Naši analytici
Andor Šámdor - rozhovory vojenského analytika na aktuální témata

Narazil jsem na tohoto pána už dříve. Kdo to je? Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR. Všichni víme, co asi znamená slovo "bývalý". Přestože vystupuje veřejně, tak si dovolí říkat věci bez přílišného politického patosu. Vzhledem ke způsobu, jak se vyjadřuje, tak ví, že se pohybuje v liberastních médiích, kde je třeba mít jednotný názor na všechno. On ten jednotný názor neříká otevřeně, ale je spíše neutrální. V místě, kde by si mohl kopnout do Babiše, Zemena, Trumpa, tak to udělá tak napůl. Určitě více ví více, ale poví jen to, co může říct.


Pravidelně se objevuje na Českém Rozhlasu 2 (https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-5002218). Upřímně se divím, že si ho tam pustí, protože povídá přesný opak toho, o čem tendenčně informuje Český Rozhlas ve svých zprávách. Asi proto, že se umí vyjadřovat neutrálně. Z jeho rozhovorů vybírám nadpisy článků z odkazu výše, abyste si udělali obrázek:


  • Z Ruska si děláme nepřítele úplně zbytečně
  • Vymazání Donalda Trumpa ze sociálních sítí z něj může udělat mučedníka
  • Vláda Bašara Asada nebyla tak krutá, jak se říkalo. Přece jen je to očař, ne Husajn
  • Tálibán nejsme ochotní ani schopní porazit. Je dobře, že odcházíme z Afghánistánu

Po jeho vystoupení v pořadu bývá hned přehled zpráv a protože rozebírá aktuální témata, tak to téma bývá i ve zprávách. No a vtipné je to, jakým rozdílným tónem jsou podané dvě stejné zprávy prakticky ihned po sobě.
Jinak je to ten pán, kterého jste možná zaznamenali v prosinci 2019, kdy se v Ostravské fakultní nemocnici střílelo. Vzpomínáte na tu událost? Tak tehdy si ho pozval Soukup do Barradov TV ještě s jedním konzultantem izraelské Akademie proti terorismu (https://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/duel-jaromira-soukupa-special-s-andorem-sandorem_5198.html). Když jsem viděl tu fotku těch tří pohromadě, tak jsem si okamžitě vzpomenul, že jsem to tehdy viděl. To jen pro připomenutí. Jinak toto vlákno zakládám speciálně pro něj, protože takový názor se hlavním zpravodajském proudu nevidí. Na mě působí jako mluvčí nějakého zájmového klanu, který je spíše orientován na Izrael. Takže až tak úplné iluze si o něm nedělám.


Narazil jsem na tohoto pána už dříve. Kdo to je? Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR. Všichni víme, co asi znamená slovo "bývalý". Přestože vystupuje veřejně, tak si dovolí říkat věci bez přílišného politického patosu. Vzhledem ke způsobu, jak se vyjadřuje, tak ví, že se pohybuje v liberastních médiích, kde je třeba mít jednotný názor na všechno. On ten jednotný názor neříká otevřeně, ale je spíše neutrální. V místě, kde by si mohl kopnout do Babiše, Zemena, Trumpa, tak to udělá tak napůl. Určitě více ví více, ale poví jen to, co může říct. Pravidelně se objevuje na Českém Rozhlasu 2 (https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-5002218). Upřímně se divím, že si ho tam pustí, protože povídá přesný opak toho, o čem tendenčně informuje Český Rozhlas ve svých zprávách. Asi proto, že se umí vyjadřovat neutrálně. Z jeho rozhovorů vybírám nadpisy článků z odkazu výše, abyste si udělali obrázek: - Z Ruska si děláme nepřítele úplně zbytečně - Vymazání Donalda Trumpa ze sociálních sítí z něj může udělat mučedníka - Vláda Bašara Asada nebyla tak krutá, jak se říkalo. Přece jen je to očař, ne Husajn - Tálibán nejsme ochotní ani schopní porazit. Je dobře, že odcházíme z Afghánistánu Po jeho vystoupení v pořadu bývá hned přehled zpráv a protože rozebírá aktuální témata, tak to téma bývá i ve zprávách. No a vtipné je to, jakým rozdílným tónem jsou podané dvě stejné zprávy prakticky ihned po sobě. Jinak je to ten pán, kterého jste možná zaznamenali v prosinci 2019, kdy se v Ostravské fakultní nemocnici střílelo. Vzpomínáte na tu událost? Tak tehdy si ho pozval Soukup do Barradov TV ještě s jedním konzultantem izraelské Akademie proti terorismu (https://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/duel-jaromira-soukupa-special-s-andorem-sandorem_5198.html). Když jsem viděl tu fotku těch tří pohromadě, tak jsem si okamžitě vzpomenul, že jsem to tehdy viděl. To jen pro připomenutí. Jinak toto vlákno zakládám speciálně pro něj, protože takový názor se hlavním zpravodajském proudu nevidí. Na mě působí jako mluvčí nějakého zájmového klanu, který je spíše orientován na Izrael. Takže až tak úplné iluze si o něm nedělám.

Dušan

A zde hned uvádím příklad dnešního rozhovoru k poslechu.
https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-v-pripade-afghanistanu-jsme-byli-prilis-politicky-korektni-a-8556511


V úvodu hned řekne, že Talibán je národně osvobozenecká armáda. Po této odpovědi, se paní redaktorka zeptá, co vlastně chce Talibán. Hej, kdyby ona poslouchala hosta, tak se na toto zeptat nemůže, protože už to hned řekl na začátku. Ale asi podle všeho mají seznam otázek, na který se musí zeptat. Pan Šandor to vysvětluje srozumitelně a musím říct, že když ho poslouchám, tak to chápu. Krom Afganistanu se ve těch 20 minutách dostanou i ke Koudelkovi v otázce: Komu mají být bezpečnostní služby loajální (věrné)? A tam mimo jiné řekl, že je nesmysl, aby se ředitel měnil co 4 roky. Co jako má ten ředitel za 4 roky stihnout? V historii tajných služeb jsou dva ředitelé, kteří tam byli na svém místě 10 a 35 let. Vcelku zajímavý postřeh, který známe i od Pjakina, když hovořil o délce funkčního období prezidentů.


Nevím jak o situaci v Afganistanu budou mluvit ve zprávách dnes večer. Schválně se podívám a porovnám, ale tento pán pluje trošku proti proudu. Stojí za to si poslechnout 20 minut, pokud máte čas.


A zde hned uvádím příklad dnešního rozhovoru k poslechu. https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-v-pripade-afghanistanu-jsme-byli-prilis-politicky-korektni-a-8556511 V úvodu hned řekne, že Talibán je národně osvobozenecká armáda. Po této odpovědi, se paní redaktorka zeptá, co vlastně chce Talibán. Hej, kdyby ona poslouchala hosta, tak se na toto zeptat nemůže, protože už to hned řekl na začátku. Ale asi podle všeho mají seznam otázek, na který se musí zeptat. Pan Šandor to vysvětluje srozumitelně a musím říct, že když ho poslouchám, tak to chápu. Krom Afganistanu se ve těch 20 minutách dostanou i ke Koudelkovi v otázce: Komu mají být bezpečnostní služby loajální (věrné)? A tam mimo jiné řekl, že je nesmysl, aby se ředitel měnil co 4 roky. Co jako má ten ředitel za 4 roky stihnout? V historii tajných služeb jsou dva ředitelé, kteří tam byli na svém místě 10 a 35 let. Vcelku zajímavý postřeh, který známe i od Pjakina, když hovořil o délce funkčního období prezidentů. Nevím jak o situaci v Afganistanu budou mluvit ve zprávách dnes večer. Schválně se podívám a porovnám, ale tento pán pluje trošku proti proudu. Stojí za to si poslechnout 20 minut, pokud máte čas.

Dušan

Pravidelně se objevuje na Českém Rozhlasu 2 (https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-5002218). Upřímně se divím, že si ho tam pustí, protože povídá přesný opak toho, o čem tendenčně informuje Český Rozhlas ve svých zprávách. Asi proto, že se umí vyjadřovat neutrálně.


Děkuji za tento výběr. Jaktovidiče sleduji na Dvojce už od vzniku tohoto lehce vybočujícího pořadu a dovolím si upozornit na dalšího komentátora - Břetislava Turečka, který působil jako válečný zpravodaj na Blízkém východě a situaci, se kterou je detailně obeznámen, dnes vyučuje na Metropolitní pražské univerzitě. Své názory, které opírá nejen o své zkušenosti, ale i svědectví přátel z tamních lidí, se nebojí říci naplno, i s kritikou do "vlastních řad" kolektivního Západu.
Andor Šandor je poměrně častým hostem Martiny Kociánové ve Svobodném univerzu.


[quote="pid:29812, uid:137"]Pravidelně se objevuje na Českém Rozhlasu 2 (https://dvojka.rozhlas.cz/andor-sandor-5002218). Upřímně se divím, že si ho tam pustí, protože povídá přesný opak toho, o čem tendenčně informuje Český Rozhlas ve svých zprávách. Asi proto, že se umí vyjadřovat neutrálně.[/quote] Děkuji za tento výběr. Jaktovidiče sleduji na Dvojce už od vzniku tohoto lehce vybočujícího pořadu a dovolím si upozornit na dalšího komentátora - Břetislava Turečka, který působil jako válečný zpravodaj na Blízkém východě a situaci, se kterou je detailně obeznámen, dnes vyučuje na Metropolitní pražské univerzitě. Své názory, které opírá nejen o své zkušenosti, ale i svědectví přátel z tamních lidí, se nebojí říci naplno, i s kritikou do "vlastních řad" kolektivního Západu. Andor Šandor je poměrně častým hostem Martiny Kociánové ve Svobodném univerzu.
Upravené 18. 8. 2021 o 00:19

Lze tu vidět vícero podobných médiami povolených/akceptovaných kritiků. Odlišit kdo z nich to myslí upřímně a kdo je jen nástroj, aby nedošlo ke ztrátě řízení ze strany tajných služeb (tzn. globální moci) nemusí být vždy snadné, ale právě to mediální ozvučení je nápovědou (nemusí být 100%). Umožňuje jim to zachovat si přímý/strukturní přístup k moci/řízení v případě vynucené korekce případně plánované/řízené změny.
Hezky je to vidět na tvorbě nových "antisystémových" politických subjektů, které patriotismus jen předstírají, ale skutečnou koncepční změnu nepředstavují (Trikolora, Přísaha...). Lipovská, Bobošíková, Xaver...
Tyto lidi potřebují dostat do politických stran. Viz. kritika Duky, že se vůči nim nevymezil. Kritici buď nechápou principy řízení GP nebo jako zástupci bažiny (kteří budou vykopnuti) otevřeně bojují s globalisty postupně přebírajícími moc v masmédiích.


Lze tu vidět vícero podobných médiami povolených/akceptovaných kritiků. Odlišit kdo z nich to myslí upřímně a kdo je jen nástroj, aby nedošlo ke ztrátě řízení ze strany tajných služeb (tzn. globální moci) nemusí být vždy snadné, ale právě to mediální ozvučení je nápovědou (nemusí být 100%). Umožňuje jim to zachovat si přímý/strukturní přístup k moci/řízení v případě vynucené korekce případně plánované/řízené změny. Hezky je to vidět na tvorbě nových "antisystémových" politických subjektů, které patriotismus jen předstírají, ale skutečnou koncepční změnu nepředstavují (Trikolora, Přísaha...). Lipovská, Bobošíková, Xaver... Tyto lidi potřebují dostat do politických stran. Viz. kritika Duky, že se vůči nim nevymezil. Kritici buď nechápou principy řízení GP nebo jako zástupci bažiny (kteří budou vykopnuti) otevřeně bojují s globalisty postupně přebírajícími moc v masmédiích.

https://www.kupredudominulosti.cz/sandor-andor-1d-afghanistan-a-irak-ve-spojenych-statech-se-o-strategickych-vecech-rozhoduje-diletantsky/


Andor Šándor 1. díl: Afghánistán a Irák: Ve Spojených státech se o strategických věcech rozhoduje diletantsky


Lidé, kteří předvídali, že Tálibán by mohl dobýt Kábul už k symbolickému výročí 11. září, byli ještě před pár dny označováni za krajní pesimisty, kteří vůbec nechápou realitu. Jenže ona ta realita předčila dokonce i ty takzvané krajní pesimisty, protože Tálibán dobyl hlavní město Afghánistánu ještě skoro o měsíc dříve. Stalo se tak v neděli 15. srpna, kdy prezident Ašraf Ghaní uprchl ze země a islamisté obsadili prezidentský palác. Co se to vlastně stalo v Afghánistánu, že se režim, 20 let budovaný Spojenými státy a dalšími zeměmi, podporovaný stamiliardami dolarů, zhroutil při první ofenzivě? Dokonce tak ostudně, že vládní vojáci, desítky let cvičení a vyzbrojovaní armádami Severoatlantické aliance, mnohdy vůbec nebojovali, prchali jako zajíci, a nebylo výjimkou, že Tálibánu předali klíče od vozidel a obrněnců, převlékli se do civilu a zmizeli… Co bude dále s Afghánistánem, a jak se vláda Tálibánu promítne do bezpečnostní situace v Evropě? O tom všem a mnohém dalším hovoříme v aktuálním vysílání s někdejším náčelníkem vojenské rozvědky, generálem Andorem Šándorem.


https://www.kupredudominulosti.cz/sandor-andor-1d-afghanistan-a-irak-ve-spojenych-statech-se-o-strategickych-vecech-rozhoduje-diletantsky/ Andor Šándor 1. díl: Afghánistán a Irák: Ve Spojených státech se o strategických věcech rozhoduje diletantsky Lidé, kteří předvídali, že Tálibán by mohl dobýt Kábul už k symbolickému výročí 11. září, byli ještě před pár dny označováni za krajní pesimisty, kteří vůbec nechápou realitu. Jenže ona ta realita předčila dokonce i ty takzvané krajní pesimisty, protože Tálibán dobyl hlavní město Afghánistánu ještě skoro o měsíc dříve. Stalo se tak v neděli 15. srpna, kdy prezident Ašraf Ghaní uprchl ze země a islamisté obsadili prezidentský palác. Co se to vlastně stalo v Afghánistánu, že se režim, 20 let budovaný Spojenými státy a dalšími zeměmi, podporovaný stamiliardami dolarů, zhroutil při první ofenzivě? Dokonce tak ostudně, že vládní vojáci, desítky let cvičení a vyzbrojovaní armádami Severoatlantické aliance, mnohdy vůbec nebojovali, prchali jako zajíci, a nebylo výjimkou, že Tálibánu předali klíče od vozidel a obrněnců, převlékli se do civilu a zmizeli… Co bude dále s Afghánistánem, a jak se vláda Tálibánu promítne do bezpečnostní situace v Evropě? O tom všem a mnohém dalším hovoříme v aktuálním vysílání s někdejším náčelníkem vojenské rozvědky, generálem Andorem Šándorem.
787
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept