História
Zaujímavosti zo stredoveku o ktorých ste možno ani netušili.

Ono vacsina veci sa da vysvetlit, ked clovek pozna aspon trochu alternativnu historiu.
Npariklad tie vysoke topanky mohli byt, ako autor zmienil, pre napodobnovanie velikanov, bohov, ale tiez tie tpanky drzia nohy dalej od zemi ... a ked vezmeme do uvahy, ze v stredoveku realne nastalo dost velke ochladenie tak ... logiku to kus dava. Podobne biele tvare, to bolo stale pre napodobnovanie Slovanskych zien, ktore sa vyznacovali krasou mudrostou a inymi velmi cennymi vlastnostami. Nosit parochne pripadne hole hlavy bolo doslekom par jadrovych vojen v stredoveku. Napriklad jeden taky vybuch nastal v moskve ked sa tam tlacil napoleon. Vsetci zabozruti co sa odtial vracali mali priznaky silneho oziarenie po jadrovom vybuchu. Ti nohy so spickami neviem co to bol za vynalez .... asi najskor na to aby elita nemohla utiec pred spravodlivostou davu smile Sudy so zvieratami so viem zivo predstavit ako zdroj obzivy pre sudy .... tjs zo zabiteho zvierata mal osoh sud alebo nejaka vyssie postavena osoba. Tiez to moze nacrtavat ci aj vtedy nevedeli o reinkarnacii a pocitali s tym, ze reinkarnovat sa moze dusa aj do svine a pod.


Ono vacsina veci sa da vysvetlit, ked clovek pozna aspon trochu alternativnu historiu. Npariklad tie vysoke topanky mohli byt, ako autor zmienil, pre napodobnovanie velikanov, bohov, ale tiez tie tpanky drzia nohy dalej od zemi ... a ked vezmeme do uvahy, ze v stredoveku realne nastalo dost velke ochladenie tak ... logiku to kus dava. Podobne biele tvare, to bolo stale pre napodobnovanie Slovanskych zien, ktore sa vyznacovali krasou mudrostou a inymi velmi cennymi vlastnostami. Nosit parochne pripadne hole hlavy bolo doslekom par jadrovych vojen v stredoveku. Napriklad jeden taky vybuch nastal v moskve ked sa tam tlacil napoleon. Vsetci zabozruti co sa odtial vracali mali priznaky silneho oziarenie po jadrovom vybuchu. Ti nohy so spickami neviem co to bol za vynalez .... asi najskor na to aby elita nemohla utiec pred spravodlivostou davu :D Sudy so zvieratami so viem zivo predstavit ako zdroj obzivy pre sudy .... tjs zo zabiteho zvierata mal osoh sud alebo nejaka vyssie postavena osoba. Tiez to moze nacrtavat ci aj vtedy nevedeli o reinkarnacii a pocitali s tym, ze reinkarnovat sa moze dusa aj do svine a pod.

doslekom par jadrovych vojen v stredoveku. Napriklad jeden taky vybuch nastal v moskve ked sa tam tlacil napoleon

To akože si už fakt "jebnutý alebo jebnutých robíš z nás" asi oboje. To si myslíš že túto hovadinu ti na týchto stránkach niekto aj zožerie. Máš ty vôbec predstavu o fyzike a jej zákonoch


[quote="pid:31809, uid:106"]doslekom par jadrovych vojen v stredoveku. Napriklad jeden taky vybuch nastal v moskve ked sa tam tlacil napoleon[/quote] To akože si už fakt "jebnutý alebo jebnutých robíš z nás" asi oboje. To si myslíš že túto hovadinu ti na týchto stránkach niekto aj zožerie. Máš ty vôbec predstavu o fyzike a jej zákonoch

Oco osobní útok je zlo. Argumenty a ne urážky prosím. Děkuji.


Oco osobní útok je zlo. Argumenty a ne urážky prosím. Děkuji.

@Oco
Zdravia ti, až tak by som sa z toho nevysmieval. Pri ťažení Napoleona do Ruska je niekoľko závažných otázok. Prečo tiahol na Moskvu ak Ruský Cár Alexander I. sídlil v Petrohrade? Prečo Napoleon stal dva dni pred prázdnou Moskvou a až potom vstúpil do mesta. Prečo opustil ochranu vonkajších hradieb a radšej riskoval ústup cez ruskú step napriek tomu že už začala zima. Je tam príliš veľa otáznikov. Na to aby to bolo jednoducho zdôvodnené.
S pozdravom Peter.

@Oco Zdravia ti, až tak by som sa z toho nevysmieval. Pri ťažení Napoleona do Ruska je niekoľko závažných otázok. Prečo tiahol na Moskvu ak Ruský Cár Alexander I. sídlil v Petrohrade? Prečo Napoleon stal dva dni pred prázdnou Moskvou a až potom vstúpil do mesta. Prečo opustil ochranu vonkajších hradieb a radšej riskoval ústup cez ruskú step napriek tomu že už začala zima. Je tam príliš veľa otáznikov. Na to aby to bolo jednoducho zdôvodnené. S pozdravom Peter.

@Oco Okolnosti okolo požiaru v Moskve sú dosť záhadné, nebol to celkom obyčajný požiar. Napoleonove vojská, ktoré vstúpili do Moskvy postihla záhadná choroba, postupne začali kapať. Podľa záznamov to naozaj pripomína chorobu z ožiarenia. Napoleonovej vojenskej jednotke, ktorá nevstúpila do mesta nič nebolo. V Moskve na niektorých miestach je mierne zvýšená rádioaktivita, našli sa aj nejaké izotopy. Celkove okolo toho je veľa otáznikov. A na každej konšpirácií je aspoň kúsok pravdy.

Daj si do svojho svetonázorového modelu možný technologický náskok globálneho prediktora, zbrane bohov opísané v rôznych starovekých eposoch a prečítaj si niečo ako zaniklo mesto Mohendžodaro.


A to s útokom na Ferryho si naozaj dosť prehnal.


@Oco Okolnosti okolo požiaru v Moskve sú dosť záhadné, nebol to celkom obyčajný požiar. Napoleonove vojská, ktoré vstúpili do Moskvy postihla záhadná choroba, postupne začali kapať. Podľa záznamov to naozaj pripomína chorobu z ožiarenia. Napoleonovej vojenskej jednotke, ktorá nevstúpila do mesta nič nebolo. V Moskve na niektorých miestach je mierne zvýšená rádioaktivita, našli sa aj nejaké izotopy. Celkove okolo toho je veľa otáznikov. A na každej konšpirácií je aspoň kúsok pravdy. Daj si do svojho svetonázorového modelu možný technologický náskok globálneho prediktora, zbrane bohov opísané v rôznych starovekých eposoch a prečítaj si niečo ako zaniklo mesto Mohendžodaro. A to s útokom na Ferryho si naozaj dosť prehnal.

Prečo tiahol na Moskvu ak Ruský Cár Alexander I. sídlil v Petrohrade?
Co com pocul, tak to bolo preto, lebo Ruskovia (ci ako vtedy volali tu cast s centgrom v Petrohrade) bola spojencom zapadu, anglosasov atd... ale Moskva, centrum Moskovie, bola este stale provychodne orientovana na takzvanu Velku Tartariu (aspon tak ju nazyvaju nasi historici, [to len dodvavam aby sa @Ogar Valach nehneval, ze neuvadzam spravne nazvy smile ] )

[quote="pid:31815, uid:14"]Prečo tiahol na Moskvu ak Ruský Cár Alexander I. sídlil v Petrohrade?[/quote]Co com pocul, tak to bolo preto, lebo Ruskovia (ci ako vtedy volali tu cast s centgrom v Petrohrade) bola spojencom zapadu, anglosasov atd... ale Moskva, centrum Moskovie, bola este stale provychodne orientovana na takzvanu Velku Tartariu (aspon tak ju nazyvaju nasi historici, [to len dodvavam aby sa @Ogar Valach nehneval, ze neuvadzam spravne nazvy :D ] )

Väčšina týchto podivností pochádza práve zo západu.


Vo Francúzsku v stredoveku bežne vylievali obsah nočníkov z okna na ulicu. Aby Francúzi nechodili po výkaloch a nedostali priamy zásah zhora, vymysleli vysoké podpätky a široké klobúky. Parfémy vynašli preto, pretože sa šľachta neumývala a smrdela. Nenapadlo ich, že keby mali základné hygienické návyky, nemuseli nič z toho robiť. Vymysleli tak módu, ktorá sa začala šíriť do sveta, ale málokto si uvedomoval pravý význam. A máme to tu dodnes.


Väčšina týchto podivností pochádza práve zo západu. Vo Francúzsku v stredoveku bežne vylievali obsah nočníkov z okna na ulicu. Aby Francúzi nechodili po výkaloch a nedostali priamy zásah zhora, vymysleli vysoké podpätky a široké klobúky. Parfémy vynašli preto, pretože sa šľachta neumývala a smrdela. Nenapadlo ich, že keby mali základné hygienické návyky, nemuseli nič z toho robiť. Vymysleli tak módu, ktorá sa začala šíriť do sveta, ale málokto si uvedomoval pravý význam. A máme to tu dodnes.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 3. 9. 2021 o 13:15

Máš ty vôbec predstavu o fyzike a jej zákonoch


Ostrejší slovník áno, ale vulgarizmy nie. Čo si myslíš o Mohendžodare, kde sa našli "spečené" kamene ako po jadrovom výbuchu, ktoré sa inak v prírode nevyskytujú?


Existuje teória, že pred niekoľkými storočiami boli použité staré jadrové zbrane proti našim ľuďom (Koniec vlády jednej strany 3):


"To je to, čím sa pochválil kardinál Tomko pri jednej z častých návštev Slovenska na Smolenickom zámku (do r. 2013), že nás dlho nemohli pokoriť, až kým nepovraždili jednorázovo 400-450 tisíc nielen vojakov, ale najmä ženy a deti, vrátane kojencov. Vojakov – ako už vieme – vylákali na bojové pole, kde aktivizovali jadrový výbuch."


Aj keď sa mi to zdá nepravdepodobné, nechávam to v šuplíku s nápisom "Karanténa" a čas možno ukáže, či je na tom aspoň trochu pravdy. V súvislosti so spomínaným Mohendžodarom to nemusí byť úplne mimo realitu. Staroveké civilizácie mali niektoré technológie, ktorých úroveň sme v mnohých ohľadoch ešte nedosiahli. Na záver len otázka: Dostal si tie mínuská kvôli použitému vulgarizmu, alebo kvôli odmietnutiu Ferryho pohľadu na vec?


[quote="pid:31811, uid:85"]Máš ty vôbec predstavu o fyzike a jej zákonoch[/quote] Ostrejší slovník áno, ale vulgarizmy nie. Čo si myslíš o [Mohendžodare](https://sk.wikipedia.org/wiki/Mohend%C5%BEodaro), kde sa našli "spečené" kamene ako po jadrovom výbuchu, ktoré sa inak v prírode nevyskytujú? Existuje teória, že pred niekoľkými storočiami boli použité staré jadrové zbrane proti našim ľuďom ([Koniec vlády jednej strany 3](https://www.tartaria.sk/zaklady/energie-zivota/722-koniec-vlady-jednej-strany-3)): _"To je to, čím sa pochválil kardinál Tomko pri jednej z častých návštev Slovenska na Smolenickom zámku (do r. 2013), že nás dlho nemohli pokoriť, až kým nepovraždili jednorázovo 400-450 tisíc nielen vojakov, ale najmä ženy a deti, vrátane kojencov. Vojakov – ako už vieme – vylákali na bojové pole, kde aktivizovali jadrový výbuch."_ Aj keď sa mi to zdá nepravdepodobné, nechávam to v šuplíku s nápisom "Karanténa" a čas možno ukáže, či je na tom aspoň trochu pravdy. V súvislosti so spomínaným Mohendžodarom to nemusí byť úplne mimo realitu. Staroveké civilizácie mali niektoré technológie, ktorých úroveň sme v mnohých ohľadoch ešte nedosiahli. Na záver len otázka: Dostal si tie mínuská kvôli použitým vulgarizmom, alebo kvôli odmietnutiu Ferryho pohľadu na vec?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 3. 9. 2021 o 12:44

pripomína chorobu z ožiarenia

Ale to nedokazuje atomový výbuch spíš naopak, atomový výbuch vytváří mnoho tepla, jsou vzpomínky i na popáleniny "jen tak" ze vzduchu?
Spíš si myslím, že jim dali něco do jídla nebo do vody.


[quote="pid:31820, uid:138"]pripomína chorobu z ožiarenia[/quote] Ale to nedokazuje atomový výbuch spíš naopak, atomový výbuch vytváří mnoho tepla, jsou vzpomínky i na popáleniny "jen tak" ze vzduchu? Spíš si myslím, že jim dali něco do jídla nebo do vody.

Ale to nedokazuje atomový výbuch spíš naopak, atomový výbuch vytváří mnoho tepla, jsou vzpomínky i na popáleniny "jen tak" ze vzduchu?


Zle, vytvára sa veľa ionizujúceho žiarenia, ktoré zohrejú okolité predmety a vzduch. Dodávam v SŠA Bush vydal rozkaz na vývin nukleárneho zariadenia, ktoré vytvára pulz (pulzy) gama žiarenia t.j. zabíja a môže spôsobovať požiare.


[quote="pid:31845, uid:402"]Ale to nedokazuje atomový výbuch spíš naopak, atomový výbuch vytváří mnoho tepla, jsou vzpomínky i na popáleniny "jen tak" ze vzduchu?[/quote] Zle, vytvára sa veľa ionizujúceho žiarenia, ktoré zohrejú okolité predmety a vzduch. Dodávam v SŠA Bush vydal rozkaz na vývin nukleárneho zariadenia, ktoré vytvára pulz (pulzy) gama žiarenia t.j. zabíja a môže spôsobovať požiare.

Moderátor

Zle, vytvára sa veľa ionizujúceho žiarenia, ktoré zohrejú okolité predmety a vzduch. Dodávam v SŠA Bush vydal rozkaz na vývin nukleárneho zariadenia, ktoré vytvára pulz (pulzy) gama žiarenia t.j. zabíja a môže spôsobovať požiare.


No...


Zjednodušeně.


Záleží na konstrukci jaderné zbraně.
Dnes jsou prakticky hlavně termonukleární zbraně, kde je stejně jako u štěpných (1. generace) a mimo jednotkové "speciality" drtivá většina energie uvolněna ve formě tlakové vlny (cca 50 % - mechanická energie) a tepelným zářením (35 % - IR žáření), pak ionizující záření a nakonec zhruba 1 % EMP.


Malá část IZ je emitovaného v důsledku jaderného výbuchu, zbytek (většina) poté ve formě radioaktivního spadu, kdy při pozemním výbuchu dochází k "nasátí" materiálu a jeho promíchání s produkty jaderné přeměny v důsledku výbuchu a vzniku indukované radioaktivity původně neradioaktivního materiálu způsobené neutrony. Tento "guláš" je promíchán a rozmetán do okolí (radioaktivní spad) a dochází tal k zamoření ,které může trvat až několik let.
Prvotní emise IZ označovaná jako tzv. "pronikavá radiace" trvá ve vteřinách a její "smrtící" dosah je značně omezený - jednotky kilometrů (+/- <5 km u Mt), přičemž u větších výbuchů, resp. mohutností se v podstatě ignoruje protože jsou ničivé účinky oproti tlakové vlně/tepelnému záření zanedbatelné.


O tom, jak bych pomocí IZ ohříval vzduch... nebo zdroji gama záření, které by "zapalovalo".... nic nevím a budu-li se bavit o čistě technickém provedení, zdá se mi to jako blbost. V laboratoři je možná spousta "srand", ale to je dáno podmínkami a odpovídajícím "výtěžkem".


[quote=&quot;pid:32013, uid:7&quot;]Zle, vytv&aacute;ra sa veľa ionizuj&uacute;ceho žiarenia, ktor&eacute; zohrej&uacute; okolit&eacute; predmety a vzduch. Dod&aacute;vam v S&Scaron;A Bush vydal rozkaz na v&yacute;vin nukle&aacute;rneho zariadenia, ktor&eacute; vytv&aacute;ra pulz (pulzy) gama žiarenia t.j. zab&iacute;ja a m&ocirc;že sp&ocirc;sobovať požiare.[/quote] No... Zjednodu&scaron;eně. Z&aacute;lež&iacute; na konstrukci jadern&eacute; zbraně. Dnes jsou prakticky hlavně termonukle&aacute;rn&iacute; zbraně, kde je stejně jako u &scaron;těpn&yacute;ch (1. generace) a mimo jednotkov&eacute; &quot;speciality&quot; drtiv&aacute; vět&scaron;ina energie uvolněna ve formě tlakov&eacute; vlny (cca 50 % - mechanick&aacute; energie) a tepeln&yacute;m z&aacute;řen&iacute;m (35 % - IR ž&aacute;řen&iacute;), pak ionizuj&iacute;c&iacute; z&aacute;řen&iacute; a nakonec zhruba 1 % EMP. Mal&aacute; č&aacute;st IZ je emitovan&eacute;ho v důsledku jadern&eacute;ho v&yacute;buchu, zbytek (vět&scaron;ina) pot&eacute; ve formě radioaktivn&iacute;ho spadu, kdy při pozemn&iacute;m v&yacute;buchu doch&aacute;z&iacute; k &quot;nas&aacute;t&iacute;&quot; materi&aacute;lu a jeho prom&iacute;ch&aacute;n&iacute; s produkty jadern&eacute; přeměny v důsledku v&yacute;buchu a vzniku indukovan&eacute; radioaktivity původně neradioaktivn&iacute;ho materi&aacute;lu způsoben&eacute; neutrony. Tento &quot;gul&aacute;&scaron;&quot; je prom&iacute;ch&aacute;n a rozmet&aacute;n do okol&iacute; (radioaktivn&iacute; spad) a doch&aacute;z&iacute; tal k zamořen&iacute; ,kter&eacute; může trvat až několik let. Prvotn&iacute; emise IZ označovan&aacute; jako tzv. &quot;pronikav&aacute; radiace&quot; trv&aacute; ve vteřin&aacute;ch a jej&iacute; &quot;smrt&iacute;c&iacute;&quot; dosah je značně omezen&yacute; - jednotky kilometrů (+/- &lt;5 km u Mt), přičemž u vět&scaron;&iacute;ch v&yacute;buchů, resp. mohutnost&iacute; se v podstatě ignoruje protože jsou ničiv&eacute; &uacute;činky oproti tlakov&eacute; vlně/tepeln&eacute;mu z&aacute;řen&iacute; zanedbateln&eacute;. O tom, jak bych pomoc&iacute; IZ ohř&iacute;val vzduch... nebo zdroji gama z&aacute;řen&iacute;, kter&eacute; by &quot;zapalovalo&quot;.... nic nev&iacute;m a budu-li se bavit o čistě technick&eacute;m proveden&iacute;, zd&aacute; se mi to jako blbost. V laboratoři je možn&aacute; spousta &quot;srand&quot;, ale to je d&aacute;no podm&iacute;nkami a odpov&iacute;daj&iacute;c&iacute;m &quot;v&yacute;těžkem&quot;.
1.65k
11
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept