Otázky a odpovede
Stranoviky versus siloviky
???

Ahoj,
zrovna posloucham ....


В СФ выступил президент Института Ближнего Востока Е. Сатановский...


coz je zajimava analyza .....ale ......ve veku pres 70 let to neni snadne kdyz hovorim cesky, slovensky, anglicky a francouzsky.... a ted si opakuji rustinu ze stredni skoly......


Opet jsem tam narazil na STRANOVIKY a SILOVIKY.....
tusim, ze siloviky jsou ti u moci... armada ci vykonne sily ktere
urcuji smer dnesni politiky a stranoviky jsou funnkcionari vedoucich politickych stran.....
Mohl by prosim nekdo upresnit kdo jsou silovici v RU ...kdo v USA a Kdo na Ukrajine ci popr. VSK ci CZ.....


nevadi kdyz o nebude to prave orechove....dulezite je ...ze se strhne diskuze a probere seto ze vsech stran
Predem vsem dekuji a preji pekny den.*


Ahoj, zrovna posloucham .... В СФ выступил президент Института Ближнего Востока Е. Сатановский... coz je zajimava analyza .....ale ......ve veku pres 70 let to neni snadne kdyz hovorim cesky, slovensky, anglicky a francouzsky.... a ted si opakuji rustinu ze stredni skoly...... Opet jsem tam narazil na STRANOVIKY a SILOVIKY..... tusim, ze siloviky jsou ti u moci... armada ci vykonne sily ktere urcuji smer dnesni politiky a stranoviky jsou funnkcionari vedoucich politickych stran..... Mohl by prosim nekdo upresnit kdo jsou silovici v RU ...kdo v USA a Kdo na Ukrajine ci popr. VSK ci CZ..... nevadi kdyz o nebude to prave orechove....dulezite je ...ze se strhne diskuze a probere seto ze vsech stran Predem vsem dekuji a preji pekny den.*

Opet jsem tam narazil na STRANOVIKY a SILOVIKY.....
tusim, ze siloviky jsou ti u moci... armada ci vykonne sily ktere
urcuji smer dnesni politiky a stranoviky jsou funnkcionari vedoucich politickych stran.....
Mohl by prosim nekdo upresnit kdo jsou silovici v RU ...kdo v USA a Kdo na Ukrajine ci popr. VSK ci CZ.....

Doufám že dobře chápu na co se ptáte. Siloviky - jsou ti co spadají pod ministerstva obrany, policii a tajné služby. Stranoviky je obecně mocenský aparát nebo vládní úředníci. Je to obecně ne ve smyslu globalista vs státní elita. Snad si to pamatuji dobře.


[quote="pid:26039, uid:346"]Opet jsem tam narazil na STRANOVIKY a SILOVIKY..... tusim, ze siloviky jsou ti u moci... armada ci vykonne sily ktere urcuji smer dnesni politiky a stranoviky jsou funnkcionari vedoucich politickych stran..... Mohl by prosim nekdo upresnit kdo jsou silovici v RU ...kdo v USA a Kdo na Ukrajine ci popr. VSK ci CZ.....[/quote] Doufám že dobře chápu na co se ptáte. Siloviky - jsou ti co spadají pod ministerstva obrany, policii a tajné služby. Stranoviky je obecně mocenský aparát nebo vládní úředníci. Je to obecně ne ve smyslu globalista vs státní elita. Snad si to pamatuji dobře.
Upravené 23. 7. 2021 o 07:48

Snad si to pamatuji dobře.
...doplním


Силовики
představitelé donucovacích orgánů, zpravodajských služeb, ozbrojených sil a dalších vládních agentur, na které stát deleguje právo použít sílu


страновики-(страновая элита)
nerozumí konceptuální moci a nerozumí globální politice. Ty pro ně neexistují. Myslím, že je to kobáckej newspeak (глобальщик-страновик)


[quote="pid:26042, uid:333"]Snad si to pamatuji dobře.[/quote]...doplním Силовики představitelé donucovacích orgánů, zpravodajských služeb, ozbrojených sil a dalších vládních agentur, na které stát deleguje právo použít sílu страновики-(страновая элита) nerozumí konceptuální moci a nerozumí globální politice. Ty pro ně neexistují. Myslím, že je to kobáckej newspeak (глобальщик-страновик)

Vedi.Vini......

Upravené 23. 7. 2021 o 09:45

okořenit

U kohokoliv jiného bych napsal "degradovat".
Ale Archal je Archal.
Je třeba rozumět archalspíku.
;-)


[quote="pid:26052, uid:292"]okořenit[/quote] U kohokoliv jiného bych napsal "degradovat". Ale Archal je Archal. Je třeba rozumět archalspíku. ;-)

Možná tedy zanedlouho vznikne nové dlouhé vlákno s otázkou "Co je "kobáckej newspeak""?
Bohumile...Bohumile...vypustil jsi vopičáka, ale pokusím se to nějak utnout.
Orwellovu definici ať si každý najde.
Pro mě je pojem Newspeak jeden z prostředků moci ideologické. Má orientační funkce v procesu sociální konektivity a je to medium pro přenos symbolických obrazů-programů.
Oba jsme Bohumile pravděpodobně vyrůstali za socíku, tak jeden takový pojem "politruk" a jeho soubor vývoje symbolických obrazů v chronologickém uspořádání.
Nemůžeme drobit síly, ztrácet čas.
Dobrá tedy....nová formulace...obávám se, že tyto dva pojmy směřují k Orwellovu newspeaku. Pokud tedy někteří jedinci nezmění směr své cesty, dojdou tam kam mají namířeno.


A můj vopičák k tomu taky chce něco říct:
...co se stane, když do yandex vyhledávače zadáte "страновики"
60fa8bca98f2f


[quote="pid:26052, uid:292"]Možná tedy zanedlouho vznikne nové dlouhé vlákno s otázkou "Co je "kobáckej newspeak""?[/quote]Bohumile...Bohumile...vypustil jsi vopičáka, ale pokusím se to nějak utnout. Orwellovu definici ať si každý najde. Pro mě je pojem Newspeak jeden z prostředků moci ideologické. Má orientační funkce v procesu sociální konektivity a je to medium pro přenos symbolických obrazů-programů. Oba jsme Bohumile pravděpodobně vyrůstali za socíku, tak jeden takový pojem "politruk" a jeho soubor vývoje symbolických obrazů v chronologickém uspořádání.[quote="pid:26069, uid:292"]Nemůžeme drobit síly, ztrácet čas.[/quote]Dobrá tedy....nová formulace...obávám se, že tyto dva pojmy směřují k Orwellovu newspeaku. Pokud tedy někteří jedinci nezmění směr své cesty, dojdou tam kam mají namířeno. A můj vopičák k tomu taky chce něco říct: ...co se stane, když do yandex vyhledávače zadáte "страновики" ![60fa8bca98f2f](serve/attachment&path=60fa8bca98f2f)

Vedi.Vini......

Upravené 23. 7. 2021 o 12:01

obávám se, že tyto dva pojmy směřují k Orwellovu newspeaku.

Newspeak - obecně - je nástroj sloužící k tomu, aby zbavil společnost adekvátního pojmového aparátu a tím umožnil ovládání (či usměrnění) myšlení.
Nedochází mi, jak se na tomto podílí zavedení pojmů глобальщик-страновик. Už jenom proto, že pojem "глобальщик" beru jako zkratku pro "globální elitu" a "страновик" pro "státní elitu". A pojem "elita" beru za standardní pojem KSB.


A můj vopičák k tomu taky chce něco říct:
...co se stane, když do yandex vyhledávače zadáte "страновики"

Sorijako, tenhle banán nežeru.
Dal jsem si do yandexu "страновик" a co mi vyjelo?
Tohle: "1 2 3 4 5 next".
Tak jednička vypadá jak ten Tvůj skrýnšot, samý VVPj.
Ale další čísla už vypadají dost jinak.


[quote="pid:26080, uid:190"]obávám se, že tyto dva pojmy směřují k Orwellovu newspeaku.[/quote] Newspeak - obecně - je nástroj sloužící k tomu, aby zbavil společnost adekvátního pojmového aparátu a tím umožnil ovládání (či usměrnění) myšlení. Nedochází mi, jak se na tomto podílí zavedení pojmů глобальщик-страновик. Už jenom proto, že pojem "глобальщик" beru jako zkratku pro "globální elitu" a "страновик" pro "státní elitu". A pojem "elita" beru za standardní pojem KSB. [quote="pid:26080, uid:190"]A můj vopičák k tomu taky chce něco říct: ...co se stane, když do yandex vyhledávače zadáte "страновики"[/quote] Sorijako, tenhle banán nežeru. Dal jsem si do yandexu "страновик" a co mi vyjelo? Tohle: "1 2 3 4 5 next". Tak jednička vypadá jak ten Tvůj skrýnšot, samý VVPj. Ale další čísla už vypadají dost jinak.

Newspeak - obecně - je nástroj sloužící k tomu, aby zbavil společnost adekvátního pojmového aparátu a tím umožnil ovládání (či usměrnění) myšlení.
100% souhlas, je to jeho primární funkce
Nedochází mi, jak se na tomto podílí zavedení pojmů глобальщик-страновик.
ne zavedení, ale následné aplikace ...odcituji Bohumila smile
Jenomže i to, nakonec jako vše, musí mít svou Míru.
Chápeš?
A moje obecná úvaha k inspiraci.
Konceptuální moc může ze země zvednout každý. Válí se to všude okolo. Někdo jí i zvedne, ale ruku na srdce, kdo jí po zbytek života dokáže nést na svých bedrech. Legendy o Artušovi jsou krásný, poetický a polopatický popis celého procesu. To ale bez aktivace svobodné vůle není možné a tu může aktivovat zharmonizovaný soubor emocí které nám poskytuje duše....ta sebe přesahující láska. Celé toto nespustíme bez vědomí, nebo v bezvědomí a jsme zase na začátku.
Množství aktivních neuronů v lidském mozku bude asi vždy úměrné množství nám známých hvězd...co je dole je i nahoře. Informace obsažená v jednom neuronu je sdílena s třemi dalšími a každá neuronová buňka má prý více jak 20 000 různých (známých) chemických mediátorů. Navíc trojnásobné sdílení informace se několikrát za 24 hodin dynamicky mění. To jsou obrovské energetické nároky. Proto máme i limbický systém běžící na pozadí. Ten šlape na brzdu a v případě výpadku udržuje systém na vegetativní úrovni, nebo přebírá řízení.
Proto i dnes velké procento erektilních humanoidů volí raději polotovary, které jim už někdo za nějakým účelem předvařil. Je to energeticky úspornější a přináší to "ten" pocit ...nejen uspořeného času. To je limbus odměnil porcí hormonálních narkotik. Proto newspeak, kopa opic, různé -izmy....a k tomu 20 000 chemických mediátorů....Zbraň hromadného ničení a nebo spása lidstva? Kdo si počká, ten se dočká.
Je znám trojjediný uzavřený autonomní systém a universální zákon akce a reakce. Duše jako přijímač energií (e-mocí). Na vstupu systém mediátorů. V naší kultuře třeba andělé a na výstupu systém recyklační.... démoni. Co je dál, je za hranicí horizontu událostí.
Právě teď je naše Matička země nabitá obrovským potenciálem. Čas pro kvantový skok. Tak si aspoň pořádně cucněte, aktivuje to tvůrčí potenciál....a pomůže jí to. Třeba přijdete i na to, jak vytáhnout excalibur.


[quote="pid:26089, uid:240"]Newspeak - obecně - je nástroj sloužící k tomu, aby zbavil společnost adekvátního pojmového aparátu a tím umožnil ovládání (či usměrnění) myšlení.[/quote]100% souhlas, je to jeho primární funkce [quote="pid:26089, uid:240"]Nedochází mi, jak se na tomto podílí zavedení pojmů глобальщик-страновик.[/quote]ne zavedení, ale následné aplikace ...odcituji Bohumila :) [quote="pid:26069, uid:292"]Jenomže i to, nakonec jako vše, musí mít svou Míru.[/quote]Chápeš? A moje obecná úvaha k inspiraci. Konceptuální moc může ze země zvednout každý. Válí se to všude okolo. Někdo jí i zvedne, ale ruku na srdce, kdo jí po zbytek života dokáže nést na svých bedrech. Legendy o Artušovi jsou krásný, poetický a polopatický popis celého procesu. To ale bez aktivace svobodné vůle není možné a tu může aktivovat zharmonizovaný soubor emocí které nám poskytuje duše....ta sebe přesahující láska. Celé toto nespustíme bez vědomí, nebo v bezvědomí a jsme zase na začátku. Množství aktivních neuronů v lidském mozku bude asi vždy úměrné množství nám známých hvězd...co je dole je i nahoře. Informace obsažená v jednom neuronu je sdílena s třemi dalšími a každá neuronová buňka má prý více jak 20 000 různých (známých) chemických mediátorů. Navíc trojnásobné sdílení informace se několikrát za 24 hodin dynamicky mění. To jsou obrovské energetické nároky. Proto máme i limbický systém běžící na pozadí. Ten šlape na brzdu a v případě výpadku udržuje systém na vegetativní úrovni, nebo přebírá řízení. Proto i dnes velké procento erektilních humanoidů volí raději polotovary, které jim už někdo za nějakým účelem předvařil. Je to energeticky úspornější a přináší to "ten" pocit ...nejen uspořeného času. To je limbus odměnil porcí hormonálních narkotik. Proto newspeak, kopa opic, různé -izmy....a k tomu 20 000 chemických mediátorů....Zbraň hromadného ničení a nebo spása lidstva? Kdo si počká, ten se dočká. Je znám trojjediný uzavřený autonomní systém a universální zákon akce a reakce. Duše jako přijímač energií (e-mocí). Na vstupu systém mediátorů. V naší kultuře třeba andělé a na výstupu systém recyklační.... démoni. Co je dál, je za hranicí horizontu událostí. Právě teď je naše Matička země nabitá obrovským potenciálem. Čas pro kvantový skok. Tak si aspoň pořádně cucněte, aktivuje to tvůrčí potenciál....a pomůže jí to. Třeba přijdete i na to, jak vytáhnout excalibur.

Vedi.Vini......

Upravené 24. 7. 2021 o 01:25

STRANOVIKY a SILOVIKY


Stranoviky - odvozeno z podstatného jméno "strana" - v překladu země, stát - čili státní aparát.


Siloviky - odvozeno od podstatného slova "sila" - v překladu síla - složky, které mohou použít fyzickou sílu - policie, armáda. Ty by měli podléhat státu (stranovikum), ale protože mají vlastní oddělenou strukturu, nemusí vždy podléhat stranovikům a jsou situace, kdy berou situaci do svých rukou a zachraňují stát navzdory státnímu aparátu (který byl obsazen cizí mocí) nebo naopak provedou převrat. Například bolševiky armáda podpořila. Siloviky, hlavně armáda má často mnohem více národního ducha než personál ve státním aparátu, přeci jenom armáda je vychovávána v duchu národ chránit a v Rusku to platí dvojnásob, protože Ruská civilizace musí neustále čelit agresivnímu západu.


[quote="pid:26039, uid:346"]STRANOVIKY a SILOVIKY[/quote] Stranoviky - odvozeno z podstatného jméno "strana" - v překladu země, stát - čili státní aparát. Siloviky - odvozeno od podstatného slova "sila" - v překladu síla - složky, které mohou použít fyzickou sílu - policie, armáda. Ty by měli podléhat státu (stranovikum), ale protože mají vlastní oddělenou strukturu, nemusí vždy podléhat stranovikům a jsou situace, kdy berou situaci do svých rukou a zachraňují stát navzdory státnímu aparátu (který byl obsazen cizí mocí) nebo naopak provedou převrat. Například bolševiky armáda podpořila. Siloviky, hlavně armáda má často mnohem více národního ducha než personál ve státním aparátu, přeci jenom armáda je vychovávána v duchu národ chránit a v Rusku to platí dvojnásob, protože Ruská civilizace musí neustále čelit agresivnímu západu.
Upravené 23. 7. 2021 o 19:29

Čas pro kvantový skok. Tak si aspoň pořádně cucněte, aktivujte to tvůrčí potenciál....a pomůže jí to. Třeba přijdete i na to, jak vytáhnout excalibur.


Upřímně forma tvých příspěvku mi jde proti srsti, ale podstatné je, že vcelku souhlasím (odpověď netřeba, či dokonce snad raději ne).


[quote="pid:26143, uid:190"]Čas pro kvantový skok. Tak si aspoň pořádně cucněte, aktivujte to tvůrčí potenciál....a pomůže jí to. Třeba přijdete i na to, jak vytáhnout excalibur.[/quote] Upřímně forma tvých příspěvku mi jde proti srsti, ale podstatné je, že vcelku souhlasím (odpověď netřeba, či dokonce snad raději ne).

aktivujte to tvůrčí potenciál
překlep....mělo být aktivuje to tvůrčí potenciál.


[quote="pid:26143, uid:190"]aktivujte to tvůrčí potenciál[/quote]překlep....mělo být aktivuje to tvůrčí potenciál.

Vedi.Vini......

To je mrkvička zavěšená před oslíčka
Ale Bohumile, v symbolické rovině je meč přeci moc. Proč tedy ne i ta autokratická konceptuální. Meč trčící ze skály symbolizuje, že tato moc je všem na očích. Netřeba ji hledat. Jen jí uchopit a vytáhnout. Nebo je ti dána darem jezerní vílou Vivien. In-formace uložená ve vodě. Kde jsi vyčuchal, že mluvím o nějaký davo-elitární soutěži.


[quote="pid:26206, uid:292"]To je mrkvička zavěšená před oslíčka[/quote] Ale Bohumile, v symbolické rovině je meč přeci moc. Proč tedy ne i ta autokratická konceptuální. Meč trčící ze skály symbolizuje, že tato moc je všem na očích. Netřeba ji hledat. Jen jí uchopit a vytáhnout. Nebo je ti dána darem jezerní vílou Vivien. In-formace uložená ve vodě. Kde jsi vyčuchal, že mluvím o nějaký davo-elitární soutěži.

Vedi.Vini......

@ Finist Jasny sokol, & Archal & Atom

...doplním

Diky vam chlapi ...jednoduse , vystizne a jasne...tak jak to mam rad.....
Tak to ma byt... ty omacky dokola jsou na dve veci...
.1/ na hovno
2/ a na nic


Co mi tam pouze chybelo ...konkretni jmena v RU & USA .....kdo kope za koho...


@ Finist Jasny sokol, & Archal & Atom[quote="pid:26047, uid:190"]...doplním[/quote] Diky vam chlapi ...jednoduse , vystizne a jasne...tak jak to mam rad..... Tak to ma byt... ty omacky dokola jsou na dve veci... .1/ na hovno 2/ a na nic Co mi tam pouze chybelo ...konkretni jmena v RU & USA .....kdo kope za koho...

To je mrkvička zavěšená před oslíčka.


"Na počátku bylo slovo." Slova mají obrovskou sílu, protože jimi lze popsat skutečnost - trochu odbočím: a navíc mluvené slovo ještě vibruje (magie - čehož řečnící využívají na přesvědčení davu). Jazyky, které národy používají, je velmi mocný nástroj a platí čím mocnější nástroj tím obtížnější je naučit se s ním zacházet a tím snadněji může být zneužit.


Existence, kterou jazyk popisuje je natolik komplexní, že je jazyk přetížený, kdy přesný smysl lze určit pouze z kontextu a vždy zůstane nějaká informace v zamlčení.


Proto byl zaveden další jazyk matematika, který je naprosto jednoznačný. Matematika je díky své jednoznačnosti katastrofa pro "psychické trockisty", tam nejde nic okecat (platí když trockisté na vzestupu, tak matematika na ústupu). Tam je velká zásluha KSB, že byl zaveden terminus technikus pro obor "řízení sociálních super systému", tedy očištěny klíčové termíny a přiřazeny jim jednoznačné významy a vytvořeny axiomy (stejně jako v matematice).


Zpátky k podstatě věci. Archalovo kódování má určité kouzlo a umožňuje mu vyjadřovat informace, které by se jinak vyjadřovali špatně (i když mi to je proti srsti, je to takové koření a když tak nemluví každý má to svůj přínos). Nevýhodou je, že to kódování je složité a tak v tom může najít nebo vidět někdo něco jiného než autor sděluje.


Četl jsem to stejně, jak v odpovědi Archal rozebral. Nicméně davo-elitární mina "v legendě o meči" je ta, že ten meč může vytáhnout pouze vyvolený (pouze někdo s určitým genomem, pouze pán ne otrok - otroku nepřísluší mít konceptuální moc).


[quote="pid:26206, uid:292"]To je mrkvička zavěšená před oslíčka.[/quote] "Na počátku bylo slovo." Slova mají obrovskou sílu, protože jimi lze popsat skutečnost - trochu odbočím: a navíc mluvené slovo ještě vibruje (magie - čehož řečnící využívají na přesvědčení davu). Jazyky, které národy používají, je velmi mocný nástroj a platí čím mocnější nástroj tím obtížnější je naučit se s ním zacházet a tím snadněji může být zneužit. Existence, kterou jazyk popisuje je natolik komplexní, že je jazyk přetížený, kdy přesný smysl lze určit pouze z kontextu a vždy zůstane nějaká informace v zamlčení. Proto byl zaveden další jazyk matematika, který je naprosto jednoznačný. Matematika je díky své jednoznačnosti katastrofa pro "psychické trockisty", tam nejde nic okecat (platí když trockisté na vzestupu, tak matematika na ústupu). Tam je velká zásluha KSB, že byl zaveden terminus technikus pro obor "řízení sociálních super systému", tedy očištěny klíčové termíny a přiřazeny jim jednoznačné významy a vytvořeny axiomy (stejně jako v matematice). Zpátky k podstatě věci. Archalovo kódování má určité kouzlo a umožňuje mu vyjadřovat informace, které by se jinak vyjadřovali špatně (i když mi to je proti srsti, je to takové koření a když tak nemluví každý má to svůj přínos). Nevýhodou je, že to kódování je složité a tak v tom může najít nebo vidět někdo něco jiného než autor sděluje. Četl jsem to stejně, jak v odpovědi Archal rozebral. Nicméně davo-elitární mina "v legendě o meči" je ta, že ten meč může vytáhnout pouze vyvolený (pouze někdo s určitým genomem, pouze pán ne otrok - otroku nepřísluší mít konceptuální moc).
Upravené 24. 7. 2021 o 03:53

Nicméně davo-elitární mina "v legendě o meči" je ta, že ten meč může vytáhnout pouze vyvolený (pouze někdo s určitým genomem, pouze pán ne otrok - otroku nepřísluší mít konceptuální moc).
Upřímně Atome, i tady nemohu souhlasit a souhlasím. Zkusme to rozebrat.


  • vyvolený je někdo kdo byl delegován
  • genom je souhrn veškeré genetické informace zapsané v DNA

K tomu prvnímu, odpověď můžeme najít v Citadele od Antoina de Saint-Exupéryho..... aby jsi mohl být první, musíš se nejdříve stát posledním.... není nic jiného než, že musíš být delegován. Například tím lidem z kterého jsi vzešel. Na základě schopností, které jsi v průběhu času projevil více než je v okolním prostředí běžné. Umíš vytáhnout svůj excalibur...smile A jsme u druhého bodu.

Jedna ze složek, která předurčuje naše schopnosti je právě ten genom, který utváří i asociativní mozková centra na základě principu neurčitosti, v průběhu rodové linie. Matematici, hudebníci, umělci, lékaři....atd. Talentovaní lidé dost často mají v rodových liniích předky s podobnými, nebo stejnými vlastnostmi. Struktura asociativních center se v různých modifikacích dědí a je připravena rovnou k použití....po aktivaci. To je ten talent. Výchovou, studiem a tvůrčí prací je můžeme dále rozvíjet a nebo využívat k jiným "ptákovinám". Pak jde o opačný proces.

To je Atome objektivní danost. Problém ale nastává jak se taková objektivní danost realizuje. Tady s tebou souhlasím, že společnost antagonisticky rozdělená na elitu a dav toho nemůže využívat ku prospěchu všech.

další jazyk matematika,
Ten petrohradský semestrální kurz "diskrétní matiky celých čísel"...smile je fajn, ale co obrazné soubory. Mé doporučení je kombinovat s četbou Malého prince a třeba té Citadely....O přátelství

Malý princ

  • Ale když si mě ochočíš, bude můj život jakoby prozářen sluncem. Poznám zvuk kroků, který bude jiný než ostatní. Ostatní kroky mě zahánějí pod zem. Ale tvůj krok mě jako hudba vyláká z doupěte. Vidíš tamhleta obilná pole? Nejím chléb. Obilí je pro mne zbytečné. Obilná pole mi nic nepřipomínají. Ale ty máš zlaté vlasy. Bude to opravdu nádherné, až si mě ochočíš. Zlaté obilí mi tě bude připomínat. A já budu milovat šumění větru v obilí...

Citadela

  • Koho jiného nazývá člověk opravdovým přítelem, než toho, komu může svěřit peníze, beze strachu, že bude okraden a pak je přátelství jen poctivostí sluhy a nebo toho, kdo by pro něho vykonal určitou službu a pak je přátelství jen prospěchářstvím a nebo toho, kdo by ho v případě potřeby hájil a přátelství je potom lenní přísaha.

[quote="pid:26218, uid:426"]Nicméně davo-elitární mina "v legendě o meči" je ta, že ten meč může vytáhnout pouze vyvolený (pouze někdo s určitým genomem, pouze pán ne otrok - otroku nepřísluší mít konceptuální moc).[/quote]Upřímně Atome, i tady nemohu souhlasit a souhlasím. Zkusme to rozebrat. - vyvolený je někdo kdo byl delegován - genom je souhrn veškeré genetické informace zapsané v DNA K tomu prvnímu, odpověď můžeme najít v Citadele od Antoina de Saint-Exupéryho..... aby jsi mohl být první, musíš se nejdříve stát posledním.... není nic jiného než, že musíš být delegován. Například tím lidem z kterého jsi vzešel. Na základě schopností, které jsi v průběhu času projevil více než je v okolním prostředí běžné. Umíš vytáhnout svůj excalibur...:) A jsme u druhého bodu. Jedna ze složek, která předurčuje naše schopnosti je právě ten genom, který utváří i asociativní mozková centra na základě principu neurčitosti, v průběhu rodové linie. Matematici, hudebníci, umělci, lékaři....atd. Talentovaní lidé dost často mají v rodových liniích předky s podobnými, nebo stejnými vlastnostmi. Struktura asociativních center se v různých modifikacích dědí a je připravena rovnou k použití....po aktivaci. To je ten talent. Výchovou, studiem a tvůrčí prací je můžeme dále rozvíjet a nebo využívat k jiným "ptákovinám". Pak jde o opačný proces. To je Atome objektivní danost. Problém ale nastává jak se taková objektivní danost realizuje. Tady s tebou souhlasím, že společnost antagonisticky rozdělená na elitu a dav toho nemůže využívat ku prospěchu všech. [quote="pid:26218, uid:426"]další jazyk matematika,[/quote]Ten petrohradský semestrální kurz "diskrétní matiky celých čísel"...:) je fajn, ale co obrazné soubory. Mé doporučení je kombinovat s četbou Malého prince a třeba té Citadely....O přátelství Malý princ - Ale když si mě ochočíš, bude můj život jakoby prozářen sluncem. Poznám zvuk kroků, který bude jiný než ostatní. Ostatní kroky mě zahánějí pod zem. Ale tvůj krok mě jako hudba vyláká z doupěte. Vidíš tamhleta obilná pole? Nejím chléb. Obilí je pro mne zbytečné. Obilná pole mi nic nepřipomínají. Ale ty máš zlaté vlasy. Bude to opravdu nádherné, až si mě ochočíš. Zlaté obilí mi tě bude připomínat. A já budu milovat šumění větru v obilí... Citadela - Koho jiného nazývá člověk opravdovým přítelem, než toho, komu může svěřit peníze, beze strachu, že bude okraden a pak je přátelství jen poctivostí sluhy a nebo toho, kdo by pro něho vykonal určitou službu a pak je přátelství jen prospěchářstvím a nebo toho, kdo by ho v případě potřeby hájil a přátelství je potom lenní přísaha.

Vedi.Vini......

Upravené 24. 7. 2021 o 20:57
1.19k
13
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept