina sa snaž&iacute; pril&aacute;kať financie zvonku, no investori reaguj&uacute; zle na fr&aacute;zu o stannom pr&aacute;ve. &quot;Cena ukrajinsk&yacute;ch akci&iacute; pr&aacute;ve kles&aacute;,&quot; priznal Zelenskyj. Predt&yacute;m b&yacute;val&yacute; poslanec Najvy&scaron;&scaron;ej rady, l&iacute;der radik&aacute;lnej strany Oleg Lja&scaron;ko, povedal, že na najbliž&scaron;&iacute;ch zasadnutiach Rady n&aacute;rodnej bezpečnosti a obrany by sa mohla začať ot&aacute;zka zavedenia stann&eacute;ho pr&aacute;va na Ukrajine. Poradca ved&uacute;ceho kancel&aacute;rie prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak vo &scaron;tvrtok tak&eacute;to f&aacute;my poprel a ubezpečil, že stann&eacute; pr&aacute;vo na Ukrajine nezaved&uacute;. Ukrajinsk&yacute; politol&oacute;g Michail Pogrebinskij v tejto s&uacute;vislosti v &eacute;teri ruskej telev&iacute;zie uviedol, že na zavedenie stann&eacute;ho pr&aacute;va, ku ktor&eacute;mu by malo d&ocirc;jsť do 1. decembra, je potrebn&aacute; &bdquo;provok&aacute;cia&ldquo;, no s&aacute;m o tomto v&yacute;voji udalost&iacute; pochybuje. Konfront&aacute;cia medzi Zelensk&yacute;m a Achmetovom Ukrajinsk&yacute; parlament prijal koncom septembra z&aacute;kon o predch&aacute;dzan&iacute; ohrozeniam n&aacute;rodnej bezpečnosti spojen&yacute;m s vplyvom oligarchov a Zelenskij ho podp&iacute;sal začiatkom novembra. Z&aacute;kon poč&iacute;ta s vytvoren&iacute;m registra os&ocirc;b s v&yacute;znamnou ekonomickou alebo politickou v&aacute;hou vo verejnom živote (oligarchov). Maj&uacute; zak&aacute;zan&eacute; prispievať na podporu politick&yacute;ch str&aacute;n a z&uacute;častňovať sa na takzvanej veľkej privatiz&aacute;cii. Rinat Achmetov uviedol, že m&aacute; v &uacute;mysle obr&aacute;tiť sa na medzin&aacute;rodn&eacute; s&uacute;dy, ak bude uznan&yacute; za oligarchu v s&uacute;lade s nov&yacute;m ukrajinsk&yacute;m pr&aacute;vom. V ukrajinskom politickom prostred&iacute; sa v poslednom čase oz&yacute;vaj&uacute; n&aacute;zory o narastaj&uacute;cej konfront&aacute;cii medzi Achmetovom a Zelensk&yacute;m. Najm&auml; poslanec Rady, člen prezidentskej frakcie Sluha ľudu Jegor Černev uviedol, že podľa jeho n&aacute;zoru by sa Achmetov mohol uch&yacute;liť k sabot&aacute;ži a sp&ocirc;sobiť probl&eacute;my v energetickom sektore, keďže ovl&aacute;da 70 % tepeln&yacute;ch elektr&aacute;rn&iacute; a kombinovanej v&yacute;roby tepla a elektrickej energie. elektr&aacute;rne. Z&aacute;stupkyňa prezidentskej strany Julia Paliychuk v stredu tiež uviedla, že poslanci z &quot;Služobn&iacute;ka ľudu&quot; sa nez&uacute;častnia na programoch telev&iacute;znych kan&aacute;lov, ktor&eacute; s&uacute; s&uacute;časťou Achmetovovej medi&aacute;lnej skupiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13031529

Ukrajina zavádí státní regulaci cen chleba
Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139954-na-ukraine-vveli-gosregulirovanie-cen-na-hleb.html
Politikus.ru


"Na Ukrajině byla rozhodnutím vlády dočasně zavedena státní regulace cen chleba. Nyní čekáme, že bude nedostatek chleba. „Po dobu karantény je vyžadována státní regulace cen v maloobchodě s pšeničným chlebem,“ uvádí RIA Novosti s odkazem na nařízení ukrajinské vlády.


Suroviny jsou drahé, plyn je drahý, palivo a maziva jsou drahé, tak odkud pochází levný chléb? Šéf sdružení "Ukrkhlebprom" Oleksandr Vasylchenko již dříve řekl, že situace s chlebem na Ukrajině je "blízko katastrofě."

Máme k tomu zřejmě také "nakročeno"...


**Ukrajina zav&aacute;d&iacute; st&aacute;tn&iacute; regulaci cen chleba** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139954-na-ukraine-vveli-gosregulirovanie-cen-na-hleb.html Politikus.ru &quot;Na Ukrajině byla rozhodnut&iacute;m vl&aacute;dy dočasně zavedena st&aacute;tn&iacute; regulace cen chleba. Nyn&iacute; ček&aacute;me, že bude nedostatek chleba. &bdquo;Po dobu karant&eacute;ny je vyžadov&aacute;na st&aacute;tn&iacute; regulace cen v maloobchodě s p&scaron;eničn&yacute;m chlebem,&ldquo; uv&aacute;d&iacute; RIA Novosti s odkazem na nař&iacute;zen&iacute; ukrajinsk&eacute; vl&aacute;dy. Suroviny jsou drah&eacute;, plyn je drah&yacute;, palivo a maziva jsou drah&eacute;, tak odkud poch&aacute;z&iacute; levn&yacute; chl&eacute;b? &Scaron;&eacute;f sdružen&iacute; &quot;Ukrkhlebprom&quot; Oleksandr Vasylchenko již dř&iacute;ve řekl, že situace s chlebem na Ukrajině je &quot;bl&iacute;zko katastrofě.&quot; ** M&aacute;me k tomu zřejmě tak&eacute; &quot;nakročeno&quot;... **

Suroviny jsou drahé, plyn je drahý, palivo a maziva jsou drahé, tak odkud pochází levný chléb? Šéf sdružení "Ukrkhlebprom" Oleksandr Vasylchenko již dříve řekl, že situace s chlebem na Ukrajině je "blízko katastrofě."
A zase za to obviní Rusy.


[quote=&quot;pid:53442, uid:270&quot;]Suroviny jsou drah&eacute;, plyn je drah&yacute;, palivo a maziva jsou drah&eacute;, tak odkud poch&aacute;z&iacute; levn&yacute; chl&eacute;b? &Scaron;&eacute;f sdružen&iacute; &quot;Ukrkhlebprom&quot; Oleksandr Vasylchenko již dř&iacute;ve řekl, že situace s chlebem na Ukrajině je &quot;bl&iacute;zko katastrofě.&quot;[/quote]A zase za to obvin&iacute; Rusy.

A zase za to obviní Rusy.


"Samozřejmě", nepečou...


[quote=&quot;pid:53454, uid:312&quot;]A zase za to obvin&iacute; Rusy.[/quote] &quot;Samozřejmě&quot;, nepečou...

Naftogaz začne místo plynem topit slámou
20.ledna 2022, 17:57
https://ruposters.ru/news/20-01-2022/naftogaz-budet-solomu-vmesto


"Ukrajinská společnost Naftogaz zrychlila proces převodu svých tepelných elektráren na alternativní paliva. Někteří si letos předělají na slámu, štěpku a odpadky."


"Inspirativní" i pro naši Fialovu vládu ! My přece žádný ruský plyn, naftu apod. vůbec "nepotřebujeme"... Kde ale tu slámu vezme ?!


**Naftogaz začne m&iacute;sto plynem topit sl&aacute;mou** 20.ledna 2022, 17:57 https://ruposters.ru/news/20-01-2022/naftogaz-budet-solomu-vmesto &quot;Ukrajinsk&aacute; společnost Naftogaz zrychlila proces převodu sv&yacute;ch tepeln&yacute;ch elektr&aacute;ren na alternativn&iacute; paliva. Někteř&iacute; si letos předělaj&iacute; na sl&aacute;mu, &scaron;těpku a odpadky.&quot; **&quot;Inspirativn&iacute;&quot; i pro na&scaron;i Fialovu vl&aacute;du ! My přece ž&aacute;dn&yacute; rusk&yacute; plyn, naftu apod. vůbec &quot;nepotřebujeme&quot;... Kde ale tu sl&aacute;mu vezme ?!**

Bývalá spolupracovníce A. Šarije Antonina Běloglazova natáčí průzkumy veřejného mínění na Ukrajině. Při kterých na jednotlivé otázky odpovídají náhodní kolemjdoucí. Přiznám se, že názory některých mi vyráží dech.
Například, v tomto videu Ukrajinci odpovídali na otázku:
"Postupovala správně vláda v Kazachstánu (když pozvala vojska ODKB)? Průzkum se prováděl v Kyevě.
https://www.youtube.com/watch?v=y-JYe8E8-lY


Převážná většina dotazovaných odpověděla, že více sympatizuje s národem, který vyšel do ulic a ukázal mocným svoji nespokojenost. Ke změně názoru je nedonutil ani doplňující dotaz, jestli je v pořádku, že protestující demolovali město, rabovali a vraždili. Uznali, že to bylo přehnané, ale prý Putin výužil tuto situaci k obsazení Kazachstánu. A možná to byla provokace právě kvůli tomu, aby Putin obsadil Kazachstán.


Také je zajímavá diskuze k tomuto videu, kde reagují lidé z Ruska a Kazachstánu, co si o takových názorech myslí.


Další video je ještě více šokující. Tam lidé z Kyjevu nebo ti, kdo tam dorazil z okolních vesnic, odpovídali na otázku: Jaký mají názor na to, aby se na Krym obnovily dodávky vody?
https://www.youtube.com/watch?v=dbToziGeEDg


Připomenu, že na Krym odváděl kanál, vybudovaný v roce 1963, vodu z Dněpru pro zavlažování zemědělských ploch. Poskytoval 85% vody. Takhle vypadal:

Ukrajinci ten kanál zasypali a odklonili vodu do moře, aby obyvatelé Krymu vyhladověli. Takhle kanál vypadá dnes:

Rusko muselo pak za pomoci armády nálehavě řešit zásobování Krymu vodou.


Ukrajina samozřejmě z toho, že vodu z Dněpru slévá do moře nemá žádný úžitek, ale na nábídku ruské strany, že bude za tu vodu platit, požádala natolik nehoráznou cenu, že Rusko to začalo řešit jinak.


Takže, abych to nezamluvil, na otázku "Jaký mají názor na to, aby se na Krym obnovily dodávky vody?" převážná většina odpověděla "v žádném případě", "když se trhli, ať jsou bez vody". Přitom, dívat se na výrazy jejích tváří, když to říkají, to je také "zážitek" sám o sobě. Přitom, vůbec nepřemýšlí, jak jde dohromady tvrzení "o okupací Krymu" s tvrzením, že "se trhli".
Diskuze pod videem je také vypovídající, hlavně od obyvatel Krymu.


Běloglazova tam má další videa, třeba o tom, jak se lidé staví k tomu, že všude se budují pomníky Bandery? Odpovědí jsou 50:50 v Kyjevě a 100% pro Banderu na západě. Takový důkladný výplach mozku jsem ještě neviděl.


Řešila se i otázka vstupu Ukrajiny do NATO.
Asi 50 % v Kyjevě odpovědělo: "Zajistilo by to nám bezpečnost, ale Putin to nedovolí"...


Odlíšna situace byla v ruském městě Nikolajevě. Tam bylo víc rozumných názorů.


Ještě jedna otázka "Majdany" - dobře nebo špatně. Většina konstatovala, že Majdany nesplnily očekávání, mají se hůř, ale dobře, že je měli. Aspoň ukázali mocným, že jsou národ. A dnes mají také více svobod a nebojí se ozvat. Přitom je na ních vidět, že se bojí. Mnoho bylo připraveno jít na Majdan znovu.


Měl jsem z nich dost depresivní dojem. Lidé se vůbec nepoučili z minulosti, nevidí přičinno-důsledkové vazby, ve většině případů ze své špatné situace viní Rusko. A nejhorší dojem jsem měl z těch, kdo to říkal rusky.
Dávám za pravdu tomu, kdo řekl, že "Ukrajinec je ten, kdo zabil ruského v sobě"...


B&yacute;val&aacute; spolupracovn&iacute;ce A. &Scaron;arije Antonina Běloglazova nat&aacute;č&iacute; průzkumy veřejn&eacute;ho m&iacute;něn&iacute; na Ukrajině. Při kter&yacute;ch na jednotliv&eacute; ot&aacute;zky odpov&iacute;daj&iacute; n&aacute;hodn&iacute; kolemjdouc&iacute;. Přizn&aacute;m se, že n&aacute;zory někter&yacute;ch mi vyr&aacute;ž&iacute; dech. Např&iacute;klad, v tomto videu Ukrajinci odpov&iacute;dali na ot&aacute;zku: &quot;Postupovala spr&aacute;vně vl&aacute;da v Kazachst&aacute;nu (když pozvala vojska ODKB)? Průzkum se prov&aacute;děl v Kyevě. https://www.youtube.com/watch?v=y-JYe8E8-lY Přev&aacute;žn&aacute; vět&scaron;ina dotazovan&yacute;ch odpověděla, že v&iacute;ce sympatizuje s n&aacute;rodem, kter&yacute; vy&scaron;el do ulic a uk&aacute;zal mocn&yacute;m svoji nespokojenost. Ke změně n&aacute;zoru je nedonutil ani doplňuj&iacute;c&iacute; dotaz, jestli je v poř&aacute;dku, že protestuj&iacute;c&iacute; demolovali město, rabovali a vraždili. Uznali, že to bylo přehnan&eacute;, ale pr&yacute; Putin v&yacute;užil tuto situaci k obsazen&iacute; Kazachst&aacute;nu. A možn&aacute; to byla provokace pr&aacute;vě kvůli tomu, aby Putin obsadil Kazachst&aacute;n. Tak&eacute; je zaj&iacute;mav&aacute; diskuze k tomuto videu, kde reaguj&iacute; lid&eacute; z Ruska a Kazachst&aacute;nu, co si o takov&yacute;ch n&aacute;zorech mysl&iacute;. Dal&scaron;&iacute; video je je&scaron;tě v&iacute;ce &scaron;okuj&iacute;c&iacute;. Tam lid&eacute; z Kyjevu nebo ti, kdo tam dorazil z okoln&iacute;ch vesnic, odpov&iacute;dali na ot&aacute;zku: Jak&yacute; maj&iacute; n&aacute;zor na to, aby se na Krym obnovily dod&aacute;vky vody? https://www.youtube.com/watch?v=dbToziGeEDg Připomenu, že na Krym odv&aacute;děl kan&aacute;l, vybudovan&yacute; v roce 1963, vodu z Dněpru pro zavlažov&aacute;n&iacute; zemědělsk&yacute;ch ploch. Poskytoval 85% vody. Takhle vypadal: https://of-crimea.ru/plug/2017/03/severo-krymskij-kanal-2.jpg Ukrajinci ten kan&aacute;l zasypali a odklonili vodu do moře, aby obyvatel&eacute; Krymu vyhladověli. Takhle kan&aacute;l vypad&aacute; dnes: https://of-crimea.ru/plug/2017/03/severo-krymskij-kanal-800x450.jpg Rusko muselo pak za pomoci arm&aacute;dy n&aacute;lehavě ře&scaron;it z&aacute;sobov&aacute;n&iacute; Krymu vodou. Ukrajina samozřejmě z toho, že vodu z Dněpru sl&eacute;v&aacute; do moře nem&aacute; ž&aacute;dn&yacute; &uacute;žitek, ale na n&aacute;b&iacute;dku rusk&eacute; strany, že bude za tu vodu platit, pož&aacute;dala natolik nehor&aacute;znou cenu, že Rusko to začalo ře&scaron;it jinak. Takže, abych to nezamluvil, na ot&aacute;zku &quot;Jak&yacute; maj&iacute; n&aacute;zor na to, aby se na Krym obnovily dod&aacute;vky vody?&quot; přev&aacute;žn&aacute; vět&scaron;ina odpověděla &quot;v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě&quot;, &quot;když se trhli, ať jsou bez vody&quot;. Přitom, d&iacute;vat se na v&yacute;razy jej&iacute;ch tv&aacute;ř&iacute;, když to ř&iacute;kaj&iacute;, to je tak&eacute; &quot;z&aacute;žitek&quot; s&aacute;m o sobě. Přitom, vůbec nepřem&yacute;&scaron;l&iacute;, jak jde dohromady tvrzen&iacute; &quot;o okupac&iacute; Krymu&quot; s tvrzen&iacute;m, že &quot;se trhli&quot;. Diskuze pod videem je tak&eacute; vypov&iacute;daj&iacute;c&iacute;, hlavně od obyvatel Krymu. Běloglazova tam m&aacute; dal&scaron;&iacute; videa, třeba o tom, jak se lid&eacute; stav&iacute; k tomu, že v&scaron;ude se buduj&iacute; pomn&iacute;ky Bandery? Odpověd&iacute; jsou 50:50 v Kyjevě a 100% pro Banderu na z&aacute;padě. Takov&yacute; důkladn&yacute; v&yacute;plach mozku jsem je&scaron;tě neviděl. Ře&scaron;ila se i ot&aacute;zka vstupu Ukrajiny do NATO. Asi 50 % v Kyjevě odpovědělo: &quot;Zajistilo by to n&aacute;m bezpečnost, ale Putin to nedovol&iacute;&quot;... Odl&iacute;&scaron;na situace byla v rusk&eacute;m městě Nikolajevě. Tam bylo v&iacute;c rozumn&yacute;ch n&aacute;zorů. Je&scaron;tě jedna ot&aacute;zka &quot;Majdany&quot; - dobře nebo &scaron;patně. Vět&scaron;ina konstatovala, že Majdany nesplnily oček&aacute;v&aacute;n&iacute;, maj&iacute; se hůř, ale dobře, že je měli. Aspoň uk&aacute;zali mocn&yacute;m, že jsou n&aacute;rod. A dnes maj&iacute; tak&eacute; v&iacute;ce svobod a neboj&iacute; se ozvat. Přitom je na n&iacute;ch vidět, že se boj&iacute;. Mnoho bylo připraveno j&iacute;t na Majdan znovu. Měl jsem z nich dost depresivn&iacute; dojem. Lid&eacute; se vůbec nepoučili z minulosti, nevid&iacute; přičinno-důsledkov&eacute; vazby, ve vět&scaron;ině př&iacute;padů ze sv&eacute; &scaron;patn&eacute; situace vin&iacute; Rusko. A nejhor&scaron;&iacute; dojem jsem měl z těch, kdo to ř&iacute;kal rusky. D&aacute;v&aacute;m za pravdu tomu, kdo řekl, že &quot;Ukrajinec je ten, kdo zabil rusk&eacute;ho v sobě&quot;...

Výborná relace Michejeva k současné situaci jednání Ruska vs USA-NATO. V ruštině, stojí to za to.
https://www.youtube.com/watch?v=P6Il3Dl6Dc0&ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B5%D0%B5%D0%B2


V&yacute;born&aacute; relace Michejeva k současn&eacute; situaci jedn&aacute;n&iacute; Ruska vs USA-NATO. V ru&scaron;tině, stoj&iacute; to za to. https://www.youtube.com/watch?v=P6Il3Dl6Dc0&amp;ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B5%D0%B5%D0%B2

pre Rusofil a podobné príspevky: na tomto fóre sa denne objavia aspoň dva príspevky s odkazmi na videá, ktoré sa oplatí pozrieť, a ktorých dĺžka je vyše hodiny. Ak by som to chcel všetko pozrieť, tak denne trávim min 3 hodiny sledovaním videí, ktorých pointu a podstatu možno zhrnúť do pár viet. Ak už si si dal tú námahu a pozrel to celé, je taký problém dať k tomu rezumé, podobne, ako sa to robí pri Pjakinových videách? Proste sledujem a vedľa na papier píšem osnovné myšlienky a minutáž k tomu...


pre Rusofil a podobn&eacute; pr&iacute;spevky: na tomto f&oacute;re sa denne objavia aspoň dva pr&iacute;spevky s odkazmi na vide&aacute;, ktor&eacute; sa oplat&iacute; pozrieť, a ktor&yacute;ch dĺžka je vy&scaron;e hodiny. Ak by som to chcel v&scaron;etko pozrieť, tak denne tr&aacute;vim min 3 hodiny sledovan&iacute;m vide&iacute;, ktor&yacute;ch pointu a podstatu možno zhrn&uacute;ť do p&aacute;r viet. Ak už si si dal t&uacute; n&aacute;mahu a pozrel to cel&eacute;, je tak&yacute; probl&eacute;m dať k tomu rezum&eacute;, podobne, ako sa to rob&iacute; pri Pjakinov&yacute;ch vide&aacute;ch? Proste sledujem a vedľa na papier p&iacute;&scaron;em osnovn&eacute; my&scaron;lienky a minut&aacute;ž k tomu...

Turecko podpísalo prvý kontrakt na export Bayraktaru s ukrajinskými motormi


Turecko podpísalo prvý exportný kontrakt na dodávku bojových UAV Bayraktar Akinci


Turecko podpísalo prvý kontrakt na vývoz bojových bezpilotných lietadiel (UAV) Bayraktar Akinci, ktorých motory, ako bolo uvedené v Kyjeve, dodá Ukrajina. Oznámil to generálny riaditeľ výrobnej spoločnosti Baykar Makina Haluk Bayraktar, informuje agentúra Anadolu.


Bayraktar uviedol, že dodávky podľa dokumentu sú naplánované na rok 2023, ale nespresnil, o ktorom štáte hovorí. Zároveň šéf oznámil zvýšený dopyt po UAV Bayraktar TB2. "Zmluvy o ich kúpe boli podpísané so 16 krajinami," dodal.


Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmitrij Kuleba 12. novembra minulého roku oznámil, že dve spoločnosti v krajine - Ivchenko-Progress a Motor Sich - podpísali zmluvy na dodávku motorov pre turecké bezpilotné prostriedky.


Bayraktar Akinci, vybavený turbovrtuľovými motormi vyvinutými ukrajinským podnikom Ivchenko-Progress, bol prvýkrát testovaný v lete 2020. Rozpätie krídel dronu je 20 metrov, dĺžka je 12,3 metra. Maximálna vzletová hmotnosť je 5,5 tisíc kilogramov. Užitočné zaťaženie je 1,35 tisíc kilogramov. Maximálna výška letu je 12 kilometrov, pracovná 9 kilometrov. Dĺžka letu je viac ako 24 hodín.


https://lenta.ru/news/2022/01/23/kontr/


**Turecko podp&iacute;salo prv&yacute; kontrakt na export Bayraktaru s ukrajinsk&yacute;mi motormi** Turecko podp&iacute;salo prv&yacute; exportn&yacute; kontrakt na dod&aacute;vku bojov&yacute;ch UAV Bayraktar Akinci Turecko podp&iacute;salo prv&yacute; kontrakt na v&yacute;voz bojov&yacute;ch bezpilotn&yacute;ch lietadiel (UAV) Bayraktar Akinci, ktor&yacute;ch motory, ako bolo uveden&eacute; v Kyjeve, dod&aacute; Ukrajina. Ozn&aacute;mil to gener&aacute;lny riaditeľ v&yacute;robnej spoločnosti Baykar Makina Haluk Bayraktar, informuje agent&uacute;ra Anadolu. Bayraktar uviedol, že dod&aacute;vky podľa dokumentu s&uacute; napl&aacute;novan&eacute; na rok 2023, ale nespresnil, o ktorom &scaron;t&aacute;te hovor&iacute;. Z&aacute;roveň &scaron;&eacute;f ozn&aacute;mil zv&yacute;&scaron;en&yacute; dopyt po UAV Bayraktar TB2. &quot;Zmluvy o ich k&uacute;pe boli podp&iacute;san&eacute; so 16 krajinami,&quot; dodal. Ukrajinsk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Dmitrij Kuleba 12. novembra minul&eacute;ho roku ozn&aacute;mil, že dve spoločnosti v krajine - Ivchenko-Progress a Motor Sich - podp&iacute;sali zmluvy na dod&aacute;vku motorov pre tureck&eacute; bezpilotn&eacute; prostriedky. Bayraktar Akinci, vybaven&yacute; turbovrtuľov&yacute;mi motormi vyvinut&yacute;mi ukrajinsk&yacute;m podnikom Ivchenko-Progress, bol prv&yacute;kr&aacute;t testovan&yacute; v lete 2020. Rozp&auml;tie kr&iacute;del dronu je 20 metrov, dĺžka je 12,3 metra. Maxim&aacute;lna vzletov&aacute; hmotnosť je 5,5 tis&iacute;c kilogramov. Užitočn&eacute; zaťaženie je 1,35 tis&iacute;c kilogramov. Maxim&aacute;lna v&yacute;&scaron;ka letu je 12 kilometrov, pracovn&aacute; 9 kilometrov. Dĺžka letu je viac ako 24 hod&iacute;n. https://lenta.ru/news/2022/01/23/kontr/

pre Rusofil a podobné príspevky: na tomto fóre sa denne objavia aspoň dva príspevky s odkazmi na videá, ktoré sa oplatí pozrieť, a ktorých dĺžka je vyše hodiny.
Je to tak hutné, že se to v jednotlivých tezích nedá popsat.
Souhlasím s tebou, že není čas všechno sledovat, ale i tak to sem dávám, pokud se někomu v rámci učení ruštiny zachce sledovat. Mimochodem má Michejev jednoduchý jazyk s přímočarým vyjadřováním, bez jakýchkoliv obezliček. Nechávám to na každém, ať se rozhodne. Je to další zdroj.


[quote=&quot;pid:53906, uid:112&quot;]pre Rusofil a podobn&eacute; pr&iacute;spevky: na tomto f&oacute;re sa denne objavia aspoň dva pr&iacute;spevky s odkazmi na vide&aacute;, ktor&eacute; sa oplat&iacute; pozrieť, a ktor&yacute;ch dĺžka je vy&scaron;e hodiny.[/quote]Je to tak hutn&eacute;, že se to v jednotliv&yacute;ch tez&iacute;ch ned&aacute; popsat. Souhlas&iacute;m s tebou, že nen&iacute; čas v&scaron;echno sledovat, ale i tak to sem d&aacute;v&aacute;m, pokud se někomu v r&aacute;mci učen&iacute; ru&scaron;tiny zachce sledovat. Mimochodem m&aacute; Michejev jednoduch&yacute; jazyk s př&iacute;močar&yacute;m vyjadřov&aacute;n&iacute;m, bez jak&yacute;chkoliv obezliček. Nech&aacute;v&aacute;m to na každ&eacute;m, ať se rozhodne. Je to dal&scaron;&iacute; zdroj.

Američané odhalili vlastní prolhanost, když tvrdili, že Rusové připravují operaci pod falešnou vlajkou. Ani kybernetický útok proti Ukrajině nebyl správně objasněn, přičemž nese znaky svého skutečného původce


"V obou výše předložených prohlášeních je několik nesmyslů spojených s činností zpravodajských služeb* (podrobný rozbor viz následující část produktu). Tyto nesmysly odhalují, jak si Američané ve vztahu s Rusy udržují svou prolhanou rétoriku, která pramení z toho, že jsou ve špatné situaci. Američané jsou zoufalí, protože jim s v soupeření s Ruskem ubíhá čas. Spojené státy nabírají v tomto soupeření stále větší zpoždění, které oproti původním plánům narostlo na zhruba desetiletý skluz. Je proto otázkou, kdo chce vlastně provést operaci pod falešnou vlajkou. Když někdo takto nešikovně dopředu tvrdí, že druhá strana chce provést určitou provokaci, pak možná sám řečník něco nekalého chystá a jen si předem zajišťuje alibi (více viz následující část analýzy a odborného výkladu)."


https://www.exanpro.cz/zavadejici-vystupy-v-mediich/734-americane-odhalili-vlastni-prolhanost-kdyz-tvrdili-ze-rusove-pripravuji-operaci-pod-falesnou-vlajkou-ani-kyberneticky-utok-proti-ukrajine-nebyl-spravne-objasnen-pricemz-nese-znaky-sveho-skutecneho-puvodce


**Američan&eacute; odhalili vlastn&iacute; prolhanost, když tvrdili, že Rusov&eacute; připravuj&iacute; operaci pod fale&scaron;nou vlajkou. Ani kybernetick&yacute; &uacute;tok proti Ukrajině nebyl spr&aacute;vně objasněn, přičemž nese znaky sv&eacute;ho skutečn&eacute;ho původce** &quot;V obou v&yacute;&scaron;e předložen&yacute;ch prohl&aacute;&scaron;en&iacute;ch je několik nesmyslů spojen&yacute;ch s činnost&iacute; zpravodajsk&yacute;ch služeb* (podrobn&yacute; rozbor viz n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute; č&aacute;st produktu). Tyto nesmysly odhaluj&iacute;, jak si Američan&eacute; ve vztahu s Rusy udržuj&iacute; svou prolhanou r&eacute;toriku, kter&aacute; pramen&iacute; z toho, že jsou ve &scaron;patn&eacute; situaci. Američan&eacute; jsou zoufal&iacute;, protože jim s v soupeřen&iacute; s Ruskem ub&iacute;h&aacute; čas. Spojen&eacute; st&aacute;ty nab&iacute;raj&iacute; v tomto soupeřen&iacute; st&aacute;le vět&scaron;&iacute; zpožděn&iacute;, kter&eacute; oproti původn&iacute;m pl&aacute;nům narostlo na zhruba desetilet&yacute; skluz. Je proto ot&aacute;zkou, kdo chce vlastně prov&eacute;st operaci pod fale&scaron;nou vlajkou. Když někdo takto ne&scaron;ikovně dopředu tvrd&iacute;, že druh&aacute; strana chce prov&eacute;st určitou provokaci, pak možn&aacute; s&aacute;m řečn&iacute;k něco nekal&eacute;ho chyst&aacute; a jen si předem zaji&scaron;ťuje alibi (v&iacute;ce viz n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute; č&aacute;st anal&yacute;zy a odborn&eacute;ho v&yacute;kladu).&quot; https://www.exanpro.cz/zavadejici-vystupy-v-mediich/734-americane-odhalili-vlastni-prolhanost-kdyz-tvrdili-ze-rusove-pripravuji-operaci-pod-falesnou-vlajkou-ani-kyberneticky-utok-proti-ukrajine-nebyl-spravne-objasnen-pricemz-nese-znaky-sveho-skutecneho-puvodce

Kyjev na ruskou žádost stáhl z parlamentu zákon o Krymu a Donbasu
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/kyjev-na-ruskou-zadost-stahl-z-parlamentu-zakon-o-krymu-a-donbasu-40384988


"Ukrajinská vláda se na pondělním mimořádném zasedání rozhodla stáhnout z parlamentu kontroverzní návrh zákona o základech státní politiky v přechodném období. Návrh obsahoval pravidla reintegrace okupovaných území, tedy Ruskem anektovaného Krymu a té části východoukrajinské oblasti Donbas, kterou od jara 2014 ovládají proruští separatisté."



Blýskání na lepší časy ?


**Kyjev na ruskou ž&aacute;dost st&aacute;hl z parlamentu z&aacute;kon o Krymu a Donbasu** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/kyjev-na-ruskou-zadost-stahl-z-parlamentu-zakon-o-krymu-a-donbasu-40384988 &quot;Ukrajinsk&aacute; vl&aacute;da se na ponděln&iacute;m mimoř&aacute;dn&eacute;m zased&aacute;n&iacute; rozhodla st&aacute;hnout z parlamentu kontroverzn&iacute; n&aacute;vrh z&aacute;kona o z&aacute;kladech st&aacute;tn&iacute; politiky v přechodn&eacute;m obdob&iacute;. N&aacute;vrh obsahoval pravidla reintegrace okupovan&yacute;ch &uacute;zem&iacute;, tedy Ruskem anektovan&eacute;ho Krymu a t&eacute; č&aacute;sti v&yacute;chodoukrajinsk&eacute; oblasti Donbas, kterou od jara 2014 ovl&aacute;daj&iacute; proru&scaron;t&iacute; separatist&eacute;.&quot; ** Bl&yacute;sk&aacute;n&iacute; na lep&scaron;&iacute; časy ?**

Protestující podnikatelé zaútočili na Radu v Kyjevě Dnes, 17:51
V Kyjevě začali protestující podnikatelé útočit na budovu Rady. Mělo by se to považovat za začátek ruské agrese? A není čas uvalit sankce na Rusko? Čekáme na odborný názor ukrajinských politiků a západních médií.
V důsledku střetů u Rady jsou oběti jak demonstrantů, tak strážců zákona. Poslanci Rady byli z budovy evakuováni podzemní chodbou kvůli nebezpečí průlomu demonstrantů. Budova Nejvyšší rady je uzavřena pro vstup a výstup. Ukrajinská média píší, že jeden z demonstrantů v Kyjevě zemřel po střetech s bezpečnostními složkami


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/140005-v-kieve-protestuyuschie-predprinimateli-shturmuyut-radu.html
Politicus.ru


**Protestuj&iacute;c&iacute; podnikatel&eacute; za&uacute;točili na Radu v Kyjevě Dnes, 17:51** V Kyjevě začali protestuj&iacute;c&iacute; podnikatel&eacute; &uacute;točit na budovu Rady. Mělo by se to považovat za zač&aacute;tek rusk&eacute; agrese? A nen&iacute; čas uvalit sankce na Rusko? Ček&aacute;me na odborn&yacute; n&aacute;zor ukrajinsk&yacute;ch politiků a z&aacute;padn&iacute;ch m&eacute;di&iacute;. V důsledku střetů u Rady jsou oběti jak demonstrantů, tak str&aacute;žců z&aacute;kona. Poslanci Rady byli z budovy evakuov&aacute;ni podzemn&iacute; chodbou kvůli nebezpeč&iacute; průlomu demonstrantů. Budova Nejvy&scaron;&scaron;&iacute; rady je uzavřena pro vstup a v&yacute;stup. Ukrajinsk&aacute; m&eacute;dia p&iacute;&scaron;&iacute;, že jeden z demonstrantů v Kyjevě zemřel po střetech s bezpečnostn&iacute;mi složkami Původn&iacute; zdroj publikace: https://politikus.ru/events/140005-v-kieve-protestuyuschie-predprinimateli-shturmuyut-radu.html Politicus.ru

Nejsilnější evropská armáda se připravuje na Putinovu invazi
smile Budou tam i těhotné tankistky?


[quote=&quot;pid:54741, uid:270&quot;]Nejsilněj&scaron;&iacute; evropsk&aacute; arm&aacute;da se připravuje na Putinovu invazi[/quote]:D Budou tam i těhotn&eacute; tankistky?

Ukrajinské ženy budú nútené k vojenskej službe


Nic nového pod sluncem !


I v ČR branné povinnosti podléhají v současnosti všichni občané ČR, kteří dosáhli věku 18 let, tj. vč. žen (Zákon č.585/2004 Sb., v platném znění, o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon))
https://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-branne-povinnosti-a-jejim-zajistovani-branny-zakon/uplne/#cast1


[quote=&quot;pid:54410, uid:78&quot;]Ukrajinsk&eacute; ženy bud&uacute; n&uacute;ten&eacute; k vojenskej službe[/quote] **Nic nov&eacute;ho pod sluncem !** **I v ČR brann&eacute; povinnosti podl&eacute;haj&iacute; v současnosti v&scaron;ichni občan&eacute; ČR, kteř&iacute; dos&aacute;hli věku 18 let, tj. vč. žen** (Z&aacute;kon č.585/2004 Sb., v platn&eacute;m zněn&iacute;, o brann&eacute; povinnosti a jej&iacute;m zaji&scaron;ťov&aacute;n&iacute; (brann&yacute; z&aacute;kon)) https://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-branne-povinnosti-a-jejim-zajistovani-branny-zakon/uplne/#cast1
Upravené 28. 1. 2022 o 09:23

fakt? akoze mozu ich donutit narukovat?


Ano, na to už je zákon. Mohou dostat povolávací rozkaz jednotlivě nebo může být nastoupení do armády pro určité ročníky stanoveno veřejnou vyhláškou, vyvěšenou na místních úřadech a zveřejněnou v médiích.


[quote=&quot;pid:54853, uid:187&quot;]fakt? akoze mozu ich donutit narukovat?[/quote] Ano, na to už je z&aacute;kon. Mohou dostat povol&aacute;vac&iacute; rozkaz jednotlivě nebo může b&yacute;t nastoupen&iacute; do arm&aacute;dy pro určit&eacute; ročn&iacute;ky stanoveno veřejnou vyhl&aacute;&scaron;kou, vyvě&scaron;enou na m&iacute;stn&iacute;ch &uacute;řadech a zveřejněnou v m&eacute;di&iacute;ch.
Upravené 28. 1. 2022 o 15:49

ty brdo, tak ako viem si predstavit povedzme na osetrovanie apod., ale aby sli na front, tak to je na obesenie dotycnych velitelov. Kto im bude rodit nove deti, ked si vyzabijaju mlade zeny? tie stare toho vela neprinesu a na front nemaju kondiciu


ty brdo, tak ako viem si predstavit povedzme na osetrovanie apod., ale aby sli na front, tak to je na obesenie dotycnych velitelov. Kto im bude rodit nove deti, ked si vyzabijaju mlade zeny? tie stare toho vela neprinesu a na front nemaju kondiciu

le aby sli na front


I na frontě jsou potřeba lékařky, zdravotní sestry, ošetřovatelky, spojařky, kuchařky, atd. V sovětské armádě se za 2.sv.války např. proslavily odstřelovačky...


[quote=&quot;pid:54857, uid:187&quot;]le aby sli na front[/quote] I na frontě jsou potřeba l&eacute;kařky, zdravotn&iacute; sestry, o&scaron;etřovatelky, spojařky, kuchařky, atd. V sovětsk&eacute; arm&aacute;dě se za 2.sv.v&aacute;lky např. proslavily odstřelovačky...

DĽR uviedla, že ozbrojené sily Ukrajiny pod vedením Spojených štátov vyvíjajú plán útoku na Donbas.


Podľa zástupcu vedúceho odboru ľudových milícií republiky velenie Ozbrojených síl Ukrajiny "plánuje v blízkej budúcnosti presunúť tri ďalšie brigády do konfliktnej zóny na východe krajiny"


Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny (APU) pod vedením poradcov z USA pripravuje útočný plán na Donbase. Na piatkovom brífingu to oznámil zástupca šéfa odboru ľudových milícií Doneckej ľudovej republiky Eduard Basurin.
"Ľudové milície Doneckej ľudovej republiky neustále dostávajú informácie o aktivitách ukrajinského vedenia, ktoré možno s istotou považovať za prípravy na rázne riešenie konfliktu v Donbase," povedal Basurin. "Podľa nášho tajného spravodajstva sa v ukrajinskom generálnom štábe pod vedením amerických poradcov pod Ministerstvom obrany Ukrajiny dokončuje vypracovanie plánu útočnej operácie na Donbase. Čas na začatie agresie proti tzv. Ľudové republiky budú definitívne určené po dokončení vytvárania útočných skupín a schválení plánu operácie Radou národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny,“ povedal.


Podľa Basurina „čas začatia agresie proti ľudovým republikám bude definitívne určený po dokončení vytvárania útočných skupín a schválení operačného plánu Radou národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny“.


Velenie ozbrojených síl Ukrajiny podľa Basurina „plánuje v blízkej budúcnosti presunúť do konfliktnej zóny na východe krajiny ďalšie tri brigády – 72 samostatných mechanizovaných, 10 samostatných horských útočných a 80 leteckých útočných brigád, ktoré sú v súčasnosti považované za najviac bojaschopné v ukrajinskej armáde a schopné útočných akcií.“ Ľudové milície majú podľa Basurina informácie, že vedenie ukrajinských železníc dostalo od ministerstva obrany pokyny, „aby od 3. do 10. februára podrobili železničné vlaky s plošinami a vagónmi na prepravu zbraní nakládke. stanice Belaya Cerkov, Kolomyja a Ľvov, vojenské vybavenie a personál 72, 10 a 80 brigád.


Zahraniční inštruktori


Ako uviedol Basurin na brífingu, „jednotky 80. výsadkovej útočnej brigády ukončili výcvik vo výcvikovom stredisku v obci Starichi, v Ľvovskej oblasti, pôsobiacom pod rúškom takzvaného Medzinárodného strediska pre udržanie mieru a bezpečnosť“. Podľa neho „výcvik tejto brigády vykonávali inštruktori z Veľkej Británie z výcvikovej misie Orbital, pričom“ ukrajinskí výsadkári boli trénovaní v akciách vo vysoko urbanizovanej oblasti, v mestských oblastiach.“ Basurin nevylúčil, že „ vycvičení výsadkári plánujú využiť v rámci útočných skupín na čistenie veľkých miest v smere Gorlovka alebo Doneck.


Ako povedal Basurin, „Sumská odnož ukrajinskej radikálnej organizácie“ Národný zbor „začala vykonávať vojenský výcvik so žoldniermi vedenými nacionalistami so skúsenosťami s účasťou na nepriateľských akciách počas represívnej operácie v Kyjeve na Donbase v lete 2014. " Existujú informácie, ako poznamenal, „že na výcviku militantov sa podieľajú aj inštruktori z amerických súkromných vojenských spoločností Forward Observation Group a Academy“.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13552335


**DĽR uviedla, že ozbrojen&eacute; sily Ukrajiny pod veden&iacute;m Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov vyv&iacute;jaj&uacute; pl&aacute;n &uacute;toku na Donbas.** Podľa z&aacute;stupcu ved&uacute;ceho odboru ľudov&yacute;ch mil&iacute;ci&iacute; republiky velenie Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny &quot;pl&aacute;nuje v bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti presun&uacute;ť tri ďal&scaron;ie brig&aacute;dy do konfliktnej z&oacute;ny na v&yacute;chode krajiny&quot; Gener&aacute;lny &scaron;t&aacute;b Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny (APU) pod veden&iacute;m poradcov z USA pripravuje &uacute;točn&yacute; pl&aacute;n na Donbase. Na piatkovom br&iacute;fingu to ozn&aacute;mil z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa odboru ľudov&yacute;ch mil&iacute;ci&iacute; Doneckej ľudovej republiky Eduard Basurin. &quot;Ľudov&eacute; mil&iacute;cie Doneckej ľudovej republiky neust&aacute;le dost&aacute;vaj&uacute; inform&aacute;cie o aktivit&aacute;ch ukrajinsk&eacute;ho vedenia, ktor&eacute; možno s istotou považovať za pr&iacute;pravy na r&aacute;zne rie&scaron;enie konfliktu v Donbase,&quot; povedal Basurin. &quot;Podľa n&aacute;&scaron;ho tajn&eacute;ho spravodajstva sa v ukrajinskom gener&aacute;lnom &scaron;t&aacute;be pod veden&iacute;m americk&yacute;ch poradcov pod Ministerstvom obrany Ukrajiny dokončuje vypracovanie pl&aacute;nu &uacute;točnej oper&aacute;cie na Donbase. Čas na začatie agresie proti tzv. Ľudov&eacute; republiky bud&uacute; definit&iacute;vne určen&eacute; po dokončen&iacute; vytv&aacute;rania &uacute;točn&yacute;ch skup&iacute;n a schv&aacute;len&iacute; pl&aacute;nu oper&aacute;cie Radou n&aacute;rodnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny,&ldquo; povedal. Podľa Basurina &bdquo;čas začatia agresie proti ľudov&yacute;m republik&aacute;m bude definit&iacute;vne určen&yacute; po dokončen&iacute; vytv&aacute;rania &uacute;točn&yacute;ch skup&iacute;n a schv&aacute;len&iacute; operačn&eacute;ho pl&aacute;nu Radou n&aacute;rodnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny&ldquo;. Velenie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny podľa Basurina &bdquo;pl&aacute;nuje v bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti presun&uacute;ť do konfliktnej z&oacute;ny na v&yacute;chode krajiny ďal&scaron;ie tri brig&aacute;dy &ndash; 72 samostatn&yacute;ch mechanizovan&yacute;ch, 10 samostatn&yacute;ch horsk&yacute;ch &uacute;točn&yacute;ch a 80 leteck&yacute;ch &uacute;točn&yacute;ch brig&aacute;d, ktor&eacute; s&uacute; v s&uacute;časnosti považovan&eacute; za najviac bojaschopn&eacute; v ukrajinskej arm&aacute;de a schopn&eacute; &uacute;točn&yacute;ch akci&iacute;.&ldquo; Ľudov&eacute; mil&iacute;cie maj&uacute; podľa Basurina inform&aacute;cie, že vedenie ukrajinsk&yacute;ch železn&iacute;c dostalo od ministerstva obrany pokyny, &bdquo;aby od 3. do 10. febru&aacute;ra podrobili železničn&eacute; vlaky s plo&scaron;inami a vag&oacute;nmi na prepravu zbran&iacute; nakl&aacute;dke. stanice Belaya Cerkov, Kolomyja a Ľvov, vojensk&eacute; vybavenie a person&aacute;l 72, 10 a 80 brig&aacute;d. Zahraničn&iacute; in&scaron;truktori Ako uviedol Basurin na br&iacute;fingu, &bdquo;jednotky 80. v&yacute;sadkovej &uacute;točnej brig&aacute;dy ukončili v&yacute;cvik vo v&yacute;cvikovom stredisku v obci Starichi, v Ľvovskej oblasti, p&ocirc;sobiacom pod r&uacute;&scaron;kom takzvan&eacute;ho Medzin&aacute;rodn&eacute;ho strediska pre udržanie mieru a bezpečnosť&ldquo;. Podľa neho &bdquo;v&yacute;cvik tejto brig&aacute;dy vykon&aacute;vali in&scaron;truktori z Veľkej Brit&aacute;nie z v&yacute;cvikovej misie Orbital, pričom&ldquo; ukrajinsk&iacute; v&yacute;sadk&aacute;ri boli tr&eacute;novan&iacute; v akci&aacute;ch vo vysoko urbanizovanej oblasti, v mestsk&yacute;ch oblastiach.&ldquo; Basurin nevyl&uacute;čil, že &bdquo; vycvičen&iacute; v&yacute;sadk&aacute;ri pl&aacute;nuj&uacute; využiť v r&aacute;mci &uacute;točn&yacute;ch skup&iacute;n na čistenie veľk&yacute;ch miest v smere Gorlovka alebo Doneck. Ako povedal Basurin, &bdquo;Sumsk&aacute; odnož ukrajinskej radik&aacute;lnej organiz&aacute;cie&ldquo; N&aacute;rodn&yacute; zbor &bdquo;začala vykon&aacute;vať vojensk&yacute; v&yacute;cvik so žoldniermi veden&yacute;mi nacionalistami so sk&uacute;senosťami s &uacute;časťou na nepriateľsk&yacute;ch akci&aacute;ch počas repres&iacute;vnej oper&aacute;cie v Kyjeve na Donbase v lete 2014. &quot; Existuj&uacute; inform&aacute;cie, ako poznamenal, &bdquo;že na v&yacute;cviku militantov sa podieľaj&uacute; aj in&scaron;truktori z americk&yacute;ch s&uacute;kromn&yacute;ch vojensk&yacute;ch spoločnost&iacute; Forward Observation Group a Academy&ldquo;. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13552335

72 samostatných mechanizovaných, 10 samostatných horských útočných a 80 leteckých útočných brigád

Potrebné opraviť na: ... 72. samostatná mechanizovaná, 10. samostatná horská-útočná a 80. letecká útočná brigáda ...


[quote=&quot;pid:54868, uid:12&quot;]72 samostatn&yacute;ch mechanizovan&yacute;ch, 10 samostatn&yacute;ch horsk&yacute;ch &uacute;točn&yacute;ch a 80 leteck&yacute;ch &uacute;točn&yacute;ch brig&aacute;d[/quote] Potrebn&eacute; opraviť na: ... 72. samostatn&aacute; mechanizovan&aacute;, 10. samostatn&aacute; horsk&aacute;-&uacute;točn&aacute; a 80. leteck&aacute; &uacute;točn&aacute; brig&aacute;da ...

Pasečnik: Na Ukrajinu pod rúškom inštruktorov prichádzajú zahraniční žoldnieri


Šéf Luganskej ľudovej republiky Leonid Pasečnik oznámil, že na Ukrajinu dorazili žoldnieri americkej súkromnej vojenskej spoločnosti (PMC) „Academi“, predtým známej ako „Blackwater“.


https://sk.news-front.info/2022/01/31/pasecnik-na-ukrajinu-pod-ruskom-instruktorov-prichadzaju-zahranicni-zoldnieri/


Pasečnik: **Na Ukrajinu pod r&uacute;&scaron;kom in&scaron;truktorov prich&aacute;dzaj&uacute; zahraničn&iacute; žoldnieri** &Scaron;&eacute;f Luganskej ľudovej republiky Leonid Pasečnik ozn&aacute;mil, že na Ukrajinu dorazili žoldnieri americkej s&uacute;kromnej vojenskej spoločnosti (PMC) &bdquo;Academi&ldquo;, predt&yacute;m zn&aacute;mej ako &bdquo;Blackwater&ldquo;. https://sk.news-front.info/2022/01/31/pasecnik-na-ukrajinu-pod-ruskom-instruktorov-prichadzaju-zahranicni-zoldnieri/

Václav Klaus 2014 - ex-president of Czech republic speaks about Ukraine (english subtitles)
https://www.youtube.com/watch?v=47WHfMaCQzc


dobre si pripomenut jeho slova


V&aacute;clav Klaus 2014 - ex-president of Czech republic speaks about Ukraine (english subtitles) https://www.youtube.com/watch?v=47WHfMaCQzc dobre si pripomenut jeho slova

Veľvyslanec Antonov: eskalácia na Ukrajine je v rozpore so záujmami Ruska.


Rusko nechystá žiadnu agresiu proti Ukrajine, pretože to nie je v záujme Kremľa. Uviedol to ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov.


Takéto vyhlásenia šírené západnými médiami sú nezmysly, zdôraznil veľvyslanec. Podľa diplomata sa Západ zaoberá vytváraním ilúzií.


„Rusko nebude na nikoho útočiť, je to nerentabilné, nezodpovedá to našim záujmom. Budovanie nejakých iluzórnych projektov ruskej agresie je nezmysel, “povedal Antonov vo vysielaní kanála Solovyov Live YouTube.


Viac na zdroji: https://riafan.ru/1601936-posol-antonov-eskalaciya-na-ukraine-idet-vrazrez-s-interesami-rossii


Veľvyslanec Antonov: eskal&aacute;cia na Ukrajine je v rozpore so z&aacute;ujmami Ruska. Rusko nechyst&aacute; žiadnu agresiu proti Ukrajine, pretože to nie je v z&aacute;ujme Kremľa. Uviedol to rusk&yacute; veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov. Tak&eacute;to vyhl&aacute;senia &scaron;&iacute;ren&eacute; z&aacute;padn&yacute;mi m&eacute;diami s&uacute; nezmysly, zd&ocirc;raznil veľvyslanec. Podľa diplomata sa Z&aacute;pad zaober&aacute; vytv&aacute;ran&iacute;m il&uacute;zi&iacute;. &bdquo;Rusko nebude na nikoho &uacute;točiť, je to nerentabiln&eacute;, nezodpoved&aacute; to na&scaron;im z&aacute;ujmom. Budovanie nejak&yacute;ch iluz&oacute;rnych projektov ruskej agresie je nezmysel, &ldquo;povedal Antonov vo vysielan&iacute; kan&aacute;la Solovyov Live YouTube. Viac na zdroji: https://riafan.ru/1601936-posol-antonov-eskalaciya-na-ukraine-idet-vrazrez-s-interesami-rossii
Upravené 5. 2. 2022 o 20:59

Izrael môže uvaliť embargo na ďalší predaj zbraní Ukrajine.


Izraelské vedenie má v úmysle zaviesť zákaz ďalšieho predaja svojich zbraní Ukrajine. O tom vo svojom materiáli informuje publikácia "Zerkalo Nedeli".


Podľa novín bude na pobaltské krajiny: Estónsko, Lotyšsko a Litvu uvalené zbrojné embargo na ďalší predaj do tretích krajín. Za dôvod tohto kroku autori článku označujú túžbu Jeruzalema vyrovnať vzťahy s Moskvou.


„Rovnako ako Spojené štáty, Izrael pôvodne schválil prísne predpisy o predaji zbraní pre koncových používateľov, ktoré legálne obmedzujú možnosť kupujúcej krajiny dodávať vybavenie tretej strane bez povolenia pôvodného výrobcu,“ uviedli autori.


https://riafan.ru/1601935-izrail-mozhet-nalozhit-embargo-na-pereprodazhu-oruzhiya-ukraine


Izrael m&ocirc;že uvaliť embargo na ďal&scaron;&iacute; predaj zbran&iacute; Ukrajine. Izraelsk&eacute; vedenie m&aacute; v &uacute;mysle zaviesť z&aacute;kaz ďal&scaron;ieho predaja svojich zbran&iacute; Ukrajine. O tom vo svojom materi&aacute;li informuje publik&aacute;cia &quot;Zerkalo Nedeli&quot;. Podľa nov&iacute;n bude na pobaltsk&eacute; krajiny: Est&oacute;nsko, Loty&scaron;sko a Litvu uvalen&eacute; zbrojn&eacute; embargo na ďal&scaron;&iacute; predaj do tret&iacute;ch kraj&iacute;n. Za d&ocirc;vod tohto kroku autori čl&aacute;nku označuj&uacute; t&uacute;žbu Jeruzalema vyrovnať vzťahy s Moskvou. &bdquo;Rovnako ako Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty, Izrael p&ocirc;vodne schv&aacute;lil pr&iacute;sne predpisy o predaji zbran&iacute; pre koncov&yacute;ch použ&iacute;vateľov, ktor&eacute; leg&aacute;lne obmedzuj&uacute; možnosť kupuj&uacute;cej krajiny dod&aacute;vať vybavenie tretej strane bez povolenia p&ocirc;vodn&eacute;ho v&yacute;robcu,&ldquo; uviedli autori. https://riafan.ru/1601935-izrail-mozhet-nalozhit-embargo-na-pereprodazhu-oruzhiya-ukraine

z 22.1.22
Španělsko kvůli Ukrajině vyslalo válečné lodě do Černého moře, zvažuje i stíhačky
https://echo24.cz/a/SCgVR/spanelsko-kvuli-ukrajine-vyslalo-valecne-lode-do-cerneho-more-zvazuje-i-stihacky


dnes
Ukrajině vadí ruské námořní manévry, znemožní plavbu obchodních lodí
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ukrajine-vadi-ruske-namorni-manevry-znemozni-plavbu-obchodnich-lodi-40386791


z 22.1.22 **&Scaron;panělsko kvůli Ukrajině vyslalo v&aacute;lečn&eacute; lodě do Čern&eacute;ho moře, zvažuje i st&iacute;hačky** https://echo24.cz/a/SCgVR/spanelsko-kvuli-ukrajine-vyslalo-valecne-lode-do-cerneho-more-zvazuje-i-stihacky dnes **Ukrajině vad&iacute; rusk&eacute; n&aacute;mořn&iacute; man&eacute;vry, znemožn&iacute; plavbu obchodn&iacute;ch lod&iacute;** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ukrajine-vadi-ruske-namorni-manevry-znemozni-plavbu-obchodnich-lodi-40386791

Ukrajinský veľvyslanec v Británii: Stiahneme prihlášku do NATO, ak to zabráni vojne s Ruskom
https://dennikstandard.sk/165765/ukrajinsky-velvyslanec-v-britanii-stiahneme-prihlasku-do-nato-ak-to-zabrani-vojne-s-ruskom/


**Ukrajinsk&yacute; veľvyslanec v Brit&aacute;nii: Stiahneme prihl&aacute;&scaron;ku do NATO, ak to zabr&aacute;ni vojne s Ruskom** https://dennikstandard.sk/165765/ukrajinsky-velvyslanec-v-britanii-stiahneme-prihlasku-do-nato-ak-to-zabrani-vojne-s-ruskom/

Ukrajinskí oligarchovia utekajú z krajiny. Politológ: Nie je dôvod na paniku


Ukrajinskí oligarchovia a podnikatelia hromadne opúšťajú Ukrajinu charterovými letmi: len v nedeľu odletelo z Kyjeva asi 20 charterových a súkromných lietadiel, informoval v pondelok denník Ukrajinská pravda.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/616840-ukrajinski-oligarchovia-utekaju-z-krajiny-nie-je-dovod-na-paniku-tvrdi-politolog/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box


Ukrajinsk&iacute; oligarchovia utekaj&uacute; z krajiny. Politol&oacute;g: Nie je d&ocirc;vod na paniku Ukrajinsk&iacute; oligarchovia a podnikatelia hromadne op&uacute;&scaron;ťaj&uacute; Ukrajinu charterov&yacute;mi letmi: len v nedeľu odletelo z Kyjeva asi 20 charterov&yacute;ch a s&uacute;kromn&yacute;ch lietadiel, informoval v pondelok denn&iacute;k Ukrajinsk&aacute; pravda. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/616840-ukrajinski-oligarchovia-utekaju-z-krajiny-nie-je-dovod-na-paniku-tvrdi-politolog/?utm_source=pravda&amp;utm_medium=hp-box&amp;utm_campaign=shp_9clanok_box

Dôvod, prečo chcú USA vojnu na Ukrajine, je v konečnom dôsledku celý o dolári
https://www.rt.com/news/549450-dollar-dominance-russia-invade-ukraine/


...Najmä Rusko a Čína drasticky obmedzili používanie dolára. V roku 2015 sa približne 90 % ich bilaterálnych transakcií uskutočnilo v dolároch. Od začiatku obchodnej vojny medzi USA a Čínou to však kleslo na 46 % a ďalej rýchlo klesá. Dokonca aj spojenci a partneri USA, ako Turecko a India, začali obchodovať vo svojich národných menách, keď im to vyhovuje. Krajiny si kladú otázku, prečo by americké finančné inštitúcie mali slúžiť ako sprostredkovatelia medzinárodného bankovníctva....
....Svet v skutočnosti funguje ako špongia, ktorá absorbuje americkú infláciu, čo umožňuje vláde USA hromadiť obscénne deficity, ktoré umožňujú masívny vojenský rozpočet a obohacujú veľmi malú časť americkej populácie na úkor nielen svetovej populácie, ale aj americkej robotníckej triedy.
Pokiaľ ide o každý národ, ktorý sa chce oslobodiť od amerického dolára, veľmi dobre vieme, čo pre nich majú USA pripravené... Tu vstupuje do hry Ruská federácia. Ak niekto skutočne chce pochopiť, prečo americký establishment nenávidí Rusko za Vladimíra Putina stačí pochopiť úlohu dolára vo svete. Rusko je priamou hrozbou pre šírenie amerického dolára.


„Ruská federácia sa za posledných 20 rokov stala celkom odolnou a oveľa menej citlivou na akýkoľvek vonkajší tlak alebo vplyv... Rusko je suverénny národ, ktorý sa Spojených štátov nezľakne
„Spojené štáty nemôžu jednoducho spustiť vojenský útok proti Ruskej federácii, ako to urobili v Iraku a mnohých ďalších krajinách, ktoré odmietli hegemóniu dolára. Rusko má teraz moc zabrániť šíreniu amerického dolára. Aby som sa vrátil k analógii so špongiou: Rusko zmenšuje veľkosť špongie. To ponecháva vláde USA čoraz menší počet krajín, do ktorých môže exportovať dolárovú infláciu. Čím je špongia menšia, tým je zahraničná politika USA zúfalejšia, keďže americkí lídri sa všetkými prostriedkami snažia zachovať si kontrolu nad svetovou mocou...“
Každý národ, ktorý nedodržiava washingtonské edikty a odmieta hrať hru s dolárom, sa stretne s farebnou revolúciou, prevratom, falošnou vlajkou alebo hrubou vojenskou silou. Washington vie, že ak sa viac a viac tých dolárov držaných v zahraničných rezervách stane zbytočných, vrátia sa späť do USA, aby tam znásobili inflačné tlaky. To je hlavný dôvod, prečo je napríklad Washington tak vehementne proti plynovodu Nord Stream 2: pretože cenový mechanizmus budú určovať spoločne Rusi a Nemci, nie Washington...
...Washington bude aj naďalej robiť čokoľvek, čo je potrebné na pokračovanie nadvlády dolára, vrátane využívania Ukrajiny a ukrajinského ľudu ako potravu pre delá v snahe vyprovokovať Rusko a vynútiť mu hegemóniu dolára. Washington chce Rusko ešte viac izolovať od Západu tým, že ho vykreslí ako násilného agresora. Som presvedčený, že Vladimir Putin sa nenechá zlákať.


**D&ocirc;vod, prečo chc&uacute; USA vojnu na Ukrajine, je v konečnom d&ocirc;sledku cel&yacute; o dol&aacute;ri** https://www.rt.com/news/549450-dollar-dominance-russia-invade-ukraine/ ...Najm&auml; Rusko a Č&iacute;na drasticky obmedzili použ&iacute;vanie dol&aacute;ra. V roku 2015 sa približne 90 % ich bilater&aacute;lnych transakci&iacute; uskutočnilo v dol&aacute;roch. Od začiatku obchodnej vojny medzi USA a Č&iacute;nou to v&scaron;ak kleslo na 46 % a ďalej r&yacute;chlo kles&aacute;. Dokonca aj spojenci a partneri USA, ako Turecko a India, začali obchodovať vo svojich n&aacute;rodn&yacute;ch men&aacute;ch, keď im to vyhovuje. Krajiny si klad&uacute; ot&aacute;zku, prečo by americk&eacute; finančn&eacute; in&scaron;tit&uacute;cie mali sl&uacute;žiť ako sprostredkovatelia medzin&aacute;rodn&eacute;ho bankovn&iacute;ctva.... ....Svet v skutočnosti funguje ako &scaron;pongia, ktor&aacute; absorbuje americk&uacute; infl&aacute;ciu, čo umožňuje vl&aacute;de USA hromadiť obsc&eacute;nne deficity, ktor&eacute; umožňuj&uacute; mas&iacute;vny vojensk&yacute; rozpočet a obohacuj&uacute; veľmi mal&uacute; časť americkej popul&aacute;cie na &uacute;kor nielen svetovej popul&aacute;cie, ale aj americkej robotn&iacute;ckej triedy. Pokiaľ ide o každ&yacute; n&aacute;rod, ktor&yacute; sa chce oslobodiť od americk&eacute;ho dol&aacute;ra, veľmi dobre vieme, čo pre nich maj&uacute; USA pripraven&eacute;... Tu vstupuje do hry Rusk&aacute; feder&aacute;cia. Ak niekto skutočne chce pochopiť, prečo americk&yacute; establishment nen&aacute;vid&iacute; Rusko za Vladim&iacute;ra Putina stač&iacute; pochopiť &uacute;lohu dol&aacute;ra vo svete. Rusko je priamou hrozbou pre &scaron;&iacute;renie americk&eacute;ho dol&aacute;ra. &bdquo;Rusk&aacute; feder&aacute;cia sa za posledn&yacute;ch 20 rokov stala celkom odolnou a oveľa menej citlivou na ak&yacute;koľvek vonkaj&scaron;&iacute; tlak alebo vplyv... Rusko je suver&eacute;nny n&aacute;rod, ktor&yacute; sa Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov nezľakne &bdquo;Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty nem&ocirc;žu jednoducho spustiť vojensk&yacute; &uacute;tok proti Ruskej feder&aacute;cii, ako to urobili v Iraku a mnoh&yacute;ch ďal&scaron;&iacute;ch krajin&aacute;ch, ktor&eacute; odmietli hegem&oacute;niu dol&aacute;ra. Rusko m&aacute; teraz moc zabr&aacute;niť &scaron;&iacute;reniu americk&eacute;ho dol&aacute;ra. Aby som sa vr&aacute;til k anal&oacute;gii so &scaron;pongiou: Rusko zmen&scaron;uje veľkosť &scaron;pongie. To ponech&aacute;va vl&aacute;de USA čoraz men&scaron;&iacute; počet kraj&iacute;n, do ktor&yacute;ch m&ocirc;že exportovať dol&aacute;rov&uacute; infl&aacute;ciu. Č&iacute;m je &scaron;pongia men&scaron;ia, t&yacute;m je zahraničn&aacute; politika USA z&uacute;falej&scaron;ia, keďže americk&iacute; l&iacute;dri sa v&scaron;etk&yacute;mi prostriedkami snažia zachovať si kontrolu nad svetovou mocou...&ldquo; Každ&yacute; n&aacute;rod, ktor&yacute; nedodržiava washingtonsk&eacute; edikty a odmieta hrať hru s dol&aacute;rom, sa stretne s farebnou revol&uacute;ciou, prevratom, falo&scaron;nou vlajkou alebo hrubou vojenskou silou. Washington vie, že ak sa viac a viac t&yacute;ch dol&aacute;rov držan&yacute;ch v zahraničn&yacute;ch rezerv&aacute;ch stane zbytočn&yacute;ch, vr&aacute;tia sa sp&auml;ť do USA, aby tam zn&aacute;sobili inflačn&eacute; tlaky. To je hlavn&yacute; d&ocirc;vod, prečo je napr&iacute;klad Washington tak vehementne proti plynovodu Nord Stream 2: pretože cenov&yacute; mechanizmus bud&uacute; určovať spoločne Rusi a Nemci, nie Washington... ...Washington bude aj naďalej robiť čokoľvek, čo je potrebn&eacute; na pokračovanie nadvl&aacute;dy dol&aacute;ra, vr&aacute;tane využ&iacute;vania Ukrajiny a ukrajinsk&eacute;ho ľudu ako potravu pre del&aacute; v snahe vyprovokovať Rusko a vyn&uacute;tiť mu hegem&oacute;niu dol&aacute;ra. Washington chce Rusko e&scaron;te viac izolovať od Z&aacute;padu t&yacute;m, že ho vykresl&iacute; ako n&aacute;siln&eacute;ho agresora. Som presvedčen&yacute;, že Vladimir Putin sa nenech&aacute; zl&aacute;kať.
Upravené 17. 2. 2022 o 08:56

Dôvod, prečo chcú USA vojnu na Ukrajine, je v konečnom dôsledku celý o dolári

Na toto téma je dobrý i tento článek
https://www.protiproud.cz/politika/6314-fed-potrebuje-vyluxovat-ekonomiku-usa-kryci-zaminka-ruska-invaze-jak-ji-vyvolat-provokaci-ukronacistu-na-vse-doplaceji-prosti-obcane-ukrajiny-pouze-zaprodani-politici-si-masti-kapsy-kdy-americane-podpali-donbas.htm


[quote=&quot;pid:58118, uid:141&quot;]D&ocirc;vod, prečo chc&uacute; USA vojnu na Ukrajine, je v konečnom d&ocirc;sledku cel&yacute; o dol&aacute;ri[/quote] Na toto t&eacute;ma je dobr&yacute; i tento čl&aacute;nek https://www.protiproud.cz/politika/6314-fed-potrebuje-vyluxovat-ekonomiku-usa-kryci-zaminka-ruska-invaze-jak-ji-vyvolat-provokaci-ukronacistu-na-vse-doplaceji-prosti-obcane-ukrajiny-pouze-zaprodani-politici-si-masti-kapsy-kdy-americane-podpali-donbas.htm
5.67k
40
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept