Jazyk životných okolností
Sny - ako s nimi pracovať

Zdravím všetkých.


Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB?

Mal som sny ale boli to skôr vízie.
Ako keby som sa na niečo napojil (možno egregor/matrica).

Kde by som mohol nájsť viacej informácií (v rámci konceptu KSB, nie tadesco.org).

Ďakujem

Zdravím všetkých. ```` Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB? Mal som sny ale boli to skôr vízie. Ako keby som sa na niečo napojil (možno egregor/matrica). Kde by som mohol nájsť viacej informácií (v rámci konceptu KSB, nie tadesco.org). Ďakujem ````

Nemám zďaleka prečítané všetko, ale myslím si, že v KSB nájdeš len všeobecné veci k tejto problematike.


Možno ak by si napísal čo sa ti prisnilo, kľudne zmeň detaily, tak ti to budeme vedieť zhodnotiť z pohľadu KSB. V minulosti sme už riešili nejaké sny a čo by mohli znamenať.


Nemám zďaleka prečítané všetko, ale myslím si, že v KSB nájdeš len všeobecné veci k tejto problematike. Možno ak by si napísal čo sa ti prisnilo, kľudne zmeň detaily, tak ti to budeme vedieť zhodnotiť z pohľadu KSB. V minulosti sme už riešili nejaké sny a čo by mohli znamenať.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB?

V první řadě by sis měl určit cíl, kam chceš dojít. Pak si určit strategii a taktiku. Průběžně plnění cíle konzultovat s HNR. To se děje pomocí jazyka životních okolností. Pokud se ti daří, jsi na dobré cestě, pokud se objeví nějaká překážka, je dobré korigovat taktiku.
Také se ti může stát, že se k cíli nedobereš. Pokud k tomu dojde, znamená to, že cíl, který sis zadal, nebyl pro tebe. Pokud je to tvůj cíl, HNR ti pomůže.


Můj příklad. Chtěl jsem koupit dům. Ale měl jsem málo peněz. Ve své mysli jsem si můj dům vysnil do nejmenších podrobností. To byl můj cíl. Pak jsem přemýšlel, co s penězi. Netlačil jsem na pilu, ale dal se do rukou HNR a poprosil ho, aby mi pomohl. Pak jsem ten dům uviděl na stránce realit. Dokonce i číslo domu se shodovalo s čísly domu, ve kterých jsem do té doby žil. Nakonec se ukázalo, že dědicové chtějí dům prodat co nejdříve, tak i cena byla pro mě více než dostupná.
Můj závěr z příběhu je v tom, že snít se má i když nejsou peníze. Jelikož peníze cílem nejsou, cílem je věc, nebo něco jiného, co se dá koupit za ty peníze. Nebo se jedná o něco, kdy to vůbec není o penězích.
Já dům pořídil za malé peníze, protože mým cílem nebyly peníze, ale dům. HNR mi k domu pomohl jinak. Nedodal mi sice peníze, ale poslal mi lidské dědice, kteří nechtěli vytřískat maximum.


[quote="pid:28899, uid:159"]Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB?[/quote] V první řadě by sis měl určit cíl, kam chceš dojít. Pak si určit strategii a taktiku. Průběžně plnění cíle konzultovat s HNR. To se děje pomocí jazyka životních okolností. Pokud se ti daří, jsi na dobré cestě, pokud se objeví nějaká překážka, je dobré korigovat taktiku. Také se ti může stát, že se k cíli nedobereš. Pokud k tomu dojde, znamená to, že cíl, který sis zadal, nebyl pro tebe. Pokud je to tvůj cíl, HNR ti pomůže. Můj příklad. Chtěl jsem koupit dům. Ale měl jsem málo peněz. Ve své mysli jsem si můj dům vysnil do nejmenších podrobností. To byl můj cíl. Pak jsem přemýšlel, co s penězi. Netlačil jsem na pilu, ale dal se do rukou HNR a poprosil ho, aby mi pomohl. Pak jsem ten dům uviděl na stránce realit. Dokonce i číslo domu se shodovalo s čísly domu, ve kterých jsem do té doby žil. Nakonec se ukázalo, že dědicové chtějí dům prodat co nejdříve, tak i cena byla pro mě více než dostupná. Můj závěr z příběhu je v tom, že snít se má i když nejsou peníze. Jelikož peníze cílem nejsou, cílem je věc, nebo něco jiného, co se dá koupit za ty peníze. Nebo se jedná o něco, kdy to vůbec není o penězích. Já dům pořídil za malé peníze, protože mým cílem nebyly peníze, ale dům. HNR mi k domu pomohl jinak. Nedodal mi sice peníze, ale poslal mi lidské dědice, kteří nechtěli vytřískat maximum.

@Rusofil toto sa darí človekom, ktorí majú vysokú mravnosť. Sny sa plnia.
Ja netvrdím o sebe, že mám ktovie akú vysokú mravnosť, ale pravda je taká, že si v poslednom čase musím davat pozor na myšlienky a sny, pretože sa mi to splní vtedy keď akurát netreba, alebo to najmenej čakám. (niekedy sa k tomu pridá aj nejaká ta opičí pracka)
Ale mám aj pozitívne splnené sny, napríklad; už dávnejšie som chcel včelárčiť, ale nevedel som ako to uchopiť. Tak som šiel na to najjednoduchšie ako som vedel. Kúpil včely cez bazoš a doplatil na to vysokou pokutou (chýbalo potvrdenie pre hygienu). No a keď som to najmenej čakal, zavolal mi jeden včelár, ktorý končí a dopočul sa, že chcem vcelárčiť… tak mi daroval včely a už dva roky mi pekne nosia med a ja mám z nich radosť.
Takže sny sa určite splnia, ale ak má snívajúci vyššiu mravnosť, ide to oveľa ľahšie a bez opičej pracky.

@Rusofil toto sa darí človekom, ktorí majú vysokú mravnosť. Sny sa plnia. Ja netvrdím o sebe, že mám ktovie akú vysokú mravnosť, ale pravda je taká, že si v poslednom čase musím davat pozor na myšlienky a sny, pretože sa mi to splní vtedy keď akurát netreba, alebo to najmenej čakám. (niekedy sa k tomu pridá aj nejaká ta opičí pracka) Ale mám aj pozitívne splnené sny, napríklad; už dávnejšie som chcel včelárčiť, ale nevedel som ako to uchopiť. Tak som šiel na to najjednoduchšie ako som vedel. Kúpil včely cez bazoš a doplatil na to vysokou pokutou (chýbalo potvrdenie pre hygienu). No a keď som to najmenej čakal, zavolal mi jeden včelár, ktorý končí a dopočul sa, že chcem vcelárčiť… tak mi daroval včely a už dva roky mi pekne nosia med a ja mám z nich radosť. Takže sny sa určite splnia, ale ak má snívajúci vyššiu mravnosť, ide to oveľa ľahšie a bez opičej pracky.

Teď, když jsem si ještě jednou přečetl tvůj příspěvek, možná si měl na mysli sny, v podobě nějaké události, kterou si v době spánku uviděl.
V tomto případě je to pokaždé nějaký vzkaz, buďto osobně tobě, nebo o nějaké události.
Popíšu dvě nejvypuklejší situace, které se u mne vyskytly.


  1. Sen se týkal mého osobního života. Jednou v noci se mi zdálo, o mém životě něco hodně nepříjemného. Najednou jsem pocítil, jakoby mnou někdo zacloumal a řekl. Probuď se už konečně a něco dělej s tou situací. Já sedl do auta, a zajel se přesvědčit, jestli je to pravda. Byla.
  2. Druhý sen se týkal události. Zdálo se mi, že se procházím městem, které postihlo zemětřesení. Byl jsem tam v osobě statika a obhlížel jsem budovy, v jakém stavu jsou. Načež jsem se probudil, kouknul na hodiny a bylo něco kolem půl čtvrté. Ráno jsem to hodil za hlavu.Pak když jsem jel autem do práce, tak jsem v rádiu uslyšel, že kolem půl čtvrté ráno bylo zemětřesení v Itálii, někde u města Matrice, nebo tak nějak se to jmenovalo. Ihned mi sepnulo, že já tam byl.

Co si vzít, těch dvou příkladů. Ten první mi pomohl vyřešit moji osobní situaci. Ten druhý mi ukázal, že náš život neprobíhá jen tady a teď v této dimenzi, ale i jinde.


Pokud bude tvůj dotaz konkrétnější, bude se i lépe odpovídat k věci.


Teď, když jsem si ještě jednou přečetl tvůj příspěvek, možná si měl na mysli sny, v podobě nějaké události, kterou si v době spánku uviděl. V tomto případě je to pokaždé nějaký vzkaz, buďto osobně tobě, nebo o nějaké události. Popíšu dvě nejvypuklejší situace, které se u mne vyskytly. 1. Sen se týkal mého osobního života. Jednou v noci se mi zdálo, o mém životě něco hodně nepříjemného. Najednou jsem pocítil, jakoby mnou někdo zacloumal a řekl. Probuď se už konečně a něco dělej s tou situací. Já sedl do auta, a zajel se přesvědčit, jestli je to pravda. Byla. 2. Druhý sen se týkal události. Zdálo se mi, že se procházím městem, které postihlo zemětřesení. Byl jsem tam v osobě statika a obhlížel jsem budovy, v jakém stavu jsou. Načež jsem se probudil, kouknul na hodiny a bylo něco kolem půl čtvrté. Ráno jsem to hodil za hlavu. Pak když jsem jel autem do práce, tak jsem v rádiu uslyšel, že kolem půl čtvrté ráno bylo zemětřesení v Itálii, někde u města Matrice, nebo tak nějak se to jmenovalo. Ihned mi sepnulo, že já tam byl. Co si vzít, těch dvou příkladů. Ten první mi pomohl vyřešit moji osobní situaci. Ten druhý mi ukázal, že náš život neprobíhá jen tady a teď v této dimenzi, ale i jinde. Pokud bude tvůj dotaz konkrétnější, bude se i lépe odpovídat k věci.
Upravené 9. 8. 2021 o 14:33

Sny mám osobne zaradené do jazyka životných okolností. A tak k nim pristupujem aj pri dešifrovaní. Väčšinou je to na ďalší dialóg so svojím vnútrom.


Sny mám osobne zaradené do jazyka životných okolností. A tak k nim pristupujem aj pri dešifrovaní. Väčšinou je to na ďalší dialóg so svojím vnútrom.

Moderátor

Emil Pales hovori o snoch, Duchovna uloha strednej europy.


Rudolf Steiner takisto, Pales od neho v mnohom cerpal. Nieco som zachytil aj od Velicka, Staneka ale to skor s fyziologickeho ako duchovneho hladiska.


Emil Pales hovori o snoch, Duchovna uloha strednej europy. Rudolf Steiner takisto, Pales od neho v mnohom cerpal. Nieco som zachytil aj od Velicka, Staneka ale to skor s fyziologickeho ako duchovneho hladiska.

Kedze je to na tychto strankach moj prvy prispevok, vsetkych s uctou a laskou pozdravujem a dakujem za Vase prispevky, ktore uz roky sledujem (pocitam tu aj vodu a levanet) a obohacuju ma smile
A k teme: ja uz roky pouzivam snar od medovcov, je vyborne spracovany, staci si zapamatat par klucovych slov (napr auto, ...), a nasledne si ho vyhladat a snar ponuka rozne situacie suvisiace s nimi a ich vysvetlenia, primarne z hladiska pudovej, citovej a duchovnej roviny a prechodom medzi nimi...ale aj varovania a smerovania, ktore nam sny, ako sucast JZO ponukaju ..
www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html


Kedze je to na tychto strankach moj prvy prispevok, vsetkych s uctou a laskou pozdravujem a dakujem za Vase prispevky, ktore uz roky sledujem (pocitam tu aj vodu a levanet) a obohacuju ma :) A k teme: ja uz roky pouzivam snar od medovcov, je vyborne spracovany, staci si zapamatat par klucovych slov (napr auto, ...), a nasledne si ho vyhladat a snar ponuka rozne situacie suvisiace s nimi a ich vysvetlenia, primarne z hladiska pudovej, citovej a duchovnej roviny a prechodom medzi nimi...ale aj varovania a smerovania, ktore nam sny, ako sucast JZO ponukaju .. www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html

255

ja uz roky pouzivam snar od medovcov

Myslím, že sny jsou vysoce individuální záležitost, je to přímé spojení s Bohem. Tudíž i jejich dešifrace je individuální a určena konkrétnímu člověku, kterému se sen zdál. Z toho mi plyne, že snáře jsou zbytečné, jelikož se neví pro koho byly určeny.
Člověk, který mluví s Bohem jen na střední úrovni je schopen dešifrovat své sny bez nějakých cizích podpůrných prostředků.


[quote="pid:29655, uid:672"]ja uz roky pouzivam snar od medovcov[/quote] Myslím, že sny jsou vysoce individuální záležitost, je to přímé spojení s Bohem. Tudíž i jejich dešifrace je individuální a určena konkrétnímu člověku, kterému se sen zdál. Z toho mi plyne, že snáře jsou zbytečné, jelikož se neví pro koho byly určeny. Člověk, který mluví s Bohem jen na střední úrovni je schopen dešifrovat své sny bez nějakých cizích podpůrných prostředků.

Na internete je plno rad ako sa naucit lucidne snivat(tj. Snívať vedome s uvedomením že ke to sen) keď sa clovek do toho dá, trvá cca. Týždeň, dva, tri(veľmi individuálne) ale každému to pojde…a keď zacne clovek vedome snívať, potom je schopný oveľa lepšie si aj zapamätať sen a hlavne ho správne dešifrovať…a súhlasím s tvrdením že sny sú každého intímna skúsenosť so samým sebou, takze generalizovať do snára, je ako keď cirkev chce pre všetkých jednu cestu(čo je vlastne slepá cesta) z mojich skúsenosti vo vedomom sne je človek schopný aj vedome poprosit vyššie bytosti o pomoc a oni vždy pomôžu…hlavne sa tam deje všetko hneď bez delay ako tu v našej realite…a mne sa to vždy dialo tak že som pochopil zmysel sna aj keď to bola vždy nejaká metafora…


Na internete je plno rad ako sa naucit lucidne snivat(tj. Snívať vedome s uvedomením že ke to sen) keď sa clovek do toho dá, trvá cca. Týždeň, dva, tri(veľmi individuálne) ale každému to pojde…a keď zacne clovek vedome snívať, potom je schopný oveľa lepšie si aj zapamätať sen a hlavne ho správne dešifrovať…a súhlasím s tvrdením že sny sú každého intímna skúsenosť so samým sebou, takze generalizovať do snára, je ako keď cirkev chce pre všetkých jednu cestu(čo je vlastne slepá cesta) z mojich skúsenosti vo vedomom sne je človek schopný aj vedome poprosit vyššie bytosti o pomoc a oni vždy pomôžu…hlavne sa tam deje všetko hneď bez delay ako tu v našej realite…a mne sa to vždy dialo tak že som pochopil zmysel sna aj keď to bola vždy nejaká metafora…

Z toho mi plyne, že snáře jsou zbytečné, jelikož se neví pro koho byly určeny.


Podle mě jsou různé části snů z různých úrovní existence, od vizionářských (např. o sedmi hladových kravách, které sežrali sedm tučných) týkajících se celé společnosti až po úplně osobní (třeba erotické). Konečné rozklíčování je nutně individuální, ale znalost společných symbolů pro některé úrovně snů může rozklíčování hodně pomoci. Podle mě přečtení jakéhokoliv snáře umožní sny snadněji dekódovat, ale musí to být tvořivě ne tupě dogmaticky. To už je na každém jestli význam uvedený ve snáři je nápověda a sedí to nebo to v konkrétním případě znamená něco jiného.


[quote="pid:29679, uid:312"]Z toho mi plyne, že snáře jsou zbytečné, jelikož se neví pro koho byly určeny.[/quote] Podle mě jsou různé části snů z různých úrovní existence, od vizionářských (např. o sedmi hladových kravách, které sežrali sedm tučných) týkajících se celé společnosti až po úplně osobní (třeba erotické). Konečné rozklíčování je nutně individuální, ale znalost společných symbolů pro některé úrovně snů může rozklíčování hodně pomoci. Podle mě přečtení jakéhokoliv snáře umožní sny snadněji dekódovat, ale musí to být tvořivě ne tupě dogmaticky. To už je na každém jestli význam uvedený ve snáři je nápověda a sedí to nebo to v konkrétním případě znamená něco jiného.
Upravené 16. 8. 2021 o 20:19

Snove analyze se zdaleka nejkomplexneji venuje Jungova analyticka psychologie. Prave v ni je prace se sny jednim ze stezejnich nastroju. Nicmene nelze vzit jeden sen a podle nejakeho slovniku ho vylozit. Je nutne sledovat kontinuitu snu - i nekolik let - a pro spravny vyklad mit hluboke znalosti nejen samotne analyticke psychologie, ale i treba mytologie a symbolu. Meduv snar zmineny vyse je jen a pouze velice strohy vytah nekterych terminu a moznych vyznamu.


Myslim si, ze KSB Jungovi trochu krivdi, kdyz ho bez hlubsiho vysvetleni haze do jednoho pytle s Freudem. Na druhou stranu, nejen tam je Jung s Freudem zcela zcestne spojovan, mnohdy je dokonce oznacovan i za jeho zaka. Pritom Jungovy prace o kolektivnim nevedomi jsou nesmirne komplexni a obsahle, KSB by v mnohem mohla cerpat.


Snove analyze se zdaleka nejkomplexneji venuje Jungova analyticka psychologie. Prave v ni je prace se sny jednim ze stezejnich nastroju. Nicmene nelze vzit jeden sen a podle nejakeho slovniku ho vylozit. Je nutne sledovat kontinuitu snu - i nekolik let - a pro spravny vyklad mit hluboke znalosti nejen samotne analyticke psychologie, ale i treba mytologie a symbolu. Meduv snar zmineny vyse je jen a pouze velice strohy vytah nekterych terminu a moznych vyznamu. Myslim si, ze KSB Jungovi trochu krivdi, kdyz ho bez hlubsiho vysvetleni haze do jednoho pytle s Freudem. Na druhou stranu, nejen tam je Jung s Freudem zcela zcestne spojovan, mnohdy je dokonce oznacovan i za jeho zaka. Pritom Jungovy prace o kolektivnim nevedomi jsou nesmirne komplexni a obsahle, KSB by v mnohem mohla cerpat.

Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB?

Mmm, a jaký druh práce máš vlastně na mysli?


[quote="pid:28899, uid:159"]Viete mi prosím poradiť ako pracovať so snami v miere KSB?[/quote] Mmm, a jaký druh práce máš vlastně na mysli?
1.48k
12
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept