Zahraničná politika
Dálný východ

Rostoucí napětí na Dálném východě
https://colonelcassad.livejournal.com/7062389.html


"KLDR otestovala železniční raketový systém. Během testu letěly dvě vypuštěné balistické střely 800 kilometrů a dopadly mimo teritoriální vody Japonska. Severní Korea považuje železniční raketové systémy za připravené k boji."


"Na druhé straně 38. rovnoběžky odpálila Jižní Korea balistickou raketu z ponorky, čímž se stala 8.zemí, která takovou technologii vlastní."


Rostoucí napětí na Dálném východě https://colonelcassad.livejournal.com/7062389.html "KLDR otestovala železniční raketový systém. Během testu letěly dvě vypuštěné balistické střely 800 kilometrů a dopadly mimo teritoriální vody Japonska. Severní Korea považuje železniční raketové systémy za připravené k boji." "Na druhé straně 38. rovnoběžky odpálila Jižní Korea balistickou raketu z ponorky, čímž se stala 8.zemí, která takovou technologii vlastní."

Úspěšný start rakety ze severokorejské ponorky
https://colonelcassad.livejournal.com/7148838.html


"Záběry z úspěšného testu podmořského startu balistické rakety ze severokorejské ponorky.
Podle KLDR to rozšiřuje její strategické odstrašující schopnosti - rozumí se, že taková raketa může být vybavena jadernou hlavicí."


**Úspěšný start rakety ze severokorejské ponorky** https://colonelcassad.livejournal.com/7148838.html "Záběry z úspěšného testu podmořského startu balistické rakety ze severokorejské ponorky. Podle KLDR to rozšiřuje její strategické odstrašující schopnosti - rozumí se, že taková raketa může být vybavena jadernou hlavicí."

Rusko-čínská hlídka
https://colonelcassad.livejournal.com/7231098.html


"2 ruské (Tu-95MS) a 2 čínské bombardéry (H-6) prováděly společné hlídky u pobřeží Japonska a Jižní Koreje. I čínské letouny doprovázely ruské stíhačky Su-35S."


"PS. Generální tajemník NATO dnes mezitím řekl, že pokud Německo nedovolí rozmístění jaderných zbraní na svém území, NATO je hodlá rozmístit na východ od Německa, čteno v Polsku.
Znamenalo by to přímý útok na podkopání stávající parity, který by nešlo ignorovat. Rozmístění jaderných zbraní v Polsku si vyžádá rozmístění jaderných zbraní v Kaliningradu a možnost rozmístění jaderných zbraní ve Venezuele nebo na Kubě."


Rusko-čínská hlídka https://colonelcassad.livejournal.com/7231098.html "2 ruské (Tu-95MS) a 2 čínské bombardéry (H-6) prováděly společné hlídky u pobřeží Japonska a Jižní Koreje. I čínské letouny doprovázely ruské stíhačky Su-35S." "PS. Generální tajemník NATO dnes mezitím řekl, že pokud Německo nedovolí rozmístění jaderných zbraní na svém území, NATO je hodlá rozmístit na východ od Německa, čteno v Polsku. Znamenalo by to přímý útok na podkopání stávající parity, který by nešlo ignorovat. Rozmístění jaderných zbraní v Polsku si vyžádá rozmístění jaderných zbraní v Kaliningradu a možnost rozmístění jaderných zbraní ve Venezuele nebo na Kubě."

Курильские "Бастионы"**
https://colonelcassad.livejournal.com/7262598.html


"Rusko rozmístilo na Kurilských ostrovech protilodní raketové systémy „Bastion“, které byly neprodleně uvedeny do bojové pohotovosti".


I na Dálném Východě Rusko nic neponechává "náhodě"...


**Курильские "Бастионы"****** https://colonelcassad.livejournal.com/7262598.html "Rusko rozmístilo na Kurilských ostrovech protilodní raketové systémy „Bastion“, které byly neprodleně uvedeny do bojové pohotovosti". **I na Dálném Východě Rusko nic neponechává "náhodě"...**

Rychlá odpověď na americké sankce: KLDR odpálila z vlaku další balistickou střelu
https://cnn.iprima.cz/rychla-odpoved-na-americke-sankce-kldr-odpalila-z-vlaku-dalsi-balistickou-strelu-55359?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


"Severní Korea zkušebně odpálila dvě balistické střely krátkého doletu. Podle agentury Reuters to oznámilo velení jihokorejské armády. V letošním roce jde už o třetí raketovou zkoušku KLDR, což Reuters označuje za nezvykle rychlý sled zbrojních testů. Podle severokorejské oficiální tiskové agentury KCNA Pchjongjang armáda KLDR tentokrát otestovala při svém cvičení rakety odpálené z vlaku."


**Rychlá odpověď na americké sankce: KLDR odpálila z vlaku další balistickou střelu** https://cnn.iprima.cz/rychla-odpoved-na-americke-sankce-kldr-odpalila-z-vlaku-dalsi-balistickou-strelu-55359?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu "Severní Korea zkušebně odpálila dvě balistické střely krátkého doletu. Podle agentury Reuters to oznámilo velení jihokorejské armády. V letošním roce jde už o třetí raketovou zkoušku KLDR, což Reuters označuje za nezvykle rychlý sled zbrojních testů. Podle severokorejské oficiální tiskové agentury KCNA Pchjongjang armáda KLDR tentokrát otestovala při svém cvičení rakety odpálené z vlaku."

14.01.2022 19:09
Komentář mluvčí MZV Marie Zakharové k americkým protiruským sankcím

36-14-01-2022


Za absolutně nepřijatelné a z hlediska kultury mezistátních kontaktů považujeme prohlášení vedení amerického ministerstva zahraničí o údajné „klíčové roli“ ruského občana RA Alara a společnosti Parsec v dodávkách komponentů a technologie pro „celý raketový program KLDR“.


Aniž by se Spojené státy obtěžovaly poskytovat důkazy, snaží se nahradit skutečná fakta výmysly a vznášejí přitažená a nepodložená obvinění, že Rusko napomáhá rozvoji severokorejského jaderného raketového programu.


Ruská strana se neochvějně a důsledně hlásí ke všem svým závazkům v oblasti nešíření jak pod záštitou Rady bezpečnosti OSN, tak v rámci mezinárodních a mnohostranných nástrojů, jichž je smluvní stranou. Opět jsme přesvědčeni, že Spojené státy nepohrdnou ničím, až záměrným překrucováním reality, aby si zachovaly vysokou míru protiruské rétoriky.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1794453/


14.01.2022 19:09** Komentář mluvčí MZV Marie Zakharové k americkým protiruským sankcím** 36-14-01-2022 Za absolutně nepřijatelné a z hlediska kultury mezistátních kontaktů považujeme prohlášení vedení amerického ministerstva zahraničí o údajné „klíčové roli“ ruského občana RA Alara a společnosti Parsec v dodávkách komponentů a technologie pro „celý raketový program KLDR“. Aniž by se Spojené státy obtěžovaly poskytovat důkazy, snaží se nahradit skutečná fakta výmysly a vznášejí přitažená a nepodložená obvinění, že Rusko napomáhá rozvoji severokorejského jaderného raketového programu. Ruská strana se neochvějně a důsledně hlásí ke všem svým závazkům v oblasti nešíření jak pod záštitou Rady bezpečnosti OSN, tak v rámci mezinárodních a mnohostranných nástrojů, jichž je smluvní stranou. Opět jsme přesvědčeni, že Spojené státy nepohrdnou ničím, až záměrným překrucováním reality, aby si zachovaly vysokou míru protiruské rétoriky. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1794453/

09.02.2022 17:07
Komentář oficiální představitelky ruského ministerstva zahraničí M.V.Zacharové v souvislosti s událostmi v Japonsku v rámci tzv. Den Severních teritorií


Akce konané v Japonsku ve dnech 6. – 7. února věnované tzv. Letošní Den Severních teritorií se vyznačoval bezprecedentní bezuzdností násilníků podporovaných úřady, kteří se svými agresivními akcemi a megafonovými výkřiky snažili narušit normální fungování ruské ambasády v Tokiu. V rámci jedné z epizod se skupina extremistů se zjevným souhlasem policie dokonce pokusila proniknout na území ruské diplomatické mise a vytvořila tak skutečnou hrozbu pro bezpečnost našich zaměstnanců. V tomto ohledu byl podán důrazný protest japonskému ministerstvu zahraničí.


Nabízí se logická otázka: Jak takové hrubé porušování obecně uznávaných norem diplomatické praxe a ignorování vlastních mezinárodněprávních závazků k zajištění práce zahraničních diplomatických misí koreluje s japonskými deklarovanými nároky, a to i na autoritativních mezinárodních platformách, na „vedoucí pozice? „v globálních procesech?


Požadujeme, aby Tokio vyvodilo náležité závěry z toho, co se stalo, a přijalo komplexní opatření, která podobným incidentům v budoucnu zabrání.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797601/


09.02.2022 17:07 **Komentář oficiální představitelky ruského ministerstva zahraničí M.V.Zacharové v souvislosti s událostmi v Japonsku v rámci tzv. Den Severních teritorií** Akce konané v Japonsku ve dnech 6. – 7. února věnované tzv. Letošní Den Severních teritorií se vyznačoval bezprecedentní bezuzdností násilníků podporovaných úřady, kteří se svými agresivními akcemi a megafonovými výkřiky snažili narušit normální fungování ruské ambasády v Tokiu. **V rámci jedné z epizod se skupina extremistů se zjevným souhlasem policie dokonce pokusila proniknout na území ruské diplomatické mise a vytvořila tak skutečnou hrozbu pro bezpečnost našich zaměstnanců.** V tomto ohledu byl podán důrazný protest japonskému ministerstvu zahraničí. Nabízí se logická otázka: Jak takové hrubé porušování obecně uznávaných norem diplomatické praxe a ignorování vlastních mezinárodněprávních závazků k zajištění práce zahraničních diplomatických misí koreluje s japonskými deklarovanými nároky, a to i na autoritativních mezinárodních platformách, na „vedoucí pozice? „v globálních procesech? Požadujeme, aby Tokio vyvodilo náležité závěry z toho, co se stalo, a přijalo komplexní opatření, která podobným incidentům v budoucnu zabrání. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1797601/

Na pozadí provokativního prohlášení Japonska o jeho připravenosti vylodit jednotky na ruských ostrovech vypustila ruská ponorka řízenou střelu Kalibr.


Na pozadí oznámení Tokia o svém záměru zvýšit počet řízených střel v provozu se zemí a vyslat vojáky na Kurilské ostrovy, ruská armáda okamžitě reagovala na takovou hrozbu pro národní bezpečnost odesláním ponorky Volchov k pobřeží Japonsko, které se tajně přiblížilo k japonským vodám a odpálilo řízenou střelu „Kalibr“.


Podle asijských médií byla ruská reakce okamžitá a tvrdá. Demonstroval připravenost Moskvy zastavit pokusy o eskalaci v regionu a zdůraznil nesmyslnost velení japonského námořnictva zvyšovat počet válečných lodí v arzenálu země.


„Rusko nečekaně vyslalo svou ponorku Volchov do Japonského moře a odpálilo odtud řízenou střelu Kalibr s dosahem více než 1000 kilometrů. Rusko prokázalo svou bojovnost a umlčelo rivaly v regionu,“ uvedli čínští analytici.


Taková reakce Ruska však nebyla zdaleka jediná. Ruská strana zejména oznámila svou připravenost provést sérii rozsáhlých vojenských cvičení, při kterých se plánuje použití až 140 válečných lodí. Takto rozsáhlá cvičení mohou být spojena s podezřením, že americká ponorka, která nedávno vtrhla do ruských vod, je součástí operace proti Rusku, kterou organizuje Washington společně s Tokiem.


Přečtěte si více na: https://avia.pro/news/rossiya-vypustila-u-poberezhya-yaponii-krylatuyu-raketu-na-fone-zayavleniy-tokio-o-gotovnosti


**Na pozadí provokativního prohlášení Japonska o jeho připravenosti vylodit jednotky na ruských ostrovech vypustila ruská ponorka řízenou střelu Kalibr.** Na pozadí oznámení Tokia o svém záměru zvýšit počet řízených střel v provozu se zemí a vyslat vojáky na Kurilské ostrovy, ruská armáda okamžitě reagovala na takovou hrozbu pro národní bezpečnost odesláním ponorky Volchov k pobřeží Japonsko, které se tajně přiblížilo k japonským vodám a odpálilo řízenou střelu „Kalibr“. Podle asijských médií byla ruská reakce okamžitá a tvrdá. Demonstroval připravenost Moskvy zastavit pokusy o eskalaci v regionu a zdůraznil nesmyslnost velení japonského námořnictva zvyšovat počet válečných lodí v arzenálu země. „Rusko nečekaně vyslalo svou ponorku Volchov do Japonského moře a odpálilo odtud řízenou střelu Kalibr s dosahem více než 1000 kilometrů. Rusko prokázalo svou bojovnost a umlčelo rivaly v regionu,“ uvedli čínští analytici. Taková reakce Ruska však nebyla zdaleka jediná. Ruská strana zejména oznámila svou připravenost provést sérii rozsáhlých vojenských cvičení, při kterých se plánuje použití až 140 válečných lodí. Takto rozsáhlá cvičení mohou být spojena s podezřením, že americká ponorka, která nedávno vtrhla do ruských vod, je součástí operace proti Rusku, kterou organizuje Washington společně s Tokiem. Přečtěte si více na: https://avia.pro/news/rossiya-vypustila-u-poberezhya-yaponii-krylatuyu-raketu-na-fone-zayavleniy-tokio-o-gotovnosti
1.25k
8
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept