Zahraniční analytici
Dívejte se (jim) pod prsty … aneb, jak se Gazprom dočkal „nepřítelova trupu, plujícího kolem něj po řece“

Významný ruský energetický expert hovoří o pozoruhodném přístupu Evropy k zajištění své „energetické nezávislosti“ – s humorem sobě vlastním…


https://outsidermedia.cz/divejte-se-jim-pod-prsty/


Významný ruský energetický expert hovoří o pozoruhodném přístupu Evropy k zajištění své „energetické nezávislosti“ – s humorem sobě vlastním… https://outsidermedia.cz/divejte-se-jim-pod-prsty/

Co může zastavit šílence? Pouze nedostatek zdrojů!


Zdroje docházejí a tak šílenci budou mít své záchvaty čím dál tím častěji a s větší intenzitou. Pro nás ostatní to znamená s chladnou hlavou udržet stabilitu, aby nezničili vše než je odvezou do blázince.


Co může zastavit šílence? Pouze nedostatek zdrojů! Zdroje docházejí a tak šílenci budou mít své záchvaty čím dál tím častěji a s větší intenzitou. Pro nás ostatní to znamená s chladnou hlavou udržet stabilitu, aby nezničili vše než je odvezou do blázince.
Upravené 15. 8. 2021 o 10:31

čo, ludom otvorí oči ? Hlad a chlad..a vyrazné stenčenie peňaženky za menej tovaru


čo, ludom otvorí oči ? Hlad a chlad..a vyrazné stenčenie peňaženky za menej tovaru

EU-čtvrtá říše mi připomíná pohádku Zvířátka a Petrovští , zabalenou do Kocourkova .
Systém zrůd narazil na objektivní potíže tlaku prostředí a jak víme , zde je třeba vyvinout min. stejný , či větší zdrojově podepřený tlak a nebo nasadit lídra spásy .
Ani jedním čtvrtá říše nedisponuje , jediné co může vyvážet neomezeně do celého světa , jsou genderově vyvážení blbci , kteří nepadají z nebe , ale jsou cíleně vytvářeni , za fanfár Soumraku bohů .
Ještě pořád si někdo myslí , že to není záměr ?
Co bude politická sebranka dělat , až nasrané, hladové a mrznoucí lidi , vyžene do jejich paláců bída ?
Můžou si dělat čárky , zda je ozbrojený dav genderově vyvážený .


EU-čtvrtá říše mi připomíná pohádku Zvířátka a Petrovští , zabalenou do Kocourkova . Systém zrůd narazil na objektivní potíže tlaku prostředí a jak víme , zde je třeba vyvinout min. stejný , či větší zdrojově podepřený tlak a nebo nasadit lídra spásy . Ani jedním čtvrtá říše nedisponuje , jediné co může vyvážet neomezeně do celého světa , jsou genderově vyvážení blbci , kteří nepadají z nebe , ale jsou cíleně vytvářeni , za fanfár Soumraku bohů . Ještě pořád si někdo myslí , že to není záměr ? Co bude politická sebranka dělat , až nasrané, hladové a mrznoucí lidi , vyžene do jejich paláců bída ? Můžou si dělat čárky , zda je ozbrojený dav genderově vyvážený .

Brilantní článek , velmi doporučuji . Fakta a zase fakta. Opět potvrzení velmi vyrovnané vnější a globální politiky prezidentova týmu , která nahrazuje roztříštěnou politiku exekutivy, v níž je zastoupení podpindosů na významných postech financistů vysoké. Exekutiva Mišustina je rozdělena podobně jako elity v USA na průmyslníky a financisty a tomu odpovídají i jednotlivé figury. Ale zdá se, že tábor financistů (Siluanov,Nabiulina Golikova) slábne a krok po kroku postupují dopředu technokraté Mišustin,Belousov,Borisov a další . Bokem jsou Siloviki, ale spíše jako pojistka, fungují vždy koordinovaně s Putinem (Šojgu,Gerasimov,Patrušev, Bortnikov,Naryškin). A trochu bokem, ale spíše v zákulisí, pracuje velmi intenzivně i Lavrov . Podle hesla "vždy připraven".


Brilantní článek , velmi doporučuji . Fakta a zase fakta. Opět potvrzení velmi vyrovnané vnější a globální politiky prezidentova týmu , která nahrazuje roztříštěnou politiku exekutivy, v níž je zastoupení podpindosů na významných postech financistů vysoké. Exekutiva Mišustina je rozdělena podobně jako elity v USA na průmyslníky a financisty a tomu odpovídají i jednotlivé figury. Ale zdá se, že tábor financistů (Siluanov,Nabiulina Golikova) slábne a krok po kroku postupují dopředu technokraté Mišustin,Belousov,Borisov a další . Bokem jsou Siloviki, ale spíše jako pojistka, fungují vždy koordinovaně s Putinem (Šojgu,Gerasimov,Patrušev, Bortnikov,Naryškin). A trochu bokem, ale spíše v zákulisí, pracuje velmi intenzivně i Lavrov . Podle hesla "vždy připraven".

Dočetla jsem - ten článek je výborný a měl by viset na prvních stranách všech médií. Tedy - pokud by byl svět v pořádku...
Možná jste už jako já zaregistrovali někde na začátku měsíce zprávu, že od září se nám zvedají ceny energií - EE někde o 100% a plyn snad až o 1000%. Katastrofa... No a "poděkování" za ni patří především našim "bojovníkům s památníky" a "očitým svědkům záškodnictví ruských agentů Čuka a Geka". Především za to, že máme zavřenou cestu na projednání vlastních smluv o dodávkách.


Dočetla jsem - ten článek je výborný a měl by viset na prvních stranách všech médií. Tedy - pokud by byl svět v pořádku... Možná jste už jako já zaregistrovali někde na začátku měsíce zprávu, že od září se nám zvedají ceny energií - EE někde o 100% a plyn snad až o 1000%. Katastrofa... No a "poděkování" za ni patří především našim "bojovníkům s památníky" a "očitým svědkům záškodnictví ruských agentů Čuka a Geka". Především za to, že máme zavřenou cestu na projednání vlastních smluv o dodávkách.

veru ano, ale problem nie je ani tak v tych blbcoch, co to podporovali, ako skor v Bruseli, kde presadzovali 3.energeticky balicek, v ramci coho sa preslo na urcovanie ceny burzou.....ale ropa, plyn a elektrina idu viac menej vzdy rovnakym smerom a sebaposilnuju sa a burzovi makleri na tom akurat zarobia na ukor ostatnych. Jedine stastie je, ze SR a urcite aj CR maju dlhodobe zmluvy (my tusim do 202smile s Gazpromom, takze ak by sa to nejako pretranzitovalo, tak snad sa situacia vylepsi po spusteni NS2.....inak podla mojho pri takychto cenach a dopyte budu aj po spusteni NS2 potrebovat tranzit aj cez Ukrajinu, takze sa mozno obe strany dohodnu, otazka je samozrejme ako dopadne Polsko, to preslo plne na aukcny system a Gazprom z vlanajsich 8 mld. m3 plynu tento rok ma kupenych len 1 mld. A americke LNG plavaju radsej do Azie, kde je cena este vyssia, takze urcite sa s Poliakmi dohodnu:-)


veru ano, ale problem nie je ani tak v tych blbcoch, co to podporovali, ako skor v Bruseli, kde presadzovali 3.energeticky balicek, v ramci coho sa preslo na urcovanie ceny burzou.....ale ropa, plyn a elektrina idu viac menej vzdy rovnakym smerom a sebaposilnuju sa a burzovi makleri na tom akurat zarobia na ukor ostatnych. Jedine stastie je, ze SR a urcite aj CR maju dlhodobe zmluvy (my tusim do 2028) s Gazpromom, takze ak by sa to nejako pretranzitovalo, tak snad sa situacia vylepsi po spusteni NS2.....inak podla mojho pri takychto cenach a dopyte budu aj po spusteni NS2 potrebovat tranzit aj cez Ukrajinu, takze sa mozno obe strany dohodnu, otazka je samozrejme ako dopadne Polsko, to preslo plne na aukcny system a Gazprom z vlanajsich 8 mld. m3 plynu tento rok ma kupenych len 1 mld. A americke LNG plavaju radsej do Azie, kde je cena este vyssia, takze urcite sa s Poliakmi dohodnu:-)
Upravené 16. 8. 2021 o 13:26

Konec Gazpromu se nekonal. Pravda a vymysly o prechodne energii


61290fbe9ddbf


Přitom právě s vodíkem vznikají potíže.
Nyní se takzvaný „šedý vodík“ získává v průmyslovém měřítku ze zemního plynu a toto je nejlevnější způsob výroby vodíku, ale s velkým uvolňováním CO2. Dále přichází „modrý vodík“, vyráběný také ze zemního plynu, ale s využitím technologií zachycování CO2 je to samozřejmě dražší.
S příchodem obnovitelných zdrojů energie (OZE), kde se elektřina získává pomocí síly větru
na speciálních větrných turbínách a slunečního světla
na fotoelektrických měničích mluvíme o čtvrtém energetickém přechodu lidské civilizace. Obvykle je
první přechod z biomasy na uhlí jako hlavní zdroj energie, Čubajs vystupil stým, že nová energia sformuje novu elitu noveho veku. Pozrieme sa na to kde je pravda a kde je lož .
druhý je přechod na ropu a
třetí na zemní plyn.
Čtvrtá energetická transformace se ve skutečnosti stala cíleným vývojem
díky evropské zelené dohodě schválené Evropskou unií v roce 2019,
Přitom právě s vodíkem vznikají potíže.
Nyní se takzvaný „šedý vodík“ získává v průmyslovém měřítku ze zemního plynu a toto je nejlevnější způsob výroby vodíku, ale s velkým uvolňováním CO2.
Dále přichází „modrý vodík“, vyráběný také ze zemního plynu,
ale s využitím technologií zachycování CO2 je to samozřejmě dražší.
Biden mluvil o novém zeleném kurzu
Europska unie by chtěla kroku 2050 přejít na zelenou energii - elektrolyzu
znizit spotrebu nafty i plynu . . .
tak se na to podíváme....


https://www.youtube.com/watch?v=nleeW7fG-cE&t=3s


### Konec Gazpromu se nekonal. Pravda a vymysly o prechodne energii ![61290fbe9ddbf](serve/attachment&path=61290fbe9ddbf) Přitom právě s vodíkem vznikají potíže. Nyní se takzvaný „šedý vodík“ získává v průmyslovém měřítku ze zemního plynu a toto je nejlevnější způsob výroby vodíku, ale s velkým uvolňováním CO2. Dále přichází „modrý vodík“, vyráběný také ze zemního plynu, ale s využitím technologií zachycování CO2 je to samozřejmě dražší. S příchodem obnovitelných zdrojů energie (OZE), kde se elektřina získává pomocí síly větru na speciálních větrných turbínách a slunečního světla na fotoelektrických měničích mluvíme o čtvrtém energetickém přechodu lidské civilizace. Obvykle je první přechod z biomasy na uhlí jako hlavní zdroj energie, Čubajs vystupil stým, že nová energia sformuje novu elitu noveho veku. Pozrieme sa na to kde je pravda a kde je lož . druhý je přechod na ropu a třetí na zemní plyn. Čtvrtá energetická transformace se ve skutečnosti stala cíleným vývojem díky evropské zelené dohodě schválené Evropskou unií v roce 2019, Přitom právě s vodíkem vznikají potíže. Nyní se takzvaný „šedý vodík“ získává v průmyslovém měřítku ze zemního plynu a toto je nejlevnější způsob výroby vodíku, ale s velkým uvolňováním CO2. Dále přichází „modrý vodík“, vyráběný také ze zemního plynu, ale s využitím technologií zachycování CO2 je to samozřejmě dražší. Biden mluvil o novém zeleném kurzu Europska unie by chtěla kroku 2050 přejít na zelenou energii - elektrolyzu znizit spotrebu nafty i plynu . . . tak se na to podíváme.... https://www.youtube.com/watch?v=nleeW7fG-cE&t=3s
Upravené 27. 8. 2021 o 18:22
1.57k
8
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept