História
Putinova stať o vzniku Ukrajiny

Na stránkách Kremlu vyšla stať o historii Ukrajiny, sepsaná ruským presidentem Putinem. V plném znění byla přetištěna na RT a zde je odkaz:
https://russian.rt.com/world/article/884684-putin-statya-rossiya-ukraina
Ještě jsem nestačila přečíst celé, tak jen z toho, co jsem zvládla.
Putin zde srozumitelně popisuje celou historii vývoje národa na území, které se dnes nazývá Ukrajinou. Byla to tehdejší sovětská národní politika, která z tojjediného národa udělala tři národy a tvářila se, že jsou rozdílné. Šlo o Bělorusy, Velkorusy a Malorusy.
Dnešní UA je vytvořená za sovětské éry, je jejím dítětem, sestaveným na úkor historického Velkoruska (Ruska). Byla to sovětská vláda, která sestavila dnešní území UA z Maloruska, Bezarábie, Bukoviny, Zakarpatí a Krymu.


Proč Putin své pojednání sepsal - to zatím netuším. Určitě ale má svůj význam a úkol. Jediné, co jsem poslední dobou zachytila, je opětovná hysterie věrchušky UA, dost zoufalá např. na půdě RB OSN. Podle mého jde jen o získání pozornosti, protože... už nikdo nechce házet peníze do bezedné UA-jámy. A brzy přijdou i o peníze za tranzit ruského plynu.


Na stránkách Kremlu vyšla stať o historii Ukrajiny, sepsaná ruským presidentem Putinem. V plném znění byla přetištěna na RT a zde je odkaz: https://russian.rt.com/world/article/884684-putin-statya-rossiya-ukraina Ještě jsem nestačila přečíst celé, tak jen z toho, co jsem zvládla. Putin zde srozumitelně popisuje celou historii vývoje národa na území, které se dnes nazývá Ukrajinou. Byla to tehdejší sovětská národní politika, která z tojjediného národa udělala tři národy a tvářila se, že jsou rozdílné. Šlo o Bělorusy, Velkorusy a Malorusy. Dnešní UA je vytvořená za sovětské éry, je jejím dítětem, sestaveným na úkor historického Velkoruska (Ruska). Byla to sovětská vláda, která sestavila dnešní území UA z Maloruska, Bezarábie, Bukoviny, Zakarpatí a Krymu. Proč Putin své pojednání sepsal - to zatím netuším. Určitě ale má svůj význam a úkol. Jediné, co jsem poslední dobou zachytila, je opětovná hysterie věrchušky UA, dost zoufalá např. na půdě RB OSN. Podle mého jde jen o získání pozornosti, protože... už nikdo nechce házet peníze do bezedné UA-jámy. A brzy přijdou i o peníze za tranzit ruského plynu.
175
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept