Zahraničná politika
Nejambicióznější projekt v historii střední Evropy. Tak hovoří polští politici o Iniciativě Trojmoří ...střední Evropa se sjednocuje

Ve Varšavě proběhla konference - projekt Trojmoří. Článek zde:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/stredni-evropa-se-sjednocuje-chceme-stejnou-kvalitu-zivota-jako-na-zapade-eu-burcuje-40372623
čas 11:12


Pro mě zajímavý článek, jsou zde citovány názory různých politiků na projekt Trojmoří.



Do budoucna chceme, aby se vytvořila přidaná hodnota projektům, které nezvládneme ani sami zafinancovat, ani zorganizovat, potřebujeme k nim sousedy. Ta síť má smysl jenom ve větším celku, lépe na ní získáme finanční investory. Čím dál více je to v České republice chápáno jako přidaná hodnota a přínos.
Jan Sechter, náměstek českého ministr dopravy"


Negativně hodnotí Trojmoří KSČM, kterou znervózňuje podpora ze strany Spojených států. „Trojmoří považujeme za snahu USA o prosazování svých energetických, ale i vojenských zájmů v Evropě,“ usnesl se výkonný výbor ústředního výboru v době loňské návštěvy tehdejšího amerického ministra zahraničí Mikea Pompea.


„Vstoupit do projektu Trojmoří by nás odsoudilo do pozice poslušných vykonavatelů vůle polských konzervativců. S ohledem na jejich středověké názory vůči ženám, národnostním menšinám, stejnopohlavním párům i s ohledem na jejich destruktivní chování vůči životnímu prostředí a klimatu, vnímám podobnou politiku jako naprosto nevhodnou pro český národ a jeho liberální tradice,“ soudí Peksa.
S tím ale nesouhlasí jeho stranický kolega Jan Lipavský, který je jedním z kandidátů koalice PirSTAN na pozici ministra zahraničí. „Zatím jsem nijak nezavnímal, že by Trojmoří bylo zaměřeno vůči Německu,” (toto mě dost zaujalo, my už asi opravdu jsme kolonií Německa...)
Peksovu argumentaci odmítá rovněž místopředseda ODS a europoslanec Alexandr Vondra. „S Německem je to odkomunikované. Není proti. Pokud jde o Rusko, jsem překvapen, že pan Peksa opakuje rétoriku kremelské propagandy,“



Ve Varšavě proběhla konference - projekt Trojmoří. Článek zde: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/stredni-evropa-se-sjednocuje-chceme-stejnou-kvalitu-zivota-jako-na-zapade-eu-burcuje-40372623 čas 11:12 Pro mě zajímavý článek, jsou zde citovány názory různých politiků na projekt Trojmoří. > Do budoucna chceme, aby se vytvořila přidaná hodnota projektům, které nezvládneme ani sami zafinancovat, ani zorganizovat, potřebujeme k nim sousedy. **Ta síť má smysl jenom ve větším celku, lépe na ní získáme finanční investory. Čím dál více je to v České republice chápáno jako přidaná hodnota a přínos. Jan Sechter, náměstek českého ministr dopravy"** > **Negativně hodnotí Trojmoří KSČM**, kterou znervózňuje podpora ze strany Spojených států. **„Trojmoří považujeme za snahu USA o prosazování svých energetických, ale i vojenských zájmů v Evropě,“** usnesl se výkonný výbor ústředního výboru v době loňské návštěvy tehdejšího amerického ministra zahraničí Mikea Pompea. > **„Vstoupit do projektu Trojmoří by nás odsoudilo do pozice poslušných vykonavatelů vůle polských konzervativců. S ohledem na jejich středověké názory vůči ženám, národnostním menšinám, stejnopohlavním párům i s ohledem na jejich destruktivní chování vůči životnímu prostředí a klimatu, vnímám podobnou politiku jako naprosto nevhodnou pro český národ a jeho liberální tradice,“ soudí Peksa**. **S tím ale nesouhlasí jeho stranický kolega Jan Lipavský, který je jedním z kandidátů koalice PirSTAN na pozici ministra zahraničí. „Zatím jsem nijak nezavnímal, že by Trojmoří bylo zaměřeno vůči Německu,”** (toto mě dost zaujalo, my už asi opravdu jsme kolonií Německa...) Peksovu argumentaci odmítá rovněž **místopředseda ODS a europoslanec Alexandr Vondra. „S Německem je to odkomunikované. Není proti. Pokud jde o Rusko, jsem překvapen, že pan Peksa opakuje rétoriku kremelské propagandy,“**
Upravené 21. 9. 2021 o 19:52

Další zřetelný signál, že GP usilovně pracuje na vydělení středoevropského celku z Evropské unie.
Je úplně jedno, jestli se bude jmenovat Trojmoří, Visegrádská skupina nebo Rakousko-Uhersko II. Důležité je, kdo v této formaci převezme řízení - zda vznikne britský, americký nebo francouzsko-německý protektorátní konglomerát a nebo svéprávný blok.
Ale i bez GP je jasné, že v rámci středoevropského prostoru se svými sousedy musíme jednat a aktivně pracovat - čím aktivněji budeme pracovat, tím více bude výsledný tvar odpovídat i našim zájmům.


Další zřetelný signál, že GP usilovně pracuje na vydělení středoevropského celku z Evropské unie. Je úplně jedno, jestli se bude jmenovat Trojmoří, Visegrádská skupina nebo Rakousko-Uhersko II. Důležité je, kdo v této formaci převezme řízení - zda vznikne britský, americký nebo francouzsko-německý protektorátní konglomerát a nebo svéprávný blok. Ale i bez GP je jasné, že v rámci středoevropského prostoru se svými sousedy musíme jednat a aktivně pracovat - čím aktivněji budeme pracovat, tím více bude výsledný tvar odpovídat i našim zájmům.

Fidelo

Další zřetelný signál, že GP usilovně pracuje na vydělení středoevropského celku z Evropské unie.
Je úplně jedno, jestli se bude jmenovat Trojmoří, Visegrádská skupina nebo Rakousko-Uhersko II. Důležité je, kdo v této formaci převezme řízení - zda vznikne britský, americký nebo francouzsko-německý protektorátní konglomerát a nebo svéprávný blok.

Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná. Pod vedením Poláků máme zafinancovat americký projekt distribuce jejich drahého zkapalněného plynu z Polska do do střední a jižní Evropy. Neboli živit Anglosasy a zároveň zablokovat euro-asijskou spolupráci, která by byla východiskem z krize.
Ale myslím, že je to jen výstřel do vzduchu. Snad už ani naši věrní podpindosi (Vondra a spol) nevěří, že by bažina byla dál schopná a ochotná financovat početnou suitu jejich podporovatelů v "elitách" střední Evropy. Přicházející chudnutí se jich taky citelně dotkne a to jim spolehlivě pomůže s orientací.


[quote="pid:34099, uid:294"]Další zřetelný signál, že GP usilovně pracuje na vydělení středoevropského celku z Evropské unie. Je úplně jedno, jestli se bude jmenovat Trojmoří, Visegrádská skupina nebo Rakousko-Uhersko II. Důležité je, kdo v této formaci převezme řízení - zda vznikne britský, americký nebo francouzsko-německý protektorátní konglomerát a nebo svéprávný blok.[/quote] Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná. Pod vedením Poláků máme zafinancovat americký projekt distribuce jejich drahého zkapalněného plynu z Polska do do střední a jižní Evropy. Neboli živit Anglosasy a zároveň zablokovat euro-asijskou spolupráci, která by byla východiskem z krize. Ale myslím, že je to jen výstřel do vzduchu. Snad už ani naši věrní podpindosi (Vondra a spol) nevěří, že by bažina byla dál schopná a ochotná financovat početnou suitu jejich podporovatelů v "elitách" střední Evropy. Přicházející chudnutí se jich taky citelně dotkne a to jim spolehlivě pomůže s orientací.

Jako obvykle...kdyz je nejaky project odepisovan...tak my tam vstupujeme abychom ho udrzeli jeste chvili nad voudou....

Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná.


Jako obvykle...kdyz je nejaky project odepisovan...tak my tam vstupujeme abychom ho udrzeli jeste chvili nad voudou....[quote="pid:34106, uid:177"]Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná.[/quote]

Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná. Pod vedením Poláků máme zafinancovat americký projekt distribuce jejich drahého zkapalněného plynu z Polska do do střední a jižní Evropy.


Tak za prvé, ten plynovod z polských do chorvatských terminálů je jenom jedním z projektů celé iniciativy.
Za druhé, všichni víme, že zkapalněný plyn do těch terminálů bude ruský, bez ohledu na to, jestli ho budou prodávat Rusové napřímo nebo Američané jako molekuly svobody.
Za třetí, pro nás z toho plynovodu mohou plynout především tranzitní poplatky, a také rozmnožení zdrojů plynu, takže přestaneme být vydíratelní a závislí na tom, co k nám pustí z jedné strany Družbou Ukrajina a z druhé strany Opalem Německo.


A hlavně za čtvrté, samozřejmě můžeme odmítnout, a dál se tvářit, že máme na víc, než spolupracovat s Maďarskem a Polskem. Přiváže nás to ale zase o kus silněji k Německu, na které jsme díky 30letému bačování sudetomilných havloidů navázáni do takové míry, že se i v našich médiích běžně mluví o Česku jako o jedné ze spolkových zemí. Palacký i Masaryk se musí v hrobě obracet. Vyplakávat se pak můžeme na lampárně, jak si z nás Německo udělalo dojnou krávu.


[quote="pid:34106, uid:177"]Zrovna tahle iniciativa je pro nás velmi nevýhodná. Pod vedením Poláků máme zafinancovat americký projekt distribuce jejich drahého zkapalněného plynu z Polska do do střední a jižní Evropy.[/quote] Tak za prvé, ten plynovod z polských do chorvatských terminálů je jenom jedním z projektů celé iniciativy. Za druhé, všichni víme, že zkapalněný plyn do těch terminálů bude ruský, bez ohledu na to, jestli ho budou prodávat Rusové napřímo nebo Američané jako molekuly svobody. Za třetí, pro nás z toho plynovodu mohou plynout především tranzitní poplatky, a také rozmnožení zdrojů plynu, takže přestaneme být vydíratelní a závislí na tom, co k nám pustí z jedné strany Družbou Ukrajina a z druhé strany Opalem Německo. A hlavně za čtvrté, samozřejmě můžeme odmítnout, a dál se tvářit, že máme na víc, než spolupracovat s Maďarskem a Polskem. Přiváže nás to ale zase o kus silněji k Německu, na které jsme díky 30letému bačování sudetomilných havloidů navázáni do takové míry, že se i v našich médiích běžně mluví o Česku jako o jedné ze spolkových zemí. Palacký i Masaryk se musí v hrobě obracet. Vyplakávat se pak můžeme na lampárně, jak si z nás Německo udělalo dojnou krávu.

Fidelo

Fidelo , zapomínáš na to , že vstupem někam rozjedeš určitou matrici , kde je velice zúžen rozptyl možností . A zapomínáš i na to , že sýr zdarma není zdarma .
Máme tedy věřit tomu , že matrice RU2 , Trojmoří atd. , jsou zde jen pro naši spásu . Doslova to pro Nás bude obohacení .
Co takhle nevstupovat do žádné ohrádky a poslat delegaci za Putinem , kde se skutečně garantují oboustranně výhodné podmínky .
Ale ne , My se necháme někam zařadit a budeme čekat , co vyjedná někdo za Nás . Například další Mnichovskou zradu !


Fidelo , zapomínáš na to , že vstupem někam rozjedeš určitou matrici , kde je velice zúžen rozptyl možností . A zapomínáš i na to , že sýr zdarma není zdarma . Máme tedy věřit tomu , že matrice RU2 , Trojmoří atd. , jsou zde jen pro naši spásu . Doslova to pro Nás bude obohacení . Co takhle nevstupovat do žádné ohrádky a poslat delegaci za Putinem , kde se skutečně garantují oboustranně výhodné podmínky . Ale ne , My se necháme někam zařadit a budeme čekat , co vyjedná někdo za Nás . Například další Mnichovskou zradu !

samozřejmě můžeme odmítnout, a dál se tvářit, že máme na víc, než spolupracovat s Maďarskem a Polskem. Přiváže nás to ale zase o kus silněji k Německu, na které jsme díky 30letému bačování sudetomilných havloidů navázáni do takové míry, že se i v našich médiích běžně mluví o Česku jako o jedné ze spolkových zemí.


O Maďarsku jsem nic nepsal. Bylo to o PL vs US iniciativně - projekt Trojmoří. Poslední dobou tu někteří diskutéři míchají hrušky a jabkama. Podle mě není Trojmoří totéž co RU2, a už vůbec V4 nebo dokonce obnova Velké Moravy. Proč je asi aktivita původní V4 dusena (EU) a Trojmoří podporováno? Spolupráce v rámci středoevropského regionu je dobrá a snaha o formování určitého uskupení v tomto regionu právě probíhá (pod tlakem nejen GP), ale ďábel je skryt jako obvykle v detailu. Maďaři myslím Trojmoří také fakticky nepodpoří, takže nebudeme sami za kverulanty. Buď budeme s okolím spolupracovat na základě strategie win-win (synergie) nebo se budeme podřizovat diktátům iniciativních států a sloužit jako dojná kráva. To pak bude velké win pro Anglosasy. Ono vše souvisí se vším. Jasnou ukázkou jsou Vrbětice a Dukovany a naše "vyautování". To má být jako pro nás výhodné?


[quote="pid:34117, uid:294"]samozřejmě můžeme odmítnout, a dál se tvářit, že máme na víc, než spolupracovat s Maďarskem a Polskem. Přiváže nás to ale zase o kus silněji k Německu, na které jsme díky 30letému bačování sudetomilných havloidů navázáni do takové míry, že se i v našich médiích běžně mluví o Česku jako o jedné ze spolkových zemí.[/quote] O Maďarsku jsem nic nepsal. Bylo to o PL vs US iniciativně - projekt Trojmoří. Poslední dobou tu někteří diskutéři míchají hrušky a jabkama. Podle mě není Trojmoří totéž co RU2, a už vůbec V4 nebo dokonce obnova Velké Moravy. Proč je asi aktivita původní V4 dusena (EU) a Trojmoří podporováno? Spolupráce v rámci středoevropského regionu je dobrá a snaha o formování určitého uskupení v tomto regionu právě probíhá (pod tlakem nejen GP), ale ďábel je skryt jako obvykle v detailu. Maďaři myslím Trojmoří také fakticky nepodpoří, takže nebudeme sami za kverulanty. Buď budeme s okolím spolupracovat na základě strategie win-win (synergie) nebo se budeme podřizovat diktátům iniciativních států a sloužit jako dojná kráva. To pak bude velké win pro Anglosasy. Ono vše souvisí se vším. Jasnou ukázkou jsou Vrbětice a Dukovany a naše "vyautování". To má být jako pro nás výhodné?

Co takhle nevstupovat do žádné ohrádky a poslat delegaci za Putinem
Já bych řekl, že potřebné je obojí: delegace i nová "ohrádka". To Trojmoří je sice zase elitářský projekt, který nevzniká zespodu. Nicméně kdo převezme řízení v tomto konglomerátu za nějaký ten čas, je otázkou. Navíc lidé brzo začnou přemýšlet (zvláště, když jim v zimě bude zima) o nových tématech. Třeba:


  • Proč máme drahou elektřinu, když jsme schopni ji vyrobit víc, než spotřebujeme?
  • Proč klan Kolářů ještě pořad neklečí před ruskou ambasádou s poníženou suplikou o vrácení sochy sovětského vojevůdce na původní místo.
  • Proč jsme vlastně ti nepřátelé Ruska, a druhou stranu proč nám vůbec za stávajících podmínek a historických zkušeností naopak vůbec nevadí Freundschaft nebo Friendship.

[quote="pid:34126, uid:185"]Co takhle nevstupovat do žádné ohrádky a poslat delegaci za Putinem[/quote]Já bych řekl, že potřebné je obojí: delegace i nová "ohrádka". To Trojmoří je sice zase elitářský projekt, který nevzniká zespodu. Nicméně kdo převezme řízení v tomto konglomerátu za nějaký ten čas, je otázkou. Navíc lidé brzo začnou přemýšlet (zvláště, když jim v zimě bude zima) o nových tématech. Třeba: - Proč máme drahou elektřinu, když jsme schopni ji vyrobit víc, než spotřebujeme? - Proč klan Kolářů ještě pořad neklečí před ruskou ambasádou s poníženou suplikou o vrácení sochy sovětského vojevůdce na původní místo. - Proč jsme vlastně ti nepřátelé Ruska, a druhou stranu proč nám vůbec za stávajících podmínek a historických zkušeností naopak vůbec nevadí Freundschaft nebo Friendship.

Buranovi musím v mnohém přitakat, samozřejmě princip politiky státníka musí být takový, že každá spolupráce by měla probíhat na základě startegie win-win a ne na základě podřizování se diktátům Británie, US a Německa. Taky by se mi líbilo, kdybychom hned zítra vyhlásili středoevropský blok spolupracující s Ruskem, Německem a Itálií na win-win posílení hodnot tradiční rodiny a práce a obnově našeho průmyslu a zemědělství.


Bohužel naše kompradorská liberální politická elita řídí náš stát výlučně pod diktátem Británie, US a Německa. Politika je umění možného a každý politik musí vyvažovat vnější tlaky a zájmy domácích klanů. To znamená, že český politik, který bude chtít prosazovat spolupráci se Slovenskem a Maďarskem (nebo dokonce s Ruskem), zákonitě narazí, a musí manévrovat, jak to dnes a denně vidíme na příkladu našeho prezidenta Zemana.


Je logika cílů a logika okolností - a logika okolností je silnější. Takže dokud není vytvořené dostatečné informační pole pro přímou spolupráci se Slovenskem a Maďarskem (nebo dokonce s Ruskem) a tato spolupráce je úporně blokována, musí politik využít cestu nepřímé spolupráce, například v rámci projektu trojmoří. Nejde přeci o to, abychom se v rámci projektu trojmoří podřídili diktátu Británie, ale o to, abychom účastí na tomto projektu spolu s Maďarskem, Slovinskem i Slovenskem převzali jeho řízení a přeformátovali ho z britského konglomerátu na středoevropský blok.


Podle mě je zde jasná paralela s původním Nazarbajevovým návrhem celní unie Kazachstánu a Ruska a dalších zemí SNS, který byl taky původně plánem globalistů na definitivní likvidaci Ruska, a jako takový ho většina ruských patriotů odmítala a prosazovala izolaci Ruska. Putin jasně viděl, že je nutné tento projekt podpořit a převzít jeho řízení ve prospěch všech zúčastněných zemí a Ruska především právě na základě strategie win-win, proto Putin účast na projektu prosadil a celní unie se stala základem nové integrace postsovětského prostoru.


Pro Putinovce: Účastí v trojmoří nevstoupíme do žádné ohrádky. Naopak: Ve své podpindosí ohrádce s německými hlídači už 30 let jsme a neúčastí v trojmoří její plot zvýšíme a mříže upevníme. - Delegaci za Putinem můžeme vyslat, jenom upozorňuji, že Putin je prezident Ruské federace a jedná se sobě rovným, tzn. s prezidentem ČR, dokonce s ním už vícekrát jednal, a vždy jako rovný s rovným s garancí oboustranně výhodných podmínek. Logika okolností ovšem dokázala, že šéf jedné ze čtyř našich tajných služeb Koudelka má v rámci českých elitních klanů mnohem větší moc než český prezident a vláda dohromady. - Nikdo, ani Putin, nás zachraňovat nebude, pokud se nezachráníme sami. Záchrana tonoucích je v rukou tonoucích.


Buranovi musím v mnohém přitakat, samozřejmě princip politiky státníka musí být takový, že každá spolupráce by měla probíhat na základě startegie win-win a ne na základě podřizování se diktátům Británie, US a Německa. Taky by se mi líbilo, kdybychom hned zítra vyhlásili středoevropský blok spolupracující s Ruskem, Německem a Itálií na win-win posílení hodnot tradiční rodiny a práce a obnově našeho průmyslu a zemědělství. Bohužel naše kompradorská liberální politická elita řídí náš stát výlučně pod diktátem Británie, US a Německa. Politika je umění možného a každý politik musí vyvažovat vnější tlaky a zájmy domácích klanů. To znamená, že český politik, který bude chtít prosazovat spolupráci se Slovenskem a Maďarskem (nebo dokonce s Ruskem), zákonitě narazí, a musí manévrovat, jak to dnes a denně vidíme na příkladu našeho prezidenta Zemana. Je logika cílů a logika okolností - a logika okolností je silnější. Takže dokud není vytvořené dostatečné informační pole pro přímou spolupráci se Slovenskem a Maďarskem (nebo dokonce s Ruskem) a tato spolupráce je úporně blokována, musí politik využít cestu nepřímé spolupráce, například v rámci projektu trojmoří. Nejde přeci o to, abychom se v rámci projektu trojmoří podřídili diktátu Británie, ale o to, abychom účastí na tomto projektu spolu s Maďarskem, Slovinskem i Slovenskem převzali jeho řízení a přeformátovali ho z britského konglomerátu na středoevropský blok. Podle mě je zde jasná paralela s původním Nazarbajevovým návrhem celní unie Kazachstánu a Ruska a dalších zemí SNS, který byl taky původně plánem globalistů na definitivní likvidaci Ruska, a jako takový ho většina ruských patriotů odmítala a prosazovala izolaci Ruska. Putin jasně viděl, že je nutné tento projekt podpořit a převzít jeho řízení ve prospěch všech zúčastněných zemí a Ruska především právě na základě strategie win-win, proto Putin účast na projektu prosadil a celní unie se stala základem nové integrace postsovětského prostoru. Pro Putinovce: Účastí v trojmoří nevstoupíme do žádné ohrádky. Naopak: Ve své podpindosí ohrádce s německými hlídači už 30 let jsme a neúčastí v trojmoří její plot zvýšíme a mříže upevníme. - Delegaci za Putinem můžeme vyslat, jenom upozorňuji, že Putin je prezident Ruské federace a jedná se sobě rovným, tzn. s prezidentem ČR, dokonce s ním už vícekrát jednal, a vždy jako rovný s rovným s garancí oboustranně výhodných podmínek. Logika okolností ovšem dokázala, že šéf jedné ze čtyř našich tajných služeb Koudelka má v rámci českých elitních klanů mnohem větší moc než český prezident a vláda dohromady. - Nikdo, ani Putin, nás zachraňovat nebude, pokud se nezachráníme sami. Záchrana tonoucích je v rukou tonoucích.

Fidelo

Ona je ta myšlenka lákavá , někam vstoupíme , lapneme volant a zamíříme na nejbližší křižovatce jiným směrem . Naposled jsem tuto svůdnou myšlenku slyšel při vstupu do čtvrté říše , když klinický debil Špidla zpíval , Babeta jde do světa .
Já to prostě vidím tak , že Polské elity mají ještě naposledy posloužit při své vlastní likvidaci a ostatní stáhnout sebou do zapomnění .
Stále je Nám vnucován scénář nárazníkového pásma , mezi zemí lidojedů - dnešní západ , a Ruskou harmonikou . O tom , že převezmeme řízení projektu , který už od začátku bude mít výrazně omezené manévrovací možnosti , si nedělám iluze . K tomu je potřeba čas a kvalitní lídr . Čas už žádný nezbývá a "lídři" budou pečlivě instalovaní , tak jako při volbách .
Naopak navrhuji využít probíhající vyhrocení válečného konfliktu a vykydání parazitického hnoje z ČR , což při nastávající bídě nebude problém , protože někdo si to vypije . Už v nedávné minulosti byla připravena delegace ze strany Zemana , na tento projekt se dá snadno navázat .
Při současném průběhu procesů , je na spadnutí otevřená revolta velké části obyvatel a tento proces je potřeba podchytit a využít ke změně směru řízení .
To znamená to , o čem mluví Pjakin , Popolvár , Ludo a další . Je potřeba podchytit dění na místní úrovni a přes tu tlačit dál .


Ona je ta myšlenka lákavá , někam vstoupíme , lapneme volant a zamíříme na nejbližší křižovatce jiným směrem . Naposled jsem tuto svůdnou myšlenku slyšel při vstupu do čtvrté říše , když klinický debil Špidla zpíval , Babeta jde do světa . Já to prostě vidím tak , že Polské elity mají ještě naposledy posloužit při své vlastní likvidaci a ostatní stáhnout sebou do zapomnění . Stále je Nám vnucován scénář nárazníkového pásma , mezi zemí lidojedů - dnešní západ , a Ruskou harmonikou . O tom , že převezmeme řízení projektu , který už od začátku bude mít výrazně omezené manévrovací možnosti , si nedělám iluze . K tomu je potřeba čas a kvalitní lídr . Čas už žádný nezbývá a "lídři" budou pečlivě instalovaní , tak jako při volbách . Naopak navrhuji využít probíhající vyhrocení válečného konfliktu a vykydání parazitického hnoje z ČR , což při nastávající bídě nebude problém , protože někdo si to vypije . Už v nedávné minulosti byla připravena delegace ze strany Zemana , na tento projekt se dá snadno navázat . Při současném průběhu procesů , je na spadnutí otevřená revolta velké části obyvatel a tento proces je potřeba podchytit a využít ke změně směru řízení . To znamená to , o čem mluví Pjakin , Popolvár , Ludo a další . Je potřeba podchytit dění na místní úrovni a přes tu tlačit dál .

vnucován scénář nárazníkového pásma , mezi zemí lidojedů - dnešní západ , a Ruskou harmonikou


Souhlasím a přidám další "teze". Protože jsme malí a slabí, protože musíme někam patřit (přitom volba jde pouze mezi východem a západem)... atd.
Jak už psal Dostojevský, tak každý národ se charakterizuje svými sny (ideály, pro které žije, tvoří a je schopný i umírat). Máme s těmi "trojmořskými" stejné sny? S některými určitě, ale s Poláky, kteří počítají se svou "vedoucí úlohou", moc ne. Úplně stejně, jako nemáme stejné sny s Bruselem - a podle toho to vypadá. Čím více se sny (ideály) rozcházejí s realitou, tím větší krizí to končí.


A připomenu ještě jednu "věc", o které mluvil Veličko - ovšem v jiné souvislosti. Ideálem ruské civilizace byla vždycky spravedlnost. Ta spojovala celý "ruský svět", tedy i nás (protože jsme do něj patřili). Ovšem - výměnou obyvatel (soustavným vyvražďováním) už sny o spravedlivém světě mají jen někteří. Ale přesto v nás silně rezonuje. Proto si myslím, že první, na co bychom se měli ptát než vlezeme zas do nějakého spolku, je společná touha po spravedlivé společnosti.
A obávám se, že ve spolku Trojmoří to nehrozí...
Však také Británie a USA "jedno jsou", mají stejný základ, stejné sny a plány a stejné vůdce. V Trojmoří jim koukají uši i z "hlubiny moří" a cílem je jediné - uchovat si svůj komfortní život na úkor jiných.


A ještě ke slovu spravedlnost. Obsahuje prav a to znamená zákony, kterým je podřízený život.
Podle Velička:
jav = realita
nav = paměť (lidstva, planety, vesmíru)
prav = systém řízení


[quote="pid:34156, uid:185"]vnucován scénář nárazníkového pásma , mezi zemí lidojedů - dnešní západ , a Ruskou harmonikou[/quote] Souhlasím a přidám další "teze". Protože jsme malí a slabí, protože musíme někam patřit (přitom volba jde pouze mezi východem a západem)... atd. Jak už psal Dostojevský, tak **každý národ se charakterizuje svými sny (ideály, pro které žije, tvoří a je schopný i umírat)**. Máme s těmi "trojmořskými" stejné sny? S některými určitě, ale s Poláky, kteří počítají se svou "vedoucí úlohou", moc ne. Úplně stejně, jako nemáme stejné sny s Bruselem - a podle toho to vypadá. **Čím více se sny (ideály) rozcházejí s realitou, tím větší krizí to končí.** A připomenu ještě jednu "věc", o které mluvil Veličko - ovšem v jiné souvislosti. Ideálem ruské civilizace byla vždycky **spravedlnost**. Ta spojovala celý "ruský svět", tedy i nás (protože jsme do něj patřili). Ovšem - výměnou obyvatel (soustavným vyvražďováním) už sny o spravedlivém světě mají jen někteří. Ale přesto v nás silně rezonuje. Proto si myslím, že **první, na co bychom se měli ptát než vlezeme zas do nějakého spolku, je společná touha po spravedlivé společnosti.** A obávám se, že ve spolku Trojmoří to nehrozí... Však také Británie a USA "jedno jsou", mají stejný základ, stejné sny a plány a stejné vůdce. V Trojmoří jim koukají uši i z "hlubiny moří" a cílem je jediné - uchovat si svůj komfortní život na úkor jiných. A ještě ke slovu spravedlnost. **Obsahuje **prav** a to znamená zákony, kterým je podřízený život.** Podle Velička: jav = realita nav = paměť (lidstva, planety, vesmíru) prav = systém řízení

Nejde přeci o to, abychom se v rámci projektu trojmoří podřídili diktátu Británie, ale o to, abychom účastí na tomto projektu spolu s Maďarskem, Slovinskem i Slovenskem převzali jeho řízení a přeformátovali ho z britského konglomerátu na středoevropský blok.

Zní to hezky, ale bude naše strana skutečně nápomocná převzetí řízení
Maďarskem, Slovinskem, SK? AB je sice liška, ale hlídají si ho důsledně. To, že naši kolonii řídí víc Koudelka a spol než Zeman a Babiš to jen dokládá. Postarali se o Koněva, Vrbětice, Dukovany...
Reálně bude záležet na aktuálním rozložení sil u nás a hlavně v celé Evropě. Zatím to nevzdávají, i když určité jiskřičky naděje tu jsou (situaci v Evropě - Německo a Francie a tlak na posun směrem ke spolupráci s Ruskem). Ale předností Anglosasů je jejich urputnost až do konce zápasu (viz hokej) a čím je situace pro ně nepříznivější tím jsou tvrdší a neférovější, nikdy to nevzdají předem.
Stav mysli národa se částečně ukáže v blížících se volbách. Nálada není dobrá, ale lidové bouře u nás nečekám, na ty dojde až v nejkrajnějším případě. A o výsledku voleb si nedělám velké iluze. Mám pochybnosti o jejich čestném průběhu ve smyslu - výsledky se ovlivňují předem, ale i v průběhu voleb. Koudelka to jistí. Já budu volit Komunisty, to je podle mě jasná zpráva všem zaprodancům. Jejich výsledek dlouhodobě udržují dole, právě proto, aby měli "voličskou" podporu (legitimizaci) pro své plány.
Celkově jsme aktuálně v defenzívě, zdržovací taktika je proto vhodná.
Informovat o rizicích Trojmoří a plánech jeho kurátorů je proto myslím celkem vhodné.


[quote="pid:34150, uid:294"]Nejde přeci o to, abychom se v rámci projektu trojmoří podřídili diktátu Británie, ale o to, abychom účastí na tomto projektu spolu s Maďarskem, Slovinskem i Slovenskem převzali jeho řízení a přeformátovali ho z britského konglomerátu na středoevropský blok.[/quote] Zní to hezky, ale bude naše strana skutečně nápomocná převzetí řízení Maďarskem, Slovinskem, SK? AB je sice liška, ale hlídají si ho důsledně. To, že naši kolonii řídí víc Koudelka a spol než Zeman a Babiš to jen dokládá. Postarali se o Koněva, Vrbětice, Dukovany... Reálně bude záležet na aktuálním rozložení sil u nás a hlavně v celé Evropě. Zatím to nevzdávají, i když určité jiskřičky naděje tu jsou (situaci v Evropě - Německo a Francie a tlak na posun směrem ke spolupráci s Ruskem). Ale předností Anglosasů je jejich urputnost až do konce zápasu (viz hokej) a čím je situace pro ně nepříznivější tím jsou tvrdší a neférovější, nikdy to nevzdají předem. Stav mysli národa se částečně ukáže v blížících se volbách. Nálada není dobrá, ale lidové bouře u nás nečekám, na ty dojde až v nejkrajnějším případě. A o výsledku voleb si nedělám velké iluze. Mám pochybnosti o jejich čestném průběhu ve smyslu - výsledky se ovlivňují předem, ale i v průběhu voleb. Koudelka to jistí. Já budu volit Komunisty, to je podle mě jasná zpráva všem zaprodancům. Jejich výsledek dlouhodobě udržují dole, právě proto, aby měli "voličskou" podporu (legitimizaci) pro své plány. Celkově jsme aktuálně v defenzívě, zdržovací taktika je proto vhodná. Informovat o rizicích Trojmoří a plánech jeho kurátorů je proto myslím celkem vhodné.

Čí je projekt Trojmoří a proč by měl vzniknout je dobře vysvětleno v tomto článku polského filosofa a politologa Grzegorze Lewického z roku 2020. Raději ho skopíruji celý:


Iniciativa Trojmoří: Jaký má geostrategický význam pro Evropu a USA?


Středovýchodní Evropa má klíčový význam pro budoucnost světa. A region Trojmoří (Trimarium) dnes naplňuje podobnou úlohu, jakou v polovině dvacátého století hrálo západní Německo. Někteří experti se však dosud mylně domnívají, že Spojené státy dokončí svůj strategický obrat k Asii a přestanou se zajímat o Evropu.


To, že se politika USA vzhledem k rostoucí síle Číny znovu soustřeďuje na Tichomoří a Asii a že bude věnovat stále více prostředků na svoji přítomnost v této oblasti, je samozřejmě pravda. Ale právě v souvislosti s touto skutečností nebude zájem Ameriky o Evropu slábnout, ale naopak růst, neboť součástí jejího strategického zájmu o Asii je i pozornost věnovaná Evropě. A jde tu především o tradičně proamerickou střední a východní Evropu, kterou dnes stále častěji označujeme souhrnným názvem Trojmoří.


Název Trojmoří označuje oblast tří moří – Jadranu, Baltu a Černého moře – v níž se nacházejí země tvořící východní hraniční pásmo Evropské unie. Od Estonska na severu po Bulharsko na jihu tvoří součást Trojmoří dvanáct členských zemí EU: Bulharsko, Česko, Estonsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko. Všechny tyto země se s výjimkou Rakouska vyrovnávají s dědictvím komunismu, k němuž patří i technologická a logistická zaostalost. Z tohoto důvodu přišly s Iniciativou Trojmoří (Three Seas Initiative), což je projekt ekonomické a energetické modernizace regionu, jehož rozvoj by měl přitáhnout velké investice.


Projekt Trojmoří vznikl v roce 2016 z iniciativy tehdejší chorvatské prezidentky Kolindy Grabar-Kitarović a polského prezidenta Andrzeje Dudy. V rámci každoročních summitů Trojmoří členské země a pozorovatelé – mimo jiné USA, Německo, Světová banka nebo Evropská investiční banka – pravidelně rozšiřují oblasti spolupráce. V zájmu usnadnění investic vznikl na varšavské burze v říjnu 2019 tzv. Three Seas Exchange Index. Ještě předtím byl v květnu téhož roku díky péči Beaty Daszyńské-Muzyczké, ředitelky BGK [Bank Gospodarstwa Krajowego, což je státní rozvojová banka] zřízen Fond Trojmoří.


Fond, který vytvořila BGK společně s rumunskou EximBank, se zabývá financováním infrastrukturních, logistických a energetických projektů v regionu prostřednictvím soukromých investic. Podle výroční zprávy Mezinárodního měnového fondu pomáhají tyto investice celé Evropě při obnově po pandemii covid-19. Nároky na modernizaci tohoto regionu jsou ovšem obrovské, a to i bez ohledu na nutná opatření, která si vyžádala epidemie – odhaduje se, že v současnosti představují 600 miliard euro. Proto nijak nepřekvapuje, že po pátém summitu Trojmoří v Tallinnu (říjen 2020) se k účasti připojilo Chorvatsko a Slovinsko a že se brzy připojí další země.


Příznivý vývoj Iniciativy Trojmoří představuje vodu na strategický mlýn USA, které od počátku projekt podporují, a to nezávisle na politických preferencích. Na summitu Trojmoří ve Varšavě v roce 2017 podpořil iniciativu americký prezident Donald Trump a prostředky na podporu regionu jsou v rozpočtu USA rezervovány i na další léta. V říjnu 2020 – ještě před prezidentskými volbami – podpořil Trojmoří ústy svého poradce Michaela Carpentera rovněž Joe Biden. Už po Bidenově vítězství to potvrdilo i hlasování amerického Kongresu, které 18. listopadu 2020 jednomyslně schválilo rezoluci č. 672 podporující projekty ve formátu Trojmoří i samotnou iniciativu jako strategickou koncepci.


V podobném duchu se vyslovují experti strategického plánování spjatí s Demokratickou stranou. Jak potvrdil v rozhovoru s Impact Finance Bart Szewczyk z odboru plánování Státního departmentu (ministerstva zahraničí) USA, bude Biden během svého prezidentství podporovat jednotu Západu ve formátu Trojmoří, NATO a EU.


Jaký je důvod jednoznačné podpory Trojmoří mezi republikány i demokraty? Trojmoří představuje jeden z hlavních nástrojů ekonomicko-technologického vlivu USA v Evropě, ale pro Ameriku je rovněž součástí jejího vlivu na politické subjekty v Asii. Přítomnost v této oblasti umožňuje ovlivňovat nejen EU, ale rovněž Čínu, Rusko a – nepřímo – i jiné oblasti ve světě.


Trojmoří jako region otevřený americkým investicím zapadá do snahy USA spoluvytvářet evropské standardy 5G – nové standardy síťové infrastruktury. Síť 5G je pro zájmy USA ve světě klíčová záležitost, protože umožňuje informační kontrolu v regionech, v nichž je budovaná a udržovaná. Jinými slovy, každý dodavatel této infrastruktury a poskytovatel servisu může na svých zařízeních sledovat a zaznamenávat pohyb informací.


To poskytuje potenciální zpravodajskou převahu. Proto také USA dnes bojují s Čínou ve snaze nalézt pro své síťové produkty co největší odbytiště obzvláště ve strategicky klíčových oblastech světa. Právě přítomnost amerických komponent 5G a technologických gigantů (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft) je zárukou toho, že oblast zůstává pro USA civilizačně a technologicky bezpečná. Působení v Evropě umožňuje Spojeným státům rovněž omezování čínského technologického vlivu, a tedy dosažení cíle, který si stanovily též v Asii.


Další důvod pro podporu Trojmoří Američany představuje možnost omezení agresivního chování Ruska, které u hranic s Polskem a Litvou disponuje vojenským předmostím – Kaliningradskou oblastí. Rusko též uskutečňuje vojenské operace u východní hranice EU, které destabilizují a rozkládají Ukrajinu. Jsme v podstatě svědky analogické situace jako ve druhé polovině dvacátého století. Tehdy v Evropě nejvýchodnějšími politickými hranicemi Západu bylo západní Německo, které čelilo tlaku Ruska.


Na východ od Německa se nacházelo pásmo komunistických států ovládaných Ruskem. Tehdejšímu západnímu Německu dnes odpovídá Trojmoří jako východní hranice Evropské unie. Podobně uvažují právě USA, které předpokládají, že posílením infrastruktury a procesů u východních hranic EU a dodávkami energie do Evropy posílí celý kontinent a tím i transatlantické vztahy.


Trojmoří, skrze něž se obnovuje spolupráce mezi EU a USA, se jako nezbytný projekt budoucnosti nakonec prosazuje i v povědomí rozhodujících činitelů západní Evropy. Německá ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauerová v říjnu 2020 prohlásila, že je nutné zahájit diskusi o opětovném posílení západního obchodního společenství v reakci na aktivity Číny.


Podle ní by mohla vstoupit do hry například úplná likvidace celních poplatků na lince EU-USA. Podobný transatlantický jazyk je v případě Německa, které se právě v geostrategických otázkách vyslovovalo opatrně, novinkou. Tento jazyk může způsobit, že se nová transatlantická otevřenost, kterou započal projekt Trojmoří, může odrazit a projevit na území celé Evropy. A rovněž v Asii, kde země jako Indie představují pro Trojmoří ideálního partnera pro spolupráci. Indie je totiž nejen demokratická země, ale je rovněž otevřená technologické a civilizační spolupráci s USA.


Dr. Grzegorz Lewicki je polský filosof, sociolog a politolog, autor prací k problematice teorie civilizací a migrace, veřejného sektoru a nových technologií, absolvent London School of Economics a Maastrichtské univerzity, spolupracuje s Akademií válečného umění a Polským hospodářským institutem ve Varšavě, působí i jako konzultant Evropské komise.
https://www.forum24.cz/iniciativa-trojmori-jaky-ma-geostrategicky-vyznam-pro-evropu-a-usa/


Není žádných pochyb, že projekt je výhradně protiruský.
Druhým cílem tohoto projektu je brzdit rozvoj spolupráce mezi Německem, potažmo západní Evropou a Ruskem, a omezovat čínský technologický vliv. Další zvláštnosti projektu je skutečnost, že v jeho ideologií je posílení transatlantických vazeb.


Projekt je výhradně konfrontační ve prospěch třetí strany.


Cíle jsou ambiciozní, ale nakolik takový projekt může být životaschopný? Jak bude zajištěná jeho zdrojová, energetická základna?
Jak bude zajištěná jeho ideologická jednota? Atd. atp. (a tomu podobné). Dostanou státy, které vstoupí do projektu víc suverenity v klíčových pro jejích existenci otázkách?


Zajíštění zdrojové základny předpokládá, že bude zachován fungující finanční systém a projekt dostane podporu od USA. Nakolik je reálné, že dlouhodobě bude zachován Bretton-Woodský system?


Otázka energetického zajíštění je také problematická, protože z jedné strany počítá s plynem z Ruska přes Turecký proud a ze Severního proudu přes Německo. Dálší státy (takové, jako Polsko a Pobaltí) má zajišťovat zkapalněný plyn z USA.


Tady je zajímavý článek o tom, jak Rusko může ovlivňovat toky svého plynu.


"V září Gazprom zastavil vývoz plynu z tureckého proudu do Maďarska přes Rumunsko. Za měsíc bude spuštěna hlavní trasa - přes Srbsko. Pokles dodávek probíhá ve všech směrech exportu ruské společnosti do Evropy, kromě Nord Stream.


Od 1. září Gazprom zastavil vývoz plynu do Maďarska z tureckého proudu - přes Rumunsko. Podle platformy operátorů GTS zemí ENTSOG v prvních dvou podzimních dnech na výstupním bodě Chanadpalota na hranici obou zemí klesly dodávky plynu na nulu. Ačkoli ještě v srpnu to bylo 4,6 milionu metrů krychlových denně."
https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2021/09/03/gazprom-ostanovil-postavki-v-vengriyu-iz-tureckogo-potoka


Zkapalněný plyn USA po spuštění Severního proudu a poklesu ceny bude nerentabelní pro konečného spotřebitele, jelikož bude dražší, což se promítne do zdražení výroby a její konkurence schopnosti.


S ideologií tohoto uskupení, která má být založená na rusofóbií, částečně sinofóbií je vůbec, sranda.


Polské, Pobaltské, Chorvatské, Bulharské, Rumunské některé české a slovenské elity požadavek splňují. Jenomže na úrovni obyvatel je obrázek jiný. Obyvatelstvo není vyhraněné ani protirusky, ani protičínsky. Elity rakouské a maďarské jsou jsou z hlediska rusofóbních a sinofóbních nálad také problematické.
Naopak, ve všech zemích rostou amerikanofóbní nálady.


Prosazování jednotné ideologie pro celé uskupení vidím, jako velký problém, protože žádné uskupení nemůže výdržet na základě nenávistí k někomu. Navíc, ve všech státech potenciálního uskupení existují obavy z polského nacionalismu, který v případě posílení, bude fungovat, jako rozbuška pro neustálé neshody.
Chazin měl dobrou poznámku o tom, že Polsko bylo stvořeno jen kvůli tomu, aby rozbilo jakékoli uskupení, jehož bude účastníkem. Historie to potvrzuje.


Můj názor na projekt Trojmoří je takový, že probíhá pokus o vytvoření jakéhosi kočkopsa, který nemůže mít dlouhého trvání a který se rozpadne přesně v okamžiku, kdy to budou potřebovat globální elity. Co tedy potom? Narychlo začneme vytvářet nová uskupení nebo prosit Rusko, aby se o nás postaralo a vzalo pod svoji střechu? Jaké je riziko, že na našem území vznikne řízený chaos, který uspíší pohlcení tohoto území ze strany islámského chalifátu?


Co řekli v Rusku na iniciativu "tří moří"?
Americká iniciativa tří moří je oživením myšlenky sanitárního kordonu na západní hranici Ruska, řekl tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev.


„Spojené státy nemají zájem o nezávislé evropské státy, proto se dnes snaží vytvářet lokální formáty, které jsou pro ně výhodné i v rámci Evropské unie. Například Iniciativa Tři moří, která konsoliduje země východní Evropy. Je to prezentováno jako konstruktivní integrační formát, ale ve skutečnosti mluvíme o novém protiruském svazu států, “řekl Patrushev v rozhovoru pro noviny Argumenty i Fakty .
https://vz.ru/news/2021/9/21/1120087.html


Pjakin o iniciativě Tří moří z roku 2018
https://www.youtube.com/watch?v=6Zq7MsOJcWw


Doufám, že Irena někde má překlad tohoto videa.


Čí je projekt Trojmoří a proč by měl vzniknout je dobře vysvětleno v tomto článku polského filosofa a politologa Grzegorze Lewického z roku 2020. Raději ho skopíruji celý: Iniciativa Trojmoří: Jaký má geostrategický význam pro Evropu a USA? Středovýchodní Evropa má klíčový význam pro budoucnost světa. A region Trojmoří (Trimarium) dnes naplňuje podobnou úlohu, jakou v polovině dvacátého století hrálo západní Německo. Někteří experti se však dosud mylně domnívají, že Spojené státy dokončí svůj strategický obrat k Asii a přestanou se zajímat o Evropu. To, že se politika USA vzhledem k rostoucí síle Číny znovu soustřeďuje na Tichomoří a Asii a že bude věnovat stále více prostředků na svoji přítomnost v této oblasti, je samozřejmě pravda. Ale právě v souvislosti s touto skutečností nebude zájem Ameriky o Evropu slábnout, ale naopak růst, neboť součástí jejího strategického zájmu o Asii je i pozornost věnovaná Evropě. A jde tu především o tradičně proamerickou střední a východní Evropu, kterou dnes stále častěji označujeme souhrnným názvem Trojmoří. Název Trojmoří označuje oblast tří moří – Jadranu, Baltu a Černého moře – v níž se nacházejí země tvořící východní hraniční pásmo Evropské unie. Od Estonska na severu po Bulharsko na jihu tvoří součást Trojmoří dvanáct členských zemí EU: Bulharsko, Česko, Estonsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko. Všechny tyto země se s výjimkou Rakouska vyrovnávají s dědictvím komunismu, k němuž patří i technologická a logistická zaostalost. Z tohoto důvodu přišly s Iniciativou Trojmoří (Three Seas Initiative), což je projekt ekonomické a energetické modernizace regionu, jehož rozvoj by měl přitáhnout velké investice. Projekt Trojmoří vznikl v roce 2016 z iniciativy tehdejší chorvatské prezidentky Kolindy Grabar-Kitarović a polského prezidenta Andrzeje Dudy. V rámci každoročních summitů Trojmoří členské země a pozorovatelé – mimo jiné USA, Německo, Světová banka nebo Evropská investiční banka – pravidelně rozšiřují oblasti spolupráce. V zájmu usnadnění investic vznikl na varšavské burze v říjnu 2019 tzv. Three Seas Exchange Index. Ještě předtím byl v květnu téhož roku díky péči Beaty Daszyńské-Muzyczké, ředitelky BGK [Bank Gospodarstwa Krajowego, což je státní rozvojová banka] zřízen Fond Trojmoří. Fond, který vytvořila BGK společně s rumunskou EximBank, se zabývá financováním infrastrukturních, logistických a energetických projektů v regionu prostřednictvím soukromých investic. Podle výroční zprávy Mezinárodního měnového fondu pomáhají tyto investice celé Evropě při obnově po pandemii covid-19. Nároky na modernizaci tohoto regionu jsou ovšem obrovské, a to i bez ohledu na nutná opatření, která si vyžádala epidemie – odhaduje se, že v současnosti představují 600 miliard euro. Proto nijak nepřekvapuje, že po pátém summitu Trojmoří v Tallinnu (říjen 2020) se k účasti připojilo Chorvatsko a Slovinsko a že se brzy připojí další země. Příznivý vývoj Iniciativy Trojmoří představuje vodu na strategický mlýn USA, které od počátku projekt podporují, a to nezávisle na politických preferencích. Na summitu Trojmoří ve Varšavě v roce 2017 podpořil iniciativu americký prezident Donald Trump a prostředky na podporu regionu jsou v rozpočtu USA rezervovány i na další léta. V říjnu 2020 – ještě před prezidentskými volbami – podpořil Trojmoří ústy svého poradce Michaela Carpentera rovněž Joe Biden. Už po Bidenově vítězství to potvrdilo i hlasování amerického Kongresu, které 18. listopadu 2020 jednomyslně schválilo rezoluci č. 672 podporující projekty ve formátu Trojmoří i samotnou iniciativu jako strategickou koncepci. V podobném duchu se vyslovují experti strategického plánování spjatí s Demokratickou stranou. Jak potvrdil v rozhovoru s Impact Finance Bart Szewczyk z odboru plánování Státního departmentu (ministerstva zahraničí) USA, bude Biden během svého prezidentství podporovat jednotu Západu ve formátu Trojmoří, NATO a EU. Jaký je důvod jednoznačné podpory Trojmoří mezi republikány i demokraty? Trojmoří představuje jeden z hlavních nástrojů ekonomicko-technologického vlivu USA v Evropě, ale pro Ameriku je rovněž součástí jejího vlivu na politické subjekty v Asii. Přítomnost v této oblasti umožňuje ovlivňovat nejen EU, ale rovněž Čínu, Rusko a – nepřímo – i jiné oblasti ve světě. Trojmoří jako region otevřený americkým investicím zapadá do snahy USA spoluvytvářet evropské standardy 5G – nové standardy síťové infrastruktury. Síť 5G je pro zájmy USA ve světě klíčová záležitost, protože umožňuje informační kontrolu v regionech, v nichž je budovaná a udržovaná. Jinými slovy, každý dodavatel této infrastruktury a poskytovatel servisu může na svých zařízeních sledovat a zaznamenávat pohyb informací. To poskytuje potenciální zpravodajskou převahu. Proto také USA dnes bojují s Čínou ve snaze nalézt pro své síťové produkty co největší odbytiště obzvláště ve strategicky klíčových oblastech světa. Právě přítomnost amerických komponent 5G a technologických gigantů (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft) je zárukou toho, že oblast zůstává pro USA civilizačně a technologicky bezpečná. Působení v Evropě umožňuje Spojeným státům rovněž omezování čínského technologického vlivu, a tedy dosažení cíle, který si stanovily též v Asii. Další důvod pro podporu Trojmoří Američany představuje možnost omezení agresivního chování Ruska, které u hranic s Polskem a Litvou disponuje vojenským předmostím – Kaliningradskou oblastí. Rusko též uskutečňuje vojenské operace u východní hranice EU, které destabilizují a rozkládají Ukrajinu. Jsme v podstatě svědky analogické situace jako ve druhé polovině dvacátého století. Tehdy v Evropě nejvýchodnějšími politickými hranicemi Západu bylo západní Německo, které čelilo tlaku Ruska. Na východ od Německa se nacházelo pásmo komunistických států ovládaných Ruskem. Tehdejšímu západnímu Německu dnes odpovídá Trojmoří jako východní hranice Evropské unie. Podobně uvažují právě USA, které předpokládají, že posílením infrastruktury a procesů u východních hranic EU a dodávkami energie do Evropy posílí celý kontinent a tím i transatlantické vztahy. Trojmoří, skrze něž se obnovuje spolupráce mezi EU a USA, se jako nezbytný projekt budoucnosti nakonec prosazuje i v povědomí rozhodujících činitelů západní Evropy. Německá ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauerová v říjnu 2020 prohlásila, že je nutné zahájit diskusi o opětovném posílení západního obchodního společenství v reakci na aktivity Číny. Podle ní by mohla vstoupit do hry například úplná likvidace celních poplatků na lince EU-USA. Podobný transatlantický jazyk je v případě Německa, které se právě v geostrategických otázkách vyslovovalo opatrně, novinkou. Tento jazyk může způsobit, že se nová transatlantická otevřenost, kterou započal projekt Trojmoří, může odrazit a projevit na území celé Evropy. A rovněž v Asii, kde země jako Indie představují pro Trojmoří ideálního partnera pro spolupráci. Indie je totiž nejen demokratická země, ale je rovněž otevřená technologické a civilizační spolupráci s USA. Dr. Grzegorz Lewicki je polský filosof, sociolog a politolog, autor prací k problematice teorie civilizací a migrace, veřejného sektoru a nových technologií, absolvent London School of Economics a Maastrichtské univerzity, spolupracuje s Akademií válečného umění a Polským hospodářským institutem ve Varšavě, působí i jako konzultant Evropské komise. https://www.forum24.cz/iniciativa-trojmori-jaky-ma-geostrategicky-vyznam-pro-evropu-a-usa/ Není žádných pochyb, že projekt je výhradně protiruský. Druhým cílem tohoto projektu je brzdit rozvoj spolupráce mezi Německem, potažmo západní Evropou a Ruskem, a omezovat čínský technologický vliv. Další zvláštnosti projektu je skutečnost, že v jeho ideologií je posílení transatlantických vazeb. Projekt je výhradně konfrontační ve prospěch třetí strany. Cíle jsou ambiciozní, ale nakolik takový projekt může být životaschopný? Jak bude zajištěná jeho zdrojová, energetická základna? Jak bude zajištěná jeho ideologická jednota? Atd. atp. (a tomu podobné). Dostanou státy, které vstoupí do projektu víc suverenity v klíčových pro jejích existenci otázkách? Zajíštění zdrojové základny předpokládá, že bude zachován fungující finanční systém a projekt dostane podporu od USA. Nakolik je reálné, že dlouhodobě bude zachován Bretton-Woodský system? Otázka energetického zajíštění je také problematická, protože z jedné strany počítá s plynem z Ruska přes Turecký proud a ze Severního proudu přes Německo. Dálší státy (takové, jako Polsko a Pobaltí) má zajišťovat zkapalněný plyn z USA. Tady je zajímavý článek o tom, jak Rusko může ovlivňovat toky svého plynu. "V září Gazprom zastavil vývoz plynu z tureckého proudu do Maďarska přes Rumunsko. Za měsíc bude spuštěna hlavní trasa - přes Srbsko. Pokles dodávek probíhá ve všech směrech exportu ruské společnosti do Evropy, kromě Nord Stream. Od 1. září Gazprom zastavil vývoz plynu do Maďarska z tureckého proudu - přes Rumunsko. Podle platformy operátorů GTS zemí ENTSOG v prvních dvou podzimních dnech na výstupním bodě Chanadpalota na hranici obou zemí klesly dodávky plynu na nulu. Ačkoli ještě v srpnu to bylo 4,6 milionu metrů krychlových denně." https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2021/09/03/gazprom-ostanovil-postavki-v-vengriyu-iz-tureckogo-potoka Zkapalněný plyn USA po spuštění Severního proudu a poklesu ceny bude nerentabelní pro konečného spotřebitele, jelikož bude dražší, což se promítne do zdražení výroby a její konkurence schopnosti. S ideologií tohoto uskupení, která má být založená na rusofóbií, částečně sinofóbií je vůbec, sranda. Polské, Pobaltské, Chorvatské, Bulharské, Rumunské některé české a slovenské elity požadavek splňují. Jenomže na úrovni obyvatel je obrázek jiný. Obyvatelstvo není vyhraněné ani protirusky, ani protičínsky. Elity rakouské a maďarské jsou jsou z hlediska rusofóbních a sinofóbních nálad také problematické. Naopak, ve všech zemích rostou amerikanofóbní nálady. Prosazování jednotné ideologie pro celé uskupení vidím, jako velký problém, protože žádné uskupení nemůže výdržet na základě nenávistí k někomu. Navíc, ve všech státech potenciálního uskupení existují obavy z polského nacionalismu, který v případě posílení, bude fungovat, jako rozbuška pro neustálé neshody. Chazin měl dobrou poznámku o tom, že Polsko bylo stvořeno jen kvůli tomu, aby rozbilo jakékoli uskupení, jehož bude účastníkem. Historie to potvrzuje. Můj názor na projekt Trojmoří je takový, že probíhá pokus o vytvoření jakéhosi kočkopsa, který nemůže mít dlouhého trvání a který se rozpadne přesně v okamžiku, kdy to budou potřebovat globální elity. Co tedy potom? Narychlo začneme vytvářet nová uskupení nebo prosit Rusko, aby se o nás postaralo a vzalo pod svoji střechu? Jaké je riziko, že na našem území vznikne řízený chaos, který uspíší pohlcení tohoto území ze strany islámského chalifátu? Co řekli v Rusku na iniciativu "tří moří"? Americká iniciativa tří moří je oživením myšlenky sanitárního kordonu na západní hranici Ruska, řekl tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev. „Spojené státy nemají zájem o nezávislé evropské státy, proto se dnes snaží vytvářet lokální formáty, které jsou pro ně výhodné i v rámci Evropské unie. Například Iniciativa Tři moří, která konsoliduje země východní Evropy. Je to prezentováno jako konstruktivní integrační formát, ale ve skutečnosti mluvíme o novém protiruském svazu států, “řekl Patrushev v rozhovoru pro noviny Argumenty i Fakty . https://vz.ru/news/2021/9/21/1120087.html Pjakin o iniciativě Tří moří z roku 2018 https://www.youtube.com/watch?v=6Zq7MsOJcWw Doufám, že Irena někde má překlad tohoto videa.

Nevím, zda to jde připojit jako soubor, tak raději kopíruji celý text. Taurusi, pokud něco takto potřebuješ, je nutné mi to napsat na e-mail, já nestačím číst všechny diskuse, tady jsem na to narazila náhodou.


Fond konceptuálních technologií
uvádí
Analytický pořad Otázka-odpověď
Dobrý den Valeriji Viktoroviči.
Dobrý den.
Zdravím naše vážené diváky,
posluchače a kolegy ve studiu.
Dnes je 24.09.2018.
Nejpopulárnější otázka souvisí, Valeriji Viktoroviči,
se sestřelením ruského Il-20 nad Středozemním mořem.
Hlavní otázka: Co to mělo znamenat?
Šlo o náhodu nebo provokaci?
Žádná náhoda a mluvíme-li o provokaci,
tak o provokaci čeho?
Ale to je z hlediska řízení globálních procesů
a složitých sociálních supersystémů.
Budeme-li mluvit o praktické politice a tom,
co je teď nutné udělat, abychom to vyrovnali,
tak je to bezesporu tak, jak řekl Putin: "Vypadá to na řetězec náhodného souběhu okolností."
Odtud také začneme,
přestože je nesporné, že naše ministerstvo obrany vinu připsalo Izraeli a gosudar tu věc potvrdil,
že to prohlášení udělali
v plné shodě s ním.
Oč tedy jde?
S Izraelem máme
dost specifické vztahy.
No on Izrael má v podstatě specifické vztahy se všemi státy světa.
Izrael se nikdy necítí být
někomu v něčem zavázán.
Takže když vyjdeme Izraeli vstříc,
Izrael v tom vstřícnost nevidí.
A když nám jemně naznačili, že možná dodávka
systému S-300 Sýrii, v nich vyvolává znepokojení,
a my jim vyhověli
a ten systém Sýrii nedodali,
tak to byla z naší strany služba,
tato vzájemná úmluva.
Ale ze strany Izraele
je to vnímáno úplně jinak:
„My jim to nařídili a oni to udělali. Nic jim proto nedlužíme, protože jim nepřipisujeme vůbec žádnou váhu.“
A tuto situaci je třeba změnit.
Ale měnit se to musí samozřejmě s plným
porozuměním všem procesům řízení po celém světě
a s plným porozuměním tomu,
co znamená Izrael v globální politice,
a jaké síly jsou na něj navázány.
A tak teď Putin na základě
prohlášení ministerstva obrany,
že plnou vinu za celou tu situaci,
za to, co se stalo, nese Izrael,
bude vycházejíc ze skutečnosti,
že šlo buď o řetězec náhodné souhry okolností,
nebo přinejmenším o neprofesionalitu
tuto věc řešit prakticky.
A k čemu došlo reálně?
Jestliže budeme hodnotit pouze statický obrázek
sestřelení Il-20, tak neporozumíme vůbec NIČEMU.
My musíme pochopit…
Analytika vám musí poskytovat mozaikový obrázek
a všechny procesy spojovat do jednoho bodu,
a ukázat, jak každý prvek zapadá
do tohoto podružnějšího procesu.
Musíme si odvodit, jaký úkol byl řešen bojovým manévrem izraelského vojenského letectva,
kterého se dopustili zcela vědomě tak,
aby ruské letadlo bylo sestřeleno. 17. září mělo být to letadlo
sestřeleno jakýmkoliv způsobem.
Všechno k tomu bylo připraveno
a bylo to skvěle realizováno.
My máme s Izraelem něco jako gentlemanskou dohodu, že jejich letadla necháváme na pokoji.
A znovu opakuji, že z jejich strany je přístup
k nám jako k nějaké podřadné lůze,
vůči které Izrael nemůže
mít žádné závazky.
Znovu zdůrazňuji, že Izrael je fašistický stát a stejný přístup uplatňuje ke všem státům a národům světa.
Přitom je však třeba vědět
jednu prostou věc,
že to sestřelení Il-20 ruského letectva
poškozuje zájmy izraelského národa,
ne těch, kteří řídí, ne státu, ale lidí, obyčejných židů po celém světě.
To je třeba si uvědomovat
a za chvíli se k tomu dostaneme.
Již je velmi dobře známo a na brífinku ministerstva obrany to bylo předvedeno, jak to izraelská letadla zařídila,
aby vystavila naše letadlo
útoku syrské protiletecké obrany.
Ale ještě je třeba vědět následující.
Jakmile bylo naše letadlo sestřeleno, a ještě
ani nebylo jasné, do jaké míry je tomu skutečně tak...
Neboť šlo o úzce známou informaci, která napřed obíhala v úzce specializovaných kruzích,
tedy mezi vojáky, a ještě se nic nedostalo ven na informační kanály,
kde a co se přesně stalo.
Takže všichni informovali jen o tom,
že ruské vojenské letadlo
zmizelo z radarů.
Všichni tedy věděli jen toto,
zatímco v CNN hned zveřejnili,
a to bezprostředně poté, co to letadlo spadlo,
okamžitě zveřejnili zprávu, kde prohlásili, že ruské
letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou.
Nikdo ještě nic nevěděl
a v CNN to zveřejnili.
Dobrá, Američané díky svým vojenským možnostem v kosmu mohli vidět, jak to letadlo bylo sestřeleno.
To je možné,
ale je zde ta otázka času.
Napřed to musí být oznámeno
veliteli pohotovostní služby,
že ruské letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou.
Ten pak musí podat hlášení,
které se po služebním žebříčku musí dostat
až k ministru obrany a prezidentu USA.
Než tam to hlášení přijde a než se tam nahoře rozhodnou,
že to má být zveřejněno, musí uplynout určitá doba.
A jestliže CNN informuje, že ruské letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou bezprostředně poté,
kdy to letadlo spadlo, tak to znamená,
že ta zpráva o sestřeleném letadle
byla v CNN připravena předem, a jakmile
k tomu došlo, dostali jen pokyn s tím jít ven.
Jinak to být nemohlo.
Dokonce i kdyby CNN měla
svou vlastní kosmickou rozvědku,
tak jen k přijetí rozhodnutí ve vlastní informační struktuře o všem horkém a protiruském,
co jde okamžitě na obrazovky,
by muselo uplynout více času.
A uplynulo přesně jen tolik času, kolik potřebuje člověk,
který už ty informace má, a kterému jen nahlásili:
„Už ho sestřelili“, aby zvedl telefon
a řekl: „Zveřejněte to!“ To je vše.
Takže o žádnou náhodu
zde jít nemůže.
A znovu opakuji, že to letadlo mělo
být sestřeleno přesně sedmnáctého.
A než se k tomu dostaneme.
V jakých podmínkách došlo
k sestřelení toho letadla?
U nás v zemi probíhaly velice
složité volby, velice složité volby.
Ve výsledku přijímání penzijní reformy utrpěla vládnoucí politická strana zdrcující porážku.
A to i přitom, že lidé hlasují, jak jsem říkal minule,
že lidé hlasují pro stabilitu, za své vyhlídky,
že nehlasují za vládnoucí
stranu jako takovou.
Jim je jedno, kdo je tím hlavním, když vidí perspektivu dalšího rozvoje a vyhlídky ve svém životě,
za daných podmínek
nějakou možnost změny k lepšímu.
Když tedy vidí, že není z čeho vybírat,
tak raději zachovají stávající stav,
protože je to z jejich hlediska
lepší, jak to funguje teď:
"Když přijde někdo staronový, a začne zavádět nějaké své pořádky, budu mít zbytečné problémy."
Jenže vládnoucí strana jako taková
je klanově-korporativní skupina.
Ve výsledku operace, kterou provedla,
kdy veškeré úřednictvo,
kdy všichni úředníci dali Putinovi s ohledem na penzijní reformu ultimátum,
že ta penzijní reforma prostě musí být přijata!
Protože potřebovali zničit Putinovi jeho rating.
To je zaměření různých těch
metodiček státního departmentu.
Když jsou zveřejňovány nějaké materiály,
tak způsob jejich prezentace není bezúčelný.
Jestliže lidé mají alespoň nějaké pochybnosti o prezidentovi, o jeho činnosti,
tak aby je to znepřátelilo.
A jestliže prezidenta podporují,
jeho budovatelskou činnost,
tak aby alespoň na nějakou
dobu zaujali neutrální pozici,
aby se Putin nemohl opřít o obyvatelstvo, o skupiny, které ho podporují při uplatňování globální politiky,
při uplatňování vnitřní politiky,
při uplatňování vnější politiky.
Takže probíhalo uvědomělé podkopávání Putina,
jeho vyjednávacích pozic se všemi,
jak s podpindosníky u nás v zemi,
tak i s podpindosníky v Evropě
a také samozřejmě se státní
elitou v USA a globalisty.
K tomu je potřebné podkopat
Putinovu autoritu a probíhá to všude.
V dané situaci chci říci následující,
když včera prohráli v…
…v Chabarovském kraji a Vladimirské
oblasti, tak to nebylo vítězství LDPR.
V prvním i druhém případě byli vybráni spolehliví sparingpartneři,
kteří si nečiní nárok na řízení
oblasti, kraje, vůbec žádný.
Byli vybráni tak, aby jim
jen nahrávali ve společné hře.
A výsledky činnosti jak Šprota,
oj Športa, omlouvám se, přeřekl jsem se,
tedy jak Športa,
tak i Orlové byly takové,
že lidé byli prostě pobouřeni
a hlasovali vlastně přímo proti nim,
za kohokoliv jiného,
jen aby to zase nebyli oni.
A proč? Protože doufají, že ti, kteří nahradí tyto zcela rozumově vyšinuté jedince,
budou lidé, které se prezidentovi, gosudarovi podaří zapojit do státní politiky obnovy státu.
Protože tyhle už nemohou ani cítit.
Když si vezmeme třeba Orlovou.
Všichni už asi zapomněli na Přímou linku
s prezidentem. Pamatujete, co tam Putin udělal?
Začal do ní zapojovat guvernéry. Už jsem říkal,
že se jednalo o velice závažný řídící manévr.
Tímto manévrem vstoupil Putin do konfrontace s celým úřednickým aparátem a udělal to ve jménu Ruska.
Pamatujete, jak se Orlova zatvářila,
když jí přímo do očí řekli, že lže?
Že lže lidem, že lže prezidentovi?
Když jí přímo vytýkali její práci, že fakticky nic nedělá? Šlo tam o nemocnici.
Viděli jste její obličej?
Když si jakýsi dobytek
dovolil něco jí vytýkat?
„Já půjdu do voleb, budu vám mazat med okolo huby, jak vše bude napraveno,
a to vám, vy dobytkové,
přece musí stačit.“
To je její postoj.
Tady si povšimněme, jak moc nerozumí řízení,
jak moc jsou nebezpeční pro stát.
Podívejme se na Športa, který si vybral
ideálního sparingpartnera, prostě ideálního.
A přitom političtí technologové…
Mimochodem, on si myslí, že když zaplatí peníze,
tak političtí technologové všechno zařídí.
Jenže ti političtí technologové jsou tupí, nic neumí a Šport si vybral samé…
Promiňte, ale já prostě nevím, jakou úroveň intelektu mají ti političtí technologové, kterým zacvakal Šport.
Jen si to představte, viděli, že v prvním kole ten člověk nabral procenta
porovnatelná se stávajícím
guvernérem, dokonce i vyšší.
Dohodli se s ním, že mu bude dělat zástupce, ale přitom mu nepřikázali, aby stáhnul svou kandidaturu.
Jakým debilem musí
být ten politický technolog,
když vidí, že protestní hlasování se již plně projevilo a že jestliže chce vyhrát,
musí se dohodnout
se třetím a tohoto vyřadit?
Že musí odstoupit, protože lidé přijdou a budou pro něj hlasovat, protože mají naději zbavit se Športa?
Ale oni to nepochopili. Mysleli si, že prostě provedou svou kampaň, ta procenta zmizí
a navíc si u lidí udělají
dobré oko,
že si stávající guvernér vzal jako zástupce druhého člověka v seznamu,
s druhým volebním výsledkem.
Já chápu, že ti političtí
technologové jsou debilové,
ale jaký debil musí být sám Šport,
který na ně vsadil a ještě jim zaplatil?
On nepochopil
ani tuhle jednoduchou věc!
Ale vždyť ten kdo řídí a využívá tyto politické
technology, musí sám také těm procesům rozumět.
Oni jsou jen nástrojem, který
realizuje to, co on sám chápe.
Takže jestli si myslíte, že ti guvernéři odpustili Putinovi, že je takto postavil tváří v tvář lidem, tak se mýlíte.
Celý ten úřednický aparát předvedl
svým hlasování pro penzijní reformu,
že Putina smrtelně nenávidí
a budou mu podrážet nohy ze všech sil.
A teď mám otázku.
Jakou vyjednávací silou disponuje Putin na vnějším okruhu,
na mezistátních jednáních s globalisty, když se mu zde ve státě formuje majdanová revoluce?
Co se stalo 22.09.2018? Proběhly mítinky proti penzijní reformě.
A co problesklo v řadách KPRF?
Jaká to byla symbolika?
Pěstička.
Pěstička se tam zablýskala.
Symbol všech barevných revolucí, které
organizoval státní department v celém světě.
KPRF známe. Musí se spojit
s Američany, aby svrhli Putina.
A Gennadij Andrejevič se vůbec netajil tím, že před volbami do Státní dumy byl na návštěvě u velvyslance USA,
aby si převzal instrukce, jak vést předvolební kampaň. Jen si vezměte tu situaci.
Jen si vezměte tu situaci. Velvyslanec jakékoliv země je jen úředník,
který sám musí hledat cesty, jak komunikovat se státními úředníky toho státu,
do kterého přijel a s politickými
lídry daného státu.
On přece nemá takové postavení,
aby si k sobě někoho povolával,
aby k němu chodil lídr
vedoucí opoziční strany.
Dovedete si představit něco
takového někde ve světě? Ne.
Naopak velvyslanec USA měl prosit Gennadije Andrejeviče Zjuganova o schůzku
a přijít k němu na jeho území,
na generální sekretariát KPRF.
A jak to proběhlo?
Nějaký tajemník houknul a řekl:
„Zjuganove, naklusej k velvyslanci.
A hotovo. A Gennadij Andrejevič si povytáhl kalhoty a okamžitě vyrazil:
„Vždyť si mne pozval sám velvyslanec USA, mě, zástupce nějakého pitomého Ruska/Raški,
té ruské lůzy…“
Mimochodem, jeden ze Zjuganových
zástupců má takové příjmení - Raškin.
A byl to mimochodem právě on, Raškin, který
vyváděl lidi do ulic na revoluci drahých kožichů,
protože jim chyběl dav.
A tak dovedli zblbnuté lidi
na Bolotné náměstí.
Co to tenkrát mělo být
za revoluci? Sněhová?
Můžeme se bavit o Gennadiji Andrejeviči,
jak tam běhá, ale co mu zbývá, že?
Vždyť jak ho do jeho funkce dosadili,
tak zítra může americký velvyslanec říci:
„Tys ke mně nepřišel?
Chceš dělat proruskou politiku?
Tak to promiň, ale zaprvé končíme s tvým financováním a zadruhé se zítra bude konat stranický sjezd,
na kterém bude zvolen Kašin nebo Raškin. Ten, koho si zvolím.
Nebo třeba Meľnikov.
Ten přece hezky ohnul hřbet.
Předvedl, že zákonodárný proces Ruska není vůbec důležitý, když vstupuje páníček!
A on velmi dobře ví, že tím páníčkem je jakýkoliv
úředník USA, a to i pro ty nejvyšší činitele v Rusku.
Takže na koho ukážu,
ten to bude.“
A tak Gennadij Andrejevič běhá.
A kdyby mu šlo o zájmy státu, tak by mimochodem mohl nalézt podporu u Putina
a zůstal by i předsedou,
generálním tajemníkem strany
a ta strana by začala
bránit ruské zájmy.
Jenže pro Zjuganova je důležitější svrhnout Putina, protože si to přeje jeho páníček, USA.
Podíváme se na odstoupení
stávajícího guvernéra Chakasie Zimina.
Tam tedy bude
ve druhém kole KPRF.
Bylo přijato správné rozhodnutí
– zrušení výsledků voleb.
A jak reaguje kandidát KPRF?
Obrátil se k soudu: „Blázníte? Nás nezajímá vítězství
ve volbách, nás zajímá barevná revoluce.
Já se k moci musím dostat nelegitimně
a potřebuji rozvířit tu revoluci.“
To znamená, že ve státě zvedají
napětí v širokém záběru.
A vyznamenaly se přitom mnohé síly.
Mnozí tak lidem
předvedli, kdo je kdo.
Protože, ještě jednou opakuji, jedny lidi potřebovali postavit proti Putinovi
a ty druhé přimět k tomu, aby zůstali alespoň neteční a Putin tak neměl podporu.
Putin teď musí vynakládat
veškeré síly.
A teď přejdeme… Za těchto podmínek,
kdy Putinovi cíleně vytvářejí,
kdy vytvářejí podmínky pro oslabení jeho vyjednávací pozice, aby neměl ve státě podporu...
Vždyť tyto podmínky jsou
vytvářeny kvůli něčemu.
A proč tedy mělo být to letadlo
sestřeleno právě 17. září?
Napřed uvedu řadu datumů,
které mají bezprostřední souvislost
se sestřeleným letadlem.
Takže 17. září roku 1394 francouzský král Karel VI. svým výnosem vyhnal židy.
Rok 1787, na ústavním konventu byla v USA přijata ústava USA.
Rok 1793, ve Francii byl přijat zákon o podezřelých, který vyhlašoval nepřáteli lidu všechny,
kteří nedostali osvědčení
o spolehlivosti.
Rok 1794 Kościuszkovo povstání,
tedy přesněji bitva u Krupčic,
která skončila vítězstvím ruské armády.
To Kościuszkovo povstání probíhalo
od března do listopadu 1794.
Rok 1922.
V Berlíně se konalo první veřejné promítání
zvukového filmu. O čem to teď vůbec mluvím?
Rok 1922. V Moskvě se konal v Rusku první rádiový koncert, který zahájil začátek vysílání Rádia Moskva.
Tak o čem to mluvím?
Někdo moc chytrý se teď
zase ozve: „To je zase konspirace.“
Skutečně, konspirologové taková data okamžitě udělají svými ikonami
a řeknou, že to právě od nich
se odvíjí prostě všechno.
A když se na to podíváme
beze vší té konspirologie.
Zdalipak ti lidé, kteří by ta data použili ve svých konspiračních teoriích, vůbec něco vědí o životě?
O využívání rituálu v obyčejném životě?
Co například narozeniny?
Když jdou na oslavu narozenin, tak vybírají dárek,
přemýšlí, jaký tam pronesou přípitek,
jaké květiny tam
darují ženě a tak dále.
A jak je to všechno podmíněno?
Všechno se to pojí k určitým datům,
zda je to zvykem či není, co se tím dává najevo.
Každý signál v životě na něco poukazuje,
opírá se o něco z minulosti
v souladu s druhou prioritou
zobecněných prostředků řízení,
s tou chronologickou,
a jinými slovy matričně-algoritmickou.
O tomhle ať ti lidé popřemýšlejí.
Ale my teď nemluvíme o tom.
O tom bychom mohli mluvit a mluvit, my se ale musíme vrátit k tomu,
proč bylo to letadlo
sestřeleno právě sedmnáctého?
Lidé, kteří jsou v životě pozornější,
si řeknou: „A co stalo toho sedmnáctého u nás?“
Sedmnáctého se u nás stalo následující.
Uskutečnil se brífink ruského ministerstva obrany o nových okolnostech sestřeleného Boeingu nad Donbasem.
Sedmnáctého měl Putin
jednání s Erdoganem celé 4,5 hodiny,
které skončilo dohodou
o deeskalaci zóny v Idlibu,
napětí v zóně v Idlibu.
Sedmnáctého Merkelová rozhodla, že šéf vnitřní kontrarozvědky musí skončit.
Všechny tyto události tedy mají
již očividnější vztah k tomu, co se stalo...
...v Sýrii, se sestřelením
našeho letadla.
Jen si to vezměte. Ta příčina, proč Merkelová chce, aby skončil,
je její nesouhlas s jeho výkladem událostí v Saské Kamenici/Chemnitzu a otázek s tím spojených.
Tedy s otázkou migrace.
Kde se vzala ta migrace?
Je výsledkem arabského jara,
které rozpoutaly USA,
a které vyvolalo pohyby obyvatelstva,
kdy se pokusili Evropu zaplavit migranty.
Ti migranti na základě principu multikulturalismu přišli „s vlastním řádem do cizího kláštera“
a všichni obyvatelé
toho kláštera teď musí plnit,
nebo přinejmenším nepřekážet
plnění řádu došlých cizinců.
To znamená, že je všechno
obráceno vzhůru nohama.
A o čem se domlouval Erdogan?
Zbyla jediná „oficiální teroristická
zóna“ v Sýrii v Idlibu.
Protože například teroristická zóna v Al-Tanfu má status americké vojenské základny.
Takže zbyla ta oficiální
teroristická zóna v Idlibu.
A byl připravován útok,
pokud jste na to nezapomněli,
tak byl připravován rozsáhlý útok
západní koalice na Sýrii, dojde-li...
...k útoku na Idlib.
V Idlibu jsou koncentrováni
poslední oficiální teroristé ISIL.
A dopustit tak jejich likvidaci nemůže
americká státní elita už z podstaty věci,
protože by to byl začátek stabilizace v celém regionu. To nemůže americká státní elita připustit.
Také proto, že je to ventil napětí v USA a jsou tím řešeny problémy zdrojového zajištění USA, díky válkám.
A my jsme našli možnost, jak se se státem NATO dohodnout na kompromisním řešení,
které sice nic neřeší, ale v daném okamžiku, za těchto podmínek,
kdy svět stojí na hraně 3. světové jaderné války…
Pamatujete, jak USA slibovaly, že v případě,
že ruská a syrská armáda zaútočí na Idlib,
tak USA budou bránit své spojence
a zaútočí i na ruskou armádu?
Američané to slibovali, že dojde-li k útoku na teroristy v Idlibu, tak USA zaútočí na ruskou armádu!
A teď se znovu zamyslete nad tím totálním ultimátem a destabilizací situace v Rusku.
Jak má potom Putin
tyto věci řešit?
Lidé často říkají,
kdo co mohl či nemohl udělat.
Podívejte se napřed, co se děje uvnitř státu,
jak Putina podrazili tou penzijní reformou…
Někdo ho snad podpořil?
KPRF vyvádí lidi na mítinky
proti penzijní reformě.
A co udělal Zjuganov pro to, aby tato
penzijní reforma nebyla prováděna?
Přihrával jim k ní!
Místo toho, aby kladl důraz na ekonomickou stránku té věci
a předvedl ekonomickou bezúčelnost
tohoto návrhu zákona, tak jenom úpěl:
„Udělejte to a udělejte ono.“
A vláda je u nás vládou
drancujících marodérů.
Ta vláda není schopná
vyřešit jediný praktický úkol.
Je to vláda, která jen přemýšlí o tom,
jak koho kde ještě víc zdanit,
protože jejich filosofie
je filosofií marodérů.
Když třeba francouzská armáda
ustupovala z Moskvy,
tak ti první získali všechno, ti druzí to, co zbylo po těch prvních,
a ti poslední, kteří šli až za nimi,
ti už jen hladově paběrkovali.
Stejně tak ta vláda „liberastů“ napřed brala to, co bylo ve velkém.
V už rozkradené zemi.
Speciálně jsem uvedl ten příklad
návratu po staré smolenské cestě,
kdy už bylo všechno podstatné rozkradeno, stát byl rozkraden.
Ale ještě někde něco zůstalo, co se dá vzít.
Tak vybrali daně, někde něco zvedli.
Další krok.
Teď už budou brát i to, co předtím nechali,
co dříve přehlíželi, tím teď vezmou zavděk.
A budou už chtít platit doslova za všechno: „Vy doma pečete cukroví?
A proč za to neplatíte? Pěstujete si na zahradě jablka? Kráva vám dává mléko?
Takže pár litrů pro vás
a za zbytek musíte zaplatit.“
Jsou to marodéři!
Oni nic jiného neumějí.
Dále budou vymýšlet daně
za déšť, daně za slunečný svit.
Oni nic jiného neumí. Za vzduch, za všechno. Oni neumí řídit.
Proč se tedy Gennadij
Andrejevič neuplatní zde?
Vyřešili bychom problém s tou liberální vládou.
Bojuješ o to, abys tam dostal Glazjeva?
Vždyť jsi měl všechny karty na ruce!
Možnost mluvit z tribuny!
A nic jsi neudělal! Ty děláš jen všechno pro to, abys lidi popudil proti Putinovi.
Takže se vrátíme.
A v těchto podmínkách, když u nás veškerá ta kompradorská elita, všichni ti úředníci
vystupují proti Putinovi.
Jak má potom Putin jednat s Erdoganem?
A proto to také trvalo celých 4,5 hodiny toho nejobtížnějšího vyjednávání.
Velice obtížného.
Protože Erdogan jednoznačně využije vnitřní nepořádky,
aby si tím vylepšil své vyjednávací pozice.
On sám má velice špatné vyhlídky.
Ale možnost využít vnitřní problémy Ruska mu poskytuje trumfy při vyjednávání.
Takže komu nahrává Gennadij Andrejevič? Gennadij Andrejevič si přeje, aby u nás nepadaly bomby?
Tak proč tady organizuje majdan?
A všechno to má triku KPRF. Jen se podívejte na jejich lídra v Chakasii.
Je stejný majdanista, je stejný podpindosník.
Také si přeje, aby se náš stát zalykal krví.
Jen aby jeho páníčkové
v Americe byli spokojení.
Takže šlo o velmi těžká
jednání s ústupky.
Ten problém to jen odložilo, ale vyřešilo
to to hlavní, neustoupili jsme ze svých pozic.
Turecko si nás neosedlalo a do NATOvské koalice to s ohledem na ten útok vneslo rozkol.
A tam toho na Turecku závisí velmi mnoho, záleží toho na nich mnoho.
USA nebudou nikdy bojovat, bude-li jim
hrozit úhona, nepřijatelná úhona.
A pro ně je nepřijatelnou úhonou už těch 30 výsadkářů, co padli v Somálsku.
Veškeré to chrabré americké vojáctvo vzalo nohy
na ramena, naplnili letadla a vrtulníky a vypadli.
Přece tam nebudou bojovat, když je tam mohou zabít?! Je, vojáky! A v boji!
A ještě v takových počtech.
Putin na diplomatickém
základu převezl...
Nepřevezl Erdogana,
ale státní elitu USA.
Vytvořil jim problémy,
které museli začít řešit.
Dobrá, to sestřelené ruské letadlo mohlo
posilovat Erdoganovy pozice,
Erdogan možná věděl,
že to letadlo bude sestřeleno,
ale jak s tím souvisí to odvolávání německého šéfa vnitřní kontrarozvědky a ten brífink?
Cožpak byl naplánován brífink a oni
se hned rozhodli nám dát za vyučenou?
Co tím vlastně bylo vysláno za signál?
Jak ho máme chápat?
Tak především k tomu brífinku.
Brífink byl obyčejnou rutinou
při realizaci vlastního řízení.
My nesmíme Západ nechat zapomenout
na zločin, kterého se dopustil.
Nesmíme! Musíme celou dobu udržovat ten proces v horkém režimu
s možností zorganizovat mezinárodní tribunál
s odsouzením těch, kteří to letadlo sestřelili.
A kvůli tomu nesmíme přijít
se všemi informacemi najednou.
Musíme je v určitých časových
úsecích po troškách zveřejňovat.
A povšimněte si.
Teď ti šíleně inteligentní
analytici, obzvláště ti ukrajinští…
Mimochodem, k těm ukrajinským analytikům. Mnozí se smějí Kovtunovi.
Proč? Pro ty jeho debilní řeči.
A proč se tedy nesmějeme Kudrinovi?
Šuvalovovi? Medvěděvovi?
Golikové? Rogozinovi?
Vždyť oni mluví úplně stejně jako Kovtun, jen více zaobalenou formou, aby to znělo přijatelněji.
Kovtun mluví úplně bez obalu: "My jsme pod kontrolou USA a musíme obsluhovat jejich zájmy."
Ale úplně to samé říkají bez výjimky všichni představitelé té „liberastní“ vlády, všichni!
Ale lidé se smějí Kovtunovi.
Protože je to dovoleno?
Nebo protože nechápou,
co říkají ti druzí?
Ale jejich jednání přece vypovídá o tom, že jsou to zabijáci Ruska.
Jsou to marodéři a snaží se Rusko dorazit.
Nabiullinova dělá všechno pro to, aby Rusko zničila!
Společně s Vysokou
školou ekonomiky.
Mám na mysli Nabiullinovou společně s VŠE,
ti dělají všechno pro to, aby Rusko zlikvidovali.
Takže k těm analytikům
a k tomu brífinku.
„Už jste zapomněli? Dříve jste to letadlo měli pořád na tapetě.“
„Ano bylo a nikam nezmizelo. Máme informace a máme údaje z objektivní kontroly. Všechno máme.“
Jenže je prostě nutné postupovat krok za krokem. Ať jen si každý vykřikuje, co ho napadne.
Všechno to bude pečlivě archivováno.
Tvrzení všech v té věci budou uložena, a potom…
Oni na to už pozapomněli,
myslí si, že už je to odbytá záležitost
a je tedy možné tvrdit cokoliv, ve světle měnících se nových událostí.
Jenže my držíme laťku,
proto byl ten brífink.
A kvůli tomu brífinku, který byl obyčejnou rutinní záležitostí, nebylo nutné to letadlo sestřelovat.
Takže šlo o nějaký jiný vzkaz?
A k čemu ještě došlo 17. září? Já to povím.
Tu událost zná v Bělorusku každý.
A každý občan Běloruska
také hned pochopil, o čem je řeč. 17. září roku 1939 je datum
sjednocení západního Běloruska
se sovětským Běloruskem
a západní Ukrajiny se sovětskou Ukrajinou.
Jedná se o den sjednocení.
Šlo o začátek osvobozujícího
pochodu Rudé armády poté,
co se Polsko zhroutilo a vláda utekla
ze země, žádný stát tam už nebyl.
My jsme v souladu s rozhodnutím globálního řízení zosobněného britskou korunou…
Pamatujete se na tu Curzonovu linii,
lorda Curzona? My došli přesně k té linii.
A co nám nabízelo Německo?
„Berte si toho více, jen víc.“
Jenže nač by nám byla konfrontace?
My jsme toho vzali přesně tolik, nač byla právní dohoda,
kterou bylo možné předložit globálnímu řízení.
A jak to všechno souvisí
se sestřeleným letadlem?
Otázka obnovy SSSR,
Ruska v nové podobě,
tedy velkého Ruska v nové podobě je už
pro všechny daností, která je očividná.
Politika, kterou vede Putin, dělá Rusko,
ruský svět přitažlivým pro celý svět.
Celý svět, všechny normální
tvořivé síly vidí v Rusku
základ pro zachování své kulturní identity, národní kulturní identity.
A v souladu s tím integrační procesy
okolo Ruska, obnovy SSSR,
nabírají na obrátkách.
A teď jsme došli ke komu?
K Alexandru Grigorjeviči Lukašenkovi,
se kterým také bylo vedeno velmi obtížné jednání. Cožpak Lukašenko to nevidí?
A co jeho spojenci z KPRF, kteří stejně
jako Lukašenko slouží podpindosníkům?
Nesnaží se tady snad o vyvolání majdanu a vydobytí Lukašenkovi lepších vyjednávacích pozic?
Snaží a jak.
Takže ten datum 17. září
nebyl zvolen náhodně.
Bylo to načasováno přesně na toto datum sjednocení západního Běloruska s tím sovětským,
západní Ukrajiny s tou sovětskou.
Chtěli předvést: „Vy si myslíte, že vám všechno vychází, ale my zařídíme,
že se rozhádáte
s vlastními spojenci.“
Je to jazyk symbolů.
Ale je i praktický jazyk,
právě v této oblasti.
Bez Ruska by se Sýrie neudržela.
A k tomu, aby umožnil Rusku
účast v syrské válce,
globální prediktor podnítilo to, že centrum
koncentrace řízení, které vytváří v podobě Íránu,
svůj úkol nezvládá.
Írán nevyhrál nad ISIL a nevytlačil
ho do Evropy a do Ruska,
protože americká státní elita nedodržela pravidla hry
a místo oslabování ISIL stále víc a víc posilovala
a Írán neměl dost sil, aby ho porazil.
Ale on ani předtím neměl
dost sil, aby porazil Irák.
Kvůli tomu musela Irák smést zase západní koalice, aby Írán mohl pokročit.
A dále tu máme Sýrii.
V Sýrii se Rusko zapsalo natolik dobře, natolik stabilně, že si Írán nemůže činit nároky na to,
aby se stal centrem koncentrace řízení,
dokud je Rusko v Sýrii v takto získané kvalitě.
Írán nedokáže splnit svou úlohu centra
koncentrace řízení, dokud je tam Rusko.
Protože dokud je tam Rusko,
tak jim neumožní splnit hlavní úkol
při budování nového
centra koncentrace řízení,
kterým je likvidace státu Izrael
s celým jeho národem.
Rusko to nedovolí udělat, ať už má izraelská vláda k Rusku jakýkoliv vztah.
Ať už jsou tam jakkoliv přesvědčeni, že to oni rozkazují
a Rusko jen vykonává, jako všechny ostatní státy světa.
Nesmíte si plést stát s národem.
Ať už mám k Jakovu Kedmimu jakýkoliv vztah,
tak on bojuje z plných sil za svůj stát, národní stát.
Bohužel je však ve státním
řízení takových jako Kedmi málo.
Ale zato jsou tam lidé, kteří stejně jako ve varšavském ghettu, které si židé připomínají s hrůzou,
plnili úlohu židovské policie,
která pomáhala ostatní židy likvidovat.
Stejně tak je ve státním
řízení Izraele dost lidí,
kteří jsou zcela bez skrupulí připraveni
zlikvidovat izraelský národ společně se státem,
kvůli dosažení jiných cílů.
Takoví provokatéři to dělali vždy a likvidaci těchto židů nazývali odsekáváním suchých větví.
Nás chtějí zatáhnout do tohoto scénáře.
Podstata spočívá v následujícím.
Rusko se stalo pro celý svět příliš
přitažlivé, k Rusku se začínají všichni upínat.
Rusko se stalo centrem
koncentrace řízení.
Putinova politika přispívá k obnově suverenity Ruska, k nárůstu jeho ekonomické a politické síly.
Je tedy třeba spustit v Rusku takové procesy,
které by to Putinovi dělat znemožňovaly
a na vnějším okruhu
zcela obrátit situaci.
Jak ta situace se sestřelením našeho letadla Il-20 souvisí s teroristickým činem v Ahvázu v Íránu?
Přímo.
A teď se dostáváme k tomu, co řeší ten úkol,
teď už z hlediska praktické politiky.
To, co to řeší v praktické politice, je plným odůvodněním toho, co jsem říkal,
proč k tomu došlo přesně 17. září.
Mimochodem 17. září, nehledě na to, že je to v Bělorusku velice symbolické datum,
a je po něm pojmenováno
mnoho ulic, náměstí…
Na Ukrajině například znám jen jedno město, kde je ulice 17. září,
v Berďansku, nikde jinde jsem
se tam s tím nesetkal.
Ale v Bělorusku je jich celá řada,
je jich tam hodně.
A když je třeba dělat si oko u lidí, tak si Alexandr Grigorjevič na 17. září vždy vzpomene,
a když si myslí, že dobytek je možné ignorovat, tak na něj zapomíná.
V tomto roce například
to bylo takové nijaké.
Když se setkal s pracujícími ve fabrice,
tak kolektivu při této příležitosti popřál.
A proč nepopřál celému
národu Běloruska?
Protože sleduje jiné cíle. A integrační procesy do jednotného státu jeho cílem nejsou.
Takže co se děje?
Írán tedy nezvládá úkol,
který mu byl uložen,
aby se přirozeným způsobem
proměnil v centrum koncentrace řízení.
ISIL porazilo Rusko.
Zároveň se tím v tomto regionu Rusko stalo centrem koncentrace řízení
a všichni si povšimli: „Podívejte se! Všechny
konfliktní strany, které jsou mezi sebou rozhádané,
ty všechny s Ruskem mluví.“
Protože Rusko je centrem koncentrace řízení.
Takovým státem se měl stát Írán, jenže to nedokázal.
Rusko je odtamtud možné odstranit
a někde nějak zatlačit…
Jenže potom vyvstane otázka, má vůbec Írán zdroje na splnění vytyčeného úkolu?
Dokáže zničit Izrael?
A ukazuje se, ano má, ale bude se jednat o Pyrrhovo vítězství,
po kterém bude otázka jeho zformování
v centrum koncentrace řízení zcela pasé.
A tak se zase do popředí
dostává Rusko.
Jak by tedy mohli zařídit, aby se Rusko změnilo v opici,
která bude pro páníčka tahat kaštany z ohně?
Realizací geniálního plánu.
Agentura globálního prediktoru,
která je tam infiltrována v podobě spáčů,
bude americkou státní elitou aktivována,
aby provedla provokaci
proti Rusku.
Dojde k sestřelení letadla a vše tak bude směřovat ke konfrontaci mezi Ruskem a Izraelem.
Rusko může totiž
převálcovat Izrael raz dva.
V Rusku je velké procento
židů v řídících funkcích
a úřednictvo jako jeden muž
dá Putinovi ultimátum.
Potom Rusko exploduje zevnitř
v důsledku barevné revoluce,
kterou povede Gennadij Andrejevič Zjuganov
a přestane být subjektem koncentrace řízení,
kterým se naopak stane Írán.
K tomu, aby měl Írán důvod dál jednat,
poslouží ten teroristický útok v Ahvázu.
Rusko má tedy místo
Íránu zlikvidovat Izrael,
vysloužit si tak plnou odvetu
židovské diaspory z celého světa,
zhroutit se jako stát, rozpadnout se na větší počet menších celků
a Írán má přijít k hotovému
a stát se centrem koncentrace řízení.
Jednoduchý a geniální tah.
Buď máme vstoupit do konfrontace s Izraelem
kvůli Íránu, nebo s Íránem kvůli Izraeli.
V obou případech Rusko stejně prohraje
s následující explozí uvnitř Ruska.
A Putin vymyslel unikátní způsob, jak z této zkušeně rozestavené pasti vyklouznout,
ale není to vyřešeno s konečnou platností.
Putin musí mít v Rusku širokou národní podporu,
jestliže jí mít nebude, zalkneme se krví.
My, Rusko jsme odsouzeni k likvidaci.
A když budeme vykládat, že Putin handluje se svou autoritou... A kde se ta autorita vzala?
On tam něco plácá o penzijní reformě, posmrkává nosem, mohl by s tím prý přijít i jindy.
Zalkneme se krví!
Takže to sestřelení sedmnáctého je signál
v symbolické rovině: „Žádné obrození Ruska nebude.
Ten let, který jste si naplánovali, bude
přerušen v důsledku široké vlny provokací
a do střetu půjdete
se svými vlastními spojenci.“
Jak se to teď pokoušeli
vyprovokovat v Sýrii.
Ale máme tu skvělé dnešní prohlášení ruského ministra obrany. Je prostě perfektní.
Přesně tak, jak to řekl, je zapotřebí postupovat.
Kdo to nepochopil, já to teď komentovat nebudu.
Ta odpověď byla dost rozsáhlá.
Je tam mnoho souvislostí,
nelze prezentovat statický obrázek.
Jedná se o procesy.
Co je zajímavého na procesu?
V procesu každá akce jakéhokoliv subjektu řízení
ve vztahu k jinému procesu zásadně mění pozice.
To ovšem neznamená, že tyto procesy
nejsou ve vzájemné součinnosti.
Jedná se o obrázek,
který je neustále v pohybu.
A hodnotíte-li to z hlediska statických obrázků, tak to dopadá:
„Vy jste tehdy něco řekl,
a ono se to tak nestalo.“
Protože tu je akce a protiakce a musíte vidět ten proces, ne obrázek.
To je analytika. Všechny teoretické základy jsou vyloženy, v podstatě by o analytice mohla být napsána kniha.
O tom, co je to analytika jako příručka. Protože všechno,
co je dosud o analytice napsáno, je celkem na nic.
Ke druhé otázce od Leonida.
Valeriji Viktoroviči, vy hodně mluvíte
o boji státní a globální elity v USA.
Ano.
Nejednou jste upřesňoval, že v USA má efektivní mechanismus řízení v rukou Velká Británie.
Ano.
Proč tedy v Anglii nepozorujeme podobný boj? Vždyť Anglie je také odepisována.
Co anglické státní a globální
elitě nabídli výměnou?
Nebo jim ponechají možnost řídit Čínu stejně jako teď USA?
To je zajímavé, ten člověk vše chápe, ale sám sobě si odpovědět na základě vlastní otázky neumí.
Vždyť on sám říká nástroj, náčiní.
Co tu máme ve výsledku?
V USA se uvolní velké množství lidí,
kteří se dříve podíleli na řízení,
protože už je nikdo
nebude potřebovat.
Ten nástroj je odstavován
a oni zůstávají bez práce.
USA už nebude v takové míře přítomno
po celém světě, budou z nich nezaměstnaní.
A z Velké Británie veškerá ta řídící vrstva,
celá ta vrstva odejde a přesune se do Číny.
Jestliže v USA jich zbude jen pár
a zbytek bude totálně odepsán,
tak z Velké Británie všichni
prostě přejdou do Číny.
Jen se podívejte na dějiny Hongkongu,
na dějiny hongkongských bank.
To je velice vypovídající. Jak jsou
přesunovány finance z Velké Británie
a jak jsou převáděny procesy řízení
z britských bank na ty hongkongské.
Tato suchá čísla vypovídají velice mnoho, velice mnoho o tom, jak je to řízení převáděno.
A ve Velké Británii bude vyřazeno jen tak malé množství lidí,
mám na mysli z řízení,
které není žádným nebezpečím.
Zatímco v USA jsou všichni ti lidé rozesetí
po všech velvyslanectvích na celém světě,
na vojenských základnách
po celém světě,
působí v různých těch neziskovkách po celém světě, ať už jde třeba o filatelisty, nebo o ty…
No jak se zabývají květinami… - Floristi. - Floristi, je to jedno.
Jsou prostě rozeseti
po celém světě.
Jen se podívejte. Velvyslanectví USA
jsou po celém světě ta největší.
A jak velkou kulturní výměnu USA se všemi udržují, se všemi státy a najednou je to všechno přebytečné.
A přitom se v současnosti tito lidé zatím všichni podílejí na reálném nadnárodním řízení,
mají v rukou reálné páky řízení.
Oni chápou, že zítra budou zbyteční, jenže dnes ještě sedí u těch řídicích pák a tak se brání.
Pokoušejí se udržet
si své stávající postavení.
Když z nich jednoho vytrhnou
a řeknou mu: "O tebe se postaráme",
tak okamžitě všechny ostatní zradí.
A jak… Už dávno mohla být Hillary Clintonová odsouzena za protiamerickou činnost,
protože je jí reálně možné
připsat špionáž ve prospěch Ruska.
Stačí ten jeden obchod
s Uranium One.
A co řekla? Přímo v tomto týdnu
na ni zase zaútočili a ona řekla:
„Pánové, já na dno nepůjdu sama.
Já to tu všechno nechám explodovat.“
Jí samotnou je sice možné zlikvidovat, ale ty archívy nikam nezmizí.
Takže tam funguje určitá korporativní solidarita těch, co reálně sedí u řídicích pák.
To je to s čím musí neustále bojovat Trump.
On je postupně odstřihává, odstřihává od řízení…
Ale dovedete si představit jak velké je to monstrum speciálně vytvořené k tomu, aby řídilo svět?
A Velká Británie je oproti tomu nic, malé mozkové centrum, které řídí toho biorobota - USA.
Proto samozřejmě ve Velké Británii nemohou vznikat procesy porovnatelné s těmi v USA,
kde spolu bojuje
státní elita s tou globální.
A navíc nezapomínejte na jednu věc.
V USA je státní elita imperiální.
To je důvod, proč si mnozí myslí, že představitel státní elity Churchill byl představitel té globální.
Britské „Dominium“, britské Společenství
národů nepřestalo existovat.
A britská státní elita tak má spoustu míst, kam se může přesunout s ohledem na svou profesionální činnost.
Zatímco americká státní elita je navázána výlučně jen na ten jeden stát, na USA.
Proto tam také hoří takový konflikt
s přesahem do celého světa.
Další otázky se týkají
událostí na Ukrajině.
Od Gennadije z Luhansku, který vás,
Valeriji Viktoroviči, prosí o radu,
jak přesně by měli obyvatelé
Luhanské a Doněcké lidové republiky,
bránit sebe a své rodiny před jednáním osob,
které provedly převrat po odstranění Zacharčenka?
Co by měli dělat obyčejní lidé? Mnozí tu nepochybují
o tom, že šlo o převrat, ale jak tomu máme čelit? - Máme jít do ulic s plakáty? - To v žádném případě.
Okamžitě by nás obvinili z vlastizrady
a označili za spolupracovníky SBU.
Máme se spojit? Ale okolo koho?
Žádného lídra přece nemáme
a nikdo ani nedovolí, aby se tu objevil.
Máme tedy sedět a čekat,
že se to samo nějak vstřebá?
Nic se nikam nevstřebá,
jestliže se o to lidé sami nepostarají.
Ta otázka byla nastolena správně, spojovat se.
Ale ne okolo někoho, ale na základě čeho,
na základě Koncepce sociální bezpečnosti, na základě znalostí o řízení složitých sociálních supersystémů.
V důsledku toho se zformuje masová statistika
chování, která bude celkově působit na řízení.
Masová statistika chování vytváří statistickou předurčenost toho, že jedny činy,
jedny kroky budou realizovány a jiné ne.
Ale kvůli tomu musí člověk nastavit svůj život
tak, ab

Nevím, zda to jde připojit jako soubor, tak raději kopíruji celý text. Taurusi, pokud něco takto potřebuješ, je nutné mi to napsat na e-mail, já nestačím číst všechny diskuse, tady jsem na to narazila náhodou. Fond konceptuálních technologií uvádí Analytický pořad Otázka-odpověď Dobrý den Valeriji Viktoroviči. Dobrý den. Zdravím naše vážené diváky, posluchače a kolegy ve studiu. Dnes je 24.09.2018. Nejpopulárnější otázka souvisí, Valeriji Viktoroviči, se sestřelením ruského Il-20 nad Středozemním mořem. Hlavní otázka: Co to mělo znamenat? Šlo o náhodu nebo provokaci? Žádná náhoda a mluvíme-li o provokaci, tak o provokaci čeho? Ale to je z hlediska řízení globálních procesů a složitých sociálních supersystémů. Budeme-li mluvit o praktické politice a tom, co je teď nutné udělat, abychom to vyrovnali, tak je to bezesporu tak, jak řekl Putin: "Vypadá to na řetězec náhodného souběhu okolností." Odtud také začneme, přestože je nesporné, že naše ministerstvo obrany vinu připsalo Izraeli a gosudar tu věc potvrdil, že to prohlášení udělali v plné shodě s ním. Oč tedy jde? S Izraelem máme dost specifické vztahy. No on Izrael má v podstatě specifické vztahy se všemi státy světa. Izrael se nikdy necítí být někomu v něčem zavázán. Takže když vyjdeme Izraeli vstříc, Izrael v tom vstřícnost nevidí. A když nám jemně naznačili, že možná dodávka systému S-300 Sýrii, v nich vyvolává znepokojení, a my jim vyhověli a ten systém Sýrii nedodali, tak to byla z naší strany služba, tato vzájemná úmluva. Ale ze strany Izraele je to vnímáno úplně jinak: „My jim to nařídili a oni to udělali. Nic jim proto nedlužíme, protože jim nepřipisujeme vůbec žádnou váhu.“ A tuto situaci je třeba změnit. Ale měnit se to musí samozřejmě s plným porozuměním všem procesům řízení po celém světě a s plným porozuměním tomu, co znamená Izrael v globální politice, a jaké síly jsou na něj navázány. A tak teď Putin na základě prohlášení ministerstva obrany, že plnou vinu za celou tu situaci, za to, co se stalo, nese Izrael, bude vycházejíc ze skutečnosti, že šlo buď o řetězec náhodné souhry okolností, nebo přinejmenším o neprofesionalitu tuto věc řešit prakticky. A k čemu došlo reálně? Jestliže budeme hodnotit pouze statický obrázek sestřelení Il-20, tak neporozumíme vůbec NIČEMU. My musíme pochopit… Analytika vám musí poskytovat mozaikový obrázek a všechny procesy spojovat do jednoho bodu, a ukázat, jak každý prvek zapadá do tohoto podružnějšího procesu. Musíme si odvodit, jaký úkol byl řešen bojovým manévrem izraelského vojenského letectva, kterého se dopustili zcela vědomě tak, aby ruské letadlo bylo sestřeleno. 17. září mělo být to letadlo sestřeleno jakýmkoliv způsobem. Všechno k tomu bylo připraveno a bylo to skvěle realizováno. My máme s Izraelem něco jako gentlemanskou dohodu, že jejich letadla necháváme na pokoji. A znovu opakuji, že z jejich strany je přístup k nám jako k nějaké podřadné lůze, vůči které Izrael nemůže mít žádné závazky. Znovu zdůrazňuji, že Izrael je fašistický stát a stejný přístup uplatňuje ke všem státům a národům světa. Přitom je však třeba vědět jednu prostou věc, že to sestřelení Il-20 ruského letectva poškozuje zájmy izraelského národa, ne těch, kteří řídí, ne státu, ale lidí, obyčejných židů po celém světě. To je třeba si uvědomovat a za chvíli se k tomu dostaneme. Již je velmi dobře známo a na brífinku ministerstva obrany to bylo předvedeno, jak to izraelská letadla zařídila, aby vystavila naše letadlo útoku syrské protiletecké obrany. Ale ještě je třeba vědět následující. Jakmile bylo naše letadlo sestřeleno, a ještě ani nebylo jasné, do jaké míry je tomu skutečně tak... Neboť šlo o úzce známou informaci, která napřed obíhala v úzce specializovaných kruzích, tedy mezi vojáky, a ještě se nic nedostalo ven na informační kanály, kde a co se přesně stalo. Takže všichni informovali jen o tom, že ruské vojenské letadlo zmizelo z radarů. Všichni tedy věděli jen toto, zatímco v CNN hned zveřejnili, a to bezprostředně poté, co to letadlo spadlo, okamžitě zveřejnili zprávu, kde prohlásili, že ruské letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou. Nikdo ještě nic nevěděl a v CNN to zveřejnili. Dobrá, Američané díky svým vojenským možnostem v kosmu mohli vidět, jak to letadlo bylo sestřeleno. To je možné, ale je zde ta otázka času. Napřed to musí být oznámeno veliteli pohotovostní služby, že ruské letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou. Ten pak musí podat hlášení, které se po služebním žebříčku musí dostat až k ministru obrany a prezidentu USA. Než tam to hlášení přijde a než se tam nahoře rozhodnou, že to má být zveřejněno, musí uplynout určitá doba. A jestliže CNN informuje, že ruské letadlo bylo sestřeleno syrskou protileteckou obranou bezprostředně poté, kdy to letadlo spadlo, tak to znamená, že ta zpráva o sestřeleném letadle byla v CNN připravena předem, a jakmile k tomu došlo, dostali jen pokyn s tím jít ven. Jinak to být nemohlo. Dokonce i kdyby CNN měla svou vlastní kosmickou rozvědku, tak jen k přijetí rozhodnutí ve vlastní informační struktuře o všem horkém a protiruském, co jde okamžitě na obrazovky, by muselo uplynout více času. A uplynulo přesně jen tolik času, kolik potřebuje člověk, který už ty informace má, a kterému jen nahlásili: „Už ho sestřelili“, aby zvedl telefon a řekl: „Zveřejněte to!“ To je vše. Takže o žádnou náhodu zde jít nemůže. A znovu opakuji, že to letadlo mělo být sestřeleno přesně sedmnáctého. A než se k tomu dostaneme. V jakých podmínkách došlo k sestřelení toho letadla? U nás v zemi probíhaly velice složité volby, velice složité volby. Ve výsledku přijímání penzijní reformy utrpěla vládnoucí politická strana zdrcující porážku. A to i přitom, že lidé hlasují, jak jsem říkal minule, že lidé hlasují pro stabilitu, za své vyhlídky, že nehlasují za vládnoucí stranu jako takovou. Jim je jedno, kdo je tím hlavním, když vidí perspektivu dalšího rozvoje a vyhlídky ve svém životě, za daných podmínek nějakou možnost změny k lepšímu. Když tedy vidí, že není z čeho vybírat, tak raději zachovají stávající stav, protože je to z jejich hlediska lepší, jak to funguje teď: "Když přijde někdo staronový, a začne zavádět nějaké své pořádky, budu mít zbytečné problémy." Jenže vládnoucí strana jako taková je klanově-korporativní skupina. Ve výsledku operace, kterou provedla, kdy veškeré úřednictvo, kdy všichni úředníci dali Putinovi s ohledem na penzijní reformu ultimátum, že ta penzijní reforma prostě musí být přijata! Protože potřebovali zničit Putinovi jeho rating. To je zaměření různých těch metodiček státního departmentu. Když jsou zveřejňovány nějaké materiály, tak způsob jejich prezentace není bezúčelný. Jestliže lidé mají alespoň nějaké pochybnosti o prezidentovi, o jeho činnosti, tak aby je to znepřátelilo. A jestliže prezidenta podporují, jeho budovatelskou činnost, tak aby alespoň na nějakou dobu zaujali neutrální pozici, aby se Putin nemohl opřít o obyvatelstvo, o skupiny, které ho podporují při uplatňování globální politiky, při uplatňování vnitřní politiky, při uplatňování vnější politiky. Takže probíhalo uvědomělé podkopávání Putina, jeho vyjednávacích pozic se všemi, jak s podpindosníky u nás v zemi, tak i s podpindosníky v Evropě a také samozřejmě se státní elitou v USA a globalisty. K tomu je potřebné podkopat Putinovu autoritu a probíhá to všude. V dané situaci chci říci následující, když včera prohráli v… …v Chabarovském kraji a Vladimirské oblasti, tak to nebylo vítězství LDPR. V prvním i druhém případě byli vybráni spolehliví sparingpartneři, kteří si nečiní nárok na řízení oblasti, kraje, vůbec žádný. Byli vybráni tak, aby jim jen nahrávali ve společné hře. A výsledky činnosti jak Šprota, oj Športa, omlouvám se, přeřekl jsem se, tedy jak Športa, tak i Orlové byly takové, že lidé byli prostě pobouřeni a hlasovali vlastně přímo proti nim, za kohokoliv jiného, jen aby to zase nebyli oni. A proč? Protože doufají, že ti, kteří nahradí tyto zcela rozumově vyšinuté jedince, budou lidé, které se prezidentovi, gosudarovi podaří zapojit do státní politiky obnovy státu. Protože tyhle už nemohou ani cítit. Když si vezmeme třeba Orlovou. Všichni už asi zapomněli na Přímou linku s prezidentem. Pamatujete, co tam Putin udělal? Začal do ní zapojovat guvernéry. Už jsem říkal, že se jednalo o velice závažný řídící manévr. Tímto manévrem vstoupil Putin do konfrontace s celým úřednickým aparátem a udělal to ve jménu Ruska. Pamatujete, jak se Orlova zatvářila, když jí přímo do očí řekli, že lže? Že lže lidem, že lže prezidentovi? Když jí přímo vytýkali její práci, že fakticky nic nedělá? Šlo tam o nemocnici. Viděli jste její obličej? Když si jakýsi dobytek dovolil něco jí vytýkat? „Já půjdu do voleb, budu vám mazat med okolo huby, jak vše bude napraveno, a to vám, vy dobytkové, přece musí stačit.“ To je její postoj. Tady si povšimněme, jak moc nerozumí řízení, jak moc jsou nebezpeční pro stát. Podívejme se na Športa, který si vybral ideálního sparingpartnera, prostě ideálního. A přitom političtí technologové… Mimochodem, on si myslí, že když zaplatí peníze, tak političtí technologové všechno zařídí. Jenže ti političtí technologové jsou tupí, nic neumí a Šport si vybral samé… Promiňte, ale já prostě nevím, jakou úroveň intelektu mají ti političtí technologové, kterým zacvakal Šport. Jen si to představte, viděli, že v prvním kole ten člověk nabral procenta porovnatelná se stávajícím guvernérem, dokonce i vyšší. Dohodli se s ním, že mu bude dělat zástupce, ale přitom mu nepřikázali, aby stáhnul svou kandidaturu. Jakým debilem musí být ten politický technolog, když vidí, že protestní hlasování se již plně projevilo a že jestliže chce vyhrát, musí se dohodnout se třetím a tohoto vyřadit? Že musí odstoupit, protože lidé přijdou a budou pro něj hlasovat, protože mají naději zbavit se Športa? Ale oni to nepochopili. Mysleli si, že prostě provedou svou kampaň, ta procenta zmizí a navíc si u lidí udělají dobré oko, že si stávající guvernér vzal jako zástupce druhého člověka v seznamu, s druhým volebním výsledkem. Já chápu, že ti političtí technologové jsou debilové, ale jaký debil musí být sám Šport, který na ně vsadil a ještě jim zaplatil? On nepochopil ani tuhle jednoduchou věc! Ale vždyť ten kdo řídí a využívá tyto politické technology, musí sám také těm procesům rozumět. Oni jsou jen nástrojem, který realizuje to, co on sám chápe. Takže jestli si myslíte, že ti guvernéři odpustili Putinovi, že je takto postavil tváří v tvář lidem, tak se mýlíte. Celý ten úřednický aparát předvedl svým hlasování pro penzijní reformu, že Putina smrtelně nenávidí a budou mu podrážet nohy ze všech sil. A teď mám otázku. Jakou vyjednávací silou disponuje Putin na vnějším okruhu, na mezistátních jednáních s globalisty, když se mu zde ve státě formuje majdanová revoluce? Co se stalo 22.09.2018? Proběhly mítinky proti penzijní reformě. A co problesklo v řadách KPRF? Jaká to byla symbolika? Pěstička. Pěstička se tam zablýskala. Symbol všech barevných revolucí, které organizoval státní department v celém světě. KPRF známe. Musí se spojit s Američany, aby svrhli Putina. A Gennadij Andrejevič se vůbec netajil tím, že před volbami do Státní dumy byl na návštěvě u velvyslance USA, aby si převzal instrukce, jak vést předvolební kampaň. Jen si vezměte tu situaci. Jen si vezměte tu situaci. Velvyslanec jakékoliv země je jen úředník, který sám musí hledat cesty, jak komunikovat se státními úředníky toho státu, do kterého přijel a s politickými lídry daného státu. On přece nemá takové postavení, aby si k sobě někoho povolával, aby k němu chodil lídr vedoucí opoziční strany. Dovedete si představit něco takového někde ve světě? Ne. Naopak velvyslanec USA měl prosit Gennadije Andrejeviče Zjuganova o schůzku a přijít k němu na jeho území, na generální sekretariát KPRF. A jak to proběhlo? Nějaký tajemník houknul a řekl: „Zjuganove, naklusej k velvyslanci. A hotovo. A Gennadij Andrejevič si povytáhl kalhoty a okamžitě vyrazil: „Vždyť si mne pozval sám velvyslanec USA, mě, zástupce nějakého pitomého Ruska/Raški, té ruské lůzy…“ Mimochodem, jeden ze Zjuganových zástupců má takové příjmení - Raškin. A byl to mimochodem právě on, Raškin, který vyváděl lidi do ulic na revoluci drahých kožichů, protože jim chyběl dav. A tak dovedli zblbnuté lidi na Bolotné náměstí. Co to tenkrát mělo být za revoluci? Sněhová? Můžeme se bavit o Gennadiji Andrejeviči, jak tam běhá, ale co mu zbývá, že? Vždyť jak ho do jeho funkce dosadili, tak zítra může americký velvyslanec říci: „Tys ke mně nepřišel? Chceš dělat proruskou politiku? Tak to promiň, ale zaprvé končíme s tvým financováním a zadruhé se zítra bude konat stranický sjezd, na kterém bude zvolen Kašin nebo Raškin. Ten, koho si zvolím. Nebo třeba Meľnikov. Ten přece hezky ohnul hřbet. Předvedl, že zákonodárný proces Ruska není vůbec důležitý, když vstupuje páníček! A on velmi dobře ví, že tím páníčkem je jakýkoliv úředník USA, a to i pro ty nejvyšší činitele v Rusku. Takže na koho ukážu, ten to bude.“ A tak Gennadij Andrejevič běhá. A kdyby mu šlo o zájmy státu, tak by mimochodem mohl nalézt podporu u Putina a zůstal by i předsedou, generálním tajemníkem strany a ta strana by začala bránit ruské zájmy. Jenže pro Zjuganova je důležitější svrhnout Putina, protože si to přeje jeho páníček, USA. Podíváme se na odstoupení stávajícího guvernéra Chakasie Zimina. Tam tedy bude ve druhém kole KPRF. Bylo přijato správné rozhodnutí – zrušení výsledků voleb. A jak reaguje kandidát KPRF? Obrátil se k soudu: „Blázníte? Nás nezajímá vítězství ve volbách, nás zajímá barevná revoluce. Já se k moci musím dostat nelegitimně a potřebuji rozvířit tu revoluci.“ To znamená, že ve státě zvedají napětí v širokém záběru. A vyznamenaly se přitom mnohé síly. Mnozí tak lidem předvedli, kdo je kdo. Protože, ještě jednou opakuji, jedny lidi potřebovali postavit proti Putinovi a ty druhé přimět k tomu, aby zůstali alespoň neteční a Putin tak neměl podporu. Putin teď musí vynakládat veškeré síly. A teď přejdeme… Za těchto podmínek, kdy Putinovi cíleně vytvářejí, kdy vytvářejí podmínky pro oslabení jeho vyjednávací pozice, aby neměl ve státě podporu... Vždyť tyto podmínky jsou vytvářeny kvůli něčemu. A proč tedy mělo být to letadlo sestřeleno právě 17. září? Napřed uvedu řadu datumů, které mají bezprostřední souvislost se sestřeleným letadlem. Takže 17. září roku 1394 francouzský král Karel VI. svým výnosem vyhnal židy. Rok 1787, na ústavním konventu byla v USA přijata ústava USA. Rok 1793, ve Francii byl přijat zákon o podezřelých, který vyhlašoval nepřáteli lidu všechny, kteří nedostali osvědčení o spolehlivosti. Rok 1794 Kościuszkovo povstání, tedy přesněji bitva u Krupčic, která skončila vítězstvím ruské armády. To Kościuszkovo povstání probíhalo od března do listopadu 1794. Rok 1922. V Berlíně se konalo první veřejné promítání zvukového filmu. O čem to teď vůbec mluvím? Rok 1922. V Moskvě se konal v Rusku první rádiový koncert, který zahájil začátek vysílání Rádia Moskva. Tak o čem to mluvím? Někdo moc chytrý se teď zase ozve: „To je zase konspirace.“ Skutečně, konspirologové taková data okamžitě udělají svými ikonami a řeknou, že to právě od nich se odvíjí prostě všechno. A když se na to podíváme beze vší té konspirologie. Zdalipak ti lidé, kteří by ta data použili ve svých konspiračních teoriích, vůbec něco vědí o životě? O využívání rituálu v obyčejném životě? Co například narozeniny? Když jdou na oslavu narozenin, tak vybírají dárek, přemýšlí, jaký tam pronesou přípitek, jaké květiny tam darují ženě a tak dále. A jak je to všechno podmíněno? Všechno se to pojí k určitým datům, zda je to zvykem či není, co se tím dává najevo. Každý signál v životě na něco poukazuje, opírá se o něco z minulosti v souladu s druhou prioritou zobecněných prostředků řízení, s tou chronologickou, a jinými slovy matričně-algoritmickou. O tomhle ať ti lidé popřemýšlejí. Ale my teď nemluvíme o tom. O tom bychom mohli mluvit a mluvit, my se ale musíme vrátit k tomu, proč bylo to letadlo sestřeleno právě sedmnáctého? Lidé, kteří jsou v životě pozornější, si řeknou: „A co stalo toho sedmnáctého u nás?“ Sedmnáctého se u nás stalo následující. Uskutečnil se brífink ruského ministerstva obrany o nových okolnostech sestřeleného Boeingu nad Donbasem. Sedmnáctého měl Putin jednání s Erdoganem celé 4,5 hodiny, které skončilo dohodou o deeskalaci zóny v Idlibu, napětí v zóně v Idlibu. Sedmnáctého Merkelová rozhodla, že šéf vnitřní kontrarozvědky musí skončit. Všechny tyto události tedy mají již očividnější vztah k tomu, co se stalo... ...v Sýrii, se sestřelením našeho letadla. Jen si to vezměte. Ta příčina, proč Merkelová chce, aby skončil, je její nesouhlas s jeho výkladem událostí v Saské Kamenici/Chemnitzu a otázek s tím spojených. Tedy s otázkou migrace. Kde se vzala ta migrace? Je výsledkem arabského jara, které rozpoutaly USA, a které vyvolalo pohyby obyvatelstva, kdy se pokusili Evropu zaplavit migranty. Ti migranti na základě principu multikulturalismu přišli „s vlastním řádem do cizího kláštera“ a všichni obyvatelé toho kláštera teď musí plnit, nebo přinejmenším nepřekážet plnění řádu došlých cizinců. To znamená, že je všechno obráceno vzhůru nohama. A o čem se domlouval Erdogan? Zbyla jediná „oficiální teroristická zóna“ v Sýrii v Idlibu. Protože například teroristická zóna v Al-Tanfu má status americké vojenské základny. Takže zbyla ta oficiální teroristická zóna v Idlibu. A byl připravován útok, pokud jste na to nezapomněli, tak byl připravován rozsáhlý útok západní koalice na Sýrii, dojde-li... ...k útoku na Idlib. V Idlibu jsou koncentrováni poslední oficiální teroristé ISIL. A dopustit tak jejich likvidaci nemůže americká státní elita už z podstaty věci, protože by to byl začátek stabilizace v celém regionu. To nemůže americká státní elita připustit. Také proto, že je to ventil napětí v USA a jsou tím řešeny problémy zdrojového zajištění USA, díky válkám. A my jsme našli možnost, jak se se státem NATO dohodnout na kompromisním řešení, které sice nic neřeší, ale v daném okamžiku, za těchto podmínek, kdy svět stojí na hraně 3. světové jaderné války… Pamatujete, jak USA slibovaly, že v případě, že ruská a syrská armáda zaútočí na Idlib, tak USA budou bránit své spojence a zaútočí i na ruskou armádu? Američané to slibovali, že dojde-li k útoku na teroristy v Idlibu, tak USA zaútočí na ruskou armádu! A teď se znovu zamyslete nad tím totálním ultimátem a destabilizací situace v Rusku. Jak má potom Putin tyto věci řešit? Lidé často říkají, kdo co mohl či nemohl udělat. Podívejte se napřed, co se děje uvnitř státu, jak Putina podrazili tou penzijní reformou… Někdo ho snad podpořil? KPRF vyvádí lidi na mítinky proti penzijní reformě. A co udělal Zjuganov pro to, aby tato penzijní reforma nebyla prováděna? Přihrával jim k ní! Místo toho, aby kladl důraz na ekonomickou stránku té věci a předvedl ekonomickou bezúčelnost tohoto návrhu zákona, tak jenom úpěl: „Udělejte to a udělejte ono.“ A vláda je u nás vládou drancujících marodérů. Ta vláda není schopná vyřešit jediný praktický úkol. Je to vláda, která jen přemýšlí o tom, jak koho kde ještě víc zdanit, protože jejich filosofie je filosofií marodérů. Když třeba francouzská armáda ustupovala z Moskvy, tak ti první získali všechno, ti druzí to, co zbylo po těch prvních, a ti poslední, kteří šli až za nimi, ti už jen hladově paběrkovali. Stejně tak ta vláda „liberastů“ napřed brala to, co bylo ve velkém. V už rozkradené zemi. Speciálně jsem uvedl ten příklad návratu po staré smolenské cestě, kdy už bylo všechno podstatné rozkradeno, stát byl rozkraden. Ale ještě někde něco zůstalo, co se dá vzít. Tak vybrali daně, někde něco zvedli. Další krok. Teď už budou brát i to, co předtím nechali, co dříve přehlíželi, tím teď vezmou zavděk. A budou už chtít platit doslova za všechno: „Vy doma pečete cukroví? A proč za to neplatíte? Pěstujete si na zahradě jablka? Kráva vám dává mléko? Takže pár litrů pro vás a za zbytek musíte zaplatit.“ Jsou to marodéři! Oni nic jiného neumějí. Dále budou vymýšlet daně za déšť, daně za slunečný svit. Oni nic jiného neumí. Za vzduch, za všechno. Oni neumí řídit. Proč se tedy Gennadij Andrejevič neuplatní zde? Vyřešili bychom problém s tou liberální vládou. Bojuješ o to, abys tam dostal Glazjeva? Vždyť jsi měl všechny karty na ruce! Možnost mluvit z tribuny! A nic jsi neudělal! Ty děláš jen všechno pro to, abys lidi popudil proti Putinovi. Takže se vrátíme. A v těchto podmínkách, když u nás veškerá ta kompradorská elita, všichni ti úředníci vystupují proti Putinovi. Jak má potom Putin jednat s Erdoganem? A proto to také trvalo celých 4,5 hodiny toho nejobtížnějšího vyjednávání. Velice obtížného. Protože Erdogan jednoznačně využije vnitřní nepořádky, aby si tím vylepšil své vyjednávací pozice. On sám má velice špatné vyhlídky. Ale možnost využít vnitřní problémy Ruska mu poskytuje trumfy při vyjednávání. Takže komu nahrává Gennadij Andrejevič? Gennadij Andrejevič si přeje, aby u nás nepadaly bomby? Tak proč tady organizuje majdan? A všechno to má triku KPRF. Jen se podívejte na jejich lídra v Chakasii. Je stejný majdanista, je stejný podpindosník. Také si přeje, aby se náš stát zalykal krví. Jen aby jeho páníčkové v Americe byli spokojení. Takže šlo o velmi těžká jednání s ústupky. Ten problém to jen odložilo, ale vyřešilo to to hlavní, neustoupili jsme ze svých pozic. Turecko si nás neosedlalo a do NATOvské koalice to s ohledem na ten útok vneslo rozkol. A tam toho na Turecku závisí velmi mnoho, záleží toho na nich mnoho. USA nebudou nikdy bojovat, bude-li jim hrozit úhona, nepřijatelná úhona. A pro ně je nepřijatelnou úhonou už těch 30 výsadkářů, co padli v Somálsku. Veškeré to chrabré americké vojáctvo vzalo nohy na ramena, naplnili letadla a vrtulníky a vypadli. Přece tam nebudou bojovat, když je tam mohou zabít?! Je, vojáky! A v boji! A ještě v takových počtech. Putin na diplomatickém základu převezl... Nepřevezl Erdogana, ale státní elitu USA. Vytvořil jim problémy, které museli začít řešit. Dobrá, to sestřelené ruské letadlo mohlo posilovat Erdoganovy pozice, Erdogan možná věděl, že to letadlo bude sestřeleno, ale jak s tím souvisí to odvolávání německého šéfa vnitřní kontrarozvědky a ten brífink? Cožpak byl naplánován brífink a oni se hned rozhodli nám dát za vyučenou? Co tím vlastně bylo vysláno za signál? Jak ho máme chápat? Tak především k tomu brífinku. Brífink byl obyčejnou rutinou při realizaci vlastního řízení. My nesmíme Západ nechat zapomenout na zločin, kterého se dopustil. Nesmíme! Musíme celou dobu udržovat ten proces v horkém režimu s možností zorganizovat mezinárodní tribunál s odsouzením těch, kteří to letadlo sestřelili. A kvůli tomu nesmíme přijít se všemi informacemi najednou. Musíme je v určitých časových úsecích po troškách zveřejňovat. A povšimněte si. Teď ti šíleně inteligentní analytici, obzvláště ti ukrajinští… Mimochodem, k těm ukrajinským analytikům. Mnozí se smějí Kovtunovi. Proč? Pro ty jeho debilní řeči. A proč se tedy nesmějeme Kudrinovi? Šuvalovovi? Medvěděvovi? Golikové? Rogozinovi? Vždyť oni mluví úplně stejně jako Kovtun, jen více zaobalenou formou, aby to znělo přijatelněji. Kovtun mluví úplně bez obalu: "My jsme pod kontrolou USA a musíme obsluhovat jejich zájmy." Ale úplně to samé říkají bez výjimky všichni představitelé té „liberastní“ vlády, všichni! Ale lidé se smějí Kovtunovi. Protože je to dovoleno? Nebo protože nechápou, co říkají ti druzí? Ale jejich jednání přece vypovídá o tom, že jsou to zabijáci Ruska. Jsou to marodéři a snaží se Rusko dorazit. Nabiullinova dělá všechno pro to, aby Rusko zničila! Společně s Vysokou školou ekonomiky. Mám na mysli Nabiullinovou společně s VŠE, ti dělají všechno pro to, aby Rusko zlikvidovali. Takže k těm analytikům a k tomu brífinku. „Už jste zapomněli? Dříve jste to letadlo měli pořád na tapetě.“ „Ano bylo a nikam nezmizelo. Máme informace a máme údaje z objektivní kontroly. Všechno máme.“ Jenže je prostě nutné postupovat krok za krokem. Ať jen si každý vykřikuje, co ho napadne. Všechno to bude pečlivě archivováno. Tvrzení všech v té věci budou uložena, a potom… Oni na to už pozapomněli, myslí si, že už je to odbytá záležitost a je tedy možné tvrdit cokoliv, ve světle měnících se nových událostí. Jenže my držíme laťku, proto byl ten brífink. A kvůli tomu brífinku, který byl obyčejnou rutinní záležitostí, nebylo nutné to letadlo sestřelovat. Takže šlo o nějaký jiný vzkaz? A k čemu ještě došlo 17. září? Já to povím. Tu událost zná v Bělorusku každý. A každý občan Běloruska také hned pochopil, o čem je řeč. 17. září roku 1939 je datum sjednocení západního Běloruska se sovětským Běloruskem a západní Ukrajiny se sovětskou Ukrajinou. Jedná se o den sjednocení. Šlo o začátek osvobozujícího pochodu Rudé armády poté, co se Polsko zhroutilo a vláda utekla ze země, žádný stát tam už nebyl. My jsme v souladu s rozhodnutím globálního řízení zosobněného britskou korunou… Pamatujete se na tu Curzonovu linii, lorda Curzona? My došli přesně k té linii. A co nám nabízelo Německo? „Berte si toho více, jen víc.“ Jenže nač by nám byla konfrontace? My jsme toho vzali přesně tolik, nač byla právní dohoda, kterou bylo možné předložit globálnímu řízení. A jak to všechno souvisí se sestřeleným letadlem? Otázka obnovy SSSR, Ruska v nové podobě, tedy velkého Ruska v nové podobě je už pro všechny daností, která je očividná. Politika, kterou vede Putin, dělá Rusko, ruský svět přitažlivým pro celý svět. Celý svět, všechny normální tvořivé síly vidí v Rusku základ pro zachování své kulturní identity, národní kulturní identity. A v souladu s tím integrační procesy okolo Ruska, obnovy SSSR, nabírají na obrátkách. A teď jsme došli ke komu? K Alexandru Grigorjeviči Lukašenkovi, se kterým také bylo vedeno velmi obtížné jednání. Cožpak Lukašenko to nevidí? A co jeho spojenci z KPRF, kteří stejně jako Lukašenko slouží podpindosníkům? Nesnaží se tady snad o vyvolání majdanu a vydobytí Lukašenkovi lepších vyjednávacích pozic? Snaží a jak. Takže ten datum 17. září nebyl zvolen náhodně. Bylo to načasováno přesně na toto datum sjednocení západního Běloruska s tím sovětským, západní Ukrajiny s tou sovětskou. Chtěli předvést: „Vy si myslíte, že vám všechno vychází, ale my zařídíme, že se rozhádáte s vlastními spojenci.“ Je to jazyk symbolů. Ale je i praktický jazyk, právě v této oblasti. Bez Ruska by se Sýrie neudržela. A k tomu, aby umožnil Rusku účast v syrské válce, globální prediktor podnítilo to, že centrum koncentrace řízení, které vytváří v podobě Íránu, svůj úkol nezvládá. Írán nevyhrál nad ISIL a nevytlačil ho do Evropy a do Ruska, protože americká státní elita nedodržela pravidla hry a místo oslabování ISIL stále víc a víc posilovala a Írán neměl dost sil, aby ho porazil. Ale on ani předtím neměl dost sil, aby porazil Irák. Kvůli tomu musela Irák smést zase západní koalice, aby Írán mohl pokročit. A dále tu máme Sýrii. V Sýrii se Rusko zapsalo natolik dobře, natolik stabilně, že si Írán nemůže činit nároky na to, aby se stal centrem koncentrace řízení, dokud je Rusko v Sýrii v takto získané kvalitě. Írán nedokáže splnit svou úlohu centra koncentrace řízení, dokud je tam Rusko. Protože dokud je tam Rusko, tak jim neumožní splnit hlavní úkol při budování nového centra koncentrace řízení, kterým je likvidace státu Izrael s celým jeho národem. Rusko to nedovolí udělat, ať už má izraelská vláda k Rusku jakýkoliv vztah. Ať už jsou tam jakkoliv přesvědčeni, že to oni rozkazují a Rusko jen vykonává, jako všechny ostatní státy světa. Nesmíte si plést stát s národem. Ať už mám k Jakovu Kedmimu jakýkoliv vztah, tak on bojuje z plných sil za svůj stát, národní stát. Bohužel je však ve státním řízení takových jako Kedmi málo. Ale zato jsou tam lidé, kteří stejně jako ve varšavském ghettu, které si židé připomínají s hrůzou, plnili úlohu židovské policie, která pomáhala ostatní židy likvidovat. Stejně tak je ve státním řízení Izraele dost lidí, kteří jsou zcela bez skrupulí připraveni zlikvidovat izraelský národ společně se státem, kvůli dosažení jiných cílů. Takoví provokatéři to dělali vždy a likvidaci těchto židů nazývali odsekáváním suchých větví. Nás chtějí zatáhnout do tohoto scénáře. Podstata spočívá v následujícím. Rusko se stalo pro celý svět příliš přitažlivé, k Rusku se začínají všichni upínat. Rusko se stalo centrem koncentrace řízení. Putinova politika přispívá k obnově suverenity Ruska, k nárůstu jeho ekonomické a politické síly. Je tedy třeba spustit v Rusku takové procesy, které by to Putinovi dělat znemožňovaly a na vnějším okruhu zcela obrátit situaci. Jak ta situace se sestřelením našeho letadla Il-20 souvisí s teroristickým činem v Ahvázu v Íránu? Přímo. A teď se dostáváme k tomu, co řeší ten úkol, teď už z hlediska praktické politiky. To, co to řeší v praktické politice, je plným odůvodněním toho, co jsem říkal, proč k tomu došlo přesně 17. září. Mimochodem 17. září, nehledě na to, že je to v Bělorusku velice symbolické datum, a je po něm pojmenováno mnoho ulic, náměstí… Na Ukrajině například znám jen jedno město, kde je ulice 17. září, v Berďansku, nikde jinde jsem se tam s tím nesetkal. Ale v Bělorusku je jich celá řada, je jich tam hodně. A když je třeba dělat si oko u lidí, tak si Alexandr Grigorjevič na 17. září vždy vzpomene, a když si myslí, že dobytek je možné ignorovat, tak na něj zapomíná. V tomto roce například to bylo takové nijaké. Když se setkal s pracujícími ve fabrice, tak kolektivu při této příležitosti popřál. A proč nepopřál celému národu Běloruska? Protože sleduje jiné cíle. A integrační procesy do jednotného státu jeho cílem nejsou. Takže co se děje? Írán tedy nezvládá úkol, který mu byl uložen, aby se přirozeným způsobem proměnil v centrum koncentrace řízení. ISIL porazilo Rusko. Zároveň se tím v tomto regionu Rusko stalo centrem koncentrace řízení a všichni si povšimli: „Podívejte se! Všechny konfliktní strany, které jsou mezi sebou rozhádané, ty všechny s Ruskem mluví.“ Protože Rusko je centrem koncentrace řízení. Takovým státem se měl stát Írán, jenže to nedokázal. Rusko je odtamtud možné odstranit a někde nějak zatlačit… Jenže potom vyvstane otázka, má vůbec Írán zdroje na splnění vytyčeného úkolu? Dokáže zničit Izrael? A ukazuje se, ano má, ale bude se jednat o Pyrrhovo vítězství, po kterém bude otázka jeho zformování v centrum koncentrace řízení zcela pasé. A tak se zase do popředí dostává Rusko. Jak by tedy mohli zařídit, aby se Rusko změnilo v opici, která bude pro páníčka tahat kaštany z ohně? Realizací geniálního plánu. Agentura globálního prediktoru, která je tam infiltrována v podobě spáčů, bude americkou státní elitou aktivována, aby provedla provokaci proti Rusku. Dojde k sestřelení letadla a vše tak bude směřovat ke konfrontaci mezi Ruskem a Izraelem. Rusko může totiž převálcovat Izrael raz dva. V Rusku je velké procento židů v řídících funkcích a úřednictvo jako jeden muž dá Putinovi ultimátum. Potom Rusko exploduje zevnitř v důsledku barevné revoluce, kterou povede Gennadij Andrejevič Zjuganov a přestane být subjektem koncentrace řízení, kterým se naopak stane Írán. K tomu, aby měl Írán důvod dál jednat, poslouží ten teroristický útok v Ahvázu. Rusko má tedy místo Íránu zlikvidovat Izrael, vysloužit si tak plnou odvetu židovské diaspory z celého světa, zhroutit se jako stát, rozpadnout se na větší počet menších celků a Írán má přijít k hotovému a stát se centrem koncentrace řízení. Jednoduchý a geniální tah. Buď máme vstoupit do konfrontace s Izraelem kvůli Íránu, nebo s Íránem kvůli Izraeli. V obou případech Rusko stejně prohraje s následující explozí uvnitř Ruska. A Putin vymyslel unikátní způsob, jak z této zkušeně rozestavené pasti vyklouznout, ale není to vyřešeno s konečnou platností. Putin musí mít v Rusku širokou národní podporu, jestliže jí mít nebude, zalkneme se krví. My, Rusko jsme odsouzeni k likvidaci. A když budeme vykládat, že Putin handluje se svou autoritou... A kde se ta autorita vzala? On tam něco plácá o penzijní reformě, posmrkává nosem, mohl by s tím prý přijít i jindy. Zalkneme se krví! Takže to sestřelení sedmnáctého je signál v symbolické rovině: „Žádné obrození Ruska nebude. Ten let, který jste si naplánovali, bude přerušen v důsledku široké vlny provokací a do střetu půjdete se svými vlastními spojenci.“ Jak se to teď pokoušeli vyprovokovat v Sýrii. Ale máme tu skvělé dnešní prohlášení ruského ministra obrany. Je prostě perfektní. Přesně tak, jak to řekl, je zapotřebí postupovat. Kdo to nepochopil, já to teď komentovat nebudu. Ta odpověď byla dost rozsáhlá. Je tam mnoho souvislostí, nelze prezentovat statický obrázek. Jedná se o procesy. Co je zajímavého na procesu? V procesu každá akce jakéhokoliv subjektu řízení ve vztahu k jinému procesu zásadně mění pozice. To ovšem neznamená, že tyto procesy nejsou ve vzájemné součinnosti. Jedná se o obrázek, který je neustále v pohybu. A hodnotíte-li to z hlediska statických obrázků, tak to dopadá: „Vy jste tehdy něco řekl, a ono se to tak nestalo.“ Protože tu je akce a protiakce a musíte vidět ten proces, ne obrázek. To je analytika. Všechny teoretické základy jsou vyloženy, v podstatě by o analytice mohla být napsána kniha. O tom, co je to analytika jako příručka. Protože všechno, co je dosud o analytice napsáno, je celkem na nic. Ke druhé otázce od Leonida. Valeriji Viktoroviči, vy hodně mluvíte o boji státní a globální elity v USA. Ano. Nejednou jste upřesňoval, že v USA má efektivní mechanismus řízení v rukou Velká Británie. Ano. Proč tedy v Anglii nepozorujeme podobný boj? Vždyť Anglie je také odepisována. Co anglické státní a globální elitě nabídli výměnou? Nebo jim ponechají možnost řídit Čínu stejně jako teď USA? To je zajímavé, ten člověk vše chápe, ale sám sobě si odpovědět na základě vlastní otázky neumí. Vždyť on sám říká nástroj, náčiní. Co tu máme ve výsledku? V USA se uvolní velké množství lidí, kteří se dříve podíleli na řízení, protože už je nikdo nebude potřebovat. Ten nástroj je odstavován a oni zůstávají bez práce. USA už nebude v takové míře přítomno po celém světě, budou z nich nezaměstnaní. A z Velké Británie veškerá ta řídící vrstva, celá ta vrstva odejde a přesune se do Číny. Jestliže v USA jich zbude jen pár a zbytek bude totálně odepsán, tak z Velké Británie všichni prostě přejdou do Číny. Jen se podívejte na dějiny Hongkongu, na dějiny hongkongských bank. To je velice vypovídající. Jak jsou přesunovány finance z Velké Británie a jak jsou převáděny procesy řízení z britských bank na ty hongkongské. Tato suchá čísla vypovídají velice mnoho, velice mnoho o tom, jak je to řízení převáděno. A ve Velké Británii bude vyřazeno jen tak malé množství lidí, mám na mysli z řízení, které není žádným nebezpečím. Zatímco v USA jsou všichni ti lidé rozesetí po všech velvyslanectvích na celém světě, na vojenských základnách po celém světě, působí v různých těch neziskovkách po celém světě, ať už jde třeba o filatelisty, nebo o ty… No jak se zabývají květinami… - Floristi. - Floristi, je to jedno. Jsou prostě rozeseti po celém světě. Jen se podívejte. Velvyslanectví USA jsou po celém světě ta největší. A jak velkou kulturní výměnu USA se všemi udržují, se všemi státy a najednou je to všechno přebytečné. A přitom se v současnosti tito lidé zatím všichni podílejí na reálném nadnárodním řízení, mají v rukou reálné páky řízení. Oni chápou, že zítra budou zbyteční, jenže dnes ještě sedí u těch řídicích pák a tak se brání. Pokoušejí se udržet si své stávající postavení. Když z nich jednoho vytrhnou a řeknou mu: "O tebe se postaráme", tak okamžitě všechny ostatní zradí. A jak… Už dávno mohla být Hillary Clintonová odsouzena za protiamerickou činnost, protože je jí reálně možné připsat špionáž ve prospěch Ruska. Stačí ten jeden obchod s Uranium One. A co řekla? Přímo v tomto týdnu na ni zase zaútočili a ona řekla: „Pánové, já na dno nepůjdu sama. Já to tu všechno nechám explodovat.“ Jí samotnou je sice možné zlikvidovat, ale ty archívy nikam nezmizí. Takže tam funguje určitá korporativní solidarita těch, co reálně sedí u řídicích pák. To je to s čím musí neustále bojovat Trump. On je postupně odstřihává, odstřihává od řízení… Ale dovedete si představit jak velké je to monstrum speciálně vytvořené k tomu, aby řídilo svět? A Velká Británie je oproti tomu nic, malé mozkové centrum, které řídí toho biorobota - USA. Proto samozřejmě ve Velké Británii nemohou vznikat procesy porovnatelné s těmi v USA, kde spolu bojuje státní elita s tou globální. A navíc nezapomínejte na jednu věc. V USA je státní elita imperiální. To je důvod, proč si mnozí myslí, že představitel státní elity Churchill byl představitel té globální. Britské „Dominium“, britské Společenství národů nepřestalo existovat. A britská státní elita tak má spoustu míst, kam se může přesunout s ohledem na svou profesionální činnost. Zatímco americká státní elita je navázána výlučně jen na ten jeden stát, na USA. Proto tam také hoří takový konflikt s přesahem do celého světa. Další otázky se týkají událostí na Ukrajině. Od Gennadije z Luhansku, který vás, Valeriji Viktoroviči, prosí o radu, jak přesně by měli obyvatelé Luhanské a Doněcké lidové republiky, bránit sebe a své rodiny před jednáním osob, které provedly převrat po odstranění Zacharčenka? Co by měli dělat obyčejní lidé? Mnozí tu nepochybují o tom, že šlo o převrat, ale jak tomu máme čelit? - Máme jít do ulic s plakáty? - To v žádném případě. Okamžitě by nás obvinili z vlastizrady a označili za spolupracovníky SBU. Máme se spojit? Ale okolo koho? Žádného lídra přece nemáme a nikdo ani nedovolí, aby se tu objevil. Máme tedy sedět a čekat, že se to samo nějak vstřebá? Nic se nikam nevstřebá, jestliže se o to lidé sami nepostarají. Ta otázka byla nastolena správně, spojovat se. Ale ne okolo někoho, ale na základě čeho, na základě Koncepce sociální bezpečnosti, na základě znalostí o řízení složitých sociálních supersystémů. V důsledku toho se zformuje masová statistika chování, která bude celkově působit na řízení. Masová statistika chování vytváří statistickou předurčenost toho, že jedny činy, jedny kroky budou realizovány a jiné ne. Ale kvůli tomu musí člověk nastavit svůj život tak, aby bránil zájmy své i své rodiny, a aby byl v harmonii se zájmy ostatních lidí. A na základě toho se potom budou spojovat. V Rusku k tomu došlo na nevědomých úrovních a Rusko potom ze svého středu vyzdvihlo lídra, kterým se stal Vladimir Vladimirovič Putin. Masová národní podpora je, kromě této nevědomé podpory, ještě podpora na vědomé úrovni, a tou jsou znalosti Koncepce sociální bezpečnosti. A potom by vše bylo v pořádku. Tyto znalosti vám umožní vytvořit statistickou předurčenost jednání. Nevstupujete do konfliktu, řešíte si své problémy, a ve výsledku ti, kteří provedli státní převrat, nemohou škodit otevřeně, a nemohou škodit… Jak bych to, v nepřijatelné kvalitě pro existenci samotného objektu. Například jako teď, kdy jde veškerá řídící elita proti Putinovi, ale přesto je stejně nucena pracovat pro zájmy Ruska při plnění svých služebních povinností, protože se musí podřídit celkové situaci. A na vzniku stejné situace je zapotřebí pracovat. Víte, ale to neznamená obcházet mítinky. To je třeba si sednout, učit se a získané znalosti uplatňovat ve svém osobním životě. A vytvářet tak masovou statistiku chování. Jen tak můžete nevystavovat sebe ani své příbuzné a známé nebezpečí a přitom řešit problémy ve státě. A to včetně… Vždyť ti, co provedli ten státní převrat, Pušilin a spol. jsou rukojmími toho, že musí jednat v určitém směru. A bude-li masová statistika chování právě taková, tak se jí nijak nedokážou vyhnout. Vždyť co využíval Stalin? Když chtěli diskreditovat, přesměrovat proletářskou revoluci ve státě a stát se novými bojary, tak jim to ideologie nedovolila. Jestliže národ… A cožpak v tom byl Stalin sám? Ne, udržel to společně s národem. Teď už takováto jeho role není zapotřebí, protože máme k dispozici horizontální komunikační prostředky. Dřív bylo vždy zapotřebí mít lídra, jehož řeč otisknou v novinách a o kterého by se lidé mohli opřít. Teď lidé mohou komunikovat mezi sebou na různých sítích jako Odnoklassniky, Twitter apod. - Na sociálních sítích. - Ano, kde spolu mohou komunikovat. To znamená, že se informace mohou šířit. A šíření určitých informací umožňuje vznik masových statistik chování, a potom budou nahraní. Pamatujte si, že vše se děje tím nejlepším možným způsobem s ohledem na reálnou mravnost a etiku všech účastníků procesu! Všech účastníků procesu. A nejen těch, kteří… Když si někdo myslí, že zmocní-li se nějakého křesla, nějaké vývěsky, značky, jedno čeho, tak má moc ve svých rukou, je úplně vedle, protože nezná zákon času. Teď už tak řídit nelze. A reálná moc, to vůbec není ta nejpřitažlivější vývěska, ta nejdůležitější cedulka na kanceláři, nebo vysoké křeslo, moc je v praxi realizovatelná schopnost řídit a tuto schopnost řídit je třeba založit na teoretických základech. Musíte mít příslušné znalosti. Takže budete-li pracovat tímto způsobem, tak tím vlastně pomůžete i Rusku, aby dokázalo překonat nápor toho vnitřního majdanu, který vše směřuje k občanské válce, ke státnímu převratu a občanské válce a k rozčlenění Ruska na množství státečků bez suverenity. A zároveň tím zachráníte sebe a dojde ke sjednocení světa. To jen naši nepřátelé si myslí, že sestřelili Rusko v jeho letu, ale to se mýlí. Rusko je přežije všechny. Otázka od Taťány a podpořilo ji ještě dalších 52 lidí. Valeriji Viktoroviči, Porošenko vypověděl smlouvu o přátelství mezi Ukrajinou a Ruskem a Žirinovskij hned začal mluvit o rozporování ukrajinských hranic. Jedná se o pokus rozčlenit Ukrajinu, a zachovat tak „líheň banderovců“? Ano, a dělá to výlučně v rámci zvyšování vnitřního napětí směřujícího k provedení převratu a rozpoutání občanské války. Podívejte se na ty zvolené lidi ve Vladimirské oblasti a Chabarovském kraji. Jsou z LDPR. Ale to jsou přece jen sparingpartneři. Oni nejsou žádní… Ti nemají o řízení ani ponětí. A všechno co dělali, zapadá jen do jednoho, do ničení Ruska. Vždyť mají i takového lídra, který neustále požaduje jen jedno, aby Ukrajina byla rozčleněna, protože dobře ví, že to v budoucnosti znamená pro Rusko trvalé prolévání krve. Že to znamená, že míra krvavosti budoucích událostí vzroste. A Ukrajinu tak připraví o muže. Na začátku 20. století byla Paraguayská válka, díky které v Paraguayi nezbyli muži, protože dospělí strýčkové posílali bojovat desetileté kluky. To samé připravují i pro Ukrajinu. Batalion Azov organizuje dětské tábory. A když se mluví o ztraceném pokolení, protože už to trvá kolik let... O žádné pokolení nepřijdeme. Jestliže se na ukrajinské území vrátí ruský svět v plném rozsahu, tak bude všechno obnoveno. Vzpomeňte si, že když Rudá armáda vstoupila na území Třetí říše, tak se ukázalo, že všichni Němci byli tajnými antifašisty. Všichni byli proti nacistické Hitlerově diktatuře. Nějak podobně to dopadne i na ukrajinském území. Potom bude třeba normalizovat vzdělávací proces, aby všechna ta rozezlenost ty děti opustila přirozeným způsobem, aby jim byla nabídnuta tvůrčí práce, nebo ať se holt dál užírají tou zlobou. Ale bez následků pro společnost, protože v opačném případě už to bude práce pro policejní orgány. Dále Sergej prosí okomentovat summit projektu Iniciativa Trojmoří, který se konal 17. září v Bukurešti. Znamená účast Rakouska v tomto projektu, že byl zahájen proces převzetí kontroly nad východní Evropou od amerických a britských státních elit těmi z Rakouska a Německa, které obvykle jednají ve vzájemné součinnosti? A také to, že tím byl zahájen proces předání plné kontroly nad daným územím od atlantického křídla globálního prediktoru tomu euroasijskému? Znamená to také to, že kurátorství nad banderovským projektem se vrací zpět do Rakouska? Všechno je to trochu jinak. Problém je v tom, že se o žádné převzetí řízení nejedná. Visegrádská čtyřka, která teď existuje a Intermarium/Mezimoří Pilsudského jsou články jednoho řetězce, je to jeden plán. Mám na mysli to spojení zemí jako Polsko, Maďarsko, Československo, Rumunsko, Moldavsko a přirozeným způsobem s nimi hraničícího Rakouska, které tam nikdy nefigurovalo zjevně. Opět si připomeneme Vídeň s knihovnou Habsburků a Prahu jako okultní centrum světového židovstva. Visegrádská čtyřka a Intermarium jsou pověřeny tím, aby zachovaly kulturní identitu stávající Evropy, při plném přeformátování staré Evropy a vytvořením nových národů, nových jazyků a nových států. A tohle musí vydržet do doby, dokud bude nadnárodní řízení, globální prediktor mít zájem o zachování těchto dvou center, toho vídeňského s knihovnou Habsburků a pražského centra jako okultního centra světového židovstva. Ale kvůli tomu musí existovat nějaký silný subjekt. A vzpomeňme si na to, o čem stále mluvíme, že jakýkoliv stát začíná tehdy, má-li minimálně 10 miliónů obyvatel. Je tedy třeba vytvořit takový stát, který svou infrastrukturou, svou zdrojovou stabilitou dokáže zajistit svou existenci v konfliktních, agresivních podmínkách prostředí. Proto ta opora o dvě moře, o Černé a Baltské, aby ten celek nebyl sevřený. Jde o dávný proces. Byl vypracován dlouho před Pilsudským, před tím než ho Pilsudski ohlásil. Takže jaké převzetí řízení? Probíhá plánovaná práce globálního prediktoru na přeformátování západní Evropy. A skutečnost, že to teď běží tak neslaně nemastně, souvisí s tím, že byla pozastavena ta migrační vlna. Cožpak si myslíte, že Orbán je sám o sobě takový frajer? Prý: „Nebudeme k sobě pouštět migranty.“ On sám si dokonce může myslet, že takový frajer je, ale celá ta frajeřina musí mít ekonomické jištění. Vzpomeňte si, jak Hitlera přiváděli k moci a připravovali na válku s Ruskem. Přestože je okolo Orbána takové pozdvižení, ekonomické procesy u něj běží tak, jak je třeba, aby mohl být realizován projekt Intermarium. A ještě jedna otázka od Andreje. Valeriji Viktoroviči, vy neodpovídáte na nepříjemné otázky. A kdy to jako mělo být? Proto mám jen jednu otázku ke Koncepci. Odpovězte na ni poctivě. Nikdy jsem nelhal, nic si nevymýšlel, ať už si říká, kdo chce co chce. Vždy odpovídám na všechny otázky poctivě. A pokud o něčem není aktuálně možné mluvit, tak to řeknu přímo. Á, mimochodem k tomu ohlášení. V minulém pořadu jsem k tomu Petrovu a Boširovu řekl, že tím hlavním a základním je skutečnost, že tam byli. Tak mám pokračování. Pamatujete, jak tvrdili, že si objednali nějakou prostitutku? Tak už se objevila i ta prostitutka. Ne náhodou vyvolali takový rozruch okolo nějaké Šapirové, která se otrávila, nebo která se ještě s někým otrávila strychninem v jakési restauraci. To Putin osobně ji otrávil. Ta věc se má tak, že tento okamžik je třeba mít na zřeteli. Obzvláště v souvislosti s procesem brexitu na vnitřním britském základu. Ona při své práci prostitutky porodila někomu dvě děti. Co to znamená? Oni ji přes ten vyvolaný skandál plně legalizovali a někomu tím něco vzkázali. Co to vzkazují, pro nás není vůbec důležité. My jsme v daném případě diváci na divadle, kteří se dívají a užívají si to. Všímejte si procesů okolo Šapirové, protože se jedná o závažný řídící manévr. A pošklebky tu nejsou na místě. Jde o jeden scénář a ti, kteří v něm spojili Petrova, Boširova a tu prostitutku, to vše zahrnuli do jednoho scénáře. Takže ti lidé umí pracovat, je zbytečné se tomu vysmívat. Andrej pokračuje. Příkladů davo-„elitářské“ organizace společenství se všude vyskytuje velké množství. V dějinách lidstva i v divoké přírodě, v rodině, v armádě, ve sportu, v politických stranách, ve vědě. Každý režisér, ředitel podniku, vedoucí bude pracovat metodou dav a elita. Není možné realizovat jediný projekt, nejsou-li v něm šéfové a výkonní podřízení. - To je prověřeno praxí celá tisíciletí. - Skutečně? A teď uveďte příklady v živé přírodě, v lidských dějinách, kde váš model řízení a společenské organizace bez davo-„elitářského“ přístupu efektivně fungoval, nebo přiznejte, že své stoupence pouze vodíte za nos. Tak především jsou celé lidské dějiny důkazem neefektivnosti davo-„elitářského“ modelu společnosti. A ten, kdo v tom zajde příliš daleko, když přestoupí určitý rámec, tak se ten daný subjekt řízení hroutí. Podívejte se na všechna ta impéria. Takže oč jde? Lidé prostě neumějí rozlišovat strukturní pyramidu od hierarchie vztahů, kdy skutečně existuje vedoucí projektu a jeho výkonní podřízení, ředitel podniku a jeho pracovníci. Jenže to není elita a není to dav. To je záměna pojmů. Je to jediný pracovní mechanismus. A teď o čem mluvím? Jestliže se podíváme na systém vzájemné vloženosti v sociální organizaci, tak uvidíme, že člověk, který může být považován za příslušníka davu v jednom smyslu, je najednou elitou v jiném smyslu. Ten, kdo vypadá jako příslušník davu jako zákazník v nějakém obchodě, může být spisovatelem, malířem, skladatelem, hudebníkem… Tedy mít takové dovednosti a návyky, které nikdo z ostatních a to včetně ředitele podniku zvládnout nedokáže. A z tohoto pohledu je tedy on elitou a ten druhý příslušníkem davu. Každý člověk je unikátní. Každý člověk má geneticky podmíněný potenciál. Úkolem společnosti je vybudovat takovou společnost, aby si svůj geneticky podmíněný potenciál člověk mohl osvojit v plné míře a neexistovalo tu to přesvědčení, že vždy musí existovat davo-"elitářská" pyramida, a že když se někdo narodí jako král, bude králem, přestože řízení mu nic neříká a svůj stát dovede ke krachu. V každé pyramidě, v jakékoliv pyramidě jsou lidé, kteří jsou svými dovednostmi a návyky v jiné oblasti lídry na vrcholu pyramidy. A všechny tyto pyramidy jsou do sebe vzájemně vložené. A pouze normální lidské antidavo-„elitářské“ vztahy umožňují bezkonfliktně využít ty znalosti, dovednosti a návyky vzájemně mezi sebou. Aby zemědělec normálně pěstoval obilí, krejčí normálně šil oděvy a podnik na výrobu látek mu dodával látky, průmyslové podniky vyráběly stroje, které by ty látky tkaly a takto to všechno mezi sebou bylo propojeno, sladěno. A ta skutečnost, že hlavní pracovní sílu celá staletí udržovali ve tmě a v nevědomosti, byla podmíněna uplatňovanými technologiemi. Tenkrát bylo možné tvrdit, že se jedná o přirozený stav věcí, to davo-„elitářské“ zřízení, protože: "Vy jste jen hloupá lůza" apod. Jen si vzpomeňte, kolik států se zhroutilo, když se k lidem začali chovat s nadkritickou tvrdostí. Došlo k povstání a kde je konec tomu panstvu? Kde je to panstvo z Ruského impéria, které plakalo: „A nás za co? My přece tu lůzu neutlačovali tak moc? My jsme přece elita a bez nás u řízení to ubohé Rusko musí kleknout.“ V čem spočívá podstata bílého projektu? Že Rusko nemá existovat v žádné podobě. Protože se najednou ukázalo, že ti, koho považovali za dobytek, dav, který se na nic nezmůže, vybudovali Rusko, SSSR jako velmoc číslo jedna v celém světě a proměnili ho v lídra civilizačního budování. A předvedli tak, že to oni, co si činí nárok být elitou, byli brzdou jeho rozvoje, že to oni sami nežili lidsky a nenechali tak žít ani jiné. Revoluce je z jejich míst vyhodila. - To nemůže venkovský křupan dokázat? - Ano, a on to dokázal. Protože davo-„elitářská“ struktura společnosti je nepřirozená. Samotná organizace společnosti s profesionalismem v různých oblastech předpokládá úctu k ostatním, antidavo-„elitářský“ vztah. A že se nějaký davo-„elitář“ povyšuje nad ševce?! Tak ať chodí bos. Na čem staví své pohrdání tím ševcem? Že dokáže šít boty, tak jak on sám by nikdy nedokázal? Ale ševcova práce je zcela určitě užitečná a co ta jeho? Zpravidla jsou všechny elity parazity na těle národa. Proto žádné elity v žádném státě a národě nikdy nemají zájem přispívat k prosperitě svého státu. Ten útok ze strany izraelského státu na naše letadlo je toho reálným ukazatelem. Izrael se kvůli tomu mohl utopit v krvi, ale jim je to ukradené. „Přece nebudu myslet na tu lůzu. Já, elitář!“ Takže jestliže se člověk bez klapek na očích podívá na všechny předchozí civilizace, tak uvidí, že všechny zahynuly výslovně v důsledku svého tvrdohlavého lpění na davo-„elitářství“. Uvedu příklad. Byl natočen takový kreslený film Kolja, Olja a Archimédes. Je to velice zajímavý film. Když se na něj podívá ten kolega, co položil tu otázku, tak to uvidí názorně. Vždyť v Syrakusách neměl Archimédes žádné výsadní postavení. Čím pro ně byl? Geometrem, co má jakési znalosti. V tom kresleném filmu vystupuje i elitářský generál. Ale taková tam byla realita. Ten Archimédův talent, jakkoliv byl velký, nebyl v Syrakusách doceňován. Nebyl mu k ničemu, více si cenili sociálního postavení a on pocházel z lůzy, z davu. Ale protože jeho návyky byly pro společnost užitečné, tak ho určitým způsobem trpěli. V Římě Archimédovu hodnotu ocenili a chtěli, aby zůstal naživu. V Římě se totiž díky svým návykům a dovednostem kterýkoliv otrok mohl stát propuštěncem, a dokonce členem císařské rodiny, například Flavius Josephus, a proto také udělalo římské impérium podstatný pokrok ve svém rozvoji. A stejně tak každá následující sociální státní formace byla nucena vzdávat se přežitých stupňů degradační davo-„elitářské“ struktury. A my směřujeme ke zcela antidavo-„elitářské“ společnosti. Příklad takové antidavo-„elitářské“ společnosti předvedl SSSR za sedmdesát let své existence. Máme kam a jak směřovat. A my také evolučně postupujeme na základě veškerých předešlých dějin. A nikoho, kdo tvrdí, že bez davo-„elitářského“ systému lidských vztahů to nejde, dějiny ničemu nenaučily. A jak říkal Ključevskij: Historie není učitelkou, ničemu nás neučí, pouze nás za neznalost učiva trestá. – Že je jen vychovatelkou – Ano, není učitelkou ale vychovatelkou, promiňte, nedořekl jsem to, která nás pouze trestá za neznalost učiva. Proto je třeba se z jejích lekcí poučit hned a to tím spíše, že učebnice k tomu existují. Máte k dispozici práce vnitřního prediktoru. Jsou to skvělé učebnice. Je to velice mocná teorie. Dozvíte se z nich, jak je možné řídit složité sociální supersystémy, jak vy sami máte řídit. Jak máte bránit zájmy své a své rodiny. Cestou vytváření masových statistik chování. Ale ta masová statistika chování vytvářená zdola může být založena pouze na tvořivém procesu. Teď namítnou: „A co všechny ty různé revoluce? Nesmyslná povstání?“ Jen se podívejte, jak dopadají mítinky Navalného. Podívejte se na majdany. Kolik peněz vyplýtvají na to, aby zorganizovali takové majdany? Odstraňte tuto podporu a nic z toho nebude. Lidé se sami organizují pouze na tvořivém základu, na vzájemné úctě jeden ke druhému. Pouze tak jsou lidé ochotni spolu spolupracovat. Co proto chci říci? Jestliže chcete ubránit zájmy své a své rodiny, tak se učte, učte a ještě jednou učte řídit skutečným způsobem. Čtěte tlusté knihy vnitřního prediktoru SSSR. Čtěte analytické zprávy. Zvyšujte míru svého chápání procesů řízení. Řešte to vše v zájmu svém a své rodiny. To byla poslední otázka? Přeji vám mírové nebe nad hlavou, do příštích setkání. Přeji vám štěstí, na shledanou. Knihy vnitřního prediktoru SSSR v češtině i slovenštině naleznete na leva-net.webnode.cz, www.dotu.ru nebo můžete zakoupit v knižní podobě na KSBPRESS.cz
Upravené 22. 9. 2021 o 14:43

Nevím, zda to jde připojit jako soubor, tak raději kopíruji celý text. Taurusi, pokud něco takto potřebuješ, je nutné mi to napsat na e-mail, já nestačím číst všechny diskuse, tady jsem na to narazila náhodou.


Ireno, vůbec to nebylo myšleno tak, že bys měla něco vyhledávat.
Měl jsem na mysli, že zájemci o překlad si to vyhledají samostatně na youtube. Každopádně děkuji za snahu.


To video už jsem našel, je to od 1:10:00
https://www.youtube.com/watch?v=0vpn8qQ14fI&list=PLLN3Uw9xJDNbhvRpBfhZxJHD0_MJwMquF&index=34


Takže svůj příspěvek už můžeš smazat


[quote="pid:34207, uid:125"]Nevím, zda to jde připojit jako soubor, tak raději kopíruji celý text. Taurusi, pokud něco takto potřebuješ, je nutné mi to napsat na e-mail, já nestačím číst všechny diskuse, tady jsem na to narazila náhodou.[/quote] Ireno, vůbec to nebylo myšleno tak, že bys měla něco vyhledávat. Měl jsem na mysli, že zájemci o překlad si to vyhledají samostatně na youtube. Každopádně děkuji za snahu. To video už jsem našel, je to od 1:10:00 https://www.youtube.com/watch?v=0vpn8qQ14fI&list=PLLN3Uw9xJDNbhvRpBfhZxJHD0_MJwMquF&index=34 Takže svůj příspěvek už můžeš smazat

Článek jsem vkládal do tématu "Európska únia"

"Střední Evropa se sjednocuje: Chceme stejnou kvalitu života jako na západě EU, burcuje"
21.09.2021 11:12
Nejambicióznější projekt v historii střední Evropy. Tak hovoří polští politici o Iniciativě Trojmoří – skupině dvanácti států ležících mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem. Od Estonska až po Bulharsko, společně chtějí tyto země překonat propast mezi západem a východem Evropské unie (EU). Česká vláda, která se dosud v Trojmoří aktivně neangažovala, nyní zvažuje své zapojení do jejího investičního fondu. Podle informací Novinek o něm chce příští týden.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/stredni-evropa-se-sjednocuje-chceme-stejnou-kvalitu-zivota-jako-na-zapade-eu-burcuje-40372623

kde zapadl.


Článek jsem vkládal do tématu "Európska únia" [quote="pid:34006, uid:240"]"Střední Evropa se sjednocuje: Chceme stejnou kvalitu života jako na západě EU, burcuje" 21.09.2021 11:12 Nejambicióznější projekt v historii střední Evropy. Tak hovoří polští politici o Iniciativě Trojmoří – skupině dvanácti států ležících mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem. Od Estonska až po Bulharsko, společně chtějí tyto země překonat propast mezi západem a východem Evropské unie (EU). Česká vláda, která se dosud v Trojmoří aktivně neangažovala, nyní zvažuje své zapojení do jejího investičního fondu. Podle informací Novinek o něm chce příští týden. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/stredni-evropa-se-sjednocuje-chceme-stejnou-kvalitu-zivota-jako-na-zapade-eu-burcuje-40372623 [/quote] kde zapadl.

K tomu Trojmoří (a dalším formátům) : někdy je vrcholem diplomacie jednat a nekonat. Resp konat to,co je výhodné pro mě. A ani se o tom nemusí moc hovořit. Organizátoři všech těchto klecí velmi spěchají a vědí proč. Proč spěchat s nimi ? Perestrojka je na začátku a my chceme být první v cíli ? A v jakém ?


K tomu Trojmoří (a dalším formátům) : někdy je vrcholem diplomacie jednat a nekonat. Resp konat to,co je výhodné pro mě. A ani se o tom nemusí moc hovořit. Organizátoři všech těchto klecí velmi spěchají a vědí proč. Proč spěchat s nimi ? Perestrojka je na začátku a my chceme být první v cíli ? A v jakém ?

Děkuju Taurusovi i ostatním za vyjádření jejich názoru, se kterým do značné míry souzním.


Jsem ale přesvěčen, že Pjakin v těch OO, na které upozorňuje Taurus a na jejichž text dal odkaz Počtář, argumentuje ve prospěch podpory těch středoevropských projektů, když říká: "Visegrádská čtyřka a Intermarium jsou pověřeny tím, aby zachovaly kulturní identitu stávající Evropy, při plném přeformátování staré Evropy a vytvořením nových národů, nových jazyků a nových států. A tohle musí vydržet do doby, dokud bude nadnárodní řízení, globální prediktor mít zájem o zachování těchto dvou center, toho vídeňského s knihovnou Habsburků a pražského centra jako okultního centra světového židovstva."


Pjakin tedy říká, že oba projekty, Visegrád i Trojmoří-Intermarium (stejně jako Rakousko-Uhersko II) jsou projekty podporované globálním prediktorem s cílem zachování kulturní identity stávající Evropy na území střední Evropy (Přitom je třeba připomenout, že Pjakin se v jiných OO taky vyjádřil v tom smyslu, že GP chce zachovat střední Evropu s cílem vytvoření protiváhy nedoraženému Rusku).


Cíl GP zachování kulturní identity střední Evropy přece evidentně souzní s naším cílem zachování svébytnosti a státnosti českého a slovenského národa. Cíl GP vytvoření protiváhy Rusku nemusí přitom být za každou cenu konfrontační, o to usilují podpindosi a jejich páníčci, ti ale netuší, že pracují na někoho, kdo chápe více. Takže ona globálním prediktorem cílená "protiváha" Rusku ve výsledku přece vůbec nemusí být v rozporu s naším cílem vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti zařazené do ruského světa.


A nakonec si nemůžu odpustit poznámku, že sice nijak nedůvěřuji polským projektům a znám jejich britské pozadí i polskou "chytrost", ale na rozdíl od většiny dnešních Čechů (která zjevně rezonuje i v naší diskuzi) vždycky budu Polákům důvěřovat víc než Němcům, takže raději podporuji Trojmoří a Visegrád, než abych zůstal v lůně německé říše, ať už je první, druhá, třetí nebo čtvrtá. Poláky vyvažovat dokážeme, s Němci jsme to dokázali vždy jen v našich nejlepších chvílích zřetelného národního uvědomění, které jsou nyní bohužel minulostí.


Děkuju Taurusovi i ostatním za vyjádření jejich názoru, se kterým do značné míry souzním. Jsem ale přesvěčen, že Pjakin v těch OO, na které upozorňuje Taurus a na jejichž text dal odkaz Počtář, argumentuje ve prospěch podpory těch středoevropských projektů, když říká: "Visegrádská čtyřka a Intermarium jsou pověřeny tím, aby zachovaly kulturní identitu stávající Evropy, při plném přeformátování staré Evropy a vytvořením nových národů, nových jazyků a nových států. A tohle musí vydržet do doby, dokud bude nadnárodní řízení, globální prediktor mít zájem o zachování těchto dvou center, toho vídeňského s knihovnou Habsburků a pražského centra jako okultního centra světového židovstva." Pjakin tedy říká, že oba projekty, Visegrád i Trojmoří-Intermarium (stejně jako Rakousko-Uhersko II) jsou projekty podporované globálním prediktorem s cílem zachování kulturní identity stávající Evropy na území střední Evropy (Přitom je třeba připomenout, že Pjakin se v jiných OO taky vyjádřil v tom smyslu, že GP chce zachovat střední Evropu s cílem vytvoření protiváhy nedoraženému Rusku). Cíl GP zachování kulturní identity střední Evropy přece evidentně souzní s naším cílem zachování svébytnosti a státnosti českého a slovenského národa. Cíl GP vytvoření protiváhy Rusku nemusí přitom být za každou cenu konfrontační, o to usilují podpindosi a jejich páníčci, ti ale netuší, že pracují na někoho, kdo chápe více. Takže ona globálním prediktorem cílená "protiváha" Rusku ve výsledku přece vůbec nemusí být v rozporu s naším cílem vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti zařazené do ruského světa. A nakonec si nemůžu odpustit poznámku, že sice nijak nedůvěřuji polským projektům a znám jejich britské pozadí i polskou "chytrost", ale na rozdíl od většiny dnešních Čechů (která zjevně rezonuje i v naší diskuzi) vždycky budu Polákům důvěřovat víc než Němcům, takže raději podporuji Trojmoří a Visegrád, než abych zůstal v lůně německé říše, ať už je první, druhá, třetí nebo čtvrtá. Poláky vyvažovat dokážeme, s Němci jsme to dokázali vždy jen v našich nejlepších chvílích zřetelného národního uvědomění, které jsou nyní bohužel minulostí.

Fidelo

mne to zasa naopak pripada lepsie podporovat V4 ako Trojmorie. V Trojmori maju prevahu Poliaci a ci to bude rusky plyn alebo americky, urcite to budu americke ceny a polske peniaze. U V4 ide o znacne rovnopravne postavenie vsetkych clenov.....Trojmorie mi okrem ineho pripada ako taka mala EU s jednou tazkou vahou (PL) a ostatni len ako satelity. Navyse o peniazoch sa az tak nehovori, len sa predpoklada, ze spolok zafinancuje....keby to bolo vynosne, zafinancuju si to aj sami, takze je to cele problematicke. Da sa ocakavat naozaj, ze PL hlada nahradu fondov pre seba (v najblizsich rokoch by im malo koncit obdobie, kedy viac dostavaju ako platia do EU), cize viaceri zafinancuju hned a benefity mozno niekedy v buducnosti.
V kazdom pripade ked sa odmysli cela politicka a propagandisticka rovina, na ekonomickej urovni chcu ponukat? okrem teda tych tranzitnych plynovodov pre polske pristavy? co nad ramec toho, co je?


mne to zasa naopak pripada lepsie podporovat V4 ako Trojmorie. V Trojmori maju prevahu Poliaci a ci to bude rusky plyn alebo americky, urcite to budu americke ceny a polske peniaze. U V4 ide o znacne rovnopravne postavenie vsetkych clenov.....Trojmorie mi okrem ineho pripada ako taka mala EU s jednou tazkou vahou (PL) a ostatni len ako satelity. Navyse o peniazoch sa az tak nehovori, len sa predpoklada, ze spolok zafinancuje....keby to bolo vynosne, zafinancuju si to aj sami, takze je to cele problematicke. Da sa ocakavat naozaj, ze PL hlada nahradu fondov pre seba (v najblizsich rokoch by im malo koncit obdobie, kedy viac dostavaju ako platia do EU), cize viaceri zafinancuju hned a benefity mozno niekedy v buducnosti. V kazdom pripade ked sa odmysli cela politicka a propagandisticka rovina, na ekonomickej urovni chcu ponukat? okrem teda tych tranzitnych plynovodov pre polske pristavy? co nad ramec toho, co je?

@JankaS a čo presne nám prinesie V4?
Nejak nechápem ako sa dá spolupracovať s Polskom a Madarskom.
Jedni majú stále mokrý sen o Feldvídeku a druhí mieria ešte o dosť vyššie, ostatne keď ich hyena sveta (Churchil-Británia) nazve nenásytnou hyenou európy tak to už je čo povedať.

@JankaS a čo presne nám prinesie V4? Nejak nechápem ako sa dá spolupracovať s Polskom a Madarskom. Jedni majú stále mokrý sen o Feldvídeku a druhí mieria ešte o dosť vyššie, ostatne keď ich hyena sveta (Churchil-Británia) nazve nenásytnou hyenou európy tak to už je čo povedať.
Upravené 22. 9. 2021 o 20:02

Souhlasím, Janko, i mi je rozhodně projekt V4 bližší, alespoň mám ten pocit, že vznikl do značné míry z vlastní iniciativy podílejících se států, zatímco z trojmoří ty britské a americké zájmy trčí dost výrazně (i když, znovu připomínám, plynovod má být jen jeden z projektů, a třeba se vůbec nerealizuje).


Jak píše výše Boletus, "někdy je vrcholem diplomacie jednat a nekonat, resp. konat to, co je výhodné pro mě." Oni spěchají, my nemusíme.


Souhlasím, Janko, i mi je rozhodně projekt V4 bližší, alespoň mám ten pocit, že vznikl do značné míry z vlastní iniciativy podílejících se států, zatímco z trojmoří ty britské a americké zájmy trčí dost výrazně (i když, znovu připomínám, plynovod má být jen jeden z projektů, a třeba se vůbec nerealizuje). Jak píše výše Boletus, "někdy je vrcholem diplomacie jednat a nekonat, resp. konat to, co je výhodné pro mě." Oni spěchají, my nemusíme.

Fidelo

a co nam prinesie Trojmorie? V4 nam umoznuje presadzovat po dohode vsetkych 4 (pricom podotykam, ze kazdy ma rovnako dolezity hlas) svoje predstavy a zaujmy....ci uz v ramci EU alebo celeho sveta


a co nam prinesie Trojmorie? V4 nam umoznuje presadzovat po dohode vsetkych 4 (pricom podotykam, ze kazdy ma rovnako dolezity hlas) svoje predstavy a zaujmy....ci uz v ramci EU alebo celeho sveta

@JankaS nehovorím o 3 morí ale o ČSR2.
Môj názor je taký , že by sme mali spraviť všetko pre to aby sme sa zase spojili s ČR a potom uvidíme.

@JankaS nehovorím o 3 morí ale o ČSR2. Môj názor je taký , že by sme mali spraviť všetko pre to aby sme sa zase spojili s ČR a potom uvidíme.

Nejak nechápem ako sa dá spolupracovať s Polskom a Madarskom.


Třeba se můžeme na přicházející krizi připravit tím, že Polsko a Maďarsko budou podporovat dodavatelské kontrakty pro množství našich strojírenských firem a firmiček, které ztratí odbyt na západě, zatímco u nás vytvoříme podmínky pro vznik závodů na zpracování polského ovoce. Nic lepšího mě v obecné rovině nenapadá, na konkrétní rovině může jít vždy o tichou politickou podporu středoevropských firem před západními, jak už se to ostatně ne náhodou děje, naše rafinérie provozuje PK Orlen, náš Transgas převzali od Němců Maďaři atd.
V politické rovině je to ještě zřejmější, vždyť proto V4 vznikla, aby v Bruselu měl její spojený názor svoji hodnotu oproti jednotlivým hlasům, na které Němci a Francouzi zvysoka kašlou.
V kulturní rovině... Vlastně, Martine, vůbec nerozumím tvému nepochopení a absenci představivosti.


[quote="pid:34266, uid:324"]Nejak nechápem ako sa dá spolupracovať s Polskom a Madarskom.[/quote] Třeba se můžeme na přicházející krizi připravit tím, že Polsko a Maďarsko budou podporovat dodavatelské kontrakty pro množství našich strojírenských firem a firmiček, které ztratí odbyt na západě, zatímco u nás vytvoříme podmínky pro vznik závodů na zpracování polského ovoce. Nic lepšího mě v obecné rovině nenapadá, na konkrétní rovině může jít vždy o tichou politickou podporu středoevropských firem před západními, jak už se to ostatně ne náhodou děje, naše rafinérie provozuje PK Orlen, náš Transgas převzali od Němců Maďaři atd. V politické rovině je to ještě zřejmější, vždyť proto V4 vznikla, aby v Bruselu měl její spojený názor svoji hodnotu oproti jednotlivým hlasům, na které Němci a Francouzi zvysoka kašlou. V kulturní rovině... Vlastně, Martine, vůbec nerozumím tvému nepochopení a absenci představivosti.

Fidelo

Môj názor je taký , že by sme mali spraviť všetko pre to aby sme sa zase spojili s ČR a potom uvidíme.


Samozřejmě spolupráce našich bratrských národů s vizí obnovení silného a spravedlivého Československa je prioritou pro nás všechny. Ale to přeci neznamená, že do té doby se s nikým jiným bavit nebudeme. To je jako by Putin řekl, že dokud se Ukrajina nepřipojí k Rusku, tak nebude dodávat plyn do Evropy. Myslím si, že řízení je o něčem jiném, než o tom, že já chci, a dokud to nedostanu, tak se s váma nebudu bavit. Takoví řiditelé obvykle skončí někde bokem skuhrajíce, že je nikdo nechce poslouchat.


[quote="pid:34271, uid:324"]Môj názor je taký , že by sme mali spraviť všetko pre to aby sme sa zase spojili s ČR a potom uvidíme.[/quote] Samozřejmě spolupráce našich bratrských národů s vizí obnovení silného a spravedlivého Československa je prioritou pro nás všechny. Ale to přeci neznamená, že do té doby se s nikým jiným bavit nebudeme. To je jako by Putin řekl, že dokud se Ukrajina nepřipojí k Rusku, tak nebude dodávat plyn do Evropy. Myslím si, že řízení je o něčem jiném, než o tom, že já chci, a dokud to nedostanu, tak se s váma nebudu bavit. Takoví řiditelé obvykle skončí někde bokem skuhrajíce, že je nikdo nechce poslouchat.

Fidelo

globálním prediktorem cílená "protiváha" Rusku ve výsledku přece vůbec nemusí být v rozporu s naším cílem vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti zařazené do ruského světa.

Buď tomu správně nerozumím nebo se jedná o politický romantismus z Tvé strany. Podle mě to v rozporu je. V čem máme být tou protiváhou Rusku? Co tu máme pro GP tak cenného uchovat? Právě proto, že se Rusko nepodařilo zničit a začíná budovat nový spravedlivý ruský svět, musel GP změnit plány a pokusí se zformovat protiváhu - ta musí být z principu založená na davo-elitarismu. Proto také potřebuje zachovat i svůj řídící nástroj i s jeho centry znalostí (Praha a Vídeň). Parazita pracovat pro lidi těžko naučíme natož přistoupit na vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti, to už totiž není žádná protiváha Rusku.
Navrhuju odrazit se od reálného informačního základu. Ten se nabízí - přes veškerou protisocialistickou propagandu je tu řada pamětníků ČSSR a spolupráce bloku soc. zemí. Srovnání s dnešním marasmem je dost vypovídající alespoň pro ty, komu ještě slouží paměť a úsudek.


[quote="pid:34244, uid:294"]globálním prediktorem cílená "protiváha" Rusku ve výsledku přece vůbec nemusí být v rozporu s naším cílem vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti zařazené do ruského světa.[/quote] Buď tomu správně nerozumím nebo se jedná o politický romantismus z Tvé strany. Podle mě to v rozporu je. V čem máme být tou protiváhou Rusku? Co tu máme pro GP tak cenného uchovat? Právě proto, že se Rusko nepodařilo zničit a začíná budovat nový spravedlivý ruský svět, musel GP změnit plány a pokusí se zformovat protiváhu - ta musí být z principu založená na davo-elitarismu. Proto také potřebuje zachovat i svůj řídící nástroj i s jeho centry znalostí (Praha a Vídeň). Parazita pracovat pro lidi těžko naučíme natož přistoupit na vytvoření konceptuálně spravedlivé společnosti, to už totiž není žádná protiváha Rusku. Navrhuju odrazit se od reálného informačního základu. Ten se nabízí - přes veškerou protisocialistickou propagandu je tu řada pamětníků ČSSR a spolupráce bloku soc. zemí. Srovnání s dnešním marasmem je dost vypovídající alespoň pro ty, komu ještě slouží paměť a úsudek.

Fidelo , skutečně věříš tomu , že V4 vznikla na popud politiků z V4 ?
Ty jsi nikdy nečetl o tom , že se dlouhodobě spouštějí různé procesy s cílem , mít pro určitou situaci svého favorita ? To , o čem se zde bavíme a co Ty nechceš krátkozrace pochopit je fakt , že HAD GP jedná s předstihem , lépe řečeno , snaží se o to a vytváří tím předpřipravené procesy jako hotovky pro nemyslící .
Už jsem to psal výše , ale zopakuji to . Pokud vstoupíme do určitého procesu , tak tím spustíme příslušnou matrici a tím se Nám okamžitě zúží prostor , pro jakékoliv manévrování .
RU2 - zde okamžitě padneme do matrice mocnářství - žaláře národů . Stejně , jako to bylo a je vstupem do čtvrté říše .
Trojmoří - okamžitě tím vstoupíme do matrice , která už opakovaně vedla k tomu , že Polský národ se vytratil do ztracena .
Máme tohle zapotřebí , pořád skákat na ty samé hrábě a ještě se přitom usmívat ?
Všimni si , že státy začínají jednat samy za sebe . Přestože je Německo a Francie ve čtvrté říši , tak jezdí s pokorou za Putinem a domlouvají si své vlastní scénáře , jen pro svoji potřebu . Tam je ten prostor na odpíchnutí , započít se svojí vlastní politikou . A pokud si myslíš , že Koudelka boys jsou všemocní , tak já ti říkám že nejsou . Společně s páníčkem padají na hubu . Nebo snad máš dojem , že ty jejich nepřehlédnutelné zásahy do exekutivy státu , jsou řídící jednotkou konceptuálního hráče ? Každým svým počinem se odkrývají i těm pitomcům , kteří věří na spravedlnost a neomylnost státního aparátu .


Fidelo , skutečně věříš tomu , že V4 vznikla na popud politiků z V4 ? Ty jsi nikdy nečetl o tom , že se dlouhodobě spouštějí různé procesy s cílem , mít pro určitou situaci svého favorita ? To , o čem se zde bavíme a co Ty nechceš krátkozrace pochopit je fakt , že HAD GP jedná s předstihem , lépe řečeno , snaží se o to a vytváří tím předpřipravené procesy jako hotovky pro nemyslící . Už jsem to psal výše , ale zopakuji to . Pokud vstoupíme do určitého procesu , tak tím spustíme příslušnou matrici a tím se Nám okamžitě zúží prostor , pro jakékoliv manévrování . RU2 - zde okamžitě padneme do matrice mocnářství - žaláře národů . Stejně , jako to bylo a je vstupem do čtvrté říše . Trojmoří - okamžitě tím vstoupíme do matrice , která už opakovaně vedla k tomu , že Polský národ se vytratil do ztracena . Máme tohle zapotřebí , pořád skákat na ty samé hrábě a ještě se přitom usmívat ? Všimni si , že státy začínají jednat samy za sebe . Přestože je Německo a Francie ve čtvrté říši , tak jezdí s pokorou za Putinem a domlouvají si své vlastní scénáře , jen pro svoji potřebu . Tam je ten prostor na odpíchnutí , započít se svojí vlastní politikou . A pokud si myslíš , že Koudelka boys jsou všemocní , tak já ti říkám že nejsou . Společně s páníčkem padají na hubu . Nebo snad máš dojem , že ty jejich nepřehlédnutelné zásahy do exekutivy státu , jsou řídící jednotkou konceptuálního hráče ? Každým svým počinem se odkrývají i těm pitomcům , kteří věří na spravedlnost a neomylnost státního aparátu .

Putinovče, Burane, přemýšlím, z jakého důvodu docházíme k opačným závěrům, když máme stejné výchozí názory. Možná je ten rozdíl v tom, že zdůrazňujete naše národní cíle, o kterých musíme nejdřív přesvědčit národ, aby je přijal, zatímco já se snažím najít cestu, jak v stávající konkrétní situaci využít synergii s globálními procesy, aby vedly k těm cílům.


Pokud vstoupíme do určitého procesu , tak tím spustíme příslušnou matrici a tím se Nám okamžitě zúží prostor , pro jakékoliv manévrování .


Matricím se nevyhneme, my musíme pracovat na základě vlastních matric i v cizích matricích, abychom ty původní negativní matrice globálního prediktora převzali a přeorientovali. Kdyby tvým způsobem přemýšleli Masaryk, Štefánik, Beneš, pětka 28. října a další zakladatelé republiky, tak by Československo nikdy nevzniklo, protože bylo přece projektem globálního prediktora na rozbití rakousko-uherské říše, takže v tvojí logice si vystoupením ve prospěch vzniku Československa výše uvedení muži zúžili prostor pro manévrování.


Putinovče, Burane, přemýšlím, z jakého důvodu docházíme k opačným závěrům, když máme stejné výchozí názory. Možná je ten rozdíl v tom, že zdůrazňujete naše národní cíle, o kterých musíme nejdřív přesvědčit národ, aby je přijal, zatímco já se snažím najít cestu, jak v stávající konkrétní situaci využít synergii s globálními procesy, aby vedly k těm cílům. [quote="pid:34317, uid:185"]Pokud vstoupíme do určitého procesu , tak tím spustíme příslušnou matrici a tím se Nám okamžitě zúží prostor , pro jakékoliv manévrování .[/quote] Matricím se nevyhneme, my musíme pracovat na základě vlastních matric i v cizích matricích, abychom ty původní negativní matrice globálního prediktora převzali a přeorientovali. Kdyby tvým způsobem přemýšleli Masaryk, Štefánik, Beneš, pětka 28. října a další zakladatelé republiky, tak by Československo nikdy nevzniklo, protože bylo přece projektem globálního prediktora na rozbití rakousko-uherské říše, takže v tvojí logice si vystoupením ve prospěch vzniku Československa výše uvedení muži zúžili prostor pro manévrování.

Fidelo

Navrhuju odrazit se od reálného informačního základu. Ten se nabízí - přes veškerou protisocialistickou propagandu je tu řada pamětníků ČSSR a spolupráce bloku soc. zemí.

Naprosto souhlasím - a právě proto podporuji naši účast ve všech středoevropských projektech, protože v současné chvíli jsou to jediné projekty spolupráce bývalého bloku socialistických zemí. Pokud se jich nezúčastníme, zůstaneme objektem řízení cizích subjektů, sedmnáctou spolkovou zemí.


[quote="pid:34294, uid:177"]Navrhuju odrazit se od reálného informačního základu. Ten se nabízí - přes veškerou protisocialistickou propagandu je tu řada pamětníků ČSSR a spolupráce bloku soc. zemí.[/quote] Naprosto souhlasím - a právě proto podporuji naši účast ve všech středoevropských projektech, protože v současné chvíli jsou to jediné projekty spolupráce bývalého bloku socialistických zemí. Pokud se jich nezúčastníme, zůstaneme objektem řízení cizích subjektů, sedmnáctou spolkovou zemí.

Fidelo

Co tu máme pro GP tak cenného uchovat?

Já tu nepotřebuju pro GP uchovávat nic cenného. Ale když se GP rozhodl podpořit uchování kulturní svébytnosti střední Evropy, tak to souzní s mým cílem zachování svébytnosti českého a slovenského národa, přičemž to nechává otevřené dveře i pro vytvoření spravedlivé společnosti.
Můžeme samozřejmě jít proti procesům spuštěným GP, izolovat ČR a SR od sousedních zemí a nechat se vláčet bruselským a berlínským vedením. S velkou pravděpodobností tak můžeme dosáhnout NEuchování kulturní svébytnosti střední Evropy, a tím pádem NEzachování svébytnosti českého a slovenského národa, jejich rozpuštění v evropském chalifátu a ztrátu šancí na vytvoření spravedlivé společnosti.


[quote="pid:34294, uid:177"]Co tu máme pro GP tak cenného uchovat?[/quote] Já tu nepotřebuju pro GP uchovávat nic cenného. Ale když se GP rozhodl podpořit uchování kulturní svébytnosti střední Evropy, tak to souzní s mým cílem zachování svébytnosti českého a slovenského národa, přičemž to nechává otevřené dveře i pro vytvoření spravedlivé společnosti. Můžeme samozřejmě jít proti procesům spuštěným GP, izolovat ČR a SR od sousedních zemí a nechat se vláčet bruselským a berlínským vedením. S velkou pravděpodobností tak můžeme dosáhnout NEuchování kulturní svébytnosti střední Evropy, a tím pádem NEzachování svébytnosti českého a slovenského národa, jejich rozpuštění v evropském chalifátu a ztrátu šancí na vytvoření spravedlivé společnosti.

Fidelo

Znovu zopakuji-proč volit postup v situaci nevýhodné pro volbu ? proč vstupovat do schematu "buď anebo?".Schopný diplomat jedná a získává čas až do chvíle, kdy bude volba PRO NĚJ výhodná.
Podívejte se na celé prezidentské období MZ. je to přehlídka přesně tohoto postupu . Odkrývání a získávání manévrovacího prostoru je pro malou státnost je krajně důležitá.


Znovu zopakuji-proč volit postup v situaci nevýhodné pro volbu ? proč vstupovat do schematu "buď anebo?".Schopný diplomat jedná a získává čas až do chvíle, kdy bude volba PRO NĚJ výhodná. Podívejte se na celé prezidentské období MZ. je to přehlídka přesně tohoto postupu . Odkrývání a získávání manévrovacího prostoru je pro malou státnost je krajně důležitá.

Fidelo , začínáš připomínat gramofonovou desku , která stále přeskakuje na jednom místě .
Pokud cituješ vznik Československa , tak to je přesně ta matrice , ve které Český i Slovenský národ uvázl . Možná že jsi přehlédl tu skutečnost , že z milosti těchto židozednářů , Nám byla tato možnost pouze propůjčena s tím , že kdykoliv později mohou být Naše hranice či uspořádání státu změněno .
Při likvidaci RU by určitý celek Čechů i Slováků vznikl tak jako tak a to tím spíše , když Československé oddíly byly schopné samostatně nakopat do zádelí Polské i Madarské kořistnické oddíly .
Rozdíl by byl v tom , že by nedošlo k připoutání k určité matrici-ohrádky .
Rozhodnuto o Československu bylo v USA a tím došlo k našemu připoutání k západu . Až k té slavné Mnichovské zradě .
A zase , veleskok na hrábě .


Fidelo , začínáš připomínat gramofonovou desku , která stále přeskakuje na jednom místě . Pokud cituješ vznik Československa , tak to je přesně ta matrice , ve které Český i Slovenský národ uvázl . Možná že jsi přehlédl tu skutečnost , že z milosti těchto židozednářů , Nám byla tato možnost pouze propůjčena s tím , že kdykoliv později mohou být Naše hranice či uspořádání státu změněno . Při likvidaci RU by určitý celek Čechů i Slováků vznikl tak jako tak a to tím spíše , když Československé oddíly byly schopné samostatně nakopat do zádelí Polské i Madarské kořistnické oddíly . Rozdíl by byl v tom , že by nedošlo k připoutání k určité matrici-ohrádky . Rozhodnuto o Československu bylo v USA a tím došlo k našemu připoutání k západu . Až k té slavné Mnichovské zradě . A zase , veleskok na hrábě .

Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie. Nieco ako naraznik medzi zdegenerovanym zapadom a novej koncepcii rodiacej sa v Rusku. Aj ked zo zaciatku bude trojmorie sirit nenavist voci Rusku ... aj tak nakoniec pochopi, ze len Rusko je konceptualne vyssie a prijme novku koncepciu (a GP posle kade lahsie). Vseobnemejsia Ruska koncepcia pohlti koncepciu trojmoria. Je irelevantne, ze GP chce pouzit trojmorie na oddelenie Ruska od zapadu, na taktiku "Rozdeluj a panuj" aj tak nakoniec to bude tak, ze trojmorie (ak vznikne) bude naraznikom Ruska - tjs bude absorbovat vsetky utoky nekultury zapadu. To je jedno co sa stane na zapadde, ci tam vzniknu zombie alebo cisto islamisticke (v horsom slova zmysle) staty aj tak stredna europa bude naraznik. Bielorusko a urkajinu povazujem za cisto Ruske uzemia. Na urovni myslenia uz je to tak par rokov, len treba pockat na zmeny na materialnej urovni. Pozrite si kulturu, myslienky, koncepciu co sa siri z Ruska ... ludia citia, ze ta koncepcia je im blizsia ako to naničhodne co vzniklo na zapade. Preto predpokladam v buducnosti vacsi obrat strednej europy na Rusko. Jedine zeby v Rusku po smrti putina nastalo ZSSR2 po smrti Stalina. V tom pripade bude musiet stredna europa vytvorit kulturu vlastnu. Ale nemyslim si, ze Putin dovoli aby sa s Ruskom stalo to co po smrti Stalina. Tam budu vacsie paky, aj casy su ine.


Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie. Nieco ako naraznik medzi zdegenerovanym zapadom a novej koncepcii rodiacej sa v Rusku. Aj ked zo zaciatku bude trojmorie sirit nenavist voci Rusku ... aj tak nakoniec pochopi, ze len Rusko je konceptualne vyssie a prijme novku koncepciu (a GP posle kade lahsie). Vseobnemejsia Ruska koncepcia pohlti koncepciu trojmoria. Je irelevantne, ze GP chce pouzit trojmorie na oddelenie Ruska od zapadu, na taktiku "Rozdeluj a panuj" aj tak nakoniec to bude tak, ze trojmorie (ak vznikne) bude naraznikom Ruska - tjs bude absorbovat vsetky utoky nekultury zapadu. To je jedno co sa stane na zapadde, ci tam vzniknu zombie alebo cisto islamisticke (v horsom slova zmysle) staty aj tak stredna europa bude naraznik. Bielorusko a urkajinu povazujem za cisto Ruske uzemia. Na urovni myslenia uz je to tak par rokov, len treba pockat na zmeny na materialnej urovni. Pozrite si kulturu, myslienky, koncepciu co sa siri z Ruska ... ludia citia, ze ta koncepcia je im blizsia ako to naničhodne co vzniklo na zapade. Preto predpokladam v buducnosti vacsi obrat strednej europy na Rusko. Jedine zeby v Rusku po smrti putina nastalo ZSSR2 po smrti Stalina. V tom pripade bude musiet stredna europa vytvorit kulturu vlastnu. Ale nemyslim si, ze Putin dovoli aby sa s Ruskom stalo to co po smrti Stalina. Tam budu vacsie paky, aj casy su ine.
Upravené 23. 9. 2021 o 12:15

Pokud se jich nezúčastníme, zůstaneme objektem řízení cizích subjektů, sedmnáctou spolkovou zemí.

Z louže pod okap...
Sedmnáctou spolkovou zemí na 4. prioritě už vlastně jsme. Zpětně se mi jeví, že karta nacistické okupace (nejživější bolestné zkušenosti našeho národa s germány), která byla jistou dobu masmédii zcela potlačena (politika EU klanů) se následně začala opět řízeně účelově vytahovat (Anglosasy), aby za ní skryly svoje covidové řádění/řízení v naší malé londýnské kolonii.
Trojmoří nás z toho dle mého nevytáhne.
V podstatě je na stole několik variant možného uspořádání střední Evropy - (chceš-li spolupráce), všechny předpřipravil a tudíž i schválil GP. Trojmoří je ta nejhorší. Překvapivě se domnívám, že mezi variantami je i pro GP opačná krajní varianta - ČSR 2.0. Její vznik by však "připustili" jen v krajní nouzi a jako v roce 1918 - opět jen jako projektově konstrukční stát (státnost darovaná/garantovaná z venčí nikoliv vzniklá od spodu/zevnitř (jak o tom píše Putinovec). A to právě proto, že jsou tu stále přítomny plamínky naděje a odporu. Proto má pravdu Boletus: Kdo si počká, ten se dočká...


[quote="pid:34326, uid:294"]Pokud se jich nezúčastníme, zůstaneme objektem řízení cizích subjektů, sedmnáctou spolkovou zemí.[/quote] Z louže pod okap... Sedmnáctou spolkovou zemí na 4. prioritě už vlastně jsme. Zpětně se mi jeví, že karta nacistické okupace (nejživější bolestné zkušenosti našeho národa s germány), která byla jistou dobu masmédii zcela potlačena (politika EU klanů) se následně začala opět řízeně účelově vytahovat (Anglosasy), aby za ní skryly svoje covidové řádění/řízení v naší malé londýnské kolonii. Trojmoří nás z toho dle mého nevytáhne. V podstatě je na stole několik variant možného uspořádání střední Evropy - (chceš-li spolupráce), všechny předpřipravil a tudíž i schválil GP. Trojmoří je ta nejhorší. Překvapivě se domnívám, že mezi variantami je i pro GP opačná krajní varianta - ČSR 2.0. Její vznik by však "připustili" jen v krajní nouzi a jako v roce 1918 - opět jen jako projektově konstrukční stát (státnost darovaná/garantovaná z venčí nikoliv vzniklá od spodu/zevnitř (jak o tom píše Putinovec). A to právě proto, že jsou tu stále přítomny plamínky naděje a odporu. Proto má pravdu Boletus: Kdo si počká, ten se dočká...

Polsko kvůli Turówu zvažuje přerušit spolupráci ve V4


Vztahy České republiky s Polskem se kvůli sporu ohledně těžby v příhraničním hnědouhelném dole Turów čím dál víc zhoršují. Z vládního tábora Práva a spravedlnosti (PiS) zaznívají návrhy na úplné zmrazení jednání Visegrádské skupiny (V4). Informuje o tom polský server Wirtualna Polska s odkazem na zdroje uvnitř strany.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/polsko-kvuli-turowu-zvazuje-prerusit-spolupraci-ve-v4-40372938#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=5Q0oEjIahjk-202109231139&dop_id=40372938&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Zajímavý článek, doporučuji přečíst.


Ukazuje se, že rozpory ve V4 jsou i na úrovní hláv států.


Polsko kvůli Turówu zvažuje přerušit spolupráci ve V4 Vztahy České republiky s Polskem se kvůli sporu ohledně těžby v příhraničním hnědouhelném dole Turów čím dál víc zhoršují. Z vládního tábora Práva a spravedlnosti (PiS) zaznívají návrhy na úplné zmrazení jednání Visegrádské skupiny (V4). Informuje o tom polský server Wirtualna Polska s odkazem na zdroje uvnitř strany. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/polsko-kvuli-turowu-zvazuje-prerusit-spolupraci-ve-v4-40372938#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=5Q0oEjIahjk-202109231139&dop_id=40372938&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Zajímavý článek, doporučuji přečíst. Ukazuje se, že rozpory ve V4 jsou i na úrovní hláv států.

rozpory ve V4 jsou i na úrovní hláv států.


Doufám, že kvůli Turówu nebudeme muset v budoucnu vyhlásit mobilizaci. "Zasmáli" bychom se zřejmě ještě mnohem víc, než v současnosti při probíhající "pandémii".


[quote="pid:34364, uid:158"]rozpory ve V4 jsou i na úrovní hláv států.[/quote] Doufám, že kvůli Turówu nebudeme muset v budoucnu vyhlásit mobilizaci. "Zasmáli" bychom se zřejmě ještě mnohem víc, než v současnosti při probíhající "pandémii".

@Taurus - je to podle mně plánovaný proces. Projekt V4 splnil účel a situace vyžaduje posun. Nabízejí se globalistické anebo kompromisní varianty (Trojmoří anebo Mezimoří resp. RU II). Ale už jsem to kdysi psal na Vodě. podstatná není geografie, ale koncept projektu. A ten nevznikne ze dne na den, ale bude zrát a podléhat vývoji. Vezměre si jen historii SSSR I mezi revolucí 2017 a definitivním odstřelením Trockého. To je před námi a proto sázím na velmi schopnou diplomacii . To trdlo malopetr je už pryč, teď jde o to, jaký diplomatický tým bude zastupovat ČR ...
Nejpřirozenější útvar je ČSR II, má velmi úspěšnou historii, kterou nám otcové zakladatelé nezařídili - pouze UMOŽNILI...

@Taurus - je to podle mně plánovaný proces. Projekt V4 splnil účel a situace vyžaduje posun. Nabízejí se globalistické anebo kompromisní varianty (Trojmoří anebo Mezimoří resp. RU II). Ale už jsem to kdysi psal na Vodě. podstatná není geografie, ale koncept projektu. A ten nevznikne ze dne na den, ale bude zrát a podléhat vývoji. Vezměre si jen historii SSSR I mezi revolucí 2017 a definitivním odstřelením Trockého. To je před námi a proto sázím na velmi schopnou diplomacii . To trdlo malopetr je už pryč, teď jde o to, jaký diplomatický tým bude zastupovat ČR ... Nejpřirozenější útvar je ČSR II, má velmi úspěšnou historii, kterou nám otcové zakladatelé nezařídili - pouze UMOŽNILI...

Při likvidaci RU by určitý celek Čechů i Slováků vznikl tak jako tak a to tím spíše , když Československé oddíly byly schopné samostatně nakopat do zádelí Polské i Madarské kořistnické oddíly

Jsem rád, že diskutujeme společně. Podle mě tady dovádíš už svou logiku do extrémního důsledku, který ukazuje její chybu: Vždyť ty vlastně říkáš, že celé národní obrození a dlouhé devatenácté století, které bylo přípravou globálního prediktora a zednářských struktur na rozpoutání první světové války s cílem rozbití čtyř říší, zabránilo vzniku správného Československa tím, že připravovalo vznik špatného Československa.
Jako by čeští sedláci, kteří na začátku tohoto globálním prediktorem řízeného procesu (cca roku 1800) byli myšlenkově uzavření v hranicích jednotlivých panství a jako celek ještě vůbec netušili, že by mohli být základem novodobého českého národa, se najednou probudili v roce 1918 a založili stát, kdyby jim v tom nezabránil Palacký s Masarykem tím, že se podíleli a účastnili globálních procesů své doby.


Milý Putinovče, nechci se hádat, chci jenom stejně jako Boletus říct, že bez jednání a domlouvání se nemůže nikdo žádné dohody dosáhnout. Zároveň prostě, stejně jako Boletus, považuju za naprosto samozřejmé, že si stát (stejně jako člověk) účastí v různých iniciativách a směrech ponechává možnosti manévru. To, že se zúčastníme jednání o trojmoří přeci nemusí znamenat, že se ve finále podřídíme Polákům. Když budeme mlčet, budou za nás mluvit jiní.


Myslím si, že nemá smysl tratit energii na blokování procesů, které nejsou v rozporu s našimi cíli. Kdo nejde proti nám, jde s námi.


[quote="pid:34342, uid:185"]Při likvidaci RU by určitý celek Čechů i Slováků vznikl tak jako tak a to tím spíše , když Československé oddíly byly schopné samostatně nakopat do zádelí Polské i Madarské kořistnické oddíly[/quote] Jsem rád, že diskutujeme společně. Podle mě tady dovádíš už svou logiku do extrémního důsledku, který ukazuje její chybu: Vždyť ty vlastně říkáš, že celé národní obrození a dlouhé devatenácté století, které bylo přípravou globálního prediktora a zednářských struktur na rozpoutání první světové války s cílem rozbití čtyř říší, zabránilo vzniku správného Československa tím, že připravovalo vznik špatného Československa. Jako by čeští sedláci, kteří na začátku tohoto globálním prediktorem řízeného procesu (cca roku 1800) byli myšlenkově uzavření v hranicích jednotlivých panství a jako celek ještě vůbec netušili, že by mohli být základem novodobého českého národa, se najednou probudili v roce 1918 a založili stát, kdyby jim v tom nezabránil Palacký s Masarykem tím, že se podíleli a účastnili globálních procesů své doby. Milý Putinovče, nechci se hádat, chci jenom stejně jako Boletus říct, že bez jednání a domlouvání se nemůže nikdo žádné dohody dosáhnout. Zároveň prostě, stejně jako Boletus, považuju za naprosto samozřejmé, že si stát (stejně jako člověk) účastí v různých iniciativách a směrech ponechává možnosti manévru. To, že se zúčastníme jednání o trojmoří přeci nemusí znamenat, že se ve finále podřídíme Polákům. Když budeme mlčet, budou za nás mluvit jiní. Myslím si, že nemá smysl tratit energii na blokování procesů, které nejsou v rozporu s našimi cíli. Kdo nejde proti nám, jde s námi.

Fidelo

Jsou zde názory proč Trojmoří ano i proč Trojmoří ne.
Mně je nejbližší pozice Ferryho

Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie.

Protože jedna věc je, pro jaké účely si Trojmoří naplánoval GP a pro jaké účely si ho představují anglosasští "stranovici".
Druhá věc je, jak to bude ve skutečnosti.
Nevěřím, že VVP jen tak nečinně přihlíží a čeká, až se mu pod nosem zhmotní protiruské Trojmoří.
Nevěřím, že kromě "západních" klanů tu nemáme i "východní" klany.
A věřím, že i (pražští) jewrejové tvoří 2 křídla ;-)


A těm klanům, které nás "táhnou" na Západ, nějak začalo docházet "palivo".
Západ ztrácí bývalou "atraktivitu", ztrácí zdroje, prostě ztrácí... a dosti rychle.


Jsou zde názory proč Trojmoří ano i proč Trojmoří ne. Mně je nejbližší pozice Ferryho [quote="pid:34352, uid:106"]Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie.[/quote] Protože jedna věc je, pro jaké účely si Trojmoří naplánoval GP a pro jaké účely si ho představují anglosasští "stranovici". Druhá věc je, jak to bude ve skutečnosti. Nevěřím, že VVP jen tak nečinně přihlíží a čeká, až se mu pod nosem zhmotní protiruské Trojmoří. Nevěřím, že kromě "západních" klanů tu nemáme i "východní" klany. A věřím, že i (pražští) jewrejové tvoří 2 křídla ;-) A těm klanům, které nás "táhnou" na Západ, nějak začalo docházet "palivo". Západ ztrácí bývalou "atraktivitu", ztrácí zdroje, prostě ztrácí... a dosti rychle.
Upravené 23. 9. 2021 o 17:41

Fidelo , tak ještě jednou . Zase si mícháš hrušky i jablka . Co používá parazit pro své řízení ? Přirozené faktory vývoje , které se snaží napasovat do jemu vyhovujících faktorů . Pokud znáš historii , tak si není těžké uvědomit , že ti sedláci a mnozí další už toho měli plné zuby , poklonkovat cizákům a nechat se od nich urážet . Nemluvě o tom , že Český egregor nikam nezmizel , pracoval a pracuje . Takže je nasnadě , že je připravena další ohrádka , která má tuto snahu vést do určeného stavu . Takže zase ovečky hajdy za beranem .
Já se na rozdíl od tebe obávám toho , že Polské elity znovu zavedou celý národ do propasti a nehodlám tento proces podporovat .
Ona ta pastička smrdí už z názvu tohoto vlákna , zkus si to znovu přečíst .


Fidelo , tak ještě jednou . Zase si mícháš hrušky i jablka . Co používá parazit pro své řízení ? Přirozené faktory vývoje , které se snaží napasovat do jemu vyhovujících faktorů . Pokud znáš historii , tak si není těžké uvědomit , že ti sedláci a mnozí další už toho měli plné zuby , poklonkovat cizákům a nechat se od nich urážet . Nemluvě o tom , že Český egregor nikam nezmizel , pracoval a pracuje . Takže je nasnadě , že je připravena další ohrádka , která má tuto snahu vést do určeného stavu . Takže zase ovečky hajdy za beranem . Já se na rozdíl od tebe obávám toho , že Polské elity znovu zavedou celý národ do propasti a nehodlám tento proces podporovat . Ona ta pastička smrdí už z názvu tohoto vlákna , zkus si to znovu přečíst .

Dovolím si ještě připomenout 2.chronologickou prioritu a historickou zkušenost z ní plynoucí : s kým a kdy byli Poláci schopni udržet a plnit jakékoliv spojenectví? Jediné, kdy se jim to povedlo, bylo krátké poválečné období, protože díky SSSR vůbec existovali.A taky byli první, kdo hodil do spolupráce a spojenectví vidle (Solidarnoscz a agent Walesa). Takže Britové vsadili na špatného koně - když to bude výhodné, tak se Poláci bleskurychle změní třeba na stádo zubrů... A když to bude pro anglos výhodné, tak je prostě kopnou do...


Dovolím si ještě připomenout 2.chronologickou prioritu a historickou zkušenost z ní plynoucí : s kým a kdy byli Poláci schopni udržet a plnit jakékoliv spojenectví? Jediné, kdy se jim to povedlo, bylo krátké poválečné období, protože díky SSSR vůbec existovali.A taky byli první, kdo hodil do spolupráce a spojenectví vidle (Solidarnoscz a agent Walesa). Takže Britové vsadili na špatného koně - když to bude výhodné, tak se Poláci bleskurychle změní třeba na stádo zubrů... A když to bude pro anglos výhodné, tak je prostě kopnou do...

Ona ta pastička smrdí už z názvu tohoto vlákna , zkus si to znovu přečíst .

…šnup, šnup… Polský politik a je vše jasná, máte pravdu


[quote="pid:34401, uid:185"]Ona ta pastička smrdí už z názvu tohoto vlákna , zkus si to znovu přečíst .[/quote] …šnup, šnup… Polský politik a je vše jasná, máte pravdu

Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie.
Pokud jsou v popředí projektu Poláci, tak bude úplně jasné, kam to polská elita bude tlačit - viz. článek Varšava sa rozhodla rozmiestniť na východnej hranici 250 amerických tankov . Z článku:



Poľsko kúpilo upravené tanky M1A2 Abrams SEPv3 za 23 miliárd dolárov a očakáva, že ich dostane v roku 2022. Minister vo vysielaní poľského rozhlasu vyhlásil, že ide o „najlepšie tanky na svete“. Ministerstvo rozhodlo, že budú nasadené na východe krajiny, aby znížili riziko útoku. Poľskí politici opakovane deklarujú, že NATO potrebuje aktívnejšie konfrontovať Rusko, ktoré považuje za hrozbu pre svoju bezpečnosť.<



Už to tady někde bylo zmíněno - staronový "Le cordon sanitaire". Ale stejně si myslím, že by to byl konglomerát krátké životnosti. Řízení převezme ten, kdo přijde s pozitivní koncepcí spolupráce.


[quote=&quot;pid:34352, uid:106&quot;]Z mojho pohladu je projekt trojmoria alebo rakusko uhorsko 2 jednoznacne ako predval Ruskej koncepcie.[/quote]Pokud jsou v popřed&iacute; projektu Pol&aacute;ci, tak bude &uacute;plně jasn&eacute;, kam to polsk&aacute; elita bude tlačit - viz. čl&aacute;nek [Var&scaron;ava sa rozhodla rozmiestniť na v&yacute;chodnej hranici 250 americk&yacute;ch tankov](https://sk.news-front.info/2021/09/23/varsava-sa-rozhodla-rozmiestnit-na-vychodnej-hranici-250-americkych-tankov/) . Z čl&aacute;nku: &gt;Poľsko k&uacute;pilo upraven&eacute; tanky M1A2 Abrams SEPv3 za 23 mili&aacute;rd dol&aacute;rov a očak&aacute;va, že ich dostane v roku 2022. Minister vo vysielan&iacute; poľsk&eacute;ho rozhlasu vyhl&aacute;sil, že ide o &bdquo;najlep&scaron;ie tanky na svete&ldquo;. Ministerstvo rozhodlo, že bud&uacute; nasaden&eacute; na v&yacute;chode krajiny, aby zn&iacute;žili riziko &uacute;toku. Poľsk&iacute; politici opakovane deklaruj&uacute;, že NATO potrebuje akt&iacute;vnej&scaron;ie konfrontovať Rusko, ktor&eacute; považuje za hrozbu pre svoju bezpečnosť.&lt; Už to tady někde bylo zm&iacute;něno - staronov&yacute; &quot;Le cordon sanitaire&quot;. Ale stejně si mysl&iacute;m, že by to byl konglomer&aacute;t kr&aacute;tk&eacute; životnosti. Ř&iacute;zen&iacute; převezme ten, kdo přijde s pozitivn&iacute; koncepc&iacute; spolupr&aacute;ce.

Ale stejně si myslím, že by to byl konglomerát krátké životnosti.


Vezmeme-li v úvahu současný rychlý vývoj okolo NS2 (nedostatek plynu, ceny energií), hospodářské dopady covidové války, blokády mezinárodního obchodu, vývoj v NATO (Afganistán, anglosaská iniciativa a vyjádření Francie), eutanázie vlastníma rukama EU - green deal, atd.... Evropu čeká v nejbližší době "dokonalá" bouře, a po ní se uvidí, co zůstane použitelné. Trojmoří myslím není realizovatelné/udržitelné pro vnitřní rozpory a různost zájmů už dnes. Navíc Poláky jako partnery nikdo nebere vážně. Takže nechápu proč my bychom to měli na poslední chvíli zachraňovat.


Jako obvykle...kdyz je nejaky project odepisovan...tak my tam vstupujeme abychom ho udrzeli jeste chvili nad voudou....


[quote=&quot;pid:34439, uid:260&quot;]Ale stejně si mysl&iacute;m, že by to byl konglomer&aacute;t kr&aacute;tk&eacute; životnosti.[/quote] Vezmeme-li v &uacute;vahu současn&yacute; rychl&yacute; v&yacute;voj okolo NS2 (nedostatek plynu, ceny energi&iacute;), hospod&aacute;řsk&eacute; dopady covidov&eacute; v&aacute;lky, blok&aacute;dy mezin&aacute;rodn&iacute;ho obchodu, v&yacute;voj v NATO (Afganist&aacute;n, anglosask&aacute; iniciativa a vyj&aacute;dřen&iacute; Francie), eutan&aacute;zie vlastn&iacute;ma rukama EU - green deal, atd.... Evropu ček&aacute; v nejbliž&scaron;&iacute; době &quot;dokonal&aacute;&quot; bouře, a po n&iacute; se uvid&iacute;, co zůstane použiteln&eacute;. Trojmoř&iacute; mysl&iacute;m nen&iacute; realizovateln&eacute;/udržiteln&eacute; pro vnitřn&iacute; rozpory a různost z&aacute;jmů už dnes. Nav&iacute;c Pol&aacute;ky jako partnery nikdo nebere v&aacute;žně. Takže nech&aacute;pu proč my bychom to měli na posledn&iacute; chv&iacute;li zachraňovat. [quote=&quot;pid:34109, uid:346&quot;]Jako obvykle...kdyz je nejaky project odepisovan...tak my tam vstupujeme abychom ho udrzeli jeste chvili nad voudou....[/quote]

Tento projekt je odepisován .
https://www.irozhlas.cz/komentare/dul-turow-spor-cesko-polsko-visegradska-ctyrka-komentar_2109232056_ern
A evidentně dlouhodobě .
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/starosta-zada-polsko-o-vysvetleni-okupace-kaplicky/r~2232b01aaf0411ea95caac1f6b220ee8/
Polsko pod kuratelou anglosasů , je vstupenka do třetí a tím i poslední světové války . Jedině šílenec by jim svěřil klíče od muničáku .


Tento projekt je odepisov&aacute;n . https://www.irozhlas.cz/komentare/dul-turow-spor-cesko-polsko-visegradska-ctyrka-komentar_2109232056_ern A evidentně dlouhodobě . https://zpravy.aktualne.cz/domaci/starosta-zada-polsko-o-vysvetleni-okupace-kaplicky/r~2232b01aaf0411ea95caac1f6b220ee8/ Polsko pod kuratelou anglosasů , je vstupenka do třet&iacute; a t&iacute;m i posledn&iacute; světov&eacute; v&aacute;lky . Jedině &scaron;&iacute;lenec by jim svěřil kl&iacute;če od munič&aacute;ku .
Upravené 24. 9. 2021 o 08:04

Vše co se děje okolo polsko-českých vztahů (dlouhodobě !) je v agendě MI6. Teď je potřebné za každou cenu potlačit V4 a nasadit akcent na 3-moří. nemá smysl to sledovat a hodnotit v optice "CR-Polsko", ale globálně. Jinak je to ztráta času.
Na obou stranách te´d budou vystupovat stejně vyškolené figury, bude to klasicjý souboj Nanajců. Čím větší rozkol-tím lépe splněné úkoly.


V&scaron;e co se děje okolo polsko-česk&yacute;ch vztahů (dlouhodobě !) je v agendě MI6. Teď je potřebn&eacute; za každou cenu potlačit V4 a nasadit akcent na 3-moř&iacute;. nem&aacute; smysl to sledovat a hodnotit v optice &quot;CR-Polsko&quot;, ale glob&aacute;lně. Jinak je to ztr&aacute;ta času. Na obou stran&aacute;ch te&acute;d budou vystupovat stejně vy&scaron;kolen&eacute; figury, bude to klasicj&yacute; souboj Nanajců. Č&iacute;m vět&scaron;&iacute; rozkol-t&iacute;m l&eacute;pe splněn&eacute; &uacute;koly.

Tento projekt zapadá ako riť na šerbeľ do iniciatívy Trojmorie.
Takzvaná Slovenská Route 66 spojí východoeurópske krajiny od Baltského mora až po Jadran.
https://zvonline.sk/slovenska-route-66-ma-spojit-baltske-more-s-jadranskym-cesta-povedie-aj-cez-zvolen/
614d742a0fe77
https://www.sk-route66.sk/


Tento projekt zapad&aacute; ako riť na &scaron;erbeľ do iniciat&iacute;vy Trojmorie. Takzvan&aacute; Slovensk&aacute; Route 66 spoj&iacute; v&yacute;chodoeur&oacute;pske krajiny od Baltsk&eacute;ho mora až po Jadran. https://zvonline.sk/slovenska-route-66-ma-spojit-baltske-more-s-jadranskym-cesta-povedie-aj-cez-zvolen/ ![614d742a0fe77](serve/attachment&amp;path=614d742a0fe77) https://www.sk-route66.sk/
Upravené 24. 9. 2021 o 08:47

Navíc Poláky jako partnery nikdo nebere vážně. Takže nechápu proč my bychom to měli na poslední chvíli zachraňovat.

Tady, Burane, každého napadne, že pokud Poláky jako partnery nebere nikdo vážně, tak Češi jsou v současné chvíli za světové pitomce a vážnost Poláků u partnerů můžou zachraňovat snad jenom v Petříčkových blouznivých vizích.


Myslím, že česká polonofobie nás může svést na zcestí. Celá naše diskuze trpí tím, že nerozlišujeme polský národ od bláznivých polských elit, zatímco u Čechů i Slováků národ a šílené elity důsledně rozlišujeme, nebo, pokud mluvíme o Češích a Slovácích, tak vždy máme na mysli jádro národa se zdravým úsudkem. To je možná důvodem našeho nedorozumění. Uznávám na tom i svůj podíl viny. Můžu jen říct, že jsem se setkal s Poláky, kteří velmi dobře chápou, že pro Polsko byl rozpad východního bloku tragédií. I Chazin v některém ze svých pořadů mluvil o svých rozhovorech na nějaké polské univerzitě, kde mu bylo sděleno, že Poláci už chápou, že přežití polského národa je možné jenom ve spolupráci s Ruskem, a že v okamžiku, kdy se zbaví zaťaté podpindosí vrstvičky elity, se ze dne na den vztahy s Ruskem radikálně zlepší. Bohužel jen nemůžu dát odkaz.
Pří vší rozdílnosti Čechů a Poláků máme společného víc, než jsme si ochotni připustit. Neměli bychom si Poláky ošklivit jenom proto, že jsou naším pravdivým zrcadlem.


[quote=&quot;pid:34444, uid:177&quot;]Nav&iacute;c Pol&aacute;ky jako partnery nikdo nebere v&aacute;žně. Takže nech&aacute;pu proč my bychom to měli na posledn&iacute; chv&iacute;li zachraňovat.[/quote] Tady, Burane, každ&eacute;ho napadne, že pokud Pol&aacute;ky jako partnery nebere nikdo v&aacute;žně, tak Če&scaron;i jsou v současn&eacute; chv&iacute;li za světov&eacute; pitomce a v&aacute;žnost Pol&aacute;ků u partnerů můžou zachraňovat snad jenom v Petř&iacute;čkov&yacute;ch blouzniv&yacute;ch viz&iacute;ch. Mysl&iacute;m, že česk&aacute; polonofobie n&aacute;s může sv&eacute;st na zcest&iacute;. Cel&aacute; na&scaron;e diskuze trp&iacute; t&iacute;m, že nerozli&scaron;ujeme polsk&yacute; n&aacute;rod od bl&aacute;zniv&yacute;ch polsk&yacute;ch elit, zat&iacute;mco u Čechů i Slov&aacute;ků n&aacute;rod a &scaron;&iacute;len&eacute; elity důsledně rozli&scaron;ujeme, nebo, pokud mluv&iacute;me o Če&scaron;&iacute;ch a Slov&aacute;c&iacute;ch, tak vždy m&aacute;me na mysli j&aacute;dro n&aacute;roda se zdrav&yacute;m &uacute;sudkem. To je možn&aacute; důvodem na&scaron;eho nedorozuměn&iacute;. Uzn&aacute;v&aacute;m na tom i svůj pod&iacute;l viny. Můžu jen ř&iacute;ct, že jsem se setkal s Pol&aacute;ky, kteř&iacute; velmi dobře ch&aacute;pou, že pro Polsko byl rozpad v&yacute;chodn&iacute;ho bloku trag&eacute;di&iacute;. I Chazin v někter&eacute;m ze sv&yacute;ch pořadů mluvil o sv&yacute;ch rozhovorech na nějak&eacute; polsk&eacute; univerzitě, kde mu bylo sděleno, že Pol&aacute;ci už ch&aacute;pou, že přežit&iacute; polsk&eacute;ho n&aacute;roda je možn&eacute; jenom ve spolupr&aacute;ci s Ruskem, a že v okamžiku, kdy se zbav&iacute; zaťat&eacute; podpindos&iacute; vrstvičky elity, se ze dne na den vztahy s Ruskem radik&aacute;lně zlep&scaron;&iacute;. Bohužel jen nemůžu d&aacute;t odkaz. Př&iacute; v&scaron;&iacute; rozd&iacute;lnosti Čechů a Pol&aacute;ků m&aacute;me společn&eacute;ho v&iacute;c, než jsme si ochotni připustit. Neměli bychom si Pol&aacute;ky o&scaron;klivit jenom proto, že jsou na&scaron;&iacute;m pravdiv&yacute;m zrcadlem.

Fidelo

Dobrá připomínka, za sebe- pokud zmiňuji ve svých komentech na tomto vlákně Poláky- upřesňuji a to velmi ZŘETELNĚ : myslím tím POLSKÉ ELITY posledních 30 let přilepených pomocí Londýna k moci. Přiznávám svoji chybu a tímto uvádím svá tvrzení do správného světla.
Mimochodem-u mně to platí pro všechny podobné příklady, dám si pozor.


Dobr&aacute; připom&iacute;nka, za sebe- pokud zmiňuji ve sv&yacute;ch komentech na tomto vl&aacute;kně Pol&aacute;ky- upřesňuji a to velmi ZŘETELNĚ : mysl&iacute;m t&iacute;m POLSK&Eacute; ELITY posledn&iacute;ch 30 let přilepen&yacute;ch pomoc&iacute; Lond&yacute;na k moci. Přizn&aacute;v&aacute;m svoji chybu a t&iacute;mto uv&aacute;d&iacute;m sv&aacute; tvrzen&iacute; do spr&aacute;vn&eacute;ho světla. Mimochodem-u mně to plat&iacute; pro v&scaron;echny podobn&eacute; př&iacute;klady, d&aacute;m si pozor.

nie, neplati to iba na jelity.
klamu kde sa da (skusenosti z nakupov), v praci velmi zakerne/falosne individua.
kamarat ked kupil auto (toyota), casom zistil, ze bolo vyrobene v PL, tak bol nestastny, casom tam mal aj nejaku reklamaciu...
poznam aj dobrakov,ale podla 1 dobreho politika nehodnotim vladu/parlament


nie, neplati to iba na jelity. klamu kde sa da (skusenosti z nakupov), v praci velmi zakerne/falosne individua. kamarat ked kupil auto (toyota), casom zistil, ze bolo vyrobene v PL, tak bol nestastny, casom tam mal aj nejaku reklamaciu... poznam aj dobrakov,ale podla 1 dobreho politika nehodnotim vladu/parlament

pokud zmiňuji ve svých komentech na tomto vlákně Poláky


Lituji, ale tak to "nechodí". Elity vždy byly, jsou a budou představiteli daného národa, i když ne všichni občané s nimi ve všem souhlasí. V případě, že se dříve či později "znemožní, národ je nahradí jinými, kteří ho dokážou v té chvíli oblbnout".


[quote=&quot;pid:34478, uid:57&quot;]pokud zmiňuji ve sv&yacute;ch komentech na tomto vl&aacute;kně Pol&aacute;ky[/quote] Lituji, ale tak to &quot;nechod&iacute;&quot;. Elity vždy byly, jsou a budou představiteli dan&eacute;ho n&aacute;roda, i když ne v&scaron;ichni občan&eacute; s nimi ve v&scaron;em souhlas&iacute;. V př&iacute;padě, že se dř&iacute;ve či později &quot;znemožn&iacute;, n&aacute;rod je nahrad&iacute; jin&yacute;mi, kteř&iacute; ho dok&aacute;žou v t&eacute; chv&iacute;li oblbnout&quot;.

K oběma předchozím. Pokud by elita byla tvořena přirozeným způsobem jako soubor přirozeně rostoucích a společenský hierarchicky stoupajících autorit - tak lze hovořit o korelaci národa a jeho "elit" držících v dané chvíli moc.Je tomu tak i posledních 30 let ? Skutečně si volíme a pěstujeme VLASTNÍ autority, které můžeme prohlásit za elitu ? Nebo nám je někdo podle Plné funkce řízení vytváří v krocích 1. až 4. a my nastupujeme k "dodaným eltám" až v 5. kroku PFŘ ?
Z této pozice zůstávám na svém názoru : dokud společnost pracuje pod cizí společenskou koncepcí ( a tomu tak prostě JE), pak i deklarované "elty" nejsou jehoi anebo jsou jen určité části národa. Dodnes mnohé stařenky slzí nad elitním Vénou Flaškou jako elitním představitelem českého nátoda, žééé....


K oběma předchoz&iacute;m. Pokud by elita byla tvořena přirozen&yacute;m způsobem jako soubor přirozeně rostouc&iacute;ch a společensk&yacute; hierarchicky stoupaj&iacute;c&iacute;ch autorit - tak lze hovořit o korelaci n&aacute;roda a jeho &quot;elit&quot; drž&iacute;c&iacute;ch v dan&eacute; chv&iacute;li moc.Je tomu tak i posledn&iacute;ch 30 let ? Skutečně si vol&iacute;me a pěstujeme VLASTN&Iacute; autority, kter&eacute; můžeme prohl&aacute;sit za elitu ? Nebo n&aacute;m je někdo podle Pln&eacute; funkce ř&iacute;zen&iacute; vytv&aacute;ř&iacute; v kroc&iacute;ch 1. až 4. a my nastupujeme k &quot;dodan&yacute;m elt&aacute;m&quot; až v 5. kroku PFŘ ? Z t&eacute;to pozice zůst&aacute;v&aacute;m na sv&eacute;m n&aacute;zoru : dokud společnost pracuje pod ciz&iacute; společenskou koncepc&iacute; ( a tomu tak prostě JE), pak i deklarovan&eacute; &quot;elty&quot; nejsou jehoi anebo jsou jen určit&eacute; č&aacute;sti n&aacute;roda. Dodnes mnoh&eacute; stařenky slz&iacute; nad elitn&iacute;m V&eacute;nou Fla&scaron;kou jako elitn&iacute;m představitelem česk&eacute;ho n&aacute;toda, ž&eacute;&eacute;&eacute;....

Myslím, že česká polonofobie nás může svést na zcestí. Celá naše diskuze trpí tím, že nerozlišujeme polský národ od bláznivých polských elit, zatímco u Čechů i Slováků národ a šílené elity důsledně rozlišujeme, nebo, pokud mluvíme o Češích a Slovácích, tak vždy máme na mysli jádro národa se zdravým úsudkem.


Máš pravdu, ale myslel jsem to jinak. Vyjádřil jsem se velmi nepřesně/nesprávně - nemyslel jsem na Poláky jako národ ale na jejich zaprodané elity. Máš pravdu i v tom, že jsme na tom s našimi politickými "elitami" nyní velmi podobně. Náš souborný národní egregor ale obsahuje i Husitství - naše "elity" si nikdy nemohou být jisti naší bezvýhradnou podporou. Polské dějiny odporu národa proti bezpráví elit neznám. Zato vím, že polské "elity" často používaly svůj stát a národ ve prospěch svůj a cizích sil - "pokřesťanštění" okolních zejména slovanských zemí (šířili biblickou koncepci). Proto asi ta moje podvědomá nepřesnost. Dám si příště větší pozor.


[quote=&quot;pid:34477, uid:294&quot;]Mysl&iacute;m, že česk&aacute; polonofobie n&aacute;s může sv&eacute;st na zcest&iacute;. Cel&aacute; na&scaron;e diskuze trp&iacute; t&iacute;m, že nerozli&scaron;ujeme polsk&yacute; n&aacute;rod od bl&aacute;zniv&yacute;ch polsk&yacute;ch elit, zat&iacute;mco u Čechů i Slov&aacute;ků n&aacute;rod a &scaron;&iacute;len&eacute; elity důsledně rozli&scaron;ujeme, nebo, pokud mluv&iacute;me o Če&scaron;&iacute;ch a Slov&aacute;c&iacute;ch, tak vždy m&aacute;me na mysli j&aacute;dro n&aacute;roda se zdrav&yacute;m &uacute;sudkem.[/quote] M&aacute;&scaron; pravdu, ale myslel jsem to jinak. Vyj&aacute;dřil jsem se velmi nepřesně/nespr&aacute;vně - nemyslel jsem na Pol&aacute;ky jako n&aacute;rod ale na jejich zaprodan&eacute; elity. M&aacute;&scaron; pravdu i v tom, že jsme na tom s na&scaron;imi politick&yacute;mi &quot;elitami&quot; nyn&iacute; velmi podobně. N&aacute;&scaron; souborn&yacute; n&aacute;rodn&iacute; egregor ale obsahuje i Husitstv&iacute; - na&scaron;e &quot;elity&quot; si nikdy nemohou b&yacute;t jisti na&scaron;&iacute; bezv&yacute;hradnou podporou. Polsk&eacute; dějiny odporu n&aacute;roda proti bezpr&aacute;v&iacute; elit nezn&aacute;m. Zato v&iacute;m, že polsk&eacute; &quot;elity&quot; často použ&iacute;valy svůj st&aacute;t a n&aacute;rod ve prospěch svůj a ciz&iacute;ch sil - &quot;pokřesťan&scaron;těn&iacute;&quot; okoln&iacute;ch zejm&eacute;na slovansk&yacute;ch zem&iacute; (&scaron;&iacute;řili biblickou koncepci). Proto asi ta moje podvědom&aacute; nepřesnost. D&aacute;m si př&iacute;&scaron;tě vět&scaron;&iacute; pozor.

Myslím že dostatečně chápeme historickou zkušenost , kterou Polské elity opřené o produkci polského národa , přinášely a přinášejí svým blízkým-sousedům .
Stačí si vzpomenout na Česko-Polskou válku , Mnichovskou zradu , za kterou Polsko stálo jako jedno tělo , současné provokace na okrajových částech Běloruska .
A to je jen skok cca 80 let zpět . Je to pěkné vítat ty , co si uvědomují skutečný kritický stav , ale je i potřeba se ptát : Kolik % polského národa je stále ještě ochotno svojí nechápavostí , podpořit šílenou polskou elitu .
Pokud Jim něco jde opravdu dobře , tak je to asistovaná sebevražda pod taktovkou toho bodrého bracha , který jim pomáhá bodrou radou .
A nechat se nalepit do takového cuku , znamená uzavřít si další možnosti .
Takže spolupracovat , spojovat , ale udržovat si i svoji linii. Jinak uslyšíme to , co slýcháme už po staletí . Češi potřebují někoho , kdo jim bude vládnout . A já to poopravím , Češi uvítají toho , kdo po nich už konečně nebude šlapat .


Mysl&iacute;m že dostatečně ch&aacute;peme historickou zku&scaron;enost , kterou Polsk&eacute; elity opřen&eacute; o produkci polsk&eacute;ho n&aacute;roda , přin&aacute;&scaron;ely a přin&aacute;&scaron;ej&iacute; sv&yacute;m bl&iacute;zk&yacute;m-sousedům . Stač&iacute; si vzpomenout na Česko-Polskou v&aacute;lku , Mnichovskou zradu , za kterou Polsko st&aacute;lo jako jedno tělo , současn&eacute; provokace na okrajov&yacute;ch č&aacute;stech Běloruska . A to je jen skok cca 80 let zpět . Je to pěkn&eacute; v&iacute;tat ty , co si uvědomuj&iacute; skutečn&yacute; kritick&yacute; stav , ale je i potřeba se pt&aacute;t : Kolik % polsk&eacute;ho n&aacute;roda je st&aacute;le je&scaron;tě ochotno svoj&iacute; nech&aacute;pavost&iacute; , podpořit &scaron;&iacute;lenou polskou elitu . Pokud Jim něco jde opravdu dobře , tak je to asistovan&aacute; sebevražda pod taktovkou toho bodr&eacute;ho bracha , kter&yacute; jim pom&aacute;h&aacute; bodrou radou . A nechat se nalepit do takov&eacute;ho cuku , znamen&aacute; uzavř&iacute;t si dal&scaron;&iacute; možnosti . Takže spolupracovat , spojovat , ale udržovat si i svoji linii. Jinak usly&scaron;&iacute;me to , co sl&yacute;ch&aacute;me už po stalet&iacute; . Če&scaron;i potřebuj&iacute; někoho , kdo jim bude vl&aacute;dnout . A j&aacute; to pooprav&iacute;m , Če&scaron;i uv&iacute;taj&iacute; toho , kdo po nich už konečně nebude &scaron;lapat .
Upravené 24. 9. 2021 o 12:59

nie, neplati to iba na jelity.
klamu kde sa da (skusenosti z nakupov), v praci velmi zakerne/falosne individua.


Zevšeobecňovat nechci, určitě se najdou i dobré příklady.
Zajímavá je spíš obecnější tendence kterou pozoruji - snaha řídit u nás pomocí polského managementu - např. ve vedení českých filiálek zahraničních firem. Polský ředitel je pro zahraničního majitele z nějakých důvodů věrohodnější než český. To samé v katolické církvi - polskými faráři se to v "nevěřících" Čechách jen hemží.


[quote=&quot;pid:34483, uid:197&quot;]nie, neplati to iba na jelity. klamu kde sa da (skusenosti z nakupov), v praci velmi zakerne/falosne individua.[/quote] Zev&scaron;eobecňovat nechci, určitě se najdou i dobr&eacute; př&iacute;klady. Zaj&iacute;mav&aacute; je sp&iacute;&scaron; obecněj&scaron;&iacute; tendence kterou pozoruji - snaha ř&iacute;dit u n&aacute;s pomoc&iacute; polsk&eacute;ho managementu - např. ve veden&iacute; česk&yacute;ch fili&aacute;lek zahraničn&iacute;ch firem. Polsk&yacute; ředitel je pro zahraničn&iacute;ho majitele z nějak&yacute;ch důvodů věrohodněj&scaron;&iacute; než česk&yacute;. To sam&eacute; v katolick&eacute; c&iacute;rkvi - polsk&yacute;mi far&aacute;ři se to v &quot;nevěř&iacute;c&iacute;ch&quot; Čech&aacute;ch jen hemž&iacute;.

Pokud by elita byla tvořena přirozeným způsobem


Příklad, kdy elita státu "byla tvořena přirozeným způsobem" by nebyl ? Možná, že by se o tom dalo mluvit např. v případě Sovětského svazu, ČLR apod. I o tom by se ale dalo diskutovat...


[quote=&quot;pid:34494, uid:57&quot;]Pokud by elita byla tvořena přirozen&yacute;m způsobem[/quote] Př&iacute;klad, kdy elita st&aacute;tu &quot;byla tvořena přirozen&yacute;m způsobem&quot; by nebyl ? Možn&aacute;, že by se o tom dalo mluvit např. v př&iacute;padě Sovětsk&eacute;ho svazu, ČLR apod. I o tom by se ale dalo diskutovat...
Upravené 24. 9. 2021 o 13:04

Byl, :
Jan Hus a v návaznosti na jeho vraždu i celé navazující husitské hnutí, včetně koncepce "táboritství"
Národní buditelé po cca 2/3 19.století (Čěchy i Slovensko)
partyzánské hnutí po vojenské porážce SNP (logické!)


Stačí k protiargumentaci, Ludvíku ?


Byl, : Jan Hus a v n&aacute;vaznosti na jeho vraždu i cel&eacute; navazuj&iacute;c&iacute; husitsk&eacute; hnut&iacute;, včetně koncepce &quot;t&aacute;boritstv&iacute;&quot; N&aacute;rodn&iacute; buditel&eacute; po cca 2/3 19.stolet&iacute; (Čěchy i Slovensko) partyz&aacute;nsk&eacute; hnut&iacute; po vojensk&eacute; por&aacute;žce SNP (logick&eacute;!) Stač&iacute; k protiargumentaci, Ludv&iacute;ku ?

Stačí k protiargumentaci, Ludvíku ?


Přiznám se, že nevím, zda to jsou zrovna dobré příklady. Ani jeden z nich nebyl "završen" vznikem státu vedeného lidmi, kteří se na předchozí činnosti aktivně podíleli. Snad v případě podílu národních buditelů na vzniku Československa, ale... Vždy platilo, platí a bude platit, že vše souvisí se vším a nic není náhoda.


[quote=&quot;pid:34518, uid:57&quot;]Stač&iacute; k protiargumentaci, Ludv&iacute;ku ?[/quote] Přizn&aacute;m se, že nev&iacute;m, zda to jsou zrovna dobr&eacute; př&iacute;klady. Ani jeden z nich nebyl &quot;zavr&scaron;en&quot; vznikem st&aacute;tu veden&eacute;ho lidmi, kteř&iacute; se na předchoz&iacute; činnosti aktivně pod&iacute;leli. Snad v př&iacute;padě pod&iacute;lu n&aacute;rodn&iacute;ch buditelů na vzniku Československa, ale... Vždy platilo, plat&iacute; a bude platit, že v&scaron;e souvis&iacute; se v&scaron;&iacute;m a nic nen&iacute; n&aacute;hoda.

v kazdom pripade staci sa pozriet, ake strany a teda hlasy su podporovane po vacsinou v Polsku....bud je to Vatikan pomaly na urovni Talibanu (nie nadarmo sa im smeju ze talibanovci) alebo ritolezectvo+rusobijstvo v jednom, takze velmi si nevyberieme. Este aj konzervativne strany (obdoba Orbana) su silne rusofobne


v kazdom pripade staci sa pozriet, ake strany a teda hlasy su podporovane po vacsinou v Polsku....bud je to Vatikan pomaly na urovni Talibanu (nie nadarmo sa im smeju ze talibanovci) alebo ritolezectvo+rusobijstvo v jednom, takze velmi si nevyberieme. Este aj konzervativne strany (obdoba Orbana) su silne rusofobne

@Ludvík - přečti si znovu svoji otázku. Dal jsem Ti v odpovědi 3 příklady . Odpovídám na to, na co ses ptal, tedy příklad elit státu ( v době dvou předložených příkladů stát v dnešním pojetí neexistoval, ale národ ano). V případě SNP sice stát existoval, ale z vůle a pod vedením nadnárodního subjektu.
Ale v tom určitě není meritum věci. Ve všech 3 příkladech vzešly autority zezdola a na základě prokázané práce ve prospěch svého národa.

@Ludv&iacute;k - přečti si znovu svoji ot&aacute;zku. Dal jsem Ti v odpovědi 3 př&iacute;klady . Odpov&iacute;d&aacute;m na to, na co ses ptal, tedy př&iacute;klad elit st&aacute;tu ( v době dvou předložen&yacute;ch př&iacute;kladů st&aacute;t v dne&scaron;n&iacute;m pojet&iacute; neexistoval, ale n&aacute;rod ano). V př&iacute;padě SNP sice st&aacute;t existoval, ale z vůle a pod veden&iacute;m nadn&aacute;rodn&iacute;ho subjektu. Ale v tom určitě nen&iacute; meritum věci. Ve v&scaron;ech 3 př&iacute;kladech vze&scaron;ly autority zezdola a na z&aacute;kladě prok&aacute;zan&eacute; pr&aacute;ce ve prospěch sv&eacute;ho n&aacute;roda.

K aktuálnemu napätiu medzi CZ a PL pre elektráreň povedal poľský kňaz ktorý tam pôsobí toto :


Je to chudobný a Bohom zabudnutý kraj, kde je nižšia úroveň vzdelania. Po vojne, keď vysídlili Nemca, sa sem prisťahovali ľudia z východu, z dnešnej Ukrajiny. A tí sa dlho báli toho, že sa Nemci vrátia a zase si ten kraj vezmú späť. A teraz sa miesto Nemcov zasa boja Čechov, že im zoberú prácu, keď sa zavrie baňa. Ale severnejšie v Poľsku už to neplatí,“ vysvetľuje.


Čiže je to výsadok banderovcov ktorí začali plniť zadanie..?


K aktu&aacute;lnemu nap&auml;tiu medzi CZ a PL pre elektr&aacute;reň povedal poľsk&yacute; kňaz ktor&yacute; tam p&ocirc;sob&iacute; toto : Je to chudobn&yacute; a Bohom zabudnut&yacute; kraj, kde je niž&scaron;ia &uacute;roveň vzdelania. Po vojne, keď vys&iacute;dlili Nemca, sa sem prisťahovali ľudia z v&yacute;chodu, z dne&scaron;nej Ukrajiny. A t&iacute; sa dlho b&aacute;li toho, že sa Nemci vr&aacute;tia a zase si ten kraj vezm&uacute; sp&auml;ť. A teraz sa miesto Nemcov zasa boja Čechov, že im zober&uacute; pr&aacute;cu, keď sa zavrie baňa. Ale severnej&scaron;ie v Poľsku už to neplat&iacute;,&ldquo; vysvetľuje. Čiže je to v&yacute;sadok banderovcov ktor&iacute; začali plniť zadanie..?

@brumi - Banderovci se poznají podle třech znaků v pořadí 1) rusofobie, 2) zbabělost projevovaná šikanou slabých a v extrému vražděním neozbrojených civilistů, žen a dětí, 3) absolutní oddanost páníčkovi, jehož zájem vždy upřednostní nad zájmem vlastního národa.
Žádný z těchto znaků banderismu u tvrdě pracujících turówských horníků se zatím neprojevil, a nemáme nejmenší důvod se domnívat, že by se projevit mohl. Turowští horníci nejsou stranou konfliktu, tou jsou, pokud vím, majitelé dolů a elektrárny na jedné straně, a české obce na druhé.
Polské elity, stejně jako jakékoliv jiné elity včetně ukrajinských, nikdy nebudou pracovat jako horníci, to by bylo pod jejich elitářskou úroveň. Rozdmýcháváním nesmyslných obvinění vůči polskému národu pracujete jenom na záměr hodit vidle do jakékoliv spolupráce v rámci střední Evropy - čili nejenom proti GP cíli středoevropského konglomerátu, ale i proti KSB cíli středoevropského bloku - to znamená, že pracujete na toho, kdo chce znovu ovládnout středoevropský prostor tou nejzákladnější metodou "rozděl a panuj".

@brumi - Banderovci se poznaj&iacute; podle třech znaků v pořad&iacute; 1) rusofobie, 2) zbabělost projevovan&aacute; &scaron;ikanou slab&yacute;ch a v extr&eacute;mu vražděn&iacute;m neozbrojen&yacute;ch civilistů, žen a dět&iacute;, 3) absolutn&iacute; oddanost p&aacute;n&iacute;čkovi, jehož z&aacute;jem vždy upřednostn&iacute; nad z&aacute;jmem vlastn&iacute;ho n&aacute;roda. Ž&aacute;dn&yacute; z těchto znaků banderismu u tvrdě pracuj&iacute;c&iacute;ch tur&oacute;wsk&yacute;ch horn&iacute;ků se zat&iacute;m neprojevil, a nem&aacute;me nejmen&scaron;&iacute; důvod se domn&iacute;vat, že by se projevit mohl. Turow&scaron;t&iacute; horn&iacute;ci nejsou stranou konfliktu, tou jsou, pokud v&iacute;m, majitel&eacute; dolů a elektr&aacute;rny na jedn&eacute; straně, a česk&eacute; obce na druh&eacute;. Polsk&eacute; elity, stejně jako jak&eacute;koliv jin&eacute; elity včetně ukrajinsk&yacute;ch, nikdy nebudou pracovat jako horn&iacute;ci, to by bylo pod jejich elit&aacute;řskou &uacute;roveň. Rozdm&yacute;ch&aacute;v&aacute;n&iacute;m nesmysln&yacute;ch obviněn&iacute; vůči polsk&eacute;mu n&aacute;rodu pracujete jenom na z&aacute;měr hodit vidle do jak&eacute;koliv spolupr&aacute;ce v r&aacute;mci středn&iacute; Evropy - čili nejenom proti GP c&iacute;li středoevropsk&eacute;ho konglomer&aacute;tu, ale i proti KSB c&iacute;li středoevropsk&eacute;ho bloku - to znamen&aacute;, že pracujete na toho, kdo chce znovu ovl&aacute;dnout středoevropsk&yacute; prostor tou nejz&aacute;kladněj&scaron;&iacute; metodou &quot;rozděl a panuj&quot;.

Fidelo

Tady Bašta ukazuje proces , jakým způsobem bude nejen ČR tlačena do předpřipravených paktů .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemci-nikdy-nedelaji-male-chyby-Zeleni-ted-budou-vydirat-obava-se-Jaroslav-Basta-678958
Způsob je stále tentýž . Vytvořit konfliktní situaci a coby záchranu nabídnout svoji škatulku .


Tady Ba&scaron;ta ukazuje proces , jak&yacute;m způsobem bude nejen ČR tlačena do předpřipraven&yacute;ch paktů . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemci-nikdy-nedelaji-male-chyby-Zeleni-ted-budou-vydirat-obava-se-Jaroslav-Basta-678958 Způsob je st&aacute;le tent&yacute;ž . Vytvořit konfliktn&iacute; situaci a coby z&aacute;chranu nab&iacute;dnout svoji &scaron;katulku .

Tady Bašta ukazuje proces , jakým způsobem bude nejen ČR tlačena do předpřipravených paktů .

Tak Bašta má v článku i pár optimistických formulací. Žel, je to ve stylu, nejdřív musí být ještě hůře, aby mohlo být lépe...


“„Posledních deset let se totiž náš západní soused stal poprvé od II. světové války vedoucí silou v Evropě. Angela Merkelová svým nenápadným, zdánlivě nenásilným a konsenzuálním stylem vládnutí postupně provázela Německo a celou EU všemi krizemi. Její politika se vyznačovala tím, co bývá označováno jako soft power. Předpokladem byla politická stabilita a ekonomická síla Spolkové republiky. Výsledky hlasování, které proběhlo minulou neděli, však mohou ukončit obojí,“ míní Bašta.”


“„V našem západním sousedství totiž vznikne nebezpečné monstrum protichůdných a sebedestruktivních ideologických koncepcí,“ zmiňuje, že budou zároveň prosazovat Green Deal, multikulturalismus, LGBT a islamizaci Evropy, k tomu hnutí Black Lives Matter a politickou korektnost. „Výsledkem bude smrtící mix, který negativně zasáhne nejen hospodářství, ale také normální chod společnosti. Začne to likvidací německé energetiky a průmyslu v jejich dnešní podobě,“ pokračuje.”


“Pro Českou republiku nastává velmi složité období, v němž se bude muset vyrovnat s tím, že dosavadní nejdůležitější soused nejprve přestane být předvídatelný, posléze (po prosazení „zelené politiky“) se dokonce může změnit na bezpečnostní, ekonomické a kulturní riziko.
Česká republika se proto v zájmu svého přežití musí orientovat na spolupráci se zeměmi střední Evropy jako jediné alternativě odporu vůči zelené dystopii,“ uzavírá Bašta.”


[quote=&quot;pid:35671, uid:185&quot;]Tady Ba&scaron;ta ukazuje proces , jak&yacute;m způsobem bude nejen ČR tlačena do předpřipraven&yacute;ch paktů .[/quote] Tak Ba&scaron;ta m&aacute; v čl&aacute;nku i p&aacute;r optimistick&yacute;ch formulac&iacute;. Žel, je to ve stylu, nejdř&iacute;v mus&iacute; b&yacute;t je&scaron;tě hůře, aby mohlo b&yacute;t l&eacute;pe... &ldquo;&bdquo;Posledn&iacute;ch deset let se totiž n&aacute;&scaron; z&aacute;padn&iacute; soused stal poprv&eacute; od II. světov&eacute; v&aacute;lky vedouc&iacute; silou v Evropě. Angela Merkelov&aacute; sv&yacute;m nen&aacute;padn&yacute;m, zd&aacute;nlivě nen&aacute;siln&yacute;m a konsenzu&aacute;ln&iacute;m stylem vl&aacute;dnut&iacute; postupně prov&aacute;zela Německo a celou EU v&scaron;emi krizemi. Jej&iacute; politika se vyznačovala t&iacute;m, co b&yacute;v&aacute; označov&aacute;no jako soft power. Předpokladem byla politick&aacute; stabilita a ekonomick&aacute; s&iacute;la Spolkov&eacute; republiky. **V&yacute;sledky hlasov&aacute;n&iacute;, kter&eacute; proběhlo minulou neděli, v&scaron;ak mohou ukončit oboj&iacute;**,&ldquo; m&iacute;n&iacute; Ba&scaron;ta.&rdquo; &ldquo;&bdquo;V na&scaron;em z&aacute;padn&iacute;m sousedstv&iacute; totiž vznikne nebezpečn&eacute; monstrum protichůdn&yacute;ch a sebedestruktivn&iacute;ch ideologick&yacute;ch koncepc&iacute;,&ldquo; zmiňuje, že budou z&aacute;roveň prosazovat Green Deal, multikulturalismus, LGBT a islamizaci Evropy, k tomu hnut&iacute; Black Lives Matter a politickou korektnost. &bdquo;V&yacute;sledkem bude smrt&iacute;c&iacute; mix, kter&yacute; negativně zas&aacute;hne nejen hospod&aacute;řstv&iacute;, ale tak&eacute; norm&aacute;ln&iacute; chod společnosti. Začne to likvidac&iacute; německ&eacute; energetiky a průmyslu v jejich dne&scaron;n&iacute; podobě,&ldquo; pokračuje.&rdquo; &ldquo;Pro Českou republiku nast&aacute;v&aacute; velmi složit&eacute; obdob&iacute;, v němž se bude muset vyrovnat s t&iacute;m, že dosavadn&iacute; nejdůležitěj&scaron;&iacute; soused nejprve přestane b&yacute;t předv&iacute;dateln&yacute;, posl&eacute;ze (po prosazen&iacute; &bdquo;zelen&eacute; politiky&ldquo;) se dokonce může změnit na bezpečnostn&iacute;, ekonomick&eacute; a kulturn&iacute; riziko. **Česk&aacute; republika se proto v z&aacute;jmu sv&eacute;ho přežit&iacute; mus&iacute; orientovat na spolupr&aacute;ci se zeměmi středn&iacute; Evropy jako jedin&eacute; alternativě odporu vůči zelen&eacute; dystopii**,&ldquo; uzav&iacute;r&aacute; Ba&scaron;ta.&rdquo;
Upravené 3. 10. 2021 o 12:35

Česká republika se proto v zájmu svého přežití musí orientovat na spolupráci se zeměmi střední Evropy jako jediné alternativě odporu vůči zelené dystopii,“


A které to země střední Evropy mají být, když:


Evropa zvažuje vytvoření vojenské výcvikové mise na Ukrajině
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/evropa-zvazuje-vytvoreni-vojenske-vycvikove-mise-na-ukrajine/
“Podle novinářů už Brusel tento návrh projednal na úrovni výboru pro politiku a bezpečnost. Zástupci Estonska, Lotyšska, Litvy, Polska, Rumunska a Slovenska trvají na vytvoření vojenské mise.”


Máme se snad v zájmu svého přežití zapojit do plánovaného evropského vojenského paktu proti Rusku ?!


[quote=&quot;pid:35714, uid:240&quot;]Česk&aacute; republika se proto v z&aacute;jmu sv&eacute;ho přežit&iacute; mus&iacute; orientovat na spolupr&aacute;ci se zeměmi středn&iacute; Evropy jako jedin&eacute; alternativě odporu vůči zelen&eacute; dystopii,&ldquo;[/quote] A kter&eacute; to země středn&iacute; Evropy maj&iacute; b&yacute;t, když: Evropa zvažuje vytvořen&iacute; vojensk&eacute; v&yacute;cvikov&eacute; mise na Ukrajině https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/evropa-zvazuje-vytvoreni-vojenske-vycvikove-mise-na-ukrajine/ &ldquo;Podle novin&aacute;řů už Brusel tento n&aacute;vrh projednal na &uacute;rovni v&yacute;boru pro politiku a bezpečnost. Z&aacute;stupci Estonska, Loty&scaron;ska, Litvy, **Polska**, Rumunska a** Slovenska** trvaj&iacute; na vytvořen&iacute; vojensk&eacute; mise.&rdquo; M&aacute;me se snad v z&aacute;jmu sv&eacute;ho přežit&iacute; zapojit do pl&aacute;novan&eacute;ho evropsk&eacute;ho vojensk&eacute;ho paktu proti Rusku ?!

Evropa zvažuje

Evropa? Ne. To Brusel. A ten směřuje do brusele...


Zástupci Estonska, Lotyšska, Litvy, Polska, Rumunska a Slovenska trvají na vytvoření vojenské mise.

Ano, zástupci. Všechno země, kde ještě setrvačností dojíždějí místní podpindosníci (či podmalobritníci)...


[quote=&quot;pid:35723, uid:270&quot;]Evropa zvažuje[/quote] Evropa? Ne. To Brusel. A ten směřuje do brusele... [quote=&quot;pid:35723, uid:270&quot;]Z&aacute;stupci Estonska, Loty&scaron;ska, Litvy, Polska, Rumunska a Slovenska trvaj&iacute; na vytvořen&iacute; vojensk&eacute; mise.[/quote] Ano, z&aacute;stupci. V&scaron;echno země, kde je&scaron;tě setrvačnost&iacute; doj&iacute;žděj&iacute; m&iacute;stn&iacute; podpindosn&iacute;ci (či podmalobritn&iacute;ci)...
Upravené 3. 10. 2021 o 14:32

de ještě setrvačností dojíždějí místní podpindosníci


Nebyl bych takový optimista, ještě nám z nich bude pořádně "bolet hlava". Sami od sebe zcela určitě neodejdou ani neodjedou !


[quote=&quot;pid:35733, uid:240&quot;]de je&scaron;tě setrvačnost&iacute; doj&iacute;žděj&iacute; m&iacute;stn&iacute; podpindosn&iacute;ci[/quote] Nebyl bych takov&yacute; optimista, je&scaron;tě n&aacute;m z nich bude poř&aacute;dně &quot;bolet hlava&quot;. Sami od sebe zcela určitě neodejdou ani neodjedou !

Diskusi vedeme ale o konkrétním projektu na 6.prioritě.Ten je sám o sobě naprosto zhovadilý.


Diskusi vedeme ale o konkr&eacute;tn&iacute;m projektu na 6.prioritě.Ten je s&aacute;m o sobě naprosto zhovadil&yacute;.

Česká republika se proto v zájmu svého přežití musí orientovat na spolupráci se zeměmi střední Evropy jako jediné alternativě odporu vůči zelené dystopii,“ uzavírá Bašta.”

Bašta předkládá tu optimističtější variantu. Zda jsme to ve většině pochopili, to se uvidí o víkendu podle výsledku voleb. Piráti a SPOLU nás mají vést v naznačeném směru/stopách německých zelených, to je doufám většině jasné.
budou zároveň prosazovat Green Deal, multikulturalismus, LGBT a islamizaci Evropy, k tomu hnutí Black Lives Matter a politickou korektnost. „Výsledkem bude smrtící mix, který negativně zasáhne nejen hospodářství, ale také normální chod společnosti.


[quote=&quot;pid:35714, uid:240&quot;]Česk&aacute; republika se proto v z&aacute;jmu sv&eacute;ho přežit&iacute; mus&iacute; orientovat na spolupr&aacute;ci se zeměmi středn&iacute; Evropy jako jedin&eacute; alternativě odporu vůči zelen&eacute; dystopii,&ldquo; uzav&iacute;r&aacute; Ba&scaron;ta.&rdquo;[/quote] Ba&scaron;ta předkl&aacute;d&aacute; tu optimističtěj&scaron;&iacute; variantu. Zda jsme to ve vět&scaron;ině pochopili, to se uvid&iacute; o v&iacute;kendu podle v&yacute;sledku voleb. Pir&aacute;ti a SPOLU n&aacute;s maj&iacute; v&eacute;st v naznačen&eacute;m směru/stop&aacute;ch německ&yacute;ch zelen&yacute;ch, to je douf&aacute;m vět&scaron;ině jasn&eacute;. [quote=&quot;pid:35714, uid:240&quot;]budou z&aacute;roveň prosazovat Green Deal, multikulturalismus, LGBT a islamizaci Evropy, k tomu hnut&iacute; Black Lives Matter a politickou korektnost. &bdquo;V&yacute;sledkem bude smrt&iacute;c&iacute; mix, kter&yacute; negativně zas&aacute;hne nejen hospod&aacute;řstv&iacute;, ale tak&eacute; norm&aacute;ln&iacute; chod společnosti.[/quote]
5.26k
73
20
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept